PDA

Zobrazit v plné verzi : Fuchs Oil Rally Příbram 2007

Rajle
13.08.2007, 21:05
http://www.rally.pb.cz/
XXIX. ročník rally se blíží a já začínám fňukat, protože se zároveň blíží konec prázdnin!!!
Nevadí, podzim je nejkrásnější období roku, tak snad i to rally vyjde!

pejda
28.08.2007, 21:09
Tak na světě jsou mapy, celkem nás čeká 15RZ.

http://www.rally.pb.cz/index.php?obrazovka=../mapy07/celkova.htm

Rajle
28.08.2007, 21:20
Neřekl bych, že je nějaká změna proti loňsku, alespoň ty jižní RZty jsou stejný. Bohostice budou nářez!

stauber_jun.
28.08.2007, 21:49
Osobně se nejvíc těším na RZ 8/12/14
Vystrkov - Brodce (ta u Vltavy)
Jela se už loni ve zkrácené podobě a úsek u Vltavy je opravdu neopakovatelný

Starosta
28.08.2007, 21:58
Sakra, že bych Příbram taky prohlásil za pošumavskou? To bychom asi napřed museli anektovat Brdy...
Já bláhový naplánoval na tenhle víkend srandaturnaj v pinčesu, ale jindy to nešlo...no uvidíme...Ještě je o co závodit, i když mistr je jasný (tak ať aspoň Vašek předvede něco pro diváky!), myslím, že Příbram bude stát za to. Star.

stanis
28.08.2007, 23:39
Jó, Příbram, tam jsem taky ještě v životě nebyl... A ani letos asi nebudu, když se to tak blbě kryje s rallycrossem v Sosnové :(

http://rally.stanis.info

sloní kýta
29.08.2007, 07:35
nevíte, nečetl jsem náhodou někde, že je letos Příbram naposledy?

Díky za každé nové ráno s několika S2000 a sec/km ještě kratší

AlesGute
29.08.2007, 08:51
quote:
Jó, Příbram, tam jsem taky ještě v životě nebyl... A ani letos asi nebudu, když se to tak blbě kryje s rallycrossem v Sosnové :(

http://rally.stanis.info

Ježiš marjá Stanisi, takový rally-mág a nebyl na Příbrami, já tě snad někdy pozvu a na moje náklady si projedeme RZty a pak už neodoláš až uvidíš ty, abych se vyjádřil jedním zcizeným žargonem, "špičky mezi diváckými místy!" ;)
PS: Ale teď zrovna to nebude :-)

Upravil - AlesGute 29 Aug 2007 08:52:54

pejda
29.08.2007, 22:37
Tak je tu už i harmonogram.

Pátek
RZ1 Velcí - Ohrazenice 16:23
RZ2 Komárov - Neřežín 16:53

RZ3 Velcí - Ohrazenice 18:05
RZ4 Komárov - Neřežín 18:35
RZ5 Sádek - Bohutín 19:14

Sobota
RZ6 Sádek - Bohutín 07:39
RZ7 Tochovice - Nestrašovice 08:12
RZ8 Vystrkov - Brodce 08:44
RZ9 Luhy - Velká 09:17

RZ10 Sádek - Bohutín 10:43
RZ11 Tochovice - Nestrašovice 11:16
RZ12 Vystrkov - Brodce 11:48
RZ13 Luhy - Velká 12:21

RZ14 Vystrkov - Brodce 14:05
RZ15 Luhy - Velká 14:38

V pátek to na vypadá alespoň na část pole na noční RZ, zato v sobotu se začíná na můj vkus moc brzy.

Jinak doufám že se letošní ročník povede, minulý rok se mi Příbram moc nelíbila.

maevad
30.08.2007, 07:47
Posádka Votava - Synáč se zúčastní amatérské rally v Hořovicích. Jako přípravu pro Příbram?
http://www.askhorovice.cz/rs_2007/posadky_rs07.php

EDIT: Nebude třeba stejná (=podobná) RZ 2/4 Komárov - Neřežín? Ptám se, nikdo nemohu najít mapy či řádný harmonogram Hořovic.

Upravil - maevad 30 Aug 2007 07:50:54

mcatch
30.08.2007, 08:04
žeby zakázaný trénink? :P
těch licencovaných posádek je tam daleko víc, takže Hořovice budou mít asi dost dobrou úroveň.

Smykal
30.08.2007, 08:10
quote:
žeby zakázaný trénink? :P
těch licencovaných posádek je tam daleko víc, takže Hořovice budou mít asi dost dobrou úroveň.

Pro držitele licencí FAS je to ve smyslu řádů "zakázaný podnik".
Už vidím tajtrdlíky na FASu a v komisi rally jak za zavřenými dveřmi vyskakují a ukládají své ortely...
Až vyjdou ven, nedovolí si nikdo z nich říst ani slovo - inu rozvinutá forma schizofrenie.

AlesGute
30.08.2007, 11:31
quote:
Osobně se nejvíc těším na RZ 8/12/14
Vystrkov - Brodce (ta u Vltavy)
Jela se už loni ve zkrácené podobě a úsek u Vltavy je opravdu neopakovatelný

Tato RZ bude opravdu perlou Příbrami. Už loni, když se k exoticky malebnému a obecně vychvalovanému úseku přímo na Orlíkem přidala i neméně zajímavá (jezdecky i divácky) část Smolotelské RZty kolem Bohostic a Cetyně, tak jsem byl nadšen. A říkal jsem si, že je škoda, že to nevede ještě dál, přes kopec do Smolotel, protože to je další exklusivní úsek. A vida, ono už je to letos tady. Takže nyní má tato RZ přes 20 km a bude poměrně náročná už i svojí délkou - nedivil bych se, kdyby se na Příbrami lámal chleba právě tady!

stauber_jun.
31.08.2007, 13:47
to AlesGute: Chleba se tam lámal již loni. Karel Trojan tam přišel o titul vicemistra

Mickey.nj
31.08.2007, 17:17
Tady někdo fňuká na konec prázdnin!UF!Docela by mne zajímalo s kým tu někdy občas mám čest,na čí příspěvek reaguji.Nebylo by špatné uvést u jména či přezdívky i věk tady na diskusi.Co řikáte?To aby jsme někdy věděli jestli máme někomu raději "nabacat"než tady ztrácet čas.......Jistě mi rozumíte.

MMAARTIN
31.08.2007, 17:29
no taky říkám uf...zase konec prázdnin:-)

http://www.rallyfans-katovice.wz.cz

sloní kýta
31.08.2007, 18:59
tak je to za náma....konec prázdnin je tady, jak se těšíte?

Díky za každé nové ráno s několika S2000 a sec/km ještě kratší

AlesGute
01.09.2007, 08:24
To stauber_jun: Pravda pravda, byli tehdy nedaleko!

Béééé, já chci ještě prááázdniny!!!!

meca
01.09.2007, 10:15
jeeeee. ja je mam jeste mesic .))))

krestaromen
02.09.2007, 15:19
Doufám, že Flídr s Trněným opráší svoje ,,WRCčka" a přijedou to udělat zajmavý.

Rajle
02.09.2007, 15:31
quote:
Tady někdo fňuká na konec prázdnin!UF!Docela by mne zajímalo s kým tu někdy občas mám čest,na čí příspěvek reaguji.Nebylo by špatné uvést u jména či přezdívky i věk tady na diskusi.Co řikáte?To aby jsme někdy věděli jestli máme někomu raději "nabacat"než tady ztrácet čas.......Jistě mi rozumíte.

Učitel, soukromý zemědělec a "hospodský" v jedný osobě, nepočítaně dětí a skoro padesát let! Stačí??? :P :P :P

pejda
02.09.2007, 16:07
quote:
Doufám, že Flídr s Trněným opráší svoje "WRCčka" a přijedou to udělat zajmavý.

Radši ne, když člověk wrc nevidí, tak se dá koukat i na enka, ale když projedou dvě wrca a pak nás čeká dvacet "devítek", tak mám chuť se sebrat a jít domů.

Jiří Dokulil
02.09.2007, 17:08
quote:

quote:
Doufám, že Flídr s Trněným opráší svoje "WRCčka" a přijedou to udělat zajmavý.

Radši ne, když člověk wrc nevidí, tak se dá koukat i na enka, ale když projedou dvě wrca a pak nás čeká dvacet "devítek", tak mám chuť se sebrat a jít domů.

Ti dva dotyční stejně MMČR nemůžou jet, takže jejich start by měl být vyloučený.

mcatch
02.09.2007, 18:53
myslíš 20 devítek? no já jsem zvědav kolik bude startujících celkem. no myslím, že víc jak hodina to nebude.

MMAARTIN
02.09.2007, 21:44
Abych řekl pravdu.....nic ve zlém pro Karlovi, ale při pohledu na jeho jízdu s WRC se kolikrát i těším na ty 9tyk co jedou za ním...

http://www.rallyfans-katovice.wz.cz

AlesGute
02.09.2007, 22:15
quote:
myslíš 20 devítek? no já jsem zvědav kolik bude startujících celkem. no myslím, že víc jak hodina to nebude.

No já jsem v tomto směrou optimista - myslím, že alespoň ta hodina to bude. I přes pozdní termín je Příbram stále v podstatě domácí soutěží pro středočeské, a především pak početné jihozápadočeské posádky. Z tohoto titulu Příbram, co si pamatuji, nikdy o posádky příliš nouzi neměla, a nejinak tomu podle mě bude i letos.

Starosta
03.09.2007, 01:44
a možná svůj program přehodnotí i Martin Kožmín a po smolných Prachaticích vyrazí i na Příbram...uvidíme. Star.

maevad
03.09.2007, 07:48
quote:
a možná svůj program přehodnotí i Martin Kožmín a po smolných Prachaticích vyrazí i na Příbram...uvidíme. Star.

Sýkorka to má od Blovic taky nedaleko... :I

P.S.: Máš chuť na pivo? :o)

sloní kýta
03.09.2007, 09:00
Markvart nepojede?

Díky za každé nové ráno s několika S2000 levnějšími a sec/km ještě kratší

Rajle
03.09.2007, 09:49
Že by další sázka? Já věřím Honzovi, Kožmín dostane!

Starosta
03.09.2007, 09:58
quote:
Markvart nepojede?

Díky za každé nové ráno s několika S2000 levnějšími a sec/km ještě kratší

To nevím :-). Martin Kožmín nebyl spokojen s Prachaticemi (kdyby prý věděl, kolik lidí ze špičky odpadne, poloosu by opravil), tak zvažuje, že si spraví chuť "skorodoma". Star.

Prca
03.09.2007, 11:38
Na Rally Přibram jsem byl asi třikrát,nikdy si nezapamatuji název obce kudy prochází jedna RZ.Na návsi dlouhé levé odbočení,po pravé ruce vysoká kamenná zídka,dost místa pro většinou velkou diváckou návštěvu.Na místě funguje slušná restaurace.Asi tři roky zpět to na tomto místě obrátil K.Trněný na střechu-za tmy.Jede se to tu i letos,poraďte název obce,nebo RZ.

pejda
03.09.2007, 11:43
Jsou to Smolotely, letos se tam jede, ale jinak než když to tam obrátil Trněný.

Prca
03.09.2007, 12:12
quote:
Jsou to Smolotely, letos se tam jede, ale jinak než když to tam obrátil Trněný.

Díval jsem se do mapy,jestli vidím dobře tak směr je stejný,není tam to levé odbočení,takže projíždějí rovně.Divácky to asi moc atraktivní nebude.

standak
03.09.2007, 13:29
quote:
Posádka Votava - Synáč se zúčastní amatérské rally v Hořovicích. Jako přípravu pro Příbram?
http://www.askhorovice.cz/rs_2007/posadky_rs07.php

EDIT: Nebude třeba stejná (=podobná) RZ 2/4 Komárov - Neřežín? Ptám se, nikdo nemohu najít mapy či řádný harmonogram Hořovic.

Upravil - maevad 30 Aug 2007 07:50:54

Letošní mapy na Hořovice jsem sice ještě taky neviděl, ale jestli to pojedou jako obvykle, tak bude stejný akorát úsek po startu (od startu RZ v Komárově až na Jivinu)

Pertlicek
03.09.2007, 22:16
Myslím, že úplně rovně to ve Smolotelech nebude. Tipl bych, že tam bude levé a hned pravé odbočení a následně levá ven z návsi, stejná jako loni....

Starosta
04.09.2007, 10:16
quote:

quote:

Sýkorka to má od Blovic taky nedaleko... :I

P.S.: Máš chuť na pivo? :o)

Pánové, pánové... Aby vám ta vaše Sýkorka nedoštěbetala :D Tak to ještě zvážíme, že bych s Rajlem (vítám v novém školním roce :D ) vyrovnal účet a na Maevadovi něco vyhrál :D :D :D Starosta

HonzaHerec
06.09.2007, 15:53
Zdravím rallye fandy. Jsem ze severních čech a chystám se do Příbrami na rallye. Tak jsem se chtěl zeptat, zda-li by mi mohl někdo poradit, které RZ jsou nejzajímavější, a které by stálo za to navštívit :o). Děkujííí

Filipes
06.09.2007, 16:11
Doufám, že Flídr s Trněným opráší svoje ,,WRCčka" a přijedou to udělat zajmavý. Nedalo by se to kvalifikovat jako masochismus? Dvě WRCa a pak smršť mišáků a ostatní "havěti" (tu havěť nemyslím nijak zle - to jen pro jistotu)?

vojtas
06.09.2007, 20:29
zdary, letos se chci poprvé kouknout na Rally Příbram, nemáte pro mě tip na dobrý místečko, kde by toho bylo dost k vidění???Chtěl bych se podívat na RZ 7/11 Tochovice Nestrašovice, je to pro mě nejblíž. 10km od Březnice bydlí moje přítelkyně, tak za ní pojedu na víkend a pak jí zdrhnu:))) Dík

Rajle
06.09.2007, 20:52
zdary, letos se chci poprvé kouknout na Rally Příbram, nemáte pro mě tip na dobrý místečko, kde by toho bylo dost k vidění???Chtěl bych se podívat na RZ 7/11 Tochovice Nestrašovice, je to pro mě nejblíž. 10km od Březnice bydlí moje přítelkyně, tak za ní pojedu na víkend a pak jí zdrhnu:))) Dík

JJ, vojtasi, děláš jedině dobře. Bydlím taky 10 km od Březnice a na tuhle RZtu se chci taky kouknout. Předpokládám, že tvá přítelkyně není žádná z mých dcer, protože žádný z případných nápadníků není právě fanda do rally!!!:-)) Většinou chodím do Starý Vody(Loc: 49°35'8.37"N,14°0'15.96"E). Je tam příjezd přes nakopávací můstek a pak pravoúhlá pravá, dále pak levá vracka a výjezd k ovčínu. Za můstkem jednou přistál Pepa Peták (tuším 2005). Pokud máš radši rychlý zatáčky, tak příjezd od Tochovic(Loc: 49°35'3.79"N,13°59'55.74"E). Je tu dobrá dostupnost od Horčápska a pečou i klobásky:-))

Rajle
06.09.2007, 20:56
Pánové, pánové... Aby vám ta vaše Sýkorka nedoštěbetala :D Tak to ještě zvážíme, že bych s Rajlem (vítám v novém školním roce :D ) vyrovnal účet a na Maevadovi něco vyhrál :D :D :D Starosta

Je to drzost, co tady píšeš!! Dej řádnou nabídku a já ji určitě přijmu!!! Neplácej jen tak do luftu! Maevad se jistě připojí! :D :D :D

vojtas
06.09.2007, 21:02
jo díky za tip... Podle mapky jsem si vybral stejné místo, tak jsem rád, že to mám potvrzené od někoho, kdo to tam zná...Takže se tam nejsíš setkáme...Já jsem ze Kdyně u Domažlic, tak spíš chodím na šumavu a několikrát jsem vyrazil i na barumku a bohemku...Ale Příbram bude letos poprvé a moc se těším!!!

MravenecZ
06.09.2007, 21:09
jo díky za tip... Podle mapky jsem si vybral stejné místo, tak jsem rád, že to mám potvrzené od někoho, kdo to tam zná...Takže se tam nejsíš setkáme...Já jsem ze Kdyně u Domažlic, tak spíš chodím na šumavu a několikrát jsem vyrazil i na barumku a bohemku...Ale Příbram bude letos poprvé a moc se těším!!!Jo jo, také moje oblíbené místo. Bývám tam pravidelně a i toho petáka v potoce jsme viděli i natočili. Děsná šlupka. Z toho místa se dá na druhý průjezd přejít do krásné prášící kosy přes hranu u pily. Je to asi 1 km po RZ.

maevad
06.09.2007, 21:14
Rajle, na obou místech jsem byl, nijak mne neuchvátili, ale kousek dál (Loc: 49°35'29.26"N,14°0'12.15"E) jsem tady na ewrcu pochytil z fotek, že by to tam mohlo být zajímavější. Je to u JZD, drobet šotky či co. Předpokládám, že někdo zkušenější sem dá fotku. :)

maevad
06.09.2007, 21:15
Kdo by to řekl, že takovej malej mravenec bude rychlejší.... :D

vojtas
06.09.2007, 21:15
to video s Petákem jsem viděl a je to fakt prda!!!A díky za tip na místo...Doufám, že nám vyjde trošku počasí, aby se dalo vydržet na RZ na posledního jezdce...Na šumavě je to většinou velkej problém a hlavně pro řidiče, ten se musí zahřát jedině třením...

Rajle
06.09.2007, 21:36
Hej, Broučku se Z na zadečku, dej odkaz na videjko, ať si to připomeneme! :-)

MravenecZ
06.09.2007, 22:04
Hej, Broučku se Z na zadečku, dej odkaz na videjko, ať si to připomeneme! :-)Dal bych, ale v roce 2006 jsem tam nebyl a starší videa na webu nemáme. Možná bude někde na youtube. Ale že jste to vy, tak před soutěží nahodíme na ewrc něco pro připomenutí. Vytáhnu něco z archivu, něco kde se to hemží WRC }:)

tearss
07.09.2007, 06:57
Bohostice moc neznám, neporadíš nějaké dobré místečko?

Starosta
07.09.2007, 08:53
Je to drzost, co tady píšeš!! Dej řádnou nabídku a já ji určitě přijmu!!! Neplácej jen tak do luftu! Maevad se jistě připojí! :D :D :D

OK, popřemýšlím, co navrhnout, hlavně taky v závislosti na tom, jestli se Martin přihlásí. Jestli ne, klidně vyfikneme něco jiného, ať se pravda konečně ukáže!!!

maevad
07.09.2007, 09:26
Klídek, Honza taky ještě není přihlášenej. Na devítku to u něj nevypadá - jede s ní sám Milan Liška, s osmičkou je přihlášen Michal Fiala. Takže asi nic nebo opět dieslová Fabka. :( Navrhuju, jestli se nepřihlásí ani jeden, tak jim rezervujeme někde boxerskej ring a tam si to můžou taky rozdat :D
Asi to bude zajímavější, protože na trati dá Honza Martinovi vždycky na p*del... :D :D

Přihlášení na Příbram:
http://www.rally.pb.cz/index.php?obrazovka=posadky_vypis05.php

AlesGute
07.09.2007, 10:43

To vojtas: Vojtasi nevěř jim, Rajle i MravenecZ ti sice radí dobře, Dobrá voda, usedlost nad ní, i následná pravá kosa na bordelu jsou sice pěkná místa, ale suverénně nejlepší místo na této RZ je série přehledných zatáček před cílem před Nestrašovicemi. Je zde k vidění snad kilometr trati a obvykle i nějaká ta havárie nebo výlet mimo trať. Podrobnější popis viz můj komentár k minulému ročníku, viz http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=4253
PS: Pak dej vědět, jaké to tam bylo ;-)

Rajle
07.09.2007, 10:50
jj, Nestrašojce taky dou!

Filipes
07.09.2007, 10:54
Vím, že se asi budu opakovat, ale nedal by mi někdo pár tipů (krom výše uvedených) na nějaká další pěkná místa, kde se dá něco vidět a možná i vyfotit? Byl jsem v Příbrami už loni a po brutálním pochodáku jsem skončil v nejpitomějším možném místě. Což je zřejmě můj osud, poněvadž to rozhodně nebylo poprvé (to je tak když si ten kdo řídí plete do prava a do leva). Díky moc

Rajle
07.09.2007, 10:56
Okolo Pb se jede Sádek - Bohutín. Hned u Pb je krásný místo - kosa- v Podlesí. Tam možná narazíš na Máááru Felta, Kterej tam fotí často. :D :D

P.S. pravou a levou stranu si plete kdekdo, to je prý problém související s dyslexií, jak se na tom shodlo pár rallymachrů (i ve světě)

pejda
07.09.2007, 11:08
Kosa v Podlesí mi moc zajímavá nepřijde, byl jsem tam jednou, ještě v době wrců a už tam nechodím.
Osobně trávím poslední roky na Vystrkovské RZ, sice tam člověk jde pěkně dlouho, ale je to pěkná procházka lesem, erzeta je to nádherná a letos se jede třikrát, takže tam lze strávit celý den. ;)

AlesGute
07.09.2007, 11:18
Zdravím rallye fandy. Jsem ze severních čech a chystám se do Příbrami na rallye. Tak jsem se chtěl zeptat, zda-li by mi mohl někdo poradit, které RZ jsou nejzajímavější, a které by stálo za to navštívit :o). Děkujííí

To HonzaHerec: Člověče, to je špatně položená otázka, kdyby jsme ti sem někdo měli vypisovat všechny tipy, tak to už můžeme rovnou napsat samostatný článek "Průvodce po RZ" což ;-) (Což tady MravenecZ často také činí)
No ale zkusím vypíchnout ta pro mě nejlákavější místa.
RZ Tochovice-Nestrašovice - viz předchozí příspěvky.
Jinak bych na sobotu ale doporučil nejdelší a nejkrásnější královskou Vystrkovsko-Bohosticko-Smolotelskou RZ. Je možno udělat si pěší výlet k Orlíku, ale to je asi vhodné spíše pro turisty, milovníky přírody a výhledů a fajnšmekry, kteří nepotřebují vidět auto zrovna ve smyku, ale jedoucí po úzké silnici. Dále bych doporučil sjezd od Cetyně ke křižovatkám u Bohostic (přístup od Bohostic) - nejprve zde je levá přehledná seprentina, které předchází mírnější pravá po brutálním náletu, kde jedou S1600ky dlouho v omezovači (můj podrobný popis zde http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=4253 ) Po této zatáčce je pak přehledné rychlé esíčko a následné rychlé levé odbočení na křižovatce. Při příjezdu směrem od Příbrami pokud možno nezůstávat hned v pravém odbočení do kopce ke kterému přijede, to je dle mých zkušeností celkem nuda. Jako další luxusní úsek pro zodpovědné fanoušky bych doporučil velice rychlý a hlavně velice uskákaný (dva "hupy") sjezd mírnými zatáčkami nad Smolotely. Zde také již proběhl nejaký ten výlet do křoví či na skalku. Ale chce to zde stát v řádné vzdálenosti od trati, protože auto zde může skočit asi prakticky kamkoliv!
Co se týče RZ Sádek-Bohutín, tak zde jsou tradiční a známá divácká místa ve Lhotě u Příbrami - jednak na návsi u rybníka, kde je mimo jiné nejostřejší vracák celé soutěže (příjezd od Trhových Dušníků), a dále pak pravé odbočení za prvním průjezdem Lhoty (přístup od kruhového objezdu z Příbrami), které je zajímavé zejména tím, že jsou kolem něho haldy z dolů, ze kterých leze tuto zatáčku sledovat hezky z nadhledu. A možná nejlepší místo je u pravého odbočení za Orlovem (u Březových hor), kde je vidět kormě odobčení celá dlouhá rovnika před ním a dvě težké zatáčky ve výjezdu z Orlova, do kterých je uskákaný úzký nálet (před pár lety zde měl na výjezdu z této pasáže težký crash se zraněním spolujezdce Vosádky (pokud se nepletu) Běhálek s Civicem. Zajímavý může být i úsek hned po startu RZ za Sádkem, který je hodně přehledný, nebo hrbolatá dlouhá serpentýna před Lhotou.

AlesGute
07.09.2007, 11:32
Po odpovědích mám sám dotaz - má někdo nějaký tip na RZ Velcí(Jince)-Ohrazenice? Přístup/příjezd tam je možný, pokud vím, jen po hlavní od Jinců, ale kam se tam potom vydat?

maevad
07.09.2007, 11:45
Dobrá zpráva pro fans Luby Minaříka. V přihlášených posádkách je dvakrát, tzn. že pojede minimální na roztrhání..

To Rajle a Starosta: Váš miláček Franta Markvart je přihlášen!

MravenecZ
07.09.2007, 13:15
Po odpovědích mám sám dotaz - má někdo nějaký tip na RZ Velcí(Jince)-Ohrazenice? Přístup/příjezd tam je možný, pokud vím, jen po hlavní od Jinců, ale kam se tam potom vydat?Zdar Guťáku. Dlouho jsem tě tu neviděl. Dáme dohromadyx průvodce? já bych do toho šel. Opráším nějakého loňského, či předloňského a doplníme to což?
Jinak na Velcí-Ohrazenice RZ Jince mám jeden tip na místo kousek nad Jincema. jede se tam z Jinců, nahoru kolem kostela do zákazu vjezdu, kolem policajta, co tam každý rok stojí :-)pak furt dál a dál až tam přijedeš, je to hodně rychlý výjezd z lesa, trochu se to tam cutuje a je to dost na srdce. Občas nějaká krize. O pár metrů dál to zbořil předloni Otto.

roušík
07.09.2007, 13:20
Jinak to místo u Bohostic, co popisuje AllesGute je na mým videu z 2006 i 2005. Je to fakt moc pěkný a hlavně dobře přístupný místo.

Starosta
07.09.2007, 14:00
Klídek, Honza taky ještě není přihlášenej. Na devítku to u něj nevypadá - jede s ní sám Milan Liška, s osmičkou je přihlášen Michal Fiala. Takže asi nic nebo opět dieslová Fabka. :( Navrhuju, jestli se nepřihlásí ani jeden, tak jim rezervujeme někde boxerskej ring a tam si to můžou taky rozdat :D
Asi to bude zajímavější, protože na trati dá Honza Martinovi vždycky na p*del... :D :D

Přihlášení na Příbram:
http://www.rally.pb.cz/index.php?obrazovka=posadky_vypis05.php

Jakoby se mi zdálo, že někde v pozadí tiše zašuměly větve břízy...a ne, to jen hučí přístroje a Maevad zase píše ty své ptačí nesmyslíky...

Jinak jsem moc zvědav, jakou mladici zase sežene Franta Markvart na tu jízdu jako spolujezdce, on je prostě jednička!

maevad
07.09.2007, 14:03
O jedný si mi v červenci vyprávěl... :D

BIKER2
07.09.2007, 15:05
Je pravda že Pepík Peták pojede Příbram s Peugeotem S2000, nevíte o tom někdo???

Prca
07.09.2007, 20:13
JJ, vojtasi, děláš jedině dobře. Bydlím taky 10 km od Březnice a na tuhle RZtu se chci taky kouknout. Předpokládám, že tvá přítelkyně není žádná z mých dcer, protože žádný z případných nápadníků není právě fanda do rally!!!:-)) Většinou chodím do Starý Vody(Loc: 49°35'8.37"N,14°0'15.96"E). Je tam příjezd přes nakopávací můstek a pak pravoúhlá pravá, dále pak levá vracka a výjezd k ovčínu. Za můstkem jednou přistál Pepa Peták (tuším 2005). Pokud máš radši rychlý zatáčky, tak příjezd od Tochovic(Loc: 49°35'3.79"N,13°59'55.74"E). Je tu dobrá dostupnost od Horčápska a pečou i klobásky:-))Připomínám,že velmi tvrdě přistál.

luboss.v
07.09.2007, 22:48
Je pravda že Pepík Peták pojede Příbram s Peugeotem S2000, nevíte o tom někdo???
To bych tam musel jet...

AlesGute
08.09.2007, 08:44
Zdar Guťáku. Dlouho jsem tě tu neviděl. Dáme dohromadyx průvodce? já bych do toho šel. Opráším nějakého loňského, či předloňského a doplníme to což?
Jinak na Velcí-Ohrazenice RZ Jince mám jeden tip na místo kousek nad Jincema. jede se tam z Jinců, nahoru kolem kostela do zákazu vjezdu, kolem policajta, co tam každý rok stojí :-)pak furt dál a dál až tam přijedeš, je to hodně rychlý výjezd z lesa, trochu se to tam cutuje a je to dost na srdce. Občas nějaká krize. O pár metrů dál to zbořil předloni Otto.

Čau Mravenečníku, tak já bych do toho průvodce teda taky šel, pošlu email, co případně můžu popsat/oprášit/doplnit.
Díky za tip v Ohrazenicích!

Petr Kozminský
09.09.2007, 19:26
A co ten Pepík Petáku s P207 S2000??

Mickey.nj
10.09.2007, 17:10
Učitel, soukromý zemědělec a "hospodský" v jedný osobě, nepočítaně dětí a skoro padesát let! Stačí??? :P :P :P

To Rajle: Děkuji za představení, jen mne můj "selský rozum" nabádá, abych tomu moc nevěřil. Copak se to dá? To vše skloubit dohromady i s koníčkem rally? Mám kolem sebe i obyčejné lidí z vesnice, a Ti se na mne (měšťákovi) a rally dívají ironicky a říkají: "noo měšťáci mají čas na (s prominutím) p.....y"!

Rajle
10.09.2007, 20:48
To Rajle: Děkuji za představení, jen mne můj "selský rozum" nabádá, abych tomu moc nevěřil. Copak se to dá? To vše skloubit dohromady i s koníčkem rally? Mám kolem sebe i obyčejné lidí z vesnice, a Ti se na mne (měšťákovi) a rally dívají ironicky a říkají: "noo měšťáci mají čas na (s prominutím) p.....y"!
Šak taky rally jde až na pátou kolej a třeba na okolní Pb rally jedu jen na nejbližší RZtu! To ještě mamina neví, že se týden potom jede Kramolín! (tam taky musím, protože tam mí maturanti mají druhej mazec - první byl v červnu, sousedi to přežili!, teď je to pro odpadlíky a doděláveče :D)

Rajle
10.09.2007, 20:53
Jsem už to tu psal, že je sice na dílně, ale není pro Pepého. Ale (g)kdo ví????

petanprusa
10.09.2007, 21:23
Čau chlapi, nevíte někdo jak to je na tej RZ kolem Orlíku?? ještě nikdy sem tam nejel a letos se tam chci někde vyvalit v nějakym kempu nejlíp a zůstat tam na všechny tři průjezdy.....nemáte nějaky dobrý místo...nějakej kemp s hospodou přímo u trati asi neni co...to už bych chtěl moc :)))
jinak díky za případný info

Rajle
10.09.2007, 21:49
Čau chlapi, nevíte někdo jak to je na tej RZ kolem Orlíku?? ještě nikdy sem tam nejel a letos se tam chci někde vyvalit v nějakym kempu nejlíp a zůstat tam na všechny tři průjezdy.....nemáte nějaky dobrý místo...nějakej kemp s hospodou přímo u trati asi neni co...to už bych chtěl moc :)))
jinak díky za případný info
Přímo na Vystrkově je rekreační zařízení, kam kdysi jezdili vládní a straničtí nadlidé. Slyšel jsem, že je to otevřený pro veřejnost, ale není to ověřený. Byl jsem tam už počátkem devadesátých let a od tý doby se to jistě změnilo. Na stejný straně je Velký Vír - rekreační oblast. Jinak na druhý straně Orlíku je možností na ubytování habafuk - Popelíky, Trhovky, Podskalí - i když je po sezóně, jistě otevřou i restauračku. Stačí jen přejet přehradu a jsi v Solenicích a kousek dál v Bohosticích a Cetyni - centru tý RZty. Možná, že i přímo v Solenicích bude ubytování.
Po vzoru Star. bych připomněl, že na druhý straně - v okolí Kovářova(5km) - je pěkná rozhledna na Onom Světě a výletní restaurace s Krušovicemi. Výhled na Orlík, Zvíkov i Temelín a Cukrák na opačný straně :D :D

pejda
10.09.2007, 22:02
Tady je odkaz na bývalé papalášské rekreační zařízení na Orlíku, které je jen pár set metrů od startu RZ: http://www.hotelorlik.cz/
Ovšem levno tam rozhodně není.

Jinak výletní restaurace zní dobře, ale s Krušovicemi? :eek:

Starosta
11.09.2007, 12:52
O jedný si mi v červenci vyprávěl... :D

No, ale aby ji Franta utáhnul...myslím finančně

ufozt
11.09.2007, 20:43
Zdar Guťáku. Dlouho jsem tě tu neviděl. Dáme dohromadyx průvodce? já bych do toho šel. Opráším nějakého loňského, či předloňského a doplníme to což?
Já být na Velcí-Ohrazenice divákem, taky bych se šla podívat zrovna tam, co popisuješ. Jestli to nevyjde, budu (aspoň doufám, markýz :D) v těchhle místech pořadatelem. A jestli vyjde tahle varianta, nechci tam žádné neukázněné diváky, nebo kvůli vám spolknu píšťalku }:)

ufozt
11.09.2007, 20:46
Po odpovědích mám sám dotaz - má někdo nějaký tip na RZ Velcí(Jince)-Ohrazenice? Přístup/příjezd tam je možný, pokud vím, jen po hlavní od Jinců, ale kam se tam potom vydat?
Kdybys chtěl na focení, tak se mi z vozu docela líbilo místo nad křížkem, cca 1km před cílem, vracečka vlevo přes ručku, budou tam min gumy, který se budou objíždět, ale je to tam celkem rozbitý a moc pěkný, na video točení je pěkná pasáž co popisuje MravenecZ, výjezd z lesa, auto bude jistě vidět dlouho.

Prca
11.09.2007, 21:53
Příští rok.

hbt
12.09.2007, 08:00
Teda jak to tady ctu, pomalu se te rallye zacinam bat. Jak jiste mnozi vedi,pojedou se i historicky auta jako paradenmarsch. Naposledy jsem jel PB s historikem v roce 2000, a to jsem si to jeste jako zacatrecik nedokazal tak uzit. Asiu nepojedeme na cas, ale jek nas znam, tak pomalu asi taky ne:-)Ale to co tady pisete za vychytavky na trati,z toho me skoro jima des a hruza:-))))))) No bude veselo. Uz se tesime.

MPI
12.09.2007, 13:56
Teda jak to tady ctu, pomalu se te rallye zacinam bat. Jak jiste mnozi vedi,pojedou se i historicky auta jako paradenmarsch. Naposledy jsem jel PB s historikem v roce 2000, a to jsem si to jeste jako zacatrecik nedokazal tak uzit. Asiu nepojedeme na cas, ale jek nas znam, tak pomalu asi taky ne:-)Ale to co tady pisete za vychytavky na trati,z toho me skoro jima des a hruza:-))))))) No bude veselo. Uz se tesime.

Dá se někde najít seznam přihlášených/start.listina těch historiků?

hbt
12.09.2007, 22:07

Myslim, ze zatim neda. Slysel jsem, ze bude k videni nekolik s130RS, nekde jsem zaslechl, ze by mel jet snad ten Jiratkuv fiat 131, nase S120S rallye, Strany by mel jet se S130LR, pry ekipa oplu z Radotina.........A dal nevim. Ale snad to pred zavodem poradatel nekde povesi.

ufozt
13.09.2007, 06:17

Myslim, ze zatim neda. Slysel jsem, ze bude k videni nekolik s130RS, nekde jsem zaslechl, ze by mel jet snad ten Jiratkuv fiat 131, nase S120S rallye, Strany by mel jet se S130LR, pry ekipa oplu z Radotina.........A dal nevim. Ale snad to pred zavodem poradatel nekde povesi.
ptám se na to pořadatele na oficiálních stránkách soutěže, ale zatím bez reakce, když se něco dozvím, dám určitě vědět.

maevad
13.09.2007, 08:34
Výběr ze startovky:

1. Jede Lukáš Pondělíček, což je dobře.
2. Honza Jindrle s Ignisem, ale stále ve skupině N1
3. Jirka Petrášek s dieslovou Fóbií
4. Peták je přihlášen stále s Cliem
5. Jan Votava představuje nový typ Lanceru, přeskočil jednu evoluci s jede S Mitsu Evo XI!!! B)
6. Dan Běhálek zatím bez auta (po té ráně z Barumky se ani nedivím) :I

Medvěd
13.09.2007, 11:32
Jsem už to tu psal, že je sice na dílně, ale není pro Pepého. Ale (g)kdo ví????

Už by někdo mohl prásknout, pro koho je tohle auto, ne? B)

MPI
13.09.2007, 15:17

Díky alespoň za to nastínění :-)

BTW: bude ten průvodce RZ? Já už sice na pátek mám místo zřejmě vymyšlený,ale třeba to ještě přehodnotím :-)

ufozt
13.09.2007, 18:25
Takže nové informace o historické show: Dle pořadatele je prodloužena uzávěrka přihlášek pro historiky na 17.9., takže zatím seznam nemají, v pátek pojedou RZty: 3,4,5 a v sobotu mohou jet vše nebo jednotlivé sekce. O tuto akci se nestará přímo tým p.Bergera, ale speciálně jeden z lidí, co v minulosti jezdil s historikem š130RS (aspoň myslím a taky bleděmodrá škoda 136LR?!?) jako předjezdec zde na příbrami.

MPI
13.09.2007, 20:14
Takže přes Zaječov (RZ Komárov) pojedou historici jen jednou:-(

mcatch
13.09.2007, 20:16
Takže nové informace o historické show: Dle pořadatele je prodloužena uzávěrka přihlášek pro historiky na 17.9., takže zatím seznam nemají, v pátek pojedou RZty: 3,4,5 a v sobotu mohou jet vše nebo jednotlivé sekce. O tuto akci se nestará přímo tým p.Bergera, ale speciálně jeden z lidí, co v minulosti jezdil s historikem š130RS (aspoň myslím a taky bleděmodrá škoda 136LR?!?) jako předjezdec zde na příbrami.

Překvapuje mi že neznáš kolegu časoměřiče. No asi jsi toho ještě moc nenaměřila. Ikdyž je to třeba tím, že Luboš už rok neměří.
Šutrák měl požehnání od pořadatelů, aby oslovil jezdce historiků s tím že by to bylo jako na Bohemce, ale před startovním polem.
Ta bleděmodrá je 130LR.
Na Příbrami jezdí jako vozidlo které nahrává na kameru stav RZ před průjezdem bezpečnostního delegáta.

Rajle
13.09.2007, 20:20
hovoří se o tomhle??? Kaminiecki Lubomír, Foglarová Markéta Škoda 130 RS na václavským Kramolíně???

dřevěná srnka
13.09.2007, 20:25
Síí!

Chtěl jsem to napsat jen s jedním í, ale prej to bylo krátký, psalo mi forum.

Rajle
13.09.2007, 20:41
http://www.rallyejournal.cz/fotkyzrallye/2007/svihov/f025.html

Jen
13.09.2007, 21:17
Těším se na střelce z A5 ! Startovka vypadá nabitě.

Radeck aus Strachau
14.09.2007, 05:24
Já myslel že pojedou všechno... :(

lubos...
14.09.2007, 07:31
ahoj.nebyla by celková mapa ve větším rozlišení?dík

Jan Nídl
14.09.2007, 14:07
Těším se na střelce z A5 ! Startovka vypadá nabitě.
Já myslím, že celá startovní listina je dost nabitá.

gonzo
14.09.2007, 20:43
Mezi přihlášenými je Pepa Sedláček s Almarou.Čí je to auto?Rotácká je tuším prodaná.

ufozt
15.09.2007, 17:48
mcatchi, znám Kameňáka, ale nechtěla jsem jmenovat, aby se třeba pan ředitel soutěže neurazil, že jeho maily určené pro mě hnedka překopíruju sem do fóra, takže jsem to napsala šalamounsky. Ten přesný typ bleděmodrý škodovky jsem si nepamatovala, díky za upřesnění. Už se na historiky moc těším, bude to trochu jiná šou než na Bohemce, ale stejně to bude pěkné.

DOLLY
17.09.2007, 20:40
Chlapi jak je to s Historikama,jedou nebo ne?? vim že jsem za blba,nikde jsem nenašel startovku!!Dikes

Milan PB
17.09.2007, 21:19
To budou zase kule

jitrnice team
18.09.2007, 00:44
Tak jsem se konečně kouknul na mapy rz a hned mě nasralo že se nejede část rz mezi Smolotely a Pečičky.....tam to loni vyválel Pepík Peták....2 hodně zrádný a pěkný esa ..škoda no

dřevěná srnka
18.09.2007, 05:56
To je fakt skutečně k na.srání, že se nejedou celý dvě esíčka. To fakt můžou soutěž zabalit:-0, bez nich to nemá cenu!

Tak jsem se konečně kouknul na mapy rz a hned mě nasralo že se nejede část rz mezi Smolotely a Pečičky.....tam to loni vyválel Pepík Peták....2 hodně zrádný a pěkný esa ..škoda no

Starosta
18.09.2007, 10:13
to maevad, chryby, rajle:
Vracím se po nějaké době a koukám, že naši koně ve startovce nejsou...škoda...o co se vsadíme? Potřebuji nějak dorovnat účet!
KOukal jsem, že Franta Markvart stále přihlášen...s nějakou Miluškou...ten se bude určitě chtít vytáhnout a skončí ve skupině na bedně!
Jinak - pro mne - dobrá zpráva - v sobotu se na Příbram dostanu. Dorazíte?
Starosta
P.S. Jsem úplně mimo. Nečetl jsem dlouho ani fórum, ani ofiko stránky Příbrami, jenom vím, že můj oblíbený Zaječov je v pátek, takže mám smůlu. Kdybyste měli nějaký úžo typ na sobotu, který nenajdu níže, až se k fóru dostanu, tak určitě dejte vědět, mohli bychom se i vidět.
P.P.S. Doufám, že to mistr Vašek Pech zase všem ukáže, jenom škoda, že nemá větší konkurenci. Na jeho a Trojanovy průjezdy se už moc těším a věřím, že se na posledním podniku vytáhnou i ostatní.

márči
18.09.2007, 10:19
Osobně si myslím, že Ašína dlouka na trati neuvidíme. V klidu si odsatartuje a v klidu záhy odstoupí. Titul v kapsa a tak není důvod si tahat koruny z kapsy. Ostatně již nám to v minulosti několikrát ukázal.....

chryby
18.09.2007, 10:27
jsem pro starosto

třída A5 je slušně našláplá a i já tam mám svýho koně, se kterým i já počítám na bednu :D
takže jak to sesmolíme?

dřevěná srnka
18.09.2007, 11:21
Že se vám do toho monutuju pane Starosto, ale napsat o Milušce Davidové NĚJAKÁ Miluška, hm}:). Je vidět, že hradům, zámkům a rozhlednám věnuješ víc času než rallye a to je škoda, protože by tvé pozornosti jinak toto plzeňské dívčí asi neuteklo;). Sama doma si postavila, z drtivé většiny za své, minimálně dvě auta (felda A5 a polo N1) a s oběma dokázala dost slušně i závodit. Mimoto občas taky čte, což dokazuje i teď startem v Příbrami:P.

to maevad, chryby, rajle:
KOukal jsem, že Franta Markvart stále přihlášen...s nějakou Miluškou...ten se bude určitě chtít vytáhnout a skončí ve skupině na bedně!

pejda
18.09.2007, 11:29
Koukal jsem se před chvílí na stránku Příbrami a pořadatelé asi mají celkem smysl pro humor :D

http://pejda.xf.cz/pejda/pb.jpg

btw: nikde jsem nenašel zmínku o vstupném, je tedy nebo ne?

pejda
18.09.2007, 11:53
Průvodce Příbramí od Mravencze a AlesGuteho:

http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=6797

Starosta
18.09.2007, 11:54
Že se vám do toho monutuju pane Starosto, ale napsat o Milušce Davidové NĚJAKÁ Miluška, hm}:). Je vidět, že hradům, zámkům a rozhlednám věnuješ víc času než rallye a to je škoda, protože by tvé pozornosti jinak toto plzeňské dívčí asi neuteklo;). Sama doma si postavila, z drtivé většiny za své, minimálně dvě auta (felda A5 a polo N1) a s oběma dokázala dost slušně i závodit. Mimoto občas taky čte, což dokazuje i teď startem v Příbrami:P.
Děkuji za upřesnění, paní srnko :-))). Já to "nějaká" myslel s odkazem na moji diskusi s maevadem cca před 1 - 2 týdny na tomto fóru, kdy jsme diskutovali o tom, jakou babu zase Franta Markvart zlanaří (má můj obdiv!), přiznávám, že s ohledem na dobu, která od této diskuse uplynula, to již asi pozbylo kontextu (snad ne pro maevada).

Starosta
18.09.2007, 11:57
Osobně si myslím, že Ašína dlouka na trati neuvidíme. V klidu si odsatartuje a v klidu záhy odstoupí. Titul v kapsa a tak není důvod si tahat koruny z kapsy. Ostatně již nám to v minulosti několikrát ukázal.....

Teď si nejsem jist - nebyl už vloni před Příbramí jistý mistr? Pokud ano, tak loňský průběh trochu vyvrací Tvoji spekulaci.

Starosta
18.09.2007, 11:58
jsem pro starosto

třída A5 je slušně našláplá a i já tam mám svýho koně, se kterým i já počítám na bednu :D
takže jak to sesmolíme?

Koho??? To jsem teda zvědav, jakého opeřence vybalíš tentokrát :-)

chryby
18.09.2007, 12:35
starosta: míra levora na fábce ;) aspoň jedem oba stejnou techniku :)

Rajle
18.09.2007, 13:54
Takže chryby, Star. a maevad - muším stylově fandit Achsovi, když se jede ta Pb. Jenže nevím, kdy to zase pošle do kytiček :D .
Navrhněte systém výhry a prohry, mohlo by se to vypít v Leleticích na Václava, nebo i týden na to (5. a 6.10), kdy tam máme motorkářský jamboree!!
No, moh´bych taky fandit stylově Bryndovi, ale to je jako kdyby závodil Loeb na našich silnicích, taky by na něj sázel každej. O Sýkorovi nemluvě :D

Romus
18.09.2007, 15:02
Teď si nejsem jist - nebyl už vloni před Příbramí jistý mistr? Pokud ano, tak loňský průběh trochu vyvrací Tvoji spekulaci.

Předloni odstoupil v úvodu Horácké rally, tehdy jel s Focusem. Ale neříkám, že v tom byl úmysl, jen to bylo takové "volaké čudné".

cibin
18.09.2007, 15:06
Nevíte jak to vypadá se startovkou HA?

márči
18.09.2007, 16:10
Loňský rok taky nevím přesně tudíž se nebudu přít. Nicméně mimo zmiňované třebíče se i v letech předtím stalo, že se Ašín těsně před startem omluvil z účasti když již byl titůůl doma.

Na druhou stranu toplně chápu, proč tahat koruny z kapsy, např. Pepa Peták letos na Barumce, Tarabus out, tak proč hrdině neodstoupit, když je tituůůl taky doma.

Zmínil jsem to jen z toho důvodu, aby se fanoušci netěšili na něco co záhy pomine...

PavKac
18.09.2007, 22:53
Nevíte jak to vypadá se startovkou HA?
Zítra (ve středu) bys měl znát odpověď na svoji otázku. Podle ZU Rally Legend by měl být zveřejněn seznam přihlášených posádek.

Martin
19.09.2007, 00:43

Nemyslim si, i kdyz i u Pechu pocitaji kazdou korunu, tak fanouskum nezustanou nicim dluzni...uz vloni kdyz uz to bylo v kapse, tak lital krasne pro divaky bokem a letos to bude urcite podobny... kdyby mel setrit, tak nesjizdi ze startovni rampy vubec...

pinipini
19.09.2007, 06:58
Tak to vypadá, že se letos poprvé podívám do Příbrami. Mám tam naplánovanou služební cestu, tak tam zůstanu i na závod. Poraďte nějaké pěkné míst, vůbec to tam neznám.

MravenecZ
19.09.2007, 07:58
Tak to vypadá, že se letos poprvé podívám do Příbrami. Mám tam naplánovanou služební cestu, tak tam zůstanu i na závod. Poraďte nějaké pěkné míst, vůbec to tam neznám.Záleží kdy tam budeš. Jestli jen v pátek, tak si přečti páteční část průvodce na www.ewrc.cz , kde jsme RZ docela podrobně popsali. Pokud v sobotu, tak to je nejlepší si najít něco v sobotní části průvodci rally. V případě obou dnů je situace mnohem jednodušší, přečteš si průvodce celého :) Věřím že jsem ti poradil (ale když už jsme se s tím psali...)}:)

gonzo
19.09.2007, 09:54
Tak ty HA vypadají slibně.18 vozů jsem nečekal.A velmi zajimavé vozy.Akorát nějak nevidím jejich harmon.Nebo jsem slepý?

PavKac
19.09.2007, 10:58
Tak ty HA vypadají slibně.18 vozů jsem nečekal.A velmi zajimavé vozy.Akorát nějak nevidím jejich harmon.Nebo jsem slepý?
Nejseš slepý, nikde není. Podle informací od pořadatele pojedeme kromě úvodních dvou rychlostních zkoušek celou soutěž, první HA bude startovat 15 minut za poslední vozem MM ČR.

gonzo
19.09.2007, 11:59
Nejseš slepý, nikde není. Podle informací od pořadatele pojedeme kromě úvodních dvou rychlostních zkoušek celou soutěž, první HA bude startovat 15 minut za poslední vozem MM ČR.
Pavle díky a přeji vám at se daří!

MPI
19.09.2007, 13:36
Teda s těma historikama se mi ta startovka líbí podstatně víc, moc se těším na pátek :-)

DOLLY
19.09.2007, 14:54
V pátek doporučuju 1 km rz Komarov,jsou tam 2 přehledny vracaky!Pro představu si mužete stahnout on-board Kopejdy z roku 05(je to ve videogalerii) a sobotu je hezky přlet do Smolotel cca 1,5 km co Peták přeboudil Clio,ale je tam horší přijezdovka.Jinak ten usek je palba jako vix........................tak uvidite.

Prca
19.09.2007, 18:20
Mezi přihlášenými je Pepa Sedláček s Almarou.Čí je to auto?Rotácká je tuším prodaná.
LV MOTORS Plzeň-letos druhý start.Sedláčkovi držím palce.

Prca
19.09.2007, 18:29
Osobně si myslím, že Ašína dlouka na trati neuvidíme. V klidu si odsatartuje a v klidu záhy odstoupí. Titul v kapsa a tak není důvod si tahat koruny z kapsy. Ostatně již nám to v minulosti několikrát ukázal.....viz Horácká rally 2005,focuse odstavil před námi na 1RZ Naloučany asi tři km od startu.Tenkrát řešil nějaké problémy s EUROoilem.

DOLLY
19.09.2007, 22:35
To o Rz 2 beru zpět!Nevim na co jsem myslel když jsem koukal na mapy.Sorry

gonzo
20.09.2007, 16:10
Tak jsem myslel,že HA pojedou na čas,ale jedou jen pravidelnost.A pojedou až od 3RZ jak tu někdo psal?Podle Z.U. startují 15min po poslední posádce MMČR .

cibin
20.09.2007, 20:17
Víte někdo kolik posádek si převzalo itík,a kdo se omluvil?:?

Cidlín
20.09.2007, 20:20
Víte někdo kolik posádek si převzalo itík,a kdo se omluvil?:?

Zrovna jsem se chtěl zeptat na totéž. Asi se bude vědět až zítra po admin přejímce, ne?

DOLLY
20.09.2007, 20:35
Zitra dopolko zavolam klukum až budou na přejimce a vyjistim vše co se da!A počitam tak po oběde to sem dam,možna dřiv

gonzo
20.09.2007, 20:48
Tak se dívám na ofiko stránky soutěže,ale že by tam bylo něco aktuálního den před startem,to se říct nedá.:(

DOLLY
20.09.2007, 20:50
To Gonzo:To máš teda pravdu,je to smutny

Mchacek
20.09.2007, 21:57
Už se těším

ufozt
21.09.2007, 06:18
Kdyby mě někdo hledal na místě jak jsme se domlouvali, tak se všem moc omlouvám, ale budu úúúplně jinde, přeložili mě na Radiobod na Stopce, takže kdybyste mě chtěli třeba navštívit, pejdo a spol. ;), tak budu tam. Čus.

brouk427
21.09.2007, 09:55
Neví někdo, zda se pojede na RZ-8-12-14-vystrkov-brodce lesní šoto úsek nad Draha jak je to v mapě nebo ho zruší jako minule kvůli majitelům?

lubos...
21.09.2007, 10:21
Našel by se nějaký dobrák co by posílal výsledky na telefon? 777819369
Díky

Cidlín
21.09.2007, 12:19
http://reco.pb.cz/cgi-bin/soutez/2007/pribram/reco/overal?horni=1&trida=All&pohar=Bez

MPI
21.09.2007, 12:24
Trochu blbost ne?když se ještě nestartovalo...

Cidlín
21.09.2007, 12:33
Trochu blbost ne?když se ještě nestartovalo...

Za půl hodiny začíná tisková konference a RECO tam má ještě výsledky a přihlášené posádky bůhví odkud. Pokud budou pokračovat tak jak začínají, můžeme se těšit.

Rajle
21.09.2007, 12:48
Za půl hodiny začíná tisková konference a RECO tam má ještě výsledky a přihlášené posádky bůhví odkud. Pokud budou pokračovat tak jak začínají, můžeme se těšit.

nevím, co je reco, ale celá platforma internet.pb je poněkud pochybná, ale vybral si jí Berger...

DOLLY
21.09.2007, 13:16
reco je resuts comunitions,je to program na vysledky ktery je možno normalne ofiko zakoupit!Jinak v PB je krásne slunečno a panuje přijemna předstartovni naladička.Jen se mi nijak nepovedlo vyjistit kolik posadek proslo přejimkou,tak já jdu uklidit bordel okolo heveru a pomalu vyrazíme směr Komarov.................

Starosta
21.09.2007, 16:01
to maevad, chryby, rajle: chlapi, kdybyste zítra byli někde na trati, cinkněte nebo napiště kde. Se sázkou mne nic chytrého nenapadlo, vás asi taky ne, když nepíšete, tak bych to nelámal přes koleno za každou cenu a počkáme na něco, v čem zase bude opravdu napětí. Můžeme se třeba vsadit, kdy se pojede příští rok Šumava :-) Ahoj!

Prca
21.09.2007, 16:08
V převzatých nevidím Z.Vlčka? Mám ho v tipovačce hodně vysoko. Potvrdí mi to někdo.

Cidlín
21.09.2007, 16:20
V převzatých nevidím Z.Vlčka? Mám ho v tipovačce hodně vysoko. Potvrdími to někdo.

Nejede Tlusťák, Vlček, Zedník ..

sonyk
21.09.2007, 17:01
pan Kubata startovní číslo 59 by měl být vyloučen vcera pri prujezdech evidentne porusil dopravni predpisi a zpusobil nehodu pri predjizdeni :-(

sonyk
21.09.2007, 17:02
Jiří Vlček odstupuje kvůli požáru vozu způsobenému technickou závadou.

Cidlín
21.09.2007, 17:29
Jiří Vlček odstupuje kvůli požáru vozu způsobenému technickou závadou.
Bavili jsme se o Zdeňku Vlčkovi.

instinkTT
21.09.2007, 17:58
Štajf defekt a velika ztrata. :angry: To same asi Orsak a podle casu to vypada, ze Asin jede fakt pro divaky. :)

JaraKl
21.09.2007, 18:19
Tak jsem shlédl výsledky 1a2RZ a zatím podle předpokladů,Ašín asi na jistotu a pro diváky,Votava za to zabral hned od začátky,starý Václav nechce zůstat pozadu .A můj kůň Karel zatím svým pronásledovatelům o celkovej 2 flek v mistráku v patách.Rozhodovat o vícemistrovi se bude až zítra na Orlíku.To už budu při tom a doufám,že potkám Karla v servisu.Poslední krok bývá nejhorší,a v paměti mám loňský ročník!!??Takže Karle do nich!!

JaraKl
21.09.2007, 18:22
A než jsem to napsal,tak mě Karel potěšil,Honzovi na 6 km dvě vteřiny !!

WRT
21.09.2007, 18:57
Pech se nejak rozjel. Asi ho uz nebavi jezdit pro divaky

Prca
21.09.2007, 19:15
Co je s V.Arazimem?
-------------------
Malý výlet mimo?

WRT
21.09.2007, 19:28
Co je s V.Arazimem?
-------------------
Malý výlet mimo?

nebo guma? ale auto bude OK, podle casu v RZ5 8D

John
21.09.2007, 19:54
Tak po první etapě je vše při starém,doufám že Votava zítra eště zatáhne a něco zkusí třeba i na Ašína.Přál bych mu první vítězstí!

JaraKl
21.09.2007, 20:04
Tak pokud budou tyto výsledky zítra v 15:30 budu nadmíru spokojený.Karel number TWO v Czech Republic!!Ale pozor na Orlík!!Takže za chvílu haji buci a raáno ve 4 směr uranové doly.Doufám,že nebudu večer svítit.

dokiolli
21.09.2007, 20:10
AŠIN zatím vklidu, pro diváky, ale myslím si, že se rýsuje Hvězda rally pro Příbram a na tu ma zaděláno posádka Orsák-Vajík jen tak dál a vydržet. škoda te gumy v první RZ. Kresta to taky slušně dotáhl na Barumce.Gooooo,gooo Jarku goooo

instinkTT
21.09.2007, 20:13
Nevite nekdo, jestli se bude startovat podle umisteni? Nebo tam jeste hrajou nejakou roli priority?

krb
21.09.2007, 20:31
nevíte někdo kde se dají sehnat výsledky historiků?

dřevěná srnka
21.09.2007, 20:44
Nepsal tu někdo, že se jede jen pravidelnost? Pak by to bylo s výsledkama asi složitější.

nevíte někdo kde se dají sehnat výsledky historiků?

dřevěná srnka
21.09.2007, 20:48
Aha, tu to je.

Tak jsem myslel,že HA pojedou na čas,ale jedou jen pravidelnost.A pojedou až od 3RZ jak tu někdo psal?Podle Z.U. startují 15min po poslední posádce MMČR .

redy
21.09.2007, 20:49
Nepsal tu někdo, že se jede jen pravidelnost? Pak by to bylo s výsledkama asi složitější.

Jede se pravidelnost....takze zadne vysledky nebudou, budou body;)

krb
21.09.2007, 20:52
aha tak to už chápu proč jsem nikde nic nenašel

JaraKl
21.09.2007, 21:47
Nevite nekdo, jestli se bude startovat podle umisteni? Nebo tam jeste hrajou nejakou roli priority?

Myslím si ,že se jede podle výsledků z 1 etapy ,bez ohledu na prioritu.

ufozt
21.09.2007, 22:46
Chlapi z reco, nechci do vás vůbec rejpat, ale na první RZ máte chybu v informacích: St. č. 12 Vlček J., Šubrt odstoupili na RZ 1 - technická závada a následný požár vozidla. - tohle je blbost, byly to dvě akce st.č.12 Orsák dělal gumu a st.č.25 Vlček hořel. Zdenka

pejda
22.09.2007, 00:14
http://www.ewrc.cz/ewrc/images/lista-sagi.png (http://www.ewrc.cz/ewrc/fotogalery.php?events=235&fotograf=7&all=1)

Fuchs Oil Rally Příbram 2007 – 21 fotek (http://www.ewrc.cz/ewrc/fotogalery.php?events=235&fotograf=7&all=1)

Rajle
22.09.2007, 07:24
to maevad, chryby, rajle: chlapi, kdybyste zítra byli někde na trati, cinkněte nebo napiště kde. Se sázkou mne nic chytrého nenapadlo, vás asi taky ne, když nepíšete, tak bych to nelámal přes koleno za každou cenu a počkáme na něco, v čem zase bude opravdu napětí. Můžeme se třeba vsadit, kdy se pojede příští rok Šumava :-) Ahoj!

asi stihnu jen druhej průjezd ve Starý Vodě - s rodinkou , černej Punťa - 602 59 00 18

Rajle
22.09.2007, 14:17
hmmm... rozpačitý návrat. Auta a rally OK. Chtěli po mně ale 150 korun za vjezd do blízkosti RZ, což jsem odmítl. Jednak 150 korun za auto je dost, zejména když se jedná jen o jeden průjezd, jednak ani nevím, zda na to má pořadatel právo. Jel jsem tedy místo do Starý Vody na start do Tochojc. Mohl jsem si vyfotit všechna auta pěkně z blízka, protáčející se kola předohrabů, škytající diesly aj., ale neviděl jsem je v akci. Toho lituje náš malej, protože chtěl vidět, jak bouraj. Po výchovné přednášce toho nechal a koukal se taky na startující "mišicup". Nejlepší start - Opel Manta v historikách!!!

Cidlín
22.09.2007, 17:54
22.09.2007 17:50:23 Na základě rozhodnutí SSK byla posádka st. č. 4 Votava, Synáč vyloučena ze soutěže. Neodpovídající homologace.

Mirus
22.09.2007, 18:00
22.09.2007 17:50:23 Na základě rozhodnutí SSK byla posádka st. č. 4 Votava, Synáč vyloučena ze soutěže. Neodpovídající homologace.
Tak to by mě zajímalo kvuli čemu... Jestli zase ten stejnej problém jako měli evo 9 na Ypres rally...

PetrPan
22.09.2007, 18:46
Tak to by mě zajímalo kvuli čemu... Jestli zase ten stejnej problém jako měli evo 9 na Ypres rally...

Nevim co bylo na Ypres, ale Votava kvuli vyztuham ve dverich, protoze mel dvere z EVO 8 na EVO 9, a tam jsou jinak, takze neodpovidaly homologaci. Dost jsem mu pral to treti misto za celej rok, zadnou vyhodu tim dle me neziskal, mozna ho nemuseli hned vylejt...ale stejne tak mohli. Takze je celkove treti v MCR Malina.

Milan PB
22.09.2007, 18:53
Ta Emilova tečka z Orlova do Podlesí byla ve slušný rychlosti kdy dobržďujou ze 160-180km/h (jak kdo) měřeno radarem.Naštěstí se jim nic nestalo ale ty H.ovada co tam měli ty auta před mlíkem těm bych dal na tlamu!!! Mohlo to taky nedej bože dopadnout hůř.Berger by měl vyvodit důsledky!!! Vypáskovanej prostor je proto aby tam nikdo a nic nebylo ale né tam si daj dvě h... auta.Subaru se zastavilo o ně.Maj to alespoň malinko zmuchlaný jako zavyučenou.Emil řikal že kdyby tam nebyl za páskou stánek s párkama a lidi tak to pustil rovně skočil by trochu do pole a nic by se pravděpodobně nestalo ale když viděl lidi tak dal tochu boček + ručku a jak to šlo bokem tak to zakoplo o krajnici a začal se točit.Modrá Octa je vyfocena po přesunutí.

MATES71
22.09.2007, 19:31
omlouvám se všem , kterým jsem zacláněl v pátek odpoledne v Dubně s podvalníkem. vůbec jsem neměl vztek že to okolo mě lítá na přejezdu a já musim hákovat

DOLLY
22.09.2007, 19:58
Dobře jim tak,debilum!!aspon si příšte rozmysli davat auto do unikovky a ješte pred mliko,Emila je mi líto!!ale byla to technicka zavada a materialu neporučiš.Jo a Honzíka Votavy mi je opravdu hodne lito a mrzi me to,ani bych se nedivil že ho někdo udal(jen moje domněka)Ale on si to 3 misto Absolutně zasloužil ze všech nejvic!!Hodne smuly mel i Pepa Čermak ktery v závěru odpadl na stavkujici techniku.,Jinak soutěž byla hezka,stihli jsme dnes 5 Rz a zavěrečny servis.Počasko vyšlo na jedničku tak to byl zase jeden přijemny motoristicky vikend

DOLLY
22.09.2007, 20:00
Jo a na Autosportu je fotoserial Emilova vyletu mimo trat

hafieror
22.09.2007, 20:26
Naštěstí se jim nic nestalo ale ty H.ovada co tam měli ty auta před mlíkem těm bych dal na tlamu!!! Mohlo to taky nedej bože dopadnout hůř.Berger by měl vyvodit důsledky!!! Vypáskovanej prostor je proto aby tam nikdo a nic nebylo ale né tam si daj dvě h... auta.
Je to všechno o pořadatelích co tam stojej. Dneska na jedny RZ začal chodit po silnici vlčák a těm hňupům v oranžových vestách to bylo uplně jedno. Když jsem je upozornil, jeslti by s tím nechtěli něco dělat, tak z toho měli akorát *****, že aspoň bude nějaká sranda. Ten pes je mě ukradenej, ale jezdce by mohlo napadnout se mu vyhnout a už by to nemusel urejdovat v tom kalupu.

maevad
22.09.2007, 20:47
To Star., Rajle, chryby:

Omluva, pánové, velká omluva. Dovolil jsem se dovolenkovat na celý týden, nakonec jsem se dovolenkoval i tak, že jsem zapomněl natipovat místní tipovačku... :(
Chrybyho nápad, který směřuje do třídy A5 se mi velmi zamlouvá, jelikož i já tam mám svou "kobylku". Po odchodu Honzy Sýkory do "vyšších" se mi zjevně dobře začíná líbit posádka, která sic nedojela mnogo daleko, ale na konci tohoto měsíce se ukáže na Plzeňsku, a to - doufám, že v lepším světle.
Pokud jsem tedy dobře vyčetl, tak: chryby - Levora, Rajle - Achs, maevad - Šašek a Starosta - Markvart (a to by mne hodně urazilo, kdyby ne :D ). Snad se nám tahle sestava ještě někde sejde.

pejda
22.09.2007, 21:57
http://www.ewrc.cz/ewrc/images/lista-sagi.png (http://www.ewrc.cz/ewrc/fotogalery.php?events=235&fotograf=7&all=1)

Fuchs Oil Rally Příbram 2007 – 46 fotek (http://www.ewrc.cz/ewrc/fotogalery.php?events=235&fotograf=7&all=1)

JaraKl
23.09.2007, 13:32
Takže po závodě pár mých postřehů.Předem chcu podotknout,že v Příbrami jsem byl poprvé a z toho se odvíjela moje čínnost po celou sobotu.Takže výběr míst na trati byl přízpůsoben poznatkům uveřejněných zde na eWRC.Ráno jsem chtěl začít na RZ6 na hromadách radiaktivní hlíny,nestalo se tak protože jsem se dostal na kostky v Podlesí a na hledání hromad už nezbyl čas.Ale průjezdy docela dobrý.Pak měl následovat přejezd na RZ8 do Bohostic.

Po mém špatném výjezdu z Příbrami a následným orientačním zmatkům,za což nejvíc vděčím mému synovi na sedačce spolujezdce ,jsme se octli v koloně před semaforem za Dubovcem.Po zjištění,že RZ nestíháme,jsme vzali zavděk přejezdu do prostoru před cílem RZ9.Jenže já retardéry nemusím,ale lepší než nic.Pak následoval servis a s tím spojená návštěva posádky Karel Trojan a Petr Řihák (kterým fandíme a měl jsem tu možnost se s Karlem svézt při testování).S přáním zdárného dokončení soutěže a výsledku který by posádce zajistil titul vícemistra republiky,jsme se vydali vstříc Karlovu neoblíbenému Orlíku.

RZ 12 konečně Bohostice,ale opět nedotaženo do konce,zůstali jsme v pasáži za dědinou.Takže opět místo nic moc,ale krásně pražilo sluníčko,tak si aspoň před a mezi průjezdy člověk pěkně pospal (vstával jsem poslední dva dny před 4 ranní).Po průjezdu téměř celého startovního pole jsme se přesunuli nad obec Stolotely do pěkného sjezdu (viz. doporučení z eWRC).Pro mě nejlepší pokoukání za celou soutěž,až na to ,že pořadetel na příjezdu k obci chtěl 150 Kč,které jsem mu za shlédnutí jedné RZ odmítl zaplatit.Po konstatování,že radši pojedeme jinam ,nás pustil.Že by Příbram dosahovala úrovně Barumky jsem tada nepostřehl!!

Přes tuto příhodu nakonec vzhledem ke konečnému výsledku Karla s Petrem vydařená soutěž.Po mém dotazu v závěrečném servisu,zda jim nejelo auto,nebo co se jiného stalo,mě bylo odpovězeno:" Jeli jsme od 2 série opatrně,vše jsme podřídili úspěšnému dojetí do cíle,včetně opatrných startů,nechtěli jsme se pouštět do souboje mezi Vaškem a Honzou". Konečný výsledek jim dal za pravdu.Hoši gratulujeme!!Jinak krásné počasí,krásné tratě pro posádky,(já si snad vyberu příště některá lepší místa) a opět málo diváků.

roušík
23.09.2007, 13:48
to JaraKL: Jen k tomu tvému srovnání s Barumkou ohledně vstupného. 150 kč se platí už několik let a pokud se letos nic nezměnilo ( nebyl jsem tam ), tak je to cena za celé auto.Narozdíl od barumky, kde platíš vstupné za člověka.

pelikan
23.09.2007, 14:32
150 kaček za auto je sice pěkné, ale na Barumce tě tyhle prachy stojí permice na víkend. Vstup na jednu RZ je levnější. Pořadatel by to měl řešit nějak jinak. Člověk, který stíhá jen jednu RZ a musí platit stejně jako ten co vidí několik průjezdů za den, se úplně logicky cítí znevýhodněn.

roušík
23.09.2007, 14:38
150 kaček za auto je sice pěkné, ale na Barumce tě tyhle prachy stojí permice na víkend. Vstup na jednu RZ je levnější. Pořadatel by to měl řešit nějak jinak. Člověk, který stíhá jen jednu RZ a musí platit stejně jako ten co vidí několik průjezdů za den, se úplně logicky cítí znevýhodněn.

Jasný, o tom žádná.Ale pořád se bavíme o ceně za auto, ne o vstupence pro jednotlivý lidi, takže to srovnání s barumkou je nesmyslný. Navíc většina lidí na rally nejezdí v autě po jednom, ve 4 lidech už to máš blbejch 37 korun na jednoho!

V případě JaraKL by to bylo 75 korun,pokud teda jel on a syn. Nevím, no,podle mě se taková suma dá přežít. Navíc on nebyl na jedné RZ. Docela mě překvapuje,že po něm někdo vstup nechtěl už v Podlesí.

Ale určitě by mělo být i něco jako jednorázový vjezd na RZ, to je jasný.

JaraKl
23.09.2007, 16:15
Tak se omlouvám,pokud to měla být cena za celou rally,tak OK,ale po mě to chtěli doopravdy až na poslední RZ,tak jsem si myslel,že se jedná o soukromou aktivitu místních majitelů polností kudy vede trať.

JanO
23.09.2007, 19:20
Vybírání 150 Kč za vjezd vozidla na veřejnou komunikaci, kterou její vlastník přenechá pořadateli k uspořádání rally, je "vynikajícím" nápadem.
Právě díky těmto informacím začínají platit pořadatelé po celé republice vlastníkům komunikací, resp. vlastníci komunikací požadují uhradit poplatky cca 50 až 100 tis. Kč za užití cesty s odůvodněním, že pořadatelé chtějí cesty zdarma, ale sami se na nich obohacují...

pejda
23.09.2007, 20:47
http://www.ewrc.cz/ewrc/images/lista-felt.png (http://www.ewrc.cz/ewrc/fotogalery.php?events=235&fotograf=16&all=1)

Fuchs Oil Rally Příbram 2007 – 66 fotek (http://www.ewrc.cz/ewrc/fotogalery.php?events=235&fotograf=16&all=1)

pejda
23.09.2007, 21:14
http://www.ewrc.cz/ewrc/images/lista-mravenec.png (http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=6838)

Fuchs Oil Rally Příbram 2007 – video (http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=6838)

Rajle
23.09.2007, 21:20
Ještě mi nikdo nevysvětlil, zda je vůbec vybírání legální a za jakých podmínek?
Pravda je, že chlapec po nás chtěl 150 za "auto". Kdybych měl dost času, tak nechám auto před zákazem a ty dva kiláky z Horčápska do Starý Vody dojdu.

Chalupar
23.09.2007, 21:22
Byl jsem se podívat a stálo to za to-pěkné závody.Docela dobrý boj,pěkné průjezdy , až na toho Emila.. Stál jsem u toho a Emil zabojoval dobře , že nikoho netrefil , jen bymne zajímalo kdo může povolit občerstvení přímo v rovině s příjezdem ,,příletem,, do odbočení a ještě tam nechat stát dvě auta pořadatelů!! Kdo dělá bezpečnost tratě? žádná únikovka, jen asi 200m , kam se auta řítí naplno a ke všemu v cestě stánek,u něho lidi.. z toho mohl být pěkný průse* .Bavil jsem se s Emilem a on taky nechápe .....

Pánové z FASU _ už se nejezdí se škodovkama a žigulíkama , už jezdí závodní auta jiné generace a v jiných ryhlostech.Pořadatelé dělají svoji práci , někdy je vidět že tomu nerozumí , budiž.... Ale členové a bezpečnostnídelegáti FASU by měli být profíci , ale jak to vypadá tak se rádi svezou před RZ , seberou diety,ale nic nevidí ,na nic nepřijdou . Takhle umístit stánek , kam přijdou lidé pro občerstvení, to nechápu.Proberte se už......

Jsem zvědavej jestli se někdo z FASU nad tím zamyslí , vybírat za vstupné , za vjezdy aut to by vám šlo , já zaplatím, ano , ale chci taky mít bezpečnost , nebo mám přemýšlet nad tím , kam si jít koupit klobásu či limonádu akoukat zda se mi nemůže nic stát?Ptám se , kdo byl bezpečnostní delegátem FASU,kdo kontroloval trať,proč nikoho nezaujalo toto místo???!!!

M.i.k
23.09.2007, 21:45
Ještě mi nikdo nevysvětlil, zda je vůbec vybírání legální a za jakých podmínek?
Pravda je, že chlapec po nás chtěl 150 za "auto". Kdybych měl dost času, tak nechám auto před zákazem a ty dva kiláky z Horčápska do Starý Vody dojdu.

150,- se da prezit za takovou krasnou nalepku volny prujezd :-)..taky jsem platil..nicmene myslim si, ze to neni zcela legalni zpusob..ale to by do toho musel zacit stourat nekdo kdo na to ma cas a venuje se pravu a takovy se urco nenajde.

porchy
24.09.2007, 07:32
Nemáte někdo prosím fotky nebo video čísla 212 - Wartburg 353 W-RC z Příbrami? Prosím o odkaz nebo pokud by bylo možné zaslat na EMAIL: marek.prochy@seznam.cz

Mickey.nj
24.09.2007, 08:34
Tak mne by nevadilo zaplatit těch 150 Kč, ale za celý víkend.Nebo ještě lépe, aby byla možnost výběru např. 40 Kč na jednu RZ nebo permanetní cenu za celý závod.Bylo v programu Rally Příbram na něco upozorněno, že to bude placená oblast ?Spoustu fanouškům by to ušetřilo pozdější rozčarování.......

Starosta
24.09.2007, 09:08
hmmm... rozpačitý návrat. Auta a rally OK. Chtěli po mně ale 150 korun za vjezd do blízkosti RZ, což jsem odmítl. Jednak 150 korun za auto je dost, zejména když se jedná jen o jeden průjezd, jednak ani nevím, zda na to má pořadatel právo. Jel jsem tedy místo do Starý Vody na start do Tochojc. Mohl jsem si vyfotit všechna auta pěkně z blízka, protáčející se kola předohrabů, škytající diesly aj., ale neviděl jsem je v akci. Toho lituje náš malej, protože chtěl vidět, jak bouraj. Po výchovné přednášce toho nechal a koukal se taky na startující "mišicup". Nejlepší start - Opel Manta v historikách!!!

Omlouvám se, já jsem bohužel už nebyl na mejlu, takže jsem nemohl zareagovat. Opravdu škoda, protože jsme na druhém průjezdu byli právě na Staré Vodě. S těmi 150 mě taky naštvali, zvlášť když to bylo v sobotu před polednem, takže bylo jasné, že tu jejich prapodivnou permici na průjezdy využiju jen na tu jednu (teoreticky maximálně dvě) RZ. Normální vstupné bych jim rád zaplatil, ale tohle byla pakárna, která může akorát každého naštvat (maník mi ještě vysvětloval, že je to kvůli bezpečnosti, to mne opravdu moc pobavilo). Nakonec jsme tam došli pěšky. Tak snad se potkáme příště! Jinak na Tochovicích a pak na Podtochovicích jsme byli na prvním průjezdu, doufám, že jsi neopomněl občerstvení u Čížků se "schovanou" občerstvovnou.

Rajle
24.09.2007, 10:22
hmmm.. tak to jsme se jen minuli kolem... U Čížků jsem nebyl, bylo to po mém obědě...:D

Hallo
24.09.2007, 13:07
Co říkáte na Petráška? Dovolím si zahodnotit a říkám: "dost dobrý" a těším se na jeho další starty! Je to bojovník a dává do závodění všechno. Ikdyž diesly třebas nejsou pro diváky až tak atraktívní, je jen dobře, že třída je zase o jednoho borce kvalitnější.. takže i atraktivnější.

MravenecZ
24.09.2007, 14:00
Obávám se, že start Jirky Petráška byl jednorázová záležitost. :-(

Hallo
24.09.2007, 15:14
Z"latovlásko"(ňadra dmoucí), i přes ty vousy vidím na tvé tváři jakýsi smutek a zmar.. to máš přímo od něj, nebo z týmu víš, že tam nezakotví?.. Nechci uvěřit, že teď, kdy je auto hotové, by hodil flintu do žita.. Nejni možné!!, že by se nenašla nějaké cesta!

-mira-
24.09.2007, 15:28

150,-Kč nás také zaskočilo! Ale jelikož jsme jeli 3 stihli jsme v sobutu 4rz dalo se to přežít:-)
Možná lepší, že mladej neviděl posádky v akci. Mohl by být zklamanej:-)

MravenecZ
24.09.2007, 16:55
Z"latovlásko"(ňadra dmoucí), i přes ty vousy vidím na tvé tváři jakýsi smutek a zmar.. to máš přímo od něj, nebo z týmu víš, že tam nezakotví?.. Nechci uvěřit, že teď, kdy je auto hotové, by hodil flintu do žita.. Nejni možné!!, že by se nenašla nějaké cesta!smutek určitě. Jirku dobře znám. Auto stavěl on, ale pro Jardu Padělu, který s ním jezdí sprinty. Tak to pravděpodobně i zůstane. O Jirkovo dalších startech se dá jen spekulovat.

AlesGute
26.09.2007, 11:57
To jara-kl:
Jsem rád, že ti průvodce pomohl k pěknému pokoukání ve sjezdu nad Smolotelama (když už se nějaké místo podařilo dotáhnout do konce :-)
Já jsem tam na prostřední průjezd (RZ12) také byl, když už jsem to doporučoval, a také jsem byl uspokojen, i když původně jsem si myslel, že zde i špička bude mít s dolíkem větší problémy, jenže oni ho zkrátka přelítli, jako kdyby tam nebyl, a bylo... :-)

SarykP
27.09.2007, 19:31
smutek určitě. Jirku dobře znám. Auto stavěl on, ale pro Jardu Padělu, který s ním jezdí sprinty. Tak to pravděpodobně i zůstane. O Jirkovo dalších startech se dá jen spekulovat.

mohu potvrdit, snad vyjde Praha

Rajle
28.09.2007, 10:33
Chtěl bych se omluvit Achsovi s Langerem, že jsem přivolal jejich zkázu už na 2RZ :( :(

PP
28.09.2007, 11:46
Nemuzu najit clanek o vylouveni Votavy.Je snad vymazan?

roušík
28.09.2007, 11:48
Nemuzu najit clanek o vylouveni Votavy.Je snad vymazan?

http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=6831

stanis
28.09.2007, 13:13
Hledání článků funguje bez problémů, jen ho používat... http://www.ewrc.cz/ewrc/hledat.php. Jen nějak nevím, proč bychom ten článek měli mazat?

ufozt
30.09.2007, 17:53
Ta Emilova tečka z Orlova do Podlesí byla ve slušný rychlosti kdy dobržďujou ze 160-180km/h (jak kdo) měřeno radarem.Naštěstí se jim nic nestalo ale ty H.ovada co tam měli ty auta před mlíkem těm bych dal na tlamu!!! Mohlo to taky nedej bože dopadnout hůř.Berger by měl vyvodit důsledky!!! Vypáskovanej prostor je proto aby tam nikdo a nic nebylo ale né tam si daj dvě h... auta.Subaru se zastavilo o ně.Maj to alespoň malinko zmuchlaný jako zavyučenou.Emil řikal že kdyby tam nebyl za páskou stánek s párkama a lidi tak to pustil rovně skočil by trochu do pole a nic by se pravděpodobně nestalo ale když viděl lidi tak dal tochu boček + ručku a jak to šlo bokem tak to zakoplo o krajnici a začal se točit.Modrá Octa je vyfocena po přesunutí.

Jen takový drobný detail, to více umazané a omlácené auto (značku nevím, moc se za to omlouvám a stydím) ale důležité je, že toto auto fungovalo jako tzv. KULÍK. K tomuto vozidlu bylo přiděláno mlíko, které by podle mého skromného názoru mělo být přiděláno ke kulíku. Když se nad tím zamyslíme a představíme si místo auta pouhý kulík, asi by to dopadlo hůře, o kulík se totiž rotující auto bohužel nezastaví, naštěstí zde stojící vozidlo zamezilo další rotaci a tedy většímu neštěstí. Na osudném místě jsem nikdy dříve ani tentokrát nebyla a tudíž netuším, zda byla únikovka vypáskovaná dost dlouhá nebo ne. Z fotek a videa co jsem viděla se domnívám o opaku. Taktéž si myslím, že v únikovce ani v jejím nejbližším okolí by neměli stát stánky s občerstvením ani s ničím podobným, kdyby tam nebyl ten stánek, pravděpodobně by tam nebyli ani lidi a Emil to mohl poslat rovně a postupně zastavit na poli. Domnívám se, že ten stánek mohli ovlivnit zejména pořadatelé na místě a v podstatě všichni, kdo trať po uzavření projížděli.
Za bezpečnost na RZ ručí zejména Vedoucí bezpečnosti RZ, Hlavní činovník pro bezpečnost (zde František Stoklasa) a také Bezpečnostní delegát ASN, samozřejmě také Vedoucí RZ a zástupce vedoucího RZ a také mimo jiné i Ředitel soutěže a také i pořadatelé na RZtách, takže kde kdo.
Přečtěte si to v ZU: http://www.rally.pb.cz/download/zvlastni_ustanoveni_2007.pdf

dřevěná srnka
30.09.2007, 19:30
Oni to nakonec stejně odnesou traťáci jako na Bohemce. Tam jsem se dozvěděl, že bezpečnostní delegát stejně na všechno nevidí, protože by jel erzetu hodinu a závodníci by ho dojížděli. Každá fabika má ředitele a každá soutěž taky, kdo zodpovídá za průšvih fabriky, dělníci?

alesk
01.10.2007, 16:37
Nemůžu soudit jak byla nebo nebyla vymlíkována úniková zóna, protože jsem na tom místě letos nebyl, ale stál jsem tam před rokem a to se o dobře vymlíkované zóně mluvit nedalo. Před tou pravou kosou je takový nálet, že ta bezpečnostní zóna by musela být až na přilehlé fotbalové hřiště Marily Příbram

chryby
01.10.2007, 17:53
vypáskováno špatně nebo dobře.....? tohle nemá smysl řešit! prostor byl vypáskován špatně, stánek s pivem tm neměl co dělat!
... na všech rally co se jezdí u nás (ale i po celý evropě) jsou úniková místa vypáskována špatně a dokud se nic nestane (jako že se teď stalo a mohl být velký průšvih !!!), tak se to zřejmě nijak radikálně řešit nebude
je českým národním sportem vždycky hledat vinu u druhých, ale na rally jde o život ! a to vždy a všude - a to i na místech, která jsou "pro diváky 100% bezpečná"
proto bychom měli začít sami u sebe, přemýšlet o tom kde si stoupnout a čerpat z vlastních zkušeností, kterých doufám mají zdejší čtenáři dost....
a klidně upozorňovat dědečky s vnoučatama, co se přijdou podívat na "nějaký závody, co se jim jedou za chalupou," že tam by rozhodně stát neměli a klidně je slušně poprosit, ať si stoupnou o kus vedle - funguje to, už jsem to zažil několikrát

makli
01.10.2007, 18:06
To Chryby: S tím cos napsal naprosto souhlasim. Mnohdy je to o tom, že při průjezdech prvních 30 aut je s dodržováním bezpečnosti všechno jakž takž vpořádku, pak však ostražitost diváků i pořadatelů poleví. Přitom kolikrát zrovna v tu chvíli jedou posádky s "horší" technikou (schválně jsem napsal horší v úvozovkách, určitě chápete jak to myslím), ale se stejným, né-li větším nasazením a ke krizové situaci bývá častokrát blíž. Navíc mi to přijde i nefér vůči posádkám s vyššími startovními čísly, když kromě samotných nástrah rally musí řešit i různě pobíhající a přebíhající diváky a dle mého názoru tím nemají stejné podmínky k závodění jako špička startovního pole.

dřevěná srnka
01.10.2007, 18:19
Chryby, viz můj podpis ;):I

redy
03.10.2007, 15:30
Tak po bitve je kazdy general. Muzete si to jit zkusit delat poradatele. Od pocitace se to hezky pise a z pohledu divaka se to pekne komentuje...Ale realita je trochu jina. Jinak Chryby, napsal jsi to velice hezky. Pridat ruku k dilu tam kde vidite, ze poradatel to nezvlada, tak mu jit pomoc a ne se na neho koukat. Kdyz se stane nejaky prusvih, tak je potom kazdy chytry....

redy
03.10.2007, 15:32
To ufozt:Je videt, ze problematice rally velice rozumis. Nechtela by si delat reditele?

kilometr
03.10.2007, 22:32
Také si dovolím přispět svým krátkým pohledem na věc.

Nejdříve drobná poznámka k REDYmu: možná, až blíž poznáš UFOZTku, pochopíš, že rallye zdaleka ne vždy sleduje od počítače nebo jako divák. Ahoj Z.T.

A teď k Emilově nehodě a diskuzi o bezpečnosti. Souhlasím s Chrybym, že na rallye (pokud chcete aspoň trošku vidět) není žádné stopro sichr místo. Tam, kde Emil šel ven, jsme byli zhruba půl hodiny předtím a u stánku, jímž byl skříňový náklaďák, jsme zakoupili buřty (nic moc). Pak se nám do výhledu nacpal kameraman ČT a všude kolem trati na příletu k vinglu roztáhli rámy s reklamou, aby je měli hezky v záběru. To nás nepotěšilo, tak jsme vyrazili proti směru RZ nahoru k esíčku. Situaci na místě jsme tedy viděli na vlastní oči.

Záběr na Trinerovu boudu tak máte k dispozici i zezadu. (www.kilometr.net) Na videu je vidět, že Emil ještě chvilku před hlavním bržděním probrzdil. Stejně to udělal i Arazim, zatímco třeba Pech nebo Trojan šli celou rovinu pod plynem až do razantního brždění před vinglem. To potvrzuje, že brzdy odešly až při nástupu před vinglem, jinak by to pilot Trinerových kvalit poznal už při tom probrždění.

Že se nikomu nic nestalo, má tři důvody: zakázaná zóna byla vyznačena dobře, Triner je výborný pilot, který situaci řešil správně a byla i potřebná porce štěstí.

Standardní propozice rally včetně přílohy č III (Bezpečnost při rally) neznají žádný pojem "úniková zóna". Ta možná patří k výstavbě autodromů.

V bodu 2.3 Kontrola diváků se uvádí: pořadatelé s případnou pomocí veřejné pořádkové služby musí učinit vše pro nasměrování vstupu veřejnosti jen do jasně vymezených oblastí, všechna ostatní místa jsou považována za zakázaná pro veřejnost.

Samozřejmě by bylo v tomto případě lepší, kdyby nikde nikdo nebyl a Emil to mohl pustit na širé lány. Zrovna tak mu ale ty brzdy mohly odejít při náletu do nějaké vesnice a za vinglem stát barák.

Moje resume: diskuze o únikových zónách při rallye mi přijde trochu mimo. A z hlediska zakázané zóny to účel splnilo naprosto přesně.

Ale přidám ještě jedno zamyšlení, když už tak čtu ty řády. V bodu 2.3.2 se píše: Musí být zabráněno veřejnosti, aby se pohybovala po trati RZ, je-li už uzavřena jen pro rally (po průjezdu vozidla "0" a před průjezdem posledního vozidla).

Tomu rozumím tak, že když jedou tři nuly, nebo nedejbože sám pozorovatel, delegát a další, mohu ještě jít po trati do jasně vymezené oblasti. Jak je tedy možné, že už pan "XY" v propagačním vozidle jede po trati jako hovado?

Ve světle "dodržování" řádů všemi zúčastněnými činovníky mi proto přijde vyloučení Votavy jako vymáhání dodržování předpisů pouze na "vyvolených". Nebo "nevyvolených"?

ufozt
04.10.2007, 20:38
To ufozt:Je videt, ze problematice rally velice rozumis. Nechtela by si delat reditele?

Tak po bitve je kazdy general. Muzete si to jit zkusit delat poradatele. Od pocitace se to hezky pise a z pohledu divaka se to pekne komentuje...Ale realita je trochu jina. Jinak Chryby, napsal jsi to velice hezky. Pridat ruku k dilu tam kde vidite, ze poradatel to nezvlada, tak mu jit pomoc a ne se na neho koukat. Kdyz se stane nejaky prusvih, tak je potom kazdy chytry....

Jiříčku, tebe bolí zoubek? Nebo co se děje že se na mě tak utrhuješ? Opravdu nechci dělat ředitele. Ale snad si mohu dovolit napsat svůj názor, ne? Pan Stoklasa je mezi pořadateli velmi znám a oblíben, proto jsem si dovolila napsat jeho jméno sem do místní diskuze. :I

ufozt
04.10.2007, 20:46
to kilometr: Redy mě zná osobně. Jen k tvému výpisu z propozic. Existuje taky něco jako bezpečnostní plán, kde máš přesně vymalována divácká místa a třeba taky únikové zóny. Tuším, že to asi víš, ale přesto to píšu, bezpečnostní vozidla pohybující se na trati před startem prvního soutěžáka do RZ by měli toto kontrolovat a i podle svého svědomí případně zastavit u pořadatele a říci mu své připomínky. Chápu, že jsi byl na místě, ale na druhou stranu jsem přesvědčená, že ty tři důvody že se nikomu nic nestalo měly být jen dva: A to 1.to štěstíčko a 2.Emilův UM. Už se v tom dál nebudu šťourat, slibuju. ZT

K+K+K
05.10.2007, 07:09
ufozt: redyho už dlouho zoubky nebolely, takže se dá přežít, ale že si vystřelí i do příbramských řad a trefí takového patriota jako jsi ty, to mě docela překvapilo. Obvykle míří spíše dál na Východ.

ufozt
05.10.2007, 07:40
Asi už nejsem takový patriot jako jsem bývala nebo co, nebo aspoň podle některých lidí... 8D

Angel
05.10.2007, 08:31
uf oune, já rozhodně nepochybuji že by si ztratila něco ze svého patriotismu...ba naopak, jen tak dále...

pelikan
05.10.2007, 09:38
Z vašeho povídání je vidět, že do řádů rally by se měl zapracovat odstavec vysvětlující pojem zakázaný prostor a možná daleko víc věcí souvisejících s vytýčením diváckých prostor jejich označováním atd. Zajímalo by mě kdy byly sepsány řády pro českou rally a jestli by se nemělo začít s jejich modernizací.