PDA

Zobrazit v plné verzi : Perličky, zajimavosti a co se šušká

Cammell
26.04.2002, 08:53
Tak nám vlastně teprve začla nová sezona, ale již se začíná hovořit o přestupech jezdců. Obě hvězdy Fordu, Sainz a Colin jsou zatim pro příští sezonu volní a hovoří se o jejich možném angažmá u Citroenu. Colin jednal i ze svým bývalým zaměstnavatelem, tedy Subaru. Jak to ale bude opravdu? Tak na to si zřejmě nějakou chvilku počkáme.

Upravil - cammell 26 Apr 2002 08:55:04

Cammell
26.04.2002, 09:00
U Fordu teď jistě mají spoustu starostí a to nejen ze svou slíbenou verzí vozu pro asfalt? I když nástupce za své hvězdy by měli. Duval je určitě velkým příslibem do budoucna, zvláště když u fordu chtějí, aby po zbytek téhle sezony jezdil jen s vozem WRC a to s modelem 2002. Prostě neni talent, jako talent.

coolidge
26.04.2002, 10:29
Je o tom psané i tady:
http://motorsport.idnes.cz/ms_a_rallye.asp?r=ms_a_rallye&c=A020426_095711_ms_a_rallye_mas&t=A020426_095711_ms_a_rallye_mas&r2=ms_a_rallye

malamut
26.04.2002, 21:11
Duval je určitě talent č.1, po tom, co předvedl na Kypru (i jinde),určitě o něm budem ještě slýchávat často a často a často...

malamut
26.04.2002, 21:13
už jsem se lek´, že nám sem Cammell tahá i erotiku, to poslední slovo v názvu sem přečet trochu jinak... ;)

Cammell
26.04.2002, 23:15
No kdo ví, možná se to i š...?! ...... :D

Franus
02.05.2002, 13:22
Nevite co dela nebo jak co pripravuje do buoucna Didier Auriol??????????

Danyi Panizzi
02.05.2002, 14:47
quote:
Nevite co dela nebo jak co pripravuje do buoucna Didier Auriol??????????

Někde jsem čet´, že se mu ještě končit nechce, což je podle mě dobře. Mám dojem, že by měl jet v Řecku zase s tou Corollou WRC, kterou měl v Monte Carlu tak uvidíme.

Franus
02.05.2002, 16:51
Byl by dobra dvojka se Sainzem u Citroenu a doufam ze koncit nehodla

Franus
02.05.2002, 16:57
CO TAKHLE ABYSTE SE VYJADRILI KOMU A PROC FANDITE

Ja osobne fandim Sainzovy, protoze pravidelne dojizdi a to na vsech povrsich, ikdyz tech prvnich mist asi uz moc neziska
Dale se mi libi Solberg protze je rychlej na asfalte aj na sotoline, pripada mi ze neco jak Burns pred dvouma az trema rokama

bill
02.05.2002, 20:10
Jedině ŠKODOVKY :P . Určitě nefantím Hyudayům, Peugotu, C. Mcreaovi. Možná Sainzovi a Makinenovi.

pepa
02.05.2002, 20:11
ja fandim asi nejvic solbergovy! je to hodne dobrej a rychlej jezdec, a je taky trosku strelenej (v dobrem smyslu), kratce: neni tak nudnej jako treba makkinen(to ale neznamena ze mak je horsi!)
spis mne pripomina trosku gardemeistra jak jezdil u seatu, akorat z lepsima vysledkama

lenka
12.05.2002, 14:10
quote:
Byl by dobra dvojka se Sainzem u Citroenu a doufam ze koncit nehodla

Hlavně by byl dobrá jednička na Škodovce

mm

ja
15.05.2002, 07:35
ja mam nejradsi Colina, je to frajer co se neboji s tim poradne riznout :o)

Motac
15.05.2002, 09:43
Polák Kuchar pojede na Rally Acropolis (Toyota Corolla WRC) se startovním číslem 26 a měl by se na stejném autě objevit i ve Finsku.

Franus
15.05.2002, 13:29
Tak jsem v casopise RALLY cetl ze Seat mozna pripravuje WRC na zaklade Leona, takze by mohla pribit nova automobilka do MS

Franus
15.05.2002, 13:32
samozrejme ze pribYt

MravenecZ
15.05.2002, 14:34
quote:
Tak jsem v casopise RALLY cetl ze Seat mozna pripravuje WRC na zaklade Leona, takze by mohla pribit nova automobilka do MS

Seat připravuje závodní auto na OKRUHY a nehodlá vstupovat do WRC. Prohlásil to sportovní ředitel Seatu...

Franus
15.05.2002, 14:48
ja jsem napsal jen to co jsem cetl a krome toho to neni poprve co tam psali neco v tom smyslu o navratu seatu do WRC

MravenecZ
15.05.2002, 17:20
uvidíme....

Franus
15.05.2002, 17:48
co jsem se dival na stranky seat-sport, tak tam opravdu je okruhovy Leon, ale takyjsem tam nekde videl kalendar kde stim maji jet, tak je to jenom ve spanelsku a to se mi zda z pohledu propagace znacky tak trochu neucelne

pepa
15.05.2002, 19:05
tak kdyz uz jsme u toho koncernu...
bylo by to dobry kdyby seat sel na okruhy, vw ted de z tuaregem+kleinschmidt na dakar, audi si jezdi taky okruhy, tak by mohl koncern klidne podporovat skodovku v rallye trosku vyc :) aspon doufam...

WÉERCÉ
16.05.2002, 18:48
quote:
tak kdyz uz jsme u toho koncernu...
bylo by to dobry kdyby seat sel na okruhy, vw ted de z tuaregem+kleinschmidt na dakar, audi si jezdi taky okruhy, tak by mohl koncern klidne podporovat skodovku v rallye trosku vyc :) aspon doufam...

To těžko... Škodovka si rally bude vždycky platit sama a pokud na to nebude mít tak odsaď zmízí. Žádnej bohatej taťka Volkswagen ji nespasí natož zachrání.

KKprostor
16.05.2002, 19:04
.

Upravil - KKprostor 16 May 2002 19:06:11

KKprostor
16.05.2002, 19:05
quote:
a to se mi zda z pohledu propagace znacky tak trochu neucelne

Neucelne... Kolega, kterej byl ve Spanelsku sluzebne, tvrdi, ze Seatum neveri od tehle doby, protoze videl, ze spravnej Spanel by si Seata nikdy nekoupil. Tak treba potrebujou zachranit reputaci...

Jirkam
05.06.2002, 08:24
Včera měla škodovka v Sosnové předváděcí den (pro němčoury), jezdili tam Kresta a Eriksson s "argentinskejma" autama (č. 14,16). Bohužel jsem se tam dostal pozdě, takže jsem akorát viděl vystupovat Erikssona z auta a pár pobledlejch germánů jako vzpomínku na jízdy. Škoda, že se tady nenajde nikdo, kdo by dal o takové akci předem echo. Zrovna v Sosnový byl nebyl problém s diváky, určitě by se našlo dost "šílenců" ochotných strávit půlku dne za řevu motorů. Mám dojem, že fabrika příliš nemyslí na fanoušky, jinak by o takové akci dala vědět předem, nejedná se o žádný testování, takže nemusí mít strach z úniku informací. Stejně si pronajmou celý autodrom, takže by asi nebyl problém pozvat i fandy z lidu.

pepa
05.06.2002, 15:30
hmm, a nevis o tom vice? divim se ze o tom nikde nikdo tady (v nemecku) taky nic nerikal...

23
06.06.2002, 08:25
Taky mě mrzí, že jsem se to dozvěděl pozdě. Ale alespoň jsem zase viděl Pecha testovat v Bělé.

Jirkam
06.06.2002, 09:56
quote:
Taky mě mrzí, že jsem se to dozvěděl pozdě. Ale alespoň jsem zase viděl Pecha testovat v Bělé.

Byl jsem v Bělý v neděli a nikde nikdo, kdy tam jezdil?

Jirkam
06.06.2002, 09:58
quote:
hmm, a nevis o tom vice? divim se ze o tom nikde nikdo tady (v nemecku) taky nic nerikal...

Bohužel nic víc, tyhle akce fabrika nijak nezveřejňuje. byl jsem se takhle podívat před dvěma roky pod Ještědem na prezentačce, taky tam bylo plno němců. To ja oběť toho čí je továrna. Tenkrát tam jezdili po šotolinový cestě a Armin skákal asi 30m daleko.

WÉERCÉ
10.06.2002, 18:46
Tak charouz k nám dovezl dalšího Forda WRC 2002, dneska sem si ho nafotil na výstavišti v Brně, je v továrních barvách se všema sponzorama jen na zadním nárazníku je charouz, jezdili ho Sainz a Moya tak uvidíme co se z toho vyklube. Je jasný že Akropolis s tím továrna určitě nepojede protože už by to nestihla převezt. Že by další zbraň do českého mistráku.... Trochu mi tam nesedí ty tovární barvy. Na stánku Castrolu byla zase vystavená Oktávka Toniho Gardemaistra.

pepa
10.06.2002, 19:30
hmm, 02 tak to je teda fakt bomba, a to teda bylo komplet tovarni barvy, vsichny sponzory atd.?
uz jsem zvedavej na ty tvoje fotky :P

WÉERCÉ
10.06.2002, 19:50
Jó fotky na internet určitě pujdou, otázka je v jaké kvalitě, neměl jsem nic víc po ruce než obyčejnej automat. Kdo by to taky čekal na výstavě s náklaďákama.

-Vicky-
10.06.2002, 22:46
No, nevim. Zda se mi to nejake podezrele. Nebyla to jenom maketa? Ja myslim, ze nasazeni v MCR nehrozi, protoze si nepamatuju dobu, kdy by byl u nas zavodni special stejne specifikace, jako se jezdi ve svete. Ostatne myslim, ze to tovarny hodne hlidaji a krome polotovarnich posadek na tato auta nema nikdo narok.

SABOTAGE
11.06.2002, 09:38
quote:
Tak charouz k nám dovezl dalšího Forda WRC 2002, dneska sem si ho nafotil na výstavišti v Brně, je v továrních barvách se všema sponzorama jen na zadním nárazníku je charouz, jezdili ho Sainz a Moya tak uvidíme co se z toho vyklube. Je jasný že Akropolis s tím továrna určitě nepojede protože už by to nestihla převezt. Že by další zbraň do českého mistráku.... Trochu mi tam nesedí ty tovární barvy. Na stánku Castrolu byla zase vystavená Oktávka Toniho Gardemaistra.

Pokud máš na mysli to auto, které stálo na přívěsu před pavilonem ve kterém vystavoval mj. Renault apod., tak to byla maketa. To auto mělo mnoho chybějících částí, které k WRC patří, ale hlavně nemělo ani rám.

Upravil - sabotage 11 Jun 2002 09:39:51

Lukas99
11.06.2002, 13:27
No, maketa může být!!! Po Praze jezdila (možná ještě jezdí) maketa Focusu WRC v Martini barvách, úplně dokonalej včetně rozšířených blatníků, spojlerů křídel, osmnáctek OZtek, McRae/Grist verze. Byl jsem z toho úplně hotovej. Člověk z Fordu mi řekl, že to Charouz nechal postavit z origoš dílů pro svou přítelkyni či co... :-)))

quote:
No, nevim. Zda se mi to nejake podezrele. Nebyla to jenom maketa? Ja myslim, ze nasazeni v MCR nehrozi, protoze si nepamatuju dobu, kdy by byl u nas zavodni special stejne specifikace, jako se jezdi ve svete. Ostatne myslim, ze to tovarny hodne hlidaji a krome polotovarnich posadek na tato auta nema nikdo narok.

WÉERCÉ
11.06.2002, 13:45
quote:

quote:

Pokud máš na mysli to auto, které stálo na přívěsu před pavilonem ve kterém vystavoval mj. Renault apod., tak to byla maketa. To auto mělo mnoho chybějících částí, které k WRC patří, ale hlavně nemělo ani rám.

Upravil - sabotage 11 Jun 2002 09:39:51

hmm, je pravda že dovnitř jsem se nedíval, ale zvenčí vypadal jak slušně zajetej z nějaké rally, z ježdění po praze mi to rozhodně nepřišlo. No uvidím co ukážou fotky, kdyžtak tam ještě zajdu a vyfotografuju to zespodu, pokud to tam ještě bude. No uvidíme, SABOTAGE asi narozdíl ode mě zachoval klidnou hlavu, já jsem byl z toho takříkajíc v šoku.

Foly
11.06.2002, 22:09
Četli jste, co napsal Jožo - http://www.rally.sk/article.php?sid=616&mode=&order=0
? Zajímavé ...

MravenecZ
11.06.2002, 23:11
quote:
Četli jste, co napsal Jožo - http://www.rally.sk/article.php?sid=616&mode=&order=0
? Zajímavé ...

Nevím co je na tom článku tak převratného o Toyotě. Je rychlá? Možná, ale už se nějakej páte nevyvíjí tak intenzivně aby stačila na nové WRC. Je to škoda.

sala
12.06.2002, 09:58
quote:
No, maketa může být!!! Po Praze jezdila (možná ještě jezdí) maketa Focusu WRC v Martini barvách, úplně dokonalej včetně rozšířených blatníků, spojlerů křídel, osmnáctek OZtek, McRae/Grist verze. Byl jsem z toho úplně hotovej. Člověk z Fordu mi řekl, že to Charouz nechal postavit z origoš dílů pro svou přítelkyni či co... :-)))

quote:

hodně často je k vidění kolem smíchova a strahova, je to fakt krasavec

MravenecZ
12.06.2002, 11:36
quote:

quote:

quote:

hodně často je k vidění kolem smíchova a strahova, je to fakt krasavec

Na rally ČK byl taky viděn Focus (maketa) WRC, ale tentokrát v barvách podobných jako jezdil loni Delecour. "RS" a taky dost dobrý autíčko...

Q7A
14.06.2002, 18:36
Ford Charouz má v nabídce přestavbu focuse na maketu WRC, takže stačí jen připlatit při koupi normálního, ale poměrně dost.

Jiříček
14.06.2002, 21:30
Ten Focus v Brně na výstavišti má c WRCem společný jen vzhled, stačilo se podívat dovnitř a bylo jasno, ale hezkej je, to je fakt.

pepa
19.06.2002, 11:58
z rally.sk

"Team Škoda motorsport zahájil testovanie novej verzie Octavie WRC, ktorú plánuje nasadiť do pretekov MS na Rally Finland 2002 v auguste. Český team pracuje na vylepšení viacerých parametrov nového vozidla. Podstatné zmeny by sa mali udiať na unikátnom dvadsťventilovom štvorvalcovom motore Octavie a jeho príslušenstve (predpokladá sa i nová verzia turba).

Okrem toho ďalšia evolúcia "dostane" pravdepodobne nové závesy predných kolies a tlmiče. Ďalšiu podstatnú zmenu by mal "absolvovať" i chladiaci systém.

Octavia bola nasadená do seriálu Majstrovstiev sveta práve v čase, keď jednotlivé teamy podstatne zmenili niektoré zásadné technologické prvky áut a tak sa "Škodováci" majú od začiatku svojho pôsobenia vo svetovej extratriede naozaj čo obracať, aby v tvrdej konkurencii uspeli.

Veríme, že sa to podarí čo najskôr a určite im budeme všetci úprimne držať prsty."

WÉERCÉ
24.06.2002, 21:16
Fotky budou, budou -- jen co se vrátím z Svedska.

WÉERCÉ
24.06.2002, 21:17
...podelanyho...

pepa
25.06.2002, 07:24
co tim myslis???

WÉERCÉ
29.06.2002, 16:11
quote:
...podelanyho...

beru zpet... to slovo sem nepatri.

Danys
15.08.2002, 11:23
Ford zvažuje z finančních důvodů (peníze chtějí investovat do nové verze Focusu) propuštění jednoho z dvojice jezdců McRae, Sainz!!!!

To je možnost pro Škodovku, ulovit špičkového jezdce, že!!!! :):):)

Upravil - Danys 15 Aug 2002 11:24:32

Motac
15.08.2002, 11:52
Škoda jezdce neloví, spíš jí jsou přiděleni :)

Dale Cooper
15.08.2002, 12:26
Už to tady zaznělo, zájem o jezdce Fordu má Citroen.
Jinak vloni na podzim český tisk zmínil zdvořilostní dotaz Motorsportu u Carlose Sainze. Byla sdělena částka, za kterou by byl Sainz ochoten jezdit Octavii, převyšovala možnosti ŠKODY. Ta čátka byla v tom článku napsána ale zapomněl jsem jí.

Dale Cooper
15.08.2002, 12:28
K té maketě Focusu: Viděl jsem jí vloni na MODEL HOBBY. Byla součástí reklamní akce nějaké Charouzovy firmy, která dováží modely Foxtoys. Byla nějaká možnost vyhrát na týden právě tohle autíčko s plnou nádrží. Jinak vevnitř je to normální Focus.

bill
15.08.2002, 12:55
quote:
Ford Charouz má v nabídce přestavbu focuse na maketu WRC, takže stačí jen připlatit při koupi normálního, ale poměrně dost.

---------------------------------------------
Neznáš náhodou nějakou adresu Ford Charous, kde nabízejí tuto maketu?

Danys
15.08.2002, 13:04
Pro Billa:
Tady máš zkopírováno ze stránek FORD CHAROUZ pár informací:

"Chcete mít auto, které vás na první pohled odliší od ostatních řidičů? Chcete mít auto, které vypadá úplně stejně jako to, se kterým jezdí Colin McRae? Chcete mít auto, na jehož přípravě se podílejí špičkoví technici teamu Charouz Racing System, kteří připravují úspěšné soutěžní a závodní speciály?

Pokud je vaše odpověď "Ano", pak právě pro vás je určena společná nabídka týmů Ford Charouz a Charouz Racing System na přestavbu vozu Ford Focus Trend 2.0 na Ford Focus WRC.

Přestavba zahrnuje potřebné karosářské úpravy včetně rozšíření blatníků a úpravu (snížení) podvozku. Přestavbu je možné aplikovat pouze na nový vůz. Orientační cena přestavby je 200.000,- Kč, orientační doba dodání je 3 měsíce od dodání vozu.

Bližší informace vám poskytne pan Jiří Cimbálník
(tel. 02-72706540 - autosalon Černokostelecká 116, Praha 10)."

Nevím jak moc aktuální to je.

Zdroj: http://www.fordchar.cz/fchmain.htm

P.S. Billdo, Ty máš Focuse? Nebo si jej chceš pořídit?
Dan

Upravil - Danys 15 Aug 2002 13:06:02

bill
17.08.2002, 17:28
Díky Danys. Focuse nemám a v brzké době taky asi bohužel nebude i když....?????

Icom
20.08.2002, 23:23
Taky bych si tyjo nechal líbit Focuse a la WRC. No nic, budu dál snít..... a třeba to jednou příde.... :-))

vaca.p
21.08.2002, 17:44
quote:
Taky bych si tyjo nechal líbit Focuse a la WRC. No nic, budu dál snít..... a třeba to jednou příde.... :-))

Raději se probuď a jdi makat !!!!!

bill
21.08.2002, 19:18
Bylo by to fakt pěkné mít takové auto. Ale to auto není vhodné na cestování. Věřte upravený podvozek, jak má pravděpodobně tento Focus WRC, je dost tvrdý. Jde v tom dost cítit každá nerovnost na silnici.

smirnoffff
22.08.2002, 16:16
quote:
Bylo by to fakt pěkné mít takové auto. Ale to auto není vhodné na cestování. Věřte upravený podvozek, jak má pravděpodobně tento Focus WRC, je dost tvrdý. Jde v tom dost cítit každá nerovnost na silnici.

Taky to není auto na cestování, ale na to, abych si dělal radost! Teda kdybych měl na fíkuse + 200 klacků... :(

:ball:

bill
07.09.2002, 21:39
Možná je ještě brzy ale zajímalo by mě, jestli nemáte nějaké informace o sestavě jezdců ve Škodě na příští sezónu.

Dale Cooper
08.09.2002, 10:38
To je asi fakt brzo. Pokud vím, tak zatím jen proběhla zpráva, že peugeot sestavu nezmění.

Dale Cooper
08.09.2002, 10:41
Včera byl v MF Dnes rozhovor s Kulhánkem, Škoda patří v koncernu do té "nesportovní" poloviny. Může to znamenat, že VW jim na WRC prachy dávat moc nebudou(v lepším případě). V horším by to byl konec, ale tak zle snad nebude.

pepa
08.09.2002, 12:16
zajimavy, i kdyz bylo jasny ze skodovka nepatri do sportovny poloviny, ale do klasicke tak se to da prece jenom spojit, a taky jsem nekde slysel ze ma od koncernu dostat spis vic penez...

Danyi Panizzi
25.09.2002, 11:13
Co říkáte na vývoj situace kolem Colina? Ford asi definitivně rozhod´ že hodlá 5 mil. liber investovat radši do vývoje vozu. Mně by se Colin u Citroenu líbil. Subaru má prej malej rozpočet a šance, že by se vrátil k Subaru jsou minimální.

Upravil - Danyi Panizzi 25 Sep 2002 11:27:24

SABOTAGE
25.09.2002, 11:48
Myslím, že Colin donedávna tvrdil, že výše jeho gáže není rozhodujíci...

Danyi Panizzi
25.09.2002, 11:55
Dodatek. Zdroj více než výmluvnej www.wrc.com

Dale Cooper
25.09.2002, 12:37
Pokud si pamatuji, tak k tématu CMR a Prodrive se vyjádřil někdo z vedení týmu minulý týden. Bylo to ve smyslu, že nepočítali se třemi jezdci na všechny soutěže, ale tým Makinnen, Sollberg a McRae vypadá lákavě.

Danyi Panizzi
26.09.2002, 11:08
Tak je to tady Colin jde k Citroënu !!!

Danyi Panizzi
26.09.2002, 11:59
Tak koukám, že vás to nechává pěkně v klidu. já jsem na příští sezónu pěkně nadrženej, myslim si, že to bude daleko víc napínavý než letos. Souboj Peugeot - Citroën bude pěkně na ostrý nože.

23
26.09.2002, 12:06
No uvidíme, je jasné že jediný Loeb v Citroenu bude stačit na Panizziho s Peugeotem.

monkey
26.09.2002, 12:21
Sem zvedavej, jestli bude mit Colinuv prestup nejakej vliv na vydani hry Colin McRae Rally 3 na PC?? Hra pro PS2 a Xbox uz je skoro hotova a pravdepodobne se nic menit nebude, ale PCkova verze ma byt az nekdy na jare pritiho roku. (Cele je to postavene na tom, ze Colin jezdi ve Ford Focus WRC!!!)

Lukas99
26.09.2002, 13:14
quote:
Sem zvedavej, jestli bude mit Colinuv prestup nejakej vliv na vydani hry Colin McRae Rally 3 na PC?? Hra pro PS2 a Xbox uz je skoro hotova a pravdepodobne se nic menit nebude, ale PCkova verze ma byt az nekdy na jare pritiho roku. (Cele je to postavene na tom, ze Colin jezdi ve Ford Focus WRC!!!)

Jojo, taky mě to hned napadlo! Čekám na tu gamesu jak nadrženej psík a chci PC verzi. Teď to ale vypadá, že budu kupovat simulátor, kterej bude mírně out of date :-(

23
26.09.2002, 13:16
Nevíte někdo jak je to se spolujezdci, když jezdec přestoupí? to si ho platí jezdec sám ze své smlouvy, nebo s ním musí uzavřít smlouvu nový tým?

Danyi Panizzi
26.09.2002, 13:24
na WRC.com píšou že Colinovi a Nickovi přejou vše nej v další sezóně, tak to vypadá, že do toho jdou spolu!

coolidge
26.09.2002, 14:34
quote:

quote:

Jojo, taky mě to hned napadlo! Čekám na tu gamesu jak nadrženej psík a chci PC verzi. Teď to ale vypadá, že budu kupovat simulátor, kterej bude mírně out of date :-(

Podobné to myslím bylo s jedničkou. Colin jezdil ve Focusu a ve hře byl se Subaru.

jiri
26.09.2002, 16:52
Nekdo z dvojice Puras-Bugalski by se mi libili ve Skode, optimalne pouze na asfalty. Nemuseli by byt drazi...

malamut
26.09.2002, 18:32
Tak tohle je taky perlička, no nééé ???
http://www.auto.cz/autocz/magazin/plakaty/4octavia2004.jpg

malamut
26.09.2002, 18:38
Tak to je prej nástupce OCTÁVIE, co vy na to???

wrcek
26.09.2002, 19:36
Jo,bude z toho pěkná EVO 4-ka... :-))

vaca.p
27.09.2002, 06:44
quote:
Nekdo z dvojice Puras-Bugalski by se mi libili ve Skode, optimalne pouze na asfalty. Nemuseli by byt drazi...

Pokud se nemýlím tak Puras je mistrem Španělska i na šotolině.

kid
27.09.2002, 08:46
jelikoz auto dela detail, nelibi se mi kulate rohy bocnich oken a reseni dolni casti zadnich dveri

23
27.09.2002, 11:13
Když už se mě na to ptáte, tak teda ta nová octávia nic moc, ale to se uvidí až naživo.

pelikan
27.09.2002, 22:50
Pokud vím tak fotky tohoto vozu byly otištěny už o prázdninách v MF a Právu.Tehdy nešlo o takovéto reklamní foto,ale o záběry vynesené někým z továrny.Žádná špionážní fotka zamaskovaného vozu jako znám z Autotipu nebo Autobildu(já vím to je pršť jako uhoď).Taky jsem to tehdy napsal do nějakého fóra tady na eWRC.Tam psaly,že to má zvětšený rozvor kvůli místu na zadních sedačkách.Ostatní rozměry myslím stejné.

pelikan
27.09.2002, 23:16
Pokud dobře počítám tak má Peugeot pro příští rok nasmlouvaných 6 továrních jezdců.Gromholm,Burns,Rovampera,Panizzi,Pykalisto, Robert.Je jasné,že dva mlaďochy nebudou platit,ale stejně to svědčí o tom kolik vozů jsou schopni provozovat.I když jeden,někdy možná i dva,budou pod hlavičkou Bonzian racing.Prostě finančně jsou úplně na jiném levelu než ostatní týmy a proto bych věřil slovům p.Janeby o tom,že mají desetinu toho co Pažouti.Víc není co dodat.

pepa
29.09.2002, 20:21
...no jedna vec je dodat,
citron jim staci suverene po financni strance...

Renda
02.10.2002, 07:22
Tak jsem včera slyšel v televizi, že Safari bude v příštím roce nahrazena nějakou tureckou rally. Myslím si, že to je škoda, Safari měla vždycky něco do sebe!

coolidge
02.10.2002, 09:02
Je to tak. Už existuje i kalendář. Jsou tam změny především u Nového Zélandu a Austrálie.

coolidge
02.10.2002, 09:15
http://motorsport.idnes.cz/ms_a_rallye.asp?r=ms_a_rallye&c=A021002_091129_ms_a_rallye_mas&t=A021002_091129_ms_a_rallye_mas&r2=ms_a_rallye

pepa
02.10.2002, 16:14
ale bylo to taky docela jasny ze se neudrzi...

-Vicky-
03.10.2002, 10:25
Safari je opravdu velka skoda. Z kalendare tak odchazi jedna z nejspecifictejsich rally. Ted nezbyva nez verit, ze to neni nastup temer stejnych charekteru trati. Vzdyt pred Safari byla odejita napriklad i zajimava Indonesie...

jirka RK
08.10.2002, 08:33
Nejnovější zprváva : došlo k rozchodu dvojice Colin McRae - Nicky Grist. Po havárii na Novém Zélandě se Colin rozhodl zbytek sezony absolvovat s Derekem Ringerem!!!

jirka RK

Dale Cooper
08.10.2002, 09:19
Colinovi v posledních dnech asi už hrabe. Shání smlouvu a výsledky stojí za kulový. A na spolujezdce se to dobře svádí.

MravenecZ
08.10.2002, 16:38
No třeba mu to prospěje. Ale u Colina vidím problém v přemotivovanosti získat zase titul. Ford na to letos neměl a Colin se snažil držet krok a dost často se mu to nepovedlo. Příští rok s Citroenem ho vídím, jako velkýho kandidáta na titul.

wrcek
08.10.2002, 20:01
Tak mně napadá,když je Nicky volný a u Romana se výsledky svádí na nezkušenost spolujezdce co tak složit novou posádku Kresta-Grist?:-)

...popřípadě C.McRae-J.Tománek...

Denis
14.10.2002, 10:48
Co říkáte na spojení Auriol - Škoda?Někde sem četl,že je to už podepsaný, ale na idnes psali,že ne.Mate někdo jiný informace?

23
14.10.2002, 11:59
Prý je to už podepsané, ale dokud to nebude oficiální, tak tomu neuvěřím.

vdave
14.10.2002, 13:39
ja jsem s Auriolem docela pesimista, ne v tom ze by nepodepsal ale spis ve smyslu toho co bude predvadet na trati, s Cordobou v minulosti nepredvedl skoro nic a v zaveru angazma uz zcela rezignoval. spis bych se poohledl nekde na severu tam je rychlych muzu docela dost, za podstatne mensi penize i kdyz bez vetsich zkusenosti, ale aspon by to mozna melo nejakou budoucnost.

Danyi Panizzi
14.10.2002, 15:00
quote:
ja jsem s Auriolem docela pesimista, ne v tom ze by nepodepsal ale spis ve smyslu toho co bude predvadet na trati, s Cordobou v minulosti nepredvedl skoro nic a v zaveru angazma uz zcela rezignoval. spis bych se poohledl nekde na severu tam je rychlych muzu docela dost, za podstatne mensi penize i kdyz bez vetsich zkusenosti, ale aspon by to mozna melo nejakou budoucnost.

To je pravda, ale nejsem si jistej, jestli to neni přeci jenom spíš v autě. Loni v peugeotu zajel "parkrát" docela dobře. Mám z toho pocit, že se chce jenom vrátit do kolotoče MS. Nicméně zkušeností má na rozdávání a jsem zvědavej co ukáže s Octavií na asfaltu. Jestli byl Schwarz neustále s něčim nespokojenej, pak jsem zvědavej na hvězdný manýry Auriola. Na druhou stranu na rozdíl od Schwarze už něco ukázal...

Jolly
19.10.2002, 11:26
Auriol bude,jestli to teda vyjde,velikým přínosem.Zajel hodně dobrých výsledků s Corollou a s 206tkou,takže myslím si, že má čím přispět k vývoji Octávie WRC.Ale jak to bude ve skutečnosti...??

lenka
19.10.2002, 16:16
quote:

quote:

To je pravda, ale nejsem si jistej, jestli to neni přeci jenom spíš v autě. Loni v peugeotu zajel "parkrát" docela dobře. Mám z toho pocit, že se chce jenom vrátit do kolotoče MS. Nicméně zkušeností má na rozdávání a jsem zvědavej co ukáže s Octavií na asfaltu. Jestli byl Schwarz neustále s něčim nespokojenej, pak jsem zvědavej na hvězdný manýry Auriola. Na druhou stranu na rozdíl od Schwarze už něco ukázal...

NAprostej souhlas. Auriol nebyl moc populární, protože si furt na něco stěžoval, ale v současné době Janeba nic lepšího než kombinaci Auriol/Gardemeiter vymyslet nemohl. Ale pozor - Auriol má jěště nabídku Nissanu pro celé MS Raidů. Osobně bych ho rád viděl na Monte v Oktávce. Jedině, kde zcela propadl byl Seat - ´Škodovce tak podobný, snad není jezdec který dělá výsldky jen v top autě.

mm

Michal
20.10.2002, 19:17
Myslím, že se Seatem jezdil dost dobře. Za to, že mu na každé rally odešlo servo (nebo něco jiného), nemohl..

Jolly
20.10.2002, 21:23
Jeho pověst je známá,ale jezdec je špičkovej a nevím,jestli má Škodovka možnost sehnat lepšího jezdce,než je Didi.

jiri
20.10.2002, 21:31
Hosi, modleme se.
Gardemeister taky jeste zdaleka nepodepsal. Auriol uz vubec. Nemci by radi v tovarnim tymu videlo Kahleho... Zatim tedy zadny duvod k optimismu.
Jeste k tomu dalsi nepriznive karty-Vetsina pilotu je vazana starymi smlouvami, Schwarz jezdi u Hyundai svoji klasiku-tedy blbe, Alister a Delecour jsou slabi oba. Myslim, ze obe posledni tovarny by se za Auriol a Gardemeister olizly.
Jestli Fabia stale jeste nevrci, nevim proc by mel Gardemeister zase potit krev v Octavii.
No , verme v lepsi konstelaci nez napr. trio
Alister Mc Rae- Kahle- Kresta. To bych zacal hrat sachy....

Michal
21.10.2002, 07:34
Alister je jasně nejslabší, bude mít problémy se někde uchytit. Navíc Paasonen ukázal, že to auto jede, když za ním sedí ten správný jezdec.

Kahle snad nedopadne. Podle všeho by měl jet i příští rok jen v Německu.

Jolly
21.10.2002, 19:06
Takovou sestavu nebrat a ani s ní nestrašte.Jestliže nemáš v týmu alespoň jednoho matadora,tak zapomen na vývoj auta.Ve škodovce musí sedět někdo,kdo ví jak jedou jiná wrcka,a ví proč tak jedou,aby ten vývoj trochu usměrnil!

frizer
21.10.2002, 20:41
Armin jde od Hnujdaje, Alister není taková Star jako brácha, Franta jede tak, aby se nezabil. Paasonen jede rychle, protože je mladej a cejtí příležitost. Tomi jel s mišákem WRC taky přes zoubek, to bylo vidět. A teď se subáčem mu to taky moc nejde, to Solberg jede líp a je to hošík. Do budoucna bych vsázel na Märko Martina, ten u
Fordu jede pěkně narozdíl od fabrikantů, který maj SPRÁVNÝ KÁRKY.
Auriol je pan jezdec ale prej pere mechaniky. Kahle ať jezdí v německu a Briliant (Krestič) u nás.
Čus blus

coolidge
22.10.2002, 09:07
quote:
Hosi, modleme se.
Gardemeister taky jeste zdaleka nepodepsal. Auriol uz vubec. Nemci by radi v tovarnim tymu videlo Kahleho... Zatim tedy zadny duvod k optimismu.
Jeste k tomu dalsi nepriznive karty-Vetsina pilotu je vazana starymi smlouvami, Schwarz jezdi u Hyundai svoji klasiku-tedy blbe, Alister a Delecour jsou slabi oba. Myslim, ze obe posledni tovarny by se za Auriol a Gardemeister olizly.
Jestli Fabia stale jeste nevrci, nevim proc by mel Gardemeister zase potit krev v Octavii.

Na Gardemaistera má Škoda opci. Takže pokud se rozhodne, že ho chce, musel by ho nějaký tým ze Škody vyplatit.

lenka
22.10.2002, 09:58
quote:

quote:
Hosi, modleme se.

Na Gardemaistera má Škoda opci. Takže pokud se rozhodne, že ho chce, musel by ho nějaký tým ze Škody vyplatit.

"opce" je ošemetná věc. Pokud se smlouva řídí českými zákony tak k stačí aby Tonimu nabídl někdo o desetikorunu víc než v Boleslavi, Jinak český obchodní zákoník nezná pojem "opce" ale "předkupní právo", což jinak nic nemění.

mm

coolidge
22.10.2002, 15:12
Nechci se tady hádat ohledně zákonů, ale myslím, že to tak úplně není. Pokud je ve smlouvě jednostranná opce a Škoda ji uplatní běží dále stávající smlouva a v tom momentě nemůže Gardemeister podepsat smlouvu někde jinde (i kdyby dostal nevím kolik), protože by byl vázaný jinou smlouvou. Je to, ale spíše věc samotné smlouvy mezi Gardemeisterem a Škodou a tu asi nikdo kromě zasvěcených nezná, že.

lenka
22.10.2002, 16:05
quote:
Nechci se tady hádat ohledně zákonů, ale myslím, že to tak úplně není. Pokud je ve smlouvě jednostranná opce a Škoda ji uplatní běží dále stávající smlouva a v tom momentě nemůže Gardemeister podepsat smlouvu někde jinde (i kdyby dostal nevím kolik), protože by byl vázaný jinou smlouvou. Je to, ale spíše věc samotné smlouvy mezi Gardemeisterem a Škodou a tu asi nikdo kromě zasvěcených nezná, že.

No - napsal jsem to dost zjednodušeně, opravdu záleží na znění smlouvy, ale pouze opční právo se dá obejít několika způsoby

mm

coolidge
22.10.2002, 19:06
Tak Auriol potvrdil, že Škodě v nejbližších dnech podepíše smlouvu:
http://motorsport.idnes.cz/ms_a_rallye.asp?r=ms_a_rallye&c=A021022_185821_ms_a_rallye_rou

malamut
22.10.2002, 22:09
quote:
Myslím, že se Seatem jezdil dost dobře. Za to, že mu na každé rally odešlo servo (nebo něco jiného), nemohl..

bezesporu dobře jezdil, avšak od té doby několik let uplynulo...

Franus
23.10.2002, 08:50
Auriol je o roky mladsi nez Ericson, cili sve nejlepsi leta ma uz za sebou.

lenka
23.10.2002, 09:22
quote:

quote:

Ještě vloni jel velice dobře na asfaltu i šotolině

mm

Franus
23.10.2002, 09:38
quote:

quote:

quote:

Ještě vloni jel velice dobře na asfaltu i šotolině

mm

No jo ale jake jel taky auto

Sofchy
23.10.2002, 12:09
Na slovenském servru jsou uveřejněné fotky nové Fiesty S1600. Docela fajn agresivní design. Jestli bude v tomhle Ford pokračovat (a jako že asi jo), tak jsem moooc zvědavej na novýho Focuse WRC, to bude pokoukáníčko! A co teprve civilní verze Cosworth?!

spex
23.10.2002, 12:10
Podle nejmenované rozhlasové stanice Beat přechází Colin McRae k Mitsubishi a bude tak tvořit duo s bratrem. To by mě zajímalo, kde onen pan Vaněk vyštrachal takovej nesmysl :)

Franus
23.10.2002, 12:38
quote:
Na slovenském servru jsou uveřejněné fotky nové Fiesty S1600. Docela fajn agresivní design. Jestli bude v tomhle Ford pokračovat (a jako že asi jo), tak jsem moooc zvědavej na novýho Focuse WRC, to bude pokoukáníčko! A co teprve civilní verze Cosworth?!

civilni Cosworth uz davno je - a teda nic moc

Motac
23.10.2002, 14:20
quote:
Auriol je o roky mladsi nez Ericson, cili sve nejlepsi leta ma uz za sebou.

Asi ti tam vypadla 2 (roky). Auriol se narodil 18.8.1958 a Eriksson 13.5.1956

Motac
23.10.2002, 14:25
Ford Fiesta S1600 vypadá dost dobře. Třeba se brzy dostane i k nám, protože fordy byly v uplynulém desetiletí v české krajině vždy hojně zastoupeny.

Sofchy
23.10.2002, 16:10
quote:

quote:

Sem myslel novýho Focuse (další generaci!), teprve který se připravuje. A i ten stávající je dost dobrej, i když po pravdě dost drahej, a to není čtyřkolka.

limpsy
24.10.2002, 16:28
Tak Auriol už je náš!! :D MFD: Bývalý mistr světa Didier Auriol z Francie podepsal smlouvu s týmem Škoda Motorsport a pojede s jejím vozem Octavia WRC všechny soutěže mistrovství světa v rallye v příštím roce. Druhým jezdcem zůstává Fin Toni Gardemeister, který do stáje přišel před letošní sezonou. Se Švédem Kennethem Erikssonem, který do stáje přišel ve stejný čas jako Gardemeister, vedení týmu zatím stáje jedná. O nasazení třetího vozu do seriálu bude rozhodnuto později.

limpsy
24.10.2002, 16:32
quote:
Tak Auriol už je náš!! :D MFD: Bývalý mistr světa Didier Auriol z Francie podepsal smlouvu s týmem Škoda Motorsport a pojede s jejím vozem Octavia WRC všechny soutěže mistrovství světa v rallye v příštím roce. Druhým jezdcem zůstává Fin Toni Gardemeister, který do stáje přišel před letošní sezonou. Se Švédem Kennethem Erikssonem, který do stáje přišel ve stejný čas jako Gardemeister, vedení týmu zatím stáje jedná. O nasazení třetího vozu do seriálu bude rozhodnuto později.

Ale napsal sem to do špatného tématu. 8)

WÉERCÉ
29.10.2002, 00:11
Příští týden má Hrdinka jednat s Trinerem, že by ho angažoval jako jezdce u Stylexu na 2003. Triner bude nejspíš volnej, poté co SEAT Sport letos má svou derniéru s největší pravděpodobností už za sebou. (hm,proč tak krátce) Hrdinka závodit nechce (je to skvělej jezdec, co dokáže s obyčejnou koktávkou nad tím se dá jen nevěřícně kroutit hlavou, je to BOREC- promintě mi tu sentimentalitu, ale jsem jeho fanda)...jo kde sem to skončil:) jeho tým bude mít v rally dvě auta. Koktávku dvojku s Trinerem(nejspíš) druhej "prcák" bude řídit nějakej slovák (na jméno si nevzpomenu, ale mohli jste ho vidět na Horácké, má s ním plány (bacha z druhé ruky) jezdit svět S 1600. Tak to je asi tak vše co vim. Připadá mi že Hrrďa zůstal srdcem vždy autokrosař.

Franus
29.10.2002, 10:12
quote:

quote:

quote:

Sem myslel novýho Focuse (další generaci!), teprve který se připravuje. A i ten stávající je dost dobrej, i když po pravdě dost drahej, a to není čtyřkolka.

tak to jo a s tim souhlasim

Franus
29.10.2002, 10:14
quote:
Příští týden má Hrdinka jednat s Trinerem, že by ho angažoval jako jezdce u Stylexu na 2003. Triner bude nejspíš volnej, poté co SEAT Sport letos má svou derniéru s největší pravděpodobností už za sebou. (hm,proč tak krátce) Hrdinka závodit nechce (je to skvělej jezdec, co dokáže s obyčejnou koktávkou nad tím se dá jen nevěřícně kroutit hlavou, je to BOREC- promintě mi tu sentimentalitu, ale jsem jeho fanda)...jo kde sem to skončil:) jeho tým bude mít v rally dvě auta. Koktávku dvojku s Trinerem(nejspíš) druhej "prcák" bude řídit nějakej slovák (na jméno si nevzpomenu, ale mohli jste ho vidět na Horácké, má s ním plány (bacha z druhé ruky) jezdit svět S 1600. Tak to je asi tak vše co vim. Připadá mi že Hrrďa zůstal srdcem vždy autokrosař.

myslim ze to mlady Beres ted je v Bratislave se Seatem Kit

Danys
29.10.2002, 10:55
Z trochu jiného soudku:

Valentino Rossi?????

http://www.wrc.com/NR/rdonlyres/ev5naneq2uyp2utd5rtjobpw2ullop6op5qjgdng7h3dti7brr cpnd7z2mpcmmhyc2gkyhtzp6anii/rossicar1gallery.jpg

Zdroj: www.wrc.com

Upravil - danys 29 Oct 2002 10:56:35

WÉERCÉ
29.10.2002, 18:54
Tak SEAT Sport nekončí, bude nadále fungovat. Jak řekl Emil v rádiu Impuls. Team bude mít však nového koně (a Emil to nebude). Přál bych jim kromě dobrého jezdce, taky třetí evoluci cordoby, aby byli konkureceschopní.

lenka
29.10.2002, 22:13
quote:
Tak SEAT Sport nekončí, bude nadále fungovat. Jak řekl Emil v rádiu Impuls. Team bude mít však nového koně (a Emil to nebude). Přál bych jim kromě dobrého jezdce, taky třetí evoluci cordoby, aby byli konkureceschopní.

Těch "novejch "koní tady moc není. Pech? Kopecký?

mm

TomK
30.10.2002, 08:29
quote:

mm

Já bych naopak řekl, že těch s nejistým angažmá je víc. Trajbold, Trojan ...

-Vicky-
30.10.2002, 11:10
quote:

quote:

mm

Nerekl bych, ze Pech a Kopecky jsou volni bez angazma. U Kopeckych uz je myslim upeceno a Pech je taky temer jasny. Je pravda, ze Trojan je nejisty, o Trajboldovi mluvil Kment v souvislosti s dvoukolkou Focus, ale myslim, ze Trajbold nema prilis na dvoukolku bunky...

tomi
30.10.2002, 23:18
Civilní verze Fordu Cosworth bude v roce 2004 ,teď se prodává Focus RS.Cosworth má mít 300PS,4x4 a cena cca 2x tolik.Prý to má být konkurence EVO VII.

quote:

[/quote]

[/quote]
tak to jo a s tim souhlasim

[/quote]

Michal
31.10.2002, 07:56
quote:
Civilní verze Fordu Cosworth bude v roce 2004 ,teď se prodává Focus RS.Cosworth má mít 300PS,4x4 a cena cca 2x tolik.Prý to má být konkurence EVO VII.

Koukal jsem na hodnocení v Autocaru a Focus RS je opravdová bomba.

Daddy
05.11.2002, 23:33
quote:

quote:

quote:

mm

Nerekl bych, ze Pech a Kopecky jsou volni bez angazma. U Kopeckych uz je myslim upeceno a Pech je taky temer jasny. Je pravda, ze Trojan je nejisty, o Trajboldovi mluvil Kment v souvislosti s dvoukolkou Focus, ale myslim, ze Trajbold nema prilis na dvoukolku bunky...

Trochu rozveď to,jak to myslíš s tím,že na ní nemá buňky?Jestli mám srovnávat jeho působení v domácím mistráku ať už s dvoukolkovým escortem nebo se čtyřkolou,vždy ve své třídě,tak podle mého teď s tím escortem zatahoval docela slušně,na to že to je pomalu taky dědeček.

-Vicky-
06.11.2002, 12:49
Ja souhlasim. A byla to ctyrkolka. Kdyz vzpomenu na lonskou sezonu, kdy presedl do KITa, tak to nebylo nic svetoborneho... Musel si moc dlouho zvykat. No, vsak uvidime.

S2
06.11.2002, 15:41
No stím Kitem to vloňském roce zas tak špatné nebylo,Když fungoval tak pouze Štolfa jel rychleji.Nakonec vítězství na Bohemii v F2,odstoupení z Krumlova s prvního místa F2 jasně dokazuje že ze třech startů s tímto vozem vytěžil maximum.A kdo pamatuje rok 1999 kdy v Příbrami jel poprvé s Kitovým Escortem(nyní Nešpor)a byl druhý absolutně a první v F2 před Jardou Starým nepochybuje o jeho schopnostech s dvoukolkou.Na celkově čtyři starty s F2 v rozpětí tří let je to určitě dobrá bilance.

-Vicky-
07.11.2002, 08:18
quote:
No stím Kitem to vloňském roce zas tak špatné nebylo,Když fungoval tak pouze Štolfa jel rychleji.Nakonec vítězství na Bohemii v F2,odstoupení z Krumlova s prvního místa F2 jasně dokazuje že ze třech startů s tímto vozem vytěžil maximum.A kdo pamatuje rok 1999 kdy v Příbrami jel poprvé s Kitovým Escortem(nyní Nešpor)a byl druhý absolutně a první v F2 před Jardou Starým nepochybuje o jeho schopnostech s dvoukolkou.Na celkově čtyři starty s F2 v rozpětí tří let je to určitě dobrá bilance.

Nerikam, ze jel loni spatne. Rikam, ze si musel hodne dlouho zvykat. Ono na Bohemce to nebylo nic moc, vzdyt to auto je naprosta spicka a muze se temer merit se Stolfovym P306 (opakuji TEMER). Ostatne co se s tim da zajet nam ukazal Jarda Stary na Barumce...

santa
07.11.2002, 16:45
quote:
Z trochu jiného soudku:

Valentino Rossi?????

http://www.wrc.com/NR/rdonlyres/ev5naneq2uyp2utd5rtjobpw2ullop6op5qjgdng7h3dti7brr cpnd7z2mpcmmhyc2gkyhtzp6anii/rossicar1gallery.jpg

Zdroj: www.wrc.com

Upravil - danys 29 Oct 2002 10:56:35

sem velmi zvedav jak si bude pocinat na 4 kolech

santa
07.11.2002, 17:21
K diskvalifikaci Makkinena:

" vůz byl během celého víkendu vážen celkem čtyřikrát a nejnižší hnotnost, která mu byla naměřena, byla 1222 kg. Nejnižší povolená hmotnost je ale 1230 kg. Podle týmu Subaru bylo na vině chybějící rezervní kolo v inkriminované době.

Přestože tým bude dále prošetřovat, proč k této situaci došlo, přijímá rozhodnutí komisařů, proti kterému se nebude odvolávat.

„Diskvalifikace jako taková je pro Tommiho a celý tým deprimující. Hlavně proto, že v ostatních váženích mělo jeho auto hodně přes limit,“ – říká David Lapworth.

„Po RZ 22 auto vážilo 1260 kg a po RZ 24 dokonce 1271 kg. Ve sporné RZ 23 váha ukázala 1222 kg a jedinou změnou bylo chybějící rezervní kolo.

Řády jsou v tomto ohledu jasné a dobře víme, že auto může být váženo po každé rychlostní zkoušce. Je na nás, abychom vyšetřili, proč k této situaci vůbec došlo. V každém případě jsme se rozhodli v zájmu sportu jako takového přijmout rozhodnutí komisařů a nepodávat proti němu odvolání.“ "

muzete mi nekdo vysvetlit kam se podelo rezervni kolo,vite to nekdo? me by to docela zajimalo,kam se mohlo ztratit ze o tom nikdo nevi.

zdroj: auto.impuls.cz

Santa

jiri
07.11.2002, 17:45
Ja cetl doslova ze Tommy "pylne odlehcoval", az se dostalo i k reserve a tu si na RZ s sebou nevzal. To vse ve vidine stupnu vitezu...
Pro me je dost napadna dost slaba obhajoba tymu, jako by nemeli nejcistsi svedomi...
Neoficialne to svedli na mekky podklad pod vahou pri vazeni.. Neverim ale ze vazili jen Makinnena, neverim tez, ze zem zmekla pouze pod jeho autem....
Reservu si ale nechal v kazdem pripade vytahnout z auta sam.

santa
07.11.2002, 18:08
buh vi co v tom je.nevidime do toho ,takze se muzem jen domnivat.ale nevim proc to svedli na mekky podklad,takova pitomost.i sam meric(pokud neni podmazlej) se snazi aby vse probihalo za co nej... podminek,takze asi nebude vazit auto v blate.a pobavilo me:

"V každém případě jsme se rozhodli V ZAJMU SPORTU jako takového přijmout rozhodnutí komisařů a nepodávat proti němu odvolání."

tim tomu nasadili korunu

Santa

WÉERCÉ
26.11.2002, 23:56
Jedna z možných podob Mitshubishi Colt WRC:

http://www.autoimpulsy.cz/pictures/10658.coltwrc.jpg

Renault žeprí uvažuje o vstupu do MS s vozem WRC. Oficíálně by to mohlo být potvrzený v nejbližší době. Zatím ovšem neexistuje ani studie tohoto vozu takže nejdřív příjde ke slovu vývoj.

pepa
27.11.2002, 06:22
tak ten uz vipada dost futuristicky, ale proc taky ne ze? ;)

Sofchy
27.11.2002, 08:19
Nevím jak vám, ale mě se tahle studie hrozně líbí. Jsem zvědavej jaký design bude mít Fábia WRC, prostor na extravagantní kusky tam určitě je větší nez u Octavie (rozšíření vozu, spoiler). Ne že by to vůz zrychlilo, ale podle mě to k závodnímu stroji prostě patří.

santa
27.11.2002, 21:38
no tak tohle je narez,hlavne aby to taky melo vykon,kdyz to skvele vypada.uvidim,jestli na me lepsi dojem udela fabka.bude to mit dost tezky...

Santa

-Vicky-
28.11.2002, 08:30
Ja tim zas tak nadseny nejsem. Zacina to vypadat spis jako Schlesser buggy. Zadek dobrej, ale ten predek se mi nepaci.

Krestič
28.11.2002, 09:34
Mně to připadá jak malej Avantime....moc se mi to teda nelíbí.

vdave
28.11.2002, 13:12
no ta maska a svetla jsou hodne zvlastni, jinak profilem i zadkem (hlavne kridlo) docela pekny

milan
28.11.2002, 16:56
LIBOVKA JEN TAK DAL JESTE FABKU

santa
02.12.2002, 16:54
Toni Gardemeister na iDnes.cz: "Pro mě je škoda co do ovládání druhé nejlepší auto po peugeotu."
zajimave,ze?

Santa

malamut
02.12.2002, 18:31
quote:
Toni Gardemeister na iDnes.cz: "Pro mě je škoda co do ovládání druhé nejlepší auto po peugeotu."
zajimave,ze?

Santa

Toni měl vždycky smysl pro humor, škoda jen, že je to spíš k pláči...

Krestič
03.12.2002, 09:26
A nemyslel spíš, že Škoda je druhý nejlepší autíčko na ovládání? :D

Pepa ZL
03.12.2002, 15:12
Jandík možná nebude jediný jezdec od nás, který se sveze na MS v N-kách.

jiri
03.12.2002, 15:42
Mitsubischi pojede s Coltem, ktery opravdu vypada jako na te pekne fotce na teto strane.
Rikaji tomu projektu CZ 3 TARMAC.
Nezavisle na tomto projektu delaji taky na EVO 8 ,ktere vyjede v lete 2003...

Foly
03.12.2002, 16:35
quote:
Jandík možná nebude jediný jezdec od nás, který se sveze na MS v N-kách.

Doufám, že se mu to povede. A že se mu podaří opravit můj pocit, že N-ka u nás mají dost chabou úroveň.

Karbonyl
03.12.2002, 20:12
Osobně si myslím, že Evo VIII dělaj už jenom jako pokračování legendy (v Japonsku si na tom prý hodně zakládají a o nějkým Coltu WRC nechtějí ani slyšet...). Jinak ze všech evolucí mám nejradši šestku, protože je prostě brutální a je dělaná pro to, aby to byla raketa, která jede na max, o sedmičce si myslím, že je už moc komerční (i když používá nemlich stejnou techniku) a že je to z pohledu WRC "velikostní přežitek" - něco jak Okta.

Sofchy
04.12.2002, 09:03
quote:
Osobně si myslím, že Evo VIII dělaj už jenom jako pokračování legendy (v Japonsku si na tom prý hodně zakládají a o nějkým Coltu WRC nechtějí ani slyšet...). Jinak ze všech evolucí mám nejradši šestku, protože je prostě brutální a je dělaná pro to, aby to byla raketa, která jede na max, o sedmičce si myslím, že je už moc komerční (i když používá nemlich stejnou techniku) a že je to z pohledu WRC "velikostní přežitek" - něco jak Okta.

Si ňákej chytrej, nečti SPEEDa a přidej něco vlastních poznatků (bez urážky).

coolidge
04.12.2002, 11:17
quote:
Nevím jak vám, ale mě se tahle studie hrozně líbí. Jsem zvědavej jaký design bude mít Fábia WRC, prostor na extravagantní kusky tam určitě je větší nez u Octavie (rozšíření vozu, spoiler). Ne že by to vůz zrychlilo, ale podle mě to k závodnímu stroji prostě patří.

Co že? Vždyť to jsou důležité aerodynamické části, které zcela určitě vůc zrychlují a hlavně udržují stabilitu na vozovce.

Sofchy
04.12.2002, 11:36
quote:

quote:

Co že? Vždyť to jsou důležité aerodynamické části, které zcela určitě vůc zrychlují a hlavně udržují stabilitu na vozovce.

Ale sozřejmě, jen jsem měl na mysli designové ztvárnění těchto přítlačných vychytávek. Aby se ve Škodovce nedrželi moc při zdi. On třeba Ford vždycky propagoval hlášku, že Focus už je sám o sobě dokonalej a tak žádný monstrózní spoilery nepotřebuje. Ale mě se právě ospoilerovaný WRCka víc líbí. A právě i Fábka by mohla být v tomto směru nekompromisní.

cvandis
04.12.2002, 13:26
ba ba. poradny spoiler vzadu dela sportovni auto opravdu krasny. docela se divim, ze u imprezy sti od nej nacas upustili. nastesti model 2003 uz ho ma zase zpatky.

barban
04.12.2002, 18:08
Presne tak. Kdyz uz je to auticko az takhle nadupane, melo by i vypadat jinak nez seriova verze ...

Karbonyl
04.12.2002, 21:02
quote:

quote:

Si ňákej chytrej, nečti SPEEDa a přidej něco vlastních poznatků (bez urážky).

Možná se ti to bude zdát paradoxní, ale spídu jsem měl v ruce všeho fšudy dvě úplně první čísla a pak jsem to zabalil. To, co jsem napsal je můj osobní pocit, jak na mne ty káry působí. HowgH.

Foly
05.12.2002, 10:54
Pánové, jak se kdysi pěkně obalovaly auta spoilerama se můžete podívat na nově přidané stránce BMW 3,0 CSL do mých stránek. Nad takovým autíčkem nezůstalo jedno oko suché. Zvlášť brutální byly verze 3,5 CSL z roku 1975 (2. a 3. klikací obrázek). Myslím, že dnes jsou úpravy daleko krotší.
Pozn.: konec reklamy :-)

WÉERCÉ
06.12.2002, 15:21
Tenhleten úvodník zkopírovaný z firemních stránek Škodovky je velice zajímavý... (zbytek je pro toto téma řekl bych nepodstatný, ovšem kdo chce, může si to na továrních stránkách dočíst.)

://Historie se opakuje? - V
„Rakev“ a „granát“
Velké značky mají velké vozy - tentokrát nemáme na mysli luxusní limuzíny, ale sportovní automobily, které představují vrchol techniky a demonstrují dynamiku i tvůrčí potenciál výrobce. I to je důvod, proč dnes Škoda Auto nasazuje v soutěžním mistrovství světa Octavii WRC a pro příští sezonu připravuje novou zbraň.//:

Franus
10.12.2002, 19:36
quote:

V roce 2001 byl na Motorshow v Essenu vystaven vuz pod oznacenim Mitsubishi Colt Evo Ralliart, vuz mel znacne rozsirene blatniky, otvory na kapote a v prednim nyrazniku kde byl videt intercooler, auto bylo vybeveno technikou z Lanceru Evo

pepa
11.12.2002, 07:46
myslis tohle?? http://www.ralliart.de/press/upload/T203.jpg
studie colt SR 4x,
postaveno ve Flösheimu (Mitsubishi Rallyart Germany)
pohon prevzaty od carisma gt evolution VI.
(206kW/280koni/2.0litru/Turbo
380Nm/3.000/min)
permanentni pohon obou naprav
zatim neni planovana ani mala serie...

Upravil - pepa 11 Dec 2002 07:52:18

Franus
11.12.2002, 08:27
quote:
studie colt SR 4x,
380Nm/3.000/min)

Jo, nejak tak to vypadalo akorat byl zeleny,s tim ze neni planovana ani mala serie vim, akorat jsem to tady zverejnil z toho duvodu ze se necim jako je prestavba coltu zabyvali.

Karbonyl
11.12.2002, 19:35
quote:

quote:
studie colt SR 4x,
380Nm/3.000/min)

Jo, nejak tak to vypadalo akorat byl zeleny,s tim ze neni planovana ani mala serie vim, akorat jsem to tady zverejnil z toho duvodu ze se necim jako je prestavba coltu zabyvali.

Viděl jsem obě, zelenou i červenou verzi, to autínko je prostě gut! Jenom je problém v tom, že tento model Coltu je konstrukčně spřízněn s Lancerem předchozí generace, ze kterého vznikly Evo IV, V a VI. Je tedy mnohem starší než současná Cedia, ze které je Evo VII. Takže z toho, co je na té fotce, WRC určitě nebude...

Steg
11.12.2002, 20:01
Moya se nedohodl ba penezich s Citroenem? nebo Sainzem? A pak me jeste naprd:
Nikdy jsem nebyl nejlepe placenym spolujezdcem a ani jim nechci byt. Ale nebudu riskovat za kazdou cenu a nevidim zadny duvod, abych dostaval plat spolujezdce OD SKODY.
Fakt me naprd, proc ausgerechnet SKODA, kdyz ma za humnama plecky jako SEAT!? Citace z rallye-magazin.de

cvandis
11.12.2002, 20:21
cet jsem to na autoimpulzech a nadzved me uplne stejne. Doufam, ze si na nej Lukander s Giraudetem nekde pockaji a rucne si to s nim vyrikaji. :)

Karbonyl
12.12.2002, 19:37
quote:

quote:

quote:
studie colt SR 4x,
380Nm/3.000/min)

Viděl jsem obě, zelenou i červenou verzi, to autínko je prostě gut! Jenom je problém v tom, že tento model Coltu je konstrukčně spřízněn s Lancerem předchozí generace, ze kterého vznikly Evo IV, V a VI. Je tedy mnohem starší než současná Cedia, ze které je Evo VII. Takže z toho, co je na té fotce, WRC určitě nebude...

Jinak ten zelený colt byl vystavený v Essenu 2000 a už tehdy to mělo střeva z Evo VI. Nevím, jestli to bylo 4x4, ale motor byl určitě stejný.
http://www.webprostor.cz/volny_cas/aht2/Etuning2/PIC00089.jpg

Upravil - karbonyl 16 Dec 2002 14:05:51

pepa
13.12.2002, 14:58
http://www.peugeot-avenue.com/peugeot_et_sport/en/images/bandeau_centre.jpg
http://www.peugeot.com/upload/pa/GI529.jpg

MravenecZ
13.12.2002, 16:45
Jestli je tohle novej design Peugetu-Marlboro, tak je to pěkně hnusný.

pepa
13.12.2002, 18:22
no tak to mas blby...
je to totiz pro '03... tady to mas jeste z reklamamy...
http://www.rallye-magazin.de/__IMAGE_DIR__/__CONTENT__/news_0000002134_350.jpg

Mirus
13.12.2002, 19:59
No mě osobně se to v tý červený líbí daleko víc než předtim,nějak se to k tomu autu hodí víc než stříbrná,ale je to můj názor a nikomu ho nevnucuju...

Karbonyl
14.12.2002, 12:18
Mě se to celkem líbí, asponˇ to má nějakou myšlénku, ne jak ty červený fleky na blatnících předtím...

-Vicky-
15.12.2002, 20:58
Je to SUPER!

Michal
15.12.2002, 22:32
Souhlasím Vicky. Fakt se mi to líbí!!!

Daddy
16.12.2002, 01:48
Jestli Citróni zůstávají u své rudé(jako že jo),tak budeme mít v MS o pár rudých ďáblů víc.Osobně se mi nový design docela líbí,ale červená už je tak nějak okoukaná,samozřejmě že u Pažoutů nemůžou přestříkat WRCo na modro a klasický symbol Marlboro nechat.Červená k Marlboru prostě patří,jako Provera k Peugeotu,s tím nic neuděláme a na nás,fanoušcích je,abychom si na nové válečné barvy zvykli.Uvidíte,že nám to za chvíli ani nepřijde - a na skocích ve Finsku nebo na švédském ledu se budou báječně vyjímat.

pepa
16.12.2002, 06:49
a taky doufam ze skodovka trosku prizelena... ta byla uz me moc nebavy....

santa
16.12.2002, 12:58
byl sem hodne zvedavej,jak bude peugeot vypadat a musim rict ze me vubec nezklamal a barvicky se mi moc libi.

Santa

TomK
17.12.2002, 09:52
206-ka je takovy spunt a ted jeste vypada jako krabicka od cigaret. Ee, nelibi xx(

xyz
17.12.2002, 12:39
Stribrna byla lepsi.

monkey
17.12.2002, 13:48
Taky mi 206ka pripada hezci stribrna. Nejhezci je ale stejne SUBARU BLUE ;)

Krestič
17.12.2002, 13:56
Ten Peugeot vypadá naprosto skvostně!!! :P :P :P

Daddy
17.12.2002, 22:29
Tak jsem na Eurosportu konečně shlédl kratičký šot z testování nového nářadí u Pažoutů a rozhovor s Marcusem a Richardem.Samozřejmě,že Marcus si vše pochvaloval,akorát nevím,jestli u něj hodnocení "good" znamená výborný nebo opravdu (jen) dobrý.

A ještě jeden postřeh - Když byl detailní záběr na jezdce v akci,všiml jsem si zajímavého provedení jejich helmy.Na spodní straně je z jedné strany protažená před ústa a každý si jistě domyslí,jakýpak to má asi účel!!!

Petr K.
18.12.2002, 09:17
Červená mu sluší. Jen mi nejde dohromady Marlboro a Burnsův osobní sponzor Nicorette.

pepa
18.12.2002, 09:54
quote:..A ještě jeden postřeh - Když byl detailní záběr na jezdce v akci,všiml jsem si zajímavého provedení jejich helmy.Na spodní straně je z jedné strany protažená před ústa a každý si jistě domyslí,jakýpak to má asi účel!!!

promin, ale to nechapu?!
a kdy to na eurosportu bylo?? v news ?

barban
18.12.2002, 18:38
Podle autoimpulsu chce ex-eFJednickar Hakkinen jet s Lancerem koncem ledna Arktickou rally. Jeden z mala pilotu formuli,ktery se neboji zkusit rally?

WÉERCÉ
18.12.2002, 18:40
quote:

quote:..A ještě jeden postřeh - Když byl detailní záběr na jezdce v akci,všiml jsem si zajímavého provedení jejich helmy.Na spodní straně je z jedné strany protažená před ústa a každý si jistě domyslí,jakýpak to má asi účel!!!

promin, ale to nechapu?!
a kdy to na eurosportu bylo?? v news ?

Byl to asi interkom, jestli se nepletu.

Daddy
18.12.2002, 22:27
Chytrému napověz ....,co jiného než intercom by to bylo?!!Možná ještě tak schovaná trubička pro iso-nápoj!!

Jinak nám ještě běží další program patřící pod Eurosport.V jednom vyseknutém okně mezi spoustou psaných informací (vše na jedné obrazovce) chodí obrazové info ze sportovního světa.Dost tam do toho melou španělsky.Tak nevím,co je to za program,ale žádná blamáž to NENÍ!!!

pepa
19.12.2002, 07:39
no jo, tak prece...
myslel jsem prave ze myslis neco jinyho, a nenapadlo me co by to mohlo bejt ;)

Krestič
19.12.2002, 09:35
To Martin: Myslíš Eurosport News? My ho máme taky, ale pořád v angličtině. Jen mě nebaví se na to čučet dýl než pět minut, když tam běží naráz 5 různých výsledků a ještě k tomu obraz.....ale občas jsou tam dobré krátké šoty z MS nebo testování.

Daddy
19.12.2002, 21:55
Tak jsem se na ten program podíval znovu.Je to jak říkáte,je to opravdu Eurosport news.(Pero alguna vez hablan español)
Jak v obraze,tak v textu jsou smyčky,které se stále dokola opakují.Je to dobré v tom,že vám žádný výsledek neuteče - pokud vydržíte do konce smyčky a zde nastává problém,pokud vydržíte.Měl jsem to štěstí,že když jsem projížděl programy,tak vždy jsem narazil na to testování.Krráááássnnýýý smyky!!!V jedné zátáčce to už vypadalo,že ho to vykopne ven,ale nekompromisně zatáh za ručku a prde,pardon zadek se musel poroučet požadovaným směrem.Už se těším,až je uvidím naživo - asi znovu na Deutschlandu.

Upravil - Martin ( DADDY ) 19 Dec 2002 22:06:20

jiri
02.04.2003, 21:16
Rally Deutschland se letos nemusi uskutecnit!
Protoze poradatel nebyl pripraven predlozit trat ke schvaleni komisi FIA, mluvi se o tom, ze by letosni rally mohla byt odreknuta..
Nevi nekdo, co jsou "WRC second level"?
Tyto vozy maji byt od 1.1.2004 pripusteny ke startum v MS. Toto je fix FIA potvrzeno

-Vicky-
03.04.2003, 08:37
quote:

Dle meho nazoru se opravdu uskutecnit nemusi...:-) To neni rally pro MS!

TGV
03.04.2003, 10:24
Květnová inspekce rozhodne o tom, zda se bude konat Německá rallye, závod MS má zatím podle inspektorů nedostatečná bezpečnostní opatření. .... tolik krátká zpráva, která se objevila na idnes ... tak snad místo toho Barumku, ne? :o))))))

Marty_S
03.04.2003, 13:44
quote:

quote:

Dle meho nazoru se opravdu uskutecnit nemusi...:-) To neni rally pro MS!

No jo ale kam se pak pojedeme podivat? Leda tak do Finkska...

TGV
03.04.2003, 14:37
Myslím, že do finska nebudeme muset :o))) ... Majitel televizních práv na vysílání automobilových soutěží a šéf týmu F1 BAR David Richards hodlá navštívit dějiště 8. podniku Evropského mistrovství s koef. 20 Barum Rally okolo Zlína. Pro Barum Rally by to bylo senzační zpestření a poněvač co kdy Richards navštívil do dalších let postupovalo směrem vzhůru. Barumka už může pouze na MS. Když loni Richards navštívil letovisko Turecké Rally rozhodl o zařazení této soutěže do MS na rok 2003 tak se třeba Čeští a Slovenští fanouškové dočkají

Danys
03.04.2003, 14:55
Chlapi, trošku odbočím. Víte někdo, kolik je startovné na závod MS?
Dík

Karbonyl
03.05.2003, 22:13
Britský šampion v kategorii Super 1600 Justin Dale (Peugeot 206) by se měl objevit na několika podnicích letošního MS - Deutschland, Austrálie, Sanremo, Catalunya a Velká Británie. Angažoval ho tým Hyundai WRT, resp. servisní organizace MSD, pod jejíž hlavičkou bude jezdit s Hyundai Accent WRC³.

*JH*
--------------------
http://kom.volnamista.cz/maleevo.jpg

SABOTAGE
04.05.2003, 18:37
quote:
Chlapi, trošku odbočím. Víte někdo, kolik je startovné na závod MS?
Dík

Na ofic. stránkách se to dá najít.

SABOTAGE
04.05.2003, 18:38
Třeba Acropolis

ENTRY FEES

Entry fee for Teams registered for the World Rally Championship:

2 cars: US $21.700
4 cars: US $35.000
3 cars: US $29.200

Car supported by a manufacturer: US $5.800

Čejda
04.05.2003, 21:27
Kopeckýho stálo startovný na Deutschlandu něco kolem 400,000 Kč.

rallík
05.05.2003, 11:25
Slyšel jsem něco o 307WRC?Je to pravda?Co že tak najednou,když 206 je takový dělo.

Karbonyl
05.05.2003, 19:28
quote:
Slyšel jsem něco o 307WRC?Je to pravda?Co že tak najednou,když 206 je takový dělo.

Ve fóru Peugeot 307 WRC toho najdeš víc, 206 už má taky nějaký ten pátek za sebou, de facto je to auto jen o málo mladší než Octavia WRC. A o Fabii se už ví :D

*JH*
--------------------

hand
22.05.2003, 12:08
Na autosportu jsem četl,že příští sezónu by měl za tým Peugeot jezdit jako třetí pilot Freddy Loix.Prý je to s ohledem na požadavky FIA na třetího jezdce (ani jeden závod MS do třetího místa,což Loix splnuje)...

jiri
22.05.2003, 21:44
Dnes predstavil ve Widni Stohl sve nove auto-Hyundai WRC. Pojede s nim 4 souteze letos-Recko, Nemecko,Anglii a jeste neco-nerozumnel jsem kterou soutez. Sponzorem je OMV. Tato spoluprace je odmenou za vykon na Zelande na Peugotu p. Vojtecha...
Srohlovym cilem je smlouva na 14 soutezi v roce 2004...
Provera je nespokojen s Rovanperou- malo bodu moc srotu...
307 WRC je hotov...

rallík
18.06.2003, 18:41
Někde jsem se doslechl,že Burns pojede v roce 2004 opět za Subaru.Že u pažoutů ztrácí motivaci.Já si spíš myslim,že nevyhrává a tým praferuje Gronholma(alá Ferrari)

Norri
19.06.2003, 09:46
quote:

quote:

Ve fóru Peugeot 307 WRC toho najdeš víc, 206 už má taky nějaký ten pátek za sebou, de facto je to auto jen o málo mladší než Octavia WRC. A o Fabii se už ví :D

*JH*
--------------------

Jen pro upresneni, Octavia WRC vyjela driv nez 206 WRC

Čejda
19.06.2003, 16:35
loix byl druhej na katalánský rally .To jel ještě s Corollou WRc, vyhrál didier Auriol taktéž s Corollou WRC.

-Vicky-
19.06.2003, 23:05
Odbocim. Kdyz si tak ctu o Mitsubishi a o jejich konkurzech na jezdce, tak musim rict, ze neni nad to, byt "bohatsim" tymem. Myslim, ze to je skvely napad hodny nasledovani. Takhle se potencial urcite pozna...

vitezstvi
22.06.2003, 20:43
To s tím testováním jezdců u Mitsubishi udělali skvěle, mám na to stejnýž naázor, měli by je ostatní týmy následovat.

Dale Cooper
26.06.2003, 09:16
quote:
loix byl druhej na katalánský rally .To jel ještě s Corollou WRc, vyhrál didier Auriol taktéž s Corollou WRC.

Týká se to umístění na podiu 3 roky dozadu, takže Didi ani Loix se nemusí bát, můžou být třetími piloty.

sefca
26.06.2003, 19:35
Není pravda.AURIOL vyhrál v roce 2001 Rally Catalunya.

pepa
26.06.2003, 21:26
http://www.rallye-magazin.de/index.php?PHPSESSID=c3ff8d737f1ceaea6eb224ae640237 45&gID=130&view=galleries_view
testy z francie

Dale Cooper
27.06.2003, 09:42
quote:
Není pravda.AURIOL vyhrál v roce 2001 Rally Catalunya.

To je pravda, to jsem si neuvědomil.

lukash
01.07.2003, 14:19
Juha Kankkunen hovořil ze zástupci Mladé Boleslavi. Cílem bylo nejen možné angažmá v přístím roce ( ? ), ale zejména testování před Finskou rallye. Zkušený Fin se zúčastní oficiálního testování a pokusí se svými informacemi vyladit vůz Fabia.

Dale Cooper
02.07.2003, 06:48
Nooo, Juha už je přece jen na závodění trochu starší..., ale testy? Proč ne?

pepa
02.07.2003, 17:39
a zase fotky z deutschlandu, tentokrat jsou tam i od fabinky!
http://www.rallye-magazin.de/index.php?PHPSESSID=53fc5c96d1f23c5ae6f3e4e6ac51c0 f6&gID=130&view=galleries_view
a podivejte na ten zadni spoiler, uz tam taky narostly ty stabilizatory na visoke rychlosti...

Jaky
02.07.2003, 19:56
Musím uznat, že ten zadní spoiler se povedl. Podle mě není nové jen žebrování, ale je přepracován celý. Taky je upraven přední nárazník - díry na chlazení ??

quote:
a zase fotky z deutschlandu, tentokrat jsou tam i od fabinky!
http://www.rallye-magazin.de/index.php?PHPSESSID=53fc5c96d1f23c5ae6f3e4e6ac51c0 f6&gID=130&view=galleries_view
a podivejte na ten zadni spoiler, uz tam taky narostly ty stabilizatory na visoke rychlosti...

Čejda
02.07.2003, 22:07
Sem se to hodí asi nejvíc:Podle posledních NEOVĚŘENÝCH informací byla Fabia WRC zatim na všech testech pomalejší než Octavia atávající specifikace.Asi je čeká ještě spousta práce s novým WRCéčkem

lenka
03.07.2003, 07:42
Rozhodně nepatřím k velkým optimistům, kteří věří že je Fabia o X vteřin/km rychlejší než Octa, ale kdyby byla horší, tak ji asi nenasadí...
A byly to testy na asfaltu, nebo šotolině?

mm

prog
03.07.2003, 08:38
Taky bych řekl, že by pomalejší vůz těžko nasazovali. Spíše bude mít +- srovnatelné časy, ale na Fábii je co vylepšovat a ladit, na Octávce už nebylo "kde brát".
Nové spojlery jsou hezké, za chvíli to bude alá new Focus.

jiri
03.07.2003, 10:05
quote:
Juha Kankkunen hovořil ze zástupci Mladé Boleslavi. Cílem bylo nejen možné angažmá v přístím roce ( ? ), ale zejména testování před Finskou rallye. Zkušený Fin se zúčastní oficiálního testování a pokusí se svými informacemi vyladit vůz Fabia.

Neco jsem zaslechl o nejakem Senior WM (po vzoru Junior WM).
Pri te prilezitosti mluvili Nemci o snu mnoha fanousku "W: Röhrl na FAbia WRC"
Co vy na to????

Norri
03.07.2003, 11:01
quote:
Taky bych řekl, že by pomalejší vůz těžko nasazovali. Spíše bude mít +- srovnatelné časy, ale na Fábii je co vylepšovat a ladit, na Octávce už nebylo "kde brát".

Kdyby Fabia mela spoiler ala Focus, tak ty to znamenalo, ze to v Boleslavi dobre spocitali, protoze jiste uznate, ze novy Focus rychly je a zakony aerodynamiky jsou neuprosne :o)

prog
03.07.2003, 11:57
Myslel jsem to v dobrém, koneckonců důležitější je rychlost a jizdní vlastnosti než vzhled.

quote:

quote:

Kdyby Fabia mela spoiler ala Focus, tak ty to znamenalo, ze to v Boleslavi dobre spocitali, protoze jiste uznate, ze novy Focus rychly je a zakony aerodynamiky jsou neuprosne :o)

Čejda
03.07.2003, 17:33
To lenka:já slyšel že zatim na všech odjetých.Může to bejt kachna neba pravda jenom s 50% , ale prej si lžou do kapsy.jsou prej moc optimistický a to auto není tak skvělé jak tvrdí.

Čejda
04.07.2003, 18:21
V Ookolí mladé boleslavi se začalo docela nahlas šuškat o nasazení Mathiase Kahleho na Barum Rally.Že by barumka opravdu chtěla jet MS!!!

peth
04.07.2003, 19:20
quote:
To lenka:já slyšel že zatim na všech odjetých.Může to bejt kachna neba pravda jenom s 50% , ale prej si lžou do kapsy.jsou prej moc optimistický a to auto není tak skvělé jak tvrdí.

Na to už opravdu zbývá jen říct: "počkej 3 týdny".

lenka
05.07.2003, 16:51
Jo přesně tak. Samo, že ( asi jako všichni ) bych si přál malou senzaci, ale nějak mám pocity jak Častulík píše...
quote:

quote:

Na to už opravdu zbývá jen říct: "počkej 3 týdny".

mm

jiri
05.07.2003, 20:27
Neverim, ze by Fabia byla pomalejsi: Motorsport by mohl pockat, a testovat dal. Ve svetovem tisku se Fabia WRC objevuje ve spojeni s nejlepsimi jezdci MS. Kdyby mela dojizdet na poslednich mistech tovarnich tymu a cekat na body, ktere ji spadnou do klina, byla by to silena blamaz... Nemluvim o tech nakladech. To by Nemci jiste nenechali jen tak...

-Vicky-
06.07.2003, 01:35
No, mne se "ta nova" jeste neokoukana Fabia moooc libi. Uvidime, co casy...

Milan PB
06.07.2003, 13:15
Někde psal Agnus že byl v Bělý tak by mohl něco nadhodit kolik našel hub a tak ;)

rallyboy
07.07.2003, 07:49
Slyšel jsem, že to donesl domů v nůši... :D
:P

A prej tam pořád lítali lufťáci s nějakým bílo zeleno černým autem... }:)

Upravil - rallyboy 07 Jul 2003 07:51:24

agnus
07.07.2003, 08:37
Testy přestěhovali do zahraničí, protože v Bělé bylo více diváků než na soutěži MS na Kypru :D

quote:
Někde psal Agnus že byl v Bělý tak by mohl něco nadhodit kolik našel hub a tak ;)

Čejda
07.07.2003, 16:57
To lenka:Právě jsem se dozvěděl že na poslednich testech poprvé byla nová fabia WRC rychlejší než Octavia.nevim o kolik, ale byla rychlejší.Asi se Didier naštval že to nefungovalo a pořádně zatáhl.maj nějaké mechanické problémy:začali jim praskat poloosy, začal jim pdat a praskat kardan a ještě nějaké malé drobnosti.je vidět že když se s autem jede naplno tak asi jim to moc nedrží a do spolehlivosti Ocatvie maj hodně daleko.nevěřim tomu že to bude takové zlepšení jak povídaj, spíš jim to pojede stejně jak Octavie.¨Toni ve Finsku pojede jako o život, ale výsledek nebude nějak ohromující.Uvidíme v Německu.Moc bych so přál aby jim to jelo, ale to není jenom moje přání, ale jejich taky a všech ostatních který jim fandí.

agnus
07.07.2003, 17:12
Záleží na tom, co jeli za testy... Jestli jeli zátěžové nebo rychlostní.
Párkrát jsem viděl Fabii WRC v akci a bude záležet i na profilu trati. Překvapilo mě, že ne každému jezdci hned od začátku Fabia "seděla". Ale asi je to logické, s Fabii se pojede úplně jiným stylem než s Octavii. Je to složitý přechod jako u Tomáše Vojtěcha z Corolly na P206.
Jinak rozdíl "jiné ligy" 1 s/km je zanedbatelných 0,1 s/100 metrů !!!

Milan PB
07.07.2003, 17:27
JÁ ZASE SLYŠEL ŽE JE FÁBINKA RYCHLEJŠÍ V PRŮMĚRU O 0,5s/km TAKŽE TO VIDIM TAK ŽE JEDE STEJNĚ JAKO OCTA ALE V TECHNICKÝCH PASÁŽÍCH MÁ VÝHODNĚJŠÍ DÉLKU A TAM JE O DOST RYCHLEJŠÍ. ALE I INFORMACE KTERÉ SE MI DOSTALI ZASE Z JINÝCH ZDROJŮ ŘÍKAJÍ OPAK ŽE FÁBIA JE POMALEJŠÍ NEŽ OKTAVIA A KOLEGA NA TENTO ZDROJ ŘEKL ŽE SE JÍ NAŠI JEZDCI BOJEJ A PROTO TAK KECAJ. PODLE MÉHO NÁZORU BY FABRIKA NENASADILA POMALEJŠÍ AUTO. A KDYŽ TAK PROČ??? NEMÁJÍ S NASAZANÍM KAM SPĚCHAT.

lenka
08.07.2003, 10:49
Asi i za tím musíme hledat jejich neúčast na Bohemce... Jinak je blbost aby Fabia byla principielně horší, jen všechno odladit není jen tak. Zavzpomínejte jak dlouho trvalo Peugeotu se prosadit na šotolině
quote:
To lenka:Právě jsem se dozvěděl že na poslednich testech poprvé byla nová fabia WRC rychlejší než Octavia.nevim o kolik, ale byla rychlejší.Asi se Didier naštval že to nefungovalo a pořádně zatáhl.maj nějaké mechanické problémy:začali jim praskat poloosy, začal jim pdat a praskat kardan a ještě nějaké malé drobnosti.je vidět že když se s autem jede naplno tak asi jim to moc nedrží a do spolehlivosti Ocatvie maj hodně daleko.

mm

lenka
08.07.2003, 10:55
ještě jedna věc je matoucí. Nedá se srovnávat ztráta na 1km na Kypru a Finsku, nebo 1km na Ćol de Turini a na Catalunyi!!
Turini má 3x víc zatáček na 1 km = 3x víc akcelerace, 3x víc brždění, řazení atd.. Proto i ty rozdíly na 1km jsou jiný. Zkuste si ty ztráty přepočítat místo s/1km na %ztrátu od nejrychlejšího. Dojdete k trochu jiným číslům.

mm

agnus
08.07.2003, 14:33
Jasně, uvedl jsem, že bude taká záležet na "profilu trati"...
Ten časový rozdíl, který se často uvádí 1s/km, který ztrácí Škoda na špičku jsem chtěl převést na rozdíl na 100 metrů. Jednu desetinu sekundy na 100 metrech nikdo z nás nemůže poznat...
Mohl jsem na stejné trati porovnat několik vozů a několik jezdců. Mám samozřejmě časy, ale přesto si netroufnu odhadnout, kde by se mohla Fabia v Německu pohybovat.

quote:
ještě jedna věc je matoucí. Nedá se srovnávat ztráta na 1km na Kypru a Finsku, nebo 1km na Ćol de Turini a na Catalunyi!!
Turini má 3x víc zatáček na 1 km = 3x víc akcelerace, 3x víc brždění, řazení atd.. Proto i ty rozdíly na 1km jsou jiný. Zkuste si ty ztráty přepočítat místo s/1km na %ztrátu od nejrychlejšího. Dojdete k trochu jiným číslům.

mm

Rasghan
15.07.2003, 21:45
Rally San Remo se letos jede v MS naposledy! Od příštího roku by se měla italská soutěž s největší pravděpodobností odehrávat na Sardinii (Costa Smeralda Rally) na šotolině. Kromě Sardinie se uvažuje i o Toskánsku či blíže nespecifikované oblasti na jihu Itálie. Důvodem pro změnu je tlak FIA na snížení počtu asfaltových soutěží.

lenka
16.07.2003, 17:53
Niní to tak dávno, kdy se druhej den San Rema jezdil na šotolině Toskánska ( 1. a 3. den na asfaltu u moře )

quote:
Rally San Remo se letos jede v MS naposledy! Od příštího roku by se měla italská soutěž s největší pravděpodobností odehrávat na Sardinii (Costa Smeralda Rally) na šotolině. Kromě Sardinie se uvažuje i o Toskánsku či blíže nespecifikované oblasti na jihu Itálie. Důvodem pro změnu je tlak FIA na snížení počtu asfaltových soutěží.

mm

Rasghan
17.07.2003, 19:19
Tohle střídání povrchů by bylo pěkné, ale o jeho znovuzavedení bohužel dost pochybuji. Jednak by soutěž nemohla mít jednu servisní zónu, která je dneska takřka "vyžadována". Za druhé odezva továrních týmů na plán, kdy se mělo střídavě na asfaltu a šotolině jet ve Španělsku, nebyla z důvodu "zdražení" soutěže zrovna pozitivní. No a pak ve zprávě, kterou jsem četl, bylo vysloveně napsáno o přesunu centra soutěže, někteří členové organizačního týmu mají také přejít. Ovšem nic ještě není definitivně rozhodnuto...