Zobrazit v plné verzi : Bude sezóna 2002 pro Škodu poslední ?
Poslední dobou se stále začíná čím dál více mluvit o tom, že Škoda skončí po sezoně 2002.
Avšak nikdo z motorsportu se k tomu nevyjádřil ani nic nenaznačil. Otázkou je, zda Škoda sežene finance a jestli postaví nové auto, nebo zůstane u Octavie. Rád bych znal co si o tom myslíte, nebo jaké máte informace.
coolidge
26.11.2001, 20:19
Vzhledem k novému rozdělení koncernu kdy Škoda byla zařazena mezi konzervativní značky se dá předpokládat, že sezóna 2002 bude pro Škodu poslední. Naopak se dá předpokládat návrat Seatu do rally, případně, což by byla podle mně bomba, možná i návrat Audi.
Mám podobný názor, myslím však, že nejdůležitější budou výsledky. Ty pokud nebudou, tak je to jasné. Ale na tohle téma je času dost. Zbývá nám jen doufat ve zlepšení.
Ano, podle mě je teď na konci sezóny 2001, je předčasné hovořit o konci nebo světlé budoucnosti motorsportu. Uvidíme příští rok.
je ale pravda že škodu čeká již brzy rozhodnutí zda bude pokračovat nebo ne. Bude se totiž platit "startovné" FIA.
Souhlasím, že to bude konec. Ani by mě nepřekvapilo, kdyby přišel už uprostřed sezóny. Člověk může fandit našinci stokrát, ale v případě Škody je to marný. Přál bych si vidět českou značku nebo jezdce na světových tratích, ale se současnými lidmi, filozofií a mlžením snad raději ne! Nevím koho baví číst "oficiální" verze v tisku o krocích kupředu, když konkurence běží o jezdeckém přínosu jezdce, který nakonec ani ty "peníze" nepřines apod. Viděl bych to na ručník! Už pěknou dobu raději sleduji výkony a růst Trojana, Pecha, Jandíka aj., kteří nešli cestou řitní turistiky jež je povinnou výbavou v Mladé Boleslavi!
SABOTAGE
29.11.2001, 08:58
quote:
Souhlasím, že to bude konec. Ani by mě nepřekvapilo, kdyby přišel už uprostřed sezóny. Člověk může fandit našinci stokrát, ale v případě Škody je to marný. Přál bych si vidět českou značku nebo jezdce na světových tratích, ale se současnými lidmi, filozofií a mlžením snad raději ne! Nevím koho baví číst "oficiální" verze v tisku o krocích kupředu, když konkurence běží o jezdeckém přínosu jezdce, který nakonec ani ty "peníze" nepřines apod. Viděl bych to na ručník! Už pěknou dobu raději sleduji výkony a růst Trojana, Pecha, Jandíka aj., kteří nešli cestou řitní turistiky jež je povinnou výbavou v Mladé Boleslavi!
Prakticky souhlasím. Jde jen o to, zda je Škoda vůbec ještě česká značka. Vždyť o všem a tudíž i o sportovní stránce této značky rozhodují skopčáci a Kulhánek jako předseda představenstva je v podobné pozici jako Havel prezident. Honosný titul a žádná moc. No a pokud se němčouři rozhodnou že příští rok pojede Seat, tak pojede Seat i kdyby Janeba skákal jak opica na gumě.
Návrat Seatu je celkem možný. Ale jestli se vrátí Seat, tak nevím proč by měla škoda skončit. Janeba přece řekl, že o motorsportu si rozhoduje sama škoda.
Jestli ale opravdu škoda skončí, tak nevím proč ještě cpou peníze do Kresty. Že by potom jezdili pouze něco s Krestou ? (třeba ME)
SABOTAGE
03.12.2001, 07:58
quote:
Návrat Seatu je celkem možný. Ale jestli se vrátí Seat, tak nevím proč by měla škoda skončit. Janeba přece řekl, že o motorsportu si rozhoduje sama škoda.
Seat jsem dal jen jako příklad, ale všimněte si zbrojení samotného VW v S 1600. Tam se asi taky něco chystá. Janeba může kecat co chce, taky už tady někde forem proběhlo, že půjde z hrušky dolů. No uvidíme jak se to vyvrbí.
Jo, jo. Vidím to bledě. Seat zařazen do skupiny Motorsport, škodovka má asi odklouzáno.Navíc představení nového folkswagena S1600....Souhlasím se sabotagem, Janeba si může plánovat jak chce, když henlajnovci písknou, tak si může nechat homologovat tak akorát závodní koloběžku....
MravenecZ
03.12.2001, 21:39
Se škodovkou to vidim tak, že je to asi skutečně poslední sezóna. Strategie koncernu WV je jasná a spíš si myslím, že jestli bude rallysport v WV pokračovat, tak pod hlavičkou Seat. Seat je ve filozofii koncernu chápán jako sportovní značka a Škoda jako konzervativnější auta, prý něco jako Volvo... ??? To tvrdí koncern WV. Sezóna 02 bude asi zlomová a tak by Škoda mohla udělat alespoň pár dobrejch výsledků na rozloučenou. Bohužel Tony ani Keneth s Romanem mi moc šancí vidět Škodovky na bedně asi nedávají. Takže jestli si Roman se Škodkou zajezdí v MS, tak to bude plus asi jen a jen pro něj, ale rozhodně ne pro Škodu.Troch nechápu pana Janebu, že je s vývojem situace kolem motorsportu spokojenej a že z toho pro sebe nevyvodí nějaký důsledky. Přeji Škodovce hodně úspěchů do nové a možná i poslední sezóny v MS.
MravenecZ
MravenecZ
03.12.2001, 21:46
Pánové, promiňte mi za to WV, nějak se mi to tam připletlo. Samozřejmě VW...
MravenecZ
Podle článku na Motormixu to nevypadá s účastí Škody v MS tak bledě:
Ačkoliv je v současné době silící trend velkých automobilek vstoupit do F1, koncern VW v žádném případě o něčem podobném neuvažuje. Podle tvrzení Bernda Pischetsriedera toto není prioritou koncernu a v nejbližší době určitě značku VW na tratích F1 neuvidíme. Bernd dále tvrdí, že ačkoliv je F1 nejsledovanější motoristická disciplína, peníze, které by museli do projektu investovat, jsou příliš velké na to, aby následné prodejní úspěchy byli efektivní. VW chce jít trochu odlišnou cestou, tzn. chce se zúčastnit mnohem méně finančně náročné 24h Le Mans, kde je bude reprezentovat Bentley, MS v rally se Škodou a DTM s Audi. Když se všechny peníze nutné na tyto projekty sečtou, jde stále ještě o menší položku, než kterou by museli vynaložit v F1 a úspěch je také více dosažitelný.
Konečně něco optimističtějšího.:)
Podle posledních informací to vypadá velmi slibně. V nějakých novinách (tuším Blesk nebo MF) bylo psané o Fabii WRC. Ta se prý už chystá a mohla by být k dispozici už pro sezónu 2003. P. Janeba nato řekl, že se stále o tom jedná. Každopádně to nevypadá na konec účinkování Škodovky v MS.:):):)
SABOTAGE
15.12.2001, 08:46
quote:
Podle posledních informací to vypadá velmi slibně. V nějakých novinách (tuším Blesk nebo MF) bylo psané o Fabii WRC. Ta se prý už chystá a mohla by být k dispozici už pro sezónu 2003. P. Janeba nato řekl, že se stále o tom jedná. Každopádně to nevypadá na konec účinkování Škodovky v MS.:):):)
Pokud to byla MF, tak by to opravdu nebylo tak zlé, na Blesk bych moc nesázel :)
V rádiu potvrdil p. Janeba, že nevidí důvod, proč by měl motorsport v roce 2002 končit. Ve vedení firmy prý panuje vzhledem rally positivní nálada.
Nedočelt jsem se tu vůbec nic o novém designu Octavie WRC v příští sezóně?! Nevíte někdo, jestli bude výrazně odlišný než doposud? A jaký by se vám líbil? Myslím, že by neškodilo přidat škodováckou zelenou, nikdo jiný zelenou zatím jako firemní byrvu nepoužívá. A nebo taky modrá Allianz by nebyla špatná, ale ty asi zůstanou (bohužel) v BMW. Jsem docela nepnutý, ani nevím, jaký sponzor má Pozzo, jeho Octavie bude taky ve firemních barvách nebo bude jiná?
quote:
Nedočelt jsem se tu vůbec nic o novém designu Octavie WRC v příští sezóně?! Nevíte někdo, jestli bude výrazně odlišný než doposud? A jaký by se vám líbil? Myslím, že by neškodilo přidat škodováckou zelenou, nikdo jiný zelenou zatím jako firemní byrvu nepoužívá. A nebo taky modrá Allianz by nebyla špatná, ale ty asi zůstanou (bohužel) v BMW. Jsem docela nepnutý, ani nevím, jaký sponzor má Pozzo, jeho Octavie bude taky ve firemních barvách nebo bude jiná?
Desing by se prý neměl podstatně lišit od letošního. Když byla soutěž o nejlepší návrh na desing auta v minulém roce, byly tam Octavie dost dobře nabarvené. Pozzův sponzor je Cordoba.
Pan Kulhánek prohlásil, že nevidí důvod, proč by měla Škoda skončit MS rally. Naopak řekl, že škodu čeká minimálně ještě pár let v MS. ;) ;)
Rozdělení VW-grup na sportovní divizi (Seat a Audi) a na tradiční (VW a Škoda ) bych nebral jako měřítko pro ukončení Škoda Motorsport. Vždyť sportovní tradice Škody sahá až do roku 1895!!!! (tehdy ještě LaK)
2002team
06.01.2002, 20:08
[quote]
Poslední dobou se stále začíná čím dál více mluvit o tom, že Škoda skončí po sezoně 2002.
Avšak nikdo z motorsportu se k tomu nevyjádřil ani nic nenaznačil. Otázkou je, zda Škoda sežene finance a jestli postaví nové auto, nebo zůstane u Octavie. Rád bych znal co si o tom myslíte, nebo jaké máte informace.
Ja simyslím že Škodovka bude jezdit dál,dokonce jsem slišel že by příští rok měla být FabiaWRC.
SABOTAGE
07.01.2002, 07:59
quote:
[quote]quote:
Ja simyslím že Škodovka bude jezdit dál,dokonce jsem slišel že by příští rok měla být FabiaWRC.
Pročti si třeba forum založené k Fabii WRC
Podle prohlášení p. Janeby na autosportu už nemám obavy o účinkování Škody v MS.
ja nevim, tak jsem si precetl clanek na autosportu s p. Janebou a opet to same, chceme byt co nejvys, ostatni nas akceptuji, zadny uceny z nebe nespad (no nevim a co peugeot, ze by prevzal tech. reseni z 205Turbo?), ale opet nerek, co chce dosahnout, kolik bodu nebo vysledek. Aspon priznal, ze Fabie dlouho nebude, zatim se zadavaji tech. reseni a Octavia EIII bude v dubnu.
Danyi Panizzi
14.01.2002, 08:51
quote:
Podle prohlášení p. Janeby na autosportu už nemám obavy o účinkování Škody v MS.
Rovněž já mam z článku dobrý pocit. Doufám a věřím, že je to všechno pravda. Fandim jim a přeju jim úspěch.
ladakroupa
16.01.2002, 11:53
Tak o tom nevim,ale nedivil bych se.Zatim Skoda toho moc nepredvedla a to uz je v rally dost dlouho.ale zase jsem slysel,ze se chysta FABIA WRC!!!
hádejte, proč škodovka vyvinula AHOJ. Treba kduli rally
Danyi Panizzi
07.02.2002, 08:06
Nějakej člověk pod nickem Mohamed na www.skoda-auto.cz napsal: Škoda skončí.Už je to jisté.VW bude stavět formule 1!Možná se vrhne i na závodní čluny.Toť vše.Allah akbar.
Podle mě je to jak už jsem vyjádřil bullshit!
coolidge
07.02.2002, 09:45
quote:
Nějakej člověk pod nickem Mohamed na www.skoda-auto.cz napsal: Škoda skončí.Už je to jisté.VW bude stavět formule 1!Možná se vrhne i na závodní čluny.Toť vše.Allah akbar.
Podle mě je to jak už jsem vyjádřil bullshit!
Jasně, závodní čluny to je pro automobilku terno.
Testovací dráha má být na rybníku Svět :D a zkušebním pilotem Rákosníček :D
Danyi Panizzi
07.02.2002, 13:40
quote:
Testovací dráha má být na rybníku Svět :D a zkušebním pilotem Rákosníček :D
Hihi, tak to je gut! :D :D :D
Tak jsem se dočetl na rally.cz, že Octavia EVOIII vyjede již na Korsice!!! Zřejmě se Janeba leknul Accentu WRC III a s homologací dále neotálí!!! Bodejť, aspoň bude na co koukat! Slibuje silnější motor (konečně :D ) a lepší chlazení. Tak držme palce!
Kéž by se všechna vylepšení projevila už na korsickém asfaltu.
quote:
Kéž by se všechna vylepšení projevila už na korsickém asfaltu.
lepsi nez jezdit s trabantem ne ;)
Myslím, že EVO III nebude zase takový zázrak. Te´d se hlavně pracuje na Fabii.
quote:
Te´d se hlavně pracuje na Fabii.
to vis, nebo si to myslis?
to rozdeleni koncernu me dost zaskocilo. Historie Seatu ve sportu? nic moc sem o tom neslysel, krome nejakejch ibiz (felicie a octavie A7 mnohem vyraznejsi uspechy) nebo cordob (to same) hm.
Myslim ze na Skodu v motosportu nebude mit rozdeleni vliv, skoda si o tom asi opravdu rozhoduje sama, protoze od koncernu nedostava na vyvoj vozu a vubec na motosport ani korunu ani marku
Pro Pepu: Řekl to Janeba.
Danyi Panizzi
14.02.2002, 07:44
quote:
Pro Pepu: Řekl to Janeba.
A kdy? Já jsem o tom nic neslyšel, i když známej co jezdí do Boleslavi jí (Fabii WRC) prej viděl!
ja jsem jenom cetl ze se pracuje socasne na octavce a fabii, ze se pracuje vic na fabii sem nikde nevidel :0
Rozhodně dvoulitrová Fabie není pro rozežrané mlaďochy na rozbíjení, vždyť i dvoulitrová Octavia nebyla pro Mladou Boleslav žádné terno, takže je jisté že se na Fabii WRC pracuje, kromě toho jsem to zaslechl od jistých šumů přímo z Boleslavi a Fabia je v podstatě hotová.
hmm, a nejake fotky? to ti ptacci nahodou nezazpivali do ouska, kdy budou nejaky?
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.