Zobrazit v plné verzi : Maďarské mistrovství
Stránky :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Tento víkend začíná i Mistrovství Maďarska.....
Po testovací OMV rally se jede v Maďarsku první letošní ostrý závod - Valvoline Salgótarján Rallye
Doufám, že se R-glass a spol nebudou zlobit, když sem ze stránek www.rally.sk přenesu nějaké info:
" Na štarte sa predstaví kompletná maďarska špička na čele so 6-násobným maďarským majstrom J. Tóthom na Peugeote 206 WRC. T. Érdi zostal verný svojmu vlaňajšiemu Subaru WRC. Benik odštartuje opäť s Fordom ale všetko nasvedčuje že čoskoro "prezbrojí" na model 02.
Turi Tamás - podla vsetkeho odstartuje na spickovom Mitsubishi A8
Tagai - ostal pri Subaru
Asi - vlani poprehanal na enku i WRC. Odstartuje na ačkovom mysiaku
Butor - start na Xsare WRC mu nevysiel ostava pri Saxe Kit
Angyalfi - menil auto ale zostal pri Subaru WRC
Vizin - opäť ackove Subaru
Szilágyi - vlaňajší víťaz N3 sadne do Subaru WRC 98. Po dvoch pretekoch najnovšia špecifikácia Subaru. Uvidime.
Borsi - Octavia WRC 2001
Herczig - zostal pri Saxe ale už Super 1600
Turán - určite bude meniť auto vyzera to na Corollu WRC
Julien Arnaud - do Madarska ho pozval Citroen Total RT na niekolko pretekov. Odštartuje s tovarenským Saxom S 1600
Révész - rozlúčil sa s rallycrossom. Tam štartoval na Corolle WRC. Rally nechajme sa prekvapiť.
Varga "Cigány" - miláčik fandov v Madarsku ktorí mnohokrat obetovali prejazd tych najlepších prave kvôli nemu. Starú "žigu" vymenil ale ostal verný zadnemu nahonu BMV M3"
Kompletní seznam přihlášených na první rally:
http://www.rally.sk/article.php?sid=1098
Hezké fotky z testovací rally:
http://www.rally.sk/modules.php?op=modload&name=My_eGallery&file=index&do=showgall&gid=66
Samozřejmostí v Maďarsku jsou účasti mnoha "Žigulů" a taky pár Trabantů!!!!
Upravil - Danys 28 Mar 2003 11:20:38
Benik je střelec!A já mu moc fandím, škoda že ho letos asi neuvidim.Bylo by super kdyby přijel na Barumku, ale to asi nepřipadá v úvahu.
No po prvním závodě v Maďarsku nic moc. Konkurence zůstala v podstatě stejná, navíc nejede Szabó ani Erdi(s jeho autem jel Revesz nicmoc). Janika Toth 206 spec.2000 a půl. Dvě nové auta Benik Focus02(JMEng), Angyalfi Subaru 02(stejný jako Tomáš H.) Uvidíme co bude dál.
quote:
No po prvním závodě v Maďarsku nic moc. Konkurence zůstala v podstatě stejná, navíc nejede Szabó ani Erdi(s jeho autem jel Revesz nicmoc). Janika Toth 206 spec.2000 a půl. Dvě nové auta Benik Focus02(JMEng), Angyalfi Subaru 02(stejný jako Tomáš H.) Uvidíme co bude dál.
Jarno, Ty jsi se tam byl podívat?
Upravil - Danys 03 Apr 2003 10:27:31
quote:
quote:
Jarno, Ty jsi se tam byl podívat?
Upravil - Danys 03 Apr 2003 10:27:31
Tak znovu, byl jsem se tam podívat. Tratě nic moc strašně rychlé asfalty, spousta umělých retardérů...
Neviete niečo . Teraz dakedy sa pojde Vredestein rallye pri Miskolci . Na oficiálnej stránke nieje (aspň som ho tam nenašiel) rozpis .
cez vikend sa ide vredestein rally pri miskolci .
prihlansenych 8 wrc .
Tak Gergely s Oktávkou skončil druhej a ztráta na Totha s 206 nebyla tak strašná i když je jasný že závěr už jel na jistotu,ale stejně 46s je podle mě slušnej výsledek.
A vyhrál i jednu RZ. Kdyby však dojel Benik, byla by z toho třetí příčka. Ale stejně myslím zajel super.
MravenecZ
27.04.2003, 17:45
Obdivuhodné je, že netovární Oktávka dokončila soutěž. Jen aby to tak pokračovalo dál. U nás takových moc není... :(
Išiel dosť široko . Ale na tých tratiach kde to len lepí mu to až tak neškodilo . uvidíme ďalej
Wrcko, případně někdo jiný, kdo tam byl, poreferujte, jaké to tam bylo?
Předem díky.
Rádi bychom tam totiž vyjeli na některou květnovou nebo červnovou rally:
23.-25. 5. Fehérvár Rally
13.-15. 6. Savaria Rally
20.-22. 6. Oroszlány Rallye
Kterou doporučíte???
Dík!
Dan
Pořadí po 2. závodě:
1. Angyalfi 27 bodů
2-3. Benik 20 bodů
2-3. Tóth 20 bodů
4. "ASI" 18 bodů
5. Szabó 15 bodů
Koukal jsem na fotky na rally.sk a zaujalo mně tam, že v Miskolci jela i áčková Almera z Rota. Pronajal si jí jeden Maďar
no no to je pravda . ta almera tam sla
Takhle skončilo jedno "testování" v Maďarsku:
http://www.duen.hu/files/foto/030509_pandur/DuEn_PandurCrash_14.jpg
Další fota jsou na www.duen.hu - "Pandúr Zsolt - Mitsubishi Lancer Evo VI: Test and crash"
Budúci týždeň 23 a 24.5. Madari pokracujú
na Rallye Fehervár (ME koef.2). Komu je ďaleko na Rally Acropolis v Grécku - môžem vrelo doporučiť ako náhradu sobotňajšie rýchlostné skúšky na šotoline. Ochrana dýchacích ciest respirátorom je nevyhnutná!!!
Jedeš tam Danysi? Nebo někdo jiný ze Zlína a okolí?
quote:
Není to sice na 100 %, ale vypadá to reálně..
A co Ty Sagi????
Vyštartuje Ašin na Rally Budapest?? ;)
quote:
Tak podle ohlasu počítám, že tam asi nikdo z vás nejede. No, my ano. Pátek i sobota.
Pátek - asfalt
Sobota - murva ( šotolina )
Už si pomalu oprašuji Maďarštinu.. :D
V itineráři je několik míst s označením:
UGRATÓ - skok 8D
NAGY UGRATÓ - VELKÝ skok!!! ;)
Je to správně R-GLASSI :)
Dan
Tak to se budu tesit navidenou. Snad se podari i nejaka obrazova reportaz. Tak tedy nashle v Uhrech:-)))
quote:
Tak to se budu tesit navidenou. Snad se podari i nejaka obrazova reportaz. Tak tedy nashle v Uhrech:-)))
VICKY, co to znamená? Že snad jedeš taky?
quote:
quote:
VICKY, co to znamená? Že snad jedeš taky?
Jo, byl jsem. Ale v hloucku milionu lidi jsem zadnou cestinu nezaslechl. Jenom na me furt mluvili madarsky. A moc nepochodili :-)))
[/quote]
Jo, byl jsem. Ale v hloucku milionu lidi jsem zadnou cestinu nezaslechl. Jenom na me furt mluvili madarsky. A moc nepochodili :-)))
[/quote]
Jo Vicky, to já si užil Maďarštinu, když jsme se ubytovávali. Pan recepční byl zmatený, nemohl najít rezervačku a snažil se mi to vysvětlit maďarsky. "Nemtudom..." :D
A k závodům zatím aspoň krátce můj názor.
Závody super, krásný souboj Benik (Focus) a Szabó (Octavia). Jak asi víte Szabó vyhrál a u nás navíc vyhrál i "na body". To co tam on s Octavkou předváděl, to bylo nádherné. V jedné pasáži na šotolině následovalo za sebou několik horizontů, které Szabó doslova proletěl. :0 :0 Těžko se to popisuje, to se musí vidět.
Další, na koho se nedá zapomenout je Bútor na kitovém Saxu. Krásná jízda, obrovské nasazení. Za vše mluví třetí čas na RZ 10 (19,7 km), kdy byl třetí s odstupe 4 sec na Benika, 3 sec na Szabó a dal 7 sec Angyalfimu (Impreza WRC), 22 sec Asimu (Lancer A8), 34 sec Szilagyimu (Impreza WRC), atd...
"Janika" Toth skončil v pátek ještě na asfaltu, cca 200 m před místem, kde jsme stáli. Ve velmi rychlém esíčku pravděpodobně nezvládl výjezd do druhé zatáčky, šel mimo trať, vylomil pravé kolo a současně vzal i diváky. Naštěstí prý zranění nejsou vážné.
Další nezapomenutelný zážitek jsou Žiguliky. Ty snad řídí opravdoví "bezmozci" ( ale v tom dobrém slova smyslu).
Shrnuto, výlet stál rozhodně za to, byť v sobotu na šotolině jsme si opravdu "užili" prachu a hlavně vedra.
Dan
Příští víkend, tj. 13.-14.6 2003 se jede další závod mistrovství Maďarska.
Jedná se o Savaria rally v okolí Szombathely. (Zlín-Szombathely cca 300 km, Brno-Szombathely cca 260 km).
V pátek se jedou RZ na asfaltu - cca 53 km
V sobotu se jede murva (šotolina) - cca 80 km
Oproti Fehervar rally jsou v seznamu přihlášených 2 WRC navíc - bratři Tagaiové (Impreza 99) a Ferenc Kiss (Impreza ?)
Harmonogram zde:
http://www.rally-live.hu/index.php?raID=1120665
Nevezési lista (seznam přihlášených) zde:
http://www.rally-live.hu/index.php?act=nevzlist&raID=1120665
Pokud máte někdo čas a chuť.......
Dan
Danys vieš si predstaviť že by v Maďarsku bolo tolko WRC ako v Česku? Lebo ja nie. :))
Cely narod by tam v piatok nepracoval :))
Keby národne asociacie Polska, Madarska, Česka a Slovenska usporiadali nejaky pohár XYZ tak to by bol riadny nárez :)
Počitam iba tak:
10-14 WRC Cesko
8-10 WRC Madarsko
2-5 WRC Polsko
0-2 WRC Slovensko
K tomu: A8, N4, A6 a mali by sme fakt krasnu podivanu.
A my tu mame blbost do neba volajucu s nazvom Ceskoslovenska trofej.
To R-GLASS
Kdyby všechny tyhle asociace uspořádaly společný pohár, nevznikla by z toho náhodou ta samá, jak ty píšeš, blbost...??? Ovšem nutno říct, že idea je to velice pěkná.
Je otazkou, jestli by takovy pohar jezdce a sponzory zajimal: ti chteji byt na stupni vitezu, treba na nejakem mistraku v "Kotehulkach". V zadnem pripade zadne WRC nechce byt na treba 9. miste...
Ještě je tu problém, že některá WRC mezi těmito státy putují k zapůjčení, takže jich dohromady asi tolik není.
Takže i na další rally Savaria pokračují krásné souboje maďarských pilotů. Po páté RZ je ve vedení "Janika" Toth o pouhé tři desetiny sekundy (!!!) před Benikem. Dále je pak Angyalfi (Impreza, vedoucí muž šampionátu) se ztrátou 11 sec. Na čtvrtém místě je "ASI" na Mitsubishi (A8) se ztrátou 14 sec. Zatím "až" pátý je "náš" Szabó, tedy lépe řečeno s našim vozem Octavia WRC. Ale dle toho, co jsem viděl, myslím, že Szabó bude útočit zejména zítra na šotolině. Dnes se jede asfalt.
Pokud to máte zájem občas sledovat pak můžete na:
http://www.rally-live.hu
Další krásné souboje probíhaly při rally Savaria v okoli města Szombathely. Z konečného prvenství se nakonec radoval Balázs Benik, který zvítězil o 4,5 sec před "Janikou" Tóthem. Na třetím místě skončil se ztrátou 1 min 22 sec Gergely Szabó na Octavii WRC. Další pořadí je Tagai (Impreza WRC), Turi (Lancer A8), "ASI" (Lancer A8). Dlužno říct, že právě šestý "ASI" obdržel penalizaci 300 sec. Pokud bychom tuto penalizaci odečetli, znamenalo by to pro něj třetí místo se ztrátou pouhých 15 sec na Benika!!!!
Aktuální stav mistrovství Maďarska (neoficiální)
Benik Balázs / Somogyi Pál 62
Szabó Gergely / Kerék Balázs 57
Ifj. Angyalfi Károly / Kazár Miklós 45
'ASI' / Földesi Csaba 39
Ifj. Tóth János / Tóth Imre 35
Turi Tamás / Kerék István 30
Bútor Róbert / Tóth Vilmos 25
Tagai Tamás / Tagai Róbert 22
Szilágyi János / Domonkos Eszter 8
Herczig Norbert / Herczig Róbert 8
quote:
Vyštartuje Ašin na Rally Budapest?? ;)
No, jestli vystartuje, to uvidíme za necelých čtrnáct dnů....
Ale v Seznamu přihlášených je s číslem 1 !!!!! :0
Jen tak mimochodem, "čirou náhodou" jsme v čase, kdy se jede Rally Budapest na dovolené v Maďarsku..... :D
Manželky z nás budou mít asi opět "radost".
rallyboy
01.08.2003, 09:23
Pánové, musím vás zklamat, Ašín nebude startovat v Maďarsku, byl přihlášen pořadateli slovenského mistráku, ale dozvěděl jsem se, že auto je po Bohemce stále na repasi v Anglii a budou rádi, když ho stihnou připravit na Košice.
quote:
Pánové, musím vás zklamat, Ašín nebude startovat v Maďarsku, byl přihlášen pořadateli slovenského mistráku, ale dozvěděl jsem se, že auto je po Bohemce stále na repasi v Anglii a budou rádi, když ho stihnou připravit na Košice.
Sice negativní zpráva, ale i tak děkuji Rallyboyi.
Je to škoda, těšil jsem se na srovnání Ášína zejména s Janikou Tothem a Benikem.
Nicméně zítra do Maďarska vyrážím na dovču a tak příšti sobotu shlédnu opět Maďary v akci. Věřím, že se bude na co dívat, jako vždy. Až se vrátím, podám informace.
Dan
rallyboy
04.08.2003, 09:06
Takže, mám novou potěšující informaci.Vašek bude v Maďarsku s největší pravděpodobností startovat, ale bude mít asi auto pronajaté od JM. Ale vypadá to, že se start uskuteční. Takže pozdravujte a přeji skvělé zážitky.
Jirka
Ašín jede s Fokuse 01 od JM.
moc nerozumim tomu proc kdyz ma auto jaky ma proc si pronajima horsi, vyjde ho to levnejs nebo jen je jeho Ficus na repasi ?
rallyboy
06.08.2003, 13:08
Za prvé je na repasi, za druhe nepojede za Eurooil, ale za slovenského sponzora, viděl bych to na Mikonu. Proto pronájem. Mimo to auto musí být 100% připravene na Košice a na Barumku.
Ášín zajel na prologu až 69. čas se strátou 13 vteřin a na dnešní ranní vložce zajel třetí se strátou 0,6 sec. za Janikou Tothem s 206 WRC
Není ta Almera na 6.místě plzeňského Rota?
Je to Sedláčkovo bejvalí auto.
Nevím, jestli to víte, ale na pozvání maďarského pořadatele startuje na Rally Budapešť jako předjezdec Michal Sum.
www.czechrallyeweb.net (Nowi & Spaceman)
Kde je nějaký znalec maďarštiny, proč není odjetá čtverka?
Pech vyhrál RZ5, ale "díky" penalizaci 110 s se propadl na 6.místo.
časy měl dobrý takže na rz ho to asi nepotkalo....
http://www.duen.hu/public/races.php?raID=10378915
Szabó má oktávku v barvách Terminátor3 8D
quote:
http://www.duen.hu/public/races.php?raID=10378915
Szabó má oktávku v barvách Terminátor3 8D
Tak to si vzal asi hodne k srdci, kdyz vletel do lidi... xx(
Máte někdo prosím zkušenosti nebo nějaké zážitky z Maďarských soutěží??
Chceme se jet na některou příští rok podívat,podle filmečků jsou tam dobří střelci jak závodníci tak i diváci.Která soutěž je nejlepší??
To jsem teda zvědav,co bude letos jezdit v maďarském šampionátu - už jsem viděl tři WRC na prodej.Nevíte jak je to v Maďarsku letos se skupinou A8? Je povolena nebo zakázaná?
quote:
To jsem teda zvědav,co bude letos jezdit v maďarském šampionátu - už jsem viděl tři WRC na prodej.Nevíte jak je to v Maďarsku letos se skupinou A8? Je povolena nebo zakázaná?
Taky mam pocit, ze kdo ma v Madarsku WRC, pokousi se ho zbavit....
Nevíte někdo, kde bych našel kalendář Mistrovství Maďarska 2004?
23.-24.4.Vredestien Rallye Miscolc
20.-22.5.Duna Alba Rallye Szekesfehervár
17.-19.6.Savaria Szombathely Rally Szombathely
9.-11.7.Veszprem Rally Veszprem
6.-8.8. Michelin Budapest rallye Budapest
17.-19.9.Allianz Mescek Rally Pesc
8.-10.10.Zemplen rallye Tokaj
Bez 100% záruky - Maďarsky neumím.
quote:
Máte někdo prosím zkušenosti nebo nějaké zážitky z Maďarských soutěží??
Chceme se jet na některou příští rok podívat,podle filmečků jsou tam dobří střelci jak závodníci tak i diváci.Která soutěž je nejlepší??
To Plhus:
Doporučil bych rezervovat si čas buď na Fehervar nebo Veszprém.
Více info napíšu, až bude trochu více času.
P.S. Potkali jsme se na Bohemce a na Vyškovu, že!?
To Danys: dík,tyto dvě soutěže mě napadjí taky,možná ještě Budapešť rally.Už se těším na další info,
Na Bohemce v padáku v lese a na Vyškově u skoku??Ano to si pamatuju.
http://www.rally.sk/foto/2003/september/triner01.jpg
PLHUS
Tady je plán Maďarského mistrovství.
2.-4. 4. Eger Rallye Eger
23.-25. 4. 11.Tavaszi Rally BAZ - región
20.-22. 5. Duna-Alba Rallye Székesfehérvár ME
17.-19. 6. Szombathely Rallye Szombathely
9.-11. 7. Veszprém Rallye Veszprém
6.-8. 8. 18. Michelin Budapest Budapest ME
17.-19. 9. 37. Nemzetközi Mecsek Rallye Pécs
22.-24. 10. 4.Őszi Rally BAZ - región
Maďarsko 2004 - JUNIOR
2.-4. 4. 2004 Eger Rallye Eger
21.-23. 5. 2004 Palota Rallye Székesfehérvár
9.-11. 7. 2004 Veszprém Rallye Veszprém
31.-7. / 1.8. 2004 I.Közös Rallye Budapest
3.-5. 9. 2004 Kupa rallye Pécs
25.-26. 9. 2004 3.Horváth"Boci" Győr
22.-24. 10. 2004 4.Őszi Rally BAZ - región
http://www.rally.sk/foto/2003/september/triner01.jpg
ZLÍN
Jen tak na okraj pro ty, kteří jsou ze Zlínska, chtějí se jet podívat na Rally do Shekesfehervaru (20.5.-22.5.2004) a zároveň jsou fanoušky skupiny KABÁT, tak právě pro ty je zpráva, že budou řešit dilema, páč 21.5.2004 je ve Zlíně na fotbalovém stadioně "megakoncert" této skupiny.
Jéé, to je skoro jako reklama, co??? Ne,není, můj hudební favorit je někdo jiný (TS) :D :D
Toto autíčko bude jezdit letos v Maďarsku./dajně s tím jezdil dřív Didi.
http://www.duen.hu/files/foto/040216_seat/DuEn_SeatEvo3_01.jpg
ZLÍN
to Danys: letos jsem už na Kabátu byl (vlastně loni) ve Zlíně na Novestě... Nic moc. Horkýže Slíže udělají jinou šou :D
A taky v té době asi maturuju, tož nic.
Danys,slíbils tady nějaké info.
Tak pro začátek bych potřeboval vědět,kde tak ten Fehervar je,na mapě to nemůžu najít...
ZLÍN
quote:
to Danys: letos jsem už na Kabátu byl (vlastně loni) ve Zlíně na Novestě... Nic moc. Horkýže Slíže udělají jinou šou :D
Hochu, tak to jsi snad ještě nebyl na Sestrách v Golemu nebo jo????
(trochu mimo mísu, co? Projednou....)
quote:
Danys,slíbils tady nějaké info.
Tak pro začátek bych potřeboval vědět,kde tak ten Fehervar je,na mapě to nemůžu najít...
ZLÍN
Plhusi, stále na Tebe myslím, neboj! Ještě máme čas... Feherváŕ= Shekesfehervár (nedaleko Veszprému, kousek od Balatonu)
Ale více info dám později....
Jo, Plhusi, kde jsi přišel na toho Seata?
Jo dík.
Ten Seat byl vyfocenej na duen.hu a byl tam i rozhovor s borcem,co s tím pojede.Loni jezdil ze Subem v enku.
ZLÍN
Teda maďarsky moc nerozprávám,ale tak jsem to nějak přelouskal...
ZLÍN
quote:
quote:
Hochu, tak to jsi snad ještě nebyl na Sestrách v Golemu nebo jo????
(trochu mimo mísu, co? Projednou....)
No tak to jste ještě asi neviděli AC/DC !!
To Danys,ten Fehervar se jede ve stejný datum jako Brno.Tak asi vidím reálně ten Szombathely.Akorát by mě zajímalomjestli někdo nevítemjak to tam vypadá,to je nová rally v mistovství,že?
No a pak ještě Veszprém a Budapešť.
ZLÍN
Plhusi, zase aspoň v krátkosti, ať Ti pomůžu plánovat. Szombathely není nová, je to Rallye Savaria. Jak to tam vypadá nevím, ale zkusím zjistit. Veszprém? V roce 2002 vynikající, loni jsem nebyl. Nicméně a to je asi nejdůležitější- je ve stejném termínu jako Bohemka. Fehervar - pakliže je ve stejném termínu jako Brno ( a dost možná to tak bylo i loni ), tak ve vší úctě k rallye v Česku, bych v tento termín rozhodně volil Fehervár. Budapešť? No, loni jsme tam byli na asfaltové části a přejmenovali jsme ji na Rallye RETARDA. Pokud jednou v roce do Maďarska, tak rozhodně ne na Budapešť.
Více jindy....
Dan
Upravil - Danys 21 Feb 2004 21:20:58
Plhusi,
nejdůležitější informace k jednotlivým závodům (mapky, harmonogram, seznamy přihlášených...) najdeš zde:
http://itiner.racing.hu
v sekci: "MÜSORFÜZETEK"
Takže než přidám své dojmy, můžeš si krátiti dlouhou chvíli :)
Jsou tam všechny loňské závody + část 2002.
K Rallye Szekesfehervár:
Zlín-Trenčín-Nitra-Komárno-Szekesfehervar ... cca 310 km
20.3. se jede OMW Tesztrallye na Rabaringu.
2.-4.4 pak začíná ostrá sezóna prvním podnikem v okolí Egeru.
Vypadá to, že po Gergely Szabo bude jezdit v Maďarsku další Octavia WRC - Angyalfi Karoly (loni Impreza WRC)
Dan
A takhle zatím vypadá Bútorova C2:
http://www.duen.hu/files/news/DuEn_ButorC2_underconstr_1.jpg
Na duen.hu jsou fotky z OMV testování,je tam pár nových aut a novej design Benika,docela povedené.Tuším,že v Maďarsku to bude letos zase ostré,už se tam moc těším.
ŠKODA rally club
Ale podívejme, jak dravě se testuje v Maďarsku:
http://www.duen.hu/files/foto/040320_8omv/DuEn_8OMV_WPS201.jpg
http://www.duen.hu/files/foto/040320_8omv/DuEn_8OMV_WPS200.jpg
Zdroj: www.duen.hu
To Danys: A tech lidi co tam bylo....
Hašan
Připomínám, že výše uvedené fota jsou z oficíální Testovací rally, která probíhá v Maďarsku každoročně před zahájením sezóny...
To Danys: Aha tak to jsem nevedel. Nebylo by od veci neco podobneho usporadat i u nas. Co myslis?
Hašan
quote:
To Danys: Aha tak to jsem nevedel. Nebylo by od veci neco podobneho usporadat i u nas. Co myslis?
Hašan
Hasane, zda se mi ze "pocitadlo" stavkuje a Tve prispevky prestava pocitat. Asi nestiha...
to jiri: bohužel Hašanovo počítadlo nestávkuje :(((
Maďarské mistrovství také nevypadá špatně!!!!
Benik Balázs Ford Focus WRC
Tóth János Peugeot 206 WRC
Szabó Gergely Skoda Octavia WRC
ifj.Angyalfi Károly Skoda Octavia WRC
Turi Tamás ? WRC
Tagai Tamás Subaru Impreza WRC
Vizin László Toyota Corolla WRC
Kiss Ferenc Subaru Impreza WRC
Schleider Ferenc Seat Cordoba WRC EVO 3
Určitě by bylo krásné jet česko-maďarské mistrovství!!!!!
To lukash:Jen tě trochu doplním.Szabo jede s Octou EVO II se kterou jel loni a Tamas Turi jede s Octou EVO III se kterou u nás jezdí Prokop, což si myslim že je velmi zajímavé.Navrátilec Kiss pojede Imprezu po hamedu Al-Wahaibim.
Tady je design Szaboovi Octy, myxslim že je jeden z nej i když jsem lepší obrázek zatim nenašel.
http://www.rallysport.hu/images/NK/NK.jpg
Dobré je to jméno na sedačce spolujezdce.
To Častulik: To bude vskutku zajímavá posádka, Szabó - Thörnerová... ;) Ten design je docela BOMBA! Akorát jsem zvědavý, kdo bude teď sponzorovat Tótha. :?
To Rasghan:No zajímavé by to bylo.také jsem koukal že BOMBA už je na autě Gerga Szaboa, ale mě ted více zajímá Támas Turi, který pojede s tou Prokopovo Octou.Myslim že bude skušně míchat kartama.A hlavně jsem zvědavej v jakým designu se představíKiss už asi s tím starým modelem Subaru nic moc nepředvede.Škoda že ASI nemá nějakou lepší techniku, ten rádoby "áčkovej Mišák" není nic moc dobrýho a kdyby jel z WRC tak by to byl jeden z adeptů na titul.
Pořadí v cíli první maďarské rallye:
1. Turi Octavia WRC
2. Benik Focus WRC
3. Szabo Octavia WRC
4. Vizin Corolla WRC
5. Angyalfi Impreza WRC
6. Bútor Saxo
To Danys:já psal že Turi bude míchat kartama.A je vidět že Profiko dokáže připravovat auta na špičkové úrovni.
A když se podíváte třeba na duen.hu na fotky,tak je to tam paráda i mezi "zbytkem světa" spousta divokých Micáků,kvalitní F2:Escort,Golf...a hodně S1600-Polo,2XIgnis,Punto...a hlavně VFTS!!!
Určitě se letos jedem podívat,snad to výjde i 2x.
Asi pojedeme na Budapest a Savaria.
Danysi,co Ty??
A nepojede se podívat ještě někdo??
6e bysme udělali český kemp.
ŠKODA rally club
To Danys:jen bych malinko poopravil.Polde výsledků na madarskejch serverech je Szabo druhej
To.Phlus:My chceme jet na VESZPRÉM,je to sice v termínu Bohemky,ale myslím si že letošní Bohemka mne mrzet nebude.Když vzpomenu na šumavský chaos,tak maďarská akropolis má stoprocentně navrh.Byl bych rád kdyby nás jelo více vozů-maďarština je dost velký jazykový problém.Máte někdo s těchto končin nějaké zkušenosti?
Častulo, kde jsi viděl, že je Szabó druhý? Na rally-online.hu je skutečně třetí.
To mach:
Podle slov přátel ze Slovenska je "maďarská Acropolis "Rallye Fehervar" (nemám v hlavě letošní název, ale jede se koncem května) A zdali já můžu doporučit, tak bych letos volil zase Fehervar (loni jsem tam byl) Otázkou je, jakvyřeší ME.
Sorry, na více info nemám teď už čas. Už jsem to slíbil i Plhusovi, tak se budu snažit co nejdříve...
Dan
To Plhus a spol.:
První stručné rychlé info k Fehervar Rallye:
Čtvrtek 20.5.2004 - 2x městská RZ (asfalt)
Pátek 21.5.2004 - 8x šotolinové RZ :app: :app: :app:
Sobota 22.5.2004 - 2x pro mne neznámé RZ
Takže já možná budu řešit páteční výjezd, ten podle mne bude stát za to! Jelikož se jedná o ME, tak bude mezera mezi A8 a ME. Vypadá to na hodinu... Ale myslím, že se tam bude dát nalézt dobré řešení. A pro ty, kteří chtějí na Brněnský sprint, tak je řešením hezký výlet pátek-Maďarsko, sobota Brno...
Dan
Tak ten Fehervar nestíhám,jedeme do Brna.Ale už teď je v plánu našeho rally komanda další podnik - Szombathely rallye v červnu.
Bohužel o tom ještě neni moc informací,jedná se o obnovenou rally.
Start ze zlína,rally koloně se nebráníme.
ŠKODA rally club
Plhusi, Szombathely se jela i loni... Mám k ní pár informací (mapy, harmonogram,...) Nevím, nakolik to letos bude odlišné.
Jinak, nechci Tě přemlouvat, ale páteční šotolina na Fehervaru Ti nebrání v tom jet v sobotu na Brno. :)
Ale asi mi v tom bude bránit práce...a navíc,když už teda jedem do Hungáru poprvé,tak si to tam chceme užít pořádně,ne na jeden den.
ŠKODA rally club
Koukam že další část madarského mistrovství nikdo nesleduje.
Támas Turi letí jako blázen, na druhé RZ (první byl prolog) dal druhému Benikovi 28 vteřin!!!Karel Trněný musí mít radost
Ale druhy nebyl benik ale Angyalfi.Turi je tam doma takze to jiste zna jak sve boty.Navic tam prsi a na desti to Benik neumi.Pekne jede jako obvykle Butor.
Butor je pilot a hlavně jede s C2 S1600 a ukazuje že i to nové auto jede skvěle, jsem zvědavej až ta C2 bude na špici svých možností.Ale Ignisi a to Polo mu docela slušně sekundujou.
Škodovka v Maďarsku opět vítězně!!!
I druhý závod maďarského mistrovství byl velmi úspěšný pro posádku Tamás Turi-István Kerék na voze Škoda Octavia WRC připravovaném českým týmem PROFIKO. V soutěži, která se jela v okolí Miskolce, Turi vyhrál před „Asim“ na áčkovém Mitsubishi a Angyalfim na Corolle WRC.
Ale pojďme popořádku. Na start asfaltové Vredestein rallye se postavilo celkem 108 posádek, z toho 4 vozy byly specifikace WRC. Samotná soutěž začala již v pátek prologem o délce 1,6 km. Ten vyhrál Turi, druhý byl Benik na Focusu WRC a třetí Szabó na další Octavii WRC. Čtvrté WRCéčko, které pilotoval Angyalfi skončilo prolog na 10. místě. Nicméně odstupy mezi jednotlivými posádkami byly minimální a tak se dalo očekávat, že ostré boje začnou až v sobotu.
Již první sobotní RZ přinesla spoustu překvapení. Na to, že ji vyhrál Turi si již pomalu začínáme zvykat, ovšem druhé místo Spitzmüllera a čtvrté Eleka (oba Mitsubishi sk. N4) bylo jistě pro mnohé překvapením. Jestliže pro tyto dvě posádky to bylo překvapení milé, pak po RZ1 museli být hodně zklamaní Benik a Szabó, kteří hned na úvod nabrali nemalou ztrátu (Benik 28 sec a Szabó dokonce 37 sec). V dalším průběhu dne pak Turi stále více ujížděl svým soupeřům a tak mohl přenocovat na prvním místě s poměrně velkým náskokem 1 min 9 sec před stále velmi dobře jedoucím Spitzmüllerem. Třetí se ztrátou 1 min 14 sec na Turiho byl Angyalfi, na dalších místech pak byli Szabó, Asi a Benik.
V nedělní etapě čekalo na jezdce posledních šest RZ. Hned tu první vyhrál opět Turi a dal tak najevo svým soupeřům, že nechce ponechat nic náhodě. Svůj náskok na druhého Angyalfiho zvýšil již na téměř 1 min 20 sec. Jestliže Turi vedl s přehledem, pak boj o druhé až páté místo začal nabírat zajímavé obrátky. Jezdci na těchto místech se vešli do rozmezí 9 sec a tak se očekával velký souboj o medailové pozice. Dlouho to vypadalo, že druhé místo uhájí Karoly Angyalfi na Corolle WRC a třetí Gergely Szabó, ovšem oběma jezdcům „vypálil rybník“ svým mohutným finišem „ASI“ na Mitsubishi sk. A8. Jak již bylo zmíněno, na prvním místě tedy skončil Turi, druhý dojel „ASI“ a třetí Angyalfi. O velké zajímavosti a napjatosti závodu svědčí fakt, že rozdíl mezi druhým a čtvrtým vozem v cíli činil pouhé čtyři sekundy a celkově šestý Benik zaostal za pátým Spitzmüllerem pouhou desetinu sekundy!
Konečné pořadí VREDESTEIN Rally:
1. Turi-Kerék, Škoda Octavia WRC 1:09:57,3
2. Asi-Nándi, Mitsubishi Lancer A8 + 1:23,7
3. Angyalfi-Kazár, Toyota Corolla WRC + 1:26,0
4. Szabó-Kerék, Škoda Octavia WRC + 1:27,7
5. Spitzmüller-Bahor, Mitsubishi Lancer N4 + 2:26,6
6. Benik-Doromby, Ford Focus WRC + 2:26,7
Aktuální pořadí po dvou závodech Mistrovství Maďarska pak je:
1. Turi-Kerék, Škoda Octavia WRC 40 bodů
2. Szabó-Kerék, Škoda Octavia WRC 22 bodů
3. Benik-Doromby, Ford Focus WRC 21 bodů
4. Angyalfi-Kazár, Toyota Corolla WRC 20 bodů
5. Asi-Nándi, Mitsubishi Lancer A8 15 bodů
6. Spitzmüller-Bahor, Mitsubishi Lancer N4 12 bodů
Tak jsem se trochu seknul.Kyž jsem koukal na výsledky tak tam byl Butor uveden s C2 S1600 a přitom jel se Saxem.
Takže v Maďarsku by měla jet od Rallye Fehervar další Škoda Octavia a to v rukou Norberta Herciga, který jezdil vloni se Saxem.
Milan PB
05.05.2004, 10:05
A taky jedna Škoda Fábia !!!
Tamás tagai pojede také se Śkodou Octavia WRC EVO ?.na www.rallysport.hu je článek.
To Danys:A ten Herzig pojede Kita, áčko, nebo WRC???
Hercig - Octavia WRC (myslím, že koupena přímo z továrny. Více nevím...)
Zdroj: www.duen.hu
A s tím Tagaiem by to možná mohla být pravda, protože na fotkách na duen.hu jsou na dvou valnících za sebou dvě Octavie...
... a z určitých znaků na fotkách by mohlo odpovídat, že Octavia na druhém vozíku by mohla být ta Tagaiova... :)
007
Do Madarska bych se rad podival..
Jsou kluci nekde stranky, ktere jsou v jinem jazyce, nez madarskem? Z vojny znam nekolik slov cigansky, pry tomu rozumi i v Madarsku, radsi bych tyto nepouzil... No a madarsky neumim....
To Jiří:
Záleží co potřebuješ vědět...
Třeba na následující rallye Fehervar (Duna-Alba) je na oficiálních stránkách odkaz i na anglickou verzi.Mám dojem, že doma mám už stáhnutý harmonogram k této rallye a zvláštní ustanovení. Adresa je:
www.fehervarrallye.hu
Stránky v Angličtině bývají i na Rallye Budapešť. Jinak obecné stránky zkus snad www.rally-online.hu.
A jak jsem už psal dříve, mezi důležitá slova patří:
MURVA - Šotolina
UGRATÓ - skok
NAGY UGRATÓ - velký skok
......
Upravil - Danys 06 May 2004 09:24:53
:0 :0 :0 :0 :0 :0 :0 :0 :0 :0
Zde je seznam přihlášených na Fehervar rallye:
http://www.rallye-online.hu/online/index.php?p=2&oact=4&ev=40&np=1&gid=833
Otázkou samozřejmě je kdo skutečně přijede, ale i tak.... :0
Malá návnada z přihlášených:
Kopec - Fabia
Pech - Focus
Kuzaj - Focus
Maďarské WRC 7x (z toho 5x Octavia)
atd, atd.....
Jede tam někdo? jel bych se podívat.
Taky začínám přemýšlet...
ŠKODA rally club
Milan PB
06.05.2004, 21:21
Z těch Maďarskejch stránek sem tak trochu daněk
Kdy se to přesně jede? etapy
Kde se to přibližně jede?
Je znám časový harmonogram a mapy?
Asi pojedu vypadáto docela líp než u nás akorát kdyby tam jel Kresta to by byl opravdu nářez
To Plhus, Mach a Milan PB:
Dělám vše proto, abych tam jel...
Znovu opakuji, že základní informace jsou na oficíálních stránkách www.fehervarrallye.hu
Zatím tam nejsou mapy a přihlášení (ti jsou ale na odkazu, který jsem dal o pár řádek výše) Je přihlášeno tuším 143 posádek, ale myslím, že skutečnost bude minimálně o 20 méně.
Mezi starty "A8+WRC" a "Evropou" je hodina. Nicméně mezi "A8+WRC" jsou zařazeni i historici, což je úplně super!!! "A8+WRC" je přihlášeno tuším přes 40.
Kdy se to jede?
Čtvrtek 20.5.2004 2x prolog ve městě Dunaújváros, cca 50 km jihovýchodně od Szekesfehervaru(asfalt). Začátek 15:13 hod.
Pátek 21.5.2004 8x RZ blízko Székesfehervaru (šotolina) :app: :app:
Sobota 22.5.2004 4x(2x) RZ cca 50 km od Szekesfehervaru (ještě ale nevím přesně kde)(šotolina)
Vzdálenosti:
Zlín-Szekesfehervár cca 300 km
Brno-Szekesfehervar cca 300 km
Pokud vás zajímá něco dalšího, v rámci svých časových možnosti se budu snažit...
P.S. Plhusi, trošku jsme byli zmateni, když jsme řešili časovou kolizi Brno versus Fehervar co?
MravenecZ
07.05.2004, 09:47
Doufám, že si to naši klucí ještě pořádně rozmyslí, protože týden po tom se jede Krumlov a ten by měl být jak pro Vaška tak Honzu prioritou. Ášína podle mě netlačí sponzoři, horší to možná bude u Kopejdy. Tam můžou být marketingové zájmy škodovky. I když mezi námi, škodovka by neměla mít problém eventuelně na Krumlov připravit jiné auto, kdyby mu Kopča trochu ublížil.
To Danys: jo trochu jsme se termínově netrefili...
Pořád zvažuju jestli jet nebo ne,akorát je blbé že bych mohl až v sobotu a to už je docela zabité,jen 4 RZ. V pátek to rozhodně nedáme. Takže asi až Sombat v červnu.
Ale včera jsem si stáhl nějaká videa a tam to fakt stojí za to!!!
ŠKODA rally club
quote:
...Pořád zvažuju jestli jet nebo ne,akorát je blbé že bych mohl až v sobotu a to už je docela zabité,jen 4 RZ....
Pozor!!!
Dle harmonogramů jedou v sobotu 4 RZ jen Evropani. WRC a historici jedou pouze 2 RZ!!!
Milan PB
07.05.2004, 11:38
quote:
Doufám, že si to naši klucí ještě pořádně rozmyslí, protože týden po tom se jede Krumlov a ten by měl být jak pro Vaška tak Honzu prioritou. Ášína podle mě netlačí sponzoři, horší to možná bude u Kopejdy. Tam můžou být marketingové zájmy škodovky. I když mezi námi, škodovka by neměla mít problém eventuelně na Krumlov připravit jiné auto, kdyby mu Kopča trochu ublížil.
K tomu bych ti něco řek ......
Tamas Tagai mi napsal, že ta Octavia je specifikace EVO III i s nádrží pod podlahou.Auto jelo naposledy nějakou šotolinovoou soutěž a značka je MBO 90-42.
Pohled na deset WRCek na šotolce na Duna Alba Rallye bude asi úchvatný... Já všem tu šotolinu tak závidím!
quote:
Pohled na deset WRCek na šotolce na Duna Alba Rallye bude asi úchvatný... Já všem tu šotolinu tak závidím!
... věř, že právě zde to dívání nebude jen o WRCech!!!
To Danys:Přesně, v Madarsku není Rally jen WRC jako v některých státech.VFTS a další, na ty je nádhernej ohled.Tam jedou všichni na plno, nehci tím aler poškodit naše kluky s feldama , že by zrona oni jeli pomalu.
Butor je stejně nejlepší!!!
Podľa info na maďarských stránkách si to už Vašek Pech rozmyslel ...
quote:
Pro zajímavost:
http://www.rallysport.hu/info/2004/05/05-12-Fabia_megsem.htm
Kdo umíte Maďarsky??? O čem tam píšou???
A zde je přímo Ášínova odpověď k jeho účasti v Maďarsku...
"Pro nás pro všechny v týmu je velkou záhadou, jak jsem se mohl objevit v seznamu přihlášených na tuto soutěž, když jsme pořadatelům přihlášku vůbec neposílali. Dokonce už mě telefonicky kontaktovali a musel jsem jim odpovědět totéž."
Odpověď z impuls.cz, "Středy s Ášínem"
Upravil - Danys 12 May 2004 12:19:19
quote:
Pro zajímavost:
http://www.rallysport.hu/info/2004/05/05-12-Fabia_megsem.htm
Kdo umíte Maďarsky??? O čem tam píšou???
...že Fabia WRC v Maďarsku až niekedy inokedy...
... škoda, to by se zase rozpoutala po závodech diskuse... :D :D :D
Tak kdyby tam jel ze zahraničí aspoň ten Kuzaj, ale ani tomu moc nevěřím.
Jinak u mne se to snad začíná rýsovat, že bych snad mohl jet. A pokud ano, tak čtvrtek-pátek...
Ještě někdo se tedy chystá??? Vicky, Ty asi jo, jestli jsem to správně pochopil...
Fero,
Ty vypadáš, že Tě Maďarsko taky zajímá... Jezdíváš na Fehervar??? Máš tam nějaké "tajné" zajímavé tipy??? Já tam byl zatím jen loni...
Prvá rally v Maďarsku mi učarovala v roku 1995 (úchvatne tam jazdil na šutrách nejaký Kresta s Feliciou 1,3) a odvtedy Maďarsko zásadne aspoň raz do roka! Takže piatkový Fehervár určite!
Sorry, bolo asi skôr v roku 1998
quote:
Prvá rally v Maďarsku mi učarovala v roku 1995 (úchvatne tam jazdil na šutrách nejaký Kresta s Feliciou 1,3) a odvtedy Maďarsko zásadne aspoň raz do roka! Takže piatkový Fehervár určite!
quote:
A zde je přímo Ášínova odpověď k jeho účasti v Maďarsku...
"Pro nás pro všechny v týmu je velkou záhadou, jak jsem se mohl objevit v seznamu přihlášených na tuto soutěž, když jsme pořadatelům přihlášku vůbec neposílali. Dokonce už mě telefonicky kontaktovali a musel jsem jim odpovědět totéž."
Odpověď z impuls.cz, "Středy s Ášínem"
Upravil - Danys 12 May 2004 12:19:19
Jsem rovnez zvedavej na Honzu Kopeckyho esi je to to samy jak u Pecha...
......pan-x......
http://www.ewrc.cz/images/2004/mcr/su/pl_a_1_kopecky_4_i.jpg
quote:
... škoda, to by se zase rozpoutala po závodech diskuse... :D :D :D
Tak kdyby tam jel ze zahraničí aspoň ten Kuzaj, ale ani tomu moc nevěřím.
Jinak u mne se to snad začíná rýsovat, že bych snad mohl jet. A pokud ano, tak čtvrtek-pátek...
Ještě někdo se tedy chystá??? Vicky, Ty asi jo, jestli jsem to správně pochopil...
baba :-)))
S tim Kuzajem souhlasim, nepojede do Madarska, kdyz nema ani na slovenskej mistrak. Ale je to desna skoda, Madarska sotolina je presne to, co nasi piloti potrebuji. Jak zakrni na ceskych asfaltech, tak je s nimi ve svete amen...
Tak, teď ještě aby nedělala problémy manželka :0 a můžu vyrazit. Ve čtvrtek "zahřívací kolo" v ulicích města Dunajvaros a v pátek nádherné šotoliny okolo Varpaloty ;) Po pravdě, už se nemůžu dočkat... Jo mimochodem, na oficiálních stránkách jsou už zveřejněné i mapy (Terképek)....
Takže jedete někdo do toho Maďarska???
Hosi, protoze neumim ani madarsky ani anglicky, potrebuju pomoc...
Kde se to jede, kdy se to jede a kde najdu mapy? Diky predem!
POZOR! LAST MINUTE! :-)
Mame volne misto v aute do Madarska. Zarucujeme nezapomenutelne zazitky (a to myslim z rallye). Jestli jste nekde z okoli Zlina, Vsetina (eventuelne vas muzeme nabrat kdekoliv po ceste), ozvete se mi na mail vicky@seznam.cz
quote:
POZOR! LAST MINUTE! :-)
Mame volne misto v aute do Madarska. Zarucujeme nezapomenutelne zazitky (a to myslim z rallye). Jestli jste nekde z okoli Zlina, Vsetina (eventuelne vas muzeme nabrat kdekoliv po ceste), ozvete se mi na mail vicky@seznam.cz
Jenom doplním že se můžete ozvat taky na mobil 736 685 606. A ty místa jsou volné i dvě. Odjezd v noci ze čtvrtka na pátek, návrat v pátek v noci. Technika - Š Favorit téměř ve sk. N :D .
MravenecZ
19.05.2004, 07:39
Sagi kecáš, je to čistokrevný A-čko !!! :D :D :D
Sagi,díky moc za tu včerejší nabídku. Je škoda,že momentálně nelze ten pátek řešit kvůli práci. Ale pokud pojedete i v červnu,tak to můžeme dát dohromady...
ŠKODA rally club
To Jiří: Tys asi trošku pospal |) :D vždyť už první týden v květnu jsem psal toto:
"Záleží co potřebuješ vědět...
Třeba na následující rallye Fehervar (Duna-Alba) je na oficiálních stránkách odkaz i na anglickou verzi.Mám dojem, že doma mám už stáhnutý harmonogram k této rallye a zvláštní ustanovení. Adresa je:
www.fehervarrallye.hu
Jinak obecné stránky zkus snad www.rally-online.hu.
A jak jsem už psal dříve, mezi důležitá slova patří:
MURVA - Šotolina
UGRATÓ - skok
NAGY UGRATÓ - velký skok "
Kdyby ses ozval dříve, tak bych Ti odpověděl i konkrétněji. I když teď si uvědomuji, že i to jsem tu už psal:
"Dělám vše proto, abych tam jel...
Znovu opakuji, že základní informace jsou na oficíálních stránkách www.fehervarrallye.hu
Zatím tam nejsou mapy a přihlášení (ti jsou ale na odkazu, který jsem dal o pár řádek výše) Je přihlášeno tuším 143 posádek, ale myslím, že skutečnost bude minimálně o 20 méně.
Mezi starty "A8+WRC" a "Evropou" je hodina. Nicméně mezi "A8+WRC" jsou zařazeni i historici, což je úplně super!!! "A8+WRC" je přihlášeno tuším přes 40.
Kdy se to jede?
Čtvrtek 20.5.2004 2x prolog ve městě Dunaújváros, cca 50 km jihovýchodně od Szekesfehervaru(asfalt). Začátek 15:13 hod.
Pátek 21.5.2004 8x RZ blízko Székesfehervaru (šotolina)
Sobota 22.5.2004 4x(2x) RZ cca 50 km od Szekesfehervaru (ještě ale nevím přesně kde)(šotolina)
Vzdálenosti:
Zlín-Szekesfehervár cca 300 km
Brno-Szekesfehervar cca 300 km"
Na oficiálních stránkách jsou mapy udělány velmi přehledně, potřebuješ k tomu už jen mapu Maďarska...
Upravil - Danys 19 May 2004 08:17:17
Na www.savariarallye.hu uz žjsou první informace k podniku,který se jede u Rakouských hranic a tudíž taky docela dobře dostupný,zvlášť pro Moraváky.
Je tam už harmonogram a mapa soutěže. A navíc první informace v maďarštině.
ŠKODA rally club
Jo,nenapsal jsem termín 17. - 19. 06. takže v červnu už bude dost teplo na spaní venku.
PS: pro všechny,co vyrážíte do Maďarska teď přeju hodně zážitků a už se těším na postřehy a informace. A doufám,že budou i nějaké fotky!!
ŠKODA rally club
Podle www.rally.sk se stala na soutěži v Maďarsku smrtelná nehoda,auto srazilo diváka...
Je to smutné!
ŠKODA rally club
quote:
Podle www.rally.sk se stala na soutěži v Maďarsku smrtelná nehoda,auto srazilo diváka...
Je to smutné!
ŠKODA rally club
Nešťastie nechodí po horách, ale po ludoch!!!!
Ked si pomyslím, že spolujazdec zrazil svojho bývalého jazdca tak ...... :(
Dal som na stránku rally.sk tú tragickú nehodu. Je to v článku:
http://www.rally.sk/article.php?sid=1942&mode=flat&order=1
quote:
...Co k tomu říct... :( :( :(
Snad jen to, že by toto video mělo vidět co nejvíce lidí, kteří chodí na závody....
quote:
quote:
Snad jen to, že by toto video mělo vidět co nejvíce lidí, kteří chodí na závody....
presne tak ako píšeš Danys
Je to naprosto děsný pohled!
Ale:
1) zdá se mi nerozumné nechat diváky stát v tomto místě za horizontem
2) dokonce je zde i vůz a zdá se, že moc nechybělo do čelní srážky s tímto autem
3) subjektivně se mi zdálo, že bylo relativně dost času od doby, kdy auto je viditelně mimo kontrolu pilota a kdy došlo k nárazu. Divák jako by vůbec na situaci nereagoval...
4) maďarská TV si z rally vybrala také pouze tragédii nebo byly i výsledky?
quote:
quote:
No nevim nevim, jestli by to mělo nejakej extra ozdravnej ucinek…
Bouracky i ty smrtelny jsou na nove kazdej vecer po 19,30, ale boura se vesele dal a lidi stále jezdej jak prasata
Na každý rally se najdou lidi, který so dost dobře neuvedomuji riziko spojene s nechtenym vyletem zavodniha auta mimo trat – jsou to vetsinou lidi, co vidi jednu rally rocne – mistni domorodci, co maj barak za humnama
Myslim, ze skalni fanousci jsou daleko vic rozumnejsi a vic eliminuji pripadne riziko tim, ze si stoupnu na „bezpecny“ místo
Mam pro to dve hypotezy:
1/ ten clovek, co ho to nabralo urcite nesledoval to auto, protože i chromej by v tomle pripade stihl odkulhat! To auto jelo (letelo) rovne-nemenilo směr a tech lidi co uhnuli, byla spousta (vlastne vsichni krome jednoho)
2/ mistni domorodec- tipuju nejakej „chytrej strejda“ si stoupnul za mliko, protože za mlikem je preci bezpecno, proto tam to mliko je, aby oddelilo bezpecnou plochu kde je bezpecno od mist, kde se muze něco stat
i deti ve skolce vedi, ze pokud něco leti vzduchem a nemá to smerovy kormidla, tak to tezko zatoci, v tomhle pripade slo o totalni selhani poradatelu, protože místo mozneho doskoku aut vyznacili jako bezpecnou zonu!
Ten horizont je v nepatrny zatacce, která když se projede třeba sedmdesatkou, tak ani na zatacku nevypada, ale pokud tam letej zavodaci stopadesatkou, je to o necem jinym, ten pilot udelal velmi hrubou chybu a nezatocil před tim horizontem (nenasmeroval auto pres horizontem doprava), je to stejny jak když auto vylitne v prehledny zatacce, protože je rychly…
S timhle musí poradatel preci pocitat a i když mliko postavi blbe, mel by si kazdej divak uvedomit, kudy asi auta pojedou a kudy asi budou litat ven při chybach jezdce, při spatny navigaci i při poruse techniky, proste dat taky na svůj rozum a podle toho si stoupnout
Omlouvam se, ze sem se trochu rozepsal, ale vzdycky me dokazou vydesit lidi, co si (nejlip s malejma detma na ramenou ) stoupnou na rally do mist, který by matematik nazval tečna z oblouku ven-nebo tak nějak
Nemam rad tuhletu lidskou hloupost a stejne tak nesnasim reportaze TV NOVA z rally, vzdycky jen když dojde k tragedii
quote:
Je to naprosto děsný pohled!
Ale:
1) zdá se mi nerozumné nechat diváky stát v tomto místě za horizontem
2) dokonce je zde i vůz a zdá se, že moc nechybělo do čelní srážky s tímto autem
3) subjektivně se mi zdálo, že bylo relativně dost času od doby, kdy auto je viditelně mimo kontrolu pilota a kdy došlo k nárazu. Divák jako by vůbec na situaci nereagoval...
4) maďarská TV si z rally vybrala také pouze tragédii nebo byly i výsledky?
Madarské televizie sa venujú tolko rally, že im môžeme iba závidieť.
Ten nešťastník nebyl asi domorodec, někde jsem četl, že to prý byl dokonce dřívější jezdec a jeho dehdejší mitfára, že byl ten za volantem nyní. Kruci to je to kostrbatý, kyždopádně asi něco o soutěžích věděl a o to je to snad horší...
quote:
quote:
quote:
No nevim nevim, jestli by to mělo nejakej extra ozdravnej ucinek .................
na stránke rally.sk sme o bezpečnosti písali dosť dávno. V članku:
http://www.rally.sk/article.php?sid=715
je konkrétne nakreslený horizont. Je tam i názorné video čo sa môže stať. Ja osobne po zhliadnutí tohoto videa, bud horizonty obchádzam, alebo stojím naozaj (a dám to do úvodzoviek) "bezpečne".
- Ano ten človek (jazdec) bol otočený chrbtom ku prichádzajúcemu autu :(
quote:
quote:
quote:
quote:
No nevim nevim, jestli by to mělo nejakej extra ozdravnej ucinek .................
na stránke rally.sk sme o bezpečnosti písali dosť dávno. V članku:
http://www.rally.sk/article.php?sid=715
je konkrétne nakreslený horizont. Je tam i názorné video čo sa môže stať. Ja osobne po zhliadnutí tohoto videa, bud horizonty obchádzam, alebo stojím naozaj (a dám to do úvodzoviek) "bezpečne".
- Ano ten človek (jazdec) bol otočený chrbtom ku prichádzajúcemu autu :(
tak to video je fakt rachot
to bych poustel na rztach-pri vstupech na mista pro divaky
to by mozna pomohlo
Milan PB
27.05.2004, 23:03
Speciálně na Krumlově jsou diváci tak chytří že stojej na dopadu a většinou ještě blíž trati já se je od tamtud snažím dostat slovním varovíním ale většinou to jsou chytráci kteří myslí že mlíko je zeď
Jedete se někdo podívat na další podnik Maďarského šampionátu??Jede se kousek od Rakouských hranic a startovní listina slibuje další dramatické souboje!!!
ŠKODA rally club
V Maďarsku to byla bomba,je to fakt úplně něco jiného jak u nás. Kvalita startovního pole a někdy i organizace trochu pokulhává,ale horkokrevní jezdci a fandové tomu dávají ten správný šmrnc. I když je fakt,že i to fandění jsem čekal větší. Zase jsme jim to museli ukázat.(pískání,povzbuzování,jízda po městě se škodováckou vlajkou z okna apod)
Zaujalo mě to,že i v tak těžkých podmínkách byl docela malý odpad. Vypadlo asi jen 20 aut.V okolí Szombathely se jezdí na pěkných a rychlých šotolinách. Neni to jako v Řecku kamení a prach ale spíš hlína. A všechny lesní cesty jsou takové. To být tady u nás,to by se řádilo...
Ale byli jsme unešeni.Byli s náma i kluci z www.czechrallyeweb.net takže se zase můžeme těšit na povedenou reportáž doplněnou super fotkama...
Začali jsme v pátek první erzetou v táhlém vracáku po dlouhé rovince. Benik s Focusem to projel jak bůh a ostatní se nechtěli nechat zahanbit. Dlouhé táhlé smyky doprovázené haldou prachu.Na výjezdu ze zatáčky byla příkopa a plot nějaké obory. Napřed to tam vymetlo Polo S1600 ale pokračovalo. Pak doletěla Astra Gsi a zapíchla to do té škarpy. Urval pružinu a brzdu ale furt to kvaltoval že pojede dál. Jedni tlačili dopředu,druzí dozadu. Sotva jsme ho vytlačili a odtáhli nabok a šel jsem se napít,tak tam vletěl Langer a zůstal na střeše.A ve finála tam skončila i jedna Lada. Pak to zrušili někde dál bylo něco většího.
Tak jsme mrkli na VFTS to jsou boží stroje. Stíhali jsme 2x servis a celkem 4 RZ za oba dny,zůstávali jsme na celé erzety a navíc to měli blbě naplánované.Dovezl jsem si dvě trička Benik Motorsport a Butor rally team, které tam rozdávali fanouškům zadáčo!! Moc pěkné.
Takže to určitě stálo za to a mám moooc zažitků. Na Budapešť jedem určitě taky.
To Danys: dík za rady,hlavně ty roušky a voda se dost hodily!!
A takhle se tam lítá - ta vlajka je naše:)
http://www.duen.hu/foto/040617_szhely/DuEn_Szhely04_634.jpg
http://www.duen.hu/foto/040617_szhely/DuEn_Szhely04_633.jpg
ŠKODA rally club
To Plhus:
Tak to jsem rád, že jste byli spokojení...
Jen s tou Budapeští - jak již jsem psal dříve, byl jsem tam loni na asfaltové části a ta se nevyvedla (samý retardér). Tak pozor abys nejel "světa kraj" a pak byl zklamaný...
No,nějak to musím pořešit.Ale video ze šotoliny nevipadalo špatně. A ten prolog v přístavu taky ne...
A na toto se hodí jezdit i kraj světa:
http://oi.webstar.hu/yappa/show.php/original/szhely04_p_ff/007.jpg
http://oi.webstar.hu/yappa/show.php/original/szhely04_p_ff/038.jpg
http://oi.webstar.hu/yappa/show.php/original/szhely04_p_ff/049.jpg
http://oi.webstar.hu/yappa/show.php/original/szhely04_p_ff/070.jpg
http://oi.webstar.hu/yappa/show.php/original/szhely04_p_ff/076.jpg
ŠKODA rally club
Ten obraceč bez trička je moje maličkost 8D
ŠKODA rally club
Vydal jsem se do Maďarska na sobotní část a rozhodně to stálo za to. Průjezdy špičky startovního pole byly super. Našemu mistrovství opracdu šotolinová soutěž chybí. Tratě v Maďarsku jsou nádherné, škoda že se další podnik jede stejně jako Bohemia rally.
Rally Budapešt se jede půl na asfaltu a půl na šotolině ?
A byl ses podívat i na té RZ u města ve vojenském prostoru??Tam to bylo super!!
ŠKODA rally club
Konečně se nám podařilo zkompletovat fotoreportáž ze Szombathely rallye. Tentokrát s delším komentářem, ve kterém popisujeme celé naše cestování po Maďarsku.
www.CzechRallyeWeb.net
Jo,kluci,fakt se vám to moc povedlo. Doufám že se to s tím navigátorem zlínské posádky :P dalo zvládnout a i když jsme někdy trošku bloudili,tak že se vám ten výlet líbil...
Ta reportáž je fakt povedená!!
ŠKODA rally club
Ta Lada bude asi nejaky special na San Remo ne? Kdyz ma takovy extra rejd. :D
Upravil - franus 23 Jun 2004 21:20:02
Jede z vás někdo na Vesprém,nebo jedete všichni na Bohemku.V Maďarsku jede 7 WRC plus dalších dvanáct A8.Může mi někdo poskytnout nějaké info o maďarských soutěží.např.tipy na dobrá místa,zda jsou značena místa k RZ,platba na RZ či v servise atd..Popřípadě jestli by někdo jel,mohli bychom si dát scuka v Bratislavě.
Další podnik Maďarského mistrovství,podle fotek zase super závody,škoda že se populární soutěž jela v termínu Bohemky.
A hlavně tam bylo pěkné počasí!!!
A 11. Veszprém Rallye végeredménye:
1. Herczig Norbert - Tóth Imre Skoda Octavia WRC 1h 26'26"2
2. Benik Balázs - Rácz Bence Ford Focus WRC +00'18"4
3. Szabó Gergő - Kerék Balázs Skoda Octavia WRC +00'19"6
4. Asi - Nándi Mitsubishi Lancer Evo VI. +00'26"7
5. Turán Frigyes - Csökő Zoltán Mitsubishi Lancer Evo VI. +01'32"4
6. Spitzmüller Csaba - Bahor Bea Mitsubishi Lancer Evo VI. +05'42"2
ŠKODA rally club
Je sice ještě brzo,ale plánujete někdo návštěvu Budapešť rally??
Prý tam nejsou tak atraktivní RZ,ale jelikož se jede i letos prolog na široké silnici na bčehu Dunaje,kde byla loni super atmosféra a co jsem viděl videa,tak to bylo zajímavé i na těch RZtách.Jeden den asfalt,druhej šotolina.Co ty na to Dane??
Byl tam někdo loni??
ŠKODA rally club
Letošní rok se soutěže v maďarsku nestřídají povrchy,takže buď se jede asfalt nebo šotolina.Co se týče Budapešti tak je celá asfalt.Na Veszprému jsem byl,neviděl jsem lepší soutěž.Když vidíte erzetu ve vojenském prostoru na super šotolině jak za vozy letí nízko při zemi bojový vrtulník a rozhání prach,tak to je žrádlo.Během dne bez jediného přejezdu vidět pět erzet a servis a večer se vykoupat v Balatoně je prostě pohádka.Za dva dny jsem neviděl jedinou posádku která by nějaký úsek prodala.Doporučuji všem.
To jako fakt s tím asfaltem???To by byla škoda,šotolina mě tam docela uchvátila.A ta atmosféra taky, i když jsem to čekal ještě lepší, kraj kolem Szombathely asi neni tak soutěžáckej..
Snad kluky nalákám i na maďarskej asfalt?!Nechci být do Barumky bez rally!!!
ŠKODA rally club
Tak si zajeď do Rakouska na šotlinu k hraběti Harrachovi.Pojedu se asi také podívat,je to kousek.
A nejspíš tam Pojede i prokop s Octavií WRC
Jenže tam jezdí jen pár aut!Je to takový srandamač.I když tam loni jelo i WRC...
Kde se to vůbec jede??A kdy??
ŠKODA rally club
quote:
Snad kluky nalákám i na maďarskej asfalt?!Nechci být do Barumky bez rally!!!
ŠKODA rally club
Tak si "skákni" mezitím do Finska... :D
Taky možnost!!! :P
ŠKODA rally club
Karel Trněný plánuje start v Budapešti, v plánu byl i start Valdy!?,pojedou tam i kluci z Red Bull teamu co jeli na Bohemce.
Přijede i Ašín??Nebo ještě někdo??
ŠKODA rally club
Mimochodem všimli jste si, že piloti RedBull teamu co jeli na Bohemce měli hodně známé navigátory. Gottschalk jezdí s Kremrem asijko-pacifický šampionát a předpokládám, že spolu pojedou i Deutschland. Klaus Wicha zase jezdil s Baumschlagerem (možná i Deppingem?) a jeden čas myslím se Schwarzem.
SABOTAGE
18.07.2004, 18:47
quote:
Mimochodem všimli jste si, že piloti RedBull teamu co jeli na Bohemce měli hodně známé navigátory. Gottschalk jezdí s Kremrem asijko-pacifický šampionát a předpokládám, že spolu pojedou i Deutschland. Klaus Wicha zase jezdil s Baumschlagerem (možná i Deppingem?) a jeden čas myslím se Schwarzem.
No Wicha jezdil v roce 2002 také s Achimem Mortlem při jeho nepříliš úspěšných startech, kdy jel za tovární tým Subaru.
(Určitě si pamatujete Deutschland a zničené pravé zadní kolo hned v první zatáčce soutěže.)
Upravil - sabotage 18 Jul 2004 18:47:46
To SABOTAGE:
Dík za doplnění,vše jsem psal jen tak z hlavy.
I když sleduju,že Maďarsko tady zajímá jenom mě:), tak na www.duen.hu už je startovka na Budapešť rally. Trněný je tam s Focusem WRC...
ŠKODA rally club
To Plhus: To je Fokus od JM Engenering???
Hašan
Upravil - Hašan 21 Jul 2004 09:14:59
Muj osobni názor je, ze to bude Romanovo Fokus s Bohemky ne? S tim novějším startuje Benik.
Hašan
Určitě to bude tak, jak píšeš....
Kdy se to vlastně jede??
quote:
Muj osobni názor je, ze to bude Romanovo Fokus s Bohemky ne? S tim novějším startuje Benik.
Hašan
Jede se to ve stejný víkend jako Blovice,ale určitě pádíme do Budapešti,snad bych řekl že to bude i lepší!!
Tedy 6.-8.8.2004
ŠKODA rally club
Poslal jsem pár fotek z Veszprém rally do redakce,je to už několik dní ale bohužel nejsou uveřejněny.Je to myslím si škoda,byly docela vydařené.Snad někdy příště.
Karel pojede na Budapešti s Corollou!!
ŠKODA rally club
Marek Felt
02.08.2004, 13:47
Tak doufejme, ze Karlovi zvedne Toyota naladu a ze si zavzpomina na lonske vysledky. Loni v Blovicich jel s Corollou pekne. Takhle jsem ho dlouho nevidel jet, tak trebas se bliska na lepsi casy!
a bude to babča!
quote:
Karel pojede na Budapešti s Corollou!!
ŠKODA rally club
Ano!
A Benikuv Focus byl včera ještě komplet rozdělanej!!
ŠKODA rally club
http://mail1.centrum.cz/noconv/~~cook~plhus/cgi-bin/download.exe/e8a92d38f992b41df8a70d5806882408
Kousek od Budapešti...
ŠKODA rally club
http://mail1.centrum.cz/noconv/~~cook~plhus/cgi-bin/download.exe/e8a92d38f992b41df8a70d5806882408
ŠKODA rally club
:disapp: :?
ŠKODA rally club
Co se to dělo o víkendu na Budapešti??? Po prvním dnu odstoupilo hromada posádek...
Byla to evropa,a A8 v neděli myslím jet už neměly.Proč jel Trněný a ještě pár dalších nevím,snad mimo pořadí.
Ano,byla to Evropa,takže A8 jeli pouze v pátek na prologu a v sobotu.
V nedělu už mimo body.Trněný jel asi jen proto,že tam byl jako host.
Byli jsme se podívat,ale v sobotu jsme jeli domů.
Pátek byl super,prolog v Budapešti u Dunaje byl fakt zážitek.Sobotní RZ už méně.Široké letiště a spousta retardérů.A navíc začalo večer šíleně lit a byli jsme až na kost.
Nebylo to nejhorší,ale čekal jsme něco jiného.
A Trněný včera dostával i od Butora se Saxem!!!
ŠKODA rally club
Plhusi,
neboj, nejsi sám, koho zajímá Maďarská rally...Ale pozor, jsou tam i hezká děvčata! :D
Před Budapeští jsem měl málo času, páč jsem měl před dovolenou. Takže jsem se do diskusí skoro nezapojoval. Ale jistě si vzpomeneš, že jsem mnohem dříve psal, že Rally Budapešť mne vůbec nenadchla a pak jsem upozornoval, aby jsi nebyl zklamaný. Což asi lehce jsi, že jo! No vždyť jsem Ti přece psal ať si před Barumkou raději "skákneš" do Finska... Nenecháš si poradit... :D ;) Mimochodem, do Německa jedeš?
Ale teď k tématu:
Počítal jsem body po Rally Budapešť a stav Mistrovství Maďarska by měl být následující (je to ale neoficiální):
1-2. Benik 75 b. (6 odjetých závodů)
1-2. "Asi" 75 b. (5 odjetých závodů)
3. Turi 68 b. (6 odjetých závodů)
4. Hercig 62 b. (4 odjeté závody)
5. Szabó 54 b. (6 odjetých závodů)
Body se rozděluji b hodnotách 20, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 3, 2, 1. Takže to bude ještě velmi zajímavé!!!
Do konce mistrovství chybí ještě dvě soutěže, přičemž ta nejbližší se jede 17.-19.9.2004 v okolí města Pecs (Zlín-Pecs cca 450 km).
Dan
Já vím Dane!!
Souhlasím,mají tam pěkné baby a co jsme si všimli,tak ve městech jich chodí většina naostro :P
Mě hodně zajímal ten prolog,to mě asi nejvíc zlákalo a nebylo to celkově tak zlé.Jasně,proti šotolině to pokulhávalo!!
Do Německa nejedu,jedem v sobotu na ten Harach sprint do Rakous a pak Barumka!
Musíme taky trošku pracovat...
Ten šampionát je zajímavě rozjetý a hodně vyrovnaný, takže to bude ještě zajímavé.
Ale Maďarsko asi až příští rok.A určitě Veszprém,klidně i v čas Bohemky!!!!
ŠKODA rally club
Nevim jestli si toho někdo všiml, ale v madarsku jel poprvé Hyundai Accent WRC E3.Jel s ním Otto Michna a mam takový pocit že to auto které má jel Béreš v Praze a na Monte.
Filip
Jo,všiml jsem si.Měl celkem problémy s nastavením auta.Hlavně se mu trošku hádali diferáky!!Těžko říct co je to zač,měl Maďarské značky!
ŠKODA rally club
Na www.rallysport.hu o tom psali ještě než to koupil a byl u toho obrázek Bérešovo auta z Monte (asi:-))) Možná to bude ono, má to ale divný zvuk oproti tomu co měl Romam, je to takový udušený.
Filip
Spaceman
19.08.2004, 10:37
Malé ohlédnutí za 18. International Budapest Rally 2004 na
www.czechrallyeweb.net [Spaceman & Nowi]
Přípravy na příští sezonu v Maďarsku už probíhají!!
G.Szabo vymění krásně barevnou Octavii B! za Focus po Kremerovi!!
A pojede s ním už tento víkend na poslední soutěži Maďarského šampionátu!
Jeho Okta nejspíš zůstane na Maďarské půdě a tak se máme i příští rok nač těšit!!!
Fokyn je fakt krasavec! :0
http://www.duen.hu/kep_040916_pecs_teszt_focus.htm
ŠKODA rally club
Pořadí v cíli 37. Alianz Hungária rallye:
1.Turi, Octavia WRC
2.Asi, Lancer A8, +9,8 sec
3.Herczig, Octavia WRC + 12,3 sec
4.Benik, Focus WRC + 1min 34 sec
5.Angyalfi, Octavia WRC + 4min 54 sec
6.Spitzmüller, Lancer N4,
7.Vizin, Corolla WRC
8.Hideg, Lancer N4
9.Tárnok, Megane A7
10.Michna, Accent WRC
A před posledním závodem letošní sezóny je neoficiální (mnou spočítané) pořadí:
1. ASI 90 bodů
2. Turi 88 bodů
3. Benik 87 bodů
4. Hercig 74 bodů
5. Szabó 54 bodů
Tak boj o stupně vítězů, to bude nářez!!!!
Mimochodem poslední soutěž se jede 22.-24.10.2004 (tuším, že v okolí Miškolce)
Tak zatím to vypadá po konci 1.etapy SZK Transzport Rally že díky Tamási Turimu škodovka získá titul i v maďarsku!
to by bylo dobrý... českej,německej,možná maďarskej titul...
Sice to už asi víte, ale pro jistotu - Turi na Octavii WRC neoficiálně mistrem Maďarska!!!
Kalendář Mistrovství Maďarska 2005:
http://www.rally.hu/hir.php?id=32729
Nevím, nakolik je definitivní.
Zdá se, že vypadla Fehervar rally - místo ni Kassa rally (kde, to nevím)
Mimochodem Veszprém rally tentokrát nekoliduje s Bohemkou...
Tak co Dane,už plánuješ kam se pojedete podívat??
Já bych chtěl s klukama určitě Szombathely a Veszprem...
ŠKODA rally club * www.src.czechrallyeweb.net
quote:
Kalendář Mistrovství Maďarska 2005:
http://www.rally.hu/hir.php?id=32729
Nevím, nakolik je definitivní.
Zdá se, že vypadla Fehervar rally - místo ni Kassa rally (kde, to nevím)
Kassa rally je Rally Košice! :)
Názov mesta Košice je po maďarsky Kassa.
Táto súťaž sa bude po 6 rokoch prestávky opäť započítavať aj do maďarského majstrovstva
quote:
Tak co Dane,už plánuješ kam se pojedete podívat??
Já bych chtěl s klukama určitě Szombathely a Veszprem...
To Plhus:
Takže na rally.sk se potvrzuje, že Kassa rallye je skutečně Košice rally, jak píše kix... Tudíž vypadla Fehervar rally... Vzhledem k okolnostem to skutečně vypadá na jednu z možností co píšeš Ty, tedy Szombathely či Veszprém...
No uvidíme...
Teď nastává otázka zda se vyplatí jet do Košic...To se asi uvidí až kdo tam pojede a jak budou vypadat RZ.
Jinak je jisté že Benik pojede opět s Focusem od JM,Turi s Oktávkou(Volf),Szabo s Focusem...Maďarsko bude i letos hodně zajímavé.
To Plhus: Pokud budeš mít čas, tak Košice doporučuju (stejně jako každou rallye na východě). Vložky v hlubokejch lesích jsou parádní. lidí tam až tak moc nebývá. Někde se vyplatí zavřít oči a modlit se abys nedostal defekt (exotické obyvatelstvo). Lidi jsou vcelku přátelští a přadatelé v pohodě. Takže jediná nejistota je ve startovce, ale ani toho bych se nebál. Pokud pojedou Maďaři, tak se připravte na kotel na vložkách, ale to znáte přímo z Hungarie.
quote:
To Plhus: Pokud budeš mít čas, tak Košice doporučuju (stejně jako každou rallye na východě). Vložky v hlubokejch lesích jsou parádní. lidí tam až tak moc nebývá. Někde se vyplatí zavřít oči a modlit se abys nedostal defekt (exotické obyvatelstvo). Lidi jsou vcelku přátelští a přadatelé v pohodě. Takže jediná nejistota je ve startovce, ale ani toho bych se nebál. Pokud pojedou Maďaři, tak se připravte na kotel na vložkách, ale to znáte přímo z Hungarie.
Haryk píšeš ako Zigmund a Hanzelka.
Doplním: Obyvateľstvo už väčšinou zliezlo z korún stromov, používa príbor a vyžíva sa na internete čítaním komentárov eWRC.
:)
To kix: Pokud to vyznělo nějak nadřazeně, tak se moc omlouvám, to opravdu ne. Poduk myslíš, že jsem napsal cestopis, tak snad mmožná? :-)). Fatkt je, že Košice, Vranov a okolí se mi oc líbí. Lesy a cesty v nich mají kouzlo, které tady u nás nenajdu (není prostor:-). Co se týče lidí, tak super. Východňari (mají i své mušky) patří k mým oblíbencům, stejně jako Záhoráci (jen ty jazykové odchylky od klasické slovenčiny mě občas vyvedou z míry :-). Jiínak jsem fakt neměl problém a hlavně oni nemají problém. Pohoda.
quote:
To kix: Pokud to vyznělo nějak nadřazeně, tak se moc omlouvám, to opravdu ne. Poduk myslíš, že jsem napsal cestopis, tak snad mmožná? :-)). Fatkt je, že Košice, Vranov a okolí se mi oc líbí. Lesy a cesty v nich mají kouzlo, které tady u nás nenajdu (není prostor:-). Co se týče lidí, tak super. Východňari (mají i své mušky) patří k mým oblíbencům, stejně jako Záhoráci (jen ty jazykové odchylky od klasické slovenčiny mě občas vyvedou z míry :-). Jiínak jsem fakt neměl problém a hlavně oni nemají problém. Pohoda.
OK, OK Haryk v pohode.
Maďarskej "Vančík" Robert Butor má konečně vyrazit do bojů s C2 S1600! To bude maso pánové!!
Vidím že vás nechává Maďarskej šampionát chladnými...Potvrdí se start P307 WRC na horké maďarské půdě a kdo s ním pojede??Jak si povedou Focusy Benika a Szaba proti Oktaviím??Jak pojede letos Turi??
A co S1600?? Butor s C2, Ignisy a nové Swifty v rukách divokých mladíků,Polo,Punto,Saxo... A enak na která se dá dívat??
Už se těším jak se tam vydáme!!
Pánové a dámy,letošní sezona v kraji uherském bude maso!!
Lze očekávat až 15 WRC!!!!
Tady je jedno z nich:http://www.toljadneki.hu/download/kepek/2005/egyeb_05/michna_octavia_wrc_n.jpg
Milan PB
08.03.2005, 19:34
SPRÁVNEJ PŘÍSTUP WRC žije aspoň někde. Závidím jim.
Tak tomu rikam hezka Octa, je to super.Jsem zvedavej jakej design předvede Butor na Octe 3.
A co ta 307???Někdo mě napadl.Že by se nam vratil byvalý mistr Janos Toth???
Toth se vrací,nejspíš i proto už nejezdí Szabo za B! ale nakonec pojede jen:) s 206
quote:
Toth se vrací,nejspíš i proto už nejezdí Szabo za B! ale nakonec pojede jen:) s 206
... Janika P206 - 2003???
... Angyalfi - Impreza WRC???
A co Benik, nějak se o něm nemluví...
Ten ja jasnej... JM:)
Jsem na tento šampioná moc zvědavý, zvláště na boj Turiho s lonským překvapením Herzigem.Pojede Norbert Herzig zase s Octou EVO III???
Zajímavé je jak jim ASI stačí i s takovým poloáčkem Mitibishi EVO 6.
quote:
Ten ja jasnej... JM:)
19.1.2005 píše Benik na svých stránkách "nincs konkrétum", tak jsem to pochopil, že zatím není nic konkrétní...No jo, ta Maďarština - "to je tak trochu překladatelský oříšek"... :D
No vono to ASIho auto je dost dobře vyzdobený a řekl bych, že víc, než by se někomu mohlo líbit. Ale třeba jsou to jen pomluvy. Každopádně on je šofér jako hrom a domácí hvězda, takže není co řešit :-))
quote:
Jsem na tento šampioná moc zvědavý, zvláště na boj Turiho s lonským překvapením Herzigem.Pojede Norbert Herzig zase s Octou EVO III???
Zajímavé je jak jim ASI stačí i s takovým poloáčkem Mitibishi EVO 6.
Další novinka v bohatém startovním poli Maďarského mistráku:
http://rally.hu/yappa/index.php?album=borsi_rt05_pp&image=51.jpg
http://www.duen.hu/kepek/hirek/nagy/20050318084659.jpg další Maďarské wéercéčko!
Více na www.duen.hu
Co se týká Benika, jeho starty opět zajišťuje JM a žádný zádrhel se neočekává!!
Milan PB
18.03.2005, 16:53
Kurňa to jim tam pojede 20WRCek ne ?
Testování Roberta Butora:
http://www.duen.hu/kepek/tiis/nagy/u4864_243.jpg
http://www.duen.hu/kepek/tiis/nagy/u4809_222.jpg
http://www.duen.hu/kepek/foto/050318_octaviateszt/DuEn_ButorTeszt_24.jpg
A konečně je tady i Seznam přihlášených posádek na Startauto Rally!!!
http://www.startautorallye.hu/docs/2005_startauto_nevlist.pdf
Jsem slepý nebo Gergely nejede??? Nemá peníze???
Neni tam,nejsi slepý!
Netuším kde je problém,v penězích nee!
Takhle trénují v Maďarsku "Junioři!"...
http://www.duen.hu/kepek/foto/050320_junior_ring/DuEn_II_JuniorRing_Brava262.jpg
http://www.duen.hu/kepek/foto/050320_junior_ring/DuEn_II_JuniorRing_Brava310.jpg
.. a takhle hoří Corollka... :(
http://www.duen.hu/kepek/foto/050320_junior_ring/DuEn_II_JuniorRing_Brava253.jpg
Upravil - Danys 21 Mar 2005 13:21:02
Hmm,takže se potvrdilo, že bohužel Szabo nesehnal dostatek peněz a letos pojede většinu soutěží s Lancerem sk. N.
I když zrovna v jeho případě ten ubýtek peněz nechápu...
Třeba se sponzor vratil k Tothovi
Takhle teď vypadá Szabuv Focus. Letos s ním v Maďarsku pojede Herczig!
http://www.rally.hu/hir.php?id=35821
Milan PB
29.03.2005, 10:23
Hele von přetáhnul sponsory ŠM :D
Janikův "krasavec":
http://www.duen.hu/kepek/foto/050330_janika/DuEn_Janika_sajttaj_Rigli31.jpg
Janikova "krasavice" :0
http://www.duen.hu/kepek/foto/050330_janika/DuEn_Janika_sajttaj_Rigli24.jpg
...a Janika:
http://www.duen.hu/kepek/foto/050330_janika/DuEn_Janika_sajttaj_Rigli23.jpg
Mimochodem, myslím, že se nezmýlím, když napíšu, že Janikův bratr bude "číst" jeho konkurentovi Norbi Herczigovi...
A pak, že v Maďarsku jsou hezké ženy, co Plhusi... ;) :)
http://www.duen.hu/kepek/foto/050330_janika/DuEn_Janika_sajttaj_Rigli21.jpg
Upravil - Danys 30 Mar 2005 23:30:08
Tak Janikův návrat zatím úspěšný! Po dnešku vede před Turim a Benikem. Tito tři jsou ale pouze v sedmi sekundách, takže to je a ještě budě pěkná řežba...
Výsledky zde:
http://www.rallylive.hu/index.php?module=RL&action=Index
quote:
Tak Janikův návrat zatím úspěšný! Po dnešku vede před Turim a Benikem. Tito tři jsou ale pouze v sedmi sekundách, takže to je a ještě budě pěkná řežba...
Výsledky zde:
http://www.rallylive.hu/index.php?module=RL&action=Index
Prohlížím si ty výsledky a nestačím se divit. Neskutečný musí být i pohled na jízdu Balasze s Ladou ... zatím je 27. absolutně před řadou produkčních Myšáků ale i několika silnějších Áček.
http://www.rally-cfd.wz.cz
Ano,je to řežba a tuším že takto to bude celej rok!! je dobře že se vrátil Toth!!
Apropo,Vizin jede taky s Fokinem od JM!!
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.