PDA

Zobrazit v plné verzi : Nostalgie a vzpomínky

Stránky : [1] 2 3 4

sloní kýta
09.06.2006, 16:49
Sám si nedovolím založit nové téma s názvem např. nostalgie. Ale příspěvek "Jeden z dalších fanoušků rally..." a zejména odezva na něj + vlastní vzpomínky ve mně podnítily tento nápad, který předkládám jak plénu, tak vám, pánové, ke schválení a realizaci. Snad by to po nějakou dobu, třeba přes vynucenou letní přestávku mohlo být zajímavé, když pantátové jako já, či již ti pamětníci, kteří začínali s rally(e) někdy kolem roku 199* opráší svoje deníčky, odtajní utajované skutečnosti a vypustí svoje zážitky v širý svět. Myslím, že bude i dost k zasmání...
P.S.
pokud ano, pak by snad bylo dobré již napsané příspěvky přetáhnout zde

Upravil - Shacki 14 Jun 2006 06:39:08

Shacki
09.06.2006, 17:20
Určitě jsem pro. Dokonce bych rád zajímavé příspěvky publikoval i na webu.

FrankieZanetti
10.06.2006, 13:41
Je to dobrej nápad

www.rely.cz , vše okolo Rally

Rajle
13.06.2006, 21:34
Přesouvám sem diskusi s anonymem:

to Anonym IP:80.188.19.61 z Kraslic: zkus si projet Kraslice - Saporo, Sněžná, Kostelní, Počátky a Kraslice. RZta jak víno. Na tom jsem vyrůstal a vykastlil první 1100tku embaso! Nebo z Kr. na Počátky a z5. U Mastičkářek (to jsou ty chalupy, když přijíždíš do lesa) je vracečka, kde jsem poslal tátovo stodvacku do příkopu, když jsem nacvičoval sideways :-)). Na tý cestě jsem znal každej šutr! Pro součaný auta to je to ale dost rychlý - asi. Ale pro litrový stovky a warťasy to šlo.

sloní kýta
07.07.2006, 16:51
quote:
Určitě jsem pro. Dokonce bych rád zajímavé příspěvky publikoval i na webu.

stálo by za to, většinu příspěvků pod Walterem Röhrlem archivovat zde,chlapci znají!

sloní kýta
19.07.2006, 16:02
Nedávno jsme vzpomínali W. Röhrla a potažmo i Audi, testovací trať u Slušovic, o které spousta mladších ani netuší že existovala a věří že jde o výmysl senilních staříků. Nevím na jakém fóru diskuze proběhla, proto dávám odkaz zde: http://www.czechrallyeweb.net/images/fotoreportaze/kopna/2006/035_nowi_kopna_06.jpg

kubiczech
19.07.2006, 22:28
Zdravim a omlouvam se za off topic, ale nechce se mi kvůli tomu zakládat nové téma.
Narazil jsem na tuhle prosbu:
http://www.rallyforum.com/forums/showthread.php?s=2327b39025c57fce22d21a701dcf407c&threadid=124434
zkrácený překlad: momentální majitel Alpiny A110, která jela v roce 1968 Rallye Vltava se startovním číslem 8 (pilot:Jean Vinatier) se shání po fotkách tohoto vozu z této soutěže.

počítám, že by se tu mohl najít pamětník s fotoarchivem, kterýmu by udělalo radost, že to nefotil zbytečně :-))

sloní kýta
19.07.2006, 23:10
2: KUBICZECH; zkus se obrátit na Foly -ho, nebo na někoho kdo přispívá do fóra historie

Foly
19.07.2006, 23:11
quote:
Zdravim a omlouvam se za off topic, ale nechce se mi kvůli tomu zakládat nové téma.
Narazil jsem na tuhle prosbu:
http://www.rallyforum.com/forums/showthread.php?s=2327b39025c57fce22d21a701dcf407c&threadid=124434
zkrácený překlad: momentální majitel Alpiny A110, která jela v roce 1968 Rallye Vltava se startovním číslem 8 (pilot:Jean Vinatier) se shání po fotkách tohoto vozu z této soutěže.

počítám, že by se tu mohl najít pamětník s fotoarchivem, kterýmu by udělalo radost, že to nefotil zbytečně :-))

Tomu člobrdovi jsem zeskenoval a poslal tehdejší Svět motorů, kde to auto je v reportáži na obrázcích. Poděkoval a přesto se mně ozval po dvou měsících s tím samým znova. Asi rozesílá maily jako zjednaný. Ale tohle auto mít, tak si medím.

JURIS
21.07.2006, 01:30
quote:
Nedávno jsme vzpomínali W. Röhrla a potažmo i Audi, testovací trať u Slušovic, o které spousta mladších ani netuší že existovala a věří že jde o výmysl senilních staříků. Nevím na jakém fóru diskuze proběhla, proto dávám odkaz zde: http://www.czechrallyeweb.net/images/fotoreportaze/kopna/2006/035_nowi_kopna_06.jpg

Docela by mě zajímaly nějaké informace-pravdy a mýty o tomto polygonu.

drdol
21.07.2006, 10:39
Já zase takový pamětník nejsem a když byl tento polygon využíván, tak jsem skoro nevěděl co je rally. Ale díky tomuto polygonu jsme prý mohli vidět Audi i v československém mistráku, a to v rukou Lea Pavlíka. Údajně za to, že tam Audi testovalo, dostal Agroteam Slušovice (nebo jak se jmenoval) soutěžní vůz Audi. Kolik je na tom pravdy, to fakt netuším.
Navíc se tam netestovaly jen "běžné" soutěžní auta, ale někde jsem viděl fotky, které majitel udělal přímo na polygonu, ale odtajnil je až po revoluci. Prý ho tam němci solidně naháněli, aby jim dal film. Bylo to dost podobné Audi s 1, ale co to bylo za vůz, to fakt nevím.
Jinak opravdu super téma. Rád si něco z historie přečtu, protože toho moc nepamatuju (mé začátky se datují do dob Franze Wittmana, Mundla Baumschlagera, Johna Bosche, Attily Ferjancze, Lea Pavlíka atd.)

Petr WRC
21.07.2006, 11:14
To drdol:

Asi máš na mysli tuhle závodku:
http://sweb.cz/petrwrc/101892_10mg.jpg
http://sweb.cz/petrwrc/101892_11mg.jpg

Pokud vím, tak to byl jeden z prototypů určenejch pro nikdy nevzniklou skupinu S. Taky bych se ale rád dozvěděl víc ...

PetrWRC

drdol
21.07.2006, 11:34
quote:
To drdol:

Asi máš na mysli tuhle závodku:
http://sweb.cz/petrwrc/101892_10mg.jpg
http://sweb.cz/petrwrc/101892_11mg.jpg

Pokud vím, tak to byl jeden z prototypů určenejch pro nikdy nevzniklou skupinu S. Taky bych se ale rád dozvěděl víc ...

PetrWRC

Jo, to je přesně ono. Když tak nad tím přemýšlím, tak ani nevím, v kterém to tak mohlo být roce.

Petr WRC
21.07.2006, 11:38
To drdol: Hodně se o tom psalo v jednom čísle Rally - zkusim to najít a kdyžtak bych to naskenoval a hodil sem link 8-)

EDIT: Tak tady to je: http://sweb.cz/petrwrc/audi.jpg

PetrWRC

Upravil - Petr WRC 21 Jul 2006 12:15:40

JURIS
21.07.2006, 13:30
quote:
To drdol: Hodně se o tom psalo v jednom čísle Rally - zkusim to najít a kdyžtak bych to naskenoval a hodil sem link 8-)

EDIT: Tak tady to je: http://sweb.cz/petrwrc/audi.jpg

PetrWRC

Upravil - Petr WRC 21 Jul 2006 12:15:40

Hm dobrá práce ;)

sloní kýta
21.07.2006, 15:41
Safraporte, teď nedávno nějaký článek, nebo link z eWRC, na článek z Jermakovem, který to vyfotil, popisuje anabázi ohledně focení, i následný vyhazov ze Slušovic, i všivárnu Dalibora Janka.
P.S. Pokud pamatujete Wittmana, Ferjánce, Pavlíka-tak to je ta doba! (1986+-?)

Lada Kovar
21.07.2006, 23:52
Dobrý den
Moje povaha se sice neslučuje s ,,veřejným,, projevováním emocí, leč toto téma je pro mě tak silné, že se musím krátce vyjádřit.

Při ,,projíždění,, materiálů (text, video, ..) z 80. let mi doslova běhá mráz po zádech. Tato ,,etapa,, mě neuvěřitelně fascinuje a řekl bych, že je pro mě až posvátná. Bohužel jsem nebyl (spíš nemohl být) jejím přímým účastníkem.
Už jsem se dokonce přistihl, jak lituji (možná silný výraz, ale dostatečně výstižný), že nejsem ,,členem,, generace mých rodičů (+- 1960, já 1982).

Miiichal
22.07.2006, 12:01
to sloní kýta:nemáš někde odkaz na ten článek?
Jinak Audi bylo asi nejhezčí Bčko ze všech.Teda alespoň pro mě.

Miiichal
22.07.2006, 12:02
quote:
Dobrý den
Moje povaha se sice neslučuje s ,,veřejným,, projevováním emocí, leč toto téma je pro mě tak silné, že se musím krátce vyjádřit.

Při ,,projíždění,, materiálů (text, video, ..) z 80. let mi doslova běhá mráz po zádech. Tato ,,etapa,, mě neuvěřitelně fascinuje a řekl bych, že je pro mě až posvátná. Bohužel jsem nebyl (spíš nemohl být) jejím přímým účastníkem.
Už jsem se dokonce přistihl, jak lituji (možná silný výraz, ale dostatečně výstižný), že nejsem ,,členem,, generace mých rodičů (+- 1960, já 1982).

Máme koukám stejný problém.Taky jsem nejednou "zalitoval":-)

Gurun
22.07.2006, 13:02
Na tom Slušovickém polygonu testovalo tuším i BMW.I Čuba přece v osmdesátých letech používal Bavoráka jako svůj služební vůz.

mlok
22.07.2006, 13:25
Čuba je vyhlášeným fandou BMW. Když jsem ho viděl naposledy, cca před 5-ti lety, tak sedlal osmičkovou řadu v plné palbě :-).

quote:
Na tom Slušovickém polygonu testovalo tuším i BMW.I Čuba přece v osmdesátých letech používal Bavoráka jako svůj služební vůz.

sloní kýta
22.07.2006, 17:52
To: Miiichal-čti i diskusi, možná je ten odkaz tam, nebo přibližně z té doby prolistuj Fóra související - buď se diskuse stočila k Walterovi, nebo k Audi a odkaz tam bude.
To: Gurun: továrna BMW asi ne, i když Čuba je bafař. Možná před ba-RUM-kou nahodile někdo z jezdců (Bosch?)

sloní kýta
22.07.2006, 17:55
to: Miiichal: a to hlavní, co máš přečíst, to jsem ňáko pozapomněl, hlava děravá :0 http://www.ewrc.cz/2006/show.asp?clanek=3605

sloní kýta
22.07.2006, 18:10
to: Miiichal - noojooo, jee to taaam, tak si počti
http://www.autosport.cz/clanek.php?cl=768
http://www.autosport.cz/clanek.php?cl=821
A stejně; článek a s ním související, včetně diskuse-perly tohoto fóra!

Miiichal
22.07.2006, 18:39
Mooooc děkuju:-)

Foly
23.07.2006, 01:48
Záchvat nostalgie mě dohnal k tomu, že jsem navázal na již zpracovaná 60. léta historie naší rallye léty sedmdesátými. Zatím tam je 71-73, na dalších se pracuje.
Na mých stránkách v sekci osobnosti.

alpine
23.07.2006, 04:27
Foly,na to cekam co tohle tema vzniklo...ale to ti to trvalo...ale o tom testovani Audi v okoli Slusovic jsem tehda vubec nevedel...no preci jenom jsem to mel trochu pekne z ruky i kdyz moje prvni Barumka byl jeji druhy rocnik...no to uz je nejaky patek

sloní kýta
23.07.2006, 14:31
to: FOLY viz. Kameňák - nejspíš budeme sousedi přes kopec

JURIS
23.07.2006, 15:27
Někdy by se zajel na ten polygon do Deštné podivat,je to tam přístupné nějak?

Foly
23.07.2006, 15:32
quote:
to: FOLY viz. Kameňák - nejspíš budeme sousedi přes kopec

No jo, jenomže já jsem od Vyškova, na Kameňáku má kamarád z Brna chatu. Ale je tam pěkně a velice dobře se tam pije...
Jinak už mám dopsaný rok 1974, ale nemůžu se dostat na hostitelský server.

YLLAR
20.03.2008, 20:31
Covece mely by jsme to tady nejak ozivit! Asi si tedka rikate at zacnu co...

Co muzu nabidnout tak ofotit nejake stare program Magnum Rally s roku myslim 98 foto bohuzel nemam.. ale kdyby se naslo cokoliv z historie Vyskovske rally byl bych moc rad!

jarda klouček
20.03.2008, 22:29
Mám doma programy z rallye Haná 83 a 84,která se ve Vyškově kdysi jela,tehdy se to jelo tuším jako přebor ČSR nebo tak nějak.Dokonce bych našel i nějaké fotky.

YLLAR
20.03.2008, 23:07
To by vubec nebylo spatny budu rad za cokoliv
Jinak ja mam doma programy az od Magnum Rally 99 spletl sem se v minulem komentari!

jarda klouček
23.03.2008, 17:22
Když jsme u toho vzpomínání,tak tady je pár titulních stránek programů již témeř zapomenutých soutěží.

Foly
23.03.2008, 18:26
No jo, na tom prostředním je moje fotka Atily Ferjancze s R5 Turbo na Škoda Rallye 1981 (RZ Čikvásky, jestli se nepletu). Poskytnul jsem ji tenkrát "do tvrda" převedenou Dolfovi Šrotířovi, který graficky chystal obálku na Rallye Haná a pak tam setrvala několik ročníků. S Vyškovem to nemělo nic společného, ale obálka z toho byla pěkná.

jarda klouček
23.03.2008, 18:36
Když už teda pamatuješ tyhle staré soutěže a fotil jsi,nenašel bys v archívu nějaké staré fotografie Pavla Valouška sen.?

Foly
23.03.2008, 18:43
Yllare, pokud se chceš vážně pustit do zpracování historie rallye na Vyškovsku, něco bych mohl vyštrachat tak počínaje 1980 (když pominu fotku šestsettrojky v časové kontrole v Ivanovicích na Hané před Besedním domem, kterou jsem pořídil, když mi bylo 13 let, tátovým Flexaretem - http://www.foltyn.cz/car/csr60.htm viz 1964). K zastižení jsem každou středu večer u Blumensteina (Chalupa).

Foly
23.03.2008, 18:46
Když už teda pamatuješ tyhle staré soutěže a fotil jsi,nenašel bys v archívu nějaké staré fotografie Pavla Valouška sen.?
Tak těch by se pár našlo z doby, kdy jezdil za Agroteam, Barumka, tatry apod. Valda byl dravec :-). Ostatně http://www.foltyn.cz/car/otcove.htm

jarda klouček
23.03.2008, 18:48
Bylo by možné je nějak od tebe získat?

Foly
23.03.2008, 18:55
Pošli maila, ať tu nezacláníme.

jarda klouček
01.04.2008, 23:17
Vím že jste ještě plní dojmů z Valašky,ale dostal jsem dva hodně staré časopisy,je tam hodně výsledků,taky o Barumce,Škodovce,Šumavě,Teplicích atd,kromě toho taky okruhy a vrchy z téhle doby.Fakt bomba,jen kdyby takových materiálů bylo víc k sehnání.

sloní kýta
01.04.2008, 23:23
no, to je tak, gdyž člověk, ještě za mlada, dělá pořádek - teď bych si početl....
a ani MOTORistická současnost nebyla od věci...

jarda klouček
01.04.2008, 23:27
Ty tenhle časopis pamatuješ?Nemáš doma taky něco podobnýho?

sloní kýta
01.04.2008, 23:31
Viz předešlý příspjefek....gdybych za mlada neuklízel - měl bych. Teď mám tak akorát kulový (a blesk to nejni)

jarda klouček
01.04.2008, 23:35
Hm,člověk není nikdy dost moudrý,škoda toho úklidu:).

alpine
02.04.2008, 06:13
Trochu skoda ,ze nejsem doma,nebot "Autosport a Mot. soucastnost" a samozrejme "Svet motoru"...tedy pred x lety,to vse bylo u mne ve skrini...ale panove zkuste se napojit na "Lasika",jejich fotky najdete v tech starsich casopisech,rally byla take jejich zivot...

gonzo
02.04.2008, 14:42
Ty tenhle časopis pamatuješ?Nemáš doma taky něco podobnýho?

Já bych něco našel.

Foly
15.04.2008, 01:03
Rozhovor se starým rallyovým vlkem Rauno Aaltonenem: http://www.autokaleidoskop.cz/Historie/Rozhovor-s-finskou-legendou-(I)/ a pokračování http://www.autokaleidoskop.cz/Historie/Rozhovor-s-finskou-legendou-(II)/

manina
15.04.2008, 16:22
CHlapi sháním nutně časopis MOTOR rok 1983- nevím.Vycházel tam seriál KDOje kdo v motoristickém sportu. Koupíím.

Michal C.
15.04.2008, 20:29
Kompletní ročníky časopisu MOTOR z onoho období snad leží někde u mě na chalupě ve sklepě. Podívám se jak moc se na nich podepsal zub času. Nic neslibuju, ale vědět dám určitě. Ovšem dřív jak příští víkend se tam zcela jistě nedostanu.

Michal C.
11.05.2008, 11:08
CHlapi sháním nutně časopis MOTOR rok 1983- nevím.Vycházel tam seriál KDOje kdo v motoristickém sportu. Koupíím.

Tak jsem něco málo objevil, i když je toho méně než jsem předpokládal. Napiš mejlovou adresu, pošlu více informací.

maevad
16.05.2008, 13:30
Josef (Koukola), vzpomeneš si, co se Ti přihodilo na Šumavě 2003? :P Vyprávěj... 8)

gonzo
16.05.2008, 13:55
Nejsem Pepa,ale zavzpomínám.Nemotal se mu tam náhodou civil s Meganem?

maevad
16.05.2008, 14:07
Kromě jiného. :) Josef by to mohl osvětlit celé, vyčkej. ;)

Chalupar
19.05.2008, 10:04
Ano,už to jsou jen vzpomínky,ale když si na to vzpomenu tak... My jsme tenkrát na vložce dojeli kluka na terénní motorce a on nás nechtěl pustit,když jsem na něho začal najíždět tak odbočil do pole.Byl jsem nas....j a zastavil jsem v radiobodu to nahlásit.Když jsem to říkal pořadatelům , tak nás začalo dojíždět auto a já si myslel, že je to Kačka Trojanů s Renaultem (divil jsem se jak je rychlá,že už nás dojela).Jenže Kačka to nebyla , byli to diváci se stříbrným Meganem.Pořadatelé je pustili ven z RZ mezi divákama , protože jsme stáli v křižovatce (dokonce to má i někdo nafocené).Potom jsem pokračoval dál po RZ a v cíli RZ to nahlásil vedoucímu RZ (on tam náhodou byl).Po závodě jsem dal protest na čas v této RZ a chtěl jsem , aby mi přidělili náhradní čas.Jenže nastal problém v tom , že se mnou nikdo nechtěl mluvit , pořadatel pro styk s jezdci nemohl sehnat Pospíšila , tak jsem se ho vydal shánět sám a byl to boj.Pospíšil měl jednání se sportovníma komisařema (kterého jsem se zúčastnil jenom ,,dobrý den a nashledanou,,) pak jsem šel radši na chodbu.Tenkrát mne chytil Dolejš a udělal se mnou rozhovor na kameru.Po tomto rozhovoru se najednou objevil Pospíšil a řekl mi , že už měli hodně problémů a kdybych uplatňoval tu moji příhodu , tak by museli zrušit celou rallye.Domluvili jsme se ,že to uplatňovat nebudu a on mi na další ročník odpustí startovné.A jak to dopadlo? Já další ročník jel , zaplatil si startovné ,Pospíšil se už k problému nehlásil.Prostě Šumava se vším... Dnes už se nad tím pouze usmívám.Ale když vidím tu garnituru (Pospíšil,Rosický,Babka a spol.) tak se bojím , kam se ta naše rallye dostane.Proč Rosický? Je to bezpečnostní delegát FAS a podívejte se co všechno zabezpečuje.Byl jsem u té rány Trinera na Příbrami .Proč v únikové zóně je stánek s párkama a pivem a zaparkovaná auta pořadatelů?Emil by mohl vyprávět:::: Ale radši končím,měl jsem reagovat pouze na Šumavu.

Walach
19.05.2008, 13:14
Koukola J: v naší republice se nedivím už ničemu.
Také sme byli shodou náhod u toho Emilova crashe a už před průjezdem sem nechápal že to tam nechali.Na jistých soutěžích,když jedou před startem rz ti delegáti nebo co to je,a my jim uhnem do příkopy,tak nás zdrbou že tam nemáme stát.???Vždyť jasně vidí že jdeme po trati dále a jenom jsme uhnuli.V té Příbrami jsem byl zvědavý co na ten stánek a a auta řeknou...a hle,dokonale to prošlo.Ještě že to Emil zvládnul tak jak to zvládnul.

Chalupar
20.05.2008, 09:54
Co by na to řekl Rosický,on sice rallye jezdil a má zkušenosti,ale on jezdil se Škodovkou a tehdy se jezdilo pomaleji.Dnes je to o něčem jiném a to nechápou.Kdyby místo sebe dali mladšího člověka ,nebo nějakého jezdce , který má zkušenosti a dovede si představit co se může stát ,tak asi by to bylo jiné.Jenže funkce je funkce , kdysi třeba Standa Talián jezdil na Krumlově a dfco. dělal bezpečáka pro pořadatele , tomu jsem rozuměl , ale vše je při starém a bude do doby ,než nastoupí mladší generace,bohužel .....

pleva
20.05.2008, 10:50
A ta bohužel nenastoupí dřív, než ta současná vymře...

starej pes
20.05.2008, 11:12
Co by na to řekl Rosický,on sice rallye jezdil a má zkušenosti,ale on jezdil se Škodovkou a tehdy se jezdilo pomaleji.Dnes je to o něčem jiném a to nechápou.Kdyby místo sebe dali mladšího člověka ,nebo nějakého jezdce , který má zkušenosti a dovede si představit co se může stát ,tak asi by to bylo jiné.Jenže funkce je funkce , kdysi třeba Standa Talián jezdil na Krumlově a dfco. dělal bezpečáka pro pořadatele , tomu jsem rozuměl , ale vše je při starém a bude do doby ,než nastoupí mladší generace,bohužel .....

Mladší generace,v tom s tebou souhlasím.Ale uvědom si že nastoupí potomci současnejch bafuňářů.Oba sme jezdili a známe pozadí,tak se rozhlídni na jakejch funkcích sedí synkové.Třeba mladej Ječmínek nebo Pospíšil.Přece si nenechají ujít takovej kšeft.To dřív budu věřit na sedmihlavou saň.Pokud se nestane hodně velkej průser,tak se nic nezmění.Vodvolat je nemá kdo,protože se zvolili sami.Vzpomeň si jak byli po revoluci posraný jestli na ně zbyde korejtko.Dneska sou silnější v kramflecích než politici,protože mají ty funkce doživotně.

Chalupar
20.05.2008, 13:07
Bohužel máš pravdu , nevím jak se to dá změnit.Jednou jsem někde psal na téma asociace jezdců.Ten pokus už tady byl a taky ztroskotal.To by musel přijít asi princ ,,BAJAJA,, a tu sedmihlavou saň by musel odstranit , ale to je jen v pohádce....... Snad nepřijde opravdu velkej průser....

starej pes
21.05.2008, 00:29
Bohužel máš pravdu , nevím jak se to dá změnit.Jednou jsem někde psal na téma asociace jezdců.Ten pokus už tady byl a taky ztroskotal.To by musel přijít asi princ ,,BAJAJA,, a tu sedmihlavou saň by musel odstranit , ale to je jen v pohádce....... Snad nepřijde opravdu velkej průser....

Pokus s asociací jezdců byl dobrej nápad,ale vidíš jak se soudruhům nehodil a jak to rychle ukončili.Oni nepotřebovali aby jim někdo do toho kecal a viděl.Největší chyba byla,že po revoluci sme se my starý volové,co dneska nadáváme do nich nevopřeli.Jak se všechno uklidnilo a voni získali jistotu že je nikdo nevykopne,tak bylo hotovo.Asi by se musela dát dohromady part lidí kteří už nezávodí,aby se po nich nemohli vozit,mít mezi sebou právníka,kterej nechce peníze a pak podávat žaloby.Sem přesvědšenej že porušujou mraky předpisů,hlavně bezpečnostních,a to všechno v rámci úspor.Viz převozový sanitky,kdy bába z červenýho kříže toho má v brašně víc,nebo letošní šumava,Landa,kdy se jede podívat vedoucí RZ,jestli je třeba sanita.Dan měl štěstí a Klatováci taky že se nic nestalo,protože je to známej člověk a asi by to jen tak neprošlo.Tak že to by snad byla jedna z možností ale v podstatě SCI FI .

Chalupar
21.05.2008, 10:29
No to máš pravdu,bylo by opravdu třeba vyměnit ty papaláše a to o zkušenější a mladší lidi.Vezmu si jen ten můj případ , můžu děkovat tomu, že se mi to stalo na Barumce , kde mají zkušenosti a nikdo si tu na nic nehraje.Nevím co by se mnou bylo , kdyby se mi to stalo třeba na Šumavě ..... To by asi rozhodoval vedoucí RZ o tom , zda jsem zralej na sanitku,fuj ani radši nemyslet...

starej pes
22.05.2008, 22:01
Ten tvůj průser sem viděl tady na videu.Děkuj tomu šéfovi nahoře že si z toho vyšel takhle super.Ale s Barumkou mám taky svý zkušenosti.Fakt je že když se sejdeme tří jezdci,tak neni jedinej podnik v pořdku.To je ale sistém úspor na úkor bezpečnosti.To sme probírali s "Internet kavárnou" ty víš o koho de.Je to bejvalej závodník dnes mechanik a můj dlouholetej kámoš.Ty budeš vědět o koho de.Ve všem se shodujem.Někdy se potkáme na závodech a tohle téma můžem víc probrat.

Chalupar
22.05.2008, 22:19
Vím o koho jde,mluvil jsem s nim v Krumlově.Dobrá , napiš mi zprávu , zda budeš v Hustopečích , já tam jedu v sobotu,tak by jsme se tam event. mohli potkat.

jarda klouček
27.05.2008, 00:20
Pár fotek z historie a vzpomínka na škodovku v mistrovství světa.Lartique,Křeček atd.

Waca
27.05.2008, 09:03
Uzasny:) Jen vic takovych fotek:)

starej pes
27.05.2008, 19:22
Vím o koho jde,mluvil jsem s nim v Krumlově.Dobrá , napiš mi zprávu , zda budeš v Hustopečích , já tam jedu v sobotu,tak by jsme se tam event. mohli potkat.

Do Hustopečí se asi nedostanu,ale není všem dnům konec.Snad to vyjde jindy.

jarda klouček
28.05.2008, 18:17
Uzasny:) Jen vic takovych fotek:)

Tak já ti pár dalších historických přidám,značky které už v MS asi těžko uvidíme.Ragnotti s R5 Maxi ,Panizzi s Mantou z roku 1989,Pond s Datsunem 1981,Eklund s Celicou 1981 a servis Audi na Korzice 1984.

jarda klouček
28.05.2008, 18:36
A pár dalších fotografií našich Škodovek.

sloní kýta
28.05.2008, 23:36
opravdu nikdo nevyštracháte fotku Jirky Sedláře ve škoduli? na netu jsem žádnů neobjevíl...

Waca
29.05.2008, 08:22
Tady mate odkaz na fantasticky fotky fseho moznyho z mistrovstvi sveta.)) Od Escortu I. , Bcka az po WRC
http://www.forocompeticion.com/foro/index.php?PHPSESSID=ab07f7c24fe3d3d0dff00933cd7cc9 10&topic=889.0

jarda klouček
29.05.2008, 08:32
opravdu nikdo nevyštracháte fotku Jirky Sedláře ve škoduli? na netu jsem žádnů neobjevíl...

Já nějakou doma najdu,tak ti ji tu pak hodím.

jarda klouček
29.05.2008, 18:48
Kýto,ty jsi mi dal,to byl tvrdý oříšek něco najít,ale máš to tady,žándá super kvalita,ale má to alespoň historický nádech.:)

Klauby
29.05.2008, 19:30
Jardo,

fakt super fotky!!! Hlavně ty Škodovky jsou úžasný! To je Tvůj archív?

jarda klouček
29.05.2008, 19:35
Nějaký archív mám,to jo,ovšem ne všechny fotky jsem fotil.Mám spoustu fotek postahovaných od kamarádů a fanoušků ze soukromých sbírek.Zajímám se hlavně o historii rally,jak na domácí tak na světové scéně.

sloní kýta
30.05.2008, 02:32
díky, přesto promiň mou neskromnost: další by nebyly? je mi divné, že po takovém fárovi, jakým byl, nikde nic nezbylo...na netu přes různé vyhledávače jsem našel jen asi 4 jeho fotky....

Hallo
30.05.2008, 11:13
jemi po tem ho.. a nescu vypadat jak nějaky ostravsky Ořech, ale..
tož, a co takovy Foly? Je to fotograf, kua, ne? Pamětnik… a znali se!, Co?

jarda klouček
30.05.2008, 16:48
díky, přesto promiň mou neskromnost: další by nebyly? je mi divné, že po takovém fárovi, jakým byl, nikde nic nezbylo...na netu přes různé vyhledávače jsem našel jen asi 4 jeho fotky....

Našel jsem doma ještě tuhle,je z Hodonína 1983 a Jirka Sedlář jel se Škodou 130 RS.

jarda klouček
30.05.2008, 17:50
Když se nedaří ...

pepíček
01.06.2008, 14:48
Nějaký archív mám,to jo,ovšem ne všechny fotky jsem fotil.Mám spoustu fotek postahovaných od kamarádů a fanoušků ze soukromých sbírek.Zajímám se hlavně o historii rally,jak na domácí tak na světové scéně.

Připojím se z prosbou o fotky. Hledám již delší dobu fotky na Lancii Deltu posádky D. Bruyneel/ J.M.Fortin z rally Boucles de Spa 1994, popř. jiné ve zbarvení firmy Crack. Múže to být i z roku 1993, ale to byla ještě starší verze Delty. Fotky z Tout-le-rallye.be a Forum-auto.com mám. Díky

jarda klouček
01.06.2008, 15:50
Připojím se z prosbou o fotky. Hledám již delší dobu fotky na Lancii Deltu posádky D. Bruyneel/ J.M.Fortin z rally Boucles de Spa 1994, popř. jiné ve zbarvení firmy Crack. Múže to být i z roku 1993, ale to byla ještě starší verze Delty. Fotky z Tout-le-rallye.be a Forum-auto.com mám. Díky

Jednu právě z Boucles de Spa 1994 jsem našel,tak snad ji nemáš a pomůže ti to.

pepíček
01.06.2008, 20:41
Tak tuto mám, ale z asi z jiného zdroje. Projistotu přodávám co mám. Snažím se získat co nejvíce fotek, protože si chci postavit model. Každopádně díky za rychlou reakci.

jarda klouček
01.06.2008, 23:28
Nemáš zač,když něco najdu,dám ti vědět,každopádně Lancie mám taky rád,tyhle auta mají pořád co do sebe,mám doma RC model v barvách Martini racing.Když tak se ozvi na soukromou zprávu ať tu nezacláníme.

Luky_CZ
02.06.2008, 13:31
Nechci zatím zbytečně plašit, ale během pár let by mohla světlo světa spatřit znovupostavená Sedlářova LR, s původními doklady a na původních značkách samozřejmě... ;)

Chalupar
02.06.2008, 16:11
Tak to su zvědav , snad to je pravda a budu moci zavzpomínat na moje začátky ....

Klauby
04.06.2008, 23:04
To Jarda Klouček: Jardo , prosím nemáš nějaké fotky Kvaizara nebo Křečka na Škodách 130 LR z doby skupiny B? Předem díky moc!!!

Luky_CZ
05.06.2008, 09:05
Nebylo by lepší kdyby Jarda Klouček tu svoji sbírku zabalil do nějakého pěkně macatého .rar/.zip souboru šoupnul třeba na edisk? :D My bychom měli nad čím slintat a on by s tím měl práci jen jednou. Co Jardo? ;):I

Tak to su zvědav , snad to je pravda a budu moci zavzpomínat na moje začátky ....

To bylo na mě? Jak jsi to myslel?

jarda klouček
05.06.2008, 14:38
To Jarda Klouček: Jardo , prosím nemáš nějaké fotky Kvaizara nebo Křečka na Škodách 130 LR z doby skupiny B? Předem díky moc!!!

Něco asi najdu,ale až zítra,tak vydrž.

Nebylo by lepší kdyby Jarda Klouček tu svoji sbírku zabalil do nějakého pěkně macatého .rar/.zip souboru šoupnul třeba na edisk? :D My bychom měli nad čím slintat a on by s tím měl práci jen jednou. Co Jardo? ;):I?

Zkusím o tom popřemýšlet.

jarda klouček
06.06.2008, 19:02
Klauby,tady máš první dvě Škody 130 LR se Sváťou Kvaizarem za volantem.Další určitě budou,ale dej mi trochu času.

Klauby
06.06.2008, 21:32
Jarine,díky moc!!! Jsi fakt hvězda!!!

jirka rk
12.06.2008, 12:25
Vidím fotografii z Rallye Valašská Zima, což mě vede k otázce: Zda-li by mi někdo nepomohl s výsledky 14. ročníku z roku 1989? Matně si pamatuji, že rallye se zúčastnil Leo Pavlík na Audi Coupe Quattro. Po celý závod se přetahoval o vedení s Andym Wetzelspergerem na "N-kovým" BMW M3. Kdo tehdá zvítězil? Nemáte někdo výsledky ? Vím, že se závodu zúčastnili ( kromě jiných ) Křeček, Sibera, Sedlář, Hunt a Berger s tehdy novými Favority, Holub na Lancii Delta sk. N, atd. Děkuji Vám.

djmotka
12.06.2008, 17:34
tak jsem zkoušel najít něco o starých časech a první úspěch - Atilla Ferjáncz video... http://lepold.magyar-bau.hu/index.php?a=videok&id=pilota

no, budu postupně dodávat... chybí mi ty časy... chjo

jarda klouček
12.06.2008, 18:41
Tak jsem doma hledal,hledal a něco opět našel,takže z Valašské zimy 1989.

Foly
12.06.2008, 21:55
Vidím fotografii z Rallye Valašská Zima, což mě vede k otázce: Zda-li by mi někdo nepomohl s výsledky 14. ročníku z roku 1989?
1. Wetzelsperger / Bauer, BMW M3
2. Pavlík / Jirátko, Audi Quattro Coupé
3. Polášek / Mrkvan, Š 130 L
4. Urban / Janeček, Š 130 L
5. Düvel / Wicha, Mazda 323
6. Křeček / Motl, Š Favorit
7. Sibera / Gross, Š Favorit
8. Sivík / Nesrstová, Š 130 L
9. Vraj / Nerušil, Š 130 L
10. Blahna / Schovánek, Lada Samara
11. Tuček / Pilný, Š 130 L
12. Březík / Juříček, Lancia Delta (N-ková)

jirka rk
13.06.2008, 06:34
Děkuji.

jarda klouček
14.06.2008, 19:04
Tak jak jsem slíbil Klaubymu,přidávám další snímky Křečka,Kvaizara z Belgie na škodovkách 130LR a 130L,Blahnu na 130RS rovněž z Belgie a taky Pipotu z Barum rallye,lehce zavěšeného na stromě.

Luky_CZ
16.06.2008, 15:08
Víc fotek Pipoty visícího v lese je k vidění na stránkách Rallysportu Příluky v sekci Nástrahy rally

Klauby
16.06.2008, 19:59
Tak jak jsem slíbil Klaubymu,přidávám další snímky Křečka,Kvaizara z Belgie na škodovkách 130LR a 130L,Blahnu na 130RS rovněž z Belgie a taky Pipotu z Barum rallye,lehce zavěšeného na stromě.

Jardo,ještě jednou díky moc!!!

Forrest
17.06.2008, 13:06

Nazdar chlapi (dámy dvojnásob),
už Vás tady pár let zpovzdálí sleduju, ale jelikož se to tu Sedlářovými fotkami zrovna nehemží, přinutilo mne to se aktivně zapojit a pár historických obrázků přihodit. Kromě Příbrami 1987 jsem ve svém archivu našel i celkem raritní snímky z Římovského rallyekrosu téhož roku. Pamětníci jistě poznají i další zúčastněné rallyemany. Kvalita fotek nic moc, ale snad potěší.

kalderon
17.06.2008, 20:26
tak jsem při úklidu našel složku fotek z rally šumava,tuším z roku 79,byl tam munari s fulvií, pech st. se 130, walter rohl s asconou, prostě super auta a super jezdci

jarda klouček
17.06.2008, 22:36
tak jsem při úklidu našel složku fotek z rally šumava,tuším z roku 79,byl tam munari s fulvií, pech st. se 130, walter rohl s asconou, prostě super auta a super jezdci

Jestli se nepletu tak Munari a Rohrl startovali tenkrát na rallye Vltava a to v roce 1973,samozřejmě s vozy co píšeš.U Pecha st. se Škodou 130 RS to bylo o něco později.Ale každopádně se rád na ty fotografie podívám a nejen já,pokud tady třeba nějaké dáš.Díky.Jeden snímek přikládám,to se oba naháněli na okruhu.

sloní kýta
18.06.2008, 08:42
2: Forest; díky, potěšilo, zahřálo u srdíčka...je opravdu s podivem, jak málo se dá na netu o něm získat...

Rajle
18.06.2008, 11:22
Jestli se nepletu tak Munari a Rohrl startovali tenkrát na rallye Vltava a to v roce 1973,samozřejmě s vozy co píšeš.U Pecha st. se Škodou 130 RS to bylo o něco později.Ale každopádně se rád na ty fotografie podívám a nejen já,pokud tady třeba nějaké dáš.Díky.Jeden snímek přikládám,to se oba naháněli na okruhu.

Tye, na tom okruhu jsem byl :D Pak jsem čuměl i na to, jak Munáč obrátil tu Fulvu na kapotu :D:D To je ale dáááávno pryč...

Forrest
18.06.2008, 12:06
Když je řeč o Vltavě 1973, tak unikátní barevný!!! videa z ní a další lahůdky (třeba škodovácký seriál 10 startů - 10 vítězství) jsem objevil na www.skodateam.cz Jedno oko nezůstane suchý :-)

kalderon
18.06.2008, 20:19
samozřejmě sem rád pár fotek dám nejpozději do konce týdne, momentálně nemám moc času.omlouvám se za to zpřeházení, smíchal jsem to všecko se vším. vše uvedu na pravou míru společně s fotkami

starej pes
19.06.2008, 23:57
Když je řeč o Vltavě 1973, tak unikátní barevný!!! videa z ní a další lahůdky (třeba škodovácký seriál 10 startů - 10 vítězství) jsem objevil na www.skodateam.cz Jedno oko nezůstane suchý :-)

Asi sem blbej ale nic sem nemoh najít.Poraď mi prosím kde.Na tej Vltavě sem byl a rád bych zavspomínal na slavný časy českýho Rallyesportu.Dík.

Spaceman
20.06.2008, 15:40

Mám ve sbírce podpisových karet jednu s originálním podpisem Jirky Sedláře ze série vsetínského PROPAGTEAMU

http://www.rallye-cards.net/images/sbirka/cesko/sedlar-130lr-1986.jpg

A ještě podepsanou fotografii z Barum Rallye 1986, jestlipak poznáte, kde to je ;)

http://www.rallye-cards.net/images/sbirka/cesko/sedlar-130lr-barumka1986.jpg

Spaceman
20.06.2008, 15:46
Tak mladý a už sklerotik :D

Ještě jedna fotka ze stránek o Historii Barum Rallye:
Jirka Sedlář - Josef Častulík, Škoda 130 LR, 16. Barum Tríbeč Rallye 1986

http://old.czechrallyeweb.net/images/barumka/1986/barumka1986sedlar.jpg

jarda klouček
20.06.2008, 15:47
A ještě podepsanou fotografii z Barum Rallye 1986, jestlipak poznáte, kde to je ?

Není to náhodou ve Slušovicích na skoku,v místě kde dnes stojí ABčko?

kalderon
20.06.2008, 22:20
tak jsem sem chtěl vložit ty fotky,ale mají moc kb,tak je mi to nevzalo,nevíte někdo co s tím,můžete mi poslat i soukromou zprávu

Foly
21.06.2008, 00:10
V nějakém prográmku, který umí měnit velikost fotek - je to součástí většiny prohlížečů, které dostaneš s foťákem, nebo Zoneru apod. - zadej změnu velikosti. Při zachování poměru stran by tady pro tyto účely měla mít šířku asi 700 pixelů (příp. obr. bodů). Pak to "ulož jako" do jiné složky nebo pod jiným názvem jako JPG. Jinak bys si nevratně zmenšil originály. Pak ti to tady v poklidu kombajn vezme. Když na fotky, co jsou tady uveřejněny klikneš pravým a dáš vlastnosti, tak uvidíš jaké mají rozměry a podle toho se můžeš orientovat, aby byly tvoje stejné nebo větší. V principu jde o to, že monitory mají nastavené rozlišení takové, že se to na šířku pohybuje od 640 pixelů (u starých 14-ti palců po 1600 pixelů u 20-ti palců). Takže je vhodné to moc nepřehánět, aby na starších kusech nemuseli diváci šmejdit posuvníky.

Forrest
22.06.2008, 14:15
Asi sem blbej ale nic sem nemoh najít.Poraď mi prosím kde.Na tej Vltavě sem byl a rád bych zavspomínal na slavný časy českýho Rallyesportu.Dík.

Nejsi, když jsem to teď zkoušel, taky jsem měl najednou problém :-) Odkazy jsou ukrytý v diskuzi z února-června 2006. Ale když tam zadáš do vyhledávání "Rallye Vltava", měl bys je objevit. Fakt tam jsou :-)

pepíček
22.06.2008, 20:57
Panové, scháním fotky Subaru Impreza skupiny N posádky Pech jun/Uhel z roku 2000. Potřebuji ale fotku na kapotu je tam reklama - červený ovál+bílý nápis. Na fotkách co mám je to vidět, ale nedokážu rozluštit ten nápis. Vyrábím si obtisky na model, tak pokud by měl někdo nějakou fotku shora na kapotu byl bych vděčen.

sloní kýta
23.06.2008, 10:47
Hmmm, bomba, rok 2000 je již nostalgií...vždyť to bylo teprvé včéra

jirka rk
23.06.2008, 22:32
Něco pro pamětníky - Rallye Vltava 1973 :

Jen pro zajímavost - Časový harmonogram ( start večer, poté bez zastávky celý den a noc ) - trať měřila 1964 kilometrů obsahovala 46 rychlostních zkoušek o celkové délce 375 km ( plus 80 km zkoušky stálosti výkonu ) s krátkou přestávkou v Táboře. :
1. Čínov / Ostřetice 20,03
2. Představ / Nedatice 20,15
3. Libakovice / Řenče 20,35
4. Hradišťský Újezd / Nechanice 21,00
5. Berzpavovice / Kdyně 22,06
6. Strážov / Březí 22,51
7. Velhartice / Předstatice 23,05
8. Dlouhá Ves / Kašperské Hory 23,30
9. Nicov / Lazna 23,49
10. Kraselov / Hoslovice 00,46
11. Hoslovice / Pavýzek 0,55
12. Soběšice / Kejnice 1,06
13. Vrbno / Chanovice 1,47
14. Hradešice / Budětice 2,12
15. Nolžovské Hory / Zborovy 2,38
16. myslív / Nepomuk 2,56
17. Kolinec / Mochtín 3,36
18. Kladrubce / Dožice 4,31
19. Nechanice / Spálené Poříčí 4,49
20. Nahořany / Volyně 6,27
21. Šumavské Hoštice / Prachatice 7,00
22. Chroboly / Březovík 7,27
23. Mezipotočí / Větřní 7,53
24. Letny / Pavlov 10,42
25. Střítěž / Chmelná 11.04
26. Dolní Hořice / Dolní Hrachovice 11,52
27. Výstelná / Sázava 13,51
28. Nová Včelná / Horní Radouň 14,39
29. Pacov / Zhoř 15,20
30. Pojbuky / Radostavice 15,34
31. Dolní Hrachovice / Horní Hořice 21,12
32. Radostavice / Bedřichov 21,39
33. Zhořec / Těchobuz 21,55
34. Sudoměřice / Jistevbnice 22,33
35. Solopysky / Vysoký Chlumec 23,28
36. Kejnice / Soběšice 2,27
37. Nezdice / Sušice 2,42
38. Svéradice / Hradiště 3,39
39. Kasejovice / Kladrubce 3,52
40. Přešín / Struhaře 4,10
41. Horní Kamenice / Holýšov 5,11
42. Všekary / Doubrava 5,22
43. Všepadly / Kdyně 5,59
44. Drslavice / Dehtín 6,46
45. Petrovice / Partoltice 7,09
46. Kolinec / Mochtín 7,42

Pohled do startovní listiny :
75 posádek se přihlásilo ke startu rallye, mezi jinými : Hellberg ze Švédska na BMW 2002 TI, vycházející hvězda Rohrl na Oplu Ascona 1900 SR, Ital Munari a Manucci na voze Lancia Fulvia HF, Maďar Ferjancz na Renaultu 12 Gordini, Němec Knorr na Porsche Carrera RS, Švédi Carneborn Opel Ascona, Lundstrom s Toyotou Celica, z domácích Jelínek Škoda 120 S Rallye, Hubáček Renault Alpine, Bold Škoda 110 Rallye, Srnský Škoda 110 R coupe, Žid Škoda 120 S nebo Haugland a Horsák oba Škoda 120 S Rallye. Snad nejvíce byl očekáván start Nora Hauglanda. Jednalo se o premiérový rallyový start tohoto skvělého pilota v Čechách.

Průběh :
Tento ročník měl dramatický prolog. Hned úvodní zkouška stálosti pohřbila naděje Horsáka - poruchu motoru. Z téhož důvodu vzdal krátce po ukončení úvodního okruhu také John Haugland. Lars Carlsson zastavil svou Asconu o silný strom. Pamětníkům není třeba připomínat Munariho exempore, kdy poslal svou Lancii stylem panna-orel, posádka ale se ztrátou pokračovala.
V úvodu vedl Vladimír Hubáček, ale již na první rychlostní zkoušce Walter Rohrl smazal svou ztrátu a ujal se vedení. Munari svedl s Rohrlem vynikající bitvu, ovšem ztrátu již nedokázal vyrovnat. Výborně se držel Vladimír Hubáček na alpině, ale ani jemu štěstí nepřálo. Třicet kilometrů před cílem, z třetí pozice, se nárazem na kámen zdemolovalo potrubí chladící kapaliny a motor odmítl poslušnost. Černým koněm soutěže se stal Němec Knorr na výborně připraveném voze Porsche Carrera také však havaroval.
Tovární tým zachraňoval Jaroslav Jelínek se spolujezdcem Svatoplukem Kvaizarem. Leo Pavlíka trápilo těsnění pod hlavou jejich motoru a známý hoteliér byl rád, že dojel do cíle. Šimek narazil do viaduktu u Nepomuku, odpadli i Kec a Dolejš. Ferjanczům vůz nepodával výkon a vydržel jen do první rychlostní zkoušky.

Výsledky :
1. Walter Rohrl / Jochen Berger Opel Ascona 4:23,46
2. Sandro Munari / Mario Mannucci Lancia Fulvia - 17,01
3. Jan Carneborn / Hans Erik Sylvan Opel Ascona - 33,41
4. Jaroslav Jelínek /Svatopluk Kvaizar Škoda 120S Rallye - 36,17
5. Cl. Hellberg / A.Sjoborg BMW 2002 - 39,08
6. Milan Žid / Jaroslav Vylít Škoda 120S Rallye - 40,59
7. K-Larsson / L.Johansson Opel Kadett - 45,45
8. R. Borjesson / M.Sternerova Opel Ascona - 45,50
9. G.Casselsjo / L.Berlin Ford Capri - 46,37
10. Josef Srnský / Jiří Syrovátko Škoda 110 L Rallye - 50,08
11. B. Lundstrom / S.Johansson Toyota Celica - 1:03,12

Tato soutěž měla parametry MS. Bohužel se konal již jen jeden ročník v roce 1974 a pak jej soudruzi zrušili ve prospěch Rallye Škoda v Mladé Boleslavi.

maevad
24.06.2008, 09:11
Hm, tak na zkoušce 41 by byl dneska rychlostní průměr cca 130 km/hod (ale s jedním big skokem!) a 42 má již dnes spíše šotolinový charakter (ale úvod není špatný)...

Foly
24.06.2008, 10:09
Omlouvám se, že se pořád připomínám s něčím na mých stránkách, ale k Vltavě holt musím. Plánek trati Vltavy z 1965 - to byla ještě rallye http://www.foltyn.cz/car/csr60.htm (i když RZ bylo jen 12). Jedna rallye a na Šumavě, v Liberci, Litomyšli, Karlových Varech ... To už nezažijeme.

Rajle
24.06.2008, 10:31
Do NOSTALGIE to patří, tak se neomlouvej a připomínej !!!:D:D

MG S2000 SPORT NEWS
24.06.2008, 19:12
Excellent pics of the 130LR
would like to see 1/43 models of the Jiri Sedlar car

Luky_CZ
25.06.2008, 14:55

http://web.skodateam.cz/index2.php?ses_web=1&ses_id_lang=0&item=642 ;)
Zkusím na Vláďu (autor článku s videi) trochu zatlačit, ať tam ještě něco dodá }:)

hurvajs
01.07.2008, 13:04
pekna fotka z Monte Carla
http://images.forum-auto.com/mesimages/363763/mc77-44-zapdlo-motal.jpg

starej pes
03.07.2008, 02:41
http://web.skodateam.cz/index2.php?ses_web=1&ses_id_lang=0&item=642 ;)
Zkusím na Vláďu (autor článku s videi) trochu zatlačit, ať tam ještě něco dodá }:)

Dík vše je OK. To je pohlazení po duši.

Klauby
03.07.2008, 16:16
Hurvajs,to je nádhera!!! Nejhezčí Škodovka v historii.

jirka rk
30.07.2008, 11:22
Ahoj, nepamatujete se někdo, jaký byl název novin vycházející ve Zlíně před rokem 1989? Gottwaldovské listy, noviny Gottwaldovska, či jak.....? Dík

gonzo
30.07.2008, 11:35
Já pamatuju název Naše pravda

Rajle
07.08.2008, 17:28
Dneska zemřel Andrea Pininfarina - jeden z nejslavnějších návrhářů a tvůrců i závodniček...
Srazilo ho zezadu na skůtru auto!!!:(:(:(

Foly
08.08.2008, 10:49
Smutná zpráva, byl to ještě mladej chlap - 51 let, tři děti. On Andrea byl už vnuk ze slavného designérského rodu Farinů. Zakládal to děda Battista "Pinin" Farina v roce 1930. Odtud název studia Pininfarina a také rodového jména. Udělali především pěknou řádku Ferrari, ale taky dříve taky pár Alfa Romeo, Maserati a "šáhnuli" i na Rols Royce a Jaguára (XJ6).

jirka rk
28.08.2008, 18:55
Ahoj,

netušíte někdo, zda-li v Popradu vydávali v 70-tých či 80-tých letech nějaké okresní noviny? Něco jako Podtatranské noviny či podobně?

Forrest
29.08.2008, 07:53
Myslím, že určitě jo. Vybavuje se mi, že v programu Rallye Tatry byly přetištěný články o předchozím ročníku a to jak z celostátního, tak z regionálního tisku. Prohrábnu archiv a dám vědět.

dřevěná srnka
31.08.2008, 13:44
Není to sice rallye, ale snad můžu. Zemřel Phil Hill. Jediný americký mistr světa ve F1. Patřil do doby, kdy v autech sedávali rytíři volantu a byl jedním z nich.
http://sport.idnes.cz/zemrel-nekdejsi-mistr-sveta-formule-1-phil-hill-flt-/formule.asp?c=A080829_093246_formule_mah

Forrest
01.09.2008, 07:53
Jirko rk,
tak jsem se na to mrknul a o ročníku 1985 se na Slovensku psalo v periodikách Šport, Pravda, Obranca vlasti, L´ud a co tě asi nejvíc zajímá - Podtatranské noviny a Podtatranský stavbár.
K tvé SZ více v e-mailu.

dřevěná srnka
01.09.2008, 19:36
Tak jsem tak trošku za havrana :-(
V Torontu zemřel jeden Tomáš Baťa. Upřímnou soustrast do Zlína ke ztrátě jejich velkého rodáka....

jarda klouček
30.09.2008, 23:26
Podařilo se mi najít zase pár snímků našich starých dobrých škodovek.

Klauby
01.10.2008, 09:56
Jardo,Tvůj archív mně neustále příjemně překvapuje!!!;) Jen houšť...:D

Luky_CZ
01.10.2008, 10:25
Podařilo se mi najít zase pár snímků našich starých dobrých škodovek.

Krása, krása, starých škodovek není nikdy dost ;)
Jardo, nechtělo by se ti fakt udělat z toho Tvého krásného archívu nějaký *.zip či *.rar a dát nám to někam ke stažení? My bychom se tady pak střídali v nošení Tvé maličkosti na rukou :D

Forrest
01.10.2008, 11:19
Ano, ano, prosím, já bych též nosil... ;) Tím spíš, byly-li by i fotky slušovických strojů.

Klauby
01.10.2008, 11:33
Já nosit nebudu. Jen pěkně poděkuju! Jsem chabrus na ručičky...:D

hurvajs
01.10.2008, 18:58
Vašek Blahna Monte Carlo 1977
http://img165.imageshack.us/img165/2407/1977wrcmontecarloskodamq4.th.jpg (http://img165.imageshack.us/my.php?image=1977wrcmontecarloskodamq4.jpg)http://img165.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

jarda klouček
01.10.2008, 19:14
Taky ještě teda nějakou tu škodovku přidám,většina je z Belgie,něco pak z Anglie z RAC rally.A taky něco pro Forresta,jeden slušovický stroj v podání Václava Pecha staršího.Neboj budou i další.

Slausek
01.10.2008, 21:31
Parádní fotky Jardo! Nenašla by se u tebe v archivu nějaká pěkná fotka Johna Hauglanda. Na konci října bude v Brně na Epilogu (pojede s Tatrou Eccora V8),tak bych si ho chtěl nechat někam podepsat,ale nemám bohužel žádnou fotku. Tak kdyby jsi něco našel,tak bych byl rád,kdyby jsi sem něco dal (v co největším formátu;)) a s tvým svolením bych si to nechal i vyvolat:). Předem díky. Neplatí to jenom pro Jardu,ale pro všechny-jestli někdo něco najde,kde bude John Haugland,tak to bude super. Moc by jste mi tím pomohli-díky moc:).

luboss.v
01.10.2008, 21:36
je to marný, je to marný, je to marný (googluj, googluj, googluj...) Moc jich ale nenajdeš...

jarda klouček
01.10.2008, 22:47
Slausku,zase tak marný to nebude:),něco ti najdu.

Slausek
01.10.2008, 22:52
Googluju pořád:D-fotky tam jsou pěkné,ale většinou v malém formátu. Snad se Jardovi podaří najít něco pěkného:I.

Foly
01.10.2008, 23:15
Slausku, pár Hauglandů z doby, kdy s tím jezdil doopravdy (černobílé) a barevnou, když jel v roce 2005 na Bohémce jako předjezdec bych měl. Rozklikni si na http://www.foltyn.cz/car/skoda130rs.htm dole tu malou se startovním číslem 4 (z Rallye Škoda 1982), to je jedna z těch historických, ale takových mám asi víc. Musel bych přeskenovat na použitelnou velikost, ale je sichr, že tyhle fotky nemá ani sám Johny v šuplíku. Museli bysme asi udělat dvě, jednu pro něj. Takže kdyby náhodou, hvízdni mně maila.

Rajle
02.10.2008, 09:17
Když jsme u toho Hauglanda, mám dobrou vzpomínku. Někdy kolem roku 1990 se jela u nás Příbram a Johny tam jel taky. Jenže mu před vesnicí klekla škůdka a tak se vydal po trati do Hvožďan. Kolega pořadatel Pepa Kabát ho seřval, že mu chodí po trati, takovým nehorázným způsobem, že se tomu musím ještě teď smát:D

Forrest
02.10.2008, 12:20
Taky ještě teda nějakou tu škodovku přidám,většina je z Belgie,něco pak z Anglie z RAC rally.A taky něco pro Forresta,jeden slušovický stroj v podání Václava Pecha staršího.Neboj budou i další.

Forrest děkuje převelmi velice. Pech ze Spa je fakt lahůdka.

opelix
02.10.2008, 13:49
Našel bych Hauglanda z rallye Škoda, fotka je ze šotoliny jak vykružuje parádní hodiny. Fotka je černobílá...

Slausek
02.10.2008, 16:30
Pro Folyho: Díky,ta černobílá je perfektní. Neměl by jsi ve větším formátu? Dobrá by byla i ta z Bohemky 05. Tak mi je kdyžtak prosímtě obě pošli na wanilla@centrum.cz . Díky moc.

Pro Opelixe: Jestli ji teda najdeš,tak mi ji pošli na wanilla@centrum.cz . Díky moc:).

jarda klouček
02.10.2008, 22:40
Našel tři snímky z rallye Praha 1968.Foly,pamatuješ si tuhle soutěž jako co se to jezdilo a jak dlouhé trvání měla?

Foly
02.10.2008, 23:02
Jardo, mrkni se ke mně na http://www.foltyn.cz/car/osobnosti_uvod.htm , tam jsou popsané 60. a 70. roky rallye u nás. Víc než tam najdeš asi o té Praze nenajdu. Nějakou dobu byla součástí MR (kolem 1959 a dál) a vyvynula se asi ze soutěže AMK Bílá labuť. Tenkrát se ale časopisy MR rallye moc nevěnovaly, spíš řešily mezinárodní soutěže, takže informací je málo.

Foly
02.10.2008, 23:12
Pro Slauska: Naskenoval jsem 4 fotky Hauglanda na Škoda rallye 1982. Jsou v rozlišení pro zvětšeniny až 18x24 cm. Napiš maila, abych mohl odpovědět s vložením přílohy. Ber ty fotky tak, že je máš k účelu, který chceš, tj. získat podpis Hauglanda. Nerad bych, aby za nějaký čas visely na všech možných a nemožných serverech, jest to mé rodinné stříbro, jasný?! Veřejnost to vidí :)

jirka rk
03.10.2008, 06:59
26.2. 1967 se měla jet nějaká Rallye Praha - jestli se opravdu uskutečnila nevím
31.3. 1968 se Rallye Praha jela jako součást mistrovství ČSSR. Zvítězila posádka Vladimír Hubáček / Vojtěch Rieger na Renault 8 Gordini. Trať měřila 420 km a na startu se objevilo 72 posádek.
29.3. 1969 se je další ročník Rallye Praha opět jako mistrovství ČSSR. Trať měřila 440 km a opět vyhrál Vladimír Hubáček / Vojtěch Rieger Renault 8 Gordini. Na start se postavilo 108 posádek.
6.6. 1970 se jel další ročník Rallye Praha - Bílá Labuť. Na trati se představilo 102 posádek a vyhrál Zdeněk Kec na Renaultu.
květen 1971 se jel další ročník Rallye Praha - Bílá Labuť. Opět se uskutečnila jako součást mistrovství ČSSR. Pravděpodobně vyhrál Zdeněk Halada na BMW 2002 skupiny A1.
13.-15.4.1972 historie pokračovala dalším ročníkem Rallye Praha -Bílá Labuť. Tentokrát byla součástí mistrovství ČSR "malý mistrák" a opět zvítězil Z. Halada na BMW 2002.
7.-8.4. 1973 se soutěž Rallye Praha jela jako zahajovací podnik mistrovství ČSSR "federálu". Vítězem se stala dvojice Vladimír Hubáček / Stanislav Minařík s alpínkou Renault Alpine A110. Trať měřila asi 500 km. Na start se postavilo 74 posádek.
1974 byla v kalendáři malého mistráku Rallye Praha. Jestli se uskutečnila, opravdu nevím.
V kalendáři se rallye Praha objevila i dalších letech, ale nevím zda-li se soutěž uskutečnila:
1975 Rallye Praha
5.9. 1976 Rallye Praha součástí oblastního přeboru A
25.-26.8. 1989 Rallye Praha přebor historiků a oblastní přebor A

Víc opravdu nevím, pokud mi někdo může něco doplnit budu jen rád.

Shacki
03.10.2008, 07:15
jirka_rk: výborný archiv, chválím!

jarda klouček
03.10.2008, 07:15
Děkuji Folymu a jirkovi rk za informace.

opelix
03.10.2008, 14:06
Taky přidám pár fotek agrotýmu.

Luky_CZ
03.10.2008, 14:33
Slausek: Na internetu by byly k dohledání i fotky kdy jel Haugland se 130RS v Goodwoodu (2006?). Pokud bys nějakou chtěl a nemohl najít, dej vědět, rozhodil bych sítě. Nicméně pro podpisové účely nejspíš budou vhodnějí asi ty dobové, což?

Jarda Klouček: máš odpověď na SZ ;)

Slausek
03.10.2008, 17:10
Pro Slauska: Naskenoval jsem 4 fotky Hauglanda na Škoda rallye 1982. Jsou v rozlišení pro zvětšeniny až 18x24 cm. Napiš maila, abych mohl odpovědět s vložením přílohy. Ber ty fotky tak, že je máš k účelu, který chceš, tj. získat podpis Hauglanda. Nerad bych, aby za nějaký čas visely na všech možných a nemožných serverech, jest to mé rodinné stříbro, jasný?! Veřejnost to vidí :)

To je paráda. Díky moc. Pošli mi to sem: wanilla@centrum.cz . Neboj se,je to opravdu "jen" pro mé osobní potřeby. Už přes rok sbírám podpisové karty jak od rally jezdců,tak i ode všech ostatních jezdců a týmů. Bohužel však nemám žádnou kartu,či fotku Johnyho. Určitě to nikde nebudu rozvěšovat-rodinné stříbro je rodinné stříbro;)

Slausek
03.10.2008, 17:15
Slausek: Na internetu by byly k dohledání i fotky kdy jel Haugland se 130RS v Goodwoodu (2006?). Pokud bys nějakou chtěl a nemohl najít, dej vědět, rozhodil bych sítě. Nicméně pro podpisové účely nejspíš budou vhodnějí asi ty dobové, což?

Zatím mám slíbeny nějaké dobové fotky,které jsou určitě na podpis lepší,než ty novodobé. Ale kdybych chtěl nějaké barevné,tak vím na koho se mám obrátit:).

jarda klouček
03.10.2008, 18:22
Nenašel by někdo fotografie z rallye Šumava 1988,kdy Valda sen. vytlačil na okruhu do příkopy Drotára,který ho nechtěl nechat předjet?Mám jen video z této akce,takže by nějaká kvalitnější fotka bodla.Z videa se toho moc vykouzlit nedá,ale jen tak pro připomenutí pár pokusů o foto.:)

dřevěná srnka
03.10.2008, 20:07
Hezká připomínka rytířských soubojů z doby, která se nám dnes už jeví jako téměř idylická.

Foly
04.10.2008, 00:33
Hezká připomínka rytířských soubojů z doby, která se nám dnes už jeví jako téměř idylická.Jo jo. Když Tě někdo nechtěl pustit a vytlačils ho, tak to bylo rytířské jednání (vůči sprostému hovadu). Když tě dotyčný chtěl pustit a přesto jsi ho vytlačil , bylo to nerytířské a dali ti po dojetí etapy přes držku. Prostě doba byla dost čitelná. V dnešní k tomu máme ještě jednání komisí, penalizace, vyloučení dva měsíce po oslavě vítězství, likvidační pokuty, odebrání licencí za vykouření trávy tři měsíce před závodem a já nevíc jaká ještě "sportovní" opatření, aby se tisíc darmožroutů s razítky všeho druhu uživilo a naše mládež měla nedej bože špatný příklad. Zlaté časy, kdy závodník Goux vypil za závod v Indianopilis 1913 6 litrů šampaňského a vyhrál... Dnes by jistě Goux šampaňské nepil, protože nároky techniky a kondice jsou jiné, ale do života by si kecat nedal a vedl by jej tak, aby vyhrával i dnes. Dovedu si představit jeho odpověď na obvinění z konzumace drog, řízení v podnapilém stavu, mravní ohrožení mládeže, nedovolený doping, nedovolenou reklamu vín z oblasti Champagne atd. Asi dvě slušná a jedno neslušné slovo.
Za podobnost mých příkladů se skutečnými událostmi se omlouvám, je to jen úvaha na téma rytířskost včera a dnes (tipuju asi 90:10).

Klauby
04.10.2008, 10:21
Jo,jo, to byla doba... Vždy mně pobaví fotky např. T. Salonena , který je skoro na každé fotce s cigaretou v puse. Dnes by mu to asi FIA neschvalovala...;)

Foly
05.10.2008, 12:35
Salonen byl obvzvlášť vypečený kousek. Na start další etapy přicházel rovnou z nočního podniku.

opelix
06.10.2008, 08:11
Valdu jsem nenašel, ale objevil jsem docelala zajímavý fotoseriál z Rallye Vltava - krizovka Sandra Munariho

opelix
06.10.2008, 10:40
A ještě jsem našel pár snímků z Rally Šumava 79.

Martin
06.10.2008, 11:43
krasny dobovy fotky, prikop na spici Cinovskyho okruhu uz musi citat spoustu unikatnich ulomku vozu... a tu boudu Munariho jsem videl v nejakym archivnim svete motoru snad i v barevnem provedeni...

Luky_CZ
06.10.2008, 13:35
Krásné fotky, o kotoulu Munariho jsem zatím jenom slyšel a pak jsem myslím viděl jednu fotku jeho auta se střechou na křivo... Díky díky :D

Jarda Klouček: A ty máš celé to video, nebo jen tyhle screenshoty? Pokud video, mohl bys ho sem prosím šoupnout? ;) Nikdy jsem to neviděl/neslyšel. (já vim, jsem hroznej a stále po tobě něco chci - slibuju že už dám pokoj }:) :I)

jirka rk
06.10.2008, 13:40
Šumava 79: Jen pro informaci:
start. číslo 18 - Jiří Boček Škoda 130 RS ( dojel 8 absolutně )
start. číslo 19 - Zdeněk Pipota Škoda 130 RS ( dojel 10 absolutně )
start. čílso 22 - Karel Žahour Škoda 130 RS ( dojel 14 absolutně )

jarda klouček
06.10.2008, 13:52
A ty máš celé to video, nebo jen tyhle screenshoty? Pokud video, mohl bys ho sem prosím šoupnout? ;) Nikdy jsem to neviděl/neslyšel.

Video mám celé a lidí co ho neviděli bude asi víc.Přece jen už je to dvacet let.Vlastně už si ani nevzpomínám jestli ty záběry vysílala televize.

Rajle
06.10.2008, 20:15
Jakých 20 let? Rok 1973??? (MYSLÍM :D , už ztrácím paměť) Byl jsem tam, ale ne u toho! :)

jarda klouček
06.10.2008, 20:19
Bavíme se o videu z rallye Šumava 1988,proto těch dvacet let.

Rajle
06.10.2008, 20:21
Tak to jo, ze souvislostí jsem to nepochopil. Ten Munari stejně asi na filmu není...:(:(

jarda klouček
06.10.2008, 20:58
Pár fografií z Barum rallye 1983,z rz Poličná-Pržno ze zatáčky u Jarcové.Nedávno jsem si tohle místo projížděl a pořád to tam vypadá slušně,jen ta cesta už je trošku zpravená.

opelix
07.10.2008, 06:17
Pěkné místo, škoda že takových pěkných míst ubývá, vždyť dřív těch míst bylo, šotoliny spousta a nebyl problém uspořádat rychlostku, v dnešní době je problém s ochranáři, s obcema a podobně.

Forrest
07.10.2008, 07:43
Taky přidám pár fotek agrotýmu.

Teda pánové, chvíli vás tady člověk nechá bez dohledu a takhle se to rozjede :). Díky všem. K opelixovým snímkům Agroteamu bych dodal, že fotka 00149 a 00167 jsou Končekové z Tater 1982, 00152 jsou Blahna se Schovánkem a 00165 titíž na Valašské zimě 1983.

Forrest
07.10.2008, 07:48
Video mám celé a lidí co ho neviděli bude asi víc.Přece jen už je to dvacet let.Vlastně už si ani nevzpomínám jestli ty záběry vysílala televize.

Televizní štáb určitě byl v zatáčce "Na špici," bavil jsem se tam s nima. Ale jestli kameraman zrovna zachytil ten souboj za výjezdem si už nepamatuju. Valda podle mě ještě dojel etapu a večer byl vyloučen.
A tady je můj jediný záběr té události.

Forrest
07.10.2008, 07:55
A ještě jednou musím poděkovat a vyseknout poklonu Jardovi Kloučkovi. Fotku Bellosty jsem léta sháněl, až jsem ji vyhrabal kdesi na webu, ale tam byl chybně uložen pod jménem Valouška. A ty s tím teď přijdeš jen tak mimochodem :D Dík.

opelix
07.10.2008, 13:14
Tady jsem našel pár fotek Hauglanda.
Z testování ve Valovicích před rallye Škoda 77,Rallye Škoda 77,Barum rallye 79,Arktik rallye 80, Rallye Valašská zima 82, Rallye Škoda 78

Slausek
07.10.2008, 17:10
Parádní fotky. Díky za ně:).

Forrest
08.10.2008, 08:15
Opelixi, jak jsem slíbil k tvé SZ, tady je pár Pavlíků s A2 z mé fotografické tvorby. Třeba potěší i ostatní.

starej pes
08.10.2008, 13:00
Valdu jsem nenašel, ale objevil jsem docelala zajímavý fotoseriál z Rallye Vltava - krizovka Sandra Munariho

Jo,to je ta slavná Vltava kde startoval Walter Röhl s Asconou,Hubas s Alpinkou a Munari s HF Fulvia.Byl sem na ní a tak nádhernej souboj sem nezažil před tím ani potom.Ten kotrmelec by důsledek tehdy neznámýho Röhla na Munariho,ten rok vítěze Monte Carla.Jo,jo,to byly nádherný časy českýho rallyesportu.Vltava tenkrát patřila k nejlepším podnikům ME a zájem startovat tady měli špičkoví jezdci.Jestli dobře pamatuju,tak měla koeficient 4 a to bylo nejvíc.

opelix
08.10.2008, 14:02
Souhlasím s tím,že tehdá patřila k nejlepším podnikům ME, jen škoda že tehdejší režim tomu moc nepřál a snažili se Vltavu zrušit nebo aspoň zmenšit zájem lidí, tím že se třeba startovalo v pravé poledne, nakonec stejně přijelo ještě víc lidí..
Možná by z ní teď byl podnik MS, renomé na to měla....

starej pes
08.10.2008, 19:49
Tehdy byla Vltava placená z rozpočtu Svazarmu.AZNP Mladá boleslav nabídla že uspořádá ME ve svej režii.Tím zbyly prachy soudruhům a bylo po Vltavě.Prosimtě ber to jako drb z tý doby!!A já tomu docel věřím.Fakt je že Vltava končila někdy 73-74 a tak nějak začala Škoda.Ta nikdy nedostala tak vysokej koeficient,protože to pořádala automobilka.

Klauby
08.10.2008, 21:04
Opelixi, jak jsem slíbil k tvé SZ, tady je pár Pavlíků s A2 z mé fotografické tvorby. Třeba potěší i ostatní.

Super fotky!!! Paráda , díky za ně!:)

jarda klouček
08.10.2008, 22:21
Taky přidám jeden snímek Pavlíka s quattrem A2,je to plakát který jsem kdysi dávno získal.

opelix
09.10.2008, 06:17
Pěkný snímek, díky díky.

opelix
09.10.2008, 06:21
Tehdy byla Vltava placená z rozpočtu Svazarmu.AZNP Mladá boleslav nabídla že uspořádá ME ve svej režii.Tím zbyly prachy soudruhům a bylo po Vltavě.Prosimtě ber to jako drb z tý doby!!A já tomu docel věřím.Fakt je že Vltava končila někdy 73-74 a tak nějak začala Škoda.Ta nikdy nedostala tak vysokej koeficient,protože to pořádala automobilka.

Taky tomu věřím, jelikož jsem to slyšel už od víc lidí, tak to nejspíš bude pravda. Říkalo se že Vltavu přesunuly do MB a přejmenovali ji na Rallye Škoda. A místo Vltavy potom vznikla Rallye Šumava...

Forrest
09.10.2008, 07:40
Taky přidám jeden snímek Pavlíka s quattrem A2,je to plakát který jsem kdysi dávno získal.

Tomu říkám závaz nostalgie. Já ten plakát tenkrát (1986-87) někde viděl, hrozně sháněl, leč nesehnal. Díky, jsem dojat... :)

jarda klouček
09.10.2008, 19:01
Slušovický agroteam v roce 1983,Pavlík-Šimek,Konček-Konček,Kašpárek-Kounovský a Valoušek-Jirátko.Chybí pouze Blahna se Schovánkem.Snímek použit z dobového propagačního materiálu agroteamu.

Walach
09.10.2008, 19:17
Pár fografií z Barum rallye 1983,z rz Poličná-Pržno ze zatáčky u Jarcové.Nedávno jsem si tohle místo projížděl a pořád to tam vypadá slušně,jen ta cesta už je trošku zpravená.

Sakra,mám to co by kamenem dohodil a zbytek došel,ale že se i tadyma jela rally sem nevěděl...
Prosím vás,nevlastní někdo harmonogram valašské rally 99?jedna RZ nám jela kolem chaty(bylo mi 7 moc si už nepamatuju :D) a rád bych věděl více.Díky.

gonzo
09.10.2008, 19:24
Valaška 1999 poruba-lešná,brňov-podlesí,chvalčov-hošťálková,kelč-lhota,bystřička-vesník,hošťálková-vsetín.

Walach
09.10.2008, 19:53
Díky gonzo,brňov-podlesí,to je ona,ta správná.První zážitek s rally co si pamatuju.:D

jirka rk
18.10.2008, 22:13
Pro pamětníky .... Dnes ve věku 73 let zemřela Pat Moss - Carlssonová, mladší sestra Stirlinga Mosse. Tuto jezdkyni mohli někteří vidět i na Rallye Vltava ( ja ne ). Čest její památce!

Špacír007
19.10.2008, 11:23
Slušovický agroteam v roce 1983,Pavlík-Šimek,Konček-Konček,Kašpárek-Kounovský a Valoušek-Jirátko.Chybí pouze Blahna se Schovánkem.Snímek použit z dobového propagačního materiálu agroteamu.

A nemáš náhodou víc fotek té Pavlíkové R5tky?Chtěl bych podle toho udělat model.

jarda klouček
19.10.2008, 15:02
Pamatujete na Valašskou zimu 1989 na kotrmelce a létající zadní nápravu Lady Samary slušovického Pavla Malého?Tady je malé připomenutí.:)

Rajle
19.10.2008, 19:29
Pro pamětníky .... Dnes ve věku 73 let zemřela Pat Moss - Carlssonová, mladší sestra Stirlinga Mosse. Tuto jezdkyni mohli někteří vidět i na Rallye Vltava ( ja ne ). Čest její památce!

Ó, to je mi líto. Možná Foly najde něco o ní ve svém archívu. Byla ženou Erica Carlssona. Čest její památce!

Forrest
20.10.2008, 08:15
A nemáš náhodou víc fotek té Pavlíkové R5tky?Chtěl bych podle toho udělat model.

Konečně to někoho napadlo ;) V tom případě mám jasno o prvním modelu, který si určitě pořídím.
Inspirační fotky přihodím zítra, i když předpokládám, že Jarda Klouček ti už nějaké poslal.

Forrest
20.10.2008, 08:22
Pamatujete na Valašskou zimu 1989 na kotrmelce a létající zadní nápravu Lady Samary slušovického Pavla Malého?Tady je malé připomenutí.:)

Jo to byly solidní salta. Proběhlo to tehdy i televizí a je to i v nějakém sestřihu na webu. Přestože jsem Samarám tehdy fandil mnohem víc než Favoritům, holt nebylo to pravý ořechový. Docela by mne zajímalo, jestli by je nakonec Blahna vypiplal...

jarda klouček
20.10.2008, 08:27
Konečně to někoho napadlo ;) V tom případě mám jasno o prvním modelu, který si určitě pořídím.
Inspirační fotky přihodím zítra, i když předpokládám, že Jarda Klouček ti už nějaké poslal.

Jo jo,poslal.

jarda klouček
20.10.2008, 08:33
Jo to byly solidní salta. Proběhlo to tehdy i televizí a je to i v nějakém sestřihu na webu. Přestože jsem Samarám tehdy fandil mnohem víc než Favoritům, holt nebylo to pravý ořechový. Docela by mne zajímalo, jestli by je nakonec Blahna vypiplal...

Těžko říct jak daleko by se Blahna dostal,nad slušovickým týmem se začaly pomalu stahovat mračna a jak to dopadlo,víme.Nakonec tam zůstal závodit pouze Blahna,chvíli s Oplem,pak s Fordem,i když už to vlastně nebyly Slušovice,ale DAK Mova Bratislava.

Luky_CZ
20.10.2008, 09:55
Tohle video si taky asi pamatuju z televize, a někde na netu už jsem ho asi taky viděl. Když se tady teď rozebírají staré nehody, možná byste mě mohli poradit s jedním broukem v hlavě.
Pamatuju si že nejspíš v Auto Moto Revue jednou ukazovali velkou nehodu Escortu RS Cosworth z české soutěže. Natočil to nějaký divák a poslal do TV. Auto jelo úsek rychlý úsek levá-pravá a pak byla rovinka, na jejímž konci stál kameraman (auto tedy točil zepředu). V té levé byl jezdec moc rychlý a nakopla ho mezička uvnitř té pravé. Auto šlo do několika mnoha kotrmelců a skončilo v levé škarpě (tedy v pravé části obrazovky), proti směru jízdy. Během těch kotrmelců se otevřely pravé dveře a spolujezdec z nich dost vlál. Ale obešlo se to myslím bez zranění. Pamatuju si že říkali že je to mimo jiné i proto, že v autě je 36 (?) metrů trubek v rámu. To číslo mě tenkrát ohromilo, nechápal jsem jak se to tam mohlo vejít :D Auto asi bylo převážně bílé.

Ví někdo kdo, kdy, kde? A hlavně kde to video dohledat? :)

opelix
20.10.2008, 13:34
Tuším, že to byl Trkal, ten jezdil takového hodně bílého coswortha.

jirka rk
20.10.2008, 14:20
Ahoj, nevím jakou nehodu přesně myslíš, ale velkou ránu dal Trkal v Katovicích 1994 ( Rallye Otava Katovice ). Vím se se o tom hodně psalo.

jirka rk
20.10.2008, 14:24
Bylo to v srpnu 27. A mimochodem - nemáte někdo výsledky ( bohužel mám jen prvních 10 ).

Luky_CZ
20.10.2008, 14:48
Žjů, překvapivě můj popis možná někomu něco říká... :) Dalo by se někde vyšťárat to video? Myslím tím třeba přímo dotazem do ČT?

Ponik
20.10.2008, 17:56
A když už jsme u Rally Katovice - nenašel by někdo mapy z některého ročníku, nebo aspoň nastínit co se jezdilo za RZty? :)

dřevěná srnka
20.10.2008, 18:41
Podle popisu bych to viděl spíše na Staňu Chovance. Je to dávno, paměť už neslouží, ale vsadil bych na Staňu.

jarda klouček
20.10.2008, 19:28
Ahoj, nevím jakou nehodu přesně myslíš, ale velkou ránu dal Trkal v Katovicích 1994 ( Rallye Otava Katovice ). Vím se se o tom hodně psalo.

Tohle se stalo o rok dříve,28. - 29. 8. 1993.Mám doma výsledky i z jednotlivých tříd.Dám Vám tu článek,který otiskli v časopisu Autosport a vycházel v letech 92 až 94.Tady je jedna fotka Trkala a jeho Fordu.

Foly
20.10.2008, 22:42
Jen pár stručných informací k zesnulé Pat Carlssonové - Mossové.
Narozená 1935, sestra Stirlinga Mosse (F1). Byla mistryní Anglie ve skocích na koni. Do světa rallye vstoupila v roce 1953. Jezdila s mnoha značkami. Poté co se vdala za Erika Carlssona, přestoupila k Saabu. 5x byla mistryně Evropy. Vyhrála absolutně Liége - Řím Liége 1960 s Austinem Healey 3000, Německou a Tulipánovou rallye 1962 s Mini Cooperem, Sestriere Rallye na Lancii Fulvii, Alpský pohár 1960 a 1962. V roce 1962 na Saabu vedla Safari rally, ale po strážce s antilopou klesla na celkové třetí místo. Např. na Monte Carlo byla čtvrtá 1964, třetí 1965 (na Saabu), šestá 1969 na Lancii Fulvii, desátá 1972 na Alpine A110. Čtvrtá byla taky na RAC rallye v roce 1964 na Saabu. Příležitostně startovala ještě v první polovině 70. let. Holt dáma, které se vyrovnala jen Michelka M. Zůstala po ní dcera Suzan (39 let), která myslím nezávodí. Obrázek jsem nehledal, ale je s manželem na mé stránce o Carlssonovi: http://www.foltyn.cz/car/carlsson-erik.htm

Chalupar
20.10.2008, 22:50
Foly,jako vždy dobré počtení...

opelix
21.10.2008, 07:23
Žjů, překvapivě můj popis možná někomu něco říká... :) Dalo by se někde vyšťárat to video? Myslím tím třeba přímo dotazem do ČT?

Ještě mě napadá Sedmidubský, ten měl taky takového bílého coswortha a taky tuším že dal někde velkou ránu, ale nevím kde.

Forrest
21.10.2008, 07:23
Takže jak jsem slíbil, tady je pár fotek (nejen) pro Špacíra007. Pochopil jsem, že chceš vyrábět tuhle žlutou Alpinku - zezadu jsem našel jen černobílou fotku, ale barvy už vydedukuješ - s kterou Pavlík jezdil v letech 82-83. Předtím měl modrou (79-81) a v 82. startoval s nádherným Renaultem 5 Turbo v Teplicích, Košicích a Boleslavi, kde jej pohřbil. Kdybys chtěl dělat celou sérii modelů, nepochybně obrazovou dokumentaci dáme dohromady. :) O mantě a quattrech nemluvě.

opelix
21.10.2008, 07:27
A když už jsme u Rally Katovice - nenašel by někdo mapy z některého ročníku, nebo aspoň nastínit co se jezdilo za RZty? :)

Nějaký program doma mam, tak se odpoledne podívam. Takhle z hlavy mě teď napadá Drachkov - Makarov, v Kraselově tehdá jeli polní spojovačkou okolo hřbitova se skokem, ale těch variant měla tato rz víc.

Luky_CZ
21.10.2008, 07:50

Kontaktuj Rallyfans Katovice, jsou to blázni na slovo vzatí, mohli by něco vědět ;)

Forrest
21.10.2008, 07:58
V Katovicích bylo nejlepší úpéčko na návsi mezi stromy. Bertoneho Celica v tom prostředí působila jako UFO. Myslím, že jako mistr Evropy v tý době jinde něco podobnýho nezažil. :) Jinak o pár let dřív se mi vybavuje šotolinová RZ, která končila pod zámkem Střela.

Klauby
21.10.2008, 09:58
Teda Foly,opravdu zajímavé počtení o rychlé dámě!
Je vůbec některý jezdec, o kterém nic nevíš...:D

Foly
21.10.2008, 10:40
Teda Foly,opravdu zajímavé počtení o rychlé dámě!
Je vůbec některý jezdec, o kterém nic nevíš...:DTěch by bylo. Nejhorší, že už nemám pamatováka, takže aspoň ten archív. Jinak jsem čerpal z úplně bombového materiálu, který dával dohromady šéfredaktor Motoristické současnosti a vycházel na pokračování po dva roky. Kdo je kdo v automobilovém sportu. Bohužel, za tu dobu vyšel abecedně jen po F. Pak asi Kovaříka vykopli nebo nevím, ale dál to nešlo. Věčná škoda, protože jen po to F to má 640 stran a je tam snad každý okresní přeborník z celého světa. Takový archív mít kompletní až po Z... Namátkou otvírám a cituji za sebou jdoucí: Štefan Bučenec (okruhář z Myjavy), Ivor Bueb (anglický okruhář s formulemi a vytrvalostní GT), Ursu Buerebista (rumunský tovární jezdec Dacia), Kurt Buess (švýcarský vrchař) atd. atd. O každém text a často i obrázky. Neuvěřitelné dílko - poklad.

Špacír007
21.10.2008, 11:16
Takže jak jsem slíbil, tady je pár fotek (nejen) pro Špacíra007. Pochopil jsem, že chceš vyrábět tuhle žlutou Alpinku - zezadu jsem našel jen černobílou fotku, ale barvy už vydedukuješ - s kterou Pavlík jezdil v letech 82-83. Předtím měl modrou (79-81) a v 82. startoval s nádherným Renaultem 5 Turbo v Teplicích, Košicích a Boleslavi, kde jej pohřbil. Kdybys chtěl dělat celou sérii modelů, nepochybně obrazovou dokumentaci dáme dohromady. :) O mantě a quattrech nemluvě.

Díky fotky jsou super.Model R5 turbo je už hotový.

Forrest
21.10.2008, 11:38
Díky fotky jsou super.Model R5 turbo je už hotový.

Pěkný, je možný ho objednat?

Foly
21.10.2008, 11:49
Špacíre, kdybys chtěl Pavlíkův boční polep R5A z Rallye Tatry 1981, tak zde: http://www.foltyn.cz/car/renault_5alpine/ren5alp_2v.jpg

Špacír007
21.10.2008, 12:51
Tuhle fotku mi už poslal Jarda(Klouček),ale stejně ještě jednou díky....

zbuf1
21.10.2008, 20:37
Pamatuji a navíc to mám doma na videu z auto moto revue

Forrest
22.10.2008, 07:21
Ještě bych doplnil k Pat Carlsson - Moss, že se objevila i u nás, samozřejmě na Rallye Vltava. V 66. dojela s půvabnou mladičkou spolujezdkyní Elizabeth Nyström (myslím, že se pak vdala za Ove Anderssona) na Saabu 5., v 67. ve stejném složení 4. a v roce 1968 se vrátila s Lancií Fulvia, avšak kvůli poruše odstoupila.

Forrest
22.10.2008, 07:28

V Katovicích jsem byl 100% víckrát, ale zatím jsem našel pouze harmonogram z Rallye Otava Katovice z roku 1990 (21.7.). Tehdy se jelo:
RZ 1+6 Krejnice - Volenice, 10,44 km
RZ 2+7 Hejná - Kalenice, 7,27 km
RZ 3+8 Pracejovice - Drachkov, 9,69 km
RZ 4+9 Láz - Chrašťovice, 10,41 km
RZ 5+10 Hubenov - Střela, 7,17 km

Ohledně dalších ročníků ještě popátrám v archivu.

Luky_CZ
22.10.2008, 08:53
Pamatuji a navíc to mám doma na videu z auto moto revue

Co? Tu (Trkalovu) nehodu o které jsem psal na předchozí stránce?

Ponik
22.10.2008, 10:53
Forrest: Díky moc ;) Myslel jsem si, že ty RZty se budou hodně shodovat s těmi, co se jezdili při Pačejově. Taky jsem v nějaké diskuzi četl, že se jezdila i jiná verze Lažánek atd.

opelix
23.10.2008, 07:27

Našel jsem z roku 1994:
RZ 1.6 Volenice - Tažovice 14,64 km
RZ 2,7 Kalenice - Veřechov 7,75 km
RZ 3,8 Kraselov - Kraselov 10,25 km
RZ 4,9 Milejovice - Jinín 7,30 km
RZ 5,10 Přeborovice - Podsrp 8,82 km

Pačejov se dřív jezdil spíš v okolí Nepomuku a Olšan. Až teď v posledních letech se jezdí Horažďovice a okolí.

Forrest
24.10.2008, 09:29
Zajímavej pamětnickej pohled na Munariho kotrmelec na Vltavě 1973 včetně barevný fotky:

http://www.super.cz/jen-pro-muze/27005-walter-rohrl-z-toho-blondaka-jeste-neco-bude.html

Rajle
24.10.2008, 15:27
Docela bomba článek na ten plátek!!!

Relyman
24.10.2008, 18:42
Podle popisu bych to viděl spíše na Staňu Chovance. Je to dávno, paměť už neslouží, ale vsadil bych na Staňu.

Byl to opravdu Láďa Trkal.Jel sním Pavel Štanc, který k němu přešel od Emila Trinera.Měl tehdá celkem velké štěstí.Skoro vypadl ven z auta.A bylo to opravdu rally Katovice 1993.Můžu se zkusit zeptat přímo aktéra Ládi Trkala, určité to má doma.

Slausek
26.10.2008, 18:58
Včera jsem byl v Brně na Epilogu. Těšil jsem se že potkám Johnyho Hauglanda,prohodím s ním pár slov,podepíše se mi na 3 fotky,ale bohužel Tatra byla po celou sobotu "nepřístupná":(. Boxy pořád zavřené stejně tak jako stan a po Johnym,jako by se slehla zem. Ale jinak bych chtěl poděkovat všem,co tu pracně hledali a posílali mi fotky Johnyho. Mám tři vyvolané a doufám,že si je ještě někdy nechám od Johnyho podepsat:)

Ponik
27.10.2008, 13:21
opelix: Myslel jsem tím hlavně roky 1997 a 98 atd. kdy byla pačejovská soutěž roztahaná do široka do daleka a RZty kolem Pracejovic, Kalenic atd. se taky využívaly ;) Jinak díky za další info :)

Luky_CZ
30.10.2008, 12:53
Byl to opravdu Láďa Trkal.Jel sním Pavel Štanc, který k němu přešel od Emila Trinera.Měl tehdá celkem velké štěstí.Skoro vypadl ven z auta.A bylo to opravdu rally Katovice 1993.Můžu se zkusit zeptat přímo aktéra Ládi Trkala, určité to má doma.

Super! Upřímně, ani jsem moc nečekal že by se někdo podle toho popisu chytil. Klobouk dolů přede všemi...

jarda klouček
30.10.2008, 13:04
Když se spojí síly,tak se lze dopátrat k zajímavým věcem a materiálům.

jarda klouček
30.10.2008, 21:47
Jardo, nechtělo by se ti fakt udělat z toho Tvého krásného archívu nějaký *.zip či *.rar a dát nám to někam ke stažení?

Tak já jsem se tedy do toho pomalu pustil. http://www.historyrallyefoto.estranky.cz/ :)

Forrest
31.10.2008, 08:13
jardo - hezký. Když už nám pomalu skončila sezóna rallye, nezbývá než se zabývat vzpomínáním na rallye ;). Míří k tobě další díky.

Luky_CZ
31.10.2008, 08:33
Tak já jsem se tedy do toho pomalu pustil. http://www.historyrallyefoto.estranky.cz/ :)

Super, díky moc :D

jarda klouček
31.10.2008, 18:11
jardo - hezký. Když už nám pomalu skončila sezóna rallye, nezbývá než se zabývat vzpomínáním na rallye ;). Míří k tobě další díky.

Tak jsem přidal pár dalších fotografií,Barumku 91 a 92.

jirka rk
03.11.2008, 12:36
Ahoj, nemáte někdo celkové výsledky Pražského rallysprintu 2001. Mám pouzě prvních 10. A také bych ocenil celkové výsledky ( všechny dojeté posádky ) Barum Rallye 1990.

Díky moc.

jarda klouček
03.11.2008, 19:27
Když už tady Jirka vzpomenul Barum rally 1990,našel jsem doma tenhle časopis,mám jen tohle nulté číslo.Další číslo se mi už do rukou nedostalo,tak ani nevím,jestli dál vycházelo.Nevíte někdo o dalších číslech?

gonzo
03.11.2008, 20:19
Když už tady Jirka vzpomenul Barum rally 1990,našel jsem doma tenhle časopis,mám jen tohle nulté číslo.Další číslo se mi už do rukou nedostalo,tak ani nevím,jestli dál vycházelo.Nevíte někdo o dalších číslech?

Jardo ono ještě něco vyšlo,ale na menším formátu.Něco bych ještě našel.

jirka rk
03.11.2008, 20:43
Jestli se nepletu vyšlo asi 5 nebo 6 čisel. Pokud máš zájem mohu Ti je oskenovat a poslat.

jarda klouček
03.11.2008, 20:54
Jestli se nepletu vyšlo asi 5 nebo 6 čisel. Pokud máš zájem mohu Ti je oskenovat a poslat.

No to by bylo fajn.:)

zbuf1
03.11.2008, 20:54
Jirko, pokud je budeš posílat hoď mě taky prosím do adresy ,jsem také vlastníkem
pouze nultého čísla (kupoval jsem ho tenkrát v Klatovech u rampy) :

peta.vana@seznam.cz

Děkuji předem

jirka rk
03.11.2008, 21:02
Nepletl jsem se. Vyšly ještě : číslo 1/91 - dvou list A4 - kalendáře na 1991, číslo 2/91 - 4 listy A5 - Rallye Šumava 91 a Rallye Bayerwald 91, číslo 3(91 -program Barum a Rajdu Polskeho, a poslední dvoučíslo 4+5/91 - komentář Rajd Polski, komentář Barum rally 91, vložené výsledky Barum Rallye a Rallye Jikov Český Krumlov, komentář Jikov Rally.... další čísla nemám ( pokud vyšly ).

jirka rk
03.11.2008, 21:08
V roce 1992 vyšly dvě čísla časopisu Rally´s - vydal je Domonik Holleš ze Vsetína ( spolupracovali - Pavel vydra, Vladimír Hrdlička, Miroslav Wimmer, Roman Ordelt, Milan Krčál či Miloš Podzimek. Oba časopisy byly po 8 listech formátu A4 - číslo 1 - přehled sezony 1991 - MR , mistrovství Rakouska a technický popis Lancie Delty S4. Druhé číslo Rally Jikov 92, historie Rally Lužické hory, výsledkový servis ME 92, prvních pět podniků MS 92 a technika Lancia Delta Integrale 16v. O dalších číslech nevím...

jarda klouček
03.11.2008, 21:20
Co se kompletních výsledků týče,tak mám dvě brožury,které vydal tehdy Propagteam.Kompletní výsledky z MR,ME a MS,auta i motorky.Mám je z let 1984 a 1985.Pak mám ještě jednu brožuru,jmenuje se Rallye 95 a jsou tam všechny soutěže od nás i ze slovenska s komletními výsledky z každé soutěže.

jirka rk
03.11.2008, 21:28
Ty prožury od propag teamu jsou od roku 1984 do 1996 včetně. Problém je, že tam jsou jen celkové přehledy roku a body. Nikde se nepíše o odpadlých posádkách atd. Co se týká ME mám přehled všech podniků ( výsledky prvních 10 ) od roku 1978 po dnešek. Z let 1953 až 1969 mám taky vždy 1-10. Mezery mám v letech 1970 až 1977, ale již taky slušně zaplňuji. Víc času teď věnuji MR od roku 1967 do nynějška. Dávám dohromady kompletní výsledky všech dojetých posádek, odpadlých, časový harmonogram a st.listinu - práce nad hlavu, ale také se archív plní a plní....

Foly
03.11.2008, 21:42
Pokud by bylo potřeba, mám doma "Auto-moto sport, přehled výsledků mistrovství ČSSR, Evropa a světa" ročníky 1985, 1986, 1987, 1988, 1989 a 1990. Brožurky A5, sestavoval to dr. Petr Dufek. V rallye je tam vždy kompletní seznam bodovaných a pořadí v jednotlivých soutěžích (ve třídách) bez časů. Zpočátku jen prvních deset, později všichni, co dojeli.

M.Carlo
03.11.2008, 22:10
Hodně hledám různě na netu staré výsledky rally a připadalo mi, že je v té historii takový chaoz, který už nikdo nedá dohromady. Proto i svoje tabulky mám jen "s.r.o.", ale rád přispěju nalezenými foty i výsledky, rád se domluvím na jakékoli spolupráci.
Karel
M.Carlo@seznam.cz