Zobrazit v plné verzi : Kapalinová ručka
Chci si do auta dat kapalinovou rucku. Je tu nekdo kdo s tim ma nejaky zkusenosti? Od brzdovyho valce mam ke kazdymu kolu vzlast jednu trubicku. A prave nevim, jestli kdyz tu rucku napojim na ty trubicky k zadnim kolum, tak jestli kdyz nezatahnu mi nepujde talk misto ke kolum do nadobky. Nedava se tam nejakej ventil???
Záleží na použitém hydraulickém válci. Většinou se jedná o průchozí, tj. v klidové poleze je průtok kapaliny možný oběmi směry. Po jejím zatažení se tlak šíří pouza dozadu. V autě ji zapojíš do zadní brzdového okruhu. Např u 130 to je jednoduché, jedna trubka a za pístem rozvést na pravé a levé kolo. U Fáčka musíš nejdřív svést dvě trubky do pístu a za ním opět rozvést. Já ji mam ve 130 a kamoš ve Fávu a obě makaj bez problému.
Jak si to myslel u toho Fava? Vezmes 2 trubky, co jdou k zadnim brzdicum, svedes je do jedne, pripojis je na na rucku a pak vedes k zadnim brzdicum??? Muzes mi to nejak polopaticky vysvetlit:) dik
K zadním kolům vedou dvě trubky. ty svedeš do jedné nejlépe koskou ze 120. A už máš jednu trubku, kterou přivedeš na hydraulický válec ruční brzdy. Z válce vyvedeš jednu trubku dozadu a tu pak pomocí druhé kostky rozvedeš ke kolům. Toť vše. Na přebrždenost předku, zadku to svedení nemá vliv.
S tou zadní kostkou jde udělat dobrá vychytávka. použiješ se čtyřmi dírami a to té čtvrté dáš tlakové čidlo. To zapojíš na brzdová světla a ušetříš pár drátů a gramů na sínači u pedálu, který můžeš díky tomu zrušit.
Aha chapu dik. A k tomu valci rucky se taky dava nadobka na kapalinu, nebo tam bejt vubec nemusi?
U starších válců byla, my jezdíme valce od AP racing a tam žádnou nádobku nepotřebuješ. Pokud máš vývody nahoru tak je to OK. ta jde normálně odvzdušnit a potřebnou kapalinu si bere s normální nádobky vepředu.
Aha a nesel by tam pouzit normani brzdovej valec treba ze 120? Ten by mel bejt taky prucozi ne
Nebo teda spis spojkovej ze 120
Tak to fakt nevim. Ten brzdovej má dva vstupy a dva výstupy, na každym výstupu je jiný brzdný tlak a zaslepit jeden otvor, myslim že pak nefunguje zrovna nejlíp. ten spojkovej by možná šel, ale v některých případech by mohl zůstat vyset a nepustit kapalinu zpět. Originál válce nejsou drahý myslim že Air-desing nebo MS-tuning má nějakej v nabídce za 1500,-.
Do čeho to chceš nacpat?
Do Clia Williams 16v. Skodovacky dilu mam doma celkem dost, tak se mi to nechce kupovat. Ten spojkovej ze 120 ma jenom privod z nadobky a a pak vyvod. Jesli je pruchozi, tak by to snad melo fungovat ne
Filip Němeček
15.11.2005, 23:29
Vždycky jsem bádal nad tím jak zrealizovat hydraulickou ručku, a teď už to konečně vím... :)))
quote:
Do Clia Williams 16v. Skodovacky dilu mam doma celkem dost, tak se mi to nechce kupovat. Ten spojkovej ze 120 ma jenom privod z nadobky a a pak vyvod. Jesli je pruchozi, tak by to snad melo fungovat ne
Jak dlouho to auto mas? Zajimaly by me tvoje zkusenosti s timto autem.
Asi tak rok, mam ho jenom na vonej cas a obcas jedeme na nejaky amatersky zavody. Je s tim pekny svezeni...
quote:
quote:
quote:
Asi tak rok, mam ho jenom na vonej cas a obcas jedeme na nejaky amatersky zavody. Je s tim pekny svezeni...
quote:
quote:
A co se tyka poruchovosti a nakladu na provoz je na tom jak?
A co kdybych ty trubky co jdou dozadu spojil hned u hl. brzdovyho valce a pak k rucce ve jenom jednu trubku. to by nemelo vadit ne?
quote:
Tak to fakt nevim. Ten brzdovej má dva vstupy a dva výstupy, na každym výstupu je jiný brzdný tlak a zaslepit jeden otvor, myslim že pak nefunguje zrovna nejlíp. ten spojkovej by možná šel, ale v některých případech by mohl zůstat vyset a nepustit kapalinu zpět. Originál válce nejsou drahý myslim že Air-desing nebo MS-tuning má nějakej v nabídce za 1500,-.
Do čeho to chceš nacpat?
Kdyz to koupis, tak tam dej hlavne poradnej olej, zkontroluj brzdy a trubicky a muzes litat. Ja jsem s tim zatim zadny problemy nemel a to to auto vyslovene huntuju
quote:
quote:
quote:
quote:
A co se tyka poruchovosti a nakladu na provoz je na tom jak?
quote:
Vždycky jsem bádal nad tím jak zrealizovat hydraulickou ručku, a teď už to konečně vím... :)))
Nejjednodušší je si jí za nekřestanské peníze koupit.
quote:
A co kdybych ty trubky co jdou dozadu spojil hned u hl. brzdovyho valce a pak k rucce ve jenom jednu trubku. to by nemelo vadit ne?
To vadit nebude, platí tady pravidlo o šíření tlaku v uzavřené nádobě, tj. ať máš jakkoliv široké a členité vedení je ve všech místech stejný tlak. A o ten tady de.
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.