PDA

Zobrazit v plné verzi : Fabia WRC

Gustav_Andel
12.03.2002, 10:03
tady je odkaz na zajímavý přepis rozhovoru s Vratislavem Kulhánkem ze včerejšího motožurnálu, stojí to za to:
http://motozurnal.centrum.cz/clanek.phtml?id=318

Gustav_Andel
12.03.2002, 11:32
Moc se mi líbí představa že by už na konci sezony mohla světlo světa spatřit Fabia WRC!!! Snad to nebude jen takové plácnutí do větru a sen mnoha EWRCářů se stane skutečností ;)

imported_n/a
12.03.2002, 12:20
Také by mě zajímalo, kdo je tím mladým a nadějným jezdcem, kterého má Škoda Motorsport v hledáčku ?

MravenecZ
12.03.2002, 17:34
Jo taky mě zajímá koho má škodivka v merku. Aby to ale nebyl nějakej "talentovanej" rus, nebo číňan....tam všude má škodka svoje velký plány. :D
Jinak mě seriozně zajímá účast Romana v ME. Před sezónou toto nasazení vyloučili, že by se k této myšlence Motorsport vrátil?

bill
12.03.2002, 18:13
Doufám, že to překvapení bude Fábie WRC a ne nějaká pitomost

Gustav_Andel
13.03.2002, 10:39
Nevím jaké jiné překvápko by to mohlo být. I když teď když představili toho TUDORA...člověk si u Škodovky nemůže být jistý ničím :D :D :D :D :D

Alda
13.03.2002, 13:09
Zní to jakok by to nemohlo dopadnout jinak, ale člověk fakt nikdy neví.. }:) :? :0

pepa
13.03.2002, 15:55
treba se na*erou na cely wrcecka, a budou stavet s1600... :( to neni zase az tak nerealniiiiiii....

MravenecZ
13.03.2002, 18:12
A nebo by taky mohli začít jezdit třeba Dakar, když jim to v tý africe tak šlo... :D :D Konečně by nějak mohli využít tu "robusnost" a "spolehlivost" škodivky WRC

Steg
13.03.2002, 20:11
quote:
Také by mě zajímalo, kdo je tím mladým a nadějným jezdcem, kterého má Škoda Motorsport v hledáčku ?

Kopecky? Pozzo? Kdo se prida s tipem?

MravenecZ
14.03.2002, 12:42
quote:
quote:

Co takhle Ilja Muromec, nebo Čuk a Gek

Motac
14.03.2002, 13:50
Poslední tři jmenovaní mají ty správné charaktery, ale největší překážkou bude asi jazyková bariéra...Snad ale pomůže v operovaný interkom, to by pro škodovácké techniky neměl být problém :D

pepa
14.03.2002, 15:57
quote:
A nebo by taky mohli začít jezdit třeba Dakar, když jim to v tý africe tak šlo... :D :D Konečně by nějak mohli využít tu "robusnost" a "spolehlivost" škodivky WRC

hmm, jutta kleinschmidt uz neni u mitsubishi... tak ze by? :D
no, bude to jeste docela zajimavi, prej chce vw na dakar...

a na ty jezdce, so tak ju a hele?? :P

Ondra1
14.03.2002, 18:42
quote:
quote:
quote:

Co takhle Ilja Muromec, nebo Čuk a Gek

Já bych tipoval Kopeckého. Pozzo to podle mě určitě nebude.

MravenecZ
14.03.2002, 20:21
No já bych moc nesázel na nějakýho čecha...to už tady jednou bylo

Ondra1
15.03.2002, 17:41
quote:
No já bych moc nesázel na nějakýho čecha...to už tady jednou bylo

ale pozzo to nebude.

ladaj
15.03.2002, 18:06
Z toho vyjadreni mi nepripada, ze by to mel byt dalsi Cech (Kopecky). Tradicne se, myslim, darilo prodavat Skodovkam ve Velke Britanii, nemate nekdo prehled, kdo je tam "mlady a nadejny"? Nakonec, toho Ilju Muromce bych taky nevidel uplne marne...:)

bill
16.03.2002, 09:48
quote:
Z toho vyjadreni mi nepripada, ze by to mel byt dalsi Cech (Kopecky). Tradicne se, myslim, darilo prodavat Skodovkam ve Velke Britanii, nemate nekdo prehled, kdo je tam "mlady a nadejny"? Nakonec, toho Ilju Muromce bych taky nevidel uplne marne...:)

Souhlasím s tebou. Podle toho vyjádření mi vůbec nepřipadá, že by to měl být Čech.

bill
25.03.2002, 18:28
Fabia WRC se prý přísně tají i mezi škodováky a většina ani o ní neví skoro nic.

malamut
25.03.2002, 20:00
quote:
Fabia WRC se prý přísně tají i mezi škodováky a většina ani o ní neví skoro nic.

svatá pravda...

Franus
26.03.2002, 12:28
externisti pry uz na nu delali siroku blatniky, cetl jsem to v diskusi na www.rally.cz

Danyi Panizzi
27.03.2002, 09:52
Homologovat by se měla někdy na podzim :0 (asi v listopadu) odkud to vim :? :? :? nemůžu zabili by mě :D , vzhledem k tomu, že se většinou homologuje na jaře a na podzim by to mohla bejt pravda :). Taky se tak těšíte??!! Vstup do seriálu MS 2003!

ja
04.04.2002, 06:12
od kamarada jsem slysel ze Kulhanek oznamil na radiu Jizera za pristi rok bude Fabia WRC, muzete mi toto nekdo potvrdit nebo vyvratit ?? udajne se to vysilalo 2.4. asi v 5 rano.

Danyi Panizzi
04.04.2002, 06:15
to je čas teda!!!

Michal
04.04.2002, 10:49
Dnes je další rozhovor s Kulhánkem na Radiu Jizera od 12:00. Nebude to pouze o SM, ale určitě na to dojde. Dám vědět, pokud řekne něco nového.

Sofchy
04.04.2002, 13:19
Od jednoho mladoboleslaváka jsem slyšel, že prý došlo k jistému přesunu kapacit z vývojového oddělení Škodovky ve prospěch motorsportu. To by s přibývajícími fámami o Fabii WRC docela korespondovalo. Ty kapacity jsem měl na mysli i po stránce finanční.

SABOTAGE
06.04.2002, 17:51
quote:
Od jednoho mladoboleslaváka jsem slyšel, že prý došlo k jistému přesunu kapacit z vývojového oddělení Škodovky ve prospěch motorsportu. To by s přibývajícími fámami o Fabii WRC docela korespondovalo. Ty kapacity jsem měl na mysli i po stránce finanční.

Co nám k tomu může říci Malamut?

Sofchy
09.04.2002, 15:37
Malamute, co říkáš na údajné dohady, že Fabii WRC bude testovat Auriol? Mám to od stejného zdroje jako ten přesun kapacit, takže nevím.

Jo, chtěl bych se zeptat, je už známo, jakou karoserii bude nové WRC mít, 4 nebo 5 dveří?

pepa
09.04.2002, 16:43
hmm, tak kdyz uz jezdi, tak snad uz to bude jasny jaka forma karoserie ne?

MravenecZ
09.04.2002, 16:54
Je to 5 dveřový hatchback...

Franus
09.04.2002, 17:16
quote:
Malamute, co říkáš na údajné dohady, že Fabii WRC bude testovat Auriol? Mám to od stejného zdroje jako ten přesun kapacit, takže nevím.

Jo, chtěl bych se zeptat, je už známo, jakou karoserii bude nové WRC mít, 4 nebo 5 dveří?

To mas od jakeho zdroje? z tisku nebo neco ,,tajneho´´?

Ondra1
09.04.2002, 19:11
To se dalo cěkat že to bude pětidveřák, ale jinak to bude asi dobrý auto. Já bych ale měl na malamuta jinej dotaz, kterej sem nepatří, ale mě by to zajímalo. Nevíš něco o nástupci civilní Octávie? Já jsem slyšel od lidí ze škodovky že možná vůbec nebude A škodovka nechá ruro třídu prázdnou. Že si prý auta v koncernu hodně konkurují.

MravenecZ
09.04.2002, 19:11
Jedna nejmenová ( A.. ......)designová firma, která spolupracovala již na oktávii WRC již spracovávala návrhy designu pro Motorsport. Jednalo se o 5 dveří. Snad to tak i bude... :D

bill
09.04.2002, 20:31
quote:
Eh, to je otázek, nedělejte z toho kotel !? ;)
O Auriolovi jsem nic neslyšel, nevím, proč by měl s Fabií testovat přímo on ? Myslím si, že tovární jezdci tuto roli zvládnou (a zvládli) bohatě sami, zkušení jsou poměrně dost...

Jak řekl Mravenec, jedná se opravdu o 5 dveřový hatchback...

S tím A.. D....... je to taky pravda,nedávno jsem se z jedním pracovníkem bavil,křížovým výslechem mi to chtě nechtě potvrdil... ;)

O nástupci civilní Octavie toho vím poměrně dost,ovšem tyto informace jsou naprosto tajné a nesmí se v žádném případě zveřejňovat,ale určitě se dočkáš...

Vidím, že si hlavním terčem otázek. Víš toho hodně o dění ve škodě :app: . I takových členů je třeba.:) ;)

Upravil - bill 09 Apr 2002 21:32:02

cvandis
09.04.2002, 20:45
a jak to skodovaci vyresi s delkou fabie? hatchbacku prece chybi ty 4 cm a o nejake delsi verzi jsem nic neslysel.

MravenecZ
09.04.2002, 21:20
Fabii chybí k "dokonalosti" 4 cm. Nahnat 2 cm na každou stranu nebude asi problém. Uvažovalo se taky o nějaké verzi RS, tak tam by to v případě spoilerů nebyl asi problém. Víc asi taky řekne malamut co se vývoje "delší" RS fabie týká

Pawel
10.04.2002, 09:40
Fabia vystřídá ve světě Octavii WRC
(clanek z dnesniho idnes.cz)
B r n o , M l a d á B o l e s l a v - Hovoří se o tom už hodně dlouho. Fanoušci se čertí nad výsledky Octavií WRC v mistrovství světa rallye a vzkazují do Mladé Boleslavi, že vozy se do bojů nehodí, a že jediným řešením je nasazení drobnější a hbitější Škody Fabie. Je to i stále silnější téma mezi závodníky či konstruktéry závodních vozů. Ačkoli tým Škoda Motorsport o změně vozového parku nechce hovořit, Jiří Gottwald, který automobilku zastupuje v okruhové sérii Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup, uvedl, že Fabia WRC skutečně octavie nahradí. Nyní jde nejspíš jen o to, kdy a kde.

"Na vstupu Fabie WRC do mistrovství světa se pracuje, ale teď nemohu přesně říci, kdy se vůz objeví. Záleží to na strategických rozhodnutích ve firmě," uvedl Jiří Gottwald. "Je pravda, že spokojenost s výsledky Octavií WRC ve firmě zatím není valná, uvidíme teď, na šotolinových soutěžích."

Gottwald poznamenal, že dosud není jasné, kdy se Fabia WRC objeví. Hovořil o příští sezoně, ale spíše se přikláněl k roku 2004. "V automobilce je na informace o tomto projektu uvalené embargo, takže více říci nemohu," dodal Gottwald.

Šéf Škody Auto Vratislav Kulhánek nedávno v rozhovoru pro stanici Radiožurnál řekl, že Škoda Fabia bude novou zbraní českého týmu, jen nebyl podobně jako Jiří Gottwald konkrétní.

Mluvčí Škody Motorsport Roman Meliška a šéf stáje Pavel Janeba o změně vozů nechtějí hovořit. "Tým se soustředí na práci s Octaviemi WRC a otázku fabie nechám bez komentáře," řekl Meliška. "Ne, o fabii mluvit nelze, zavolejte panu Meliškovi," uvedl Janeba.

Octavie WRC závodí v mistrovství světa od roku 1999, nejlepším výsledkem bylo třetí místo Armina Schwarze v Rallye Safari. V letošních třech odjetých soutěžích tým nebodoval.

Škoda Fabia zatím nezávodila ani v českých soutěžích, ale pro okruhy ji připravila brněnská stáj Michl Motorsport. Vůz měl premiéru v brněnské šestihodinovce na sklonku sezony 2000 a loni s ní v českém mistrovství úspěšně závodil Dan Michl.

pepa
10.04.2002, 09:50
no, tak 2004 se mne zda teda hodne pozde!!!

cvandis
10.04.2002, 10:36
to bych bral jako dalsi zbytecny clanek na idnes. spis bych veril te verzi o fabii uz letos na podzim. ve svetle skutecnosti probiranych tady (evo 3 a pod) je to rozumejsi varianta. ale u skodovky je zase mozne uplne vsecko.

coolidge
10.04.2002, 10:44
Nasazení vozu v roce 2003 nebo na podzim 2002 se mi zhlediska času, který je potřeba k homologaci tohoto auta jeví jako nereálné. Už jsem to tady někde počítal a samozřejmě nevím jak je ten projekt daleko, ale rok 2004 je podle mě naprosto reálný termín. Být Škodou tak na jeden rok (2003) přeruším účast v MS a v roce 2004 bych do MS uvedel Fabii.
Je potřeba si uvědomit, že k homologaci Fabie WRC musí Škoda vyrobit několik tisíc kusů seriových aut s rozšířenými blatníky, tak aby celková délka vozu byla přes 4m. Takový vůz se ve Škodě nevýrábí. Je to ta samá situace jako u 206-ky.

Motac
10.04.2002, 11:52
To coolidge: Pokud Škoda přeruší kontakt se světem, byť jen na krátký čas (1 rok), už konkurenci nedožene nikdy.

MravenecZ
10.04.2002, 12:15
quote:
Nasazení vozu v roce 2003 nebo na podzim 2002 se mi zhlediska času, který je potřeba k homologaci tohoto auta jeví jako nereálné. Už jsem to tady někde počítal a samozřejmě nevím jak je ten projekt daleko, ale rok 2004 je podle mě naprosto reálný termín. Být Škodou tak na jeden rok (2003) přeruším účast v MS a v roce 2004 bych do MS uvedel Fabii.
Je potřeba si uvědomit, že k homologaci Fabie WRC musí Škoda vyrobit několik tisíc kusů seriových aut s rozšířenými blatníky, tak aby celková délka vozu byla přes 4m. Takový vůz se ve Škodě nevýrábí. Je to ta samá situace jako u 206-ky.

Nevím proč by se měla vyrábět verze fabie s rozšířenými blatníky, to nikde stanoveno není. Je jen problém s délkou. V německu se prodává něco co je označeno jako Fabia GT, nevím ale jestli jsou ty spoilery větší o 4 cm. Rozhodně si nemyslím, že by byl problém udělat verzi RS s jinými nárazníky a prodat pár kousků...(víte někdo přesně kolik? A mám ten dojem, že to nemusí být splněno do zahájení účasti nového auta v MS, ale do určité doby po. Viz Peugeot, který taky udělal GT až po WRC a nebo Mitsubishi s Lancerem WRC.

Franus
10.04.2002, 12:28
myslite si ze kdyz nasadi mensi fabii tak budou vic na spici? sveho casu se hovorilo ze hlavnim nedostatkem octavky je motor(20v) a fabia by mela jezdit se stejnym motorem nebo ne?

Franus
10.04.2002, 12:33
quote:
To coolidge: Pokud Škoda přeruší kontakt se světem, byť jen na krátký čas (1 rok), už konkurenci nedožene nikdy.

nebo by to mohly udelat jako citroen, ze by jezdily mimo hodnoceni, ikdyz v jejich pripade by tu byl asi problem s penezi

Sofchy
10.04.2002, 15:47
Auriolovo testování mám od údajně zaručeného zdroje, ale jinak sem tušil, že je to nevěrohodné.

Ale čím dál tím víc mě irituje otázka, co všichni mají se zaručenými přednostmi malého auta WRC. Peugeot oznámil, že hodlá 206ku nahradit 307 WRC, Impreza WRC je taky pořádný WRCko (mám na mysli rozměry - a výkony koneckonců taky) a u Fordu s Fiestou WRC taky nepočítají. Navíc Fabie má, si myslím, poněkud vysokou stavbu, hranatou střechu, zajímal by mě spoiler na pátých dveří, který bude asi dost drsnej, aby zaručil stabilitu při skocích aj. Klidně mi to skritizujte, rád si to přečtu. Nevím, jak bude vypadat nástupce Octavie, ale spíš sem předpokládal, že nový vůz WRC z Mladé Boleslavi bude na bázi tohoto auta.

Ale tyto mé dohady neznamenají, že Škodovce nebudu fandit všemi deseti! Jen ať se jim to nové WRCko povede, ať už to bude Fabie nebo Octavie.

MravenecZ
10.04.2002, 17:25
Abych pravdu řekl, taky si nejsem stoprocentně jistý tím, že fabie bude hned o moc lepší než Octavie. Nejsem žádnej mega odborník, ale když tuto cestu vybrali v Motorsportu pomazané hlavy, tak na tom asi něco bude. Peugeot mimochoden neuvažuje, že by nahradil 206 třistasedmou. To co proběhlo netem byla dost velká kachna. Provera to vyvracel. Že je impreza velký auto? No to sice na venek tak vypadá, ale už od základu je stavěná jako sportovní auto využívající přednosí pohonu 50:50 a dokonalé symetrie rozložení vah. Těžiště je taky položeno hodně nízko. Octávia je prostě generačně jinak navrhované auto, kde se všechno navrhovalo tak, aby to drželo pohromadě a ne k tomu, aby se s tím dobře závodilo. Například její podvozek asi už není kam ladit. Musíme si uvědomit, že je to auto podbných rozměrů jako Passat, ale s podvozkem skoro jako Golf...Z toho vyplývá ne zrovna ideální rozložení hmotností s velkými převisy. Hodně bude samozřejmě záležet na motoru, který hodlají použít. Starý známý 20 ventil asi těžko, protože se do fabie nepoužívá v žádné verzi. Spíš čekám překvapení ohledně fabie RS a nového motoru. No a WRC není jen motor a podvozek, ale i přenos výkonu, transmise atd... Takže se v Motorspotu pěkně zapotí. Já jim můžu než držet palce a doufat, že nasazením fabie nastane nová éra motorsportu.

Luba
10.04.2002, 18:25
Měl bych pár poznámek.
1. Janeba kdysi říkal, že homologovaný motor stačí mít v nabídce některého z modelů značky, tzn. nemusí se montovat do fabie 1.8T, aby wrc mohlo používat současný motor.
2. O Fabii RS je dost ticho po pesine, od zdroje, který me zasobuje novinkami (nova octavia, motory FSI,...) jsem se nic nedovedel (jen že bude :o). Motory bych tipoval 1.8T/110KW nebo 2.0 20V/96KW (cely hlinikovy od audi)
3. Fabia GT v Německu má tuším spoilery oficiálně nabízené i u nás, ty ale auto o 5 cm neprodlouží. Pokud by se vyrábělo RS z dlouhými narazníky, myslite, že se jich vyrobí(prodá!) víc jak 5000/rok potřebných k homologaci? Takhle by Janeba moh slapnout do peknyho...

cvandis
10.04.2002, 18:53
quote:
Měl bych pár poznámek.
1. Janeba kdysi říkal, že homologovaný motor stačí mít v nabídce některého z modelů značky, tzn. nemusí se montovat do fabie 1.8T, aby wrc mohlo používat současný motor.
2. O Fabii RS je dost ticho po pesine, od zdroje, který me zasobuje novinkami (nova octavia, motory FSI,...) jsem se nic nedovedel (jen že bude :o). Motory bych tipoval 1.8T/110KW nebo 2.0 20V/96KW (cely hlinikovy od audi)
3. Fabia GT v Německu má tuším spoilery oficiálně nabízené i u nás, ty ale auto o 5 cm neprodlouží. Pokud by se vyrábělo RS z dlouhými narazníky, myslite, že se jich vyrobí(prodá!) víc jak 5000/rok potřebných k homologaci? Takhle by Janeba moh slapnout do peknyho...

ten limit je tusim 2500 ks a i kdyby jich bylo 5000, tak se to proda. Ne u nas, ale skodovka pres 80% produkce vyvazi. A naprikad v anglii (kde fabii zvolili nekolikrat autem roku) by po ni imho sileli.

pepa
10.04.2002, 20:03
hmm, no novim, ma treba 206 nejakej exemplar kterej se prodava oficialne prodlouzeny blatniky? nebo jenom wrcecko?

MravenecZ
10.04.2002, 20:34
Já si taky myslim že by nebyl problém prodat nějakou verzi RS. Proč tady pořád řešíte blatníky? Jaký prodloužený blatníky? Jestli ovšem řešíte NÁRAZNÍKY tak se například dělá verze Peugeotu 206 pod označením GTI/GT, která má ty požadované 4 m a vypadá jako WRC bez rozšířených blatníků. Několik kousků jezdí i u nás. Výkon okolo 150 hp-docela žihadlo.

vaca.p
10.04.2002, 21:54
Něco málo co vím o předpisech WRC !

Celé aut musí být postaveno na bázi sériového modelu , kterého se vyrobí 25000 ( ano tisíc !!! ) kusů/ve dvanacti po sobě jdoucích měsících. . Je jedno jestli tyto vozy budou mít v sérii třeba jen litrové motory , ale musí jich být 25000 !

Motor : může se použít jakýkoliv motor značky nebo koncernu a nemusí se do zvoleného modelu v serii montovat . Musí však vycházet ze sériového motoru který se vyrábí v určitém počtu kusů ( nevím kolik ) ve dvanácti po sobě jdoucích měsících . Zvolený motor nemusí mít v sériovém provedení TURBO !!!!!!

Převodovka je libovolná odpovídající předpisům FIA , to znamená že nemusí vycházet ze sériové. Stejně tak spojka , brzdy . Podvozek myslim musí vycházet ze série ato hlavně co se týká zavěšení ( např. když je v serii McPherson musí u WRC zustat.)

Karoserie WRC musí mít 4 metry stejně tak sériový model=pokud těchto 4m nedosahuje musí být vyrobena určítá serie ( nevím kolik ) "prodloužených" verzí.

Tak nějak by to mělo být , ale nechci to tvrdit. Takže pokud víte víc tak mě opravte.

MravenecZ
11.04.2002, 07:26
quote:
Něco málo co vím o předpisech WRC !

Celé aut musí být postaveno na bázi sériového modelu , kterého se vyrobí 25000 ( ano tisíc !!! ) kusů/ve dvanacti po sobě jdoucích měsících. . Je jedno jestli tyto vozy budou mít v sérii třeba jen litrové motory , ale musí jich být 25000 !

Motor : může se použít jakýkoliv motor značky nebo koncernu a nemusí se do zvoleného modelu v serii montovat . Musí však vycházet ze sériového motoru který se vyrábí v určitém počtu kusů ( nevím kolik ) ve dvanácti po sobě jdoucích měsících . Zvolený motor nemusí mít v sériovém provedení TURBO !!!!!!

Převodovka je libovolná odpovídající předpisům FIA , to znamená že nemusí vycházet ze sériové. Stejně tak spojka , brzdy . Podvozek myslim musí vycházet ze série ato hlavně co se týká zavěšení ( např. když je v serii McPherson musí u WRC zustat.)

Karoserie WRC musí mít 4 metry stejně tak sériový model=pokud těchto 4m nedosahuje musí být vyrobena určítá serie ( nevím kolik ) "prodloužených" verzí.

Tak nějak by to mělo být , ale nechci to tvrdit. Takže pokud víte víc tak mě opravte.

S tvojim článkem se nedá než souhlasit. Těch 25 tisíc vozů fabia bez problémů splňuje, otázkou je přesný počet vozů, které je třeba vyrobit 4 metrové (RS). Nemam strach, že by to Motorsport nesplňoval, mají určitě se Škodovkou něco zalubem (RS/GT ???) Takže těšme se...

Ondra1
11.04.2002, 17:33
Takže těch prodloužených Fabií např.RS by stačilo vyrobit 5000 kusů ne?

malamut
11.04.2002, 18:15
Pokud vím, fabrika by musela vyrobit 2500ks těchto Fabií s proudlouženými nárazníky,což by nebyl až tak velikej problém...A jak řekl Mravenec,Peugeot opravdu vyrábí 206 ve verzi GT s prodlouženou délkou na 4m, která je právě tímto opatřením z hlediska předpisů pro WRC...

Plhus
12.04.2002, 07:42
Ve včerejší MF Dnes byl článek o Fabii WRC,a bylo to docela zajimavé.Kulhánek prý plánuje start v roce 2004,ale to mě překvapilo,to chtějí letos a celý příští rok jezdit s Evo II??? A to už teď není vedení Škoda-Auto spokojeno.Jezdci ale mají přísný zákaz o něčem mluvit,R.Kresta:"Nemůžu o tom nic říct,i když znám pravdu".Takže to s Fabii WRC vypadá slibně.

Danyi Panizzi
12.04.2002, 08:27
quote:
ovšem největším problémem momentálně je, jak nacpat do Fabie WRC vedle sebe Gardemeistera a Lukandera...O Toniho ani tak nejde, bohužel Paavo bude muset sedět vzadu kdesi mezi trubkama...
:D :D :D

Kdo říká, že tam budou zrovna tito :? :? :?

bill
12.04.2002, 18:06
quote:
Ve včerejší MF Dnes byl článek o Fabii WRC,a bylo to docela zajimavé.Kulhánek prý plánuje start v roce 2004,ale to mě překvapilo,to chtějí letos a celý příští rok jezdit s Evo II??? A to už teď není vedení Škoda-Auto spokojeno.Jezdci ale mají přísný zákaz o něčem mluvit,R.Kresta:"Nemůžu o tom nic říct,i když znám pravdu".Takže to s Fabii WRC vypadá slibně.

Jo to vypadá celkem dobře. Ale termín 2004 se mi moc nezamlouvá. Každopádně, jestli bude EVO III tak pochybuji, že by ji stavěli jen na pár závodů - dojetí sezóny 2002( tady by odpovídal termín 2004). Pro informaci o Fabii na MFDNES - http://www.mfdnes.cz/mfdnes.asp?r=Asporto&c=sporto_4_6

pepa
12.04.2002, 20:42
quote:
quote:
ovšem největším problémem momentálně je, jak nacpat do Fabie WRC vedle sebe Gardemeistera a Lukandera...O Toniho ani tak nejde, bohužel Paavo bude muset sedět vzadu kdesi mezi trubkama...
:D :D :D

Kdo říká, že tam budou zrovna tito :? :? :?

malamut! :D

Danyi Panizzi
12.04.2002, 21:47
Jo tomu docela věřim, je to pěknej halama, ale stejně by se mi ve Fabii líbil někdo jinej ... třeba Panizzi :D :D :D

WÉERCÉ
13.04.2002, 14:52
quote:
Jo tomu docela věřim, je to pěknej halama, ale stejně by se mi ve Fabii líbil někdo jinej ... třeba Panizzi :D :D :D

Vždyt trpí tikama už v Peugeotu. Ve škodovence by ještě mohl dostat mrtvičku. A co potom? K čemu nám bude mrtvej Panizzi? Vždyť by ten jeho pohřeb stál víc než celej rozpočet Motorsportu. A to by Janeba potom musel jít zametat Karlův most. Takže buďme rádi že tam máme ty severský pardály. A jestli má někdo něco proti seveřanům, tak ho varuji, že tam mám půlku rodiny. A to když se spojí půlka severský a půlka český rodiny ,tak to nechtějte vidět jaký vznikne čoro!

inek
29.04.2002, 13:10
Na radiu kiss Publikum hlásali že by měla vyjet první už dokonce roku.

Sofchy
07.05.2002, 12:56
Včera mi známý říkal, že prý se připravuje Fabia RS s šestnáctiventilovým dvoulitrem a i verze Tdi. Docela dobrá vize, konečně by mohli udělat motor na jiném základě než na zatracovaném pětiventilu.

Franus
07.05.2002, 14:11
to je podle me blbost, proc 2.0 16V, kdyz celej koncern pouziva 1.8 turbo ( golf gti, octvia RS, leon, ibiza cupra)

MHweb
13.05.2002, 21:25
Fabia RS... to by mohla bejt dobrá kára a nemusela by stát majlant. Doufám, že tu bude co nejdřív. Už se celej třesu na jednu malinkatou projížďku. Asi si ještě počkám.. :(

MHweb

Upravil - MHweb 13 May 2002 22:25:36

thomas_a_anderson
16.05.2002, 11:12
Tak pokud jsou mé informace spravné (dodavatelská firma škodovky), eReSo by mělo najet do výroby koncem srpna. Co to bude mit pod haubnou netuším, ale předpokládal bych, že se to nebude moc lišit od octávkovýho eReSa. Zvenku by to mělo bejt nižší, širší a delší (a určitě ještě hezčí) než normální fabie. Tak snad...

WÉERCÉ
16.05.2002, 17:41
k RSu: Myslím si, že to bude spíš inklinovat k Fábiím co budou jezdit Allianz Škoda Fabia rally Cup- Takže vyšperkovanej čtrnáctistovkovej motor. Fabia WRC je přece jen stále ve hvězdách.

bill
16.05.2002, 17:52
quote:
k RSu: Myslím si, že to bude spíš inklinovat k Fábiím co budou jezdit Allianz Škoda Fabia rally Cup- Takže vyšperkovanej čtrnáctistovkovej motor. Fabia WRC je přece jen stále ve hvězdách.

Podle mých zdrojů Fábie není ve hvězdách ale v dílnách Škody motorsportu.:)

WÉERCÉ
16.05.2002, 20:50
Kéž bys měl pravdu bille. Ostatně nevím co si mám pod tím zdrojem představovat? Tys ji viděl na vlastní oči, nebo někdo z tvých známých pracuje v motorsportu nebo u nějakýho dodavatele?

pepa
16.05.2002, 20:53
ja verim malamutovi :D

tomi
16.05.2002, 21:43
Ve Fabii RS bude 1,8 Turbo-150PS a bude v prodeji v roce 2003-je to ve Světě motorů,je tam i nákres Fabia WRC

pelikan
17.05.2002, 18:56
Pánové,ta kresba ve Světu motorů není nic jinýho než prostý okopírování nárazníku a přední haubny s Octavie EVO2.Tedy absolutně bez fantazie.Prostě blbost na entou.Vsadím se,že tyto partie na Octavii EVO3 budou vypadat úplně jinak,vzhledem ke snaze zlepšit chlazení motoru.Sám jsem,ale zvědav jak nakonec bodu Fabie vypadat.

WÉERCÉ
18.05.2002, 22:02
quote:
Pánové,ta kresba ve Světu motorů není nic jinýho než prostý okopírování nárazníku a přední haubny s Octavie EVO2.Tedy absolutně bez fantazie.Prostě blbost na entou.Vsadím se,že tyto partie na Octavii EVO3 budou vypadat úplně jinak,vzhledem ke snaze zlepšit chlazení motoru.Sám jsem,ale zvědav jak nakonec bodu Fabie vypadat.

Doufám že ne jak dekl od hajzlu! :D

WÉERCÉ
18.05.2002, 22:07
Co se týče kreseb Fabie WRC, tak ty už existovali před oficiálním zahájením prodeje fábky, a co se týče spekulací tak ty už bohužel taky!

malamut
20.05.2002, 19:11
Tak zatim si to čekání můžem spestřovat takovejhlema sériovejma studiema...Tahle je od designerů Škoda Auto, je už z roku 1996...
http://www.volny.cz/malamut/B_0128.JPG

Upravil - malamut 28 May 2002 21:38:53

malamut
20.05.2002, 19:15
Tahle taky nejni špatná, všechny (odtajněný a povolený!) studie jsem umístil na http://www.volny.cz/malamut
http://www.volny.cz/malamut/B_0126.JPG

MHweb
21.05.2002, 18:15
quote:
Tahle taky nejni špatná, všechny (odtajněný a povolený!) studie jsem umístil na http://www.volny.cz/malamut
" border=0>

Pěkný obrázky. Ty máš rád peugeoty, že ho máš na první stránce?? Ale web máš o škodovkách.. tak jak je to??

MHweb

Upravil - mhweb 21 May 2002 19:16:40

malamut
21.05.2002, 21:40
Je to přesně tak, miluju tovární Peugeoty WRC, ale jsem zaměstnán v technickém vývoji Škoda Auto...Jestli to čte Kulhánek, tak zejtra k obědu sbírám v lese šišky...

Motac
22.05.2002, 13:25
Jak to dopadlo s tím dnešním obědem, byly lesní šišky?

Mild
22.05.2002, 16:49
quote:
Jak to dopadlo s tím dnešním obědem, byly lesní šišky?

Zametá dvůr před výrobní halou, takže na net půjde až po 22.00 hod. Ale je ho škoda :(

WÉERCÉ
22.05.2002, 20:02
quote:
Je to přesně tak, miluju tovární Peugeoty WRC, ale jsem zaměstnán v technickém vývoji Škoda Auto...Jestli to čte Kulhánek, tak zejtra k obědu sbírám v lese šišky...

Tyhle pěkný obrázky už jsem viděl před 3 lety, za to by ti Kulhánek určitě neublížil. Ovšem nějak nechápu jak to souvisí z rally... Je škoda žes raději nezveřejnil náčrtky WRCčka, já to mám doma jenom na papíře z jednoho časopisu.

MHweb
23.05.2002, 21:15
quote:
quote:

Tyhle pěkný obrázky už jsem viděl před 3 lety, za to by ti Kulhánek určitě neublížil. Ovšem nějak nechápu jak to souvisí z rally... Je škoda žes raději nezveřejnil náčrtky WRCčka, já to mám doma jenom na papíře z jednoho časopisu.

Ale kdyby jsi nás chtěl potěšit, tak by jsi to mohl nascanovat.. prosim..

MHweb

Danyi Panizzi
24.05.2002, 13:27
Fabia WRC už je ve dřevě!!!

WÉERCÉ
26.05.2002, 11:56
quote:
quote:
quote:

Ale kdyby jsi nás chtěl potěšit, tak by jsi to mohl nascanovat.. prosim..

MHweb

pokusím se, ale musím to nejdřív najít....

jiri
28.05.2002, 09:48
Normalne jsem znam spise jako realista, ci spise pesimista(hlavne kdyz vidim klesajici prodej Skoda ). Prave jsem ale otevrel posledni cislo MOTORSPORT AKTUEL a pise se tam nasledujici:
Ve Wolfsburg bylo sezeni na nejvyssi urovni( sef predstavenstva Dr. Pischetsrieder), kde se domluvila aktivita VW pri Marathonech- Paris Dakar apod. Angazovali J. Kleinschmidt, pojede na VW Buggy, patrne s 5 valcem TDI. Maji 3 lety plan, odvedli na to nejlepsi lidi, m.j. i ty, kteri pracovali na tajnem projektu VW Golf WRC(zaplatpambuh!). Tim padem by POLO IV Super 1600 se nerealizovalo, mohl by ale rychle vzniknout projekt Fabia Kit-Car, vse je hotovo. Rozhodnuti padne v cervnu! Vedeni ale potvrdilo plan se Skodou "nastoupit v prvni lize". Coz podle Motorsport Actuel znamena jedine: FABIA WRC !
Tak a ted bezte zase pekne pracovat, jako ja!

23
28.05.2002, 11:14
jen bych k tomu dodal že polo super 1600 žije dál. Jutta K. má kromě toho auta na dálkové soutěže pomáhat i s testováním 16ky. Má to prý ve smlouvě. Slyšel jsem ta na jednom našem rádiu. Jinak po těch třech letech by už prý měli vyhrát Dakar....

pepa
28.05.2002, 17:20
no uz 2004chcou vyhrat dakar..

Lukas99
29.05.2002, 08:41
Malamute, jak to vidíš s nasazením EVOIII ve Finsku? Někdo tady (možná Ty) říkal, že EVOIII nebyla homologována na Kypr jelikož se všechno úsilí soustředí na vývoj Fabie WRC... Janebe ohlašuje EVOIII na Kypr, ale dle mýho má Fabia smysl na rok 2003, 2004 už je pozdě, bude to výběhový model! Jak budou řešit nedostatečnou délku Fabie hatchbacku? Napiš co víš nebo můžeš, plíííz, úplně umírám!

Lukas99
29.05.2002, 08:48
Do pytle, Janeba ohlašuje EVOIII na Finsko samozřejmě, soráč!!!

hanzs
31.05.2002, 11:56
No cetl jsem rozhovor Schwarze ve SM (starsi cislo) no a kdyz tam psal o Peugeotu, ze maji tri testovaci tymy jako Skoda jeden tovarni, pak je jasny kde je rozdil. Kazdopadne ja to vidim taky na nejlepe druhou polovinu roku 2003 s Fabii WRC, navic i kdyby byla Fabie stejne dobra jako Peugeot, tak nebude rychlejsi protoze by nebyli schopni testovat stejne jako napr. Peugeot.
Proste shrnuto: clovek muze Skodovce fandit a radovat se z kazdeho bodu, ktery na ne nahodou zbyde - navic nemaji (hlavne na to nemaji penize)

KKprostor
31.05.2002, 22:23
quote:

Treba je to definitivni verze - ty novy technologie jsou hrozne dopredu a konkurenci muzou porazit jedine nejakym revolucnim resenim...

Foly
01.06.2002, 08:00
quote:
quote:

Treba je to definitivni verze - ty novy technologie jsou hrozne dopredu a konkurenci muzou porazit jedine nejakym revolucnim resenim...

Ono to zas tak nové řešení není. Už anglický Marcos z 60. let byl ve dřevě. Ve WRCkách to bude novinka. Musí ale přijmout mechanika na boj s červotočem.

WÉERCÉ
03.06.2002, 13:34
quote:
No cetl jsem rozhovor Schwarze ve SM (starsi cislo) no a kdyz tam psal o Peugeotu, ze maji tri testovaci tymy jako Skoda jeden tovarni, pak je jasny kde je rozdil. Kazdopadne ja to vidim taky na nejlepe druhou polovinu roku 2003 s Fabii WRC, navic i kdyby byla Fabie stejne dobra jako Peugeot, tak nebude rychlejsi protoze by nebyli schopni testovat stejne jako napr. Peugeot.
Proste shrnuto: clovek muze Skodovce fandit a radovat se z kazdeho bodu, ktery na ne nahodou zbyde - navic nemaji (hlavne na to nemaji penize)

Srovnavas nesrovnatelne! Peugeot ma 2krat vetsi rozpocet i vuci Subaru, vždycky není potřeba mít nejvíc peněz k tomu aby se člověk dostal nab špici. BMW taky dokázalo vyrobit nejvýkonější motor a nemá zdaleka tak velkej rozpočet jako Ferrari v F1.

Motac
03.06.2002, 14:07
quote:
quote:

Hlavně to pak nesmí v závodě moc pálit, aby nezačala Fabia doutnat :)

hanzs
04.06.2002, 11:13
quote:
quote:

Srovnavas nesrovnatelne! Peugeot ma 2krat vetsi rozpocet i vuci Subaru, vždycky není potřeba mít nejvíc peněz k tomu aby se člověk dostal nab špici. BMW taky dokázalo vyrobit nejvýkonější motor a nemá zdaleka tak velkej rozpočet jako Ferrari v F1.

No jestli veris v zazrak, ze Fabie bude tim, co konkurenci porazi novym technickym resenim, pri podprumernych financich, tak ti tu viru zavidim.

WÉERCÉ
06.06.2002, 09:47
quote:
quote:
quote:

No jestli veris v zazrak, ze Fabie bude tim, co konkurenci porazi novym technickym resenim, pri podprumernych financich, tak ti tu viru zavidim.

A v co veris ty? Ze Fabie bude stejna plecka jako Oktavka. Tak to o tom nemá ani cenu psat, ne? Bez víry není života. Konec konců každému z těch 4 top týmů(ano Mitsubishi dneska pokulhává, mimochodem perfektí důkaz toho jak je těžké držet krok s konkurencí) trvqalo pěknou řádku let než se dostal na špici. Jen našinci by chtěli hned být mistry světa.

deck
06.06.2002, 11:55
Já věřím že Fabia bude lepší než Oktávka. Samozřejmě to nebude hned, ze začátku se dají očekávat různé dětské nemoci. Ale až to vychytají tak věřím že by se mohli pohybovat mezi vozy WRC v té lepší polovině.

MirekP
06.06.2002, 17:16
Osobne si myslim, ze Fabie nemuze z principu byt lepsi nez Octavia, pokud se nezmeni zasadni vec - financni podpora.

Dokud se toto nezmeni, nebudou se pohybovat v lepsi polovine se zadnym autem.

Upravil - MirekP 06 Jun 2002 18:18:23

pepa
06.06.2002, 17:48
no jo, lepsi bude urcite, proc by ju jinak virabely...
ale otazka je jestly bude blyz konkurenci... ;)

jiri
06.06.2002, 18:18
Panove, Nemci se podruhe blamovat nebudou!!!
Fabia nevyjede driv, nez bude rychlejsi jak Octavia. (podstatne rychlejsi). Jinak ji nema cenu delat. Fabia se testuje a zatim (jak vime vsichni) si SKODA MOTORSPORT nechava vsechna vratka otevrena. Na Monte s polohotovym autem se uz nepojede.

jirka RK
07.06.2002, 07:40
Co se týká délky Fábie, to by neměl být problém, neboť WRC je postaveno na bázi sedanu. Auto se již testuje a největší problém jsou jízdní vlastnosti. Ty se ani zdaleka neblíží tomu, co se od tohoto auta očekávalo.

jirka RK

WÉERCÉ
07.06.2002, 10:59
quote:
Co se týká délky Fábie, to by neměl být problém, neboť WRC je postaveno na bázi sedanu. Auto se již testuje a největší problém jsou jízdní vlastnosti. Ty se ani zdaleka neblíží tomu, co se od tohoto auta očekávalo.

jirka RK

No pokud je to jeden z prvních testů tak to není přece nic neobvyklého.No abych tady nevystupoval pouze jako zaslepenej optimista je mně jasný že těch peněz bude potřeba o mnoho víc. Na druhou stranu Češi jsou šikovní tak věřím že jich nebudou potřebovat tolik co ostatní aby se jim vyrovnali a drželi s nima krok. A ještě k oktávce bych dodal že to není zas taková plecka jak JSEM SE TADY já a lidi zmiňujou zvlášť poslední podniky se dost přiblíéžila konkurenci a není to vůbec špatný auto za ty prachy. I když tady nikdo z nás neví jakej má kterej tým rozpočet.

Danyi Panizzi
07.06.2002, 11:55
quote:

Jak to víš, že bude Fabie WRC na bázi sedanu
:0 :? . Já myslel, že bude postavená z hatchbacku. Ale znáte to jeden myslel a h.vno věděl :). Osobně si myslim, že to nebude nic moc. Kdybych moh´ místo ODS volit krátkou verzi, určitě bych to udělal. Ale dost politiky !!!!!!

Upravil - Danyi Panizzi 07 Jun 2002 12:57:52

Ondra1
08.06.2002, 17:37
Já jsem taky slyšel o hatchbacku.

pepa
08.06.2002, 19:14
tak zase pockame na malamute,ne? :D

-Vicky-
09.06.2002, 15:04
quote:

No pokud je to jeden z prvních testů tak to není přece nic neobvyklého.No abych tady nevystupoval pouze jako zaslepenej optimista je mně jasný že těch peněz bude potřeba o mnoho víc. Na druhou stranu Češi jsou šikovní tak věřím že jich nebudou potřebovat tolik co ostatní aby se jim vyrovnali a drželi s nima krok.

Bejvavalo... Myslim, ze ty doby jsou uz davno pryc. Ne, ze by Cesi nebyli tak dobri, jako tomu byvalo, ale dneska uz to neni jenom o improvizaci a sikovnych rucickach. V dnesni dobe uz musis vsechno tvrde zaplatit a nemysli si, ze nejaky spickovy odbornik z Cech ti to udela za polovic. V dobe, kdy jsou WRC plne elektroniky jsou to prave penize, ktere urcuji, kdo bude mit jsk kvalitni auto.

WÉERCÉ
09.06.2002, 15:20
quote:
quote:

No pokud je to jeden z prvních testů tak to není přece nic neobvyklého.No abych tady nevystupoval pouze jako zaslepenej optimista je mně jasný že těch peněz bude potřeba o mnoho víc. Na druhou stranu Češi jsou šikovní tak věřím že jich nebudou potřebovat tolik co ostatní aby se jim vyrovnali a drželi s nima krok.

Bejvavalo... Myslim, ze ty doby jsou uz davno pryc. Ne, ze by Cesi nebyli tak dobri, jako tomu byvalo, ale dneska uz to neni jenom o improvizaci a sikovnych rucickach. V dnesni dobe uz musis vsechno tvrde zaplatit a nemysli si, ze nejaky spickovy odbornik z Cech ti to udela za polovic. V dobe, kdy jsou WRC plne elektroniky jsou to prave penize, ktere urcuji, kdo bude mit jsk kvalitni auto.

No zas si tolik nefanděme, ještě je daleko doba kdy o jedné součástce bude rozhodovat jeden technik jak to mají amerikáni. A tohle období volnosti má stále blíž k předlistopadovému režimu než k vyspělé svobodě. :disapp:

Gustav_Andel
10.06.2002, 15:40
S tím sedanem se to dalo asi hodne cekat. Nemusi se tak aspon investovat do prodluzovani. A krom toho sem videl nejake tunningy sedanu a vypadaji vic nez dobre. Podle me az to vyjede tak to bude stat za to ;)

Michal
11.06.2002, 20:39
Informace o tom, že Fabia WRC by měla být ze sedanu se mi nějak nezdá. Podle toho, co jsem slyšel to bude hatchback.

MravenecZ
11.06.2002, 22:15
Taky se nemůžu zbavit přesvědčení, že jde o hatchack. Zdroj od kterého to mám je poměrně důvěryhodný. Nepracuje sice v Motorsportu, ale něco o tom ví. Sedan bych musel asi chvíli rozdejchávat (ale o mě vůbec nejde :D )

Upravil - Mravenecz 11 Jun 2002 23:16:28

bill
12.06.2002, 17:47
Každopádně, jestli chtějí už příští rok nastoupit s Fábií WRC tak to může být pouze verze Sedan. Myslím, že hatchback nesplňuje délku 4m

jiri
12.06.2002, 18:31
Jestli opravdu souhlasi zpravy o horentnich castkach, ktere investuje konkurence, poctu testovacich tymu, poctu zamestnanych techniku atd a jestli opravdu souhlasi v porovnani s nimi minimalni rozpocet Skoda Motorsport, myslim, ze Octavia je auto maximalne povedene.Nemyslim si, ze se postavi Fabia, nastartuje se a bude dojizdet na prednich mistech.Nebo si myslite, ze cely problem se temi nekolika centimetry vyresi??
Rad se necham poucit.

bill
13.06.2002, 17:53
quote:
Jestli opravdu souhlasi zpravy o horentnich castkach, ktere investuje konkurence, poctu testovacich tymu, poctu zamestnanych techniku atd a jestli opravdu souhlasi v porovnani s nimi minimalni rozpocet Skoda Motorsport, myslim, ze Octavia je auto maximalne povedene.Nemyslim si, ze se postavi Fabia, nastartuje se a bude dojizdet na prednich mistech.Nebo si myslite, ze cely problem se temi nekolika centimetry vyresi??
Rad se necham poucit.

Keneth Ericsson prohlásil, že největším problémem Octavie je její délka. :disapp:

pepa
13.06.2002, 18:55
quote:
quote:
Rad se necham poucit.

Keneth Ericsson prohlásil, že největším problémem Octavie je její délka. :disapp:

xx(

MravenecZ
23.06.2002, 07:31
Kolegové, před časem se tady objevily návrhy vzhledu fabie WRC. Byl tady někde na fóru i návrh jako sedan. Nevíte kde to bylo? Nemůžu to najít. Díky za radu.

coolidge
27.06.2002, 08:13
Myslím si, že jdou ve Škodě proti sobě dvě věci. Proto se o tom taky tak spekuluje. Sedan má jednoznačnou výhodu v délce, tz. stavba WRC bude jednoznačně levnější a rychlejší, nasazení by bylo možné možná už v roce 2003. Nevýhoda sedanu je ovšem v komerčním využití takového kroku, tz, sedanu se prodá řádově méně kusů než hatchacku.

Daddy
09.07.2002, 19:46
Nevím,nevím.Kdo si myslí,že by mohli vyrukovat s Tudorem na tratích rally,tak podle mého spíše jen sní.Což o to,mně se Tudor líbí,ale škodovka by tím rozhodně krok vpřed neudělala,vždyť je to těžký jako kráva!!!A navíc si vemte,kde skončil pokus Hyundae s Coupéčkem.Takže podle mého to na tuti bude ta Fabie.
A ještě něco.Myslíte si,že když Kulhánek mluvil o mladíkovi - nemohl by to být třeba i Pech jr.????:D

Upravil - Martin ( DADDY ) 09 Jul 2002 20:48:35

pepa
09.07.2002, 22:11
tudor je sice tezkej, ale octavka take neni ve standardni verzi (->"nezavodni") zrovna perko...

Gustav_Andel
10.07.2002, 10:45
quote:
tudor je sice tezkej, ale octavka take neni ve standardni verzi (->"nezavodni") zrovna perko...

...a i to je jeden z duvodu proc neni Octavka prilis uspesna. Takze Tudor je podle me uplny nesmysl. Ale vubec bych se nezlobil kdyby se zacal seriove vyrabet. Moc se mi libi...

ja
10.07.2002, 14:59
[quote]
Zatím jediným čechem, který pilotuje Fabii WRC při testech, je prý Jarda Starý...Že by se objevil v kokpitu Fabie i při soutěžích ?!

tak ted si mne hluboce zklamal, vsemu co jsi tu psal jsem veril a bral to vazne, ale ted vidim ze ses kecal a snilek :o(

pepa
10.07.2002, 15:20
no jo, aspon ja jeste malamutovi jeste verim :)

vaca.p
11.07.2002, 21:18
Jedna otázka na malamuta :
slyšel jsem že v motorsportu vyrostla v jedné části dílen zeď opatřená elektronicky kodovanými dveřmi a tady prý probíhá "utajený" vývoj Fabie WRC . Udajně má do tohoto prostoru přístup asi 7 až 10 lidí , kteří vývoj zajišťují.

Je to pravda ??

Pawel
11.07.2002, 23:46
Ta Fabie WRC je jako nejaky mytus opredeny mnoha zvestmi:-)
POrad si pamatuju slova p.Kulhanka, ze sportovni kariera Fabii ceka a vic prej reknou koncem roku.

Ale cte se to krasne o tom WRCu.. jestli to opravdu bude jezdit tak to bude BOMBA!!

Foly
12.07.2002, 19:04
Než se podíváme na to WRCko, můžeme se pokochat alespoň Áčkovou Fabií. Moc pěkné nářadí
http://www.rally.sk/article.php?sid=664&mode=&order=0
K tomu ještě musím dodat, že Slováci s Fabiema pracují daleko víc než u nás. Jezdí i Pohár Fabia s okruhovkama. Byli na čtyřhodinovce v Brně.

WÉERCÉ
13.07.2002, 12:15
quote:

Tudor je na podvozku Superbu, já mám pocit že Škodovce de spíš o zmenšení rozměrů. S Tudorem by se dali jezdit nanejvýš okruhy. Ale mám pocit že to je desingerská studie, takže to auto ujelo tak nanejvýš pár metrů po výstavní hale.

dag
13.07.2002, 20:57
Bez komentáře část rozhovoru s V. Kulhánkem (Svět motorů 28/2002):
Ot: Co Fabia WRC? Sám jste říkal, že bude. Podle našich informací už od začátku příštího roku….
V.K.: Říkal jsem, že jsme pověřeni k účasti na mistrovství světa v rallye a octavia tu nemůže být věčně.
Ot: Jenže octavia bude mít nástupce . Rozhodli jste se tedy, že malé auto je výhodnější?
V.K.: To je přeci vidět. Co dokáží peugeoty, fordy. Velká auta jsou na závodech v současné podobě mistrovství světa hendikepovaná.
Ot: Takže bude muset být i sériová Fabia RS?
V.K.: Ne.

WÉERCÉ
13.07.2002, 21:38
quote:
Bez komentáře část rozhovoru s V. Kulhánkem (Svět motorů 28/2002):
Ot: Co Fabia WRC? Sám jste říkal, že bude. Podle našich informací už od začátku příštího roku….
V.K.: Říkal jsem, že jsme pověřeni k účasti na mistrovství světa v rallye a octavia tu nemůže být věčně.
Ot: Jenže octavia bude mít nástupce . Rozhodli jste se tedy, že malé auto je výhodnější?
V.K.: To je přeci vidět. Co dokáží peugeoty, fordy. Velká auta jsou na závodech v současné podobě mistrovství světa hendikepovaná.
Ot: Takže bude muset být i sériová Fabia RS?
V.K.: Ne.

Podle mě to podstatný, co z celýho článku vyplynulo je, že Fabia WRC vyjede nejdřív v roce 2004. Toť vše, takže nyní se můžeme soustředit na Oktavii WRC EVO 3, koneckonců by ji nedělali jen na závěr této sezóny. Taky další důležitá informace je, že Škoda dostala od koncernu prioritu, že ho bude reprezentovat v mistrovství světa v automobilových soutěžích. T'akže bát se o budoucnost zatím nemusíme.:)

Michal
31.07.2002, 21:14
Slyšel jsem ;) , že jsou postaveny první dva kusy Fabie WRC. Jeden z nich právě odjíždí do Španělska, aby najezdil první stovky kilometrů...

dag
01.08.2002, 16:58
A jsou to sedany nebo hatchbacky? A nebo snad od každého jeden?

tomasss
01.08.2002, 21:16
zasahuju do tohoto tematu poprve !! a jsem docela prekvapen osoby co zde pisi jsou bud ze skodovky a nebo docela dobry lidovy vypraveci !!! rad bych vetsine veril ! ale ale ale ! uverim az ji uvidim na fotce a nebo na videu ! jak muzes vedet ze jededou testovat do spanelska ?? to by me docela zajimalo !!

verim tomu ze se neco kuje ale to je vse !!!! byl bych rad kdyby vijela fabia a jedno jaka jestli s prde.... nebo kratka !

aaa

WÉERCÉ
05.08.2002, 14:15
quote:
A jsou to sedany nebo hatchbacky? A nebo snad od každého jeden?

Neplánuje někdo dovolenou ve Španělsku :D

Pawel
06.08.2002, 23:47
Vynatek z on-line rozhovu p. Kulhanka na severu idnes.cz dne 6.8.2002

OTÁZKA: Bude Fabie WRC? Oktávka konkurenci už asi nedožene, tak pokud budou prostředky, přimlouval bych se za Fabii a Romana Krestu jako stálého jezdce. Díky a držím palce.

ODPOVĚĎ: Bezesporu Fabia WRC jednou bude. Roman mile překvapil na Safari Rallye a samozřejmě s ním počítáme. Díky za podporu.

Vsechny otazky:
http://ekonomika.idnes.cz/odpovedi.asp?t=kulhanek

aciP
12.08.2002, 10:08
Kdekdo zde má zaručené informace o tom, kde a jak Fabia WRC jezdí, takže i já jednu zaručenou zprávičku dám do placu. Zdrojem je pracovník konstrukce z Mladé Boleslavi.Speciálně pro Fabii WRC v současné době není přímo vyrobena ani jedna součástka. Fabia WRC existuje částečně v současné době jen na papíře (tedy spíše v počítačích konstrukce). Osobně se domnívám, že fabie WRC marketingově podpoří novou faceliftovanou fabii, která však nevyjede dříve než za rok!!!

Luba
12.08.2002, 12:30
Ja taky pridam jednu "zarucenou zpravicku" :-), fabie wrc uspesne projela svarovnou, kde mela specialni session. A byla udelana z hatchbacku.

Dale Cooper
12.08.2002, 13:08
quote:
Ja taky pridam jednu "zarucenou zpravicku" :-), fabie wrc uspesne projela svarovnou, kde mela specialni session. A byla udelana z hatchbacku.

Vsechno jsou to sice jen spekulace a odhady. ten hatchback by ale byl logicky, kdyz hlavnim problemem Octavky je jeji delka a vaha.

lenka
12.08.2002, 15:02
quote:
quote:

Vsechno jsou to sice jen spekulace a odhady. ten hatchback by ale byl logicky, kdyz hlavnim problemem Octavky je jeji delka a vaha.

Logický to je, čím to bude bližší 206, tím líp. Ta jasně ukazuje správnou cestu

mm

coolidge
12.08.2002, 16:17
Aha, škoda, že ve Škodě Motorsport na logiku moc nehledí.

cliff
12.08.2002, 20:28
Nevite nekdo cirou nahodou jak se jeste dlouhou dobu pocita s oktavkou?

1

pepa
12.08.2002, 20:59
no fabia/neco novyho ma prijit az 2004 jestly se zase nepletu, a do te doby asi nic novyho neudelaj... maximalne novou evoluci...

xandrew
15.08.2002, 19:05
quote:
no fabia/neco novyho ma prijit az 2004 jestly se zase nepletu, a do te doby asi nic novyho neudelaj... maximalne novou evoluci...

octavie by meli jet jeste min. pristi rok, ale fabie uz jsou opravdu svareny ovsem to nic nemeni na tom, ze ostatni dily opravdu nejsou :-(

Icom
20.08.2002, 23:05
Hele vy frajeři se zaručenejma informacema.....fakt se docela bavim....hlavně tady mistrem Malamutem....ty kdybys pracoval ve vývoji v Boleslavi, tak určitě vynášíš takovýhle zprávy.....To ti nežeru ani náhodou.....už bys tam totiž nepracoval pěknou dobu.....si myslíš, že je tak složitý si zjistit kdo seš?....už by to kucí z vedení Škody totiž dávno udělali....tak vám přeju dál hodně krmení na téma Fabia WRC od těchhle pár kecálků....já si počkám na oficiální vyjádření..... Pic

Icom
20.08.2002, 23:11
Jo mimochodem, na začátku sezony proběhla taky zpráva, že se Škodovka chystá do F1.....Malamute nevíš o tom něco??? Jak pokračujou práce u vás ve vývoji na monopostu pro příští sezonu?? Kdo je testpilot a kdo budou stálí jezdci?? Odpověz prosím, umírám zvědavostí....

Pawel
20.08.2002, 23:37
quote:
Hele vy frajeři se zaručenejma informacema.....fakt se docela bavim....hlavně tady mistrem Malamutem....ty kdybys pracoval ve vývoji v Boleslavi, tak určitě vynášíš takovýhle zprávy.....To ti nežeru ani náhodou.....už bys tam totiž nepracoval pěknou dobu.....si myslíš, že je tak složitý si zjistit kdo seš?....už by to kucí z vedení Škody totiž dávno udělali....tak vám přeju dál hodně krmení na téma Fabia WRC od těchhle pár kecálků....já si počkám na oficiální vyjádření..... Pic

Bingo!! Asi tak nejak......:-)

Danyi Panizzi
21.08.2002, 06:31
na oficiální vyjádření od Škody Motorsport! Tak to jsem spíš blonďák s knírkem!

Motac
21.08.2002, 06:42
quote:
....já si počkám na oficiální vyjádření.....

Než se dočkáš od Škody oficiálního vyjádření, to už bude Superb jezdit historiky :D

Icom
21.08.2002, 14:09
No to je zase druhá stránka věci....ale až to vyjádření milostivě přijde, tak se teprve začnu zamejšlet nad tim, že na tom asi něco fakt bude.....ale dokud tady bude někdo povídat takovýdle hadry, jako že pracuje ve vývoji, podepsal mlčenlivost atd.... a přitom tady všechno "prozrazovat", tak to sorry, ale musim se smát.....

S3
22.08.2002, 13:01
V souvislosti s Fabií WRC,přemýšlel někdo co se stalo s Pavlem Siberou.Nechce se mi věřit, že po dvaceti letech ve Škodováckém motorsportu kde působil nejprve jako motorář pak tovární jezdec a naposledy šéf testovací skupiny, se nyní věnuje práci v nějaké cukrárně.

pelikan
22.08.2002, 18:47
Malamut nemůže pracovat ve Škodě,když takhle vynáší tajné informace.A ejhle v novinách jsou fotky nové Octávie,která půjde do prodeje až v roce 2004!Ty fotky nejsou špionážní z jízdních testů,ale asi firemní.Já nečetl,že by je Škodovka oficiálně uvolnila.Jak je to možné?Prostě v čechách se všechno rozkecá a já malamutovi věřím 8D .

pepa
22.08.2002, 20:18
quote:
Malamut nemůže pracovat ve Škodě,když takhle vynáší tajné informace.A ejhle v novinách jsou fotky nové Octávie,která půjde do prodeje až v roce 2004!Ty fotky nejsou špionážní z jízdních testů,ale asi firemní.Já nečetl,že by je Škodovka oficiálně uvolnila.Jak je to možné?Prostě v čechách se všechno rozkecá a já malamutovi věřím 8D .

co nam taky zbyva nez mu verit :P
kdyz uz teda skodovka ma tak "superdobrou" praci s fanouskami...

cliff
24.08.2002, 13:50
Jeste si dejte adresy a muzete vytahnout noze :D . A jestli se nekdo odhodla z Motorsportu vyjadrit, tak to je zatim ve hvezdach? ( uz aby hvezdy zacaly padat )

1

Sofchy
30.08.2002, 09:19
Docela se množí úvahy o vhodnosti a opodstatněnosti nástupce Octavie WRC, ale jestliže tento nástupce vyjede až za rok, tak mě napadá logika vývoje tohoto votu, jak dlouho už se uvažovaný model Fabie vyrábí a jak dlouho ještě bude? Homologace vozu WRC je pět let, pochybuju tedy že Škodovka bude vyvíjet soutěžní vůz na bázi produkčního modelu, který bude v podstatě výběhový! Já si neustále myslím, že nový WRCko bude na bázi nástupce Octavie, i když to neznamená, že bych Fabii WRC uvítal raději. Co ty na to, Malamute?

pelikan
30.08.2002, 09:36
Mně připadá nejpravděpodobnější,že pokud Fabia WRC vyjede,bude postavena na základě faceliftu.Už se tady takový názor také objevil.Odpadl by vývoj akčního modelu RS,prodloužení o těch pár centimetrů by se mohlo realizovat právě takto.A možná by se vyráběla dalších pět let.Pokud bude z faceliftu,nelze s ní počítat opravdu dříve jak v roce 2004.

coolidge
30.08.2002, 10:35
No to se nedá počítat ani pokud bude z RS. Dříve by mohla být jedině pokud bude postavena na sedanu.

Jolly
19.10.2002, 10:54
Dívejte se na to z hlediska reklamy.Automobilka vyrábí několik typu vozů a ten,který se jim nejlépe prodává reklamně podpoří(a na to je tady soutěž Rallye,tam se auta předvádí divákům).Takže jestliže je Fábia na vzestupu(co se týče prodeje u nás) tak rychle jí začnou importovat ve větší míře i do zahraničí.Jelikož se teda u nás dobře prodává,taj je schopna si vydělat na svou reklamu,a ta je součástí postavení WRC.Oktávku už v Evropě znají a ty výsledky v rally nebyly bůhví jak dobré,takže rychle do soutěže s Fábií... Určitě to tak celé není,ale ta myšlenka je asi všem jasná.

jiri
19.10.2002, 20:37
Jolly, musim Ti oponovat.Fabia neni nikde na vzestupu, Skoda je vseobecne prodeje na velkem padu. Tady v Rakousku o 31% proti lonskemu roku a propada se dal. Vsimni si mnozstvi novych modelu konkurence a je vse jasne. Pokud neudelaji brzy nejaky super model, nevim jak budou WRC pristi 3 roky financovat.

frizer
21.10.2002, 20:53
Co se děje s "BIG MALAMUTEM" že nepíše, to ho vyhodili ze ŠKODY? Co je nového v ŠM? Doufám že už aspoň testujou.