Zobrazit v plné verzi : Super 2000
Stránky :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
Zajímalo by mě,jakej může mít dvoulitr bez turba výkon.
Já bych dál pokračoval s WRC,ale na druhou stranu,kdyby začli S2000 tak by to byla výhoda pro škodovku.Cena auta by měla být asi třetinová proti WRC
Myslim, že S2000 by bylo vlastne neco jako Skoda Octavia KitCar ve ctyrkolce.
www.skodacarsweb.wz.cz
quote:
Já bych dál pokračoval s WRC,ale na druhou stranu,kdyby začli S2000 tak by to byla výhoda pro škodovku.Cena auta by měla být asi třetinová proti WRC
Výkon může být blízko hranice 300 koní, ale krouťák bude podstatně menší než je u plněných WRC - myslím míň než poloviční. Nedivil bych se dvojím homologacím, předokolky pro asfalt (vzpomeňte jak kdysi dávali Frantíci na frak WRCům, než je přiškrtili) a čtyřkolky pro šotolinu. Pro škodovku by to žádná výhoda nebyla, Octávka Kit Car stála za prd a nic jiného ve dvou litrech neudělali.
quote:
Myslím, že pro nikoho není výhoda předcházející vývoj hodit za hlavu a začít znovu. A o té třetinové ceně bych polemizoval. Vždycky se každej tým bude snažit vyvinout co nejlepší auto v rámci danejch pravidel, takže cena auta bude záviset na tom, kolik lidí ho vyvíjí. Může to podle mě být nakonec i srovnatelné s WRC, pokud to některej tým vezme vážně. Když by do toho šm šel s tím, že chce šetřit, tak zase nikdy neudělá konkurenceschopný auto, ale jenom auto s 'potenciálem'.
quote:
quote:
Výkon může být blízko hranice 300 koní, ale krouťák bude podstatně menší než je u plněných WRC - myslím míň než poloviční. Nedivil bych se dvojím homologacím, předokolky pro asfalt (vzpomeňte jak kdysi dávali Frantíci na frak WRCům, než je přiškrtili) a čtyřkolky pro šotolinu. Pro škodovku by to žádná výhoda nebyla, Octávka Kit Car stála za prd a nic jiného ve dvou litrech neudělali.
Na Octávku sem vůbec nemyslel.Museli by udělat Fabii.Kdyby se jim Fábku povedlo udělat jako kdysi Felicii tak by to bylo pěkný.
To já nadhodil tu Oktavku, protože to byl jediný dvoulitr, který Škoda udelala.
www.skodacarsweb.wz.cz
quote:
dneska uz jsou vymakany technologie, takze neni problem dostat se pres hranici 200koni/litr
formule 1 ma kolem 900 koni, coz je 300koni na litr, ale tam klikovku roztaci vic pistu
spis si myslim, ze se zase nasadi limit (treba opet 300 koni) a fabriky budou motory ladit vic na kroutak
go škoda go !!!
Myslíte si, že by se s vozy S2000 (bez turba)evlátějším a divácky atraktivnějším stylem?
Myslíte si, že by se s vozy S2000 (bez turba) jezdilo rozevlátějším a divácky atraktivnějším stylem?
quote:
Myslíte si, že by se s vozy S2000 (bez turba) jezdilo rozevlátějším a divácky atraktivnějším stylem?
O tom pochybuju.
quote:
S turbem to asi nemá nic společnýho. Tady jde o podvozek.
quote:
quote:
S turbem to asi nemá nic společnýho. Tady jde o podvozek.
myslim ze vykonu bude dost i bez turba, takze zalezi jen na tom, jestli to bude ctyrkolka nebo ne
kazdopadne treba emil by s tim jel smykem urcite!
go škoda go !!!
Čistá stopa by měla být na asfaltu vždycky rychlejší než jízda "bokem".Největší vliv na to asi maj diferenciály.S2000 maj mít zákaz elektronicky řízených diferáků.
quote:
dneska uz jsou vymakany technologie, takze neni problem dostat se pres hranici 200koni/litr
formule 1 ma kolem 900 koni, coz je 300koni na litr, ale tam klikovku roztaci vic pistu
spis si myslim, ze se zase nasadi limit (treba opet 300 koni) a fabriky budou motory ladit vic na kroutak
go škoda go !!!
To chryby:
S tím výkonem bych nebyl až tak optimistický. S F1 to porovnávat nemůžeš tam se staví motory od nuly a cílem je co nej výkon a jediné omezení které mají je v materiálech. Mají třeba taky pneumacky ovládané ventily a to jim dovoluje dělat vysokootáčkové motory. Rally auta jsou daleko více svázána technickými předpisy, vozy tedy musí alespoň částečně vycházet ze sériové produkce.
Jediné pozitivum této kategorie vidím v omezení elektroniky, ale kvůli tomu nemusí přece zakazovat turbo. Myslím, že výrazné omezení elektroniky vozy zlevní dostatečně.
Další problém v prosazení S2000 bude uvažované používání komponentů od jednoho dodavatele. Takovéto návrhy hlasitě kritizuje Corrado Provera.
quote:
....Další problém v prosazení S2000 bude uvažované používání komponentů od jednoho dodavatele....
Opravdu si nedokážu představit, že by předepsali např. jednotné převodovky, diferáky nebo dokonce tlumiče (na jaký auto by to ten jednotný výrobce vyvíjel ???). To už by pak mohl být pohár, kde by se auta lišila jen motorem a vnějším tvarem karosérie.
http://www.rally-cfd.wz.cz
Schvaleni nove tridy S2000 je pry jiz hotova vec a odehraje se patrne pristi tyden. Tato trida ma byt o 2/3 levnejsi nez WRC. Jedinym soucasnym tymem WRC, ktery tuto tridu privital je Ford (maji hotove motory z okruhu). Suzuki by take okamzite nastoupilo do MS...
Bohuzel koncern VW uz oznamil, ze v pripade zavedeni S2000 Skoda v MS konci....
Jak muzou schvalit neco,co nikdo nechce???
Vzdyt jim vsichni odejdou?
To jim bude stacit Ford a Suzuki?
Vzdyt ostatni se na to taky vykaslou,Citroen vyviji C4 WRC, a kvuli tem tupcum z Fia,by to byly penize vyhozene oknem ven.A myslim,ze na S2000 jim budou kaslat.
quote:
Jak muzou schvalit neco,co nikdo nechce???
Vzdyt jim vsichni odejdou?
To jim bude stacit Ford a Suzuki?
Vzdyt ostatni se na to taky vykaslou,Citroen vyviji C4 WRC, a kvuli tem tupcum z Fia,by to byly penize vyhozene oknem ven.A myslim,ze na S2000 jim budou kaslat.
Nevim jestli mas pravdu: vcera jsem se vratil ze Sardinie a situace ve WRC je katastrofalni. Na tom jsme se schodli s lidma, kteri jezdi po MS (leta po celem serialu) FIA ale zato nemuze, jeste nezasahla. Nerikam ze S2000 je reseni. Ale WRC jsou tak drahy, ze si je nemuzou dovolit ani tovarny, jako Ford...
Na FIA bych nadaval, az neco opravdu zplodi a ono se to neosvedci.....
V případě zavedení S2000 nechápu smysl existence S1600. Nebo že by S2000 nahradilo S1600? :D
Jiří, ona toho FIA naplodila málo? Čí je asi vinou to, že do cíle Sardinie nedojelo ani tolik továrních aut, pro kolik byly připraveny body? Kdo vyhnal myšáky, hyundaie a částečně škodovku a proč si jiní rozmysleli vstup do WRC? Podle mě to byly volné předpisy, které včas nezastavily nárůst finačních nároků. Zvyšovat počet soutěží, omezovat počet továrních aut sebou nese i úbytek šoférů, protože soukromník to neutáhne. To spadlo z višně? Pokud projde S2000, tak by to mohl být malý náznak k návratu k lepšímu, ale bojím se, že pokud nebude součástí předpisů i třeba omezení otáček, tak to o moc levnější nebude. Motory budou točit deset a víc tisíc, materiály budou proto kosmicky drahý, akorát, že s mechanickým difíkem to bude hůř řiditelný. Chtělo by to zvýšit objemy na 2,5l, nebo ještě lépe na tři, nechat mechanický dify a vůbec omezit elektroniku mimo motor a omezit otáčky. Předepsání max. výkonu je k smíchu a nikdo se toho nedrží. Pak by byly koně, krouťák a taky pěkný zvuk. Jenže, já francouzky neumím a oni si moje slinty přeložit nenechají. Škoda.
To by bylo asi na defenestraci. Prokop a hlavně Peták, by si už cestu do Paříže udělal :-))
quote:
V případě zavedení S2000 nechápu smysl existence S1600. Nebo že by S2000 nahradilo S1600? :D
quote:
To by bylo asi na defenestraci. Prokop a hlavně Peták, by si už cestu do Paříže udělal :-))
quote:
To jsi napsal samozřejmě jako legraci. Ale skutečně, vidíš logické mít kategorii S1600 a S2000? Nebylo lepší připravit předpisy pro S2000 již před S1600? Bylo by třeba více jezdců v jedné kategorii. Hovoří se i o tom, že náklady na S1600 jsou zbytečně vysoké kvůli nízkému obsahu motoru, kdy musí být výkon "vyhnán" vysokými otáčkami, což logicky způsobuje nižší životnost. FIA v poslední době vyhlašuje častěji nové kategorie než vítěze šampionátů :D
quote:
Jiří, ona toho FIA naplodila málo? Čí je asi vinou to, že do cíle Sardinie nedojelo ani tolik továrních aut, pro kolik byly připraveny body? Kdo vyhnal myšáky, hyundaie a částečně škodovku a proč si jiní rozmysleli vstup do WRC? Podle mě to byly volné předpisy, které včas nezastavily nárůst finačních nároků. Zvyšovat počet soutěží, omezovat počet továrních aut sebou nese i úbytek šoférů, protože soukromník to neutáhne. To spadlo z višně? Pokud projde S2000, tak by to mohl být malý náznak k návratu k lepšímu, ale bojím se, že pokud nebude součástí předpisů i třeba omezení otáček, tak to o moc levnější nebude. Motory budou točit deset a víc tisíc, materiály budou proto kosmicky drahý, akorát, že s mechanickým difíkem to bude hůř řiditelný. Chtělo by to zvýšit objemy na 2,5l, nebo ještě lépe na tři, nechat mechanický dify a vůbec omezit elektroniku mimo motor a omezit otáčky. Předepsání max. výkonu je k smíchu a nikdo se toho nedrží. Pak by byly koně, krouťák a taky pěkný zvuk. Jenže, já francouzky neumím a oni si moje slinty přeložit nenechají. Škoda.
Souhlasim uz dlouho s Tebou. Ja si myslim ze hlavni vina FIA je, ze nic neudelala a ze pripustila tu silenou cennovou explozi.
Ted jednat je pozde....
Samozřejmě, že to byla nadsázka :-)), ale ne moc velká. Jinak co se týká logiky. Co je logického na WRC ve třídě A8? Co je logického na kitech ve třídě A5, A6, A7? Proč dovolili jezdit ve stejné třídě takhle rozdílným autům? Proč bych měl hledat logiku teď? To chtějí jet v rámci jedné soutěže MS čtyři šampionáty (WRC, S 1600, PV, S 2000)? A v každé bude tak akorát tolik aut, aby se vešli na bednu. Na co? Ne, opravdu tam logika není a ani nečekám změnu. Fabriky na to dlabou a jinej s nima nehne. Ve F1 se garážníci dokázali vzbouřit, velké koncerny to neumí!!!! Hanba jim, budou pro ostudu oni.
quote:
quote:
quote:
To jsi napsal samozřejmě jako legraci. Ale skutečně, vidíš logické mít kategorii S1600 a S2000? Nebylo lepší připravit předpisy pro S2000 již před S1600? Bylo by třeba více jezdců v jedné kategorii. Hovoří se i o tom, že náklady na S1600 jsou zbytečně vysoké kvůli nízkému obsahu motoru, kdy musí být výkon "vyhnán" vysokými otáčkami, což logicky způsobuje nižší životnost. FIA v poslední době vyhlašuje častěji nové kategorie než vítěze šampionátů :D
quote:
Schvaleni nove tridy S2000 je pry jiz hotova vec a odehraje se patrne pristi tyden. Tato trida ma byt o 2/3 levnejsi nez WRC. Jedinym soucasnym tymem WRC, ktery tuto tridu privital je Ford (maji hotove motory z okruhu). Suzuki by take okamzite nastoupilo do MS...
Bohuzel koncern VW uz oznamil, ze v pripade zavedeni S2000 Skoda v MS konci....
Co to vlastně je S2000, čtyřkolka s atmosférickým motorem? A výrazně lepším podvozkem než N2000? A co možné rozšíření karoserie aj???
Jiri, neni POZDE !!!
Staci udelat toto:
Zakazat aktivni diferencialy,pouzivat jen mechanicke.
Dale prodlouzit zivotnost motoru aspon na 2 zavody.
Zaroven zrusit omezeni - spionu i volby pneumatik pred startem.
Tohle snizuje naklady.
A o to jde ne?
Co dalsiho by slo pridat- zmenit,aniz bys musel zrusit kategorii jako takovou???
Vzdyt udelat novou bude stat celkove mnohem vice penez,nez dat pevne mantinely v te stare.
quote:
quote:
Souhlasim uz dlouho s Tebou. Ja si myslim ze hlavni vina FIA je, ze nic neudelala a ze pripustila tu silenou cennovou explozi.
Ted jednat je pozde....
FIA chystá uplně nové skupiny. N1 - N4 a A5 - A6 se asi zruší a měly by je nahradit jiné.
Mám dojem že prvními novými skupinami jsou právě S2000 a S1600 - upravené vozy.
A budou asi zachovány sériové vozy, můj odhad je že to bude sk. P1400, P1600, P2000, Pnad2000
MravenecZ
07.10.2004, 07:12
quote:
FIA chystá uplně nové skupiny. N1 - N4 a A5 - A6 se asi zruší a měly by je nahradit jiné.
Mám dojem že prvními novými skupinami jsou právě S2000 a S1600 - upravené vozy.
A budou asi zachovány sériové vozy, můj odhad je že to bude sk. P1400, P1600, P2000, Pnad2000
V tom případě by šlo o změny zcela revolučního charakteru... :D
Petice nepomůžou, DEFENESTRACI FIA!!!
Asi začnu mít rád Frantíky:-)) Taky by radši auta s větším objemem. Američani to vědí už dávno, objem ničím nenahradíš a ten zvuk...Mňam
http://www.motorhome.cz/news/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2281
To alexus:
Hašanovsky musím napsat, že s tebou naprosto souhlasím. Přímo jsi mi to vzal z úst.
Je to asi dva roky co FIA nadhodila něco jako WRC2, tehdy to myslela pro soukromníky. Nebylo by nic složitého říci, že takové budou nové předpisy pro WRC v továrních týmech.
Vlastně by to byla "áčková" technika v karosérii WRC. Opět bych zakázal jiné materiály než ty které se používají na sériových karosériích atd. Samozřejmě hlavně ta elektronika. Asi by se toho dalo najít víc.
.... objem ničím nenahradíš a ten zvuk...Mňam
[/quote]
To není z Ameriky , ale citát starýho pána Enza Ferrariho,.....
mm
quote:
Je to asi dva roky co FIA nadhodila něco jako WRC2, tehdy to myslela pro soukromníky. Nebylo by nic složitého říci, že takové budou nové předpisy pro WRC v továrních týmech.
Me se tato myslenka libila, ale tovarnam uz tolik ne. Postavit auto a pak ho predelat vlastne na uplne jine by znamenalo dalsi naklady navic. Ty auta by pak levnejsi nebyly, mozna pri vymene diferencialu apod. ano, ale porizeni asi ne.
Ja jsem rozhodne zastancem zachovani WRC s omezenim elektroniky, materialu, pripadne zivotnosti agregatu apod. Dale bych snizil pocet soutezi, po kterem vsichni volaji.
Kategorie S2000 v podobe jak byla zverejnena je fakt o nicem :-(
Ano, presne tak. At "ocesou" stavajici WRC a bude to urcite daleko levnejsi nez prekotny, tzn. rocni vyvoj nejakych s2000.Byl by z toho paskvil. A plne souhlasim s tim co nekde prohlasi Loeb - motory o objemu 2l nepreplnovane budou proste slabe. Bez turba by mel byt objem motoru 2.5 -3.0L. A na tuhle skupinu se muze pripravit vyvoj sportovnich oddeleni automobilek tak, aby tyhle auta jezdily zhruba za tri roky.
Cili S2000 je ze stolu a neuskutecni se. Udajne na tlak vyrobcu, protze sem by nastoupili pouze 3 vyrobci, zatimco do stavajiciho WRC 5...
Cili se zase zacalo mluvit o identickych dilech- prevodovky, turbo, elektronika....
aby to neskoncilo jako na okruzich, kde jakasi trida ma jen rozdilne karoserie...
Toho se nebojim. Pokud to neprezenou v pouziti stejnych dilu, tak to bude snad ku prospechu (snad se WRC opravdu zlevni). Coz nelze zajitit pouze stejnymi komponenty, ale napr. omezenim elektroniky apod. Jen aby nedoslo k "obchazeni" pravidel povolenymi mechanickymi udelatky, ktere budou drazsi nez elektronika.
quote:
Cili S2000 je ze stolu a neuskutecni se. Udajne na tlak vyrobcu, protze sem by nastoupili pouze 3 vyrobci, zatimco do stavajiciho WRC 5...
Cili se zase zacalo mluvit o identickych dilech- prevodovky, turbo, elektronika....
aby to neskoncilo jako na okruzich, kde jakasi trida ma jen rozdilne karoserie...
Me se libily kity, rvali a tak:)))
i kdyby jezdily trabanti, tak si priznejte, ze byste tu rally stejne zrali jako predtim, tak co reshit... stejne to bude tak jak budou chtit oni...
JVK Grifone
I love skoda...
17.10.2004 to začne...
www.kitcarsweb.com
Já bych jen připoměl, že automobilky kategorii S2000 neodmítly jako takovou, ale odmítli ji zejména z časového důvodu!! Čili naznačily že zavést novou kategorii do jednoho roku nejde.
Přiznám se, že v technice až zas tak zběhlý :I , ale snažím se to dohnat "samostudiem", proto bych rád, kdyby mi někdo z Vás zkušenějších řekl něco k tomuto: někde jsem četl, že vozy S1600 musí mít plně manuálně ovládané diferinciály a převodovku, znamená to snad, že tyto vozy nemají sekvenční řazení? Díky za objasnění.
Czech Rally Maniac
Upravil - Tom_crm 20 Oct 2004 16:46:21
quote:
Já bych jen připoměl, že automobilky kategorii S2000 neodmítly jako takovou, ale odmítli ji zejména z časového důvodu!! Čili naznačily že zavést novou kategorii do jednoho roku nejde.
Ja jsem cetl ze autombilky o tuto tridu nemaji zajem, je ale mozne ze by prisly dalsi...
A tak se koncem tohoto roku bude FIA hadat o zmenach, ktere prijdou od 1.1.2006...
Zatim trva na zakazu spionu, nejiste jsou jednotne pneumatiky, ceka se prosazeni zakazu elektronickych diferencialu..
Vyrobci by radi snizili pocet startu a zvysily pocet vozu ze 2 na 3. 75% nakladu pry cini rezie(letenky, platy, vyvoj, ubytovani..
Ale pokud vim trida 2000 je ze stolu...
Pocet podniku je stale dost velky a tak nevim jestli budou automobilky i presto stat o 3. auta. Chudsi tym (i presto co rikas) na to mit nebude. Treba preprava 2auta+material / 3auta+material na NZ asi nebude zanedbatelny rozdil. Navic na 3vozy je treba vice lidi nez na 2 a take o 1 jezdce navic. V pripade 3. vozu bych byl pro podobne pravidlo, ktere melo vejit v platnost letos, nez se vse prevratilo naruby. At uz bude jakekoliv musi davat sanci predevsim mladym jezdcum, kteri pri ucasti 4 tovaren po 2 autech nemaji prilis sanci.
quote:
Ja jsem cetl ze autombilky o tuto tridu nemaji zajem, je ale mozne ze by prisly dalsi...
A tak se koncem tohoto roku bude FIA hadat o zmenach, ktere prijdou od 1.1.2006...
Zatim trva na zakazu spionu, nejiste jsou jednotne pneumatiky, ceka se prosazeni zakazu elektronickych diferencialu..
Vyrobci by radi snizili pocet startu a zvysily pocet vozu ze 2 na 3. 75% nakladu pry cini rezie(letenky, platy, vyvoj, ubytovani..
Ale pokud vim trida 2000 je ze stolu...
Upravil - xandrew 20 Oct 2004 17:36:24
To xandrew:
Třetí auto sice bude nákladnější, ale nezapomeň, že to znamená také více reklamní plochy. Rally zatím není jako F1 a pokud vím už kolikrát se stali, že třetí auto bylo v odlišných barvách.
FIA pokud vím chce zavést pravidlo o maximálním počtu mechaniků na auto jako je to v JWRC takže třetí auto nemusí nutně znamenat nárůst v tomhle směru.
Mluví se o tom že S2000 nikdo nestaví, ale přesto takové auto už i jezdí. Ve Španělském šotolinovém mistrovství jezdí Seat Ibiza Kit 4x4. Připravuje to snad továrna, ale nemá to homologaci pro mezinárodní soutěže a asi to není úplně podle předpisů S2000.
Ale napadé mě myšlenka, nesonduje Seat možnosti takového vozu a třeba s novým modelem nevyjede v rámci propagace i s S2000??
Karbonyl
06.01.2005, 16:56
quote:
Mluví se o tom že S2000 nikdo nestaví, ale přesto takové auto už i jezdí. Ve Španělském šotolinovém mistrovství jezdí Seat Ibiza Kit 4x4. Připravuje to snad továrna, ale nemá to homologaci pro mezinárodní soutěže a asi to není úplně podle předpisů S2000.
Ale napadé mě myšlenka, nesonduje Seat možnosti takového vozu a třeba s novým modelem nevyjede v rámci propagace i s S2000??
Jestli myslíš to, co myslím já, tak ta Ibiza vychází z modelu, který se už asi dva roky nevyrábí. Moc jsem o tom autě nevypátral, ale podle mě to se Super2000 nemá nic moc společného, spíš si myslím, že to je jenom nějaká starší vývojová hrátka (střeva(?) z Cordoby WRC(?) do kratší kastle(?)). Konec konců podobných hybridů je víc, někde na jihu Evropy se jezdí pohár se čtyřkolkama Citroen Saxo...
http://www.rallyesdetierra.com/foto/galeria/Falonsog.jpg
http://tycky.velkoobchod.cz/img/maleevo.gif *JH*Zlín*
quote:
quote:
Jestli myslíš to, co myslím já, tak ta Ibiza vychází z modelu, který se už asi dva roky nevyrábí. Moc jsem o tom autě nevypátral, ale podle mě to se Super2000 nemá nic moc společného, spíš si myslím, že to je jenom nějaká starší vývojová hrátka (střeva(?) z Cordoby WRC(?) do kratší kastle(?)). Konec konců podobných hybridů je víc, někde na jihu Evropy se jezdí pohár se čtyřkolkama Citroen Saxo...
http://www.rallyesdetierra.com/foto/galeria/Falonsog.jpg
Saxo 4x4 má tuším pltanou homologaci, a celý pohár se připravuje přimo s podporou Citroen.
A ta Ibiza by měla mít dvoulitrový motor z Kitu, a podvozkové díly z Cordoby WRC, ale vše mechanické. Kastle podle mne vycházi také z Kitcaru a je na tom jen nový předek.
Někde se o ni psalo, ale nevim kde??
Tak prvni S2000 je na světě. Překvapením je že to je Lada a jsem zvědavý jestli bude i homologována?
Tatrovak
06.02.2005, 10:09
LADA-112 VK S2000 Rally, pár technických údajů z ruského tisku:
motor OPEL C20XE, odpovídá předpisům třídy Super 2000 Rally, 265koní, krouťák 250Nm.
Maximální rychlost podle použité převodovky 180-220km/h. Připraveny dva druhy podvozku, šotolinový a asfaltový. Řízení s hydraulickým posilovačem.
To je asi tak vše podstatné, co píšou.
Zdroj: www.automen.ru
tak ten výkon nic moc, "staré" A7 třeba 306 mají stejně koníků, možná víc a to jsou několik let staré modely...
Když už u nás nebudou jezdit wrc, tak S2000 je nejlepší náhrada. Ono to ani nemusí byt takové špatné, když sériová honda má výkon 240k. Ono by to nemuselo byt špatné ani pro Škodovku. Někde jsem četl, že se připravuje seriová Fabia 4x4 s motorem 2.0TFSI a nápravama z octavie. Že by náznak vývoje S2000?
To Jirka:Ano TFSi jezdí, ale z toho nesmí být Super 2000, protože je to motor s turbem.A to v S2000 být nesmí.
Pokud si mluvil o Hondě, tak jediná co má 240 koní je Honda S2000 a ta se na Rally opravdu nehodí
quote:
To Jirka:Ano TFSi jezdí, ale z toho nesmí být Super 2000, protože je to motor s turbem.A to v S2000 být nesmí.
Pokud si mluvil o Hondě, tak jediná co má 240 koní je Honda S2000 a ta se na Rally opravdu nehodí
... ale uznej, že Honda S2000, by podle názvu v rally v jiné třídě než S2000 snad ani jet nemohla... ;) .
Ano to beru, mě by se to ale líbilo jinak, pokud by se v Hondě umoudřily a strčily ten božský a nádherně zpívající motor do CTR (Civic Type-R) tak si myslim že by to byl lepší základ pro rally.bože můj, to by byla pecka. :D
quote:
Ano to beru, mě by se to ale líbilo jinak, pokud by se v Hondě umoudřily a strčily ten božský a nádherně zpívající motor do CTR (Civic Type-R) tak si myslim že by to byl lepší základ pro rally.bože můj, to by byla pecka. :D
Nejsem si jistý, jestli by se ten motor z S2000 vešel do karosérie Civica. V S2000 je motor podélně uložený a je kvůli rozložení hmotnosti posunutý hodně dozadu a převodovka je prakticky mezi řidičem a spolujezdcem... navíc to má klasický zadní náhon kardanem.
Viděl jsem pár japonských videií, kde byl motor z S2000 v Civicu 6.generace tzn. klasické VTi.
quote:
Vím, že to musí být bez turba, ale výkonově by to přibližně odpovídalo pro testování a pak tam jenom šoupnou ten správný motor.
Trochu vás zklamu. Jestli jsem dobře četl tak v S2000 stejně jako v S1600 je zakázáno variabilní časování ventilů, takže chlouba Hondových motorů je nepoužitelná.
Tady na této polské adrese je článek o S2000 a mluví se tam něco Toyotě Corolla a Ladě 112 a Polu. Pohužel navládnu polsky. Nemohl by někdo udělat výtah o čem se tam hovoří?
http://www.autoklub.pl/index.php?page=508c75c8507a2ae5223dfd2faeb98122&cat=rajdy&id=7325&
Tak jsem si dnes koupil nové rally a dočetl se že Toyota postavila první S2000 a už s ním i vyjela. Zatím má národní homologaci. Od roku 2006 bude mít i mezinárodní homologaci. Měl by také vyjet VW Polo S2000.
quote:
Tak jsem si dnes koupil nové rally a dočetl se že Toyota postavila první S2000 a už s ním i vyjela. Zatím má národní homologaci. Od roku 2006 bude mít i mezinárodní homologaci. Měl by také vyjet VW Polo S2000.
Jen ze stejného zdroje doplním, že ta národní homologace Toyoty S2000 bude platit v Jihoafrické Republice !!!
Už v lonském Rally bylo psáno že Toyota jede v JAR s Toyotou Corolla T-sport jak ve sk.A tak N.Alespon si mohli nejaké věci vyzjoušet.
Pokud by byla nasazena sk. s2000 nebyla by dnešní enka rychlejší?
S2000 je navržená tak, aby se s PV zhruba srovnala, Subaru přímo napsalo, že S2000 vítá jako alternativu PV.
V první soutěži v Jižní africe už Toyota S2000 jela a první dvě RZ vyhrála, ale pak odstoupila, kvůli tech. problémům. Má být ještě VW Polo S2000 (asi kolem května nebo června)
Nějaký článeček je tady:
http://www.rallyworld.net/news.asp?id=711&ct=0
Já tuhle skupinu vítám, protože když už zrušili WRC, tak se startovní pole aspoń trochu oživí, otázka je jak bude jejich jízda divácky atraktivní, na to si musíme tady u nás ještě počkat :-)
Napřed mělo S2000 nahradit WRC ated nahrazuje PV, asi zjistili že by současne PV byli rychlejší než S2000
To je trochu mýlka to co tady píšeš. Alternativa neznamená nahradit!!!
S2000 by mělo být rychlejší. Výkon s PV to bude mít zhruba stejný tedy 270 - 300koní. Hmotnost je ale 1150kg, A-čkový podvozek, převodovka(sekvence), diferenciály.
Celkově je to logicky hozeno tak, aby to bylo rychlejší než PV, ale ne výrazně.
Ono taky kdyby to bylo rychlejší výrazně za cenu srovnatelnou s PV, kdo by pak Mitsubishi nebo Subaru chtěl, že :-)
Tak tu máme další S2000 ... a dokonce z koncernu VW!!!
Že by po neúspěchu s Polem v S1600 prorazili ve dvojlitrech?
Více tady ... http://www.motorhome.cz/rally/index.php?option=com_content&task=view&id=3433&Itemid=52
Jsem zvědavý jak dopadne poměření toyota x VW a taky jak se dopadnou ve srovnání s PV, minulou rally jely ty dvě toyoty S2000 a zatímco jedna brzo odstoupila, druhá soutěž vyhrála s náskokem přes tři minuty ....
quote:
Jsem zvědavý jak dopadne poměření toyota x VW a taky jak se dopadnou ve srovnání s PV, minulou rally jely ty dvě toyoty S2000 a zatímco jedna brzo odstoupila, druhá soutěž vyhrála s náskokem přes tři minuty ....
Nenašel někdo nějaké fotky???
Průběh tohoto závodu lze sledovat na http://www.rallyesa.co.za/stage_times.htm, fotky tam budou nejspíše až po skončení rally. Jezdec, co pilotuje jednoz těch VW S2000 má zajímavé jmého: Jan HABIG :-))
Tak první toyota S2000 a druhý VW S2000 :-) Nějaké fotky jsou na http://www.rallyworld.net/gallery.asp?id=233 ale jsou strašně malé :-(
To Lupo ujde, ale ta Toyota je šílená. Kéž by zůstaly vozy WRC. FIA žene rally do záhuby
quote:
To Lupo ujde, ale ta Toyota je šílená. Kéž by zůstaly vozy WRC. FIA žene rally do záhuby
Myslím, že FIA chce udělat pořádek ve skupinách (třídách), WRCy budou jen v MS, a právě zbytek (možná) v regionálních soutěžích. Otázkou je, jestli tím neutrpí popularita Rally obecně, když budou protěžovat jen WRC?
Ve skutečnosti WRC jezdit evropu nebudou ať už bude nebo nebude jezdit S2000. Proto se o tu kategorii zajímám a věřím, že se ty auta objeví i u nás, aby zpestřily startovní pole, protože jen PV a S1600 je málo. Jako brát to, že kvůli S2000 nebudou jezdit WRCčka je nesmysl a tyhle skupiny by klidně mohly jezdit vedle sebe, kdyby to FIA nezakázala
quote:
To S2000 je Polo, ne Lupo.
Jinak FIA prý chystá nové rozdělení do tříd a skupin. Místo A, N bude dělení jen na R1, R2, R3 a R4 a to podle obsahu. No uvidíme, co z toho vyleze.
Tak v Jihoafrickém VW nejsou žádní troškaři... mají Polo S2000 a staví ještě Golfa !?!?!
http://rally.motorhome.cz/rally/index.php?option=com_content&task=view&id=3460&Itemid=52
... dobrá je ta zmínka o tom, že váhají, který motor použít... 16 nebo 20 ventilů?
Poradil bych jim, aby si brnkli do Čech. ;)
Bojím se, že zrušení skupin A a N a jejich spojení (pletu se?), je konec levného závodění. Úpravy budou asi na úrovni áček, takže víc peněz a pro chudší "zbydou" asi poháry (ČMPR, volný a pod).
2 CFD: Jasně, omlouvam se, potom jsem si to uvědomil. Spletly mne ty přední lampy
To zrušení je další blbost z hlav FIA!!! Nerozumím tomu...
ŠKODA rally club * www.src.czechrallyeweb.net
NA to Polo su zvědaví, protože dle mého názoru Němci neumí udělat pořádné soutěžácké auto (Polo S1600) To my češi jsme postavili Fábiu Kit Car, která je schopná natrhnout _____ i S1600. Takže snahy Němců nevidím nijak růžově. Ať zůstanou na okruzích!
tak nahodou Polo S1600 bylo super a Katajamaki bojoval vzdy o bednu.
Nemuizes srovnavat fabii Kit Car s Cliem co ma peták už z jednoho duvodu a to je pilot sedici za volantem.Honza je o tolik dal oproti ostatnim, ze celkem smazal hendikep auta.Myslim že kdyby jel Martin Prokop vysledky by vypadali jinak a hlavně se odjelo jen pět RZ a to o autě nic nemluví
FIA už by měla jit cela vy vite kam, co to melou , jakákoliv změna jen zvedne náklady.A ted jeste budou blbnout s pojmenováním tříd, už ted v tom mam bordel :D a oni to jeste zmeni na nejaké kokotiny.Proč to nenchaji byt tak jakto je už 30 let.
quote:
FIA už by měla jit cela vy vite kam, co to melou , jakákoliv změna jen zvedne náklady.A ted jeste budou blbnout s pojmenováním tříd, už ted v tom mam bordel :D a oni to jeste zmeni na nejaké kokotiny.Proč to nenchaji byt tak jakto je už 30 let.
To Andrew: To Polo S2000 vzniklo kompletně v Jihoafrické Republice ... myslím, že s "německým" Polem S1600 to nebude mít moc společného.
To Čejda: značení skupin A, B (později zrušená) a N bylo zavedeno až začátkem 80-tých let min. stol. Takže tento systém funguje tepreve něco přes 20 let. Před tím právě bylo dělení podle stupně úprav. Takže si mohl mít Escorta o stejném obsahu klidně v "nejslabší" i "nejsilnější" skupině.
To CFD: ja vim, jen se mi to nechtělo počítat :D
Tak toto bude možná signál i pro další automobilky ... http://auto.impuls.cz/index4.php?main=1&rubrika=7&clanek=17193
Tak další značka bude v S 2000:
Nová kategorie Super 2000 se v příštím roce rozroste o dalšího zástupce. Vůz odpovídající požadavkům kategorie připravuje italský výrobce FIAT.
"Chceme, aby se FIAT v příštím roce vrátil na scénu rallysportu," potvrzuje Lapo Elkann, vedoucí propagace italského Fiat Auto. "V současné době pracujeme na technice, abychom mohli nabídnout konkurenceschopný vůz Super 2000."
Italové se tedy zařadili do společnosti Toyoty a Volkswagenu, které vozy Super 2000 již provozují v jihoafrickém šampionátu, rovněž pilně vyvíjejícího Renaultu a Peugeotu, který minulý týden oznámil, že vůz Super 2000 začne stavět letos v létě.
Takové zastoupení by již novou kategorii mohlo dostat na vyšší úroveň, a to zejména v evropském mistrovství a v národních šampionátech. V mistrovství světa, které čeká rozdělení do čtyř nových kategorií, by měly být vozy S2000 sloučeny se současnými produkčními vozy.
Mě se nejvíce libi nazev "Nová kategorie S2000" a přitom když se podivate na tech. secifikace Pola nebo Corolly tak je to vlastne dvoulitrovej Kit Car.
quote:
Mě se nejvíce libi nazev "Nová kategorie S2000" a přitom když se podivate na tech. secifikace Pola nebo Corolly tak je to vlastne dvoulitrovej Kit Car.
Jo akorát že to ma 4x4. To je ale jen takový drobný rozdíl.
To vaca.p: To už jsem zmínil někde v úvodu tohoto tématu...
www.SkodaCarsWeb.com
společnosti Toyoty a Volkswagenu, které vozy Super 2000 již provozují v jihoafrickém šampionátu,
--------------------------------------------
Toytu(Corolu) a Volkswagen (Polo) nasadila v Africe soukromna firma. Jednou jako predjezdce- VW. Jednou oba vozy. Tak, ze ne ze je tam bezne provozuji. Podotykam ze to byla jedna a tataz firma a ne VW a Toyota. Pokud vim tak stale nejsou znama presna pravidla. Na ne ceka prave vice znacek.
Ano ale ta firma s nimi má poměrně dost velký úspěch, stačí se podívat na http://www.sasol.com/sasol_internet/motor/motor_sasol_rally_champ_calander_and_reports.jsp?l eft=sub_0002 vždy na results u jednotlivých závodů co se už odjely a myslím, že to může být pro ostatní týmy i pro továrny docela inspirující....
Kluci nechci vám brát iluze, ale ono vůbec v Africe nebo severní Americe se už nějaký pátek jezdí kategorie, které u nás neuvidíte. Pokud můžete prolistujte starší čísla časopisu Rally a uvidíte. Tím chci říct, že zatím první vážný zájem o kategorii S2000 vidím u Peugeotu a Fiatu. Jo pak se tady psalo taky něco Ladě. Pokud jsem na nějakého výrobce zapomněl tak sorry.
To vaca.p: samozřejme, jsem to zapomel dopsat
quote:
společnosti Toyoty a Volkswagenu, které vozy Super 2000 již provozují v jihoafrickém šampionátu,
Toytu(Corolu) a Volkswagen (Polo) nasadila v Africe soukromna firma. Jednou jako predjezdce- VW. Jednou oba vozy. Tak, ze ne ze je tam bezne provozuji. Podotykam ze to byla jedna a tataz firma a ne VW a Toyota. Pokud vim tak stale nejsou znama presna pravidla. Na ne ceka prave vice znacek.
Až na to že Pola S2000 nasazuje BP Volkswagen rally team. Tak teda nevím jestli VW nasazuje i konkurenční Toyoty.
Pavelvs. velmi zajimava adresa, jak si na ni prisel? Dik.
-------------------------------------------
http://www.sasol.com/sasol_internet/motor/motor_sasol_rally_champ_calander_and_reports.jsp?l eft=sub_0002
Vaca.p .To jsem se taky dozvedel ja jenom vim ze obe znacky vyvynula tataz firma. Tak ze je asi take servisuje. Toyotu financuje Castrol a VW BP. Uvazuje se z obchodniho hlediska misto Pola Golf. Jinac jak pise Pelikan v Jizni Africe maji jine pravidla.
[/quote]
Zajimavý článek, četli jste?
http://www.motorhome.cz/rally/index.php?option=com_content&task=view&id=3659&Itemid=52
To dole by mohl být obrázek S2000 fiatu punto, ne?
http://www.italiaspeed.com/rally/rally_2004/2912_rossi.html
Bohužel si myslím, že to je nějaká S1600. Buď Punto nebo Palio, které jezdí hodně v Turecku.
Co se týká Rossiho tak jsem skeptický k jeho účasti v MS rally. Jezdec jeho jména nemůže jezdit nikde jinde než v nejvyšší kategorii a pro tu Fiat nemá zatím auto a popravdě pochybuju, že mít bude. No a protože je Fiat vlastníkem Ferrari tak je myslím jasné kam ty snahy budou směřovat. Ale raději bych kdyby to byla rally.
Karbonyl
16.06.2005, 11:31
quote:
To dole by mohl být obrázek S2000 fiatu punto, ne?
http://www.italiaspeed.com/rally/rally_2004/2912_rossi.html
To je normální S1600, jsem si téměř jistý, že S2000 bude vycházet z nové generace Punta.
To Karbonyl: A jsi si i tak jistý že to auto vůbec bude???
Jen doufám,že se stavbou S2000 neomezí činost na speciálech S1600!!
Karbonyl
16.06.2005, 21:29
quote:To Karbonyl: A jsi si i tak jistý že to auto vůbec bude???Já jen řekl, že na té fotce není S2000. A esi něco takového vůbec bude, to nevím ani já, ani ty...
Nevímk jak Vám, ale mě se ta Corolla S2000 moc líbí.Mmj. vyhrála další šotolinovou rally.
http://www.rally.com.au/data/images/photogallery/large/sa05/sa05_h2_08.jpg
http://www.rally.com.au/data/images/photogallery/large/sa05/sa05_h2_09.jpg
http://www.rally.com.au/data/images/photogallery/large/sa05/sa05_h1_06.jpg
MOOOOC hezká fotka!
Copyright: www.rally.com.au
Upravil - Čejda 19 Aug 2005 01:24:42
http://www.autoklub.pl/index.php?page=508c75c8507a2ae5223dfd2faeb98122&cat=rajdy&id=9092& zajímavý článek...
Co je to za třídu? To je nový WRC? Ten spoiler mě mate! Nebo to bude další S2000? To by byla věčná škoda...
Jinak ta Corolla S2000 nic moc, žádný křídlo, ani nijak moc rozšířený, pro mě to není ani z poloviny náhrada za WRC! I S1600 jsou na pohled agresivnější (v jízdě jsem S2000 ještě neviděl).
No pokud se nepletu melo to nahradit WRC, ale nevim jak je o ted, FIA ma v pravidlech peknej bordel.Corolla podle me bude vypadat fantasticky hlavne na asfaltovém podvozku,a le bohužel ani Polo S2000 ano Corolla na asfaltu jeste nejeli.
Jean Joseph testoval Dacii S 2000 (viz www.rallye-magazin.de)
2 jiri ten samý článek, ale v polštině sem dal Plhus :).Jinak ten Logan má v nabídce i 2l motor? Myslím v serii...
punto s2000: http://www.italiaspeed.com/2005/motor_show/frankfurt/preview/fiat/punto_s2000/frankfurt_101.html
No malinko se ta fotka nezdařila, no popravdě spíše vůbec.
to čejda: jo máš pravdu. ale mě to funguje, když najedu přímo na ten italiaspeed.com a někde dole je punto S200 more (je tam datum 7.9.)
Pěkné autíčko. Co jsem zatím viděl tak S2000 vypadají skutečně jako závodní auta narozdíl od některých krabic S1600 ;)
objevil jsem na netu nějaké videa s2000 v akci:
http://rapidshare.de/files/5005521/S2000video1.wmv.html
http://rapidshare.de/files/5005591/S2000video2.wmv.html
http://rapidshare.de/files/5005644/S2000video3.wmv.html
http://rapidshare.de/files/5005797/S2000video4.wmv.html
http://rapidshare.de/files/5005982/S2000video5.wmv.html
http://rapidshare.de/files/5006062/S2000video6.wmv.html
http://rapidshare.de/files/5006150/S2000video7.wmv.html
http://rapidshare.de/files/5006198/S2000video8.wmv.html
http://rapidshare.de/files/5006256/SArallying.wmv.html
Všechny auta s čísly 1-4 by měly být S2000.
1 Serge Damseaux / Robert Paisley Castrol Toyota RunX Rsi (Corolla hatchback)
2 Jan Habig / Douglas Judd BP VW Polo
3 Enzo Kuun / Guy Hodgson BP VW Polo
4 Etienne Lourens / Andre Vermuelen Total Toyota RunX Rsi
Ale stahování je trochu složitější. musíte najet úplně dolu a zmáčknout free. potom počkáte cca 20 s a objeví se tam název toho souboru a pak by to mělo jít stáhnout.
Mě se bohužel podařilo stáhnout jen prvních 5. pak to nějak přestalo jet, či co. ale třeba budete mít víc štěstí :-)
Drdole, je tam asi 20 MB limit. Když ho vytáhneš, můžeš pokračovat až za hodinu, takže to nevzdávej a zkoušej dál. Jinak tuším od 2do3 v noci je šťastná hodina a můžej sosat akcelerátorem a bez limitu :-))
quote:
Drdole, je tam asi 20 MB limit. Když ho vytáhneš, můžeš pokračovat až za hodinu, takže to nevzdávej a zkoušej dál. Jinak tuším od 2do3 v noci je šťastná hodina a můžej sosat akcelerátorem a bez limitu :-))
máš naprostou pravdu. dík
Už i Lada staví S2000: http://www.rallyrus.spb.ru/gal3/categories.php?cat_id=99
quote:
Už i Lada staví S2000: http://www.rallyrus.spb.ru/gal3/categories.php?cat_id=99
tak se mi zdá, že rusi z toho nejdřív udělají nějaké závodní auto a pak to napasujou do nějaké třídy. tohle už jsem viděl jako s1600 :-)
To drdol:
To co jsi viděl byla opravdu S1600. Je to ze stejné kastle, ale protože na třídu S1600 je to dlouhé tak to má myslím jen národní homologaci. V roce 2003 jsem tu S1600 viděl jako předjezdce na Deutschlandu.
To auto co je na fotkách (viz. výše) a o kterém se tu bavíme má jiné blatníky než S1600 a ze záběrů podvozku je patrný pohon 4x4. Takže opravdu S2000.
Milan PB
02.10.2005, 17:50
Jo ve 2003 jezdil v Žigulíku S1600 předjezdce ne Deutschland rally Sven Haaf a jezdil moc pěkně.O rok později jel s Citroenem C2 S1600
na této stránce je link na test fiatu s2000:http://www.rallyforum.com/forums/showthread.php?s=a0585a20722de194905599b93cb15e5e&threadid=113608. A je to pekelný stroj :-)
Petr WRC
21.10.2005, 18:40
A tady jsou fotky z testu Punta S2000:
http://www.racingworld.it/rally/photo05-test_grande-punto.asp
PetrWRC
http://rally.motorhome.cz/rally/technika/wrc.php
Melmisek
27.10.2005, 09:55
Zdar lidi... Mohl by nekdo shrnout, kdy ma zacit platit trida S2000 a kdo v ni pojede? Ma to byt nahrada za WRC? FIA o tom nemluvi ani slovo, ale automobilky S2000 predstavuji, viz Fiat a Dacia... Diky
http://melmisek.wz.cz
Šušká se, že by S2000 mělo nahradit WRC, ale FIA nic nepotvrdila. Rozhodně si myslím, že S2000 je dobrý nápad, protože všichni začínají ze stejné startovní čary.
Co vím tak tyto automobilky vyvíji S2000:Fiat,Dacia,Volswagen a Toyota
Karbonyl
29.10.2005, 16:10
quote:Co vím tak tyto automobilky vyvíji S2000:Fiat,Dacia,Volswagen a ToyotaA Lada.
Už i Peugeot!!! http://www.rallye-magazin.de/index.php?PHPSESSID=0bd171eb2ed9c03ad4e0255d74b7c8 e3&newsID=7958&view=news_detail
Je tam napsané, že Peugeot představí S2000 v roce 2007, ale zajímalo by mě co to bude za auto. 307 je na to moc velká ne???
Karbonyl
02.11.2005, 21:53
quote:Je tam napsané, že Peugeot představí S2000 v roce 2007, ale zajímalo by mě co to bude za auto. 307 je na to moc velká ne???Viděl bych to na 207.
To Karbonyl: Asi máš pravdu, to je asi nejvhodnější.
quote:
quote:Co vím tak tyto automobilky vyvíji S2000:Fiat,Dacia,Volswagen a ToyotaA Lada.
Tak Toyota prý ne... A VW?????? Jo a ta Lada, obrázků sice spousta, ale jen jednoho exempláře na vozejku - nikdo ji nikdy neviděl testovat...
A ten Peugeot se možná bude jmenovat 208!?
A pak - dle některých názorů když postavíte na start nějaké asfaltovky - třeba Korsiky - vedle sebe špičkové S1600 a S2000 podle současných pravidel, tak S1600 musí vyhrát!!! Co vy na to???
Karbonyl
29.11.2005, 04:18
quote:Jo a ta Lada, obrázků sice spousta, ale jen jednoho exempláře na vozejku - nikdo ji nikdy neviděl testovat...Co myslíš tím nikdo? :D
http://rallyzone.ru/i/news/1131203534413466.jpg http://www.tltnews.ru/pic/files/sport/275.jpg
http://www.autosphere.ru/files/13/1786/l1.jpg http://www.autosphere.ru/files/13/1786/l2.jpg
Ty jo, že ses tím tady nepochlubil dřív!!!
quote:
Ty jo, že ses tím tady nepochlubil dřív!!!
Vono těm Rusákům věř a nevěř. Mají svoje pravidla a jestli je to plnohodnotná S2k nebo co, je otázka.
Karbonyl
29.11.2005, 11:58
To né já, ale kamarád Google :D
Tak Toyota uz ma Corollu S2000 druhym rokem a pokud se nepltu tak se v zemi kde s ni startovali stali mistry v absolutním pořadí (vše na šotolině)
VW S2000 vyvinul na bazi Pola S1600 a uz v této dobe by meli mít hotové Polo S2000 z nového Pola.O té Ladě bych asi pomlčel, už v roce 1999 mělo postavenou Ladu na okruhy kde byl dvoulitrový motor z Astry Kit car (Niky Schelle), poté se postavil nějaký Kit na bázi Hatchbacku, pak S1600 kterou v Rusku testoval Kahle a ted se objevili inforamce o Lade S2000 a také o Ladě WTCC která bude vycházet ze stejného vozu, ale bude to samozrejme předokolka.
Dacia je spíše marketingové označení, jinak je vše renault, auto vyvíjí renault, motor je renault, testujou ho piloti renaultu atd.
U peugeotu by to bylo i celkem logické že by udělal S2000, protože jejich S1600 už je pomálu a vyhrávají jen ve dvou státech v evropě a pokud se nepletu tak malé vozy od Peugeotu byli vždycky konkurenceschopné stejne jako od Renaultu.Pokud by se jim podarilo postavit auto které by dokázalo vyhrávat alespon by se zapomelo na fiasko jménem 206 S1600
Tak jestli jste četli poslední Rally tak tam píšou že Lada S2000, už startovala na některé ruské soutěži. Myslím že vyhrála.
A také tam píšou že v příštím roce plánují vyrobit 4ks tohoto auta pro potřeby Lada Motorsport a pokud by byli zájemci tak jsou připraveni vyrobit S2000 na zakázku.
Já bych doplnil jen to, že česká firma Kaps, vyrábějíci převodovky začala vyvíjet převodovku pro Subaru S2000.
Takže výčet možných: Fiat, Dacia (Renault), Lada, VW, Toyota, Peugeot, Subaru.
quote:
A pak - dle některých názorů když postavíte na start nějaké asfaltovky - třeba Korsiky - vedle sebe špičkové S1600 a S2000 podle současných pravidel, tak S1600 musí vyhrát!!! Co vy na to???
Jenom to ne! Rozdíl mezi S1600 a WRC je na oko opravdu velký a já doufám že S2000 bude tak něco mezi. Ale pokud by měly být stejně rychlé jak současné S1600 a zároveň by nahradily WRC, tak by to bylo všechno definitivně v háji. Takže doufám že je to jen spekulace, která se v praxi nepotvrdí.
No já myslím, že to k tomu pomalu dospěje. Letos se u WRC zakáží aktivní přední a zadní dif. Příští rok střední. Pro rok 2008 už nebudou moci používat turbo a máš S2000 jako vyšité. Prostě pomalé donucení výrobců k tomu co asi nejde udělat najednou a nahlas.
quote:
No já myslím, že to k tomu pomalu dospěje. Letos se u WRC zakáží aktivní přední a zadní dif. Příští rok střední. Pro rok 2008 už nebudou moci používat turbo a máš S2000 jako vyšité. Prostě pomalé donucení výrobců k tomu co asi nejde udělat najednou a nahlas.
Proč donucení???? Výrobci toto požadovali, oni chtěli snížit ceny vozů. A třeba Citroen by se jinak do MS nevrátil.
Pro ty co křičí že FIA zakázala WRC bych jen upozornil třeba na ten fakt, že výrobci si vymínili pravidlo, podle kterého můžou postavt každý rok max. myslím jen 6-7 WRC vozu. Kolik myslíte že by se dostalo po roce 2006 do soukromých rukou nových vozů, když sami várobci jich nechtějí stavit víc než sami sotřebují??
Tím donutit myslím něco jako pomalu asimilovat. Ano automobilky sice požadovaly změnu, ale myslím, že náhlá změna shora by je taky rozhádala. Třeba lidé od Peugeotu hlásali, že WRC je technický vrchol a oni nechtějí, aby se to omezovalo. Takhle nikomu nezbyde nic jiného než postupně auta zlevňovat použítím méně drahých technologií.
A k tomu počtu WRC. Myslím, že nemáš pravdu. To omezení se myslím týkalo toho kolik WRC může pro svoji potřebu vyrobit tovární tým na jednu sezonu. Ale pokud by ten samý výrobce dostal zakázku na výrobu třeba 200 kusů toho samého WRC pro privátní týmy, tak jim to nikdo nemůže zakázat vyrobit a prodat. Takže kolik aut se dostane do soukromých rukou by takový problém být neměl. Jiná věc je, že žádný tovární tým nebude do soukromých rukou dávat to poslední co vymyslel atd.
Myslím, že to nebude tak horké!
Petr WRC
02.12.2005, 17:54
quote:
Tím donutit myslím něco jako pomalu asimilovat. Ano automobilky sice požadovaly změnu, ale myslím, že náhlá změna shora by je taky rozhádala. Třeba lidé od Peugeotu hlásali, že WRC je technický vrchol a oni nechtějí, aby se to omezovalo. Takhle nikomu nezbyde nic jiného než postupně auta zlevňovat použítím méně drahých technologií.
A k tomu počtu WRC. Myslím, že nemáš pravdu. To omezení se myslím týkalo toho kolik WRC může pro svoji potřebu vyrobit tovární tým na jednu sezonu. Ale pokud by ten samý výrobce dostal zakázku na výrobu třeba 200 kusů toho samého WRC pro privátní týmy, tak jim to nikdo nemůže zakázat vyrobit a prodat. Takže kolik aut se dostane do soukromých rukou by takový problém být neměl. Jiná věc je, že žádný tovární tým nebude do soukromých rukou dávat to poslední co vymyslel atd.
Myslim, že už se v historii minimálně jednou automobilky s FIA silně rozhádaly a hlavní roli hrál Peugeot Sport - to se najednou zakázala skupina B a všechny peníze do toho vložený (a že nebyly malý 8-) byly nenávratně pryč 8-(
A pokud si správně pamatuju, tak Peugeot nakonec vyhrál soudní spor o finanční náhradu??? 8-)
To taky týmy chtěly změny, jelikož už situace byla krajně neúnosná (to věděli všichni, jak jezdci, tak FIA a i týmy), ale skončilo to zákazem a zdůvodnily to nebezpečností. Jen se bojim, aby podobnej osud nebyl u WRC - tady by to šlo zdůvodnit vysokou cenou 8-( Přitom týmy, co nejvíce "remcají" (Peugeot a Citröen) do tohy sypali asi nejvíc a další "remcal" Suzuki i přes ty všechny změny řeklo, že do toho nepůjde 8-(
PetrWRC
http://rally.motorhome.cz/rally/technika/wrc.php
quote:
Nejsem si jist ale mam pocit že továrna může každý rok vyrobit maximálne 20 vozů lategorie WRC které mohou odprodat soukromníkům až za rok od homologace daného vozu, nebo je to jinak?
quote:
quote:
Nejsem si jist ale mam pocit že továrna může každý rok vyrobit maximálne 20 vozů lategorie WRC které mohou odprodat soukromníkům až za rok od homologace daného vozu, nebo je to jinak?
Od sezony 2006 by mělo vejít v platnost pravidlo že továrna muže postavit max.7 aut.
Důvod je jediný. Bohaté automobilky postavily třeba na každou druhou soutěž nové auto. To znamená, že stavily jednoúčelové speciály pro konkrátní soutěž(e). Ty méně bohaté jen repasovaly auta se kterýma jedou třeba 5-6 soutěží. Jenže s těma pak nemůžou 100% konkurovat a jediný způsob jak to dohnat je postavit také speciál na konkrétní soutěž. Ale to jsou další náklady navíc. Tomu se pak říká závody ve zbrojení.
Tento problém vznikl někdy před cca 8 roky (ve stejné době kdy vyjely WRC). Tehdy byly zakázány soutěže se smíšeným povrchem. To znamená že do té doby muselo být auto univerzální, tak aby vydrželo na jedné soutěži jak drsnou šotolinu tak i hladký asfalt. Po zavedení jen šotolinových nebo asfaltových soutěží začly automobilky stavit právě speciály pro asfalt nebo šotolinu. A pak to pokračovalo dál a dál a stavěly (staví) se speciál na hladkou šotolinu, speciál na drsnou šotolinu, speciál na ...
Asi máš pravdu, předpisy zase tolik nesleduji, ale stejně mi tam nesedí proč omezovat něčí podnikání. Pokud by bylo jasné, že ten konkrétní vůz nikdy nejela nepojede pod hlavičkou továrního týmu proč by ho nemohli vyrobit a prodat do soukromých rukou? Také si mylím, že toto pravidlo nemůže auta WRC až tak slevnit. Ale jak říkám asi máš pravdu.
Koukám, že plno lidí tu má v hlavě guláš. Takže: S2000 je auto sk.A, s doulitrovým atmosférickým motorem, pohonem 4x4 /předepsaný výrobce/. Výkon motorů je na úrovni Kit Carů /A7/. Točivý moment motoru částečně vyrovnává nižší hmotnost, takže jsou minimálně rovnocené PV. Na techničtější soutěži budou ve výhodě. Nejdůležitější je, že to je sk.A, čili se sériovým autem bude společné logo výrobce. Původně mělo být S2000 náhrada WRC v národních šampionátech, ale pro zájem automobilek /v současné době Fiat, Renault, Lada, uvažuje taky Suzuki, Škoda, Ford, Citroen, Peugeot.../ by tahle třída měla startovat taky v MS.
A pro doplnění toho co napsal mezek. V roce 2006 pojede možná Fiat Punto S2000 dohromady v kategorii vozů PV. Prý se čeká na vyjádření FIA.
No a aby jsme to doplnili uplne, tak na Autosportu prý psali že Colin McRea podepsal Fiatu na rok 2006. Takže pokud to bude pravda, tak budeme mít myslím hoooodně dobré srovnání jak to jede.
No, když jsem koukal na to video, kde Punto testoval, měl by PV pořádně prohánět...
A proč by ne? :-)) Koní bude stejně, váha zřejmě nižší, takže bude prodělávat snad jen na krouťáku... a taky na ceně :-))
quote:
No, když jsem koukal na to video, kde Punto testoval, měl by PV pořádně prohánět...
quote:
A proč by ne? :-)) Koní bude stejně, váha zřejmě nižší, takže bude prodělávat snad jen na krouťáku... a taky na ceně :-))
quote:
Je samozřejmé, že S2000 bude dražší, o dost dražší než PV. Je to čistokrevný sporťák, ne přemalovaná sériovka.
Karbonyl
15.02.2006, 13:34
Takže další do party!
http://www.ewrc.cz/images/2006/clanky/shacki/technika/p207_1.jpg
http://www.ewrc.cz/images/2006/clanky/shacki/technika/p207_2.jpg
To by mě zajímalo kdo bude s těmato autama jezdit. Nové modely bude provozovat továrna a pak co? Kdo si to koupí, když stejně výkonné PV jsou mnohem levnější. Kdo si koupí drahé áčkové auto, když ho bude někdo porážet s PV? Myslím, že S2000 měli jezdit jako alternativa WRC v ME. To ale budou muset zakázat PV, jinak kdo s tím pojede? Asi nikdo.
Milan PB
16.02.2006, 10:55
Myslím že na to eNka nebudou stačit.
Já už tohle auto vidím u Vojtěcha v Liberci, tedy tu 207 S2000.
Jinak také souhlasím, že s tím, že to bude rychlejší než vozy PV. Vdyťsi to vemte, že už teď jim na některých tratích stačí S1600. Tohle má větší objem motoru, podobné úpravy + pohon 4x4. Tady není o čem přemýšlet.
Milan PB
16.02.2006, 15:39
No zase na druhou stranu Švarcovi taky stačili eNka.
quote:
No zase na druhou stranu Švarcovi taky stačili eNka.
To ale nebyl vůbec o autu... :o)
quote:
Která S2000 jezdí u nás?
Těch je, řekni značku. :D :D :D
Třeba se objeví na Barumce Punto S2000, jestli Basso pojede Evropu.
quote:
Já už tohle auto vidím u Vojtěcha v Liberci, tedy tu 207 S2000.
Jinak také souhlasím, že s tím, že to bude rychlejší než vozy PV. Vdyťsi to vemte, že už teď jim na některých tratích stačí S1600. Tohle má větší objem motoru, podobné úpravy + pohon 4x4. Tady není o čem přemýšlet.
Já teda nevím, ale přece kvůli tomu aby to auto bylo srovnatelné s PV se zvyšovala jeho hmotnost ne?
No když si veznete že PV dokáže porazit S1600 tak tohle auto stím podle mě nebude mít problém.
Nevíte někdo jestli budou mít tyhle auta řazení na volantu nebo klasickou řadící páku. A jestli se při řazení bude používat spojka.
Karbonyl
01.03.2006, 11:41
No transmise budou jednotné od Sadevu, takže bych to viděl na normální páku. A bude to sekvence, takže spojka při jízdě ee.
quote:
Která S2000 jezdí u nás?
Ja bych řek, že par aut od Hondy, ale neni to neni ani tak rally auto, jako spis cabrio (docela pekny) :-)))
Dnes se jede Rally del Ciocco v Itálii. Mají tam premiéru 2 Punta s2000. Info + fotky na
http://www.toscanarally.com/home.htm
Tak konečně zjistíme, jak na tom S 2000 je!!!!
To Punto vypadá fakt zajímavě. Hlavně mě zaujalo řešení zpětných zrdcátek. Ještě jsem zvědav na kompletní válečné zbarvení.
Jsem hlavně zvědav, jak to pojede. Na tom videu, jak testovali na asfaltu( http://video2rallye83.free.fr/chapitre4.htm ) se mi to zdálo trochu líné na výjezdu ze zatáček. Ale bude úplně stačit, když to porazí PV a s1600, abysme měli v Evropě trochu víc vzrůša.
Oproti PVčkům to bude mít 1 velkou výhodu - těžiště - je tam snaha posunout všechnu váhu dprostřed (viz foto) stejně jak u wrc. Jestli tomu bude něco chybět, tak výkon, ale to se ještě uvidí.
rally-fan
17.03.2006, 21:43
Ja bych tipl, ze S2000 budou nechavat PV daleko za sebou. Prece jen je to Acko. Absence turba se asi nejvice projevi na vyjezdech ze zacatek, protoze v nizkych otackach auto nebude mit vykon. Podle tech videi to vypada, ze to jede a oproti Nku je to pohledny cistokrevny zavodak. Nevim jak je to s vahou, ale zrejme bude o dost nizsi nez u PV ne?
Na http://www.cioccosporting.it/ciocco_2006/index.php
jsou průběžné výsledky a zatím se zdá, že jedno punto jede na vítěztví a druhé na dojetí ale uvidíme....
A punto to vsem ukazalo.....
Jojo, ukázalo. Super výsledek na 1.rallye. Chci to vidět u nás! Kdyby si to některý z našich jezdců pořídil a jelo by to ve skupině PV, tak by měl podstatnou výhodu a velkou šanci vyhrát!
...jak již bylo řečeno je to čistokrevné Ačko,čtyřkolka a navíc dvoulitr, kdo si myslel, že by tomu mohlo S1600 nebo PV stačit je bláhový, otázkou bude cena... jinak to je bezesporu moc zajímavé auto...
R1SK3R
mě na s2000 mrzí to omezení toček, kdyby to pustili až k 10 000 tak by se možná i starší wrca mohli divit
teď je to tušim 8300 a váha 1100kg!? nechat to snížit na tunu tak je to super raketa
Ale i tak si myslim že to bude vysoce zajímavá kategorie. Už je
Corolla
Punto
Lada
Polo
Renault
Co jsem četl tak KAPS vyvýjí převodovku pro Imprezu S2000
Škoda do toho doufám taky půjde plus 207 tak by to mohlo být zajímavější jak tři značky ve WRC
MravenecZ
20.03.2006, 09:30
Já jen doufám, že s2000 nenahradí WRC.
Myslím si,že S 2000 nenahradí WRC.Proč by jinak do toho šla Suzuki,vracel se Citroen?Takže aspoň do roku 2010 to snad bude ok.
To jaryn:
S tím výčtem typů bych byl opatrný. Jediný vůz s mezinárodní homologací je zatím pouze Punto. Rusové sami říkají, že se na mezinárodní scénu nehrnou. Corolla i Polo jsou stavěné jednou firmou pouze pro mistrák v Jižní Africe a myslím, že ani jedno z těch aut nemá tu správnou oficiální tovární podporu. Renault čeká jestli jim homologaci povolí představenstvo a jediný vážný adept na vůz kategorie značky S2000 je Peugeot 207.
V této kategorii je plno nejasného a to nepomáhá vstupu automobilek.
Výsledky Abarthu v prvním podniku italského šampionátu jsou docela slibné, ..no a pokud cena bude do těch 150000 jurášů, tak to půjde, ne?
http://www.cioccosporting.it/ciocco_2006/index.php
1. Andreucci-Andreussi (Fiat Punto Abarth S2000), à 1h56'20"2
2. Cunico-Pirollo (Mitsubishi Lancer Evo IX), à 34"6
3. Cantamessa-Biondi (Subaru Impreza WRX Sti), à 46"6
4. Aghini-Cerrai (Subaru Impreza WRX Sti), à 49"8
5. Navarra-D'amore (Fiat Punto Abarth S2000), à 53"4
6. Longhi-Imerito (Subaru Impreza WRX Sti), à 58"4
7. Travaglia-Granai (Mitsubishi Lancer Evo IX), à 1'49"0
8. Perico-Carrara (Subaru Impreza WRX Sti), à 2'36"9
9. Ratiglia-Zanella (Mitsubishi Lancer Evo IX), à 3'03"9
10. Perego-De Luis (Subaru Impreza WRX Sti), à 3'18"1
Karbonyl
20.03.2006, 18:32
Fiat šel do FIA s žádostí o homologaci s tím, že se vědělo, že se to auto do cenového limitu prostě nevejde. Cena (klientského!!!) Punta S2000 ma být vyšší zhruba o 20% oproti limitu.
Tak tady je zatím jediné "video", které jsem na webu našel: http://www.puntopower.com/video/rally/ciocco2006_andreucci_01.mov
Nevíte někdo o lepších?
Video kratké, ale budou časem snad i delší. Ale i tak je super.Na brzdy je to nesrovnatelně lepší než PV. Na té stránce jsou i fotky http://www.puntopower.com/ciocco06_spaz.html a tady http://www.puntopower.com/s2000debuting.html
Nějaké fotky jsou ještě zde http://www.rallylinkserver.com/cgi-bin/ImageFolio4/imageFolio.cgi?direct=Rally/Ciocco_2006
Tak jsem nějaké video z Ciocco objevil tady:
http://fotoalbum2.aruba.it/rallyeco_com//photos/Rallychr32chr45chr32Videochr322006/Cioccochr32chr45chr32CIRchr322006/movies/Ps%203%20-%20classi%20N4%20A6.wmv
http://fotoalbum2.aruba.it/rallyeco_com//photos/Rallychr32chr45chr32Videochr322006/Cioccochr32chr45chr32CIRchr322006/movies/Ps%207%20-%20classi%20N4%20A6.wmv
VIDEO z Ciocca - Smyky
http://www.rallyracing.it/assets/video/ciocco%202006.rar
rallyvoe
26.06.2006, 18:02
Honda taky chystá S2000? http://www.rallye-1.de/web/dm/artikel.php?newsID=6865&sid=
:-o :-D
sloní kýta
26.06.2006, 18:59
quote:
Honda taky chystá S2000? http://www.rallye-1.de/web/dm/artikel.php?newsID=6865&sid=
S jejich promáknutým systémem proměnného časování ventilů, beru-li v potaz restriktor v sání, a zároveň identické transmise pro všechny, proč ne?
Slaughter
27.06.2006, 02:28
quote:
a audi prej ma nakej projekt A8 ;)
rallyvoe
27.06.2006, 11:55
Byla by ale sranda udělat z této Hondy auto pro třídu S2000. To by se pak muselo psát Honda S2000 S2000 :-))))
A teď vážně:
http://www.rally-mania.cz/index.php?vypisVse=detail&id=926
http://www.maevad.wz.cz/undefined/smiley_425.gif
pár fotek
http://www.atollplus-racing.net/essais207s2000/index.html
Stejně to ***** jede a ***** to pojede. Počkejte až to uvidíte na Barumce, jak budete frflat.
quote:
Stejně to ***** jede a ***** to pojede. Počkejte až to uvidíte na Barumce, jak budete frflat.
Dobrá vychytávka! Které slova to eště umí? To mi tady asi ale nikdo nenapíše.
Velmi zajímavá fotogalerie se 40 obrázky Peugeotu 207 S2000.
http://box.motorline.cc/slideshow/show.asp?gallery=RALLYE%20|%20Test%20Peugeot%20207 %20S2000%20|%20Die%20besten%20Bilder
rallyvoe
29.06.2006, 13:58
quote:
Velmi zajímavá fotogalerie se 40 obrázky Peugeotu 207 S2000.
http://box.motorline.cc/slideshow/show.asp?gallery=RALLYE%20|%20Test%20Peugeot%20207 %20S2000%20|%20Die%20besten%20Bilder
To je na Col de Turini?
Video s testů nového Pažouta: http://frontibus.free.fr/compteur/clic.php3?url=frontibus3.free.fr/videos/LTV_testing_207_s2000.zip
http://www.smiley-channel.de/grafiken/smiley/fahrzeug/smiley-channel.de_fahrzeug104.gif
rallyvoe
05.07.2006, 10:24
quote:
Video s testů nového Pažouta: http://frontibus.free.fr/compteur/clic.php3?url=frontibus3.free.fr/videos/LTV_testing_207_s2000.zip
http://www.smiley-channel.de/grafiken/smiley/fahrzeug/smiley-channel.de_fahrzeug104.gif
Gilles ještě s helmou Red Bullu :-)
Miiichal
05.07.2006, 12:04
auto sice docela hezký,ale zvuk toho motoru mi připadá takovej moc malorážkovitej:-)
Ale řekl bych,že Punto je hezčí
Test Peugeota na šotolině-foto.
http://www.rally-mania.cz/index.php?vypisVse=detail&id=1019
Kdo by měl odkaz na jakékoliv video vozů S 2000 tak ať je dává sem. Myslím ze soutěží, ne z testování, to už asi všichni viděli.
quote:
auto sice docela hezký,ale zvuk toho motoru mi připadá takovej moc malorážkovitej:-)
Ale řekl bych,že Punto je hezčí
Ono už Punto S1600 bylo podle mě nejhezčí ve třídě... A Nové Punto je bombový už v sérii. No uvidíme, kdo vyhraje, až pojedou spolu (nebo proti sobě..).
sloní kýta
25.07.2006, 17:23
quote:
quote:
S jejich promáknutým systémem proměnného časování ventilů, beru-li v potaz restriktor v sání, a zároveň identické transmise pro všechny, proč ne?
tedy to se divím, a to velmi, že mne nikdo za tu dobu, co tu ten příspěvek visí, nestrhal za to proměnné časování. Přece dobře víme, že u S2000 být nemůže.
rallyvoe
26.07.2006, 21:47
quote:
quote:
quote:
tedy to se divím, a to velmi, že mne nikdo za tu dobu, co tu ten příspěvek visí, nestrhal za to proměnné časování. Přece dobře víme, že u S2000 být nemůže.
Je ale zajímavé, že se Honda do S2000 nepouští, nový Civic TypeR je pro to jak dělaný, je i trochu podobný Grande Puntu.
Honda má dost starostí v F1, navíc v Rally nikdy nebyla. Spíš mě mrzí nečinnost Nissanu, když Renault je taky angažovaný v F1 tak by to byl ideální korncernový doplněk.
Test 207 S2000 a vypadá to značně dobře! Myslím, že na šotolině předčí Fiat, ale jen myslím...
http://www.1max2rallye.net/gestion_videos/description.php3?id=272
Tady prodávají Polo S2000 za 235 tis. euro!!! Docela mastné, ne? a všiměte si roku výroby.
http://www.rallycarsforsale.net/
Jinak tady foto Jineho Pola S2000: http://www.renegeorges.be/
pak dáte WELCOME, pak vpravo PICTURE GALLERY...
Zas tak moc ne, kdyz vemes v uvahu kolik stoji spickova s1600, jo a slysel sem ze future world by nejaky pola mel koupit na pronajem...otazkou zustava jejich konkurenceschopnost...na sotoline to jde, ale na asfaltu....?..
Takže si to trochu shrňme:
Fiat Punto S2000 - myslím si,že ukázal hodně velkou konkurenceschopnost této nové třídy proti PV, se kterýma se má srovnávat.Fiat ma navíc proti konkurenci rok najeto.Uvidíme co pojede továrna příští rok...
Peugeot 207 S2000 - na toto autíčko jsem hooodně zvědavý. Uvídíme jaké bude mít časy a výdrž jako předjezdec! Doufám že neou mít problémy s brzkou homologací.
VW Polo S2000 - v Evropě zatím velká neznámá. Ale věřím, že to auto v Belgii poladí na konkurenční závoďák!
Toyota Corolla S2000 - snad se taky brzo dostane na starý kontinent nějaký speciál. Snad by něco mělo jet v Itálii?!
Dacia Logan S2000 - na testech zajímavé auto, jaká je jeho budouctnost?
Lada S2000 - auto už jezdí v ruském mistráku a snad tam taky prohání PVčka...ale pojede s tím továrna i něco venku?
a další?
Škoda Fabia S2000 - auto se už staví, otázkou je jeho kvalita a hlavně doba,kdy poprvé nastartuje...
Jsme moc zvědav,jak to nakonec dopadne. Každopádně,po "odchodu" A8 a F2 je to zase pořádné áčko a ty auta všechny vypadají hodně atraktivně! Tak snad nám přijedou příští rok do Zlína:)
Kde jsi slyšel, že se staví Fabia s2000? Hoď nějaký odkaz nebo důkaz...
Tak premiéra Fiatu Punto Grande S2000 v MS vyšlo asi tak, jako premiéra Škody Octavie WRC v MS.
----------------------------------------------
RALLY - věc, kterou opravdu žeru... http://www.smiley-channel.de/grafiken/smiley/nahrung/essen/smiley-channel.de_essen003.gif
quote:
Z důvěryhodného zdroje mám info, že se v ŠM upravuje kastle nové Fabie a přijdou do ní "vnitřnosti" z jihoafrického Pola S2000.
No,jenomže Punto mělo na premiéru hooodně špatné podmínky:)
Ta moje info je od hodně dobře informovaného zdroje, nová Fabka už by měla být v česaně a tam se pro ni připravuje nový kabátek...o vnitřnostech nic nevim.
Tomáš 99
17.10.2006, 09:35
Pokud bude fabia S2000, to bude luxus.
richie08
18.10.2006, 04:31
quote:
quote:
Z důvěryhodného zdroje mám info, že se v ŠM upravuje kastle nové Fabie a přijdou do ní "vnitřnosti" z jihoafrického Pola S2000.
Takze zase navrat nesmrtelneho 20V. Ono asi nic lepsiho k dispozici stejne neni. Jsem zvedavy kdo se tentokrat ujme "ladeni" motoru. Protoze u S2000 hraje motor vetsi roli nez u WRC, odcela se toho bojim. Ale jinak zprava, motorsport zije!
Více by se mi u Škody zamlouvala varianta S1600. Mají s tím daleko větší zkušenosti i úspěchy, něco rozpracoval Impromat p. Brůzla,navíc S2000 pořád vypadá dost nejistě. S1600 tu je již několik let, obliba JWRC je poměrně vysoká a s menším obsahem se Škodováci dokázali poprat lépe. No uvidíme, rozhodně 5ti ventilový motor moc nadšení ve mě nevyvolává.
Ve včerejším SM je článek od faceliftu Octavie a píše se ram o návratu motoru o objemu 1,8, ale přepracovaným a tentokrát se čtyřmi ventily na válec. Tento motor by se dal použít, no ne?
Kouril st.
18.10.2006, 15:07
Aby se předešlo dalším spekulacím ve Vašem tematu : motor Fabia S 2000 2.0 16 V FSI,
dodavatel fa.Lehmann Motorentechnik
Je otázka,jestli se na ten objem 2.0 dostanou zdvihem nebo vrtáním. Podle toho pak bude vypadat charakteristika motoru. Myslím si, že pokud ma motor tahat vsechna čtyři kola, měl by chodit uz od spoda, aby se výkon líp přenášel na podklad.
quote:
Aby se předešlo dalším spekulacím ve Vašem tematu : motor Fabia S 2000 2.0 16 V FSI,
Zdroj?
to Cj: Ja myslim ze se da pouzit jakykoliv koncernovy motor. Jestli je pravda ze za vyvoj motoru bude zodpovedny Lehmann, tak by to nemuselo byt spatny protoze s atmosferickymi motory maji vic zkusenosti...dost delali s okruhovymi...
Stejne bych byl radsi kdyby je delal Ivan Matousek...
richie08
18.10.2006, 18:49
quote:
Ok, predpokladal jsem ze kdyz vnitrnosti z Pola S2000 tak i 20V motor.
Ale nevim jestli to je dobra zprava. Vzdyt Lehmann nema ani svuj web (zadny jsem alespon nenasel). Nejvic mne zneklidnuje to, jestli pouzivaji pro ladeni nejaky poradny simulacni software, treba GT-power. Jestli ne, pak to zakonite dopadne stejne jako s Bruzlovou Fabii :-(
Ale tak jako tak to bude pekne pokoukani, akorat vysledky zase nebudou.
Upravil - richie08 18 Oct 2006 18:53:49
quote:
Ve včerejším SM je článek od faceliftu Octavie a píše se ram o návratu motoru o objemu 1,8, ale přepracovaným a tentokrát se čtyřmi ventily na válec. Tento motor by se dal použít, no ne?
Pokud vím, tak toto je odvozená varianta od Motoru 2.0 TFSI, takže s pětiventilem nemá společného vůbec nic, naštěstí...
Díval jsem se na ewrc video z Turecka a po záběrech Punta(Mimochodem za ně děkuju, na Eurosportu o tom nebyla ani sekunda), bylo dost znát handicap S2000 ve vracečkách. Když potřebují rychle ze zatáčky ven,musí čekat, až se jednička vytočí a to trvá zatraceně dlouho. Jinak od jedničky dál už absence turba není tak na závadu, ale ty vracečky! U S2000 bych 1.rychl.stupeň ještě rozdělil na dva:-). Ale fakt, beze srandy.
MravenecZ
23.10.2006, 15:22
quote:
Díval jsem se na ewrc video z Turecka a po záběrech Punta(Mimochodem za ně děkuju, na Eurosportu o tom nebyla ani sekunda), bylo dost znát handicap S2000 ve vracečkách. Když potřebují rychle ze zatáčky ven,musí čekat, až se jednička vytočí a to trvá zatraceně dlouho. Jinak od jedničky dál už absence turba není tak na závadu, ale ty vracečky! U S2000 bych 1.rychl.stupeň ještě rozdělil na dva:-). Ale fakt, beze srandy.
Přesně ten stejný dojem z toho mám já. Pro mě osobně to je lehké sklamání. To auto na mě působilo jako trochu lepší s1600 a to je v porovnání s WRC sakra málo. Doufám, že není pravda co se proslýchá a že tohle není budoucnost MS a že ty drahé obludy WRC ještě budou dlouho jezdit. Na šotolině je lepší pohled na dobré enko s dobrým řidičem. Jediné pozitivum je, že tenhle paskvil mohou dělat i výrobci, kteří nemají ve výrobním programu auto vhodné pro přestavbu do PV.
Freddy a polo:
http://www.freddyloix.com/nieuws/images/polo.JPG
Co to je za divnej příspěvek .... tkže dle tebe dvoukola by měla mít výkon v e vysokejch otáčkách nedělala nic jinho než hrabala?
quote:
Je otázka,jestli se na ten objem 2.0 dostanou zdvihem nebo vrtáním. Podle toho pak bude vypadat charakteristika motoru. Myslím si, že pokud ma motor tahat vsechna čtyři kola, měl by chodit uz od spoda, aby se výkon líp přenášel na podklad.
ty krávo tak to je hustá fotka ty němci se nezapřou
quote:
Freddy a polo:
quote:
quote:
Freddy a polo:
Na týhle fotce není mnoho německého ... Fredy je Valon z Belgie, Polo S2000 je z Jižní Afriky a provozovat ho bude Belgický tým.... a bůh ví, jestli sériový model pro jeho stavbu nebyl vyroben v Portugalsku.
quote:
Freddy a polo:
Se chystá na mimoňský války?
A tady je zase Freddy a Polo, ale tentokrát video:
http://www.photos-motorsport.be/videos/TestLoix2006.wmv
Už jo, ale když jsem ho odtud zkoušel, tak nefungoval :-(. Asi nějaký krátkodobý výpadek serveru nebo co ....
richie08
29.10.2006, 20:31
Ale jezdi to pekne. Je na to lepsi pokoukani nez na S1600. Zaplat panbuh za ten zadni nahon!
quote:
... a bůh ví, jestli sériový model pro jeho stavbu nebyl vyroben v Portugalsku.
V Bratislavě!?!
ale ne chápeš já myslel jak tovypadá když se z typicky německýho auta jako je vw udělá závoďák .. prostě to vypadá divně strašně mohutně ... ale je to pěkné
quote:
quote:
quote:
Freddy a polo:
Na týhle fotce není mnoho německého ... Fredy je Valon z Belgie, Polo S2000 je z Jižní Afriky a provozovat ho bude Belgický tým.... a bůh ví, jestli sériový model pro jeho stavbu nebyl vyroben v Portugalsku.
richie08
31.10.2006, 03:23
:D Tak to je ulet. Trinactileta pubertacka by to nepopsala lepe :)
Upravil - richie08 31 Oct 2006 03:23:46
quote:
Zní to docela dobře.
GO Czechs GO
Noo kua,mě se to Polo líbí:-Dale stejně bych radši WRC:-D
Rallye zdar,Krestovi zvlášť!!!Go Petlíci Go!!!:-D www.rallyfans.info
sloní kýta
08.11.2006, 04:32
ani jsem netušil, že S2000 můžou mít řiditelnou zadní nápravu, viz. Peugeot.
Nevíte náhodou o kolik °? Bude jí mít škůdka taky?
http://www.pf-rallyfoto.cz/Condroz/Bouffier306.jpg
Nevšimli jste si, že je Freddy dost podobnej jednomu našemu superstárovi? Jinak jede to hezky, hlavně z toho kopce :D
quote:
Upravil - finn 08 Nov 2006 09:03:03
quote:
Nevšimli jste si, že je Freddy dost podobnej jednomu našemu superstárovi? Jinak jede to hezky, hlavně z toho kopce :D
quote:
Upravil - finn 08 Nov 2006 09:03:03
Z kopce jede dobře i kolečko s bramborama...jen to nemá brzdy:-D
Rallye zdar,Krestovi zvlášť!!!Go Petlíci Go!!!:-D www.rallyfans.info
RED se trochu o Toyotě rozepsal na svých webovkách..
http://www.redworldrally.com/index.php?SectionID=13&SubSection=0&SectionName=TOYOTA
..s cenou jsou myslím na limitu, ne?
quote:
RED se trochu o Toyotě rozepsal na svých webovkách..
http://www.redworldrally.com/index.php?SectionID=13&SubSection=0&SectionName=TOYOTA
..s cenou jsou myslím na limitu, ne?
+12% B)
quote:
ani jsem netušil, že S2000 můžou mít řiditelnou zadní nápravu, viz. Peugeot.
Nevíte náhodou o kolik °? Bude jí mít škůdka taky?
http://www.pf-rallyfoto.cz/Condroz/Bouffier306.jpg
Ta reklama se k tomu náramně hodí :-)
Tak fába S2000 by měla být hotová a tento týden být v německu na nějaké předváděčce u vedení VW a potom tomu dají buď zelenou nebo stop! Tak doufejme, že to projde.Prý se snad VW nelíbí polo a ta¨k by prý měli preferovat škůdku. No uvidíme.
sloní kýta
18.11.2006, 18:44
quote:
Tak fába S2000 by měla být hotová a tento týden být v německu na nějaké předváděčce u vedení VW a potom tomu dají buď zelenou nebo stop! Tak doufejme, že to projde.Prý se snad VW nelíbí polo a ta¨k by prý měli preferovat škůdku. No uvidíme.
Tak Ti ani nevím, zda je to zpráva dobrá, či špatná. Když ve VW budou teprve vybírat ze dvou zel to menší...
No, prostě jsem stále doufal - měl naději -
přes to, co kázal rozum, že snad to bude WRCko. Proto ta skepse. Teď dát na modlení, ať to není horší jak fión.
Upravil - sloní kýta 18 Nov 2006 18:59:16
quote:
no doufám že to bude pořádný nářadí...né že bych tomu nějak moc věřil!ale pozor na potenciál
Rallye zdar,Krestovi zvlášť!!!GO KRESTA GO:):D
www.rallyfans.info
Ta info zní logicky. Proč se nevyvíjí S2000 přímo u Motorsportu, ale v Česaně? Nejsou lidi, to je jasné. Proč nejsou lidi? Projekt nemá jistotu realizace. Pokud Škoda S2000 ve vlčím hrádku zaříznou tak to bylo aspoň cvičení pro vývojáře. radost z toho nemám, ale asi je to tak.
Ale nevěřím v to, že střeva z Pola S2000 budou uvnitř Škodováckého závoďáku. Podoná situace už tu byla Cordoba x Octavia WRC a taky se tam nekopírovalo.
http://www.foxrallyteam.cz
Pelikáne nebudou,už tam jsou....
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.