Zobrazit v plné verzi : Škoda a rok 2002
jirka RK
15.10.2001, 10:03
Téměř neuvěřitelnou zprávu jsem získal ze zdrojů blízkých MB motorsportu. Členem továrního týmu by se měl stát 22 letý Argentinec Gabriel Pozzo.
jirka RK
A to ty zdroje ve Škodě pracujou nebo jenom bydlej do 50 km od Mladé Boleslavi?
SABOTAGE
15.10.2001, 11:47
quote:
Téměř neuvěřitelnou zprávu jsem získal ze zdrojů blízkých MB motorsportu. Členem továrního týmu by se měl stát 22 letý Argentinec Gabriel Pozzo.
jirka RK
Tak v tom případě si může Bruno alias hřebík sbalit raneček a pokračovat zase o fabriku dál. Pokud někde najde otevříno... :D
SABOTAGE
15.10.2001, 11:48
...i když se mi tomu zatím nechce moc věřit. Pokud by to ovšem vyšlo, byla by to paráda. I Kresta by měl obrovskou motivaci makat dál.
jirka RK
15.10.2001, 13:08
Svůj zdroj neprozradím. Ale potvrzení informace se můžete dočíst mimo jiné na dalších rally stránkách např. www.rally.online.pl. O Pozza mají zájem i Ford, Mitsubishi a Subaru.
jirka RK
Houseman
15.10.2001, 14:02
Tohle jsem slyšel taky, ale myslím, že duo pro příští rok vzejde z kvarteta Kresta, Paasonen, Solberg a ještě jeden Skandinávec, na jehož jméno si však nemůžu vzpomenout. To s Pozzem jsem taky slyšel, ale moc tomu nevěřím.
Houseman
15.10.2001, 14:06
Jinak Bruno si sice asi sbalí raneček, ale v Česku bychom ho vidět příští rok měli. Na jednom belgickém serveru jsem četl, že by se měl soustředit na objíždění evropských dvacítek a tam už přece jednu máme!!! (Říká se to báječně, co myslíte?!) Jo a ten další Skadinávec je Laukkanen.
Houseman
15.10.2001, 14:08
Á propos, Sainzovi končí v roce 2002 smlouva s fordem, což takhle Fabia WRC a El Matador?
SABOTAGE
15.10.2001, 15:47
quote:
Svůj zdroj neprozradím. Ale potvrzení informace se můžete dočíst mimo jiné na dalších rally stránkách např. www.rally.online.pl. O Pozza mají zájem i Ford, Mitsubishi a Subaru.
jirka RK
Pokusím se o co jak nejpřesnější překlad článku z polského rally.online:
Gabriel Pozzo, młody 22-letni argentyński kierowca, który zdominował w tym roku Mistrzostwa Świata samochodów seryjnych ma zasiąść w przyszłym roku w Octavii WRC, podają źródła zbliżone do czeskiego zespołu. Argentyńczyk otrzymał podobno także oferty ze strony zespołów Subaru, Mitsubishi i Forda, jednak to czeski zespół może zagwarantować mu najpełniejszy program startów.
Zespół Skody znajduje się w trudnej sytuacji, gdyż obu kierowcom Bruno Thiry i Arminowi Schwarzowi kończą się kontrakty. Schwarza raczej trudno będzie zatrzymać, gdyż kuszony jest on ofertami innych zespołów. Co do Belga, to nadal nie wiadomo czy Czesi i sam kierowca będą zainteresowani przedłużeniem kontraktu.
Wydaje się, że Argentyńczyk mimo młodego wieku posiada już spore doświadczenie na trasach Mistrzostw Świata, gdzie udowodnił że potrafi być niezwykle szybki. Dodatkowym argumentem przemawiającym za zatrudnieniem Pozzo są stojący za nim sponsorzy.
Skoda ma jeszcze w odwodzie Romana Krestę. Jak się wydaje Kresta weźmie udział w około siedmiu rundach Mistrzostw Świata. Jeżeli w zespole znajdzie się jako kierowca numer jeden, ktoś doświadczony, to może być to ciekawe połączenie rutyny i młodzieńczej fantazji i zapału.
Dvaadvacetiletý argentinský jezdec Gabriel Pozzo, jenž v letošním roce vévodil v MS sk.N, má dle zdroje blízkého českému týmu v příštím roce usednout do Octavie WRC. Argentinec obdržel podobné nabídky také z týmu Subaru, Mitsubishi a Ford, ale český tým mu může garantovat největší počet startů.
Škoda team se nachází v těžké situaci, jelikož Thirymu i Schwartzovi končí smlouvy. Schwarze bude velmi těžké udržet, jelikož je pokoušen nabídkami jiných týmů. Co se týče Belgičana není známo, zda česká strana i sám pilot budou mít vůbec zájem o prodloužení smlouvy.
Argentinec přes své mládí má již vybudováno určité renomé na tratích MS, kde dokázal, že dokáže být velmi rychlý. Dalším argumentem, jimž disponujec Pozzo jsou za ním stojící sponzoři.
Škoda má v záloze ještě Romana Krestu. Podle všeho Kresta dostane příležitost asi v sedmi soutěžích. Pokud by tedy tým navíc našel na místo jedničky někoho zkušeného, mohlo by to vykrystalizovat ve velmi zajímavé spojení rutiny a fantazie a zápalu mládí
No nevím jestli je toto správné řešení.Talent je talent ale.... .
Ostatní týmy o něj projevují zájem ale garantují mu jen několik startů - to znamená že zkoušejí co dovede. Ale jako jezdec na celou sezonu , který má jet na body ????
To by byl celkem risk! Climent se taky jevil nadějně a jak to dopadlo.
Presne jak jsem psal na jinem miste ve foru. Nevidim v tom vzchodisko, neb nema zkusenosti s WRC. Potrebujem nekoho, kdo se v te technice vyzna a pomuze s vyvojem a takovym Pozzo rozhodne neni.
Jak určit kdo je nejlepší kandidát na post továrního jezdce u ŠKODOVKY? Jednoduše !
a)Buď jím již je .
b)nebo jím je jinde Takového si škodovka dovolit asi nemůže.(Burns , Sainz .......)
c)nebo je talent a zkusíme mu dát šanci ať ukáže co v něm je (Kresta , Pozzo )ale tohle asi není na dojíždění v první desítce o bedně nemluvim
d)už ukázal že umí , má zkušenos s WRC i s MS
a má za sebou nějaké výsledky , umí si auto nastavit na svůj styl atd.
áááááááááááááááááááááááááááááá............
D je správně. Tam by škodovka měla lovit!
Dám příklad. M.Martin 2000
Rally , umístění , ztráta na vítěze
Švédsko 9 +5.14
Portugal 6 +5.11
Catalansko 10 +5.29
Finsko 10 +6.09
Kypr 6 +3.45
RAC 7 +3.24
2001 WRT SUBARU
quote:
Tohle jsem slyšel taky, ale myslím, že duo pro příští rok vzejde z kvarteta Kresta, Paasonen, Solberg a ještě jeden Skandinávec, na jehož jméno si však nemůžu vzpomenout.
Neni to Hakinnen? ;)
Houseman
17.10.2001, 11:15
O Mikovi a rallye bych nežertoval. Kdo jste ho vidělipřed dvěma lety ve Finsku při MS, tuším v Corolle WRC, určitě mi dáte za pravdu, že jel hodně rychle a drsně. Snad tehdy dokonce dojel ve dvacítce, ale to si už nevzpomínám.
No nevím, ne že bych té správě o Pozzovi nevěřil (Škodovka je schopná všeho... :D ), ale jak už tady někdo psal, Škodovka potřebuje jezdce, který už má nějaké ty zkušenosti s WRC a umí si auto nastavit. Nevím jestli Pozzo zrovna v tomto vyniká...radši bych na jeho místě viděl Schwarze, místo Bruna třeba Martina + Kresta
Ve Světě motorů psali že v sezoně 2002 MUSÍ každá stáj nasadit tři vozy !
Je li to pravda tak toho Pozza možná uvidíme.
A z informací které jsem se dočetl nejen tady by složení ŠKODA MTS 2002 mohlo vypadat takhle.
1.Schwarz - další zájem projevil
2.Laukannen nebo Hanig Solberg
3.Kresta 7x
Pozzo nebo Passonen 7x
Něco k těm jezdcům které bych tipoval na dvojku v týmu.
Laukannen : + je rychlý , má bohatá zkušenosti z MS a taky nějaké ty vysledky , má zkušenosti z WRC
nevýhoda : občas s tím dokáže pořádně praštit
H.Solberg - starší bratr P.Solberga
+ je rýchlý , spolehlivý , podává stabilní výkony (např.přelom sezony 2000/2001 12.vítězství v řadě v norském mistrovství) má zkušenosti s WRC , dobrý šotolinista.
nevýhoda : málo zkušeností z MS
Jo a za Pozzem stojí jistě nějaký silný sponzor takže jeho zkoušení jako trojky by nemuselo přijít ani draho.
Malá vizitka Tippo Laukannena.
Sezona 1998 - polotovární tým Renault GB auto Renault Maxi Megan
4. místo v mistrovství Anglie
čtyři starty v MS
Korsika 8.místo v F2 , Finsko - havárie , San Remo 7.misto v F2 (v průběhu rally havarie) , RAC 1.místo v F2
Sezona 99 opět Renault
MISTR Anglie
6 startů v MS
Portugal - ulomil kolo
Korsika - 3.místo v F2 (10.absolutně)
Finsko - 1.místo v F2 (13.absolutně)
San remo - nedojel motor
Australie - 5.místo v F2
RAC - havárie
sezona 2000
v MS Ford MTS
Finsko - nedojel , motor (toho času 9.místo absolutně)
Australie - 4.místo absolutně + 2.30min
RAC - nedojel 1.den 11.misto absolutně
Příští rok nemusí jet tři vozy. Je to tak, že v týmu musí být na celou sezonu nahlášeni dva jezdci, kteří se nebudou měnit, třetí vůz může měnit jezdce jak tým chce. Bodovat budou vždy první dva vozy s týmu. Tzn. pokud tým nasadí tři vozy, má větší šanci na zisk bodů po odstoupení jedné s posádek. Tři posádky je maximum.
Tzn. chudé týmy jako Škoda nebo Mitsubishi zřejmě možnosti tří vozů nevyužijí pokaždé.
Armin Schwarz s vítězi náboru nových továrních jezdců Škody Motorsport v Keni. http://www.ewrc.cz/images/2001/wrc/ke/KE2001_SCHWARZ_OCTAVIA_WRC_04.JPG
MINIS007
23.10.2001, 06:47
To nejsou jezdci, ale mechanici. Krestovy se již osvědčili.
KKprostor
25.10.2001, 19:03
quote:
Ve Světě motorů psali že v sezoně 2002 MUSÍ každá stáj nasadit tři vozy !
Ve SM občas píšou pěkné ptákoviny... A pak jejich reportéři stojí na svěťáku na RZ a neví jestli je to RZ1 nebo 2...
dnes pry kenneth eriksson zkousel octavii wrc na byvale strelnici v bele p. bezdezem, ze by ?? !!
Sezóna 2002 má být poslední sezónou Octavií.
Škoda však nemá peníze na vývoj Fabie. Co bude- konec? nebo zase Octavka?
Houseman
30.10.2001, 15:40
Na wrc-online.net jsem viděl ve starších chatech krásnou spekulaci o tom, že by Fred Loix vyměnil mitsubishi za škodovku a ještě do Mladé Boleslavi přinesl prachy od Marlbora. A vypustili to Britové. No není to k popukání? Nebo je to snad pravda?
SABOTAGE
30.10.2001, 16:09
quote:
Na wrc-online.net jsem viděl ve starších chatech krásnou spekulaci o tom, že by Fred Loix vyměnil mitsubishi za škodovku a ještě do Mladé Boleslavi přinesl prachy od Marlbora. A vypustili to Britové. No není to k popukání? Nebo je to snad pravda?
Nechce se mi tomu věřit. Marlboro cpalo prachy vždy do špičkových stájí, které se pohybovaly v popředí. To bohužel není případ škodovky. A myslím, že Loix spíše šáhne po nabídce B týmu Fordu. Akorát nevím s kým tam pojede. Že by Andreucci?
co se týče Marlbora to možná podle toho co jsem dnes četl dá peníze Subaru. A jako dáreček dostanou i Freddyho :-)
Zájem o jejich peníze má i Ford. Takže na škodovkách spíš uvidíme Sparty nebo Petry...
SABOTAGE
31.10.2001, 12:02
quote:
co se týče Marlbora to možná podle toho co jsem dnes četl dá peníze Subaru. A jako dáreček dostanou i Freddyho :-)
Zájem o jejich peníze má i Ford. Takže na škodovkách spíš uvidíme Sparty nebo Petry...
Startky... bez filtru :D
ak subaru by malo byt cervene koncim nepozeram rally. To radsej nech marlboro je modre :o)
Pro doplnění všech předchozích příspěvků, bych chtěl dodat, že Bruno THIRY by měl v přístím roce odjet všechny soutěže ME "20" s tovární XSAROU WRC !!!
To Ital: To si slyšel kde?
Bavily jsme se s ním na San Remu a řikal nám, že pokud nesežene nic lepšího tak to má údajně přislíbeno továrním teamem Automobiles Citroen. Řikal, že když se mu to nepodařilo s KITEM tak snad teď s WRC by to mohlo dopadnout na titul ME.
Za 7 týdnů začíná sezona 2002
Škoda oznámila sestavu Eriksson ,
Gardemaister , Kresta připravuje Oktávku EVOII a účastní se všech soutěží MS. Jaká bude tato sezona , jaké šance má škoda?
Nová sestava dává větší naděje na úspěch probleskují zprávy o výrazně lepším motoru.
Má škoda šanci na vítězství alespoň v některé soutěži ? Co vy na to?
Za 7 týdnů začíná sezona 2002
Škoda oznámila sestavu Eriksson ,
Gardemaister , Kresta.
Škoda připravuje Oktávku EVOII a účastní se všech soutěží MS. Jaká bude tato sezona , jaké šance má škoda?
Nová sestava dává větší naděje na úspěch probleskují zprávy o výrazně lepším motoru.
Má škoda šanci na vítězství alespoň v některé soutěži ? Co vy na to?
Pardon .První verze říká že Kresta připravuje WRC a jede všechny Soutěže MS což je konina. Omlouvám se za překlep.
SABOTAGE
21.11.2001, 08:42
Mám takový nejasný pocit, že na vítězství v soutěži MS to asi stále nebude...
SABOTAGE
21.11.2001, 08:45
Ono nejspíš všexchny týmy budou mít lepší motor než letos a pochopitelně vývoj probíhá kontinuálně. U Škody se mi to zdá spíše skokově. Holt chyběj kačáky. Myslím, že Eriksson by mohl být náhradou adekvátní za Armina ovšem bude si muset na auto zvykat. Armin je přeci jen porodil a učil chodit. Toni má potenciál a myslím, že by mohl jezdit lepší výsledky než Bruno.
Eriksson má dalekovětší cit pro auto. Takže se zvykáním to bude v pohodě. Hlavně aby toho Gargemeister moc nerozbil...
A co Velký Talent a Bohatý Jihoameričan????
Tak Hyundai chce nasadit EVO III na Korsice. Co na to Skoda???
Škoda mlčí, ale EVO3 by měl být další krok v před. Hlavně prý v motoru, který by mohl jezdit (a asi i jel na GB) bez homologace. Ale na 100% se vylepšení projeví jen s novým ALS, které už homologaci mít musí. (Doufám, že nekecám, takhle jsem koupil...)
Jedna zajímavá: Pan Janeba bude zřejmě odejit ze své funkce a nahradí ho jinej chlapík z Česany. A prý dost schopnej... HURÁ
Jo a nechte si vyprávět, jak pan Janeba oznámil Thirymu, že končí. To je zase ostuda...
quote:
Škoda mlčí, ale EVO3 by měl být další krok v před. Hlavně prý v motoru, který by mohl jezdit (a asi i jel na GB) bez homologace. Ale na 100% se vylepšení projeví jen s novým ALS, které už homologaci mít musí. (Doufám, že nekecám, takhle jsem koupil...)
Jedna zajímavá: Pan Janeba bude zřejmě odejit ze své funkce a nahradí ho jinej chlapík z Česany. A prý dost schopnej... HURÁ
Jo a nechte si vyprávět, jak pan Janeba oznámil Thirymu, že končí. To je zase ostuda...
Tak Libore vyprávěj, jak mu to řekl...Nic nevím.
quote:
Joo, ja chci taky :). Bylo to jeste lepsi, nez pred dvema lety, kdyz Bruno cekal, jak se Janeba vymackne ?
quote:
quote:
Joo, ja chci taky :). Bylo to jeste lepsi, nez pred dvema lety, kdyz Bruno cekal, jak se Janeba vymackne ?
Připojuju se, Libore, prosííííííííííííííííííííííííím...bude to určitě stát za to... :D :D :D
quote:
Bavily jsme se s ním na San Remu a řikal nám, že pokud nesežene nic lepšího tak to má údajně přislíbeno továrním teamem Automobiles Citroen. Řikal, že když se mu to nepodařilo s KITEM tak snad teď s WRC by to mohlo dopadnout na titul ME.
Bruno s Xsarou WRC Evropu nepojede. Právě sem si přečetl, že pojede s 206 WRC týmu Bastos 8 vybraných soutěží MS. Vybraných soutěží, vybraných soutěží, to už sem někde slyšel, že by druhej Kresta??? :)
SABOTAGE
29.11.2001, 18:40
[/quote]
[/quote]
Že by se ledy hnuly? No a s tou historkou... SEM S TÍM !!!!!
Janeba pro blesk: (pokud si to v blesku nevymysleli)
Schwarz odesel, protoze jsme neumeli pro nej nastavit tvrdy podvozek. ?????(lepsi by bylo priznat, ze odesel do tymu, ktery ma lepsi vyhlidky nez Skoda, navic on si to auto nechal na sebe postavit, tak jakto, ze nejde nastavit)
Thiry ztratil tvar, choval se jako dvojka, ackoli to nemel ve smlouve. (tak nevim co na rict, to by se musel asi thiry zblaznit)
Kresta ma na uceni se v serialu MS treba i pet let ( to uz si dela srandu, pet let budou do nekoho cpat prachy, kdyz nebude mit vysledky? a navic za pet let uz Skoda asi jezdit nebude)
quote:
Janeba pro blesk:...
No na iDnes to vyznelo trochu jinak a vypadalo to velmi verohodne.
Jo,ve včerejší MF Dnes jsem četl něco ve smyslu:Schwarz nám dva roky moc pomáhal,ale letos uz jen přešlapoval na místě,měl auto nastavené podle sebe(moc tvrdě,takže mu to vyhovovalo na Safari),ale Thirymu to vůbec nesedělo,proto ty výsledky.
Můj názor:oba dva jsou moc dobří,ale je dobře,že už šli.
Na místě přešlapoval Janeba. A ne rok, ale dva. To co napsal, byl blábol. O tom jak oznámil Thirymu, že končí, jsem napsal jinde.
quote:
Na místě přešlapoval Janeba. A ne rok, ale dva. To co napsal, byl blábol. O tom jak oznámil Thirymu, že končí, jsem napsal jinde.
Nemůžu nějak najít, kde si to Libore napsal o Thiryho odstoupení. Taky jsi napsal, že by měl být Janeba vyměněn. Kdy asi? :? :? :?
Mě teda ten Janeba pěkně na.ral! Už je tam na tom svým šéfovským místě řádně dlouho, chtělo by to změnu...Jak může vůbec říct, že Schwarz poslední sezónu přešlapoval na místě? Vždyť pro škodovku zajel nejlepší výsledek v MS a pár dalších dobrých výsledků. Mě spíš nenadchl Mr. Hřebíček Thiry...
Na rally.sk tvrdí že se Škoda dohodla na rok 2002 i s Pozzem a že za svůj raneček 1.mil USD pojede 9 soutěží MS.
A taky jednají s Blomquistem . Mám takové tušení že ten si své starty bude platit taky sám.Nebo vlastně jeho spolujezdkyně.(vlastně její tatík).
To by znamenalo že příští rok uvidíme na MS ve všech podnicích 4 tovární Škodovky !?!?!?!
Já nevím ale sestava Erikson , Gardemaistr , Pozzo , Blomquist , Kresta mi připadá na škodovácké finanční podmínky velmi slušná.
A pokud by to takto dopadlo tak Janeba odvedl pořádný kus dobré managerské práce.
A vůbec by to nevypadalo na poslední sezonu v MS , jak tu někteří tvrdí!
Ja jsem si precetl i ten clanek v MF a rekl bych, ze se prilis nelisi (od toho co bylo v blesku). Muj odhad na pristi sezonu je jasny: Skoda bude jednoznacne posledni mezi znackami, a ziska par bodiku treba na Safari a tak.
KKprostor
02.12.2001, 23:05
quote:
Ja jsem si precetl i ten clanek v MF a rekl bych, ze se prilis nelisi (od toho co bylo v blesku). Muj odhad na pristi sezonu je jasny: Skoda bude jednoznacne posledni mezi znackami, a ziska par bodiku treba na Safari a tak.
Pokud by se bodování (jezdců) vrátilo k systému prvních deseti a ne šesti, byla by naděje těch bodů pár přivézt, a já bych to neviděl ani tak černě ve značkách. Sázel bych na soutěže jako Nový Zéland a šanci pro Erikssona, myslím, že při složení týmů by Mitsubishi ani Hyundai nemusely být nepřekonatelnými soupeři. Maekinen je jen jeden a Delecour ho nahradit nedokáže. Schwarz taky není nijak obzvlášť lepší než Eriksson a Loix je sračka.
Podle iDnes by se měl Kresta střídat s Blomqvistem a ne s Pozzem. To jsou věci. Příští týden má být oficiální představení týmu, takže uvidíme, kdo tam bude.
coolidge
07.12.2001, 15:13
Podle autosportu má Pozzo odjet 9-10 soutěží S Octavií a měl by se střídat s Romanem Krestou a Stigem Blomqvistem
coolidge
07.12.2001, 15:15
To by mimo jiné znamenalom, že Škoda na některých soutěžích pojede se 4 vozy. Přitom sestava pilotů mi připadá více než slušná a dost lepší než loni. uvidíme co z toho vyleze.
Tak se zda, ze Kenneth si to chce u Skodovky opravdu uzit, takze si s sebou bude na soutezich vozit zenskou. Docetl jsem se, ze meni spolujezdce za Tinu Thorner. Doufam, ze mu prinese tolik stesti jako Radstromovi ve Svedsku.
Prvni fotka Pozza ve skodovackych barvach. Zdroj: wrc-online
http://www.wrc-online.net/images/photos/skoda/articlephotos/pozzoroc.jpg
Fakt jsem to zkoumal a viděl jsem i řadu jiných fotek a ve Škodováckých barvách byl jenom Schwarz, Pozzo měl svoje nápisy Cordoba..
Ale Ron je nadšenec a obrovský fanoušek Škodovky, takže někdy na to kouká trochu zaslepeně.. :D
quote:
Fakt jsem to zkoumal a viděl jsem i řadu jiných fotek a ve Škodováckých barvách byl jenom Schwarz, Pozzo měl svoje nápisy Cordoba..
Ale Ron je nadšenec a obrovský fanoušek Škodovky, takže někdy na to kouká trochu zaslepeně.. :D
Take se mi to moc nezdalo, ale Schwarz byl v klasicke bile, jakou pouzivaly tovarni posadky cely rok. Takovouhle zelenou maji jen K+T.
smirnoffff
10.12.2001, 20:47
quote:
quote:
Take se mi to moc nezdalo, ale Schwarz byl v klasicke bile, jakou pouzivaly tovarni posadky cely rok. Takovouhle zelenou maji jen K+T.
On tam Ron taky psal, že měl Pozzo jinou kombinézu, než začali tovární jezdci používat tuím někdy během sezóny, kombinézu, ve které se objevuje Roman.
Takže zítra bude konečně jasno a konec všem dohadům. Jsem zvědavý, kolik nakonec na Krestu zůstane startů v MS, když adeptů je pět. Zajímavé pro média budou určitě dvě dámy na sedadlech spolujezdce. To by také mohla startovat posádka Kresta - Foglarová ... :D
Dnes potvrdil pan Bockelman následující složení:
1. Eriksson
2. Gardemeister
3. 7x Blomqvist/7x Kresta
Starty Kresty platí Blomqvist. Toto lze považovat za 100% informace.
O Pozzovi ani slovo, ale třeba nám zítra řeknou něco o čtvrtém autě. Anebo třeba nějaký národní šampionát pro Pozza s tovární podporou..??? Třeba GB?? Vypadá to jako utopie, ale prý se o tom uvažovalo. Nechme se překvapit.....
Včera a dnes (tj.10 a 11.12) se konalo v Krkonoších testování Škody Motorsport, přítomni byli oba nový jezdci, v pondělí jezdil Gardemeister, dnes Eriksson...Jezdilo se na krásně zasněžené lesní cestě, jezdci si zkoušeli různé druhy pneumatik, od 15" s hřeby až po 18" hladké slicky, což na hladký umrzlý sníh nebylo to pravé ořechové, Gardemeister právě na slickách vylétl z trati a zabořil se do sněhové bariéry,zhruba hodinu trvalo,než ho traktor vytáhl ven...Ale bylo vidět, že jsou na sněhu jako doma, všechny zatáčky jezdili krásným dlouhým smykem. Přítomen byl i R.Kresta, avšak pouze v roli diváka.
To malamut: super info!!
Aktuálně: Pozzo je na tiskové konferenci Škoda Motorsport PŘÍTOMEN.
Co bylo slyšet na tiskovce:
Kulhánek:
-Motorsport určitě bude i v sezóně 2003
-Rozdělení koncernu na sportovní a konzervativní značky nemá na motorsport jakýkoliv vliv. Dříve bylo rozdělení na severní a jižní značky...
-Ohledně Fábie WRC se uvidí na konci sezóny 2002 (takže nic neřekl..)
Janeba:
-Armin nám hodně pomohl, ale byla nejlepší doba spolupráci ukončit.
-Pozzo pojede letošní specifikaci auta, tzn. stará řídící jednotka, né nová od BOSCHE, staré tlumiče Proflex
-O auto se mu bude starat anglická firma, která se nejdříve naučí v boleslavi auto servisovat a pak bude mít v rámci možností Motorsportu k dispozici i techniky.
-tým se nezúčastní ani jednoho podniku MMČR
Eriksson: Bude dělat vše proto aby dojel na bedně, podle něj na to oba jak on tak vůz mají. Jestli to nevyjde bude velice zklamaný.
Kresta: za největšího adepta na titul mistra ČR tipuje Pecha a Trojana
Bylo představeno nové logo Škody Motorsport
Co slyšet nebylo:
-Jakékoliv náznaky o tom, že by měl Janeba končit
Trochu me mrzi, ze Pozzo bude startovat "jen" s tovarni podporou, tudiz bez jakekoliv (byt teoreticke) moznosti ziskat body pro znacku, ale na druhe strane jsem rad, ze Skodovka bude mit ve vsech zavodech tri vozy a ve vetsine jeste jeden mimotovarni.
Jak jsem se tak dival do kalendare Skodovky, tak to vypada velmi zajimave. Trosku me mrzi, ze Roman pojede vesmes asfaltove souteze, ze sotolin jenom Kypr, Safari a Finsko. Myslim, ze na soto by se mel ucit vic a zatim mu to vyfouknul Blomquist. No, co. Alespon, ze neco je.
KKprostor
12.12.2001, 13:35
quote:
Trochu me mrzi, ze Pozzo bude startovat "jen" s tovarni podporou, tudiz bez jakekoliv (byt teoreticke) moznosti ziskat body pro znacku, ale na druhe strane jsem rad, ze Skodovka bude mit ve vsech zavodech tri vozy a ve vetsine jeste jeden mimotovarni.
Nikde není psáno, že když dá na Katalánské Blomqvistovi tri minuty a pak na Kypru Krestovi pet, ze nebude na Argentině posunut do role trojky.
coolidge
12.12.2001, 13:43
Myslím, že pozice trojky by Pozzovi slušela nejvíc. Ale uvidíme.
quote:
quote:
Nikde není psáno, že když dá na Katalánské Blomqvistovi tri minuty a pak na Kypru Krestovi pet, ze nebude na Argentině posunut do role trojky.
quote:
Ja to nejak popletl, takze znovu:
Pokud je to takto mozne, tak je to jen dobre. Ja myslel, ze vlastne pojede za soukromy tym s tovarni podporou. Asi jsem trumpeta :o)
KKprostor
12.12.2001, 14:08
quote:
quote:
Ja to nejak popletl, takze znovu:
Pokud je to takto mozne, tak je to jen dobre. Ja myslel, ze vlastne pojede za soukromy tym s tovarni podporou. Asi jsem trumpeta :o)
No, je to tak nějak napůl pravda. Oficiálně bude prý psaný za Škodu Motorsport, platit ho bude Argentina (takže bude trochu paradoxně na škodovce a ne na seatu velký nápis Cordoba), auto bude chystat Sutton (to by mohlo být slabé místo) a bude to model 2001. Nicméně i Janeba připustil, že když se s wrckem naučí, tak se to třeba změní a mohl by se posunout na pozici trojky.
P. Janeba odvedl dobrou praci, ne? Je to sestava nad ocekavani dobra, jestli se bude delat 4. skodovka mimo fabriku, bude to dobry impuls, Blomqvist jako reklamni osoba bomba, pokud Pozzo plati, je to sen jiste i pro nej, Gardemeister urcite nezpomalil proti SEATu, ale vyzral, svedsky profesor tam vnese klid. Myslim si, ze se v Motorsportu vycisti vztahy. Tak se mi nejak zda, ze zaprdeny cesko-nemecky clinch je pryc. Chce se mi verit i ve FABII WRC...
Fakt jsem spokojeny a tesim se na 2002. Jedu do MC, jestli to cte Martin Kotoul, tak se mi ozvi a pojedeme spolu.
Danyi Panizzi
14.12.2001, 12:12
Mně se chce taky věřit na Fabia WRC! A jak!Už aby byla!
MravenecZ
14.12.2001, 13:37
Sestava Škodovky na rok 2002 dopadla lépe nž jsem čekal. Dává mi to trochu naděje věřit, že by se mohl dostavit nějaký pěkný výsledek. Když se ale podívám na sestavy a zkušenosti jiných týmů, tak zůstávám zase nohama na pevné zemi. Myslím si, že Škodka bude schopná bodovat jen tam, kde budou mít ostatní problémy. A fábie WRC? Myslíte si že když vyjede fabie, tak že to bude jako když Citroen vypustil Xsaru? Asi ne.
Jsem rad jak dopadla sestava Skody pro rok 2002, cekal jsem, ze to bude horsi. Bohuzel me stve, ze jsme se zase nedozvedeli co chteji dosahnout, jedine co rekli jezdci je, ze chteji dojet na bednu. Takze to beru tak, ze cilem jsou tak dve dojeti na bednu za sezonu. Ja si myslim, ze to by bylo pekne. Takze na konci muzeme hodnotit, zda to splnili nebo ne. Mrzi me, ze nerekli jak chteji dojet v tymech, jestli jim staci byt zase posledni nebo jak.
Danyi Panizzi
14.12.2001, 22:19
Po delší době se zase hlásim. Abych se přiznal, sestava ŠKODY pro příští rok se mi docela zamlouvá, ale na druhou stranu jim moc šancí nedávám. Jsem trochu zklamanej, tajně jsem doufal v Auriola ten ještě umí vyhrávat. No jsem na to zvědavej. Nemůžu se dočkat Monte Carla ! Hodně štěstí do novýho roku!
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.