Zobrazit v plné verzi : Super 1600
Karbonyl
15.01.2003, 20:10
Co říkáte na tudle ruskou pilu? Myslím, že je to ideální vůz pro žigulového patrona Blahouta, až mu jednou doslouží jeho 2107 :D
http://www.ladamotorsport.ru/lada2001/imgs/super01.jpg
Je to Lada 112 Super 1600 a prej s tím chtějí jezdit Mistrovství světa... Kdyžtak mrkněte na http://www.ladamotorsport.ru/lada2001/super1600.shtml Je tam pár dalších fotek, bohužel je ta stránka v ruštině.
*JH*
Upravil - karbonyl 15 Jan 2003 20:12:19
jo, kahle jim testoval na zacatku...
K tomu bych řekl asi to, že je to tak ošklivý, až se mi to líbí. Podle mě je to hezčí než tragické MG.
Prý by měli startovat na Barumce tak jsem zvědavej
quote:
K tomu bych řekl asi to, že je to tak ošklivý, až se mi to líbí. Podle mě je to hezčí než tragické MG.
Hele, nenavazej se mi do tragickeho MG!!! :-))) Osobne si myslim, ze to je nejhezci Super1600! Bohuzel asi i nejhorsi :-((
rallyboy
16.01.2003, 09:38
Že by se nám vrátili "báječní rušští jezdci na báječných ruských létajících strojích"?!Tak to by byla bomba. Ale jen tak dál. Čím víc konkurence, tím líp. Jen houšť ať je stále na co se dívat.
Milan PB
16.01.2003, 11:57
Nový ruský saně.
quote:
quote:
Hele, nenavazej se mi do tragickeho MG!!! :-))) Osobne si myslim, ze to je nejhezci Super1600! Bohuzel asi i nejhorsi :-((
Opticky je MG bezchybný. Tenhle žigul ( slovy klasika - Izer ) je " opět vybaven typickou pontonovitou karoserií, nepodléhající módním vlivům ". V sérii je to děs, tady o trochu menší.
mm
quote:
Prý by měli startovat na Barumce tak jsem zvědavej
http://www.rallyfan.cz/clanek.php?id=154
MravenecZ
16.01.2003, 17:17
Jelikož mám k Ladám jistý vztah, něco málo informací jsem si o tomto voze sháněl. Podle mě nemá reálnou šanci uspět v JWRC. Jinak jsem někde stáhnul docela povedené a dlouhé video z testování a závodění této a podobných Lad. Nemám ale stránku, odkud by bylo možné to stáhnou, kdo by měl zájem, rád to pošlu na mail.
PS: Blahoutovi by se určitě líbila ale (cituji M. Blahouta) "Fanoušči by brečeli, že nemaj žigula"...
...jo zadek je zadek (samozřejmě mám na mysli pohon :D
MravenecZ
Karbonyl
16.01.2003, 20:37
Eště musím přidat dvě kárky, protože se mi fakt děsně líbí
1) Ford Fiesta Super1600 Concept. Zatím jen studie, homologace by ale měla být (asi) v červnu 2003.
http://kom.volnamista.cz/fiesta1.jpg
http://kom.volnamista.cz/fiesta2.jpg
2) VW Polo Super1600. Poprve startovalo na loňském Deutschlandu, ale jenom v rámci testování.
http://kom.volnamista.cz/polo.jpg
*JH*
Karbonyl
03.03.2003, 20:42
Podle nejnovějších informací by se Ingot druhé generace (nebo taky Žigolo, anóbrž Lada 112 Super1600) měl objevit v německém mistrovství rally, a to s podporou importéra v týmu Anders Motorsport.
*JH*
quote:
Opticky je MG bezchybný. Tenhle žigul ( slovy klasika - Izer ) je " opět vybaven typickou pontonovitou karoserií, nepodléhající módním vlivům ". V sérii je to děs, tady o trochu menší.
mm
Naprosty souhlas pripomina mi to stejnou situaci jako s legendarni Skodou 1203.
Tam to chrlili hlava nehlava bez ohledu na vzhled.
Nebo snad jeste chrli???
a co rikate tomuhle zihadlu
nástupci Citroenu Saxo S1600 ?
http://www.rally.sk/foto/2003/marec/c2kity.jpg
http://www.rally.sk/foto/2003/marec/c2kitx.jpg
http://www.rally.sk/foto/2003/marec/c2kit500b.jpg
vice na
http://www.rally.sk/article.php?sid=1063&mode=thread&order=0
Upravil - vdave 05 Mar 2003 10:12:29
Vypadá to moc pěkně.Ale Saxo je Saxo...To je jenom můj subjektivní názor...
quote:
Vypadá to moc pěkně.Ale Saxo je Saxo...To je jenom můj subjektivní názor...
Mě naopak připadá mhohem "akčnější" než Saxo...
Karbonyl
05.03.2003, 20:35
Je to supr kárka, navíc sériová C2 by se měla vyrábět u nás v nové továrně v Kolíně, takže můžem s velkou nadsázkou říct, že to je další "česká" raketa :D :D :D
*JH*
Super auto!
Na této adresa jsou technická data.
http://www.rallyfan.cz/clanek.php?id=294
Karbonyle v Kolíně by se měla vyrábět C1
goodspeed
06.03.2003, 19:22
jo jo C2 je peugeot 107, kolin je C1 a 007.
quote:
Karbonyle v Kolíně by se měla vyrábět C1
Karbonyl
06.03.2003, 20:16
Tož soráč, stane se :(
*JH*
Karbonyl
07.03.2003, 19:25
Peugeot 007... ...to zní jako by to byla Bondova nová kára (jako místo Astona :D )
*JH*
Upravil - karbonyl 07 Mar 2003 19:26:10
Karbonyl
08.03.2003, 14:42
Z této fotky se zdá, že se s Loebovou bloudící strategií u Citroenu počítá už i v Junior WRC :D :D :D
http://kom.volnamista.cz/c2.jpg
*JH*
Na koh byste vsadili na Šumavě ve třídě A6 a S1600?
Můj tip.
A6 1.Vančík
2.Peták
3.Kalný
S1600 1.Kalný
Nikdo další tam bejt nemůže protože nikdo kromě Kalnýho S1600tku nemá.
MravenecZ
08.03.2003, 18:04
Ještě jsi zapoměl na Milana Blahouta...
Karbonyl
08.03.2003, 18:31
quote:
Ještě jsi zapoměl na Milana Blahouta...
Nemyslels to tak, že má jako Super1600 8D
*JH*
Samozrejme ze jsem na nej nezapomel.Kdo by mohl.Jasne ze jsem nemyslel ze ma S1600,ale nikdo jinej krome Jardy Kalnyho S1600 nema.Všichni včetně Josky Petáka jedou automobily specifikace KIT CAR a ne S1600.Ale na Láďu Žigula se fakt těšim.Radost pohledět
goodspeed
31.03.2003, 09:01
jak je to u nas s "antihrabem" pro dvoukolky? zalezi na homologaci auta nebo je na to obecny predpis platny pro vsechny?
Ten antihrab, jestli tim teda myslíš systém regulace prokluzu kol jak měl např.:Citrpen Xsara KLit Car je už zakázaný.Podle přílohy J jej nesmí používat, proto jsou teď Kity pomalý (proti WRC).Proč si myslíš že Bugalski dvakrát vyhrál?Protože nestál v každý kose a nehrabal a taky to byl a je pan jezdec.
goodspeed
31.03.2003, 12:33
o bugalskem neni pochyb.
myslel jsem si, ze jsou zakazany. (protoze tusim, ze stolfa to pripravoval a nakonec z toho seslo.)
asi to bude stejne u nas jako ve svete, vid?
Všude na světě(kromě ameriky, tam je všechno jinak) je to zakázané, protože všude na světě je jenom jedna příloha J podle který musí auto taky vypadat.
goodspeed
31.03.2003, 16:02
ok, diky
quote:
...všude na světě je jenom jedna příloha J...
Zajímalo by mě,kdy se objeví více S1600 v českém mistráku.Snad to není o tolik dražší než spičkové Nko.A vzledem k tomu,že ruší F2,tak by mohli vypsat pohár S1600...No uvidíme
Provoz Super 1600 na špičkové úrovni je skoro stejně drahej ajk provoz např.:Corolly WRC.Není to dražší než Enko.Cena špičkového EVI VI se pohybuje v rozmezí od 2 do 4 miliónů korun, ale na to auto se na rozdíl od S1600 nemusí prakticky celej rok šáhnout, přece jenom je to Enko.
Je pravda že S1600 je áčko a to je náročnejšie ako sériové enko
goodspeed
08.04.2003, 16:06
...jestli se potvrdi, co jsem slysel, tak i ta jedina super 1600 zmizi z nasich rallyovych trati. :o(((
goodspeed
09.04.2003, 21:50
je to tu. jedina super 1600 mizi ze soutezi! jarda kalny konci s rally. prechazi zpet do rallycrossu.
quote:
...jestli se potvrdi, co jsem slysel, tak i ta jedina super 1600 zmizi z nasich rallyovych trati. :o(((
Kdo bude mít jeho auto?Moc bych si přál aby s tím jel Sibera a v lepším případě Štolfa
goodspeed
10.04.2003, 09:23
nikdo. ted se prestavuje na rallycross. jina prevodovka, napravy, casti karoserie a tak...
sibera by jel jedine wrce a stolfa nema $$$
quote:
Kdo bude mít jeho auto? Moc bych si přál aby s tím jel Sibera a v lepším případě Štolfa
Takže.Cena S1600 je maximálně 100,000 euro
WRC 6,000,000 (Vojtěch) 10,000,000 (Hrdinka) 25,000,000 (Pech)
sk.NMtsu EVO VII od 2 do 4 mil. (podle použití převodovky, tlumičů, atd. např.:tlumiče Extremtech stojí 10,000 euro, Proflex 5,00 euro.
Půjčení WRC-kolem 1,300 Kč za 1Km(Corolla od JM)
Půjčení S1600-kolem 1,000 Kč za 1 Km(Saxo od PH Sport)
Provoz ŠPIČKOVÉ S1600 na jednu soutěž MS je někde kolem 800,000 Kč na den.
WRC-1,500,000 Kč na den (Kresta, rok 2001, tzn.MČR)
Proflex samozřejmě 5000 euro a ne 5 euro
goodspeed
13.04.2003, 20:25
ha ha, to je ofic cena pro svet, za auto bez vybaveni, schvalne se poptej kolik co stoji ... 120-180...
quote:
Dík za tu zháněčku, Častulíku. Hlavně mě zajímal ten nájem na kilák. Pořizovací ceny jsou celkem jasný, i ta připomínka goodspeeda. O tom už jsme mluvili, že tu úřední cenu musí nějak dohonit. Takže se dá říct, že je nájem v rozdílu u aut, o kterých jsme se bavili, asi 1,3 x. Tak nějak jsem si to představoval.
quote:
WRC 6,000,000 (Vojtěch) 10,000,000 (Hrdinka) 25,000,000 (Pech)
sk.NMtsu EVO VII od 2 do 4 mil. (podle použití převodovky, tlumičů, atd. např.:tlumiče Extremtech stojí 10,000 euro, Proflex 5,00 euro.
Půjčení WRC-kolem 1,300 Kč za 1Km(Corolla od JM)
Půjčení S1600-kolem 1,000 Kč za 1 Km(Saxo od PH Sport)
Provoz ŠPIČKOVÉ S1600 na jednu soutěž MS je někde kolem 800,000 Kč na den.
WRC-1,500,000 Kč na den (Kresta, rok 2001, tzn.MČR)
Kdes na tom byl? To Vojtěch za 6mil koupil( to dost těžko, když to kupovali, tak nejlevnější Corroly byly okolo 9mil. ), nebo to teď za 6mil prodává? Za 10mil. Hrdinka mohl koupit akorát to svoje první ´98 Subaru, navíc nevěřím že by ses někde dopídil po skutečný pořizovací hodnotě. Cena Pechova auta je podle mne jediná reálná. Nevím kdo ti řekl že 1km od JM stojí 1300,-. To by bylo za mistrák 1300 x 180 = 234.000,-.Což je blbost jak zvon. Realita je okolo 2.mil. K.I.T. měl v ceníku za enko EVO6 1.000,- /km + fixní náklady na přípravu, tuším 30.000,-. Což by byl dost nepoměr k tvým údajům. Někde jsi psal, že na enko se za rok skoro nešáhne ( ta blbost mi taky utkvěla v paměti - pokud to nebylo od tebe tak se omlouvám! )
Pokud se dá odjet ( podle tebe ano ) mistrák s Corrolou od JM za 250.000,- tak na rok pojedem spolu!
mm
To lenka: Nechci odporovat nemam v tomhle vubec prehled. Ale prece jen pronajem wrc na jednu soutez 2 mil.? Neni to trochu prehnany? To by si clovek,jenz by chtel s pronajatym autem odjet cely mistrak, mohl poridit zrovna svoje vlatni wrco. Ale jak rikam nevidim do toho, jen se mi to zda divny.
quote:
To lenka: Nechci odporovat nemam v tomhle vubec prehled. Ale prece jen pronajem wrc na jednu soutez 2 mil.? Neni to trochu prehnany? To by si clovek,jenz by chtel s pronajatym autem odjet cely mistrak, mohl poridit zrovna svoje vlatni wrco. Ale jak rikam nevidim do toho, jen se mi to zda divny.
Za klientskou Corrolu míň, za Focuse víc... V ceně pojistka, byť se značnou spoluúčastí. Prostě je to tak. Těch Častulíkovejch 1300,-/km možná tak x 10, pak už je za to pěkný auto. Všechny agregáty a díly mají omezenou životnost a stojí hovadný peníze, a pak je z toho toto.
mm
Marty S- je jiste, ze za cenu pronajmu se da koupit i nejake "sve " auto. Pocitej ale jeste k tomu naklady na servis, nahradni dily, mechaniky, transport, palivo, pneu atd atd. A to je pak jeste jednou tolik, co stoji to auto.
V cene pronajmu je rada veci jiz zapocitana, nekdy i ta pojistka...
ale zkutecne naklady vi myslim jen malo lidi, jiste to ale nikdo nenapise na tyto stranky.
Ta poslední věta je pravdivá. Ačkoliv některé informace mám poměrně přesné, jsou určité dohody, které plním...
quote:
Marty S- je jiste, ze za cenu pronajmu se da koupit i nejake "sve " auto. Pocitej ale jeste k tomu naklady na servis, nahradni dily, mechaniky, transport, palivo, pneu atd atd. A to je pak jeste jednou tolik, co stoji to auto.
V cene pronajmu je rada veci jiz zapocitana, nekdy i ta pojistka...
ale zkutecne naklady vi myslim jen malo lidi, jiste to ale nikdo nenapise na tyto stranky.
Samozřejmě přesná čísla nikde nejsou. Ale 1300,-/km je skoro o jednu nulu jinde.
mm
Těch 1300 Kč/Km je jenom pronájem čistě auta+ gumy, benzín (Elf turbo plus 102okt stojí 185 Kč/L!!!) a jak už bylo řečeno životnost všech agregátů.Pech sen. řekl pro Svět motorů že sezona s Corollou stála 8 - 10 mil.Kč.Takže něco pod milión a ne dva milióny LENKO.
quote:
Těch 1300 Kč/Km je jenom pronájem čistě auta+ gumy, benzín (Elf turbo plus 102okt stojí 185 Kč/L!!!) a jak už bylo řečeno životnost všech agregátů.Pech sen. řekl pro Svět motorů že sezona s Corollou stála 8 - 10 mil.Kč.Takže něco pod milión a ne dva milióny LENKO.
Akorát že to bylo předloni 10mil. si vyděl 7, a byla to nejstarší verze Corroly, takže dnes jsi na dnešních 12.mil za Lexus za sezonu MR. Na Fokus ještě přidej, a pak mi povídej o 1200,-/km.
mm
kdyz JM zacinali tak se mi zda ze cena za corollu (klient) byla asi 250-300DM/km. mozna to byla jeste celica GT-4, ale ta cena byla najak takto
Ja jsem kdysi videl inzerat (bud na autosportu nebo rallyejournalu) a tam Jirovec nabizel k pronajmu tu svoji Octu za 250 Dem za ostry km.
Milan PB
14.04.2003, 19:50
ROMAN KRESTA MI ŘÍKAL ŽE S TOVÁRNÍ OCTAVII EVO 2 VYJDE NA 360DM/KM.INFO NA POSLEDNÍ RALLY PŘÍBRAM CO STARTOVAL.
Karbonyl
14.04.2003, 20:30
K Častulíkově číslu deseti milionů za Hrdinkovo bejby musím říct, že se mi to taky moc nezdá. Ale taky nemůžu souhlasit s lenkou, že se údaje o částkách liší o řády - zas tak hvězdné sumy to nejsou. Ty čísla, co u WRC uvádí Častulík, jsou podle mě malá, ale desetinásobek? Samozřejmě zaleží na tom, CO si pronajímám, pokud se ale bavíme třeba o corollách, tak je to nereálné. Ad Franus - Přesně stejnou sumu (250 - 300 DM) za kilák jsem slyšel přímo od zdroje a bylo to v roce 99, šlo už o corollu.
Ale pokud se vrátíme k prapočátkům celé této diskuze, která začala u Martina Prokopa, tak tvrdím, že provoz S1600 je mnohem dražší než N4 a tečka.
*JH*
V podstatě poslední 4 příspěvky jsou reálné, protože se všechno může lišit co v té částce je. Často je uváděna cena za 1km RZ, pak u někoho naskočí náklady na přípravu, dopravu noclehy atd. Hlavně u těch částek které jsem uváděl je poměrně drahá pojistka, která zas třeba jinde není obsažena. Opravdu Lexus se vším všudy ( i s pojistkou ) na sezonu MR ( 7 rally ) je, nebo alespoň byl pod 12.mil. Konkrétní čísla, konkrétní auto, konkrétní ( nejmenovaný ) jezdec.
Jinak souhlasím že provoz S1600 je mnohem nákladnější než "N". Svýho času v čas. RAlly byl zajímavý rozhovor s Blomqvistem, který taky sdílí názor že S1600 není to pravý, a že větší rozšíření enek by bylo větším přínosem pro jezdeckej rozvoj.
mm
Podle vyjádření některých správně fundovaných lidí má nejlepší poměr "cena/výkon" skupina "N4". S ohledem na provozní + pořizovací náklady a také na vyrovnanost v této třídě nejen u nás, ale i ve světě. Stejně tak jako "nejhorší" většina uvádí S1600 (z těch "špičkových" skupin).
quote:
V podstatě poslední 4 příspěvky jsou reálné, protože se všechno může lišit co v té částce je. Často je uváděna cena za 1km RZ, pak u někoho naskočí náklady na přípravu, dopravu noclehy atd. Hlavně u těch částek které jsem uváděl je poměrně drahá pojistka, která zas třeba jinde není obsažena. Opravdu Lexus se vším všudy ( i s pojistkou ) na sezonu MR ( 7 rally ) je, nebo alespoň byl pod 12.mil. Konkrétní čísla, konkrétní auto, konkrétní ( nejmenovaný ) jezdec.
Jinak souhlasím že provoz S1600 je mnohem nákladnější než "N". Svýho času v čas. RAlly byl zajímavý rozhovor s Blomqvistem, který taky sdílí názor že S1600 není to pravý, a že větší rozšíření enek by bylo větším přínosem pro jezdeckej rozvoj.
mm
quote:
mm
Ale zkus jít na takovou rally,kde pojedou jenom N4.Velká spousta mitsáku, které ve vracáku couvají a sem tam nějaké Subaru.No to by se mi vůbec nelíbilo.To raději at jezdí jen nějaké A5 a N1...
quote:
quote:
mm
Ale zkus jít na takovou rally,kde pojedou jenom N4.Velká spousta mitsáku, které ve vracáku couvají a sem tam nějaké Subaru.No to by se mi vůbec nelíbilo.To raději at jezdí jen nějaké A5 a N1...
timto zpusobem jezdi N4 snad jen u nas
Drahy "Hand", potvrdils to, ceho si vsimam delsi dobu a co se obava na techto strankach nahlas vyslovit-v Cechach skupina N4 je takrka ostudna, jezdci neumi a neumi! Kdyz se podivasna jizdu napr. Gassnera, uvidis, jak se da s Mitsubischi jet na urovni narodniho mistrovstvi.
V cEchach si opravdu divaci musi myslet, ze Mitsubischi nezataci...
V roce 2001 (tusim) na San Remo se jela nejen WRC, ale i 1600(tusim, nebyla to jeste junior) a skupina N. Byly to nadherne zavody, spousty amateru, kteri se srovnatelnou technikou se honili a my videli prujezdy snad 200 aut v kazde RZ.
Cili, i skupina N muze zatacet vracaky, je to vse jen rukama.....
Drahy "Hand", potvrdils to, ceho si vsimam delsi dobu a co se obava na techto strankach nahlas vyslovit-v Cechach skupina N4 je takrka ostudna, jezdci neumi a neumi! Kdyz se podivasna jizdu napr. Gassnera, uvidis, jak se da s Mitsubischi jet na urovni narodniho mistrovstvi.
V cEchach si opravdu divaci musi myslet, ze Mitsubischi nezataci...
V roce 2001 (tusim) na San Remo se jela nejen WRC, ale i 1600(tusim, nebyla to jeste junior) a skupina N. Byly to nadherne zavody, spousty amateru, kteri se srovnatelnou technikou se honili a my videli prujezdy snad 200 aut v kazde RZ.
Cili, i skupina N muze zatacet vracaky, je to vse jen rukama.....
Je to možné, že jezdí N4 jen u nás takovým způsobem.Ale změní se to někdy? Každý kdo začíná jezdit s takovými auty se podívá na Jandíka a Arazima a zjistí, že tenhle styl je nejlepší.Chtělo by to kdyby přijel nějaký zahr.jezdec a porazil je nějakým rozevlátým stylem.Pak by to přeba někteří začali zkoušet taky.Jediný jezdec u nám,který se nebojí zatáhnout za ručku je asi Semerád.Jiného ze špice bohužel neznám...
quote:
Vlček
To je pravda, ale proč Jandík a Arazimem jsou furt nejrychlejší?
mm
Technický dotaz pro znalce: Jak píše Hand s tím taháním ručky u N. U wrc je to tak, že při potáhnutí ručky se rozpojuje mezinápravový diferák, aby se to v pohodě dalo utrhnout. Děje se něco podobného u N-ek?
U Mišáka EVO VII je již také elektronicky řízený mezinápravový diferenciál, takže funguje obdobně jako u vozů WRC. U Imprezy VRX za ručku zatáhnout je také možné, Ášín to svého času vždy ochotně dokazoval :-)
Kup si posledního SPEEDa, tam pojednávají o diferenciálech, nová generace Imprezy bude nadupaná elektronikou jako WRC, takže si již (prý) každý bude moci vyzkoušet jízdu power slidem.
quote:
U Mišáka EVO VII je již také elektronicky řízený mezinápravový diferenciál, takže funguje obdobně jako u vozů WRC. U Imprezy VRX za ručku zatáhnout je také možné, Ášín to svého času vždy ochotně dokazoval :-)
Kup si posledního SPEEDa, tam pojednávají o diferenciálech, nová generace Imprezy bude nadupaná elektronikou jako WRC, takže si již (prý) každý bude moci vyzkoušet jízdu power slidem.
No na tu jízdu power slidem u N4 jsme teda zvědav...
A co takhle Rammon Ferreyros (aso ti mam blbě napsaný, sorry Rammone), ten jel na Šumavě 2002 velmi rozevlátým a ve druhé etapě jezdil druhé časy za Pechem, nebýtř problémů v první etapě, věřim tomu že by je ty Arazimovce a Jandíkovce roznes na kopytechPřece jenom je to pan pilot, kterej dokáže vyhrát i v MS sk.N
To Castulik: nechod pro takoveho pilota az do MS. Je jich dost, v zahranicnich narodnich sampionatech...
Třeba Gianlugi Galli (Lancer evoVII) nebo Alex Fiorio (Impreza STi 03) v Itálii. To je něco naprosto "neenkového"...
Milan PB
16.04.2003, 22:09
CHLAPI KUPTE NEBO PUJČTE SI KAZETU RALLY ŠUMAVA 2003 OD JNK A TA VÁS PŘESVĚDČÍ O TOM JAK SE JELO V MLÁZOVECH NA VRACÁKU S N4kama. ŘEKL BYCH PARÁDA.(JAKO LONI TÓŠA V SOSNOVÝ)
quote:
CHLAPI KUPTE NEBO PUJČTE SI KAZETU RALLY ŠUMAVA 2003 OD JNK A TA VÁS PŘESVĚDČÍ O TOM JAK SE JELO V MLÁZOVECH NA VRACÁKU S N4kama. ŘEKL BYCH PARÁDA.(JAKO LONI TÓŠA V SOSNOVÝ)
V jedničkovým vracáku zatáhnout za ručku není žádný hrdinství!
mm
S promunutím, ale Arazim to neumí (sám to řekl v televizi) a chtěl bych vidět tebe nebo sebe Lenmko jak bysme si to tam v tom vracáku dali.Já myslim že bysme tam na tu ručku ani nezatočili
v zime sem blbnul na zasnezenym parkovisti s ruckou,ublne super.na asfaltu je to chovani asi dost odlisny a kdyz sem videl,jak se v mlazovech vetsina trefila a pres rucku otocili auto presne tak,jak melo bejt,tak to sem jen ziral a obdivoval je.
santa
Upravil - santa 18 Apr 2003 11:56:42
Já myslím, že je to o cviku, zkoušel jsem to taky, po dvou víkendech si dovoluju tvrdit, že už člověk může předvídat, co se stane. Ale to bylo minulý rok, dneska už to v ruce zase nemám. A když Malina najezdí stovky testovacích km, tak je to pro něj samozřejmost stejně jako pro nás zatáčku projet normálně :-)
Ručka je opravdu ten nejbanálnější úkon. Akorát, že se někdy stane, že se víc ztratí než získá. Proto Arazim tvrdí, že ji neumí - ale má na mysli, že ji nepoužívá, stejně tak málokdy ji jel Křeček. Jsou to ještě návyky se slabými auty. Po ručce je potřeba výkon na odjezd a ten dřív chyběl. U WRC se o ručku jen brnkne, aby se zadek utrhl a hned se to tlačí plynem. Tak se vlastně rozjíždí i vítězná kolečka.
Jako mladému ogarovi mě nečinilo problém otočit se čelem vzad na suché 6 m široké asfaltové silnici, akorát se pak musel udělat v autě pořádek, protože nic nezůstalo na svém místě. Muselo se to zatáhnout v 60 km/h. (Teď už bych si to netroufnul, což zároveň dokazuje jak časem zkušenosti výkon nenahradí.)
Častulíku, mluv za sebe. A pokud nejsi slepej tak bys viděl že i Arazim to umí dobře, jen ji nepoužívá tak často jako např. Vlček
mm
Ještě jsem za celou dobu co jezdim na závody neviděl Arazima jak tahá za ručku a že na závody už jezdim hezkou řádku let.Trajbold v televizi říkal že některý enka tu ručku ani nemaj, třeba je to zrovna případ Arazima
Na to už se nedá říct nic...
quote:
Ještě jsem za celou dobu co jezdim na závody neviděl Arazima jak tahá za ručku a že na závody už jezdim hezkou řádku let.Trajbold v televizi říkal že některý enka tu ručku ani nemaj, třeba je to zrovna případ Arazima
mm
to Častulík: Ti půjčím kazetu z letošní Šumavy, chceš...vracák v Mlázovech... :o)
A jinak v dobách dobách nedávno minulých, kdy ještě jezdil za reprezentační B tým ČSSR s favoritem... radost pohledět...
R1SK3R
Bavíme se snad o čtyřkolkách se kterýma jezdil (Mitsubishi,Ford).Bylo by dobrý kdybycg tu kazetu viděl.Já jenom říkám že jsem to neviděl a zase něco slyšel v televizi.A ani na závodech do vracáků moc nelezu, spíš chodim na nějaký protahováky kde je to dost na srdce, ale na autove smyku je radost pohledět, takže se na jeden vracák za etapu jdu podívat.
...já jsem taky původně myslel, že je toto diskuse o S1600 :o) ...ale jinak máš pravdu, ta ručka u velkých eNek nebyla nikdy nic moc, maximalně tak do UPéčka... světlou výjimkou bylo snad jen Subaru a teď EVO7
R1SK3R
...jinak i Arazim to teď musí zkoušet jezdit na ručku, protože na demonstrativní couvání už nemá čas...
R1SK3R
Jestli můžu vstoupit do diskuze "ručkách", tak kdysi se to na tomhle fóru už jednou řešilo.Některé starší 4kolky (konkrétně myšáci) nebyly buď vůbec vybaveny mezinápravovým diferenciálem nebo takovým na dvě věci. To pak při zatažení za ruční brzdu přibrzdí zároveň zadní i přední nápravu (můj kamarád má podobný problém se Suzuki swift 4x4). A ta fáma, že eNka ručku nemaj vznikla tím, že jezdec (teď si nevzpomenu na jméno) kterej jezdil starýho micubiše po Arazimovi si stěžoval, že v jeho autě je RB odpojená a nefukční.Jinak se obávám, že ruční brzda je standardním technickým vybavením a auto bez ní by asi neprošlo technickou. Závěrem je fakt, že proti Arazimovi byl Křeček (v otázce stylu) rozdováděnej kaskadér.
Upravil - ppk 23 Apr 2003 07:34:39
... :o) škoda, že už nejezdí :o( a co se vlastně stalo s Křečkovským motorsportem, že nejezdí ani mladej???
R1SK3R
bla bla bla ... to je jediný, co jsem našel.
Pod novým názvem Okula-KARS týmu letos vyrazí na tratě českých soutěží Ford Escort Cosworth skupiny A, za jehož volantem byli fanoušci dlouho zvyklí vídat exmistra republiky a někdejšího továrního pilota Škody Motorsport Ladislava Křečka, či v posledních sezonách jeho syna Martina.
Nicméně na Rallye Šumava, úvodním podniku "velkého" šampionátu, nebude ve voze sedět nikdo z klanu Křečkových, ale posádka Martin Kožmín a Tomáš Drásta. "Bohužel, Martin je v poslední době příliš pracovně vytížený," vysvětloval šéf týmu Ladislav Křeček. "Pracuje ve vývojovém oddělení Škody Auto a má problémy s uvolňováním. Navíc nejsme jeho starty ve velkém mistráku schopni finančně zabezpečit. Na druhou stranu by bylo na škodu, kdyby vůz stál, když má platnou homologaci ještě na další dvě sezony, takže ho pronajmeme."
Proč právě Kožmínovi? "Martin je talentovaný jezdec a o auto jevil velký zájem. Myslím, že ze všech dostupných áčkových Escortů je ten náš jedním z nejlepších a mohl by mu celkem slušně posloužit," pokračoval Křeček starší. Šumavský start Kožmína s Drástou je víceméně potvrzen, snahou bude pokračování vzájemné spolupráce i ve zbytku sezony. "Záleží na tom, jak bude s autem na Rallye Šumava spokojený. My se myšlence celoročního pronájmu určitě nebráníme," poznamenal k tomu Ladislav Křeček.
Změna názvu týmu souvisí s odchodem dlouholetého sponzora - společnosti Koramo - jehož obchodní značku Mogul nosil Křečkův Ford několik sezon na kapotě. "Smlouva o spolupráci nebyla letos z jejich strany obnovena," konstatoval stručně Křeček starší.
Jméno slavného jezdeckého rodu se letos nebude za volantem objevovat pravidelně, ale jistá "nárazová" šance tady je. "I když bychom museli dosti improvizovat," řekl k synovu případu otec. A co jeho vlastní návrat v duchu loňské Sosnové? "Slibovat nechci nic. Nevylučuji ale, že by se něco mohlo urodit. Nějaké plány by tu byly," dodal tajuplně s tím, že hlavním cílem zůstává fungování vlastní firmy.
p.s. je to z autosportu, takže doufám, že jsem kopírováním neudělal trestnej čin.
Ale třeba mi to prominou, když už je to celý o Super 1600. Jenom jsem si vzpomněl - Pokud Trajbold říkal, že Nka nemaj ručku, mohl to taky myslet tak, že nemaj kapalinovou atp. Ona totiž není ruční brzda jako ruční brzda. Nicméně se ukazuje, že S1600 je dobrý akorát na povídání o všem možným jiným. Bodejť by ne, když u nás žádný nejezděj. To je jako diskutovat o přítulnosti ptakopysků (Ti maj alespoň menší provozní náklady).
Upravil - ppk 23 Apr 2003 19:08:16
imported_n/a
23.04.2003, 20:09
quote:
Ale třeba mi to prominou, když už je to celý o Super 1600. Jenom jsem si vzpomněl - Pokud Trajbold říkal, že Nka nemaj ručku, mohl to taky myslet tak, že nemaj kapalinovou atp. Ona totiž není ruční brzda jako ruční brzda. Nicméně se ukazuje, že S1600 je dobrý akorát na povídání o všem možným jiným. Bodejť by ne, když u nás žádný nejezděj. To je jako diskutovat o přítulnosti ptakopysků (Ti maj alespoň menší provozní náklady).
ppk, kdes byl tak dlouho ? Tvůj humor mi už tady chyběl 8D ;)
...tak to si na toho talentovaného Kožmína budu muset v Krumlově počkat... hned se jdu podívat jak se mu letos dařilo. Každopádně díky za info :o)
R1SK3R
Byl jsem v ilegalitě. PPK
FIAT PALIO S1600
http://www.jwrc.com/photos/2003/turquie/thumbs/Dcp_030.jpg
To Palio S1600 vypadá fakt slušně, ale oproti Puntu je to prej o dost horší.Prej se to auto dá srovnat tak s Vančíkovo Felicií.
quote:
To Palio S1600 vypadá fakt slušně, ale oproti Puntu je to prej o dost horší.Prej se to auto dá srovnat tak s Vančíkovo Felicií.
tak to jo, to je asi duvod ze neni tak moc videt ani o nem slyset.
Ze by to byl krok vedle??????????
Ale ne, je to významný krok vzad.
...jen jsem koukal na toho Kožmína, co jede s Křečkovým fordem, není to nejhorší... nevíte někdo kolik mu je???
R1SK3R
Nevim přesně kolik mu je, ale vzhledem k tomu, že za mladýho talenta byl Martin Kožmín považován již před 10 lety, když jezdil se sierrou, a to v tý době nejezdili zdaleka tak mladý kluci jako dneska, tak bych to tipoval že mu je tak 33-34
Nevíte někdo jestli poslal Wagner přihlášku do Krumlova.Před sezónou povídali že u nás chtěj jet Krumlov, Bohemia a Barumku.
O Paliu S1600 není slyšet hlavně z toho důvodu, že nebylo určeno pro evropské šampionáty, nýbrž pro Turecko, kde s ním startuje Volkan Isik. Motoricky by mělo být srovnatelné s Puntem, má ale trochu odlišné rozměry. Fiat se hlavně snaží tímto projektem v Turecku lépe propagovat Palio.
Jak se to srovnává?
quote:
mm
můj kamarád byl na tý rally v Turecku jak tam jel Pykalisto a Loeb.Když se vrátil tak mi říkal že to co tam předváděli s tim Paliem(myslim že s tim jel Andruci jako předjezdec) byla hrůza.Že to auto vůbec nejede proti moderním S1600 a dá se to srovnat tak s Vanovo Feliciíí
rallyboy
05.05.2003, 11:10
Včera jsem četl v posledním čísle Automobil Revue rozhovor se šéfem zastoupení dovozce Citroen ČR(bohužel jméno si nepamatuji), který prohlásil, že: "Jakmile vstoupí v platnost homologace Citroenu C2 v ČR, chceme ho nasadit v českém mistrovství". Myslím, že se máme na co těšít.
Vlašínovi by slušel!
quote:
Včera jsem četl v posledním čísle Automobil Revue rozhovor se šéfem zastoupení dovozce Citroen ČR(bohužel jméno si nepamatuji), který prohlásil, že: "Jakmile vstoupí v platnost homologace Citroenu C2 v ČR, chceme ho nasadit v českém mistrovství". Myslím, že se máme na co těšít.
mm
quote:
Vlašínovi by slušel!
To jistě ano.To co předvádí s tou Xsarou, to je úžasné.Ale možná kdyby jel s C2,tak by jel na jistotu, aby náhodou tu drahou hračku nezničil...
[/quote]
Vlašín je jeden z jezdců kteří z auta vymačkat i to co tam není.Tohle jsou lidi kterým se říká piloti.Mohlo by to vyjít i když jsou to zatím jen spekulace, ale já bych byl radši kdyby se na naše tratě vrátil třeba Jindra Štolfa nebo Jarda Starý.Hlavně aby to jelo a fungovalo.
Ty S1600 jsou drahé nářadí.Ten kdo by s tím u nás jezdil, by mohl počítat tak s umístěním v druhé-třetí desítce.Špatně se budou těmto jezdcům shánět prachy...
No ale s podporou dovozce se to asi dá realizovat, je to dobrý reklamní tah...
Ale Citoren C2 ještě není ani seriově vyráběn.To co bylo v Ženevě byl jen studie.Tak jsem to pochopil z článků.
fiesta byla taky jen koncept
Karbonyl
08.05.2003, 10:30
quote:
fiesta byla taky jen koncept
Ale letos v létě už má jezdit.
*JH*
--------------------
http://kom.volnamista.cz/maleevo.jpg
rallyboy
09.05.2003, 07:37
Citroen C2 se má objevit na trhu v civilní verzi na začátku podzimu.JL
Počítam že s C2 pojedou např. Francouzké mistrovství S1600 jako s Xsarou T4 a až pak vyrazej do světa a všem zase ukážou záda.
Nový Fiat Punto
http://imgs.idnes.cz/ak_aktual/A030525_FDV_PUNTORALLY800-1_N.JPG
Nový Fiat Punto
http://imgs.idnes.cz/ak_aktual/A030525_FDV_PUNTORALLY800-1_N.JPG
a jeste zezadu
http://imgs.idnes.cz/ak_aktual/A030525_FDV_PUNTORALLY800-2_N.JPG
rallyboy
26.05.2003, 16:24
Moc pěkný design. Vypadá to slušně.
Hlavně aby tohle Punto už nemělo takové problémy s nadváhou, to by pak mohlo být velmi dobrou konkurencí pro dnes asi nejlepší S1600 Renaulty. A navíc by jej snad měl testovat Paolo Andreucci, král S1600 v Itálii...
Tak to Punto je Fakt nářez.Ještě jedna novinka, možná už jste to někde viděli nebo o tom alespoň slyšeli, jedná se o zbrusu nový Nissan Micra S1600.byl vyfocen mam dojem v časopise svět motorů.
Nekolik novinek z Junior 1600:
1,K 1.3.2003 Opel homologoval nekolik zmen na Corse: zmeny v sani a vyfuku mely pronest cca 10 koni a vykon se zvysil na 224 koni.
2,Od 1.1.2004 Citroen homologuje C2, Ford Fiestu a Fiat nove Punto.Suzuki horecne pracuje na nastupci stavajiciho vozu, nevylucuje se jako zaklad Swift.
3,To nejdulezitejsi na zaver: protoze prodejni uspechy Polo Junior 1600 se drzi zatim ve skromnych mezich(mimo 2 vozu pro MS se podarilo zatim prodat pouze 1 vuz na Kanarske ostrovy a jeden vuz do Belgie) stale pry neutuchaji spekulace o predani celeho projektu do Mlade Boleslavi a jeho pokracovani v karoserii Fabia Junior 1600 ccm....
Co vy nato?
goodspeed
01.06.2003, 21:57
quote:
...a vykon se zvysil na 224 koni
kdysi mi jeden zavodnik, co jezdil s kitem rekl, ze vse co je nad 200 ps u kita je k nicemu, ze to nikdo nedokaze prenest na kola a ze to jenom hrabe.
jinak se urcite tesim na vsechny nove kity a super 1600, skoda, ze u nas zadna neni.
kdyby se to delalo (fabia) v MB, bylo by to prima... kity skodovce sly dobre.
Bylo by to super, ale VW by muselo do Motorsportu pořádně přisypat. Škodováci by to určitě zvládli, ale těžko beze změn v organizaci týmu.
to Jiri: ...hmmm a netaháš ty nás náhodou za fusekli??? :o)
quote:
1,K 1.3.2003 Opel homologoval nekolik zmen na Corse: zmeny v sani a vyfuku mely pronest cca 10 koni a vykon se zvysil na 224 koni.
2,Od 1.1.2004 Citroen homologuje C2, Ford Fiestu a Fiat nove Punto.Suzuki horecne pracuje na nastupci stavajiciho vozu, nevylucuje se jako zaklad Swift.
3,To nejdulezitejsi na zaver: protoze prodejni uspechy Polo Junior 1600 se drzi zatim ve skromnych mezich(mimo 2 vozu pro MS se podarilo zatim prodat pouze 1 vuz na Kanarske ostrovy a jeden vuz do Belgie) stale pry neutuchaji spekulace o predani celeho projektu do Mlade Boleslavi a jeho pokracovani v karoserii Fabia Junior 1600 ccm....
Co vy nato?
R1SK3R
quote:
to Jiri: ...hmmm a netaháš ty nás náhodou za fusekli??? :o)
quote:
Co vy nato?
R1SK3R
Netaham!
Zdroj-svycarsky MOROR SPORT ACTUEL, posledni vydani ( z minuleho utery..)
Pokud si vzpomínám, tak sám Janeba se o S1600 vyjadřoval jako o slepé cestě, takže to s Fábií v této verzi moc optimisticky nevidím, ale možné je všechno. Autíčka to jsou ale moc pěkná.
Bylo by to logicke, protoze drzet u VW nejake rally oddeleni kvuli prodanym 4 autum..
auta jsou hotova, jen je vyrabet a prodavat. Mozna by Skoda prisla i levneji...
Určitě by to u nás osvěžilo vozový park dvoukolek. Rád bych v tom viděl Vančíka jako polotovárního (nebo továrního?) pilota.
...já bych se tím vůbec nezdržoval, jen bych Feldu přeskládal do kastle Fabie a šoupnul tam ten VW motor z toho jejich Pola a bylo by... Felda má stejně i po těch x-letech konkurenceschopný jízdní vlastnosti a všechny podvozkový prvky jsou maximálně spolehlivý, jen ten motor už nestačí... myslím, že by to bylo i 1. S1600 do 100.tis USD!!!... :o)
R1SK3R
No a kolik lidí myslíš, že by s tím v Čechách vyjelo. Za ty peníze je EVO7 se vším všudy.
quote:
...já bych se tím vůbec nezdržoval, jen bych Feldu přeskládal do kastle Fabie a šoupnul tam ten VW motor z toho jejich Pola a bylo by... Felda má stejně i po těch x-letech konkurenceschopný jízdní vlastnosti a všechny podvozkový prvky jsou maximálně spolehlivý, jen ten motor už nestačí... myslím, že by to bylo i 1. S1600 do 100.tis USD!!!... :o)
R1SK3R
mm
quote:
No a kolik lidí myslíš, že by s tím v Čechách vyjelo. Za ty peníze je EVO7 se vším všudy.
Slušná áčková dvoukolka (tedy i S1600) je auto na závodění, E6-E7 rozmar pro bohaté turisty... alespoň u nás to tak mnohdy vypadá B)
quote:
quote:
Slušná áčková dvoukolka (tedy i S1600) je auto na závodění, E6-E7 rozmar pro bohaté turisty... alespoň u nás to tak mnohdy vypadá B)
Mistrák jede O ks S1600, 4-5 EVO7 a hromada EVO5/6. Takže to je vlastně asi takovej turistickej mistrák....
mm
To lenka: neber mě doslova ... máš totiž pravdu, že kdo má (jenom) ty prachy, půjde spíš do myšáka. Chtěl jsem naznačit, že kdo si místo toho pořídí S1600, tak kromě peněz bude dost možná i umět... a na rozdíl od průměrného Nkaře si třeba zaslouží samostatné téma na fóru ;)
Mistrák jede O ks S1600, 4-5 EVO7 a hromada EVO5/6. Takže to je vlastně asi takovej turistickej mistrák....
[/quote]Svatá pravda, vždycky čekám, až přejedou a začne se zase závodit.
mm
[/quote]
quote:
R1SK3R
Fabia ma technicky neporovnatelne bliz k Polu, nez k Felicii! Proto o tom Ti Nemci uvazuji....Nevim, co bys chtel delat s technikou z Felicie v MS....
...to nám všem doufám předvede Vančík na Barumce, doufám,že sem alespoň 3 S-1600 dorazí... :o)
R1SK3R
...no nevím, jestli to sem Němci svěří, když vidí Fabia Cup... :o(
(vím, že ho nedělá továrna, ale nějakcí soukromníci "Auto Power" nebo něco takového, doufám, že jsem zde nepoužil přesný název jiné firmy, kterou tímto nechci poškodit, díky za pochopení)... :o)
R1SK3R
quote:
quote:
R1SK3R
Fabia ma technicky neporovnatelne bliz k Polu, nez k Felicii! Proto o tom Ti Nemci uvazuji....Nevim, co bys chtel delat s technikou z Felicie v MS....
nevim to jiste ale zda se mi ze S1600 nejsou cistokrevne Acka. Jestli to tak neni tak me opravte.
Taky si myslím,že těch N4 je až příliž.Nejhorší je to vždyt druhý den dvoudenních rally,odjedou WRC a pak spousta Lancerů.Až za hodně dlouho začnou opět jezdit závodníci na F2...Třeba se jednou i u nás dočkáme kategorie S1600, ale je to hlavně otázka peněz.
Asi se FIA vydala špatným směrem při vypsání kategorie S1600.Možná,že kdyby to byly Nková auta,bylo by to o něčem jiném.Tedk ajsem četl na autosportu,že JWRC má stále víc problému s neustálým nárustem nákladů,FIA asi bude omezovat nějaké ačkové díly a vozy se budou časem přibližovat Nkám...Podle mě je to správný krok,N jsou mnohem levnější a určitě i spolehlivější...No uvidíme
quote:
Asi se FIA vydala špatným směrem při vypsání kategorie S1600.Možná,že kdyby to byly Nková auta,bylo by to o něčem jiném.Tedk ajsem četl na autosportu,že JWRC má stále víc problému s neustálým nárustem nákladů,FIA asi bude omezovat nějaké ačkové díly a vozy se budou časem přibližovat Nkám...Podle mě je to správný krok,N jsou mnohem levnější a určitě i spolehlivější...No uvidíme
+ 2000 ccm
mm
taky si myslim že by to bylo lepší.Je to moc nákladné, takže začínající jezdci nemají mnoho šancí se prosadit.
Upravil - Častulik 12 Jun 2003 12:23:35
Jaké myslíte že je S 1600 nejhezčí???
Mě se nejvíc líbi Punzo a Polo nejmíň zase Suzuki...
No tak mě se zase líbí Renault Clio S1600 s kterým jezdí Simon Jean Joseph a Brice Tirabasi
Tak mě napadá,co se stalo s tim Cliem co s nim jel v Monte Carlu Wagner????
Je zpátky ve firmě Soution F.Wagnerovy asi došli po Monte peníze.
Jarda-rs
17.06.2003, 11:22
absolutně nechápu FIA proč zrušila kategorii F2/(A7)to byly takový levnější WRC a na suchém asfaltu jim plně stačily. S 1600 a kity A6 sou sice hezký motorový pily a na první desítku nemaj.
www.mujweb.cz/www/jarda-rs
obdivuju všechny jezdce kteří dikážou se super 1600 dojet v první desítce a před enkama.Takovej Guy Willks kterej jede s Pumou S1600, tak v anglii dokonce vedl absolutně a to se to jelo ještě ke všemu na šotolině.líbí se mi mladej Cols v Belgii a Carsten Mohe v Německu.
quote:
absolutně nechápu FIA proč zrušila kategorii F2/(A7)to byly takový levnější WRC a na suchém asfaltu jim plně stačily. S 1600 a kity A6 sou sice hezký motorový pily a na první desítku nemaj.
poruchovost+cena+xsary pojely wrca :-)?
quote:
quote:
tedka už by asi Xsary WRC neporazili.F2 zakazaji kontrolu prokluzu,tak je to tedka složitější a navíc ještě zvýšili hmotnost vozů.A ta cena asi není o nic menší než S1600, poruchovost? ale přece ani A6 nejsou o moc spolehlivější...
Tak snad se znovu vráti tahle kategorie do MS...
quote:
quote:
quote:
tedka už by asi Xsary WRC neporazili.F2 zakazaji kontrolu prokluzu,tak je to tedka složitější a navíc ještě zvýšili hmotnost vozů.A ta cena asi není o nic menší než S1600, poruchovost? ale přece ani A6 nejsou o moc spolehlivější...
Tak snad se znovu vráti tahle kategorie do MS...
hmotnost a restriktory jim dali az potom, co vyhrali dve souteze MS
Šak jasně, tak tedk auž by neměl být problém je znovu zařadit do MS...
sven haaf (nemecy mistr s1600) pojede na rallye deutschland jako predjezdec s Ladou 2112 Kitcar! (pisemne potvrzeno)
jinak se mluvi jeste o dvou moznic startech v nemeckym mistrovstvi...
http://www.rallye-magazin.de/__IMAGE_DIR__/__CONTENT__/news_0000002366_350.jpg
http://www.rallye-magazin.de/__IMAGE_DIR__/__CONTENT__/news_0000003164_150_table_0000000055.jpg
www.rallye-magazin.de
to hand:Ale kdo by vyvíjel nový modely?zase by se automobilky snažili aby byli rychlejší než WRC, alespoň na tom asfaltu a skončilo by to pravděpodobně stejně.
To pepa:Docela nářez.Už se na Německo moc těšim, skusim něco nafotit pak to poslat lidem s eWRC.cz
Už by k nám mohl někdo přivést nějaký pořádný S1600, který fakt funguje, ne jako to Pepíkovo.
peták nemá s1600 jediný takový auto má kalný
Chceš říct měl Kalný.Teď to přece ničí na rallycrosu.Sice vyhrává, ale podle toho co jsem vypozoroval v přímém přenosu z ME v Římově tak v jeho třídě moc velká konkurence tam nepanuje.Ani se nedivím, že šel vyhrávat do rallycrosu když v rally dostával obklady od Felicií KC.
Sorry já zapoměl že má specifikaci Kit Car a ne S1600, ale ani Jardovi Kalnýmu to auto nefungovalo jak by mělo.Stáhni si videa s Francouzkejch stránek a hned budeš vdět o čem mluvim.Tam teprve poznáš jak se má jezdit se S1600 a jak má S1600 správně fungovat.
Doladit by mělo jít všechno, nebyla tady chyba spíš v obsluze?
quote:
Sorry já zapoměl že má specifikaci Kit Car a ne S1600, ale ani Jardovi Kalnýmu to auto nefungovalo jak by mělo.Stáhni si videa s Francouzkejch stránek a hned budeš vdět o čem mluvim.Tam teprve poznáš jak se má jezdit se S1600 a jak má S1600 správně fungovat.
mm
Sven Haaf pojede na Rally Deutschland na Lade 112 jako predjezdec. Nebude to Super 1600 trida, auto je do teto prilis dlouhe.
Je ve skupine A, pripravuje ho nemecka firma M-TEC. Auto ma spojku Sachs, podvozek Proflex,prevodovku Renault Clio...
Není to s motorem Opel Astra kit car?
quote:
Není to s motorem Opel Astra kit car?
Kdyz tak Corsa?! To ale nevim, akcionarem Togliati je ale General Motors (opel)
goodspeed
06.07.2003, 21:51
...nechtel jsem, ale musim reagovat.
nejde srovnavat vykon feldy kc a super 1600. jedine co to ma spolecneho je motor 1,6, nahon na predek, ridic, navigator a ram.
to auto je uplne jine!
nejvetsi rozdil je v motoru a hlavne v podvozku.
kit je zde vice zavodka, super 1600 je uskrcena kara svazana mnoha predpisy.
skoda ze tu nebylo ve stejnou dobu zadne jine auto ze super 1600. rikalo se tu neco o saxu, cliu a dokonce i puntu super 1600, pak by se videlo. auto jardy kalneho bylo presne podle predpisu super 1600. p206, co ma j.petak je dabelsky stroj, ale kitovy.
dalsi vec je, ze peugeot neni uplne idealnim strojem v s1600. vsechny aktivity (+penize)dal peugeot na peojekt wrc a na 16ky nebyl cas a ani lidi. dalsi vec je ze ta auta jsou stavena na kvalitni asfalt. to co se jede ve francii, italii, spanelsku. to co je u nas je pro tohle auto utrpenim.
jestli jede ted j. kalny v rallycrossu bez souperu...nevim, jak se na to kdo diva... prenos byl ze sedlcan a ne z rimova (neva), ale nerekl bych. je to nova kategorie a pristi rok bude jeste lepsi, az povoli sekvenci.
cilo zaverem....castuliku:
p 206 super 1600 jardy kalneho fungoval tak jak ma, auto je po nicolovi caldanim ze spaneslke svetove rally. byla predelana elektronika (+7 ps) a po sumave dostalo auto i nove tlumice.
jedine co bylo problemove bylo vyfukove potrubi. tak aby vyhovelo nasim emisnim predpisum. ve svete s orig auto proslo v klidu, u nas se pouzival "udusenejsi" vyfuk.
quote:
Tak byl s mezikusem(jezdec)
Máš pravdu, že Kalného a Petákovo auto nelze srovnávat.Ale přesto si myslím, že i předpisy svázané auto S1600 by mělo v pohodě pojet naše Felicie KC, vždyť výkon S1600 je tak o 20koní vyšší a má sekvenci.Porážet Filcky KC se zrovna Kalnému moc nedařilo.
goodspeed
08.07.2003, 17:00
...ale přesto si myslím, že S1600 by mělo v pohodě pojet naše Felicie KC...
v zaveru roku to bylo mezi kalnym a tehdy jedinou feldou a6 v rukou holeho hodne vyrovnane.
podvozek feldy a i petakova kitu je uplne jinde nez u s1600 a jak sam vis pokud je podvozek "osizenej", tak ti nic nepomuze...
dalsi vec je protiprokluz a cistota jednotlivych aut.
Dotaz pro znalce homologačních předpisů.Musí mít vozy S1600 blatníky, pokud jsou rozšířené, z plechu jako u sériových vozů? Teď jsem viděl zvláštní foto Kalného P206 S1600 v knize Česká rally a rallysprint. Vůz je vyfocen s uraženým zadním kolem a je vidět že blatník je z nějakého plastu, laminátu nebo tak něco. Je totiž rozlámaný s ostrými lomy a z okraje odlomené části koukají jakási vlákna.Zkrátka není pomuchlaný. Nebo má P 206 v seriové produkci umělé blatníky ?!
Ono to možná bude asi tak že měl Jarda vyplněnej podběh nějakým plastem.Nevim
goodspeed
13.07.2003, 23:48
v serii nema p206 plastove blatniky, to ma az 307.
ve svete se jedou blatniky takove i takove.
jestli to je spravne nevim.
napr. na jedne svetove soutezi jsem videl (omackal a otukal) 2 stejna auta od stejne staje a kazde bylo osazeno necim jinym.
co na to homologace nevim.
goodspeed
13.07.2003, 23:51
jinak by me zajimalo co reknete (hlavne castulik :o), nic ve zlem) na vykon dalsiho cistokrevneho auta super 1600 versus klasicky kit a6.
viktor wagner privezl sve(?) clio od solution f.
velika skoda je, ze nejel vancik a hlavne petak (modernejsi stroj) dele. jinak podle me je jasne, ze to clio se moc nechytalo a nebyt problemu a hlavne odstoupeni souperu, bylo by to s umistenim rybizove s1600 jeste slabsi.
goodspeed
26.07.2003, 22:13
...v homologaci Peugeot 206 Super 1600 - VK (varianta kit) je povolena varianta plastovych i plechovych blatniku.
s tim, ze se pouzivaji plastove na asfalt a plechove na sotolinu.
quote:
Nebo má P 206 v seriové produkci umělé blatníky ?!
goodspeed
26.07.2003, 22:15
...jinak nez tohle tema uplne umre, prozradim, ze peugeot sport vyvinul a jiz i otestoval pro sve 206 super 1600 novy motor, resp. jeho upravu a nyni to ma 230 koni. neslo jen o vykon, ale i o jeho preneseni na vozovku a na tom se pracuje. v praxi to zkousi cederic robert. u nas by se tato novinka mela take uplatnit.
quote:
...jinak nez tohle tema uplne umre, prozradim, ze peugeot sport vyvinul a jiz i otestoval pro sve 206 super 1600 novy motor, resp. jeho upravu a nyni to ma 230 koni. neslo jen o vykon, ale i o jeho preneseni na vozovku a na tom se pracuje. v praxi to zkousi cederic robert. u nas by se tato novinka mela take uplatnit.
Bylo na case, praxe ve svete ukazuje, ze P206 S1600 jsou ve sve kategorii nekonkurenceschopne auta.
To goodspeed:Ono záleží taky na tom jak se stim autem jede.Ve světě jede prvních pět jezdců kládu jako prase a zbytek je o ničem (na světové poměry)každej kdo ze světa přijel na soutěž "k sobě domů" se svou S1600 tak dostával.Je vidět že v Evropě jsou kvalitní jezdci ve středu pole a hlavně u nás.Auta nejsou šoatná, "mezikusy" taky ne, ale těch jezdců kteří jsou takoví je u nás docela dost.
goodspeed
27.07.2003, 23:00
lide, pracuji na 307 wrc
penize se davaji na vyvoj noveho auta
cas neni...
tak se neni cemu divit...
cely projekt super 1600 u peugeotu je jaksi "doplnkovy" a mene prioritni...
quote:
P206 S1600 jsou ve sve kategorii nekonkurenceschopne auta.
http://us1.webpublications.com.au/static/images/articles/featurepics/20557.jpg
http://rallymodels.wz.cz/img/logo.gif
Tak to je kotlík.Zklusim najít obrázek Micri S1600
Karbonyl
19.08.2003, 21:11
To je paráda! Vypadá to eště našlapaněji než ten loňský koncept.
*JH*
Viktor Wagner+Renault Clio S1600=Vítězství.
Suzuki se chysta vyraber serii Ignis super 1600. Cena do 100 000 $. (spickove Clio stoji do 200 000§$.
Auto ma byt po motoricke strance na nejvyssi urovni (uz nyni je motor Suzuki meritkem pro ostatni konkurenty), na podvozku se mirne setrilo. Ma byt vybaveno "poradnym, ale levnym podvozkem".
myslis tohle? ;)
http://www.rallye-magazin.de/__IMAGE_DIR__/__CONTENT__/news_0000003549_350.jpg
http://www.rallye-magazin.de/__IMAGE_DIR__/__CONTENT__/news_0000003549_150.jpg
http://www.rallye-magazin.de/index.php?PHPSESSID=9927faae51467ea76c653ebff335c5 3a&newsID=3549&view=news_detail
goodspeed
18.09.2003, 08:54
...jenom tak pro zajimavost, snad to neni zcela mimo misu... rozhovor s jardou kalnym (loni cela sezona, letos jen sumava, blovice a okrisky) pote, co ziskal evropsky mistrovsky titul v rallycrossu.
http://rallycross.aktualne.cz/jkalnyodpovida.htm
jiří: S1600 musí všechny podle pravidel stát 100000 USD
A kdo to kontroluje???To když si jednu S1600 zjtra půjdu koupit tak u mě stát někdos FIA??? :D :D :D
Taly si myslim že ty špičkoví auta stojí víc než 100 000 euro nebo dolarů.
Mylsíte že když se v příští sezóně už nepojede F2 se u nás rozšíří S1600?
No já si myslím,že jo.Někteří jezdci budou myslet do budoucna,jednou i u nás bude zákaz WRC.A já raději uvidím několik S1600 než samé Lancery...
Kdo s tím bude jezdit? Stojí to zlatý prut, servis nikde v dohledu a šance na výsledek žádná. Peták má kit a ne S 1600 (ta má jinej motor, tlumiče a td.) a na body téměř nedošáhl. Vančík jen jednou. Kdo jednou okusil, jak upaluje čtyřkolka, ten do hraboše už nevleze. Určitě ne dobrovolně.
quote:
quote:
Kdo s tím bude jezdit? Stojí to zlatý prut, servis nikde v dohledu a šance na výsledek žádná. Peták má kit a ne S 1600 (ta má jinej motor, tlumiče a td.) a na body téměř nedošáhl. Vančík jen jednou. Kdo jednou okusil, jak upaluje čtyřkolka, ten do hraboše už nevleze. Určitě ne dobrovolně.
quote:
Nebude to taky rukama? Co treba Vancik v Petakove aute?
Problem je, ze ne vzdy maji nejrychlejsi piloti taky nejrychlejsi auta....
Ale já psal o něčem jiným. Psal jsem o tom, že S1600 je moc drahý špás a speciálně Vančík, by za podobné peníze, jako by stála S1600, asi udělal větší parádu s WRC. Nechci srovnávat jednotlivé jezdce, ale to, že málokdo bude mít na auto, které bude závodit možná o desítku, ale ne o věnec.
Ta FIA asi zamýšlí o úsporách pro soukromníky, ale už je nazajímá, že jeden závod s parádní šestnáctkou stojí stejné prachy jako s WRC.
quote:
Ta FIA asi zamýšlí o úsporách pro soukromníky, ale už je nazajímá, že jeden závod s parádní šestnáctkou stojí stejné prachy jako s WRC.
To už tady několikrát bylo.... Kdo pořídí třeba Barumku za milión?
mm
S nekterymi z vas je to porad dokola. V celem sveteubyva lidi, kteri jsou schopni financovat WRC, MS umira, tovarny na WRC nemaji, jen v ceskem mistarku podle vas jdou hodiny jinak a WRC stoji jako junior 1600.
S MS to vypada blede, ME uz umrelo,v narodnich mistracich (zatim) jsou jeste WRC povolena. Ale jak dlouho...
Patrik Cooper
21.10.2003, 21:54
quote:
S nekterymi z vas je to porad dokola. V celem sveteubyva lidi, kteri jsou schopni financovat WRC, MS umira, tovarny na WRC nemaji, jen v ceskem mistarku podle vas jdou hodiny jinak a WRC stoji jako junior 1600.
S MS to vypada blede, ME uz umrelo,v narodnich mistracich (zatim) jsou jeste WRC povolena. Ale jak dlouho...
To že S1600 stojí v provozu téměř stejně jako WRC už zde bylo napsáno mnohokrát.Pokud někdo nevěří. :D Je to samozřejmě také výzva pro sponzory zda bude někdo ochoten topit spoustu peněz do auta které dojíždí na 30.fleku ;) :):)
To Jiri: Jestli je něco drahé je relativní pojem. Vždy se to musí porovnat s možným dosaženým výsledkem. Z tohoto pohledu je S1600 drahé. Tak jsem to myslel a tak to je. Absolutní čísla nejsou úplně důležitá, ale fakt je, že např. octa, nebo corolla se dá již pořídit levněji, než třeba Wagnerovo clio, nebo Petákův kit, ale jet se s tím dá úplně jinde.
Karbonyl
27.10.2003, 09:50
Petr Zedník se vyjádřil v duchu, že by chtěl na příští sezonu koupit Fiestu S1600 a když to nevynde, rok počká. Zdroj: časopis Rally
*JH*
Tento krok by chtěl udělat taky Jaromír Malý.
v rozhovoru po třebíči říkal že se mu to auto líbí.možná že se dočkáme toho že Escort maxi Kit skončí opravdu v muzeu :-((
206 S1600 za 95.000,-EUR. Chce někdo, kdo říkal že nejdou sehnat?
mm
A co s ní zajedeš? Neříkalo se, že nejdou sehnat, jde o to, jak se s tím dá jet. Abys potom stačil felušce za třetinu :-))
quote:
A co s ní zajedeš? Neříkalo se, že nejdou sehnat, jde o to, jak se s tím dá jet. Abys potom stačil felušce za třetinu :-))
Vaz slova! Predem se podivej do vysledku ze San Rema....
A jsme u toho. Kolik z těch aut bylo za 3 Mega? Všechny? Nebo alespoň jedno? A co s ním u nás? Peták má kita, ne jen S 1600 a kde s tím jezdil. Není to bůh za volantem, ale s tím kolečkem umí a do dvacítky se vešel jen s odřenýma ušima. Na co sem vozit kárku za zlatej prut (1 zlatej prut=3 000 000). Můžeš oponovat Wagnerem na Barumce, ale to auto nebylo za 95 000 jurášků. Já v tom prostě přínos nevidím. Snad jsem těch slov nanavážil moc :-))
Taky si myslím,že S1600 jsou krokem nazpět.S1600, které koupite a pojedete s ním rally, dojede u nás tak kolem 25místa.Abyste zajeli slušnější výsledek a porazili třeba i N4,tak cena takovéhio autíčka se vyšplhá na 2x takovou cenu.A za kolik si pořídíte takového LanceraEVO VII? A kolik vás bude stát WRC,abyste dopadli třeba do 10místa??? A pak se divme...
Dobrej Lancer EVO VII se dá pořídit tak za 4 miliony a ta poslední tovární specifikace sk.N?Stojí něco mezi 6 a 7 miliony.
To Harik Hand
Hosi, vsechno spatne!
1,Podivejte se, jak na Barum s Cliem zajel p. Wagner! kolik toho najel letos vubec? Kolik toho najel s Cliemcelkem? Presto pojel nase sokoly s Mitsubischi, pojel Higinse!
2,Podivejte se na celkove vysledky z letosniho San Rema(doporucuji na krasne vedenych strankach eWRC..)Podivejte se, jak dostal Higins napraskano od Junioru, podivejte se, co udelali tito s nasi starou znamou EVO3(Errani). Nutno priznat, ze Errani neni zadnej borec, jeste ale nejel proti Vojtechum, Trnenemu atd. Podivejte se, jak tam dopadly Mitsubishi.
Je jasne, ze se musi srovnavat srovnatelne-nesrovnavejte borce jako Kopeckeho a spol. s p. Petakem. To trochu skresluje...
A na zaver bych srovnal tu financni stranku:
na jedne zahranicni strance se prodavaji ceske WRC (EVO2 a 3) a pronajimaji. Pronajem 150 € na km....
quote:
Taky si myslím,že S1600 jsou krokem nazpět.S1600, které koupite a pojedete s ním rally, dojede u nás tak kolem 25místa.Abyste zajeli slušnější výsledek a porazili třeba i N4,tak cena takovéhio autíčka se vyšplhá na 2x takovou cenu.A za kolik si pořídíte takového LanceraEVO VII? A kolik vás bude stát WRC,abyste dopadli třeba do 10místa??? A pak se divme...
Fíkus 2002 330.000,- GBP
Corolla 200.000,- EUR
Octa E2 140.000,- EUR
mm
Ale Jiří, jsme u toho. Wagnerovo auto zřejmě nebylo za 95 000 Euro a na Barumce chybělo pár myšáků, alespoň ve výsledkách. Higgins měl problémy a ztratil. Wagner dojel za Votavou. Podívej se kde dojížděl Votava jindy. Opravdu srovnáváme nesrovnatelné. Taky záleží na tom, kdo řídí. Kolik tu máme šoférů kde je peněženka v rovině s rukama?
Ještě k Petákovi. V Praze vloni i rok před tím jel s WRC. Ani tohle srovnání nefunguje úplně, ale na to, že v tom sedí jednou za rok ho velký kluci moc neřezali. Takže asi bude něco umět a znovu připomínám, že jeho Karkulka je Kit Car a ne S 1600, to znamená, že je ještě kapku dál a podívejte kde jede, když mu to nezlobí. Body jsou i na něj vysoko, proto hledá dvoulitr.
To Jiří: Přesně jak to říká haryk,Wagner na barumce nezejel špatně,ale hodně jezdců odpadlo.A ve světě?Tak se podívej na katalánsko...Nějaký neznámy jezdec na Evo pojel všechny S1600,dokonce i Josepha...
quote:
Ještě k Petákovi. V Praze vloni i rok před tím jel s WRC. Ani tohle srovnání nefunguje úplně, ale na to, že v tom sedí jednou za rok ho velký kluci moc neřezali. Takže asi bude něco umět a znovu připomínám, že jeho Karkulka je Kit Car a ne S 1600, to znamená, že je ještě kapku dál a podívejte kde jede, když mu to nezlobí. Body jsou i na něj vysoko, proto hledá dvoulitr.
Petak kdykoliv sedl do cehokoliv tak s tim dokazal zajet. myslim ze vic neni potreba dodavat
Vsude neco pravdy. Me jen rozlitila poznamka o srovnani Felicii a S1600.
K S1600: Jednou jsem dostal vysvětlení od lidí, kteří měli velmi vážný zájem o pořízení nebo pronájem S1600. Zhruba mi bylo řečeno takto: "Ve Francii jsme se zajímali o S1600. Cena byla jasná 95.000 EURO. Pak nám řekli, chcete aby to auto brzdilo? Pak se tam musejí dát tyhle brzdy, chcete aby to auto trochu jelo, no tak budete muset připlatit za tohle, chcete aby..., chcete aby... Když se to všechno sečetlo tak nám šla hlava kolem. Tak jsme se ptali na pronájem na jeden závod v ČR. Samozřejmě není problém vše zařídíme, zněla odpověď. A cena? :0 Aha, tak za tolik si zhruba můžeme půjčit Corollu WRC v JM. Tak děkujeme a mějte se hezky. Tím skončil náš zájem o S1600."
Takhle nějak to bylo. Neřeknu o koho se jednalo, protože si to nepřeje. Můžete mi věřit a nemusíte...
quote:
K S1600: Jednou jsem dostal vysvětlení od lidí, kteří měli velmi vážný zájem o pořízení nebo pronájem S1600. Zhruba mi bylo řečeno takto: "Ve Francii jsme se zajímali o S1600. Cena byla jasná 95.000 EURO. Pak nám řekli, chcete aby to auto brzdilo? Pak se tam musejí dát tyhle brzdy, chcete aby to auto trochu jelo, no tak budete muset připlatit za tohle, chcete aby..., chcete aby... Když se to všechno sečetlo tak nám šla hlava kolem. Tak jsme se ptali na pronájem na jeden závod v ČR. Samozřejmě není problém vše zařídíme, zněla odpověď. A cena? :0 Aha, tak za tolik si zhruba můžeme půjčit Corollu WRC v JM. Tak děkujeme a mějte se hezky. Tím skončil náš zájem o S1600."
Takhle nějak to bylo. Neřeknu o koho se jednalo, protože si to nepřeje. Můžete mi věřit a nemusíte...
tak to sou pak ksefty...
Agnusi, nechci zase oponovat. Jiste kazdy ma svym zpusobem pravdu. Je jasne ze mechanik ve Francii stoji trochu vic, nez kluci ve Zline... A pak tu budou jeste jine faktory.
Ale pro pripadne zajemce, nekolik inzeratu:
WRC:
Skoda EVO 2(z Madarska)150 000€
Skoda EVO 2 (z Cech) 170 000€
Skoda EVO 2 (z Cech) 145 000€
Focus WRC 350 000
Focus WRC 350 000
Focu sWRC 340 000
Focus WRC 330 000
Corolla WRC 165 000
Corolla WRC 164 000
S 1600
Saxo 90 000
Punto 90 000
Saxo 95 000
Puma 50 000
Punto 85 000
206 95 000
206 90 000
Zbytek prenecham ctenarum. Jak je ale mozne, ze WRC se daji financovat pouze v Cechach, nevim.
Milan PB
30.10.2003, 00:19
quote:
Vzdyť my to víme a psalo se to před sezonou.
Karbonyl
24.02.2004, 04:23
Blíží se ženevský autosalón a Ford chystá oficiální odhalení definitvní podoby Fiesty S1600:
http://news.auto.cz/gaimages/fojw21_403a0bf5ce433.jpg
Cool :D
http://tycky.velkoobchod.cz/img/maleevo.gif *JH*Zlín*
No to je fakt hustá bestie!!! V MS s tím jezděj jak s WRCem, škoda že jich tu není víc :disapp:
Je to dost velky rozdil oproti vetsine krabicoidnich S1600.
O par stranek zpet je fotka fiesty v ponekud mene umeleckem provedeni, uz podle ni je jasne, ze nevypada spatne ...
...krabicoidní??....to jsi ještě neviděl Suzuki Baleno Wagon Kit Car (to není vtip ale realita, nejsem si jist, jestli byl nasazen na ostrém závodě, ale tuším, že v r.98 jezdil)
quote:
O par stranek zpet je fotka fiesty v ponekud mene umeleckem provedeni, uz podle ni je jasne, ze nevypada spatne ...
quote:
Ja si taky nemyslim, ze by napr. Puma, 206, MG, Clio byly krabicoidni. A po prvnim prujezdu Suzuki (a po poslechnuti zvuku) ten tvar prestava stejne vadit.....
quote:
quote:
Ja si taky nemyslim, ze by napr. Puma, 206, MG, Clio byly krabicoidni. A po prvnim prujezdu Suzuki (a po poslechnuti zvuku) ten tvar prestava stejne vadit.....
Tady bylo asi myšleno nové Suzuki a nedávno uveřejněná fota Pandy.
Nějakej Asijsko-pacifickej přebor
quote:
...krabicoidní??....to jsi ještě neviděl Suzuki Baleno Wagon Kit Car (to není vtip ale realita, nejsem si jist, jestli byl nasazen na ostrém závodě, ale tuším, že v r.98 jezdil)
quote:
mm
To lenka:Mysli že s tím Combíkem jeli i na Akropolis.mam ten pocit že tam zrovna dojel Sibera na třetím místě ve Formuli 2 a dal tomu Suzuki několik minut.Jméno toho odvážného pilota si nepamatuji.
Karbonyl
24.02.2004, 16:42
Já si dokonce pamatuju, že se nějaký střelec s tím KitCar stěhovákem od Suzuki pravidelně snažil vylepšit aerodynamiku podobně jako Sedláček u Almery - otevřeným kufrem :D
BTW, byl to sice kombík, ale furt byl o dvacet čísel kratší než octa...
A ja si treba myslim, ze Clio S1600 je krabicoidni. Puma, 206, C2 apod. jsou snad bez debat, taky jsem nepsal, ze vsechny S1600 jsou krabice.
...jo to máš pravdu...ta fotka co mám je s otevřeným kufrem....napadlo mě, že je to forma aktivního křídla pro dynamickou změnu přítlaku, v závislosti na režimu jízdy...:-))))
Jinak ten kombík mel 265HP/8300rpm a 256Nm/6800rpm krouťák, váha 960kg, 6 rychlostí...žádný ořezávátko...:-)))
Rozmery 4345x1690mm. Ta fotka je z Rally New Zealand (startovni c.17) rok 97 nebo 98...ridil to nejaky japonec, spolujezdec australan (aspon myslim), jmeno R.Runnails nebo tak nejak....
quote:
Já si dokonce pamatuju, že se nějaký střelec s tím KitCar stěhovákem od Suzuki pravidelně snažil vylepšit aerodynamiku podobně jako Sedláček u Almery - otevřeným kufrem :D
BTW, byl to sice kombík, ale furt byl o dvacet čísel kratší než octa...
Upravil - kotasek 24 Feb 2004 22:10:58
Karbonyl
24.02.2004, 22:29
Od roku 99, kdy vyjelo inovované Baleno, už ten závoďák vypadal vcelku normálně...
http://www.suzuki.co.jp/dom4/motor/99/kitcar/1.jpg
To je podle káry béčko, jak namalované. Na takový blatníky jsem prostě bolavej.
Karbonyle ty si takovej netovej prolétávač, zkus se prosim podívat jestli ve svém archivu nemáš nějaký video toho Balena Kit Car
quote:
Karbonyle ty si takovej netovej prolétávač, zkus se prosim podívat jestli ve svém archivu nemáš nějaký video toho Balena Kit Car
Nebo aspoň foto, pamatuji si to auto jen matně.
Karbonyl
25.02.2004, 11:31
quote:
Tak bohužel v tomhle nemůžu sloužit, ale když něco najdu, dám vědět ;)
Myslíte tohle?
http://www.silverstone.com.my/motorsports/rally/rally1-2.jpg
http://us1.webpublications.com.au/static/images/news/aw/suz9901153amg.jpg
Jezdil s tím Nobuhiro "Monster" Tajima. Na Novém Zélandu 1997 dojel 20.
To Kotasek : máš neuvěřitelnýho pamatováka. Ten jeho spolujezdec se jmenoval Ross Runnalls.
Správně a je to ten samý chlapík ("Monster" Tajima) co stojí za vývojem Suzuki S1600.
Upravil - pelikan 25 Feb 2004 18:36:27
...nemam pamatovaka, mam fotku...:-DD...bohuzel ne elektronicky...
quote:
To Kotasek : máš neuvěřitelnýho pamatováka. Ten jeho spolujezdec se jmenoval Ross Runnalls.
A ten "Monster" Tajima taky jezdí se Suzuki závody typu Pikes Peak. Jenomže to auto má 800-1000 koní (podle www.suzuki.com).
http://www.car.co.nz/gallery/rally/rts03/2/P4201852.jpg
No jo, taky Suzuki...
Upravil - Šedivec 25 Feb 2004 18:55:21
Vypadá to spíš jako samo peklo... .-)))
Karbonyl
04.03.2004, 08:33
Tak tohle je maso - Fiesta RS aneb S1600 v civilu. Doufám, že nezůstane jen u konceptu :D
http://news.auto.cz/gaimages/IMG_2792_4046249ba655a.jpg
http://news.auto.cz/gaimages/IMG_2794_4046249bb0197.jpg
U konceptu určitě nezůstane.Ford má v plánu udělat rávě Fiestu RS.Motor by měl bát 2,0 Turbo s Focusu RS, ale se sníženým výkonem na přibližně 180 koní.Ale bude to pecka.
Uz abych si zacal delat misto v garazi. A jeste zacal setrit :)
Karbonyl
04.03.2004, 16:34
http://tycky.velkoobchod.cz/img/fiestas.jpg
To karbonyl:tak tohle si mi neměl ukazovat
quote:
To karbonyl:tak tohle si mi neměl ukazovat
Páni, to je nádhera, co?
Taky asi neusnu :D
Karbonyl
04.03.2004, 20:53
Od případných psychických poruch dávám ruce pryč ;)
Karbonyl
04.03.2004, 22:26
Mimochodem loni kolem barumky se Petr Zedník vyjádřil, že by do budoucna chtěl vyměnit Escorta právě za takovouhle Fiestu S1600...
Karbonyl
05.03.2004, 16:28
Na stránkách JM Engineeringu jsou infos o tom jejich Ignisu - je tam datum výroby 2004, takže je to ten úplně nejnovější model.
Myslíte, že ho uvidíme i u nás?
Nebo ho budou pronajímat jenom ven?
Karbonyl
05.03.2004, 17:57
quote:
Myslíte, že ho uvidíme i u nás?
Nebo ho budou pronajímat jenom ven?
No venku po něm bude určitě větší sháňka než u nás, teda aspoň dokud budou jezdit v ČR WRC. Myslím, že je to hlavní důvod, proč JM Ignise koupilo.
Aby se z JM nestal druhej Porcar a nenasazovali jen S1600
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.