Zobrazit v plné verzi : Historic Vltava Rallye Klatovy 2007
Starosta
14.02.2007, 01:22
Historic Vltava Rallye Klatovy 2007
8.-9. června 2007
http://www.historic-vltava-rallye.cz/
http://www.pamk.cz/
Upravil - Starosta 14 Feb 2007 01:24:01
Starosta
14.02.2007, 01:29
Tak nám jedna šumavská rallye nedávno skončila, a je pomalu čas těšit se na další. Pominu-li Krumlov, který se jede na Šumavě jen zčásti, na řadě je Vltava, teprve po ní má přijít Pačejov, který se vloni Šumavě také dost přiblížil.
Oficiální zprávy zatím o Vltavě mlčí (pravda, ještě pár měsíců zbývá), ale já již nyní řeším svůj program, tak budu rád, když přijdete s nějakou zajímavostí. Podaří se vrátit Vltavu na úroveň, kterou se mohla pyšnit ještě před nemnoha lety?
Karkulka
14.02.2007, 06:25
quote:
Tak nám jedna šumavská rallye nedávno skončila, a je pomalu čas těšit se na další. Pominu-li Krumlov, který se jede na Šumavě jen zčásti, na řadě je Vltava, teprve po ní má přijít Pačejov, který se vloni Šumavě také dost přiblížil.
Oficiální zprávy zatím o Vltavě mlčí (pravda, ještě pár měsíců zbývá), ale já již nyní řeším svůj program, tak budu rád, když přijdete s nějakou zajímavostí. Podaří se vrátit Vltavu na úroveň, kterou se mohla pyšnit ještě před nemnoha lety?
Nepodaří, Babka lezl Rakušákům do zadku zrušil Evropský pohár při RŠM a Evropspký pohár historiků taky, teď tam může jezdit okresní přebor!!!!
Starosta
14.02.2007, 09:14
[/quote]
Nepodaří, Babka lezl Rakušákům do zadku zrušil Evropský pohár při RŠM a Evropspký pohár historiků taky, teď tam může jezdit okresní přebor!!!!
[/quote] Letos by se Vltava měla jet jako součást Mistrovství zóny střední Evropy - viz http://www.autoklub.cz/acr/fasacr/kalendare/2007/cal_zse_trophy.pdf . To ale, myslím, bylo i vloni. Star.
MMAARTIN
14.02.2007, 11:31
Mám slzu v oku, když si doma prohlížím staré fotografie ještě z analogového fotoaparátu z 90. let, kdy se na vltavě proháněla tehdejší evropská špička a soupeřila převážně se zesnulým p. Trajboldem....Vedení z Klatov fakt nesvědčí Šumavě ani Vltavě...ale s tím my smrtelníci nic neuděláme:-)..každopádně jako každý rok se na Vltavu těším...
http://www.rallyfans-katovice.wz.cz
Starosta
14.02.2007, 12:06
quote:
Mám slzu v oku, když si doma prohlížím staré fotografie ještě z analogového fotoaparátu z 90. let, kdy se na vltavě proháněla tehdejší evropská špička a soupeřila převážně se zesnulým p. Trajboldem....Vedení z Klatov fakt nesvědčí Šumavě ani Vltavě...ale s tím my smrtelníci nic neuděláme:-)..každopádně jako každý rok se na Vltavu těším...
http://www.rallyfans-katovice.wz.cz
Tomu dobře rozumím. Vždyť Vltava byla vlastně mým prvním vážnějším setkáním s rallye! Jel jsem někde přes Šumavu, a koukám, co to vyjíždí z vedlejší silnice za krásná auta...tak jsme ihned změnili program a vyrazili na trať, tehdy do Zálesí. Rozsah startovního pole, ... škoda komentovat.
Letošní Šumava se jim docela povedla, třeba budou změny k lepšímu i na Vltavě. Jsem, jako obvykle, mírným a opatrným optimistou. Star.
AlesGute
14.02.2007, 19:59
Mám podobné pocity jako vy, Vltavy z let 91-93 mám neustále v živé paměti a byl to velký nářez, stačí se podívat na tehdejší startovky nebo fotografie, či jen zavzpomínat. Také jedny z mých prvních setkání s rally (kromě Rally Šumava).
Nicméně geniální konkurence a super vozy byla třeba i na Vtavě 2002, 10x Porsche 911 mluví za vše.
Bohužel, pak následovala ta dvouletá pauza a konec účasti v Evropském poháru. Nicméně i tak je stále na co se dívat.
Kaliméro
15.02.2007, 16:48
Na koukání ale často byla jen auta. Pánové a někdy i dámy s nimi, byly samozřejmě čestné výjimky, však jezdili spíše na parádu, než jako na závodech. Aniž bych někomu chtěl kazit nostalgické vzpomínání, dalo se s těma kárama upalovat výrazně rychleji.
Starosta
15.02.2007, 23:32
quote:
Na koukání ale často byla jen auta. Pánové a někdy i dámy s nimi, byly samozřejmě čestné výjimky, však jezdili spíše na parádu, než jako na závodech. Aniž bych někomu chtěl kazit nostalgické vzpomínání, dalo se s těma kárama upalovat výrazně rychleji.
Já bych to vymezil spíš naopak - určitě jeli tací, kteří svá auta dost šetřili, mnohdy jsem se jim s těmi Jaguáry ani nedivil. Ale řekl bych, že většina závodila. Největší mazec (asi ne absolutně, ale v poměru k možnostem auta) často předváděly škůdky, ty neměly takovou hodnotu, tak jim jezdci dávali co proto. Jojoj...
quote:
quote:
Já bych to vymezil spíš naopak - určitě jeli tací, kteří svá auta dost šetřili, mnohdy jsem se jim s těmi Jaguáry ani nedivil. Ale řekl bych, že většina závodila. Největší mazec (asi ne absolutně, ale v poměru k možnostem auta) často předváděly škůdky, ty neměly takovou hodnotu, tak jim jezdci dávali co proto. Jojoj...
No nevim, jestli meli ty skudky malou hodnotu. Ja jel Vltavu nekolikrat.Tehdy jeste se S 110. V roce 1999, kdyz jsem jel prvne, bylo auto cestrve postaveny, a byla to proti konkurenci plecka. I tak me jejiporizeni vyslo pres 100.000. Dneska jezdime se S 120S rallye, a tam uz jedeme nekde kolem 250.000. Prijde ti to malo?
quote:
quote:
... často předváděly škůdky, ty neměly takovou hodnotu, tak jim jezdci dávali co proto. Jojoj...
No nevim, jestli meli ty skudky malou hodnotu. Ja jel Vltavu nekolikrat.Tehdy jeste se S 110. V roce 1999, kdyz jsem jel prvne, bylo auto cestrve postaveny, a byla to proti konkurenci plecka. I tak me jejiporizeni vyslo pres 100.000. Dneska jezdime se S 120S rallye, a tam uz jedeme nekde kolem 250.000. Prijde ti to malo?
Řekl bych že to Starosta vymezil celkem dobře, nenapsal přece že to bylo levný auto, ale že neměly takovou hodnotu oproti jiným. Což jistě sám uznáš že třeba takový Ečkový Jagulár je cenově kapku jinde ;)
http://www.ipgn.com.au/forum/images/smilies/cheers.gif
www.skodateam.cz
quote:
quote:
quote:
... často předváděly škůdky, ty neměly takovou hodnotu, tak jim jezdci dávali co proto. Jojoj...
Řekl bych že to Starosta vymezil celkem dobře, nenapsal přece že to bylo levný auto, ale že neměly takovou hodnotu oproti jiným. Což jistě sám uznáš že třeba takový Ečkový Jagulár je cenově kapku jinde ;)
www.skodateam.cz
To jo. Asi 2Otinasobne:-)))))) Jenze zrovna Pekkala s tim Jaguarem jeudil dost palbu:-) Je taky pravda, ze mnozi s tech panu, co jezdili ty silnejsi tridy byli v duchodovym veku, a asi uz si nemeli potrebu cokoli dokazovat. Zvlast, kdyz pak auta nechali v Klatovech, jeli domu na ryby, a prijeli zas za 2 mesice na Horackou Historic rallye. Takze si jeli pohodovou udrzbu aby se nemuse spravovat.
no oni zase tak pomalu nejezdí. Když byla sobotní "PORSCHE" železná neděle na RZ ze Žichovic, tak to Vigrém rozstřelil ikdyž to bylo jako volný průjezd. Takže oni to staří pánové zase tak moc nešetří.
AlesGute
17.02.2007, 19:08
Pekkaly a Jaguárem, a zejména Hinderera a Austinem Healey bych se také zastal, myslím, že zrovna tihle dva závodnickému řemeslu ostudu nedělají. Když vidim, jak jede Healey 150 v zatáčce mezi stromama na Činováku bez retadrdérů na drátěných kolech, tak mě mrazí.
Ale je fakt, že před 10-15. lety určitě závodilo víc, třeba v roce 95 (nevím jestli se o tom nezmiňuje práve McCatch) ukončilo na Vltavě svůj život několik 911tek. A těch Lotusů co umřelo při rallye na počátku 90. let...a Ginetta G4...rána za ranou!
No podle mě je hlavní potíž v tom, že Kaliméro na historické Vltavě jejich nejlepších let nikdy nebyl a soudí jen podle toho, co kdy slyšel a protože nemá rád (ostatně jako mnoho jiných) soudruhy Babku a Pospíšila, kteří kazí, co se dá...
ML
Kaliméro
18.02.2007, 17:44
4 Marec: Nemáš pravdu, nemáš pravdu a nemáš pravdu! V téměř ničem. Moje osobní vztahy do toho netahej, neznáš je líp než já.
Netušil jsem, že rozpoutám takovou diskuzi :-) I já se na ta auta koukal a koukám víc než rád a díval bych se ještě radši, kdyby se s nima mazaly větší kule. Ale je mi jasný, že mají svůj věk a zaslouží si slušnější zaccházení. Řeč je furt o autech.
AlesGute
18.02.2007, 23:08
On je taky problém v tom, že kdyby se s nima mazaly ještě větší kule, tak brzo jednoduše dojdou, jako se to stalo například v případě té vzpomínané Ginetty G4. Není jich zdaleka neomezený počet, jako nudných Subárek nebo Mišáků, kterých se může rozstřelit kolik chce, a žádná škoda! :-)
Starosta
18.03.2007, 00:18
Tak jsem ten PAMK s webem nějak přechválil (myslím v souvislosti s Rallye Šumava). Na webu Vltavy pořád ještě jedou loňský ročník :-(
Oni mají stejně podivnou mediální politiku. Má loňská žádost: ,, A když mám akreditaci, tak potřebuju i vestu!" - odpověď od činovníků soutěže: ,,Vestu nepotřebujete, pořadatelé jsou poučeni". Jak to vypadlao v reálu si asi dovedete představit - než abych se hádal s místním Pepíkem, tak jsem radši improvizoval s foťákem za mlíkem. Chlapci se mají ještě hodně co učit (třeba od Pačejova)
Starosta
22.03.2007, 12:50
Snad by se to mělo pohnout, aktuálně se čeká na schválení ZU, začátkem příštího týdne by měly být k dispozici aktualizované www včetně přihlášky. Jistý je prozatím jen termín 7.-9.6.2007. Tolik informace, které mi promptně poskytl PAMK. Star.
Starosta
04.04.2007, 17:40
Nesnídám, nesvačím, nestihnu to nestačím...jsem teď trochu pracovně mimo, takže mi uteklo, že na webovky přibyla přihláška a hlavně zvláštní ustanovení.
Sobota se hodně podobá letošní Šumavě, zdá se, že opuštění tradičních RZ jako Brod-Mladice či Podolí je pro letošek definitivní. Můžeme si proto užít mj. Kdyni v podání historiků, oproti Šumavě se jede navíc Roupov (pokud se nemýlím, jelo se i vloni). Tak hlavně aby bylo dost zajímavých aut... Starosta
Starosto, dříve Předsedo,... já asi koukám někam jinam, v pátek Petrovičky okruhově a Čínov okruhově. V sobotu všechno kolem Sušice. A nově nebo oprášené staré. Kams koukal?http://www.historic-vltava-rallye.cz/doc/HRV_2007_SR_CZ.pdf
Starosta
16.04.2007, 14:22
quote:
Starosto, dříve Předsedo,... já asi koukám někam jinam, v pátek Petrovičky okruhově a Čínov okruhově. V sobotu všechno kolem Sušice. A nově nebo oprášené staré. Kams koukal?http://www.historic-vltava-rallye.cz/doc/HRV_2007_SR_CZ.pdf
To je opravdu zajímavé...jediné vysvětlení, které mám, je, že mne zase podfoukli, jako tuhle s tím nafukovacím Pechovým autem, co ho zase schovali :-) . Jediné vysvětlení, které mne napadá, je to, že původně zveřejnili špatnou přílohu zvláštních ustanovení, protože z prstu jsem si to nevycucal.
Každopádně to nabývá mimořádně na atraktivnosti. Pokud se pojede Kašperky-Dlouhá Ves, tak by to mj. znamenalo, že by nejspíš jeli dolů z Kašperek pod Sv. Mikulášem hezky serpentinami a pak podél Otavy, což je rozhodně zajímavá, byť z hlediska přístupnosti ne zcela optimální varianta (super by bylo, kdyby to vzali přes řeku Annínem...), jenom se mi nechce věřit, že by zavřeli hlavní na Vimperk, ale z hlavy mne to jinudy nenapadá. Aha, vlastně ano, myslím, že vede silnička přes Tuškov na Bohdašice, ale to by byla nádhera, superšumavské okolí... Kromě toho, jestli se dobře pamatuji, ta silnička se prokroutí Kašperkami, pak se vine pod loukama, a po průjezdu lesíkem klesá do takové serpentiny k potoku, tam by to mohlo být zajímavé; vede tudy hezký turistický "okruh šumavskými vesnicemi" z KH.
Budu se muset podívat na mapu.
Starosta
Já bych si vsadil na Bohdašice. Zadem po hřebenovce. Kdysi tam chtěl Sváťa Saller dělat rychlostku ve stylu Václavské rallye - Kramolín.
Mokrosuky 1. část se jezdily při Šumavě v protisměru a 2. část ve směru také při Šumavě.
Ta poslední RZ mi něco říká při Pačejovu, Když se kdysi jezdily Čejkovy Čejkovy.
Starosta
23.04.2007, 07:54
Vyražte na Vltavu! (aneb malý turistický průvodce sobotní etapou…)
To byl alespoň můj první nápad, když jsem byl uveden na pravou míru, co se týče RZ letošní Historic Vltava Rallye. Jel bych nejraději hned! Letos se totiž pořadatelům podařilo na sobotní etapu nalézt nádherné tratě, mimořádně blízké centrální Šumavě, nadto s mnoha památkami, které stojí za to neminout. Takže si dovolím pro ty, kteří nejsou úplně místní či místních reálií znalí, uvést několik tipů a poznámek.
Začnu hned pětkou (8,11), tj. Kašperské Hory – Dlouhá Ves. Zatímco „konečná“, která bývala především velikým překladištěm dříví (vázaly se zde vory na Otavě), pocestným příliš památek nenabízí (zvídaví naleznou za vsí, přibližně směrem na Bohdašice, romantické zbytky židovského hřbitova, ostatním musí stačit místní restaurace), Kašperské Hory pokládám i s jejich okolím za šumavskou perlu.
V samotných Kašperských Horách naleznete tři kostely. Nejzajímavější kupodivu není ten gotický na náměstí (sv. Markéty, až do přestavby ve druhé polovině 19. století sv. Linharta, kdy s novým patronátem dostal i novou věž), nýbrž románsko-gotický hřbitovní kostel sv. Mikuláše. Nalezneme ho pod Šibeničním vrchem, který se „tyčí“ západním směrem od KH mezi cestami na Rejštejn a na Sušici; nejlepší cesta je od náměstí po hlavní směrem na Sušici, kousek za náměstím ale odbočíme doleva a hned zase doprava, podél barokní sýpky, jakéhosi zdravotnického zařízení a podél kapliček až ke kostelu mezi stromy. Nejenomže je kostel krásně položen a je od něho krásný výhled na Kašperk, ale především je v kraji unikátní svým stářím a architekturou (viz např. mohutné,těžkopádné oblouky mezi jednotlivými kostelními loděmi, které nejlépe vypovídají o stáří kostela), ale i svým nádherně malovaným renesančním stropem, který dokonce maloval kašperskohorský purkmistr. Před hřbitovem je domek a hrobník Karel, který zde bydlí, vám ochotně ukáže interiér kostela, přilehlou kostnici i hřbitovní kapli, v níž ovšem už několik let bohužel nemůžeme obdivovat krásné dřevěné sochy, které někdo ukradl. Tohle je pro mne v KH No. 1!
Tím to ale v KH nekončí. Šibeniční vrch je pro milovníky výhledů, nalezneme tu i stopy po popravišti a cestou na něj i pranýř, z něhož jsou nyní boží muka. V samotných KH doporučuji všem milovníkům motorismu Muzeum historických motocyklů, kam opravdu stojí za to kouknout (manželky s dětmi pošlete do sousedního muzea hraček). Krásné je i Muzeum Šumavy na náměstí, kam by měl zajít každý, kdo nevěří, že existuje pták moták pochop. Proti němu u kostela jsou jednak mlecí kameny ze zlatorudných mlýnů (zejména za Lucemburků jich byly v okolí stovky, a mlely tak usilovně, až nám umlely zlato na korunovační klenoty), jednak kohoutí kříž (tuším, že dnes už jen replika). Vůbec dolování zlata představuje unikátní etapu KH, kdy prý KH sahaly prý až ke kostelu sv. Mikuláše, kde se mělo nacházet jejich centrum (pro představu o velikosti KH ve středověku: za Jana Lucemburského mu prý proti Vratislavi vyrazilo na pomoc asi 600 havířů z KH, a těžba běžela dále…). Zvídavcům, kteří se chtějí podívat ke štolám, doporučuji vyrazit buď dolů ke Zlatému potoku (od náměstí kolem kina a kostela Panny Marie Sněžné), kde naleznete proti proudu řadu štol včetně tunelu pro náhon, anebo k nedalekému kopci Lišák, kde štoly vycházejí na povrch a vypadají tak trochu jako díry do pekla.
Nejslabší stránkou KH jsou podle mého názoru hospody, v poslední době jsem si zvykl jezdit do motorestu Cikánka (za obcí směrem na Vimperk).
Nepochybně nesmím zapomenout na nedaleký hrad Kašperk, o němž jsem se, myslím, rozepsal před posledním „Pačíjovem“. Stojí za prohlídku hlavně ze dvou důvodů: jednak se zachoval v podstatě v původním stavu, bez přestaveb, jednak je z něho unikátní výhled na Šumavu. S tím výhledem to ale bohužel vlastně není tak horké, protože nedávný hurikán Cyril připravil věž, z níž byl lepší výhled, o střechu… Když už půjdete na Kašperk, nezapomeňte na protilehlý Pustý Hrádek s předsunutým opevněním Kašperku ani na ždánovskou uzávěru, která byla ve 30. letech 20. století vybudována u cesty z KH směrem na Kašperk a Nezdice a kterou tvoří několik tzv. řopíků.
Nebudu se opakovat se svým dalším pačejovským doporučením – vrchem Sedlo s keltským hradištěm a krásným výhledem na Kašperk a Roklany, mj. i proto, že když půjdete od Albrechtic (nezapomenout na další krásný kostelík), cesta lesem poničeným orkánem vám poskytne dost námětů pro ne zcela optimistické úvahy. Pro ty, kteří se po všech mých doporučeních dostanou na trať (), bych asi doporučil sjezd s levou cca 1 km za KH, případně o kousek dál pravá na most přes potok, ale narozdíl od kdejaké díry v lese v okolí zrovna tuhle silničku moc v hlavě nemám.
Na RZ 6/9/12 se dostanete přes krásné město Sušici, kde se už opět skví renovovaný hotel Fialka na náměstí. Zde bych jen stručně doporučil kostely, kapli Anděla Strážce nad městem a pekárnu vpravo (při cestě z centra) u hlavní silnice kousek před místem, kde od silnice na Horažďovice odbočuje doleva silnice na Hrádek.
Nedaleko startu v Buděticích naleznete krásný hrádek Budětice, kam se dnes dostanete tuším po modré značce z Vlkonic (jen já lezl před lety roštím od Budětic…), jehož majstrštykem jsou základy věže. Pro zmlsané je samozřejmě nedaleké Rábí (zájemcům rád osvětlím, proč je správně dlouhé „á“, i když v lexikonu naleznou krátké), které představuje naši nejrozsáhlejší zříceninu, jejíž prohlídka – jak jinak – stojí za to.
K trati nám snad více řeknou pořadatelé, mně se jeví zajímavý úsek hned za startem a pak několik klikatic v Tedražicích a Čejkovech, ale ani tam to v hlavě moc nemám. Pokud budete stát u obce Zbynice, nezapomeňte vylézt na blízký vršek Zbyna s pozůstatky slovanského hradiště! Odměna vás čeká i na závěr RZ, a to v podobě zbytků tvrze v modřínovém háji nad obcí Kašovice.
Konečně jsme se dostali i k třetí sobotní RZ, Mokrosuky – Petrovice (4/7/10). To je zase vody na můj mlýn! V Horách Matky Boží snad už i v červnu bude otevřené malé muzeum. Nedaleko nich se ale nachází hrad Velhartice. Zatímco Kašperk je nejvýše položenou zříceninou (dodal bych: z těch velkých) a Rábí zříceninou největší, Velhartice se mohou chlubit dokonce středoevropským primátem, který představuje veliký most spojující obě velké věže. Taková malá česká replika mostů na křižáckých hradech… Ale abych to nezlehčoval, most je skutečně unikátní a stál prý tolik, co zbytek hradu (nevěřte, na Rábí totéž vykládají o studni). Nezapomeňte na ně! Ve Svojšicích pak naleznete hezkou tvrz, bohužel nepřístupnou. Skutečnou oázou pro návštěvníky rallye milující památky jsou ale Petrovice u Sušice. Oázou proto, že zde naleznou i Penzion u Luhanů, kde výborně vaří. Po obídku si prohlédněte románsko-gotický kostel, který byl dříve součástí hradu, jehož terénní zbytky naleznete za kostelem. Zde si můžete připomenout, že po část středověku blíže nespecifikovaná část Sušicka náležela hrabatům z Bogenu a nejednalo se o české území. Druhý hrádek („pod Hrnčířem“), který patrně souvisel právě s bogenskou enklávou (či obranou proti ní), naleznete kousek za Petrovicemi směrem na Hartmanice, na ostrohu vpravo nad silnicí (jiný tam není). Malý tip: od hospody nejezděte dolů po silnici, ale polní cestou z druhé strany vršku s kostelem – užijete si brod.
O Hartmanicích se nechci příliš rozepisovat, neboť pro letmé návštěvníky příliš lákadel neskýtají (ovšem pozor – synagoga), zato až pojedete z Hartmanic dolů z kopce směrem na Kašperské Hory či Sušici, nezapomeňte dole v Novém Městečku odbočit v prudké levé zatáčce doprava směrem na Annín. Tato cesta je zkratkou na KH, ale v Anníně nezapomeňte vystoupit a vydat se nahoru nad Annín cca jeden km po červené na nádherný kostelík sv. Maurencia (Mouřence). Jedná se o krásný kostelík s krásnými freskami (bohužel vnitřní prostory běžně nepřípustné), kostnicí a tajemnými pověstmi, za jehož renovaci vděčíme těm, které jsme odsud vyhnali.
Jistě bych se mohl rozepsat více, ale nechci to příliš natahovat a nudit. Milovníky přírody bych poslal ještě do okolí Zámyšle a Zvíkova nebo na Sněžné jámy na Křemelnou, tak snad příště… Doufám, že jsem se nikde nespletl, protože píšu z hlavy, a těším se naopak na vaše tipy na místa na trati.
Šumavský horský šerpa Starosta
Upravil - Starosta 23 Apr 2007 07:56:46
Upravil - Starosta 24 Apr 2007 00:17:43
AlesGute
23.04.2007, 23:07
Hustě! :0 :0 :0
Myslím, že stojí za to, dát sem několik odkazů ze stránek:
Časový harmonogram: http://www.historic-vltava-rallye.cz/doc/HVR_2007_HARMONOGRAM.pdf
Mapa, 1. etapa: http://www.historic-vltava-rallye.cz/doc/HVR_2007_%20I_ETAPA.pdf
Mapa, 2. etapa: http://www.historic-vltava-rallye.cz/doc/HVR_2007_%20II_ETAPA.pdf (neuměl by to dát někdo do pořádku?)
Popis tratě: http://www.historic-vltava-rallye.cz/doc/HVR_2007_trat.pdf
Starosta
17.05.2007, 23:48
Zítra, tj. v pátek, je uzávěrka přihlášek, tak doufám, že problém z Hustopečí neohrozí start Tenkla a ostatních z Cart Centra. M. Pospíšil uvedl, že Finové a Švédi dorazí (zatímco sousedním Germánům se moc nechce), tak se těšmě na nějakého toho Saaba... Star.
To abych zašel na autoklub zjišťovat neoficiální informace co? V pondělí tam skočim
Starosta
18.05.2007, 08:47
quote:
To abych zašel na autoklub zjišťovat neoficiální informace co? V pondělí tam skočim
Při ne úplně gepardí rychlosti pořadatelů při zařazování informací na web to bude fajn :-)
Tak zaručené zprávy z podsvětí hovoří o celkem 40přihlášených vozech. 33 ostrých a 7 pravidelnejch. Jinak krátký výběr z startovky pravidelnosti: 50 Porsche 944, 51 Jelínková-Jelínek Turbo 601, 52 Horn st.-Horn ml. Skoda 110LS, 53 Šindelář-Kust Turbo 601. Takže vydržte u trati až do konce
Starosta
22.05.2007, 18:09
quote:
Tak zaručené zprávy z podsvětí hovoří o celkem 40přihlášených vozech. 33 ostrých a 7 pravidelnejch. Jinak krátký výběr z startovky pravidelnosti: 50 Porsche 944, 51 Jelínková-Jelínek Turbo 601, 52 Horn st.-Horn ml. Skoda 110LS, 53 Šindelář-Kust Turbo 601. Takže vydržte u trati až do konce
Díky za zprávu. Hlavně že jede Břéťa :-). Očekávat více aut by asi bylo naivní, tak snad se ta startovka nebude tenčit. Starosta
quote:
Mno já mám informace že bz to ještě nemuselo být konečné číslo ;o)
http://luky.skodateam.cz
Luky, esli myslis zdroj posadek stejnej jako ja tak to dneska zatrhnul FAS.
Venco, to jedete Enterpreiss?
yes, enteprise. Aktualne se dela repas rizeni a odpoledne sem zjistil ze je po prosincovy bouracce zadni rameno zkrouceny vsema smerama. Ale veskrze jsou to jenom detaili ktery by nemeli nasi ucast ohrozit
Starosta
23.05.2007, 09:53
Seznam přihlášených viz http://www.historic-vltava-rallye.cz/doc/HRV_2007_seznam_prihlasenych.pdf . Vypadá to docela pestře, už se těším. Star.
K plné spokojenosti chybí nějaké to Porsche a Jaguarek Éčko. Austin Healey by taky mohl být raději "velký" třílitr, který mám moc rád - to bych se vypravil určitě, protože jeho zvuk (podle něj se mu říká prase) a jízdní vlastnosti obdivuju http://www.foltyn.cz/car/austinhealey3000.htm . Malý žabák taky stojí za to http://www.foltyn.cz/car/austinhealeyfrog.htm - i když ten toho moc se svým výkonem nepředvede, prase je jiný kafe.
No uvidíme, mám to daleko, ale třeba se přijedu kouknout.
To by samozrejme nebyl PAMK aby nemel chyby i ve startovni listine...
www.SKODAteam.cz
Co se týče tenčení startovky tak už se dá s jistotou říct že nepojede posádka Stránsky-Kacerovský z důvodu destrukce motoru při Krumlově. Leda že by sehnali někde nákej náhradní
www.SKODAteam.cz
Kaliméro
23.05.2007, 11:10
Myslím, že budete překvapeni. Včera měli ruce od šmíru, ještě po setmění :-))
quote:
Co se týče tenčení startovky tak už se dá s jistotou říct že nepojede posádka Stránsky-Kacerovský z důvodu destrukce motoru při Krumlově. Leda že by sehnali někde nákej náhradní
www.SKODAteam.cz
To by mne docela potěšili. Přece jenom LR se nevidí každej den. :-)
quote:
quote:
www.SKODAteam.cz
www.SKODAteam.cz
quote:
Luky, esli myslis zdroj posadek stejnej jako ja tak to dneska zatrhnul FAS.
Hm, už to vim taky, se holt půjdu jen dívat :disapp:
vendelín
23.05.2007, 22:09
Tak koukam na startovku a je mi trochu smutno.Letos už je Vltava opět rally od hospody k hospodě jako bývala před pěti lety a rychlostní zkoušky se opět vracejí směrem Vimperk.Ačkoliv zatím jen na půlku cesty.No a ve startovce není jediný němec.Kde jsou poršáci a Magnus Wigren, healy s Hindererem, který zatím nevynechal jediný ročník.Já se divím Finům, že je to ne...e jet přes půlku Evropy a Ti co to mají za humny nepřijedou ?Co třeba nějaký Maďar s VTFS, kdyby sem přijel potrápit konkurenci.Také mi ve startovce chybí pan Fadrný. V Praze na testování jsem mu obhlížel ten jeho skvost- Lada metalex a myslím že by byl ozdobou závodního pole.
Fadrného VFTS už bylo na prodej, ale nevím jak to s ním dopadlo
Kde jsou časy kdy na Vltavě jezdili posádky z 11 států. Teď je to česko-finskej přebor s jedním estoncem a jedním švédem. Ale pokud se kouknete na dnes vydanej Bulletin tak vydíte že celá organizace je pouze výsměch normálním závodům. Ty ZU se píšou na PAMK, pak jdou zkontrolovat na FAS a stejně se v nich následně najde tolik chyb že to snad ani není možný. Proč se dělat s novejma ZU když jdou vzít loňský a CtrlC + CtrlV...
www.SKODAteam.cz
Starosta
24.05.2007, 11:13
Nepřítomnosti německých posádek je fakt škoda.
Jinak při příležitosti zveřejnění podrobných map upozorňuji, že "nedaleko" RZ 4/7/10 lze navštívit velmi příjemnou hospůdku, která je na silničce mezi Lešišovem a Břetěticemi, vpravo od cesty, v podstatě na samotě v lese. Není to moc označeno, ale stojí to tam za to. Jinak o Pensionu u Luhanů v cíli RZ už jsem psal. Starosta
Upravil - Starosta 24 May 2007 11:16:28
nevedel bys o nejakejch obcerstvovnach za cílem RZ? esli bude takovyhle pocasi tak to bude vec
www.SKODAteam.cz
Starosta
24.05.2007, 11:17
zkusím se nad tím večer zamyslet a dát pár občerstvoven dohromady. Star.
:-D :-D :-D
www.SKODAteam.cz
2 von vhml: a kde jsou ty časy když jsi ještě nejezdil ty a ani táta...
Starosta
25.05.2007, 00:52
Tak koukám na ty RZ a doufám, že nám vydrží počasí a že bude na Vltavu hezky (i proto, abyste se mohli podívat na všechny ty úžasné pamětihodnosti, které jsem popsal výše). Ovšem hezké počasí a energetický výdaj spojený s máváním oblíbeným posádkám si vyžaduje také příjem tekutin a potravy. Tak několik tipů nebo spíš poznámek:
Sušice - hospod je tu přehršel, ale na jídlo sám nikdy nevím. Statečný průměr drží hotel v centru kousek od nábřeží na hlavním tahu Sušicí (na jméno si nevzpomenu, poznáte ho ale podle hezky začouzeného prostředí...). Špatná kuchyně není v italské restauraci, kterou najdete v uličce směřující z náměstí cca severním směrem (přesně na druhou stranu než k Otavě). Nezapomeňte ale na pekárnu kousek od křižovatky cest hlavní Petrovice (Běšiny) - Horažďovice s odbočkou směr Hrádek u Sušice (Kolínec) a na zdejší povidloně. Kdo budete přespávat, nezapomeňte zapařit v klubu Kloub na hlavní, kus od pekárny.
Hrádek (kousek od strartu 4/7/10)- zkušenosti s hospodou v Hrádku nemám. V Kašovicích myslím není,ale pokud dojedete kousek za Lešišov (směr Břetětice a Svojšice,je to taková malá asfaltka), v lese je tam stranou vpravo hospůdka jako klícka, i vaří. Podle mých zkušeností je ale tak příjemná, že hrozí, že zmeškáte i nějakou tu RZ!
Petrovice (cíl 4/7/10) - hospoda dole u křižovatky nebývá nic moc, ale v Pensionu u Luhanu vaří moc dobře.
Hartmanice (přejezd z 4/7/10 na 5/8/11) - asi nejlepší hospoda je ta dole pod náměstím směrem na Sušici. Kdybych tam ale přespával, zašel bych na pivo do vesnické hospůdky do Kundratic, cca 1 km od Hartmanic směrem ke Křemelné.
Cestou z Hartmanic do Kašperských Hor můžete odbočit už v Novém Městečku doprava a malou silničkou projet přes Annín, jsou tam min. 2 hospody (snad ještě :-) ), dobře jsem se najedl v té dále od sklárny, vlevo od cesty při jízdě od Hartmanic.
KH - tady se jí podle mého mizerně. Vloni mě ale dvakrát úplně nadchli houbovou omáčkou s knedlíkem v motorestu Cikánka za KH směrem na Vacov/Zdíkov/Vimperk.
Dlouhá Ves - hospoda myslím ujde, ale dlouho jsem tam už nebyl.
Sám jsem z toho dostal žížu a hlad. Starosta
v sušici myslíš Svatobor? vpravo před náměstím než hlavní zatočí k řece?
Starosta
25.05.2007, 09:31
quote:
v sušici myslíš Svatobor? vpravo před náměstím než hlavní zatočí k řece?
Jo, to je ono. Není to žádný luxus, ale vždy jsem se tam najedl slušně.
A co Starosto doporučuješ na pátek? Mám ny mysli trať.. :)
Starosta
28.05.2007, 09:45
Jein, jak říkají naši němečtí bratři... Moc Ti asi neporadím.
Čínov je podle mého názoru slabota a plní spíš funkci takové "městské RZ", byť na kose u Klatov už v příkopě nějaké to auto i při Vltavě bylo. Ale jestli tam dají takové retardéry jako letos na Šumavě, tak nevím. Já tam nechodím, na mne moc lidí, ale na historiky to třeba bude lepší a asi to bude nejhezčí místo z celého Čínova.
Němčice (tedy Petrovičky-Pečetín) jsou i pro mne záhadou, ale krajinka je tam hezká... Ale neznám to tam dobře a asi se tam do příštího týdne nedostanu.
Na historicích má ale první den velkou výhodu, že vidíš opravdu všechna auta.
Já se možná budu snažit stihnout alespoň tu půl osmou, tj. třetí RZ, což ovšem už nemusí přinést tu výhodu, že uvidím všechna auta... Starosta
quote:
quote:
www.SKODAteam.cz
Kaliméro má pravdu! :) Pokud se podaří motor v průběhu tohoto týdne dobře zajet a bude fungovat, na Vltavě určitě pojedeme!
P.S.: Jezdec Pavel je Stráský, ne Stránský... ;)
Upravil - PavKac 28 May 2007 14:07:27
Tak to se omlouvám za jméno. Jinak je super, že pojedete. Někde sem čet, že nepojedete. Rád vás uvidím v plné síle ;)
quote:
Kaliméro má pravdu! :) Pokud se podaří motor v průběhu tohoto týdne dobře zajet a bude fungovat, na Vltavě určitě pojedeme!
P.S.: Jezdec Pavel je Stráský, ne Stránský... ;)
www.SKODAteam.cz
Upravil - stanis 30 May 2007 00:36:13
Na činově při Vltavě retardéry nebejvaj. Je škoda že ho nepustili v protisměru jako vloni. To byla bomba. A co se týče Petrovic tak já bych se šel dívat přímo na start. Ja vidět jak start aut, tak půjezd vracáku těch co jsou na okruhu
quote:
Jein, jak říkají naši němečtí bratři... Moc Ti asi neporadím.
Čínov je podle mého názoru slabota a plní spíš funkci takové "městské RZ", byť na kose u Klatov už v příkopě nějaké to auto i při Vltavě bylo. Ale jestli tam dají takové retardéry jako letos na Šumavě, tak nevím. Já tam nechodím, na mne moc lidí, ale na historiky to třeba bude lepší a asi to bude nejhezčí místo z celého Čínova.
Němčice (tedy Petrovičky-Pečetín) jsou i pro mne záhadou, ale krajinka je tam hezká... Ale neznám to tam dobře a asi se tam do příštího týdne nedostanu.
Na historicích má ale první den velkou výhodu, že vidíš opravdu všechna auta.
Já se možná budu snažit stihnout alespoň tu půl osmou, tj. třetí RZ, což ovšem už nemusí přinést tu výhodu, že uvidím všechna auta... Starosta
www.SKODAteam.cz
Po Krumlově to tak skutečně vypadalo. Stojí to totiž dost peněz a to je u nás největší kámen úrazu. A asi nejen u nás...
quote:
Tak to se omlouvám za jméno. Jinak je super, že pojedete. Někde sem čet, že nepojedete. Rád vás uvidím v plné síle ;)
Upravil - PavKac 29 May 2007 23:42:38
Tak se nám to krátí pánové co?? Škoda ze nevyslo to zpestreni startovniho pole a vyssi kruhy to zavrhli. Bylo by zas na co se divat vid LUKY-CZ. No neda se nic delat vyrazime se tedy alespon divat. Je svkely ze se sobotni RZty jedou 3x takze si misto na pekny prujezdy snad vychutnam min. ze tri pohledu. Jo jinak odkud jsi Starosto ze znas tak dobre trate. Ja bydlim kousicek od Velhartic a nevim kdo by byl takovy fanda...
www.SKODAteam.cz
Tak se nám to krátí pánové co?? Škoda ze nevyslo to zpestreni startovniho pole a vyssi kruhy to zavrhli. Bylo by zas na co se divat vid LUKY-CZ. No neda se nic delat vyrazime se tedy alespon divat. Je svkely ze se sobotni RZty jedou 3x takze si misto na pekny prujezdy snad vychutnam min. ze tri pohledu. Jo jinak odkud jsi Starosto ze znas tak dobre trate. Ja bydlim kousicek od Velhartic a nevim kdo by byl takovy fanda...
www.SKODAteam.cz
quote:
www.SKODAteam.cz
Vláďó? Standó? Co to máš za přezdívku? Chvilku mi trvalo tě odhalit :o) Nj, smolka, v pátek vpodvečer si jdu opít úsměv, a v sobotu? No těžko říct O:) Možná letos úplně vynecham, jen bych byl rozmrzelej že taky nejedu :-/
quote:
www.SKODAteam.cz
Vláďó? Standó? Co to máš za přezdívku? Chvilku mi trvalo tě odhalit :o) Nj, smolka, v pátek vpodvečer si jdu opít úsměv, a v sobotu? No těžko říct O:) Možná letos úplně vynecham, jen bych byl rozmrzelej že taky nejedu :-/
Cau LUKY tady Vlada, tenhle nick je hodne moc starej uz asi 7 let co jsem na web chodim takze me tezko poznat. No ja se snad dostanu na tu RZtu co se jede nejbliz okolo baraku nastesti se to jede 3x takze bych min 2x chtel zkouknout ty krasy. Jinak mame fakt ceho litovat RZty jsou v krasny krajine a hlavne zadne rozbite asfalty, povetsinou jsou to uzke cesticky s peknym mistama i novou balenou. Takze autu by jsme urcite neublizili. No skoda snad pristi rok.
www.SKODAteam.cz
Cau LUKY tady Vlada, tenhle nick je hodne moc starej uz asi 7 let co jsem na web chodim takze me tezko poznat. No ja se snad dostanu na tu RZtu co se jede nejbliz okolo baraku nastesti se to jede 3x takze bych min 2x chtel zkouknout ty krasy. Jinak mame fakt ceho litovat RZty jsou v krasny krajine a hlavne zadne rozbite asfalty, povetsinou jsou to uzke cesticky s peknym mistama i novou balenou. Takze autu by jsme urcite neublizili. No skoda snad pristi rok.
www.SKODAteam.cz
Který z Kopáčků jede toho Golfa v pravidelnosti? Asi starší, co?
řekl bych že starší, mladej by určitě nasadil warta.
řekl bych že starší, mladej by určitě nasadil warta.
Starosta
07.06.2007, 09:13
quote:
www.SKODAteam.cz
Možná Tě to překvapí, ale moje starostenské nohy aktuálně sídlí v Praze. Ale v Podšumaví mám kořeny (jsou odsud rodiče) a Šumava je taková moje životní láska. Jak můžu, tak tam jedu. Letos si Vltavu určitě nenechám ujít, ty tratě jsou v krásné krajině, už se tetelím nedočkavostí. Jenom nevím, jak stíhám ten pátek, budu asi muset napřed do Plzně a pak teprve na trať, ale ta třetí páteční RZ to snad jistí... I k rallye jsem víc přičichnul přes Šumavu, tahal mne švára a já odmítal až do okamžiku, kdy řekl, že bychom jeli na Rallye Šumava - pak jsem vyměknul a nelituji.
Mohu se zeptat, odkud jsi od Velhartic? Jde jen o moji zvědavost, odpovídat nemusíš :-)
Starosta
Starosta
07.06.2007, 09:13
quote:
www.SKODAteam.cz
Možná Tě to překvapí, ale moje starostenské nohy aktuálně sídlí v Praze. Ale v Podšumaví mám kořeny (jsou odsud rodiče) a Šumava je taková moje životní láska. Jak můžu, tak tam jedu. Letos si Vltavu určitě nenechám ujít, ty tratě jsou v krásné krajině, už se tetelím nedočkavostí. Jenom nevím, jak stíhám ten pátek, budu asi muset napřed do Plzně a pak teprve na trať, ale ta třetí páteční RZ to snad jistí... I k rallye jsem víc přičichnul přes Šumavu, tahal mne švára a já odmítal až do okamžiku, kdy řekl, že bychom jeli na Rallye Šumava - pak jsem vyměknul a nelituji.
Mohu se zeptat, odkud jsi od Velhartic? Jde jen o moji zvědavost, odpovídat nemusíš :-)
Starosta
quote:
Posledně v Radošicích se mu pos..., tak snad vydrží.
quote:
Posledně v Radošicích se mu pos..., tak snad vydrží.
Tatrovak
07.06.2007, 09:52
Nevite nahodou nekdo, kolik bude vstupny na Cinovsky okruh? Diky!
http://www.gallery.interkontakts.com/
Tatrovak
07.06.2007, 09:52
quote:
quote:
www.SKODAteam.cz
Starosta
Aha tak to jo ja si rikal ze takovyho znalce sumavy a milovnika rychlych kol bych musel znat. Jsem z vesnicky Chotěšov cca 4 km od Velhartic. Ale to ty urcite dobre znas. Tak az budes mit cestu na Šumavu tak se ozvi na e-mail a muzes se zastavit na pokec. Ve stodole máme dva zavodaky takze kdyz si budes chtit prohlidnout 120 S Rallye a nebo Š 1150 ve vrcharske uprave tak není problem.. Rád tě poznám
www.SKODAteam.cz
quote:
quote:
www.SKODAteam.cz
Starosta
Aha tak to jo ja si rikal ze takovyho znalce sumavy a milovnika rychlych kol bych musel znat. Jsem z vesnicky Chotěšov cca 4 km od Velhartic. Ale to ty urcite dobre znas. Tak az budes mit cestu na Šumavu tak se ozvi na e-mail a muzes se zastavit na pokec. Ve stodole máme dva zavodaky takze kdyz si budes chtit prohlidnout 120 S Rallye a nebo Š 1150 ve vrcharske uprave tak není problem.. Rád tě poznám
www.SKODAteam.cz
Při Vltavě se nikdy vstupn na Čínovský okruch nevybírá. A nemyslim ze by to pro letošek měnili.
quote:
www.SKODAteam.cz
Při Vltavě se nikdy vstupn na Čínovský okruch nevybírá. A nemyslim ze by to pro letošek měnili.
quote:
www.SKODAteam.cz
Tatrovak
07.06.2007, 10:04
Tak to je dobry! Diky moc za odpoved!
quote:
www.SKODAteam.cz
Tatrovak
07.06.2007, 10:04
Tak to je dobry! Diky moc za odpoved!
quote:
www.SKODAteam.cz
AlesGute
07.06.2007, 12:27
quote:
quote:
www.SKODAteam.cz
Starosta
Jelikož jsme na tom co se týče původu i životní geografické situace úplně stejně jako Starosta, byť Starosta je zanícenější obdivovatel Šumavy, poradím pár tipů na páteční RZ.
RZ 1,3 Petrovičky-Pečetín: Já osobně bych si asi vybral sérii 3 přehledných zatáček na louce cca 50 m před obcí Petrovice. Smyky se zde asi čekat nedají, ale myslím, že z hlediska sledování stylu jízdy jednotlivých posádek je to zajímavé místo a auta by zde budou vidět dlouhou dobu hlavně.
Na druhý průjezd bych šel do obce Němčice, kde je velmi ostrý vracák obdobný tomu slavnému v Mlázovech, co se jezdívá při Šumavě. Smyky/ručky zaručeny.
Dále je zde možnost co doporučoval vhml, jít na start v Petrovičkách. Kromě startu jednotlivých posádek zde bude k vidění při jejich druhém průjezdu též pravoúhlé odbočení.
Dále je možno jít na místo přímo na okraji Petrovic, zde je poměrně pomalé pravoúhlé odbočení přes hranu a výheld následující 2-(3) rychlejší zatáčky a (posléze odbočení) na úzké silnici. Ale myslím, že se zde pojede čistě klidně a preferoval bych spíše místa dříve uvedená.
RZ 2 Činovský okruh:
Jak již připomenul vhml, při Vltavě je Čínov bez redartéru, což znamená daleko atraktivnější podívanou než při Šumavě, zejména na "Špici" u Klatov. Pohled na to, jak se řítí historický vůz na úzkých, ideálně drátených (Jaguar E, Austin Healeky) kolech nějakých 150-200km/h v rychlém esíčku bez ratardéru mezi stromy před Špicí a teprve poté dobržduje před križovatkou, to je pohled pro bohy!
Navíc při Vltavě bývá kupodivu i na Špici málo lidí, a vnitřek bývá zcela neobsazen, takže je možno si stouonou kamkoliv.
Rozhodně toto místo při Vltavě doporučuji! (zatímco při Šumavě už je to z důvodu velikého množství lidí a především intalaci redartéru diksutabilní)
AlesGute
07.06.2007, 12:27
quote:
quote:
www.SKODAteam.cz
Starosta
Jelikož jsme na tom co se týče původu i životní geografické situace úplně stejně jako Starosta, byť Starosta je zanícenější obdivovatel Šumavy, poradím pár tipů na páteční RZ.
RZ 1,3 Petrovičky-Pečetín: Já osobně bych si asi vybral sérii 3 přehledných zatáček na louce cca 50 m před obcí Petrovice. Smyky se zde asi čekat nedají, ale myslím, že z hlediska sledování stylu jízdy jednotlivých posádek je to zajímavé místo a auta by zde budou vidět dlouhou dobu hlavně.
Na druhý průjezd bych šel do obce Němčice, kde je velmi ostrý vracák obdobný tomu slavnému v Mlázovech, co se jezdívá při Šumavě. Smyky/ručky zaručeny.
Dále je zde možnost co doporučoval vhml, jít na start v Petrovičkách. Kromě startu jednotlivých posádek zde bude k vidění při jejich druhém průjezdu též pravoúhlé odbočení.
Dále je možno jít na místo přímo na okraji Petrovic, zde je poměrně pomalé pravoúhlé odbočení přes hranu a výheld následující 2-(3) rychlejší zatáčky a (posléze odbočení) na úzké silnici. Ale myslím, že se zde pojede čistě klidně a preferoval bych spíše místa dříve uvedená.
RZ 2 Činovský okruh:
Jak již připomenul vhml, při Vltavě je Čínov bez redartéru, což znamená daleko atraktivnější podívanou než při Šumavě, zejména na "Špici" u Klatov. Pohled na to, jak se řítí historický vůz na úzkých, ideálně drátených (Jaguar E, Austin Healeky) kolech nějakých 150-200km/h v rychlém esíčku bez ratardéru mezi stromy před Špicí a teprve poté dobržduje před križovatkou, to je pohled pro bohy!
Navíc při Vltavě bývá kupodivu i na Špici málo lidí, a vnitřek bývá zcela neobsazen, takže je možno si stouonou kamkoliv.
Rozhodně toto místo při Vltavě doporučuji! (zatímco při Šumavě už je to z důvodu velikého množství lidí a především intalaci redartéru diksutabilní)
AlesGute
07.06.2007, 12:36
Jinak v souvislosti s Vltavou/Šumavou musím zmínit, že celkem zajímavý pohled na Šumavu a bývalé i současné RZty dá člověku i účast na známém bikemarathonu Král Šumavy, kterého se pravidelně zúčastňuji (letos dobré, porazil jsem všechny své kámoše, byť za cenu mnoha odřenin v úniku v 5ti kilometrovém sjezdu z Plošiny na Patrasku a pomohlo mi i soupeřova nepříjemnost v podobě nýtování řetezu za pomoci müsli tyčinky :) .
Trať bike marathonu neustále křižuje bývalé i současné RZ, a letos se jelo například přes hřeben Velkého a Malého Bítova, kde v 2. polovině 80. let vedla při Šumavě opakovaně 20ti(!) kilometrová plně šotolinová RZ! Po zániku místních kolchozů jsou však po 20ti letrech zdejší lesní cesty, po kterých tehdy vedly RZ, průjezdné tak akorát pro to horské kolo...je to taková zajímavá ilustrace vývoje rally a potažmo i krajiny v posledních 20ti letech u nás.
Upravil - AlesGute 07 Jun 2007 12:39:09
AlesGute
07.06.2007, 12:36
Jinak v souvislosti s Vltavou/Šumavou musím zmínit, že celkem zajímavý pohled na Šumavu a bývalé i současné RZty dá člověku i účast na známém bikemarathonu Král Šumavy, kterého se pravidelně zúčastňuji (letos dobré, porazil jsem všechny své kámoše, byť za cenu mnoha odřenin v úniku v 5ti kilometrovém sjezdu z Plošiny na Patrasku a pomohlo mi i soupeřova nepříjemnost v podobě nýtování řetezu za pomoci müsli tyčinky :) .
Trať bike marathonu neustále křižuje bývalé i současné RZ, a letos se jelo například přes hřeben Velkého a Malého Bítova, kde v 2. polovině 80. let vedla při Šumavě opakovaně 20ti(!) kilometrová plně šotolinová RZ! Po zániku místních kolchozů jsou však po 20ti letrech zdejší lesní cesty, po kterých tehdy vedly RZ, průjezdné tak akorát pro to horské kolo...je to taková zajímavá ilustrace vývoje rally a potažmo i krajiny v posledních 20ti letech u nás.
Upravil - AlesGute 07 Jun 2007 12:39:09
Za hodinu jedeme trenovat tak se snad večer dostanu k netu abych poreferoval o nejakejch vytipovanejch mistech
www.SKODAteam.cz
Za hodinu jedeme trenovat tak se snad večer dostanu k netu abych poreferoval o nejakejch vytipovanejch mistech
www.SKODAteam.cz
quote:
www.SKODAteam.cz
Dík, to se bude určitě hodit. Zaměř se, prosím, na RZ 4/7/10. 8D
quote:
www.SKODAteam.cz
Moc to s tim treninkem neprehanejte. Nerad bych vas nekde potkal v protismeru v plny rychlosti.
Kazdopadne co se tyka prvni sobotni RZty tak bych doporucoval budto Přestanice nebo Cihelna (tam se musi dojit ale tak cca 1km pešky od Přestanic) No asi nejlepsi misto na trati je prave odboceni v Žíkovech po dlouhem sjezdu. Tam je přístup od Sušice a Petrovic. Jinak na tehle trati je spousta zajimavych mist ale spatne dostupnych pro diváka. (serie zatáček pod H.M.Boží) pak levý vyngl v Drouhavči, pěkný sjezd dolů z Horního Staňkova, zatáčky pod Cihelnou, atd atd
quote:
quote:
www.SKODAteam.cz
www.SKODAteam.cz
Moc to s tim treninkem neprehanejte. Nerad bych vas nekde potkal v protismeru v plny rychlosti.
Kazdopadne co se tyka prvni sobotni RZty tak bych doporucoval budto Přestanice nebo Cihelna (tam se musi dojit ale tak cca 1km pešky od Přestanic) No asi nejlepsi misto na trati je prave odboceni v Žíkovech po dlouhem sjezdu. Tam je přístup od Sušice a Petrovic. Jinak na tehle trati je spousta zajimavych mist ale spatne dostupnych pro diváka. (serie zatáček pod H.M.Boží) pak levý vyngl v Drouhavči, pěkný sjezd dolů z Horního Staňkova, zatáčky pod Cihelnou, atd atd
quote:
quote:
www.SKODAteam.cz
www.SKODAteam.cz
Starosta
07.06.2007, 15:46
quote:
www.SKODAteam.cz
[/quote]
Díky za pozvání, rád ho někdy využiju. Mám tu krajinu okolo moc rád, Zámyšl, Javoříčko, nabo samota na Jarkovicích, výhledy s Telečku (ten je vlastně nad vámi, ne?). Nevím, jak přesně rozplánuju tenhle víkend, ještě to záleží na tom, jestli se mnou vyrazí celá rodina nebo jen část, zkusím napsat večer v pátek na mejl, uvidíme, třeba se nějkde sejdeme. Starosta
Starosta
07.06.2007, 15:46
quote:
www.SKODAteam.cz
[/quote]
Díky za pozvání, rád ho někdy využiju. Mám tu krajinu okolo moc rád, Zámyšl, Javoříčko, nabo samota na Jarkovicích, výhledy s Telečku (ten je vlastně nad vámi, ne?). Nevím, jak přesně rozplánuju tenhle víkend, ještě to záleží na tom, jestli se mnou vyrazí celá rodina nebo jen část, zkusím napsat večer v pátek na mejl, uvidíme, třeba se nějkde sejdeme. Starosta
hehe, javoricko, tam odsud mam spolujezdce na a zaroven spoluzaka. Jinak co se tyce Rz tak doporucuju na Čtyřce: prujzd obci Hory matky bozi. 4 vingly na sto metrech, objezd parku na navsi. druhej kilometr RZ. Potom na sedmym kilometru odbocku do Cihelny. Po náletu je v levý dlouhý pět odbočení do pravý šest přes vant úzký. moooc pekny to tam je. Pata rychlotka. tam leda se kouknou na stopku jak vsem hori brzdy. Sedum kilometru palba lesem z kopcem. Nju a na sestce je na sedmym kilometru pekny uzky odboceni mezi domy ve zbynicich a L9 pres vant na 11km v Čermný. Hawk. du spát
www.SKODAteam.cz
hehe, javoricko, tam odsud mam spolujezdce na a zaroven spoluzaka. Jinak co se tyce Rz tak doporucuju na Čtyřce: prujzd obci Hory matky bozi. 4 vingly na sto metrech, objezd parku na navsi. druhej kilometr RZ. Potom na sedmym kilometru odbocku do Cihelny. Po náletu je v levý dlouhý pět odbočení do pravý šest přes vant úzký. moooc pekny to tam je. Pata rychlotka. tam leda se kouknou na stopku jak vsem hori brzdy. Sedum kilometru palba lesem z kopcem. Nju a na sestce je na sedmym kilometru pekny uzky odboceni mezi domy ve zbynicich a L9 pres vant na 11km v Čermný. Hawk. du spát
www.SKODAteam.cz
Starosta
08.06.2007, 00:53
Díky moc za tipy. Asi v So ráno zkusím ty HMB nebo Žíkov, nevím, jestli Cihelnu stihnu. Ta pětka je opravdu spíš na kochání se přírodou... No a zítra snad stihnu druhé Petrovičky, nejspíš do Němčic. Star.
Starosta
08.06.2007, 00:53
Díky moc za tipy. Asi v So ráno zkusím ty HMB nebo Žíkov, nevím, jestli Cihelnu stihnu. Ta pětka je opravdu spíš na kochání se přírodou... No a zítra snad stihnu druhé Petrovičky, nejspíš do Němčic. Star.
Tak já to vidím na Cihelnu, Přestanice to jistí..
Starosta
08.06.2007, 11:40
quote:
Hmmm...jsem zvědav, jak rychle ráno vyrazíme :-)
Starosta
08.06.2007, 11:40
quote:
Hmmm...jsem zvědav, jak rychle ráno vyrazíme :-)
nevim co je na tom pravdy ale cihelna by se nemela ject tou ouzkou rpepojkou ale normalne po silnici. Nekdo tam prej pri treninkui trefil slepici, tak si nakej strejda stezoval. Ale nevim to oficialne, zatim sem doma. Jedeme az ve ctyri do klatov
www.SKODAteam.cz
nevim co je na tom pravdy ale cihelna by se nemela ject tou ouzkou rpepojkou ale normalne po silnici. Nekdo tam prej pri treninkui trefil slepici, tak si nakej strejda stezoval. Ale nevim to oficialne, zatim sem doma. Jedeme az ve ctyri do klatov
www.SKODAteam.cz
Ono se má jet na cihelně tou zkratkou?? myslel jsem normalne po hlavni. No to je jedno tam by byl zajimavy ten sjezd na tu spojku tam by se mohlo skakat
quote:
www.SKODAteam.cz
www.SKODAteam.cz
Ono se má jet na cihelně tou zkratkou?? myslel jsem normalne po hlavni. No to je jedno tam by byl zajimavy ten sjezd na tu spojku tam by se mohlo skakat
quote:
www.SKODAteam.cz
www.SKODAteam.cz
Výsledky: http://www.historic-vltava-rallye.cz/doc/vysledky/HVR_2007_vysledky.pdf
Výsledky: http://www.historic-vltava-rallye.cz/doc/vysledky/HVR_2007_vysledky.pdf
Starosta
08.06.2007, 22:57
Tak jsem dnes stihnul Němčice, zato s celou rodinou. Škoda toho protislunce, ale s tím prachem to zase vypadalo tak mysticky, jak se ta auta nořila zpoza horizontu...
Nejvíc mne nadchnul Fryč na Fiatu, zatím desátý. Nejsem si teď jist, ale myslím, že to byla ta Lancia, co mne zvukem úplně přimrazila...
Velká smůla byla, že pravidelňáci měli těsně před zatáčkou kontrolu, takže se většina z nich plížila jako...ani nechci říkat co. Aspoň se to snažili napravit pokusem o smyk hned za kontrolou. Břéťa Šindelář nikdy nezklame, prostě tak plného trabíka jako s ním a s jeho spolujezdcem prostě neuvidíte. Jedině s tou škůdkou se tvářili, jako by pravidelnost ani nejeli a drandili to (neseděli mi nějak podle startovky, ale při pátku jsem oslaben, takže jsem se možná jen špatně koukal...).
Kdybyste někdo věděl, jak dopadne ta cihelna (Hornovi?), dejte prosím vědět, jestli má smysl se tam vydávat, jelikož zítra vyrazím možná sám nebo jen s částí rodiny, tak bych to stíhal.
Hezkou sobotu, Starosta
Starosta
08.06.2007, 22:57
Tak jsem dnes stihnul Němčice, zato s celou rodinou. Škoda toho protislunce, ale s tím prachem to zase vypadalo tak mysticky, jak se ta auta nořila zpoza horizontu...
Nejvíc mne nadchnul Fryč na Fiatu, zatím desátý. Nejsem si teď jist, ale myslím, že to byla ta Lancia, co mne zvukem úplně přimrazila...
Velká smůla byla, že pravidelňáci měli těsně před zatáčkou kontrolu, takže se většina z nich plížila jako...ani nechci říkat co. Aspoň se to snažili napravit pokusem o smyk hned za kontrolou. Břéťa Šindelář nikdy nezklame, prostě tak plného trabíka jako s ním a s jeho spolujezdcem prostě neuvidíte. Jedině s tou škůdkou se tvářili, jako by pravidelnost ani nejeli a drandili to (neseděli mi nějak podle startovky, ale při pátku jsem oslaben, takže jsem se možná jen špatně koukal...).
Kdybyste někdo věděl, jak dopadne ta cihelna (Hornovi?), dejte prosím vědět, jestli má smysl se tam vydávat, jelikož zítra vyrazím možná sám nebo jen s částí rodiny, tak bych to stíhal.
Hezkou sobotu, Starosta
Starosta
08.06.2007, 23:00
P.S. Se zájmem jsem pozoroval od vidění známé tváře, tak nevím, kolik se nás v těch Němčicích z tohoto fóra sešlo...nebo sjelo, že, vhml? :D Star.
Starosta
08.06.2007, 23:00
P.S. Se zájmem jsem pozoroval od vidění známé tváře, tak nevím, kolik se nás v těch Němčicích z tohoto fóra sešlo...nebo sjelo, že, vhml? :D Star.
Cihelna se s konecnou platnosti jede pres vesnici a ne tou prepojkou. Skoda, podle me nejhezci pasaz cely souteze. Jinak zatim jedeme celkem v pořádku, auto občas zlobí. Jednu chvíli jsme místo elektromagnetický trysky karburatoru meli cigaretovej filtr. Úzasnej pohled na ten napis Start cumejici z karbu. Pak byly jeste problemy s prvni komorou. Ale uz je vse v poradku a rano se jede dal
www.SKODAteam.cz
Cihelna se s konecnou platnosti jede pres vesnici a ne tou prepojkou. Skoda, podle me nejhezci pasaz cely souteze. Jinak zatim jedeme celkem v pořádku, auto občas zlobí. Jednu chvíli jsme místo elektromagnetický trysky karburatoru meli cigaretovej filtr. Úzasnej pohled na ten napis Start cumejici z karbu. Pak byly jeste problemy s prvni komorou. Ale uz je vse v poradku a rano se jede dal
www.SKODAteam.cz
Starosta
08.06.2007, 23:40
Upravil - Starosta 08 Jun 2007 23:41:33
Starosta
08.06.2007, 23:40
Upravil - Starosta 08 Jun 2007 23:41:33
Starosta
08.06.2007, 23:42
quote:
www.SKODAteam.cz
Díky, škoda. Zítra hodně štěstí!!! Star.
Starosta
08.06.2007, 23:42
quote:
www.SKODAteam.cz
Díky, škoda. Zítra hodně štěstí!!! Star.
Tak jsem asi první, kdo píše dojmy ze soboty.
Bod jedna: počet soutěžících. Opravdu má cenu pořádat takovou soutěž , aby startovalo 36 aut a 7 pravidelňáků? Asi by bylo vhodné, aby se již mnohokrát jmenovaní klatovští autokluboví senioři podívali třeba do Švihova na účast při soutěži pořádané bez dotací autoklubu panem Krobem (to mají asi nejblíž), nebo na jinou amatérskou akci, a vzali k tomu zasloužilé vedení autoklubu. Mám dojem, že v Evropě jsou historici zejména doménou "gentlemanů" středního věku, kteří si sice pozdě, ale přece plní svůj sen. A mezi nimi najdete milionáře, kteří pak vodí Porsche nebo béčkové klenoty, stejně tak středněpříjmovou skupinu s Autobianchi A112, Fiatem Uno, Toyotou Starlet a podobnými vozy. Proč to u nás nejde, proč se nikdo nezabývá příčinou? Před ca 2-ma týdny byl na eWRC článek p. Tenkla, který vyvolal zajímavé reakce. S odstupem si troufnu říct, že asi nejblíž k "pravdě" byla reakce p. Vrátila, ačkoli sklidila bouři odporu.
Bod dva: co jsem viděl. Byl jsem jen na dvou místech, protože jsem přijel pozdě. To první, RZ4/7/10,objezd návsi v Horách Matky Boží stálo za starou belu. Jediné zajímavější místo bylo příjezd na náves, kde se katovalo (jak kdo) skoro celým autem přes obrubník. Zbytek nebyl vidět přes divokou vegetaci (odhadl bych, že jim asi v zimě ukradli obecní sekačku). Tam taky opět zaklepal motor Š130LR Stráského s Kacerovským, poskládaný v průběhu tohoto týdne. Pak jsem byl na poslední RZ 12 v Čermné a tam se děly věci. Na oko i čas nejhezčí průjezd Tenkl (naprosto přesně provedená ručka), Emil radši s velkým nadjetíl přes trávník bez ručky (halt tam není hydraulická a u mechanické se na suchu ne vždy podaří zadek bloknout). Další dva Oply Cart-centra upřímně řečeno spíš nic než moc, bylo i couvání. Divoké kousky ale teprve přišly. Během zkoušky se přiblížil Jirátko na dohled před ním jedoucího Saabu, čímž vznik efekt červeného hadru na býka a Jirátko byl v kose přes hranu moc rychlý a započal likvidaci betonové podezdívky plotu, naštěstí i s poškozením bez zastavení odjel. Podobný efekt nastal mezi oběma Fulviemi, Kroupar dojížděl finskou Lancii a v kose musel couvat po chcípnutí motoru. Hloušek zastavil od plotu doslova na centimetry, taky couvačka. Plot ale stejně bez vyvalení betonu nepřežil, vyvalil ho s tisícárnou Bělohradský. Na to, že to byla poslední RZ-ta bylo až příliš živo.
V pravidelňácích museli jet pěknou střelbu Hornovi (vhlm a ?vhst?), před fotobuňkou čekali hodně přes minutu a pouštěli před sebe dámy v zeleném Jaguaru PVC T601, které předtím zřejmě předjeli.
Tak jsem asi první, kdo píše dojmy ze soboty.
Bod jedna: počet soutěžících. Opravdu má cenu pořádat takovou soutěž , aby startovalo 36 aut a 7 pravidelňáků? Asi by bylo vhodné, aby se již mnohokrát jmenovaní klatovští autokluboví senioři podívali třeba do Švihova na účast při soutěži pořádané bez dotací autoklubu panem Krobem (to mají asi nejblíž), nebo na jinou amatérskou akci, a vzali k tomu zasloužilé vedení autoklubu. Mám dojem, že v Evropě jsou historici zejména doménou "gentlemanů" středního věku, kteří si sice pozdě, ale přece plní svůj sen. A mezi nimi najdete milionáře, kteří pak vodí Porsche nebo béčkové klenoty, stejně tak středněpříjmovou skupinu s Autobianchi A112, Fiatem Uno, Toyotou Starlet a podobnými vozy. Proč to u nás nejde, proč se nikdo nezabývá příčinou? Před ca 2-ma týdny byl na eWRC článek p. Tenkla, který vyvolal zajímavé reakce. S odstupem si troufnu říct, že asi nejblíž k "pravdě" byla reakce p. Vrátila, ačkoli sklidila bouři odporu.
Bod dva: co jsem viděl. Byl jsem jen na dvou místech, protože jsem přijel pozdě. To první, RZ4/7/10,objezd návsi v Horách Matky Boží stálo za starou belu. Jediné zajímavější místo bylo příjezd na náves, kde se katovalo (jak kdo) skoro celým autem přes obrubník. Zbytek nebyl vidět přes divokou vegetaci (odhadl bych, že jim asi v zimě ukradli obecní sekačku). Tam taky opět zaklepal motor Š130LR Stráského s Kacerovským, poskládaný v průběhu tohoto týdne. Pak jsem byl na poslední RZ 12 v Čermné a tam se děly věci. Na oko i čas nejhezčí průjezd Tenkl (naprosto přesně provedená ručka), Emil radši s velkým nadjetíl přes trávník bez ručky (halt tam není hydraulická a u mechanické se na suchu ne vždy podaří zadek bloknout). Další dva Oply Cart-centra upřímně řečeno spíš nic než moc, bylo i couvání. Divoké kousky ale teprve přišly. Během zkoušky se přiblížil Jirátko na dohled před ním jedoucího Saabu, čímž vznik efekt červeného hadru na býka a Jirátko byl v kose přes hranu moc rychlý a započal likvidaci betonové podezdívky plotu, naštěstí i s poškozením bez zastavení odjel. Podobný efekt nastal mezi oběma Fulviemi, Kroupar dojížděl finskou Lancii a v kose musel couvat po chcípnutí motoru. Hloušek zastavil od plotu doslova na centimetry, taky couvačka. Plot ale stejně bez vyvalení betonu nepřežil, vyvalil ho s tisícárnou Bělohradský. Na to, že to byla poslední RZ-ta bylo až příliš živo.
V pravidelňácích museli jet pěknou střelbu Hornovi (vhlm a ?vhst?), před fotobuňkou čekali hodně přes minutu a pouštěli před sebe dámy v zeleném Jaguaru PVC T601, které předtím zřejmě předjeli.
quote:
Tam taky opět zaklepal motor Š130LR Stráského s Kacerovským, poskládaný v průběhu tohoto týdne.
Auto už je rozebrané a skutečná závada odhalena - naštěstí zaklepala "jenom" převodovka... motor je OK!
quote:
Tam taky opět zaklepal motor Š130LR Stráského s Kacerovským, poskládaný v průběhu tohoto týdne.
Auto už je rozebrané a skutečná závada odhalena - naštěstí zaklepala "jenom" převodovka... motor je OK!
To PavKac
Relativně dobrá zpráva, škoda, že nevydržela, už by to letos chtělo. A dík za radu na pěkné místo.
Upravil - Jiříček 10 Jun 2007 09:40:02
To PavKac
Relativně dobrá zpráva, škoda, že nevydržela, už by to letos chtělo. A dík za radu na pěkné místo.
Upravil - Jiříček 10 Jun 2007 09:40:02
Starosta
10.06.2007, 09:47
Čermná byla skutečně výborné místo, které by si zasloužila i "velká" rallye. Čekali jsme tu při 6, kdy to někdo lupne do té betonové podezdívky, a ono to přišlo až v posledním průjezdu. Bohužel tady skončila 31 (Hostaš-Hostaš) pro technickou závadu. Kubíček s Valachem za to opravdu brali (trochu to s tou ručkou přehnali), řada dalších také. Emil s tou Škodou 130 opravdu jezdí dost opatrně, celkovým čtvrtým místem mne (pozitivně) překvapil. Čtyřnulka (Vítovec), tj. předjezdec pravidelňáků, která ráno na 4 i v pátek na 3 předvedla krásné průjezdy, bohužel nedorazila, neboť údajně mezitím skončila v rybníku...
Čtyřicet aut je fakt málo, netuším, kde je zakopaný pes, proč přijedou jen Finové, kteří poberou jednoho Estonce a jednoho Švéda (byť s překrásným Saabem), ani jeden Němec nebo Rakušák. Sami pořadatelé při sušické "šou" hlásili, že čtyřicet posádek je opravdu málo a že se má příští rok blýskat na lepší časy, tak jsem zvědav.
Celkově - byla to taková pohodovka (byť s urputným bojem o první místo, které nakonec uzmul po prvém dnu vedoucímu Tenklovi Hrubý), rád přijedu za rok zas. Ale aby to byl pořádný závod, chtělo by to přeci jen víc aut.
Star.
P.S. Jedno doporučení pro pořadatele. Rád budu čekat na pravidelňáky, ale ono by to chtělo - kvůli divákům - dávat ty fotobuňky až za zatáčky, protože i řada pravidelňáků je ochotna projet zatáčku svižně, ale ne tehdy, když před ní je fotobuňka, ke které se pomalu táhnou nebo před kterou zastaví.
Upravil - Starosta 10 Jun 2007 09:49:22
Starosta
10.06.2007, 09:47
Čermná byla skutečně výborné místo, které by si zasloužila i "velká" rallye. Čekali jsme tu při 6, kdy to někdo lupne do té betonové podezdívky, a ono to přišlo až v posledním průjezdu. Bohužel tady skončila 31 (Hostaš-Hostaš) pro technickou závadu. Kubíček s Valachem za to opravdu brali (trochu to s tou ručkou přehnali), řada dalších také. Emil s tou Škodou 130 opravdu jezdí dost opatrně, celkovým čtvrtým místem mne (pozitivně) překvapil. Čtyřnulka (Vítovec), tj. předjezdec pravidelňáků, která ráno na 4 i v pátek na 3 předvedla krásné průjezdy, bohužel nedorazila, neboť údajně mezitím skončila v rybníku...
Čtyřicet aut je fakt málo, netuším, kde je zakopaný pes, proč přijedou jen Finové, kteří poberou jednoho Estonce a jednoho Švéda (byť s překrásným Saabem), ani jeden Němec nebo Rakušák. Sami pořadatelé při sušické "šou" hlásili, že čtyřicet posádek je opravdu málo a že se má příští rok blýskat na lepší časy, tak jsem zvědav.
Celkově - byla to taková pohodovka (byť s urputným bojem o první místo, které nakonec uzmul po prvém dnu vedoucímu Tenklovi Hrubý), rád přijedu za rok zas. Ale aby to byl pořádný závod, chtělo by to přeci jen víc aut.
Star.
P.S. Jedno doporučení pro pořadatele. Rád budu čekat na pravidelňáky, ale ono by to chtělo - kvůli divákům - dávat ty fotobuňky až za zatáčky, protože i řada pravidelňáků je ochotna projet zatáčku svižně, ale ne tehdy, když před ní je fotobuňka, ke které se pomalu táhnou nebo před kterou zastaví.
Upravil - Starosta 10 Jun 2007 09:49:22
Starosta
10.06.2007, 10:21
ale pravidelňáky jsem nenašel. Star.
Starosta
10.06.2007, 10:21
ale pravidelňáky jsem nenašel. Star.
Taky něco:tak především musím popřát vítězi soutěže Jirkovi Hrubému na jeho krásném a silném BMW2002Ti.Jel parádně.Pátek jsme z časových důvodů vynechali,takže jsme se vrhly v sobotu hned na start Rz4 do Mokrosuk aby jsme si prohlédli st. pole co nejmíň pošramocené.Pak jsme se vrhly na nedalekou Rz6 do obce Tedražice.Tam byl rychlý příjezd mezi domy na širokou náves s následným technickým výjezdem z obce u zem.družstva.Špička jela čistě s mírnými smyky,finská škola neskučný nasazení.Nejvíc smekám před posádkou Opelu Manta kde řidič vše kočíroval jen rukama(byl na inv. vozíku).Na téhle Rz taky skončil předjezdec pravidelnosti se čtyřmi nulami.Škoda krásné Š120s utopil ji na konci vsi v místním bahňáku.Následoval přesun na cíl Rz8 do obce Dlouhá Ves.Tam jsme si v klidu prohlédli nasazení posádek po Rz v tak parném dni plus dosažené časy.Jediné pozdvižení udělal týpek na Saabu když mu hořely brzdy a on jen suše konstatoval že "nema problema".To mě dostalo :-).Pak komentované přeskupení na oběd na náměstí v Sušici.Pěkně vše pohromadě.Přesun na Rz9 do obce Zbynice na návsi rychlý průjezd z kopce ca 400-500m a následné těžké odbočení na velmi úzkou za zídku.Tam už to nejelo Kacerovskému se 130LR,Finové zase neskutečně,Hrubý s Tenklem jeli rovinu a bylo vidět,že chce každý moc vyhrát,ostatní to svoje.Emil musí jet hodně na srdce ve 2,3kových zatáčkách jinak si jeho výsledek neumým vysvětlit,holt pan jezdec.
Rz11 jsme mazali za start(tak 300m) do Kašperských Hor.1km trati jak na dlani lemovaný silnými stromy s různě obtížnými poloměry zatáček.Tam musím zmínit Finského předjezdce s nehomologovanou Toyotou Starlet.Ten předváděl neuvěřitelný sport a chtěl bych znát jeho časy..byl by to jistý adept na vítěze.Na tomhle úseku bylo sqvělé sledovat jaké kdo má srdíčko a co si s autem dovolí.Stromy totiž budily zasloužený respekt a silnice byla fakt úzká.Pak na závěr ještě Rz12 zpět na výjezd z obce Tedražice tam v té nakopávací zatáčce u Zem. družstva jeli všichni neskutečnou palbu.To jsem prostě nepochopil,závody až do konce.Gratuluju.
Na rampě v Klatovech mi nejvíce zklamal pan Tenkl.Neunesl porážku a vymlouval se na kde co,že nebyly k dispozici výsledky a tak.Ale on je dost zkušený na to aby si takové věci ohlídal.Navíc už potřeboval jako sůl aby mu někdo vyprášil kožich.Takže pěkná podívaná.Ale jsem zvědav jak to tedy bude dál co se kvality a počtu posádek týká.jeli jsme tuhle soutěž několikrát v pravidelnosti za dob pana Trajbolda a ten uměl kvalitní zahraniční posádky přilákat.Škoda..na Porsche Wigrena atd. se koukalo taky pěkně..takže příště zas někdy.
Taky něco:tak především musím popřát vítězi soutěže Jirkovi Hrubému na jeho krásném a silném BMW2002Ti.Jel parádně.Pátek jsme z časových důvodů vynechali,takže jsme se vrhly v sobotu hned na start Rz4 do Mokrosuk aby jsme si prohlédli st. pole co nejmíň pošramocené.Pak jsme se vrhly na nedalekou Rz6 do obce Tedražice.Tam byl rychlý příjezd mezi domy na širokou náves s následným technickým výjezdem z obce u zem.družstva.Špička jela čistě s mírnými smyky,finská škola neskučný nasazení.Nejvíc smekám před posádkou Opelu Manta kde řidič vše kočíroval jen rukama(byl na inv. vozíku).Na téhle Rz taky skončil předjezdec pravidelnosti se čtyřmi nulami.Škoda krásné Š120s utopil ji na konci vsi v místním bahňáku.Následoval přesun na cíl Rz8 do obce Dlouhá Ves.Tam jsme si v klidu prohlédli nasazení posádek po Rz v tak parném dni plus dosažené časy.Jediné pozdvižení udělal týpek na Saabu když mu hořely brzdy a on jen suše konstatoval že "nema problema".To mě dostalo :-).Pak komentované přeskupení na oběd na náměstí v Sušici.Pěkně vše pohromadě.Přesun na Rz9 do obce Zbynice na návsi rychlý průjezd z kopce ca 400-500m a následné těžké odbočení na velmi úzkou za zídku.Tam už to nejelo Kacerovskému se 130LR,Finové zase neskutečně,Hrubý s Tenklem jeli rovinu a bylo vidět,že chce každý moc vyhrát,ostatní to svoje.Emil musí jet hodně na srdce ve 2,3kových zatáčkách jinak si jeho výsledek neumým vysvětlit,holt pan jezdec.
Rz11 jsme mazali za start(tak 300m) do Kašperských Hor.1km trati jak na dlani lemovaný silnými stromy s různě obtížnými poloměry zatáček.Tam musím zmínit Finského předjezdce s nehomologovanou Toyotou Starlet.Ten předváděl neuvěřitelný sport a chtěl bych znát jeho časy..byl by to jistý adept na vítěze.Na tomhle úseku bylo sqvělé sledovat jaké kdo má srdíčko a co si s autem dovolí.Stromy totiž budily zasloužený respekt a silnice byla fakt úzká.Pak na závěr ještě Rz12 zpět na výjezd z obce Tedražice tam v té nakopávací zatáčce u Zem. družstva jeli všichni neskutečnou palbu.To jsem prostě nepochopil,závody až do konce.Gratuluju.
Na rampě v Klatovech mi nejvíce zklamal pan Tenkl.Neunesl porážku a vymlouval se na kde co,že nebyly k dispozici výsledky a tak.Ale on je dost zkušený na to aby si takové věci ohlídal.Navíc už potřeboval jako sůl aby mu někdo vyprášil kožich.Takže pěkná podívaná.Ale jsem zvědav jak to tedy bude dál co se kvality a počtu posádek týká.jeli jsme tuhle soutěž několikrát v pravidelnosti za dob pana Trajbolda a ten uměl kvalitní zahraniční posádky přilákat.Škoda..na Porsche Wigrena atd. se koukalo taky pěkně..takže příště zas někdy.
Nejen na časech bylo vidět, že první 3 jeli pěknou kládu. To je ten pohled, jaký má být, takový to mrazení v zádech, kdy si říkáš "ty vole...".
Neříkám, že ostatní jeli jak na výlet, ale kadetí, Jirka Hrubý, snad Hejhal a ten Švéd s Escortem - to bylo..
Jinak ve druhém průjezdu Přestanicemi to po prudkém brždění chcíplo Hämäläinenovi s Opelem Mantou. A ten zvuk finské Lancie byl opravdu "nahlas". :)
Nejen na časech bylo vidět, že první 3 jeli pěknou kládu. To je ten pohled, jaký má být, takový to mrazení v zádech, kdy si říkáš "ty vole...".
Neříkám, že ostatní jeli jak na výlet, ale kadetí, Jirka Hrubý, snad Hejhal a ten Švéd s Escortem - to bylo..
Jinak ve druhém průjezdu Přestanicemi to po prudkém brždění chcíplo Hämäläinenovi s Opelem Mantou. A ten zvuk finské Lancie byl opravdu "nahlas". :)
stauber_jun.
10.06.2007, 15:27
Ještě jednou velká gratulace p. Hrubému, jeho výkon byl opravdu vyjímečný. Navíc se mu splnil jeho dávný sen že vyhraje Vltavu.
Jeho krásné BMW 2002 Ti fungovalo bezchybně.
Zato to naše odešlo již po RZ 5, kdy se přihlásil motor, který pravda nebyl tak úplně závodní.
stauber_jun.
10.06.2007, 15:27
Ještě jednou velká gratulace p. Hrubému, jeho výkon byl opravdu vyjímečný. Navíc se mu splnil jeho dávný sen že vyhraje Vltavu.
Jeho krásné BMW 2002 Ti fungovalo bezchybně.
Zato to naše odešlo již po RZ 5, kdy se přihlásil motor, který pravda nebyl tak úplně závodní.
jiříčku ta dáma spolujezdec byl chlap!!!!!
jiříčku ta dáma spolujezdec byl chlap!!!!!
ta dáma spolujezdec byl Sláviny manžel:-) Dojeli jsme je i přesto že jsme startovali za nima dve minuty, meli jsme jistotu kde stoji fotobunka a tak sme alespon na 1RZ mohli svez a ne jak debilove koukat na kazdy krizovatce jestli tam poradatel nahodou nedal fotobunku, tudiz sportovni uroven pravidelnosti absolutne nulová. O tom že to takhle nezajímá diváky ani posádky je škoda mluvit. Proste PAMK, to mluvi za vse. Jinak být to normální soutez tak byla pekna, ale na to ze to byla vltava tak to bylo velmi slabý. Atmosféra, počet účastníků, chyby ve startovní listine a zvlastnich ustanovenich... Mam z toho rozporuplne pocity. Svezení pekny, ale Vltava se vsim vsudy to proste nebyla.
www.SKODAteam.cz
ta dáma spolujezdec byl Sláviny manžel:-) Dojeli jsme je i přesto že jsme startovali za nima dve minuty, meli jsme jistotu kde stoji fotobunka a tak sme alespon na 1RZ mohli svez a ne jak debilove koukat na kazdy krizovatce jestli tam poradatel nahodou nedal fotobunku, tudiz sportovni uroven pravidelnosti absolutne nulová. O tom že to takhle nezajímá diváky ani posádky je škoda mluvit. Proste PAMK, to mluvi za vse. Jinak být to normální soutez tak byla pekna, ale na to ze to byla vltava tak to bylo velmi slabý. Atmosféra, počet účastníků, chyby ve startovní listine a zvlastnich ustanovenich... Mam z toho rozporuplne pocity. Svezení pekny, ale Vltava se vsim vsudy to proste nebyla.
www.SKODAteam.cz
Tak to bude asi tím, že jsem místo dioptrických brýlí měl sluneční...
Tak to bude asi tím, že jsem místo dioptrických brýlí měl sluneční...
A kde byla chyba? V loziskach? Na startu nam vedouci Rz rikal ze nahore stoji LRa, tam se bal ze ste se poprali s nakym domem, ale prilitneme nahoru a vy se tam opalujete :-D
quote:
quote:
www.SKODAteam.cz
A kde byla chyba? V loziskach? Na startu nam vedouci Rz rikal ze nahore stoji LRa, tam se bal ze ste se poprali s nakym domem, ale prilitneme nahoru a vy se tam opalujete :-D
quote:
quote:
www.SKODAteam.cz
quote:
Odešlo trojkové kolečko. A spíš než se opalovali jsme se sušili, koupel ve vlastní šťávě byla tentokrát pořádná!
Upravil - stanis 11 Jun 2007 08:49:05
quote:
Odešlo trojkové kolečko. A spíš než se opalovali jsme se sušili, koupel ve vlastní šťávě byla tentokrát pořádná!
Upravil - stanis 11 Jun 2007 08:49:05
to mas recht, jeste ze muzem ject v trickach a s pootevrenym okynkem. a stejne sme toho meli nakonci dost. V kombinezach to musi bejt hrozny
www.SKODAteam.cz
to mas recht, jeste ze muzem ject v trickach a s pootevrenym okynkem. a stejne sme toho meli nakonci dost. V kombinezach to musi bejt hrozny
www.SKODAteam.cz
quote:
www.SKODAteam.cz
Po pár erzetách už mi to horko ani takové nepřišlo. Nějak mě to otupilo a vůbec jsem se nebál! :D
quote:
www.SKODAteam.cz
Po pár erzetách už mi to horko ani takové nepřišlo. Nějak mě to otupilo a vůbec jsem se nebál! :D
to me to horko prislo cim dal tim vetsi a otupit me taky otupilo. sem usnul na prejezdu ze 7 na 8 do kasperek :-)
www.SKODAteam.cz
to me to horko prislo cim dal tim vetsi a otupit me taky otupilo. sem usnul na prejezdu ze 7 na 8 do kasperek :-)
www.SKODAteam.cz
Ahoj Pavle, napsal jsi to velmi realisticky, byl jsem zpocený a to jsem to jen četl http://emk.cz/?p=249 díky....
Ahoj Pavle, napsal jsi to velmi realisticky, byl jsem zpocený a to jsem to jen četl http://emk.cz/?p=249 díky....
Milan Liška znovu dává své onboardy na web volně ke stažení. RZ1 z Rally Vltava: http://www.rallyvidea.com/odkazy/onboard-lsm-rallyteam-vltava-rallye-2007-rz-1.html
Milan Liška znovu dává své onboardy na web volně ke stažení. RZ1 z Rally Vltava: http://www.rallyvidea.com/odkazy/onboard-lsm-rallyteam-vltava-rallye-2007-rz-1.html
O tom, že je Vltava v krizi nemůže být pochyb - na 3 nejvýznamnějších rallyových serverech se zatím objevila jediná fotogalerie, 3 fotky historika v rybníku a "polotiskovka" Pavla Kacerovského.
O tom, že je Vltava v krizi nemůže být pochyb - na 3 nejvýznamnějších rallyových serverech se zatím objevila jediná fotogalerie, 3 fotky historika v rybníku a "polotiskovka" Pavla Kacerovského.
quote:
Ono to možná není jen krize nějaké jednotlivé soutěže, vezmi si, že ani ten Tišnov není třeba v chatových příspěvcích o moc líp a jsem moooc zvědav, pro kolik lidí
(nepochybně pro víc, ale přece) bude zajímavá tak slavná soutěž, jako je Bohemia...
ML
quote:
Ono to možná není jen krize nějaké jednotlivé soutěže, vezmi si, že ani ten Tišnov není třeba v chatových příspěvcích o moc líp a jsem moooc zvědav, pro kolik lidí
(nepochybně pro víc, ale přece) bude zajímavá tak slavná soutěž, jako je Bohemia...
ML
quote:
....Rz11 jsme mazali za start(tak 300m) do Kašperských Hor.1km trati jak na dlani lemovaný silnými stromy s různě obtížnými poloměry zatáček.Tam musím zmínit Finského předjezdce s nehomologovanou Toyotou Starlet.Ten předváděl neuvěřitelný sport a chtěl bych znát jeho časy..byl by to jistý adept na vítěze....
To ti mohu potvrdit a nebylo to je v této RZ. Delal jsem stopku na celkem sesti RZ a na predjezdcich si zkousime funkcnost spojeni, takze je merime. Fin mel skutecne vynikajici casy se kterymi by urcite nejaky kov slovil.
quote:
....Rz11 jsme mazali za start(tak 300m) do Kašperských Hor.1km trati jak na dlani lemovaný silnými stromy s různě obtížnými poloměry zatáček.Tam musím zmínit Finského předjezdce s nehomologovanou Toyotou Starlet.Ten předváděl neuvěřitelný sport a chtěl bych znát jeho časy..byl by to jistý adept na vítěze....
To ti mohu potvrdit a nebylo to je v této RZ. Delal jsem stopku na celkem sesti RZ a na predjezdcich si zkousime funkcnost spojeni, takze je merime. Fin mel skutecne vynikajici casy se kterymi by urcite nejaky kov slovil.
quote:
Já zatím viděl jen tu polotiskovku. Můžeš mi sem šoupnout tu fotogalerii, zejména pak to auto v rybníce? (někde jsem četl že to byl Vítovec se 120S co jel předjezdce pravidelnosti)
Díky
quote:
Já zatím viděl jen tu polotiskovku. Můžeš mi sem šoupnout tu fotogalerii, zejména pak to auto v rybníce? (někde jsem četl že to byl Vítovec se 120S co jel předjezdce pravidelnosti)
Díky
stauber_jun.
11.06.2007, 18:02
fotky vystaveny na
http://www.rallyejournal.cz/2007/cr/vltava/index.html
stauber_jun.
11.06.2007, 18:02
fotky vystaveny na
http://www.rallyejournal.cz/2007/cr/vltava/index.html
Starosta
11.06.2007, 18:42
quote:
quote:
Díky
Byl to opravdu Vítovec, kde jsou ty fotky s rybníčkem bohužel nevím. V pátek i v sobotu ráno jel opravdu střelbu (na Vltavě stáli vůbec předjezdci za to, viz výše diskuse o Finovi s Toyotou), ale na šesté RZ bohužel skončil, kolem nás už jeli jen pravidlňáci. Star.
Starosta
11.06.2007, 18:42
quote:
quote:
Díky
Byl to opravdu Vítovec, kde jsou ty fotky s rybníčkem bohužel nevím. V pátek i v sobotu ráno jel opravdu střelbu (na Vltavě stáli vůbec předjezdci za to, viz výše diskuse o Finovi s Toyotou), ale na šesté RZ bohužel skončil, kolem nás už jeli jen pravidlňáci. Star.
V rybníce opravdu skončil Jirka. Auto by stačilo akorát vytahnout a vysušit, ale při zvedání jeřábem se prohnula střecha...jinak Slávině startující pár minut po něm chybělo do rybníka asi 20cm.
quote:
www.SKODAteam.cz
Upravil - stanis 12 Jun 2007 13:06:03
V rybníce opravdu skončil Jirka. Auto by stačilo akorát vytahnout a vysušit, ale při zvedání jeřábem se prohnula střecha...jinak Slávině startující pár minut po něm chybělo do rybníka asi 20cm.
quote:
www.SKODAteam.cz
Upravil - stanis 12 Jun 2007 13:06:03
Fotky Vítovce v rybníku jsou na mánii, přesněji: http://www.rally-mania.cz/galerie.php?g=230&au=0
Fotky Vítovce v rybníku jsou na mánii, přesněji: http://www.rally-mania.cz/galerie.php?g=230&au=0
quote:
Souhlasím, ale tady mám přeci jen na mysli tu Vltavu. Tišnov má moc dobrý tiskový servis, PAMK vydal snad jedinou tiskovku. Třeba zde na eWRCu (na hlavní stránce) je 8 odkazů na fotogalerie (nepočítám ty od Stanise, M. Felta a P. Sagnera) a jedno video z Tišnova, kdežto z Historic Vltavy vůbec nic. Na žádném serveru - ani na eWRC 8D - jsem nenašel komentář k této soutěži, natož na ofiko stránkách.
To Štauber jr.: Hezké fotky!
quote:
Souhlasím, ale tady mám přeci jen na mysli tu Vltavu. Tišnov má moc dobrý tiskový servis, PAMK vydal snad jedinou tiskovku. Třeba zde na eWRCu (na hlavní stránce) je 8 odkazů na fotogalerie (nepočítám ty od Stanise, M. Felta a P. Sagnera) a jedno video z Tišnova, kdežto z Historic Vltavy vůbec nic. Na žádném serveru - ani na eWRC 8D - jsem nenašel komentář k této soutěži, natož na ofiko stránkách.
Vítovce mam taky pofocenýho...přiběhly jsme z návsi ca. po 3 min. na již zminovaný úsek..hnus nakopávací zatáčka a za ní schovanej 3m pod urovní ten žabák.Mnoho lidí ze špičky vubec nevědělo že tam voda je :-))
Nejvíc mě srali ty místní křupani co z toho měli vánoce.Mě bylo kluků fakt líto,ale je to sport.hlavně že jsou zdravý.
Vítovce mam taky pofocenýho...přiběhly jsme z návsi ca. po 3 min. na již zminovaný úsek..hnus nakopávací zatáčka a za ní schovanej 3m pod urovní ten žabák.Mnoho lidí ze špičky vubec nevědělo že tam voda je :-))
Nejvíc mě srali ty místní křupani co z toho měli vánoce.Mě bylo kluků fakt líto,ale je to sport.hlavně že jsou zdravý.
v tomto kraji je koupání aut dost obvyklé
viz www.rallyejournal.cz ICWEST PODBRDSKÁ 2004
v tomto kraji je koupání aut dost obvyklé
viz www.rallyejournal.cz ICWEST PODBRDSKÁ 2004
A porovnejte Vltavu s Pošumavavským pohárem pořádaným RKHA. 2x tolik posádek, o hodně více informací a množství fotek ani nemluvě. A to je Vltava jediný závod FIA Mistrovství zóny střední evropy historiků v ČR. Což si myslím by za trochu zmínění někde stálo
quote:
quote:
www.SKODAteam.cz
A porovnejte Vltavu s Pošumavavským pohárem pořádaným RKHA. 2x tolik posádek, o hodně více informací a množství fotek ani nemluvě. A to je Vltava jediný závod FIA Mistrovství zóny střední evropy historiků v ČR. Což si myslím by za trochu zmínění někde stálo
quote:
quote:
www.SKODAteam.cz
JK racing
12.06.2007, 00:08
Taky mi jich bylo líto. Ale po té co jsem shlédnul video si troufám říci že to byla chyba posádky.
quote:
JK racing
12.06.2007, 00:08
Taky mi jich bylo líto. Ale po té co jsem shlédnul video si troufám říci že to byla chyba posádky.
quote:
MravenecZ
12.06.2007, 08:19
Za eWRC můžu říci jen to, že jsme se nemohli rozkrájet. Ten kdo na rally mohl, jel do Tišnova vzhledem k povinostem, které třeba fotografové mají vůči posádkám, či různým periodikům. Zvolení termínu Vltavy v kolizi s Tišnovem se jasně ukázalo jako špatné. Je to škoda, protože alespoň z mého pohledu si historici publicitu zaslouží a je na ně pěkné pokoukání. Je třeba se v případě termínu trochu zamyslet. Podobný problém může nastat v případě nového termínu pro Labskou a Waldviertel rally v Rakousku kam každoročně mnoho českých fotografů spěchá. Ale pokud vezmu vážně názory, že divák či novinář je na rally jen škodná, tak je to vlastně dobře, ne?
MravenecZ
12.06.2007, 08:19
Za eWRC můžu říci jen to, že jsme se nemohli rozkrájet. Ten kdo na rally mohl, jel do Tišnova vzhledem k povinostem, které třeba fotografové mají vůči posádkám, či různým periodikům. Zvolení termínu Vltavy v kolizi s Tišnovem se jasně ukázalo jako špatné. Je to škoda, protože alespoň z mého pohledu si historici publicitu zaslouží a je na ně pěkné pokoukání. Je třeba se v případě termínu trochu zamyslet. Podobný problém může nastat v případě nového termínu pro Labskou a Waldviertel rally v Rakousku kam každoročně mnoho českých fotografů spěchá. Ale pokud vezmu vážně názory, že divák či novinář je na rally jen škodná, tak je to vlastně dobře, ne?
Starosta
12.06.2007, 08:58
quote:
Myslím, že se Šumava letos v oblasti "PR" dost vylepšila, brzy bylo něco na webovkách, atd. Bohužel u Vltavy to byla pořád docela slabota, i když letos jsem aspoň na Rádiu Šumava zaslechl, že se něco děje, zatímco v posledních letech ticho po pěšině (a to tam hlásí opravdu kdejakou akci v regionu). Nevím, jestli při volbě termínu vůbec o nějakém Tišnově uvažovali, ale věřím, že to kvůli zahraničním posádkám taky nemusejí mít tak termínově snadné.
Úplně z jiného soudku - koukal jsem na ty fotky Vítovce v rybníku, a docela se mi líbily i ostatní fotky Tomáše Krčmy. Je z nich totiž vidět, že je to fakt Šumava - ne auto v nějaké anonymní zatáčce v anonymní vísce (nebo zde klasicky na kose u Klatov), ale autor hezky využil tu krajinku. Na fotkách na oficiálním webu Vltavy doporučuji zvláště ty s mažoretkami... Star.
Starosta
12.06.2007, 08:58
quote:
Myslím, že se Šumava letos v oblasti "PR" dost vylepšila, brzy bylo něco na webovkách, atd. Bohužel u Vltavy to byla pořád docela slabota, i když letos jsem aspoň na Rádiu Šumava zaslechl, že se něco děje, zatímco v posledních letech ticho po pěšině (a to tam hlásí opravdu kdejakou akci v regionu). Nevím, jestli při volbě termínu vůbec o nějakém Tišnově uvažovali, ale věřím, že to kvůli zahraničním posádkám taky nemusejí mít tak termínově snadné.
Úplně z jiného soudku - koukal jsem na ty fotky Vítovce v rybníku, a docela se mi líbily i ostatní fotky Tomáše Krčmy. Je z nich totiž vidět, že je to fakt Šumava - ne auto v nějaké anonymní zatáčce v anonymní vísce (nebo zde klasicky na kose u Klatov), ale autor hezky využil tu krajinku. Na fotkách na oficiálním webu Vltavy doporučuji zvláště ty s mažoretkami... Star.
AlesGute
12.06.2007, 09:25
[quote]
Jojo, fotogalerii na oficiálních stránkách http://www.historic-vltava-rallye.cz/ také doporučuji, sice se tam nehraje moc na kvalitu, ale na kvantitu, nicméně kvantita x stovek fotografií je taková, že když to někdo vydrží všechno prohlédnout, tak bude myslím zase na rok celkem uspokojen! :)
AlesGute
12.06.2007, 09:25
[quote]
Jojo, fotogalerii na oficiálních stránkách http://www.historic-vltava-rallye.cz/ také doporučuji, sice se tam nehraje moc na kvalitu, ale na kvantitu, nicméně kvantita x stovek fotografií je taková, že když to někdo vydrží všechno prohlédnout, tak bude myslím zase na rok celkem uspokojen! :)
AlesGute
12.06.2007, 09:30
quote:
Ne ne, co jsem četl já, tak škodná je jen divák, novinář je naopak žádoucí. Ale je otázka, co když je někdo napůl novinář a napůl jen divák, pak se dostává do jakéhosi neurčitého statutu, který žádná společnosti nikdy nevidí ráda a má šanci stát se vyvrhelem a obětním beránkem, jež na sebe bere hříchy obce a tak ji očišťuje. Navrhuji upálit!
AlesGute
12.06.2007, 09:30
quote:
Ne ne, co jsem četl já, tak škodná je jen divák, novinář je naopak žádoucí. Ale je otázka, co když je někdo napůl novinář a napůl jen divák, pak se dostává do jakéhosi neurčitého statutu, který žádná společnosti nikdy nevidí ráda a má šanci stát se vyvrhelem a obětním beránkem, jež na sebe bere hříchy obce a tak ji očišťuje. Navrhuji upálit!
MravenecZ
12.06.2007, 09:54
Ales: Souhlas, žádné polovičaté řešení otázky !
MravenecZ
12.06.2007, 09:54
Ales: Souhlas, žádné polovičaté řešení otázky !
Kaliméro
12.06.2007, 10:22
Upálit ano, ale sirkama a za větru, ať je trošku srandy!
quote:
Navrhuji upálit!
Kaliméro
12.06.2007, 10:22
quote:
Navrhuji upálit!
quote:
quote:
Navrhuji upálit!
Pokud bychom použili na rozdělávání ohně benzín.... rychlost hoření benzínu je 25m/s - rychlost novináře je??? A to většina "naši" novinářů je ještě pomalejších - viď MravencZče?
quote:
quote:
Navrhuji upálit!
Pokud bychom použili na rozdělávání ohně benzín.... rychlost hoření benzínu je 25m/s - rychlost novináře je??? A to většina "naši" novinářů je ještě pomalejších - viď MravencZče?
MravenecZ
12.06.2007, 11:09
To Rajle: no já rozhodně :-)
MravenecZ
12.06.2007, 11:09
To Rajle: no já rozhodně :-)
Ještě jeden detail - kde na jaké RZ se ta 120S utopila? Myslím že už jsem tu informaci někde viděl, ale vzhledem k tomu že tyhle končiny už moc neznám, tak už jsem to zase úspěšně zapoměl :o)
Ještě jeden detail - kde na jaké RZ se ta 120S utopila? Myslím že už jsem tu informaci někde viděl, ale vzhledem k tomu že tyhle končiny už moc neznám, tak už jsem to zase úspěšně zapoměl :o)
quote:
Bylo to na výjezdu z obce Tedražice při šesté erzetě, tj. prvním průjezdu RZ Lipová Lhota - Kašovice. Na druhé kolo už tam byla natažená místo plotu jenom červeno-bílá páska...
quote:
Bylo to na výjezdu z obce Tedražice při šesté erzetě, tj. prvním průjezdu RZ Lipová Lhota - Kašovice. Na druhé kolo už tam byla natažená místo plotu jenom červeno-bílá páska...
AlesGute
12.06.2007, 13:22
Vltavy se to netýká, ale: Jak to po sobě čtu, tak to trošku vypadá, jako kdybych se vysmíval článku Josefa Vrátila, ale není to pravda - divák je v některých případech opravdu škodnou, pokud do vesnice udělá nálet dav fanoušků a zdupe tam a pohodí co se dá, chápu, že to může být důvod k nepovolení průjezdu starostou třeba pro příští rok-a samozřejmě stoupá bezpečnostní riziko, náklady na pořadatele atp.
Velké soutěže to moc řešit nemusí, protože mají svou pozici u místních zastupitelských orgánů (i obyvatel) většinou pevně zabudovanou, a mají finanční prostředky, takže tam je divácká kulisa věcí přestiže a někdy i peněz ze vstupného. Ale malé podniky, jež jsou rády, že vůbec jsou, tam opravu působí diváci problémy. Osobně jsem znal jednoho pořadatele amatérských soutěží, který otevřeně přiznával, že je radši, když diváci spíš nejsou, protože to prostě znamená jen komplikace a rizika a ani korunu navíc (byť samotný zájem lidí jej samozřejmě těšil, jako těší každého kdo něco dělá). To je prostě realita, kterou nemá cenu přehlížet.
Upravil - AlesGute 12 Jun 2007 13:24:31
AlesGute
12.06.2007, 13:22
Vltavy se to netýká, ale: Jak to po sobě čtu, tak to trošku vypadá, jako kdybych se vysmíval článku Josefa Vrátila, ale není to pravda - divák je v některých případech opravdu škodnou, pokud do vesnice udělá nálet dav fanoušků a zdupe tam a pohodí co se dá, chápu, že to může být důvod k nepovolení průjezdu starostou třeba pro příští rok-a samozřejmě stoupá bezpečnostní riziko, náklady na pořadatele atp.
Velké soutěže to moc řešit nemusí, protože mají svou pozici u místních zastupitelských orgánů (i obyvatel) většinou pevně zabudovanou, a mají finanční prostředky, takže tam je divácká kulisa věcí přestiže a někdy i peněz ze vstupného. Ale malé podniky, jež jsou rády, že vůbec jsou, tam opravu působí diváci problémy. Osobně jsem znal jednoho pořadatele amatérských soutěží, který otevřeně přiznával, že je radši, když diváci spíš nejsou, protože to prostě znamená jen komplikace a rizika a ani korunu navíc (byť samotný zájem lidí jej samozřejmě těšil, jako těší každého kdo něco dělá). To je prostě realita, kterou nemá cenu přehlížet.
Upravil - AlesGute 12 Jun 2007 13:24:31
mravenec:termín vltavy se zdá být léta stejný takže nějaký třetiligový tišnov ???!!!ale to je jedno..
mravenec:termín vltavy se zdá být léta stejný takže nějaký třetiligový tišnov ???!!!ale to je jedno..
Svatá to slova. Evropa proti třetí republikový lize... je to smutný
quote:
www.SKODAteam.cz
Svatá to slova. Evropa proti třetí republikový lize... je to smutný
quote:
www.SKODAteam.cz
Kdo má zájem vidět celou letošní Vltavu z auta, tak na www.vsvrallyeteam.cz budu postupně uveřejňovat naše onboardy. Už je tam první erzeta, natočené máme ale všechny vložky až do našeho odstoupení.
Kdo má zájem vidět celou letošní Vltavu z auta, tak na www.vsvrallyeteam.cz budu postupně uveřejňovat naše onboardy. Už je tam první erzeta, natočené máme ale všechny vložky až do našeho odstoupení.
stauber_jun.
13.06.2007, 15:05
to: maevad
diky za pochvalu fotek, obcas to bylo v tom horku i o zdravi
Malý velký muž, Břéťa Šindelář, opět zabojoval a těsně vyhrál pravidelnost před posádkou Jelínková - Jelínek.
Vhst + Vhml skočili bramboroví, copato? :)
Výsledky: http://www.historic-vltava-rallye.cz/doc/vysledky/HVR_2007_pravidelnost.pdf
Bohužel byla tentokrát tajná kontrola na nás až moc tajná, takže jsme do ní vlítli asi tak o 45 sekund dřív. nebejt toho měli by jsme v součtu cca 6-7 trestných sekund oproti břetovo viteznych 10.. takze alespon moralni vitezstvi tam bylo :-)
quote:
Malý velký muž, Břéťa Šindelář, opět zabojoval a těsně vyhrál pravidelnost před posádkou Jelínková - Jelínek.
Výsledky: http://www.historic-vltava-rallye.cz/doc/vysledky/HVR_2007_pravidelnost.pdf
www.SKODAteam.cz
quote:
Chudacek stodvaca. Kdo me zna, tem vi proc je mi ji tak lito. Ja se vratim ze svatebni cesty, a tady ctu, jak ji kluci umylli uplne zgruntu. To neeee. to ji urcite neudelalo dobre. Tak hodne slunicka, a doufam, ze vam nenateklo tak, kam voda vubec prijit nema,
quote:
tatín se zamyslel,.... už se viděl jak vymění auto za kočárek,........ a zrychlil
To ne, ale když všechny fotobuńky byly vidět a pak si ji ten doutníkář zakamufluje za kontejner... My jsme se jeli svezt a tohleto pro nás prostě byla soutěž o ničem
www.SKODAteam.cz
Kaliméro
14.06.2007, 22:39
Tak, posvatební povinnosti máš tedy za sebou (svatba, svatební noc a svatební cesta), takže hyjé do dílny a hyjé na na trať. Blankytně modrá škůdka už absentuje moc dlouho :-))
P.S: Gratuluju ke šťastnému návratu z cest :-))
quote:
quote:
Chudacek stodvaca. Kdo me zna, tem vi proc je mi ji tak lito. Ja se vratim ze svatebni cesty, a tady ctu, jak ji kluci umylli uplne zgruntu. To neeee. to ji urcite neudelalo dobre. Tak hodne slunicka, a doufam, ze vam nenateklo tak, kam voda vubec prijit nema,
quote:
Tak, posvatební povinnosti máš tedy za sebou (svatba, svatební noc a svatební cesta), takže hyjé do dílny a hyjé na na trať. Blankytně modrá škůdka už absentuje moc dlouho :-))
Pokud se nemýlím, tak 120 S je přihlášena na amatérskou rally u Prahy 23.6. - wmr.tym.cz
Starosta
16.06.2007, 21:24
quote:
quote:
Pokud se nemýlím, tak 120 S je přihlášena na amatérskou rally u Prahy 23.6. - wmr.tym.cz
Tak to se budu těšit, jsem teď týden na dovolené, kde jinde než na Š. (proto jsem také oželel Bohemku), ale cestou domů se rodina tváří, že zajedeme do Hatí ke kamarádům a tím pádem se zvládne i rallye :-)
prosím Vás víte někdo nějaké tech info o tom starletu? zatím vím jen, že to byla čtyřkola a pan Jalava je obrovský magor se srdcem.tam co i špička ubrala, tak on držel a držel a omezovač pracoval a pracoval
quote:
prosím Vás víte někdo nějaké tech info o tom starletu? zatím vím jen, že to byla čtyřkola a pan Jalava je obrovský magor se srdcem.tam co i špička ubrala, tak on držel a držel a omezovač pracoval a pracoval
Jsi si opravdu jist že to byla čtyřkolka?
EDIT: Nějaké info o Starletu najdeš tady: http://www.rengaskanava.fi/mikakiracing/rallycars.php
Otázkou zůstává jak moc se liší od toho co jel Vltavu
Upravil - Luky_CZ 25 Jun 2007 00:04:58
kluci od Honzy Krejči říkali, že to byla čtyřkola. v sérii je to samozřejmě zadek a nejsilnější motor 1,3 75 ps. tohle třináctka určitě nebyla :))))
Kdo ještě neviděl: http://www.dailymotion.com/video/x2hyff_xvi-historic-vltava-rallye-2007
Starosta
11.07.2007, 09:20
quote:
Kdo ještě neviděl: http://www.dailymotion.com/video/x2hyff_xvi-historic-vltava-rallye-2007
Super, jemnom nevím, jestli to můžu pustit dětem :)
Kaliméro
11.07.2007, 12:03
Jo, a to mi někdo bude tvrdit, že zadní náhon je přetáčivej. Prdlajs :-)
quote:
Vyčteno z obrazovky počítače a odposlechnuto z televize. ;)
quote:
Jo, a to mi někdo bude tvrdit, že zadní náhon je přetáčivej. Prdlajs :-)
quote:
Vyčteno z obrazovky počítače a odposlechnuto z televize. ;)
No jo, ale tenhle byl tak rychlej, ze to nestihlo ani zatocit. Jedina chyba, ze to zaslap.Ale ani to by nepomohlo. Jen by skocil o 5 metru vic doprava. Vypada to na chybu rozpisu, a navic tu zatacku i nejak divne najel. Skoro ji nerovnal. Holt. obcas se stane. Voda je na h...o, ale pro kluky vevnitr to bylo lepsi, nez stromy. Bylo to dost rychly, a kdyz si vezmu, kde ve skodovce zacina ram------ :-(( Diky bohu za tu vodu
Na obhajobu kluků musím říct že ta zatáčka stálá celá za ***** a divně klouzala
www.SKODAteam.cz
AlesGute
14.07.2007, 10:14
Před pár lety skončilo při Vltavě v rybníce také bílé nebo šedé BMW 1800 Ti - vylétlo rovně z pravého odbočení po nájezdu do vsi tuším - Rzta to byla ta, co se jezdila mezi Vlachovím Březí a Volyní jakoby "severně" - kolem Čepřovic atp. Nevíte kdo do byl? Malý asi ne, Krčma taky ne...
sloní kýta
14.07.2007, 11:05
quote:
Před pár lety skončilo při Vltavě v rybníce také bílé nebo šedé BMW 1800 Ti - vylétlo rovně z pravého odbočení po nájezdu do vsi tuším - Rzta to byla ta, co se jezdila mezi Vlachovím Březí a Volyní jakoby "severně" - kolem Čepřovic atp. Nevíte kdo do byl? Malý asi ne, Krčma taky ne...
Jirátko?
s pozdravem za sec/km kratššší
AlesGute
14.07.2007, 14:50
Jirátko asi ne, ten pokud vím jezdil vždycky jen s 2002 Ti a skočil do náhonu požární nádrže ze slavného Crvčkova mostku v Třebíči.
AlesGute
14.07.2007, 15:07
Tak už sem to dohledal, posádka Krčma-Šimková, rok 2001, šedomodré BMW 180 Ti, šli do rybníka v obci Marčovice při nájezdu na hlavní silnici. Viz časopis Rally 6/2001. Projížděl jsme to místo před několika lety na kole.
AlesGute
14.07.2007, 15:07
V rallyčku je z toho fotka.
stauber_jun.
15.07.2007, 14:11
byl jsem tenkrát u toho
http://www.rallyejournal.cz/2001/cr/vltava/index.html
quote:
byl jsem tenkrát u toho
No jo, to je teda nostalgie... 51 startujících veteránů plus hafo pravidelných... Hold zlatá doba českého rally...
ML
AlesGute
16.07.2007, 09:01
quote:
byl jsem tenkrát u toho
A jó, vy to tam máte, díky za připomenutí, paráda! Celkově jsou ty fotky povedný, má to atmosféru. Startovní pole no comment, to byla oproti současnému stavu fantazie, podobně jako na začátku 90. let. Ale buďme rádi, že se dnes Vltava jezdí i dnes, byť s menší konkuencí.
stauber_jun.
18.07.2007, 20:36
jo jo taky sem rád za jedinou pouze historickou rallye u nás, i když možná by pořadatelé z Klatov mohli projevit trošku více iniciativy při oslovování zahraničních posádek(konkrétně německých).
quote:
jo jo taky sem rád za jedinou pouze historickou rallye u nás, i když možná by pořadatelé z Klatov mohli projevit trošku více iniciativy při oslovování zahraničních posádek(konkrétně německých).
Ono by uplne stacilo oslovit vsechny posadky nase. Pustit tam poharovy auta, trochu popremyslet o startovnym. Vic posadek na ukor banketu a party, obedu pro zavodniky a jene nezavodni blbinky. Myslim, ze potenciál aut tu je. Je to o vztazich, a nechuti nekterych ceskych jezdcu se na tom tyjatru podilet
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.