Zobrazit v plné verzi : Felicia Kit car
hledal jsem sice v netu nejake (presnejsi) detaily pres feldu kc, ale nejak moc jsem toho nenasel :( , nevite nekdo o nejake dobre strance?
dekuju predem ;)
Upravil - stanis 13 Apr 2006 00:36:37
Kup si od knížku Škoda Felicia/Octavia Kit Car od Cedrycha. Pokud bys měl nějaký konkrétní dotaz, můžu se ti na to podívat.
JoJ... muzu se taky podivat??
jo, mam jeden konkretni dotaz, kamos chtel vedet jak je to z prevodovkou (1-6) jestly je komplet od vw motorsport a jenom zvon (nevim, jmenuje se to fakt zvon?) od skodovky...
dik ;)
MartinW.
09.01.2010, 23:40
když budeš potřebovat nějaky info o kitu ozvy se na mates21@seznam.cz mužu ti popřípade i okopírovat homologační list atd.. Zatím
Osm let čekat na odpověď? To je fakt dobrý :-)
Tak, myslím že tady máme adepta na rekord - oživení topicu resp.odpovědi na dotaz po osmi letech (bez pár dní)... :D Ale už se mi to jednou taky stalo myslím :)
Edit: Sakra, Novej mě předběhl...A já myslel,že po ránu tu straším jen já, než jdu do háku :D
Tak tohle je super.-)))) Myslim že to klučina po pár letech zabalil a už nečekal:-)))
Neunavny fanda Felicii Darren Jones se chysta na posledni ucast Feldy na Rally GB 2010. Na jeho blogu muzete sledovat pripravu auta. Mozna by ho nekdo dovedl podporit dobrou radou, nebo dokonce i sponzorskym prispevkem, vymenou za reklamni plochu na aute. Vice na http://www.skodarallyblog.com/
To na fotce ale není Kitára, to je úzká Felicie Gr. A. Bylo by ale fajn vidět Feldu naposled v MS, než se z ní stane veterán.
Vim ze dela uzkou, ale nechtel jsem zakladat dalsi vlakno.... Prave me napadlo, ze pokud ma treba nejake problemy s technikou, mohl by mu nekdo treba pomoct kontaktem atd.
Tak má tam jeden podstatnej problém. Je to vidět na první pohled. On má volant na špatný straně!!! :-D
DannyS2000
11.11.2010, 09:39
Schanim jekay kontak nebo internetovou adresu (adresy) kdo pronajima vozy A5 a A6 (felicie a fabie) jestly neco vite tak sem stim.dekuji moc
Taková auta pronajímají Bryndové.
Olda Kovařík
18.01.2011, 17:03
Na stránkách FIA o homologacích jsem si všimnul že Feldám prodloužili platnost homologace o další 2 roky :-)
Akorád ta moje sériová dneska zrovna odešla..... Uhnili svody do výfuku a zvuk to má jako dvoulitrový KIT....:D:D
Olda Kovařík: můžeš nahodit link? nemohu najít:(
Olda Kovařík
19.01.2011, 09:56
http://argent.fia.com/web/fia-public.nsf/DA2F9E547EE52759C12577F40049D768/$FILE/ToutesVoitures_2011_09.12.2010.pdf
Čau který motor se na felicii upravuje líp 1.6 mpi, nebo 1.6 glx? Dík.
1,6 GLX je co? To slyšim prvně. To je snad označení výbavy vozu a ne motoru nebo ne? Šestnáctka co se montovala do Felicií je MPi pokud vim. Jinej neni.
Upravuje se dobře každej motor když na to máš peníze
Speeder: :D:D:D
No není to tak docela pravda 1.2 HTP jde docela na ho..o:):P}:)
To je fakt jak tam dát dva dvojité karbecy na tři hrnce:D:D.Jedině dát na každý hrnec jeden dvojitý ale to by motor na startu RZ ujel sám:D:D
SEATibizaKITcar
19.03.2011, 20:31
Športové HTP ??? :D:D rulez..no motorovo to bola MPi..Neviem či 1,6 mala Mono ale 1,3 bola..a potom klasicka mechanicka karburatorova ktora išla napr na vývoz do Russie ak dobre viem :P GLX je označenie výbavy..neviem ako Felda označovala ale aspon na starých škodovkách to bola výbava..Ak dobre viem GL bola Grande de Luxe :D aspon podla mojho bývalého učitela na strednej..a X bola príplatkova vybava :D ale pokial je to kravina tak ma opravte..osobne by som upravoval 1,6..:)
On se ale ptal kterej z motorů ve Felicii 1,6 MPi nebo 1,6 GLX se upravuje líp. A 1,6 z Felicie je pouze MPi a o 1,3 tady řeč neni. Ani o 1,2 HTP, který Felicii už minuly úplně. L, GL, GLX jsou opravdu stupně výbavy jako dnes Classic, Elegance, Comfort atd.
Speeder
Děkuji za odpověď máš pravdu. Sem fakt úplně bl..j že mi to nedošlo :( Eště sem na ty motory čuměl, že sou stejný, nák mě pak zmátlo to označení :D
Martin_Happy
20.03.2011, 13:04
jen vás opravim s tou výbavou, L a GL se používalo od stovek do roku 92 na Favoritech. Pak se přešlo na Favoritech 93 na LX a GLX. Felicie měly 3 stupně, LX, GLX a SLX (které byly jen na export), Octavie už měly SLX i při prodeji u nás.
Jinak samozřejmě existovala řada akčních serií (Sport Line, Laurin a Klement a další, které vycházely z těchto 3 stupňů výbav, ale měly něco doplněné)
Co se týče motorů, tak Feldy na export měly 1,3 karbec, u nás měly 1,3 BMM (Bosch Mono Motronic) nebo 1,3 MPI (Siemens multi-point injection) o výkonu 40 nebo 50 kW, 1,6 MPI 55 kW a 1,9 D 47 kW
Jinak ještě pro zajímavost VW nedávno přiznal, že 1,3 MPI 50kW má ve skutečnosti okolo 55kW, ale aby neohrozili prodejnost 1,6, tak schválně uváděli nižší číslo. Podle mě by to prodejnost neohrozilo, protože 1,6 se stejně chová jinak např. na dálnici, než 1,3
Jednou jsem četl článek, že motor 1.6 měl na motorový brzdě skoro 70kW a motor pak po ujetí 90 000 kilometrů ožívá a jede ještě líp... Že prý škodovka schválně takhle ubírala parametry...
Ono většina automobilek uvádí menší výkon,jsou k tomu jisté důvody ;)
Jednou jsem četl článek, že motor 1.6 měl na motorový brzdě skoro 70kW a motor pak po ujetí 90 000 kilometrů ožívá a jede ještě líp... Že prý škodovka schválně takhle ubírala parametry...
Je fakt, že jsem kdysi dávno měl 1,6 kombíka a ve stoupání na D1 regulérně uštval stokoňovou (byť těžší) 1,6 Oktávku, musela to zapakovat. Takže nějaké koníky navíc tam asi byly. S tím autem jsem byl hodně spokojený, bylo akorát slabší na brzdy.
No já jí právě doma mám 1.6 MPI rok 98... No a trhnul jsem s ním citroen xsara piccaso 1.8 :) A to jsem jel na půl plynu... Přece jenom je to nejsilnější motor co dávali do Feliny...
Motor asi OK, ale brzdy, jak správně napsal Foly, to byla superbída. Co stačila ve favoritu, bylo ve feldě 1,3 jakž-takž, ale v 1,6 s těžším a silnějším motoru, to bylo o strach. Je málo aut, kde jsem se bál víc, než ve feldě 1,6, když jsem chvátal...
SEATibizaKITcar
20.03.2011, 16:13
Neboj Speeder to HTP bolo myslené ironicky..Veď ja sám jazdim na Felicii tak hádam viem :P..Ja som si myslel že sa pýta či upravovať motor 1,3 alebo 1,6..Pretože pretekárske Felicie sa osadzovali aj motorom 1,3..Mimochodom ja mám 1,3 MegaPecka injektor a je to asi najlepší motor s akým som jazdil :)..btw ako je to s tými platnosťami homologizacie??je tam stanovený vek vozidla alebo niečo iné??Prosím niekoho kto podá stručnú a správnu odpoved :) ďakovalaaa;)
Martin_Happy
21.03.2011, 12:32
uvádí se samozřejmě nižší výkon, je to kvůli tomu, že co motor, to originál a to trochu jiné kW. Já mám 1,3 a naměřili mi přesně těch 55 kW. Kámoš si dělal měření před úpravama a měl 51. Další známej měl 1,6 a měl na brzdě 54 kW. Taky mi přišlo, že ta jeho je ale lenoch oproi jinejm 1,6. Taky to ale měřil jinde, než my ty 1,3
Jak psal Matin, každej motor je jinej. Já měl na jedné hondě o 5 koní více a na druhé o deset méně, ale po kompletním rozebrání a repasu motru jsem měl nakonec o 7 více než uvádí výrobce
Ahoj nemáte nějaké info o motoru 1600 ccm co dávali do kit car. Beru každý info či dokumenty :) Dík.
Google a najdeš toho hromadu :D
K těm výbavám jak píše Martin Happy, Favorit už měl verze 135L, 135LS, 136L (nejčastější výskyt), 136LS, po faceliftu 1993 a přechodu pod křídla VolksWagenu byly výbavy LX a GLX jako pozdější Felicie. 135 a 136 se lišily délkou stálého převodu a kompresním poměrem. Paradoxně ani jeden nebyl žádná výhra - u 135 byl nízký kompresní poměr, u 136 se tento problém vyřešil ale k čemu když měl až přííííliš dlooooouhý stálý převod:D
Přiznám se, ale nemůžu najít nic. Našel jsem leda že komprase je 12:1 že to má takovej výkon, takovej krouták, ale to je tak vše. Jinak nějakou technickou specifikace nemůžu najít. Např jak velký ventili, o kolik snížená hlava, jak upravený spal. prostor, nebo co by mě obzvlášť zajímalo je to 8 bodové vstřikování :)
SEATibizaKITcar
27.07.2011, 17:53
Noooo reher64 pochybujem že na nete niečo take konkrétne nájdeš.Možno na zahraničnom zdroji niečo :) skus anglicky..Na tejto stranke je len niečo z historie atd, tak keby ťa to zaujimalo..ale určite si si túto stránku už preklepol :)
http://www.kitcarsweb.com/feliciakit.htm
Alebo skoč do knihkupectva a prelistuj si knihu Sportovní úpravy Felicia..tady
http://www.bux.cz/knihy/16850-skoda-felicia-sportovni-upravy.html
plus nezabudni že existuje aj 2. doplnené vydanie..
http://www.najnakup.sk/Porovnaj_knihy-motorizmus_Sportovni-upravy-Skoda-Felicia-Borivoj-Plsek_286034.html
Myslím si že v tejto knihe nájdeš o KITe najviac.Pokial nie, ostáva Ti skontaktovať sa s ľuďmi, ktorý maju kompletnu dokumentaciu od toho auta :) good luck
Jo jo tyto knihy znám, dokonce je i vlastním. Píší tam vše co je na motoru provedeno, ale jenom právě všeobecně. Například snížená hlava, ale nepíši o kolik, upravený spal. prostor jak do jakých rozměrů, tvaru? Měl bych dotaz třeba ohledně ventilů, kde se dají sehnat větší ventili které používaly, nebo kde sehnat vačku s jednotkou? Když seženu větší ventili jak pro ně upravit hlavu, jde jenom o vyfrézování nových větších dosedacích ploch, nebo se dělá něco víc? Takovéhle informace nikde nemůžu sehnat, všude jsou jenom ty ,,všeobecné"....
nejspíš nikdo nepočítal s tím, že někdo bude chtít přesný postup jak na to, nejlíp i s obrázkama..
Jasně trocha ironie ;) Né tak uznej že na přestavbu toho motoru pokud to chce co nejvíc přiblížit kc je to trochu málo :)
A neni nejlepsi napsat nekomu kdo kita ma? Pak je tady taky moznost zkontaktovat Cvrčka, Vančíka nebo Kouřila ;)
reher64 - Jestli jsem to dobře pochopil a ty si chceš sám upravovat motor do Kita podle toho, co seženeš za informace, tak se nezlob, ale je to blbost. Díly jsou většinou spešl a tím pádem drahé a navíc bez potřebných znalostí a zkušeností naděláš více škody než užitku.
Velké ventily si nechávají motoráři dělat, vačku používají buď podle toho, co mají vyzkoušené, nebo zkoušejí nějaký další vývoj a vačce musí odpovídat kompresní poměr a spousta dalších detailů, dělat spalovací prostory podle knížky nebo nějaké rady není dobrý nápad, osmibodové sání je téměř nesehnatelné, příp. výroba je dost drahá (30tis.), motor musíš nechat odbrzdit a na brzdě ti doladí jednotku atd. atd.atd. - všechno to nejsou vůbec malé peníze...
Šance je postavit motor na Webry, ale jestli nemáš dost zkušeností a chceš to dělat podle toho, co ti kdo poradí, jsou to velmi pravděpodobně vyhozené peníze. Lepší je koupit nějaký funkční motor nebo stavba motoru u nějakého zkušeného motoráře. Promiň...
SEATibizaKITcar
31.07.2011, 19:04
reher64 - Ono určite existuje technická dokumentácia.Ku všetkému čo sa v automobilovom priemysle vyrába (myslím tým aj motorsport) existuje dokumentácia.Ale zohnať ju..hmmm..neviem či sa Ti to podarí.Jediná možnosť sa fakt skontaktovať sa s ľuďmi, ktorý Kita majú.Prípadne niekoho velmi dobrého známeho priamo z kruhov Škoda Motorsport :D:D:D..Ono reher..vrci má z časti pravdu.Z dosť velkej časti.Postaviť auto ktoré sa blíži ku KITu, je dosť komplikovaná, zdĺhavá a finančne náročná cesta.Je to iné ak to chceš robiť "neKitovskou" cestou napr cez Webre ako pisal vrci.Ale aj tam treba rátať s množstvom komplikácií.Ono to nie je také jednoduché že "no dám si tam výfuk s priemerom fí 100 mm a bude to pecka"..všetko sa odlaďuje a prerátava..ale to hádam vieš aj Ty sám :) v každom pripade ak by si niečo užitočné našiel, podeľ sa o to aj s nami :)
Víš, ono je to i tak, že ten, kdo to umí, se to musel nejdřív naučit a to stálo čas a peníze. Další prachy padly ve chvíli, kdy se něco nepovedlo, protože jsou věci, který se musej udělat metodou poku-omyl, než přijdeš na to, co funguje. No a ty bys teď chtěl, aby ti to někdo pěkně dopodrobna a zadarmo popsal? Tak tudy asi pěšinka npovede ;)
Jasně trocha ironie ;) Né tak uznej že na přestavbu toho motoru pokud to chce co nejvíc přiblížit kc je to trochu málo :)
A pocitej s tim ze cena nove postaveneho motoru (toho spravneho) 1,6 kit car muze bejt klidne 200000,- a pozor to je cena bez sani ;) 4klapka, 8bod sani na 1,6 tak takova normalni cena je 45000,- a jeste plus ridici jednotka a kabelaz cca 25000,-
dudley: Na osmibodové vstřikování je potřeba euro šestka eci a ta se da nová koupit za cenu 36 000 pokud jsem dostal správné info. Pokud by se takovej motor stavěl úplně novej tak může stát i daleko více než 200 000.
Motor do kita si prostě sám doma nepostavíš. Tim bych ukončil diskuzi a přešel k volné zábavě. Motor si nech postavit od motoráře, kterej se škodovkama zabejvá. Dudley jmenoval...
SEATibizaKITcar
31.07.2011, 23:06
Amen.Muzika hraj!!! :D
Čejda: Ona to tak docela neni pravda. I kdyz my mame v aute taky euro 6 a je to nejlepsi varianta, ale 8 bod se nemusi ladit jen na euro 6. Da se i na jinej komp. jen nebudes mit k dispozici tolik map a jine vychytavky. Muzes pouzit jinej pocitac a ten je lacinejsi. Euro 4 to zvladne v pohode. A navic z 8 bodu muzes udelat 4 bod a na motoru to nepoznas. A takova normalni cena za 1,6 je cca 200000,- a jak jsem psal je to cena za holej motor! Komplet by vysel samozrejme vic. I kdyz u nas je mozne ze za samotny motor nekdo bude chtit mnohem vic nez 200000,- ale to ja bych mu nedal, to uz je pak zlodejina.
JJ zlodějna. Vím že když si člověk bude chtit nechat udělat komplet novej dvoulitrovej motor se všim všudy alá Octavia Kit Car tak se cena pohybuje kolem milionu :D
200.000 Kč je spíše za 16 V. Pěkná 1,6 se dá postavit za 100..
Sám mám takovýho polokita s 1,6 od p. Kouřila. Je to na webrech a parametry jsou 162 PS, 184 Nm :)
Ano to pises spravne pekna 1,6 ale ne ten spravny kit car ;) Kolik jsi daval ty za toho polo kita? Jinak parametry to nejsou vubec spatny.
SEATibizaKITcar
01.08.2011, 12:57
olé ombre.Taže polokita za 100???mysliš len motor však?čo to stalo komplet???
Jako myslíš celý auto?
To je původně ze závodu do vrchu, já jsem si ho přestavoval na rally, sakum prdum, tzn s koupí auta a přestavěním nějakých 200-250tKč
SEATibizaKITcar
01.08.2011, 13:34
Hmmmm zaujimave.Celkom slušna cena :).A kopce s nim už nejazdiš???
SEATibizaKITcar
02.08.2011, 00:23
škoda :( máte aj nejaku stranku alebo aspon miesto kde najdem fotky auta :) ???
SEATibizaKITcar
01.10.2011, 19:19
Chlapci náhodou niekto kto má vo Felicii bezpečnostný rám, homologovaný a mal by aspon hlavné rozmery jeho???na papieri..myslím dlžky atd..chcel by som v PC namodelovať 3D klietku do Felicie..ak by mi s tým niekto dokázal pomocť, bol by som rád :)
racingfoto
01.10.2011, 19:42
mozem ti to pozriet ale az pondelok
SEATibizaKITcar
02.10.2011, 00:27
OK diky bracho :)
Chtěl bych se zeptat, kde sá dá sehnat ta kniha od Cedrycha?
Já mám tu knížku od Cedricha, pak homologační listy, kdyby měl někdo zájem můžu ofotit
Kolik má ta knížka stránek? Zase bych Tě nechtěl moc obtěžovat :-)
Zapátrej na netu, nedávno jsem jí někde stahoval. Cca. 200 stránek
vhml: Odkaz asi nemáš, že? :-) Já už ji hledal tolikrát, ale stále ji nemůžu sehnat
,á ji pujčenou kamarád tak až ji budu mít tak ji naskenuju
Budeš moc hodný, děkuji! :-)
Moc jsi tomu hledani nedal :-D http://www.google.cz/search?q=sportovni+upravy+felicia+pdf&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a
vhml: tvuj odkaz ale nachazi jen sportovni upravy od Plska. Rec byla o Cedrychove knize Automobily Škoda Felicia a Octavia Kit Car, kterou jsem na netu taky nenasel..
vhml: díky, ale já potřebuji trochu jinou knihu ;-)
Mohl bych se také přidat a poprosit Petr1 až to bude mít jestli by mi to mohl také poslat :)
Idealne by bolo dat ju niekde na ulozto, prave dnes som ju zhanal ja, a ako zazrakom sa to riesi na fore...milujem ewrc
Pánové vydržte musím se dostat ke skeneru, já ho zatím nevlastním :)
Chtěl bych se připomenout s tou knihou, moc po ní toužím :)
Olda Kovařík
28.12.2011, 22:46
Já jsem ji ještě Petrovi nevrátil... Tak nemůže skenovat.
Chtěl bych se připomenout s tou knihou, moc po ní toužím :)
V pořádku, díky za info :-)
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.