Zobrazit v plné verzi : Kresta s Focusem WRC
Tuhle zpravu jsem slysel uz z mnoha stran. Nevite o tom nekdo neco blizsiho??? Nebo je to jenom kachna???
Situace je takováto: Pan Vaškůj (JOLLY CLUB EUROPE) na tiskové konferenci před Rally Šumava Mogul oficiálně oznámil, že právě on zakoupí jediný Focus RS WRC, který bude v roce 2001 Ford Motorsport prodávat. Tento vůz bude pilotovat na 2 - 4 soutěžích Mistrovství světa Roman Kresta. První start je naplánován na Kypr. Pan Janeba nebyl proti, proto je možné celý projekt rozjet.
ALE!!! Můžeme tomuto prohlášení věřit??? Já osobně trochu pochybuji, nicméně věřím, že to dopadne. Pro Romana je to příležitost posunout se zase o krok dále.
Mimochodem pan Vaškůj je v tomto fóru zaregistrovaný, takže se ho pokusíme kontaktovat a požádat ho o vlastní vyjádření!
Mě spíš zaráží ta rozporuplná skutečnost, že Roman bude trénovat za Škodu Motorsport s Octavií, a pak přesedne do Focusu a odjede rally? Jak to bude působit na ostatní účastníky MS rally? Solberg na podzim podepsal smlouvu se Subaru a do Fordu si do konce sezóny nesedl.
Jolly Club
21.03.2001, 16:20
Start Romana Kresty jsme ofociálně oznámili na tiskové konferenci v Klatovech. Na základě d o h o d y se Škoda Motorsport bude Roman skutečně startovat v Jolly Clubu na voze Ford Focus WRC (RS 01). O dodávce vozu a prvním startu Romana Kresty budeme s předstihem informovat. Vše závisí skutečně na dodávce vozu a těch je zoufalý nedostatek.
RV/Jolly Club
Rv/Jolly
Dokud Krestu za volantem Focusu WRC od Jolly Clubu neuvidim, neuverim.
Rád bych ho v mistrovství světa viděl, jedno v jakém WRC, ale taky si myslím, že trénovat a jezdit v Octavii a pak ostře s Focusem je něco rozdílného, i když Roman je talentovaný a mohl by to zvládat.
A věřit této zprávě budu také tehdy, až v tom Focusu bude Roman sedět na startu 1RZ mistrovství světa. Kdyby se tak stalo, držel bych mu palce snad ještě víc než oběma našim "cizincům" v Octaviích.
Je to sice pěkný, že se Roman sveze na mistrovství světa, teda jestli se sveze....
Ale na poprve by jsem si od toho moc nesliboval. Jednak to auto nezná a dva průjezdy na trenink bude málo. Navíc šotolina... Když to dokončí, bude to super.
Myslím, že nezáleží na tom, jestli trénuje s Octavii a pak s ní i závodí, nebo přesedne do Focusu. Rozdíl mezi diesselovou tréninkovou Octavií a WRCéčkem je takový, že je to jedno! Hlavně aby jezdil co nejvíce závodů, a je to jedno, jestli nějaké rallysprinty nebo MS - tu je ale výhoda učení tratí a většího zájmu sponzorů. Je jasné, že očekávat nějaké dobré umístění by bylo naivní. Ale ať se učí!!! Pokud do něj Jolly Club tolik investuje, tak SLÁVA JIM.
Přidám něco málo do této diskuze" každý fanda v této zemi by měl být jen rád že český jezdec dostane možnost jet MS s vozem tak kvalitním jakým ford je. A to že v mistroství získáme po vozech škoda, již druhého jezdce,který pojede ze špičkovým vozem a bude tak moci zviditelnit tuto malou zem a ukázat světu že zde rostou kvalitní závodníci. Těžko, v nebližší době, se můžem dočkat toho,že bude škoda vyhrávat světové soutěže,ale v Romanovi nám roste talent,který je v budoucnu schopen tyto soutěže vyhrávat. A proto každá šance co nejdříve do tohoto kolotoče naskočit je jen správná věc a investice. Fandím nejen Romanovi,ale všem co do něho investují,a doufám že se brzo dočkáme české vlaječky na stupních vítězů světové soutěže. Roman na to jistě má,záleží jen na tom jak svou šanci využije!? Mi fandové buďme rádi za každou příležitost,držet pěstičky a mít možnost fandit českému jezdci v MS.
Cammelle, plně s tebou souhlasím!!!
Jestli pojede, tak by to nemuselo dopadnout špatně, ale ford je jinej než oktávka. Nikdo mi nenamluví, že když je to WRC, tak že je to stejný. Dyť i co se týče dýlky se to auto bude rozhodně chovat jinak. Ale jestli pojede, budu držet palce asi víc jak oktávkam.
Jsem trochu skeptický k tomuto projektu. P.Vaškůj je ve Zlíně známý podnikatel, který nedotahuje sliby k realizaci. V minulosti nechal krachnout několik vlastních firem, poslední známá aféra je nezaplacení cla za dovoz PHM ze Slovnaftu. Z několika set milionového podvodu a vazby jej nakonec vysekal Sokol. Momentálně ve Zlíně stojí již více než půl roku rozestavěný areál hypermarketu Hypernova, za který jeho firma Eden dluží stavební firmě min. 90 mil.(zpráva z MF Dnes). Problémy stavby začaly zhruba v období nákupu Fordu Fokus WRC a převzetí Jolly Clubu, což jistě také nebylo zadarmo. V oblasti Rally se angažoval několikrát ať už jako fa. Cowitra, či CW Oil.
Vždy to dopadlo neslavně, většinou uprostřed sezóny. Takže uvěřím, až Roman odstartuje.
Svým příspěvkem jsem se nechtěl nikoho dotknout, jen jsem zaslal svůj názor do diskuze. Je fakt, že v právním státě funguje presumpce neviny a pokud není někdo odsouzen, tak musí být nevinen. Spojitost jména p. Vaškůje s firmou Eden jsem si dal dohromady z nějakých novinových článků, jejich prezentace při loňské Barumce a reklamy, kterou Fokus vozil.
V obchodním rejstříku jeho jméno nefiguruje. Určitě jeho tým dosáhl velkých úspěchů jako jsou titul Mistra ČR a Evropy, či vítězství v jednom podniku MS. Má narážka byla na dobu, kdy MR neslo jméno jeho firmy a pak vše utichlo, nebo nezajištění sezóny "Bani" Sivíka. Osobně vítám každé rozhodnutí, které prospěje zvýšení prestiže našich jezdců v zahraničí a jsem velkým fandou Romana Kresty.
Panu Vaškůjovi se omlouvám.
quote:
Svým příspěvkem jsem se nechtěl nikoho dotknout, jen jsem zaslal svůj názor do diskuze. Je fakt, že v právním státě funguje presumpce neviny a pokud není někdo odsouzen, tak musí být nevinen. Spojitost jména p. Vaškůje s firmou Eden jsem si dal dohromady z nějakých novinových článků, jejich prezentace při loňské Barumce a reklamy, kterou Fokus vozil.
V obchodním rejstříku jeho jméno nefiguruje. Určitě jeho tým dosáhl velkých úspěchů jako jsou titul Mistra ČR a Evropy, či vítězství v jednom podniku MS. Má narážka byla na dobu, kdy MR neslo jméno jeho firmy a pak vše utichlo, nebo nezajištění sezóny "Bani" Sivíka. Osobně vítám každé rozhodnutí, které prospěje zvýšení prestiže našich jezdců v zahraničí a jsem velkým fandou Romana Kresty.
Panu Vaškůjovi se omlouvám.
Já myslím, že se nemáš za co omlouvat: Jolly club (resp. p. Vaškůj) má plno plánů, pak skutek utek a nakonec ještě dělá dotčeného. Ptám se: proč nejel Trajbold s Focusem na Valašce????
Tak kdy se Joly Club vyjádří k tématu neodstartování Fordu na ve Vsetíně?
Tak je to tady!!! Roman nejspíš určitě pojede minimálně tři rally MS s Focusem WRC. Tak to je tedy velmi příjemné překvapení, když si vzpomenu na zaryté mlčení Jolly Clubu nebo i členů Škoda Motorsportu. Jenom jsem zvědavý, jakou úroveň má Focus po údajné modernizaci a jestli se Roman odváží vyjádřit k případným otázkám srovnání obou vozů WRC ( Octavie x Focus).
Na téma "Pohádky strýčka Vaškůje" se tady toho už popsalo dost. Dokud nebude Roman na startu RZ1 neuvěřím.
Strejda Vaškůj - dobrá předzívka
Jo, Roman bude startovat s tím jeho Focusem, mají v plánu max. 5 soutěží, ale myslím si, že odjedou jednu soutěž a šmitec :-)))
Melmisek
25.05.2001, 22:36
Bylo by to hezky. Akorat by me zajimalo, kdo to bude platit. Vaskuj? Skodovka?
quote:
Bylo by to hezky. Akorat by me zajimalo, kdo to bude platit. Vaskuj? Skodovka?
Tak tady jsem si naprosto jistý, že Škoda určitě ne.
quote:
Tuhle zpravu jsem slysel uz z mnoha stran. Nevite o tom nekdo neco blizsiho??? Nebo je to jenom kachna???
Roman údajně testoval wrc už loni u zlína mezi Hvozdnou a Slušovicemi. no byla by to obrovská škola pro něj a teprve teď se ukáže jestli je tak dodrý.
Na www.autosport.cz to je podáno jako hotová věc, myslím Krestův start na Acropolis a tak vůbec. Že by to opravdu fungovalo, něco jako mrkev v zimě?
Jolly Club
28.05.2001, 18:40
Máme tolik práce, že není čas na psaní. K dotazům ve fóru: 1.Jolly Club spol. s r.o. je založen a nyní probíhá jeho registrace u Krajského obchod. soudu v Brně. 2.Focus WRC s Trajboldem zatím nemůže startovat, příčina problému však nespočívá v Jolly Clubu. Jsme vázáni smlouvou a nemůžeme se bohužel k této otázce vyjádřit otevřeně. 3.Přípravy programu Romana Kresty a MS jsou v plném běhu. Myslíme si, že v současné době je důležité, že Roman dostává příležitost startovat v MS a dle našeho názoru je úplně jedno s jakou značkou vozu. Škoda i my Romana maximálně podporujeme a snažíme se mu umožnit v rámci možností odjet co nejvíce v MS. Jsme rádi, že můžeme podporovat jeden z největších talentů českého motorsportu. Myslím si osobně, že je lepší pro něj osobně začít v MS a odjet co nejvíce než meditovat o nějaké budoucí variantě. 4.Jestliže se nestane nic mimořádného, přijeďte povzbudit Romana na Acropolis. Má startovní číslo 34 a v Řecku bude mít přetěžkou úlohu. Na startu je 30 (!) WRC a 50 významných pilotů!
Rv/Jolly
Jolly Club
28.05.2001, 18:45
Ještě jedna chybějící odpověď - Srovnávat škodu octavii a focus nebudeme a ani nechceme a nemůžeme. srovnání uvidí každý divák na trati.
Rv/Jolly
:X Jolly club díky za odpovědi. Mám ještě jednu :? otázku, která určitě nezajímá jen mě. S jakým focusem bude Kresta startovat? S tím se kterým jel Bertone a Trajbold, nebo už to bude slibovaný Focus RS WRC?
Díky za odpověď. :P
Fandim R. Krestovi, ale bojim se aby se v kolotoci MS pozdeji nespojovalo jeho jmeno s p. Vaskujem. Mel by udelat dobry dojem hned na poprve a tento projekt toho neni zarukou.
Na oficialnich stranka Acropolis rally je uz startovka a Kresta tam je. Ma ale cislo 76 a startuje az za Ftrojkama.
Máš pravdu, ale ještě včera měl startovní číslo 34!!! A jako mistr republiky by tam taky měl zůstat. Uvidíme jestli se to ještě nezmění.
No,jsem taky zvědavej,jak si "mladej" povede,co si takhle tipnout jeho umístění?Myslím,že v cíli(pokud se tam dostane)bude okolo 15.místa.
Myslim si,pokud Roman dojede,že by jeho výkon mohl stačit na přední posádky Teams cupu,tipnu okolo 20 místa
Jestli dojede tak to bude supr!! Myslim nekde kolem 20. mista, ale spis si myslim, ze to Focus nevydrzi.
Jolly Club
30.05.2001, 00:01
dnes v 19:38 hod jsme obdrželi oficiální sdělení pořadatelů Acropolis, že FIA neuznala prioritní licenci FIA B Romana Kresty a z tohoto důvodu mění startovní číslo z 34 na 76!! Pro nás je to nepochopitelné a doposud neznáme důvody, proč takovéto rozhodnutí FIA učinila.
Rv/Jolly
Jolly Club
30.05.2001, 00:09
zpráva pro "23" -Roman bude startovat s inovovanou verzí našeho focusu S7FMC. Náš nový RS01 bude startovat na Rally Marlboro Libanon a zatím si ho "schováme" pouze na asfalty. je moc krásný a je nám líto ho zatím používat na šotolině.
a na závěr něco pro "pomp" - nemyslím, že bych já nebo někdo z mé blízkosti měl poškozovat romana krestu - projekt podporuje řada renomovaných firem i m-sport a všichni v kolotoči MS nás respektují a se všemi máme dobré a přátelské vztahy.
Rv/Jolly
Naprosto nechapu jak muzou neuznat licenci FIA B. Na delsi zkousce se mu tam budou ty Pumy pekne motat. Kdyby se drzel se spickou Teams cupu, tak by to byla fakt bomba.
A co na to naši skvělí činovníci ve FIA? K čemu tam vůbec jsou?
Jestli jsem dobře pochopil, tak má Jolly už i Focuse RS. Kdo s ním bude v Libanonu startovat ? Uvidíme ho někdy i u nás ?
Jinak přeji Romanovi aby dojel, pokud bude do 20. místa tak to bude super, osobně si myslím, že bude úspěch pokud vůbec zvládne tak těžkou soutěž dojet. Přeci jen nemáme zatím žádné srovnání jeho výkonnosti v mezinárodní konkurenci (Bettegův memoriál je přeci jenom něco jiné).
Absolutně nechápu co vedlo FIA k tomu, že neuznává náš šampionát a našeho mistra republiky!!!!!
A připojuji se k Pepovi ZL. Na co jsou naši činovníci ve FIA? Oni jeho prioritu taky neuznávají?
Pro Jolly: Máte alespoň nějaké fotky toho krásného RSa?
Jolly Club
30.05.2001, 13:54
okamžitě jsme kontaktovali fas, ale zatím nic nevíme. zatím necítíme ani žádnou ochotu situaci řešit. údajně dává FIA přednost v MS těm jezdcům (i když nízké výkonosti), kteří platí poplatky za celý šampionát MS před regulerními prioritními jezdci FIA, kteří se chtějí zúčastnit třeba jen 4 závodů. je to naprosto absurdní a pro romana krestu to bude představovat značnou komplikaci.
S RS 01 startuje Ben Sulayem, lze sledovat na adrese http://www.rallyoflebanon.com/, jinak je vůz samozřejmě určen prioritně pro romana krestu.
budeme odjíždět na testování, takže se předem omlouvám za odmlku. dotazy můžete směřovat na jollyclub@fox-az.cz, rádi odpovíme na vaše dotazy i během testování.
Rv/Jolly
quote:
okamžitě jsme kontaktovali fas, ale zatím nic nevíme. zatím necítíme ani žádnou ochotu situaci řešit. údajně dává FIA přednost v MS těm jezdcům (i když nízké výkonosti), kteří platí poplatky za celý šampionát MS před regulerními prioritními jezdci FIA, kteří se chtějí zúčastnit třeba jen 4 závodů. je to naprosto absurdní a pro romana krestu to bude představovat značnou komplikaci.
S RS 01 startuje Ben Sulayem, lze sledovat na adrese http://www.rallyoflebanon.com/, jinak je vůz samozřejmě určen prioritně pro romana krestu.
budeme odjíždět na testování, takže se předem omlouvám za odmlku. dotazy můžete směřovat na jollyclub@fox-az.cz, rádi odpovíme na vaše dotazy i během testování.
Rv/Jolly
Něco mi tady nehraje, proč by si Sulayem pronajímal od Jolly vůz, když je nejlepší zákazník m-sportu ? Není lepší jít přímo ke kováři než ke kovaříčkovi ?
Co se týká našeho zástupce na FIA není to náhodou pan Novák. Je to ten pán pán co nezná a neuznává u nás jinou soutěž než Barum Rally. Takže i když se ostatní pořadatelé postaví na hlavu nemají šanci. Ten člověk těžko bude bojovat za nějakého Krestu. Možná, že by pomohlo, kdyby věděl, že je od Zlína.
Jinak se nám to podle pořadatelů a FIA dobře kastuje.Kolik závodů v MS odjede za rok Princen,Joseph,Chaves atd.
:X Jolly, díky za rychlou odpověď. Myslím, že z toho jak se na to FIA dívá, není nadšený ani Hrdinka. Ten si přece od titulu ve sprintrally nebo ve velkém mistráku :D určitě sliboval lepší startovní čísla v MS příští sezónu.
Jolly Club
30.05.2001, 16:08
pro jirkam-ben je servisován přímo m-sportem jako vždy pouze m-sport je nucen využít náš vůz X10 FMC kvůli totálnímu nedostatku vozů.
Rv/Jolly
Děkuji ti "žolíku" za odpověď.
Otázka:proč do dnešního dne nikde na internetových stránkách Škoda auto není ani zmínka o startu R.K.na rally Akropolis? Už to té Škodě auto někdo řekl?
Já chci říct jen jedno: Go Trnava Go!!!
PS: Pane Vaškůj, jestli to bude míň jak dva starty v MS, tak už Vám neuvěřím v ničem...
Chtěla bych vás poprosit jestli by jste mi nenapsali adresu na stránky Rally Acropolis, nemůžu ji nikde najít. Děkuju
Jolly Club
01.06.2001, 10:43
ještě k programu romana kresty v jolly clubu - po acropolis rallye to bude Finland Rallye (1000 jezer), až na základě další dohody se škoda motorsport bude rozhodnuto o případném startu romana kresty buď na San Remu nebo Corsice, pak by měla následovat Network Q Rally. o konečném počtu startů se tedy rozhodne až v srpnu - určitě se však můžete těšit na start romana kresty s Focusem ve Finsku a na Corsice.
ještě pár odpovědí na dotazy z fóra ve vztahu ke škodovce - prestižní britský časopis AUTOSPORT věnoval v tomto týdnu dvoustranu !! naší spolupráci s romanem a se škoda motorsport a velmi objektivně osvětlil vztah romana ke škodovce a k jollyclubu. ty samé informace poskytujeme všem novinářům v čr, bohužel dle mého mínění spíš každý hledá nějaký problém nebo senzaci,,,,,,,,
kdo chce ty nejčerstvější zprávy a výsledky z acropolis, ať se přihlásí na mailu jollyclub@fox-az.cz, bude dostávat zdarma zpravodajství formou SMS.
Rv/Jolly
Ještě bych se chtěl vrátit ke startovnímu číslu R. Kresty na Akropolis.
Nechápu, proč třeba Mathias Kahle, který by měl mít stejnou prioritu jako Kresta - národní mistr a v MS jede jen pár soutěží (zřejmě jen Akropolis) - jede se start. číslem 27 ???
to startovní číslo nikdo z nás asi neovlivní...
ŠKODOVKA by mohla, ale asi se do toho nechce míchat.
vite o tom ze svarc startuje na rally presov
Capo, Armin na startovce není, ani jiný jeho případný jmenovec. Nebo je na internetu neaktuální startovní listina?
Diskuse na téma slovenské mistrovství probíhá v jiné sekci. Velmi přesné informace nám podává R-GLASS, takže s tím Arminem tomu capo nevěř.
Jiří Dokulil
08.06.2001, 14:25
Na Řecku s tím Kresta praští!!!
goodspeed
08.06.2001, 15:04
quote:
Na Řecku s tím Kresta praští!!!
...co to znamena prasti? jako ze uz s tim vickrat nepojede? nebo ze do toho prasti a vsem ukaze?
Tomáš mi trošku osvětlil to Malinovo šílený startovní číslo. Jde především o to, že v MS národní priorita defakto nic neznamená. Tedy nejprve jedou tovární jezdci, tedy priorita FIA 1, to je pochopitelné. Za nimi se řadí ostatní jezdci s prioritou FIA 2 a 3. Roman žádnou takovou prioritu nemá, takže staruje až za nimi. Podívejte se do startovky tady na eWRC a je to jasné. To že měl Tomáš ve Švédsku tak nízké startovní číslo, bylo proto, že jel Team´s Cup. Což se rovná prioritě FIA 2. (asi)
Každopádně myslím, že pokud budou odstupy 2 minuty, tak by je neměl dojíždět. Oni ty šestnástistovky nejedou žádný "pučmidráti" (Dallavilla, Stohl....)Ale druhý den už by si myslím měli jet za Romanem, Ta čtyřkolka by měla být rychlejší i s Romanem, kterej na šotolině nikdy nezávodil. Osobně si myslím, že Roman pojede velmi ukázněně (narozdíl ode mě) a bude se snažit především tu soutěž dokončit. Takže ať doma fandite v rally komu chcete, držet palce musíte všichni.......
Ondro, s tou prioritou souhlasím, dostalo se mi stejného vysvětlení od znalce poměrů v MS. Taky s tebou souhlasím, že Kresta není žádný "divočák" a pokud mu auto neklekne, tak by měl dojet. I když v takovém terénu člověk nikdy neví, jak budou RZety vypadat pro průjezdu tolika aut. Nicméně zkušenost to pro něj bude k nezaplacení, stejně jako bylo pro Hrdinku Švédsko.
Tím jsem Ondro nechtěl říct, že ty "divočák" jsi!!! Tak to neber osobně:-))))))
Už jste někdo někde viděl fotky z testování Kresta+Focus WRC u Francouzko Španělských hranic???
Zrovna jsem se na ně koukal. Zajímají mě názory fóra na vzhled auta.
Můj názor - hrozný. S takovým designem bych snad ani do "světa" nelezl. Je to klasický "barumácký" pohrobek. Proč teď, když už neexistuje původní tým nedošlo ke změně!
paja.maca
11.06.2001, 15:24
Az tak hrozny mne to nepripada. Jaky barvy by sis predstavoval?
quote:
Az tak hrozny mne to nepripada. Jaky barvy by sis predstavoval?
Nelíbí se mi ta kombinace modrá se žlutou, schází tam ten Barum nebo výrazné logo sponzora. Takhle je to něco na způsob Ottova myšáka. Já osobně nemám rád tuhle kombinaci s výraznou žlutou, opačná variace s převládající modrou je podle mě lepší. Každopádně je to můj osobní názor, takže věřím, že se ti to auto líbí.
Já myslím, že si s tím focusem mohli dát víc práce, po tom co už s ním nejezdí Trajbold resp. Barum Team. Zvlášť když prý testovaly Matadory !!!! Mimo jiné samozřejmě.
quote:
Já myslím, že si s tím focusem mohli dát víc práce, po tom co už s ním nejezdí Trajbold resp. Barum Team. Zvlášť když prý testovaly Matadory !!!! Mimo jiné samozřejmě.
Tak to si myslím, že je blbost, protože Matador umí pláště 16" a níž. Přece by
WRC nezkoušeli na "šestnáctkách"..!!!
Matadory testovali je to i ve zprávách Jolly Clubu
quote:
quote:
Tak to si myslím, že je blbost, protože Matador umí pláště 16" a níž. Přece by
WRC nezkoušeli na "šestnáctkách"..!!!
paja.maca
12.06.2001, 08:13
Matadory testovali a to na sotolinu tam sedmnactky nepotrebujou!!
Ano, na šotolinu se používají 15ti palcové kola.
paja.maca
12.06.2001, 09:00
A kdyz podle tebe delaji jen 16 na cem jezdi Chovanec asfalty?
Tak nevím co je na tom pravda,ale Kresta má usednout do fokusu,až na ostrý trénínk?! Nevím jestli bude schopný tak rychle zvládnout přechod do jinýho auta.Zatím testuje a trénuje ze škodovkou.
quote:
A kdyz podle tebe delaji jen 16 na cem jezdi Chovanec asfalty?
Asfalty jezdí na 18ti palcových MICHELINECH. Není přece blázen...
je fakt ze matador nabýzí sportovní max šestnáctky a rallyový slicky pouze třináctky(!)
jo jenom na okruhy tam maj nějakou intermediejt sedmnáctku
leda že by vyraběli pneu specielně pro Chovance :-) (Jureňu atd...) zajímalo by mně jak to je
Cammelle, nějak jsem tě nepochopil. Kresta měl možnost testovat Focuse minulý týden. Tréninky se jezdí podle platných předpisů, takže je podle mě úplně jedno jestli jede Fordem, Škodovkou, nebo svým Subaru.
Tak jsem se dozvěděl, že Kresta opravdu 15" Matadory testoval na šotolině, ale že vydrželi pouze tři ostré km a pak z nich lezly dráty. Jinak je s Focusem spokojen!
paja.maca
13.06.2001, 15:29
Kresta se z autem seznamil na testech a myslim ze to s nim pude dobre.Kdyz prestoupil na WRC s Felicie taky to probehlo v klidu a ted to neni takovy skok jako z dvoukolky.Kdyz fokus vydrzi muze Kresta jenom prekvapit. A ja doufam ze prekvapi.
Krestovi bych to samozrejme moc pral, ale myslim, ze neni (nastesti) ten typ "dojizdaka", kterym Acropolis nejvic sedi. Navic nevim, v jake kondici je Jolly-Focus
quote:
je fakt ze matador nabýzí sportovní max šestnáctky a rallyový slicky pouze třináctky(!)
leda že by vyraběli pneu specielně pro Chovance :-) (Jureňu atd...) zajímalo by mně jak to je
Přece si nemyslíte, že Chovanec jezdí na Matadorech!!! To je jako by jste si mysleli, že Gargulák leje do motoru sveho Micáka Madit, nebo Křeček jezdí na Mogul!!!
quote:
Přece si nemyslíte, že Chovanec jezdí na Matadorech!!! To je jako by jste si mysleli, že Gargulák leje do motoru sveho Micáka Madit, nebo Křeček jezdí na Mogul!!!
paja.maca
14.06.2001, 07:59
quote:
myslíš jako příjemně?
No samozdrejme ze prijemne jsem Romenuv fanda. A serou mne lidi co mu zavidi ze dostal takovou sanci. Tim nemyslim tebe. :o)
quote:
A serou mne lidi co mu zavidi ze dostal takovou sanci.
Věřím, že takových lidí je velmi málo!! Roman Kresta dostal velkou šanci se ve světě ukázat a fandit by mu měl každý český rally fanda. Včetně těch, co fandí doma jiným týmům.
Myslím, že když byl Tomáš Hrdinka ve Švédsku, také mu všichni drželi palce.
paja.maca
14.06.2001, 09:33
Dik, mas pravdu fandili!!!!!
Myslím, že každej správnej rallyfanda drží Romanovi palce. Stejně jsem je držel i Tomášovi.
Když budou všichni držet Romanovi palce, tak nebude moct řídit. (opět uhozený pokus o vtip- aby se někdo nenaprd')
quote:
Když budou všichni držet Romanovi palce, tak nebude moct řídit. (opět uhozený pokus o vtip- aby se někdo nenaprd')
Opět boduješ.
Jen nevím co mu mám držet ?
Moc dlouho to to auto nevydrželo.
Škoda Roman mohl sbírat mnoho zkušeností.
Chtěl bych se zeptat pana Vaškůje jestli náhodou neuvažují o startu Romana Kresty na Deutschland Rally.Neni to tak daleko,jede se na povrchu který Roman zná a bude tam kvalitní konkurence pro srovnání.Tuším,že se jede týdem po Bohemii.
smirnoffff
15.06.2001, 21:54
Napadla mě jedna zlá myšlenka: nemá náhodou ve vysokém startovním čísle Romana v Řecku trošku prsty Škodovka? Nebo aspoň, můžou si říct, že udělali pro svého jezdce všechno, co mohli?
Richard
Tady se asi opravdu nedalo nic dělat,uvědomte si že Roman neni pro svět oficialním továrním jezdcem,jel prostě jako soukromník,a ke všemu první závod. V rozhovoru prohlásil,že to co odjeli,jeli s rezervou,takže se můžeme těšit na další starty.I když vypadl brzo,já jsem docela spokojen,jistě potvrdil,že talent je a jakmile získá více zkušeností,můžeme se těšit jak nám bude dělat radost.
smirnoffff
16.06.2001, 17:21
No jo, jenže je pořád soukromník, pro FIA bez priority, jen má navíc 3 RZ na Akropoli... Ve Finsku mu dají nejspíš podobný číslo. Ještě, že se tam tak nepráší...
Richard
paja.maca
16.06.2001, 18:48
Neprasi ale je to nejrychlejsi rally na svete tak ty F3 dojede jeste driv a bude se kochat krajinkou a prdeli nejakeho punta.
Jolly Club
19.06.2001, 14:19
jolly club se vrátil z řecka. omlouváme se tímto všem fanouškům, že nefungovala naše služba sms - v oblasti parnassosu bylo velmi špatné spojení a po odstranění tohoto problému roman již bohužel nepokračoval.
k vlastnímu závodu - doplatili jsme na vysoké startovní číslo přesně tak jak jsme se obávali. roman dojel i přes tříminutový rozestup prvního forda pumu po 10 km první rz a musel za vysokého rizika předjíždět. předjíždění dalšího jezdce duvala se stalo osudným - focus v naprosté prašné "tmě" narazil na velký kámen a došlo k poškození celého zavěšení pravého předního kola. i přes tento handicap zajel roman v rz 2 fantastický čas a v servisní zóně byl problém odstraněn. následovala rz 3, která byla dlouhá a roman dojel opět své soupeře. ve velmi nepřehledné situaci odletujícími kameny došlo k narušení předního i zadního brzdového okruhu, z obou okruhů vytekla brzdová kapalina. to byl definitivní konec.
hodnocení - roman má určitě potenciál zařadit se mezi světovou špičku. potvrzují to časy ze shakedownu i z jednotlivých RZ. i přes obrovské zdržení při předjíždění pomalejších jezdců se ukázalo, že roman s tímto vozem může bojovat o pozice kolem 10. - 15. místa absolutně.
každý začátek bývá těžký - i přes nepochopitelný verdikt FIA doufáme, že roman dostane při příštím podniku lepší startovní číslo a že si on a celý tým vezme rovněž poučení z acropolis rallye.
všem fanouškům, kteří nám zaslali svůj e-mail, zasíláme čerstvé fota romana kresty a focusu wrc v akci na rallye acropolis.
zdraví
rv
Rv/Jolly
goodspeed
19.06.2001, 22:48
...abychom si ukratili cekani na bohemku, muzete se podivat na rallymedia.cz,kde je nove ohlednuti za prazskym rallysprintem se skvelymi prujezdy na strahove. zejmena p. petaka, t. hrdinky, r. kresty..., ale i ridicu ze sk. n.
v jinem foru zde na ewrc nekdo zminoval me v rallycrossu v sosnove. par fotek z blativeho odpoledne je ve fotogalerii. k videni ford focus wrc 600 ps, citroen xsara wrc, 2x 206 wrc, a dalsi zajimave kousky a situace nejen z nejvyssi tridy 1.
to Jolly : Nezvažovali jste start Romama na Rally Deutschland? Byla by to pro něj určitě super příležitost vyzkoušet váš nový Focus WRC před asfaltovými soutěžemi, které s tímto vozem pojede. Zvlášť, když se asi tato rally stane součástí MS v příštím roce.
quote:
jolly club se vrátil z řecka ...
... každý začátek bývá těžký - i přes nepochopitelný verdikt FIA doufáme, že roman dostane při příštím podniku lepší startovní číslo a že si on a celý tým vezme rovněž poučení z acropolis rallye...
Asi by bylo bývalo lepší jet ten začátek volněji, něž se startovní pole trochu pročistí, že?
Nevíte někdo něco bližšího o uvažovaném startu Maliny s extovární Octavií EVO I na Rally Safari? Prý jestli to vůz bude schopný přečkat, tak se Roman zúčastní. Jenom nevím, proč Armin trénuje s EVO I, když už se snad vyvíjí EVO III.
Jolly Club
21.06.2001, 11:26
nemáme žádný rozpočet a sponsory pro deutschland rallye - na letošní účast jsou náklady obrovské.máme však sponsory pro rallye vinho da madeira - intenzivně jednáme o možnosti startu.
Rv/Jolly
quote:
Nevíte někdo něco bližšího o uvažovaném startu Maliny s extovární Octavií EVO I na Rally Safari? Prý jestli to vůz bude schopný přečkat, tak se Roman zúčastní. Jenom nevím, proč Armin trénuje s EVO I, když už se snad vyvíjí EVO III.
Jak jsi na toho Romana přišel ?
Co se týká EVO III podívej se na stránky škodovky, odpovídá tam Janeba na otázku ohledně vývoje. Prý má ještě EVO II rezervy.
imported_n/a
21.06.2001, 11:41
S tim Romanem a jeho pripadnym startem v Keni jsem to rovnez cetl v dnesni MF Dnes. I kdyz prilis nechapu duvod, proc byl mel startovat s Evo I ?!
ppa
to Jolly: děkuji za mail. K rallye vinho da madeira : každý start ve světě je pro Romana určitě super zkušenost, dofám že vám to vyjde.
Jak to vypadá s těmi fotkami z Řecka co jste slíbil poslat, ještě mi nic nepřišlo? Už se nemůžu dočkat :P
Fotky z Řecka mi přišly a jsou super. Doufám že tímto počinem Jolly Club Škodovce pořádně hnul žlučí a konečně nasadí Romana v MS - dřív než skončí se svojí účastí (viz "zaručené" spekulace).Přeji všem zúčastněným, ať se podaří další starty Maliny v MS, díky p. Vaškůj.
To Sofchy.
Tak jsem si to o Romanovi a Safari přečetl. vypadá to jaká tutovka. Akorát jsem z toho nevyčetl, že by měl jet s Evo I, nevím, ale s čím Armin trénuje. Zajímavá je informace ze Škodovky, že nepojede v jejich barvách. Taky se tam Roman vyjádřil dost nejasně ohledně dalších možných startů s "žolíky".
na eWRC.CZ je rozhovor s p.Vaškůjem po Řecku. Velmi zajímavé čtení...
Jolly Club
25.06.2001, 18:34
k zasílání zpráv a fotografií - většina našich zpráv je doprovázena fotografiemi - proto doporučujeme nastavit si schránku na kapacitu nejméně 7 MB. mnoho mailů se nám vrací právě z důvodu nedostatečné kapacity mailových schránek.
Rv/Jolly
Chtel bych se zeptat pana Vaskuje, jestli budou pujcovat Focuse Milanu Dolakovi i v dalsich soutezich, nebo je to jenom vyjimka?? dekuju za odpoved
Jolly Club
26.06.2001, 08:21
vše závisí na finančních možnostech milana a jeho sponsorů. další účast je však předběžně v plánu.
Rv/Jolly
Mám také dotaz na p. Vaškůje: kdy bude mít Jolly Club vlastní internetové stránky, ví už kdo pojede na Barumce s jejich autem a bude startovat Enrico Bertone? Dík.
:? Na co internetové stránky, když může novinky napsat do tohoto fóra, né? Tady si to přečete víc lidí než na samostatných stránkách.
Jolly Club
27.06.2001, 19:41
enrico startuje s naší podporou vč. části mechaniků na ypres rallye s peugeotem 306 maxi, má startovní číslo 4.
internetové stránky jsou intenzivně připravovány, www.jolly-club.cz, zatím ale víc závodíme než se staráme o administrativní záležitosti; stránky se však jistě rozjedou před rallye madeira.
Rv/Jolly
Jolly Club
27.06.2001, 19:43
na barum rallye by měl jeden focus startovat - zájem mají předběžně milan dolák, enrico bertone a gustavo trelles. jasno by mělo být do poloviny července.
Rv/Jolly
Jolly z vaší tiskové zprávy to není (pro mně) 100% jasné, ale s jakým focusem bude startovat Dolák? S tím novým, nebo tím co s ním jel Roman v Řecku?
Já myslím, že na další start už Dolák mít nebude. Navíc ten Trelles by byl zajímavější.
Jolly Club
28.06.2001, 11:33
dolák jede s vozem s7fmc tedy s "krestovým" vozem z acropolis.
s nasazením rs01 počítáme nejdříve na madeiře nebo barum rallye.
Rv/Jolly
quote:
Já myslím, že na další start už Dolák mít nebude. Navíc ten Trelles by byl zajímavější.
Já si naopak myslím, že zajímavější je Dolák. Samozřejmě, že Trelles je hvězda, ale na asfaltu ?
Trellese nepotřebujem, máme tady Lišku :D . Je to taky takovej nadčlověk.
Loni jezdil Trelles na San Remu bez rukavic a s loktem opřeným o výplň dveří.
Dnes v 7:00 je autogramiáda, takže se pokusíme co nejdříve přinést nějaké fotky.
Jolly Club
10.07.2001, 16:50
ZLÍN – První srpnový víkend se na start Rallye Vinho da Madeira (2. – 5. srpna) na portugalských ostrovech v Atlantickém oceánu postaví Ford Focus WRC zlínského Jolly Club WRC Teamu. Tento Focus WRC bude, letos podruhé, pilotovat česká posádka Roman Kresta – Jan Tománek. Již předem avizovanou účast na tomto prestižním podniku v rámci seriálu Mistrovství Evropy FIA s nejvyšším koeficientem 20, dnes odpoledne potvrdil předseda Jolly Clubu – Roman Vaškůj.
Vaškůj byl ve spojeni s organizátory již několik měsíců, nicméně bylo třeba vše řádně zajistit a připravit. „S pořadateli, partnery rallye a sponzory týmu jsme nakonec zkoordinovali vše potřebné ke spokojenosti všech zúčastněných stran. Jsem opravdu moc rád, že Roman Kresta bude mít další výbornou příležitost se ve světě postupně otrkat. Tato asfaltová soutěž patří mezi ty nejprestižnější v seriálu Mistrovství Evropy a svou náročností rozhodně mezi nejtěžší asfaltové rallye na světě,“ komentuje připravovaný start svého týmu Vaškůj.
Po vítězství na nedávno skončené Rallye Bohemia a tréninku na Rallye Deutschland je Kresta s Tománkem ve výborné formě. Další možnost jak změřit svůj jezdecký um se světovou a evropskou elitou mimo Českou republiku budou mít právě na Madeiře.
Tým mechaniků Jolly Clubu v současné době připravuje Focus WRC speciálně na tuto rallye tak, aby se tým mohl vydat nejpozději ve středu 25. července 2001 na cestu do Lisabonu. Z portugalské metropole se tým trajektem přesune přímo do místa soutěže, hlavního města Madeiry Funchal. Soutěžní vůz a servisní vozy budou cestovat lodí, tým letecky.
Rv/Jolly
Bude startovat s FORD FOCUS RS 01.
To Jolly : Je reálné, aby na barumce startovaly Focusy oba dva? Co je pravdy na tom, že s jedním by měl jet Kankkunen. Dík.
Jolly Club
11.07.2001, 17:10
Pro Barum rallye zatím nepočítáme s nasazením žádného vozu. Jeden vůz se bude vracet z Madeiry, s druhým počítáme do Finska (to je podmíněno ještě tím, zda dostaneme nový vůz z m-sportu - jak je známo,focus určený pro jolly club shořel při rallye libanon). o případném startu na barum rallye se rozhodne až těsně před uzávěrkou přihlášek.
Rv/Jolly
Kresta nebude startovat na Madeioe. Duvodem je prý Finská Rally, na kterou se tým chce co nejlépe poipravit.
Taky jsem to četl.Zase reklamní trik strýčka V......
Zadny druhy focus od Msportu pro jolly club neexistoval! Jedinz shorely focus byl sulayemuv a ten mu mel taky zustat! A navic jediny soucasny je peclive ushovan v garazy jednoho "blizkeho pritele" Vaskuje.
tak jsem se dočetl,že manažer Kresty Zenkl rozvázal smlouvu s JollyClubem,Kresta si už s Focusem nezajezdí.
Taky jsem to ted četl.Myslím že udělali jen a jen dobře.Mám takové tušení že se panu V... už asi nedá nic věřit.Se škodovkou to má Roman přece jenom jistější
quote:
tak jsem se dočetl,že manažer Kresty Zenkl rozvázal smlouvu s JollyClubem,Kresta si už s Focusem nezajezdí.
Takže vše sou zase jenom pohádky strýčka Vaškůje.Tomu chlapovy bych nevěřil ani pozdrav......
Já myslím, že to tak černobílý nebude...
quote:
Já myslím, že to tak černobílý nebude...
Myslím si to taky, pro Škodu bylo toto spojení politicky neúnosné. Tak teď využili toho, že Jolly si ukousl trochu větší sousto než je schopen polknout.
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.