PDA

Zobrazit v plné verzi : Rally Bohemia 2001

Stránky : [1] 2

vbadmin
17.01.2001, 09:28
Napište nám , co by měl nový pořadatel zlepšit a jak by měla Rallye Bohemia 2001 vypadat?

Myslíte si, že letošní ročník naváže na ty úspěšnější z historie Rally Bohemia?

Libor
17.01.2001, 13:25
Je téměř jisté, že Rally Bohemia 2001 bude lepší než loňská. Důvod je jednoduchý: nic horšího neexistuje. Aby si však znovu vybudovala dobrou pověst, na to bude potřeba tvrdá práce i štěstí.

Byl bych rád kdyby byla postavena trať v okolí MB + využití klasických liberckých RZ. Sosnová by mohla zůstat, ale nesmí narušit kompaktnost soutěže.

Každopádně přeji novému pořadateli hodně zdaru!

23
17.01.2001, 15:49
Doufám, že naváže na ty slavnější ročníky.
Určitě by tomu hodně pomohla účast továrních jezdců Škody Auto. Možná že by třitáhlo i jiné kvalitní evropské jezdce (Polsko,Rakousko,Německo). Sosnová je dobrá, ale víc by se mi líbil městský okruh něco na způsob strahovského okruhu.

Ke kompaktnosti: moc se mi líbil model rally jak ho předvedli v San Remu. Vybrat ty nejlepší RZ a jet je oběma směry. diváci by nepřejížděli a zhustili by se pořadatelé což by přineslo větší bezpečnost diváků i jezdců.

Určitě by měli být výsledky na SMS to se minulý rok perfektně povedlo na Barumce.

Je určitě hodně co zlepšovat a proto přeji pořadateli hodně pevných nervů a štěstí na lidi.

Premiér
20.01.2001, 10:46
Bohemka patří do Boleslavi, to je snad už každému jasné a soutěže jsou pro nás, pro fanoušky a potenciální zákazníky. Proto bych uvítal soutěž na pětníku a hlavně klasickou diváckou "erzetu".

Michal
29.01.2001, 09:26
Škoda Motorsport potvrdil účast kompletního továrního týmu. Věřím, že to přitáhne hromadu fanoušků.

Martin
05.02.2001, 15:45
Moc držím novému pořadateli palce, aby jim Bohemka vyšla, jako Rally Paramo 2000, ta byla na vysoké úrovni, a tak doufám, že to tak bude i u Bohemie. I když letos tich diváků a fanoušků letos přijede mraky. Jsem rád, že se to bude kličkovat mezi Jabloncem, Malou Skalou a Libercem, ale na druhou stranu by to mohlo směřovat trochu více k Ml.Boleslavi.

Premiér
06.02.2001, 19:56
Paramo se jelo na krásné trati, ale ke konci sezóny se začalo spekulovat o tom, že z hlediska organizátorů to nebylo zdaleka v pořádku, ale kdo ví? Bohemia Rallye si jistě zaslouží více štěstí.

Martin
07.02.2001, 16:15
Spíš se to prý skřípalo v Zákupech (pořadatelé byli moc vulgární), já si ale myslím, že to jinak s těmi neukázněnými diváky jinak nejde.

Premiér
03.03.2001, 22:47
Případný start továrního týmu Škoda na letošní Bohemii je stále ve hvězdách. Přes ústní souhlas nejvyšších představitelů automobilky není vůbec nic jistého... No, čekali jste snad něco jiného???

Premiér
15.05.2001, 22:01
Pozornému čtenáři stránek určitě neuniklo, že ředitel Běla (AČR) se nepřímo přihlásil k tvrzení pana Pakosty (Autoklub), když oba připouštějí jistou zaujatost "pohlavárů" vůči Bohemii??? Zajímavé ...

Pavel
16.05.2001, 12:21
Já doufám, že bude letošní Bohemka alespoň tak obsazená jako Šumava. Tzn. že místo Doláka a Trajbolda pojedou nějaká jiná WRC (Thiry ?).

P.Ram

Jirkam
16.05.2001, 12:44
Taky na sobě pozorujete tu tendenci, že pět "wéercéček" je nám málo.
Osobně si myslím, že nepojede Armin. Týden potom je Deutschland. Pokud vyhraje Kresta Krumlov mohl by dostat pro Bohemku volno a jet v Německu.

Sofchy
16.05.2001, 13:23
Že by Roman nejel Bohemku a naopak se zůčastnil rally v Německu? To se mi nezdá, spíš bych věřil (a i doufal), že získá titul mistra ČR předčasně a ke konci sezóny pojede vybranou soutěž MS. Na Bohemce by mohli startovat i jiní zahraniční jezdci a tak srovnání s Krestou by mohlo být zajímavé.

Jirkam
16.05.2001, 14:16
Já to uvedl jen jako faktickou poznámku. Pokud bych měl tu možnost sedět v Boleslavi na správné židli, opravdu bych Romana do Německa poslal. Je to vyjímečná možnost posoudit jeho kvality ve srovnání se světovou i evropskou špičkou na neznámých tratích.

-Vicky-
16.05.2001, 19:23
V Rally jsem mlhave cetl, ze diky zdrzeni sezony v Anglii by se mohli i u nas objevit tamnejsi jezdci. Co treba na Bohemce???

Libor
17.05.2001, 08:10
A co třeba na Bohemce Angláni s WRC??

Sofchy
17.05.2001, 09:58
Na úroveň jezdců z Anglie bych příliž nesázel. Na Barumce loni toho moc nepředvedli, to už se líp koukalo na českou elitu třídy N. Ale v každém případě by to mohlo být zpestření startovního pole.

pelikan
17.05.2001, 10:20
Libor asi myslel spíš Iry.Ti kvůli kulhavce vyrazily do kontinentální Evropy a dost to tady drtěj.Ian Greer tuším vyhrál Rally de Luxemburg.Takové zpestření by bylo super.

Jirkam
17.05.2001, 10:57
Škoda, že fabrika nezkouší zajistit start koncernového bratra Seat? Ten problém tady ale byl vždycky.
Co se týká Anglánů, Ti co jezdí na Barumku jsou tragický. Nějakej Ir by určitě byl zajímavej, letos vzali Evropu z nedostatku domácích příležitostí útokem.

Michal
17.05.2001, 12:59
Salvador Canellas by nepřijel do Boleslavi poprvé. A letos má super formu. Navíc barevné provedení jeho Cordoby WRC je dokonalé. Byla by to bomba, ale zřejmě to není reálné.

Sofchy
17.05.2001, 15:06
Že by přijel na Bohemku nějakej SEAT? Tomu ani trošku nevěřím, již v minulosti byly od SEATu snahy se rally u nás zúčastnit, ale Škodovka tomu vždy velmi tvrdě a úspěšně (bohužel) bránila. A tak si nemyslím, že by chtěla se nechat od Kaňelase porazit na domácí půdě.

Jirkam
17.05.2001, 15:46
quote:
Že by přijel na Bohemku nějakej SEAT? Tomu ani trošku nevěřím, již v minulosti byly od SEATu snahy se rally u nás zúčastnit, ale Škodovka tomu vždy velmi tvrdě a úspěšně (bohužel) bránila. A tak si nemyslím, že by chtěla se nechat od Kaňelase porazit na domácí půdě.

To s tím SEATem jsem myslel (Michal určitě taky)jen hypoteticky. Jinak s tebou plně souhlasím, že se škodovka těžko nechá vyklepnout na domácím hřišti. Trošku se v této souvislosti bojím, že nebudou mít zájem na startu někoho kdo by jim jen trochu konkuroval.

-Vicky-
17.05.2001, 19:27
quote:
Libor asi myslel spíš Iry.Ti kvůli kulhavce vyrazily do kontinentální Evropy a dost to tady drtěj.Ian Greer tuším vyhrál Rally de Luxemburg.Takové zpestření by bylo super.

Jisteze i ja jsem mel na mysli ty Iry, o nich se take v Rally hovorilo. Nejaci vice mene tradicni ucastnici Barumky a vlastne i Bohemky (Scialom, Morton, Skidmore, Coupe...)zadne zpestreni nepredstavuji, protoze i nasim jezdcum nesahaji ani po kolena. Nemaji ani na stred enek.

Premiér
17.05.2001, 22:26
Ono bude stačit, když se nestane žádný průšvih. Letos asi nebudou jezdecké trháky, snad kromě Thiryho. Jde o to, aby se ze Škody stal oficiální sponzor a ne jen partner. A to nezáleží na zahraniční konkureci. Pokud se tak stane, budou i hvězdy z Evropy.

23
17.05.2001, 22:28
Ti Irové by jistě byly ideální. Ale jde o to co by si za start v rally řekli a jak je vůbec nakontaktovat. Kdo poradí?

DavidM
eWRC.CZ

sumak
18.05.2001, 06:00
Já osobně se těším (pokud to vyjde) na první start rallyové verze Fabie WRC, jako předjezdec....

23
18.05.2001, 08:01
:0 sumaku, to si stavíš doma v garáži? Nějaké bližší informace bys neposkytl? :P

KKprostor
31.05.2001, 15:55
Oficiální zpráva: pořadatelé dostali písemnou přihlášku posádky Thiry - Prévot. Z toho lze vyvodit, že si to fabrika rozdělí a Schwarz pojede týden potom Deutschland.

Jirkam
31.05.2001, 16:21
quote:
Oficiální zpráva: pořadatelé dostali písemnou přihlášku posádky Thiry - Prévot. Z toho lze vyvodit, že si to fabrika rozdělí a Schwarz pojede týden potom Deutschland.

Pokud je to opravdu oficiální, pak to má logiku.

Premiér
31.05.2001, 22:53
Pokud se nestane nic nepředpokládaného, tak Bruno Thiry opravdu vyrazí vstříc obhajobě vítězství z roku 1991, tedy přesně po deseti letech. S ostatními zahraničními účastníky bych nepočítal, protože prostě a jednoduše, nejsou peníze. To však neznamená, že je nás hodné urážet třeba jezdce typu Scialoma nebo Coupeho, kteří při absenci vyššího koeficientu znamenají alespoň nějaké srovnání, nebo???

Cammell
07.06.2001, 20:28
A je to oficialní:Domácí příznivce rallysportu určitě potěší start Bruna Thiryho na letošní Rallye Bohemia. Termín konání soutěže je stanoven na 30.6. – 1.7.2001 a jejím centrem se po dvouleté přestávce stává opět Mladá Boleslav. Stane se tak v rámci oslav sta let motoristického sportu značky Škoda. 38letý Belgičan se po deseti letech vrací „na místo činu“.

Bruno Thiry si oslaví malé soukromé jubileum: před deseti lety, v roce 1991 v Rallye Bohemia zvítězil.
„Na Rallye Bohemia mám dobré vzpomínky a jsem rád, že se do Čech vracím právě s Octavií WRC v roce tak významného výročí značky Škoda. Mistrovství České republiky má velmi vysokou úroveň a účastní se jí několik vozů WRC. Těším se na kvalitní souboje a především na české fanoušky rallye.“

Vedoucí týmu Škoda Motorsport Pavel Janeba je startem svého jezdce potěšen:
„Tato akce potěší domácí příznivce rallye a přispěje k oslavám sta let motorsportu, které budou v té době probíhat. Navíc jsem rád, že to je právě v roce, kdy se Škoda Auto vrací jako generální partner soutěže. Účast jezdce světové třídy zvýší úroveň domácího podniku a jistě přiláká velké množství diváků. A ještě něco – v roce 1991, kdy Bruno na Bohemce zvítězil, jsme se poprvé seznámili a tím vlastně nepřímo vytvořili základy dnešní spolupráce.“

čerpáno ze stránek Škody

georg
16.06.2001, 23:25
Na www.volny.cz/ant.berger jsou dvě fotky repasovaného fordu po přivezení z laku.

Rsk Příbram

smirnoffff
17.06.2001, 21:50
Opět se obracím na spolufóristy ;o) s prosbou: Nejedete někdo na Bohemku plus mínus z Brna a nemáte volné místo v autě?

Díky

Richard

imported_n/a
18.06.2001, 10:51
Ma vubec smysl poradat Bohemku jakozto podnik spadajici do serialu ME ? Pouhe dve zahranicni posadky ve startovni listine :-(.

imported_n/a
18.06.2001, 11:08
Daji se nekde sehnat informace o casovem harmonogramu, mapach trati apod. ? Na to, ze rally zacina za pouhych 12 dnu, je web docela skoupy na slovo (ale mozna je to tim, ze spatne hledam).

A maly dotaz na znalce predpokladanych erzet: doporucite mi nejaka opravdu hodne divacky atraktivni mista (nejaky skok, alespon kousek sotoliny apod). ?

Diky moc, ppa

imported_n/a
18.06.2001, 11:08
Daji se nekde sehnat informace o casovem harmonogramu, mapach trati apod. ? Na to, ze rally zacina za pouhych 12 dnu, je web docela skoupy na slovo (ale mozna je to tim, ze spatne hledam).

A maly dotaz na znalce predpokladanych erzet: doporucite mi nejaka opravdu hodne divacky atraktivni mista (nejaky skok, alespon kousek sotoliny apod). ?

Diky moc, ppa

Pepa ZL
18.06.2001, 14:35
Pohled do startovní listiny je pro mě velkým zklamáním. Doufám, že se pořadatelům podaří obsadit st.č. 4 někým ze zahraničí.

Pepa ZL
18.06.2001, 14:59
Pro Pawel: Nevíš proč není v seznamu přihlášených uveden Míra Cais? Byla by škoda, kdyby nejel. Ve své třídě je špička a oba jsou sympaťáci.

-Vicky-
18.06.2001, 20:13
Na ten humbuk, co se udelal (priznejme si, ze i zde ve foru), je startovka velmi chuda. Nebyt Thiryho, neni tu nic noveho k videni. Prekvapuje me take hodne volnych mist. Trinactku bych pochopil, ale ostatni jsou mi ponekud zahadou. Tak doufejme, ze je poradatele vyuziji a pripravi treba nejake prekvapko (jsem holt nezmerny optimista). Co se harmonogramu tyce, nevim, jestli ma cenu zucastnit se i druheho dne, kdy se stihnou poradne tak dve rychlostky za cenu dlouheho prejezdu z okoli Liberce do Ml. Boleslavi. Jestli nebudou jezdci po prvnim dnu v poradi poradne naslapani, bude druhy den asi jen udrzovaci jizda.

danhel
18.06.2001, 20:40
[quote]

Mapy a harmonogram jsou v RALLY a Auto sport magazin.Na netu jsem taky nic nenasel. A taky bych se chtel zeptat o peknych mistech hlavne v sobotu,ale i druhy den.

Sofchy
19.06.2001, 08:15
Včera mi přišel Autosport magazín a mapy Bohemky tam jsou. A v Rally budou určitě taky.

Jirkam
19.06.2001, 08:22
Mě startovka nepřekvapila a ani nezklamala. Jsem realista, takže vše co jsme na tohle téma tady říkali byla naše přání. Podívejte se na letošní Polsko,tam taky skoro žádný cizinec nejel. Znovu opakuji, že ve stejném termínu se jede v Yprech a za týden v Německu.

23
19.06.2001, 11:26
To vám nestačí jezdec MS Bruno Thiry?????

Vždyť je to jen 10ka a hrabe se tenhle rok ze s....k.

Když se to letos všechno povede tak uvidíte za rok ...

Pawel
19.06.2001, 13:31
Nove tymove stranky CAIS MOTORSPORT naleznete na adrese: http://www.volny.cz/caismotrsport

Pawel
19.06.2001, 13:34
OMLOUVAM SE!! JESTE JEDNOU A TEDKA UZ DOBRE NAPSANY ODKAZ

Nove tymove stranky CAIS MOTORSPORT naleznete na adrese: http://www.volny.cz/caismotorsport

Pepa ZL
19.06.2001, 15:58
Zajímavé bude,zda škodováci určí týmovou jedničku a Roman bude Thirymu krýt záda, či zda bude Romanovi dovoleno na Thiryho zaútočit.Myslím, že Roman má na to mu výlet do Čech znepříjemnit. Věřím, že pokud Thiryho někdo z české špičky porazí, tak se ve fabrice rohýbou ledy.

Sofchy
19.06.2001, 16:07
Že Thiryho někdo porazí? Vzpomeň si na Bohemku před dvěma lety, Schwarz tam hned od začátku šel nekompromisně do čela. Divil bych se, kdyby v případě Bruna tomu bylo jinak. Pokud mu nedojde benzín (jako Arminovi), tak nebude mít konkurenci.

R-GLASS
19.06.2001, 21:51
Pepa ZL máš konkretne nejaký tip kto ho porazí?

Pawel
19.06.2001, 23:47
Pro Pawel: Nevíš proč není v seznamu přihlášených uveden Míra Cais? Byla by škoda, kdyby nejel. Ve své třídě je špička a oba jsou sympaťáci.

Je prihlasen a ma startovni cislo 79

[/quote]

Pepa ZL
20.06.2001, 07:26
[quote]
Že Thiryho někdo porazí? Vzpomeň si na Bohemku před dvěma lety, Schwarz tam hned od začátku šel nekompromisně do čela. Divil bych se, kdyby v případě Bruna tomu bylo jinak. Pokud mu nedojde benzín (jako Arminovi), tak nebude mít konkurenci.

Před dvěma lety u nás jezdil WRC pouze Dolák a navíc naši mají výhodu znalosti trati. Uvidíme ...

Fero
20.06.2001, 07:47
quote:
Pohled do startovní listiny je pro mě velkým zklamáním. Doufám, že se pořadatelům podaří obsadit st.č. 4 někým ze zahraničí.

Ty si ale nenasytny! Pozrel si si niekedy štartovku nejakej tohoročnej súťaže majstrovstiev Rakuska, Maďarska, Talianska, Francuzska, Nemecka,... ????

Sofchy
20.06.2001, 07:55
quote:
[quote]quote:

Před dvěma lety u nás jezdil WRC pouze Dolák a navíc naši mají výhodu znalosti trati. Uvidíme ...

Před dvěma lety na Bohemce startoval s WRC Triner a Schwarz mu dával sekundu na kilometr, tak z toho usuzuju, že to letos bude podobné.

smirnoffff
20.06.2001, 08:25
Bruno jede do Čech stejně hlavně testovat, prověřit odolnost auta a oslavit sto let motorsportu...

Richard

Jirkam
20.06.2001, 08:33
quote:
[quote]quote:

V roce 1999 Dolák s WRC nejezdil, na Bohemce se ale honil pěkně s Emilem s GT4.

Pepa ZL
20.06.2001, 08:34
Před dvěma lety na Bohemce startoval s WRC Triner a Schwarz mu dával sekundu na kilometr, tak z toho usuzuju, že to letos bude podobné.

Thiry jezdí v MS na samém chvostu všech továrních posádek. Koho jiného by měli porazit naši adepti MS Kresta a Hrdinka, pokud se chtějí v MS prosadit?

Jirkam
20.06.2001, 08:36
quote:

quote:
[quote]quote:

Nezapomeň ale , že tenkrát si "nesměl" Emil sám připravit auto ani ho testovat, teprve když Armin odstoupil, přestavil si Emil podle sebe. Kresta se zúčastní všech testů a v autě sedí skoro pořád.

Luba
20.06.2001, 19:55
Myslim, ze souboj Thiry vs Kresta bude opravdu zajimavy. To, ze Thiry jezdi v MS vetsinou na chvostu je zpusobeno tim, ze je mnohem lepsi na asfaltu a zatim nemel ani moc stesti. Na bohemce se urcite bude chtit blisknout, vzdyt tu pred lety vyhral. Roman ma taky skvelou motivaci, vzdyt s kym by se mohl rovneji srovnavat, nez se spickovym pilotem stejneho vozu jezdici MS??? Jak jinak ukazat Skode-Motorsport, ze prave on patri do MS? No oba za to budou asi pekne "tahat" a zbytek pole bude jen nevericne sledovat. Uz se na to tesim jak malej kluk... :-)

radek28
20.06.2001, 20:38
quote:
Myslim, ze souboj Thiry vs Kresta bude opravdu zajimavy. To, ze Thiry jezdi v MS vetsinou na chvostu je zpusobeno tim, ze je mnohem lepsi na asfaltu a zatim nemel ani moc stesti. Na bohemce se urcite bude chtit blisknout, vzdyt tu pred lety vyhral. Roman ma taky skvelou motivaci, vzdyt s kym by se mohl rovneji srovnavat, nez se spickovym pilotem stejneho vozu jezdici MS??? Jak jinak ukazat Skode-Motorsport, ze prave on patri do MS? No oba za to budou asi pekne "tahat" a zbytek pole bude jen nevericne sledovat. Uz se na to tesim jak malej kluk... :-)
zdravím,jasně že vše co píšeš je pravda , ale nezapomínej ,že přemíra motivace (a tu bezesporu oba mají)vede většinou mimo trať nebo tak.myslím ,že pro takového Hrdinku je to taky pořádná výzva,anesmíš zapomenout na Emila.Jinak uz se taky těšim .U nás bych řekl je jedno z nejlépe obsazených mistr. v Evropě.

Jirkam
21.06.2001, 11:56
Nebude shakedown?

23
22.06.2001, 09:32
Shakedown nebude. Myslím, že letošní Bohemka bude hodně dobrá. Mnoho týmů nenechává nic náhodě a jede se na trať podívat zblízka...

Jirkam
22.06.2001, 11:20
quote:
Shakedown nebude. Myslím, že letošní Bohemka bude hodně dobrá. Mnoho týmů nenechává nic náhodě a jede se na trať podívat zblízka...

Jestli tomu dobře rozumím, vypadá to, že už jsi viděl někoho trénovat ?
Včera jsem trať projížděl a nepotkal jsem nikoho.

23
22.06.2001, 11:26
Je jich dost... A zrovna včera vím o dvou.

Jirkam
22.06.2001, 12:29
quote:
Je jich dost... A zrovna včera vím o dvou.

Kde není žalobce není ani soudce!
Vím, že mě tady celý fórum sjede, ale já osobně proti tomu nic nemám. Pokud někdo dodržuje předpisy tak ať si jezdí kde chce a kolikrát chce. Pokud nemá v ruce tužku a papír...
Bohužel jsou v nevýhodě finančně slabší, kteří se neurvou z práce a nemohou si dovolit propálit tolik benzínu.
Opět zdůrazňuji, že je to můj názor, nereagujte na něj, ať sem nezatáhneme další diskuze na toto téma.

Jinak něco k RZ, ty sobotní jsou opravdu náročné. Hlavně RZ 5,9 je pravá džungle, z vinglu do vinglu. RZ 4,11 je skvělá v první polovině. Tyto RZ mají dost rozbitej povrch.
Problémem je přístup, nejlepší je výsadek z vrtulníku ev. kouzelný plášť od Arabely.

ppk
22.06.2001, 13:11
Kdybys měl volný místo ve vrtulníku, tak se hlásím.
A na to trénování podle pokynů nereaguju.

blaha
22.06.2001, 13:29
Sháním vrtulník na příští Krumlov,takře jestli ho někdo máte v garáži... . Jinak je velký problém udělat trať tak, aby byla náročná a zároveň s množstvím divácky atraktivních a přístupných míst. Pokud jezdíte na MS tak mi jistě potvrdíte, že tam je naprosto normální, že na 30km RZ jsou také třeba jen 3,4 příjezdy. To znamená, že pokud chci něco vidět, tak musím najet na trať před uzavírkou, nebo si šlápnout pěšky po příjezdovce k RZ. Při dnešním množství fanoušků u nás, to prostě spěje k tomu, že za 1 den uvidíme 2-4 RZ a více se prostě nestihne. Je těžké se tomu přizpůsobit, ale asi to v budoucnu jinak nepůjde.
Jinak na Bohemku se těším, obsazení je super, pořadatelům fandím, jsou ve velmi složité situaci. Proto bychom měli být všichni ukáznění. Jinak Bohemku a potažmo celý rallysport pomalu pohřbíme.

georg
22.06.2001, 16:51
Tým Rsk Příbram chystá skvělou novinku v podobě vylepšeného Forda.O víkendu proběhne testování.

Rsk Příbram

23
22.06.2001, 21:37
Dostali se ke mě dvě velice zajímavé informace. První je že by měl Hrdinka startovat s Corollou WRC, prý ji bude testovat o víkendu. Druhá je že by volné číslo čtyři ve startovce na Bohemku měl dostat Dolák s focusem WRC od Jolly Clubu.

Cammell
23.06.2001, 01:18
Nemohu se nevyjádřit k tématu nepovolených seznamovacích jízd. Pravidla jsou daná,a tak nesouhlasím s tím,že je to věc těch,co mají na to,aby si trénovali na RZ v době kdy to neni dovoleno. Vím že je to běžné,ale nikoli správné! Já sám jsem ,zástupce vedoucího RZ na Barumce,a každý rok vidím,jak někteří jezdci trénují mimo povolené dny. Letos jsme však pevně rozhodnuti každého takového jezdce oznámit vedení soutěže. Jde i o bezpečnost .Mnozí jsou totiž bezohlední a neuvědomují si ,že silnice je mimo závod používaná ostatními.Sám jsem málem doplatil na podobné jezdce vloni. A tak trochu féér je féér!

radek28
23.06.2001, 06:14
chlapi nevíte něco bližšího o dvojici Dolák-focusWRC?zpráva byla dokonce i na jednom radiu.

Ginger
23.06.2001, 08:22
quote:
chlapi nevíte něco bližšího o dvojici Dolák-focusWRC?zpráva byla dokonce i na jednom radiu.
Článek na www.RallyeJournal.cz potvrzuje,že Milan pojede.

georg
23.06.2001, 14:08
Berger pojede Rally Bohemia s novým spolujezdcem.Teď právě testuje auto v okolí Obecnice.

Rsk Příbram

-Vicky-
23.06.2001, 21:35
quote:

Bylo to vcera oficialne oznameno na tiskove konferenci Bohemia Rally

KKprostor
24.06.2001, 21:28
quote:
Nemohu se nevyjádřit k tématu nepovolených seznamovacích jízd. Pravidla jsou daná,a tak nesouhlasím s tím,že je to věc těch,co mají na to,aby si trénovali na RZ v době kdy to neni dovoleno. Vím že je to běžné,ale nikoli správné! Já sám jsem ,zástupce vedoucího RZ na Barumce,a každý rok vidím,jak někteří jezdci trénují mimo povolené dny. Letos jsme však pevně rozhodnuti každého takového jezdce oznámit vedení soutěže. Jde i o bezpečnost .Mnozí jsou totiž bezohlední a neuvědomují si ,že silnice je mimo závod používaná ostatními.Sám jsem málem doplatil na podobné jezdce vloni. A tak trochu féér je féér!

Bohužel zrovna na Valašsku bylo vždycky poměrně běžné, že domácí posádky (a těch je zatraceně dost) to tam mají tak dobře natrénováno, že ostatní nemají šanci. Je to těžká věc, to by se musela trať zveřejnit až s rozdáním itíků a pak to opravdu tvrdě hlídat. Takhle budou mít zase neValaši smůlu.

Ginger
24.06.2001, 21:33
Mam dotaz :jak je to s tím tréninkem vlastně v řádech?

tango
25.06.2001, 10:46
Cammell,že ti klávesnice neupadne!To chceš nahlásit Krestu,Jandíka,Garguláka a spousty dalších domácích?Tomu sám nevěříš.To se necháme překvapit - fér je fér - ha-ha.

Sofchy
25.06.2001, 11:49
Dost dobrý, Tango. U nás se o fér asi jen zdá.

Jolly Club
25.06.2001, 12:17
milan dolák bude skutečně startovat na bohemia rallye na našem voze ford focus wrc.

Rv/Jolly

Jirkam
25.06.2001, 12:49
quote:
milan dolák bude skutečně startovat na bohemia rallye na našem voze ford focus wrc.

Rv/Jolly

Děkuji za všechny příznivce rally. Děkujeme.

23
25.06.2001, 14:28
Na oficiální stránce bohemky jsou super mapky tratě i s náhledy v zajímavých úsecích.

Chválím :app:

vaca.p
25.06.2001, 23:15
K tomu trénování . Tady se spíše jedná o jezdce z větší vzdálenosti. Protože uvidím li trenovat na RZ Barumky jezdce o kterém vím že bydli někde v Praze tak je to přinejmenším podezřelé.
A k těm Valachům ! Já jsem od Vsetína a můžu říct že všechny RZ znám velmi dobře . Ne však proto že bych si je trénoval , ale proto , že po nich denodonně jezdím v běžném provozu , stejně jako ti místní soutěžáci.

Příklad : jedu si v létě zaplavat a jedu přes Dušnou , jedu v zimě lyžovat a jedu přes Dušnou , jedu na jaře na chatu na bečku a jedu přes Dušnou no a jedu na podzim na trnky do bečky ať je co bumbat a jedu..... hadejte kam ?
Ono najít na vsetínsku cestu kama se ještě nejela žádná RZ to asi nejde.

Michal
26.06.2001, 14:09
Vítek, který byl přihlášený s Pulsarem, nepojede.

23
26.06.2001, 14:31
Kdo budete na Bohemce tak zpravodajství z rally bude přinášet rádio Delta na frekvenci 92,9 FM.

Sofchy
26.06.2001, 15:04
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo neví, proč pojede milan s Focusem? Před časem tady někdo napsal hlášku, že Dolák nezaplatil JM Engineeringu za pronájem Corolly za Šumavu a tak tedy už žádná účast s Toyotou nebude? Nebo je to proto, že Milan chce pouze velmi moderní vůz vybavený více než jedním aktivním diferenciálem, JM Engineering disponuje pouze jedním vozem Corolla WRC s třemi el. diferenciály, a proto tedy Focus? Pak tedy se mi již zmíněné informace o nevyrovnaných vztazích s JM Engineering nezdají, pochybuji, že by se Jolly Club nechal přemluvit k pochybnému kontraktu s klientem nevalné pověsti, kterou by pak Milan asi měl. Jinak myslím, že Dolák dojede nejhůř na 4 místě.

-Vicky-
26.06.2001, 22:42
Na motormix.cz jsem si precetl nejake spekulace ohledne Peugeotu 206 WRC a Jindrovi Stolfovi. Ma nekdo podobne zakulisni informace?

Kofpak
26.06.2001, 22:44
quote:
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo neví, proč pojede milan s Focusem? Před časem tady někdo napsal hlášku, že Dolák nezaplatil JM Engineeringu za pronájem Corolly za Šumavu a tak tedy už žádná účast s Toyotou nebude? Nebo je to proto, že Milan chce pouze velmi moderní vůz vybavený více než jedním aktivním diferenciálem, JM Engineering disponuje pouze jedním vozem Corolla WRC s třemi el. diferenciály, a proto tedy Focus? Pak tedy se mi již zmíněné informace o nevyrovnaných vztazích s JM Engineering nezdají, pochybuji, že by se Jolly Club nechal přemluvit k pochybnému kontraktu s klientem nevalné pověsti, kterou by pak Milan asi měl. Jinak myslím, že Dolák dojede nejhůř na 4 místě.

Mam dojem, ze se mluvilo (psalo) ne o panu Dolakovi, ale o panu Charouzovi/Trajboldovi a o Jolly a ne JM - ale mozna se mylim.

-Vicky-
26.06.2001, 22:45
Mimochodem, forum o treninku uz tady nekde zalozeno je...

Bart
26.06.2001, 23:46
Forum jen o treninku jsem jiz skutecne pred casem zalozil! Staci pozadat admina o jeho znovuotevreni. Velmi podrobne jsme tam tenkrat popisoval vsekere postihy dle platnych radu apod.

Pawel
27.06.2001, 00:27
Podrobnosti o startu posadky Cais - Ondrejcik na: http://www.volny.cz/caismotorsport

Sofchy
27.06.2001, 08:53
quote:
Na motormix.cz jsem si precetl nejake spekulace ohledne Peugeotu 206 WRC a Jindrovi Stolfovi. Ma nekdo podobne zakulisni informace?

Na začátku roku se objevily fámy o podání objednávek do pořadníku o 206 WRC ze strany bratří Vojtěchů a také p. Štolfy. V zimě jsem mluvil s mechaniky Jindry a ti mi potvrdili, že zájem a předpoklad startu Štolfy s WRC je. Ale jeho finanční stránka není sto tento provoz zaplatit. A tak asi došlo k dohodě týmů a Total, neboť všichni tři s podporou tohoto sponzora jezdí. Jsem velmi zvědavý, jestli tento záměr bude uskutečněn, Štolfa na WRC určitě má.

23
28.06.2001, 12:11
Tóša to při trénování maličko přehnal. Na RZ 3,8 (Jablonec nad Nisou - Plavy) někde na tom horizontu krátce po startu trefil auto civila.

:D

Jirkam
28.06.2001, 12:42
quote:
Tóša to při trénování maličko přehnal. Na RZ 3,8 (Jablonec nad Nisou - Plavy) někde na tom horizontu krátce po startu trefil auto civila.

A copáák, že by potkal nějakýho "čepičáře".
Co papíry ?
Nevíte náhodou někdo proč oficiální stránka je tak skoupá na informace, třeba ještě včera večer nebyl v seznamu přihlášených ani doplněn Dolák. Nejsou tam žádné tiskové informace.

23
28.06.2001, 13:00
A máme tu dalšího přetrénovaného jezdce. Tentokrát to je Sibera, který boural ve 12:20 za obcí Rokytovec.

Nikomu se nic nestalo.

23
28.06.2001, 13:02
Zatím ale jen samí místní. Holt je vidět, že to tu znaj ...

Jirkam
28.06.2001, 14:18
To nás čeká pěkně drsnej víkend, když se bourá i v tréninku.

23
28.06.2001, 14:56
Tady v MB se to už pěkně zatahuje, takže každou chvíli začne pršet. Mám obavu, že ta studená fronta je nějaká opožděná....

jm
28.06.2001, 21:38
pro 23 ještě neprší

Libor
29.06.2001, 09:42
Emil měl na Octavii WRC stejná kola, co letos používá Škoda Motorsport.

Už se nemůžu dočkat. Pouze doufám, že předpověď oblačno s možností bouřek se nevyplní.

Jirkam
29.06.2001, 12:45
Přeji letošní bohemce
A: ukázněné diváky
B: tvrdé souboje na trati
C: ucházející počasí
Už mám absťák a odjíždím se podívat na přejímku a těším se na zítra.

Nami
29.06.2001, 13:42
Připojuji se k výzvě eWRC
<h3>!!!! Nenechejme si kazit rallye!!!!!</h3>
Nami

MichalM
29.06.2001, 19:29
Sice je to mimo téma, ale na zahraničních serverech se objevila zpráva o startu Stiga Blomqvista ve Finsku se třetím vozem ŠKODA OCTAVIA WRC!!! Že by snaha jít kupředu nebo poslední volání před utonutím? Neví někdo něco?!

Ginger
30.06.2001, 09:52
Nemá někdo nějaké čerstvé info?A jak dopadly tréninkové havárie?

Zdena
30.06.2001, 10:54
Nevíte co je s časama po první RZ??? Dívám se na Rallysportu.cz a je tam v tom nějaký chaos...

Cammell
30.06.2001, 11:03
Zřejmě byla první RZ jen průjezdná,i pors neuvádí časy.

Cammell
30.06.2001, 11:05
A celkový čas po druhé RZ tomu nasvědčuje,že se první RZ neměřila......a důvod zatim neznám

Cammell
30.06.2001, 11:20
3RZ Roman zajel skvěle,a již první Km soutěže ukazují,mezi kým se bude rozhodovat.

Roman jel o 4,9s rychleji než Bruno!!!

MirekP
30.06.2001, 11:44
1.RZ byla zrusena pro nekazen divaku. Nevite, kde se daji najit aktualni vysledky? Na oficialni strance porad nic

R-GLASS
30.06.2001, 11:55
CO JE S DOLAKOM ?

Pawel
30.06.2001, 12:24
AKTUALNÍ POŘADÍ VE TŘIDĚ N2 NA:
http://www.volny.cz/caismotorsport

Ginger
30.06.2001, 12:30
Dolák dojel 16 a celkově je 13,ale co je se Štolfou?
quote:
CO JE S DOLAKOM ?

Cammell
30.06.2001, 12:37
RZ3 byla přerušena ,nehoda srazili komisaře. Bohemka se zřejmě problému nezbavý!

Pawel
30.06.2001, 13:25
Poulik pry totalne zrusil auto a spolujezdec je tezce zranen

Zdena
30.06.2001, 13:45
Kde ses to dozvěděl o tom Poulíkovi?

Cammell
30.06.2001, 14:38
Ohlasy z prvního servisu z Olešnice:

Kresta: "Nejen na trati, ale i na přejezdech je strašně moc diváků, jede se proto velmi obtížně. Jinak je vše v pohodě, auto funguje."

Triner: "Vždy máme začátek volnější, ale určitě špička jede rychle. Snažíme se, ale na první dva nestačíme."

Sibera: "Všechno je v klidu, jen je trochu více tepla. Škoda toho, že první vložka byla zrušena, ale lidí tam bylo asi opravdu hodně a bylo by to nebezpečné."

Tošovský: "Při přejezdu na první servis nám přestalo fungovat turbo. Nezbylo nám nic jiného, než jej vyměnit. Čeká nás penalizace za pozdní příjezd do ČK."

Dolák: "V polovině 3. RZ jsem prorazil přední levou pneumatiku a druhou polovinu vložky jsem absolvoval na prázdném kole. Postupně se ale začínám rozjíždět."

Zdena
30.06.2001, 15:05
Thiry asi jede jen to, co musí - Kresta mu celkem stíhá, což je pro mě příjemné překvapení!!!!!

Cammell
30.06.2001, 15:10
I když na každé RZ(kromě 3) je Roman pomalejší než Bruno,ukazuje že drží krok s továrním účastníkem MS. Ta ztráta je minimalní.

Cammell
30.06.2001, 15:20
Je otázkou,zda nechá Bruno ještě někoho vyhrát nějakou RZ ?! Velmi dobře si za dvěma supermany od škodovky,vede Tomáš Hrdinka.

Cammell
30.06.2001, 15:28
Na 8RZ zajeli oba dva přední jezdci navlas stejný čas!

smirnoffff
30.06.2001, 15:53
Nevíte někdo, co se stalo Petákovi? Ta ztráta je šílená...

Richard

Cammell
30.06.2001, 16:15
Ohlasy po RZ 6:

S. Prevot: Zatáhli jste ? - "Ne jedeme normál a v pohodě. Trať je velice pěkná a auto nám funguje dobře."

V.Pech: "Teď to bylo super, i když jsem na posledních dvou RZ udělal dvě malé chybičky."

K.Trojan: "Jsem rád, že žiju. Fyzicky jsem absolutně odrovnaný, od půlky RZ nemůžu a těším se na cíl. Když to nepůjde, odstoupíme."

Trajbold: "Výjimečně jedeme bez problémů - jsme spokojeni Auto ještě nemá úplně dobře nastavený podvozek, ale je to o mnoho lepší . Po odstoupení Štolfy bychom rádi zvítězili ve F2."

Zdena
30.06.2001, 17:21
Dobrý souboj na prvních místech: na devítce Kresta dostal od Thiryho 7 desetina a na desítce mu jich 5 vrátil...

R-GLASS
30.06.2001, 17:23
Roman musi ist krasne
ale i Hrdinka ma o.k. casy
co Dolak nesedi mu to auto?

smirnoffff
30.06.2001, 18:23
Bruno ztratil více než minutu?

MirekP
30.06.2001, 18:33
V radiu rikali, ze Bruno mel defekt obou prednich pneumatik, pry hrebiky od divaku!

Ginger
30.06.2001, 18:37
Za co má Roman 1min penalizaci?

MirekP
30.06.2001, 19:04
Ohledně Doláka - v RZ7 prý urazil kolo. Kresta měl problém nastartovat, jednou prý i roztlačoval.

smirnoffff
30.06.2001, 19:25
Co se zase stalo Brunovi?! Vždyť tam má další minutu!

MirekP
30.06.2001, 19:27
Tak a Thiry mel na 12RZ dalsi defekt, jel po rafku a ma ztratu prez minutu. To uz nedozene.

Cammell
30.06.2001, 19:31
Aspoň zítra Bruno předvede co dokáže,teda doufám,že to ještě nevzdal?! máme se na co těšit!?

Zdena
30.06.2001, 19:41
Hoši, kde berete ty detailní informace??? Jsem doma a tak to sleduju jen na internetu!

Cammell
30.06.2001, 19:45
SMS , telefon , net , a td. Zdroje přímo z depa. tak tak bereme informace.

MirekP
30.06.2001, 19:50
No, já taky sedím na iNETu, a mám k tomu puštěný Boleslavský radio Delta, jsou zhruba stejně rychlý jako na oficiální stránce, navíc občas přidají nějaké zákulisní informace, příp. rozhovor. Zítra se ale jede tady okolo, tak se chystám do terénu

Cammell
30.06.2001, 19:56
Milan Dolák: "Při výjezdu z levé zatáčky jsem sem se nechal vynést příliš vpravo do postraní trávy. Tam jsem pravým předním kolem narazil na nějaký velký kámen nebo kus železobetonu. Byla to pořádná rána a najednou bylo po všem Předseda Jolly Clubu, Roman Vaškůj přiznal, že vůz se po tomto nárazu stal nepojízdným. "Milan to pustil více doprava, kde ho to vyneslo až na trávu. Tam došlo k nárazu a k utržení pravého předního kola. Poškození bylo podobně jako na nedávno skončené Acropolis rallye v Řecku, i když nyní to bylo mnohem horší. Nejenže byl utřený závěs kola, navíc se zlomil přední nosný kříž, poloosa, rameno a spojovací tyč. Na místě se s tím nedalo vůbec nic dělat a další pokračování v soutěži bez servisu nepřicházelo v úvahu," komentoval situaci Vaškůj.

danhel
30.06.2001, 20:24
Prave jsem se vratil z Bohemie.Byl jsem par metru od bouracky Tomase Vojtecha tesne pred cilem 10RZ. prehnal to z vyjezdem ze zatacky a bocne trefil strom.

Zdena
30.06.2001, 21:01
No, podle časů jel Tomáš Vojtěch pěknou kládu...

R-GLASS
30.06.2001, 22:06
KLADA, NEKLADA MAL BY DOCHADZAT

Premiér
30.06.2001, 22:27
Poraďte mi. Mám se trápit nad tím, že nikdo z jezdců pilotujících Ocatvie WRC neposkytl Thirymu svoje "kolo"? Alespoň na přejezd? Belgičan absolvoval poslední RZ na ráfku a pak ještě další desítky kilometrů do servisu - na ráfku. Existovala šance půjčit mu "kolo" už před RZ 12 nebo až po této RZ?
Jistě, je to sport a v této jeho podobě je ta jeho největší krása, ale nějak se nemůžu zbavit dojmu, že šlo Thirymu pomoci. Mohl to udělat Kresta, Sibera nebo Triner? Nebo snad šedá eminence v pozadí, pan Janeba?
Poraďte mi, šlo to?

Michal
30.06.2001, 23:12
Roman Kresta měl problém se startérem a nemohl nastartovat svůj vůz. Nakonec mu pomohli lidi, což není podle řádů povoleno. Tomáš Hrdinka se chystal v servisu na podání protestu. Pokud by uspěl, Kresta by byl vyloučen.

Bruno udělal na RZ11 dvě gumy. Jednu vyměnil, na druhé absolvoval i 12 RZ. Po dokončení dvanáctky zastavil s tím, že dál nejede. Až Pavel Sibera ho přemluvil k pokračování v rally.

Je SUPER, že Kresta Thirymu stačí!!

Ginger
30.06.2001, 23:20
Neznáš důvod proč nechtěl pokračovat?
quote:
Roman Kresta měl problém se startérem a nemohl nastartovat svůj vůz. Nakonec mu pomohli lidi, což není podle řádů povoleno. Tomáš Hrdinka se chystal v servisu na podání protestu. Pokud by uspěl, Kresta by byl vyloučen.

Bruno udělal na RZ11 dvě gumy. Jednu vyměnil, na druhé absolvoval i 12 RZ. Po dokončení dvanáctky zastavil s tím, že dál nejede. Až Pavel Sibera ho přemluvil k pokračování v rally.

Je SUPER, že Kresta Thirymu stačí!!

R-GLASS
01.07.2001, 00:16
MICHAL V TVOJOM PRISPEVKU SI NIECO NAHRYZOL

Zdena
01.07.2001, 08:35
Ty hřebíky, to je pěkná ostuda!!!! Ostuda po celé Belgii...

MirekP
01.07.2001, 08:36
Podpořte Thiryho v návštěvní knize Škody motorsport - http://www.skoda-auto.cz/sport . Protože jestli tam nějaký zhovadilec opravdu hodil ty hřebíky, tak je to minimálně odsouzení hodné a Thiry byl oprávněně naštvaný. Doufám, že se z toho vyspal a pořádně to rozjede.

Cammell
01.07.2001, 09:59
Nejhorší na tom je ,že to padá na všechny fandy soutěží. S těmi rádoby fandy je to čím dál tím obtížnější. Jeden MAGOR pokazí reputaci všem ,kteří tak makaj aby vše proběhlo v pořádku.

Cammell
01.07.2001, 10:03
quote:
Poraďte mi. Mám se trápit nad tím, že nikdo z jezdců pilotujících Ocatvie WRC neposkytl Thirymu svoje "kolo"? Alespoň na přejezd? Belgičan absolvoval poslední RZ na ráfku a pak ještě další desítky kilometrů do servisu - na ráfku. Existovala šance půjčit mu "kolo" už před RZ 12 nebo až po této RZ?
Jistě, je to sport a v této jeho podobě je ta jeho největší krása, ale nějak se nemůžu zbavit dojmu, že šlo Thirymu pomoci. Mohl to udělat Kresta, Sibera nebo Triner? Nebo snad šedá eminence v pozadí, pan Janeba?
Poraďte mi, šlo to?

Podle řádu by to zřejmě byla nedovolená pomoc,a hrozilo by vyloučení....je to soutěž a s tím se nedá nic dělat.

Cammell
01.07.2001, 10:14
ze stránek škody: Po nepříliš zdařilém úvodu – 1. RZ byla pro nekázeň diváků zrušena, se na čele usadil Belgičan Bruno Thiry s vozem Škoda Octavia WRC EVO II, jedoucí v barvách týmu Škoda Motorsport. Roman Kresta (ŠKODA-BENZINA) byl od samého počátku rozhodnut neprodat se pod cenou, což po celou dnešní etapy přesvědčivě dokazoval. Pověsil se Thirymu na paty a ve stíhací jízdě byla jeho ztráta minimální, tzn. několik sekund. Za sebou nechával zbytek startovního pole s minutovým odstupem.

Drama na sebe nechalo čekat až do posledních tří dnešních rychlostních zkoušek. V 10. RZ zradil Krestu startér, což mu vyneslo šedesátisekundovou penalizaci. Tím se nebezpečně přiblížil třetímu v pořadí T.Hrdinkovi (Subaru Impreza WRC). Překvapivým zvratům však zdaleka nebyl konec. Smůla si našla i s přehledem dosud vedoucího Bruna Thiryho. V 11. RZ jej postihl defekt, způsobený nervově labilními fanoušky. Ti mu nastražili na trať závodu hřebíky, které způsobily vážné poškození pneumatiky. S tímto handicapem ukončil Bruno Thiry 11.RZ na druhé pozici se ztrátou necelých 4 sekund na Romana Krestu. V poslední, 12.RZ už svoji ztrátu pouze prohloubil a klesl celkově na páté místog. Je velice politováníhodné, že jezdec takových kvalit, který byl až do té doby velice spokojen s průběhem, organizací a celkovou úrovní závodu byl konfrontován s takto nesportovním chováním několika jedinců. Bruno Thiry vyjádřil svoji hlubokou nespokojenost bezprostředně po dojezdu etapy.

Renda
01.07.2001, 10:55
Na prvních dvou dneąních RZetách to podle časů vypadá moc zajímavě! Jsem zvědavý jak "továrna" nakonec dopadne.

maax
01.07.2001, 10:59
Časy na RZ 14 jsou víc než zajímavé. Jely snad první auta za jíného počasí než ostatní.

R-GLASS
01.07.2001, 11:00
co sa stalo na RS 14 ?

Ginger
01.07.2001, 11:03
časy jsou nějaký divoký a Hrdinka nikde?!

R-GLASS
01.07.2001, 11:06
ZE BY HO ODPRATAVALI ALEBO DIVACI ?

maax
01.07.2001, 11:11
První tři na trati RZ 14 nějak nezvládli. Rád bych věděl co se děje. Doma od počítače člověk nemá přehled.

Ginger
01.07.2001, 11:16
Jestli je Křeček opravdu druhej tak to je super,celou sotěž jede skvěle a drží se i Trojana

R-GLASS
01.07.2001, 11:20
CO JE S HRDINKOM?

MirekP
01.07.2001, 11:20
Defekty - někdo tam nasypal hřebíky, Hrdinka měl na 14RZ tři defekty.

R-GLASS
01.07.2001, 11:22
RIADNE DIVADLO

maax
01.07.2001, 11:27
To s těmi hřebíky na RZ 14 myslíte vážně? Pokud je to pravda tak je to od diváků pěkně blbý nápad jak zpestřit rally.

MirekP
01.07.2001, 11:30
Před chvilou v rádiu apeloval ředitel soutěže na diváky, kdyby někoho viděli, ať jim zavolají, ale číslo už nevím.

Zdena
01.07.2001, 11:32
Brunovi se nedaří - na 15. RZ dostal od prvního 20 sec. Ale ani Krestovi to nejede, Pech teď jezdí první časy!!!

R-GLASS
01.07.2001, 11:32
niekto chytil defekt na hlave?!

Ginger
01.07.2001, 11:34
Dojel Hrdinka do cíle 14?

R-GLASS
01.07.2001, 11:37
ZAMRZLI VYSLEDKY

MirekP
01.07.2001, 11:42
Neoficiálně - Hrdinka po těch defektech na 14RZ odstoupil. Nějakej magor podělal celou rally.

R-GLASS
01.07.2001, 11:44
Prosim Vas Jandik s Arazimom su na rally siamske dvojcata.Alebo su spojeny lanom .

MirekP
01.07.2001, 11:49
Jestli to Triner udrží, mohli by být na bedně 3 Škodovky, ovšem, nevím, zda bych z toho po tomto průběhu souteže, měl radost.

maax
01.07.2001, 11:50
Zdá se, že vítězem bude ten kdo přejede míň hřebíků! Je to škoda takle zkazit snad nejlépe obsazený závod této sezóny u nás.

smirnoffff
01.07.2001, 11:53
quote:
Před chvilou v rádiu apeloval ředitel soutěže na diváky, kdyby někoho viděli, ať jim zavolají, ale číslo už nevím.

rekl bych, ze pokud fanousci nekoho uvidi, tak predevsim dostane pekne do drzky...

maax
01.07.2001, 11:55
Tak do držky by dostat měl. A pořádně!

Petr K
01.07.2001, 11:56
Myslim, ze cele zavody jsou znehodnocene a doufam, ze toho idiota co jiz vcera a i dnes hazel hrebiky, ze na nej take dojde. To uz fakt je na hov**, kdyz jsou mezi nami idioti. Je to skoda.

R-GLASS
01.07.2001, 11:58
MIREK iste budu stat na "bedne" ak niekto aj s nej nevytiahne "hrebiky" :-) Zalezi ake ma zasoby

R-GLASS
01.07.2001, 12:01
I KRECEK IDE PEKNE

Mirek
01.07.2001, 12:02
quote:

quote:

rekl bych, ze pokud fanousci nekoho uvidi, tak predevsim dostane pekne do drzky...

To nemůžou být normální lidi,tohle může napadnout jenom ůplný hovado.Kdybych někoho chytil tak by dostal preventivně přes držku a ještě bych ho nechal ty gumy zaplatit,on a nebo oni by si to příště rozmyslel.Doufám,že Nova z toho zase neudělá aféru.Ale je to pěkná ostuda,takhle dementně zkurvit pěknou soutěž.Je to opravdu pěkně blbá sranda.Vždyt to může způsobit vážnou nehodu.

Cammell
01.07.2001, 12:11
Co k tomu dodat....IQ 00 nic . doufám jen že se to nestane koníčkem na další soutěže.

Mirek
01.07.2001, 12:15
quote:
Co k tomu dodat....IQ 00 nic . doufám jen že se to nestane koníčkem na další soutěže.

S tím souhlasím.Je to trapný

Cammell
01.07.2001, 12:16
Co k tomu řekl sám Bruno:"Pokud někdo hřebíky na trať hodil úmyslně, pak nevím, kde zůstal sport a smysl pro fair play. Něco takového jsem ještě ve své kariéře nezažil!"

R-GLASS
01.07.2001, 12:24
Cammell / a to bruno este nestretol na RS autobus. :-)

Mirek
01.07.2001, 13:13
Nevíte někdo co je s přejetým komisařem a s Poulíkovo spolujezdcem??To si zase poslechneme "zasvěcenou" reportáž na Tv Nova

[/quote]

FD
01.07.2001, 13:21
Pořasí po RZ 16: 1 Kresta, 2 Triner +34,7,
3 Pech + 1:07,2, 4 Thiry + 1:11,2, 5 Gargulak + 2:28,5, 6 Sibera + 2.51,5, 7 Trojan + 4:25,6, 8 Křeček + 4:41,6, 9 Arazim + 6:08,7, 10 Jandík + 6:14,8.

Markyz
01.07.2001, 13:31
Podle SMS vysledkoveho servisu Vaclav Pech urazil kolo za letmim cilem RZ 16 a odstoupil

Markyz
01.07.2001, 13:41
Miroslav Jandik skoncil mimo trat na Rz 17

smirnoffff
01.07.2001, 13:44
Ještě předjede Sibera Garguláka a jsou tam čtyři octavie...
Já se jdu picnout!

Petr Z
01.07.2001, 13:48
Zdá se že velká reklama Bohemky přitáhla individua, která se zatím spokojila s pokřikováním na rozhodčího při fotbale. Dát na trať hřebíky je zhovadilost nevídaná. To nemohl udělat žádný fanda. Nechápu totiž kterému jezdci by tak pomohl! Jo a na Nově toho moc nebude. Teda pokud nebude stříkat krev.

Renda
01.07.2001, 13:48
Kresta to ma v kapse! Gratuluju!

danhel
01.07.2001, 13:49
To by bylo pekny???

Cammell
01.07.2001, 13:52
Velká gratulace Romanovy,i když mu tahle výhra spadla do klína díky nějakýmu kreténu,co se zbavoval nadbytečných hřebíků:

Cammell
01.07.2001, 13:59
co řekli v průběhu soutěže:Týmový šéf Pavel Janeba dodal: "V pneumatikách Octávie Bruna Thiryho byly hřebíky. Těžko říct, jestli to byl úmysl nebo náhoda, to nikdo nikomu nedokáže. Bruno mi volal a říkal, že končí. Po delším rozhovoru se mi ho ale podařilo přesvědčit, aby pokračoval dále."

Emil Triner:
"Snažili jsme se jet rychle, ale nějak moc nám to nešlo, takže jsme nakonec bojovali s Vaškem Pechem. To třetí místo je lákavé, ale bude to těžké, zkusíme zítra po něm vyrazit. Jinak auto fungovalo naprosto bez problémů."

Tomáš Hrdinka:
"Bylo to náročný, navíc se přidalo velké horko a dusno. Najeli jsme tolik kilometrů kolik za jeden den na světě. Jeli jsme bez problémů, pouze párkrát jsme dojeli na cvaklé gumě, ale vždy to vydrželo. Protest na Krestu? Na to jsem malý pán, to já řešit nebudu. O takové věci se já nezajímám."

Václav Pech:
"Bylo to dnes super, až na ty dva problémy. Na páté erzetě jsme udělali hodiny a ztratili asi 20 sekund. Byla to úplná kraviny, na jedničku jsem moc brzy přidal plyn a auto se otočilo do protisměru. Na další přestala fungovat pumpa, která vstřikuje vodu do motoru, ale nakonec z toho bylo jen asi 5-6 sekund. Rád bych udržel Emila za sebou, ale zase ne za každou cenu."

Roman Kresta:
"Nebýt technických problémů, tak to bylo výborné. Tahali jsme se s Brunem o sekundy, byli jsme za ním těsně o pár vteřin, ale pak jsem přijel do přeskupení po 10. RZ a tam jsme nenastartovali auto. Chytli jsme šest minut do časovky a po minutové penalizaci to bylo už ničem. Do té doby se závod vyvíjel perfektně, mohli jsme ještě zrychlit, ale ani on ani já jsme nejeli na sto procent."

Michal Gargulák:
"Od 5. RZ nemáme tlak v turbo, přestalo foukat a jedeme v podstatě bez něj. Teď to rozděláme a zkusíme zjistit, co se s tím dá dělat. Předek nám odjel, ale na ty ostatní překvapivě tolik neztrácíme."

Karel Trojan:
"Jsem strašně rád, že jsem vůbec tady. Jsem nemocný a správně bych měl ležet doma. Nemůžu se silami, vydržím vždycky půlku vložky a pak už mi vypadává volant z ruky."

Pavel Sibera:
"Trať se mi velmi líbí, vložky jsou velice technické a snad jen na jediné delší rovince jsme jeli maximálku. Auto funguje bez problémů, děláme jen běžnou údržbu."

Miroslav Jandík:
"Jedeme v podstatě bez problémů, pouze mi chvíli trvalo, než jsem si zvykl na nové tlumiče. Zítra se v prvním okruhu budu snažit moc neztratit a podle výsledků z těchto tří vložek uvidíme, jakou dál zvolíme taktiku."

Václav Arazim:
"Většinou začínáme pomaleji, proto jsem chvíli nechápal, proč jsme zpočátku rychlejší než Jandík. Zítra začínáme v podstatě od nuly. Když budeme chtít vyhrát, budeme muset jet."

Cammell
01.07.2001, 14:01
Skvělá 4 pozice Michala Garguláka gratuluji,trochu to škodovce pokazil.

Cammell
01.07.2001, 14:08
ve startovním poli je také francouzský tělesně postižený závodník Dominique Laurent. Ten podal ve včerejší náročné etapě vynikající výkon na hranici svých fyzických možností. Podpořen kvalitním navigátorem Zdeňkem Hawlem si dojel pro předběžné třetí místo ve třídě N3.

Co k letošnímu ročníku říká tento sympatický jezdec?
"Trať je perfektní, neměla chybu. Děkuji za navigaci svému spolujezdci Zdeňkovi. Je to opravdový profesionál. Škoda jen zrušení RZ 1 a RZ 3, víme ale, že k tomu byly objektivní důvody. Vše je výborně zabezpečeno, nikde jsme se nesetkali s problémovými diváky, pořadatelé svoji roli zvládají dobře."
Spolujezdec Hawel dodává: "Je velký rozdíl v organizaci loňského a letošního ročníku. Navíc je moc dobře, že se Bohemka vrátila do Mladé Boleslavi, do níž vždy patřila."

Měli jste nějaké technické problémy?
Z. Hawel : "Už na hlase jsi asi poznal, že nám tři rychlostní zkoušky nešel intercom. Chceme tímto poděkovat panu Pavlu Janebovi, který nám nezbytnou pomůcku soutěžáků ochotně zapůjčil a my i díky jeho gestu můžeme bez problémů pokračovat v krásné soutěži."
D.Laurent: "Jinak nám auto funguje velmi dobře. Jedeme zcela sériový motor, který má výkon zhruba 170 koní, příští rok jej chceme zvýšit až na 190 koní. Díky optimálnímu nastavení podvozku nám vůz i na nerovném asfaltu velice dobře sedí ."

Kdo se podílí na Vašem startu?
D.Laurent: "Moc chci poděkovat Peugeot Sport Paris, dále pak firmám Auto Marek, Panda, OCI, Firad Truck Jablonec, Takano a Kamax. Bez jejich pomoci bychom se rallye nemohli zúčastňovat."

Uvidí Vás diváci v tomto složení i na srpnové Barum Rallye?
Z. Hawel: " Byli bychom moc rádi, ale nevím, zda se budu moci uvolnit z pracovních důvodů. Velké soutěže zaberou prakticky celý týden."

S jakým cílem jste nastupovali do letošního ročníku Rallye Bohemia?
D.Laurent : "Nevím, jestli to mohu vyslovit, ale tajně jsme doufali v umístění, na kterém jsme po první etapě."

Klobouk dolů,zatim si stále drží 3 pozici po 16RZ

R-GLASS
01.07.2001, 14:49
Cammell to mu robíš schválne? :o)

Jurasek
01.07.2001, 16:35
K tem hrebikum, to musel udelat nekdo mistni, kdo nema rad rally, pripada mi to jako sabotaz. Pokud to byl fanda, tak totalne vymazana hlava. Jinak Romanovi s Honzou gratuluju, Bruna je mi lito a Emil, tak to je jasne, potesil me.

Jirik

Laick
01.07.2001, 18:20
Na 14.RZ zadne hrebiky nebyli potkali jsme na prejezdu Hrdinku z Grosem u odstaveneho auta pan Hrdika vysvetlil celi problem.Roman Kresta pri prujezdu vytahl z prikopu betonovy obrubnik pri to i on prorazil pneumatiku bohuzel ten zustal v silnici a nebylo mozne se mu vyhnout.Hrdinka prorazil dve kola a ze souteze odstopil.Ale ty hrebiky u Bruna,to je neco neuveritelneho.

23
01.07.2001, 18:54
To jsem rád, že to nakonec u Hrdinky ty hřebíky nebyly.
ale můžu vám říct, že když jsem viděl smutného a naštvaného Thiryho v sobotu v servisu, ale vlastně po celý zbytek soutěže, měl jsem po náladě.
Jestli mu tam ty hřebíky někdo opravdu hodil schválně, stydím se za celý národ a Brunovi se za nás moc omlouvám.

Cammell
01.07.2001, 20:20
A NOVA si toho všimla,je zajimavé,že když se nic neděje ani nešpitnou. Fanda to jistě nebyl.....jen doufám,že na nějakej hřebíček zapomenutej taky ten dotyčný šlápne a bosou nohou!

Cammell
01.07.2001, 20:22
A Laurenta je mi moc líto,nechtěl jsem to přivolat...moc jsem mu fandil,je to správnej chlapík.

sumak
01.07.2001, 20:49
Byl jsem tam, rally viděl a jsem velice spokojen... je mi líto Pecha, dneska jel opravdu velice dobře a vypadalo to na další bednu.....

Laick
01.07.2001, 20:55
Co říkate na výkon Martina Křečka,styl má po tátovi a sedmé místo je dost dobrý,nebo?

Michal
01.07.2001, 21:06
Tak to má Bohemka a pan Běla za sebou. Jsem rád, že organizace fungovala velmi dobře. Vím, že to byl hlavní cíl ředitele soutěže.

O hřebících se v tuto chvíli nechci vyjadřovat! Jsem příliš vytočenej, abych nebyl sprostej! Ale je asi jasné, že Bruno byl v Čechách na rally naposledy!

Cammell
01.07.2001, 21:22
Mám strach,aby si to nerozmysleli i ostatní jezdci. Doufám že se to již nebude opakovat.

chamade
01.07.2001, 21:24
Myslím že historka o údajném hřebíkovém fantomovi o jehož existenci osobně dost pochybuji zbytečně zastínila po sportovní stránce velice kvalitní dění na letošní Bohemce. Dnes jsem stihl tři erzety v reálu a myslím že i po organizační stránce(vytyčení a zejména uhlídaní zakazaných zón)bylo vše OK. Také jsem byl svědkem toho jak Hrdinka po odstoupení na 14.RZ vysvětloval že v případě jeho a Krestova defektu rozhodně nešlo o žádné hřebíky.Také se velice nelichotivě vyjádřil na adresu Thiryho v sobotní 12.RZ kterou absolvoval s defektem pomalu ale též jakoby bez zpětných zrcátek. Docela mě štvalo že na DELTĚ pořád omílali historku o divácích sypajících hřebíky ale aktuální výsledky z nich lezly jak z chlupatý deky.

Cammell
01.07.2001, 21:25
ze stránek škody:Se smíšenými pocity odjíždí z Mladé Boleslavi, dějiště 28. Rallye Bohemia, posádka Škody Octavie WRC v mistrovství světa v automobilových soutěžích Bruno Thiry/Stéphane Prévot. Belgický pilot týmu Škoda Motorsport sice chválil perfektní organizaci soutěže i tratě rychlostních zkoušek, nicméně událost, která se přihodila v sobotu v průběhu jedenácté vložky, celkový dojem zkalila.

Incident na trase 11. RZ definitivně rozhodl do té doby vyrovnaný a dramatický souboj o prvenství mezi Brunem Thirym a Romanem Krestou. Naděje českého pilota na celkové vítězství málem pohasly, když po desáté RZ „vyfasouval" šedesátisekundovou penalizaci za pozdní příjezd do časové kontroly. Po Thiryho defektu se Kresta s Tománkem pevně usadili na čele a vítězství si udrželi až do konce. Druhou příčku obsadil Triner na další Octavii WRC, třetím místem korunoval úspěch vozů Škoda Octavia Bruno Thiry.
„Co si můžem přát víc než tři posádky na stupních vítězů?," komentoval letošní Rallye Bohemia Pavel Janeba a dodal: „Morálním vítězem rallye je však nepochybně Thiry."

Cammell
01.07.2001, 21:33
A ohlasy jezdců:Roman Kresta: "Rallye Bohemia byla vždy velice náročnou soutěží a nepamatuji také, aby na Bohemce po dva dny bylo optimální počasí. Ráno byla trochu loterie volba pneumatik. Jinak kromě včerejšího problému se startérem a dnešnímu defektu na čtrnácté erzetě auto fungovalo naprosto bez problémů, jsem spokojený, Trať byla velice náročná. A jestli po mě byla soutěž náročná po psychické stránce? Určitě ne. Já jsem velmi rád, že tady Bruno vůbec startoval. Chtěl jsem také, aby jel první i druhý den. Je to špičkový asfaltový specialista, který vede překrásnou stopu. Kdo je z jezdců trochu chytrý, přizpůsobí se mu a snaží se právě jeho stopu držet. Jeho účast pro mě představovala velké plus, zatím tady nikdo takový nebyl. Jeho start na Bohemce mi hodně pomohl. Jinak si myslím, že jsme oba ještě jeli s rezervou. Vražedný souboj, jak mnozí předpovídali, to rozhodně nebyl. Já ani nečekal, že bych s ním takovou lajnu mohl jet. Je vidět, že ty vozy jsou identické a vyrovnané."

Miloš Hůlka: "Samozřejmě s druhým místem jsme maximálně spokojeni. Před startem jsme totiž říkali, že budeme spokojeni s umístěním do pátého místa. Tajně jsme pak pomýšleli na třetí příčku, ale druhé pořadí je výborné. Pouze na jedné erzetě jsme zlomili ráfek, žádný vážnější porblém jsme neměli. Všechno fungovalo perfektně."

Michal Gargulák: "Spokojený jsem, ale člověk si musí uvědomit, že je to i kvůli tomu, že některé posádky před námi vypadly. S autem jako takovým ale spokojeni rozhodně nejsme. Věřil jsem, že pořadí před Siberou udržíme. Bylo to ale napínavé, rezervy byly spíše v autě."

Pavel Sibera: "Určitě jsme spokojeni. Dnes jsme se pokoušeli stáhnout náskok Michala Garguláka. Z pětatřiceti vteřin se nám podařilo stáhnout dvacet. Bohužel ale ještě patnáct jich zbylo. Nedá se nic dělat. Možná těch vložek bylo více, možná že by se to podařilo… Jinak jsme po celou dobu neměli žádné velké problémy, jelo se mi dobře a i lidé se rozhodně měli na co dívat. Já osobně jsem s chováním diváků neměl žádné problémy. Myslím si, že bylo dobře, že se divákům trošku pohrozilo zrušenou první erzetou. Věděli tak, že se opravdu musejí chovat tak, jak se má. Možná to bylo ku prospěchu věci, soutěž zrušením krátké vložky rozhodně neutrpěla. A organizace soutěže? Po návratu do Mladé Boleslavi si myslím, že Bohemka neměla chybu. Prostě soutěž k Mladé Boleslavi patří."

Karel Trojan: "Na tu bídu, co jsem předváděl, jsme určitě spokojeni. A jaký dnešek z mého pohledu byl? Objevilo se pár drobných chyb, to ale vycházelo z toho, že nemám sílu a nedokáži se naplno soustředit. Auto fungovalo bez problémů."

Martin Křeček: "V cíli jsme moc spokojeni, hlavně že jsme v cíli a nepoškodili auto. Bezesporu jsem na Bohemce zajel nejlepší závod své dosavadní kariéry, auto fungovalo bez problémů. A jestli bude nějaká oslava? Uvidíme."

Václav Arazim: "Bojujeme o vítězství v enkách, nejdříve jsme měli navrch my, potom Jandík. Do dnešní etapy jsme přitom nastupovali prakticky se shodným časem. Trochu nám ale situaci komplikovalo počasí, především v případě správné volby pneumatik."

Antonín Berger: "Bohemka byla těžká, jsme rádi, že jsme v cíli. Lepší už to být nemohlo. Organizace soutěže byla dobrá, problémy s autem nebyly."

Jiří Tošovský (s vítězným doutníkem): "Po špatném začátku, kdy nám cestou na první erzetu celé soutěže odešlo turbo, jsme maximálně spokojeni. A dnešek? Jsem rád, že jsem druhou etapu přečkal. Na domácích vložkách tentokrát problémy nebyly. Když jsme viděli, že je Jandík venku, tak jsme zvolnili. Už to totiž zavánělo."

Jan Krečman: "Spokojen jsem, nerozvážně jsem vsadil sud piva na to, že dojedeme. Dvojnásobná výhra o to více potěší. A s kým jsem se vsadil? Samozřejmě s Jirkou Tošovským. Ten se sázel, že v cíli budeme chybět…"

Josef Peták: "Jsme super spokojeni, letos to v domácím mistráku byla nejtěžší soutěž. V závěru jsme měli drobný problém, kdy nám upadl hlavní kabel od alternátoru, ale vyšlo to. Jsme nadmíru spokojeni
převzato od rallysport.cz

Premiér
01.07.2001, 21:36
Tak mohl Kresta nebo Triner nebo Sibera půjčit kolo Thirymu nebo ne?????????

Cammell
01.07.2001, 21:42
Nemohli,bylo by to považované za nepovolenou pomoc. Každý jezdec před výjezdem z depa má označené pneu. Obvikle nějakou barvou. Za nepovolenou pomoc by pak mělo přijít vyloučení.(nebo penalizace,teď si nejsem jist)

MirekP
01.07.2001, 21:46
Jsem rád, že s těma hřebíkama na 14RZ to byla jen fáma, je možné, že i na 12RZ to byla náhoda, ale jestli jste se dívali na Novu, tak ta se toho pěkně chytla.

Petr Z
01.07.2001, 21:49
Taky nemohu uvěřit jak někdo dá nepozorovaně na trať hřebíky a po projetí jednoho jezdce je zase nepozorovaně sebere. Jak jinak by tam měl defekt jen on?
V sobotu sem na Bohemce byl a nebylo si kam stoupnout. Každý fandil jinému jezdci, ale všichi byli natěšení na Thiryho. Něvěřím, že to bylo připravené schválně pro něj.
Ať už je to pravda nebo ne, byla by to fakt smůla, kdyby to někdo zopakoval. Pokud by ho ostatní viděli, asi by nastalo linčování.

Cammell
01.07.2001, 21:53
aď to bylo jak to bylo,nikdo to již nevyvrátí,je však pravda,že pokud vytáhnou z obou kol nové hřebíky,asi těžko někoho přesvědčíte,že to byla náhoda!

Nami
01.07.2001, 21:56
Vůbec bych se nedivil, kdyby tam ty hřebíky rozsypali sami reportéři TVNOVA...... :angry:

peters
01.07.2001, 22:07
Souhlasím s Cammellem jestliže se v kolech našli nové hřebíky tak je tam někdo musel dát.Byl to nějakej vůl, kterýmu vadí, že Thiry chtěl spestřit náš šampionát.Jel opravdu pěkně, parádní čistá stopa.Na Nově to zase rozmazali a to ještě nevíme co si zítra přečtem v Blesku.

r

Michal
01.07.2001, 22:42
Bohužel hřebíky jsou realitou. Potvrdil to bohužel i Mr. CIMBU, který měl defekt a tahal hřebíky na stejné RZ jako Thiry.

goodspeed
01.07.2001, 22:42
na www.rallymedia.cz uz mame fotky, kouknete...

23
01.07.2001, 22:43
quote:
Taky nemohu uvěřit jak někdo dá nepozorovaně na trať hřebíky a po projetí jednoho jezdce je zase nepozorovaně sebere. Jak jinak by tam měl defekt jen on?
V sobotu sem na Bohemce byl a nebylo si kam stoupnout. Každý fandil jinému jezdci, ale všichi byli natěšení na Thiryho. Něvěřím, že to bylo připravené schválně pro něj.
Ať už je to pravda nebo ne, byla by to fakt smůla, kdyby to někdo zopakoval. Pokud by ho ostatní viděli, asi by nastalo linčování.

Taky nevěřím že to bylo speciálně na Thiryho. Takle mohli klidně dopadnout i další jezdci co jeli za ním (Kresta, Hrdinka ...) o čemž svědčí i fakt že na stejném místě chytil hřebík i Mr.Cimbu se st.č. 33.

Podle mě to tam dal někdo místní, komu nevonělo, že se mu jede pod okny rally, bude tam celej den bordel a že mu lidi zdupou trávu pro králíky ...

Kofpak
01.07.2001, 23:19
Pár mých postřehů z Bohemky:
1, Příšerný návrh tratě prvního dne - na několika kilometrech neuzavřené silnice se převalovalo sem a tam tisíce aut.

2, Hned na RZ tři se nejhůře ze všech přítomných chovali dva pánové. Prvním byl pořadatel ( tipnul bych mu cca 65 ) který sotva chodil, proto si posadil křesílko 2 m od silnice před kosu, do které se dobržďovalo z rychlosti cca 130 km! Na napomínání od diváků nic nedal! Vrcholem bylo, když se před příjezdem Thiryho nejistě dobelhal až skoro k trati a máváním rukou naznačoval, kam že má Bruno zatočit - tragická scéna. Druhým byl místní občan ( jak se sám hrdě označil po projevech nevole od kolemstojících ), který aby lépe viděl, začal rvát větve ze stromu na návsi. Opět to byl tatík nad 60 roků.

3, Roman Kresta měl být vyloučen za přijetí cizí pomoci. Fair play v Čechách -no comment. Přestože Romanovi docela fandím, buďme realisty - vítězem měl být Hrdinka, protože po oprávněném vyloučení by mu Kresta nemohl vytáhnout ten obrubník na cestu. Proti nafoukanému Thirymu byl Hrdinka poškozen mnohem víc.

4, Jediný stánek s občerstvením, který jsme potkali za oba dny byl u startu v MB. Na každém jiném rallye najdete (nejen) v každém diváckém místě dva. Příště tedy do MB pořádnou svačinu.

Ale po loňsku zaplať pánbůh za to.

-Vicky-
02.07.2001, 00:17
Clovek se vrati z rally a tady uz takovych prispevku!!! Takze nejprve k rally nikoliv sportovne>

Hrebiky byly pouze na 12RZ a to jeste tak, ze dva jezdci je tahaly z pneumatik. NIKDO nikoho nevidel a nikdo nevi, jak se tam dostaly. Z toho plyne, ze nemuzeme tvrdit, ze to byli "divaci".

Poradatel nebyl Poulikem srazen, ale zranil se pri vyprostovani posadky, viz tiskova zprava Bohemia rally.

Trat byla velmi narocna a rychla. Bohuzel pro fotografy, prvni den i mene fotogenicka.

Prejezdy byly strasne. Jelo se na petniku a pateri vseho byla jedna cesta po ktere proudili i divaci i soutezni posadky - nedomyslene.

Ted ke sportovni strance veci. Dopadlo to, jak to dopadlo, nicmene neobycejna skoda je vypadku dvou spickovych posadek ke konci rally. V pripade Vaclava Pecha to mrzi moc, mistrovstvi by nemuselo byt tak rozhodnute, jako je tomu v soucasne chvili. V pripade Jandika je to taky prekerni, neb kazdy bod v duelu Jandik - Arazim je dulezity a vypadek fatalni. Uvidime na dalsich soutezich. Samozrejme, ze je skoda i Hrdinky, ktery jediny dokazal se Skodovaky drzet krok (lepe receno kontroloval pozici s uctive vzdalenosti). Thiry nam ukazal jak se jezdi ve svete - totalne cista stopa bez jakychkoliv skopicinek. Gargulak mel na kahanku, ale nakonec to ustal a spadlo mu do klina dalsi skvele umisteni. Sibera opet neprekrocil svuj stin a skoncil posledni s WRC - co se deje? Skoda, snad priste. Trojan byl rad, ze to prezil. Arazim a Jandik nemaji sebemensi konkurenci, po vyletu Jandika tedy jasna zalezitost. Mlady Krecek opet prekvapil, zda se, ze se rozjizdi. Naopak bohuzel neprekvapili bratri Vojtechove a Poulik, kteri tradicne provedli facelift svych vozu. Stolfa a Dolak si moc nezajezdili, pozici po Jindrovi zaujal podle ocekavani Trajbold. Knajzl opet treti. Ten se toho snad nezbavi...

georg
02.07.2001, 08:47
Na 14RZ skutečně nebyly hřebíky a Hrdinka si to zavinil sám.Po 12RZ(v servisu) ste měli slyšet Hrdinku jak nadával na Thiryho že ho naschvál brzdil a nebyl sám kdo na něho nadával.Možna to Triry měl v umyslu potom co mu hodili na trať ty hřebíky(možná jako pomstu)

Rsk Příbram

Michal
02.07.2001, 09:13
Nevěřím, že by Thiry Hrdinku úmyslně zdržoval!!!! Je to zkušený jezdec a nemá důvod se na svých soupeřích nějak mstít za svojí smůlu.

Mě spíš vadí (a na druhou stranu samozřejmě těší), že nedokázal Krestovi ujet. Rozdíl mezi nimi byl minimální.

23
02.07.2001, 10:19
Nesouhlasím, v té chvíli měl asi rudo }:) před očima, a to může být jinak zkušený jak chce.

23
02.07.2001, 10:31
quote:
Pár mých postřehů z Bohemky:
1, Příšerný návrh tratě prvního dne - na několika kilometrech neuzavřené silnice se převalovalo sem a tam tisíce aut.

2, Hned na RZ tři se nejhůře ze všech přítomných chovali dva pánové. Prvním byl pořadatel ( tipnul bych mu cca 65 ) který sotva chodil, proto si posadil křesílko 2 m od silnice před kosu, do které se dobržďovalo z rychlosti cca 130 km! Na napomínání od diváků nic nedal! Vrcholem bylo, když se před příjezdem Thiryho nejistě dobelhal až skoro k trati a máváním rukou naznačoval, kam že má Bruno zatočit - tragická scéna. Druhým byl místní občan ( jak se sám hrdě označil po projevech nevole od kolemstojících ), který aby lépe viděl, začal rvát větve ze stromu na návsi. Opět to byl tatík nad 60 roků.

3, Roman Kresta měl být vyloučen za přijetí cizí pomoci. Fair play v Čechách -no comment. Přestože Romanovi docela fandím, buďme realisty - vítězem měl být Hrdinka, protože po oprávněném vyloučení by mu Kresta nemohl vytáhnout ten obrubník na cestu. Proti nafoukanému Thirymu byl Hrdinka poškozen mnohem víc.

4, Jediný stánek s občerstvením, který jsme potkali za oba dny byl u startu v MB. Na každém jiném rallye najdete (nejen) v každém diváckém místě dva. Příště tedy do MB pořádnou svačinu.

Ale po loňsku zaplať pánbůh za to.

Běla vsadil na krátké přejezdy, ale měl počítat s těmi davy diváků, které na rally přijeli. Jezdci si nestěžovali s diváky to je horší. mnoho z nich si nakonec přejezdy rozmysleli a zůstali na RZ na další průjezd.
Barumka jde letos opačnou cestou, tak uvidíme zda to bude ta lepší.

Ohledně Krestových problémů: Je fakt, že mu diváci pomáhali. Nevím jestli ale někdo vůbec podal protest. Důkazního materiálu by mělo být fůra.

Se stánky s občerstvením to bylo opravdu žalostné, druhý den už se to trochu zlepšilo, ale jinak kam se hrabeme na podnikavé Moraváky.

Jirkam
02.07.2001, 11:09
Celá aféra ohledně hřebíků v Thiryho kolech je jen zástěrka na daleko větší problém. byl jsem v sobotu před kontrolou přeskupení v Plavech a viděl na vlastní oči (těch párů očí bylo cca 250 až 300 + kamery) jak nemůže Kresta nastartovat aby dojel do časovky, nešlo jim auto ani roztlačit (ve dvou se ani nedivím). Pomohlo jim až více párů rukou, byl tam tuším i Gál a snad někdo další. Důležité ale je, že tam byli i lidi. Kresta měl odstoupit sám, případně měl toto učinit některý s pořadatelů ev. vedoucí časovky.
Musím bohužel konstatovat jediné ROMAN KRESTA JE PODVODNÍK, JEHO VÍTĚZSTVÍ NEBERU, MORÁLNÍ VÍTĚZ JE EMIL TRINER. Hanba Škodě Motorsport!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S. Viděl někdo z diváků jak vypadala pneumatika Thiryho s hřebíky? Většinou dojde po defektu k rozthání celého kordu, kde pak ty hřebíky jsou. Jak se dostal Thiry do cca 50km vzálené Mladé Boleslavi na ráfku ? To auto muselo být po této cestě totálně na s..čky. Nějak moc nejasností ohledně továrního týmu.

Michal
02.07.2001, 11:11
quote:
Nesouhlasím, v té chvíli měl asi rudo }:) před očima, a to může být jinak zkušený jak chce.

A že nevjel do diváků, když viděl tak rudě? Pár mrtvejch by ho třeba uklidnilo?

Co píšeš (a já také ve větě nahoře) je nesmysl! Nemyslím si, že by se bržděním ostatních dostal do lepší psychické pohody. Spíše věřím tomu, že Hrdinka byl v servisu vytočenej na celý ŠM poté, co sledoval, jak Krestu roztlačují diváci a přitom věděl, že protesty proti Škodovce (hlavnímu partnerovi rally) nemají žádnou šanci. Řády, neřády - tak to je.

Pepa ZL
02.07.2001, 11:52
[quote]
Celá aféra ohledně hřebíků v Thiryho kolech je jen zástěrka na daleko větší problém. byl jsem v sobotu před kontrolou přeskupení v Plavech a viděl na vlastní oči (těch párů očí bylo cca 250 až 300 + kamery) jak nemůže Kresta nastartovat aby dojel do časovky, nešlo jim auto ani roztlačit (ve dvou se ani nedivím). Pomohlo jim až více párů rukou, byl tam tuším i Gál a snad někdo další. Důležité ale je, že tam byli i lidi. Kresta měl odstoupit sám, případně měl toto učinit některý s pořadatelů ev. vedoucí časovky.
Musím bohužel konstatovat jediné ROMAN KRESTA JE PODVODNÍK, JEHO VÍTĚZSTVÍ NEBERU, MORÁLNÍ VÍTĚZ JE EMIL TRINER. Hanba Škodě Motorsport!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S. Viděl někdo z diváků jak vypadala pneumatika Thiryho s hřebíky? Většinou dojde po defektu k rozthání celého kordu, kde pak ty hřebíky jsou. Jak se dostal Thiry do cca 50km vzálené Mladé Boleslavi na ráfku ? To auto muselo být po této cestě totálně na s..čky. Nějak moc nejasností ohledně továrního týmu.

Když se podíváte na absolutní klasifikaci, kdo by mohl na Krestu podat protest? Triner, kterému ve Škodě dělají auto? Sibera, který tam pracuje? Nadějné posádky, které by si tím zkomplikovaly příp. budoucnost? Jolly Club, který se Škodovkou na růstu Kresty spolupracuje? Hrdinka, který by rád spolupracoval? Navíc většina z nich v závěru odpadla, takže by jim šlo jen o body do MČR. Snad jen Gargulák, který to asi nemá zapotřebí.
Takže kde není žalobce, není soudce. Cenu Fair Play Roman asi letos nedostane. Příští rok z Bohemky může Škodovka udělat Octavia Cup.
Jinak se mi soutěž líbila, až na tu 1RZ, kde jsme ve vedru šlapali do kopce nad cílem a nikde jsme žádné neukázněné diváky neviděli. Mám pocit, že to bylo uděláno záměrně na postrašení diváků. Přejezdy byly katastrofální, vyplatila se mi taktika pověsit se za servisáky, kteří znali všechny zkratky.
A na závěr, všichni kdo si stěžují na zájem TV o rally, jak jsem očekával, hlavní sportovní událostí nedělního zpravodajství na Nově byl "Skandál na Rally Bohemia"... :-(

Jirkam
02.07.2001, 12:21
To je bohužel realita, škodovka drží v šachu všechny, takže si nikdo nedovolí protestovat.

Jinak co se týká tratě, byla podle mého soudu pěkná. Znal jsem z minulých let nějaké zkratky takže se dalo vyhnout zácpám. jinak pro informaci fóra "poprvé jsem byl na RZ také vlakem" šlo o RZ 5 a bylo na ní super spojení z Plavů, jedna zastávka a krásné místo bez diváků (ne úplně, ale byl tam klídek).
Jinak se mi líbilo chování pořadatelů, kteří vystupovali vůči divakům jako přátelé a bylo to (byl jsem na osmi RZ) znát.

Michal
02.07.2001, 12:30
Pořadatelé byli přísní, což je dobře. Občas však docházelo ke kuriozním potyčkám pořadatelů a PRESSáků, protože pořadatelé modré vesty naprosto ignorovali!

Kofpak
02.07.2001, 12:41
quote:

Taky mne to napadlo. Abych videl hrebik v gume, musela by byt v relativne dobrem stavu. Vzhledem ke ztrate, kterou Thiry v RZ 11 nabral vsak jel na defektu asi 7 kilometru ( ztrata na Krestu v RZ 11 je zhruba stejna jako v RZ12 a ta merila prave tech 7 km ). Takze hrebik(y) v gume by potom nasel mozna tak David Cooperfield.

Celou RZ 12 jel potom Thiry s defektem obou pravych kol, to ze nepusti Hrdinku mne napadlo hned jak jsem je videl za sebou. Ale objektivne - zas tak hrozne to asi nebylo, protoze Hrdinka byl ve 12 rychlejsi nez napr. Triner. Do MB opravdu dojel Thiry s defektem. Jeden fanda z Moravy si omydleny rafek odnesl jako suvenyr na zed do hospody. Dusledkem byla rozsahla vymena soucasti podvozku v servisu (naprava, tlumice, ...).

Tendence nadrzovat Krestovi ze vsech stran je patrna - myslim, ze mu to ale spise ublizuje nez pomaha, nebot ve svete uz to bude trochu jinak a o zhyckaneho mistra z CR se sotva nekdo zastane - tam se bude muset prat v ramci pravidel a mozna i proti takovym nesvarum, ktere zavadi on sam doma. Jezdecky i z hlediska zazemi Kresta ma na to, aby vyhral republiku i bez techto excesu. Po lonske Pribrami je to jeho dalsi velke a verejne fopa.

Michal
02.07.2001, 12:54
quote:
Tendence nadrzovat Krestovi ze vsech stran je patrna - myslim, ze mu to ale spise ublizuje nez pomaha, nebot ve svete uz to bude trochu jinak a o zhyckaneho mistra z CR se sotva nekdo zastane

souhlasím, viz startovní číslo na Acropolis rally.

goodspeed
02.07.2001, 13:33
quote:
Pořadatelé byli přísní, což je dobře. Občas však docházelo ke kuriozním potyčkám pořadatelů a PRESSáků, protože pořadatelé modré vesty naprosto ignorovali!

poradatel na rz4 se zlutou vestou vyhanel 3 akreditovane fotografy. kdyz je vyhnal, vzal si na krk videokameru a sel tocit na jejich misto. to je uroven....

Fero
02.07.2001, 13:45
quote:

Na dialnici medzi Turnovom a Mladou Boleslavou mozno este aj dnes vidno pri pravom okraji dve ryhy od Brunovho ráfku. Šiel som za ním, naozaj to zvládol na disku.

Kofpak
02.07.2001, 14:10
Jeste takova mala poznamka k hrebikum - defekt od hrebiku vetsinou uchazi pomalu a ne tak ze by (cituji) "pneumatiky praskly před levotočivou vracečkou, kde se rychlost pohybovala jen kolem 120 km/h."

Uvedene chovani spise odpovida natvrdo prorazenym pneumatikam pri castecnem vyletu mimo trat. Ale mozne je vse.

FD
02.07.2001, 14:30
Aféra okolo defektu B.Thiryho velmi poškodila jak Bohemia rally, tak pověst celého Rally sportu u nás. Myslím, že všechny zachvátila histerie, ale nikdo nečerpal z konkrétních údajů. Zprava p.Janeby, že v pneumatikách našli hřebíky se mi zdají dost nepravděpodobné. Kdo skutečně viděl propíchlé pneu? /po dojezdu do cíle RZ/. Myslím že k defektu pneu na pravé straně mohlo dojít i jinak. Mrzí mi, že oficiální vedení soutěže nezaujalo stanovisko k této situaci dostatečně rychle, a nesnažilo se uvést situaci na pravou míru.
Ať už to bylo tak a nebo jinak. Myslím, že i zpravodajové jednotlivých médií nevycházeli z ověřených informací, ale pouze z fám, které se velice rychle rozšířily. /spec.Televize Nova/.

Jirkam
02.07.2001, 14:54
Znovu Vám všem opakuji, celou aférou okolo hřebíků se záměrně Škoda Motorsport snaží "dát do autu" celou záležitost před ČK (Krestovo roztlačování). Je to od nich dobrá taktika, nežerme jim to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

23
02.07.2001, 16:19
Víte někdo, kde se to Thirymu stalo? Asi by stálo za to se tam jet podívat. Jestli tam byly hřebíky, určitě by se ještě nějaké našly.
A navíc jak by asi takový hřebík musel vypadat. To spíš nějaký ježek, normální hřebík by tu pneumatiku neprorazil.

Souhlasím s tím, že Škodovka záměrně mlží problém s Krestovým roztlačováním a raději oba jezdce schovala do Německa na trénink na Deutschland rally!!! Vždyť nebyli ani na vyhlášení vítězů rally a to je pro mě velká ostuda pro tým i oslavy 100 let Motorsportu!!!

Jirkam
02.07.2001, 16:28
quote:
Víte někdo, kde se to Thirymu stalo? Asi by stálo za to se tam jet podívat. Jestli tam byly hřebíky, určitě by se ještě nějaké našly.
A navíc jak by asi takový hřebík musel vypadat. To spíš nějaký ježek, normální hřebík by tu pneumatiku neprorazil.

Souhlasím s tím, že Škodovka záměrně mlží problém s Krestovým roztlačováním a raději oba jezdce schovala do Německa na trénink na Deutschland rally!!! Vždyť nebyli ani na vyhlášení vítězů rally a to je pro mě velká ostuda pro tým i oslavy 100 let Motorsportu!!!

To je jasná věc. Psla jsem do návštěvní knihy Motorsportu, jsem zvědavej jestli mi někdo odpoví. Doufám, že si toho dnes na TV3 Dolejš všimne. Někdo z velkou kamerou u toho byl. Nená náhodou někdo záznam toho roztlačování? Kameru jsem s sebou bohužel nevozil.

imported_n/a
02.07.2001, 18:09
Nejak se mi nechce verit, ze by 'hrebikovou aferou' Skodovka kamuflovala to, co se delo v CK po 10RZ. Myslite, ze Bruno dostal pokyn jet nasledujici erzetu tak, aby zlikvidoval gumy na obou kolech (planovany vylet z trati ??) a svest to na fiktivni hrebiky na trati, aby byla odvedena pozornost od Krestovy anabaze s nedovolenym roztlacovanim ? A navic aby na to Bruno vubec pristoupil (z toho, co jsem o nem cetl - nejedna se o zdroje ze Skody Motorsport - si nemyslim, ze by toho byl schopen) ? Aby to bylo jeste vice zatemnene, tak pred 12SS predstirat vztek a chytit penalizaci ? Pak jeste podplatit Mr.Cimbu, ktery mel vinou hrebiku defekt na stejne SS, aby potvrdil existenci hrebiku na trati ? Prinutit Emila Trinera (i kdyz ten by vzhledem ke sve technice mel udrzovat s tovarnou velmi dobre vztahy), aby lhal a podporil verzi o hrebicich ?

Dle meho nazoru tam ty hrebiky proste byly a muzeme byt jenom radi, ze vse skoncilo bez vetsich skod jak na zdravi, tak i na technice.

V tuto chvili je to asi vsechno jedno. Chci jenom rici, ze z meho pohledu to byla dooost dobra rally ! Vynikajici ucast, skvela divacka atmosfera (i kdyz jako rodak ze Zlina, ktery neda dopustit na Barumku, musim konstatovat, ze u 'nas' na Morave je atmosfera jeste o kousek lepsi), kvalitni trat, spickove vykony posadek (osobne me nesmirne prekvapil V.Pech, ktery predvadel opravdu vybornou 'strelbu') atd. Proste parada.

Cammell
02.07.2001, 19:40
Právě jsem na TV3 zhlédl záznam rozhovoru s Romanem,ten pomoc fanoušků přiznal,i když bylo znát,že se mu to moc přiznat nechtělo. Zato Tománek zapřel vše.....možná i vlastní babičku.Co si o tom myslet...vyhrát za každou cenu,to nevím jakou s toho má radost?! Ale prachy jsou prachy.

Bart
02.07.2001, 20:36
Je opravdu neuveritelne, ze na domaci soutezi pro Skodovku jeji jezdci, kteri "stali na bedne", NEPRISLI na vyhlaseni vysledku. Cili na bedne stal Triner s Hulkou a nasledne dva "strejdove" v kosili s napisem Motorsport na zadech. Navic to zduvedneni: obe posadky LETI na Rally Deutschland, kde budou POUZE trenovat! Copak se nejaka rally trenuje jiz od pondelniho rana. To je opravdu smesne!!!

Bart
02.07.2001, 20:38
A jeste maly dodatek: mohl by si neco takoveho Thiry dovolit ve svete?!? Je to profesional, rally ho zivi, tak by se mel dle toho tez chovat!

georg
02.07.2001, 22:30
Mě by jenom zajímalo proč ,když tam byly ty hřebíky ,že nikdo další nepíchnul.Že by je za ty dvě minuty někdo stačil vysbírat.tohle byl zase chytrý tak Skoda Motorsportu ,který jim zase vyšel.Kresta potřeboval vyhrát a když dostal těch 60sekund penalizace tak to s ním vypadalo bledě.A tak Janeba řekl Thirymu(nebo někomu jinému)at se někde pokusí ztratit minutu,aby nebyl náskok na Krestu tak vysoký.Protože kdyby thiry jel pořád stejným tempem tak Thiryho prostě nedožene.No a když thiryhy jako teda píchnul tak se aspon snazil trochu potrapit posádky ,kterého předjížděli,aby trochu ztratili na Krestu.No a Skoda Motorsport to pak celý shodil na to ,že Thirymu tam někdo hodil hřebíky.Skoda už něco předvedla v loni na RALLY Příbram ,kdy taky prej Bertone udajně nemohl nastartovat přitom ho viděli jak zastavil počkal 1.30min a pak najednou nastartoval.Rally bohemia dovršena tím ,že tovární jezdci nepřisli na vyhlášení,když je 100 let Motorsportu

Rsk Příbram

georg
02.07.2001, 22:36
(Prepsal jsem se) Kresta by tom defektu urcite Thiryho nedojel

Rsk Příbram

KKprostor
02.07.2001, 23:33
quote:
Nejak se mi nechce verit, ze by 'hrebikovou aferou' Skodovka kamuflovala to, co se delo v CK po 10RZ. Myslite, ze Bruno dostal pokyn jet nasledujici erzetu tak, aby zlikvidoval gumy na obou kolech (planovany vylet z trati ??) a svest to na fiktivni hrebiky na trati, aby byla odvedena pozornost od Krestovy anabaze s nedovolenym roztlacovanim ? A navic aby na to Bruno vubec pristoupil (z toho, co jsem o nem cetl - nejedna se o zdroje ze Skody Motorsport - si nemyslim, ze by toho byl schopen) ? Aby to bylo jeste vice zatemnene, tak pred 12SS predstirat vztek a chytit penalizaci ? Pak jeste podplatit Mr.Cimbu, ktery mel vinou hrebiku defekt na stejne SS, aby potvrdil existenci hrebiku na trati ? Prinutit Emila Trinera (i kdyz ten by vzhledem ke sve technice mel udrzovat s tovarnou velmi dobre vztahy), aby lhal a podporil verzi o hrebicich ?

Technická poznámka: zatímco Janda píchnul na RZ10, Thiry až na RZ11... A Thiry si pak na startu RZ12 tak dlouho rozmýšlel, zda bude startovat, že dostal 10s penalizaci, startoval pouze minutu před Hrdinkou a toho, když byl dojet, prý rozhodně ani trochu nechtěl pustit, Hrdinka prý jméno Thiry nemůže ani slyšet. Ne vždy se jezdci z druhé až třetí desítky světového žebříčku chovají světově. Ale ten hřebík existuje (na jekési podložce). Otázkou zůstává, zda byl opravdu v té pneumatice...

Pawel
02.07.2001, 23:52
MY JSME NAROD!!

-Vicky-
03.07.2001, 00:08
Uz to tady zacinaji byt trochu Akta X, protoze za vsim jsou "oni". Ani trochu neverim, ze by si Skoda vykonstruovala celou nehodu, aby odvedla pozornost od nedovolene pomoci, prip. aby sel Kresta do cela. Mozne ale je, ze zkratka Thiry chytil defekt a svedlo se to na divaky. Nejde mi o hrebiky. I kdyby tam byly, proc by je tam nekdo sypal umyslne a navic, proc by to odnesl jen Bruno. Ukazte mi fotku divaka, ktery to tam nasypal a uverim.

R-GLASS
03.07.2001, 01:22
Jedneho casu v madarsku blizky fandovia zachranovali kožu janikovi tothovi,nanosili posadke mol-rally timu Kiss /Buki nielen jezkov ale postupne aj balvany a hrube dreva.Ja myslim ze cas vsetko ukaze.

ppk
03.07.2001, 10:16
Vždyť už to tady bylo řečeno. Nešlo o to, že by Thiry schválně píchnul. Ale o to, že nafukování aféry s jeho píchlejma gumama zastínilo Krestův průšvih s přijetím cizí pomoci. To je fakt a podařilo se to. Všechno ostatní - hřebíky atd. jsou stejně jenom nepodložené spekulace.

tango
03.07.2001, 10:25
Hlavně pánoové a dámy, Velký Talent jak ho tady nekdo nazval je zase o krok blíže ke slávě "za každou cenu".To je slávy jak se vrátil zjišťovat jestli se něco nestalo divákům, do kterých vjel na Krumlově,a od kterých nejdřív bez zaváhání odjel protože nechtěl ztratit čas ( a hlavně proč nebýt oslavovaný když k tomu stačí uběhnout cca 80 metrů).A ejhle tady ten bezelstný, tichý, slušný a skromný (dneska to je žert) kluk zjišťuje,že se dá vyhrávat i s podvodem a ještě být slavný.Ještě že ho máme, máme být na co hrdý - ať nás hezky na tom světě reprezentuje.

Libor
03.07.2001, 10:39
Jedno je jasné: okamžitě jak vyjede mimo naší republiku, všichni mu budem ohromně fandit! Já tedy jo, i když mi protěžování Velkého Talentu také vadí.

Nebýt problému s hřebíky (což je mezi námi mezinárodní ostuda viz worldrallynews, rally-live.....), byla by Bohemka perfektní soutěž. Zácpy během prvního dne není nic tak hrozného, hlavně, že klapala organizace. Rádio dobře informovalo (zaujala mne především hysterická informace od pana Běly, že je připraven zrušit další RZ). Ale hlavně: BYLO NA CO KOUKAT.

To nejlepší:
1. souboj Kresta Thiry až do RZ11. Jsem mile překvapen, že mu Kresta stačil. Rozdíl byl minimální. Oba jeli skvěle!
2. výkon Pecha v druhé etapě. Musel mít dobře obuto, jinak si ten obrovský náskok nedovedu vysvětlit. Klobouk dolů.
3. styl Trinera i Sibery. Oba tahají co to jde, Octavia EVO1 jim více nedovolí. Mimochodem byl jsem v servisu, když přijel Síba k mechanikům. První jeho slova: "To auto vůbec nejede!". Minutu na to v rozhovoru: "Auto funguje výborně, nemáme problémy."
4. Pokorný vyhrál RZ2 ve skupině N (pokud jsem dobře koukal!

Celkově jsem velmi spokojen s celým průběhem a pomalu se začínám těšit na Barumku...

imported_n/a
03.07.2001, 11:13
To KKProstor: K tomu, abych si alespon trochu predstavil, jak to s tim Thiryho zpomalovanim mohlo byt, jsem si zkusil maly vypocet a vyslo mi toto: inkriminovana erzeta mela 7.03 km, Hrdinka na ni ztratil na vitezneho Krestu 3.9 sekundy, Kresta dosahnul casu 3:53.7 min, Thiry ji absolvoval za 5:05.7 minuty. Predpokladejme, ze se Hrdinka vztekal prave proto, ze nedokazal zajet stejny (nebo lepsi) cas, jako Kresta. Otazka je, jak dlouho musel jet Hrdinka stejnou prumernou rychlosti jako Thiry (tj. jak dlouho byl Thirym brzden), aby na erzete ztratil prave onech 3.9 sec. Kdyz budete chvilku lehce odvozovat, dojdete k zaveru, ze doba, po kterou byl Hrdinka Thirym brzden, se da vyjadrit jako t = (tz * tt) / (tt - tk), kde tt je je Thiryho vysledny cas, tk je Krestuv vysledny cas a tz je Hrdinkova ztrata na prvni misto v teto erzete. No a po dosazeni prislusnych hodnot to dava cca 12,71 sekundy, coz (pokud byl tedy Hrdinka nucen 'pristoupit" na Thiryho prumernou rychlost) predstavuje cca 293 metru. Takze to, ze by Thiry Hrdinku nejak umyslne zdrzoval, se mi tedy docela nezda. Ale aspon bude Bruno pro priste (jestli vubec nejake priste bude :-(() vedet, ze ma neustale sledovat ve zpetnem zrcatku to, co se deje za nim, a po spatreni modrooranzoveho Subaru mu okamzite uvolnit trat.

Nami
03.07.2001, 13:00
Videa z Rallye Bohemia na http://rallylink.zde.cz/
NAMI

ppk
03.07.2001, 14:30
Tady jde jenom o to, že byl Hrdinka naprdlej, že musí Thiryho předjíždět, což vždycky nějakej zlomek času stojí. Taky si nemyslim, že by to Bruno dělal naschvál - vždyť Hrdinka měl tou dobou kolem minuty ztrátu, nebo ne?

imported_n/a
03.07.2001, 15:13
Jasne, ze musel byt Hrdinka nasr..y, ze musel Thiryho predjizdet, coz ho urcite stalo nekolik vterin. Pak vsak tvrdil neco na zpusob umyslneho braneni v predjeti, cemuz naprosto odmitam verit.

imported_n/a
03.07.2001, 15:20
Jinak ta videa z Bohemky rozhodne stoji za shlednuti.

Markyz
03.07.2001, 15:45
quote:

Dle meho nazoru tam ty hrebiky proste byly a muzeme byt jenom radi, ze vse skoncilo bez vetsich skod jak na zdravi, tak i na technice.

V tuto chvili je to asi vsechno jedno. Chci jenom rici, ze z meho pohledu to byla dooost dobra rally ! Vynikajici ucast, skvela divacka atmosfera (i kdyz jako rodak ze Zlina, ktery neda dopustit na Barumku, musim konstatovat, ze u 'nas' na Morave je atmosfera jeste o kousek lepsi), kvalitni trat, spickove vykony posadek (osobne me nesmirne prekvapil V.Pech, ktery predvadel opravdu vybornou 'strelbu') atd. Proste parada.

Muzes mi rict, odkud mas to, ze Triner potvrdil hrebiky? Ja jsem s nim pred RZ 11 mluvil a rikal jen to, ze Thiry mel dvojnasobny defekt, RZ dokoncil a patrne nepokracuje, protoze vuz odstavil na prejezdu. Velice by me proto zajimalo, odkud mas tu informaci. Dekuji

imported_n/a
03.07.2001, 16:03
Informace pochazi z pondelni MFDnes (strana D3), kde byla uvedeno - " ... Viděli to Kresta a Emil Triner", řekl manažer týmu Pavel Janeba ....

-Vicky-
03.07.2001, 23:44
K hrebikum se docela zajimave vyjadril V. Pech:

Bruno Thiry prohlásil v cíli prvního dne, že defekty byly úmyslně způsobeny neznámým divákem, který na trať rozházel hřebíky.
„Myslím si, že je to velmi nepravděpodobné. Nedovedu si představit někoho, kdo by toho byl schopen. Navíc skoro se mně nechce uvěřit tvrzení Stephana Prevota, který jako Thiryho spolujezdec údajně viděl ve zpětném zrcátku toho člověka, jak po jejich průjezdu hřebíky opět zametá. Myslím si, že Bruno Thiry udělal pravděpodobně nějakou chybu a v jejím důsledku pak ten dvojnásobný defekt. A pak ta výmluva na hřebíky? Nevím, co si o tom mám myslet,“ vyjádřil své pochybnosti k celému incidentu Václav Pech ml.

to ppancoch: Zrejme mas matematicke vlohy, ale nic jsem nepochopil... Jiste je, ze Hrdinka nezaostal natolik, aby si mohl stezovat na Thiryho. Otazkou je, proc Thiry startoval schvalne pred Hrdinkou...