Zobrazit v plné verzi : Změní se bodování?
Sílí tlaky, aby se v automobilových soutěžích změnil systém bodování, který je shodný s F1. "Chceme rallye přiblížit podobě ef jedniček, ale při rozdělování bodů bychom zřejmě měli udělat radikální změnu," prohlásil šéf rallyeového mistrovství světa David Richards. O co jde? V obou soutěžích získává body pouze šestice nejrychlejších jezdců, ovšem zatímco v F1 startuje v každém závodě pouze dvaadvacet pilotů, v rallye je jich několik desítek. Urvat bodík je tak pro mnohé prakticky nemožné.
Dosavadní systém, kdy vítěz bere 10 bodů, druhý v pořadí 6, třetí 4, čtvrtý 3, pátý 2 a šestý 1 bod, by se měl podle Richardse přetransformovat do podoby: 20, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 3, 2, 1.
Myslím si že by to opět posunulo soutěže MS o krok vpřed. MS by se tak mohlo stát o dost zajimavějším a napínavějším. ..... a co víc, bodů by se dočkala konečně i škoda.
Danyi Panizzi
04.04.2002, 07:12
já nevim..., je tam odvolání na to, že oproti F1 má každý tým pouze dva vozy! No jo, jenomže týmů je 11! To nám hází, bratru, dvaadvacet posádek! Ve WRC řekněme 6 (příští sezónu 7?) týmů zhruba po třech vozech! To dělá ... ano 18! To znamená ... vyjma úplně posledního by bodoval každý, a to se mi moc nelíbí ... ale je to můj názor! ŠKODA se musí snažit a ne brát po bodu a na konci sezony jich mít 14 (nebo méně)!
Třeba by se jednalo pouze o bodování jezdců, těch je ve třídě A8 rozhodně víc jak 18. Bodování značek by možná mohlo zůstat stejné (i když se Richards před nedávnem vyjádřil, že do budoucna předpokládá účast dalších výrobců). Rozhodně nejde o pouze o aktivitu slabších týmů, D.R. sleduje především atraktivitu.
Já souhlasím asi spíš s Danysem Panizzim. Podle nevě navrhovaného scénáře by bodovali prakticky všichni a to asi není dobře.
Ja bych nic nemenil. V soucasne dobe se jen minimum soukromych tymu s WRC zucastnuje pravidelne MS a tak nevidim duvod, proc by melo byt hodnoceni do 10.mista - soukromnici se zviditelni dobrymi vykony i bez bodoveho ohodnoceni.
Nemyslim si, ze by to prispelo k atraktivite. Pochybuju, ze by radikalne pribylo kandidatu na titul. Jsem rad, ze v MS je system takovy, jaky je a ne jaky byl treba v MCR. Myslim, ze se dostatecne prokazalo, ze to byl spatny system a nevyhravali v nem ti nejlepsi.
Ja si naopak myslím, že navrhovaný systém kdy by bodovalo deset jezdců by byl přínosem. Větší šanci bodovat by totiž dostali zejména sokromí jezdci. V každém sportu je přece cílem získávat body a ty jsou odměnou za dobrý výkon. Hodně by se totiž zviditelnili výsledky těch, co sice jedou dobře, ale mají smůlu že nejedou za tovární team některého ze čtyř mocných.
quote:
Ja si naopak myslím, že navrhovaný systém kdy by bodovalo deset jezdců by byl přínosem. Větší šanci bodovat by totiž dostali zejména sokromí jezdci. V každém sportu je přece cílem získávat body a ty jsou odměnou za dobrý výkon. Hodně by se totiž zviditelnili výsledky těch, co sice jedou dobře, ale mají smůlu že nejedou za tovární team některého ze čtyř mocných.
Kolik soukromych jezdcu se objevilo letos ve vysledcich v top10??? Monte - 0, Svedsko - 2 (Tuohino, Lindholm), Korsika - tusim0, Spanelsko - 0. Takze jake vysledky soukromniku mas na mysli?
Já myslím že jestli bude nějaká změna v bodování tak to bude v bodování do ms týmů. Jezdci na tom zůstanou stejně.
Podle mě to na celkovém výsledku ms nic nezmění jen to bude pro ty horší týmy vypadat lépe.
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.