Zobrazit v plné verzi : Výkon Kresty na Rally GB
Možná by bylo zajímavé shrnout účinkování Kresty v Británii a vůbec v MS 2001.
Dle mého názoru je třeba se zamyslet, zda vůbec utrácet peníze za Krestovi starty v MS 2002, když je to možná poslední sezona Škody.
Myslím si, že pro zaměstnávat McRae či Makkinnena je po jejich vystoupení na jen vyhazování peněz...?!?!
Nebuďte nedočkaví. Co jsi čekali - že Kresta bude při svém prvním startu v Británii jezdit srovnatelné časy s Brunem a Arminem???
Buďme rádi, že tam jezdí nějaký čech, protože i to zvyšuje popularitu rallysportu u nás.
Myslím, že každá koruna (USD) investovaná do někoho nebo něčeho, co může udělat dobrý výsledek je důležitější, než učit jezdit někoho, kdo se to možná nikdy pořádně nenaučí a spotřebuje plno materiálu, času a hlavně místo v týmu. Já jsem raději pro Poza!
Face. Ty si myslíš, že Roman na to nemá ? Podle mě na to rozhodně má. Vem si kolikrát jel na šotolině. Myslím, že si vedl víc než dobře. A ty bys tam radši dával nějakého Argentince, který stejně až by se to naučil odešel do lepšího týmu ?! Já to Romanovi přeju, protože on je jak dobrý jezdec tak i člověk.
coolidge
24.11.2001, 14:35
Podle mého by se Roman měl rozhodně zamyslet nad otázkou spolujezdce. Není na škodu připomenout, že většina pilotů, kteří vstupovali do podniku MS zvolila změnu spolujezdce se zkušenostmi z MS, většinou z Anglie. Např. Martin n. Solberg. Určitě věděli co dělají. On problém nemusí být vždy v pilotovi, ale může být i ve spolujzdci. Já si to myslím už dlouho. Pokud má na MS Kresta, tak Tománek na to určitě nemá. Roman by v tomto neměl být tak tvrdohlavý a měl by se zkusit projet s někým mnohem zkušenějším.
Teď se oficiálně říká, že Roman sbírá zkušenosti. Dobrá... Uvidíme co se bude psát příští rok...
Nechci přilévat olej do ohně, ale slyšel jsem, že Kresta havaroval díky tomu, že nezafungovala spolupráce se spolujezdcem....
To bill: Já Krestovi taky fandím, ale to jestli je dobrý nebo špatný člověk bohužel Škodě nepomůže. A k tomu Argentinci: podle mě bude určitě rychlejší než Kresta, přinese do týmu peníze, udělá lepší reklamu a to, že nakonec odejde jinam bych teď neřešil, protože pokud nebudou výsledky, tak Škoda sezonu 2003 stejně nepojede. Takže když to shrnu, tak Škodě jde o bytí či nebytí a proto bych se na nějakou výchovu na úkor výsledků vykašlal! Ale toto je pouze můj názor, ostatní máte možná jiný, proto PIŠTE.
ja to slysel tak ze nefungovalo vyhrivani celniho skla a to bylo zamlzene a Jenik nerekl to co mel v pravou chvilku, ale to se stava i jinejm viz Tommi a jeho zaskok v Australii !!!
Já se radši nebudu moc vyjadřovat nebo mě zase někdo "zdrbe" za mou přezdívku... :D Ne, něco přece jenom. Každý z nás je určitě rád, že někdo z Čr má možnost v MS startovat. Jestli se mýlím, tak promiňte. Neřešte tady, jestli by byl Pozzo lepší a rychlejší nebo ne, to stejně nezjistíme, pokud nepojedou nějakou soutěž na stejným autě. Je pravda, že Roman zatím v MS hned nepřesvědčil (už sem to psal vedle ve fóru, třikrát poškozený auto ze čtyř startů to není dobrý...), ale snad se mu příští rok povede líp.
quote:
Teď se oficiálně říká, že Roman sbírá zkušenosti. Dobrá... Uvidíme co se bude psát příští rok...
Jo to by mě taky zajímalo, jestli se mu nebude dařit...
Je to zatim hodne rozpacite!!
Ale vyjadrit se ve smyslu, ze pomalej nez Kresta jel uz jen svoz vysledku je podle me vyrazem omezenosti dotycneho pisatele.
At vzpominam jak vzpominam tak tohle je asi prvni vaznejsi nehoda Kresty v jeho kariere - nevim to 100% a jednou to holt prijit musi.
Co se tyce toho spolujzdce asi na tom cosi bude - mozna by to opravdu chtelo neko zkuseneho ale na druhou stranu Sibera taky jezdil s Grossem od zacatku.
Je to holt uplne o necem jinem nez je nase mistrovství.
Pevne verim, ze pristi sezonu to Krestovi pujde lip!!!!!!!!!!
quote:
quote:
Jo to by mě taky zajímalo, jestli se mu nebude dařit...
Možná že Kresta sbírá zkušenosti, aby mohl v budoucnosti vyhrát dalších 10 titulů mistra české republiky...
Já taky mu taky fandím,možná nejede jako doma,ale to se dalo čekat.A RAC je něco jiného než např.Valaška.....
Já myslím že Kresta zajel to co se od něho čekalo. Nic víc , nic míň.
Pro ty kteří tvrdí že na víc nemá připomenu jen několik faktů. Kdo se nad tím zamyslí určitě pozná co jsem tím chtěl říct.
Tak třeba Kankunen má na svém kontě 154 startů v MS a 23 vítězství. Počítám li chvíli zjistím , že na 23 vítězství potřeboval cca 12 let.
Debut v MS prodělal v roce 1979 a první vítězství v roce 1985. ŠEST let sbírání zkušeností v MS a jinde do svého prvního triumfu.
Miki Biasion - Mistr světa 88 , 89
debut v MS 1980 , první vítězství v MS 1986.
Michele Moutonová
debut v MS 1974 , první vítězství v MS 1981.
to jen tak namátkou ,ale mohl bych pokračovat dál...... .
Teď z jiného soudku.
Fredy Loix 59 startů v MS , 0 vítězství.
Alistr McRea 54 startů v MS , 0 vítězství největší ůspěch 4.místo v RAC rally 2001.........................................
přesto vyhledávaní jezdci , kteří si bez problému našli místa v v továrních týmech na sezonu 2002! Proč?????
Kresta 4 starty v MS.
Děkuju za pozornost a přeberte si to jak chcete !
Zajímalo by mě, zda měl Kresta při nehodě v autě kameru. Ta by jasně prokázala, zda se jednalo o chybu jezdce, či navigátora.
Viz. např. záběry z vozu Mäkinena a C.Mc Rae, které je jasně usvědčily z jezdeckých chyb. Mimochodem, nikde se neobjevily záběry z vozu Sainze při jeho nehodě.
Snad proto, aby nikdo nevidel ty letajici tela od Sainzova Fordu.
Ale ke Krestovi. Jel presne tak, jak jsem od neho ocekaval. Kdyz jezdil Bohemku, skvele mu tandemovali Triner, Pech, Hrdinka. Thiryho nepocitaje, preci jen, ma stejne auto jako Kresta, + tovarni podpora.
Ale pragmaticky, kde se pohybuje Thiry na MS?
Je schopny zajet dobry vysledek pouze za predpokladu, ze v danem podniku je velka umrtnost znacek, viz. anglie, nebo treba Kena, ale ani tam nedojel.
Urcite hraje roli i to, ze se u nas jezdi jenom asfalt, kdezto ve svete je to prevazne sotolina.
Souhrnem, Kresta se ma jeste co ucit a jak psal "vaca.p", bude to jeste hodne dlouho trvat, nez se "velky talent" trebas jednou umisti na bodech.
jenom se do me nepoustejte vsichni najednou.:).
Nechtel bych takhle dopadnout ---> B) .
coolidge
26.11.2001, 14:03
quote:
Zajímalo by mě, zda měl Kresta při nehodě v autě kameru. Ta by jasně prokázala, zda se jednalo o chybu jezdce, či navigátora.
Viz. např. záběry z vozu Mäkinena a C.Mc Rae, které je jasně usvědčily z jezdeckých chyb. Mimochodem, nikde se neobjevily záběry z vozu Sainze při jeho nehodě.
Kamery mají v autech všichni tovární piloti.
Môže u Vas i u nas lietat 100 Romanov pokial sa nezacnu jazdiť sotoliny velmi pozde uvidime niekoho na MS v predu na spici. Som zastanca toho nazoru ze neuvidime.
kresta nepatří zrovna mezi mé oblíbence,přesto můj názor je jednoznačný:škoda jeho talent ubíjí,pragmaticky shrnuto : letos 5 startů v MČR,4starty v MS/najeto pár ostrých km/,pokud by si někdo dal tu práci a spočítal celkovou ,,ostrou,, kilometráž ,/testy do toho nepočítám,protože se tu opakují pouze krátké úseky/ ... tvrdím -tudy cesta nevede,jezdec ,aby nezůstal přešlapovat na místě musí odjet co nejvíc opravdových závodů,a ne svážet výsledky ,doma se také nemá čemu učit,kdyby místo domácího mistráku jel ME ,mělo by to určitě větší smysl,tyto mé úvahy jsou v oblasti teorie,ovšem praxe ukazuje že krestovi výkony letos stagnují,upřimě řečeno nabízí se paralela s engem-skvělé 12 místo..atd,je to slepá ulička.
coolidge
27.11.2001, 11:25
Mluvíš mi z duše
coolidge
27.11.2001, 11:27
Ale je možné, že to ani vina Škody není. Ten program na to jak dostat českého pilota do MS vymyslel někdo jiný. Zdá se, že zatím moc nefunguje.
No nefunguje nefunguje, to se uvidí hlavně příští rok....teď mě možná někteří z vás budou proklínat, ale myslím si, že by určitě fungoval líp, kdyby jezdil MS s něčím jiným než se Šádovkou.....třeba takové Subaru Impreza WRC 2001.....
coolidge
28.11.2001, 15:17
Podle mně musí hlavně jezdit, v podstatě jedno s čím.V tom je ten program špatný. Nebo určitě letos byl.
Toto téma je sice " Výkon Kresty na Rally GB ", přesto tohoto tématu využiju na sdělení mého pohledu.
Nepatřím mezi velké obdivovatele Kresty, ale musím uznat, že statistika, kterou nám tu předvedl vaca.p je přinejmenším zajímavá. Kresta v ní figuruje se čtyřmi starty v MS a žádným úspěchem a např. Loix tuším přes 50 startů a žádný úspěch. Přesto jezdí dál. Je otázkou proč? Myslím, že nikdo z nás nemůže v tuto chvíli říct, jestli by Kresta po případných 50 startech byl na tom stejně jako Loix nebo lépe. To je otázka! To jsem ale trochu odbočil.
Co jsem chtěl hlavně říct je následující. Vzhledem k tomu, že jsem byl loni i letos na SEMPERITU, mohl jsem si udělat obrázek i o jiných jezdcích. No a obzvláště letos by mně velice potěšilo, kdyby si Kresta SEMPERIT vyzkoušel. No, nedošlo na to, bohužel. Můj osobní názor totiž je, že i při jeho velkém talentu by tento závod nevyhrál. Vzpomínám na Barumku, když se mnoho jeho příznivců radovalo z takových skalpů, jako je např. Kulig, Baumschlager, ... apod. Na rovinu si ale řekněme, že Barumku by Kresta mohl jet téměř bez spolujezdce. Ovšem soutěž v zahraničí je pro něj už o něčem jiném. Marně pátrám v paměti, abych našel jeho start ( a ještě k tomu úspěšný ) mimo republiku.
Takže můj závěr je: asi bychom neměli z Kresty dělat "pana jezdce", když jim ještě není
P.S.
Pro ty, kteří byli letos na SEMPERITU - moc by mně zajímal Váš názor jak by tam Kresta dopadl.
:? :? :?
Jen tak mimo ,Loix může jezdit hlavně proto,že za ním stál gigant Marlboro. To ani nepotřebujete výsledky ... to je můj názor,jinak by Mitshubishi dávno sáhlo po jiném jezdci! ..jo peníze jsou peníze a kdo je má a dá tak rozhoduje.
quote:
Toto téma je sice " Výkon Kresty na Rally GB ", přesto tohoto tématu využiju na sdělení mého pohledu.
Nepatřím mezi velké obdivovatele Kresty, ale musím uznat, že statistika, kterou nám tu předvedl vaca.p je přinejmenším zajímavá. Kresta v ní figuruje se čtyřmi starty v MS a žádným úspěchem a např. Loix tuším přes 50 startů a žádný úspěch. Přesto jezdí dál. Je otázkou proč? Myslím, že nikdo z nás nemůže v tuto chvíli říct, jestli by Kresta po případných 50 startech byl na tom stejně jako Loix nebo lépe. To je otázka! To jsem ale trochu odbočil.
Co jsem chtěl hlavně říct je následující. Vzhledem k tomu, že jsem byl loni i letos na SEMPERITU, mohl jsem si udělat obrázek i o jiných jezdcích. No a obzvláště letos by mně velice potěšilo, kdyby si Kresta SEMPERIT vyzkoušel. No, nedošlo na to, bohužel. Můj osobní názor totiž je, že i při jeho velkém talentu by tento závod nevyhrál. Vzpomínám na Barumku, když se mnoho jeho příznivců radovalo z takových skalpů, jako je např. Kulig, Baumschlager, ... apod. Na rovinu si ale řekněme, že Barumku by Kresta mohl jet téměř bez spolujezdce. Ovšem soutěž v zahraničí je pro něj už o něčem jiném. Marně pátrám v paměti, abych našel jeho start ( a ještě k tomu úspěšný ) mimo republiku.
Takže můj závěr je: asi bychom neměli z Kresty dělat "pana jezdce", když jim ještě není
P.S.
Pro ty, kteří byli letos na SEMPERITU - moc by mně zajímal Váš názor jak by tam Kresta dopadl.
:? :? :?
Tak si někde ve starých časopisech najdi dobu, kdy Kresta jezdil s Favoritem a Felicií zónu střední evropy. Tam to určitě nebylo lehké a všechno neznámé tratě.
Otázkou je ten počet soutěží, které letos absolvoval. Ten Semperit určitě není tak drahý a tak daloko, aby si ho nemohl zajet... Ale to si myslíme asi jen my.
coolidge
30.11.2001, 09:07
V rozhovoru na idnes Janeba tvrdí, že pro Krestu budou prioritou starty v MS a domácího šampionátu se nezúčastní. Maximálně Bohemka, Barum rally je vyloučena úplně. Takže příští rok tak 8 startů.
quote:
V rozhovoru na idnes Janeba tvrdí, že pro Krestu budou prioritou starty v MS a domácího šampionátu se nezúčastní. Maximálně Bohemka, Barum rally je vyloučena úplně. Takže příští rok tak 8 startů.
A co takhle vybrané ( zajímavé ) podniky ME 20??? To asi ne, že!!!
Nechci být " rejpal ", ale tomu se zřejmě říká podpora českého mládí. Nebo jsou jiné důvody pro tak málo ostrých km? :0 :0 :0
Nebo je Kresta tak dobrý, že už nepotřebuje trénovat. Aha, vlastně jsem zapomněl, on trénuje na každou soutěž MS ( sice předpisy povoleným stylem slimáka, ale trénuje, že!!! B) .
Ano, jestli cítíte v mých řádcích ironii, tak cítíte dobře.
Ale vážně, pokud výše uvedená informace o Krestových startech bude pravdivá, tak už vážně ničemu nerozumím.
Třaba když vyhoděj Janebu, tak se někomu rozsvítí.... Jeho výkony na soutěžích, které nezná na spaměť nebyly nic moc. Vlastně dostával hrozně na *****. Další zrychlení by přinesla změna spolujezdce. Mistr světa Tománek stojí za prd.
Já bych Krestu hodnotil trochu později a ne po pár závodech. Třeba nás překvapí. :? :? :?
Jo Janeby sem se vždycky zastával a vážil si ho, ale to co teď provádí s Krestou, to mě pěkne štve. Takhle z něho nikdy špička nebude, klidně může vyhrát 20 titulů v MČr, ale ve světě se s takovým přístupem jeho "nadřízených" k celému tomu projektu toho asi moc nedokáže...
dobra fotka nemas jeste nejaky ?? ale myslim ze Colin to mel hezci a Delecour v Austr. taky ... zadnej ucenej z nebe nespadl a myslim ze kazdej zavodnik ma za sebou nejakou tu ranku...
Já bych z toho neúspěchu v Anglii takovou tragédii nedělal, rozmlátili to tam mnohem zkušenější! Myslím, že Škodovka by měla přehodnotit svůj postoj ke Krestovi, v našem mistráku se toho už moc nenaučí. Jenomže to by něsměla bejt pod dohledem "skopčáků"!
auto.impuls.cz
04.12.2001, 06:01
Kolega Král v samé radosti ze svého objevu zapomnel na slusnost, ktera by mu jinak velela uvest autora fotografie a zdroj. Autorem je Dusan Velimsky a fotografii exkluzivne poskytl serveru auto.impuls.cz. Na tomto serveru je take v exkluzivnim predprodeji jeho nova kniha Rally 2001.
Roman Beranek
quote:
<h2>Král Roman I.</h2>
<P ALIGN="CENTER">http://www.auto.impuls.cz/pictures/2309.kresta1.jpg
...no co, tak to trošku ušpinil!
quote:
Kolega Král v samé radosti ze svého objevu zapomnel na slusnost, ktera by mu jinak velela uvest autora fotografie a zdroj. Autorem je Dusan Velimsky a fotografii exkluzivne poskytl serveru auto.impuls.cz. Na tomto serveru je take v exkluzivnim predprodeji jeho nova kniha Rally 2001.
Roman Beranek
quote:
<h2>Král Roman I.</h2>
<P ALIGN="CENTER">http://www.auto.impuls.cz/pictures/2309.kresta1.jpg
...no co, tak to trošku ušpinil!
Pane Beránku,
vězte, že mám podstatně větší radost z jiných věcí než z objevu uvedeného fota. Např. z příjemného prostředí na tomto fóru. To foto se mně zdálo prostě zajímavé, nic víc. Ale pokud se Vás to tak dotklo, že jsem nejmenoval autora a Vašemu serveru neudělal reklamu, tak se Vám omlouvám a ihned svou chybu napravím a svůj příspěvek vymažu.
Doufám, že jsem Vám tím udělal radost.
Dan
Tak příspěvek již vymazán! :(
jirka RK
04.12.2001, 07:00
Pokud bude Kresta pokračovat stejnou cestou, dopadne stejně jako Enge. Po několika závodech bez výrazného ohlasu o něho přestane být zájem. Sbírat zkušenosti, dle mne, neznamená zajíždět stejné časy jako vozy Formule 1600. Ve svém účinkování v MS Kresta neporážel žádný z ostatních továrních vozů ( nemyslím jen Škodu ). Jsem Čech a přál bych si nějakého českého jezdce v MS,ale ne aby jezdil kolem 25. místa. Myslím si, že pokud v první polovině sezony nezajede výsledky, bude z týmu odejít.
jirka RK
auto.impuls.cz
04.12.2001, 08:47
Dane,
je to o slušnosti, ne o reklamě.
-rb-
[/quote]
Pane Beránku,
vězte, že mám podstatně větší radost z jiných věcí než z objevu uvedeného fota. Např. z příjemného prostředí na tomto fóru. To foto se mně zdálo prostě zajímavé, nic víc. Ale pokud se Vás to tak dotklo, že jsem nejmenoval autora a Vašemu serveru neudělal reklamu, tak se Vám omlouvám a ihned svou chybu napravím a svůj příspěvek vymažu.
Dan
[/quote]
quote:
Dane,
je to o slušnosti, ne o reklamě.
-rb-
<h5> O.K. příště budu slušnější. Přeji hezký den.
Dan </h5>
Pane Beránku,
Dan
[/quote]
[/quote]
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.