Zobrazit v plné verzi : Co říkate na úroveň N1 a A5 v našich soutěžích?
Pořad zde probíhají diskuze o našich topdriverech (jsou skvělí),ale sleduje tu vůbec někdo také průběhy bojů ve skupinách N1 a A5 (a dalších nižších skupinách)?Co říkáte jejich úrovni v našem mistrovství a osvědčil se systém "velké a malé" mistrovství?Sám se jich s kamarádem účastním tak mě zajímá Váš názor na ně.
Já si myslí, že třída A5 je u nás kvalitní stejně jako N1. Hlavně díky felíciím. Mezi diváky jsou především oblíbené kvůli tomu, že u nich se často vidí "bomby" :).
Je fakt,že v nižších třídách se odehrávají také velké souboje a jsou neprávem opomíjeny.Co se týče atraktivity průjezdů,je třída A5 na druhém místě hned za WRCkama.Dravci s nabroušenými Feliciemi hodně riskují,škoda jen,že se v těchto objemových kubaturách se tak podvádí/motory 1500 atd.../.
v N1 je situace tezka pokud mas prachy tak jedes Polo a je to v pohode ale Felda proste nestiha a tak kazdej vymejsli jak bejt rychlejsi a prijde na radu motor kdyz ne 1400 tak 1500 to uz jede slusne a da se s Polem zavodit, ale kdyz to tak jede je skoda prodelavat v zatackach a tak kazdej zajede za Bartaskem a da tam speru no a pak i N1 jede moc hezky a navic za malo penez. Muj jasnej favorit v N1 je Elias jak on s tim Suzuki jede je nadhera a to vedsinou jede seriove pneu !!! V posledni dobe kdyz nahodou jede a nepucuje dela dobre vysledky i Picek.
kdyz se nekdo cejti ukrivdenej, ze ten druhej podvadi muze podat protest a je to !!!Rekl bych, ze je to v ceske povaze chtit vsechno trosku osulit .....
Jezdecká úroveň je dobrá, ale moc úplně "čistých" aut asi nejezdí...
Silvestr
14.02.2002, 12:36
Třída A5 je ve své podstatě o kus větší závodění než třeba N3, vždyť ty auta brzdí mají špéru podvozek, někdy lehké káry...
Jsou to prostě speciály ak mají být!!
V N1 je super pohled na některé Swifty-Zavadilík, Tureček...
Dobré téma ,
já jsem nedávno četl o Sedláčkovi - v obou soutěžích mistr ČR .
Hovořil o tom , že má dobrou techniku , že je to čisté a když v Příbrami vyloučili kluka , který si od něho půjčil Almeru , tak prohlásil , že ta špéra v Almeře není jeho záležitost a že nemůže za to , že si tam někdo dá něco jiného .
1. Když půjčuji někomu auto , tak si do něho nenechám vrtat - jinou převodovku ( kde by jí ten dotyčný vzal)
2. Na další soutěži jsem ho sledoval a zřejmě si zapoměl vyndat převodovku se špérou.
3. Jeho mechanici neumějí držet ústa - a pošlou do éteru , že špéra je nastavená tak , aby měla účinnost od vyšších otáček , než jsou nuné při kontrole na válečkách (kontrola při soutěži)
4. Almery mají dobrý potenciál , ale co jiné úpravy .
A takto jezdí mistr ČR.
Títmo nechci říct že Sedláček je špatnej jezdec , ono jezdit s výkonným motorem a špérou není snadné , využít tohoto potenciálu je velmi složité , ale přeci N je velké N .
V ostatních N kách je to obdobné. Když se náhodou dostavím na rally v den přejímek , je zajímavé potom skočit do auta a objet okolí a to by každý viděl , jak jsou některá auta na kozách a už se mění brzdiče , výfuky , ramena aj.
Jenom ty WRCKA a jezdci , kteří jezdí pro zábavu nemají tolik starostí......
SABOTAGE
14.02.2002, 15:52
quote:
Dobré téma ,
Hovořil o tom , že má dobrou techniku , že je to čisté a když v Příbrami vyloučili kluka , který si od něho půjčil Almeru , tak prohlásil , že ta špéra v Almeře není jeho záležitost a že nemůže za to , že si tam někdo dá něco jiného .
1. Když půjčuji někomu auto , tak si do něho nenechám vrtat - jinou převodovku ( kde by jí ten dotyčný vzal)
2. Na další soutěži jsem ho sledoval a zřejmě si zapoměl vyndat převodovku se špérou.
3. Jeho mechanici neumějí držet ústa - a pošlou do éteru , že špéra je nastavená tak , aby měla účinnost od vyšších otáček , než jsou nuné při kontrole na válečkách (kontrola při soutěži)
A takto jezdí mistr ČR.
Títmo nechci říct že Sedláček je špatnej jezdec , ono jezdit s výkonným motorem a špérou není snadné , využít tohoto potenciálu je velmi složité , ale přeci N je velké N .
V ostatních N kách je to obdobné. Když se náhodou dostavím na rally v den přejímek , je zajímavé potom skočit do auta a objet okolí a to by každý viděl , jak jsou některá auta na kozách a už se mění brzdiče , výfuky , ramena aj.
Toto je velmi vážné obvinění. Už vcelku chápu, proč chceš zůstat v anonymitě. Proč, když jsi si u Sedláčka tak jistý tou špérou, proč nepodáš protest?
quote:
quote:
Dobré téma ,
A takto jezdí mistr ČR.
Toto je velmi vážné obvinění. Už vcelku chápu, proč chceš zůstat v anonymitě. Proč, když jsi si u Sedláčka tak jistý tou špérou, proč nepodáš protest?
Možná, že protest taky něco stojí a je to asi zbytečný, když ti přímo někdo nevyfoukne body nebo tak. A tím nechci obhajovat ani Sedláčka ani tarantu.
Já vidím třídu N1 a A5 jako velice důležitou, protože v ní většinou jezdí lidi, kteří začínají(a ty podvody?)Mě (pouze jako fandu rally) to zase tolik nevadí, ikdyž taky trochu. Podle mě je N1 pouze na to naučit se pořádně jezdit a pokud si někdo auto upraví a začne všechny porážet, tak ať si klidně myslí, jakej je hrdina, stejně pokud se někdy dostane někam (třeba do wééercéčka) kde se to podstatně víc kontruluje, tak mu to, že kdysi podváděl opravdu vůbec nepomůže.
Možná že by bylo dobrý, kdyby někdo kdo jezdí enjedničky sem napsal kolik tak stojí se vším všudy třeba některej rallysprint. To by třeba mě osobně zajímalo o hodně víc než, jestli někdo měl v autě něco co tam mít neměl.
Když chce někdo zjistit, jestli má nějaké N-ko špéru nebo ne, stačí si koupit videokazetu z mokré soutěže. Tam jednoduše poznáš, kdo ten samosvor má.
Toto patří mezi moje oblíbené téma a musím hlavně pochválit za čistotu kluky s N2 Civicama. Jinak N3 je většinou špína.
Upravil - koda 15 Feb 2002 07:40:05
imported_n/a
15.02.2002, 09:52
Jelikož do technických záležitostí v rally příliš nevidím, zajímalo by mě, co je to zde často zmiňovaná špéra a jak se její používání projevuje na chování vozu. Díky.
Taranto mam jenom pár připomínek k tvýmu názoru
1. To auto co vim neni Sedláčkovo ale Rota a ty ho normálně půjčujou loni s tim jeli nejmíň 4 lidi a co si kdo řekne že tam chce to mu tam dají převodovek mají určitě víc
2. Když umí mechanici tak šikovně nastavit špéru že se to nepozná proč toho kluka na Příbrami chytli
3. když jsi se na další soutěži koukal že tam má Sedláček špéru napiš nám na jaký soutěži to bylo a kdo všechno s N3 jí tam měl a kdo ne
Třída A5 byla odjakživa v našem mistrovství na nejvyšší úrovni. Relativně dostupné opravdové závodění podporovala dřív i automobilka Škoda a to doznívá ještě teď. Mezi smečkou 20-30 střelců neměl nikdo pohár zadarmo a kdyby to slo, tak bych rád viděl jejich srovnání s některými rádoby jezdci ze silných aut. Asi by se někteří nestačili divit co se s maximální rychlostí do 155 km/h dá všechno zajet.
quote:
Jelikož do technických záležitostí v rally příliš nevidím, zajímalo by mě, co je to zde často zmiňovaná špéra a jak se její používání projevuje na chování vozu. Díky.
Špéra je samosvorný diferenciál umístění v převodovce(A8+N4 májí až 3 difecy). Projevuje se to např. tak, že při akceleraci ti zabírají obě dvě kola skoro stejně. Když nemáš samosvor, víc hrabe to kolo, které má menší přílnavost (třeba když jedeš na blátě) Rozdíl na výjezdu ze špinavé zatáčky může i pár sekund.
quote:
quote:
Dobré téma ,
A takto jezdí mistr ČR.
Jak můžu na něho podat protest , když v hobby nejede a tam to není ani potřeba.
quote:
Taranto mam jenom pár připomínek k tvýmu názoru
1. To auto co vim neni Sedláčkovo ale Rota a ty ho normálně půjčujou loni s tim jeli nejmíň 4 lidi a co si kdo řekne že tam chce to mu tam dají převodovek mají určitě víc
2. Když umí mechanici tak šikovně nastavit špéru že se to nepozná proč toho kluka na Příbrami chytli
3. když jsi se na další soutěži koukal že tam má Sedláček špéru napiš nám na jaký soutěži to bylo a kdo všechno s N3 jí tam měl a kdo ne
Viděli jsme ho v Třebíči a o tom , že má půjčenou Almeru , to jsem nevěděl , tak možná to napadnutí bylo nemístné , ale svůj i názor jiných jsem řekl .
Tak , Almery mají prý už homologaci na špéru , což bude velice zajímavé , protože budou moci plnohodnotně konkurovat ostatním.
Jenom nevím , zda je homologace na to Taliánovo Clio Sport . Nevíte někdo , kde by se to dalo zjistit?
Pro 29 - to je Tvoje startovní číslo ??!!
quote:
Tak , Almery mají prý už homologaci na špéru , což bude velice zajímavé , protože budou moci plnohodnotně konkurovat ostatním.
Jenom nevím , zda je homologace na to Taliánovo Clio Sport . Nevíte někdo , kde by se to dalo zjistit?
Pro 29 - to je Tvoje startovní číslo ??!!
to neni startovní číslo. A kdo v tý Třebíči tam ze špičky N3 neměl špéru?
Ja myslim, ze Pepa Sedlacek to v tom rozhovoru rekl vcelku jasne - pokud jste ho cetli poradne. Svindluje se vsude a spery tam maji skoro vsichni. A co se tyce jeho, tak ho opravdu nechytili, takze veskere spekulace nejsou na miste. Ostatne je pravda to, ze ti disvalifikovani na jeho aute dostali auto z Rota a Sedlackovi muze byt jedno, jestli tam tu speru meli nebo ne. Jeho zalezitost to neni. A jeste jednou opakuji - dokud se to nedokaze, tak o tom nema smysl tlachat.
Jo, jeste neco. V tech trech rozhovorech jsem schvalne polozil otazku o cistote aut v MCR vsem trem jezdcum a myslim, ze jejich odpovedi jsou docela dost zajimave a i vcelku jednoznacne...
Upravil - -vicky- 17 Feb 2002 02:16:21
V N1 vyjede letos další VW Polo - Linek. V plánu má 5 velkých závodů a 4 sprinty. Bude mít na Kundráta?
SABOTAGE
18.02.2002, 11:58
quote:
quote:
quote:
Dobré téma ,
A takto jezdí mistr ČR.
Jak můžu na něho podat protest , když v hobby nejede a tam to není ani potřeba.
Netušil jsem, že jezdíš v Hobby
Kdo vyjede u nás jako první s Fabií 1400? V Polsku i na Slovensku už první vlaštovky létají a v zemi výrobce nic :(
Tu "Slovenskou" Fabii stavěli ve Zlíně v K2 Rally teamu. Je o tom na http://www.autosport.cz/show.php?page=autosport/rallysport/rok2002/aktuality/premieranavybornou.htm a je to dobrá zpráva. Ještě bude vyladěný motor a kromě Pola to asi můžou všichni balit (mám na mysli kvalitu vozového parku, ne jezdců).
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.