Zobrazit v plné verzi : Mogul Šumava+Vltava Rally Klatovy+Plzeň 2008
Zakládám fórum k šumavské rally, sice se pojede až za cca. půl roku, ale už proplouvají na světlo první informace, které se ke mě dostaly formou letáku na Vsetínské rally. Další info se probíralo ve fóru k sezóně 2008. Současně se pojede i Historic Vltava rally.
program:
10.4.2008 - 18.00 - předstartovní show - nám. Míru Klatovy
11.4.2008 - 13.30 - start rally Šumava - nám. Míru Klatovy
- start rally Vltava
11.4.2008 - 14.30 - RZ - Klatovský okruh - Činov
11.4.2008 - 22.00 - cíl 1. etapy - nám. Míru Klatovy
12.4.2008 - 09.00 - start do 2. etapy - nám. Míru Klatovy
12.4.2008 - 11.30 - přeskupení - nám. Republiky Plzeň
12.4.2008 - 13.30 - super RZ - Štruncovy sady Plzeň
12.4.2008 - 16.30 - cíl rally - nám. Míru Klatovy
Z toho se dá asi usoudit kolik RZ se pojede na klasických usecích v okolí Vimperka.
Nevíte jestli se pojede Šum.Hoštice-Lažiště nebo okolí jako každej rok nebo je to všechno směřovaný na Plzeň??
chlebíček
22.10.2007, 18:35
Nevíte jestli se pojede Šum.Hoštice-Lažiště nebo okolí jako každej rok nebo je to všechno směřovaný na Plzeň??
zkus si přečíst první příspěvek znovu, koukni na časy a pak si sám odpověz :))
tak koukám že Pospíšil, Babka a spol budou muset přijít na brigádu, půl náměstí rozkopáno a druhá půlka je sice nově vydlážděná, ale italský kámen praská a praská ikdyž se po něm jen chodí.
zkus si přečíst první příspěvek znovu, koukni na časy a pak si sám odpověz :))
Tak to asi znamená,že mam po Šumavě:disapp:
Jan Nídl
23.10.2007, 07:19
Tak to asi znamená,že mam po Šumavě:disapp:
No já myslím že většinu lidí štve že se Vimpersko zrušilo.
Starosta
23.10.2007, 09:02
Já osobně nevidím moc důvodů, proč na Šumavu vyrazit. Zima pryč, Vimperk pryč. Spíš bych měl pocit, že jedu na pohřeb. To víc s chutí pojedu na Švihov a Kramolín nebo něco podobného. Starosta
dřevěná srnka
23.10.2007, 11:38
8)8)8) A co rallye? Naše soutěžní hvězdy? Co zážitky z pohledu na pěkný auta i průjezdy? Copa se pojede pomaleji, když se nepojede na Vimpersku? Já osobně věřím, že rád sbalíš celtu a ten velkej klobouk, co mu říkáš širák a spíš pod ním :D;).
Nějak nechápu, proč se vedle superspeciálky v Plzni pojede ještě Čínov, který je vlastně to samý ještě jednou. :angry:
Já osobně nevidím moc důvodů, proč na Šumavu vyrazit. Zima pryč, Vimperk pryč. Spíš bych měl pocit, že jedu na pohřeb. To víc s chutí pojedu na Švihov a Kramolín nebo něco podobného. Starosta
A myslíš, že Kramolín a Švihov bude??? Nevím nevím,.... většina z hlavních pořadatelů to letos dělala asi naposled
Samý pozitivní zprávy pro příští sezonu
Nějak nechápu, proč se vedle superspeciálky v Plzni pojede ještě Čínov, který je vlastně to samý ještě jednou. :angry:
No stávají se nám z toho závody na okruzích,...... jezdci nechtí jezdit rozbité tratě, při sněhu, při dešti,........ jj kde jsou ty časy když se jezdili na Šumavě v noci a mlze sprint etapy s rychlostním průjezdem 90km/hod.
Jan Nídl
23.10.2007, 15:40
Já bych přespříští rok navrhoval jet šumavu někdy v červenci, první rz by byla z Klatov do Plzně po hlavní silnici a druhá zpět. Stejně už na tom víc zkazit nemůžou.
Slušně řečeno potěš koště. Jsem zvědav jaké rychlostky do tohodle harmonogramu zařadí. Hlavně ta sobota. Dopoledme +/- 4 testy a pak už jenom přesun do Plzně tam přehlídka jedna SSS a pak hajdy zpátky do Klatov?
Další věc, jsem možná natvrdlej, ale ta Vltava se má ject ve stejném termínu. To jsem pochopil :) ale vo tratě? Jiné nebo ty samé RZ? Samozřejmě chápu že je na to ještě brzy.
AlesGute
24.10.2007, 10:00
To -zs- : To bude asi jako veteráni při Bohemce nebo Krumlově - pojede se po hlavním poli na těch samých RZ, ale nepojedou se všechny, jen některé RZ. Akorát asi veteránské posádky nebudou příliš nadšené, že pojedou na bordelu vytahaném novými auty, ale zase tak to mají s výjimkou Vltavy na všech soutěžích, takže nic výjimečného. I když teoreticky by se mohlo je také před hlavním polem, jako jel Suzuki cup na Lausitzu, ale to bych netipoval.
AlesGute
24.10.2007, 10:04
A myslíš, že Kramolín a Švihov bude??? Nevím nevím,.... většina z hlavních pořadatelů to letos dělala asi naposled
Ale bude, Danovi ani (vám) ostatním to nedá, už v lednu bude známý termín ;-)
V tomto směru jsem klidný.
AlesGute
24.10.2007, 10:13
Já bych přespříští rok navrhoval jet šumavu někdy v červenci, první rz by byla z Klatov do Plzně po hlavní silnici a druhá zpět. Stejně už na tom víc zkazit nemůžou.
Sice je to rouhání, ale můžeme v tom najít i něco pozitivního, krásných silniček je habaděj skoro všude a pokud se ze Šumavy stane částečně Plzeň, zase se všichni podíváme do jiných malebných zákoutí a vlastivědně se vzděláme...a já se třeba na Vimpersku konečně podívám v civilním životě i na jiná místa než kde vedou RZ, zatímco dokud se tam bude jezdit, tak vždy budou veškeré mé kroky/kola véct neomylně jenom po RZ...no ale to i potom jako vzpomínka :-)
Jinak pokud by Šumava opustila legendární vimperské úseky, tak po nich může jako satisfakce jezdit Rally Prachatice (pokud se pojede), beztak po části RZ Šumavské Hoštice-Lažiště (a jejích derivacích) se Prachatice jezdí už od svého vzniku!
Starosta
24.10.2007, 12:24
Nevím, kdo z vás jezdívá na Vltavu, ale je třeba si uvědomit, že jedním krokem chlapci z PAMK przní hned dvě soutěže najednou. Vltava měla i v posledních letech hezkou komorní atmosféru, přijeli historici, kteří na jiné soutěže u nás nejezdí (v poslednich letech prakticky jen skupina Finů, ale i ta stála za to), a Vltava měla i své vlastní hezké tratě (na některé z nich se v poslední době přesunula Šumava, viz Zálesí, ale letos např. našli nové pěkné tratě na Sušicku). Z Vltavy se stane jeden z mnoha kombinovaných podniků "ostrá auta a nakonec pár historiků" v Čechách, tratě se unifikují, pochybuji, že Finům bude stát za to přijet na podnik tohoto typu.
Stejně jako Pejda nechápu, proč je jedna "SuperRZ" v Plzni a druhá v Klatovech - to by mohli další udělat v Domažlicích, v Rokycanech a poslední pro Maevada ve Staňkově a byla by rallye jak vymalovaná.
Na tzv. Šumavě, jak se rýsuje, nevidím nic atraktivního. Pokud zrovna pojedu do Plzně, možná se tam na sobotu stavím, když se pojede např. Koráb, ale až doposud jsme vždy na Šumavu jezdili v nejširším složení - a k tomu nejspíš napřesrok důvod nebude. Asi zvolíme Krumlov (kam jezdíme jen ve čtyřech)... To už si raději najdu víc časuna Pačív a konečně i na Prachatice, které zmínil AllesGute.
Nevím, kdo z vás jezdívá na Vltavu, ale je třeba si uvědomit, že jedním krokem chlapci z PAMK przní hned dvě soutěže najednou.
Moje řeč...
AlesGute
24.10.2007, 14:20
To Starosta (+ostatní):
Chápu, že tato šumavská rýha v Tvém, potažmo i dalších srdcích (i mém) se bude zacelovat ještě hodně dlouho, ale pro zmírnění žalu doporučuji historický náhled na realitu:
Šumava se jezdí od roku 1964, zatímco na Vimpersku se poprvé jelo až v roce 1994, tedy relativně nedávno. Do té doby byla Sušice neprostupnou hrází, za kterou se nejezdilo (akorát Vltava v 60. a 70. letech, ale ta se jezdila po celé republice, takže těžko říct, kde se nejezdila).
Naopak se jezdilo o to více na Domažlicku, Chudenicku, Nepomucku, a obávám se, že i ve Staňkove u Maevada se možná jelo. A i tehdy byla Šumava pěknou a uznávanou soutěží - a co je to těch 13 vimperských let od roku 1994 v celé historii Šumavy - jen pouhopouhá epizoda, na kterou si za dalších 20 let už nikdo pomalu ani nevzpomene, tak nač si rvát vlasy...
Starosta
24.10.2007, 14:59
To Starosta (+ostatní):
Chápu, že tato šumavská rýha v Tvém...
Rozumím tomu, ale nesouhlasím. Pokud je něco dobré, proč to opouštět? Ad absurdum, s tímto argumentem bys zrušil rallye jako takovou (co je těch pár desetiletí rallye v historii sportu, apod., tak proč si rvát vlasy... proč jezdit normální RZ, když se dá perfektně jezdit ve městě nebo na okruzích ala Čínov?). Ale je zbytečné se přít, my dva a mnoho dalších bychom se zřejmě na zachování Šumavy v dosavadní podobě shodli. Meritum je, že výsledkem záměrů PAMK, jak vyplouvají postupně na povrch, je zrušení jedné soutěže (Vltava) a uvržení druhé z určité jedinečnosti do šedivého průměru (Šumava).
O víkendu jsme měli na Šumavě nějakou expedici po starých štolách a my, co jezdíme na RŠ, jsme se tak trochu nostalgicky shodli, že "velkou" výpravu uděláme příští rok jinam. Nikomu to samozřejmě nevnucuji.
To Starosta (+ostatní):
Naopak se jezdilo o to více na Domažlicku, Chudenicku, Nepomucku, a obávám se, že i ve Staňkove u Maevada se možná jelo.
Prý opravdu jelo. Ale tenkrát ještě nevedla k letišti asfaltová cesta.... :P
Starosta
24.10.2007, 15:05
P.S. To je opravdu ironie osudu, ale právě (cca před 30 minutami) jsem si kromě dalších knih koupil nějakého průvodce "Kam na víkend" - Plzeňsko (obyčejně nestojí podobné publikace za moc, ale tahle mne zaujala, protože popisuje i řadu detailů, které neznám). A u Pošumaví tam čtu toto:
"Zdálo by se, že jediné, co může nabídnout zimní Šumava, je lyžování nebo turistika. Opak je ale pravdou. Pošumavský autoklub v Klatovech pořádá v únoru tradiční závod Rallye Šumava. Tento nejstarší podnik ... přináší příznivcům rychlých kol zajímavý zážitek uprostřed zasněžené šumavské krajiny." (rok vydání 2007, a již je to zastaralé).
Navrhuji změnit název tohoto vlákna na "Rally Plzeň", se "Šumavou" to už nemá nic společnýho.
p.s. když už se to pojede v Plzni, tak by mohl být i celý nový název, místo Mogulu by mohl zaskočit nějaký z typicky místních sponzorů, například "Panasonic Rally Plzeň".
AlesGute
24.10.2007, 15:34
Rozumím tomu, ale nesouhlasím. Pokud je něco dobré, proč to opouštět? Ad absurdum, s tímto argumentem bys zrušil rallye jako takovou (co je těch pár desetiletí rallye v historii sportu, apod., tak proč si rvát vlasy... proč jezdit normální RZ, když se dá perfektně jezdit ve městě nebo na okruzích ala Čínov?). Ale je zbytečné se přít, my dva a mnoho dalších bychom se zřejmě na zachování Šumavy v dosavadní podobě shodli.
Ano, s těmito argumenty se já také ztotožnuji. Ale současně dodávám, že jsem zvědavý na případné nové tratě na Plzeňsku.
AlesGute
24.10.2007, 15:37
A u Pošumaví tam čtu toto:
"Zdálo by se, že jediné, co může nabídnout zimní Šumava, je lyžování nebo turistika. Opak je ale pravdou. Pošumavský autoklub v Klatovech pořádá v únoru tradiční závod Rallye Šumava. Tento nejstarší podnik ... přináší příznivcům rychlých kol zajímavý zážitek uprostřed zasněžené šumavské krajiny." (rok vydání 2007, a již je to zastaralé).
To je neuvěřitelný, celý život sleduji různé vlastivědné knihy a pořady v TV a celý život si přeji, aby tam někde řekli něco o nějaké rallye, která se v dané oblasti jezdí, a hle, stalo se! Hurááááá!!!!!!
Starosta
24.10.2007, 15:58
To je neuvěřitelný, celý život sleduji různé vlastivědné knihy a pořady v TV a celý život si přeji, aby tam někde řekli něco o nějaké rallye, která se v dané oblasti jezdí, a hle, stalo se! Hurááááá!!!!!!
Ovšem přiznej, že to "Hurá!" je v tomto případě trochu hořké :-)
chlebíček
01.11.2007, 08:51
nazdárek, včera jsem opět vyzvídal nějaké novinky k rallye šumava 2008 a hle co jsem zjistil:
- vltava se pojede zároveň se šumavou, každá soutěž bude samostatná, vltava se pojede na stejných rz jako šumava, ale ne ve všech průjezdech
- v pátek se bude začínat čínovským okruhem, který (na 95%) bude přenášet živě ČT
- dále se v pátek pojedou rz na vimpersku!!!
- v sobotu se začne erzetama na klatovsku, poté přejezd do plzně, cestou jedna rz
- v plzni "superštruncák" a zpět do klatov
tak doufam že tím vimperskem se tady trochu zvedne nálada :):)
tak to je lepší než jsme tady všichni čekali :D
Starosta
01.11.2007, 09:24
Tak to se nechám příjemně překvapit...oč by to bylo příjemnější, kdyby nemlžili a své záměry zveřejnili, ale to je obehraná písnička...
chlebíček
01.11.2007, 09:27
to starosta: možná proto, že nemaj asi ještě všechny povolení pohromadě a tak. ale tento koncept prý platí na 100%. teď mě tak napadá... ani nevim esli jsem to moh zveřejnit :) ...... inu už se stalo :D
Jan Nídl
01.11.2007, 09:28
Tak to už zní o hodně líp
Tak to jsou povzbudivé zprávy, Vimpersko při setmění a ve tmě - to bude těžké a ta vize přímého přenosu z RZ Činov - to tu dlouho nebylo, snad to vyjde!
Škoda jen, žet i naši staří bafuňáři nepovolili třídu GT - která se všude v Evropě rozmáhá jedním šmahem. Jako důvod, že to není v koncepci FIA neberu. FIA sice zatím start GT v MS nepovolila, ale po protestech Delecoura a jiných možná přehodnotí názor a povolí to na Monte. To pak nevím co na to FAS - asi budou koulet oči, nebo si je zavážou, že nic nevidí, to aby se neřeklo.
Neboj ecky, však oni už si nějak poradí :D
sloní kýta
01.11.2007, 17:45
Starosto, co kout, Kout bude?
Mogul Šumava Rally=Vimperk.Tyhle RZ jsou prostě základ,tady se často rozhodovalo.Jestli se to co Chlebíček řekl vyplní,tak to bude krásný!Jestli ne tak je to v pr....,pak už stačí jenom přestěhovat Barumku do Prahy,ne?!;)
Která pak by mohla být ta "přejezdová" do Pilsneru?
Nabízí se Švihov (docela krátký, prodloužení by asi nebylo moc jednoduchý, navíc se tam letos jelo 2x).
Potom Roupov a jeho skoky, na kterých se skákalo předloni při Vltavě.
Cestou by se dalo odjet i něco na zapomenuté Rally Blovice: Řenče - Nebílovy
Anebo po vzoru Slováků uzavřou kus Dépětky a zamotají něco na nájezdu. xx(
Tipuju Roupov.
sloní kýta
01.11.2007, 18:22
Prosím nechte zde trochu místa na důležité odpovědi na důležité otázky...:rolleyes:
Starosto, co kout, Kout bude?
Však Kout už si k Tobě cestičku najde (nebo spíš ty k němu???)
Jakapak novinka, o tom, ze se pojede Plzen i Vimpersko jsem uz 16. rijna psal ve foru Sezona 2008. Jenze tady je to uz davno raj spekulantu, famaru a uzvanenych pivnich strejcu, nekdy si az rikam, ze je skoda, ze je adresa ewrc uz tak znama a proslula.
chlebíček
01.11.2007, 23:02
Jakapak novinka ...
však jsem nepsal, že mam horké novinky, jen jsem sdělil a upřesnil to, o čem se tu debatuje.
chlebíček
01.11.2007, 23:04
Která pak by mohla být ta "přejezdová" do Pilsneru?
máš to maevade pěkně posychrovaný, ale třeba to bude jinak :) co takhle cíl někde u příchovic?!
chlebicek: jasne, vsak k tobe to nebylo, naopak
Starosta
02.11.2007, 09:24
No, snad se tedy na tu RŠ podívám, když to vidíte tak optimisticky. Například na Roupově, co ho tak jasně vidí Maevad, je krásný hrad (zřícenina) s řadou pozoruhodností :-) ..ale Vimperk je zásadní. A Kout - na to jejich pivo se těším, nedávno mne na Dobré Vodě u Hartmanic zdrtili, když přestali čepovat Bernard a točí jen gambáč...to je v západních Čechách jak bílá nemoc (koukám, že jsem se tématem právě přesunul do klobáskového fóra).
máš to maevade pěkně posychrovaný, ale třeba to bude jinak :) co takhle cíl někde u příchovic?!
Jé, Příchovice - to znám, tam jsem se několikrát .... no, řekněme - dostavil a užil si to - na ostrově. Tam vystupovaly v dobách dávno minulých kapely, který nikam jinam nesměly. Třeba by tam mohla končit rally pořádným mejdanem! :D
Pak jsem tam trávil nedobrovolně nějaký čas v kasínu spolu se spřátelenými vojsky. To už tak veselý nebylo. :(
Copak, místní posádky už znají trať a začínají pilně trénovat? Aby to na Šumavě nebylo jak na Barumce...
Tak ja opet trapne zase s nejakou informaci. Predstavitele Plzne se rozhodli prispet poradatelum Rallye Sumava - Posumavskemu autoklubu castkou 700.000 Kc. Cili, tudy cesta do Struncovych sadu ...
dřevěná srnka
02.11.2007, 18:57
To je moc milé, že obecní peníze pomáhají sportu. To abychom oprášili nějakej ten Svazarm a udělali z toho příspěvkovou organizaci přímo napojenou na státní kasu, ne? A bude to pořád Rally Sumava Mogul Klatovy?
Milan PB
02.11.2007, 19:31
Hele ty dřevěnej vosle děláš jako by kraj nebo město takto přispívalo prvně a bylo to něco neobvyklého.
dřevěná srnka
02.11.2007, 21:27
Olověné cosi, pro tebe nejsem vosel B) a to, že se něco děje, neznamená, že je to dobře:angry:. Uranu zdar a ozářenejm zvlášť :o).
Hele ty dřevěnej vosle děláš jako by kraj nebo město takto přispívalo prvně a bylo to něco neobvyklého.
chlebíček
03.11.2007, 15:07
Copak, místní posádky už znají trať a začínají pilně trénovat? Aby to na Šumavě nebylo jak na Barumce...
...že sem něco vůbec píšu. neboj, veškeré mé informace jsem tady sdělil, víc nevim.
Teda zmínka o cíli u Příchovic mě nijak nenadchla. Kolem dokola není žádná pořádná silnice pro rychlostku. Ale rád se nechám překvapit. Tedy pokud se nejedná o Příchovice u Tanvaldu. Tam je to dobré. To by byla bomba. Krkonošská Rally Šumava Mogul Plzeň.
AlesGute
06.11.2007, 14:12
Roupov by byl dobrej, ty tamější horizonty a skoky stojí za to! A ve zřícenině hradu je unikátní černá kuchyně, pokud se dobře pamatuju, to vám upřesní Starosta.
Starosta
06.11.2007, 15:21
Roupov by byl dobrej, ty tamější horizonty a skoky stojí za to! A ve zřícenině hradu je unikátní černá kuchyně, pokud se dobře pamatuju, to vám upřesní Starosta.
Samozřejmě, s komínem jedna radost! Kromě toho zajímavé zemní opevnění, zbytky věže o skutečně imponujícím průměru a poměrně rozsáhlé zbytky hradu, s pěknou sýpkou v předhradí...to by bylo na delší povídání.
AlesGute
06.11.2007, 15:26
Výborně, tak na Roupově je i sýpka, a pak, že prý bude stát Šumava 2008 za nic ;-)
Jinak Starosto uvedl jsem dva turistické tipy i do závěru svého článku průvodce po Erzetce Beroun, doufám, že to formálně oceníš, i když samozřejmě pro tebe jiste nic nového ;-)
Teda zmínka o cíli u Příchovic mě nijak nenadchla. Kolem dokola není žádná pořádná silnice pro rychlostku.
Letiny - Řenče se jezdilo už, myslím, za Vltavy. Zkus si někdy zajet ze Žinkov na Měčín, Kbel, (slavná Třebicína a Třebicínka) Horšic, Letin atd... Pravda, Krkonoše ani Vimperk to nebudou, ale silničky jako víno to jsou. Ovšem ty jsi soutěžák, tak i na tom najdeš chyby, ale když jsem tam jel naposled, měl jsem toho plný kecy...
Jo, jo.
Řenče Plevňov Libákovice Řenče se jezdilo hlavně při Blovicích. Dost rychlé.
Žinkovy Partoltice Radochovy Vojovice Žinkovy se taky jezdilo a kdyby se tam natáhl začátek Petroviček přes Petrovice případně Bíluky tak by to mohla být i dost dobrá a pěkná rychlostka. Napojení z jihu od Kvasetic Újezda a Struhadla by také nemuselo být špatné. Co vím jednou to chtěl použít Pačejov když hledal novou trať ale nepochodil na obcích,
Vltava se jezdila z Kbelu přes Stropčice do Borov, ale na soudobá auta by to bylo asi až moc rychlé.
Kolem Měčína na Radkovice je to moc rychlé, tudy asi cesta nevede to se zkusilo jen jednou.
Třebýcinka Třebýcina Předslav na několik způsobů by celkem asi docela šlo.
Všechno je to ale dost daleko od avízovaných Příchovic ........
AlesGute
06.11.2007, 21:54
RZ Kbel-Borovy co se jela při Vltavě 95 se mi ve shodě s mcatchem zdá také letištní a nepříliš nezajímavá.
To mcath: Díky z info ohledně RZ Zvíkovec co se jela ted při Kralovicích.
sloní kýta
06.11.2007, 22:02
Promiňte, nezlobte se, já se stále kloním ke Koutu...
Starosta
06.11.2007, 23:01
Výborně, tak na Roupově je i sýpka, a pak, že prý bude stát Šumava 2008 za nic ;-)
Jinak Starosto uvedl jsem dva turistické tipy i do závěru svého článku průvodce po Erzetce Beroun, doufám, že to formálně oceníš, i když samozřejmě pro tebe jiste nic nového ;-)
Ovšemže jsi jednička :-) Na Dědu jsou i Vojta,Kuba s Matějem (medvědi), ale teď už asi budou chrnět, ne? Kromě toho třeba na druhé straně Berouna hrádek v Tetíně, ale to už k Šumavě asi nepatří...i když Letiny ani Mlýnské Struhadlo ani Štruncovky taky ne...
sloní kýta
07.11.2007, 19:51
co to bude za Šumavu bez Koutu...
chlebíček
08.11.2007, 00:43
teda chlapi nechci rejpat, ale já nahodil cíl u příchovic a najednou se to tu zvrhlo k roupovu atd...., tudíž na opačnou stranu.
pokud jsem správně pochopil mé informace, měla by se přejezdová rz konat východně od silnice č. I/27 spojující klatovy a plzeň.
myslim že mcatch je se svojí teorií nejblíž (ale toť pouze můj názor)
debatě zdar, nazdar!!
Tak Šumava se pojede jako 3 soutěž, kdo by to byl řekl, škoda jen že mezi Jannerem a Valašskou koncem března se nejede krom volného sprintu v Brně nic, nějaký mistrovský sprint by se na začátek března hodil - tak to bude dlouhá doba.
Starosta
28.11.2007, 02:35
Tak Šumava se pojede jako 3 soutěž, kdo by to byl řekl, škoda jen že mezi Jannerem a Valašskou koncem března se nejede krom volného sprintu v Brně nic, nějaký mistrovský sprint by se na začátek března hodil - tak to bude dlouhá doba.
Mne vlastně na tom kalendáři kromě přesunu a změn Šumavy nejvíc zklamal přesun Krkonošky. Ty tratě jsou v zimě perfektní (sám jsem tam jednou skončil v zimě v příkopě...neřídil jsem...ale kdybych řídil, tak jsem tam možná taky). Ta by se na únor hodila krásně.
Jelikož jsem letos na Šumavě jezdil na sněhu v říjnu, nedivil bych se moc, kdyby to dopadlo i v tom dubnu, ale nejspíš by to ku prospěchu věci moc nebylo (rušení RZ apod.)... i když ve Štruncových sadech v dubnu asi sníh opravdu nehrozí.
Jan Nídl
28.11.2007, 08:00
Třeba ho do Štruncáků navezou Tatrama kvůli atmosféře
...i když ve Štruncových sadech v dubnu asi sníh opravdu nehrozí.
Tam bych ho nečekal ani v lednu. Někde jsem letos četl, že by bylo zajmavé, kdyby se jely šumavské i krkonošské tratě v létě. Tak to tady skoro je. Uvidíme.
Z mého pohledu jsem ale přišel o 1 zimní a 1 polozimní soutěž. Při rozložení soutěží u nás je to škoda, jednak vícero sněhových soutěží (které mají taky svoji krásu) a taky by zbytek roku nebyl tak nahušťěný.
škoda že ve vedlejším pivovaře už nefungují sklepy a ledárny. pivovarští mohli, do jara nespotřebovaný, led dovést na druhou stranu řeky. a mohlo se jezdit na hrotech "ohne problem".
Jan Nídl
28.11.2007, 08:11
Tam bych ho nečekal ani v lednu. Někde jsem letos četl, že by bylo zajmavé, kdyby se jely šumavské i krkonošské tratě v létě. Tak to tady skoro je. Uvidíme.
Z mého pohledu jsem ale přišel o 1 zimní a 1 polozimní soutěž. Při rozložení soutěží u nás je to škoda, jednak vícero sněhových soutěží (které mají taky svoji krásu) a taky by zbytek roku nebyl tak nahušťěný.
Nemusí to být špatný, ale sníh je sníh.
Starosta
28.11.2007, 10:50
Howgh!
AlesGute
28.11.2007, 16:51
No já pevně doufám, že ten sníh v tom dubnu napadne - alespoň na to Vimpersko, dyt jinak by snad skoro byla škoda, aby tam posádky na takovu chvíli tak dlouho přejížděly....
Starosta
28.11.2007, 19:40
No já pevně doufám, že ten sníh v tom dubnu napadne - alespoň na to Vimpersko, dyt jinak by snad skoro byla škoda, aby tam posádky na takovu chvíli tak dlouho přejížděly....
a je to Vimpersko definitivní?
jinak k tomu sněhu - dělal Šumavu jedinečnou a zimního termínu je velká škoda. Ale vzpomeň, jaké před pár lety působil "polojarní-polozimní" charakter Šumavy problémy (rušení RZ kvůli náledí a nemožnosti příjezdu záchranky, nevýhodné podmínky pro první posádky, které ještě jely na sněhu, ostatní jen na vodě, apod.).
Ale diskuse o klobáskách, chci říci pneumatikách, s hřeby mi budou chybět.
No to spojení Vimperk Plzeň Klatovy Kdyně to mi pořád nějak nejde dohromady a hlava to nebere. Vimperk Plzeň to je 110 km. Vimperk Klatovy 80km. Klatovy Kdyně cca 25 km. Klatovy Plzeň 50 km. Je to nějak moc kilometrů jen při přejezdu. Něco bude podle mne obětováno. Ale co jen aby to nebylo východní Vimpersko.
AlesGute
29.11.2007, 10:34
Jen aby to nebyla Kdyně!
Jan Nídl
29.11.2007, 10:43
Jen aby to nebyla Kdyně!
Souhlasím s tebou serpentiny pod Korábem jsou skvělý, jen aby tam nebyla mlha jako letos, to bylo strašný.
Petr Ptáček
29.11.2007, 12:19
No to spojení Vimperk Plzeň Klatovy Kdyně to mi pořád nějak nejde dohromady a hlava to nebere. Vimperk Plzeň to je 110 km. Vimperk Klatovy 80km. Klatovy Kdyně cca 25 km. Klatovy Plzeň 50 km. Je to nějak moc kilometrů jen při přejezdu. Něco bude podle mne obětováno. Ale co jen aby to nebylo východní Vimpersko.
Bude to rallye přejezdů.
Jen aby to nebyla Kdyně!
Přesně tak, jen aby to nebyla Kdyně. Přeci jen ject rychlostku pět kilometrů od baráku a přítelkyni skoro pod okny. To se často nezadaří....
Nevíte jak by měli jet historici? Celou trať nebo jen zkrácenou?? Když zkrácenou tak pátek + část soboty, nebo jen v sobotu, nebo část pátku a část soboty?
sloní kýta
30.11.2007, 18:00
A už se konečně ví zda je v Koutu tankovací zóna? Tedy ale nechci být oštěrný...
AlesGute
03.12.2007, 08:49
Je to špatné, přesun Šumavy do Plzně má svojí první oběť...a to jsme ho tady všicni měli tak rádi a dal nám tolik turistických tipů....:-(
http://www.novinky.cz/clanek/128058-v-sumavske-obci-se-obesil-dlouholety-starosta.html
AlesGute
03.12.2007, 08:50
ta policie je fakt hloupá, prý, že motiv nebyl jasný....
Starosta
03.12.2007, 09:00
Je to špatné, přesun Šumavy do Plzně má svojí první oběť...a to jsme ho tady všicni měli tak rádi a dal nám tolik turistických tipů....:-(
http://www.novinky.cz/clanek/128058-v-sumavske-obci-se-obesil-dlouholety-starosta.html
Milý Všechnodobré,
potěšila mne Tvá vzpomínka na osobu mou, a proto jsem si Tě zvolil jako médium. Tímto Tě pověřuji, abys hochům z Automotoklubu pošumavského na vědomí dal, že nebudou-li se na letošní Rallye bémrvaldské v sobotu na Vimpersku automobily proháněti, s duchem ze záhrobí je strašlivé setkání očekává!
exStarosta
Se tak těšil na Pražský rallysprint :D:D
Mně je to nějaký divný, tam píšou "starosta" s malým. To je nějaký divný...!!!
AlesGute
03.12.2007, 09:48
Milý Všechnodobré,
potěšila mne Tvá vzpomínka na osobu mou, a proto jsem si Tě zvolil jako médium. Tímto Tě pověřuji, abys hochům z Automotoklubu pošumavského na vědomí dal....
Děkuji za projevenou důvěru a v PAMK vše vyřídím...zatím ti na věčnosti budiž AlesGute!
Mně je to nějaký divný, tam píšou "starosta" s malým. To je nějaký divný...!!!
A znáš starostu tak dobře, aby jsi mohl tvrdit, že je "starosta" s velkym? :P
A znáš starostu tak dobře, aby jsi mohl tvrdit, že je "starosta" s velkym? :P
Hmmm.. na toaletě jsem s ním nebyl. :) :o :) To by mohl zavzpomínat Maevad:D:D A ten má už nějaký zkušenosti - třeba s Uhlem a Ášínem :!:!:!
Hmmm.. na toaletě jsem s ním nebyl. :) :o :) To by mohl zavzpomínat Maevad:D:D A ten má už nějaký zkušenosti - třeba s Uhlem a Ášínem :!:!:!
Jenom s Uhlem. :o)
Je fakt, že se Starostou jsem na záchodě byl, naštěstí (?) ve vedlejší budce.
Starosta
04.12.2007, 08:07
Chlapci, chlapci, ty vaše dětinské debaty :D:D:D Mám dobrou zprávu - Vimpersko se pojede, měly by se jet 2 x 4 RZ na Vimpersku. Asi nedaleko od Strakonic servis. Přejme tedy pořadatelům, ať vše úspěšně doladí!
MravenecZ
04.12.2007, 08:14
Mám zaručené informace, že tam letos v Dubnu bude sněžit :D;):P
Že by zafungoval zvířecí (mravenčí) instinkt? Jestli mravenci dělají zásoby na zimu, tak na tom opravdu něco bude :D
Starosta
04.12.2007, 08:53
To jsem zvědav, myslím že by to moc neprospělo, jak už jsem asi psal někde níže.
Pokud jsi to ale myslel jako zlehčení mé informace o 4 vimperských RZ, doplňuji, že pochází přímo od PAMK, ne od nějakého "prostředníka", takže bych na její pravdivost docela spoléhal. Pokud by Tě zajímalo přesné místo servisu, napiš, nechci to sem přímo psát, protože nevím, nakolik je to "nabeton" a nakolik to může zveřejnění zmařit. Samozřejmě i u PAMK může platit, že člověk míní, a příroda (obce, ...) mění. Star.
MravenecZ
04.12.2007, 09:34
Informace o sněžení je samozřejmě myšlena jako zlehčení celého fóra o Šumavě. netýká se to konkrétně Starostovo informace. Jen jsem si tak říkal, jak se v poslední době stěhuje rally Šumava v kalendáři, tak že by nebylo vůbec od věci, když by v tom dubnu byla ještě na Vimpersku sněhová nadílka :-)
Jo a mraveneci si samozřejmě zásoby na zimu dělají. Očekávejte tuhou zimu s množstvím sněhu od Janneru až k Šumavě:D
chlebíček
04.12.2007, 10:31
... Vimpersko se pojede, měly by se jet 2 x 4 RZ na Vimpersku...
díky za info!!!
to jsem rád, že i mé informace (které jsem zde napsal) byly pravdivé.
Starosta
04.12.2007, 11:20
Informace o sněžení je samozřejmě myšlena jako zlehčení celého fóra o Šumavě. netýká se to konkrétně Starostovo informace. Jen jsem si tak říkal, jak se v poslední době stěhuje rally Šumava v kalendáři, tak že by nebylo vůbec od věci, když by v tom dubnu byla ještě na Vimpersku sněhová nadílka :-)
Jo a mraveneci si samozřejmě zásoby na zimu dělají. Očekávejte tuhou zimu s množstvím sněhu od Janneru až k Šumavě:D
Jak Tě tak poslouchám (čtu) - když zapínám kalhoty, tak si taky někdy říkám, že jsem asi taky mravenec.:P
Pokud by měl napadnout sníh, tak ať padne aspoň pár dní předem, jinak bych se bál rušení RZ apod.
Myslíš, že kdyby napadl týden předem, RZ by se nerušily? Já se obávám, že ano.
Chlapci, chlapci, ty vaše dětinské debaty :D:D:D Mám dobrou zprávu - Vimpersko se pojede, měly by se jet 2 x 4 RZ na Vimpersku. Asi nedaleko od Strakonic servis. Přejme tedy pořadatelům, ať vše úspěšně doladí!
Tak Vimpersko jo? Ale tím pádem se zatahuje asi nad Korábem.
Starosta
04.12.2007, 12:21
Vidíš, tohle mi úplně vypadlo. Hypoteticky by se to s Čínovem ale skloubit dalo, jako letos, ne? Těžko říci, jak by se to dalo spojit s těmi Štruncovými sady. Nebo řešení ala Labská - čtvrtek večer akce v Plzni, pak přesun do Klatov na pátek... Ale to jen spekuluji.
a k alesk: Možná máš pravdu, proto jsem níže psal, že by sněžení asi letos neprospělo, jakkoliv je (byl) zimní charakter RŠ jedinečný.
chlebíček
04.12.2007, 12:34
já bych to možná až tak černě s korábem neviděl. jak jsem již psal, mé info jsou takové, že v pátek bude činov a poté vimperk, v sobotu ráno erzety na klatovsku (určitě strážov a možná i ten koráb), poté přejezd do plzně, kde má být kolem poledne dlouhé přeskupení na náměstí (angažovat se zde bude prazdroj), pak superštruncák a cíl v klatovech.
tak uvidíme :)
jakkoliv je (byl) zimní charakter RŠ jedinečný.
Tak to máš určitě pravdu. Zajímavý byl (a doufám, že ještě někdy bude :P) jak pro oko diváka tak i pro jezdce.
Hele, ten Duben, to je nějaká vesnice na Šumavě??? Tam asi bude sněžit - i v lednu, ne?
Starosta
04.12.2007, 14:11
Žádný Duben na Šumavě neexistuje, ale tento drobný místopisný omyl Mravenzcovi jako přespolnímu nemůžeme mít za zlé}:) Kdyby ovšem existoval, pak je jasné, že by tam sněžilo i v lednu:D
MravenecZ
04.12.2007, 14:34
Hele, ten Duben, to je nějaká vesnice na Šumavě??? Tam asi bude sněžit - i v lednu, ne?
Kolegové, jsem momentálně tak zabrán do anglické korespondence, kde jak víte názvy měsíců jsou s velkým písmenem na začátku ;) tak mi to ulítlo. Omlouvám se zde přítomným, také nemám rád prznění češtiny. :I
hanz wrc
04.12.2007, 15:04
s tím naprosto souhlasím
Jan Nídl
04.12.2007, 17:22
já bych to možná až tak černě s korábem neviděl. jak jsem již psal, mé info jsou takové, že v pátek bude činov a poté vimperk, v sobotu ráno erzety na klatovsku (určitě strážov a možná i ten koráb), poté přejezd do plzně, kde má být kolem poledne dlouhé přeskupení na náměstí (angažovat se zde bude prazdroj), pak superštruncák a cíl v klatovech.
tak uvidíme :)
Ono těch rz moc na Klatovsku nebude, jestliže má být kolem poledne přeskupení v Plzni tak to časově na moc rz nevypadá.
chlebíček
04.12.2007, 17:37
myslim že mají být v sobotu ráno 2 x 2 a potom ta jedna přejezdová. ale nejsem si jistej, zda náhodou neproběhla nějaká změna, takže to neber na 100%.
Jan Nídl
04.12.2007, 23:46
No tak to na Strážov a Koráb nevypadá protože jsou tam hrozně dlouhý přejezdy.
Starosta
05.12.2007, 08:56
Letos se taky jel v pátek Čínov, Strážov, Koráb a ještě tuším Věckovice Slatina či co (no, pomozte prosím, taková ta těsně před Korábem, Věckovice to asi nejsou...). Přejezdy nejsou podstatně větší než třeba na vimperských RZ, pokud vůbec větší jsou.
Starosta
05.12.2007, 08:58
Byly to Věckovice Slatina. Jméno, na které jsem si nemohl vzpomenout, byl Černíkov, a tím začínal Koráb.
Jan Nídl
05.12.2007, 09:16
Letos se taky jel v pátek Čínov, Strážov, Koráb a ještě tuším Věckovice Slatina či co (no, pomozte prosím, taková ta těsně před Korábem, Věckovice to asi nejsou...). Přejezdy nejsou podstatně větší než třeba na vimperských RZ, pokud vůbec větší jsou.
Čínov, Věckovice - Slatina, Koráb, Patraska - Strážov. To jo jsou tam velký přejezdy, ale měli na to o hodně víc času. Start byl v 15:00 a cíl až někdy kolem 23:00.
chlebíček
05.12.2007, 09:27
no to máš pravdu, ale čínov se v sobotu nejede, a když bude start cca v 07:00, tak strážov s korábem daj 2x v pohodě. a co když spojí věckovice - slatina a černíkov - kdyně v jednu rz, byla by to docela slušná pětadvacítka :)
Tj. ale první půlka dost rychlá. Koráb by sice průměr snížil, ale...
Jan Nídl
05.12.2007, 10:00
no to máš pravdu, ale čínov se v sobotu nejede, a když bude start cca v 07:00, tak strážov s korábem daj 2x v pohodě. a co když spojí věckovice - slatina a černíkov - kdyně v jednu rz, byla by to docela slušná pětadvacítka :)
To by byla skvělá rz on i ten přejezd ze Slatiny do Černíkova je hodně dobrej.
Starosta
05.12.2007, 12:08
My jim tu rallye přeci jen ještě docela solidně naplánujeme! Pánové, na který únorový víkend to přesuneme??? :D
Jan Nídl
05.12.2007, 12:53
Na první ať je jistota sněhu
Na Šumavě nemáš jistotu nikdy.......jedině to v pondělí naplánovat na příští víkend ;)
Jan Nídl
05.12.2007, 13:24
To je nápad, souhlasím takže Šumava 14 - 15.12.2007
Jestli je tam sníh, tak já jsem pro :D
Jan Nídl
05.12.2007, 13:31
Koukni se na www.meteopress.cz na kamery ze Šumavy, tam je sněhu.
Starosta
05.12.2007, 13:48
Jen jsem chvíli mimo, a už je ze Šumavy konečně zimní soutěž:-0 !!! Můžeme si vzájemně pogratulovat :o)
Jan Nídl
05.12.2007, 13:51
Jen jsem chvíli mimo, a už je ze Šumavy konečně zimní soutěž:-0 !!! Můžeme si vzájemně pogratulovat :o)
Já pořád tvrdím, že k Šumavě patří zima a sníh
sloní kýta
05.12.2007, 15:44
Prosím vás, pustíme to na hrotech, nebo jenom zimní pneu? A jak to bude na přejezdech? S nebo Bez?
Jan Nídl
05.12.2007, 15:51
Já hlasuju pro hroty a pro přejmenování soutěže na eWRC Šumava Rally Klatovy
A já navrhuji udělat technické přejímky v areálu Kouteckého (nebo Koutského?) pivovaru ;)
A já navrhuji udělat technické přejímky v areálu Kouteckého (nebo Koutského?) pivovaru ;)
Koutského! (a máš mínus za nevědomost ;) )
Ale za super nápad plus! :P
Byly to Věckovice Slatina. Jméno, na které jsem si nemohl vzpomenout, byl Černíkov, a tím začínal Koráb.
Teda Starosto, ty takový znalec, Černíkov tam se přece jezdili docela dobré oblastky. Pořádalo to JZD a v jídelně bylo řízků co kdo snědl.....
Já hlasuju pro hroty a pro přejmenování soutěže na eWRC Šumava Rally Klatovy
A do kterého mistráku to budem počítat? Otevřeme zpátky ročníék 2007, nebo to bude první soutěž roku 2008, případně by to mohla být i první soutěž roku 2009, když už panstvo schválilo kalendář roku 2008.
Starosta
05.12.2007, 22:37
A do kterého mistráku to budem počítat? Otevřeme zpátky ročníék 2007, nebo to bude první soutěž roku 2008, případně by to mohla být i první soutěž roku 2009, když už panstvo schválilo kalendář roku 2008.
S tím rokem 2009 to je, myslím, dobrý nápad. Nešel bych s FASem do otevřeného konfliktu. Co takhle to ale za těch 14 uspořádat zároveň jako podnik Mistrovství světa v rallye? To by Loeb a spol. koukali, jak je to Koutské pivo dobré. V Černíkově by pak mohli vyfasovat (či přesněji řečeno vyFASovat) ty jezeďácké řízky... Nějaká Porta Nigra? Pha! Nechal bych jezdce při slavnostním startu vycházet z klatovských katakomb, a to byste pak viděli to nasazení! :D:D:D
sloní kýta
06.12.2007, 16:16
Co se týče termínu uspořádání já přicházím s návrhem uspořádat soutěž k datu 31.12.2009 - 2.1.2010
a zároveň pak korunovat mistra světa za ročníky 2009 a 2010 zároveň.
Problém možná nastane v tom, že startovné se bude vybírat v Kč a výhry vyplácet už možná v Euro.
Pokud se ovšem nedohodnem na vytvoření tzv. Šumavského tolaru, v kterých bychom samozřejmě vypláceli výhry. Startovné bych upřednostnil v korunách či eurech.
Jan Nídl
06.12.2007, 16:33
A jaký bys navrhoval kurs Šumavského tolaru? :D
Co se týče termínu uspořádání já přicházím s návrhem uspořádat soutěž k datu 31.12.2009 - 2.1.2010
To je dobrý nápad :P! Po první etapě by byl veliký ohňostroj, který by nás nestál ani korunu, euro nebo tolar (nevím s čím se bude platit ;))
Zdravím, tam ale není moc místa, jedině to roztáhnout ještě před Spar:D
vendelín
15.12.2007, 12:17
Tak podle informací lidí z okolních dědin by se měla jet při Šumavě rychlostka Roupov - Křenice známá z HVR. Zatím nevím v jakém směru.
Táta bude dělat vedoucího rychlostky nebo bude dělat šéfa týmu????
chlebíček
16.12.2007, 08:33
Tak podle informací lidí z okolních dědin by se měla jet při Šumavě rychlostka Roupov - Křenice známá z HVR. Zatím nevím v jakém směru.
tipuju že v obou směrech. do plzně křenice - roupov, z plzně domů roupov - křenice :)
vendelín
16.12.2007, 12:28
Táta bude dělat vedoucího rychlostky nebo bude dělat šéfa týmu????
Právě díky tomu to vím. Někdo tvrdí že vedoucího, ale jemu to ještě nikdo neoznámil.Takže samozřejmě šéfa týmu.
Při nejhorším máme v záloze ještě jednoho o generaci staršího Václava než jsme my, který by chod týmu v průběhu soutěže snad také zvládl :-)
Hele Václavové, nechte taky tomu Babkovi alespoň nějaké pořadatele. Ještě si vzpomenou, že vypíší při ŠumavoVltavě pravidelnost a vypadne dalších pár Břéťovců a už to nikdo neodpořadateluje.
Bohužel už je rozhodnuto, že pravidelnost nebude.... Důvod si odhalil velice prozaicky...
Starosta
17.12.2007, 08:45
Bohužel už je rozhodnuto, že pravidelnost nebude.... Důvod si odhalil velice prozaicky...
A to je jeden z důvodů, proč tvrdím, že sloučením Šumavy a Vltavy krásný šumavský závod historiků pěkně po...kazili. Škoda. Pravidelňáci na Vltavě byli nezapomenutelní, včetně jejich předjezdců.
Ti předjzdci no nevím, nevím, jak byl obstáli. Přece jenom duben, voda ještě studená...
mecaarJWRC
18.12.2007, 14:20
Podle mě je velká chyba že se zrušilo Vimpersko...RZety typu Nuzín - Čkyně , Trpín - Lažiště k týhle soutěži patří....
MravenecZ
18.12.2007, 14:32
Zrovna u té RZ Nuzín Čkyně jsem si skoro jistý, že se pojede. Lažiště nevím.
mecaarJWRC
18.12.2007, 14:47
No ta mě právě nejvíc mrzí protože je průjezd naší vesnicí...tadle RZ má svou tradici a měla by se jet...ku**a :angry:
Starosta
18.12.2007, 16:03
Ti předjzdci no nevím, nevím, jak byl obstáli. Přece jenom duben, voda ještě studená...
Co vlastně Vítovec (byl to on v tom rybníce, ne?) udělal s tím autem? Zprovoznili ho už?
mecaarJWRC
18.12.2007, 16:07
já četl nepojede :D sorry:D
jesi se pojede tak by to bylo supr
Co vlastně Vítovec (byl to on v tom rybníce, ne?) udělal s tím autem? Zprovoznili ho už?
Zprovoznil, na podzim jelo O Pohár Škodateamu.
http://tupavacka.wz.cz/podzimni%20besiny/slides/DSC_4932.html
Ještě předtím byl ve Švihově na konci září.
mecaarJWRC
18.12.2007, 22:01
copak bys rád :D
Ještě předtím byl ve Švihově na konci září.
Myslel jsem si to ale byl jsem líný hledat fotku :)
Starosta
19.12.2007, 01:07
to -zs-, mcatch: Díky moc za odpověď!
Jan Nídl
19.12.2007, 14:54
Nevíš jestli se pojede Vlachovo Březí - Setěchovice (Boubská)?
Petr Ptáček
19.12.2007, 15:54
Stačí Nuzín-Čkyně.
mecaarJWRC
19.12.2007, 16:41
přesně.to je jedna z nejhezčích rz...nejlepší na vimpersku
Petr Ptáček
19.12.2007, 17:23
To máš pravdu. Supr odbočení u Zechovic a příjezd do Náhořan, to je balada pro oko.
mecaarJWRC
19.12.2007, 20:49
zapoměl si na supr místo v Předenicích :)
S největší pravděpodobností se nepojede nic v okolí Strážova.
Neprošlo to zastupitelstvem.
Tak mne tedy napadá - pátek: Činov + Vimpersko a sobota: Koráb - Roupov - Plzeň - Roupov - Koráb.
sloní kýta
20.12.2007, 21:31
Noooo, já bych tedy chtěl vimpersko vidět za světla - a z toho by mi vycházel nejprve tradičně Čínov (když musí bejt) a pak šupky hupky do Plzně udělat tam podvečerní páteční šou i s kolotoči a cukrovou vatou (a mě čas na Koit) a sobota pak klasická gradující Šumava.
Nebo start v 10/00 hod., Čínov, vimpersko a v sobotu začátek v Plzni, ať se motory prohřejí (a já v Koutu v klidu vstanu)
sloní kýta
20.12.2007, 21:34
jooo a zapomněl jsem v pátek na ohňostroj....
a ještě.... jedno "i" zaměňte s "u"
dřevěná srnka
20.12.2007, 22:35
Kýto proč měnit i za u???? Takovej koitus by nebyl určitě taky na škodu, nu ni?
Abychom nemuseli kvůli vám, chlapci, přejmenovávat jedno téma na : Koitus, špekáčky a pivo na rally!!!
Podle zpráv z nejvyšších plzeňských policejních kruhů pořadatelé narazili. Rychlostka kolem Štruncáku se policistům vůbec nelíbí a jsou proti.
Žeby konečně měl někdo rozum???
dřevěná srnka
23.12.2007, 12:49
A že by měli rozum v Plzni jen polucisti? To maj za sebou jinou akádu, než ostatní?
Trošku si zaspekuluju jak se to mohlo ject.
Start z náměstí, dolů Dřevěnou ke Zvonu. Tam kolem celého Zvonu proti směru hodinových ručiček. Od Zvonu, kolem Straky k Rossu , tam na parkoviště a po jeho obkoužení šup do díry. Za tunelem pro chodce na chodnících rovně a potom v parku vlevo. Vpravo do brány fotbalového stadionu. Pod hlavní tribunou nakonec a vyject druhou branou, Za ní vlevo. Skoro celou tribunu objet a spojkou se dostat k "domu pionýrů". tam na příjezdové cestě retardér a šup dozadu až k řece. Tam vpravo podél Mže až k soutoku k cyklistickému můstku. Tam zpět proti toku Radbuzy. U "vlajkonošů" zase retardérek a podél řeky až k cíli za sokolovnou. Je to něco přes 2,5 km. Není to okruh jede se pořád dopředu.
Musí se však řešit tramvajová doprava. Asi ten policejní problém a navíc je problém kam umístit bez problémů diváky. Na tribunu stadionu kvůli dvoum pomalým zatáčkám nikdo nepůjde. Kapacita 7000 lidí. Jinak lidi by mohli stát na průběžné komunikaci přes štruncák, ale to by znamenalo nechat jen dva vnitřní pruhy aby nedošlo ke kontaktu civilních aut s diváky.
Hej klatováci, tak co je v plánu doopravdy, že se to policajtům nelíbí??? !!!!
MMAARTIN
25.12.2007, 13:42
Člověk by řekl, že pořadatelé Šumavy musí někdy konečně dostat rozum.... poslední léta na ně moc chváli nepadá...... Musim uznat, že přesnu do Plzně je fakt výbornej nápad...kdy už na tom PAMK někdo zařídí pořádnou defenestraci...
mecaarJWRC
25.12.2007, 19:00
stima pořadatelama potichu:D jakože nic neslyšim...:D
Jinak přesun do Plzně nevim jesi je nej nápad
ale je fakt že hlavní ty pořadatelé,ty vyšši:D nejsou to co bejvaly,už to neni vono
To spekuluješ nebo už Břetislav ví kudy to bude přesně??? Ja už jsem ho delší dobu neviděl, takže nevím...
Trošku si zaspekuluju jak se to mohlo ject...
spekuluji václave, něco málo vím od policajtů, takže jsem si to dal trochu dohromady.....
prý start na náměstí, tunelem, pod tribunou,... ale je to ta verze ze které nejsou nadšeni a jsou proti,....
problém je v parkování diváků, neuzavřetelnosti průtahu, tramvajová doprava,.......
Starosta
02.01.2008, 12:41
Oficiální zpráva (mnou zkrácena, originál viz http://obecniurad.cz/msr.cz/?language=cz&page=novinky ):
43. Mogul Šumava Rallye Klatovy bude pořádána ve dnech 10. – 12. dubna 2008. Rally je zařazena jako FIA Evropský pohár-střed s koeficientem 5, FIA Zóna střední Evropy a Mezinárodní mistrovství České republiky v rally.
Novinky 43. ročníku:
změna termínu pořádání, z února na duben 10. – 12. 2008
společné pořádání se 17. Historic Vltava Rallye – ME
v roce 2008 oslaví rally 15 let spolupráce „Rallye Šumava s Mogulem“, k tomuto výročí je vydána publikace, která popisuje léta této spolupráce
poprvé v historii obě rally zavítají do Plzně, hlavního města Plzeňského kraje
v Plzni bude pořádána super rychlostní zkouška ve Štruncových sadech, nad kterou převzal záštitu primátor statutárního města Plzně Ing. Pavel Rödl
druhé servisní parkoviště nebude ve Vimperku, ale v Jiníně v motocrossovém areálu
velká změna rychlostních zkoušek
Místo Vimperka Jinín? Vidím to černě s RZ východně od Vimperka!!!
luboss.v
02.01.2008, 17:23
To jako proč?
Šumava byla vždy Šumavou díky nádherným erzetám v okolí Vimperka, kde se celá soutěž rozhodovala a troufám si říct že to byly jedny z nejkrásnějších úseků v MČR. Kdo si je někdy projížděl, ví o čem mluvím. Takhle by se to mělo přejmenovat na Rally Pilsner (aneb rally po rovině). Zajímalo by mne, co chtějí zmrvit příště. Další hřebíček do rakve rally v ČR ...
Starosta
03.01.2008, 09:32
To jako proč?
No, myslím, že vzhledem ke vzdálenosti odpadnou RZ, které budou od Jinína nejdále - vloni to byly Trpín - Lažiště a Vlachovo Březí - Setěchovice. Pro to hovoří i ta skutečnost, že se mají jet jen 4 RZ na Vimpersku, každá dvakrát. Můj osobní tip - není to nic jiného, jen můj tip - je Zálesí, Čkyně, Lštění (Mařský vrch) a jednak tomu navíc...
Jan Nídl
03.01.2008, 15:26
No, myslím, že vzhledem ke vzdálenosti odpadnou RZ, které budou od Jinína nejdále - vloni to byly Trpín - Lažiště a Vlachovo Březí - Setěchovice. Pro to hovoří i ta skutečnost, že se mají jet jen 4 RZ na Vimpersku, každá dvakrát. Můj osobní tip - není to nic jiného, jen můj tip - je Zálesí, Čkyně, Lštění (Mařský vrch) a jednak tomu navíc...
Jestli se nepojede Vlachovo Březí - Setěchovice bude to velká škoda ta rz je skvělá. Jezdili jsme na ní každej rok.
Starosta
03.01.2008, 15:47
Znovu jen připomínám, že zatímco 2 x 4 RZ je informace, tak to, které RZ se pojedou a které ne, je zatím jenom moje spekulace :)
v souvislosti s jinínem mě napadla jedna vltavskohistorická rychlostka - přechovice jinín
Starosta
04.01.2008, 02:15
To ecky nebo admin: Mám malou sentimentální prosbu - nebylo by možné někam do názvu, že to zahrnuje i Vltavu? Asi nemá smysl, aby se kvůli tomu zakládala samostatná diskuse, ale mně se zdá škoda, aby to slavné jméno zaniklo...je to jen zdvořilá prosba.
Jinak k Vltavě - aktuální (či spíše úvodní) info viz http://www.historic-vltava-rallye.cz/ .
Starosta
04.01.2008, 02:17
Jinak - chápu to správně, že se Vltava posunula oproti loňsku výš, když je FIA Mistrovství Evropy s koeficientem 2, zatímco vloni, pokud jsem správně hledal, byla jen FIA Zóna střední Evropy? Znamená to v praxi více zahraničních historiků, potažmo vyšší atraktivnost startovního pole historiků? Díky, Star.
Starosto máš recht. Pokud si dobře pamatuju tak v roce 2002 to byl koeficient 3. Ten jim byl na rok 2003 sebrán a proto se Vltava nejela(něco ve smyslu že dvojku nemá ani cenu dělat). A od obnovení v roce 2005 to byla vždy jen Zóna. Konečně se to zas posunulo někam výš a přijede o mnoho více krásných aut...
Starosta
04.01.2008, 09:56
Díky, to je super zpráva.
Ovšem startovní pole pak musí být podle mého úplně nekonečné, když se k velkému mistráku (Šumava mívá tradičně hodně účastníků) přidá i celá ta banda:) historiků.
Já bych to nikterak dramaticky nevidel. Nejede se pravidelnost, to máš hned o 10 aut méně. Emil Triner pojede buď se Subaru nebo se 130RS, o další auto míň.... Takže si myslím, že to pořád bude vycházet kolem těch 30-40 historiků
Nevite nahodou zda tam nepusti sk S?
Já bych to nikterak dramaticky nevidel. Nejede se pravidelnost, to máš hned o 10 aut méně. Emil Triner pojede buď se Subaru nebo se 130RS, o další auto míň.... Takže si myslím, že to pořád bude vycházet kolem těch 30-40 historiků
No doufám, že Emil pojede se Subkem, nebo čímkoliv jiným, ale hlavně ve "velkém" mistroství!!!
To ecky nebo admin: Mám malou sentimentální prosbu - nebylo by možné někam do názvu, že to zahrnuje i Vltavu? Asi nemá smysl, aby se kvůli tomu zakládala samostatná diskuse, ale mně se zdá škoda, aby to slavné jméno zaniklo...je to jen zdvořilá prosba.
Jinak k Vltavě - aktuální (či spíše úvodní) info viz http://www.historic-vltava-rallye.cz/ .
Stačí tak? :) Časem to třeba ještě upravím...
vendelín
06.01.2008, 10:41
Tak podle zdroje z Klatov se pojede v pátek okruh, pak dlouhej přejezd do Jinína na servis, vložka u Jinína již zde zmiňovaná Mcatchem, pak tři nebo čtyři další a dlouhej přejezd zpět do Klatov.Ráno v sobotu Roupov jako polookruh, přejezd do Štruncáků, dvě vložky okolo Plzně (patrně vícekrát) a patrně na cestě zpět opět Roupov.Historici startují před soudobými a budou mít trať kratší.Očekává se okolo 40 historických aut, protože evropský koeficient je dosti lákavý a hlavně má údajně Vltava jakého si "obchodního zástupce " v severských zemích ,který sem láká jezdce z těchto zemí včetně Anglie.
Starosta
06.01.2008, 10:47
Stačí tak? :) Časem to třeba ještě upravím...
Perfektní, děkuji. Napsal bych Ti místo této zprávy takový ten reputační dík prostřednictvím ohodnocení příspěvku, ale někam to zmizlo. Star.
Aha, nebyl jsem na svém kompjůtru a nebyl jsem přihlášený, tak je to jasné...
Vendelín: No vidíš a já mám zase od člověka, kterej bude dělat pořadatele na štruncáku, že tam se má jet v pátek...
Tak podle zdroje z Klatov se pojede v pátek okruh, pak dlouhej přejezd do Jinína na servis, vložka u Jinína již zde zmiňovaná Mcatchem, pak tři nebo čtyři další a dlouhej přejezd zpět do Klatov.Ráno v sobotu Roupov jako polookruh, přejezd do Štruncáků, dvě vložky okolo Plzně (patrně vícekrát) a patrně na cestě zpět opět Roupov.Historici startují před soudobými a budou mít trať kratší.Očekává se okolo 40 historických aut, protože evropský koeficient je dosti lákavý a hlavně má údajně Vltava jakého si "obchodního zástupce " v severských zemích ,který sem láká jezdce z těchto zemí včetně Anglie.
Ty dlouhý přejezdy se nauč nazpamět, ať si cestou v klidu pospím :-D
Zatim ty rychlostky vypadají na solidní divočinu....
Vendelín: No vidíš a já mám zase od člověka, kterej bude dělat pořadatele na štruncáku, že tam se má jet v pátek...
Asi tam pořadatel bude od pátku sám, jelikož vedoucí rychlostky tam jede až v sobotu :-D
vhml: ok dobře, je možný, že se přeslech, už je to starší pán, má na to právo :D, jo máš soukromou zprávu
vhml: ok dobře, je možný, že se přeslech, už je to starší pán, má na to právo :D, jo máš soukromou zprávu
Jj, je to tak ;-)
Jan Nídl
06.01.2008, 15:24
Já jsem včera slyšel info o Šumavě takto: V pátek se má jet Čínovskej okruh (4 kola) a potom asi 2 rz na vimpersku 2krát, v sobotu se má jet Koráb, potom nějaké rz při přejezdu do Plzně, pak rz okolo stadionu, potom zase Koráb a cíl. Co je na tom pravdy nevím, ale zní to zajímavě.
mecaarJWRC
06.01.2008, 16:41
jooo to zní zajímavě :) hlavně v pátek to vimpersko...ty dvě RZ tipuju Nuzín - Čkyně a Radhostice - Bořanovice
Ano zní to všechno moc zajímavě, tak uvidíme, jediný co mě trochu děsí budou ty přejezdy...
No protože vím kdo je vendelín, tak věřím, že jeho info je tak 80%. Nějaký pořadatel ho nepřebije. Pokud nebudou mít klatováci potíže s povolovačkama tak by to tak mohlo být.
Jasně vždyť sem to psal, měl jsem jiný info, ale problém bude u mě mezi počítačem a židlí :D , jinak jak říkám uvidíme jak to nakonec dopadne, ale straší mě trochu jak ta soutěž bude roztahaná i během jedinýho dne...
tu sobotu bych viděl asi takhle (je to moje spekulace):
Ráno servis v Janovicích (to už je někde psáno )
Pak jedna rychlostka a Koráb
znovu Janovice
pak hurá do Plzně přes Roupov a možná ještě jednu
v Plzni přeskupení a pak Štruncák, další jednu a Roupov
pak zase Janovice
jednu klatovskou a Koráb
vychází to na 9 rychlostek, Vltava by nemusela ject ty poslední dvě.
tu sobotu bych viděl asi takhle (je to moje spekulace):
Ráno servis v Janovicích (to už je někde psáno )
Pak jedna rychlostka a Koráb
znovu Janovice
pak hurá do Plzně přes Roupov a možná ještě jednu
v Plzni přeskupení a pak Štruncák, další jednu a Roupov
pak zase Janovice
jednu klatovskou a Koráb
vychází to na 9 rychlostek, Vltava by nemusela ject ty poslední dvě.
Spíš si myslím, že nebudeme jezdit druhé průjezdy rychlostek kvůli bordelu. Ale teď v týdnu jdu na klub kvůli licenci tak zkusím vytáhnout jak to nakonec bude...
Starosta
07.01.2008, 08:40
tu sobotu bych viděl asi takhle ...
Aspoň to zní tak, že i my, co na Štruncáky určitě nepojedeme, budeme mít v sobotu na co koukat.
Starosta
07.01.2008, 10:36
Informace vendelína je podle mého zdroje velmi pravděpodobně správná. Každopádně Vimpersko už v pátek, v sobotu Plzeň a Klatovsko.
Právě jsem se vrátil z hradu... :-)
Resp. z PAMKu...
Informace mám jen kusé, vyplívající z kontextu rozhovoru, jelikož jsem tam byl za jiným účelem...
Plzeň se jede v podstatě po trati jakou nastínil Mcatch. Mělo by se jet na 3 kola. Jedno z diváckých míst by mělo být seshora ze 4proudovky, s tím, že provoz by byl sveden do dvou pruhů. Ve středu by se to mělo dojednávat s Policií. Cestou z Plzně se pojede Roupov v obráneném směru než do Plzně. Tím skončí Vltava. Šumava jede ještě podruhé na Koráb a na strážovsko (na stole ležel náčrtek cca 10km RZ v okolí Nýrska).
To je asi tak všechno, byl jsem tam ani né 5minut, kvůli licencím...
Okolo Nýrska se jezdívalo - byla to lesní rozbitá vložka - skoro okruh, ale už si nepamatuju, kde.
chlebíček
07.01.2008, 19:07
nevim jakej to byl rok, ale jezdilo se ze strážova přes rovnou a opálku na blata a hodousice, tak nějak. z blat do hodousic to byla pěkná šotolina, ale myslim že už tam dneska leží asfalt.
Nu Pospíšil to tam měl nastole. Nějaká cesta vytažená červenou pastelkou v okolí Nýrska... Ale říkal, že zatím vůbec neví co přesně na tom strážovsku povedou...
Já jsem tak chytrý!!!!!! Okolo Strážova jsem byl parkrát (Starý Láz, Blata, Opálka, Strážov u hřbitova, Klenová, Javor) a vždy se to jelo jinak.
No v podstatě hned za Čábuzí(Strážov dle místních) je spousta jezedáckej cestiček(tam co boural při Vltavě 2005 traktor) kde se dá jezdit do zblbnutí tam a zpátky, jenže rozumná rychlostka se tam nenatáhne, protože se ty cesty často kříží...
Pokud se nestane něco neočekávaného, tak naši LRu na Šumavě, respektive na Vltavě, uvidíte!
Nu konečně rozumný slovo :-) Hlavně to klucííí dotlačit až do cíle...
AlesGute
09.01.2008, 16:27
Tak ta podoba Šumavy jak ji tady nastiňujete by mi vcelku maximálně vyhovovala, sice extrémně roztahané, ale to mě moc nevadí, hlavně, že Koráb bude.
Akorát ten přejezd na Vimpersko po okruhu a zase zpět, to je na hlavu, udělal bych Činovský okruh večer třeba za tmy až po Vimpersku, kosy by se osvětlily a mohli by se do toho třeba pouštět ohňostroje a (diskotéka :-) jako v Rakousku a by to být pěkná noční show a pak servis v Klatovech/Janovicích. Slavnostní start by se mohl udělat už ve čtvrtek na náměstí při tradičním čtvrtečním představování posádek, a na Vimpersko na první RZ by se mohla auta dovézt na přívesu a bylo by...
chlebíček
09.01.2008, 16:51
... udělal bych Činovský okruh večer třeba za tmy až po Vimpersku, kosy by se osvětlily a mohli by se do toho třeba pouštět ohňostroje a (diskotéka :-) jako v Rakousku ...
jo, tahle podoba by určitě byla lepší a i zajímavější, ale okruh chtěli vysílat živě na čt 4, proto je v pátek za světla. ale nevim, jestli to s tím přímým přenosem dopadlo dobře. ví někdo...???
vendelín
09.01.2008, 19:13
Já jsem slyšel že živě mají vysílat rychlostku na Štruncáku.
Já jsem slyšel že živě mají vysílat rychlostku na Štruncáku.
My budem v televizi??? To abych se oholil a nahodil americkej úsměv :-)
chlebíček
09.01.2008, 19:56
My budem v televizi??? To abych se oholil a nahodil americkej úsměv :-)
a komu to pomůže?? druhej straně? :D:D
a komu to pomůže?? druhej straně? :D:D
To víš já vesničan, jsem rád, že vůbec mám televizi a do ní nějakej signál. A teď tam budu jak nějaká hééérečka z háááálywůůůdu
chlebíček
09.01.2008, 20:13
To víš já vesničan, jsem rád, že vůbec mám televizi a do ní nějakej signál. A teď tam budu jak nějaká hééérečka z háááálywůůůdu
a neni tě to náhodou jedno?? stejně se v přímým přenosu neuvidíš ne?? :D
a neni tě to náhodou jedno?? stejně se v přímým přenosu neuvidíš ne?? :D
Nu nevíš viď, jestli má Vendelín v autě nějakej multifunkční tripmaster s velkou LCD obrazovkou tak co bych se za jízdy nepodíval :-D
dřevěná srnka
09.01.2008, 20:21
Aby vám ten biograf na palubě nevycucal baterku a nebyli z vás diváci. To byste nám přeci neudělali. Na mezi pokecám rád s každým, ale závodník patří do auta.
chlebíček
09.01.2008, 20:23
Nu nevíš viď, jestli má Vendelín v autě nějakej multifunkční tripmaster s velkou LCD obrazovkou tak co bych se za jízdy nepodíval :-D
to my nemáme určitě :) zajdu do konce týdne na hrad, tak třeba zjistim zase kousek do mozaiky.
Petr Ptáček
09.01.2008, 21:35
Nevíte někdo, jestli se pojede RZ Nuzín-Čkyně?
Jan Nídl
09.01.2008, 22:16
To je jedna z rz která by se měla jet v pátek
Starosta
10.01.2008, 08:58
Tak ta podoba Šumavy jak ji tady nastiňujete by mi vcelku maximálně vyhovovala, sice extrémně roztahané, ale to mě moc nevadí, hlavně, že Koráb bude.
Akorát ten přejezd na Vimpersko po okruhu a zase zpět, to je na hlavu, udělal bych Činovský okruh večer třeba za tmy až po Vimpersku, kosy by se osvětlily a mohli by se do toho třeba pouštět ohňostroje a (diskotéka :-) jako v Rakousku a by to být pěkná noční show a pak servis v Klatovech/Janovicích. Slavnostní start by se mohl udělat už ve čtvrtek na náměstí při tradičním čtvrtečním představování posádek, a na Vimpersko na první RZ by se mohla auta dovézt na přívesu a bylo by...
Souhlas. I když by možná bylo lepší na tom Čínově udělat jen ten ohňostroj a na Vimpersku 2x4 RZ, o nichž mne ještě celkem nedávno ujišťovali...
venca_stauber
10.01.2008, 09:03
Doufám že na startu Rallye Historic Vltava uvidíme i naše BMW, kterému se právě staví nový motor a převodovka ...
Petr Ptáček
10.01.2008, 20:21
To je jedna z rz která by se měla jet v pátek
Takže si musíme udělat 4 dny volna.
Starosta
11.01.2008, 11:13
Doufám že na startu Rallye Historic Vltava uvidíme i naše BMW, kterému se právě staví nový motor a převodovka ...
my též :)
chlebíček
11.01.2008, 14:53
takže co nového z hradu:
vlastně nic, bo už je tu vše napsané :) ale co už je konečné:
- v pátek činov (tv přenos)
- dále v pátek přejezd na vimpersko, kde se pojedou 2x 4 RZ, servis v jiníně (nuzín, hoslovice, libotyně...)
- cíl 1. etapy v klatovech (janovicích) kolem cca 01:00 hod v sobotu!!!
- v sobotu strážov, ale jinak než je zvykem
- dále věckovice, koráb (nebo věckovice-koráb?)
- roupov polookruhem
- šuperštruncák
- roupov jinak a cíl
historiků by mělo jet cca 45 (prý už 15 přihlášek z finska), pojedou hodinu před soudobýma autama, takže mezera cca 15 min.
sice skoro nic novýho, ale aspoň potvrzenýho z PAMKu.
Jan Nídl
11.01.2008, 16:34
Já slyšel že po Štuncáku a Roupově se má jet ještě jednou Koráb? Nevíte někdo něco bližšího?
chlebíček
11.01.2008, 16:49
jo to je možný, že se pojede ráno strážov a dlouhej koráb, pak roupov, plzeň, roupov a zas strážov a dlouhej koráb. v jakým to bude přesně sledu nevím, ale že se pojedou tyhle erzety vím.
Jaký se pojede Strážov? Já mám infošku, že se nepojede (neprošlo to zastupitelstvem).
chlebíček
11.01.2008, 21:37
já dneska slyšel, že o jeden hlas to prošlo :)
já dneska slyšel, že o jeden hlas to prošlo :)
Tak asi jo. Má infoška byla z těsně před vánočního období a tehdy to nedopadlo. Zřejmě bylo repete.
Jan Nídl
12.01.2008, 14:59
Takže si musíme udělat 4 dny volna.
Asi tak nějak, ale to je ještě celkem daleko. Jinak ubytování máš domluvený :D
MravenecZ
12.01.2008, 18:51
Teda Chebíčku, tvůj nový avatar mě úplně rozhodil. Byl jsem zvyklý na to nakoplé EVO :( WRC je WRC, ale nevím nevím.
chlebíček
12.01.2008, 19:00
když tý modrý je tu nějak moc a já chtěl mít červený obrázek jak ty :D:D:D
ale neboj, třeba se nám letos na tratích něco hezkýho povede, někdo to vyfotí a pak to tam bude ;)
Petr Ptáček
12.01.2008, 21:52
Už se těším na krásný skok.
Petr Ptáček
12.01.2008, 21:54
Asi tak nějak, ale to je ještě celkem daleko. Jinak ubytování máš domluvený :D
Jak daleko? Napipujeme Monte, Švédsko a Valašku a je to tady.
venca_stauber
13.01.2008, 14:24
Už se těším na krásný skok.
Já snad ani ne....:) V Roupově je to z velké rychlosti, to by nemuselo dopadnout dobře.
Který máš na mysli? Pokud vím, navazujou na sebe dva (nebo snad tři?). Jeden se musí najíždět zleva a po druhým se musí honem brzdit do pravé.
Nějak si kolem toho Roupova neumím představit okruhovou (nebo i polookruhovou) zkoušku.
V podstate vyjedes po startu na kopec, prvni horizontik mas v P2, ten jenom zhoupne. Pak ti navazuje horizont za kterym je je nejaka L2-3 a skoncil tam pri Vltave 2006 jeden z Escortů. Pak jedes dál, někde v lese je zvlněnej asfalt že ti to skoči na rovince a pak je ten největší horizont před Vřeskovicema, za kterym je P6... snad to takhle jde v tom pořadí...
Jinak co se týče natažení polokruhu tak podle mapy bych tipnul: Roupov-Vřeskovice-Biřkov-Bolkov-Otěšice-Roupov-Vřeskovice-Biřkov-Křenice...
No jsem skeptický s napouštěním do okruhu v Roupově. Je to hned za roh a z vesnice je to pěkný fofr. Tam bych to viděl i na ránu. Chlapy v v diváckém místě v 1.patře nad křižovatkou by to jistě ocenili. Spíš bych viděl start ve Vřeskovicích, tam je alespoň vidět co se hrne přes náves.
Jinak jestli se pojede z Otěšic na Roupov, tak i za odbočením nad Otěšicema směrem na Roupov je taky serie horizontů a při větší rychlosti to bude asi docela dost skákat.
No jsem skeptický s napouštěním do okruhu v Roupově. Je to hned za roh a z vesnice je to pěkný fofr. Tam bych to viděl i na ránu. Chlapy v v diváckém místě v 1.patře nad křižovatkou by to jistě ocenili. Spíš bych viděl start ve Vřeskovicích, tam je alespoň vidět co se hrne přes náves.
Je pravda, že start v Roupově by byla hodně velká divočina...
vendelín
14.01.2008, 06:48
Podle mě se se to pojede od zadu-start v Křenicích (logicky to navazuje na Koráb), před Biřkovem do prava na Zderaz, Kámen, zpět do Křenic a vypadávat se bude přes Biřkov na Vřeskovice a Roupov.Cíl bude opět v Roupově u bistra.Je to strašlivej nálet, myslím si že tam budou soudobá auta dosahovat ohromných průměrů.
A při cestě z Plzně se pojede jako klasika bez polokruhu-z Roupova a cíl v Křenicích.
No jako domácí bys to mohl vědět na 105%. Asi je to nejschůdnější řešení. Jen bych to ještě protáhl na konci až k hájovně, aby chlapy v "občerstvovně" měli z toho 1.patra na co koukat. Ta kosa by se ještě měla ject.
venca_stauber
14.01.2008, 11:14
Který máš na mysli? Pokud vím, navazujou na sebe dva (nebo snad tři?). Jeden se musí najíždět zleva a po druhým se musí honem brzdit do pravé.
Myslel jsme ten poslední, ale těžké jsou bezpochyby všechny...
chlebíček
14.01.2008, 14:38
vendelín to ví správně. jen nevim, esli nebude start v kamenu. takže polookruh je kámen - křenice - zderaz - kámen - křenice - biřkov - roupov. takhle jsem to slyšel já.
vendelín
14.01.2008, 15:47
to je dost reálné.Co se týče cíle u hájovny, tak to vidím ne moc dobře, protože před dvěma lety museli rychlostku startovat u bistra v Roupově, jelikož jim okres Plzeň-jih nedal povolení na ty dva kilometry po jejich rajónu.I když letos když v tom jede i město Plzeń to může být jiné..
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.