Zobrazit v plné verzi : Rally Principe de Asturias 2009
Tak zde máme další díl IRC,počtem účastníků jak slovenskej mistrák,ale co do kvality špičky menší Barumka.Abych pravdu řekl,nebýt Honzovi účasti v boji o titul v šampionátu,asi bych si vzpoměl možná až v pátek večer.Takto to budu sledovat od PC Live.Samozřejně nás bude nejvíc zajímat souboj Honza versus Kris,ale něco mě říká,že pokud vydrží technika tak hodně vysoko bude loňský vítěz Giandomenico.Kronosáci mají taky výhodu znalosti zdejších tratí,takže to bude mít Honza hodně těžký.Co čekám od dalších Škodovkářů,časy na úrovni 5-7 fleku?Toni u mě může jenom překvapit, to auto zatím na to nemá!
na světlo světa vypuštěn grafický návrh Honzovy fabie, hlavním sponzorem je ETA...Hlinsko...konkrétně divize vysavače, viz http://picasaweb.google.cz/oldliposh/KopeckyRallyAsturias#5379013966810199730 všimněte si tu hrůzu v očích Petra Starého:D
Předem děkuji panu Řehoři Perovkářovi, že mne nebude žalovat, ač jsem jeho skicu vozu fabia s2000 použil bez dovolení:D
akter.wrc
08.09.2009, 10:50
Myslím si,že Kopejda ještě Krise potrápí! Basso sice minule vyhrál,ale nevim nevim tomu Fiatu muc nevěřím.Tony to bude mít taky těžký,aby nedojezdil jak Protony na Barumce.Jinak !!GO KOPEJDA GO!!
na světlo světa vypuštěn grafický návrh Honzovy fabie, hlavním sponzorem je ETA...Hlinsko...konkrétně divize vysavače, viz http://picasaweb.google.cz/oldliposh/KopeckyRallyAsturias#5379013966810199730 všimněte si tu hrůzu v očích Petra Starého:D
Džan Kopeki :D. Ty seš kolík, hezky jsem se zasmál, dík :D
Taky bod pro Džan Kopeki :D
Můj tip
1. KOPECKÝ Jan
2. MEEKE Kris
3. VOUILLOZ Nicolas
4. HEVIA Alberto
5. LOIX Freddy
6. BASSO Giandomenico
K.O. Otázka : NE
hmm...ale asi to možná ještě pozměním trochu :-)
rak-rally
09.09.2009, 10:31
Ted plácnu úplnou blbost,ale o Asturias sem se začal zajímat až teď.Proč nejede Juho??
Není to věc továrny, Kopeky má šanci na titul a tak mu to cáluje místní dovozce, vůz tovární. Juho je mimo hru.
aktualita ze Španělska, Kopec připraven:)
Tuším, že již začal shakedown, on-line výsledky na : http://www.masrallye.com/principeastur/09/online/sk.html
Když vidím druhý Wilksův čas...ale taky když vidím jaký má čas Hevia...
...tak měním tipovačku ;-)
Chlapi, vy si nečtete můj podpis? Ten shakedown tam byl bez legrace přiřazenej, aby udělali radost domácímu miláčkovi Albertu Heviovi, je to přesně tenhle úsek za jeho domem, kde před každou rally testuje svoje auto.
Jestli jsem to dobře pochopil tak Tlusťák jel trať šejku přes třičtvrtě hodiny. Nějaký problém?
Tak ne jen co jsem to dopsal tak už tam je i druhý průjezd a oba přesně dvě minuty.
Normální sightseeing tour, prostě se kochal, recitoval Máj od K.H. Máchy a blokoval trabanty :D:D:D
-Ovšem ten Hevia, ten tím třetím průjezdem udělal z ostatních jen křoví. Dokáže ještě líp?
Jenom jestli Hevia nejezdí na nákupy po všech RZ-tách, to by byl pro ostatní dost handicap....
Jenom jestli Hevia nejezdí na nákupy po všech RZ-tách, to by byl pro ostatní dost handicap....
Víte, co mě na tento popud napadlo? pokud by byl Hevia před Kopeckým a ten před Meekem, pustil by Kopeckého před sebe aby vytvořil mezi těma dvěma klín? Vím, že nejsou tým, ale jistě by mu škoda něco slíbila...
Víte, co mě na tento popud napadlo? pokud by byl Hevia před Kopeckým a ten před Meekem, pustil by Kopeckého před sebe aby vytvořil mezi těma dvěma klín? Vím, že nejsou tým, ale jistě by mu škoda něco slíbila...
Tak to je ale velká fantazie! ;)
Na IRC je super, že má šanci i "místní" střelec, což na Madeiře dokázali Magalhaes a Camacho. Překvapil mě mile Toni, respektive Corsa.
P.S.: A kde je "tovární" Proton?
Tak to je ale velká fantazie! ;)
Ve světě, kde ve F1 Briatore nakázal Piquetovi jr. aby to schválně rozsekal o zeď aby Alonso vyhrál už dnes není nic příliš velká fantazie;)
Nevite nekdo kolik km meri ten shakedown?
Liposh: Nevím proč se mi vybavil rok 2006, kdy jel Panizzi za Red Bull a na eurosportu ukazovali jeho on-board z Monte Carla... Spolujezdec najednou přestal číst (jen koukal do not) a Panizzi to jel zpaměti - strašné kule. Halt znalost tratí je výhoda, uvidíme v závodě.
Nevite nekdo kolik km meri ten shakedown?
měří 3,3 km, vyčetl jsem to z diváckých míst v oddělení spectators info na webu...
liposh: no jooo, ale Hevia není s Kopejdou v jednom týmu.
kahuda: 3,3 km
Přibližná trasa SD zde: http://maps.google.cz/maps?f=d&source=s_d&saddr=AS-248&daddr=43.397377,-5.658817&geocode=FaZylgIdMtWp_w%3B&hl=cs&mra=dme&mrcr=0&mrsp=1&sz=14&sll=43.403613,-5.652895&sspn=0.039535,0.090723&ie=UTF8&t=h&z=14
Já jsem strávil poslední dva dny tím, že jsem se koukal na googleearth na všechny RZ a to pekelně zblízka :D ...a musím říct, že je to moc hezká krajina a předpokládám krásný RZ, taková ta správná vysočina s minimem serpentin ale hodně uzoučkejma zatáčkama mezi malýma vesničkama
Teď z jiného soudku, kdo myslíte, že bude rychlejší z dvojice Gardemeister-Wilks?
Já myslím, že ani jeden nedojede.
Pokud technika nezazlobí, tak si myslím že Toni bude rychlejší.
"Alberto Hevia prý jezdí po trase shakedownu rally Asturias obden na nákup do sámošky"
časy tomu odpovídají
ovšem Maurin jakoby přijel od protinožců..
Víte, co mě na tento popud napadlo? pokud by byl Hevia před Kopeckým a ten před Meekem, pustil by Kopeckého před sebe aby vytvořil mezi těma dvěma klín? Vím, že nejsou tým, ale jistě by mu škoda něco slíbila...Kdyby to Škoda chtěla až tak dělat,tak tam jako další klín pošle Juha.Ten na tomto povrchu i tam,kde nejel,šel neskutečně nahoru,viz.Barum.
Trošku jsem ráno nechápal, proč Hevia tlačí tolik na pilu, ale už chápu. Jede kromě IRC hlavně národní mistrák a jeho soupeřem je Vallejo na Porsche GT3. Ostatní na N4kách s většími restriktory(mimo hodnocení FIA) zatím nestíhačka. Lze z toho podle mě usoudit, jak to bude vypadat příští rok.
v jiném vlákně tohoto fóra mi bylo vyčítáno, že jsem se nehezky obul do Maurina a vyslovil i větu o "ostudě", ovšem pokud se nedotáhne alespoň někam tam, kde je Solowow a Fontana, tak je u mě odepsanej
...a ten pán z RGRS co píše na světové fórum také psal něco ve smyslu, že Maurinovi fabii půjčili jednou a naposled, dále s ním spolupracovat nehodlají a já se strašně divil proč:D
Tak podle těch výsledků se závodí už na šejku,otázka zní zda ta rychlost a hlavně celý auto vydrží Heviovi i zítra.U nás se nadávalo na to,že 3 průjezdy RZty nepatří do velkého mistráku a ve Španělsku je mají dokonce v IRC.
fotky šejk+servis http://www.ircseries.com/html/Gallery_Details.asp?id=10
Fotky ze shaku jsou k vidění na - http://www.rally-mania.cz/photogallery.php?id=577&fseason=2009
Bazalbub
11.09.2009, 07:29
Nejsem zrovna příznivec komentování toho,co si může každý přečíst,ale teď musím:
Ježišmáriapanenkoskákavá Basso letí,jako kdyby Abartha někde ukrad.}:)
A Hevia škodovku taky.
Kam se nám ztratila třetí Škodovka?Jinak Honza zatím dobrý,drží Krise za sebou.Uvidíme,jak to půjde dál.Teď nás čeká nejdelší zkouška soutěže,takže časový rozdíly budou ještě větší a komu sedne,získá do dalších bojů psychickou výhodu.
hmm, tak Fusterovi nesedla ...
Kopecky na 3 ss zatím vede,jen tak dale.
http://www.masrallye.com/principeastur/09/online/online.asp?c=0&t=3
vysledky ss
Nejsem zrovna příznivec komentování toho,co si může každý přečíst,ale teď musím:
Ježišmáriapanenkoskákavá Basso letí,jako kdyby Abartha někde ukrad.}:)
A Hevia škodovku taky.
BASSO letí, je dobrej. U Fiatu museli jít s výkonem a spolehlivostí hodně nahoru, poslední závody to Basso nejednou ukázal, tím víc mrzí, jestli Fiat po sezóně opravdu skončí.
Jestli bude Honza zrychlovat stejně na 5 jak na 4,tak mě z toho vychází zlepšení o 15 sekund a výrazný odskok od Krise!!Hezky na zrušeným průjezdu vydělal Pons s Ojeda.
Že už by došlo i na Meeka.Štěstí měl už letos dost a dost.
BASSO letí, je dobrej. U Fiatu museli jít s výkonem a spolehlivostí hodně nahoru, poslední závody to Basso nejednou ukázal, tím víc mrzí, jestli Fiat po sezóně opravdu skončí.
Určitě to škoda je,chce to nějakých pár dobrých výsledků a třeba změní názor.
A ještě jednoho dobrého jezdce k Bassovi ,at to ma kdo zajet.
Kopejda nejede špatně, ale myslím si, že by měl jet časy na úrovni cyklisty, nebo radši jede na jistotu?
Není to tak dávno,co se šířily spekulace,že Fiat šilhá po účasti v MS a teď zase že to zabalí?Je to důsledek krize nebo špatných výsledků nejen v IRC,ale i v jednotlivých národních šampionátech?Vždyť hodně jezdců přesedlalo z Punta na 207 z důvodu jeho poruchovosti a později i ztráty konkurenceschopnosti.Pokud fabrika nemá odbyt,tak to asi zabalí.
Doufám,že se Honzovi podaří přiblížit časy v RZ aspoň cyklistovi.Bassa jsem takto tipoval,ale překvapil mě Hevia.Otázka zní zda nasezené temto vydrží a někam to nepošle.
Kluci klid " velká voda ještě nepřišla":):P}:)
Chalupar
11.09.2009, 16:56
Kopejda nejede špatně, ale myslím si, že by měl jet časy na úrovni cyklisty, nebo radši jede na jistotu?
Myslím si že asi jistotu......
Highlights v TV:
EUROSPORT
11/09/2009 Highlights 1st Day 24:00-24:30
12/09/2009 Highlights 2nd Day 17:45-18:00
13/09/2009 Highlights 2nd Day 11:30-11:45
15/09/2009 Rally Review 23:15-23:45
EUROSPORT 2
11/09/2009 Highlights 1st Day 25:00-25:30
12/09/2009 Highlights 1st Day 08:00-08:30
13/09/2009 Highlights 2nd Day 08:00-08:15
16/09/2009 Rally Review 18:30-19:00
17/09/2009 Rally Review 18:00-18:30
19/09/2009 Rally Review 11:00-11:30
EUROSPORT ASIA-PACIFIC
12/09/2009 Highlights 1st Day 03:00-03:30
12/09/2009 Highlights 1st Day 24:15-24:45
12/09/2009 Highlights 2nd Day 24:45-25:00
13/09/2009 Highlights 2nd Day 14:00-14:15
13/09/2009 Highlights 2nd Day 18:30-18:45
14/09/2009 Highlights 2nd Day 06:00-06:30
14/09/2009 Highlights 2nd Day 06:30-06:45
16/09/2009 Rally Review 03:30-04:00
16/09/2009 Highlights 2nd Day 12:30-12:45
16/09/2009 Rally Review 25:15-25:45
20/09/2009 Highlights 1st Day 03:00-03:30
20/09/2009 Highlights 2nd Day 03:30-03:45
Chalupar
11.09.2009, 17:15
Hezký přehled , jenom v kolik hodin (podle času v Č.R.) je 25°° hod ???? ;)
Ty v..e na Eurosportu by měli dostat Nobelovu cenu,dokázali prodloužit den na 25 hodin!!Jinak Honza teď výborně,teď pojedou 3 a 2 průjezd a to by mu mohlo taky vyhovovat.Takže věřím že cyklisty udělá.
Ty v..e na Eurosportu by měli dostat Nobelovu cenu,dokázali prodloužit den na 25 hodin!!Jinak Honza teď výborně,teď pojedou 3 a 2 průjezd a to by mu mohlo taky vyhovovat.Takže věřím že cyklisty udělá.
Na tom nic není.Stačí dělat hodinu přes oběd.:D:D:D
krátká reportáž od španělské televize tady (http://www.youtube.com/watch?v=UIa8JMymtoM)
El Polako Kopeky...Ti jsou teda marní :D
hafieror
11.09.2009, 21:10
Meeke musí z těch defektů šílet. Na Barumce defekt, tady taky. Teda jestli to dobře sleduju.
hafieror
11.09.2009, 21:16
Mohl bych poprosit nějakou dobrou duši která by mě poslala, jak si zítra povede kopeki? Odjíždím na dovolenou a budu 14 nejspíš bez netu.
Vodafone 774881089
děkuji moc
Včerejší záběry eurosportu ukázali přibližně profil tratí v Asturias - jsou rychlé s kvalitním povrchem. V servise panovala u Abarthu spokojenost. Kvůli delšímu přenosu golfu se ale reportéři nestihli zeptat dalších posádek. Celkem pěkná příroda a spousty lidí podél trati.
Tak podle programu ted měl byt na Eurosportu 2 zaznam a je tam nejaky motokros :(
El Polako Kopeky...Ti jsou teda marní :D
To je normalní,když jsem tam jezdil za prací v 90 letech a začla valka v Jugošce. Tak mi řikali že u nas v Česku je válka.
Hlavně když není jugoš,ne.
Co potom po nich chceš:)))))))))))
Kopec drž se si 11111111111111111 + ŠKODA UKAŽ SVĚTU
Basso byl mimo trať, auto je v pořádku
No ťuklé to moc není, otázka co podvozek, tlumiče apod.
při tom výletu mimo trať byla poškozena spojka, uvidíme jestli se jí podaří v servise opravit
při tom výletu mimo trať byla poškozena spojka, uvidíme jestli se jí podaří v servise opravit
Každopadně je to velká škoda,jak pro Fiat tak Bassa :(
to mě tak se... že se zas tomu bassovi něco nepodařilo...ne že bych to Honzovi nepřál naopak ale není to moc dobré pro příští rok :(
Prostě to chce jezdce, který ustojí i tlak na něj.Tím nechci říct že Basso je špatný jezdec.
Snad ten odchod Fiat ještě zváží a dá šanci i jiným jezdcům,viz. vitězové PWRC.
Kopejda GOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!
Ještě jedna SS a ma to doma.Šikovnej kluk!!!
DannyS2000
12.09.2009, 14:43
jeto tam kopec je kapr.blahopreji k viteztvi
Taky se připojuji ke gratulaci,škoda toho dablu pro skoda továrnu.
solbergovec
12.09.2009, 15:03
skvěle Honza a celý tým škoda motorsport ,škoda Hevi.
http://www.ircseries.com/html/Standings_Results.asp
Tak se nám bohužel u Kronosu zašachovalo a Vouilloz si nechal dát 40s pentli. Meeke je tím pádem na druhém místě.
To je hnus velebnosti, du blejtxx(xx(xx(
Apropos VK, že tě to baví bejt pokaždý zvěstovatelem špatných zpráv, já už tě mám normálně zafixovanýho jako záporáka a to jsi nic špatnýho neudělal:D
Rozumím, odteď jen dobré zprávy. ;-)
Uz se delaji stejne levarny jako ve WRC, skodaB) Takove sachy rally moc dobrou reklamu nedelaji.
Řeknu vám, že jsem z toho zklamaná a trochu znechucená. Zatím se značková taktická mašinerie IRC vyhýbala. Co se dá dělat. Snad to Kopeckému v posledních dvou rally pojede lépe než Meekovi.
Já myslím, že se Kronos do těch sr.ek zahrabává čím dál hlouběji. Z hlediska marketingu si kopou hrob a každej takovej krok to jenom zhorší.
No logicky, jste jezdec a chcete si pořídit auto, jaké si po dnešním dnu vyberete? škodu fabia s2000, jejíž pilot vyhrál nebo peugeot 207 s2000, kde víte, že jsou ve vedení křiváci a podvodníci, všechna jejich auta měla defekt a.t.d.... těch 30 kár jim na tom skladě zůstane v postatě už navždy...a to peugeot není slabším vozem, jooo marketing je umění;):D
Kdybych byla pilotka, mrkla bych se do pěněženky a nekoupila při dnešní ekonomické bídě nic. :)
Mimochodem (občas zatracovaný) A. Tlusťák udělal další krok k zisku titulu ME ve dvoukolkách, Slavov nedojel do cíle, jiný soupeř není...
liposh: Tak vůbec nemluvím o tom, že mě Kronosáci docela nas...i, ale jediné co se jim asi nedá vytýkat jsou ty defekty. Tam spíš než v týmu bude bude rukama jezdců ;)
Ubo Ubo...jistě, ale víš jak se to říká: "Nehoda není náhoda" Třeba je fabia prostě jen lépe ovladatelná v krizové situaci, stačí malilinkatý faktor v prospěch škody a už to je...
Leda že by tak... Každopádně to už jsme se teda pustili do dost hlubokého rozboru :D :D
Takže až teď jsem se dnes dostal k PC a jsu dost nakvašenej s praktik,který se dostávají i do IRC!!Přesto velká gratulace Honzovi k vítězství!Jel rychle a měl štěstí,že ho nepotkal defekt,nebo spíš úmění a stopa jízdy rozhodla.Kdy vlastně měl naposledy defekt,jaksi si to ani nevybavuju.Škoda že zde nejel i Juha,za dobré konstalace mohl fungovat jako klín mezi Honzou a Krisem.
Takže až teď jsem se dnes dostal k PC a jsu dost nakvašenej s praktik,který se dostávají i do IRC!!Přesto velká gratulace Honzovi k vítězství!Jel rychle a měl štěstí,že ho nepotkal defekt,nebo spíš úmění a stopa jízdy rozhodla.Kdy vlastně měl naposledy defekt,jaksi si to ani nevybavuju.Škoda že zde nejel i Juha,za dobré konstalace mohl fungovat jako klín mezi Honzou a Krisem.
...jako klín byl zamýšlen Hevia, jenže je trdlo:D...ale řekněme si, s takovou fanouškovskou podporou, kdo z nás by to ustál. Jel dobře, i před ním smekám, zapsal škodovce body, o čemž si Maurin bude muset nechat zdát asi ještě několik let ;)
tak je to tu!! to, co jsem doufal že v IRC se dít nebude!! "Týmová Režie"
V servise si Voullioz nechal dát pentli a šel za Meeka.. aby ste nemysleli že kecám z hladu tak tady je zdroj:http://www.rally-mania.cz/news.php?id=7811
"Jan Kopecký dokázal po bezchybném výkonu zvítězit na druhém podniku IRC. Peugeot pomohl v boji o titul IRC Krisi Meekovi, když si Vouilloz nechal dát penalizaci a dostal se tak za Brita."
takže konečný stav:
1. Jan Kopecký, Škoda Fabia S2000, 2:41:51,3 hod.
2. Kris Meeke, Peugeot 207 S2000, +2:46,9 min.
3. Nicolas Vouilloz, Peugeot 207 S2000, + 2:49,5 min ?
4. Freddy Loix, Peugeot 207 S2000, + 2:58,9 min.
..tohle mě opravdu zklamalo.. :(
Asi nemám rád žabožrouty.Jak Citroeny tak Peugeoty.Na druhou stranu to chápu.Něco by se s tím mělo dělat,ale nevím co.Pravidla neporušily.Chtěl bych ted vidět jak se asi tváří Meeke před Kopejdou.
Maurin,to je kapitola sama pro sebe.Škoda že chyboval Hevia,jel moc hezky.
dřevěná srnka
12.09.2009, 18:06
Takže když to shrneme:
IRC je šampionát, jako každej jinej.
Jako všude jinde se taktizuje (nic proti němu nemám, pokud je v rámci pravidel).
Jako všude jinde je mizerný mediální pokrytí (dvacet opakování přímého přenosu ze servisu na tom nic nemění).
Rozdíl je jen v tom, že v IRC jedou škodovky a naši kluci.
IRC nemá (narozdíl od přání mnoha českých fans) ani snahu něco nahrazovat, pouze našlo skulinu na trhu a oživilo do té doby neexistující auta, který teď ale pomalu dostanou opět červenou a budou se vymejšlet auta nový.
Nechme planejch nadějí na ideální svět a bavme se tím, že naše škodovky s našima (a nejen našima) klukama jedou jako z praku. To není málo, fakt.
Trochu mě teď mrzí i to, že to teď budou všichni svádět na Meeka.. když jsem si pročítal diskuzi pod výsledkama jak tam za to mnozí Meeka "napichují na kůl".. :(
Přitom ten vzásadě neudělal nic zlého.. spíš se rozhodovalo od stolu.. od kronosáckého stolu.. přece jenom když vyhraje jezdec na jejich voze.. to je také marketingový uspěch..
Meek je spíše ted taková Figurka okolo níž se hraje toto divadlo.. (Podle mě)
Jde přece JEN o peníze a o úspěch! Dneska Kronos,zítra Škoda... aspoň to nedělají tak trapně jak v MS. Jinak je to boj jako všude jinde. A dalo se to očekávat. Bylo by divné,kdyby to neudělali přesně takto. Je to sice jinej tým,ale pořád Peugeot! A Meek ma zatracené štěstí,to se ho taky nebude držet pořád!
Kopecký-Nezaskočilo mě to. Když jsme odjeli první vložku poslední sekce, tak jsem se ptal Krise, jestli se budou měnit a on mi řekl, že jo. Řekl jsem si OK, v pohodě. S tím nic neudělám, je to rozhodnutí lidí od Peugeotu. Taková je jejich politika," řekl Kopecký ČTK.
Škodovka do Skotska asi nepojede.
Škodovka do Skotska asi nepojede.
To by museli upadnout na hlavu, aby nejeli do skotska, pojede tam i Longhi, tak proč by nejela škoda.
říkal to Kopecký v cíli Asturias.(zdroj konkurence)
solbergovec
12.09.2009, 19:16
navíc jim to určitě zaptlatí Britský dealer škody,kde má škoda docela dobrou pozici, tak proč by tam nejeli.
A Longhiovci (skoda italia) mají 2 auta a slyšel jsem, že na San Remu chtějí aby Kopecký jel s tím jejich druhým autem, aby jim dělal reklamu, což ovšem tipuji škoda nevyužije, ale na to skotsko by se domluvit nějak mohli...
aktualizace: fakt, oficiálně to řekl že do skotska nepojedou, asi se mu na šotolině nevěří, sorry sefca že jsem to zlehčoval, ale vůbec to nechápu,ani malinko, británie je pro škodu mnooohem lepší trh než španělsko a s Hänninenem v týmu mají na vítězství...jen jestli on není britský importér pověstně britsky skrblivý:D
Teď jsem usednul k pc a mám obrovskou radost z výsledku Honzi,ale zároveň mi ji kazí výsledek Krise,resp.jak k němu přišel.No a taky ještě jedna věc.Tak jak tady píšete,že nemají jet Skotsko(Škodovka).
Tak se ptám.K čemu to všechno??? :(
Teď jsem usednul k pc a mám obrovskou radost z výsledku Honzi,ale zároveň mi ji kazí výsledek Krise,resp.jak k němu přišel.No a taky ještě jedna věc.Tak jak tady píšete,že nemají jet Skotsko(Škodovka).
Tak se ptám.K čemu to všechno??? :(
Všichni si vážíme obrovského progresu, jenž pod vedením pana Hrabánka Škoda motorsport udělal, ale líná huba, holé neštěstí. Zvláště po třech vítězstvích škody z posledních 3 startů musí být "lahoda" domlouvat start na takovém odbytišti jako je Velká Británie." Všichni v šm jsou profíci co se týká závodění, ale v týmu jim chybí takový ten brouk pytlík, co všude byl, všechny lidi zná, vše domluví a bude vířit mediální vody každý den, aby se na škodu ani na chvíli nezapomenulo...a dnes pro změnu nepoužiju příklad Agáty Hanychové, ale Flavia Briatoreho:D
IRC dostalo tvrdou ránu, o vyrovnanosti jezdců se už asi bavit nebudem, když se rozhoduje v zákulisí. Jestli tak rozhodl Mark van Dalen, tak medializace na Nově a titul "Borec na konec" by mu slušel.
všichni to tady házíte na Van Dalena, ale je prakticky možné že taky zavelel Quesnel;) na toho nezapomínat
Jak kdysi vtipně řekl Albert Camus: "Snazší je dosáhnout úspěchu, obtížnější si ho zasloužit." Honza s Petrem si ho dnes zasloužili a já před nimi smekám.
DannyS2000
13.09.2009, 02:48
kdyz jsem se dozvedel co peugeot predvedl tak je mi to lito protoze jsem myslel ze v peugeotu nejsou stejni jako ford v MS a ze se nerozhoduje na trati ale mimo rz!je to smutne a vubec se mi to nelibi e uz se to stalo aj v IRC
podívejte se na emoce Alberto Hevii, když zjistil, že má defekt, dokonce se rozbrečel, video zde (http://www.youtube.com/watch?v=zn6FQJ2Xhhw)
Tak to mi ho bylo važně líto.Jen se divím že tam není pipání,klel docela pěkně, i boha prosil, stejně to nepomohlo a musel jít to přehodit.
Važně škoda je dobrej!!!
DannyS2000: Citroen a Peugeot má stejného týmového šéfa Quesnela. Sympaťák Dalen toho asi moc nezmůže. Ať už jde o slíbené testování pro Loixe, vlastní nastavování auta(kdy Loix údajně musel jet setup Vouillouze), nebo další věci.
Tak něco veselejšího...
http://www.rallyprincipe.com/2009news/fotos/226b.jpg
Na můj vkus je ta fotka příliš malá.8D
To,co se stalo, mne neskutečně hněte.Celá věc má dle mne dvě strany mince.1.čistě sportovní a 2.budeme jí říkat taktika.Ze sportovního úhlu pohledu je to samozřejmě faul na červenou kartu a ještě stop na několik závodů,protože primárním cílem každého závodníka je stát na konci závodu,co nejvýše a to bylo cyklistovi znemožněno někým ze zákulisí.Nebude mi nikdo nalhávat,že by to udělal dobrovolně a i kdyby mi to 10x řekl on sám do očí,tak bych tomu nevěřil,protože by to byl hňup a ne závodník.Plynule otáčíme minci a sportovní hledisko mizí a dostáváme se k taktice,jenž je sice slovo,které nezní nikterak hanlivě,přičemž by sakra mělo(v tomto kontextu),protože totálně devalvuje stránku sportovní.Nějaké kecy o tom,kdo to platí mně vůbec nezajímají.To,že to někdo platí je jasné i malému dítěti a není třeba nosit dříví do lesa.Ale pořád to pro mne není a nikdy nebude legitimní argument pro devalvaci stránky sportovní.Co místo slova taktika použít slovo korupce,toto slovo zní již mnohem hanlivěji,ale má v daném kontextu naprosto stejný význam.Cyklista byl zkorumpován ve prospěch Meeka,protože jak už jsem řekl sám o sobě by to nikdy neudělal a proč taky?Pro někoho 100x opakovná lež se stane pravdou,ale pro mne ne!Místo korupce použijeme slovo lobing,protože to zní lépe a veřejnost ho lépe kouše a dostaneme se zpět k taktice.Je to prostě hnus,ale bohužel to tak asi i bude nadále.
P.S
Já osobně nevidím žádný rozdíl mezi penaltou po dojezdu a šlehnutím formulí do zdi.Vždyť je to taktika,ne?Jenom jsme hranice taktiky trošku posunuli,no. Vždyť jde o propagaci,tudíž o sponzory a tudíž zase jen o peníze.Z marketingového hlediska fantastický nápad,jak dostat oba piloty do hlavního bulvárního zpravodajství,ne?Na to se dívá nejvíce ovcí,pardón,potenciálních zákazníků.
Bylo by normální, že by media věc rozmázla a ze "zisku" by udělali ztrátu. A to i těm, co to platí, aby to podruhé neudělali. V dnešní době to ale očekávat nemůžem. Prachy nade vše.
Jenže mám obavu,že ta média co přinášejí informace z jednotlivých rally a která o rally informují,jsou právě placena,nebo lépe řečeno dostávají příspěvky na návštěvy jednotlivých závodů od samotných automobilek,takže asi těžko na ně budou kydat.A nedovolí svým pisálkům,aby tak činili i vůči konkurenci,protože by se jim to mohlo příště vrátit z druhé strany.
franta_pepa_jednicka
14.09.2009, 10:46
Ja tedy nevim, ale mam pocit, ze dobra polovina z tech, co kritizuji peugeot za jejich rozhodnuti, stejne tak kritizovala skodovku za jejich opacne rozhodnuti...
Bazalbub
14.09.2009, 11:03
Jsem asi blbé,ale jaké opačné rozhodnutí máš na mysli?Děkuji za vysvětlení.
Hevii je mi opravdu líto a z těch jeho emocí až mrazí v zádech.:(Nebrečel jen v okamžiku zjištění defektu,ale i při rozhovoru po dojezdu(viz sobotní live z tv Asturias).
Alberto Hevia jel parádně, v tipovačce na druhém místě, plakali jsme dva ;)
I Kopejda mu děkoval za jeho rady a hlavně San Remo je jisté: http://www.skoda-auto.cz/CZE/news/info/news/motorsport/News/Pages/2009_54_Kopeckyvyhralspanelskourally.aspx
franta_pepa_jednicka
14.09.2009, 12:29
Jsem asi blbé,ale jaké opačné rozhodnutí máš na mysli?Děkuji za vysvětlení.
Hevii je mi opravdu líto a z těch jeho emocí až mrazí v zádech.:(Nebrečel jen v okamžiku zjištění defektu,ale i při rozhovoru po dojezdu(viz sobotní live z tv Asturias).
Asi to, ze to poradi nezasahovali..coz ale podle me bylo dano i tim, ze v te dobe jim o zadny titul neslo...
Stále tu čtu "smutné, hnus, nesportovní" ... ale proč. Cituji "dřevěnou srnku": "IRC je šampionát, jako každej jinej.
Jako všude jinde se taktizuje (nic proti němu nemám, pokud je v rámci pravidel)." a bezvýhradně souhlasím. Nicolas na vítězství nemá (patrně ani na bednu) a tak zcela transparentně pomohl Meekemu. Obdobně v takovémto boji o první místo nenechá v MS Citroen zajisté dojet např. Ogiera nebo Pettera před Loebem nebo Ford H. Solberga před Hirvoušem. (A obdobně - i když tady jde o jeden team - Škodovka Juha před Kopejdou). Žádný "hnus, smutné, nesportovní....", prostě klasická taktika, kdy ten, kdo již na titul nemá, pomáhá tomu (i když uznávám, že i napříč teamy), kdo na stejné značce ještě potřebuje bodovat. Rally není tenis - i když možná bohužel. :app:
Bazalbub
14.09.2009, 16:11
Franto a já v tom viděl různé konspirační teorie a přemýšlel nad tím,jak to myslíš,ale na Rusko jsem nemyslel.:o)
Pár pěkných záběrů z proběhlé rally...
YOUTUBE.COM (http://www.youtube.com/watch?v=E4RZ1fkKPt8)
Za zmínku stojí i krásný průjezd Bassa v čase 4min45s.
mirakoira
15.09.2009, 01:29
no já bych tento počin Peugetu sport alias Kronosu, slovy jako taktika, korupce, lobing, hnus atd. pojmenoval jinak nebo spíše shrnul do jednoho slova a to politika :)
Když řeknu, že nastala krize hodnot, bude to jako nosení dříví do lesa. Je vidět, že obhájit(rozuměj okecat) je možné všechno. Větší sportovní událost, než olympijáda není, proto si jí vezmu za příklad. Olympijský slib závodníka zní:
"Jménem všech závodníků slibuji, že vystoupíme na olympijských hrách jako čestní soupeři, poslušni pravidel, která je řídí, za sport bez dopingu a drog, v rytířském duchu pro slávu sportu a čest našich družstev."
V tomto duchu si představuji počínání sportovců i mimo olympijádu. Jak se tedy dívat na počínání Kronosu?! To ať si každý přebere sám. Já v tom vidím jistý druh "dopingu".
dřevěná srnka
15.09.2009, 10:35
A jak vnímáte rozjíždění spurtu při cyklistice? Tam taky týmový kolega řed cílem odstoupí (přestane šlapat) a nechá vyhrát jedničku. Už vůbec nemluvím o tom, že ze zadu na toho, kdo přestal šlapat jedou v plný palbě jiní a můžou se slušně smáznout. To tady nebylo.
Pravda, asi cyklista zavzpomínal na dobu nedávno minulou a rozhodl se, že Meekeovi bude rozjíždět spurty na RZtách. (only joking.)
dřevěná srnka
15.09.2009, 14:09
No vida a máme jasno :D:D:D
To,co se stalo, mne neskutečně hněte....
Nemohu s tebou souhlasit, hlavně v té pasáži, že je ti jedno, že to někdo musí zaplatit. Ono je to třeba tak, že Meeke když vyhraje titul má slíbenou další sezonu (jen má spekulace) no a pokud nebude úspěšný tak nebudou prachy a on příští rok nepojede (opět jen spekulace ostatně jako vše o tomto tématu) a to by ti jako nevadilo? Systém pomoci v technických sportech celkem normální a už hodně dlouho, jen mi si to třeba neuvědomujeme, protože jsme to nezažili. Třeba v 50 letech šlo ve Formuli 1, že jeden pilot sedl do auta druhého pilota když to jeho mělo poruchu a tak si uchoval naději na titul nebo vítězství v závodě. Pravidla to umožňovala a tak to taky minimálně jednou bylo využito. Nečestné vůči soupeřům, nevím.
Nedělejte z toho zase kovbojku, prostě se to stalo a basta. Kdyby to samé udělala Škoda v Rusku tak nikdo nereptá.
když už je řeč o Meekovi, tak Meeke a Nagle dostali na jejich helmy malé kamery a můžete se tedy podívat jak vypadá jízda z pohledu jezdce na RZ, v normálním provozu.... video zde (http://www.youtube.com/watch?v=BurFkczrNlM)
Další povedené video z rally Pincipe de Asturias. Stojí za to vydržet až do konce - uvidíte bláznivý průjezd v podání Franze Wittmana. Video zde (http://www.youtube.com/watch?v=2Bni7jKx7aY).
Ten Frantův průjezd zatáčkou je vážně naprostá bomba!:D
A jak vnímáte rozjíždění spurtu při cyklistice? Tam taky týmový kolega řed cílem odstoupí (přestane šlapat) a nechá vyhrát jedničku. Už vůbec nemluvím o tom, že ze zadu na toho, kdo přestal šlapat jedou v plný palbě jiní a můžou se slušně smáznout. To tady nebylo.
No já to vidím asi tak,že se to nedá srovnávat.Ti,co rozjíždějí spurt,to dělají proto,že namají šanci sami ve spurtu vyhrát.Prostě nemají.
dřevěná srnka
20.09.2009, 01:57
Aha, tak to teda jo :-))
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.