Zobrazit v plné verzi : Mogul Šumava Rally Klatovy 2001
Takže po úspěšném odstartování sezóny v Rally sprintech se již všichni těšíme na start velkých soutěží. První informace o přihláškách jezdců s vozy WRC jsem nalezl na www.videorally.cz . Píše se zde, že k 19.2.2001, kdy byla uzávěrka přihlášek, bylo přihlášeno vč. zaplacení startovného 7 posádek s vozy WRC.
Dekuji za zalozeni tohoto tematu, ktere momentalne zneuziji k soukromym ucelum, nebot se chci poptat, jestli zde je nekdo z Valasska (okoli Vsetina popr. i Zlina), kdo ma namireno na Sumavu a ciste nahodou ma misto v aute. Navic je ochoten se mnou - nadsenym fandou - cestu tam i zpet alespon na jeden den rally.
Jak to tak vypadá,letos budeme na Šumavě platit jako mourovatý,na okruhovou zkoušku je vstup 50kč,parkovné 20kč,na ostatní RZ je vstup "pouze" za 20kč nebo je možno si koupit placku za 60kč,program stojí 50kč, když si pomyslím,kolik desítek(ne-li stovek) tisíc lidí letos na Šumavu dorazí,tak mi vychází,že se z klatovských činovníků musí letos stát milionáři!!
Vše je podrobně vysvětleno a zdůvodněno na stránkách PAMK Klatovy.
http://www.autoklub.cz/pamk/sumava/2001/aktuality/index.htm
Co se tyce placeni, tak nezbyva nez poznamenat, ze jste furt chteli, abychom se priblizovali ke svetu, tak to tady mate. Uvidime ovsem, jestli i na poradatelske urovni to bude svetove.
KKprostor
01.03.2001, 22:33
Ono přibližovat se světu... Na Monte Carlu či Sanremu se taky neplatí. Šumava to má okoukáno nejspíš z 3Staedte, ale Němci hold přemejšlejí trochu jinak. Tuším kolenem. Taky v Německu nemá rally moc diváků. Zato tady vstupné loni zkoušeli i na kdyňském slalomu... Místo aby byli rádi, že jim tam tolik lidí přijde. Peníze se dají vydělat i jinak!
Mám na to jiný názor. Jestliže vybírání vstupného pomůže zaplatit pořadatele, kterých po tom co jem viděl na sprintrally v blovicích bude potřeba moc, tak jsem jednoznačně pro. těch 60,-Kč za placku mě nevytrhne a pomůže to zajištění větší bezpečnosti u trati. Nic mi nezkazí zážitek víc, než zraněný divák.
Víte někdo kde sehnat celou startovní listinu?
K placení startovného:
Jsem v zásadě pro. Neznám pořadatelský klub, který by na rally vydělal. A alespoň mohou zaplatit pořadatele a hlavně traťové komisaře, kteří se musejí zcela zadarmo hádat se spoustou ožralů a "odborníků" na rally, aby si stoupli mimo zakázaný prostor.
A jak uvedl "23": Zraněný divák je asi si myslím to nejhorší, co může na soutěži ostatní diváky, neřkuli postiženou posádku potkat. Byl už jsem na závodech několikrát svědkem, kdy řidič nemohl v krizovce auto poslat do měkkýho, protože tam stáli lidi, kteří museli auto vidět o sekundu dřív, nebo dýl, než ostatní ukáznění.
Dívat se na závody vzhledem k projetému benzínu, noclehu a ostatním výdajům není levné, ale 60,- Kč nikoho nesloží. Pokud se ceny budou pohybovat do 100,- Kč za soutěž jsem v zásadě pro. Pokud k Tomu bude i nějaký informační servis, je to férová cena.
Právě jsem dočetl rozhovor s Dolákem na Rallyejournalu. Na mě působí velmi nadutě. To jsem zvědav, jestli mu to pojede tak, jak mu to mluví. Doufám, že dostane od mladších jezdců slušnou nakládačku.
Nejvíc mě ovšem bude zajímat, jak se Gargulák porovná se špičkou. Má hodně zkušeností a taky auťák by měl být lepší.
Me by zajimalo spise jak se uvolneni predpisu tridy N4 projevi na jeji vyrovnanosti.Ja si myslim,ze se rozdily jenom prohloubi(bohuzel to bude jeste vice podle hesla:Kdo maze ten jede)
Plně se připojuji k předchozím příspěvkům ohledně placení na rally. Vemte si, kolik stojí extraliga hokeje - 140 Kč na spartě. Proti tomu je 60 Kč za dva dny téměř směšná. Uvidíme, jakse to projeví v kvalitě organizace soutěží.
Naprosto vystizne,Zdeno! Plne sdilim tvuj nazor.
quote:
Právě jsem dočetl rozhovor s Dolákem na Rallyejournalu. Na mě působí velmi nadutě. To jsem zvědav, jestli mu to pojede tak, jak mu to mluví. Doufám, že dostane od mladších jezdců slušnou nakládačku.
Nejvíc mě ovšem bude zajímat, jak se Gargulák porovná se špičkou. Má hodně zkušeností a taky auťák by měl být lepší.
Cetl jsem rozhovor s Gargulakem a taky me velmi zajima, jak si povede v nadchazejici sezone. Vycet zmen k lepsimu na jeho aute vypada opravdu slibne. Jsem jeho velky fanda, protoze to mel loni fakt tezke, navic jeho auto je podle me jedno z nejpekneji barevne vyvedenych v republice. Je fakt, ze se s nim trochu jezdecky trapil, ale napr. v Bratislave, kde jsem ho videl naposledy, jel vylozene pro divaky. Takove efektni prujezdy jsem uz dlouho nevidel...
Já těch 60,- Kč v klidu zaplatím, určitě mi to nijak neublíží.
Bude zajímavé sledovat, jak to chtějí organizátoři uhlídat.
Taky by me zajimalo, jak to chteji s tim placenim vyresit po organizacni strance
Ten Hrdinka to pekne p....l. Jel frajeřit do Blovic a teď údajně na 99 % nepojede ani Šumavu. Prý ten jeho palec se pořád špatný. Místo aby si to léčil, tak dělá blbosti. Není to můj favorit, ale je to škoda?!?!
quote:
Ten Hrdinka to pekne p....l. Jel frajeřit do Blovic a teď údajně na 99 % nepojede ani Šumavu. Prý ten jeho palec se pořád špatný. Místo aby si to léčil, tak dělá blbosti. Není to můj favorit, ale je to škoda?!?!
čau Zdeno ,chtěl jsem se zeptat,kde si sehnala informaci,že asi nepojede Hrdinka ani Šumavě.Já sem jeho fanda takže By mě to moc zajímalo díky
Tomáš Šumavu pojede!!!
Mluvil jsem s ním v pátek, dělali jsme rozhovor a odpovědi do návštěvní knihy a nic nenaznačovalo tomu, že by se neměl účastnit. Naopak. Ruku léčí jak se dá.
Rozhovor a odpovědi, tak jak jsem je napsal, jsou teď u Tomáše na korektuře. Do středy jsme na rally škole a asi ve čtvrtek budou na stránkách. Doufám......
smirnoffff
05.03.2001, 21:59
Chtěl bych poprosit nějakého fanouška z Moravy - nenašlo by se volné místečko v autě na Šumavu? Přistoupil bych plus mínus v Brně.
Richard (smirnoffff@seznam.cz)
quote:
Tomáš Šumavu pojede!!!
Mluvil jsem s ním v pátek, dělali jsme rozhovor a odpovědi do návštěvní knihy a nic nenaznačovalo tomu, že by se neměl účastnit. Naopak. Ruku léčí jak se dá.
Rozhovor a odpovědi, tak jak jsem je napsal, jsou teď u Tomáše na korektuře. Do středy jsme na rally škole a asi ve čtvrtek budou na stránkách. Doufám......
To je přesně ono "ruku léčí jak se dá". Uvidíme
Nechápu Zdeno, jak myslíš to "to je ono, ruku léčí jak se dá" Ale pokud máš pocit, že starat se o firmu a zároveň o špičkový závodní tým, kterým Stylex bezesporu je, není časově náročné, jsi na omylu. My sami nemáme ani tak velkou firmu, a už zdaleka ne závodní tým, navíc si auto na závody půjčujeme, ale přesto je to velmi časově náročné. Já sám by jsem měl chodit ke dvou doktorům najednou a nechodím ani k jednomu, protože jednoduše nemám čas. A Jaký je blázinec ve firmě, než odjedeme na závody nebudu popisovat. Ale kdo chce psa být, hůl si najde vždycky.
Líbí se mi fůra kritiků od patníku, kteří umí ale jen jediné, kritizovat. Do závodního auta si nikdy nesednou. Jednak proto, že nejsou schopní si na to sehnat prostředky a v neposlední řadě i proto, že by to asi bylo o ničem a oni to dobře vědí, i když to samozřejmě nepřiznají. Tím nenarážím na Tebe. Neznám Tě a a nevím ani, jaký jsi řidič. Ale co jsi v životě dokázal významného vyhrát?
Skoro za týden se startuje a zatím žádná oficiální startovní listina. Nevíte, kdy se má objevit?
Mozna by bylo zajimavy kdyby poradatele prodavali dva typy placek.Jedna za 60,- jako na vstupy a druha treba za 100,- vstup + SMS vysledky.
Hodne by me zajimalo, jak to momentalne vypada v miste konani s pocasim a co se ceka na zavody. Ma nekdo nejake informace???
quote:
Nechápu Zdeno, jak myslíš to "to je ono, ruku léčí jak se dá" Ale pokud máš pocit, že starat se o firmu a zároveň o špičkový závodní tým, kterým Stylex bezesporu je, není časově náročné, jsi na omylu. My sami nemáme ani tak velkou firmu, a už zdaleka ne závodní tým, navíc si auto na závody půjčujeme, ale přesto je to velmi časově náročné. Já sám by jsem měl chodit ke dvou doktorům najednou a nechodím ani k jednomu, protože jednoduše nemám čas. A Jaký je blázinec ve firmě, než odjedeme na závody nebudu popisovat. Ale kdo chce psa být, hůl si najde vždycky.
Líbí se mi fůra kritiků od patníku, kteří umí ale jen jediné, kritizovat. Do závodního auta si nikdy nesednou. Jednak proto, že nejsou schopní si na to sehnat prostředky a v neposlední řadě i proto, že by to asi bylo o ničem a oni to dobře vědí, i když to samozřejmě nepřiznají. Tím nenarážím na Tebe. Neznám Tě a a nevím ani, jaký jsi řidič. Ale co jsi v životě dokázal významného vyhrát?
Já jsem nechtěl dělat chytrého, mimochodem taky podnikám. Dostal jsem ale zprávu - teď vím, že byla nepravdivá - že Hrdinka nejede Šumavu pořád kvůli té ruce. Myslel jsem to tak, že se měl šetřit a nejezdit do Blovic, kde s rukou měl pořád problémy. Ono se to totiž může snadno zvrhnout do chronické podoby a už to nevyléčí nikdy - znám to od kamaráda. A ještě něco: i když Hrdinka není můj favorit, neznamená, že ho neuznávám. Jen víc takových HRDINKŮ. Čím větší konkurence, tím líp.
smirnoffff
12.03.2001, 21:12
ŠUMAVA SE BLÍŽÍ A JÁ SE TAM NEMÁM JAK DOSTAT - NEMÁTE NĚKDO VOLNÉ MÍSTO V AUTĚ?
Z BRNA, PRAHY NEBO SNAD ODKUDKOLIV.
SAMOZŘEJMĚ ZA PŘÍSPĚVEK NA BENZÍN.
DÍKY
Richard
smirnoffff@seznam.cz
Podle aktuálních informací je trať druhé etapy rally bez sněhu. Silnice je mokrá a je na ní vytahané bláto a štěrk.
Máme se věru na co těšit.
Dolak bude tedy startovat jeste se "starou" Corollou. Zadne tri aktivni diferencialy tedy nehrozi. Myslim, ze v soucasne konkurenci (i pres to, ze ma VELKE zkusenosti prave se Sumavou) mu to bude stacit na treti misto.
Co se tyce pocasi, tak pokud vim, melo by po nocich mrznout, takze v sobotu po ranu to bude jeste zajimavejsi...
Bude nekdo na dnesni shakedownu???
Zacina od 9:00 do 13:00, ale uz nevim presne kde........
Na Garguláka jsem také zvědavý, ale myslím si, že to nebude nic moc. Ne kvůli němu samotnému, ale to auto je podle mého názoru veliký omyl. Ralliart klientské verze nezajímají. Ale budu rád, když mě Šumava přesvědčí o něčem jiném.
Tajně Gargulákovi fandím. Barevné zpracování jeho Lancera je jedno z nejlepších, jaké jsem kdy viděl (subjektivní názor).
quote:
Tajně Gargulákovi fandím. Barevné zpracování jeho Lancera je jedno z nejlepších, jaké jsem kdy viděl (subjektivní názor).
Musim s tvym nazorem souhlasit na 150%. Konecne to taky nekdo uzna.
Tak to s Vámi souhlasím,ale jsem zvědav jak zmalováni po zimě vyjedou další.No už zítra uvidíme.
Tak vypadá to,že na Šumavu dorazilo všech 7 WRC,a myslím,že se je hodně na co těšit
Prosím, sdělte mi někdo, kde budou on-line výsledky ze Šumavy. A k otázce designu vozů -Dolákův mi nepřipadá taky vůbec špatný. Díky.
Co se týká vzhledu Corolly Doláka, plně s tebou souhlasím. Ostatně on měl vždy auto vkusně barevně vyvedené. Ale nejlepší mi připadá Focus Trajbolda, take ta oranžová na Celice Trojana je moc hezká.
Na pohled je Focus opravdu bez konkurence, chtělo by to víc rozmanitosti u Octavií WRC.
Melmisek
16.03.2001, 16:52
Teda vysledkama jsem uplne prekvapenej. Cekal jsem ze to bude 7 weercecek a poton A/8 ale tohle.
1.Kresta
2.Hrdinka + :22:0
3.Triner + :32:2
4.Dolak + :33:0
5.Pech + :37:3
6.Gargulak + :45:0
7.Trojan + :49:0
8.Trajbold + :50:5
9.Sibera + :59:4
10.Stolfa + 1:09:8
Co dela Trojan, to je uzasny a o Stolfovi nemluve.
Melmisek
16.03.2001, 16:54
Asi bych mel napsat, ze je to po 3RZ!
Melmisek
16.03.2001, 17:11
Triner ztraci okolo 3 minut na 4RZ na Krestu, ze by nakej problem?
Hrdinka šel prý přes boudu,ale zase se rozjel,je druhý,ale na Romana pomalu ale jistě ztrácí
Jara Mušinský se zžívá s Hondou,v N3 je 4 ale dotahuje se na bednu,zítra má dostat nové pneu tak to bude ještě lepší. Jardo jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeď!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeste pred chvili jsem chtel napsat, ze co se tyce prvniho mista, je Sumava celkem o nicem. Kresta to jel az prilis s prehledem, vypadalo to, ze prijel jezdec z MS. Nevim ale, co se stalo, a Kresta dostal pulminutu penalizace, takze je to zase O MOC zajimavejsi. Nevi nekdo, kde je pricina???
Triner a Trajbold ze hry - co dodat? Na jejich auta jsem se tesil nejvic. Oba je maji fakt pekne. Odstoupeni Trinera jsem predpokladal a na Trajbolduv vykon jsem byl moc zvedavy - skoda. Jen aby se neopakovala minula sezona (coz by s byvalym Bertoneho autem nemuselo byt umeni).
Bozsky jel Gargulak, ale taky ke konci nejak spadl do hloubi pole. S "horsim" autem prekvapuje Trojan. Jeden Vojtech havarie, druhy v hloubi pole - to zas tak velke prekvapeni neni. Co me ale FASCINUJE je vykon Jandika. Vzdyt uz predjel i Stolfu a Arazima nechava za sebou! Volam bravo! I Pech se pekne snazi a Siberovi HODNE ujizdi. Uz je to skoro minuta. Ja vedel, proc byt pred startem obou ex-tovarnich Octavii skepticky. Myslim, ze podobne to bude i na vsech ostatnich zavodech a duo Triner - Sibera muze jenom prekvapit. Vubec jim jejich sportovni nacini nezavidim.
Kresta dostal penalizaci za pozdní vyjezd ze servisní zoony,
řekli po 1etapě:romanuv manažér,Co bych mohl říci? Dobrý. Auto i Roman jedou dobře, všechno funguje. Museli jsme sice vyměnit převodovku a některé další díly, ale to s tímto sportem souvisí. I přes třicetivteřinovou penalizaci jsme neztratili vedení, takže je vše v naprostém pořádku.
Podle mně na tom má hlavní zásluhu také auto, které přes zimu prodělalo velký vývoj. Ta další evoluce je na autě prostě znát. Dneska víme, že máme k dispozici prakticky stejné auto jako Schwarz, kdežto loni jsme stále o něco zaostávali. Dnes tady naopak jedeme třeba nastavení podvozku, které pojede tým Škoda Motorsport příští týden ve Španělsku.
A co Tomáš:Budu se modlit, abych ráno vstal a vůbec mohl položit ruku na volant. Doufám, že aspoň vydržím do konce tohoto závodu, nějaký další souboj tu vůbec nepřipadá v úvahu. Je to stejné jako ve Švédsku, kdy musím každou zatáčku doslova protrpět. Po tomto závodě si až do doléčení prostě do auta nesednu.
A něco pro Ty kteří fandí Jardovi Mušinskému: po 1etapě je třetí ve třídě N3,na to že si zviká na nový vůz,a po dlouhé době opět jede soutěž,je to velmi dobrý vysledek. Pomalu zrychluje a věřím,že to bude jen a jen lepší.Další soutěže mi jistě dají za pravdu.
takže po 11RZ stále vede Roman 2 Hrdinka 3 Dolák pokud se nestane nic mimořádného uvidíme takové pořádí i v cíli
I když během 6RZ se může přihodit ledas co?
Pro příznivce N3 Jarda Mušinský jede skvěle,v 9RZ byl nejrychlejší,a po 10RZ se stále drží 3 v N3 druhého Roubíčka stále dotahuje. Sedláčkův Nisan zřejmě nebude tak čisté N v každé RZ na zbytek najíždí tak 30s. A tak dobrej pilot zřejmě neni. Něco smrdí ve státě N3
ve 12RZ: Hrdinka nadělil Romanovi 15,1s,zřejmě defekt,také skončil v N3 jara Mušinský,což mě dost mrzí,jel velmi dobře.tak snad příště.
NEVÍTE CO SE STALO HRDINKOVI?
Prave hlasili na Impulsu, ze to rozbil - prý totálka. Ale oba jsou v pořádku.
Ale těší mě výkon Kresty, je opravdu vidět, že u nás na něj momentálně nikdo nemá. Po RZ15 na něj ztrácí Dolák - 1,48 min a Pech už 4,04 min. To myslím mluví za vše.
taky jsem mimo z Jandíka, nepřekvapil mě ani Triner (dokud jel) ani Sibera. Škoda Hrdinky, je za letošek už pěkně rozjetý. Trajbold - to bylo jasné!!! V dnešní konkurenci to podle mě není jezdec ani do první pětky. A to má asi nejlepší auto!
Roman jel fakt moc pěkně,ale myslím,že kdyby měl T.Hrdinka zdravou ruku,tak uvidíme vyrovnanej boj(ale neměl!!),docela pěkně jel Pech zbytečně moc nebláznil a taky mu to přineslo ovoce,škoda Emila jel taky pěkně.Ale kdo mě docela zklamal byl Sibera,ale nesmím zapomenout na to že je po vážně nehodě v Příbrami(no,ale prostě jsem čekal víc)Jandík -super vypálil rybník i Arazimovi i Tošovi
quote:
Roman jel fakt moc pěkně,ale myslím,že kdyby měl T.Hrdinka zdravou ruku,tak uvidíme vyrovnanej boj(ale neměl!!),docela pěkně jel Pech zbytečně moc nebláznil a taky mu to přineslo ovoce,škoda Emila jel taky pěkně.Ale kdo mě docela zklamal byl Sibera,ale nesmím zapomenout na to že je po vážně nehodě v Příbrami(no,ale prostě jsem čekal víc)Jandík -super vypálil rybník i Arazimovi i Tošovi
On taky Kresta říkal, že nejel maximum, ale že by ještě zrychlil. Už se těším na Valašku, doufám, že Hrdinka už bude mít tu ruku v pořádku.
Stale pejete ody na Romana, ale zapominate, jake ma auto a zazemi! Nevyhrat v jeho pozici by byla ostuda!!! Na druhou stranu musim rict, ze me prekvapilo, s jakou to bylo suverenitou.
Hrdinka pry po tom, co se Roman trochu projel v prikope, pritlacil na pilu, aby vysledek jeste zvratil a vrazil nekomu do baraku. Oba predni jezdci se tedy zdaleka nevyvarovavaji chyb. Mozna prilezitost pro ostatni se jim priblizit.
O Siberovi, Trinerovi i Trajboldovi uz jsem mluvil, akorat se musim omluvit Focusu Jolly Clubu - tentokrat to asi nebyla jeho vina. Honza ale na spicku ma. To ostatne dokazal v Pribrami i na slovenske Mikone.
Velmi sympaticky se projevil Pech - skoda te minutove penalizace. Jeste ma vsak pred vozem respekt a verim, ze nebude trvat dlouho a nasi spicce bude zle zatapet.
Dolak ani neprekvapil ani neoslnil. To jsem cekal.
Trojan se drzel Pecha jak to slo, ale auto uz toho moc nedovoli. Myslim si, ze to pro nej pro letosek bude hodne velky handicap a nepovazuji jeho rozhodnuti, zustat u tohoto vozu, za prilis spravne. Na spicku uz mit nebude.
Gargulak mel moc smuly. Drzel se porad kolem pate pozice, nevim co ale prislo na predposledni RZ a propadl se az na dvanactou. Nakonec to dohnal az do osmicky, presto je to velka skoda. Myslim si ale, ze castecne naznacil, ze to nebude zas az tak spatne.
F2? KATASTROFA. Uz ze startovni listiny se dalo cekat, ze to i v nasi republice vypada na vymreni tohoto druhu. Velke KITy A7 toho moc nevydrzeli (taky jich moc nebylo) a krome Stolfy brzo zmizely z vysledku. Bude to letos asi hodne velka bida.
N? Skvely Jandik a jediny trochu vyrovnanejsi souboj mezi nim, Arazimem a Tosovskym po prvnim dnu. Pak je Jandik hodne natrhl a konecne tak porusil Arzimovu hegemonii.
quote:
Stale pejete ody na Romana, ale zapominate, jake ma auto a zazemi! Nevyhrat v jeho pozici by byla ostuda!!! Na druhou stranu musim rict, ze me prekvapilo, s jakou to bylo suverenitou.
Hrdinka pry po tom, co se Roman trochu projel v prikope, pritlacil na pilu, aby vysledek jeste zvratil a vrazil nekomu do baraku. Oba predni jezdci se tedy zdaleka nevyvarovavaji chyb. Mozna prilezitost pro ostatni se jim priblizit.
O Siberovi, Trinerovi i Trajboldovi uz jsem mluvil, akorat se musim omluvit Focusu Jolly Clubu - tentokrat to asi nebyla jeho vina. Honza ale na spicku ma. To ostatne dokazal v Pribrami i na slovenske Mikone.
Velmi sympaticky se projevil Pech - skoda te minutove penalizace. Jeste ma vsak pred vozem respekt a verim, ze nebude trvat dlouho a nasi spicce bude zle zatapet.
Dolak ani neprekvapil ani neoslnil. To jsem cekal.
Trojan se drzel Pecha jak to slo, ale auto uz toho moc nedovoli. Myslim si, ze to pro nej pro letosek bude hodne velky handicap a nepovazuji jeho rozhodnuti, zustat u tohoto vozu, za prilis spravne. Na spicku uz mit nebude.
Gargulak mel moc smuly. Drzel se porad kolem pate pozice, nevim co ale prislo na predposledni RZ a propadl se az na dvanactou. Nakonec to dohnal az do osmicky, presto je to velka skoda. Myslim si ale, ze castecne naznacil, ze to nebude zas az tak spatne.
F2? KATASTROFA. Uz ze startovni listiny se dalo cekat, ze to i v nasi republice vypada na vymreni tohoto druhu. Velke KITy A7 toho moc nevydrzeli (taky jich moc nebylo) a krome Stolfy brzo zmizely z vysledku. Bude to letos asi hodne velka bida.
N? Skvely Jandik a jediny trochu vyrovnanejsi souboj mezi nim, Arazimem a Tosovskym po prvnim dnu. Pak je Jandik hodne natrhl a konecne tak porusil Arzimovu hegemonii.
No celkem s Tebou souhlasím,jeno v jedný věci né a to okolo Trajbolda,myslím si,že jako pojede dobře,ale i přesto že má super auto(prý nejlepší v evropě)tak prostě nemá na Romana ani na Tomáše,a podle mě nebude mít ani na Pecha,kterej určitě pujde závod od závodu hodně nahoru.
Nevím, zda jste někdo byl na okruhu v Čínově, ale tam zazněla z místního rozhlasu informace, že pan Vaškůj (Jolly Club) bude kupovat úplně nový Focus RS WRC a bude s ním startovat Roman Kresta v Mistrovství světa!!!!!!!!!!
Prvním startem by měla být Kyperská rally.
Jsem v tomhle dost skeptik, ale kdyby to byla pravda tak to je teda bomba.
quote:
Nevím, zda jste někdo byl na okruhu v Čínově, ale tam zazněla z místního rozhlasu informace, že pan Vaškůj (Jolly Club) bude kupovat úplně nový Focus RS WRC a bude s ním startovat Roman Kresta v Mistrovství světa!!!!!!!!!!
Prvním startem by měla být Kyperská rally.
Jsem v tomhle dost skeptik, ale kdyby to byla pravda tak to je teda bomba.
Tato zpráva je pravdivá, hlásili to v rádiu a bylo to i v sobotních novinách. Prý má jet 4 závody MS, na Kypru má začít. S Octavií za Škoda motorsport odtrénuje a pak pojede s Focusem. Janeba je prý rád, že někdo má zájem do něj investovat a taky že pojede nějaké MS s jiným autem, budou prý mít srovnání a to nejen Kresty s ostatními jezdci, ale i aut.
Taky jsem slysel o ucasti Kresty na MS s Focusem od Jolly Clubu. Myslel jsem vsak, ze se jedna o stavajici vuz. Ani ve snu by me nenapadlo, ze pan Vaskuj chce sehnat novy... Co stranka financni??? Pan Vaskuj na to asi ma...
Roman Kresta jel opravdu skvěle. Každý průjezd který jsem viděl, jel nejlépe ze všech. Vyhrál s přehledem a zaslouženě.
Dolák jel dobře, na Krestu ale neměl. Pech nepředváděl své klasické atraktivní průjezdy. Je dobře, že používal hlavu. Určitě bude ještě zrychlovat.
Trojan podal fantastický výkon. Jel rychle a agresivně. Je to bojovník a udržel za sebou i Pavla Siberu. Ten sice nezazářil, ale je dobře, že dojel. V průběhu roku určitě bude výše.
Štolfa jel výborně. Super výkon podal Jandík. Bomba.
Velkým propadákem byl podle mě výkon Garguláka i jeho Lanceru. Auto zřejmě nejede a Gargulák s ním jel jako s eNkem. Špatný.
Triner jel dobře, rychle i pro lidi. Škoda technické závady. Trajbold také špatný, auto i on. Hrdinka jel rychle, ale přehnal snahu a dvakrát havaroval. Podruhé totálka! Vojtěši jsou na delší vyprávění. Mladší Štěpán ale bavil lidi v kose na okruhu. Nejdříve tři super atraktivní průjezdy bokem (kam se hrabal Emil) a podruhé skoro hodiny, skoro příkop a skoro fotografové :-)
Celé to bylo dobře zorganizované.
Zdravím, konečně jsem se dostal k webu.
1) K té organizaci: pořadatelé na RZ byly docela dobrý. ale co pernamentky. V pátek jsme je nesehnaly ani v tiskovém centru a tam nás odkázaly na RZ, kde už je vůbec neměly......
2) K závodům: Tato Šumava byla za poslední roky opravdu tou nejlepší. A to jak z jezdeckého obsazení, tak i z předvedených výkonů. Mne osobně zaujali Pech, Trojan a Jandík.
3) K divákům: Byl jsem docela mile překvapen poslušností většiny přihlížejících na RZ, ale při přejezdech to hazardování se svými, ale i cizými životy!!!!!
P.S. Michale, budou fotky.......
Sumaku super.
Nami budou videa?
Michale, budu se snažit a asi budou i videa.....
quote:
Sumaku super.
Nami budou videa?
Videa budou asi zítra. Byl jsem sice jenom v pátek na okruhu RZ1 a RZ3, ale mám dobré záběry od známého, takže se těšte. 8D
Hodně mně mrzí technická porucha vozu Emila Trinera,moc jsem mu fandil.Pár lidí psalo,že je zklamal Pavel Sibera.S těmito názory vůbec nesouhlasím.On má resp.nemá se čtyřkolkou najeto téměř nic,narozdíl od Emila.Na Monte´99 se nesvez vůbec,Catalunya´99 jenom 9RZ.Emil nejdřív párkrát jel s Audinou.Rok ´99 jezdil Octavii WRC (pouze závody,ale netestoval) a loňskou sezonu protrpěl s Pulsarem.Na letošní Šumavě tedy Sibera najel asi nejvíc ostrých km.Když vezmu v úvahu i jeho větší citlivost k technice;jeho vlastní prohlášení o tom,že se chce hlavně učit;nový spolujezdec a vzpomínky na Příbramskou havárii tak musím jedině smeknout.Už se těším na Vsetím a doufám ve zrychlení této posádky.
goodspeed
19.03.2001, 12:55
...prave jsem uploadnul nejake fotky TSV na www.vojtech.org. mate-li zajem... prosim.
Milý Cammelle, vidím že jsi skutečný znalec a odborník. Přesto by mně zajímalo z čeho usuzuješ že Nissan Sedláčka není čísté enko. Každý přece může podat protest. Jestliže někdo poráží tvého oblíbence Jardu Mušínského nemusí mít ještě nečisté auto.
Tak uz jsou prvni videa z Šumava rallye na (http://rallylink.zde.cz/)
NAMI
Jiří Dokulil
20.03.2001, 14:18
Kresta jel perfektně. Hrdinka jel do svého odstoupení taky skvěle. Osobně se mi moc nelíbil Dolák. Bomby jsou výkony Pecha, Trojana, Štolfy i Jandíka.
quote:
Hodně mně mrzí technická porucha vozu Emila Trinera,moc jsem mu fandil.Pár lidí psalo,že je zklamal Pavel Sibera.S těmito názory vůbec nesouhlasím.On má resp.nemá se čtyřkolkou najeto téměř nic,narozdíl od Emila.Na Monte´99 se nesvez vůbec,Catalunya´99 jenom 9RZ.Emil nejdřív párkrát jel s Audinou.Rok ´99 jezdil Octavii WRC (pouze závody,ale netestoval) a loňskou sezonu protrpěl s Pulsarem.Na letošní Šumavě tedy Sibera najel asi nejvíc ostrých km.Když vezmu v úvahu i jeho větší citlivost k technice;jeho vlastní prohlášení o tom,že se chce hlavně učit;nový spolujezdec a vzpomínky na Příbramskou havárii tak musím jedině smeknout.Už se těším na Vsetím a doufám ve zrychlení této posádky.
Musím říct,že s Tebou nesouhlasím,o tom že nemá naježdíno s čtyřkolokou nemůže být vůbec řeč,za prvé je to podle mne velice dobrý jedec,kterýho by WRC-ečko nemělo vyvést z míry,a za druhý koukni se na Pecha kolik najezdil s Corollou.Jediné co ho bohajuje je ta nehoda s Příbrami a v tom vidím skutečný problém jeho výkonu
Také bych měl pár záběrů ze Šumavy, ale kam je umístit?
JanO
quote:
Také bych měl pár záběrů ze Šumavy, ale kam je umístit?
JanO
Tak je pošli a umístíme je na moje stránky.
Nami
(http://rallylink.zde.cz/)
Další videa z šumavy (http://rallylink.zde.cz/)
Nami ty škodíš :-) Záběry patří na eWRC.CZ :-).
quote:
Nami ty škodíš :-) Záběry patří na eWRC.CZ :-).
Kdo dřív příjde...:-))), ale můžeme se dohodnout.
V pohodě. Umístil jsem na main odkaz na tvé stránky. Minule jsem koukal, jak ti to zvedlo návštěvnost na toplistu.
Videa jsou opět super, akorát mám trochu problém při stahování. Ale to může být u mě...
quote:
V pohodě. Umístil jsem na main odkaz na tvé stránky. Minule jsem koukal, jak ti to zvedlo návštěvnost na toplistu.
Videa jsou opět super, akorát mám trochu problém při stahování. Ale to může být u mě...
Vzdycky po soutezi se zvedne dost navstevnost :-) a to bude a si i duvod problemu pri stahovani.
Diky za umisteni odkazu
Ještě jsem si vzpoměl na zajímavý moment: Na Čínovském okruhu Pavel Sibera předjel v nájezdu do kosy Arazima a poslal svojí Octavii WRC nádherně bokem do zatáčky. Celou zatáčku projel dost ze široka a k překvapení všech, Arazim klasickým N-kařským průjezdem znovu Siberu málem podjel. Pokud by výrazně naubral, zřejmě by se před Siberu dostal.
Efektní není vždy nejefektivnější.
To je pravda, nejlepší příklad jezdce ideální stopy bez zbytečných smyků byl Křeček, ale pro nás je asi lepší ten širokej průjezd, né? ;)
Někteří N-kaři už přestávají jezdit klasickým smykem předních kol a už se na ně dá taky koukat :)
Třeba Klokočka předváděl na okruhu pěkný kousky!
Klokocka se na okruhu pekne rozdovadel, to je fakt. Zato Tosovsky jezdil opatrne. Kdyz si vzpomenu co predvadel na okruhu v Praze....
Myslím, že Tóša má radši krátké, jednodenní soutěže, které jsou jednoduché na zapamatování.
a další videa z šumavy...Mimo jiné pár hezkých záběrů N-kářů, když o nich ted mluvíme [:-)]
(http://rallylink.zde.cz/)
NAMI
Také bych rád přispěl svým pohledem na "Šumavu". Byl jsem ohromně překvapen Krestou, jel bezvadně, na okruhu jsem nebyl, ale jeho průjezdy na Korábu (celé zatáčky plynulým smykem), to byla fantazie. Dokonce i v noci, jak to pokládal do těch vraceček - bomba. Je vidět, že je vyježděný. Ostatní už na to na začátku sezony nemají, i když se snažil Hrdinka (bylo to trhavé),Gargulák (jednu vůbec, v druhé špičkově). A takhle to bylo na všech RZ, jen podle mého názoru bylo vidět, že se rozjíždí Dolák. Ale s předchozími roky bych to nesrovnával, je to asi hrozně těžké. Líbil se mi moc Pech, myslím, že se rozjede a bude hodně dobrej. Z ostatních se mi moc líbil Knajzl, Štajf a Cais. Už se těším na Valašsko.
goodspeed
26.03.2001, 11:41
na www.vojtech.org jsou videa ze sumavy. chcete-li videt prujezdy tomase a stepana (nejen) na cinovskem okruhu, nevahejte...
Ted jsem koukal na vámi vytvořenou tabulku mistrovstvi ČR v rally po Rally Šumava.Zdá se mi,že všechny body by měly být násobeny koeficientem 3 a ne 2.Jestli,ale nemám pravdu tak se omlouvám za rejpání.
Máš pravdu Pelikáne, Šumava, Bohemka a Barumka mají koeficient 3. No body perfect.
Ale pořadí platí, né? :-) Omlouvám se za renonc, brzy to bude v pořádku.
quote:
Ale pořadí platí, né? :-) Omlouvám se za renonc, brzy to bude v pořádku.
Jasně,to jen tak pro formu.:-))
Jiří Dokulil
05.04.2001, 09:11
Já i můj táta jsme z Hanáckého rally klubu (který pořádá Magnumku), na Šumavě jsme se předem telefonicky ohlásili, že třeba obdržíme nějaké materiály (a mohli sbírat zkušenosti na Vyškov a Brno). Jenže přijeli jsme asi 2-3 hodiny před rally na ředitelství a oni říkali:"Že to mají všechno rozebrané!"
Jednání bylo s nimi velice neseriózní a nás to hodně zklamalo.
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.