PDA

Zobrazit v plné verzi : Má vůbec další existence Škody WRC smysl?

Roland
04.03.2002, 21:37
Neměli bychom být před Korsikou - co se týče škodovky - optimisty. Od nově instalovaného vedení Škody Motorsport přišlo nařízení na přechod k ladičské firmě Lehmann a elektronice Bosch. Motory od Lehmannů padly ve Švédsku po banální závadě zaviněné právě touto firmou. Výkon je o 30 k nižší než dřív, poklesl i točivý moment. Auto je - zejména na asfaltu - nekonkurenceschopné. Elektronika Bosch je starší a zastaralejší než mají mnohé české soukromé týmy. Kdopak si namastil kapsu?
Eriksson je patřičně otrávený.

23
04.03.2002, 22:21
Je otázka, jak dlouho bude trvat než od tohoto řešení upustí a daj to někomu kdo s tím motorem opravdu hne správným směrem. To hledání už začíná být poněkud dlouhé. No, uvidíme už v pátek.

Danyi Panizzi
05.03.2002, 06:44
To Roland: Ne že bych Ti nevěřil, u Škody Motorsport je možný skoro všechno, ale odkud to všechno víš? :0 Myslim konkrétně to, že je Eriksson otrávenej a že motor má nižší výkon než dřív ?

Franus
05.03.2002, 16:45
[quote]
Neměli bychom být před Korsikou - co se týče škodovky - optimisty. Od nově instalovaného vedení Škody Motorsport přišlo nařízení na přechod k ladičské firmě Lehmann a elektronice Bosch. Motory od Lehmannů padly ve Švédsku po banální závadě zaviněné právě touto firmou. Výkon je o 30 k nižší než dřív, poklesl i točivý moment. Auto je - zejména na asfaltu - nekonkurenceschopné. Elektronika Bosch je starší a zastaralejší než mají mnohé české soukromé týmy. Kdopak si namastil kapsu?

taky by me zajimalo s kama to mas, ja sem ve SM cetl neco v tom smyslu ze prave se starou elektronikou nebyl motor idealni a ze prave s prechodem na Bosch by mel ziskat patricny vykon a krout. moment

bill
05.03.2002, 19:22
Podle mě je to absolutní blbost. Motory se dříve připravovaly někde u Schwarcových přípuzných. Lehman je větší, lepší firma, která připravuje motory i pro závody Le Manche. A Keneth. Řekni mi který tým někdy neodstoupil pro poruchu motoru ?! S takovou věcí musí počítat jezdec i tým. :?

Ondra1
05.03.2002, 19:45
Kde si přišel na to, že je Kenneth otrávenej?????????

j_kana
06.03.2002, 13:11
Já osobně si myslím, že přechod k firmě Lehman je dobrý krok. A kde jsi přišel k tomu, že motory mají o 30k míň! To bych si rád přečet.

coolidge
06.03.2002, 14:09
quote:
Podle mě je to absolutní blbost. Motory se dříve připravovaly někde u Schwarcových přípuzných. Lehman je větší, lepší firma, která připravuje motory i pro závody Le Manche. A Keneth. Řekni mi který tým někdy neodstoupil pro poruchu motoru ?! S takovou věcí musí počítat jezdec i tým. :?

Třeba všechny tři tovární citroeny na Monte (naštěstí jeden už na shakedownu). Že...

vaca.p
06.03.2002, 22:17
quote:

Jaký je zdroj ?
Děláš snad v motorsportu?
Nebo ti to řekl některý známý kterému to řekl jiný známy , a tomu to řekl jeho známý.

Podej důkaz ! Jinak jseš obyčejný tlučhuba viz.forum tlučhubové......

Lukas99
07.03.2002, 15:25
Jsi normální? o 30HP nižší výkon... tomu snad sám nemůžeš věřit! Všechny týmy jsou na max. 300 HP, alespoň tomu chci věřit (s tou hodnotou dle mého nemají sebemenší problém), ale jde o správné namapování křivky a průběhu točivého momentu! Nejsem ale vůbec odborník, spíše laik co se týče motorů... Kam na to info chosíš? Odklud víš že je Kenneth naštvanej??? Nová elekronika je dle jezdců lepší! Podej nám důkazy, jinak jsi opravdu tlučhuba!

Alda
08.03.2002, 08:31
quote:

quote:

...pracuji v technickém vývoji automobilky Škoda, s Motorsportem úzce spolupracujem a děláme pro ně různý vychytávky, ale to co jsi napsal, je holý blábol a nesmysl...Ale je to tvůj názor...

Super tak hoď do placu nějakou novinku, toto asi všichni tušili, že je to blábol, ale něco se musí chystat, tak sem s tím...

malamut
08.03.2002, 19:42
bohužel, ale zatím nic prozradit nesmím, to bych taky moh zejtra sbírat před kolbenkou vajgly...Ale nic velkýho a převratnýho to nebude...

Cammell
08.03.2002, 23:20
Ono za celou tu dobu vlastně nic nového a převratného škoda nepřinesla..... dnešní výsledky to jen potvrzují.

Motac
09.03.2002, 11:51
Přes noc se to nezlepšilo :D a také dnes je to stále špatně dobré.

Pawel
09.03.2002, 14:04
Kde nejsou prostredky nebudou ani vysledky.
Na otazku zdali ma smysl existence Skody WRC - pokud to bude Skodovka delat jako doposud tak to smysl nema. A to rikam velice nerad ale je treba si priznat ze ani Makinen by nedokazal jet o moc lepe nez jedou piloti Skodovek ted. Neni to o pilotech ale bohuzel o technice, ktera za moc nestoji.

makli
09.03.2002, 14:14
quote:
Na otazku zdali ma smysl existence Skody WRC - pokud to bude Skodovka delat jako doposud tak to smysl nema. A to rikam velice nerad ale je treba si priznat ze ani Makinen by nedokazal jet o moc lepe nez jedou piloti Skodovek ted. Neni to o pilotech ale bohuzel o technice, ktera za moc nestoji.

Jo,s tim souhlasim.Vsak se staci podivat,jake casy zajizdi Armin...

ladaj
11.03.2002, 22:23
quote:

quote:

Jo,s tim souhlasim.Vsak se staci podivat,jake casy zajizdi Armin...

Ale loni mel se Skodovkou touhle dobou vic bodu. Ostatne podle Arminovych kecu o "fantastickych moznostech a neuveritelnych pokrocich" by mel byt Accent uz trikrat na bedne.

MravenecZ
13.03.2002, 19:09
Docela zajímavě se o škodivce vyjářil Sibera v anketním profilu na autosportu. "nejslabší, máte padáka"

Steg
13.03.2002, 21:17
Skodovka je pro me strasne necitelna, bojim se ale ze i pro ni samu. Nejvetsi spek mi ale ted hodili s Blomqvitem do Spanelska a asfaltovy Kresta doma. Mate na to nejakou teorii?

Plhus
14.03.2002, 08:59
PAKÁRNA

coolidge
14.03.2002, 09:57
quote:
Skodovka je pro me strasne necitelna, bojim se ale ze i pro ni samu. Nejvetsi spek mi ale ted hodili s Blomqvitem do Spanelska a asfaltovy Kresta doma. Mate na to nejakou teorii?

Blomqvist si to auto platí takže on si diktuje, které soutěže pojede. Zbytek připadá na Krestu. A ten může být rád, že je rád.

MravenecZ
14.03.2002, 13:41
Až si Kresta bude ty závody platit, jako Stig, tak bude jezdit on. To je vše.

Motac
14.03.2002, 14:56
quote:

Teorie peněz! Můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je asi tak jediné, co se stím dá dělat.

ladaj
15.03.2002, 22:02
quote:
Docela zajímavě se o škodivce vyjářil Sibera v anketním profilu na autosportu. "nejslabší, máte padáka"

To je jeho uz druhe podobne vyjadreni posledni dobou. Sibera pusobi dojmem urazeneho, ze ho pred casem vykopli z fabriky. Budu se muset podivat, jake excelentni vysledky zajizdel v MS, kdyz je tak chytry.

Cammell
16.03.2002, 09:38
Sibera v době když jezdil ještě z feliškou, tak jezdil v MS velice dobře. A to právě za Škoda Motorsport. A tak trochu asi bude vědět o čem mluví?!

pepa
16.03.2002, 12:51
jo, s tim souhlasim ze sibera jezdil ve felde hodne dobre!

malamut
16.03.2002, 19:14
Ovšem Felicia není ani zdaleka WRC...Loni přeci taky jezdil s WRC a že by to byli světaborný výkony...

pepa
16.03.2002, 19:48
tak to taky nebyla nejaka super octavka co ja vim?!

malamut
17.03.2002, 10:49
bylo to Krestovo mistrovský auto...Kresta s ním dokázal v sezoně 2000 vyhrávat a o pár měsíců později v sezoně 2001 Sibera nic moc???
Ale uznávám je oba, to zas jóóó...
:app: :app: :app:

SABOTAGE
17.03.2002, 20:28
quote:
bylo to Krestovo mistrovský auto...Kresta s ním dokázal v sezoně 2000 vyhrávat a o pár měsíců později v sezoně 2001 Sibera nic moc???
Ale uznávám je oba, to zas jóóó...
:app: :app: :app:

Ono je to taky trošku o tom zázemí. Nejde srovnávat fabriku a Cartec.

ladaj
21.03.2002, 23:43
Netvrdím, že Sibera jezdil úplně špatně, sezbíral pár prvních míst ve třídě a občas to i v absolutním pořadí byl docela slušný výsledek (nicméně úplně nejlépe zajel s Feldou Stig v 96 na Rac Rally - 3 místo absolutně). Ovšem to prohlášení mi příjde jako zbytečně silácké. I s ohledem na to, že zatím se jely pouze asfalty, které Oktávce moc nesedí, a ve Švédsku to měl Ericsson docela slušně rozjeté.

K otázce má-nemá smysl. V F1 je také spousta slabších týmů, některé snad dokonce nebodují vůbec. A přesto se jim existence vyplácí. U Škodovky je to podobně: méně investovaných peněz=menší reklamní efekt, nikoliv, že není žádný, viz. téme "Fabia WRC" a rozhovor s V. Kulhánkem.

Pawel
23.03.2002, 01:50
Nedky me jejich vykony dokazou pekne nastvat ale jsem OPTIMISTA!!!!!!!!!!!!!
Co je to Hyundai WRC???

sala
24.03.2002, 20:27
Teď jsem dočetl jeden článek na jednom konkurenčním serveru. V jednom odstavci se píše, že "Octavie WRC prokázaly na rychlém katalánském asfaltu tempo i spolehlivost" a o dva odstavce dál je popsaná situace, kdy Gardemeister musel svoje auto tlačit 1 km do cíle :)

23
25.03.2002, 09:45
Mě zaráží jiná věc. Nepřipadá vám že se závady Octávie stále opakují? Alternátor (Schwarz Sanremo 2001, teď Stig), pokles tlaku oleje atd. Zajímalo by mě, zda se tyto problémy nějak řeší, nebo zda to jen vymění a jede se dál.
Když se totiž něco podobného stane u jiných týmů, vyjde zpráva co bylo příčinou problému a jak byl problém vyřešen, aby se už neopakoval.

imported_n/a
25.03.2002, 11:05
V každém případě se ale ukazuje, že Octavie WRC má dalšího srovnatelného soupeře navíc - kromě Hyundai WRC patří do stejného klubu i Mitsubishi WRC.

Velkohubá prohlášení od Hyundaiů vyznívají ve světle dosažených výsledků docela trapně.

Steg
29.03.2002, 21:01
SKODA SUTTON MOTORSPORT?

Vsechno do sebe zapada, ne? A Anglie je zeme autosportu zaslibena. My se asi musime smirit s tim, ze to v Cechach zatim proste neumime...

R-GLASS
03.04.2002, 04:03
ja som počul,že toto je posledná sezóna Skodovky :-(

Danyi Panizzi
03.04.2002, 07:12
já jsem to taky slyšel, ale nevěřim tomu ani trochu!

Sofchy
03.04.2002, 12:16
Poslední sezona Škody? To určitě ne, Janeba změnil svoje prohlášení, ve kterém tvrdil, že určitě bude ještě příští sezóna?

A výsledek na asfaltu nebyl až zase tak špatný, když si vezmu, že se Škoda soustředí na šotolinu. Myslím že na tuto debatu se naskytne prostor až tak v létě, až po Safari, Řecku. Pak se bude lámat chleba.

Já osobně hlavu nestrácím. Věřim OctaviiWRC. Určitě bude dobrá, zařízne mišáka i tu korejskou šunčičku.

imported_n/a
03.04.2002, 13:16
Rád bych upozornil na zítřejší chat s Kennym Erikssonem na stránkách http://www.skoda-auto.cz/sport

23
03.04.2002, 13:20
Ano také jsem slyšel o poslední sezóně, ale Octávie WRC a né Škody Motorsportu.

bill
03.04.2002, 19:08
Taky p.Kulhánek potrvrdil účast škody v několika dalších letech a oznámil plánované překvapení, kterého se možná dočkáme i konce tohoto roku - Už se proslýchá projekt :P Fabia WRC :P . :app: . Takže R-Glass B) máš asi špatné informace.

Upravil - bill 03 Apr 2002 19:10:18