Zobrazit v plné verzi : Jänner Rally 2009
Za necelé dva měsíce (2. - 4. ledna 2009) se startuje a i když nebude součástí MMČR,tak se spousta našich fanoušků a snad i posádek do Rakouska chystá a doufejme, že bude na sněhu.
http://www.iq-jaennerrallye.at
Jo Valda v rozhovoru pro eWRC řekl,že by se ho rád zůčastnil.Mám to taky v plánu,ale hlavně aby napadlo nějaký to bílý svinstvo.
Doufám,že nebude jediný z naší špičky kdo tam pojede.Ale hlavně aby byl ten sníh!
Taky doufám,že se někdo z našich pojede sklouznout.Samotnej Rakouskej mistrák a spousta divochů v autech s prošlou homologací je dost koukací,ale naše koně jsou holt naše koně....
Tak to vypada, ze prvni velky zavod se u nas pojede az na konci brezna, prvni sprint na zacatku kvetna. Cili pauza 6 mesicu (kdyz nepocitam sranda podniky)! Jinymi slovy, uz se tesim na Jänner.
A priznam se, ze hlavni atrakci tam pro mne nikdy nebyly ceske posadky. Mozna tak za doby Engeho ve WRC. A to i presto, ze loni na snehu obsadili Cesi 8 mist v top 20,a to mezi ne nepocitam polocechy Gavlaka a Paasonena, jinak by to byla pulka tech nejrychlejsich (po prvni etape dokonce 12 ze 20 - a tolik to bylo i v cili v roce 2007).
Na tom snehu jsou daleko koukatelnejsi ti mistni pekari (Haneder), Mundlove, Wolffove, Wittmani, loni byly super obe pola (Rosenberger je ale dabel za volantem cehokoliv), kdyz se jeste objevi nejaky bonbonek typu Stiga Blomquista, k tomu divoke audiny, golfy a bavoraky - predevsim hlavni star NIKI GLISIC...neni co resit. To je jakoby nekdo rozmyslel nad tim, jestli se jet do Madarska mrknout na to, jak tam litaji ty ziguly, ale nebyl si uplne jisty, jestli to ma cenu, kdyz tam nepojede nikdo z CR :D
Jak se spekuluje na Autosportu, není vyloučen ani první ostrý start Fabie.
Barbane, toto je Ti málo?
http://www.ftr-media.com/fotogalerie/displayimage.php?album=toprated&cat=25&pos=1
Ale vubec ne, naopak! Hezke zabery, na nekterych jsem se i zahledl, diky za tu vzpominku. Na Valdu, Vendelina a nektere dalsi se da divat vzdycky a vsude, to je jasne. Svym prispevkem jsem chtel rict, ze tuhle rally (aspon teda pro me) nicmene nedela to, kolik posadek z CR se postavi na jeji start. Byt se jich tam myslim objevovalo docela dost a nekteri s velmi slusnymi vysledky.
Uberu teda v tom tvrzeni, ze jsou mistni pekari daleko koukatelnejsi...asi by se spis sluselo dodat, ze se nasi hosi na tom snehu za ta leta taky docela zlepsili :P
Jähner se mi podařilo navštívit poprvé až letos a co do atraktivity nejlepší podívání za celý letošní MMČR.Při pohledu na jízdu smykem ve sněhu nevadilo ani -8 a větr.A když potom odpoledne vylezlo nad kopce sluníčko,prostě paráda.O organizaci a přístupu k divákům je asi zbytečné zde hovořit.Takže jasná volba na první novoroční sobotu.Akorát ten termín mám chápat,že se jede systém sobota-neděle?Je fakt,že jet někam na novej rok odpoledne,by asi nebylo to pravý ořechový,i když nejsu zastánce řízenýho chlastání (takže silvestrovská Zlatá lyže to jistí).
Je to sobota-nedele, viz casovy harmonogram:
http://www.jaennerrallye.at/en/fahrer/itinerary.html
Podle mě ideální stav: první se vyspíme,a druhého ráno vyrazíme, projedem RZ,nasajem atmošku a omrknem přípravy... akorat ten nástup do prace poprve v novém roce bude mazec:) Hlavně aby napadl!!!!!
Vim, že je asi brzo, ale nevíte někdo, jestli se pojede příští rok pátek-sobota nebo sobota-neděle?
Někde už se to tady řešilo ;), je to sobota a neděle.
Podle mě ideální stav: první se vyspíme,a druhého ráno vyrazíme, projedem RZ,nasajem atmošku a omrknem přípravy... akorat ten nástup do prace poprve v novém roce bude mazec:) Hlavně aby napadl!!!!!
Pokud by Vam na Silvestra doma bylo fadne, popradatel porada nejaky vecer se sektem, sankovanim na byvalych erzetach, atd atd. Prvniho se trenuje, druhe se uz netrenuje.....
Sankovani na byvalych RZtach? Je to neco na tento zpusob? ;)
http://www.youtube.com/watch?v=pbzdWBdmOWo
Nevím jestli se nepletu,ale začíná se (RZ1) hned tím nejlepším rakouským Monte Carlem!!
Nepleteš se... to bude maso, když tam pustí všechny posádky a když to tak vemu, že to bude pro většinu první RZ na sněhu. Ale už to tak jednou bylo a stálo to za to:)
http://www.src.czechrallyeweb.net/images/janner2006/006_janner_src_06.jpg
http://www.src.czechrallyeweb.net/images/janner2006/003_janner_src_06.jpg
http://www.src.czechrallyeweb.net/images/janner2006/029_janner_src_06.jpg
Maso to bude :-), protoze pokud tam nebude snih, tak tam bude blato ...
Jenže tím pádem tam bude lidí jak nasr...,doufejme aspoň ,že se to pojede z kopce.Co tam loni na brzdy předváděl Valda i jiní byl pěknej brutál!V neděli se začíná stejnou RZ jak loni odstartovala celá soutěž.Takže 4 RZ jsou z mé strany jasný.
Podle harmonogramu je ta RZ letos o něco málo kratší než loni a tak mam strach, že nebude polookruhová, ale start-cíl. A byla by škoda přijít na "monte" o jeden průjezd...........
Klausssss pojede!!! auto už je skoro opravené!
http://www.klausner-motorsport.at/wwwroot/bilder_galerie_aufbau_2008/Bilddoku3/index.htm
A podle harmáče se opravdu pojede krátká verze,tedy neokruhová. To by jsme tam byli taky do večera, když je to první RZ:)
Tak podle dlouhodobé předpovědi to spíš vypadá na blato!Musíme doufat,že se rosničky pletou.Loni nás ten nahoře vyslyšel taky až na poslední chvílu.
Nemá někdo zprávy o tom který český posádky pojedou? Spekulovalo se o Valdovi, dokonce o premiéře Fabie S2000 s Kopeckým za volantem,ale startovka pořád nejni.
Valda jede určitě sníh nesníh.
Nemá někdo zprávy o tom který český posádky pojedou? Spekulovalo se o Valdovi, dokonce o premiéře Fabie S2000 s Kopeckým za volantem,ale startovka pořád nejni.
Uzávěrka přihlášek je 5.12. takže ještě čas.
Pantheon
03.12.2008, 16:16
čas ještě ja protože hodně posádek dává přihlášku na poslední chvílí...ale to je asi všem jasný ne..;)
Valda jede určitě sníh nesníh.
To jsme dva!!A kdo dál?
Ve Freistadt je pres 30 cm snehu. ...
super hlavně at to vydrží
Nee... ať ještě nasněží víc:)
Co takhle seznam přihlášenejch posádek?Jsu asi blbej,ale na ofiko stránkách ho jaksi nemůžu najít.Jinak už někdo ví kdo z českých posádek pojede,krom Valdy?
Startujici posadky maji listinu obdrzet az 16.12., cili to asi se startovkou bude jeste chvili trvat.....
Nevíte někdo od kdy budou k dispozici programy nebo je i podle jejich stránek za 7 euro posílají?
A podle harmáče se opravdu pojede krátká verze,tedy neokruhová.
Podle čeho jste zjistili, že se to nepojede jako ohruh?
Posledně měla RZ13/15 délku 16,17km. Teď má mít RZ1/3 délku 14,45km. Takže "jen" o 1,72km méně. Pokud jsem dobře měřil v mapě, tak jedno kolo na tom "Mote Carlu" má cca 4km.
Nějak mi to nesedí. Máte někdo nějaké bližší informace?
tak v rakousku připadl další metr sněhu
bohuzel ale trochu jinde....
Metr? Nepřeháníš? Možná tak někde na kopcích v Alpách, ne?
na Rakousko Italske hranici melo fakt za posledni 3 dny napadnou i 150 cm snehu. Momentalne je zavrena i dalnice, rada udoli odriznuta a deti maji uz 3.den snehove prazdniny. Bohuzel Freistadt je od tam daleko....
Začínam věřit, že sněhu bude letos dostatek.....A to sem věčnej pesimista.. Zatim mi chybí alespoň jedno potvrzený eso na startu....Víte někdo něco???
Přinejhorším dovezou na RZty sníh z kopců, ne? Katka to tak přeci v Liberci dělává běžně... :D
Zdejsi fanousci jsou zdrceni, ze Jänner nepatri do ceskeho mistraku a tudiz Cesi neprijedou....
Na reditelstvi rekli ze startovni listina bude zverejnena az 17.12., zaroven odmitli odpovedet na otazku o poctu prihlasenych(z cehoz se usuzuje ze to je zatim bida...)
Vzhledem k tomu ze na Silvestra tu kdesi jede Blomquist, cekam ze tent rijede i na Jänner.....
Ale Čeští fanoušci přijedou určitě!! :)
Myslím že nějací češi přijedou učitě. Mluví se o Valdovi, Štěpánkovi, měl by jet i Honza Černý se sůbem, Petrášek s Asconou... mysím že to zase nebude tak zlé.
Něco k počasí v okolí Freistadtu http://www.wetter.com/wetter_aktuell/wettervorhersage/16_tagesvorhersage/?id=ATAT30150
Ať pojede, kdo pojede, hlavně ať je ten sníh!
Chalupar
12.12.2008, 22:21
Věřím že sníh bude...
ve stredu pry bylo prihlaseno cca 40 vozu...
Ať pojede, kdo pojede, hlavně ať je ten sníh!
Jo jo jízda na hřebíkách ve smyku naprostá paráda.V tomhle byl loni Valda nejlepší!!Takže doufám,že budeme moct jemu,ale i ostatním pořádně zafandit.
Startovat by měl i Orsák.
Orsák má Jänner v plánu, poptám se přímo Jarina, jestli to vyjde a pojede.
ve stredu pry bylo prihlaseno cca 40 vozu...
Ta čtyřicítka zatím nevyvolává velké nadšení, bejvávalo líp ... ;)
Zveřejnění přihlášených posádek je 17.12.? Jestli jsem to přešprechtil z of. stránek správně.
Pokud pojedou Glisic, Klassner a dalsi, nemuze to byt spatna rally ani pri 40 posadkach. Aspon kdyz tak stihneme vsechny vickrat :)
spider: je to tak trochu divné: Publication of starting numbers and
dispatch of the entry confirmations Wednesday, December 17th 2008 – (only per email) ??? co si myslet o té informaci v závorce... (ale koukám, že ta závorka je jen v anglické verzi, tak nevim)
ono je toho trochu vic divneho....
jak jsem jiz psal drive, startujici obdrzi startovni cisla a tedy i startovni listinu v utery...
v poslednich dnech se nejak vyparil hlavni sponzor- benzinka iq....
no a jinak je pry problem i s casovym harmonogramem, nejak nezbyva cas na servis pry.
snad se vse jeste vyjasni....
pry je prihlseno 88 vozu, vcetne nejuzsi rakouske spicky...
a nevíš kolik je přihlášeno Čechů
Tak to je už pěkné číslo... Jen aby se přihlásil i nějaký sníh!! Zatím to moc nevypadá:(
A jak to vypadá s účastí Fábky S2000?
na ofic. stranach je startovka!
Manfred se subem?Pohodá-:P
FocusTRT
15.12.2008, 21:41
Měl by jet i Roman Odložilík ;)
Můžete sem prosím někdo hodit odkaz na ty ofiko stránky??
Díky
FocusTRT
15.12.2008, 21:46
http://www.iq-jaennerrallye.at
Jinak odkaz je i na hl.stránce eWRC :P
solbergovec
15.12.2008, 21:50
http://www.jaennerrallye.at/en/fahrer/entrylist.html
startovka supr ,už jen ten snížek!!!!!:):):)
Jo startovka dobrá, jen jsem pořád ve skrytu duše doufal ve start Fabií... No nedá se nic dělat, musíme si počkat...
Tak seznam přihlášených nakonec nevypadá až tak zle asnad ještě pár jedinců vemou!! Těším sečím dál víc, jen ten sníh kdyby byl!! :)
Tak jsem rád,že je přihlášen i můj jmenovec st.č. 78:D.Na sněhu je na něho radost pohledět.
Hello, does someone know why pech dont start?
thanks
It's not a part of Czech championship and he don't have so much money and the car to start here...
Thanks a lot - i thought he would start in the central europe rallye trophy.
sorry for this good driver with very good performance in last jännerrallyes!!
Měl by jet i Roman Odložilík ;)
Bohužel ho tam nevidím.
Startovka je lepsi nez jsem cekal, ty prognozy o 40 posadkach nevyznivaly zrovna nadejne. Jsem zvedav, na kolika ceskych rally bude srovnatelne obsazeni...tipl bych si, ze na jedne bude lepsi a na ostatnich bohuzel o dost horsi.
Klouzat to bude i kdyby nahodou nebyl snih, strelcu je tam dost od zacatku az do konce, bude to zase zazitek.
Ubytovani uz je taky rezervovano, jak jsem tak zjistil, Rozmberk se opet hezky plni :)
Barbane taky jsem dnes zarezervoval pokoj a oproti mým předpokladům nás se synem bude asi doprovázet i můj mladší a moje drahá 1/2.Tak jsu takovej na rozpacích hlavně z počasí.Doufám,že bude sníh a ne blato.
Původně odeslal FocusTRT
Měl by jet i Roman Odložilík
Bohužel ho tam nevidím.
Roman chtěl na Jänneru startovat,ale bohužel to nevyšlo :-(
Martin Plesník
17.12.2008, 18:40
Ale vyšlo;)
Moje zdroje
No jo, ale fakt pojede?? :)
solbergovec
17.12.2008, 20:55
zdravim ,mužu se zeptat odkud to máš???,že má 22
na of. stránkách chybí 22,23
díky za odpověd
No právě proto.Za předpokladu,že se přihlásil do EP tak dostane první volné číslo tj.22. A jinak mám to z konkurence.
...tak nevím,dnes jsem s ním mluvil a říkal že nejede...
Koudy jak jsem již napsal,info je od konkurence,pokud jsi s ním mluvil tak máš BOHUŽEL asi čerstvější info.Ale nechme se překvapit.
jasan,v poho....ale taky bych byl raději,kdyby jen mlžil :-))
Nevíte někdo kdy budou zveřejněny mapy RZ?I když se tak dívám na itik z loňska,tak se to pojede dost obdobně,takže jakáš takáž představa je.
Teď si vlastně uvědomuju,že oficiálně na pořadatelským webu ani nebyly,že je sem naskenovala nějaká dobrá duše.Tak pokud by se takový dobrák našel asi nejen já bych mu byl vděčen.Nechce se mě to řešit až v sobotu ráno ve Freistadu u benzinky.
Taky se přikloním jestli by někdo neměl mapy. Děkuji
Snezi a v pristich 10 dnech ma denne snezit!
Joooo!!!!!!!!
http://www.wetter.com/webcams_galerien/webcams/webcam_ansicht/?wid=3131
dřevěná srnka
18.12.2008, 17:53
Pluhus bude stavět sněhuláky, nebo se půjde zkoulovat?
Pluhus bude stavět sněhuláky, nebo se půjde zkoulovat?
Postavíme huhuláka....:D No hlavně aby bylo v kapli dost stejčíků,no né?? :)
A jinak, ke včerejším debatám: aktuální situace je taková, že Odložilík nejede:(
Takže snad to bude na hřebíky.Dokáže si někdo tipnout na kolika sadách kol odjede Valda celou soutěž,?Na kolik výjde taková jedna okovaná pneu,15 tyček?
Honza Černý je přihlášen se Subaru. To je přezbrojení na sezonu 2009, nebo se jedná o jednorázovou změnu na sníh?
Jestli se nepletu, tak při Setkání Mistrů říkal, že se Subaru pojede komplet sprinty. Velký mistrák byl v tu dobu ve hvězdách. Ale to neznamená, že teď nemůže být všechno jinak.
aktuální počasí z Freistadu http://www.wetter.at/wetter/oesterreich/oberoesterreich/freistadt/
v okoli freistadtu je pres 30 cm smeru. nekteri uz pylne trenovali, byli vsak pristizeni. o jejich osudu se rozhodne pristi tyden....
Mirek-607
21.12.2008, 22:15
Víme o koho jde? Alespoň státní příslušnost?
Moc variant není Rakušák nebo Čech.
Mirek-607
21.12.2008, 22:28
Jsou tam i Slováci, Italové, Němci...
Zpravy o udajne ucasti Kopeckeho na Jaenner neutuchaji(pry start. cislo 2). Vi nekdo vice?
Mirek-607
22.12.2008, 15:04
Číslo 2 pro Kopeckého rezervované bylo, ale jestli nakonec pojede, to dost pochybuju...
Mimochodem, pokud jede Stohl opravdu s plynovou Imprezou, tak nemůže mít číslo 1 a jet v klasifikaci European Cup Central.
Nechce se mě zdát,že by to tak tutlali.Pokud by tam Škoda chtěla jet,už by toho byli plný noviny.Posloužilo by to jako výborná reklama pro tuto soutěž.Leda že by ještě čekali,jaký bude počasí.Podle zpráv od Molára snad bude to pravý zimní.
Na rakouském fóru je pár fotek z trati a je to hodně pěkné... snad to vydrží a ještě něco spadne! Ale v termínu rally má pořádně mrznout!!
Molar kde bereš pořád tu jistotu,že Roman jede?Psal zde jeden fans která má k němu blízko,že nejede.Přesto kdybys měl pravdu ,byla by to paráda!
Mirek-607
22.12.2008, 23:32
Nevím, ale podle mě nemá šotolinový podvozek, což by na sníh byla nutnost. Ale třeba už si ho pořídil...
o odlozilikovi jsem hosii psal teprve vcera. ja o nem nevim vubec nic. jen vcera jsem cetl takrka oficialni zpravu o startujicich na jaenner a nemci to tam jasne psali....
final entry list 92 teams - inclusive peugeot S2000 - Roman Odlozilik
almost all upper RZ are snowy - weather forecast from friday on snow - next week -9°C to -12°C - seems to get fine conditions.
Pictures from RZ 4 enclosed (20.12)
greetings from austria hope you all will come
Jééé,sníh!Pomalu zapomínám co to je,v těchto končinách...
Některé posádky jsou už omluvené.Takže momentálně je jich 86.
Vytahl jsem ze sklepa krabici s oblecenim s napisem "Svedsko".....
máte už někdo aktuální mapy?
tady jsou mapy http://www.jaennerrallye.at/en/fahrer/roadmaps.html
ale sám se v nich nevyznám kde je start a kde cíl
Mapy se pokousim uz taky delsi dobu sehnat. Zatim je nemaji k dispozici ani startujici....
No snad už nebudou další omluvení... To počasí vypadá dobře. Pořád má mrznout a snad i sněžit. Tak jsem zvědav!
nechci kecat, ale podle rakouske OSK Kopecky ve Freistadt pojede....
vi nekdo vic?
dřevěná srnka
23.12.2008, 22:06
Lehká podzimní bunda, boty do bláta, deštník, bez kulicha a rukavic? ;):D:D
Vytahl jsem ze sklepa krabici s oblecenim s napisem "Svedsko".....
ale odlozilik jede....
...i kdyby jel,tak se svojím peugeotem určitě nepojede,ten je rozebraný v dílně!Ale zatím poslední info je takové,že nepojede vůbec...bohužel!
...a jak říká Mirek-607,stejně nemá podvozek na šotol a v podstatě na jeden závod ho pořizovat je docela drahá sranda.
nechci kecat, ale podle rakouske OSK Kopecky ve Freistadt pojede....
vi nekdo vic?
Nejsou to nějaký měsíc starý tiskovky?Je tady dest dní do soutěže,pokud by jeli,asi by už oficiálně něco napsali.I když sněhovej test před Monte by byl dobrej.Akorát nevím,jestli to neni moc krátká doba na případný opravy (na Monte mají mít nový auta),nebo spíš nechtějí přímý srovnání s "obyčejnými jezdci z národního šampionátu".Špatně by se to prodávalo,kdyby jim Valda natrhl s Mišákem *****!!
Zdravim,prosim kde je div.místo z videa co točil MravenecZ z minulího roku hned na začátku toho videa jak jede Pech kolem nějakého statku ,dík
Miki Runy
27.12.2008, 16:53
Pokud by měl někdo zájem mám volná 2 místa na Jänner.Odjezd z Tábora směr Dvořiště.( Není problem nabrat cestou). runys@seznam.cz
Sobotni RZ jsou zatim suche, nedelni jsou pry pod snehem....
Harald Ludanek
28.12.2008, 14:43
Zprávy z místa nejsou dobré, až na dvě RZ všechno suchý asfalt, vypadá to na obyčejnou "asfaltovou nudu". xx(
...to není dobré :-( Zbývá ale ještě pár dní,stále můžeme doufat
wrc_sklendy
28.12.2008, 17:38
No já si osobně myslím že bude mrznout jako blázen ale bohužel bez sněhu.A co ten Kopejda,nevíte už něco o něm.Pojede nepojede????????
http://www.wetter.com/wetter_aktuell/wettervorhersage/16_tagesvorhersage/?id=ATAT30150
final entry list 92 teams - inclusive peugeot S2000 - Roman Odlozilik
almost all upper RZ are snowy - weather forecast from friday on snow - next week -9°C to -12°C - seems to get fine conditions.
Pictures from RZ 4 enclosed (20.12)
greetings from austria hope you all will come
Haralde tak proč nám to sem oný Tonhai cpal,teď su akorát nas...Předpověď nevěstí nic dobrýho,zlatá kalamita loni den před soutěží!!
prvni 2 nedelni rz jsou pry na hranici regulernosti-pry 30-40 cm ledu
Takže to mám chápat tak,že sobota se pojede na slicu a v neděli ráno hoši nazují brusle?
jo,ale ty brusle jen z rana. ani nevim, je li cas na prezuti...
wrc_sklendy
28.12.2008, 21:39
Tak se vás chci zeptat Rally fandové,jedete někdo v Neděli brzo ráno.Nedáme si někde spicha,já a ještě jedno auto jedeme z Hořovic okr Beroun.a pokračujem směrem Příbram,po Strakoniský atd.Tak si někde můžeme dát spicha.Tak nějak okolo 4 ráno se vydat na cestu.
MravenecZ
29.12.2008, 08:51
Máme informace od Milana Lišky, který má za sebou část seznamovacích jízd a více méně potvrzuje výše uvedené. Sníh je snad jen v oblasti castrol areny a na RZ kolem Liebenau. Dál je to více méně suché, místy led. Na pátek se ale očekává sněžení a vše může být zase jinak.
Včera jsme projížděli RZ St. Oswald, je úplně suchá,ale je tam spousta posypového štěrku, takže by mohlo bejt veselo! Vzadu v kopcích je ale sněhu dost, tak uvidíme co se semele.
Hello,
snow only on SS13 and SS14 - spikes needed
Other SS asphalt only but always hazardous black ice in the morning and evening - temperature about -12 °C in the night and about -5 °C for the day.
very windy!!
Maybe some snow on friday.
Greetings
Hoši co ty mapy,nemá nikdo nic?Aspoň nějaký na hrubo,aby se to dalo srovnat s loňskem.Moc času na plánování už není,ještě tak zítra.Ve středu se jedu podívat do Novýho Města na Zlatou Lyži a nechávat všechno na Novej rok odpoledne po ranním fotbálku a doplnění kalorií v naší hospůdce,to bych taky potom mohl okolo Freistadu bloudit.V pátek odpoledne odjezd směr Rožmberk!!
internet kavárna
29.12.2008, 23:28
informace z FASU - jak pomoc Českým posádkám v cizině když to není Český mistrák
Informace o použití licencí
Vzhledem k tomu, že Janner rally 2009 není součástí Mistrovství České republiky, ale pouze součástí
FIA Regional Cup Central není možné použití licencí 2008, ale účastníci si musí v sekretariátu FAS AČR
vyřídit licenci platnou pro rok 2009.
Stejné ustanovení je aplikováno i pro účast na Powerslide v Pardubicích.
Nevite nekdo, co je zac RZ 2/4 Gutau? Je to nejaka varianta lonske RZ 2/4 Weitersfelden nebo doslo k uprave RZ 17/18, ze se z ni cast jede v sobotu a cast v nedeli?
A druha vec - sms vysledky - neni to v ramci MMCR, tak asi nikde nic?
Fotografie a video testování Raimund Baumschlager před Jaenner Rallye: ir7.at (http://www.ir7.at/fotosrosenau301208.html)
Hoši co ty mapy,nemá nikdo nic?Aspoň nějaký na hrubo,aby se to dalo srovnat s loňskem.
Začínám mít obavy,že si páteční přejezd k Vltavě budu muset protáhnout na benzínku do Freistadtu a naplánovat to ož u piva v kapli,protože v -10 na Monte by to nebylo ono.Nebo snad přece jen se najde dobrá duše (Mravenče co takhle Milan Liška?,loni to sem snad pověsil Petr Řihák-ale s Karlem letos nejedou) a ušetřím těch 50 km navíc?Asi u nás v republice program prodávat nebudou.
Fotografie a video testování Raimund Baumschlager před Jaenner Rallye: ir7.at (http://www.ir7.at/fotosrosenau301208.html)
Odkud to je to testovani ze je tam docela dost snehu?
Jaktože Mundl netestoval EVO X? :confused:
nekde jsem cetl ze je prodana?
mr.brain
31.12.2008, 09:51
Hmm, tak poprvý bych se na tuhle soutěž rád vypravil, ale prodej programu je jen v Rakousku, což mi se*e :( Takže kdybyste někdo nějaký měl, šup to sem postovat :P
No bydlet v Budějicích, tak si udělám krátký výlet, koupm program,omrknu pár úseků a mám vystarané:)
Tak mapy už má pro mě kámoš dá mi je zítra ráno,tak se budu snažit je naskenovat a co nejdřív je sem hodit
Koukam,že já to mam asi nejblíž....
mr.brain
31.12.2008, 17:46
No více méně, moje němčina stojí za prd, snad tam někdo mluví anglicky :)
Mapy RZ Janner 2009 jsou na ftp servru 82.117.140.131 přihl.jmeno a heslo je rally ještě to zabalim a hodim to na nějakou skládku:-))
tak sou i tady http://uloz.to/1108357/Janner rally mapy 2009.rar a doufám že někdo poradí nějaké pěkné místečko :-)
mr.brain
01.01.2009, 12:27
bezva, díky moc :D
Tak jsu asi na PC tupej,mě to nejde na těch stránkách vůbec otevřít.Fur to po mě chce nějaký čísla obrázků a má to celý 31Mega což je dost.
Ahoj,31 mega to má proto,že jsem to skenoval ve větším rozlišení a je tam 14 obrázků z velikostí od 1Mb do 3Mb a koukal sem že už to stahlo přes 70 lidiček a problém je zatim jen u tebe tak to zkus ještě nebo z toho ftípka.......
tak sou i tady http://uloz.to/1108357/Janner rally mapy 2009.rar a doufám že někdo poradí nějaké pěkné místečko :-)
Díky za mapy, zkusim poradit pár diváckých tipů. Na RZ 1 Pierbach bych to viděl na notoricky známé serpentiny před AZ2. Je tam při silnici i dost sněhu, který se možná vytahá na silnici. Toto místo je však pěkné i na suchu. Před těmito serpentinami se nachází ještě jedna velice pěkná pasáž (je to ta první fotka z tiskové zprávy Filipa Schovánka). V případě, že by náhodou napadl sních, bude pěkné i AZ3 (rychlé protahováky zakončené pravým odbočením).
RZ Gutau je nová, některé úseky se v minulosti jely, ale zkušenosti s nimi nemám. RZ Pregarten je z diváckého hlediska poměrně nudná (zvláště při absenci sněhu). Zajímavá je pravá vracečka po velkém náletu u vesnice Pregartsdorf. Je tam ale poměrně málo místa pro diváky. Na RZ Lasberg mohu doporučit úvodní okruhovou část. Jedná se o předledný trojúhelník s několika rychlejšími zatáčkami a pravoúhlým odbočením. Po absolvování 2 kol posádky pokračují dále v RZ. Parkuje se pohodlně v Lasbergu (pěšky k RZ asi 300 m). Na RZ 8 mohu doporučit AZ21. Jedná se o rychlý sjezd lesem s ostrým levým odbočením a několika zatáčkami na odjezdu. Zvláště při nočním průjezdu je zde dobrá atmosféra.
Na neděli mohu doporučit RZ Liebenau. Vzhledem k tomu, že je celá tato RZ pod ledem bude velmi zajímavý úsek za AZ28. Samotné toto místo je pravoúhlé odbočení po rychlém náletu. Vyplatí se však popojít asi 500m po směru okruhu. Tam je vidět mírný sjezd s několika esíčky a rychlé pravé odbočení na širší komunikaci. V loňském roce zde nebyla nouze o dlouhé smyky ve vysoké rychlosti.....
Díkes za rady a ještě bych potřeboval upřesnit místo které přikládám na fotce,minulí rokjsem tam pomáhal tlačit tu bílou fábku.....,před touhle zatáčkou se jede kolem nějakého statku
Gusi díy moc za naskenování celýho programu,ušetřils mě tím 50 km zítřejší zajížďku.Jinak tebou zmiňovaný místo s Trojanem je letos RZ 13 Libenau divácký místo 29,jede se jako první nedělní a chvála bohu aspoň ta je pod sněhem.Taky se tam letos opět chystám,tak jak asi MravenecZ a další známé tváře?Akorát nebude takovej fičák a -8 jak loni v pátek ráno.
Jj,tak sem si to myslel dobře,ale jistej na stopro nebyl :o),(moje maličkost stojí na tej fotce v modrej bundě subaru z kapucou :-)),poradil bys mi ještě jakej máš plán na neděli,já furt přemejšlim jestli se dá přejet mezi erzetama z AZ29 na ty protahováky a odbočením za AZ28....
mr.brain
01.01.2009, 18:12
Díky moc za mapky :) Je to supr
A měl bych hned dotaz, tohle je RZ1? http://www.ewrc.cz/images/2009/schovanek/janner/2.jpg Pokud ano, v jakých místech to je? Vypadá to tam moc zajímavě :)
hafieror
01.01.2009, 20:37
Rozumím tomu správně, že na sníh se používá šotolinovej podvozek? Jak je to tedy na janeru, když v sobotu se pojede na asfaltu a v neděli na sněhu? A jak je to s pneumatikama se hřebama a čistým asfaltem? Nemyslím v sobotu, ale v neděli jestli budou nějaké úseky bez sněhu?
Díky moc za mapky :) Je to supr
A měl bych hned dotaz, tohle je RZ1? http://www.ewrc.cz/images/2009/schovanek/janner/2.jpg Pokud ano, v jakých místech to je? Vypadá to tam moc zajímavě :)
Je to na 1 myslím si,že je to pár set metrů nad Monte.
Neboj, v Rakousku to maji vyresene. Koukni treba na Waldviertel, tam se v patek take jel asfaltovy podvozek a velka kola a na sobotu se prestavelo na sotolinu a mala sotolinova kola :-). No s tim snehem ... Vyrazis na pneumatikach s hrebem a musis odhadnout co bude lepsi, jestli treba uzke s hrebiky, nebo takove ty sirsi, ale doplnene hreby take ... :-). Uvidime.
Rozumím tomu správně, že na sníh se používá šotolinovej podvozek? Jak je to tedy na janeru, když v sobotu se pojede na asfaltu a v neděli na sněhu? A jak je to s pneumatikama se hřebama a čistým asfaltem? Nemyslím v sobotu, ale v neděli jestli budou nějaké úseky bez sněhu?
,poradil bys mi ještě jakej máš plán na neděli,já furt přemejšlim jestli se dá přejet mezi erzetama z AZ29 na ty protahováky a odbočením za AZ28....
Dá se to objet ofic cca 17 km?Jestli jsou nějaký místní zkratky ,tak to nevím.Jinak jsem teď do toho večer čučel a můj plán je13-29,přeskupení,16-30,17-35,18-?.Sobota ta je jasnější 1+3-2 Monte,servis,8-21,10-14 nebo11-23?Na některejch místech jsem loni byl,některý jsou pro mě nový,něco kde jsem byl loni se letos vůbec nejede,takže bez záruky za kvalitu.Chtělo by to někoho,kdo zná staronový místa,který se jeli v předchozích ročnících,já tam byl pouze v loni a jelikož byl sníh skoro všude,tak se dalo čučet skoro kdekoliv.
Cesky Krumlov - prave snezi :-), doufam, ze smerem na jih to bude o hodne lepsi s tim snehem ...
Freistadt http://at.wetter.com/webcams_galerien/webcams/webcam_ansicht/?wid=3131
Lasberg http://cms.ttg.at/webcams/portale/ooeportal/index.php?target=uebersicht_webcamdetail&camID=941352
hafieror
02.01.2009, 12:35
Jaro jak vyšitý
Kousek od Kaplice:mírnej poprašek sněhu,teď svítí sluníčko a na slunci 3 stupně
Ahoj,nevite jestli někde budou on-line vysledky?
Tady? http://mmcr.vysledky-rally.cz/rallysport/2009/ostatni/janner/
Jsou k dostani nekde mapy RZ?
Mě to stáhnout šlo,ale s otevřením mám problém.Sice nevim kde to je,ale snad se na ten Pierbach nějak dostanu;)
Jeste tady bylo nekde ftp, z toho to jde stahnout a otevrit urcite. Gus, o nejakou stranku zpet (diky Gusi).
Diky moc, uz to taham. Snad zejtra tedy vyrazim. I kdyz...... Na ktere etape, respektive erzetach lezi snih?
na nedelnich RZ 13/15, 14/16
...nevite nekdo kolikrat se jedou ty okruhy na techto zkouskach v nedeli? 3x a ven?
a jestli me nekdo muzete nasmerovat do mista, odkud pochazi 3. obrazek z clanku Filipa Schovanka na RZ14/16 - vypada to jak to vyhlasene misto, kde v roce tusim 05 nebo 06 (Stepan s 206, Kiss s accentem) litali vsichni ze silnice a drapali se pak horkotezko zpatky...
Orsák shake..
http://download.mediasport.cz/multimedia/videa/rally-cz/09_janner_orsak_SHA.wmv
Stohl a jeho "šejk" http://download.mediasport.cz/multimedia/videa/rally-cz/09_janner_stohl_SHA.wmv
výsledky shakedownu
1. Gassner Hermann jun.-Wüstenhagen Kathi D Mitsubishi Lancer Evo IX N4 1:07.9
2. Valoušek Pavel-Hrůza Zdeněk CZ Mitsubishi Lancer Evo IX N4 1:08.2
3. Waldherr Andreas-Jeitler Richard A Volkswagen Polo S2000 N4 1:08.7
4. Pasteiner Reinhard-Fuchs Fredi A Mitsubishi Lancer Evo IX N4 1:09.4
5. Baumschlager Raimund-Zeltner Thomas A Mitsubishi Lancer Evo IX N4 1:09.7
6. Haneder Ernst-Kregl Philipp A Mitsubishi Lancer Evo IX N4 1:09.9
7. Blomqvist Stig-Spjuth Ragnar S Mitsubishi Lancer Evo IX N4 1:10.0
8. Běhálek Daniel-Černohorský Petr CZ Subaru Impreza STI N4 1:10.2
9. Černý Jan-Kohout Pavel CZ Subaru Impreza STI N4 1:10.8
10. Rosenberger Kris-Monego Tina-Maria A Subaru Impreza STI N4 1:11.0
11. Orsák Jaroslav-Vajík Karel CZ Mitsubishi Lancer Evo IX N4 1:11.2
12. Benes Markus-Wannenmacher Norbert A Subaru Impreza STI N4 1:11.4
13. Aigner Gerhard-Rausch Jürgen A Mitsubishi Lancer Evo VI N4 1:11.6
14. Stohl Manfred-Minor Ilka A Subaru Impreza STI CNG N4 1:12.1
15. Sonnleitner Franz-Oismüller Fritz A Mitsubishi Lancer Evo III H10 1:12.1
16. Keferböck Johannes.Punz Karin A Mitsubishi Lancer Evo IX N4 1:12.7
17. Egger Markus-Königshofer Johann A Mitsubishi Lancer Evo VIII N4 1:12.8
18. Mayrhofer Johann-Mayrhofer Maria A Subaru Impreza WRX N4 1:13.5
19. Taddei Alessandro-Gaspari Andrea I Mitsubishi Lancer Evo IX N4 1:13.5
20. Klausner Christof-Stummer Daniela A Audi Quattro H10 1:13.6
a Valdy onboard ze šejku http://download.mediasport.cz/multimedia/videa/rally-cz/09_janer_valda_SHA.wmv
77 převzatých posádek http://mmcr.vysledky-rally.cz/rallysport/2009/ostatni/janner/prevzate.html
rallyefreaks.de
02.01.2009, 20:06
any pictures of the shakedown jänner rally 2009!!!!
Gallerie Jänner 09 (http://www.rallyefreaks.de/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=55&func=viewcategory&catid=213)
Mohl byste mi někdo pomoct.Teď sem začal plánovat Janner.Vůbec nevim kudy kam.Jasný sou mapy,ale nevim jak to budu stíhat.Chci určitě na RZ 1,3 nevíte kudy se dostanu na ty vracáky(myslim že Pierbach)?
kousek od Kaplice:ráno tady poletoval sníh,teď taky a na silnici je poprašek teplota -5
Mohl byste mi někdo pomoct.Teď sem začal plánovat Janner.Vůbec nevim kudy kam.Jasný sou mapy,ale nevim jak to budu stíhat.Chci určitě na RZ 1,3 nevíte kudy se dostanu na ty vracáky(myslim že Pierbach)?
po hlavní do Pierbachu od Freistadtu,tam přejdeš potok a za proti směru vložky tak 300 m a jsi tam, ale vyjed brzo hl. silnice bude lidma hotovson :-))
Na těch mapách co tady sou,není to AZ2 ty vracáky?Nebo je to ještě víc na začátek RZ směrem na Bad Zell?
prosim, prosim, poradte kdo vite kde presne je na RZ14/16 toto misto...
hafieror
03.01.2009, 09:07
Tak Valda začal dobře.
JJ velmi dobře,takové obklady jsem opravdu nečekal :)
Jen S 2000 drží krok. Snad to Pavel nepřežene a pojede v pohodě.
Úvod Valdy je ve velkém stylu,jen tak dál ;)
no i druhá RZ se Valdovi vyvedla a opět stíhala pouze S2000
Honza Černý je přihlášen se Subaru. To je přezbrojení na sezonu 2009, nebo se jedná o jednorázovou změnu na sníh?
Zatím jede velmi pěkně. Pro mě asi největší překvapení! Ale do cíle je ještě hoooodně daleko. Co to je za auto?
Michalin STR8
03.01.2009, 10:48
Mě překvapuje Honza Černý.Manfred je nějak v zadu?
Zatím jede velmi pěkně. Pro mě asi největší překvapení! Ale do cíle je ještě hoooodně daleko. Co to je za auto?
Běhálkovo, tak jako v Sosnové a v Praze.
jirka jn
03.01.2009, 10:55
Kde sledujete vysledky dik
http://mmcr.vysledky-rally.cz/rallysport/2009/ostatni/janner/2absolut.php
jirka jn
03.01.2009, 11:00
Díkes ...
tak koukam jak to Valdovi jede. Jen tak dál. výborně i Honza Černý
Jsou někde splity?Kdy startoval Valda?Díky
Tak to vypadá že Valda zřejmě dojel :-(
tak koukam jak to Valdovi jede. Jen tak dál. výborně i Honza Černý
Valda je venku:(
Běhálkovo, tak jako v Sosnové a v Praze.
Verze N12B, nebo strarší model?
Už jel velký závod se čtyřkolkou (Sosnová se nedá počítat a Praha se nejela), nebo je to jeho premiéra?
A sakra, Valda asi nějaké problémy!
Verze N12B, nebo strarší model?
Už jel velký závod se čtyřkolkou (Sosnová se nedá počítat a Praha se nejela), nebo je to jeho premiéra?
Ještě Kralovice
Honza s tím jel Rally Kralovice . Jinak je to premiera na velké soutěži
Valda asi vůbec neodstartoval do RZ3.
Vypadá to na ulomené kolo.
Jestli je info správné - ulomené kolo na RZ 3
Michalin STR8
03.01.2009, 11:43
Nevidím nikde Stohla
Jestli je info správné - ulomené kolo na RZ 3
No škoda ho kluka, jednou to muselo přijít. Snad si to vybral na zbytek sezony dopředu.
No škoda,měli to pěkně rozjeté.
Nestíhám sledovat, řekne mi někdo proč nejede Ášín?
Páč se tahle soutěž nejede v rámci MMČR...
no tak to je hodně velká škoda měl to rozjeté dobře
HonzaRALLY
03.01.2009, 11:53
sakra škoda Valdy....
Páč se tahle soutěž nejede v rámci MMČR...
Děkuju
Valda kilometr před cílem vylomil kolo o klády
Hele a nevite nekdo jestli uplne konci nebo se vrati do zavodu jde to tady nebo ne??
dřevěná srnka
03.01.2009, 12:57
Další přesné info od Dalvy. Kluku, jak ty to děláš? :D:D:D
Valda asi vůbec neodstartoval do RZ3.
Pokud se do mě hodláš neustále navážet své sympatie s tebou ty ubohý zbabělče,co nic neví nesdílím.Proč jednou neřekneš co víš ty?Já vím,proč,protože víš prd.Já se snažím s ostatními a není jich málo alespon trochu podělit o to co vím.
Co se stalo Valdovi v ten moment nevěděl nikdo jen oni dva,já reagoval na splity a psal co si myslím.
Měl by jsi se zamyslet,nad svým neustálým vysmíváním se ostatním a svým přínosem který je naprosto ale naprosto nulový.Navíc si zbabělý vypitý srab,to už oba víme:D
Jinak,pro tvůj špatně roztočený mozek,co dřevění!! Valda "asi" neodstartoval do RZ3
dřevěná srnka
03.01.2009, 13:06
No, Valda měl na chybu nárok a po loňské sezoně (chce se mi napsat zářivé) to jsem schopnej pochopit a omluvit. Co mi ale hlava nebere je Honza Černý na pozici nejrychlejšího Čechomoravoslezanoslováka. Taky hezkej výkonnostní růst.
Michalin STR8
03.01.2009, 13:10
Po 5ti rz ztrácí druhý na prvního 41 sekund to je smutné.Zlatej náš vyrovnanej mistrák.
Takze valda uz nemuze nastoupit?? Jinak ja psano ze zitra by melo celou republiku pokryt 5-10cm snehu a v tom rakousku beztak nic...
dřevěná srnka
03.01.2009, 13:21
Dneska už ne a zítra s obří ztrátou. Neviděl bych v tom smysl.
Takze valda uz nemuze nastoupit??
Sorry to me nenapadlo. Moc sem se na nej tesil!
fabias2000
03.01.2009, 13:24
vypadá to že Jarin na to šlápnul.
fabias2000
03.01.2009, 13:51
http://download.mediasport.cz/multimedia/videa/rally-cz/09_janer_valda_O1.wmv
mě se líbí výkon mladého Gassner Hermann Jun. ale moc se mi nelíbí jak jede Stohl čekal jsem od něho víc
Mirek-607
03.01.2009, 14:33
To není Stohlem...
S tou jeho plynovkou asi moc velkou díru do světa udělat nejde...
fabias2000
03.01.2009, 15:01
Nevíte někdo za co dostal Jarin 2:20 penalizaci???
dřevěná srnka
03.01.2009, 15:09
Na výjezdu ze servisu mu to zdechlo (už předtím si stěžoval na slabej výkon) a 14 minut to přiváděli k rozumu. Zdroj: Pluto-Autosport.cz
Nevíte někdo za co dostal Jarin 2:20 penalizaci???
Tak asi tak, pokud třeba Dalva neví něco víc ;)
fabias2000
03.01.2009, 15:12
dík moc
fanda hájek
03.01.2009, 15:26
Teda Srnko,Dalva se do Tebe pěkně obul.Prej "vypitý,zbabělý srab",to je hustý!Cos mu proboha udělal?
dřevěná srnka
03.01.2009, 15:28
Fanošu, to nemohlo bejt na mě, já se v tom popisu nepoznávám, takže nekomentuju :D8D:D
S tou jeho plynovkou asi moc velkou díru do světa udělat nejde...
To je stejná plynovka se kterou např. před dvěma lety porazil Vojtěcha, než byl posléze diskvalifikován?
Mirek-607
03.01.2009, 15:44
Ne, tohle je Impreza. S tou ještě nikdy nejel.
Nevšiml jsem si, že jede se Subaru. To bych se neptal :D
Vypadá to na další prořídnutí Českých barev.
EDIT: Tak ne, Orsák už tam naskočil.
mě se líbí výkon mladého Gassner Hermann Jun. ale moc se mi nelíbí jak jede Stohl čekal jsem od něho víc
Staci se podivat na onboard z Sejku a uvidis, ze to auto proste nejede.
Zdenda17
03.01.2009, 16:34
Tak se dívám, že Honza Černý musí být Lišákovi na nárazníku v cíli u každé delší vložky... A nemusí být ani moc dlouhá.
Fakt jede pěkně.
Možná se pletu, ale neříkal náhodou Martin Semerád po tom co byl vybrán v Pirelli Driver Shout out, že se na Janeru objeví?? A neříkal to i ten druhej klučina z Finska?
hafieror
03.01.2009, 17:10
Śkoda Valdovi chyby :-/ ale o tom to je.
Říkám si, jestli zbytečně nepřepálil začátek. Nebylo by to u něj poprvé...
dřevěná srnka
03.01.2009, 17:14
Už jsem to psal, na chybu má nárok každej a Valda ji už dlouho neudělal. To je statistika :-)
Čas ukáže...
Dalvo, jak to vidíš ty?
Samozřejmě zaslepeně jako vždy.
Jinak z druhé strany,snad zase trochu povolí a pojede na špici MMČR s vylepšenou reputací a dotací.
Peterson
03.01.2009, 17:25
Nepleteš, teď jel za Liškou 1/2 RZ
Mirek-607
03.01.2009, 17:26
Od RZ6 by měl být mezi Honzou a Liškou rozestup 2 minuty.
fabias2000
03.01.2009, 17:45
díval jsem se na onboard Valdy a nevypadalo to že by tam nějak moc letěl spíš tam byl led. škoda ho
kambiaso
03.01.2009, 18:19
mohl bys mi poslat odkaz na ty onboardy?dik :)
fabias2000
03.01.2009, 18:21
http://www.mediasport.cz/videa/rok-2009
nevíte co je s Jarinem vůbec ho tam nevidím.:(
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.