PDA

Zobrazit v plné verzi : Šotolinová soutěž v Česku?

grifinenko
14.09.2007, 18:20
Jedná se mi pouze o průzkum. Šotolinová soutěž v Česku. Podle mě by bylo zajímavé kdyby se u nás v rámci MMČR nebo MČR jela alespoň 1 šotolinová soutěž.Přispělo by to k atraktivitě šampionátu. Určitě by se u nás našel prostor kde by se to dalo odjet. Třeba nějaký vojenský prostor nebo někde v horách. Beskydy???? Napište. Zajímají mě Vaše názory;)

stanis
14.09.2007, 19:31
A kdo tě do těch Beskyd a hor pustí? Představa je to hezká, taky bych šotolinu rád, ale souvislých šotolinových úseků je u nás jen málo a když, tak v chráněných oblastech. A v nich soutěž neuděláš. S vojenskými prostory je to podobné - vem si, jak moc se v nich jezdí v Krumlově, Příbrami nebo Vyškově...

Červ
14.09.2007, 19:38
Myslím, že je to nereálné. Beskydy apod. jsou většinou chráněné krajinné oblasti, což se s taskovou soutěží nějak moc neslučuje. Navíc si myslím, že i tam by se muselo hodně přejíždět. Navíc jedna soutěž..., jak to ze začátku vypadalo na Jänneru. Jezdci nadávali, že nebudou nakupovat podvozek a jiný díly na jedinou soutěž. Spíš bych třeba podobně jako Jänner začlenil nějakou soutěž v sousedních zemích. Ale myslím, že by to nemělo moc velký úspěch. Navíc myslím, že jak vypadaj některé úseky, jinde už šotolinou pomalu nazývají.

grifinenko
14.09.2007, 20:01
Jo chápu Beskydy byly chyba,ale vemte si třeba Německo nebo Madarsko. Taky se tam střídají povrchy a nikdo neremcá. Prostě když chceš jet můžeš,když ne, nejezdi. U nás je problém s prostorem.:)

ecky
14.09.2007, 20:19
Přesně na tohle téma jsem teďka taky myslel. V brzké době je to zřejmě neraálné aby taková to soutěž u nás vznikla. Bohatě by stačil sprint s trojicí RZ 3x - alespoň pro začátek. Když se tak dívám do map, jako varianta mě připadají písky v okolí Strážnice, kde se kdysi na začátku 80.let jezdila Barumka, a byly to údajně náročné dvacetikilometrové úseky na dunách z písku a na šotolině. Bohužel nikdy jsem tam nebyl a neznám to, natož kdoví jak to vypadá teď, ale kdo je v blízkosti Strážnice, Hodonína, Vacova snad ví víc a tuší, zda-li je to alespoň možné. Šotolinová rally v Beskydech je nesmysl - tam kde je šotolina - a zas tak moc jí není - tak to už je ostře sledované chráněné pásno CHKO - těžko by tam pustili desítky aut.

grifinenko
14.09.2007, 23:11
Ecky jsem rád že se někdo takhle chytil. Alespoň vím že to není úplná kravina. Čeští jezdci na tohle nejsou zvyklí,ale myslím si že by se tím přepsala česká historie rallye sportu. V minulosti se takhle jezdilo a myslím si,že by to přitáhlo i více diváků takže + pro pořadatele. Takové osmělení by mohli být jak píšeš takové 2,3 zkoušky zbytek by mohl být na asfaltu. Ale taková šotolinová soutěž. Jenom šotolinová soutěž by mohla být pro českého diváka dobrou změnou.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):)

Danys
14.09.2007, 23:18
Jo chápu Beskydy byly chyba,ale vemte si třeba Německo nebo Madarsko. Taky se tam střídají povrchy a nikdo neremcá. Prostě když chceš jet můžeš,když ne, nejezdi. U nás je problém s prostorem.:)

V Maďarsku to jezdí většinou ve vojenských prostorech... U nás nevím, jestli je ve vojenských prostorech dostatek zajímavých úseků na šotolině, vojnu jsem vynechal. Taky je otázka, jestli nějaký organizátor rally má vůbec chuť si "komplikovat" svoji činnost pořádáním šotolinové rally...???

Plhus
14.09.2007, 23:44
Dane Tys nebyl na vojně?

Bennu
14.09.2007, 23:50
Vím o jedné úplně nádherné cestě, kde by se mohlo jet. Totiž přes Babu. (Naproti Dědkovi) Problém je v tom, že v okolí Zlína není takových cest mnoho. Asi tak 30 kilometrů, a z toho se celá rally složit nedá.

zoid
15.09.2007, 09:49
Tu na Českolipsku se dají najít krásný cesty na šotolince, ale na kompletní šotolinovou erzetu to asi nikdy stačit nebude. vychází to tak větčinou 50/50. Jsou i mimo jakoukoliv chráněnou oblast. Největčí potenciál skrývá bývalý vojenský prostor Ralsko, ale tam by problém s ochranářema asi byl. Jsou tam nádherný cesty a je tam i víceméně nevyužívaný letiště obřích rozměrů. Jako servisní zóna dokonalost sama.

Don
15.09.2007, 10:02
Pekna RZ by "sla" udelat v kopcich nad Roznovem. Z velke casti se jedna o uzkou, klikatou asfaltovou cestu, ale je tam i pomerne dlouhy "sotolinovy" usek (i kdyz je to spis takovy sterk, nez sotolina). Neni pochyb, ze by protestovali minimalne zeleni, ale urcite i spousta dalsich :) Dalsi nevyhodou je, ze tam je malo pristupovych mist k RZ. Mapky a fotky zde (http://don.vn.cz/temp/repo/ss-roznov-zasova)

stanis
15.09.2007, 10:43
Největčí potenciál skrývá bývalý vojenský prostor Ralsko, ale tam by problém s ochranářema asi byl. Jsou tam nádherný cesty a je tam i víceméně nevyužívaný letiště obřích rozměrů. Jako servisní zóna dokonalost sama.

Chráněná oblast to sice oficiálně není, ale protože je tam příroda díky mnohaletému odříznutí od světa tak zachovalá, tak tě tam určitě nikdo nepustí.

U nás je problém, že se dřív vyasfaltovala kdejaká polňačka a přírodního povrchu zůstalo málo. Kdyby aspoň ty silnice byly v použitelném stavu...

zoid
15.09.2007, 11:15
Chráněná oblast to sice oficiálně není, ale protože je tam příroda díky mnohaletému odříznutí od světa tak zachovalá, tak tě tam určitě nikdo nepustí.

U nás je problém, že se dřív vyasfaltovala kdejaká polňačka a přírodního povrchu zůstalo málo. Kdyby aspoň ty silnice byly v použitelném stavu...
To je přesný. Ale do oblastí kolem letiště a i na letiště by problémy moc dělat nemusely. Však tam byl letos hip-hop festival a i Mimoňský války. Rychlostky by se daly natáhnout v besprostřední blízkosti letiště kolem nepoužívaných hangárů a všelijakých velkých vyasfaltovanách ploch. Další RZ by se mohla vydat do prostoru bývalé vesnice strážov. Jak jsi trefně podotkl, jedná se v těch mýstech o uzký asfalty tvorěný systémem "šup s asfaltem na hlínu", ale o to jsou ty cesty komplikovanější. V těch mýstech se jedná o bývalý tankodrom, takže každej zelenej, kterej by v těchto mýstech cosi namýtal, by zasloužil ukamenovat.taky tam byl Czechtekk.Další RZ by mohla vést od Hradčan do Český Lípy.Už se tam i jezdilo.Ale nejkrásnější RZ by byly u Tlustce.Z Valtinova přez Brniště po hřebenech do Kamenice a dál do Zákup by se dala natáhnout erzeta i s šotolinkou...a šotolinkou širokou kolem pěti metrů. je to cesta klikatá ale odevšat dobře pozorovatelná, toť radost pro každého rallye diváka...

grifinenko
15.09.2007, 11:59
Pár RZ na českolipsku by šlo udělat ,ale tady bude problém jiný. A to Armáda. TA nikoho do prostoru nepustí. Vím jak to bylo ve Vyškově. Nejdřív jím to bylo jedno a najednou útrum. Už 2 roky se v prostoru nesmí jezdit. Je to na h...o. Všechno hraje proti nám. škoda:(

zoid
15.09.2007, 12:51
Pár RZ na českolipsku by šlo udělat ,ale tady bude problém jiný. A to Armáda. TA nikoho do prostoru nepustí. Vím jak to bylo ve Vyškově. Nejdřív jím to bylo jedno a najednou útrum. Už 2 roky se v prostoru nesmí jezdit. Je to na h...o. Všechno hraje proti nám. škoda:(
V bývalém vojenském prostoru Ralsko už žádná armáda není

jaryn
15.09.2007, 14:08
šotolinová soutěž je sice krásná myšlenka, ale i kdyby se našly tratě, tak budou jezdci prskat, že kvůli jedné soutěži musí koupit vybavení... bylo by to hondě drahý. lepší by bylo místo janneru zařadit do mmčr Semperit

dřevěná srnka
15.09.2007, 14:41
Jestliže už mají nakoupeno na sníh, tak šotolinovej podvozek se o moc neliší. Jen opotřebení auta je na šotu větší, protože naše šotolina = obvykle tankodrom.

stanis
15.09.2007, 15:18
A nebo jako v Hustopečích - taškodrom :D

ufozt
15.09.2007, 18:01
Je to fakt, škoda, už kolikrát jsme uvažovali o tom, že se u nás po okolí najde spousty úseků polňaček, které by na tohle byly ideální, jenže většinou, tedy téměř vždy je kříží nějaká asfaltka, taky bych to chtěla zažít, šotolina v české republice, ale jednu soutěž stejně FAS nepovolí, muselo by se najít dostatek úseků na min 3 soutěže, aby se pořadatelé spojili a donutili soutěžáky neprotestovat a smířit se s tím, jenže tohoto povrchu je u nás nedostatek, vždyť i ve Vojenském prostoru u nás v Brdech je většina cest vyasfaltovaných, prostě škoda.

dřevěná srnka
15.09.2007, 19:19
ufozt, když to nebude nejtovačka, ale opravdu šotolina, tak jezdci protestovat nebudou, na to dám krk a nebudu se o něj bát. Podmínku tří soutěží sis teď vymyslela viď;)?

zoid
15.09.2007, 21:15
Tak jsem si udělal výlet, a jednu šotolinku tak trochu nafotil.nejsem profík, nemám to správný vybavení, obvzlášt širokej oběktiv scházel, ale na těhlech cestách si představit rallye, tak se radostí p.... .Jde o cestu přibližně z Jablonýho v P. do Zákup. Délka možný RZ 22-30km,podíl šotolina/asfalt je 50/50 až 70/30...záleží na variantách.Vše je krásně přehledné, u cest je minimum nebezpečných stromů...na rallye ideál

Photografie k nahlédnutí zde:http://petezoid.rajce.idnes.cz/sotolinka01/#album

grifinenko
15.09.2007, 21:30
Takže všichni o tom alespoň přemýšleli. Jenže tady to stejně nikdy nepůjde. Jezdci budou remcat!!!!!! Ve finsku a švédsku začínala většina jezdců tak,že si vyhlédli v lese nějaký úsek a na tom pak blbly. Tady to bude úplně o tom samém. Když si bude chtít někdo zablbnout tak hajdy do lesa. No a je to vyřešený.

grifinenko
15.09.2007, 21:32
Tak jsem si udělal výlet, a jednu šotolinku tak trochu nafotil.nejsem profík, nemám to správný vybavení, obvzlášt širokej oběktiv scházel, ale na těhlech cestách si představit rallye, tak se radostí p.... .Jde o cestu přibližně z Jablonýho v P. do Zákup. Délka možný RZ 22-30km,podíl šotolina/asfalt je 50/50 až 70/30...záleží na variantách.Vše je krásně přehledné, u cest je minimum nebezpečných stromů...na rallye ideál

Photografie k nahlédnutí zde:http://petezoid.rajce.idnes.cz/sotolinka01/#album

Pěkná trať skoro bych to přirovnal k podobným tratím v UK:)

jac
25.09.2007, 13:09
Myslím, že na Potštátě (mezi OL a Odrama) by se dali udělat i 3 šotolinové soutěže. Myslím, že to někdo zkoušel, ale neuspěl, když jsme dělali Fulnek, zájem i ze strany vojáků byl (hlavně přispění do rozpočtu), ale problém by byl s příjezdy diváků (hlavně pak těch poztrácených po vojenském prostoru) a spojením, jelikož je tam problém s používáním rádiolokátorů a stanic (aby snad neodstartovala nějaká zapomenutá SS-20 :-) ) Ale nedávno jsme narazili za Roudnicí n/L na úžasné šotoliny, ale opravdu suprové,k tomu technické (hned jsem tam vyválel oktávku), dlouhé, ale převážná část pozemků patřila soukromníků (blízko se těží kámen a štěrk)...ale domluvit se s nimi, byl by to mazec!!

Rajle
25.09.2007, 14:13
U nás by se taky našly nějaký úseky s minimem asfaltu, ale chvílemi jsou tak rozbitý, že by mi bylo líto těch aut. Když jsou spravovaný, tak velkým a ostrým šutrem...

gonzo
28.09.2007, 22:22
Tak jsem se vrátil z dovolené ze Šumavy.V okolí Žel.Rudy by se našla spousta krásných RZ ,ale vše je to v národním parku.Škoda!A i šotolina by se našla.

sloní kýta
29.09.2007, 00:43
Opravdu škoda....Železná Ruda není v blízkosti Koutu na Šumavě...(nebo jo?)

Marec
29.09.2007, 21:55
Opravdu škoda....Železná Ruda není v blízkosti Koutu na Šumavě...(nebo jo?)Rozhodně mám pocit, že pro Rudu je Kouto nejbližší pivovar, aspoň co se týče naší strany hranic...

gonzo
29.09.2007, 22:16
Rozhodně mám pocit, že pro Rudu je Kouto nejbližší pivovar, aspoň co se týče naší strany hranic...

Tak pánové pozor,v Rudě byl pivovar do roku 1962.A ted se vaří Žel. Rudské pivo v pivovaru Chodovar.Viz hotel GRADL.

ufozt
30.09.2007, 15:41
ufozt, když to nebude nejtovačka, ale opravdu šotolina, tak jezdci protestovat nebudou, na to dám krk a nebudu se o něj bát. Podmínku tří soutěží sis teď vymyslela viď;)?

Samo že to nejni oficiální podmínka, ale snad je jasný, že jednu soutěž FAS prostě nepovolí, to je přece blbost, dvě se mi zdály taky jako málo, to by možná i FAS povolil, ale soutěžáci by nejspíš hudrali, že kvůli dvoum soutěžím v mistráku přece nebudou zajišťovat auta na šotolinu. Jistě by se našli nějací soutěžáci, kteří by do toho jít určitě chtěli, ale myslím, že by jich nebyl dostatek. Takže jsem si řekla, že tři je akurátní minimum, to je snad jasný, ne? :D

Marec
30.09.2007, 16:56
Samo že to nejni oficiální podmínka...
Myslím, že už se pohybuješ v tomhle oboru dost dlouho a dost do něj vidíš, abys to reálně nemyslela takhle, jak píšeš, tj., že existuje něco jako pořadatelé a něco jiného jako FAS. FAS de facto představuje shluk lidí, z nichž každý má blízko k nějaké velké soutěži, zejména k Barumce, teď už i k Bohemce a důchodcovská a slábnoucí sekce i k Šumavě... Proto se většina věcí podřizuje tomu, jak to chtějí tihle, takže jakákoliv iniciativa zdola má bez nich naději na úspěch opravdu minimální a jen do té míry, aby neměli pocit ohrožení svých korýtek, jinak by to okamžitě vydusili...

dřevěná srnka
30.09.2007, 17:33
Marec, myslím že střelba na FAS není v tuto chvíli úplně na místě. Nevím jakou soutěž by v poslední době nepovolili kvůli ohrožení korýtek. Zatím je jim spíš vyčítáno, že jich pustili až moc. Myslím, že pokud by se objevila šotolinka, tak může od sprintů stoupat, pokud jí to půjde. Šlo to v Pejřímově, Hustopečích i třeba v Prachaticích. Je jasný, že hned na první pokus z toho nebude mezinárodní mistrák, ale zatím nevidím, že by to bylo až tak jak píšeš. Jsem optimista víš :-)
Ufozt: Moje skromné znalosti mi napovídají, že není příliš velký rozdíl v materiálu potřebném na šotolinu a na sníh, takže když jezdci překousli dvě zimní soutěže, snesli by i jednu šotolinu. Investice by byla převážně jen do gum a kol, protože to nejdražší, teda tlumiče a malý brzdy už většinou mají. Jen by mělo být dost času na přestavění i když Pech to umí třeba přes noc i dopravou :-) Tady bych pánům fakt nenabízel protiargument, jen ať si ho najdou sami :-)

ufozt
30.09.2007, 17:59
Marec, myslím že střelba na FAS není v tuto chvíli úplně na místě....

Takže už zbývá pouze najít dost odvážné pořadatele, kteří by do toho šli, teda měli ty tratě a měli chuť do toho jít. Nikdo konkrétní mě moc nenapadá ?!? Přijde mi, že jsou totiž pořadatelé se svými rozmlácenými asfalty tak nějak spokojení a změnu poslední dobou nehledají, ono se vůbec moc tratě nemění, maximálně se to spojuje, otáčí a mírně upravuje, toť z větší části vše. Souhlasím, že jsou vyjímky, ale většina je tak, jak píšu, prostě pohoda, stávající tratě stačí, tak proč se namáhat vymýšlet něco nového? Fanoušci těžko přinutí pořadatele, potažmo rozhodčí orgány o opaku, když to tak stačí, proč se namáhat vymýšlet cokoli nového?

mcatch
30.09.2007, 19:06
to UFOZT: No ono, by se vymýšlelo kdyby bylo kde jezdit. Pořadatel disponuje silnicemi a cestami v okruhu cca 50 km od místa kde sídlí. Když už je něco pěkného tak je ještě odkázán na povolení majitelů, správy silnic,...... atd atd....Takže v pořadatelích to nejspíš až tak nebude. Ale to určitě sama víš... takže střílíš špatným směrem.

dřevěná srnka
30.09.2007, 19:38
Taky si myslím, že kdyby byly cesty, tak pořadatel se najde. Ale cesty jsou buď krátký, nedostupný, nebo asfaltový.

Rajle
30.09.2007, 21:08
Taky si myslím, že kdyby byly cesty, tak pořadatel se najde. Ale cesty jsou buď krátký, nedostupný, nebo asfaltový.

nebo s velkejma šutrama...

Pawel
30.09.2007, 21:41
Uz vidim, jak vsichni kupuji sotolinove podvozky, gumy a kola + ty kecy kolem toho

Josef Novotný
01.10.2007, 00:16
Pozorný čtenář postřehl, že snahou pořadatelů Lužické rallye z Hrádku nad Nisou a jejich protějšku z NDR je pořádat Lužický pohár. Podle mého zde v tichosti vzniká to, po čem je zde voláno: základ šotolinového seriálu.
http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=6763

alesk
01.10.2007, 16:29
Myšlenka na uspořádání šotolinové soutěže je hezká , ale šance na realizaci v naší zemi je hodně malá (alespoň co si myslím já). Nezbývá nám nic jiného než se na tu šotolinu jet podívat někam za hranice BOHUŽEL

Josef Novotný
02.10.2007, 08:39
Já si naopak myslím, že se můžeme dočkat. Soutěž v Hrádku nad Nisou a ohlasy na ni mezi jezdci ukazují, že zvláště mezi nadšenci na nižší úrovni (teď myslím hlavně finanční úroveň) je o šotolinu zájem. A to může být pro pořadatele na této úrovni, kde se časem určitě bude zmenšovat počet oficiálních podniků, způsob jak se odlišit a přežít. Myslím, že šotolin je dostatek, jen to chce nejít cestou zažitých každoročních stereotypů a naložit si větší kus práce a udělat si známé na jiných úřadech a u jiných vlastníků.
Vezměme si za příklad Osek (TP): Letos tu v okolí proběhl zajímavý seriál závodů do vrchu Carbonia cup, tratě do Krušných hor v Oseku, Mikulově, Krupce a Telnici, který ukázal, že v regionu netrpí motorismus kvůli úřadům. V těch samých lokalitách existuje spousty km šotolinových lesních cest (Lesy ČR). Když k tomu přičteme cesty na výsypkách u býv. Radovesic a u Chabařovic a na šachtách Dolů Bílina, je tu slušné portfolio.
Druhou mně známou lokalitou je zmiňované Českolipsko s býv. újezdem Ralsko. K tomu ta nafocená paráda z Brniště do Zákup, přidal bych pár úseků ve Šluknovském výběžku v trojúhelníku Valdek, Brtníky, Šluknov a Lužická rallye má zaděláno na druhou etapu.
Takto, si myslím, bychom mohli jmenovat postupně lokality v celé republice. Je to jen otázka nabídky a poptávky.

Josef Novotný
02.10.2007, 09:36
:D:D:D:D:D
Teď se musím řehnit,
vyhledal jsem si údaje o Lausitz rallye, 95% šotolina! Jééééééééééédna velká šachta. Boxberg to jsou naše Ledvice. Takový SHD v NDR.

grifinenko
02.10.2007, 15:57
Takže je to 50 na 50.:)

-mira-
04.10.2007, 18:39
Je to fakt, škoda, už kolikrát jsme uvažovali o tom, že se u nás po okolí najde spousty úseků polňaček, které by na tohle byly ideální, jenže většinou, tedy téměř vždy je kříží nějaká asfaltka, taky bych to chtěla zažít, šotolina v české republice, ale jednu soutěž stejně FAS nepovolí, muselo by se najít dostatek úseků na min 3 soutěže, aby se pořadatelé spojili a donutili soutěžáky neprotestovat a smířit se s tím, jenže tohoto povrchu je u nás nedostatek, vždyť i ve Vojenském prostoru u nás v Brdech je většina cest vyasfaltovaných, prostě škoda.

A to já bych o krásném úseku věděl. A není od vás daleko:-)
Bylo by to spíš takové Finsko!
Ale jen at zůstanou Brdy hezky zavřené!

Josef Novotný
22.10.2007, 09:13
Po Lausitzu by to tady mělo ožít, můj názor je tento:
Šachty máme, elektrárny máme, rypadla máme, http://www.ewrc.cz/ewrc/smilies/an.gif rallye na výsypce, ***** nemáme! http://www.ewrc.cz/ewrc/smilies/an.gif

Pozn. autora: Curva je slušné slovo (Curva Grande, Curva Farina, atd...).

AlesGute
24.10.2007, 10:59
Mám po Lausitzu stejný pocit jako Josef Novotný, když člověk vidí šotolinu někde na druhé straně Evropy, tak si řekně dobře, mají jiné podmínky, u nás to holt nejde. Ale když vidí, že šotolinová soutěž (se 170 km ostrých RZ při dvou průjezdech) jde uspořádat pár kilometrů od hranic v prakticky úplně stejných podmínkách, jaké tady máme také (tím myslím hnedouhelnou pánev Chomutov-Most-Bílina-Chabařovice-Ústí), tak se naopak podivuje, proč to u nás není taky.
Tyto lokality budou patrně převážně ve vlastnictví soukromých společností, ovšem stejně tak tomu je i právě Německu na Lausitzu.

Řekl bych, že šotolinová soutěž v česku nepotřebuje nic jiného, než nadšeného pořadatele diplomata, který by měl dostatek chuti, času a peněz na vyjednávání - ale tak je to vlastně asi se vším :-)

AlesGute
24.10.2007, 11:05
Neřešil bych začlenění šotoliny do nejakého mistráku, v začátcích by asi bylo rozumné udělat to jako volný podnik typu Rosice nebo Krkonošská, a kdo by prostě měl chuť svézt se na šotolině, tak by zkrátka přijel. Vzhledem k tomu, že do zahraničí na Waldviertel/Semperit každoročně jezdí dost českých posádek, a i na Lausitzu jich bylo 8-9, tak poptávka ze strany českých jezdců by tu asi nejaká byla.

AlesGute
24.10.2007, 11:18
Ještě mi nedá tady nezmínit, že jedním, z bohužel už nenaplněných, plánů či představ Aloise Janků bylo uspořádání šotolinové Erzetky Cekov - Sirá. Je to z druhé strany dálnice D5 mezi Kařezem a Mýtem, vedle toho rybníka, jehož hráz je nad úrovní D5.
Sám jsem se tam ale podívat nebyl, takže konkrétně nevím, jak to tam vypadá. Ale není to nic dlouhého, maximálně asi 3 km (což by na nějaký závod typu Erzetka ale případně stačilo).

hbt
03.11.2007, 11:16
No proč ne. Ale asi jediná šance jsou opravdu kamenolomy nebo povrchovy doly. Mám dojem, že jet to někde po lesích nebo po polích, tak by při dnešních schopnostech a výkonech aut by každá šotolinová cesty byla použitelná jen jednou, a pak by tam musel buldozer, aby jí zase zprůjezdnil pro ostatní.

Josef Novotný
04.11.2007, 19:51
V tom bych neviděl problém. Smyk a válec je běžné zemědělské nářadí a ještě nedávno se za každým druhým škvárovým hřištěm za bránou válely dvě svařený traverzy.

maevad
06.11.2007, 21:47
Že by byly prosby vyslyšeny?

http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=7170 - ke konci rozhovoru

mcatch
07.11.2007, 08:19
odhadoval bych to na Šimíka a Pardubice

grifinenko
17.11.2007, 17:37
Našel sem pěknou trať asi tak 3kiláky od Kotvrdovic. Je to v lesích. Délka 18 kilometrů. Povrch je štěrk. Další je dřevařská cesta mezi Jedovnicemi a Ruprechtovem. Povrch je opět štěrk.

mcatch
17.11.2007, 18:42
Našel sem pěknou trať asi tak 3kiláky od Kotvrdovic. Je to v lesích. Délka 18 kilometrů. Povrch je štěrk. Další je dřevařská cesta mezi Jedovnicemi a Ruprechtovem. Povrch je opět štěrk.

No chráněná krajinná oblast a přírodní park ...... tak tam tě nepustí ani náhodou

grifinenko
17.11.2007, 19:11
No chráněná krajinná oblast a přírodní park ...... tak tam tě nepustí ani náhodou

Když tam jezdí velká dřevařská auta??????? Myslím u Jedovnic. Kotvrdovice jsou v CHKO?????

grifinenko
17.11.2007, 21:43
Mezi Ruprechtov a Jedovnice jsem se normálně dostal autem. Chráněné je Rakovecké údolí. Kotvrdovice nejsou v CHKO ani v ničem jiném. V Kotvrdovicích je problém v tom,že zasahují do vojenského prostoru. A to je kámen úrazu. 18 kiláků na hov..

vendelín
18.11.2007, 09:30
Já si Vás dovolím trochu poopravit.Na veškeré funkční, ale i vytěžené lomy, doly a podobné díry zapomeňte.Na vše totiž dohlíží báňský ůřad.A ten povolení jen tak nedá.Defakto do těchto prostorů je z důvodu bezpečnosti většinou vstup zakázán.Takže by to znamenalo několikrát návštěvu Ostravy kde sídlí a pravděpodobně velkou trpělivost a odvahu s nimi něco takového vyjednávat.Spíše si myslím že průchodnější jsou vojenské prostory, které se v současné době otevírajíé pro veřejnost.Z vlastní zkušenosti vím, že pěkných tratí jak šotolinových nebo asfaltových je na Bahnech nebo Boleticích více než dost.

Josef Novotný
19.11.2007, 14:47
Báňský úřad pro CV, MO, TP a UL je v Mostě. Pochybuji, že zrekultivované výsypky spadají pod správu tohoto úřadu. Pokud by byl zájem o soutěž ze strany důlních společností, tak to bude schůdné i v opačném případě. Na aktivní šachtu mezi dempry, koleje a kráčející velkorypadla to nikdo tahat nechce.

Rajle
19.11.2007, 20:44

Na štěrk - zvlášť ten větší - asi moc auta nedostaneš. Spousta lesních cest je, ale jak tam bude jeden větší šutr, tak je po hehe.
Nevím, zda ještě platí pravidlo, že rychlostka musí být na jednom povrchu. Změna povrchu může být jen jednou. Aspoň mi to říkal kdysi jeden příbramský pořadatel. Čili nějaký přejezdy z asfaltu na šoto a zpět by se asi konat nedaly. Souvislá šoto ve sjízdný kvalitě na víc kiláků asi není.

maevad
19.11.2007, 20:53
Estli to ještě platí, tak celkem zbytečně. Většina soutěží u nás má alespoň kousek šotky ve svém programu (JZD nebo něco podobného).

sloní kýta
19.11.2007, 20:57
a nad tím se ale zavírají (přivírají) oči

Starosta
19.11.2007, 22:43
Já si Vás dovolím trochu poopravit.Na veškeré funkční, ale i vytěžené lomy, doly a podobné díry zapomeňte.Na vše totiž dohlíží báňský ůřad.A ten povolení jen tak nedá.Defakto do těchto prostorů je z důvodu bezpečnosti většinou vstup zakázán.Takže by to znamenalo několikrát návštěvu Ostravy kde sídlí a pravděpodobně velkou trpělivost a odvahu s nimi něco takového vyjednávat.Spíše si myslím že průchodnější jsou vojenské prostory, které se v současné době otevírajíé pro veřejnost.Z vlastní zkušenosti vím, že pěkných tratí jak šotolinových nebo asfaltových je na Bahnech nebo Boleticích více než dost.
Myslím, že v Brdech je toho víc než dost vyasfaltováno, a zbytek bývá dost rozbitý. Boletice by asi šly, ale to by se ekologové taky mohli zbláznit... Kromě toho, pokud vím, např. akce offroadů v Boleticích byly od loňska zatrhnuty.
Ty lomy - netuším, jak to s nimi je. Báňský úřad sedí leckde, nejenom v Ostravě, ČBÚ je na Kozím plácku v Praze. Ale severní Čechy znám bohužel celkem málo.

stepi23
15.12.2007, 21:33
mate pravdu šotolimaby rallyv Česku velice obohatila a myslím že i u tratí by se objevilo více diváků já osobně bych na ni jel klidně na druhou stranu republiky:P8)

mecaarJWRC
18.12.2007, 15:10
je to dobrej ale nereálnej umysl což je škoda...pár prostorů by bylo ale do ňákejch hor to porstě nepustí

Marec
23.12.2007, 13:42
jen taková idea - teď když se škrtají v sezóně tři výsledky, je ideální šance proto, udělat nějaký experiment, třeba i v podobě zařazení 1-2 šotolinové soutěžích. Komu by se to zdálo drahé, zkrátka by tam nepřijel a o body by nepřišel... Tak jako na Jänner nebo na Barumku nejedou všichni a ti, co nebudou, mi ani nebudou chybět, i bez nich to tam bude super.

UboUbo
24.12.2007, 01:38
Já teda nevím, ale jak to tak sleduju, tak je to asi nereálné. Šotolinové tratě u nás prostě nejsou. Vždycky se tady zmiňují úseky tak na jednu erzetu... ale na celou soutěž? Cca 70-80km šotolinových úseků někde mimo nějakou CHKO a pohromadě? To vypadá na docela velkou utopii.

grifinenko
30.12.2007, 13:29
Jedině že by se udělala rally pul na pul.

zoid
12.02.2008, 13:23
Půl na půl není problém. V okolí Český Lípy je šotolinových cest plnej pytel, jen je nějako šikovně pospojovat. Stačí jen vyrazit do lesů za sosnovou - žádná rezervace a spousta napůl používaných pískoven.

Josef Novotný
12.02.2008, 13:55
A tyto lokality + prostor Ralska lze provázat s tím, co se jezdí v Hrádku nad Nisou. Dohromady na celou soutěž a ještě zbyde.

zoid
12.02.2008, 16:10
Přesně tak. A to musíme :( zapomenout na neuvěřitelně komplikovaný a klikatý cesty na západ od Lípy mezi Kamenickým Šenovem a Žandovem...i brody plný vody tam jsou...ale chráněná krajiná oblast je tam taky...sakra.

krb
12.02.2008, 17:08
........a co takhle někde v zahraničí když se zimní může jet na půdě cizího státu proč by se FAS nemohl dohodnout třeba s Rakouskou stranou i na šotolině :D to je ale taky nereálné ti o nás by se asi nedohodli nebo by spíše nechtěli :)

zoid
12.02.2008, 17:18
No ten Lauznitz se nabízí...

Marec
12.02.2008, 17:38
Jenže když vidím, jak moravská lobby se bojí, aby náhodou na úkor některé z "cizích" soutěží (typu Janner, Lausitz), kde to mají středočeši mnohem blíž než třeba do Zlína, nevypadla z kalendáře žádná z jejich milovaných valašek nebo barumek, a protože Morava má v rally dneska víc peněz a hlasů než celý větší Čechy, tak takovýhle myšlenky nemají ani žádnou šanci na úspěch.

krb
12.02.2008, 18:07
No nevím já jsem moravák a rozhodně s tebou nesouhlasím popravdě je nás asi tady více co jezdíme radši na rally do zahraničí(Maďarsko,Polsko,Rakousko) než abychom jeli na některé soutěže našeho mistráku.Tím samozřejmě nemám namysli Barumku a Kopnou které patří bezesporu mezi nejlepší soutěže v republice (podle mě je Barumka nejvýš u nás :) ) a to jak obsazením tak tratěmi :) tím samozřejmě nijak nenarážím na české soutěže,na jejich nedostatek si stěžovat ovšem nemůžete tak nevím proč pořád vidím všude takové naplákání a pokukazování na jiné ;) zrovna Lauznitz nemyslím to už bychom spíš mohli Wald-ten má přeci jen členitější tratě a je pro vás středočechy blíže a my moraváci=nám cestování nevadí ;) :D

stanis
12.02.2008, 18:50
Já si taky myslím, že když může být v kalendáři Jänner, tak proč by tam nemohl být třeba Wald4tel? Stejně tam spousta čehůnů jede závodit a kdo by nechtěl, tak by se kvůli škrtání výsledků holt o víc musel snažit jinde...

krb
12.02.2008, 19:48
Stanisi souhlas :) ;) ani takový Triestingtal by nebyl špatný nádherná bílá šotolina:) (alespoň podle fotek Nowiho či Jirky Dokulila)

Josef Novotný
12.02.2008, 20:51
Doufám, že z toho Lužickýho pokálu /teď se přidávají ještě Poláci z Krkonoš/ se časem vyklube silný pořadatelský triumvirát se zajímavými tratěmi. Chce to čas.

Martin
14.02.2008, 01:23
aby to nemelo dlouheho trvani jako WinterCup... kdo z tymu, popr. jejich sponzoru by mel zajem startovat nekde v polskych Krkonosich a nakupovat sotolinove podvozky, gumy pro Lausitz? ani vyhra by ty naklady nepokryla...asi se pletu, protoze nastesti je tu jeste dalsi skupina posadek a tymu, kteri si radi zazavodi v jinem prostredi a myslim, ze pro nase poznat organizaci souteze treba v Nemecku by stalo za to...ve srovnani s nasimi... navic tesi fakt, ze i loni se treba startovka Luzickych hor obohatila diky spojeni s Lausitzem...

to zoid: k tem cestam za Sosnovou, no jako sotolina by se to nazvat dalo, ale myslim, ze by se v ni predokolky brzo zahrabaly:)

zoid
14.02.2008, 09:10
No ten písek ozdobenej šiškama za okruhem nemyslim. Muselo by se až za Okřešice a mířit dál a dál směr Jestřebí. Ten kopec, kterej by stálo za to obkroužit, se jmenuje Kraví hora.

Josef Novotný
14.02.2008, 11:13
...a přes Karasy a Karbu do Kvítkova ... :D

zoid
14.02.2008, 13:52
No vida jak se nám to vybarvilo. Však ta Karba co se dřív jezdila byla opravdu peklo :) . Ale jak tohle dohromady pospojovat, to nemám tušení, neboť ty Zahrádky v cestě vaděj. A s Karbou jsme zase v rezervaci, což je strašlivá škoda. Nicméně na Českolipsku je v tratích netušenej potenciál, o tom není pochyb. Je třeba to nějako domyslet a někoho donutit, ať to zorganizuje do šťastnýho konce...toť můj sen :)

Josef Novotný
14.02.2008, 16:11
Zahrádky jsou průjezdný, silnici I/9 podjedeš propustkem, tam, co silnice opouští hráz a stoupá serpentinou na zdi na Ramš. Pak po místních cestičkách podél potoka ke mlýnu pod zámkem, nahoru před vstup do zámku a podél zámecké zdi směrem k nádraží a odbočit do Karby. Ale máš pravdu, že v Karbě by cesta vedla asi 200 m přírodní rezervací, ale v obydleném území. Zrovna tak po cestě v Karasích běží hranice ptačí rezervace Novozámeckého rybníka. Ale to je fakt vložka z kategorie snů.

zoid
14.02.2008, 18:08
Pamatuju se na ten padák dolů do karby, pískovce vpravo vlevo a do tunelu...dokonalej protahovák. Taky tam někdo rozbil ty památkově chráněný schody, od tý doby se tam nejelo. Dokonalá erzetka. Ani si nějako neuvědomuju, kam se vlastně pokračovalo dál z Kvítkova. Ten mostek přez potok v Zahrádkách je ale nepoužitelnej, sotva jsem ho přejel na kole...škoda. Taky se tímto směrem nedá počítat s nějakou šotolinou. Zamířil bych spíš na druhou stranu, k Jestřebí. Je to tam komplikovanější a dala by se prokličkovat tamní pískovna.

Jigy
20.02.2008, 10:58
no určitě to není špatnej nápad bylo by to dobrý zpestření a misto by se určitě dalo najít když se chce všechno de ne

Martin
21.02.2008, 09:40
to zoid: nejsem si uplne jistej, ale ty schody rozslehal myslim Poulik... jinak v Zahradkach v zameckem parku bylo navic takovy spestreni v podobe nekolika vracaku, zive vidim jak Enge s octuli si to tam posilal... s tim Kvitkovem v novodobem provedeni se vickrat jelo prave po startu na Boretin, pak smerem Kozly a zpatky ke Kvitkovu, stal jsem jednou na te odbocce v lese u zastavky, Stepan s corollou to tam prolit rovne, ale to je relativne nova historie...

pupek
21.02.2008, 09:44
Ten kdo vrazil do těch schodů byl Komárek.

Josef Novotný
21.02.2008, 11:36
Chlapci, já psal o Kvítkovu tak 1981, kdy se jezdila Rallye Škoda za kostelem v Kvítkově, přes les rovnou dolů do Karby a pod pekelským železničním mostem. Mazda s wankelem(Carlsson?) vs. audina (Demuth). Kozly a Bořetín do toho nepleťte, to je jiný století.

Martin
21.02.2008, 14:31
to Josef Novotny: vzdyt pisu, ze v novodobem provedeni... takovej pametnik bohuzel nejsem a zazitky prujezdu Carlssona s RX7 muzu jen tise zavidet...

gonzo
21.02.2008, 14:52
Chlapci, já psal o Kvítkovu tak 1981, kdy se jezdila Rallye Škoda za kostelem v Kvítkově, přes les rovnou dolů do Karby a pod pekelským železničním mostem. Mazda s wankelem(Carlsson?) vs. audina (Demuth). Kozly a Bořetín do toho nepleťte, to je jiný století.
Tak ten souboj bych viděl na rok 1984-5.Očitý svědek nejsem,ale byl to krásný boj!

bambula
10.02.2009, 15:36
tak to je u nás myslím neuskutečnitelné. nikde neexistují prostory. snad možná v nějakých vojenských prostorech, ale tam nikoho (vojáci) nepustí.:(

4motorsport
10.02.2009, 15:47

taky bych to s tím Demuthem videl tak na rok 1985.. 1984 to byl Carlsson (MAZDA) a vítez Cinotto (AUDI)

Gazza Gascoigne
10.02.2009, 15:55
výherce této ankety je ten, kdo tipoval.......rok 1984........TADY JE DŮKAZ: http://www.stream.cz/video/10/235070-historie-rally-4

Josef Novotný
10.02.2009, 16:00
Já už si nepamatuju, jak se jmenovaly žáby, co jsem s nima tehdá chodil. :D Ale každý druhý auto byla Ascona nebo Manta, to bylo horší jak dneska mišáci. S tím r. 1984 a Demuthem se vzdávám, ale Kvítkov se asi jezdil dřív, stejně jako Valdštejnským polesím a ze Skalky přes les do Hvězdy a Litic, když už je to tady o šotolině.

Josef Novotný
10.02.2009, 16:14
výherce této ankety je ten, kdo tipoval.......rok 1984........TADY JE DŮKAZ: http://www.stream.cz/video/10/235070-historie-rally-4

Čéče, Gazzo, to dej odkazy do vlákna o videích, ta historie patří na první stranu!!!

Gazza Gascoigne
10.02.2009, 16:15
mám takovej pocit, že už to proběhlo....ale nevím zda vše nebo jen útržky....

Norri
11.02.2009, 07:28
Myslim ze snaha o usporadani sotolinove rally u nas je zbytecna. Nejsou prostory, jezdci by se zarazenim sotolinove souteze do mistraku taky moc nadseni nebyli (ve volnem poharu by to ale podle me slo) a peklo by taky delali ochranari, zahradkari a chatkari, kterym by vadilo, ze se jim prasi na redkvicky.

Budme radi aspon za ty sotolinove useky, ktere jsou. Pekne jsou treba useky v okoli Lipnika nad Becvou a Hranic na Morave, ktere se jely v ramci Valasky.

http://norri.pravdovi.info/show.php?id=931
http://norri.pravdovi.info/show.php?id=926
http://norri.pravdovi.info/show.php?id=401
http://norri.pravdovi.info/show.php?id=395

Co mi u nas taky chybi, je nejaky brod. A ten by myslim az tak nerealny nebyl. Otazka zase je, co by na to rekli ochranari...

maevad
11.02.2009, 09:13
Při kralovické soutěži (když byla v ČMPR) jeden umělý brod byl (hasiči ho nepouštěli vodou) a tuším, že u něj tehdy skončil Landa.

Gazza Gascoigne
11.02.2009, 09:23
to je tak když se vrhneš do vody a neumíš plavat:D:D:D:D:D