Zobrazit v plné verzi : IRC 2009
Tak příští ročník IRC se začíná vybarvovat a podle mne si zasloží svoje vlastní forum
Minimálně na Monte se dá předpokládt účast 4-6 různých S2000. A kupu skvělých jezdců, zatím co sem tak posbíral po netu tak snad....
Peugeot - Vouilloz, Loix, Rossetti, Sarrazin,
Fiat - Basso, Alén, Scandola??, Sola,
Škoda - Kopecký
Proton - Bouffier??, +??
MG - Jones??
VW - ??
Opel - ??
Doplňte.......
Nevíte jak by měl vypadat předběžně celý kalendář?
dřevěná srnka
30.10.2008, 17:34
A to tu kdysi někdo vypočítal až deset značek. Blížíme se, blížíme :D:D:D
Minimálně na Monte se dá předpokládt účast 4-6 různých S2000.
Mirek-607
30.10.2008, 17:39
Vaca.P: Vypadá to celkem nadějně s Hanninenem a Meekem. Ale musíme si počkat. VW by jet mělo, ale je to zatím všechno v jednání. S Opelem možná Gareth MacHalle (tak 50% teď). Jones s MG s velkou pravděpodobností ano. Protony by dva jet měly a Bouffier se dá předpokládat. Jako druhý by mohl jet Phillip Morrow nebo Alister McRae, ale stejně jako minule, musíme si počkat. Ještě je čas :)
Vaca.P: Vypadá to celkem nadějně s Hanninenem a Meekem.
Hänninen za co prosím?
Mirek-607
30.10.2008, 19:35
Hänninen za co prosím?
Na to je brzo. Možná taky zůstane v PWRC. Uvidíme časem. Ale on sám preferuje IRC, protože v něm může bojovat o absolutní vítězství, zatímco PWRC se média nevěnují prakticky vůbec.
No tak když testoval tu škůdku......Ale to je jen zbožné přání nás všech.
Trochu off topic - nemáte někdo k dispozici oficiální výsledky IRC z roku 2007? Potřebuji si něco zkontrolovat a na IRC webu jsou jen letošní. Díky.
Třeba tady...?
http://www.autosport.cz/souteze/bodovani.php?id=15&sk=50
http://www.autosport.cz/souteze/bodovani.php?id=15&sk=51
VW možná Casier?? Jenom můj typ,protože to tak minuli rok bylo.;)
No s tím VW jsem dost skeptický, protože VW Club Belgium neprodloužil spolupráci s týmem Reného Georgese. Teď se jim budou hůř shánět prachy. To je, ale jen můj pocit.
Jedna zajimava zprava k tematu : http://moto.sport.cz/clanek/139966-duval-projevil-zajem-o-fabii-s2000-a-sampionat-irc.html
Zaslechl jsem v Kralovicích informaci, že jeden přední italský tým jednal o zakoupení 3 ostrých Fabíí S 2000, a o dalším zabezpečení týmu pro IRC 2009.
Pojede Panizzi na monta se škůdkou?
Tak Kris Meeke přiští rok s Pažoutem 207 S2000 s podporou Peugeot Velká Británie. Auto bude mít od Kronosu. Myslím,že skvělá kombinace:)
To mi chceš říct,že tohoto neskutečného střelce uvidíme ve Zlíně???!
To mi chceš říct,že tohoto neskutečného střelce uvidíme ve Zlíně???!
asi určitě má se zúčastnit osmi podniků
Je mi trapné začít třičtvrtě roku před ***cenzored rally*** mluvit o tom jak se jak na ni sakra těším. 8D
Já bych to upřesnil: těším se na Meeka :D (ať už kdekoliv)
Pojede Panizzi na monta se škůdkou?
Nepojede.....Pojede místo něj někdo jinej se třetím autem a ne jen Monte
Že by to byl snad F.Loix ? Něco jsem slyšel tak nevím ! Ikdyž asi pojede za Kronos tak se mi ta informace moc nezdála.
Mě napadá Duval. Ale je to jen dohad.
Určitě reálnější než Loix. A co třeba Andreucci nebo Ojeda?
A co takhle Pannizzi? Moh by.Je jen škoda,že L.Rossetti už nepojede s P207.To mě mrzí a moc.Jezdil s ním moc pěkně. :(
Vábení továrny muselo být veeeelmi silné.
Doufejme,že ten inovovaný Abarth pojede lépe než současný.At je pole pestřejší.
Tak že by Anton v IRC nechtěl Meekeho?:D Nojo,letos žádná sláva a další velice dobrý jezdec u konkurence-ale co nadělá,musí doufat ve zlepšení Abarthu. http://rally-mania.cz/index.php?vypisVse=detail&startpos=0&id=6304
Anton by se hlavně měl zlepšit sám.Po "vcelku" povedeném loňsku to letos byla bída...
Tak Meeke je oficiálně potvrzen!
Kris Meeke k tomu řekl: "Je to úžasná příležitost pro mě i Paula. Navracím se k partnerovi z počátků kariéry, můj první start v rally vůbec je také spojen s Peugeot UK, který mě podporoval v sezóně 2000. Před námi je velká výzva v podobě sezóny 2009 v IRC, budu se snažit zachovat vítěznou vlnu Peugeotu a Kronosu, vydobytou v tomto šampionátu v minulých letech. Mám nejlepší příležitost vyzkoušet naplno své schopnosti."
Pierre Louis Colin, generální ředitel Peugeot UK, říká: "Jsem velmi potěšen, že můžeme vstoupit do IRC s Krisem. Rally je v krvi Peugeotů, je to také dobrá demonstrace dynamiky vozů Peugeot, obzvláště řady 207. Víme, že je to vyhrávací vůz a v Krisi a Paulovi máme také vítěznou posádku. V těchto těžkých časech je nutné dělat rozhodnutí, na která budou zákazníci slyšet a která naši značku představí v tom nejlepším světle."
MravenecZ
15.12.2008, 18:38
Meeke je super střelec. Moc se na něj těším, určitě to bude oživení a věřím, že přitáhne dost pozornosti.
http://90right.files.wordpress.com/2008/12/pug-uk-irc-announce09c.jpg
Meeke je super střelec. Moc se na něj těším, určitě to bude oživení a věřím, že přitáhne dost pozornosti.
Naprosto souhlasím,moc mi(nám)chyběl a myslím,že ta pozornost stoupne velmi velkou měrou.
Ač jsem se domníval,že IRC nemá velkou budoucnost na úkor MS,tak svou myšlenku přehodnocuji a doufám ve velký růst.Dveře se příští rok velmi otevřou a to všem kdo budou mít peníze a budou chtít reklamu.MS vypadá na pomalou smrt a přece jen to IRC nebude tak nákladné a bude přesto prestižní.Ted bude otázkou kdo bude mít peníze.Soutěžit se může dál a to právě v IRC.
Mno, nechci byt skodoliby, ale na zaklade poslednich udalosti ve WRC a IRC je dost mozny, ze Seb Leb bude litovat, ze nechtel jet Monte ...
A doufam, ze Skoda svou ucast v IRC 2009 uz neprehodnoti. Stejne si ale myslim, ze meli ta auta poslat "do sveta" a nedelat tovarni tym. Peugeot jako cista tovarna nejezdi a stejne jsou nejlepsi.
Mno, nechci byt skodoliby, ale na zaklade poslednich udalosti ve WRC a IRC je dost mozny, ze Seb Leb bude litovat, ze nechtel jet Monte ...
A doufam, ze Skoda svou ucast v IRC 2009 uz neprehodnoti. Stejne si ale myslim, ze meli ta auta poslat "do sveta" a nedelat tovarni tym. Peugeot jako cista tovarna nejezdi a stejne jsou nejlepsi.
Loebova manželka naznačila,že pokud to Quesnel shcválí, rádi by jeli monte s P207.Taky nedávné sloučení sportovních oddělení by tomu nahrávalo.
PS: to,že je tovární tým neznamená, že auta do světa nepůjdou :)
Nemá někdo informace jaký další skvělí jezdec by měl jet IRC 2009?:)
možná Atkinson, P.G. Andersson, na Monte Auriol a dál nevím
tak Van Dalen prohlašuje že je Meeke kandidátem na titul
Pojede Sarazzin s továrním P207 S2000 celý šampionát IRC nebo jen vybrané tedy asi evropské podniky?
Mirek-607
23.12.2008, 15:41
Prozatím jen Monte.
tak Van Dalen prohlašuje že je Meeke kandidátem na titulTak to já taky.Ale fakt,věřím že se ukáže.V takovémto šampionátu nemůže mít ani jiné cíle.
Kurnik,to IRC bude letos ale našlápnuté.
to bude věřím že bitva o titu bude napínavé až doposledního zaávodu ať je na co se dívat
Test před Monte u Fiatu.
Video: http://videos.1max2rallye.com/description.php?id=924
http://videos.1max2rallye.com/description.php?id=925
spekulace o dalších větších jménech v IRC http://www.autosport.cz/clanek.php?cl=7812
Mohlo by se to potvrdit. Bylo by to parádní obsazení soutěží.
Už ted je strašně moc kandidátu na titul letošní IRC bude velice napínávé a co se tipovaček týče tak ta při takovém obsazení bude velice složitá
kambiaso
10.01.2009, 22:02
tolik zvucnych jmen uz dlouho v zadnem sampionatu pohromade nebylo,aby nakonec vetsina nepresla do irc,a pristi rok nezustal v nove skupine s2000+ jen loeb a hirvonen :)
Hlavne aby nejakej citroen vubec jel. Pochybuji ze budou delat nove auto kdyz jsou ted stejna tovarna s peugeotem. Spis si myslim ze loeb pojede v peugeotu spolecne s ogierem a sordem.
něco od eurosportu: Eurosport má s přímými přenosy velké plány. Předběžně se s nimi počítá na vybraných evropských podnicích, kromě Monaca by se podle současných úvah měly objevit i na Azorských ostrovech, v Ypres, pri Barum Rally, Principe Asturias, Rallye Sanremo a Rally Scotland.
Kdyby přenosy z evropských soutěží klaply, bylo by to super. Monte Carlo v tomhle ohledu nemělo chybu - především včerejší noc na Col de Turini, prostě paráda!
Nevíte někdo jak je to s následujícími zámořskými soutěžemi IRC?? Škoda je asi určitě vynechává, ale co ostatní??
Aha, tak teď sem našel, že se započítává do šampionátu jen sedm nejlepších výsledků. Tak to pro naše kluky ještě není vůbec nic ztraceno...
Chalupar
25.01.2009, 09:56
Tak to jsem nevěděl , taky dobře a opravdu zatím není nic ztraceno.
Nevíte někdo jak je to s následujícími zámořskými soutěžemi IRC?? Škoda je asi určitě vynechává, ale co ostatní??
Kris Meeke jede určitě v Brazílii.
No vubec by mě zajímalo jaké soutěže má škodovka v plánu???slyšel jsem o celkových 6 soutěžích!!Tak monte je odjety,pak teda asi Ypres,Azurové pobřeži,San remo,Barum a Scotland????Muže mi to někdo prosím potvrdil,či vyvrátit!!!
Mirek-607
25.01.2009, 15:10
Azorské ostrovy, ne Azurové pobřeží :)
Sorry,ale víš co jsem myslel!
No já nevim,proto se ptám,ne!!!
A ne Ypres, ale Rusko
Proč ne Belgický asfalt?
Pokud by odpověď byla, že Ruský trh je nesrovnatelně větší než Belgický, tak bych to asi pochopil.
Pokud je ale pravda, že má Škodovka v plánu šest podniků, znovu se ptám proč, když se započítává sedm výsledků???
Mirek-607
26.01.2009, 18:42
Mě se to nějak nezdá. Kde je napsáno, že Ypres nejedou?
Pantheon
26.01.2009, 19:10
No mě by to taky zajímalo:)Třeba chcou v Rusku prodat superb pro miliardáře:D:D
No tak Rusko pojedou nejspis kvuli obhajobe Hanninenova vitezstvi , i Kopecky tam loni taky nejel spatne. Navic situace ohledne poradani Ypres je nejista.
Z marketingove hlediska: Vyborg je blizko Finska, prijedou hodne fanousku Hanninena . Taky v Rusku ma Skoda tovarnu. Pobalti je pro Skodu taky perspektivni trh.
Btw nevite nekdo jak to dopadlo loni s tim vysetrovanim toho Yperskeho sutru?
Mirek-607
26.01.2009, 19:34
Byl jsem belgickými přáteli na Monte ujištěn, že Ypres se pojede. Organizaci převzal tým, který pořádá rally Ireland, pokud si to pamatuji správně...
Pantheon
26.01.2009, 19:37
No jestli si pamatuješ:D:D nebyli jsete trochu pod vlivem::D::D::D::D::D::D nic ve zlém
Mirek-607
26.01.2009, 20:18
Právě, že byli... ;)
Já neříkám, že vynechání Ypres rozumím, jen říkám, co jsem četl...psali o až 6 soutěžích a mezi závody, kde pravděpodobně pojedou, Ypres chybělo. Možná spoléhají, že tam pojede Duval, nevím...
Volba Ruska je jasná, Hänninen tam loni dominoval a není důvod, proč by se to letos nemohlo opakovat. Navíc Rusko je pro Škodu hodně významný trh.
Mirek-607
26.01.2009, 20:39
No, na Ypru, jelikož je to ME, by mělo jet Fábií víc.
Něco konkrétnější by nebylo? Sice jsem onehdy o nějakých snahách něco slyšel, tuším ve spojení s E.G. Ojedou, ale měl jsem za toho, že z toho sešlo. :)
Na osobních stránkách Hänninena Ypres v kalendáři chybí, takže ho asi fakt nepojedou...
Proč ne Belgický asfalt?
Pokud by odpověď byla, že Ruský trh je nesrovnatelně větší než Belgický, tak bych to asi pochopil.
Pokud je ale pravda, že má Škodovka v plánu šest podniků, znovu se ptám proč, když se započítává sedm výsledků???
treba protoze, hanninen rusko vyhral a je to sotolina.
treba protoze se meli octavie zacit mrskat v RUS...ale kdo vi pri dnesni stavu .)
Já ten přístup Škody nechápu. Stejně nejvíc lidí sleduje IRC doma na Ojrošportu, tak je podle mě +-jedno, kde se pojede. Navíc po výkonu na Monte bych čekal, že se budou snažit nejen o dílčí výsledky na pár podnicích, ale i o bednu v celkové klasifikaci IRC. No... možná to mají prokalkulované tak, že na soutěžích, kde bude chybět továrna, pojedou nějací soukromníci, kteří si Fabiu teď po famózním Monte koupí. Ale stejně tovární tým si myslím, že je větší reklama.
Rally Internacional de Curitiba
Intercontinental Rally Challenge IRC 2009
South American Championship CODASUR 2009
Brazilian Championship CBA 2009
1.etapa 7 RZ = 102km
2.etapa 8 RZ = 131km
celkem 13 RZ = 233KM
http://www.rallydecuritiba.com.br/
Passion of rally ITA
05.02.2009, 20:17
Trasy rally v Brazílii jsou v horách?
Mirek-607
05.02.2009, 23:43
Tady je onboard jedné z RZ pro představu ;)
http://www.youtube.com/watch?v=4bMjMbuzQB0
To je jak v Praze na Baranďák:D
Tady je onboard jedné z RZ pro představu ;)
http://uk.youtube.com/v/4bMjMbuzQB0
Jaj, proč takhle s budíkama nejsou udělané všechny on-boardy... Rád bych viděl takové třeba z Finska nebo z Irska, pěkně s aktuální rychlostí...
Chalupar
06.02.2009, 07:38
Opravdu to je zajímavé , kdyby to šlo takto udělat i tady v Evropě....
kambiaso
06.02.2009, 17:55
V evropě se mají ještě co učit, pro zamyšlení je to dobrý,co vylepšovat ;)
Mirek-607
06.02.2009, 17:57
To je spíš o penězích a jelikož je to pěkně drahé, tak mi to ani nechybí...
Co je na tom proboha tak drahého? Bych si myslel, že to nijak složité technicky být nemůže... Ale nevím, nejsem technik...
hafieror
07.02.2009, 17:44
Proč stála dříve plazmová televize půl milionu a dneska stojí klidně 40 tisíc? Tady to bude platit úplně stejně. Dokud nebude spousta výrobců a masy co to budou kupovat, tak to může bejt nehorázně drahý.
Každý dobrý jezdec je pro IRC vzpruhou. IRC jako šampionát je velice vyrovnaný. To jsme viděli na Monte. Osobně si ale myslím,že by IRC nemělo cestovat mimo Evropu. Uvidíme jak to dopadne v Brazílii. Podle mě tam, ale nebude velká účast. A to je škoda. Bože ať už je ten Zlín!!!!!
Nějak se to vyvíjí ináč..
Formuje se Subaru rt Spain ve spolupráci s Prodrivem a postavený na KRS.
EGOjeda, Tirabassi, M.Ceballos
Krom španělského šoto a tarmac mistráku 2009 pomýšlejí na spanilé jízdy do IRC a WRC.
Co se děje u A-Style?
http://www.rincondelmotor.es/imgdata/012264.jpg
Mirek-607
12.02.2009, 10:23
A-Style jede ME. Co se týče IRC a Subaru, myslím, že jde spíš o Tirrabassiho...
...Osobně si ale myslím,že by IRC nemělo cestovat mimo Evropu...
IRC = INTERCONTINENTAL Rally Challenge, mimo Evropu primo musi :)
Gazza Gascoigne
12.02.2009, 15:16
Kdyby IRC nešlo do světa mohlo by se to třebas jmenovat KKKRC........ (KROUŽÍM KOLEM KOMÍNA RALLY CHALLENGE):D:D:D:D
Josef Novotný
12.02.2009, 23:00
KKK = Kroužím kolem komína?:D:D:D Já myslel Karter+Karburátor+Kardan!
Kdyby IRC nešlo do světa mohlo by se to třebas jmenovat KKKRC........ (KROUŽÍM KOLEM KOMÍNA RALLY CHALLENGE):D:D:D:D
:D:D:D Fakt dobrý :D:D
tady je seznam přihlášených na Rally Internacional de Curitiba, ale nevím jestli je konečný http://www.rallydecuritiba.com.br/en/entrylist.htm
i když 34 posádek je docela málo
Jako bych to někde četl na 97% stejně...:D
nic proti ondro;)
Neříkal jsem to?? Opravdu veliká účast!! Měli by se zamyslet. Pořád se říká,že je tohle mistrovství levnější varianta wrc, ale zatím to tak nevypadá. Holt na Brazílii každej nemá prostředky.B)
Mirek-607
15.02.2009, 00:08
Ty podniky tam jsou kvůli názvu, no. Je to blbé, ale co s tím můžeme dělat...
Jet se tam nemusí, boduje se max. na 7 z 12, takže z hlediska zvyšování nákladů to pro soukromníky žádný význam nemá. Značky berou body jen z max. 6 evropský + alespoň 1 mimoevropský, takže ty by se snažit mohly, ale když to vynechají, tak to tragédie taky není. Tam má výhodu jen Mitsubishi, co mají všude...
Tohle je startovka snů 8D To bude napínavý závod.Dalo se to předpolkádat,po Monte jsme čekali úpadek...ale tohle ?Já bych to zrušil,ať si to tam těch pár místních borců "střihne" mezi sebou jako regionální závod.
Mirek-607
15.02.2009, 09:51
Mikulda: Neříkej, že Tě to překvapuje :D Už tři roky je to stejné...
Tak jsem se byl po delší době kouknout na záznam live přenosu RMC z Col de Turini a zvedlo mi to náladu. Máme za sebou už (téměř) dvě soutěže MS a laťka nasazená IRC dosud nebyla překonána. Tak nějak stále čekám, kdy MS zvedne hozenou rukavici IRC. "Live" přenosy z Norska mě nepřesvědčily. Je to velká škoda - věřím totiž, že Norská rally je kvalitní podnik, který by si to zasloužil.
Ty podniky tam jsou kvůli názvu, no. Je to blbé, ale co s tím můžeme dělat...
Jet se tam nemusí, boduje se max. na 7 z 12, takže z hlediska zvyšování nákladů to pro soukromníky žádný význam nemá. Značky berou body jen z max. 6 evropský + alespoň 1 mimoevropský, takže ty by se snažit mohly, ale když to vynechají, tak to tragédie taky není. Tam má výhodu jen Mitsubishi, co mají všude...
No dobrá, ale nezdá se Ti že tím kvalita seriálu upadá???
Mirek-607
15.02.2009, 10:50
Jak už jsem napsal. Nic s tím nenadělám, i kdybych se stavěl na hlavu. Tak proč si tím kazit den. Počkám si na Azory, tam to bude zase pěkné, a zatím kouknu na Norsko ;)
souhlasím s tebou. my s tím stejně nic nenaděláme. počkáme až co ukáže čas.:)
Mirek-607
17.02.2009, 19:00
Jack De Keijzer z René Georges Rallysportu říkal, že Brazílie není drahá, že podmínky pro dopravu jsou dobré, ale že pro malý tým, jakou jsou oni je problém v tom, že by měli auto měsíc a půl na lodi a nemohli ho používat jinde...
dobrá zpráva, Sousa plánuje účast v IRC http://rallyzone.cz/rally-irc/29945-sousa-planuje-ucast-v-irc/
IRC = INTERCONTINENTAL Rally Challenge, mimo Evropu primo musi :)
Snad stačí Turecko a Rusko ne :D
Myslím, že by stačilo INTERNATIONAL a ani by nemuseli měnit logo.
Ale nemyslim si, že by ten název byl až tak zavazující. Třeba Tramín červený je taky druh vína bílého;) (to mi poprvý fakt docela zmátlo:D)
tak Kris Meeke pojede v Brazílii s vítězným vozem Ogiera z Monte
Mirek-607
20.02.2009, 12:06
V Brazílii má být údajně oznámeno rozšíření počtu registrovaných výrobců o dva na osm.
Peugeot, Abarth, Škoda, Mitsubishi VW, Honda a nově Subaru a Proton...
Vim ze je krapet brzo, ale chysta se nekdo v listopadu do Skotska?
Ypres rally má nového organizátora, je jím společnost Superstage
tak FIA prý minulý čtvrtek na svém zasedání v Paříži rozhodla, že nástupcem WRC budou S2000 bez větších úprav a měly by jezdit od roku 2011
moc se mi tomu nechce věřit,můj názor je že kdyby o tom FIA rozhodla tak by to dala vědět a ne že o tom informuje jihoafrický server CarsInAction.net
Nejenom on: http://wrc.auto.cz/novinky/uteklo-z-fia-nastupcem-nynejsich-wrc-bude-s2000-bez-vyraznejsich-uprav.html
Já doufám v to,že to pravda není. To by podle mě znamenalo velký úpadek IRC. Větší týmy by šli do MS,stejně tak i lepší jezdci (pokud by sehnali dostatek financí) a co by pak zbylo z IRC? Nic:(
Bazalbub
23.02.2009, 19:43
No co?Zase by to bylo staré dobré mistrovství Evropy se čtyřmi pravidelnými účastníky,kteří už mají vrcholnou formu,dávno za sebou.:D:o)
dřevěná srnka
23.02.2009, 19:48
Proč by nemohla FIA vymyslet ještě větší blbinu? Času má dost. Umí přeci měnit pravidla i během sezony, takže letos přijde ještě s několika dalšími nápady a už se na ně těším. Třeba i jim dojde, že povinné starty a sankce za jejich nedodržení rozhodně nejsou výhodou proti IRC, takže týmy nebudou mít chuť jezdit po celým světě s koloběžkama, když ty samý auta můžou ukázat sice míňkrát, ale mockrát levněji a bez sankcí doma v Evropě.
Zrušením WRC a "povýšením" S2K by ztratilo MS jednu z posledních výhod oproti dalším ligám. Odchodem Loeba pak MS přijde i o tu poslední a zbyde jen závodění "průměrných", kde nikdo nerozliší, jestli se jede o mistra Evropy, světa, nebo o zabitou husu.
Mirek-607
23.02.2009, 20:29
DS: Od té doby, co FIA rozhodla, že MS bude mít exkluzivitu v technice, tak se celé MS odebralo postupně do háje, nebo jinak, do stavu, v němž je teď. To, že MS má jiná auta není výhoda. Naopak, právě to ho zabilo.
WRC nezachráníš tím, že tam bude jezdit utra mega giga super technika, ale s ní šejci z Emirátů, těžaři z Argentiny a stavbaři z Holandska. Jeden fenomén a tři kvalitní piloti, z nichž jeden neustále bourá, to nevytrhnou. MS zachráníš tím, že tam přitáhneš opět jezdeckou kvalitu. Teprve až MS získá opět nějakou úroveň, tak můžeš začít řešit nějakou novou techniku. Teď není doba, kdy by automobilky mohly rozhazovat miliardy za nové auto pro mrtvý šampionát.
Těch pár let, než se MS zase trochu vzpamatuje bude lidi, kteří vidí jen auto a ne toho, kdo točí volantem, bolet, ale jiná cesta už nezbyla, protože současnou éru WRC nechala FIA opravdu doslova a do písmene umřít.
dřevěná srnka
23.02.2009, 20:58
Mirku, dyk oba víme o co jde. Nevolám po exkluzivitě aut, ale po to tom, aby se ta auta uvezla (atraktivitu nenahradíš křídlem, ale výkonem a zlevnění se dá dosáhnout seriovostí, ne exkluzivitou). Jezdeckou kvalitu nepřilákáš povinným startem a sankcema za neodstartování. Zvlášť v době krize se nikdo nebude chtít vázat, takže z MS couvne půjde jinam, i kdyby se ty ventilátory jmenovaly WRC na druhou. Pak se fakt MS zakope hluboko pod zem.
Mirek-607
23.02.2009, 21:06
zlevnění se dá dosáhnout seriovostí, ne exkluzivitou.
Ano, dá. Ale ne v době, kdy nikdo krom Mitsubishi a Subaru sériové modely nemá a automobilky se zmítají v problémech. Tuhle možnost chytří páni z FIA, Fordu a PSA zlikvidovali před 13 lety zavedením skupiny WRC. Kdyby se dneska Škodovka rozhodla pro něco á la Impreza STI, tak to jednak bude vyvíjet řadu let, jednak to bude stát mnohonásobně víc než S2000, výsledek bude vzhledem k chybějícímu know-how pochybný a navíc pro to nejspíš nebude mít ani odbyt, protože trh s natolik speciálními auty není nafukovací.
jen mala vecna, z argentiny jsou zmrzlinari, tezari jsou ze zimbabwe :-)
Mirek-607
23.02.2009, 22:28
Companc starší je těžař a neoficiálně nejbohatší občan Argentiny...
Gazza Gascoigne
24.02.2009, 10:23
Mirek-607: Smekám před tebou...už dlouho hledám a přemýšlím o tom kde se stala chyba a WRC šel do kopru...po přečtení tvých názorů jsem si svůj názor sjednotil...plně s tebou souhlasím....a děkuju, že si mě v mé palici rosvítil světlo....
Josef Novotný
24.02.2009, 11:18
Mirek-607: Smekám před tebou...už dlouho hledám a přemýšlím o tom kde se stala chyba a WRC šel do kopru...po přečtení tvých názorů jsem si svůj názor sjednotil...plně s tebou souhlasím....a děkuju, že si mě v mé palici rosvítil světlo....
Jo máš recht, sice v těchhle pár odpovědích není nic, co by na tomto fóru nezaznělo, ale vytřídit to a provést z detailů s nadhledem syntézu, to bych z toho měl fousy jak Billy F. Gibbons and Dusty Hill together. :D;)
dřevěná srnka
24.02.2009, 17:27
Snad se Mirek moc neunavil a ještě mu nějaká energie zbyla :D
....a děkuju, že si mě v mé palici rosvítil světlo....
"WRC nezachráníš tím, že tam bude jezdit utra mega giga super technika, ale s ní šejci z Emirátů, těžaři z Argentiny a stavbaři z Holandska. Jeden fenomén a tři kvalitní piloti, z nichž jeden neustále bourá, to nevytrhnou."
Glosa měsíce února:D:D:D trefný,a stručný souhrn současného MS.
Gazza Gascoigne
24.02.2009, 20:54
opakuji se....SMEKÁM..!!!!! kdyby byla někde nástěnka pracanta měsíce tak jí určo vyhraje Mirek
ožrala_z_autobusáku
27.02.2009, 10:22
Spíš je to prudil, kterej nemá nic pořádnýho na práci. B)
luboss.v
27.02.2009, 10:50
Tady je řeč o Mirkovi, ne o tobě...
Gazza Gascoigne
28.02.2009, 18:55
Spíš je to prudil, kterej nemá nic pořádnýho na práci. B)
Frajere tak tebe bych chtěl někdy poznat....
Ty jseš klasickej rejpal a vyvolávač konfliktů.... Ale myslím, že každej průměrnej (bez urážky) uživatel tohodle fóra už tě odhalil a nereaguje na tvé bezduché připominky.....
Domluvil jsem....:D8D
manažer IRC Lotto prohlásil, že nechce aby se IRC spojilo s WRC, že pokud by se spojilo IRC s WRC tak by týmy v IRC potřebovaly 3x větší rozpočet, ale hlavně jde o tuhle větu: Promotérům IRC jde o fanoušky!! - myslím že to je pravda
Kdyby jim šlo o fanoušky,tak by IRC nestrkali do Brazílie (ještě k tomu v termínu WTCC na stejném místě) nebo Číny,ale to by se nesměl šampionát jmenovat INTERCONTINENTAL rally challenge. Ale já proti tomu popravdě řečeno nic nemám. Do Brazílie se pár velmi kvalitních jezdců chystá,takže to bude (sice málo obsazený) pěkný,exotický závod ve kterém se mámě na co těšit.
Mirek-607
01.03.2009, 21:06
Slausku, co je, prosím Tě, špatného na kombinaci s WTCC? Ty závody se nekryjí, naopak jsou záměrně postavené tak, aby se během víkendu doplňovaly. Díky tomu spojení byla navíc do Brazílie levná doprava pro týmy.
Nenapsal jsem přímo,že je na tom něco špatného. Ale přece když se jedu podívat na rally,kde se jede IRC,tak si to chcu pořádně užít a být tam co nejdéle. Mě by pěkně naštvalo,kdyby se WTCC v Brně jelo ve stejném termíně jak Barumka. Pro většinu tady z fóra by byla Barumka jasná volba,ale já bych jel v neděli na WTCC,protože tyto závody-to je prostě zážitek. Ale hrozně by mě mrzelo,že bych byl na Barumce o den méně. A taky to nechápu ze strany Eurosportu,hlavního promotéra IRC a tuším,že i WTCC (to ale nevím jistě). Musí do Brazílie dotáhnout dvakrát víc lidí a materiálu,aby mohli pracovat současně. A pokud mi chceš říct,že tyto závody se během víkendu nekryjí,tak by mě zajímalo jak to chtějí stihnout. To se přes den bude závodit na okruhu a po skončení programu WTCC se lidé přemístí na RZ v okolí Curitibi?
Mirek-607
01.03.2009, 22:02
Ano, jak už jsem jednou napsal, ty závody se nekryjí. Rally končí v sobotu, WTCC se jede v neděli, takže divák, který má zájem, bez problémů stíhá oboje.
Co se týče Eurosportu, tak věř, že oni sami si to vymysleli, takže určitě na to mají i technické zajištění.
Gazza Gascoigne
02.03.2009, 07:42
Gardemeister by se do IRC rád vrátil na Azorských ostrovech
"Rally Acores je jednou z možností a je to soutěž, kterou bych si rád vyzkoušel" říká Toni Gardemeister.
....
Já říkám jen tak dál...lepší konkurence, lepší závod....a Toni je superstřelec
jojojojo,jenom pokud sežene dostatek financí,chtěl jet i v Brazílii ale to mu zhatily právě ty finance kterých neměl dostatek:(
v Curitibě by měl sedět vedle Nicolase Vouiloze jezdec WTCC Muller, zřejmě se bude jednat o test
tak cyklista vyhrál šejk tady jsou výsledky:
1. Nicolas Vouilloz-Nicolas Klinger F Peugeot 207 S2000 2:27.7
2. Kris Meeke-Paul Nagle GB Peugeot 207 S2000 +2.1
3. Anton Alen-Timo Alanne FIN Fiat Grande Punto S2000 +3.8
4. Freddy Loix-Isidoor Smets B Peugeot 207 S2000 +4.2
5. Marcos Ligato-Rubén Garcia RA Mitsubishi Lancer Evo IX +7.5
6. Giandomenico Basso-Mitia Dotta I Fiat Grande Punto S2000 +9.4
7. Victor Galeano-Diego Fabiani PY Mitsubishi Lancer Evo IX +9.5
8. Raúl Martinez-Javier Montero RA Subaru Impreza N14 +10.4
a pár fotek: http://www.ircseries.com/html/gallery_V3Details.asp?nome=Rally%20Curitiba&id=3
Ví někdo jak to bude vysílat Brazílii EUROSPORT?
Mirek-607
05.03.2009, 18:26
Je to tam kde vždycky ;)
http://www.ircseries.com/html/Tv_times.asp
Mirku, co to avizované rozšíření značek o Subaru a Proton?
Mirek-607
05.03.2009, 20:29
Zatím nic oficiálně není. Situace připomíná Krestu :D
Možná nesu dříví do lesa, ale úplné výsledky šejku lze prostudovat na oficiálních str.: http://www.rallydecuritiba.com.br/tempos.htm
A zametat dnes bude Freddy, jak se dalo čekat: http://www.rallydecuritiba.com.br/en/entrylist.htm
Zdravím,nevíte jaký je časový posun mezi čr a jižní amerikou?Díky a Jinak GO FREDY GO:)
Stát: Brazílie
Sídlo: Curitiba
Název sídla:
Curitiba
Přesný čas:
, SEČ -4 h, GMT -3 h
Časová zóna:
America/Sao_Paulo
Počet obyvatel:
1.614.400
Zeměpisná poloha:
25º 25' JŠ, 49º 17' ZD, 914 m. n. m.
http://www.svet.engros.cz/
Josef Novotný
06.03.2009, 12:58
Tak vo tý Brazílii se pindá tady? Jsem zabořenej ve velkým rozpočtu. Hoďte mi sem mlaďoši, odkazy na Eurosport, ať se na to můžu mrknout v noci v televízi. Jo a prej to bude nějak souviset s VTCC, nevíte jak? Díky.
Josef Novotný: tady máš časy Eurosportu
Pátek 6 March
- 00h00 => 00h30 Highlights of Day 1 (Eurosport)
- 00h30 => 01h00 Highlights of Day 1 (Eurosport 2)
- 02h30 => 03h00 Highlights of Day 1 (Eurosport Asia-Pacific)
Sobota 7 March
- 10h05 => 10h35 Highlights of Day 2 (Eurosport 2)
- 00h00 => 00h30 Highlights of Day 2 (Eurosport)
- 02h00 => 02h30 Highlights of Day 2 (Eurosport Asia-Pacific)
Tak vo tý Brazílii se pindá tady? Jsem zabořenej ve velkým rozpočtu. Hoďte mi sem mlaďoši, odkazy na Eurosport, ať se na to můžu mrknout v noci v televízi. Jo a prej to bude nějak souviset s VTCC, nevíte jak? Díky.
http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=10531
Josef Novotný
06.03.2009, 13:37
Díky kucí.:);)
Prosim vas. Nevite jaky je odkaz na stranky, kde je mozne sledovat zaznam ze soutezi IRC? (na tech samych strankach se daly sledovat live prenosy z monte carla) Jaksi na ne nemuzu narazit. diky
Mirek-607
07.03.2009, 15:05
Cesta přes web IRC funguje vždycky. Klikneš vpravo nahoře na "Click here for live action
and video highlights»": http://www.ircseries.com/html/
na další podnik IRC Safari bylo zatím odesláno 66 přihlášek
Manfred Stohl jedná o účasti na Azorských ostrovech:)
Mirek-607
23.03.2009, 20:07
Podle mě to už padlo.
Mirek-607: aha to jsem si nevšiml a nevíš s kterým autem by mohl jet?
Mirek-607
24.03.2009, 11:06
Já jsem to myslel tak, že nepojede vůbec...
Seznam přihlášených na Safari Rally
http://www.motorsportkenya.com/safari09/entries.html
kdyby někoho zajímaly výsledky ze Safari rally tak tady (http://www.autoklub.pl/24111,news.html)
Mě by zajímaly kompletní výsledky.
Mirek-607
05.04.2009, 21:18
http://www.africanrallychampionship.com/index.php?option=com_content&task=view&id=139&Itemid=154
dřevěná srnka
06.04.2009, 18:16
Medializace IRC v praxi.
Mirek-607
06.04.2009, 18:16
To nevím, nesledoval jsem to live...
Já jsem live výsledky sháněl, ale nic. Nedávno jsem dokonce psal na IRC, že sháním jedny výsledky z loňska. Vzápětí mi odpověděli, to je šlechtí, že je nemají a ať napíšu pořadateli. To už je nešlechtí. Server wrc.com má obrovské nedostatky, oproti ircseries.com je na tom ale stále lépe. Webová prezentace je možná největší nedostatek IRC, nechápu, že na tom více nezapracují, zase takové náklady na to nejsou.
Shacki: zkus je kontaktovat na tehle strance oni by mohli mít výsledky RZ http://www.motorsportkenya.com/
Mirek-607
06.04.2009, 18:45
Wau, tam je mají, ale jen RZ2 :D
tak já na tom furt nechápu to že je to soutěž IRC ale oni vedou jenom celkové výsledky ale výsledky jednotlivých RZ nemají, aspoň na hlavních stránkách IRC by mohli výsledky jednotlivých RZ uvádět;)
Je to informační kvalita,no.Asi nezbude než napsat do Keňi mail:-) Ale třeba to tam doplněj, uvidíme.
Z těch hliněnejch destiček se to do počítače přepisuje strašně špatně, chlapi ;)
dřevěná srnka
06.04.2009, 20:31
A zvlášť v období dešťů, to se ty destičky rychle rozmáčí.
Neměří se to tam furt jen jako sprintetapy? Ráno vyjedou a večer je pochytaj v cíli a přidělí časy :D
dřevěná srnka
08.04.2009, 16:55
Jasně! A koho nechytí má penalizaci, za nedovolené schovávání v buši :-)
Japonsko vypadává z kalendáře?
Tož podle "konkurence" jako IRC nepojede,možná vůbec a všecko skrz finanční krizi...viz článek (http://www.autosport.cz/clanek.php?cl=8300)
Rozhodně IRC fandím, ale nechápu proč to tahají někde na Safari kde se jela místní liga..nebo do Japonska, které asi neklapne i díky tomu, že z Evropy tam nikdo nepřislíbil účast.
dřevěná srnka
10.04.2009, 16:18
To fakt nevidíte, že IRC míří tam, kde už je WRC? Naprosto stejná megalomanská rozpínavost, která udusí sama sebe. Argentina, Keňa, Japonsko, Rusko. Marketingově snad zajímavé pro některé fabriky (zas tak moc jich není), ale pro netovární jezdce jednoznačně mimo možnosti a zájem.
Nebo začíná koexistence s WRC, díky rotaci podniků MS.
Mirek-607
10.04.2009, 20:51
To fakt nevidíte, že IRC míří tam, kde už je WRC? Naprosto stejná megalomanská rozpínavost, která udusí sama sebe. Argentina, Keňa, Japonsko, Rusko. Marketingově snad zajímavé pro některé fabriky (zas tak moc jich není), ale pro netovární jezdce jednoznačně mimo možnosti a zájem.
Pořád je rozdíl v tom, že se počítá sedm výsledků při sedmi až devíti rally v Evropě (podle toho, zda se počítá Madeira a Azory nebo ne) a můžeš z toho jet co chceš. V MS tam prostě musíš. Což ale na druhou stranu je z části pochopitelné, protože je to mistrovství světa a to by se nemělo konat jen v Evropě už kvůli tomu titulu.
Chocholoušek
10.04.2009, 21:28
Argentina, Keňa, Japonsko, Rusko.
Od kdy se jezdí IRC v Argentině? :eek:
Intercontinental jako mezinárodní.
Japonsko tam bylo pro to, že se počítalo se Subaru.Že to dopadlo jak to dopadlo, je věc druhá....
dřevěná srnka
10.04.2009, 21:54
Nějak se mi ty provincie jižně od Panamskýho průplavu pomotaly :I. Správně je samozřejmě Brazílie, což ale na smyslu mýho dotazu moc nemění, že? :o)
M607-neboj, všechno bude...
Od kdy se jezdí IRC v Argentině? :eek:
René Georges potvrdil program Juliena Maurina v IRC, měl by se zúčastnit 6 soutěží: Azorské ostrovy, Belgie (Ypres), Madeira, Česká republika (Barum), Španělsko (Astrurias) a Itálie (Sanremo).
Škoda,že René nepotvrdil program jednomu známému krajanovi. Ale pokud by měl jet Žulién s Polem a Fransoá s Fábií,tak by to bylo moc dobré.
René by mu to potvrdil, kdyby krajan nebyl namyšlená primadona.
Proč zrovna primadona? A ještě k tomu namyšlená?
Řešeno v jeho vlákně a vlákně Belgický šampionát na konkurenci.
Mám dotaz k Safari:
Z jakého důvodu do IRC nebodoval Anwar Azar (Mitsubishi), ale za ním skočil Horsey Peter (Mitsubishi) a ještě bodoval? Z celkového hlediska IRC to není důležité, ale stejně by mě to zajímalo.
Mirek-607
12.04.2009, 10:22
Anwar bodoval a má 5 bodů. Horsey má 4.
No pokud budeme věřit ofiko stránkám IRC, tak 5 bodů získal Asad Anwar (také Mitsubishi), nikoliv Azar Anwar. Pozor na záměnu těhle dvou jmen. Stejně tak 4 body získal Alex Horsey, a ne zmiňovaný Peter Horsey. Neni to jednoduchý se v tom vyznat :-))
Jinak proč Peter Horsey bodoval a Azar Anwar ne, to je dobrá otázka.Pokud někdo ví o seznamu těch, co jeli v rámci Safari do IRC, budu jen rád. Zatím jsem na ewrc-results umístil celkové výsledky, objevili už se i nějaké časy v RZ, nicméně najít nějaké lepší info i této soutěží je úkol pro Sherlocka Holmese.
roušík: koukal jsem a v seznamu přihlášených chybí několik posádek, tak tady je celý seznam ať to můžeš dopsat http://www.motorsportkenya.com/safari09/entries.html:)
Mirek-607
12.04.2009, 11:27
Hups, za záměnu jmen se omlouvám.
WRC_com: Díky.Večer by to mělo být doplněno. Prozatím sem zadal jen posádky kvůli celkovým výsledkům. Snad by se měly objevit i časy v RZ, většina už na netu je, ovšem chyběj časy v RZ 3, což všechno docela podstatně komplikuje:-)Jakmile to bude možné, pokusim se všechno doplnit a srovnat.
Mirek-607
12.04.2009, 11:31
Pokud chybí jen RZ3, tak ji jde dopočítat z celkového času a zbylých RZ ;)
Toho sem se bál :-D Částečně by to šlo, ovšem když nejsou k dispozici výsledky po RZ, tak stejně všechny dopočítat nemůžu. Snad to opraví dřív, než dojde na tyhle kouzla s číslama:-))
Hups, za záměnu jmen se omlouvám.
No dočetl jsem se, že Azar Anwar a Asad Anwar jsou bratři.
Dočetla jsem se, že Azar Anwar jel Safari Rally už v roce 1981 a má 54 let. Nemohl jet třeba něco jako "historik"?
No hledám dál a Azar Anwar byl např. v roce 1983 celkově 10. v Safari Rally. (Pro zajímavost: 1. Vatanen 2. Mikkola 3. Mouton)
Už o tom psát nebudu, ale stějně bych se ráda dověděla, jak to s ním je.
A co se vlastně snažíš zjistit? Do pořadí IRC zřejmě, pokud je všechno v pořádku, nebodoval, protože se nepříhlásil do IRC.
Do IRC se nepřihlašuje jezdec,ale značka s kterou jede tzn. že jezdec boduje automaticky,pokud jede s vozem který je přihlášen.;)
Mirek-607
12.04.2009, 20:17
To je právě to, že tam by správně měl bodovat automaticky, pokud má registrované auto, což má. Ale je možné, že organizátoři provedli něco podobného jako v Brazílii, kdy bodování do IRC pořadatel podniku podmínil vyšším statovným...
PS Zase jsem to nestihl :)
Mirku někdy mám pocit,že nekteří z nás znají ty pravidla lépe než organizátoři,kteří si to ještě upraví tak,aby na tom jen více rýžovali.Ale to by si měli pohlídat organizátoři IRC a Eurosport.
Hmmm, možné je vše. Výsledky ze Safari jsou kapitola sama pro sebe. Tři různé servery, troje výsledky. Ale nezjistila jsem nic.
P.S.: Mimochodem Azar Anwar v roce 2006 Safari vyhrál!
Do IRC se nepřihlašuje jezdec,ale značka s kterou jede tzn. že jezdec boduje automaticky,pokud jede s vozem který je přihlášen.;)
Jasně,taková by měla být pravidla..Realita je věc druhá...
Tři různé servery, troje výsledky.
Smím se zeptat které 3 servery?
Mimochodem u té Curitiby byl pak ještě problém s tím, že jezdec, který podle startovky nejel o body do IRC pak byl v IRC bodován. Někdy je to fakt peklo zjistit, kde je pravda..
Mirek-607
12.04.2009, 21:20
Mirku někdy mám pocit,že nekteří z nás znají ty pravidla lépe než organizátoři,kteří si to ještě upraví tak,aby na tom jen více rýžovali.Ale to by si měli pohlídat organizátoři IRC a Eurosport.
Zrovna u Brazílie se nedá mluvit o nějakém rýžování. Tam bylo startovné skoro zadarmo, levnější než třeba na Šumavu...
Smím se zeptat které 3 servery?
1. www.ircseries.com
Tam chápu, že mají jen IRC. tj. Subaru pochopitelně vynechávají. Ovšem člověk se nedočte, proč nepočítají všechny "Mišáky".
2. Vaše česká konkurence
Popřehazované pořadí, které nevím kde vzali...
3. Výsledky (?) - snad nevadí ty adresy:
www.africanrallychampionship.com - pod Keňou
www.rallye-info.com - našla jsem jen nekomletní pořadí
www.motorsportkenya.com/safari09/cs13.htm - chaós
4. A jedny konečně přehledné :-)
http://www.ewrc-results.com/final.php?event=417
Loňská Čína byla asi výsledkově ještě horší, což není útěcha.
Díky. Jen mě to zajímalo, kde všude si hledala:-) Jinak výsledky na ofiko stránkách a na africanrallychampionship.com si, co sem tak zběžně koukal, odpovídají...Takže je předpoklad, že tyto výsledky jsou správné. Ale s tim Anwarem je to záhada..bohužel neni z čeho vycházet, snad jedině pročíst nějaké info k soutěži, jestli se opravdu nekonalo něco podobného se startovným, jako v případě Curitiby. Jinak to opravdu smysl nedává...
Mirek-607
12.04.2009, 22:29
Btw. Safari pořád super, tam dojelo kolem 40 posádek do cíle. V posledním podniku APRC dojela do cíle dohromady dvě auta v rámci APRC ani jedno nepřežilo první etapu :D
Tak to už je pak síla :D Na druhou stranu nejsou problémy s výsledkama :D:D
Takže pokud by to někoho zajímalo, tak jsou u Safari i výsledky v RZ, s tím, že RZ3 jsem musel dopočítat, takže tam nejsou správně penalizace. Ale ve výsledku samozřejmě všechno sedí. Jinak nevíte někdo, co se stalo s RZ14? V předběžném harmonogramu byla..tak jestli byla zrušena? Nebo se nakonec vůbec ani neměla jet?
Pro všechny jeden tip na dobré stránky. Zatím jsem u nich nenašel chybu. Dá se hledat jednotlivá soutěž hoooodně let zpět, piloti, spolujezdci a mnoho různého. Pokladnice informací je na www.juwra.com Snad nejsem off topic :D;)
Na Ypres by mohlo být pět značek S2000.
Móóře Peugeotů, pár Fiatků, Škoda (2), Volkswagen (Maurin), Opel Corsa (Gareth MacHale).
Mirek-607
21.04.2009, 21:03
Řekl bych, že start Protonu je zhruba stejně pravděpodobný jako Opelu. Tj. jedná se o tom, ale k jistotě je daleko. Těch aut u jednotlivých značek může být i víc, pokud se sejdou okolnosti... a nebo taky míň...
Pro všechny jeden tip na dobré stránky. Zatím jsem u nich nenašel chybu. Dá se hledat jednotlivá soutěž hoooodně let zpět, piloti, spolujezdci a mnoho různého. Pokladnice informací je na www.juwra.com Snad nejsem off topic :D;)
Super stránky,díky,mam na dlouho co dělat.Hned jsem se u toho seknul na víc jak hodinu :-D
Já bohužel o jedné chybě nebo spíš nedokonalosti vím a to je ignorace podniků, které nejeli velký kluci v sezone 1996. Tyto podniky jely tehdy pouze dvoukolky, třeba jako Korzika.
FOTOGALERIE z dnešního testu Škody Motorsport na Azorech ZDE (http://www.rally-mania.cz/med.php?g=515&au=0)
Chlapi mam dotaz,nenašel jste někdo čas.harmonogram??Díky
Mirek-607
06.05.2009, 12:06
http://www.satarallyeacores.com/docs/horarios.pdf
Nebo trošku přehledněji tady http://www.ewrc-results.com/harmonogram.php?event=418
gogo I. veliký
07.05.2009, 15:01
Nevíte jak dopadl shkedown, a kdy budou dávat tuto rally na eurosport (myslím přímé přenosy pokud budou).
Mirek-607
07.05.2009, 15:08
Shake ještě neskončil, ale na výsledcích se už delší dobu nic neděje. Škodovky se každopádně na shaku neobjevily.
Výsledky tady: http://www.amaweb.com.pt/2009/satarallye/index.php?prova=&t=0&p=-1&e=0&mode=7&view=0&oldmode=&l=PT
A všechny jízdy tady: http://www.amaweb.com.pt/2009/satarallye/index.php?prova=&t=0&p=-1&e=0&mode=10&view=0&oldmode=&l=PT
gogo I. veliký
07.05.2009, 15:09
Děkuji, alespoň něco
gogo I. veliký
07.05.2009, 15:49
[QUOTE=Mirek-607;310387]
nevíš proč nejedou škodovky?
gogo: protože testovali v pondělí na trati shakedownu:)
jinak vlákno na Azory už tu je;)
Hmm tak z Brunem se bude muset počítat někde na předních místech..nevíte někdo jestli bude přímý přenos z dnešní superspeciálky?
Díky
Chocolate
07.05.2009, 17:56
Mirek tu někde psal, že prej jo. Co blázníš se superspeciálkou, když budeme likvidovat Švédsko...
PETRAS Marek
07.05.2009, 18:55
Chocolate: tak teď jsem se zasmál, my a likvidovat Švédsko? To spíš naopak, ale hokej stranou! Pls hoďte sem odkaz na ten přímý přenos na netu ze speciálky. DÍKY, nmůžu to nikde najít.
gogo I. veliký
07.05.2009, 19:14
má někdo odkaz na přenos ze SS
Basso rychlejší než Haninen
Nyní píší Haninen rychlejší než Basso, to hlava nebere.
1 Juho Hänninen / Mikko Markkula 00:01:46,4 - - -
2 Giandomenico Basso / Mitia Dotta 00:01:46,6 00:00:00,2
Přenos podle mě není jinak už by tady někdo odkaz dal:(
gogo I. veliký
07.05.2009, 19:33
Nebo všichni koukají na hokej
Kopecký začal výborně
Foto ze shaku ZDE (http://www.rally-mania.cz/med.php?g=517&au=0)
Chci se na něco zeptat.
Pořadí značek IRC po Sata Rally Açores:
1. Peugeot 52 2. Ralliart 33 3. Abarth 14 4. Skoda 13
Proč Ralliart?
mirakoira
09.05.2009, 22:28
no možná že když může být místo Fiatu Abarth, tak stejné to bude s Mišivbuši:)
Mirek-607
09.05.2009, 22:33
Spíš je to proto, že Ralliart enkové Mitsubishi nejen vyvíjí, ale taky zaplatil registraci do IRC.
Mirek-607
15.05.2009, 10:01
Z Ypru bude Eurosport vysílat 4 zkoušky live.
Pátek:
RZ3/6 Lille Metropole - 10,0 km - 19:00; 22:45
Sobota:
RZ11/16 Heuvelland - 33,0 km - 15:20; 20:50
Eurosport tak bude vysílat nejdelší a zároveň závěrečnou zkoušku soutěže
Flipn_87
19.05.2009, 15:16
Patrick Snijers s Volkswagen Polo S2000 tymu Reného Georgesu v Ypres Rally 2009 :)
Design Snijersova Pola S2000 http://www.autosport.cz/img/clanky/b_3f48424c19416c7934d6a815640229de.jpg
Mirek-607
20.05.2009, 19:43
Nový web IRC: http://www.ircseries.com/html/
tak Waldherr na Ypres nejede
škoda že bude mít Škoda větší úspěchy v PWRC než v IRC. Holt Paťa má zkušenosti a dopokavať mu to jede tak mu budu držet palce. Jen ať se škodovečka zviditelní ve světě. GO! PAŤA GO!:)
Casier nahradí v továrním Puntu S2000 na Ypres Antona Alena
Z Ypru bude Eurosport vysílat 4 zkoušky live.
to je moc dobře už jsem se bál že přenos z Monte byla vyjímka.
mirakoira
28.05.2009, 17:19
tak Abarthi by mohli pokračovat v taktice, kterou teď zvolili na Ypres. Místo tovární dvojky obsazovat místním specialistou, by třeba na Barumce místo Alena mohl zaskočit Valda nebo Ášin :P:)
Já bych navrhoval Jarina ;)
myslím, že je to vyjímka, neboť je Alén spíš na šotolinu, na Barumce už podle mě pojede aby mohl sbírat zkušenosti na asfaltu, ale zkuste kontaktovat Ášína ať se přihlásí do BF Goodrich star driver:D;)
vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.