Zobrazit v plné verzi : Rally Kamenice nad Lipou - historie
kdo neco vite o rally kamenice n.lipou?zajimala by me veskera historie:mapy rz,od jakeho roku do kdy se jezdila,atd.,,,,,prosim piste.bydlim nedaleko kamenice a proto by me to zajimalo.na netu jsem zadne info nenasel.muzete uvest i odkazy s fotkama,jestli nejake jsou.predem dekuji za info.
No já mám v Kamenici jednoho kamaráda, ten by možná mohl vědět. Nejsi tady někde Tome? Že bys poreferoval.
Já tam jednou i jel, ale to je dávno dávno dávno...
tak povidej...kde se to jezdilo,kdy a s cim?prosim proste vsechno co vis....kdyztak mi pis na mail cizinsky@email.cz
dik
milan tomasek
21.03.2006, 18:28
...a kdy se rally Kamenice má jet?
quote:
Asi až jí zas někdo obnoví :D :D :D
roušík
quote:
quote:
Asi až jí zas někdo obnoví :D :D :D
roušík
Třeba Běla? :D :D :D
Ludvík Otto
21.03.2006, 20:43
Já jsem také kdysi tuto rally jel. Bylo to tuším v roce 1991, jelo se to jako "malý" mistrák, jmenovala se Rallye Vysočinou. Pamatuji si to, protože to byla teprve moje druhá rally v životě. Bylo to s áčkovou stotřicítkou a skončil jsem tuším 7.absolutně. Pokud máš opravdu o historii zájem, tak bych asi našel nějaké černobílé fotky a videokazetu s průjezdy všech, kteří tam tehdy startovali.
Tak to bych měl zájem i já!! Klidně stačí kopie fotek a kazety!
ŠKODA rally club * www.src.czechrallyeweb.net
Ludvík Otto
22.03.2006, 21:00
quote:
Tak to bych měl zájem i já!! Klidně stačí kopie fotek a kazety!
ŠKODA rally club * www.src.czechrallyeweb.net
Pošli mi tedy na mail nějaké spojení na tebe. Pokud přežiji tu Korsiku, tak ti to po ní okopíruji.
jirka RK
24.03.2006, 07:09
Ahoj mám něco o té rally :
1976 1. Rallye Vysočina obl
1977 2. Rallye Vysočina obl
1978 3. Rallye Vysočina obl
1979 4. Rallye Vysočina obl
1980 5. Rallye Vysočina obl
1981 6. Rallye Vysočina obl
1982 7. Rallye Vysočina obl
1983 8. Rallye Vysočina obl
1984 9. Rallye Vysočina ČSR
1985 10.Rallye Vysočina obl
1986 11.Rallye Vysočina obl
1987 12.Rallye Vysočina obl
1988 13.Rallye Vysočina obl
1989 14.Rallye Vysočina obl
1990 15.Rallye Vysočina ČSR
1991 16.Rallye Vysočina ČSR
1992 zrušena Rallye Vysočina ČSR
Výsledky posledního ročníku:
16. Rallye Vysočina Kamenice n. L. 1991 31.5.-1.6. MČR
1.Černý / Kočovská A / 1300
2.Sedlák / Červenka A / 1300
3.Štembera / Maršík A / 1300
4.Štefan / Sedláček A / 1300
5.Vlašín / Ševčík A / 1300
Čau Jirka
jirka RK
Jezdívala se taky jako čistě noční, byl jsem tam jako doprovod tuším v 86 nebo 87. V pátek přes den se odtrénovalo, navečer byla přejímka a do rána bylo odjeto.
Taky jsem při noční Kamenici dělal doprovod,jezdil jsem sám,při otáčení,jak jsem pospíchal,scouval do škarpy a vystrkával mě otec Trajbold,dej mu Pánbůh slávu,kterej tam dohlížel na mladýho Honzu.Pro mně ohromnej zážitek!
Chtel bych take poprosit, pokud nekdo nema najake materialy ohledne teto rally, mapy RZ, fota a hlavne videa !!!
Pokud by nekdo neco nasel a zaslal budu vam vdecnej :))
email : tomiantoni@centrum.cz
Honza Král
01.01.2008, 20:22
no,jestli se nepletu,tak se ve VP jede 2.8 2008 rally Vysočina s centrem v Kamenici nad Lipou.Že by obnovená tradice??
No ja jsem v Kamenici doma, ale o necem takovem sem tu teda neslysel !!!
Jdu hledat, ale beru to jako blbost !!!
Honza Král
01.01.2008, 20:53
http://mujweb.cz/www/rallyetv/
tak snad nemusíš hledat
jo dik, je to tam !!! :)
ale stale pochybuji,
tohle poradaj kluci z Radoune
http://www.radounmotorsport.cz/index.php
v tydnu se jich poptam a uvidime, pak dam vedet co je na tom pravdy. Byl bych moc rad pokud by byli zachovany puvodni RZ. RZ Antonka byla super :)
Jo ta byla voňavá! Jako malej smrad sem udiven sledoval, jak po hrozným náletu do Vlásenice "vyndavají" Trabanta z místní hospody. Pamatuju si ho, protože měl na kapotě Krtečka:p
Nenapadlo mě, že budu jednou doma možná startovat..:D
Jo tak v "Hampejzu" nezustal jen krtecek, tam skoncilo vice aut :) vyborny usek byl jeste mezi vesnicemi Lhota a Rodinov, dlouhy prehledny usek plny peknych rychlich zatacek. V predloni na tomhle zasnezenym useku lital s najizdakem Evo VII i Karel Trojan, na pozvani jedny nejmenovany firmy, ktera ho sponzoruje, letos by snad mel prijet zas a povozit nas !!! viz odkaz http://www.kareltrojan.com/novinky.asp?id=144
Je skoda ze se to v Kamenici hned po revuluci zrusilo !!! :(
to satyr: zdravicko.... jojo usek Lhota-Rodinov je velmi pekny :) mohu jen potvrdit... no a zpet k tem materialum o rally Kamenice n. lipou... Mam dvd od Ludvika Otta kde je video myslim z roku 91 nebo 92 a mapy rz. tak snad by pan otto svolil a jednu kopii bych pro tebe mohl udelat.... :)
a kdyby byly kopie dvě, tak bych měl ohromnou radost:)
Ouu,
jo jo urcite, o to bych mel vazne zajem !!!!
Ja mohu nabidnout amaterske video (netusim ted presne z ktereho roku) Rally Kamenice + Rally Sumava, jsou zde zabery jen z par mist a prevazne je tam k videni nase mistni posadka Mazanec - Zednik, jde ale skutecene jen o amaterske zabery porizene obyc kamerou, pretahl sem to do kompu, tak pokud by byl zajem rad s tebou vymenim :)
lukyrallye
20.01.2008, 18:54
:) Dobrý podvečer!! Mohu poprosit zdejší borce také o kopie videa z jakéhokoliv ročníku Rallye Kamenikce nad Lipou? Byl by jsem moc vděčný.
Tak po delsi odmlce jsem zpet, video sem nenasel takze sem si ho musel opet zapujcit a znovu stocit na dvd !!! Ale ta kvalita je opravdu spatna :( holt z 15 let stary videokazety vic nedostanu !!!
Tak a co je k videni ! je zde Rally Plzen 1989, Rally Sumava 1990 a Rally Kamenice nad Lipou 1990 a kousek C.Krumlov tusim rok 1990
Plzen a Sumava byla tocena pro zdejsi posadku Mazanec/Zednik tak sou tam vice k videni + komentare k nim
a z Kamenicky rally jsou zde asi 1h 25 min (toceno fakt amatersky) prujezdy asi z 5 mist
to vojta: ozvi se mi sem nebo na email rad bych to dvd od pana Ludvika mel !!! tomiantoni@centrum.cz
to klemic: Aleši, tobe to necham asi u rodicu ne?
to lukyrallye: jsem z Kamenice tak bud jsi pro to prijed, nebo ti to zaslu postou?
jeste mam slibene nake fotky, takze az naskenuji dam zas vedet
zdarec
to satyr: zdravicko.... jojo usek Lhota-Rodinov je velmi pekny :) mohu jen potvrdit... no a zpet k tem materialum o rally Kamenice n. lipou... Mam dvd od Ludvika Otta kde je video myslim z roku 91 nebo 92 a mapy rz. tak snad by pan otto svolil a jednu kopii bych pro tebe mohl udelat.... :)
Já bych chtěl DVD taky.....prosim,prosim,smutně koukám.....
Ouu,
jo jo urcite, o to bych mel vazne zajem !!!!
Ja mohu nabidnout amaterske video (netusim ted presne z ktereho roku) Rally Kamenice + Rally Sumava, jsou zde zabery jen z par mist a prevazne je tam k videni nase mistni posadka Mazanec - Zednik, jde ale skutecene jen o amaterske zabery porizene obyc kamerou, pretahl sem to do kompu, tak pokud by byl zajem rad s tebou vymenim :)
Satyre jakto ,že to ještě nemám doma!!!!!!
Honza Král
23.01.2008, 14:03
co otevřít okno,nebyla by ta domluva rychlejší:D:D?
Satyre jakto ,že to ještě nemám doma!!!!!!
Dusane to je jednoduche !!!
Jak sem jiz psal vyse, to video mam jiz tak 3 roky, ted kdyz sem ho hledal tak marne, musel jsem si ho znovu zapujcit od staryho Zednika a velmi pracne sem to pretahl do digi podoby!!! Hral jsem si s tim cely vikend. Takze pokud budes mit zajem, za nake to pivo se muzem domluvit :)
jirka 75
16.02.2008, 17:57
Zdravim všechny pamětniky rally Vysočinou.
Jezdily se RZ:
Božejov-Libkova Voda-Častrov.
Antonka-Vlasenice-Lhota-Rodinov-Kamenice některý ročník se vracel mezi Lhotou a Rodinovem po šotoline (JZD spojka)zpátky pod Vlásenici a pokracoval do Kamenice.
Včelnička-Nová Ves-Kamenice-Dráchov-po šoto na Heřmaň a cíl u silnice na Babín.Tady se některý rok starovalo v Kamenici pak na Drachov odtud lesy přez hájovnu Hřeben,Novou Ves zpátky do Kamenice
Jezdila se RZ nekde mezi Mnichem,Chválkovem a Dobešovem,nevim přesně kudy vedla a jeden rok se jela RZ přímo v Kamenici.Start v ul.Štítneho před křižovatkou na Lhotu a Rodinov,odtud asi 400m směr Rodinov,potom vlevo po mistni komunikaci přez místní statek zpátky na ul. Lhotecká, opět vlevo kde se asi po 200metrech vrátily zpátky ke staru a po levém vracáku pokračovaly do dalšího kola(celem asi 4 kola)
Ziskal sem par fotografii z Rally Kamenice nad Lipou asi rok 89´ od jednoho tehdejsiho zavodnika, ktery zde tenkrat staroval.
pokud nekdo bude mit zajem, mohu zaslat. Jinak stale ty dlouho slibene foto od posadky Mazanec/Zednik stale nemam, az budou, naskenuji a dam vedet :)
jirka 75
22.02.2008, 18:12
Našel jsem nějaké staré články o rally v Kamenici a taky pár fotek.Jestli máte zájem tak se ozvěte.
např.:rok 1979
6.ročník(oblast A) start denní etapy v 16.00hod.,noční v 23.00,každá etapa měřila 150km,měla 3 RZ(1. Dvořiště-Dobešov,2.Vlasenice-Rodinov,3.Častov-Ctiboř-Jakubín-Častov),z přihlášených 172 odstartovalo 115,během soutěže odstoupilo 35 jezdců.
Teď jedna zajímavost
cituji:
Kromě dvou havárií bez těžšího zranění nedošlo v průběhu soutěže k žádné větší nehodě přes to,že řada řidičů osobních aut vjela přes výslovný zákaz a značku "Zákaz vjezdu" a přes upozornění pořadatelů do uzavřené tratě RZ.
Skupina 1-tř. Škoda
1. Dušek-Klouda
Škoda 110 R Č.Budějovice
2.Moc-Bobek
Škoda 110 LS Mnichovo Hradiště
3.Benák-Vágner
Škoda 110LS Teplice
dobře se umístila posádka z Kamenice L.Hrneček a Jar. Váňa
SK.1-tř do 1600
1.Lehejček-Janků
Lada 1500 H. Cerekev
SK.2-Tř do 700
1.Sklenář-Holeček
Trabant 601 Stod
SK.2-tř.do 1000
1.Dolák-Černý
Škoda 100 Praha
SK.2-tř do 1150
1.Hermann-Padrůňek
Škoda 110LS O.Radouň
SK.2-tř.do 1300
Fiala-Brůha
Škoda 120S Plzeň
Tak dlouho slibovane foto od pana Zednika mi uz konecne lezi doma a je jen otazkou casu kdy je naskenuji a pridam je sem ke stazeni. Je jich opravdu spousta a hlavne nejsou vubec popsana, takze tezko dam dohromady co, kdy a jaka soutez to vubec byla :(
Na ukazku sem pridam foto s posadkou Mazanec/Zednik, ktere jsou opravdu vydarene a hlavne velmi zachovale (zrejme porizene profesionalnim fotografem)
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/90815/Foto_Mazanec_Zednik.rar_30.48MB.html
a jeste par fotek primo z Kamenicke rally 89´ zaslane od byvaleho zavodnika, ktery zde kdysi startoval a kteremu timto dekuji za zaslani
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/32005/Foto_Rally_Kamenice_nad_Lipou.rar_5.58MB.html
zbytek fotek snad o vikendu doskenuji a zanecham je zde ke stazeni,
snad vas potesi :)
Pěkný nostalgický pokoukání;)
Já nevěděl, že Milan jezdil i se stovárnou.
Ahoj, mám k dispozivi DVD z Kamnice r.1991 Hlavně vozy třídy 120 LS . Jako bývalý účastník několika sezón mohu oskenovat nějaké itineráře, mapy a podobné ptákoviny.
Tom
Ahoj
jo super, za dvd budu moc moc rad !!! Foto a itiky potesi tez, budu rad pokud se nako ozves a domluvime jak predame !!! Ja ti mohu zaslat dvd popsano viz vyse a foto budou ke stazeni v nejblizsi dobe. Zatim se mej
Tak mam doskenovano :)
Nektere fotky uz byly v hodne spatnem stavu a nemelo je ani cenu skenovat.
Ty ostatni jsou celkem slusne, tridit je mi prislo zbytecne, tak sem pojmenoval jak me napadlo :)
Na tomto odkazu najdete vsechny fotky i ty o kterych pisu o neco vyse.
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/56228/Rally_Kamenice_-_archiv.rar_47.64MB.html
pokud by jste nekdo vystrachal dalsi foto tykajici se teto rallye, budu rad pokud mi je zaslete tomiantoni@centrum.cz
jinak casem bych rad dal dohromady kompletni vysledkove listiny vsech rocniku Kamenicke rallye, neco ofotim ze starych mistnich zpravodaju, ale pokud by jste nasli i tohle doma ve svem sufliku, ulechcite mi praci v hledani starych dokumentu !!!
Na strankach
http://www.radounmotorsport.cz/
jiz najdete info k letosni Rallye Vysocinou s centrem v Kamenici nad Lipou, ktera spada do Volneho poharu
v sekci Zvlastni ustanoveni najdete veskera pravidla, ustanoveni atd.
zatim bohuzel nic vic znamo neni !!! tak musime vyckat :(
Bohuzel u Rallye Vysočinou (VP) je velmi nevhodne zvolen termin konani a to 2.8. 2008
soucastne se totiz jede 1. - 2.8. 2008 Rally Pelhřimov, ktere spada do MČR Sprintrally.
Obavam se, ze timto znovuzrozena Kamenicka rally malinko utrpí na divackou ucast !!!
Sice jde o zcela rozdilne pohary, ale neslo to preci jen zkombinovat trochu jinak ???
Podarilo se mi sehnat nejake materialy, konkretne sem ofotil nejake startovni a vysledkove listiny, ofiko programy a dale sem ofotil mistni zpravodaje kde se psalo o mistni rally.
Naskenoval sem to do dokumentu PDF a vzdy je to zvlast po rocnikach.
mrknete: :)
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/06508/Dokumenty_Rally_Kamenice.rar_8.55MB.html
Bohuzel u Rallye Vysočinou (VP) je velmi nevhodne zvolen termin konani a to 2.8. 2008
soucastne se totiz jede 1. - 2.8. 2008 Rally Pelhřimov, ktere spada do MČR Sprintrally.
Obavam se, ze timto znovuzrozena Kamenicka rally malinko utrpí na divackou ucast !!!
Sice jde o zcela rozdilne pohary, ale neslo to preci jen zkombinovat trochu jinak ???
Třeba pujde přejíždět a stihneš dvě soutěže naráz...
Petr Ptáček
25.03.2008, 10:58
Pelhřimov je rallyesprint a jede se jako 1.denní a VP je dvoudenní soutěž, takže teoreticky se dají stihnout obě soutěže.
To Satyr:
Konečně jsem prolistoval tvůj balíček tiskovin a našel jsem tam spoustu zajímavých jmen, dokonce i dvě posádky, kterým jsem v 85 začal dělat napřed doprovod a pak se snažil i auta trochu zlepšovat. Novinkou pro mně je jméno František Kundrát z Horní Plané (rok 74), doteď jsem netušil, že otec Pavla taky jezdil.
To Jiříček: sem rad, ze ti to udelalo radost :)
posledni ofico info k letosni Kamenicke rally je zde:
http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=8111
starej pes
09.04.2008, 14:14
kdo neco vite o rally kamenice n.lipou?zajimala by me veskera historie:mapy rz,od jakeho roku do kdy se jezdila,atd.,,,,,prosim piste.bydlim nedaleko kamenice a proto by me to zajimalo.na netu jsem zadne info nenasel.muzete uvest i odkazy s fotkama,jestli nejake jsou.predem dekuji za info.
Já sem jel Kamenici jako svůj první závod v roce 1978. Byl to SKP A, to byla oblast A pro jezdce 3 výkonostní třídy. Mám takový dojem že to nebyl orvní ročník. Jinak jako zajímavost,tenkrát startoval i Pavel Zajíc kapelník z Nezmarů s Trabantem. On totiž než se proslavil jako muzikant jezdil soutěže.Jelo tam později pár mých známých tak snad dám něco do hromady a ozval bych se zde.
to starej pes: diky moc za info :)
to Vojta : jak to vypada s tim videem od pana Ludvika ???
to starej pes : pokud bys neco sehnal, videa, foto apod, budem radi pokud nam to sem hodis :)
jinak sem sehnal dalsi video z posledniho rocniku teto rally, je to od bejvaleho zavodnika co zde jezdil, kvalita urcite lepsi nez co sem ja pretahoval to video od pana Zednika. Jen je to toceno uplne ze stejnych mist !!! :( Je to dosti velke abych to nekde nechal ve schrance ke stazeni, proto kdo by o to mel zajem tak pisnete
Psali jste mi ze linky nefungujou, tak sem vse uploadoval znovu !!!
vsechny fotky + dokumenty ke Kamenicke Rally jsou zde:
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/60287/Rally_Kamenice_-_archiv.rar_56.19MB.html
U Hampejzu bejvávalo veselo.
Satyre, ještě jednou tisíceré díky. Fakt nádhera.
Jeste vam tu necham video z posledniho rocniku, ktere sem ziskal od jednoho byvaleho zavodnika, ktery zde tehdy zavodil. Konkretne rok 1991, toceno asi na 4 mistech, kvalita odpovida dobe a tehdejsim VHS kameram :)
Stahujte rychle !!! Je to velke, musel sem to zapakovat na 3 dily a mam zaplnene sve schranky, tak to tam necham jen kratky cas.
Snad se bude libit.
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/43163/Vysocina_91.part1.rar_238.42MB.html
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/00446/Vysocina_91.part2.rar_238.42MB.html
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/81318/Vysocina_91.part3.rar_178.69MB.html
Nádhera, patří ti další z mých díků. Jen se mnou nekamarádí 2. a 3. díl. Znamená to, že jsem se ke stažení dostal pozdě a avizovaný čas už vypršel?
Ne ne, vsechny 3 linky jsou funkcni !!! Musis mit vsechny 3 party abys to rozbalil. Kdyby to nechodilo muzu to uploadovat znova, ale me chodili :)
Omluv počítačovýho a stahovacího analfabeta :I. Já čekal, že v každým tom odkazu bude jedno video. Takže se mi to asi podařilo a zhruba pětadvacetiminutový video už mám uložený. Dík.
starej pes
17.11.2009, 00:51
to starej pes: diky moc za info :)
Prosimtě zatím jsem nic nesehnal,akorát od Standy Viktory jsem se dozvěděl že na bejvalým Svazarmu jsou různý startovky programy a pod. ze starý doby.Nic víc zatím.
to satyr: video je parádní (jen teda dost řádkuje), díky moc, našel jsem tam super záběry našeho servisního Žuka a naší posádky... super, dík...
soutezak
03.03.2011, 09:15
Je tu někdo kdo má starší věci (startovky, výsledky, foto, video atd.) z let 86 - 87 z Kamenice nad Lipou, Železnice, Tišnov, Frýdek Místek,Vsetín ? Vše mi vzala voda. Díky Honza
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.