Zobrazit v plné verzi : Rally v TV seriálech a filmech
Máte někdo tipy na zahraniční (české žádné neznám a pochybuji, že existují) seriály nebo filmy, ve kterých se děj točí okolo rally? Já osobně si matně pamatuji na nějaký tuším italský seriál z prostředí rally, myslím, že tam jezdily ještě první Lancie Delty, takže mohl být hrubým odhadem někdy z počátku 80. let. Hlavní hrdina se jmenoval snad Marco Besson (pokud tam nebude časový rozpor, nikdo mi nevymluví, že se tvůrci při vymýšlení jména hlavního hrdiny neinspirovali Miki Biasionem :-) ), jeho hlavním rivalem na RZtách byl mj. jeho seriálový bratr. Dávala to myslím ještě Československá televize, ale snad už po roce 1989. Byl jsem ještě dítko školou povinné, tak si z toho tolik nepamatuji, ale asi se to jmenovalo "Vůle zvítězit" nebo tak nějak. Pamatujete si to někdo? Neopakovali to někdy později? Jinak si myslím, že by bylo namístě, kdyby zase někdo z prostředí rally něco natočil, ať už u nás, nebo ve světě, některé posádky by si tam mohly zahrát samy sebe :-) Byla by to dobrá propagace rally!
"devadesát jedna bílých koní" - film celkem o ničem, ale 90 z těch 91 koní patří škodě 130LR, která se tam párkrát mihne...
go škoda go !!!
go kresta go !!!
quote:
"devadesát jedna bílých koní" - film celkem o ničem, ale 90 z těch 91 koní patří škodě 130LR, která se tam párkrát mihne...
go škoda go !!!
go kresta go !!!
To je film,kterej je fakt hóóódně o ničem a ta 130LR snad ani 130LR neni... maximálně nějaký Áčko...
A co český pokus o horor ... Upír z Feratu???
http://www.rally-cfd.wz.cz
Taxi, taxi... na začátku filmu letí po úzkých francouzských silničkách 306 Maxi, když ho hlavní hrdina Daniel předjede svou tuningovou 406kou. :D
Jasně, tam něco z rally je, i když taky nic moc. Myslel jsem něco zapomenutějšího - něco jako ten seriál, o kterém jsem psal. Tam byla rally absolutně nosným tématem, byly tam celkem akční záběry, zajímavá technika z té doby...
quote:
A co český pokus o horor ... Upír z Feratu???
A hlavně je super,že s tím Maxíkem jede dakarskej Schlesser:)
Ten film "devadesát jedna bílých koní" jsem taky hodně dávno viděl, on tam tu škůdku utopil v brodu:)
ŠKODA rally club * www.src.czechrallyeweb.net
quote:
Ten film "devadesát jedna bílých koní" jsem taky hodně dávno viděl, on tam tu škůdku utopil v brodu:)
Jo a z toho brodu ho musel vytáhnout ten JZĎák s koněm - to bylo tase nosný téma tohodle dílka :o)))
V tom Upiru bylo dost zaběru z Rally Škoda! R5, 130RS,Kadetty apod...to bylo dost dobre!!
quote:
V tom Upiru bylo dost zaběru z Rally Škoda! R5, 130RS,Kadetty apod...to bylo dost dobre!!
Páč to bylo natáčený při Bohemce... tehdá tedy ještě Škoda rallye...
Jasně, hezká scéna. Pouštím si ten film často pro zlepšení nálady :-) Posádkou P 306 Maxi je ve filmu tuším Jean-Luis Schlesser - Henri Magne, ale nevím, jestli si ve filmu skutečně Schlesser se svým někdejším spolujezdcem Magnem zahráli nebo to byli jen herci. Řekl bych spíš to druhé, jen jména jsou skutečná. Akorát bych řekl, že Schlesser nikdy klasické rally nejezdil, z formule 1 šel snad hned na dálkové rally (Dakar atd.). Klasická spolujezdcova věta z filmu - zaznělo tam něco jako "Jean-Luisi, kopni do vrtule, přece se nenecháš vykouřit dročkou?!?" :-)
quote:
Taxi, taxi... na začátku filmu letí po úzkých francouzských silničkách 306 Maxi, když ho hlavní hrdina Daniel předjede svou tuningovou 406kou. :D
Koukám, že jsme s Plhusem nezávisle na sobě psali skoro totéž :-)))
quote:
V tom filmu to je opravdu Schlesser - koukni na titulky jsou tam i jiný známý jména v roli kaskadérů jako např. démon Ragnotti a nebo Jutta Kleinschmidtová...
Taxi, taxi je zajimavej film plný nerealných veci a hlavne a to me stve nejvice tak nerealneho zvuku, snad krom jedne sceny jak jim projede okolo radaru tak jsem krásne slyšet jak řadí, škoda že je to zvuk ze supertourisma.
Jinak ta 306 Maxi je prvni model co byl udelanej pokud je to skutečné zavodni auto, má jeste Hewland.
Hmm, dobrý postřeh, máš pravdu. Zmátl mě ten knír, znám nějaký fotky, kde J.-L. S. žádný fousy neměl :-)
quote:
V tom filmu to je opravdu Schlesser - koukni na titulky jsou tam i jiný známý jména v roli kaskadérů jako např. démon Ragnotti a nebo Jutta Kleinschmidtová...
Marek Felt
20.07.2005, 22:31
Jo je, spise byl. Uz jsem to ejdnou psal. jednalo se o italsky serial vysilany v te dobe kolem roku 89,90 na ARD! Bylo to o dvou bratrech, jak jedzi s Lanciemi Deltami! Byla tam jeste i becka:-))) Byl to docela povedeny serial, ale uz dlouho, dlouho jsem o nem neslysel:-(((
To nekde sehnat, tak by to nemuselo byt spatne!
Bylo by dobrý vědět aspoń originální italskej název toho seriálu...
Marek Felt
20.07.2005, 22:38
To zjistim, to nebude zas takovy problem!!!
Jo, to je přesně ono, co jsem měl na mysli! Při vší úctě ke scénám z Upíra z Feratu atd., tohle bylo něco neporovnatelně lepšího. Zkusil jsem napsat mail do Český televize, abych zjistil podrobnosti, ale v odpověď ani nedoufám... :-/
quote:
Jo je, spise byl. Uz jsem to ejdnou psal. jednalo se o italsky serial vysilany v te dobe kolem roku 89,90 na ARD! Bylo to o dvou bratrech, jak jedzi s Lanciemi Deltami! Byla tam jeste i becka:-))) Byl to docela povedeny serial, ale uz dlouho, dlouho jsem o nem neslysel:-(((
To nekde sehnat, tak by to nemuselo byt spatne!
Marek Felt
20.07.2005, 23:04
Jmenuje se to "Rally" (1988) TV Series .... Alain Costa . Hraje tam italsky herec Giuliano Gemma! Ja dokonce psal na ARD, ktera mela vysilaci prava a oni mi psali, ze by mi to snad dali i nä dvd za nejakou castku, ktera se pohybovala kolem 80 euro! Ovsem uz jsem to zkousel asi pred dvema lety, takze jedine to zkusit opet. Kdyz se to nejak da dohromady, tak by to nemuselo byt spatny mit to doma!!!
"Rally" (1988) [TV-Series]
"Rally" (1988) [TV-Series]
Directed by
Sergio Martino
Add to MyMovies IMDbPro Professional Details
Credited cast:
Giuliano Gemma .... Alain Costa
rest of cast listed alphabetically:
Eleonora Brigliadori
Lorraine De Selle
Ivan Desny
Robert Hoffmann
Luca Lionello
Lara Naszinsky
Gino Santercole
Yvonne Sciò
Vincent Souliac
Country: Italy
Language: Italian
Color: Color
Sound Mix: Mono
Marek Felt
20.07.2005, 23:08
http://www.fernsehserien.de/index.php?serie=8761&seite=1&tv=Rally
Kdo to muze tady prelozit. Neco se tam pise ve smyslu, Benachrichtigung bei Serienstart:
Wir informieren Sie per E-Mail, wenn Rally wieder ausgestrahlt wird.
→ hier kostenlos anmelden
Copa to je??
Marek Felt
20.07.2005, 23:09
Podle mne to je prani, ze chceme videt tento serial, coz takhle jich tam par napsat. Tech prani a potom by trebas to dali!!!
Znamená to, že pokud tam někdo vyplní svůj e-mail, bude na něj zdarma předem upozorněn na vysílání seriálu, jakmile se německá TV rozhodne ho opakovat...
quote:
Podle mne to je prani, ze chceme videt tento serial, coz takhle jich tam par napsat. Tech prani a potom by trebas to dali!!!
Marek Felt
20.07.2005, 23:28
Diky.Skoda.
Tak potom nezbyva nic jineho nez zkusit napsat na ZDF, jake jsou moznosti ziskani toho serialu na DVD! Jestli to vubec nejak jde. I kdyz nevim. Jedine, ze by to mel nekdo na videokate???
Fotka ze seriálu:
http://www.giulianogemma.it/big/big-gemma28.jpg
quote:
Fotka ze seriálu:
http://www.giulianogemma.it/big/big-gemma28.jpg
Hmmm tak podle toho se tam jezdí teda Béčkovejma "Lančama"...
Marek Felt
20.07.2005, 23:41
Zkusil jsem napsat maila na ZDF ohledne toho serialu, tak uvidime, co mi odepisou!
Kdyby nekoho neco napdalo, nebo vedel, kdo by to mohl mit, tak urcite dejte vede. Nerikejte ze tu neni nikdo, kdo to ma doma! Takovych fandu a nikdo by to nemel???
SABOTAGE
21.07.2005, 00:25
Marku. Vysílali to snad ještě za Husáka. kdo měl tenkrát video? Pár lidí. Pak už to u nás nikdy neopakovali. Ale taky bych byl pro aby to dali. Jedině zkusit bombardovat ČT. Při vší úctě, koukal bych i v noci místo pořadů na plovárně, či na kloboučku, nebo jak se ty zbytečné stopáže jmenujou.
No a vono kdo tehdá to video měl tak určitě ne s nahrávánim,jenom přehrávač...
Rally Modrý průsmyk - ruský resp. sovětský film, byl to samej Moskvič,hory,kamení,šotolina,hrdinové
Rally Safari - jednou jsem to viděl, pamatuju si jedině to, že před startem tam nějaké auto smetl vlak
Marek Felt
21.07.2005, 09:09
To jo, ale na ZDF to davaly krapet dil. Snad rok 1992, nebo 1990? Takze to uz nejaka ta videa byla! No a ZDF jsme v te dobe na velkou antenu chytali i u nas:-) Na to si pamatuji, jako kdyby to bylo vcera!
Ovsem jak rikas Sagotagi, tedine zkusit bombardovat CT. Ovsem pokud se ozvou tri, ctyri lide, tak to bude malo:-((( To by muselo napsat vice lidi!!!
quote:
Rally Modrý průsmyk - ruský resp. sovětský film, byl to samej Moskvič,hory,kamení,šotolina,hrdinové
Rally Safari - jednou jsem to viděl, pamatuju si jedině to, že před startem tam nějaké auto smetl vlak
Je to ten film,jak nějací zlí lumpové nastrkali kradená plátna sovětským soutěžákům do dveří aut,aby je při Tour de Europe(či co to mělo být) převezli do ciziny?Tož to byl masakr film,párkrát se tam objevily záběry Fiatu 131 Abarth apod. ze závodů,ale v 'akčních' zrychlených záběrech.No masakr,a ta propaganda,no super.Rád bych to viděl ještě jednou,abych se dobře pobavil.(Na intru jsem na to byl 2x).
Vzpomínám si matně na nějaký polský film, kde jela polská posádka Monte Carlo s Renaultem 8 Gordini. Po různých útrapách na hvězdicové jízdě pak bojovala s Mini Cooperem o vítězství. Tehdy mě to připadalo bezva.
Podle té fotky z toho italského seriálu se tam opravdu jezdilo béčkovýma Deltama S4, ale bohužel mám takový pocit, že tam bylo také hodně záběrů už áčkových Delt. Ne, že by mi ty záběry vadily, ale pro toho kdo se v tom vyzná je trochu směšné když vystartuje s S4 pár zatáček projede Delta Integrale a pak zase S4. Ale to je jen můj pocit možná si to z něčím pletu.
Abych se přiznal, tak zatím jsem neviděl v TV ani v biografu nic, kde by se mi něco z hraného líbilo. Všude jsou auta jen a jen kulisou. Italové v seriálu z toho dělali limonádičku a zamilovaný trojúhelník. Záběry na auta snad dobrý, ale nesměl jsi poslouchat rozpis. To pak byla komédie, která vyvrcholila předjížděním největšího rivala na vložce!!!. Zlatá Kobra 11 a jejich zablokovaný kola a nebouchající érbaky. Zapomeňte a bude vám všem líp:-))
quote:
Podle té fotky z toho italského seriálu se tam opravdu jezdilo béčkovýma Deltama S4, ale bohužel mám takový pocit, že tam bylo také hodně záběrů už áčkových Delt. Ne, že by mi ty záběry vadily, ale pro toho kdo se v tom vyzná je trochu směšné když vystartuje s S4 pár zatáček projede Delta Integrale a pak zase S4. Ale to je jen můj pocit možná si to z něčím pletu.
No já přidám asi největší perlu TV a filmové produkce, kterou stvořila tehdy ještě Československá TV.
Jedná se o takovou hroznou inscenaci právě z prostředí rally. Bylo to trochu sci-fi, ale něco tak blbýho jsem fakt neviděl. Hrál tam Zedníček snad i Mrkvička tak co od toho čekat, že :D . Zedníček jako hlavní hrdina byl právě pilot soutěžního vozu a během svého závodního života absolvovak dost drsnejch havárií a oni postupně vyměňovali jeho orgány od těch co nepřežili až v něm nebylo vlastně nic původního. I mozek mu dali od nějaký ženský. Protože to byla inscenace tak celé to bylo natočené ve studiu a záběry na auta tam nebyly skoro vůbec. O to víc to málo záběrů bylo zajímavější protože to byly samé crashe myslím, že pouze aut sk. "B". Tuším, že jednou z těch havárií byla i ta jak to Santos s továrním Fordem RS200 při Portugalské rally napral do lidí.
Jinak musím souhlasit s Harykem. Téměř vše co bylo dosud natočeno o automobilových závodech byly pěkný kraviny. Ať už se jednalo o rally nebo formule. S formulema v pozadí byl pro mě největší kravina film se Stalonem. To je fakt perla!
Jedinou solidní vyjímkou je film o Le Mans se Stevem McQueenem.
to Marek Felt a další
Už včera mě napadlo, jestli náhodou nemáme na mysli každý jiný seriál. Nechci přeceňovat svojí paměť, ale skoro jsem si byl jistý, že ten seriál se opravdu jmenoval "Vůle zvítězit" a ne "Rally" a že hlavní hrdina se jmenoval Marco Besson a ne
Alain Costa. Ještě než se tu pořádně rozběhla diskuse, zkusil jsem napsat do ČT. Příjemně mě překvapili, že promptně odpověděli. Takže je to tak, že to jsou opravdu dva různé seriály. Tím líp, aspoň kdyby se povedl jeden. Na ten "můj" (Vůle zvítězit) to ale nevypadá - viz e-mail:
DOTAZ:
Dobrý den,
dovoluji si Vás požádat o poskytnutí informace ohledně jednoho zahraničního TV seriálu. Šlo o tuším že italský (případně francouzský ?) seriál z prostředí automobilových soutěží (rally), hrubým odhadem někdy z počátku 80. let minulého století. Hlavní hrdina v seriálu, automobilový závodník, se jmenoval snad Marco Besson. Pamatuji si, že ČT seriál určitě vysílala, spíše tedy ještě Československá televize, zřejmě na přelomu 80./90. let. Byl jsem ještě "dítě školou povinné", proto si nepamatuji tolik podrobností, ale seriál se podle mne jmenoval "Vůle zvítězit" nebo nějak podobně. Nebyl seriál někdy později opakován? Popř. neuvažuje se o jeho odvysílání? Vlastní na něj ČT práva? Pokud ne, byl bych vděčen alespoň za informaci, jakou společností byl vyroben (zda RAI či jinou), jaký je jeho název v originálu a zda odpovídá český název "Vůle zvítězit" (nejsem si jím jistý).
Jinak si jako divák ČT myslím, že by nebylo od věci natočit nějaký český či koprodukční TV seriál nebo film z atraktivního prostředí rally, koneckonců existují seriály či filmy z prostředí dostihového sportu, z hokejového prostředí atd. Automobilové soutěže (rally) jsou sportem, který dlouhodobě diváckou sledovaností (přinejmenším tou in natura) nejen v českém prostředí předčí sporty jako je fotbal apod., což sportovní oddělení ČT, zejména tvůrci pořadu Svět motorů, jistě potvrdí. Dané téma by jistě scénáristovi poskytovalo prostor pro řadu možných zápletek. Některé (nejen české) posádky by si mohly zahrát samy sebe...
Děkuji předem za odpověď na můj dotaz a námět.
S pozdravem ...
Jedná se o italskou třídílnou minisérii Vůle zvítězit (1986, La voglia di vincere, režie Vittorio Sindoni), její hlavní hrdina se skutečně jmenoval Marco Besson (hrál ho italský zpěvák Gianni Morandi) a Československá televize ji odvysílala dvakrát, v roce 1991 a 1993. Jedním z výrobců byla italská televize RAI. Práva na ni nemáme a o dalších reprízách neuvažujeme. Co se týče Vašeho námětu, byl předán do dramaturgického centra a děkujeme za něj.
Jitka Jelínková
redaktorka
ČESKÁ TELEVIZE
Obchod a komunikace
Tisková služba
Kavčí hory
140 70 Praha 4
Tel.: 261 132 644
Fax: 261 014 101
mailto: jitka.jelinkova@czech-tv.cz
http://www.czech-tv.cz
http://www.imdb.com/title/tt0215449/combined
quote:
Vzpomínám si matně na nějaký polský film, kde jela polská posádka Monte Carlo s Renaultem 8 Gordini. Po různých útrapách na hvězdicové jízdě pak bojovala s Mini Cooperem o vítězství. Tehdy mě to připadalo bezva.
Tuším, že to bylo "Čekám v Monte Carlu".
Hrál tam si Zasada. Móc hezký. Na tu dobu superfilm.
Upravil - mcatch 21 Jul 2005 16:43:05
No bejval i český nebo slovenský film. "Známost sestry Aleny", nebo tak nějak. Tuším závody Rally Tatry v Popradě. Ale kde je tomu konec.Herci takový jako Dočolomanský,....
Hurá do vyhledávače:
Ten internet to je něco.
ZNÁMOST SESTRY ALENY
(Filmové studio Barrandov, 1973, 83 min.)
Režie: Miroslav Hubáček
Námět: novela Marie Pujmanové Sestra Alena
Scénář: Miroslav Hubáček, Vladimír Bor
Dialogy: Václav Šašek
Kamera: Josef Vaniš
Hudba: Zdeněk Liška
Hrají:
Alena - Emília Vašáryová
Karel - Štefan Kvietik
Hlaváč - Martin Růžek
Dr. Srdínko - Otakar Brousek st.
Jiří - Petr Budín
Topinka - Robert Vrchota
Vláďa - Aleš Košnar
Ošetřovatelka - Emma Černá
Ošetřovatelka - Kateřina Frýbová
Ošetřovatelka - Zdena Burdová
Příběh milostného vztahu mezi zdravotní sestrou a těžce nemocným automobilovým závodníkem.
Upravil - mcatch 21 Jul 2005 17:01:57
Upravil - mcatch 21 Jul 2005 17:02:38
No,když to je podle námětu Marie Pujmanové tak to bude s prominutím asi pěkná bolševická blbost...
není mi zrovna moc let abych do toho mohl mlvuti,ale v mé pameti neco utkvělo.kldysi dávno, před mnoha lety jsem se dival na nějaký seriál, zřejmě tento kde jeden človek jezdil s Lancii sk.B a měl bratra co chtěl také závodit,ale nemel na to penize, pokousel se o práci mechanika, ale nevzali ho, tak zacal ileglane zavodit proti nejakým klukům a zacla je porážet, pote si poridil Fiat Uno (Turbo asi) a zacal vyhrávat svou třídu atd. atd. pak se tam nekdo v lancii zabil.Možná že to byl ten seriál o kterém mluvíte.
Nejlepší rally v TV byla podle mě ta reklama na Red Bull :o)))
Nebo ta, jak Jenda veze Malinu domů, protože nemá konstrukt :angry:
Ta na ten construkt byla hodně mocná to jo!!!
No me mapadaji jeste 2 filmy, ve kterych se objevilo rally. Jeden z nich je Mstitel beze jména (Jackie Chan), kde se okrajove objevuje dakar a jsou tam i pekne honicky s Lancerem. Jackie Chan mimo jine hral v jinem filmu (Blesk) automobiloveho zavodnika a cely film vypadal jako reklama Ralliartu :o) U techto filmu je to nastesti brane s nadsazkou.
Druhy film se jmenuje Na plný plyn (Michel Vaillant) a ten se snazi tvarit vazne, a tim je trapny jak svi.na :o) Je to o 2 kamosich, kteri jezdi Le Mans a rally. Z rally je tam toho dost, ale jak rikam, je to trapne :o)
http://rallyostrava.com - Spuštěna nová verze stránek !
Upravil - Norri 22 Jul 2005 10:07:18
Milan MB
22.07.2005, 10:26
Já si ještě matně vzpomínám na nějaký ještě československý film pro mládež (na název si bohužel nevzpomenu) kde snad nějací kluci proháněli po polní cestě tátovu soutěžní Škodovku 110R proti koni a nakonec vyhrál kůň a to auto snad utopili v brodu, nebo tak nějak.
To bude těch Devadesát jedna bílých koní - viz začátek diskuse. Také si to pamatuje, nebyla to Š 110 R, ale jak už tu někdo psal, 130 L(R?) - prostě něco v M-kové kastli :-)
Jo, to je ono - "Vůle zvítězit". To Uno bylo snad černé, na něm se ten mladší brácha snad vyjezdil a dostal se pak taky na Lancii a dotíral na svého staršího bráchu, který byl už stálicí - jenže to nějak přehnal a zabil se tam tuším právě on.
není mi zrovna moc let abych do toho mohl mlvuti,ale v mé pameti neco utkvělo.kldysi dávno, před mnoha lety jsem se dival na nějaký seriál, zřejmě tento kde jeden človek jezdil s Lancii sk.B a měl bratra co chtěl také závodit,ale nemel na to penize, pokousel se o práci mechanika, ale nevzali ho, tak zacal ileglane zavodit proti nejakým klukům a zacla je porážet, pote si poridil Fiat Uno (Turbo asi) a zacal vyhrávat svou třídu atd. atd. pak se tam nekdo v lancii zabil.Možná že to byl ten seriál o kterém mluvíte.
Známá dělá v televizi a většinou mi byla prospěšná obráceně (přinesla třeba na kazetě film, kterej šel teprv do kin). Můžu se zkusit zeptat jestli by to tam třeba neměli v nějakým archivu. Nevidim do doho jak to tam funguje, ale to že nemaj práva podle mě nemusí znamenat, že nemaj seroš.
Finne, za pokus to určitě stojí. Díky.
Marek Felt
22.07.2005, 13:36
Jasne za pokus to stoji urcite! Bylo by super, kdyby se to povedlo!
Jinak iggy. Podle mne vule vitezit a arlly je jedno a to same! Na 99,9% !!!!
Když jsem byl ještě hodně malý tak někdy pár let před revolucí jsem viděl v TV film, který se tuším jmenoval Samy proti všem. Bylo to o dvou ženských co jely nějakou rally v Africe, zřejmě Safari. Myslím že byl francouzký a tím názvem si nejsem moc jistý, je to hodně dávno. Možná to ani nebyl film ale jeden díl seriálového cyklu o motorsportu. Pamatuju si že mě to tenkrát docela vzalo, hlavně když jejich největší soupeř neustál tlak a napral to v plné rychlosti do stromu.
A ještě něco mě napadlo - ve filmu Jáchyme hoď ho do stroje se Luděk Sobota taky připletl k nějaké rally, myslím že se tam v záběru mihnul Hubáčkův Renault Alpine.
V Jáchymovi to byl nějaký okruh, ne rally.
Nevím Marku, nejsem si tak jistý. Český název seriálu Vůle zvítězit odpovídá originálnímu La voglia di vincere. Ale proč ne, v Německu mohl jít klidně pod názvem Rally. Jenže pak nesedí ještě vznik (La voglia di vincere 1986, podle některých pramenů 1987 x Rally 1988, počet dílů (La voglia... 3 x Rally 8, osoba režiséra a herecké obsazení. Děj a obsazení aut bude na druhou stranu, podle toho, co si kdo z nás různě pamatuje, podobné...
Jasne za pokus to stoji urcite! Bylo by super, kdyby se to povedlo!
Jinak iggy. Podle mne vule vitezit a arlly je jedno a to same! Na 99,9% !!!!
Tak film Na plný plyn je na jednu stranu totalni kravina a na druhou starnu moc hezkej film.natacelo se to primo kdyz se jelo Le mans, televze tam mela svou posádku, ale zpet k rally.To co tam bylo jakoby rally byl totlní nesmysl.A ty zvuky všech aut, no hrůza, nějakej starej křáp má zvuk z placky Courage a Zonda se kterou jede okruh La Sarthe ma zvuk snad z CART nebo čeho, to mě štve hodně.Pak se na to neda ani divat.Stejne je ze všema filmama o autech nebo rally snad krom filmu 60 sekund a prvního dílu Rychle a Zběsile kde ty zvuky byli jakž takž zkousnutelné.
quote:
Když jsem byl ještě hodně malý tak někdy pár let před revolucí jsem viděl v TV film, který se tuším jmenoval Samy proti všem. Bylo to o dvou ženských co jely nějakou rally v Africe, zřejmě Safari. Myslím že byl francouzký a tím názvem si nejsem moc jistý, je to hodně dávno. Možná to ani nebyl film ale jeden díl seriálového cyklu o motorsportu. Pamatuju si že mě to tenkrát docela vzalo, hlavně když jejich největší soupeř neustál tlak a napral to v plné rychlosti do stromu.
.....
Jo ten seriál se jmenoval "Buď zdráv šampióne" a jeden díl se odehrával v Africe na rally ... pokud si pamatuju, tak hodně se tam jezdilo s Peugeoty 404, nebo 505.
To iggy: Je moc milé vědět že o naší diskusi ví a zapojuje se di ní i
Jitka Jelínková
redaktorka
ČESKÁ TELEVIZE
Obchod a komunikace
Tisková služba
Kavčí hory
140 70 Praha 4
Doufám jen že z toho vzejde něco užitečného. Jinak moc děkuji..
quote:
to Marek Felt a další
Už včera mě napadlo, jestli náhodou nemáme na mysli každý jiný seriál. Nechci přeceňovat svojí paměť, ale skoro jsem si byl jistý, že ten seriál se opravdu jmenoval "Vůle zvítězit" a ne "Rally" a že hlavní hrdina se jmenoval Marco Besson a ne
Alain Costa. Ještě než se tu pořádně rozběhla diskuse, zkusil jsem napsat do ČT. Příjemně mě překvapili, že promptně odpověděli. Takže je to tak, že to jsou opravdu dva různé seriály. Tím líp, aspoň kdyby se povedl jeden. Na ten "můj" (Vůle zvítězit) to ale nevypadá - viz e-mail:
DOTAZ:
Dobrý den,
dovoluji si Vás požádat o poskytnutí informace ohledně jednoho zahraničního TV seriálu. Šlo o tuším že italský (případně francouzský ?) seriál z prostředí automobilových soutěží (rally), hrubým odhadem někdy z počátku 80. let minulého století. Hlavní hrdina v seriálu, automobilový závodník, se jmenoval snad Marco Besson. Pamatuji si, že ČT seriál určitě vysílala, spíše tedy ještě Československá televize, zřejmě na přelomu 80./90. let. Byl jsem ještě "dítě školou povinné", proto si nepamatuji tolik podrobností, ale seriál se podle mne jmenoval "Vůle zvítězit" nebo nějak podobně. Nebyl seriál někdy později opakován? Popř. neuvažuje se o jeho odvysílání? Vlastní na něj ČT práva? Pokud ne, byl bych vděčen alespoň za informaci, jakou společností byl vyroben (zda RAI či jinou), jaký je jeho název v originálu a zda odpovídá český název "Vůle zvítězit" (nejsem si jím jistý).
Jinak si jako divák ČT myslím, že by nebylo od věci natočit nějaký český či koprodukční TV seriál nebo film z atraktivního prostředí rally, koneckonců existují seriály či filmy z prostředí dostihového sportu, z hokejového prostředí atd. Automobilové soutěže (rally) jsou sportem, který dlouhodobě diváckou sledovaností (přinejmenším tou in natura) nejen v českém prostředí předčí sporty jako je fotbal apod., což sportovní oddělení ČT, zejména tvůrci pořadu Svět motorů, jistě potvrdí. Dané téma by jistě scénáristovi poskytovalo prostor pro řadu možných zápletek. Některé (nejen české) posádky by si mohly zahrát samy sebe...
Děkuji předem za odpověď na můj dotaz a námět.
S pozdravem ...
Jedná se o italskou třídílnou minisérii Vůle zvítězit (1986, La voglia di vincere, režie Vittorio Sindoni), její hlavní hrdina se skutečně jmenoval Marco Besson (hrál ho italský zpěvák Gianni Morandi) a Československá televize ji odvysílala dvakrát, v roce 1991 a 1993. Jedním z výrobců byla italská televize RAI. Práva na ni nemáme a o dalších reprízách neuvažujeme. Co se týče Vašeho námětu, byl předán do dramaturgického centra a děkujeme za něj.
Jitka Jelínková
redaktorka
ČESKÁ TELEVIZE
Obchod a komunikace
Tisková služba
Kavčí hory
140 70 Praha 4
quote:
Známá dělá v televizi a většinou mi byla prospěšná obráceně (přinesla třeba na kazetě film, kterej šel teprv do kin). Můžu se zkusit zeptat jestli by to tam třeba neměli v nějakým archivu. Nevidim do doho jak to tam funguje, ale to že nemaj práva podle mě nemusí znamenat, že nemaj seroš.
Takže už sem se poptal jak to chodí v ČT. Cokoli se kdy vysílalo, by teoreticky mělo být v archivu. Protože to nepůjde oficiálně a ještě nevim jestli to tam opravdu je tak nic neslibuju. Pokud se to povede tak to sem dam vědět. Jo půjde o tedy o Vůle vítězit OK?
No a pak pak vám to budu za 500,- posílat ;) :D
OK, jde o Vůli zvítězit...
Cenu dohodneme :-) Jestli z toho uděláš dobrý byznys, tak hlavně bacha na supy z finančáku :-)))
quote:
quote:
Takže už sem se poptal jak to chodí v ČT. Cokoli se kdy vysílalo, by teoreticky mělo být v archivu. Protože to nepůjde oficiálně a ještě nevim jestli to tam opravdu je tak nic neslibuju. Pokud se to povede tak to sem dam vědět. Jo půjde o tedy o Vůle vítězit OK?
No a pak pak vám to budu za 500,- posílat ;) :D
Pánové jestli ten serial sežěnete, tak dejte vědět,já ho sháním už minimálně deset let.
Záplatím co si řeknete.
http://www.blesk.cz/Clanek53818.htm
Tak nakonec se možná dočkáme i novýho filmu. Nemyslim ten s míšou:)) ale ten o kterým se píše v posledním odstavci. Jsem zvědavej co z toho vyleze
Gronholm
07.08.2005, 14:01
No i ten první film s Míšou může bejt zajímavej:-))
jestli znate film ronin tak tam byly celkem pekne honicky v autech.neni to sice primo rally ale v nejakem svete motoru nebo premieru byl clanek o vsech filmech co maj neco spolecnyho s autama co redaktori zjistili..
Nevíte někdo něco o filmu z prostředí rally, který připravuje Dan Landa?
je fakt ze v roninu byly snad nejlepsi honicky co jsem kdy videl v tv!!!
http://www.e34.de/downloads/ronin.jpg
Ted jsem vcelku nahodou na CT2 videl tento porad http://www.czech-tv.cz/program/1014545549-11.01.2006-23:45-2.html - doufam, ze ten odkaz bude fungovat. Kdyby ne, tak je to 2. dil dokumentarniho cyklu H. Trestikove Manzelske etudy po dvaceti letech. Otec rodiny Antonin mel v mladi velkeho konicka - RALLY, furt se vrtal v autech a stavel zavodaka. Jeho velmi mlada manzelka byla durazne proti, pak se svezl a vysekali se tak, ze mel na 3 mesice krunyr a zavodeni byl utrum :) Bylo tam par zajimavych zaberu z deni okolo rally na nizsich urovnich zkraje 80. let. Sam jsem byl tehdy decko a vnimal to vsechno svyma ocima, pro me prijemna a zajimava vzpominka (i kdyz takhle to asi pani Trestikova nezamyslela :)).
Na ČT2 teď někdy bude v rámci filmového klubu blok Film ve filmu (nebo tak nějak)a tam byla v ukázkách chvilku vidět rallyová Lancia Fulvia, tak že by tam promítali něco co by nás třeba taky zajímalo? :D Nicméně to tam bylo vidět jen jednou a ani nic dalšího co by připomínalo prostředí rally tam nebylo, tak nevim...
Asi nic: http://www.czech-tv.cz/program/detail.php?idp=1074365641&day=1137970800&time=21:15&ch=2&searchstring=filmov%FD+klub&backaddr=search
Hm, tak nevim, ten blok bude celý měsíc (takže asi 4 filmy?). Snad ji tam někde zahlédneme :D
TV NOVA - pátek 20. ledna - 22,30 - Na plný plyn
Závodník Michel Vaillant je legendou mezi jezdci na tratích všech rallye závodů. Jeho světem jsou adrenalinové jízdy všemi možnými terény - od hladkých dálnic přes zasněžené vrcholky ledové pláně až po rozpálený písek v poušti. Davy fanoušků a hlavně krásných fanynek, vůně benzinu a řev silných motorů. Michelovu matku trápí hrozné noční můry, ve ktrých syn zahyne při nehodě na trati slavného 24hodinového závodu v Le Mans...
- to byl přepis, já to nevymyslel... Na to že je to z roku 2003 to docela shrnuje sezónu 2005 Seba Loeba... :o)
Gronholm
15.01.2006, 14:03
Před časem jsem to měl půjčené.Krapet přitažené za vlasy.Místy až neuveřitelně trapné :D .
Viděl jsem to dříve v kině, ale ani ten popisek, který jsem opsal z TV Magazínu mi k tomu filmu vůbec nesedí... Pamatuju si že tam jeli s P 206, jedna vybuchla... :o)
Ad Na plný plyn. Ani se mi nechce věřit, že pod něco podobnýho se podepsal Luc Beson. Vydržel jsem asi 10? minut. Hlášky jako plnej, bacha zatáčka a pod, mě dokonale znechutily. Stání se zhasnutým motorem a poslouchání praskání ledu s následným bleskovým startem a strkačka na okruhu s plackama mě tak dorazilo, že jsem si říkal, že ani blbá PC hra se tomu nevyrovná. Škoda peněz za film, škoda dobrého jména, škoda času. Fuuuuuj!
Gronholm
22.01.2006, 13:07
Přesně tak.Rozpis (jestli se to tak dá nazvat) byl strašný....Ještě si zapoměl dodat hojně používané slovo ,,NA MAXIMUM,,:):).... xx(
a ty vybuchy, jak kdyby to jezdilo na vodik, ci nakej dusik.... a vzajemna rivalita, kdy jeden dojede na rychlostce druhyho a ten ho s usmevem vystrci z mostu...to je uplne jak v realu:) neuveritelna hovadina
Jarda-rs
03.02.2006, 21:05
Naprosto špičková honička tuším po L.A. (co sou tam ty silnice šíleně s kopce se skokama) je ve filmu Bulitův případ, kde honí S.McQeen tuším s Doge Charget R/T nějaký mafiány. Mám to na videu ve volném čase přetáhnu :-)
www.jarda-rs.com Foto, video, divácká místa, čláky, rozhovory, auta sk.B
<div>Škoda rally club - safety cars
<div>Milan Blahout fan club
Jarda-rs
03.02.2006, 21:11
V dokumentu "50 let Rally" se mluví o jakémsi (asi anglickém) filmu "Létající finové" o finech na Mini
Naprosto špičková honička tuším po L.A. (co sou tam ty silnice šíleně s kopce se skokama) je ve filmu Bulitův případ, kde honí S.McQeen tuším s Doge Charget R/T nějaký mafiány. Mám to na videu ve volném čase přetáhnu :-)
Ty skákací silnice jsou v San Franciscu
MMAARTIN
08.02.2006, 11:58
TV NOVA kdysi tak před rokem max dvouma vysílal seriál 72 hodin. o dvojici vyšetřujících, kteří mají na rozlousknutí případu víše zmíněný počet hodin. Jeden díl začínal testováním Mitshubishi - záběry z venka, vnitřek+hlas spolujezdce -myslím, že to bylo vydařené - celý díl se vyšetřovala vražda právě majitele rally teamu. Docela v poho díl i celý seriál...
Jo tak to ta světlá výjimka :-)) Naprosto úžasnej zvuk motoru a skvěle natošený, bez "umělohmotnejch" triků. S.McQ. vodil Mustanga a po premiéře fordi nestíhali míchat zelenou barvu pro tyhle káry, jakej o ně byl zájem :-))
prosím Vás jak to je stím filmem VůLE zvítezit?Je mi 23 a viděl jsem ten film jako malej kluk,ale do tedka ho mám pořád v paměti,už jsem ho hodněkrát sháněl,bohužel neúspěšně (psal jsem i do ČT ale nikdo mi neodepsal),prosím Vás moc,moc nemáte někdo už ten film? Fakt bych za něj dal hooodně moc,byl to naprosto špičkovej film,prosím,prosím,prosím
Vcera jsem byl s detmi v kine na kreslena Auta. Pokud mate deti v tom spravnem veku (5 az 50?) tak je vemte taky.
Jsou to sice americke okruhy ale zkusenosti ze sotoliny se "hlavnimu hrdinovi" budou hodit :D
Já už dítě nejsem, ale na Autech jsem byl taky :-)) Celkem dobrá muzika k tomu hraje :-))
Prachy dělaj člověka - vozy z Kart Centra a VSV rally teamu.
Film se mi zdá průměrný (prostě ne tolik, kolik by si za to herecký obsazení zasloužil), několikrát tam padne slovo rally, což je dobře. Co je špatně je to, jakým způsobem rally probíhá - ostrý start ze startovní rampy :disapp: , starty hned po sobě :disapp: , jízda mezi auty (kdo dojede první, je první) xx( . Jo a ještě podplácení technického komisaře :0 ...
-----------------------------------------
RALLY - věc, kterou opravdu žeru... http://www.smiley-channel.de/grafiken/smiley/nahrung/essen/smiley-channel.de_essen003.gif
O tom filmu sem už taky zaslechl,ale neni mi jasný v jaký době se to má odehrávat???
Ze stránky filmu: "film o stavu světa na přelomu tisíciletí"
Začátek je (tuším) v roce 1982, pak je skok asi do roku 2002 a následně do 2004 nebo 2005(?). Na konci zazní 28.9.2006 (datum premiéry). Film je o třech velkých loupežích, které mají na svědomí stejní 3 lidé. Píšou, že to je podle skutečné události, ale nevim, nevim. A ten konec je snad úplně mimo. :0 :0 :0
Zajděte a poreferujte.
-----------------------------------------
RALLY - věc, kterou opravdu žeru... http://www.smiley-channel.de/grafiken/smiley/nahrung/essen/smiley-channel.de_essen003.gif
V podstatě je to mimo toto téma, ale..
Včera jsem byl na filmu Kvaska (režisérka M. Landová), a móóóc se mi to líbilo.
Doporučuji na shlédnutí všem a těším se na nový film agentury 2LANDA, který by měl být z prostředí našeho oblíbeného koníčka. Hyjééé!!! :)
Upravil - maevad 07 Mar 2007 08:22:09
quote:
Prachy dělaj člověka - vozy z Kart Centra a VSV rally teamu.
Film se mi zdá průměrný (prostě ne tolik, kolik by si za to herecký obsazení zasloužil), několikrát tam padne slovo rally, což je dobře. Co je špatně je to, jakým způsobem rally probíhá - ostrý start ze startovní rampy :disapp: , starty hned po sobě :disapp: , jízda mezi auty (kdo dojede první, je první) xx( . Jo a ještě podplácení technického komisaře :0 ...
Sami filmaři se nás při natáčení filmu přišli zeptat, jak má například vypadat časová kontrola na výjezdu se servisu... Když jsme u campingového stolečku viděli štramáka v saku, děvče ve slušivém kostýmku a před nimi stojící budík s časem, raději jsme jim do toho nezasahovali, protože takových nereálných momentů tam bylo víc a museli bychom jim předělat téměř kompletní scénař rallyeové scény. :D Celé natáčení ale byla zajímavá zkušenost. Jenom to celodenní čekání "až zahřmí" v 35 stupních Celsia ve stínu nebylo moc fajn... ;)
Vůle zvítězit (v orig. La Voglia di Vincere)
Tenhle TV serial sháním už pěknou dobu....viděl jsem ho jako malej kluk....a i když je vněm hodně chyb a musí se to brát trošku z nadcáskou....je to i přesto hezký....koukal jsem na to s otevřenou pusou.....ale bohužel se to nedá sehnat....zkouším co se dá ale....takže kdyby někdo měl tak mě kontaktujte....dík Ciky
to je v háji stím,už to tu bylo hodně krát a vždy neúspěch,nikdo to nemá,nikde se to nedá sehnat:(:( prostě je to fakt síla když se člověk zamyslí,jak lehce jdou sehna tostatní filmy nové i staré a todle nic :(:(
Dave.Vr6
28.03.2007, 20:11
I já se snažím tenhle film sehnat. Zkouším to i v italštině na italských stránkách, ale bezúspěchu...
Foly, vypátral jsi po tolika letech, jak se ten filmeček jmenoval? Taky na něj vzpomínám, tehdy jsem rally už docela žral - tzn. někdy kolem roku 70 - 72?
Některé vzpomínky - ti Poláci jedou do cíle na zpátečku, protože je to jediná rychlost, která jim tam padla.
Jezdily tam Mustangy a jiný brka tý doby...
Anglán s knedlíkem se jeden večer chce ožrat (vzpomínám dokonce, že Pajdavým Honzou - Johnnym Walkerem) a dál nepokračovat. Furt tam byla nějaká Polka, která se mi v těch letech líbila. Akorát jedna scéna out, když s tím knedlíkem a gordinkou závodí mezi sebou přímo na silnici...Pak to, myslím, jeden z nich neustál?
Btw...když jsem narazil na ty Mustangy, tak podle Remarquea natočili film tuším "Nebe nezná vyvolených", kde geroj taky jezdí závody a rally - a to právě s Mustangem.
V tv inscenaci 91 bílých koní šlo o škodu 120 LS,která jezdila tehdy sdružený krajský přebor (3 výkonnostní stupen licence). Vůle zvítězit-italský seriál s Lanciemi S4 z toho jedna tovární a jedna týmu ESSO a pilotoval ji Tabaton ( byla černozlatá ).Seriál tedy už moc vidět nechci,nebot v krizovém okamžiku těsně před havárií pilot křikne na spolujezdce at vyskočí a zachrání si život,a ten nelení a v plné rychlosti se odepne,otevře si dveře a vyskočí.Jezdec se stihne jen odepnout,ale pak auto sjede ze stráně,zůstane stát na kolech,ani škrábnutí (byl to model),ale jezdec měl poraněnou páteř.Je to asi hnusné,ale dlouho jsem nic vtipnějšího neviděl,než přišel seriál Formule 1,kde byla k vidění auta týmu Benetton a Thirry Boutsen.Scéna ,kdy se auta ve 30km rychlosti vystrkávají ze silnice byla k popukání,nicméně film Formule se Stallonem byl vrcholem ,akdyž jezdci jeli 250km/h městem z nějaké výstavy,kde si skočili do závodniček a NASTARTOVALI si je,pak se hnali ulicí a lítaly 100kg litinové víka kanálů,tak to mě dostalo a úplně odrovnalo.Takže za vrchol považuji Upíra z ferratu,který se točil při skutečné Rally Skoda 1982,a kterou tehdy vyhrál Robert Droogmans.Pokud se filmaři s někým odborným neporadí,každý pokus bude stát za .....
Kaliméro
08.04.2007, 20:50
Laso, mám podobné pocity a proto se nad těmi filmy a seriály nijak nedojímám.
Ať se tu neřeší jen minulost. Dostal se ke mě nádherný film Dust To Glory. Je to o Baja 1000 a i když je to spíš off road, než rallye je to opravdu mazec. Našel jsem aspoň trailer na http://www.youtube.com/watch?v=_B6N-jXoFvM
Peta rallyman
10.04.2007, 17:42
Tak to vypada hoodně dobře, tyhle závody mě vždycky fascinovaly, nevíš kde se ten film dá sehnat??
Tak to vypada hoodně dobře, tyhle závody mě vždycky fascinovaly, nevíš kde se ten film dá sehnat??
Tohle se dá sehnat jedině když to doveze nějaký kamarád nebo kopit na Amazon.com za nehorázných 15USD anebo torrent. Mě vyšla varianta 1, ale i ty další dvě se dají nějak zvládnout.
Droogmans nevyhrál rallye Škoda 1982. Vyhrál ročník 1981 a 1983. Předpokládám, že záběry jsou z roku 1981.
Ať se tu neřeší jen minulost. Dostal se ke mě nádherný film Dust To Glory. Je to o Baja 1000 a i když je to spíš off road, než rallye je to opravdu mazec. Našel jsem aspoň trailer na http://www.youtube.com/watch?v=_B6N-jXoFvM
Já už nemám jen ten trailer. Mám vám to sem hodit?
http://rally.stanis.info
rallyefan
25.05.2007, 14:36
Urcite, budu ti za to moc vděčnej.
Tak televize Discovery uvede dokumentární seriál z prostředí rally, kdy tvůrci seriálu celou sezonu 2006 sledovali zákulisí tymu Subaru. Bohužel tento program nemám možnost sledovat :disapp: :disapp: :disapp: tak bych chtěl poprosit lidi, kteří tuto možnost mají aby seriál nahrali.
kdy to tam budou davat?? ja teda Discovery nemam, ale znam par lidi, co ji maj
Prý má být premiera 9.června ve 22:00
Není to náhodou repríza? Tenhle šestidílný dokument/seriál už je docela dlouhou dobu u mě...
No je to možné, že by to mohla být už repríza. Ale v časopise bylo napsané premiera tak nevím. Každopdně je pravda, že přes videa s tematikou rlly jsi tady expert ty :D Takže budu muset zavítat na tvé stránky, pořadně si je projít abych tu příště nešířil poplašné zprávy :D :D :D
jj je to zajímavý pořad,ale pro mě pouze na oko neumím anglicky:(:(:(
Zajímavé, že první díl mám nahraný ve slovenštině, ale druhý už byl anglicky. Nahrávali to dva lidé, že by jiný zdroj? Každopádně už to asi znovu na web dávat nebudu...
netvorzhlubin
25.06.2007, 08:39
Zdroj byl určitě stejný. První díl byl skutečně ve slovenštině a druhý v angličtině.
Máte někdo ten film-Dust to Glory-na DVD?Docela by se mi hodil :D
Mám, jen je to trochu větší a já dvouvrstvě pálit neumím. Teda já jo, ale mechanika ne. A na shrinkování jsem zatím čas neměl...
rallyefan
26.07.2007, 16:09
Mám, jen je to trochu větší a já dvouvrstvě pálit neumím. Teda já jo, ale mechanika ne. A na shrinkování jsem zatím čas neměl...
Prosím hod ho k sobe na net, strašně rád bych to skoukl.
PetanHv.
22.09.2007, 14:33
Čau, stáhl jem si film Dust To Glory a nemůžu na nej nikde sehnat český titulky. Nevíte někdo prosím kde by jse daly stáhnout???
Trocha povidani o pripravovanem filmu z prostredi automobilovych soutezi ktery pripravuje Dan Landa.
http://video.super.cz/video/12515-mirjam-landa-vim-co-hledam/0/0
Petr Kohlbeck
28.11.2007, 11:38
Nemáte někdo film Létající finové. Je to film o mini cooperech hraje v něm Timo Mäkinen
Nevidel jste nekdo film, nebo spis dokument Still too fast to race? ...jestli ma cenu si to pujcovat a koukat na to? prej tam jezdej becka, apod.
Našel jsem na netu seriál z discovery chanel "Engineering The World Rally". Docela dobrý a zajímavý...je tam teda skoro jen subaru, ale neviděl jsem další díly. Nevíte o tom někdo něco? Chtít titulky je v tomto případě asi nesmysl že, no ale co kdyby... :)
je to pohled do zakulisi u subaru v sezone 06, vysilalo se to i na ceske verzi discovery s ceskym(obcas slovenskym) dabingem, ktery ale stal za H :)
urcite doporucuji shlednout :)
je to pohled do zakulisi u subaru v sezone 06, vysilalo se to i na ceske verzi discovery s ceskym(obcas slovenskym) dabingem, ktery ale stal za H :)
urcite doporucuji shlednout :)
Vyshi se slovenskym dabingem byl jen prvni dil,ostatni uz byli v anglictine nebo se mylim??
Machaň P.
10.03.2008, 18:31
No bejval i český nebo slovenský film. "Známost sestry Aleny", nebo tak nějak. Tuším závody Rally Tatry v Popradě. Ale kde je tomu konec.Herci takový jako Dočolomanský,....
Známost sestry Aleny
Je pro rallye fandy docela super film.Mám to doma ještě někde na videokazetě(ale bohužel Beta).Skoro celý film starávíte na RZ v sotěžní Škodě 110R :)A myslím,že se hlavní závod odehrává na ŠKODA Rallye.Docela bych uvítal reprýzu v TV a nahrál bych si to na dvd :D
starej pes
19.05.2008, 16:55
Protože jsem starší rok výroby a jako fanda sem koukal na Vltavu když měřila ještě víc jak 2000 KM,tak jsem všechny filmy se závodním tématem hltal. Do dnes vspomínám na už zmíněný "Rallye Modrý průsmyk" kde rusové jedli mrkev během závodů aby dobře viděli,nebo jak jim na šotolině pískaly gumy.No bomba.Filmy který ste tu zatím nezmínili a nebyly špatný,Grand Prix a Muž a žena. Jinak ten polskej film měl název "Sejdeme se v Monte Carlu" a pak taky "Čekám v Monte Carlu". Zajímavej dokumentární film se Škodama 130RS z Monte sme si promítali za totáče ve Svazarmu. Ten byl z půjčovny filmů a měl by se sehnat,ale byl to 16mm film.Ten byl fakt pěknej.O tom by moh vědět Vláďa Dolejš.
Nazdárek pánové.
Tak jak dopadla ta věc s tím serialem "Vůle zvítězit"? Už řadu let po něm také prahnu a pořád nikde nic...
Já jsem si zase vzpoměl na film Jestli se rozzlobíme, budeme zlí s Budem Spencerem a zdá se mi že tam na konci jezdil po baráku plném balonků starým Escortem.
hafieror
27.07.2008, 22:34
Upír z feratu kromě toho že teď právě končí, tak bude opět 2.8 v 00:30 a 7.8. v 22:45 na Filmboxu
99marek95
03.09.2008, 15:10
Ja som tiez nasiel jeden film na nete a hraju v nom Hannu Mikola,Timo Makinnen,Marku Allen a pod.Vola sa to Bensaa suonissa.Tu je stranka kde o tom nieco je:http://www.finnkino.fi/dvd/1466/ Kto by to vedel zohnat prosim napiste sem.
Já jenom, že s tím kinem nemám nic společnýho:D
Jo a mimochodem zrovna koukam na DVD o sk. B "still too fast too race" a je to dost dobrý.
a co Taxi Taxi...francouzký film...
Včera na CZ Filmu byl pro mně neznámý film Sny o Zambezi.V hl.roli O.Kaiser.Hrál v něm jezdce propuštěného z basy,který snil o cestě do Afriky.Měl za sebou úspěchy co by jezdec s navigátorem S. Skopalem.Film nic moc,párkrát se tam mihla Š 130 RS a nakonec pár autentických záběrů z nějaké rally.
a co Taxi Taxi...francouzký film...
No,rally je sice jen ve dvojce ato ár minut na začátku,ale film je to skvělý.Vlastně všechny 4.
Ale tež by sa mohli zamyslet a udělat díl pátý,který by se točil kolem Loeba....sen :D
k seriálu vůle zvítězit.. trošku jsem zapátral a na nějakém fóru se někdo chvástá, že to má a dává to i k dispozici v jeho profilu je i Meil.. jeslti po tom tady někdo tak touží může se zkusit dohodnout jde o Nick AlešK
http://www.lanciaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=8090&postdays=0&postorder=asc&start=30&sid=cc5e44d48f37238530aafa5f57404709
Myslim ze tu nikde neni zmineny film Bobby Deerfield. Ja jsem ho sice nevidel a je pry zasazeny do F1 ale cetl jsem predlohu a tou je Nebe nezna vyvolenych od E.M.Remarqua. Je to o automobilovem zavodnikovi (mimochodem E.M.Remarqua jednu dobu taky jezdil). V knizce jsou zavody popsany velice pekne a prestoze jde o nejake prirodni okruhy, tak to ma bliz k rally nez k formulim. Silne doporucuju.
Za zminku take stoji Tri kamaradi taktez od Remarqua. Je to o trech kamaradech z valky, kteri mali spolu autodilnu a hyckaji si auto, ktere ma zavodni motor a obcas s nim vyrazi na zavody. Taky to neni vubec spatne.
Co je nového ohledně filmů Vůle zvítězit? Už dlouho se to tu nerozebíralo... A já ho chci videt pořád. Díky za informaci:)
Dále taky Climb dance - hlavní role Ari Vatanen:http://www.youtube.com/watch?v=eBl4jG-IGSw
A co s tím Vůle zvítězit?
dřevěná srnka
14.08.2009, 20:14
Miloši nevyvolávej spící strašidla, nebo nás zas někdo bude krmit tím, že to má a že nám to levně prodá. I zadarmo by ten shit byl drahej :-)
To už to nikdo kromě mě nechce?
Nevíte někdo o reklamach s Colinem??Zkoušel jsem něco najít ale bezuspěšně:(
LEADFOOT
30.01.2010, 22:53
Pánové, pokud tu jěště někdo touží po třídílné minisérii Voglia di Vincere/ Vůle zvítězit, nechť se mi ozve soukromou zprávou tady na fóru. Nic za to nechci jako někteří vychcánkové typu popokatepetl....
čus
}:) LEADFOOT }:)
Myslim ze tu nikde neni zmineny film Bobby Deerfield. Ja jsem ho sice nevidel a je pry zasazeny do F1...Za zminku take stoji Tri kamaradi taktez od Remarqua...
Bobby Deerfield byl už snad u nás dokonce v TV a v prodeji na DVD, ale také jsem neviděl. Pamatuji se, že film byl celkem slavný ve své době. Z ukázky je vidět, že je skutečně zasazen do prostředí F1:
http://www.youtube.com/watch?v=zK_TgmXtm68
Jinak Tři kamarády jsem si před lety přečetl s chutí dvakrát, pěkná knížka.
Nazdar Hosi
Kdyz prolezete toto forum tak odkaz naten film " Vule zvitezit" tu je, sam jsem ho sem daval.
Je nekde mozne shlednout online starsi dily TopGear v cestine, jako je tomu treba u u ruznych serialu atd.?
Michelin1
09.02.2010, 15:36
Legalne ne...
Zbynek_353
23.05.2010, 20:46
Já jsem v mládí viděl jeden film z prostředí rally. Rád bych se zeptal na tomto fóru, jestli by někdo nevěděl, jak se jmenuje. Mám i z něho pár fotografií. Blíže o něm na www.w353.cz
Díky.
Do kina Svět jsem na ty motoristické filmy chodíval před barumkou taky. Jediné filmy, které jsem v kině viděl „na stání“. Ovšem tento si zatím vůbec nevybavuji.
Zbynku já viděl někdy v době cca76-78 film "Známost sestry Aleny" taky to bylo z prostředí rally,hlavní roli hrál Štefan Kvietik a podobné záběry tam byly taky,jenže od té doby je fůra času,takže už nevím.
Brda máš na mysli kino Svět ve Zlíně?(tehdy Gotvaldově?)
Přesně tak. Z některých si ještě něco pamatuji. Např. film o nevím kterém ročníku Boucles de Spa, kde předjezdce dělal Jacky Ickx. Byla to paráda, rád na to vzpomínám.
Brda
Tak to bysme mohli někdy hodit řeč,třeba při Bar2010.Jsem rodák z Jaroslavic(Zbořil,Okrajek,Černoch,atd)Ale nic nehrotím,čas ukáže!
Čižine co se divíš?Svět je malý!!A pokud jsi taky někde poblíž můžem to dát na trojku:D:D:D
Ani ne poblíž, přímo v jádru.:)
Dneska jsem četl v Metru, že Daniel Landa změnil název svého připravovaného filmu o rally, který se bude jmenovat Tacho (od slova tachometr).
Je to tak: http://magazin.ceskenoviny.cz/zpravy/filmova-novinka-daniela-landy-zmenila-nazev-na-tacho/525138
Johny Crash
08.09.2010, 23:00
A nekoukal teď nedávno někdo na MGM dávali film Safary 3000. Taková blbost, ale celý se to točí okolo rally. http://www.csfd.cz/film/14245-safari-3000/galerie/?text=149219
Nazdar Hosi
Kdyz prolezete toto forum tak odkaz naten film " Vule zvitezit" tu je, sam jsem ho sem daval.
Seriál je ke stažení na uloz.to. Je rozdělen do 4 archivů po cca 700 MB
Tady (http://www.youtube.com/watch?v=nU8zeL4pp_o&feature=player_embedded) je trailer k novému filmu Daniela Landy o rally.
...máš nějaký zvířata?
...no, tři sta koní. :)
Krása vidět reálné závody a reálné EVO IX, X a Civic v upoutávce na český film, tak jen aby to nebylo trpké zklamání, ale když San sám jezdí, ...
Nejvíc se mi líbí že je tam záběr ze skoku přes hlavní na Barumce:)
Žádnej skok přes hlavní tam není;)
Tedy oprava: Nejvíce se mi líbí že je tam záběr z padáku z kopce směrem ke skoku přes hlavní na Barumce:);):P
Ve čtvrtek je předpremiera filmu Tacho více zde (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=170500546305556&set=a.166114550077489.34397.166072146748396)
1.12.2010 - Premiéra TACHO Praha Anděl CineStar 18:00, 19:00, 20:15 a 21:15 !
Žádnej skok přes hlavní tam není;)
je na Pinduli ;)
PETRAS Marek
23.11.2010, 21:54
Ale ne v tom videu ;)
V tom videu je místo podobné tomu, které je před přejezdem hlavní na Pinduli. Je to lehkej skok z kopce. Ale nejsem si jistej, jestli je to opravdu tam.
Sním svůj klobouk (Michael Jackson style, velikost M), když mi ukážete místo v CZ rally, kde to je;)
Samozřejmě kromě mnou proklamovaného skoku přes hlavní!
No nejsem si uplně jist,místo co zminuje Miloš,je dosti podobné,ale ta tyč u cesty tam není a takový porost na pravo??Noo jezdím tudy často jelikož tam v okolí bydlím,tak si Miloši ten klobouk připrav,dám ti vědět:D
Tak Miloši,mám pro tebe dobrou zprávu,v Traileru je vidět v 8-10 vteřině místo cca 150 metrů nad přeskokem na Pinduli a to na 100% ;)
Takže klobouk nejez:D
je to na Pinduli, Landa říkal, že jak tam natáčeli, tak letěli s Olgou Lounovou 180, a prej byla celá z toho pos*aná až za ušima
Jen tak mimochodem, napadají mě ještě další filmy s automobilovou tematikou. Skvělé Jestli se rozzlobíme, budeme zlí, a komedie Ojetá auta, viděl jsem to kdysi v TV a teď to za boha nemůžu nikde sehnat.
nevim, jestli to patri spis sem nebo k Landovi, mozna spis sem:
Vcera jsem videl Tacho. Neni to az tak zle, jak jsem se obaval :) Predpokladam, ze dost lidi se na to bude chtit podivat, tak sem zatim nebudu nic moc vypisovat ... jen si na to zajdete ;)
Rekl bych, ze laik se v tom filmu opravdu neco dozvi o tom, co je to rally. Hlavne teda neco o tvorbe rozpisu a jak taky lze prijit k licenci a sportovnimu prukazu (zajimava a vtipna paralela s tim, ze Lounova pojede Prazsky rallysprint ve wrcu s JTRT Tomastikem, manazerem jiste slecny Filipove). Kazdopadne se v Tachu nejezdi na okruzich a ve zcestnych autech, jako v jinych filmech, kde nejaky automobilovy zavod nazyvaji rally.
Jednu vec si ale neodpustim uz ted - BRZDA, BRZDA, PRAVA 1 - to snad neee:D
Co takhle obrácenej rozpis nebo to byl normální?
Koukola Josef
06.12.2010, 23:06
Normální určitě byl,ale je ze shora dolů nebo sdola nahoru?
klonovač
07.12.2010, 04:26
však někdo tu napsal že brzda brzda levá jedna muže ukazovat mirnou zatačku na jejimž vyjezdu je bordel který by bez brzdy mohl auto hodit do smyku či proste ven ze silnice... detailisti :D
Kdo máte možnost ,na Cs filmu běží právě film z prostředí rally. Známost sestry Aleny.
hoši dneska 21.50 bude na ct4 sestrih z wrc 2010...
Na to se můžeš,nemusíš podívat i tady (http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/210471290630014-automobilovy-sport/)
po nejakem case jsem si vzpomnel na uvodni scenu z taxi2 :-)
http://www.youtube.com/watch?v=Bsd8tNcZt9I
Martin_Happy
30.12.2010, 10:13
ještě si z mého porevolučního dětství pamatuju jeden film. Nejspíš to byla ptákovina, ale závodila tam proti sobě banda cvoků a všemožně upravených autech. V paměti mi uvízl jen Monstertruck Milka a Golf s reklamou Chiquita, kterej otáčel všechna kola o 90 stupňů a jezdil bokem, neznáte to někdo?
Narazil jsem náhodou na rumunský film z roku 1984 s názvem Raliul (Režie: Mircea Dragan, anglický název je The Rally). Rumunské filmy u nás v té době občas běžely, ale na tento si nevzpomínám… Nevím, zda o tomto filmu se tady už někde nepsalo.
Ukázky z youtube:
Raliul 1984 chunk 1 (http://www.youtube.com/watch?v=yZG0lUrv_Gw&feature=related)
Raliul 1984 chunk 3 (http://www.youtube.com/watch?v=VaICpwbZU6I&feature=related)
Raliul 1984 chunk 5 (http://www.youtube.com/watch?v=D9fsXH_dwjg&feature=related)
Raliul 1984 chunk 6 (http://www.youtube.com/watch?v=Wl6BVDq3ygI&feature=related)
Raliul 1984 chunk 10 (http://www.youtube.com/watch?v=QfLK2IExjJU&feature=related)
Občas jsou tam zajímavé záběry…
skoda ze to nema aspon anglicke titulky..
jinak ve ctvrte minute je videt causeskova transylvanska dalnice (kdo zna top gear vi o co jde)
Zítra 28. 7. ve 14: 00 na CS Film běží "Známost sestry Aleny".
Tady http://www.youtube.com/watch?v=aCoETrKPdy4 krátká ochutnávka...
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.