Zobrazit v plné verzi : Bohemia x Barum?
novakmir
24.08.2006, 21:03
Já vím,že opět se to na mě sesype co je to opět za hovadské téma.Ale při vší úctě ke krásným tratím v Krumlově,natěšenosti na Šumavě nebo příbramskému publiku - tak tyto 2 soutěže u nás vévodí.A já už oproti minulým letem dávám ten primariát Bohemce - je vepředu co se týká výběru RZ,startovní listině a v neposlední řadě i vlastní důležitosti co se týká bodů do MMČR.Barumka má ale stále větší kredit co se týká popularity,samozřejmě koef.do ME a také je lepší v "divácké obci".Přesto anebo právě proto mě tohle porovnání zajímá.Já dávám hlas Bohemce.
Davam Hlas Barumce!
YLLAR
bambucha
24.08.2006, 21:10
možná jsi měl počkat s tím forem až do pondělí, protože zajíci se počítají po honu a soutěže hodnotí až po cíli... pak se tě zeptám (stejně jako zlínských), proč by zrovna Bohemka měla být lepší :-)
novakmir
24.08.2006, 21:15
Přiznám se Bambucho,že přesně tohle se mi v hlavě honilo - ale pak jsem si řekl že soutěž pro nás "pasivní" začíná již před prvním Romanovým prohrábnutím u časomíry - a tak jsem nečekal.I tak dodávám že minulá léta jsem dával body Barumce - teď už ne.
Jak asi může hlasovat člověk, který má za sebou třicet ročníků Barumky, erzety má prochozené pěšky a projeté na kole, tréninkové vozy vyhlížel již tři týdny předem, chodil očumovat k Moskvě, kdy se tam objeví nějaká ta Lancia Stratos, jako dítě mával jak zběsilý na posádky a každá získaná nálepka byla svátkem...? Stokrát mi můžete tvrdit, že Bohemka má lepší tratě a můžu s vámi i v této věci souhlasit. Ovšem místa jako Navarov, Dolní Cetno, Splzlov apod. ve mně nevzbuzují takové emoce jako tomu je v případě Bunče, Pindule, Májové atd. (btw. přidat resp. obnovit dva tři úseky na vsetínsku a není co řešit ;) ). Bohemka je pěkná soutěž, já jsem ale ryzí "zetko" a můj hlas patří barumce :-)
Upravil - ppa 24 Aug 2006 21:42:38
bambucha
24.08.2006, 21:46
no vidíš ppa a já bych málem tipoval, že si vybereš nějakou rallye v Solnohradsku :-)
novakmir
24.08.2006, 22:02
A lidi jako "ppa" já miluju (neboj - v noci se mi zdá o ženských).Je to fajn,když lidi si stojí za svým a sám vím,že Barumka kdysi neměla konkurenci - sám jsem za ní cestoval stovky km (a Bohemce věnoval jen dopoledne).Ale dnes už se to nějak obrací či co... Ale i tak ráno vyrážím a moc se do těch kotárů těším - už jen kvůli těm lidem okolo.
quote:
Bohemka je pěkná soutěž, já jsem ale ryzí "zetko" a můj hlas patří barumce :-)
No, a co ti já, Liberečák, na to asi můžu napsat? Já zase mám na kole obježděné erzety u nás, Liberecká RZ mi končí pár metrů od baráku... Ale jinak musím souhlasit, že atmosféru (ač jsem v posledních letech zažil spíš jen slabý odvar) má mnohem větší Barumka.
Bylo by hezké, kdyby se u nás ten Svět nedej bože jednou jel, kdyby se jedna etapa jela Bohemovsku a další dvě (ať máte radost :D ) na Barumovsku...
http://rally.stanis.info
Bambucho, tou zmínkou o Solnohradu jsi mě začal docela zajímat :-). Zatím toho o Tobě moc nevím, snad jen to, že se připojuješ přes Eurotel, ale snad budu časem moudřejší ;)
pořadatelé ve vestách - na barumu stejný paka jak na bohemce
To Ppa: Na Eurotel mám vlastní názor a na téma Barumka vs. Bohemka taky :-)))...
Ale k věci... Pravda je, že zapálení, historie, tradice to všechno u nás dělá ze Zlínska a Barumky hlavní město rallysportu u nás... Rád na Barumku jezdím, škoda že se tam s přažskou SPZ musím skoro bát, i když původně ani nejsem z Práglu :-)))... Ale to je jiná...
Pokud se ale věcně podíváme na kvalitu tratí a možná i na přípravu samotné soutěže, tak pokud si dáme ruku na srdce, tak pořadí je následující:
1. Bohemka
2. Krumlov
3. Barumka
Je to individuální a všichni jsme tady zapálení pro věc, takže to tady stejně nevyřešíme :-)!
quote:
Bambucho, tou zmínkou o Solnohradu jsi mě začal docela zajímat :-). Zatím toho o Tobě moc nevím, snad jen to, že se připojuješ přes Eurotel, ale snad budu časem moudřejší ;)
Jarda-rs
25.08.2006, 10:36
Nevím jestli byl dobrej nápad zakládat tohle téma už tady pár takovejch diskuzí bylo a nikdy to nepřineslo nic dobrýho.
Když bych měl hodnotit já sem boleslavák na barumce sem byl jenou a to v roce 2002 musím říst že atmosféra jaká je na barumce bohemka ani zdaleka nedosahuje. Na barumce najdete na místech na který na bohemce nikdo nepřišel spoustu lidí. No zase dle mého názoru má bohemka lepší tratě.
www.jarda-rs.com Foto, video, divácká místa, čláky, rozhovory, auta sk.B
<div>Škoda rally club - safety cars
<div>Milan Blahout fan club
Že to furt řešíte, každá soutěž má svou atmosféru čímž je jedinečná a porovnávat tu atmosféru si netroufám, proto bych to nehodnotil.
www.RallyeFoto.ic.cz
!!!!!!!!!!!!! BARUM RALLY RULEZZ !!!!!!!!!!!!
ΘŊĻΥ Ş2ÒÓÕ
sloní kýta
25.08.2006, 18:37
quote:
Nesrovnávat!!!
a na*rat!
AlesGute
26.08.2006, 10:31
No já nevím, co tady řešíte, ale nejlepší atmosféru i tratě má stejně Šumava-Šumavské RZ v otevřeném horském terénu mám nejraději, a atmosféra při zimních nočních večerech v 90.letech ale i v současnsoti na sněhu je také super, takové napětí jako bylo pře startem Kresty na činovském okruhu v roce 2001 jsme také jinde nezažil.
Ale co můžete čekat od člověka, který má zdejší RZ projeté mnohokrát na kole i autem a již v pěti letech stával v Šumavských serpentinách na Korábu... :-)
Josef Novotný
26.08.2006, 22:32
No já mám na kole prošlapanou Rallye Teplice a Českolipsko. Srdeční záležitost jsou RZ Lelov - Bukovice nálet lesem z Černčic do Milešova, Dubí nádraží - Mikulov se serpentinami a kříženími železničních tunelů a viaduktů od italských stavitelů. Hlavně v noci malé Monte Carlo. No a na Rallye Škoda RZ Zátyní - Zahrádky, která se jezdila jako jádro sosnovského sprintu. Pak ještě pamatuju dokud se jezdily dlouhé etapy bez opakování vložek RZ Skryje - Podmokly v Křivoklátských lesích.
Co se týká atmosféry, hrozně chybí noční etapy a to mládí. Výprava na kole do Krupky na noční sjezd z Krušných hor, svítící brzdy, světla řezající tmu v údolí, řev vytáčených čtyřkvaltů bez omezovačů v tichu noci a návrat domů do Teplic ve 3 ráno lesem a zkratkami přes Přítkov a Novosedlice. Pro 13-ti letého kluka zážitky na celý život.
Co se týče tratí víc se mi líbí úzké pasáže na jedno auto. Tedy Troják, Podhoran, Pindula, ale i části RZ z Bohemky kolem Sychrova (Radostín, Třtí, Vrchovina až po Hodkovice, Splzov - Ž. Brod atd. V Krumlově se mi páčí Kohout a Zátoň.
Já bych dal plichtu - na Barumce je neděle o ničem a Bohemka by šla na předělu mezi Nisou a Jizerou namotat na užší silnice.
Jen tak mimochodem,eRzeta Skryje- Podmokly,byla vubec moje prvni rychlostkou,kterou jsem kdy videl...Vltava byla super a potom mi ucarovala Barumka,i kdyz byla preci jen trochu z ruky
quote:
No já mám na kole prošlapanou Rallye Teplice a Českolipsko. Srdeční záležitost jsou RZ Lelov - Bukovice nálet lesem z Černčic do Milešova, Dubí nádraží - Mikulov se serpentinami a kříženími železničních tunelů a viaduktů od italských stavitelů. Hlavně v noci malé Monte Carlo. No a na Rallye Škoda RZ Zátyní - Zahrádky, která se jezdila jako jádro sosnovského sprintu. Pak ještě pamatuju dokud se jezdily dlouhé etapy bez opakování vložek RZ Skryje - Podmokly v Křivoklátských lesích.
Co se týká atmosféry, hrozně chybí noční etapy a to mládí. Výprava na kole do Krupky na noční sjezd z Krušných hor, svítící brzdy, světla řezající tmu v údolí, řev vytáčených čtyřkvaltů bez omezovačů v tichu noci a návrat domů do Teplic ve 3 ráno lesem a zkratkami přes Přítkov a Novosedlice. Pro 13-ti letého kluka zážitky na celý život.
Co se týče tratí víc se mi líbí úzké pasáže na jedno auto. Tedy Troják, Podhoran, Pindula, ale i části RZ z Bohemky kolem Sychrova (Radostín, Třtí, Vrchovina až po Hodkovice, Splzov - Ž. Brod atd. V Krumlově se mi páčí Kohout a Zátoň.
Já bych dal plichtu - na Barumce je neděle o ničem a Bohemka by šla na předělu mezi Nisou a Jizerou namotat na užší silnice.
Kluci ve věku 12-15 let nasávaj atmosféru soutěží hodně intenzivně.Já mám podobně krásné celožovotní vzpomínky na někdejší "kokořínské" erzety Rallye Škoda. Dnes bych nějakou svojí současnou kultovní erzetu těžko vyjmenovával,už asi nejsem schopen se do toho ponořit tak naplno...
fanda hájek
27.08.2006, 16:11
Já jsem letos na Barumku nemohl,protože jsem pracoval.Ale nedalo mi to,vzal jsem auto a odpoledne vyrazil aspoň na jednu zkoušku.Ale stálo mi to za to!Atmosféru,jaká je tam,když jedou domácí jezdci,sem nasál a stačilo mi!Jinak Roman moc hezky,čistě rychle ,na vítězství,přesně tak jak to PV vyžaduje.A dobrý ještě Prokop,Odložilík,ten 3.(nebudu komolit jméno)a samo 130RS,i když nejela úplně naplno.Ten zvuk je ale úchvatný!
Tak u mě vyhrává samozřejmě ta soutěž co jezdí blízko baráku. (Barum)
www.RallyeFoto.ic.cz
Starosta
28.08.2006, 14:52
Pro všechny patrioty mám pochopení. Já bych se přidal k té Šumavě, sníh, každou chvíli se mi vybavuje, v kterém lesíku nebo na které louce jsem spal před deseti lety a kde vloni, na kterém kopci jsem byl (nebo ještě nebyl)...a ten sníh... Jinak Barumce a Bohemce bych dal remízu, snad už proto, jak vyrovnané a pevné jsou tábory jejich fanoušků, myslím, že i v tom jsou obě rallye výjimečné (oběma skupinám bych snad jen popřál někdy trochu více vzájemné tolerance). Star.
Bohemka nadherna trat ,ale kdysi když se jezdila třeba R.Z Valovice -Bezdědice to byla nadhera ještě tovární trabanty a wartasy.Cela po pisku,hlině a šotolině.
Kdyby tato otázka byla nastolena o nějaký ten rok nazpět, byla by odpověď jasná - Barumka. Co se však letoška týče, musím se hluboce zamýšlet a nakonec vybrat Bohemku, neb Barumka mne letos poměrně neoslovila. Nejhezčí letošní tuzemská soutěž od A až do Z byl Pelhřimov a všeobecně se mi zdá, že některé sprinty převyšují svou úrovní a nasazením ty velké podniky.
Upravil - Koldak 30 Aug 2006 12:33:20
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.