PDA

Zobrazit v plné verzi : Rallye Lausitz 2008

Harald Ludanek
15.09.2008, 11:17
Tak se nám blíží letošní ročník Rallye Lausitz.
Jedná se o velmi povedenou šotolinovou soutěž nedaleko českých hranic, kde startují i mnohými z vás opovrhované vozy WRC :D
Rally se koná ve dnech 17. - 18. října, přesný itinerář je zde (http://www.rrc-lausitz.de/level9_cms/download_user/ZeitplanDRM.pdf).
Jako vždy je pořadatel skoupý na informace, ale z vlastní zkušenosti lze prohlásit, že to rozhodně není závadou.
Bez větších problémů lze během soboty stihnout čtyři RZ, jen po loňské zkušenosti doporučuji se předzásobit nějakou svačinou, během celé rally jsem viděl jen jeden stánek s wursty (výtečnými), u kterého se tvořila ohromná fronta.
Tak kdo z vás tam vyráží? Doufám, že bude na místě opět přítomen i AlesGute, který loni na skoku bavil svými úvahami početné české fanoušky. :)

standak
15.09.2008, 16:50
Naše banda se tam chystá. Ještě to sice není na 100%, ale spíš jo. Hlavně to záleží na tom, jestli nás ABX a ralmen jakožto "ostřílení mazáci z loňského Lausitzu" vezmou do vleku ;)

Podle toho co nám vyprávěli, to určitě stojí za shlédnutí... Nehledě na to, že to máme ještě o 100km blíž než do Zlína.

MravenecZ
15.09.2008, 16:55
Lausitz určitě super soutěž. Atraktivní a dobře přístupná pro diváky. Je možné vidět jak hodně WRC, tak Trabanty, Volva, či BMW na šotolině, a to je taky palba. Navíc tam pojede i několik posádek z čech ;)

ufozt
16.09.2008, 00:25
Pro doplnění méně bádavých, oficiální stránky Rally Lausitz 2008: http://www.rrc-lausitz.de/

Míla
16.09.2008, 10:01
Jak píšeš, němci jsou skoupí na info a v kombinaci s mou velmi malou znalostí němčiny jsem se nedopátral žádného seznamu přihlášených - zejména mně zajímá počet WRC, takže jestli si někde našel odkaz na tuto informaci, prosím vlož to zde, budu tě všude chválit, děkuji...

maevad
16.09.2008, 11:09
Chtěl bys seznam přihlášených měsíc dopředu? To neklapne...

Martin
16.09.2008, 13:20
Jak píšeš, němci jsou skoupí na info a v kombinaci s mou velmi malou znalostí němčiny jsem se nedopátral žádného seznamu přihlášených - zejména mně zajímá počet WRC, takže jestli si někde našel odkaz na tuto informaci, prosím vlož to zde, budu tě všude chválit, děkuji...

wrca jsou zde relativne hojne zastoupena diky holandskym posadkam okolo tymu Weverse, Van Eldika, apod. takze doufejme, ze prijedou i letos. Kazdy rok navic prijede nejaka ta lahudka, v letech minulych napriklad Jonsson, Ostberg, apod... Na tech strankach uz by mohli nekdy zapracovat, loni jsem tam jel taky "na slepo" a program s mapama si zakoupil az v miste deni.

jim1795
17.09.2008, 09:23
Na Lausitz se už těším, vyrážím s kolonou Osekfans a jelikož jsem zatím do auta sám, vyhlašuji konkurz na spolujezdce. Takže nabídky na e-mail, který mám v profilu.

wrc_sklendy
17.09.2008, 22:13
Ahoj Rallyfandové.Ti z vás co už někdy zavítali do Lausitzu,nevíte něco o cenách.Kolik stojí Permice nebo co tam vůbec mají.Kde se dobře stanuje a jestli nemáte někdo z vás GPS souřadnice.Díky

Harald Ludanek
17.09.2008, 22:37
Vstupenka na jeden den je za 5 euro, na oba dny za 8.

Jinak RZ se nacházejí jak na jih od města Boxberg/Oberlausitz (http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=51.429825,14.652672&spn=0.13207,0.363922&t=h&z=12) (v okolí toho jezera), tak i na sever (u toho povrchového dolu). Přejezdy jsou minimální, v pohodě se v sobotu stíhají 4RZ. V pátek se jedou dvě a na německým fóru se píše, že se jedna asi bude rušit, takže by se jela jen jedna a jet tam kvůli jedný RZ už v pátek večer, no nevím.

wrc_sklendy
17.09.2008, 22:51
Děkuji za info.A co vy?Jedete?

Martin
18.09.2008, 09:44
na německým fóru se píše, že se jedna asi bude rušit, takže by se jela jen jedna a jet tam kvůli jedný RZ už v pátek večer, no nevím. a nepsali tam i duvod proc se bude rusit? nebo hod prosim link na to forum...neni to snad nejake pravidlo, loni se taky prvni zkouska rusila mam takovej pocit...ja chtel jako loni jet na oba dny, ale tohle me mozna presvedci o opaku. Skoda, ze se v patek nepojede za tmy, sotolina v noci je uzasna, nezapomenu jak me loni Ostberg par metru po startu druhe RZ kompletne ohazel kameny:) a pak na okruhovce Tagesanlagen Reichwalde v jednu rano pri jednom stupni celsia v silnym vetru, huh...to uz ani ty bokem litajici volva nezahraly:P
jinak pro zvedave, vyhrabal jsem lonskou startovku, letos bude slozeni asi podobne http://www.sportas.de/ergebnis/index.php?inhalt=ergebnisausgabe&rallye=IL07&datei=TEIL

Harald Ludanek
18.09.2008, 12:00
Link na diskuzi o Lausitzu v německém fóru je zde (http://www.rallye-magazin.de/forum/showthread.php?t=10499).

ralmen
19.09.2008, 20:38
Naše banda se tam chystá. Ještě to sice není na 100%, ale spíš jo. Hlavně to záleží na tom, jestli nás ABX a ralmen jakožto "ostřílení mazáci z loňského Lausitzu" vezmou do vleku ;)

Podle toho co nám vyprávěli, to určitě stojí za shlédnutí... Nehledě na to, že to máme ještě o 100km blíž než do Zlína.
já jedu! Ale hlavní rozhodnutí bude mít ABX, jakož to majitel auta a loňský účastník.. mě premiéra čeká teprve letos.. ale co vím já (pokud se situace nezměnila) tak ABX s tím počítá.. takže by se mělo jet na 90% a počítáme i s váma :)

John206WRC
19.09.2008, 22:38
Neměl by někdo mapy z loňského roku?
Tuhle rally nesmim vynechat, hodnotím ji jako nejlepší, kterou jsem loni navštívil.
Zajímá mi, kde se nechízí ten obří jump, nějak jsem zapoměl, jestli je to u Mühlrose nebo Weisswasseru:I
A vypadá to, pokavaď slovo rundkurs je okruh, že letos se tak pojede Klitten-Uhyst. Loni jsem tam byl zavřený mezi 2 pěknými místy - jedno bylo vedle jezera, kde naproti byla elektrárna. Auta jela rovně při kolejích, dobržďovala do pravé zatáčky (pěkný pohled na trabanty a podobná vozítka, dobře rozhozená při brždění), pak přejeli asfalt zabočily doleva a pokračovali rovně dál při jezeře. A druhý místo je na videu ewrc - levý vracák ze šoto na asfalt.
Uvažuju o tom, že letos bych se podíval na to první místo zas, pokud se to pojede.
A neměl by někdo nějaký tip na zkoušku Nochten-Sprey?

ABX
20.09.2008, 21:36
...Hlavně to záleží na tom, jestli nás ABX a ralmen jakožto "ostřílení mazáci z loňského Lausitzu" vezmou do vleku ;).

To je jasný, že vás vezmem do vleku. Minimálně vám to dlužíme za Deutschland a za Barumku, kde jsme se vozili ve vaší koloně, aniž by jsme museli pomýšlet na jakoukoliv logistiku :) Teď jen promyslet, kdy pojedem. Minule jsme jeli už v pátek a viděli jsme jednu RZtu. Byla docela zima, ale dostatečný množství alkoholu se o to celkem postaralo. Když jsme pak stavěli stan, tak byla teplota na nule. Kdyby jsme jeli v sobotu, tak musíme vyrazit hodně brzo ráno.

Co se týká map, tak si pamatuju, že loni jsem čekal, až je vyvěsí na stránky - neúspěšně. Jeli jsme tedy "naslepo". Na místě jsme našli servis, ale po programu ani památky a organizátoři neměli moc tuchy, kde se RZty jedou. Pověsili jsme se za nějaké WRCko, že nás zavede na start. Po chvilce to ale vpálilo na šotolinu do lesa a my jen koukali, jak nám rychle mizí :) Nakonec jsme nějakym záhadnym způsobem našli ceduli označující příjezd k RZ a tam program koupili. Myslím, že většinu z něj mám v autě, tak pokud tam najdu mapy, tak je nafotím a časem je sem přidám.

standak
21.09.2008, 13:13
....Teď jen promyslet, kdy pojedem. Minule jsme jeli už v pátek a viděli jsme jednu RZtu. Byla docela zima, ale dostatečný množství alkoholu se o to celkem postaralo. Když jsme pak stavěli stan, tak byla teplota na nule. Kdyby jsme jeli v sobotu, tak musíme vyrazit hodně brzo ráno....Zrovna jsme to řešili teď o víkendu na Příbrami. Shodli jsme se na tom, že mrznutí ve stanu asi vynecháme a vyrazíme v sobotu brzo ráno (cca kolem 4 hod). Sice neuvidíme v pátek 2 erzety, ale přeci jenom to v půlce října na spaní venku není moc ideální :)

Medvěd
21.09.2008, 14:57
Loni jsme jeli brzy rano jen na sobotu, program se dal koupit v tom meste co byl servis na pumpe uplne bez problemu.

Harald Ludanek
21.09.2008, 21:12
Tak jsem se včera vypravil na Příbram a nutno říct, že po shlédnutí té hrůzy (která se nazývá MMČR) a "špičkových speciálů S2000" se na Lausitz a na WRCa těším jako malej kluk :D
Doufám, že dorazí stejně jako loni i Medvěd, svou účast mi hlásili i kluci z Oseka, tak se tam sejdeme. Jo a naše skupina jede jen na sobotu, kvůli jedné RZ se tam nepoženeme už v pátek na noc.

alesk
22.09.2008, 06:37
...svou účast mi hlásili i kluci z Oseka, tak se tam sejdeme...

:-0 Nevím komu jsme co říkali, ale nejsi ty nějakej tajnej agent :D? Podle tvého hodnocení MMČR sice asi tuším, ale kdyby jsi napsal, kde jsme ti to prozradili byl bych v obraze ;).

Martin
22.09.2008, 11:02
Zajímá mi, kde se nechízí ten obří jump, nějak jsem zapoměl, jestli je to u Mühlrose nebo Weisswasseru:I

ten skok je u Weiswasseru, konkretne kdyz vyjizdis z mesta na jih (kolem servisu) tak v prvni leve za mestem doprava (resp rovne) zbytek uz te navede, bude tam proudit spousta aut

standak
22.09.2008, 15:03
Nevím komu jsme co říkali, ale nejsi ty nějakej tajnej agent :D?....Harald asi myslel tohle (http://forum.ewrc.cz/showpost.php?p=284775&postcount=2)? Jestli ne, tak mi asi taky něco uniklo. Nebo, že by...?

John206WRC
23.09.2008, 00:45
4Martin: Díky, tam už vím kam:)

Harald Ludanek
23.09.2008, 01:14
Tak jsem se byl podívat u Helmutů ve fóru.
Podle jejich info má Dobberkau startovat s Porsche, což by bylo super ;)

Pak ale naši dederonští sousedi diskutují o tom, že podle nich pojede v Lausitzu Kopecký s Fábií, což je logické, když na tratích této rally to auto už Škodovka testovala. :D

standak
23.09.2008, 10:42
Obojí by byla bomba! Tomu druhému ale upřímně moc nevěřím...

ralmen
25.09.2008, 22:13
pro FansOsek: takže i my se rozhodly jet až ráno.. takže se počítám střetnem někde po cestě..:) ale to spíš musí dohodnout ABX já si v autě jen vezu .... :)

wrc_sklendy
26.09.2008, 09:18
Ahoj kluci (ralmene) jesli pojedeme tu sobotu tak jsem to pocital jet mezi 3 - 4 hod ranni. Navigace mi to spočítala okolo 4 hodin jízdy. Tak nevím.Ale už se na tem mazec těšim.Ahoj

Harald Ludanek
29.09.2008, 21:57
Tak Kachle dneska potvrdil, že pojede s Porsche GT3.
Podívaná to asi bude zajímavá, hlavně když psal že na to nemá šotolinový gumy, takže místo nich pojede na zimních :D

Plhus
29.09.2008, 22:38
I s hrotama?? :)

Martin
29.09.2008, 22:46
Tak Kachle dneska potvrdil, že pojede s Porsche GT3.
..o jedno potencialni wrco min, ale i tak jsem na nej zvedavej, hlavne na jeho letove faze s timhle autem na superjumpu jestli tam dojede... jinak snad prijede i Ostberg, v planu Lausitz ma...

Harald Ludanek
29.09.2008, 23:20
Ostberg nepřijede, tady (http://www.madsostberg.no/index.php?open_menu=4&page=terminliste&t=2008) je seznam jeho rally pro letošek, ale účastní se jen těch, kde je uvedeno za soutěží "M".

Martin
30.09.2008, 10:38
aha, tak to eMko jsem tam nezkoumal, diky... skoda

MravenecZ
30.09.2008, 11:06
Kolik očekáváte českých posádek? Pro čechy letos bohužel šotolinka na Waldwiertel rally koliduje se setkáním mistrů v Sosnové a tak předpokládám, že se někdo bude chtít sklouznout na pěkné šotolce Lausitz rally.

Martin
30.09.2008, 11:36
minimálně kolem pěti posádek bych očekával, určitě i více by se mohlo sejít, někteří pojedou pro body do Lausitz Pokalu. Řekl bych, že na startu se určitě objeví Mifka, Tošovský, kdo dál? mohl by přijet Sýkora...?

alesk
30.09.2008, 11:40
Kolik očekáváte českých posádek?...

Něco se plánovalo u Semerádů, takže předpokládám, že Máca se nám ukáže :P (můžeš potvrdit nebo vyvrátit?). Tóša jezdil Lausitz pravidelně, tak uvidíme. Já budu doufat v hojnou českou účast, aby bylo komu fandit. Kdyby jich bylo alespoň 5 vůbec bych se nezlobil.

standak
30.09.2008, 12:14
Kolik očekáváte českých posádek? Pro čechy letos bohužel šotolinka na Waldwiertel rally koliduje se setkáním mistrů v Sosnové a tak předpokládám, že se někdo bude chtít sklouznout na pěkné šotolce Lausitz rally.Ne, že bych jim to nějak přál, ale pro nás co se chystáme pouze na Lausitz a nikoliv na Waldwiertel je to jen a jen dobře ;)
A na Kahleho se vážně těším!

MravenecZ
30.09.2008, 12:52
Něco se plánovalo u Semerádů, takže předpokládám, že Máca se nám ukáže :P (můžeš potvrdit nebo vyvrátit?). Tóša jezdil Lausitz pravidelně, tak uvidíme. Já budu doufat v hojnou českou účast, aby bylo komu fandit. Kdyby jich bylo alespoň 5 vůbec bych se nezlobil.Vyvracet nebudu. :)

brouk.pytlik
30.09.2008, 21:01
Co Macek s Corollou, ten nepřijede?

Martin
01.10.2008, 14:25
loni jel... Luzicke jel letos taky, Karkonoski nevim... vubec bych se nezlobil... a jestli prijede i Maca, coz je v ramci vyvoje talentu na sotolinovych tratich zadouci, tak to bych se tesil o mnoho vic, Nemcici na lancerech jsou az na par vyjimek orezavatka;)

chryby
01.10.2008, 15:39
moc diplomaticky s´to nenapsal, ale je pravda, že na lausitz bejval v PV tóša dycky za kinga.... :)

Harald Ludanek
01.10.2008, 23:15
Tak právě čtu, že na RZ 8 a 9 bude brod! :P

standak
02.10.2008, 13:50
Lokalizovat (nejlépe GPS) a podělit se s kamarády... :)

stanis
02.10.2008, 14:00
Píšou to Helmuti na webu, takže to asi moc lokalizovat nejde... Jen nevím, jestli to bude stejně jako s tím skokem - že vykopou jámu a nalejou tam vodu :D

Martin
02.10.2008, 15:03
:D ...asi bych to taky tak videl... ono kdyby na to prislo, tak v tech jejich obrovskych dolech by sla postavit treba i nejaka pekna specialka a la Killeri

John206WRC
02.10.2008, 16:44
Připojuji se k názoru stanise, určitě to bude umělý. Dobrý by bylo, kdyby to bylo vše při jednom - skok a dopad do vody:D

Harald Ludanek
02.10.2008, 22:18
Tak jsem tu z dalšími informacemi z Helmutova.

Tak brod bude skutečně umělý a bude se nacházet kousek za skokem, mezi nimi má být zatáčka, která se pojede bokem, celé se to bude nazývat "Lausitz Arena". Každopádně to nezní zle.

Zatím je přihlášeno 91 posádek a ještě není konec přihlašování. No a možná se dočkáme i nějakého toho překvapení ;)

wrc_sklendy
02.10.2008, 22:25
No?Tak to jsou dobré zprávy.A co ty češi,jedou nějací vůbec když jsi koukal na tu přihlášku.

stanis
03.10.2008, 01:29
Podle toho, co Harald svýma roztaženýma rukama naznačuje, by se tam mohl objevit jeden hodně zajímavý Čech...

alesk
03.10.2008, 06:29
Že by překvapení z MB :-0. Nenaznačuj, nenapínej }:)

Martin
03.10.2008, 08:51
ze by prvni sotolinova testovaci soutez pro fabku?:P v minulosti uz na tratich Lausitzu testoval Lindholm...

Martin
06.10.2008, 11:31
dnes by mela byt uzaverka prihlasek na Lausitz, jsem zvedav, kdy vyleze seznam prihlasenych. Kazdopadne posledni informace hovori o tom, ze se na startu objevi Gronholm... to je skvela zprava:) ...jen skoda, ze pojede s ponekud vyssim startovnim cislem8)

Harald Ludanek
06.10.2008, 21:24
Jenže to je Tobias Grönholm z Německa, co pojede s nějakou Corsou :D

rallyemedia24.de
06.10.2008, 21:47
Hello,

Grönholm's name was mentioned only as fun.
Today entrie is closing, we all hope that tomorrow comes the entrielist.

alesk
07.10.2008, 06:41
Vyvracet nebudu. :)

Tak v posledním odstavci (http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=9656) je potvrzen Mácův start. Jsem zvědav, jak si Máca povede při prvním startu na šotolině. Na asfaltu se na kluky kouká hezky, tak už se těším, co předvedou na šotolince, ale chápu, že při prvním startu to nebude žádná divočina.

Martin
07.10.2008, 10:18
Jenže to je Tobias Grönholm z Německa, co pojede s nějakou Corsou :D

jojoo, presne tak...:D ale urcite to bude taky strelec, s takovymhle jmenem...

Maca uz nejakej kilak na sotoline odjety ma (napr.Pelhrimov, testy), ale na sotolinovem podvozku s soto-gumama jeste nic, tak jsem taky moc zvedavej... divocina to urcite bude;)

Martin
07.10.2008, 10:59
naskenoval jsem lonske mapy, mozna by se mohly nekomu hodit, protoze vetsina zkousek je stejnych popr. podobnych. Nezamenovat harmonogram s letosnim rocnikem, ten je tady - http://www.rrc-lausitz.de/level9_cms/download_user/ZeitplanDRM.pdf

Harald Ludanek
08.10.2008, 16:41
Šest wrců, jedna 207, Kahle v Porsche a Ufozt jako předjezdec :D

A samozřejmě hvězda největší, Arminátor I. zase v Cayennu.

Prca
08.10.2008, 17:45
Nepletu-li se, tak Kuzajův třetí start s S2000, že by do třetice ... :D

Martin
08.10.2008, 19:21
paradni startovka, jaktoze jsem na ni nenasel Semerada? ... a jeste prekvapeni Slehy, ze je prihlasenej...

pejda
08.10.2008, 20:48
Máca jede. V Německu na jeho přihlášku "zapomněli", takže jsem tam volal a urgoval to. Po menším dohodování uznali chybu a slíbili mi, že ho tam dopíšou.

ripper85
09.10.2008, 14:50
nejede někdo z moravy a v sobotu a nemá náhodou v autě místo? jel bych.. snad i s někým zkušeným, který už tam byl a ví kam.. bo budu donucen jet sám... a to se mi v dojčlandu moc nece, kor dyž nevím kam... :) napiště gps souřadnice kde jste byli např. minule a tálo to za to... díky všem za tipy popř. nabídky

Harald Ludanek
11.10.2008, 23:03
Tak jsou známy ceny na letošní Lausitz:

program 2E
vstupné pátek 4E
vstupné sobota 6E
vstupné oba dny 9E

Harald Ludanek
12.10.2008, 23:21
Kdo ještě váhá jestli se vydat na Lausitz nebo ne, tak ať se podívá na fotky z testů na tuhle rally.
Čekají nás šotolinové orgie!

http://www.rallyefieber.de/vor1.jpg

http://www.rallyefieber.de/vor3.jpg

Zde (http://www.rallye-magazin.de/r/dm/galerien/2008/lausitz-test/index.html?tx_gooffotoboek_pi1[func]=thumb&tx_gooffotoboek_pi1[fid]=1&cHash=71c154361e) je další galerie z testů, zajímavá je hlavně tahle fotka:

wrc_sklendy
12.10.2008, 23:51
Dost dobrý,ať už jsme tam.Go go go Lausitz..

standak
13.10.2008, 12:35
Jen mě trošku straší, že se má zkazit počasí, ale vlastně mě to vůbec nepřekvapuje :) Když by bylo mokro, tak sice nebudem nažraný prachu, ale nerad bych se tam někde topil v bahně.
Škoda, že nebyl Lausitz už tenhle víkend, to by byla paráda...

bohemak
13.10.2008, 14:07
tesil sem se ze pojedu, ale nejak to nevyslo, hold co mam delat.

stanis
14.10.2008, 17:09
Kdo ještě váhá jestli se vydat na Lausitz nebo ne, tak ať se podívá na fotky z testů na tuhle rally.
Čekají nás šotolinové orgie!

Fotky vypadaj parádně, počasí měli taky krásný. Jenže když tam člověk jede naslepo, tak ví kulový, jak dobrý nebo špatný místo chytne. Teda kromě skoku, kde budou všichni...

MravenecZ
14.10.2008, 17:12
Tak si to dopředu najeď, a pak nám můžeš říct, kam máme jít ;)

petanprusa
14.10.2008, 17:54
No podle předpovědi tam má pršet zejtra a ve čtvrtek, ale v pátek už oblačno, v sobotu dokonce slunečno. Akorát maj bejt ráno mlhy, tak bacha na to, ať se tam někde nesrazíme až budem hledat ty RZ :))))))))))

jim1795
15.10.2008, 14:07
Ahoj.
Stále mám volná místa v autě. Odjezd od benzinky Ford v Žebráce v sobotu 3:30 ráno.
Jedu v koloně Osek Fans, takže kdo se chce svést, vyzvedneme i cestou.

ufozt
16.10.2008, 08:55
Budem to najíždět v pátek ráno(minimálně příjezdy ke startům), tak kdyžtak písnu stanisovi, a on to sem třeba hodí, když budete hodní.

stanis
16.10.2008, 10:35
Tady nikdo hodný není, proto to sem nehodím ;) Nebudu mít jak, někdy během dopoledne odjíždím. Ale určitě nějaké tipy napiš, budeme jen rádi!

CZ W202
16.10.2008, 11:03
Loni jsem byl na Lausitzu poprvé a ta soutěž mě nadchla, letos jsem se těšil taky, ale je mi blbě a mám ode dneška teplotu 38´C :-(( a k tomu potřebuju chodit do práce. Takže asi i s teplotou vyrazím, ale bohužel ne na celý den, to by mě nejspíš dorazilo úplně. Aspoň na 3-4 hoďky k trati musím, když to tam mám jenom nějakých 180 km a to až na posledních 50 km pořád po dálnici :-)

Jenom si už nevybavuju, jestli se dá páska na ruku jako univerzální vstupné zaplatit u vstupu na kteroukoli z RZ nebo ne? Loni jsem si pásku kupoval u vjezdu do servisu ve Weisswasseru, programy už na pumpách vůbec nebyly a poslední program s mapami jsem vykoupil (okolo 8.00 hod.) na ředitelství soutěže (v Boxbergu, pokud se nepletu). Můžete mi někdo osvěžit paměť, jak je to s prodejními místy programů s mapami a kde všude se dá koupit vstupné? Bude mi k něčemu loňský program s mapami, měnily se nějak významně tratě RZ oproti loňsku? Díky.

Martin
16.10.2008, 12:00
to CZ W202:

paska na ruku by mela platit kamkoliv, zalezi jestli koupis na oba dny (9E), nebo jen na sobotu (6E) presne uz si nevybavuju, ale krom servisu ji po mne loni chteli snad jen na jednom miste... takze mozna by to slo i bez ni, pokud se nechystas do servisu, jestli bude i letos cervena Sparkasse, tak pouziju lonskou, kterou jsem ciste nahodou nasel v bordelu jeste v neporusenym stavu:)

Programy by mely byt u benzinek v okoli (Weisswasser,Klitten,Boxberg,Rietschen,Hoyeswerda) ... vloni jsem uz v patek mel problemy a poridil az na druhe cerpacce.

jinak RZety jsou podle me nektere nemenne, muzes porovnat kilometraze z lonskeho programu s letosnim casovym harmonogramem http://www.rrc-lausitz.de/level9_cms...eitplanDRM.pdf

CZ W202
16.10.2008, 12:54
Martin:

Díky za radu. Já už asi loňskou pásku na ruku nenajdu, nicméně divil bych se, pokud by je meziročně nezměnili :-)

Jestli mi bude tak blbě jako dneska ráno, tak to beztak dopadne tak, že vyjedu až někdy v 10 dopoledne (v takovém případě by se mnou jeli i kamarádi, co rally in natura ještě neviděli a chtěli by, ale po páteční pařbě, kterou mají již delší dobu naplánovanou, by taky asi nebyly dřív než v 10 hodin ready). Což by znamenalo vidět 3 RZ - nejdřív polední Klitten - Uhyst, která je nejblíž příjezdové trase od Česka, pak kouknout do Weisswasseru na servis a pak 2x peciálka na okraji Weisswasseru. Jenom teda nevím, když v poledne přijedu na RZ Klitten - Uhyst, jestli tam bude někde k dostání ta páska za 6E...?

Angel
16.10.2008, 12:55
Ach jo, to mě teda mrzí že neuvídím ufouna v akci, zvlášť po té co se tak snažila vymyslet nejlepší variantu jak mojí maličkost přesunout do Lausitzu... (a že toho vymyslela hodně) :-)
Tak snad příště.... tož ať to šlape. A koukejte jí taky fandit, byť jede jen jako předjezdec :-)

standak
16.10.2008, 13:02
A koukejte jí taky fandit, byť jede jen jako předjezdec :-)Neboj, naši domácí spolujezdkyni (a to doslova ;)) přeci musíme podpořit.

ufozt: Jestli teda stanis nebude mít jak, můžeš to poslat mě - my jedem až v sobotu, takže v pátek to sem ještě můžu hodit...

Angel
16.10.2008, 13:08
já vím, já vím, však jsem u nich doma skorem jako doma :-))

rallyemedia24.de
16.10.2008, 15:48
Erik Korda get starting with his Impreza WRC 03

Martin
16.10.2008, 16:18
..nic moc mi to jmeno nerika, je to nejakej ten Korda, co jezdi(l) madarskej mistrak? nebo to je nejakej ten tenista...:)

Harald Ludanek
16.10.2008, 17:13
Mám letošní mapy, má někdo zájem?

petanprusa
16.10.2008, 17:19
Korda je maďar no...jestli fakt jede, tak je to skvely..... Akorát můžete mi nekdo osvetlit jak je to zase s tim harmonogramem. Jak jsou dva, jeden pro nemeckej mistrak, ten startuje dřív a pak pro national A a tam sou ty WRC, to jede po nich....pochopil jsem to dobře??

Martin
16.10.2008, 17:22

ze vahas... samozrejme zajem je...

ABX
16.10.2008, 17:51

Připojuju se k Martinovi, zájem o mapy je velkej. Snad nebudeš vydírat a šoupneš to sem :)

standak
16.10.2008, 18:03
Akorát můžete mi nekdo osvetlit jak je to zase s tim harmonogramem. Jak jsou dva, jeden pro nemeckej mistrak, ten startuje dřív a pak pro national A a tam sou ty WRC, to jede po nich....pochopil jsem to dobře??Podle mě je ten "osekaný" harmonogram pro čísla 101 a víc (jsou totiž i oddělená ve startovce) Ale ruku do ohně bych za to nedal. Harald určitě bude vědět víc - ale hned po tom co sem hodí ty mapy ;)

Mimochodem, netušíte někdo proč ve startovce je z prvních 50 čísel pouze 16 obsazených? Kdyby šli po sobě, tak budiž, ale vždyť je to jak noty na buben.

EDIT: Bude to zřejmě opravdu tak jak jsem psal - v harmonogramech je totiž rozdíl 70 minut, takže to bude opravdu od st.č.101.

stanis
16.10.2008, 18:17
Harald zatím mapy nehodil, tak hodím já: http://temp.stanis.info/rally/mapa-lausitz08.pdf. Enjoy ;)

standak
16.10.2008, 18:25
Stanis - Harald 1:0 ;) Děkujem!

stanis
16.10.2008, 20:06
Spíš 1:1, já je mám od Haralda... :)

Martin
16.10.2008, 20:52
nevite nekdo zda se tedy zitra pojede SS1 ci nikoliv? abych nemel po ceste zbytecnou honku...

Martin
16.10.2008, 22:42
odpovim si sam:) ...obe patecni RZ jedou jenom bodujici do nemeckyho sampionatu - od c.101 a az na druhe RZ startuje i zbytek pole - National A - po startovnim poli nemeckyho sampionatu... pokud se v tom nekdo vyzna, tak pochopil jsem to spravne?

petanprusa
16.10.2008, 23:25
takže od 101 platí ten druhej harmonogram.......ale ono je to stejně jedno, protože to jede jakoby hned za sebou ne ? :) takže když se budem řídit podle toho prvního, tak uvidíme WRC a hned po odjetí pole...podle druhyho harmonogramu pojedou escorti a trabanti :) na to se těšim snad nejvíc :) Loni by Trabanti uplně super

Martin
17.10.2008, 00:06
na trabiky se taky tesim, pamatuju vloni oranzovej, na skoku letel dobrejch patnact metru, neuveritelny videt tohle vozitko ve vzduchu...

Plhus
17.10.2008, 09:58
První fotky z Lausitzu:

http://www.rallye-magazin.de/r/dm/galerien/2008/lausitz-rallye/index.html

Harald Ludanek
19.10.2008, 13:50
Tak jsem se byl včera podívat na Lausitzu.
Opět pěkná soutěž, jen klasicky nabrala strašné zpoždění a i organizace byla zase příšerná.
Divácká aréna se skokem a brodem velmi povedená, skvělou podívanou zde nabídnul žlutý Trabant, který šel přes střechu, přistál na kolech, řidič okamžitě pokračoval dál, ale proti směru RZ a chvíli to vypadalo, že pojede zpět a s někým se srazí. Po chvíli se otočil a pádil dál, přitom auto bylo snad nepoškozeno. Každopádně měl ale u diváků největší úspěch :D

A abych nezapomněl: ufozt taky pěkně navigovala ;)

darkstar1986
19.10.2008, 16:16
hi, pictures from ralle lausitz now online on:
www.rallye-mad.com (http://www.rallye-mad.com/html/_1.html)

lausitz rallye 08 (http://www.rallye-mad.com/html/_1.html)

http://www.rallye-mad.com/assets/images/db_images/db_IMG_70701.jpg (http://www.rallye-mad.com/html/_1.html)

barban
19.10.2008, 18:25
Harmonogram posunuty o desitky minut, civilni auta, sanitky a kdovi co jeste bezne vyjizdely na trat v zavesu za prave projetym zavodakem-kam jako vsichni jeli? Poradatele v podstate zadni, pasky taky zadne, vsude kolem mesicni krajina a povrchove doly, misto sotoliny pisek a snad bordel z elektrarny nebo co to proboha bylo, kolem neprirozena smes mrtvych stromu a skolek malych borovic...ostatne ta elektrarna v pozadi, jejiz kour neustale tvoril mraky, ktere zakryvaly slunce - tam bych chtel bydlet xx( Naproste silenstvi!
Super byla ta zalezitost jump-smyk-jama s vodou, pro lidi vyborne udelana zalezitost. Zajimave bylo, jak se nekterym volvam po doskoku zmuchlala kapota. A skakalo se daleko, i ty trabanty krasne litaly. A ten, co sel pres strechu, ten mel proste smulu, nekdo tam udelal brazdu, ktera malem poslala na budku i nekolik aut pred nim...pak se to zas rozrylo jinak a byl klid :)
Ovsem nejvic me dostalo, kdyz se vpodvecer zacala rozsvecet svetla na tech dolech...to byla docela apokalypticka scena, sel mi mraz po zadech.

darkstar1986
19.10.2008, 18:27
our video is also online now: www.rallye-mad.com (http://www.rallye-mad.com/html/_.html)

lausitz rallye 2008 (http://www.rallye-mad.com/html/_.html)

http://www.rallye-mad.com/assets/images/lausitz-rallye-2008.jpg (http://www.rallye-mad.com/html/_.html)

ralmen
19.10.2008, 21:51
v jakym průjezdu hodil ten trábik boudu? My totiž byly na tom skoku na prvním průjezd a ke konci jsme se šli podívat směrem proti směru jízdy do toho lesíka kde nás právě tráboši míjeli.. Na druhý jsme byly na tom výjezdu z lesa jak byl vidět ten nálet k tomu skoku a musím přizant, že jak se setmělo a když neberu v potaz ten uskákanej výjezd z lesa tak bylo i hodně hezké dívat se na auto dole na skoku jak tak blikali ty blesky od foťáků.. :)

Harald Ludanek
19.10.2008, 21:58
Bylo to při prvním průjezdu.
A ještě jsem zapomněl zmínit jednu věc - zvuk toho Porsche, to byla taková kráááása. Kdo říká že GTéčka nepatří do rally, ten by si to měl nejdříve poslechnout a teprv pak soudit. :)

barban
19.10.2008, 23:24
ad zvuk - porsche jednoznacne nejlepsi, parada
legracni bylo, jak oproti ostatnim nebylo vubec slyset to audi TT, to ti trabanti byli hlasitejsi
zapomnel jsem pochvalit ceske ucastniky, libili se mi vsichni, coz jsem ani necekal
akorat Tosovsky nas malinko vydesil, kdyz nas v pocinajici kolone predjel zprava...prikopou :D

darkstar1986
19.10.2008, 23:24
more pictures online now!:

lausitz rallye 08 (http://www.rallye-mad.com/html/lausitz_rallye_08.html)

http://www.rallye-mad.com/assets/images/db_images/db_DSC_013819.jpg (http://www.rallye-mad.com/html/lausitz_rallye_08.html)

alesk
20.10.2008, 09:09
Tak já hodnotím Lausitz kladně. Pestré startovní pole okořeněné několika vozy kategorie WRC, nikde žádný pořadatel, takže si můžeš stoupnout kam chceš. Nakonec mi ani nevadilo hodinové zpoždění, protože jsme mohli shlédnout poslední erzetu za tmy a tak jsme měli možnost vidět krásně rozžhavené kotouče a svítící výfuky Focusů WRC :P.
Za jeden den jsme viděli čtyři kompletní průjezdy a musím potvrdit, že se opravdu vyplatilo počkat na všechny posádky.

rallyebild.de
20.10.2008, 13:23
pictures online: www.rallyebild.de

stanis
20.10.2008, 14:45
http://www.ewrc.cz/ewrc/images/lista-sagi.png (http://www.ewrc.cz/ewrc/fotogalery.php?events=372&fotograf=7&all=1)

Lausitz Rallye 2008 – 63 fotek (http://www.ewrc.cz/ewrc/fotogalery.php?events=372&fotograf=7&all=1)

stanis
20.10.2008, 14:46
http://www.ewrc.cz/ewrc/images/lista-stanis.png (http://www.ewrc.cz/ewrc/fotogalery.php?events=372&fotograf=46&all=1)

Lausitz Rallye 2008 – 40 fotek (http://www.ewrc.cz/ewrc/fotogalery.php?events=372&fotograf=46&all=1)

Jiří Dokulil
20.10.2008, 22:15
Fotky Michala Šebesty z Lausitz Rallye: http://www.ftr-media.com/fotogalerie/index.php?cat=24

rjb.xxx
21.10.2008, 11:49
Neslavný Mácův konec na páté erzetě. Příčinou byl podle slov Bohouše Ceplechy olejový filtr...

Jinak nelze nezmínit (ne)akčnost místních hasičů-pořadatelů. Popsal bych to asi takhle: tři Češi tahají auto mimo trať a pět hasičů se na ně se zájmem dívá. Jeden z nich pak rozvážným krokem popojde asi 20 metrů před inkriminované místo a s jednou rukou v kapse a druhou strnule nataženou s vlajkou "signalizuje" dalším posádkám nebezpečí. Po pěti minutách nakonec někoho napadne vzít na pomoc přistavenou cisternu a závoďák putuje z nebezpečného místa. Podobná situace se opakuje několikrát... :o)B)

http://img521.imageshack.us/img521/5669/lausitzrallye1810200810tc3.th.jpg (http://img521.imageshack.us/my.php?image=lausitzrallye1810200810tc3.jpg)http://img521.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)http://img80.imageshack.us/img80/8651/lausitzrallye1810200810wi6.th.jpg (http://img80.imageshack.us/my.php?image=lausitzrallye1810200810wi6.jpg)http://img80.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)http://img407.imageshack.us/img407/6899/lausitzrallye1810200810fu5.th.jpg (http://img407.imageshack.us/my.php?image=lausitzrallye1810200810fu5.jpg)http://img101.imageshack.us/img101/9108/lausitzrallye1810200811ud2.th.jpg (http://img101.imageshack.us/my.php?image=lausitzrallye1810200811ud2.jpg)http://img101.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

ralmen
21.10.2008, 13:39
kdyby měl někdo chuť schlédnout pár amatérských fotografii tak má možnost:

http://ralmen.rajce.idnes.cz/Lausitz_2008/

snad neurazim :-)

darkstar1986
21.10.2008, 20:17
video of rallye lausitz online now : www.rallye-mad.com (http://www.rallye-mad.com/html/_.html)

http://www.rallye-mad.com/assets/images/lausitz-rallye-2008.jpg (http://www.rallye-mad.com/html/_.html)

and some more pictures of rallye lausitz online too:

http://www.rallye-mad.com/assets/images/db_images/db_Lausitz_0071.jpg (http://www.rallye-mad.com/html/lausitz_rallye_08.html)

Medvěd
21.10.2008, 23:01
Naše fotky z Lausitz rally - http://www.pajuse.cz/main.php?g2_itemId=3312

Klauby
22.10.2008, 09:54
Medvěde,pěkný fotky,pěkná rallye!:)

vendelín
22.10.2008, 14:53
Nemáte někdo link na výsledky, mě nějak ta germánština v mládí nechytla a ted´ toho lituju :-)

stanis
22.10.2008, 15:15
eWRC.cz, levý sloupec, odkaz "Výsledky"...

darkstar1986
22.10.2008, 17:13
here are still some more new pictures:

lausitz rallye 08 (http://www.rallye-mad.com/html/lausitz_rallye_08.html)

leiste
22.10.2008, 22:15
Some more pictures from Lausitz Rally at www.leiste.org

Greetings from Germany :)

rallyepixel
23.10.2008, 01:28
And even more ;):

http://www.rallyepixel.de/images/rsgallery/display/2008_Lausitz_WP5_img_0106.jpg.jpg (http://www.rallyepixel.de/bilder/category/114)

Sebastian

darkstar1986
26.10.2008, 11:33
we´ve got another video of lausitz rallye online:
www.rallye-mad.com (http://www.rallye-mad.com/html/_.html)

http://www.rallye-mad.com/assets/images/lausitz_rallye_08_by_cpm.jpg (http://www.rallye-mad.com/html/_.html)

rallyefreaks.de
27.10.2008, 20:30
al lot of more pictures and a short video on www.rallyefreaks.de

Pictures (http://www.rallyefreaks.de/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=55&func=viewcategory&catid=207)

Video (http://www.rallyefreaks.de/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=11&Itemid=27)

standak
30.10.2008, 16:01
Konečně je hotové naše video z Lausitzu. Sice opět se zpožděním, ale přece :) Ke shlédnutí a stažení zde (http://www.rallyvidea.com/dow.php?id=654&code=6126878640) (rallyvidea.com). Nebo jeho zkrácená verze zde (http://www.youtube.com/watch?v=XjNOoZ0sspc) (youtube).

Tak doufáme, že se bude líbit.

Slausek
30.10.2008, 16:05
Video je pěkné a výběr písničky je super:) Dávám 1 s *

Mirek-607
30.10.2008, 16:37
Pěkné video a díky za Kahleho na konci. Prostě kdo neslyšel na vlastní uši, nepochopí, co je to GT :)

alesk
31.10.2008, 06:11
Kahle na konci je speciálně pro odpůrce GéTéček ;). Ten zvuk je prostě nádhera :P