Zobrazit v plné verzi : Finland 2003
Myslím, že Kopejda ve Finsku dnes bude jezdit lepší časy než včera.
Tak Gronholm a Martin to je vražednej souboj, ale aby se nesmál třetí vzadu Burns.
To agnus, no jo to třeba bude ,a le jenom aby sitm někde neřz to by byla moc velká škoda.Ty finský horizonty jsou hodně zrádný.
Tak borci já se loučím,odjíždím vykonávat zemědělské práce.Čau večer.
No podívejme se na to. Děda Vatanen už je před Arminem. Armine vzdej to a běž na kafe.!
Pehúň zase třetí, ale tentokráte dostal 4,6 vteřiny od Janiky
Jak starý je Harry? Nebyl by pro Fabku lepší jak Didi?
Doufám že Gardemaister zajede dnes aspoň další 8 místo v některé RZ. Jinak to není špatné ale do desítky celkově by bylo ještě lepší.
Narodil se 8.4.1966, tak si to spočítej, mně se po ránu nechce :o)
quote:
Není ta Almera na 6.místě v Maďarsku plzeňského Rota?
quote:
Pehúň zase třetí, ale tentokráte dostal 4,6 vteřiny od Janiky
Tak co je nového, jsem otevřel oči a sleduji, že jsme zase o místečko poskočili.
quote:
Tak co je nového, jsem otevřel oči a sleduji, že jsme zase o místečko poskočili.
Bohuzel jen proto ze Hirvonen vypadl.
Tak to je teda smutné, ale čeho si vážím je to, že jsme ustáli dvě tak dlouhé RZ. Lindholma doufám pojedeme no a Ti Boziani myslím všichni nedojedou, pokud by vydrželo auto, nechci být optimista, ale viděl bych to tak na 8-9 position.
Myslim ze by nebylo dobre kdyby se Toni soustredil pouze na udrzeni Huyndu za zady a jel pro bod. Lepsi by asi bylo poradne to napalit a treba ten bod ozelet.
Jasně. Chceme vidět skutečný potenciál vozu...
quote:
Myslim ze by nebylo dobre kdyby se Toni soustredil pouze na udrzeni Huyndu za zady a jel pro bod. Lepsi by asi bylo poradne to napalit a treba ten bod ozelet.
Já si myslim že Toni jede co to dá a že jdyby ještě přidal tak už by to bylo přes závit.Toni jede určitě na maximum, ale ostatní jsou taky pekelně rychlí.
quote:
Jasně. Chceme vidět skutečný potenciál vozu...
quote:
O obrovskem potencialu se dozvime z tiskove zpravy ŠM bez ohledu na vysledky :-))
Solberg někde po ddesáte RZ řekl, že jede totální maximum, že to není možné, jede se prý strašně rychle. Překvapilo mě Martinovo prohlášení po 12RZ, že se ještě pořádně neprobral, ale to se asi jenom hecuje s Gronholmem:-)
K tomu potenciálu, někde jsem si přečetl, že Tonda na to v jedné z RZ šlapal tak, že byl párkrát v příkopu. Jel opravdu naplno. Zkusím to dohledat abych byl konkrétní kde to bylo.
Byla to RZ 2
quote:
K tomu potenciálu, někde jsem si přečetl, že Tonda na to v jedné z RZ šlapal tak, že byl párkrát v příkopu. Jel opravdu naplno. Zkusím to dohledat abych byl konkrétní kde to bylo.
quote:
Byla to RZ 2
quote:
taky ztrata 0,6 s/km tomu odpovida. Kdyby to tak bylo porad je urcite do 8
Tak už nám to zase jede, pojďme na To. GO TONY GO.
Uvidíme, jak to Toníkovi teď v servisu přeladili, a jak dopadne v RZ 14. Co myslíte, bude rychlejší než ráno?
Bylo by načase, aby nám ukázal skryté rezervy Fabie, jestli teda ještě nějaké má...?! :-)
Makinen už jede a Toni nikde....!!!!
Nezdá se mi to? Toník neodstartoval. Co za tím může být? Musel přece startovat po Freddym a před Lindholmem?!?
quote:
Makinen už jede a Toni nikde....!!!!
Asi mu to někde zdechlo před startem:-(
Kde je Toni, v cíli je už Makinen
Žhavte linky, přece to nezabalil !!
S Tonim to nevypadá asi dobře...
Nikde nic, po Tonim se slehla zem. Na trati už je i Burns.
Tonymu se chtělo jenom na velkou, určitě zachvíli pojede:-)
Toni vypadl, je to už oficiálně zveřejněno
Zatím nic bližšího, dvodem odstoupení je uváděn mechanický problém
Tak to je špatné a příčina??
Martinovi nejedou splitz, co se stalo?
Asi mu v servisu zapomněli přitáhnout kola:-)
Třeba taky OUT nebo jen ho to nezaznamenává...
Tak a muzu jit k vode, vecer si prohlidnu, co se udalo.
quote:
Tak a muzu jit k vode, vecer si prohlidnu, co se udalo.
Napodobne :-)
Tak už nám ten potenciál neukáže. Je zajímavé, že to co na Octavii bylo nejspolehlivější .. motor., je na Fabii velmi slabým článkem.
Tak a je rozhodnuto. Může se jít k vodě, když je tam tak krásně, je škoda sedět za compem. Toníku díky Tobě budu zase o odstín tmavší. Mějte se a smějte se!!
Porucha motoru. To auto je fakt POMALÝ A NESPOLOHLIVÝ. Nevidím světlo v tunelu...
To je důvod odstoupení Toniho?
quote:
Tak už nám ten potenciál neukáže. Je zajímavé, že to co na Octavii bylo nejspolehlivější .. motor., je na Fabii velmi slabým článkem.
Ono se v továrně s jedním autem jezdí opravdu dost špatně. To je potom rychlý konec.
Doufám, že alespon Duval předjede Loixe a Hyundai skončí bez bodu...
O tom že je motor na Fabii slabým místem se ví. Bohužel, homologovat novou pohonnou jednotku tento rok už Škoda nemůže.
Nehažte flintu do žita, už za 3 neděle tu máme BARUM RALLY!!!
Tak vam nevim ale po 2 soutezich jedno 8 a 9 misto v RZ.. Ukazuje se ze bude hrozne tezke spicku dohanet a jenom " v kasli" octy ten handicap nebude.
Jo, včera v 18:00 byla uzávěrka přihlášek Doufám, že už bude někde startovní listina.Zatím nikde ani ťuk.
quote:
Nehažte flintu do žita, už za 3 neděle tu máme BARUM RALLY!!!
quote:
O tom že je motor na Fabii slabým místem se ví. Bohužel, homologovat novou pohonnou jednotku tento rok už Škoda nemůže.
otazkou zustava z jakeho zakladu by bylo mozno novy motor vyvijet. Myslim ze pocet homologaci za 1 rok nebude tou nejvetsi prekazkou pro vyvoj noveho motoru...
Auto je hodně syrové, zatím nepřežilo celou soutěž. V momentě kdy dojede do cíle múžem myslet na pojíždění špičky.
quote:
Tak vam nevim ale po 2 soutezich jedno 8 a 9 misto v RZ.. Ukazuje se ze bude hrozne tezke spicku dohanet a jenom " v kasli" octy ten handicap nebude.
Na novém motoru se pracuje, samozřejmě to chce čas. Zatím musí Fabii pohánět to co v ní je. Poruchy z testů jsou příčinou odstoupení i v reálu. Praská například rozvoďák. Kdyby to šlo vyřešit tím, že se tam dá silnější, tak by to bylo fajn, ale tak jednoduché to asi nebude.
Upravil - tic-tac 09 Aug 2003 11:14:51
quote:
Auto je hodně syrové, zatím nepřežilo celou soutěž. V momentě kdy dojede do cíle múžem myslet na pojíždění špičky.
quote:
Jasne jenze pokud by bylo videt par 5-6 casu v jednotlivych Rz urcite by to bylo lepsi nez dojeti do cile pouze pred Korejci. Takhle se mi zda ze onen diskutovany potencial zatim nikde neukazali.
quote:
quote:
Tomu ale sám přece nevěříš. Nevim co by s tímto stabilním strojem měli udělat aby, poráželi špičku. Snad táhnout se na provazu za Gronholmem... :disapp:
quote:
Na novém motoru se pracuje, samozřejmě to chce čas. Zatím musí Fabii pohánět to co v ní je. Poruchy z testů jsou příčinou odstoupení i v reálu. Praská například rozvoďák. Kdyby to šlo vyřešit tím, že se tam dá silnější, tak by to bylo fajn, ale tak jednoduché to asi nebude.
ja o tom nic nevim ale na jakem motoru se pracuje? Vzdyt zadny vhodny seriovy neni.
A to jsem si naridil budika,abych mohl sledovat vykon Tonika a Fabky...to auto se asi bude jeste dlouho ucit jezdit
Myslim ze letos bude jedina soutez na ktere se ukaze fabie (vyrazneji) lepsi nez octa a to Korsika.
quote:
quote:
ja o tom nic nevim ale na jakem motoru se pracuje? Vzdyt zadny vhodny seriovy neni.
Pracuje se samozrejme na nove evoluci motoru co pohanel evo3. Data nasbirana behem techto dvou soutezi se ve vyvoji urcite promitnou.
Aspoň víme, že Korejce pojedem a to nám přece stačí... :( Přece se nebudem tlačit dopředu, když nám 2. desítka pořadí stačí
quote:
quote:
quote:
Pracuje se samozrejme na nove evoluci motoru co pohanel evo3. Data nasbirana behem techto dvou soutezi se ve vyvoji urcite promitnou.
neco se mluvilo o zbrusu novem motoru. Vzhledem k avizovanym cilum fabie by nejaky podobne razny krok asi nebyl na skodu.
No, bylo by možná dobré připomenout, že púvodně se plánovalo nasazení Fabie na závěr roku 2003. To, že jezdí je pro mne osobně radost a to světlo na konci tunelu. Že je fakt až někde na konci je sice smutné a jsem z toho taky zklamaný, ale pořád je to nové auto. Je třeba říct, že Škodovka jasně řekla, že do konce roku to bere opravdu jako testovací sezonu. Jestli si dopředu dělali alibi nevím. Zatím jsem celkem v "klidu" a těším se na příští rok(co mi zbývá?). Pokud to i po novém roce bude tak jak s Octavii, tak nevím. Chci aby Fabie vyhrávala, kdo ne? Bohužel to zatím na vítězství v RZ nevypadá a u Didiho to nejspíš nebude jen autem.
Je to škoda,ale na druhej závod..... Příště snad alespoň Fabky dojedou. Doufám.
Nevim jak vy ale ja sem zklaman. Samozrejme si uvedomuju syrovost auta atd. atd. ale presto zatim docela horke zklamani... Snad bude lepe!
Zdravím chlapci! Doufám, že je tu někdo z těch, kteří se do mě včera navezli jak vosy do nahnilý hrušky, když jsem napsal, že si myslím, že žádná Fábka nedojede a i ty Hyundaie budou na tom nakonec líp!
A JE TO TADY. Bohužel, ale je. Jeden simuluje s ramenem a druhej vymetá pangejty a pak je strašně překvapenej, že auto nejede. No nic, snad příště..
K Didimu. Má zánět šlachy v rameně a dostává injekce se steroidy(nakonec by ho vyloučili pro doping :o).
quote:
Zdravím chlapci! Doufám, že je tu někdo z těch, kteří se do mě včera navezli jak vosy do nahnilý hrušky, když jsem napsal, že si myslím, že žádná Fábka nedojede a i ty Hyundaie budou na tom nakonec líp!
A JE TO TADY. Bohužel, ale je. Jeden simuluje s ramenem a druhej vymetá pangejty a pak je strašně překvapenej, že auto nejede. No nic, snad příště..
quote:
Tim vymetanim pangejtu asi odstoupeni Toniho nebude.
To: Vader. Přečti si článek na tomto serveru, kde se dočteš jak mluví Vojtěši o přechodu na nové auto a co to znamená. S Fabii to bude asi taky trochu podobné. Vždyť Toni sám řekl, že auto je měkce nastavené a hůř se mu ovládá(teď ve Finsku). Jo, nastavil si ho tak sám, ale co chcete? Pokud s tím autem nemají nalítáno XXX KM tak se to ani nenaučí. Proto se dělají testy. Pokud z nich ale třeba jedno auto vypadne a jezdí i na testech jen jedno tak je dat pro srovnání méně. To se rovná i třeba omylu při nastavení.
Tak jsem si sedl k počítači a zjistil jsem že nám Toník nejede.No nic co se dá dělat.Tak příště už o vydrží kluci.
GO Škoda GO
Ještě k dojíždění. V této fázi vývoje(ano, Fabie se pořád ještě vyvýjí) je moc důležité, aby auta dojížděla do cíle a klidně i poslední(i když mi to trhá srdce). Nikde jinde než na závodech totiž důležité informace k dobrému fungování auta nezískají. Test je pořád jenom test. Ostrá soutěž je pořád všem testům vzdálená na hony.
quote:
Jeden simuluje s ramenem a druhej vymetá pangejty a pak je strašně překvapenej, že auto nejede. No nic, snad příště..
Myslím, že toto není zrovna trefa do desítky.. Připomínáš mě fanoušky fotbalistů, kteří po první prohře už vypískávají trenéra.
Jede se 14tka. Ale ted uz to nema ten spravny naboj :-((
Vy jste hrozni pesimisti !! Toni pojizdel vsechny 3 hnujdaje a 2 fordy. kdyby nejeli soukromnici, coz na polovine soutezi plati, tak je nekde 7-8. A to prakticky v jednom autu. Didi mel bud poruchu auta (Nemecko) nebo sebe (Finsko). To se potom ani ty data nedaji získávat. Jiz je jasny, ze to zadna raketa neni, ale verim ze zajede hodne slusne vysledky. Che to ale nasazovat 3 auta a v te prvni desitce je potreba mit i hodne spickove piloti. Proc by meli Didi a Toni dojizdet do 5. Vazne si myslite, ze kdyby jeli vsichni se stejne nastavenejma a stejnejma strojeme, ze jsou v TOP 5 ? Mejte strpeni rok to budou ladit pak vymenej Didiho a sezenou slusnou trojku a zacnou tu 307 valcovat... Teda mozna, ale rad tomu verim. No a kdyby vedeni jiz dnes hlasilo, ze auto je bez potencialu, tak by v prvni rade lhali a v druhe by to mohli zabalit, protoze kdyz by neverilo ani vedeni...
quote:
Vy jste hrozni pesimisti !! Toni pojizdel vsechny 3 hnujdaje a 2 fordy. kdyby nejeli soukromnici, coz na polovine soutezi plati, tak je nekde 7-8. A to prakticky v jednom autu. Didi mel bud poruchu auta (Nemecko) nebo sebe (Finsko). To se potom ani ty data nedaji získávat. Jiz je jasny, ze to zadna raketa neni, ale verim ze zajede hodne slusne vysledky. Che to ale nasazovat 3 auta a v te prvni desitce je potreba mit i hodne spickove piloti. Proc by meli Didi a Toni dojizdet do 5. Vazne si myslite, ze kdyby jeli vsichni se stejne nastavenejma a stejnejma strojeme, ze jsou v TOP 5 ? Mejte strpeni rok to budou ladit pak vymenej Didiho a sezenou slusnou trojku a zacnou tu 307 valcovat... Teda mozna, ale rad tomu verim. No a kdyby vedeni jiz dnes hlasilo, ze auto je bez potencialu, tak by v prvni rade lhali a v druhe by to mohli zabalit, protoze kdyz by neverilo ani vedeni...
Mas pravdu. Uz aby tomu tak bylo. Samozrejme bezprostredne po odstoupeni (bez poradneho casu) sem nastvany ale priste budu fandit a doufat zase! Ostatne asi jako vsichni :-)
Loix stejnej čas s Duvalem
Ty Loixovi splity jsou nejaky divny.
Loeb slusne napraskal Tommimu. Asi uz to neni co byvalo.
Skodovka se zase predvedla.Jestli je pravda, co tady psal vcera Alexus, ze loni dostavala okta 0,97 s/km, tak je zlepseni oproti okte veskere zadne.A to neni moc prijemna zprava.Dale si musite uvedomit, ze fabka uz svuj potencial naznacila.Ale ten je nulovy.Jestlize budou schopni zlepsit auto treba o pul sekundy na km, je to furt malo a to nemluvim o tom, ze konkurence sve auta zlepsi samozrejme taky.
Gronholmovi se něco děje...!?
Marcus chyba ci co? +1:33,6
Gronholm poškodil závěs a máme po super souboji o první místo. I když Colin a Burns solidně tahaj...
A připomněl bych vynikající čas Loeba!!
Markus poškozený závěs předního kola.Proto ta Ztráta.
Vidim, ze ted je to dramaticke (Gron) i ve Finsku, ale v Madarsku je Asin uz druhy po 4RZ. Krome drive uvedeneho odkazu jsou vysledky i na www.rallye-online.hu/online/?l=2&oact=3&ev=25&gy=SS4
Na rally.sk ale pisou, ze Vasek nejede s svym autem. Vite nekdo, co to je za Focuse? Neni to ten jeho lonsky (ted dobre uskladneny i Charouze)? Jinak ta A7-ickova Almara asi byla z Rota, podle toho, ze uz nejede ... :-)
Jestli přijel Gronholm do cíle RZ bez pravého předního kola tak asi moc daleko už nedojede. Na 15 RZ ho asi už neuvidíme
Pechacek jede s JM 01, Benik 02
už jsem se lekl, že to Martin někde odstavil. Marcuse je škoda.
No, tak nejen Gronholm ...
Freddy Loix has engine problems with his Accent, now working on only 3 cylinders.
Francois Duval had brake problems. No brakes at all in last two corners.
Gronholm's Peugeot has a broken right front suspension. Lost more than 1min30s.
A dalsi .... (holt 33km)
Markko Martin was driving slower than usual.
Richard Burns had a puncture for most of the stage that created vibrations.
Pech vyhrál v Maďarsku RZ5.
Dale Cooper
09.08.2003, 12:51
quote:
Vadere, je mi z tebe smutno. Uz vcera jsem se ti snazil vysvetlit, ze jedou s jedinym autem, ktere porazi 2 fordy a oproti letosni octavii bezpecne oba huindy. Na prvni soutezi na sotoline a druhe celkem. Snažil jsem se ti naznacit, ze tohle auto opravdu nemusi dojet. Snazil jsem se ti naznacit, ze Skodovka VEDOME obetovala zbytek sezony testum a to s rizikem, ze Hundy se hyenni taktikou dostanou v MS pred ni. Coz je to, co tady v minulosti kritizovali mnozi prave u Skody. Snazil jsem se ti vysvetlit, ze je to syrove auto, ostatni se pripojili, kdyz ti psali, kolik trvalo casu nez vzikl novy Peugeot 206, Xsara a dalsi.... Snazil jsem se ti rici, ze kdyz chceme mit alespon nadeji, ze Skoda bude skutecne zavodit od 6. mista vyse, pak udelali dobre, ze do toho sli co nejdrive s Fabii. V zasade jsi mi dalza pravdu. Pak nechapu, proc po tve uvodni perlive vete, kterou jsi na zdejsim foru zacal a kterou jsi musel vzapeti slozite vysvetlovat, pokracujes v podobnem stylu. Nic osobniho proti tobe nemam, navic kazdy tady obcas placneme blbost i ja, ale to, ze kdyz ti vyjde tva predpoved, coz jsme ti nikdo nerozmlovali, tak hned napises, ze Didi simuluje a Toni vymeta pankejty a pak nedojede, to je dalsi perla.
A: Didi to podelal v tom, ze mohl vcas rici, ze to nepujde a mohl jet jiny pilot. To nema se simulaci asi nic spolecneho.
B: Toni sice mozna vymetal pankejty(pochybuju ze byl ze spicky sam pri te palbe ktera se ve Finsku tradicne jede),ale urcite to nema nic spolecneho s tim, ze na startu RZ nenahodil motor.
Nic ve zlym Vadere...
To říkal Brouk v rozhovoru. U P206 WRC "jdou napřed kola"...
quote:
Gronholm poškodil závěs a máme po super souboji o první místo. I když Colin a Burns solidně tahaj...
quote:
Pech vyhrál v Maďarsku RZ5.
Ale stjne mu to asi nepomuze, tohle je muj favorit na celkove prvenstvi ... :-)
117
122
Titánia Autósport Egyesület (H)
Trabant 601 GRS
Szabó György
ifj.Szabó György
H
H
H/9
Tak Marcus ve Finsku asi nevyhraje...
jenom tak mimo téma,jestli jste viděli dneska ráno na Primě ten jejich motoristickej pořad mám dojem,že se to jmenuje autosalon tak tam byl celkem dlouhej rozvoror s G. Pozzem...
Colin dostal 1 min. penalizaci za předčasný vjezd do ČK. To bych chtěl vidět jeho reakci, ten se asi musel... 8D
Marcus urcite nevyhraje :-(
Gronholm's Peugeot has a broken right front suspension. The Finn retires.
Jinak se omlouvam, ta Almera v Madarsku zatim jede a docela dobre (5.misto po RZ5), ma vyssi startovni cislo, tak se objevil ve vysledcich pozdeji.
Bylo neco zajimaveho na Prime s Pozzem?
Jeste bych chtel upozornit, ze Honza Kopecky dnes pekne zatahl. Na RZ 14 zajel 34.cas a celkove uz je 41.
Hergot, toho Marcuse je ohromná škoda. Jestli to Markkovi vydrží, máme po boji:(
jo to s tim Pozzem nebylo nic převratnýho akorát řekl kolik mu je a takový ty věci, vod kdy jezdí atd.Akorát bylo příjemný že když sem ráno zapnul bednu tak sem tam viděl hnedka Octávku WRC :o)))
Takže to nebyly otázky jako při "Rozhovorech eWRC.CZ"? :D :D :D
quote:
jo to s tim Pozzem nebylo nic převratnýho akorát řekl kolik mu je a takový ty věci, vod kdy jezdí atd.Akorát bylo příjemný že když sem ráno zapnul bednu tak sem tam viděl hnedka Octávku WRC :o)))
quote:
Hergot, toho Marcuse je ohromná škoda. Jestli to Markkovi vydrží, máme po boji:(
Snad ne, Richard vypada, ze "zacal videt rude" a pekne pridal a Markko ma mozna porad ty drobnejsi problemy s elektronikou (na Impulsu ted rikali, ze diky tomu mu uplne nefunguji diferaky).
quote:
Jeste bych chtel upozornit, ze Honza Kopecky dnes pekne zatahl. Na RZ 14 zajel 34.cas a celkove uz je 41.
Evidentně mu sedí ty delší RZ. Zlepšuje se, ale od špičky N4 dostává mocnou kládu. Je to jak říkal v 1989 ve Finsku Křeček: kdo tu ještě nejel, nemá šanci. Říkal, že může dát komukoliv z našich 1 vteřinu na kilák, i kdyby přijel Pavlík s Audinou. Moc kilometrů si jezdec zvyká na to, co ta šotolina snese za rychlost.
Stejně zase "nasaje" ten jejich Ford prach a bude po boji...
quote:
quote:
Snad ne, Richard vypada, ze "zacal videt rude" a pekne pridal a Markko ma mozna porad ty drobnejsi problemy s elektronikou (na Impulsu ted rikali, ze diky tomu mu uplne nefunguji diferaky).
McRae teď musí zažívat pocity blaha. Teď to buď bude prvenství v RZ nebo výlet mimo trať.
néé nybyly proč snad se chystá nějakej ten rozhovůrek s Pozzem???
Pozzo zatím ne. Ale připravuji pro vás další dva rozhovory. Nezeptal jsem se však, kolik je jezdcům let a od kdy jezdí... :D
Snad se vám budou odpovědi na mé otázky líbit...
V jednom z těchto rozhovorů je obsažena poměrně zajímavá a především nová informace... ;)
quote:
néé nybyly proč snad se chystá nějakej ten rozhovůrek s Pozzem???
asi mi nepovíš o čem je ta nová a velmi zajímavá informace co??? :D
quote:
Pozzo zatím ne. Ale připravuji pro vás další dva rozhovory. Nezeptal jsem se však, kolik je jezdcům let a od kdy jezdí... :D
Snad se vám budou odpovědi na mé otázky líbit...
V jednom z těchto rozhovorů je obsažena poměrně zajímavá a především nová informace... ;)
quote:
néé nebyly proč snad se chystá nějakej ten rozhovůrek s Pozzem???
I Rz15 Honza zajel parádně a viditelně zrychluje. Hlavně aby vydržel do zítra a zkusil pořádně zatáhnout... Celkově to již nemůže být žádná sláva, ale nějaký super čas v RZ by se mohl podařit...
quote:
Je velmi pravděpodobné, že ještě dnes budeš mít možnost si ten rozhovor přečíst na eWRC.CZ
[quote]
Upravil - agnus 09 Aug 2003 14:14:31
Pech vyhrál RZ5, ale "díky" penalizaci 110 s se propadl na 6.místo.
quote:
Pech vyhrál RZ5, ale "díky" penalizaci 110 s se propadl na 6.místo.
... a hned nato vyhrál i RZ6.
Když už sme u toho Pecha a taky u Škodovky.
Na německé Rally sem byl na jedné RZ a prišel se tam podívat Venca.Toho sem využil a pěknou chvilku sme si povidali.Ptal sem se ho na Fabii WRC a on řekl,že si myslí,že to auto jednou bude super,ale ne s těmito jezdci.Když sem se ptal proč řekl,že jak Didi tak Tony mohou zajet pěkný výsledek na jednotlivých RZ ale nezajedou celou soutěž dobře.Prostě na to nemají.A navíc Škodovka prý neměla v Německu skoro žádný náhradní díli.To mi připadá dost divný na tovární tym.
Venca se docela rozpovídal a začal mluvit i o penězích.
Tak prej jeden ostrej kilometr (jedno jestli test,nebo závod) s jejich Focusem stojí 12.000 Kč.To je docela pálka!!!
Prečítal som si a pozrel výsledky,Tonimu sa to pos...., niejeho vinou , stále sa testuje,a tak prvé oficiálne výsledky môžme očakávať až na RAC. Tomu sa hovorí prestiž,to buide skutočný a ostrý štart Fabie môj tip ( Carlos ? )do štvrtého miesta . Dajme im čas. Nemci aj tak pritlačia na pilu.
Je připraven velmi zajímavý rozhovor s Jardou Vančíkem. Určitě si ho nenechte ujít! Na www.eWRC.CZ bude ještě dnes.
[quote]
Agnusi super volba pro rozhovor. Vančík je borec. Dííky
Zdravim panove. Skoda Gronholma, nejen, ze se mi tim uplne pos* tipovacka, ale hlavne ten boj o vitezstvi se uz zuzil jenom na dva jezdce. Osobne jsem jeste pred startem tipoval Richarda na peknou ranu (uz dlouho ji nedal), tak jsem zvedav, jestli se mi to splni:-)
Navíc je ten rozhovor opravdu zajímavý.
quote:
To Vicky: Tak s tim Richardem se zatim nedaří ale Colin to poslal několikrát přes střechu.
Kdyby jel ještě Tonda tak už by byl v Top 10. :)
Minutová penalizace udělala svoje, hlavně že je posádka v pořádku.
quote:
McRae teď musí zažívat pocity blaha. Teď to buď bude prvenství v RZ nebo výlet mimo trať.
Ten rozhovor s Jardou Vančíkem je již na eWRC.CZ
http://www.ewrc.cz/archiv/2003/srpen/09082003_akt_vana_rozhovor.asp
quote:
quote:
Počítal jsem,že to bude ta druhá varianta...a Colin nezklamal.
Ohlasy na rozhovor s "Vanou" pište samozřejmě do jeho Fóra (Jarda Vančík):
http://forum.ewrc.cz/topic.asp?TOPIC_ID=2102&FORUM_ID=582&CAT_ID=31&Topic_Title=Jarda+Van%E8%EDk&Forum_Title=Lid%E9+kolem+rally
[quote]
Ten rozhovor s Jardou Vančíkem je již na eWRC.CZ
http://www.ewrc.cz/archiv/2003/srpen/09082003_akt_vana_rozhovor.asp
Burns má nějaký problém viz split 3
Škodovky nám nejedou,tak je tady nějak mrtvooooo.Pokud budou Martinovo problemy přetrvávat(ale asi to neni tak vážný-vyhrál RZ),tak to vypadá na první vítězství Burnse na "pažoutu"
quote:
Burns má nějaký problém viz split 3
Ojojoj..tak jsem mu to asi zakřiknul......
No s tím Burnsem bych to tak růžově neviděl, viz splity, uvidíme, jak se stím popere Martin. Asi mu auto dali dohromady.
57,5s ztráta Burnse na Solberga......????
... ten Martin to napíná, on si snad to GPS odpojuje! :-)
Boj o druhé místo bude zítra naprosto super. Rozdíl mezi Burnsem, Solbergem a Sainzem je 0,5 sec!!!
Mezi 2. a 4. místem je "docela velká ztráta" ATk to je drsný 3 auta v 0,5 s. Zejtra to bude řežba.
tak to bude boj, jsem zvědav kdo to udrží, ale někdo někdo s tím určitě třískne a jestli to Martinovi nevydrží, tak je to boj o 1. místo. Už se těším.
Mám takový pocit, že si Hyundai odveze z Finska 3 body...
Nemaluj certa na zed , zajimave je celo - prvni 4 mista - 4 ruzne znacky. Uz aby se to tykalo prvnich 5-ti mist
quote:
Tak prej jeden ostrej kilometr (jedno jestli test,nebo závod) s jejich Focusem stojí 12.000 Kč.To je docela pálka!!!
To má tedy hodně drahý provoz, pokud nekecal. Karel Trněný nabízí v inzerci půjčení Octavie EVO III za 150,- Euro na kilometr RZ, což zaokrouhleno nahoru je 4800,-. A v tom by měl být ještě zisk, proč by to jinak půjčoval.
Agnusi, co ta fotka Mr.Cimbu v komentari dnesni etapy Finske rallye?
(tedy, pokud jsem to dobre pochopil, jsi webmaster techto stranek ...)
Promin, ale s tim lonskym - Spec. 2000 by nevyhral v MAd. RZ ani jednu.
Pech jede s Focusem 01 od JM Engineering mimoradne, zajimave je, ze dava celkem casto Benikovi, ktery jede s Focusem 02 naprosto stejne specifikace s jakou normalne PEch jezdi v CR.
Myslim, ze proto jede na 100% a auto nesetri, jak to dela v CR.
quote:
Vidim, ze ted je to dramaticke (Gron) i ve Finsku, ale v Madarsku je Asin uz druhy po 4RZ. Krome drive uvedeneho odkazu jsou vysledky i na www.rallye-online.hu/online/?l=2&oact=3&ev=25&gy=SS4
Na rally.sk ale pisou, ze Vasek nejede s svym autem. Vite nekdo, co to je za Focuse? Neni to ten jeho lonsky (ted dobre uskladneny i Charouze)? Jinak ta A7-ickova Almara asi byla z Rota, podle toho, ze uz nejede ... :-)
Milan PB
09.08.2003, 18:21
Tak po dnešku jsem taky zklamaný z Fábinky a to nejenom z nedokončené soutěže ale i z dosahovanejch časů.Snad by to bylo lepší kdyby měli ty elektronicky řízené stabilizátory jako má Peugeot ale prej s vývojem začnou až se rozhodne zda se budou moci používat v MS i v budoucnu protože jejich vývoj je velice drahý.
Jo a chtel bych podekovat tusim Skublikovi za posilani SMS.
NAprosto skvele.
K vysledkum: Skoda Gronholma, mohlo to byt psycho az do konce.
K Fabii, jak tu psal Houmr, bohuzel do doby kdy jela casy nebyli lepsi nez minuly rok na sotoline s Octou.
Coz me hodne mrzi, na druhou stranu nebyli ani horsi.
Ale to je to , cim se nesmime chlacholit musime chtit vic.
JA davam Skode 3 souteze, jak sami rikali, takze jeste to muzou podelat v Australii, ale pak uz chci videz aspon 2 vysledky v TOP 5 na RZ s delkou nad 10 km
Pak uz zacne najizdet pesimismus.
Jedine ten novy motor,na rok 2004.
Tvrdi, ze ho chystaji jsem velmi zvedav, zda to tak opravdu bude.
Jak vidime, poruchy jsou zatim prevazne kvuli motoru.
Milan PB
09.08.2003, 19:26
Jak už někdo napsal zmenšenim karoserie se zlepšení nedosáhne je potřeba zlepšit přenos síly motoru na kola a mnoho dalších věcí.
fastfreddy
09.08.2003, 19:43
quote:
Trochu se tu rozpoutala diskuze na tema jezdeckeho obsazeni Skodivky pro pristi sezony, ze by mohl prijit nekdo mladsi. Tak by me zajimalo, co rikate na Daniho Solu? V minulosti predvedl, ze umi "krotit maly vzteklouny" a ted mu docela jde i s ctyrkolkou a na sotoline. Neni uz nekde vazany?
No, myslím, že Solá ještě není zralý jezdec. Jezdil Juniory i Nka, ale s WRC toho moc nejel a nepředvedl (Roman ho v Řecku pojížděl). Solá jezdil dřív s WRC především španěl. šampionát s Cordobou. Je chráněncem Sainze a vychovává si ho Citroen. Teď nevím o mladém výrazném jezdci, který by na továrnu měl. To musí být jezdec, který pojíždí pravidelně továrny, jako to dlouho dělal Martin s Corollou či Loeb na asfaltu také s Corollou. Na těch to bylo vidět, že mají obrovský talent... Myslím, že Škoda potřebuje zkušenost, vývoj auta, jeho správné nastavení=Auriol, a také talent, vyježděnost a dravost=Gardemeister. Pochybuju, že budou měnit na příští rok. To by v této fázi nemělo význam. V jezdcích bych chybu nehledal...
fastfreddy
09.08.2003, 19:46
quote:
Armin opět leti. Už se těším jak ho příští rok po dlouhé době uvidim u nás. Naposledy to bylo ještě na Škoda rallye s audy 80.
Armin přece u nás jel na Bohemce s Octavii WRC tuším 1999!
Na strankach rally-live jsou fotky z havarie Colina McRae.
fastfreddy
09.08.2003, 19:54
quote:
No podívejme se na to. Děda Vatanen už je před Arminem. Armine vzdej to a běž na kafe.!
Finsko byla pro Armina vždy pohroma, podobně jako pro Thiryho.. Jinde mu to zase půjde líp. Ale taky si myslím, že po odchodu Rovanpery, Panizziho z Peugeotu atd. a vedle řady mladých talentů je jeho místo ohrožené...
fastfreddy
09.08.2003, 19:58
quote:
Rovanpera je jasně šotolinový jezdec, na asfaltu je naprosto trapný. To Didi je všestranný a má víc zkušeností pro vývoj. Rovanpera by nebyl dobrý tah. To by mohl zrovna jezdit stařík Eriksson, který taky asfalt neumí, ale jinak je skvělý...
fastfreddy
09.08.2003, 20:10
quote:
K Didimu. Má zánět šlachy v rameně a dostává injekce se steroidy(nakonec by ho vyloučili pro doping :o).
quote:
Neboj, to zřejmě bude jen hormon na bázi prednisonu, medrolu (nadledvinkový hormon), který je protizánětlivě účinný, ale s dopingem to nemá co dělat...
fastfreddy
09.08.2003, 20:14
quote:
quote:
Jeden simuluje s ramenem a druhej vymetá pangejty a pak je strašně překvapenej, že auto nejede. No nic, snad příště..
Myslím, že toto není zrovna trefa do desítky.. Připomínáš mě fanoušky fotbalistů, kteří po první prohře už vypískávají trenéra.
Souhlas s Tebou! V jezdcích problém nevidím ani já! Jak říkal kdysi Armin: "Čeští fanoušci vídí vše buď černě nebo bíle..."
ja by som si to predstavoval asi takto :Sainz alebo Pikalisto a k tomu Toni alebo Kresta
quote:
Prečítal som si a pozrel výsledky,Tonimu sa to pos...., niejeho vinou , stále sa testuje,a tak prvé oficiálne výsledky môžme očakávať až na RAC. Tomu sa hovorí prestiž,to buide skutočný a ostrý štart Fabie môj tip ( Carlos ? )do štvrtého miesta . Dajme im čas. Nemci aj tak pritlačia na pilu.
Skoda ma pred sebou radu ukolu:
1,Dovezt auto do cile
2,Dostat auto mezi nejrychlejsich 5
3,Dostat auto mezi nejrychlejsich 5 a presto ho dovezt do cile
Myslim, ze od bodu 3 jsme moc daleko...
Maertin dnes udelal rekord finske rally: skocil na jednom horizontu 57 metru, ve vzduchu mu bylo namereno 170 km/hod....
Ten nový motor by kromě dalšího ladění Fabka potřebovala jako sůl. Je velká škoda, že Tonda odstoupil, ale snad někdo toho Lehmana praští přes ruce, ať ty motory tak nek..ví. To Jára Vančík by ten motor udělal lepší!!!
Jinak si myslím, že Burns si pojede pro body za druhé nebo třetí místo, na Martina nemá. Soukromníci jedou dobře, to se dalo čekat, ale už to není, co to bývalo.
Když odstoupila škodovka, tak mě o to víc mrzí, že tu nejede Malina, myslím, že by byl minimalně tam, kde je Vatanen.
...už jsem se lekl, že tu čučím sám :)
Je to hrozné. Ještě někdo vypadne a oba Hyundaye poberou body naprosto vycházkovou jízdou.
Jakoby je Škodovky sbíraly jinak... Co jim zbývá po tolika výpadcích!
quote:
Je to hrozné. Ještě někdo vypadne a oba Hyundaye poberou body naprosto vycházkovou jízdou.
mm
Jurasek:Ne že by Vančík nebyl výbornej motorář,ale on ten Lehman taky není uplnej blbeček.Ale jak praví jedno přísloví "Z h...a bič ani Vančík s Lehmanem neupletou.A to se i ve škodovce ví že ten motor není koncepčně nejvhodnější (i při dalším lazení jsou neustálé problémy dané koncepcí)
Když si kliknete na detail jezdce ve výsledcích, najdete tam kolik sec ztácí na kilometr na vítěze RZ.
http://www.ewrc.cz/2003/rally/wrc/fi/detail/Loeb.asp
A je to tady. Armin se posouvá na body.
Duval Big problem, ma jen 3 kola.
Jinak dobre rano vsem-))
Zajimave je, ze Valimaki trefil ten sutr prvni a Duval trefil ten samy.
To tam maji uprostred silnice pulmetrovy sutr???
JA myslel, ze je to cista sotolina???A ne Recko
Hosi, kdyz pred nedavnem Octavia sbirala pravidelne body, nikdo z Vas o motoru ani nepipl! Kdyz se ozval Citroen a nekde psali, ze Octavka ma nejvetsi maximalku, bylo z vasi strany uplny klid. Nenavazejte se do koncepce motoru a do p. Lehmana. Zatim preskakuje rozvodovy remen a konstrukce auta nedovoluje na rally napravu( pokud se tey jeste motor neposkodil)
Hlasky, ze by mel motor Fabie delat "Vana", jsou k smichu. Pochybuji, ze tento (i pres muj velky obdiv), ma tak vybavenou dilnu, jak p. Lehmann a podobne firmy. Motor ve Fabia WRC bude trochu na jine urovni, nez motor z Feldy...
Jsem zvědav, jestli Peter udrží za sebou Richarda.
Dneska jim ty Splity jedou pekne blbe na Wrc.com.
Ach jo
Tak se nám ty splity nějak zbláznily. Co je s Burnsem?
Milan PB
10.08.2003, 10:04
Je to nějaký splašený.Jinak Kopejda by to už mohl dotáhnout do cíle.Co vy na to?
Milan PB
10.08.2003, 10:07
Carlos zatim ukazuje vyzrálost a vyrovnanost výkonů na všech soutěžích.Je to jistota pro Citroen.
no už jsem myslel že to blbne jen mně, Sainz trošku ztrácí, ale Petter a Richard jedou dobře, myslím, že jeden z nich pude ven.
Martin už jede údržbu. S tím náskokem by taky byl nesmysl hnát to natvrdo až do konce.
Milan PB
10.08.2003, 10:20
Pokud dojedou obě Hundy takto na bodech tak budou Škodovce na dostřel a bude dost dramatickej závěr sezóny kdo bude na chvostu a obávám se toho že z poslední příčky to na stíhání špičky MS v dalšim roce nebude.
Martin už zvolňuje, ten už pojede na pohodu
Hyundaye se svymi 10b.(kdyz dnes ziskaji +3b.) Skode na dostrel rozhodne nejsou-)))
Kdes prisel na to, ze dojedou tolikrat do cile-)))
JEjich posledni sance na body je Australie, kdyz vsichni vypadnou, pak na Asfaltech uz budou bez sance
Nezapomeňte na to že ještě není konec rally a může se stát hodně věcí(Burns, Solberg)
To alexus:Škoda zatim taky
Tak a uz se opet jede, jsme zvedav na souboj Burns - Solberg
Tak Vatanen s Romanovym autem dal obum Hyundajum-)))
¨Fakt machr, na to kolik mu je se s tim nemaze-)
Milan PB
10.08.2003, 12:11
Béčky to byla jiná palba a Vata to pořát umí.
Milan PB
10.08.2003, 12:15
Jinak Vaclav v Maďarsku dojel na RZ15 22km 0:00:2s za Tothem s 206kou
No to jo, to mas pravdu-)
Docela me stve Burns, rozhodne vice dnes drzim Solbergovi, at zajede se Subaru, s vizualne nejkrasnejsim WRC 2.misto
Myslim, ze by se meli zamyslet u Hyundaye
Schwarz na RZ21 dostal od Galliho na N4 5 vterin na 7,76 km.
To je dost ostuda.
KDyby dnes jel Toni tak mame par tech TOP5 casu, o kterych tu mluvime a ktere chceme videt
Kyz vidim ty splity Solberga na 22, rikam si Super, pak se podivam na Burnse a nemuzu uverit.
JEstli tohle dojede timhle tempem tak klobouk dolu.
Milan PB
10.08.2003, 12:32
Jo to by asi tak mělo být když na RZ 20 4.Tuohino,5.Pykalisto,6.lindholm a potom 7.Loeb
to 2. místo přeju Solbergovi, ale když vidím, jak to Burns žene, tak to je síla, oba do toho dou dost drsně
Solberg stahl trochu.
Pred posledni RZ je rozdil 1,8 vt., to bude Obrovska palba.
JSem zvedav, zda vydrzi technika, nebo na tech poslednich 14 km neudela nekdo z nich chybu.
tak Burns ten náskok někde prodrbkal, ale udivuje mně Martin, že nedokáže ubrat ikdyž má minutu fóra
Posloucham rádio ne wrc.com a u Peugeotu vybouchli nadšením když Burns udržel druhé místo.
To kema:Spomalení tempa je špatné, může potom přijít stráta koncentrace a BUM.
Milan PB
10.08.2003, 12:46
Spomalit se nedá.Nedá se odhadnout tempo a tu minutu by mohl přitom dostat.
Milan PB
10.08.2003, 12:48
V Maˇarsku je konec a Venca dojel 4.
JAktoze je v madarsku konec a CO RZ 16, vysledky tam stale nejsou.
Navic pred tou posledni RZ mel realnou sanci byt na bedne.
Já nemyslel nějak rapidě zpomalit, ale jet na jistotku, musí jet kládu když jede v časech s Burnsem a Solbem, kteří to perou na max a určitě riskujou víc než normálně.
quote:
To kema:Spomalení tempa je špatné, může potom přijít stráta koncentrace a BUM.
To NMilan PB:Ale ještě se nejela poslední vložka, ale tu pravděpodobně zrušili.Škoda, jinak by Ášín toho ASIHO pojel a moc velká škoda tý penalizace skoro dvou minut.
Tak poslední RZ rozhodne o druhém místě. To je krása. Ti dva musí tlačit na pilu až do konce.
Milan PB
10.08.2003, 12:54
Opravdu mi několik jezdců řeklo že se jede vždy naplno akorát se to na nějaké díře nebo u nejakého problémového místa prodá ale jinak se nedá jet pomalu byla by z toho obrovská ztráta.Venca tu RZ 16 vyhrál o 6s.
Tak Pech o 1,3 sec. předstihl ASIHO.Povedlo se a jsou spokojený.
Tzn. že je třetí, nebýt té penalizace tak skončil o 9 sec. za Benikem.
Upravil - Častulik 10 Aug 2003 12:56:51
Milan PB
10.08.2003, 12:56
http://www.rallye-online.hu/online/?l=2&oact=3&ev=25&gy=SS16
...přesně tak jsem to myslel...
quote:
Opravdu mi několik jezdců řeklo že se jede vždy naplno akorát se to na nějaké díře nebo u nejakého problémového místa prodá ale jinak se nedá jet pomalu byla by z toho obrovská ztráta.Venca tu RZ 16 vyhrál o 6s.
Myslim, ze PEch zajel v MAdarsku velmi dobre,a nebyt penalizace bojoval by s Benikem o 2 misto, ac mel spec. 01.
JE mozne, ze Pech jel v MAdarsku naplno, protoze to nebylo jeho auto.
3 misto je uspech.
Milan PB
10.08.2003, 13:01
quote:
Myslim, ze PEch zajel v MAdarsku velmi dobre,a nebyt penalizace bojoval by s Benikem o 2 misto, ac mel spec. 01.
JE mozne, ze Pech jel v MAdarsku naplno, protoze to nebylo jeho auto.
3 misto je uspech.
Jo chtělo by to aby jel taky Barumku naplno.
Tak a vyrážíme.Koho typujete????Burns vs. Solberg??
Doufam, ze Solberg vyhraje RZ, ale nejak si nejsem jist, ze to bude o tolik, aby to stacilo
Konečně vyhraje jezdec kterej nepochází s Finska, ať už to dopadne jakkoliv
Myslim že Burns to druhý místo udrží přece jenom Peugeot je Peugeot a Burns je Burns.
Milan PB
10.08.2003, 13:16
A Corado dá zase ránu do stolu
Nevím, kde psali, že Pech je 3. Na maďarském rally-online je čtvrtý se ztrátou 00:58.7. Třetí by byl po smazání penalizace.
http://www.rallye-online.hu/online/?l=2&oact=3&ev=25&gy=SS16
Pikalisto ted zatáh.Má o 19 vteřin rychlejší čas než do té doby nejlepší Vatanen.
Majitam chybu, na tom druhem Mad. serveru je PEch 3 a Asi ztraci 3minuty a ne 2 jak ukazuji tady, maji to spatne.
Milan PB
10.08.2003, 13:23
Teď jsem koukal jak jí vytnul Hari.Slušná rána za horizontem pravá a on rovně do lesa do stromu.
Solberg na trati.Tak GO Peter GO
To Foly:Kydž si v portále klikneš na odkaz tak se ti zobrazí všechny RZ vpravo máš dva sloupečky v jednom je napsáno gyors a vtom druhým osszetett nebo tak něco tak na to klikni a ukážou se ti výslečdky po sečtení časů a tam je třetí o 1,3 vteřiny.
A sakra, Freddy pomalejší Armina. To se musel hodně přemáhat, aby ho pustil před sebe.
Burns na startu, psycho online zacina Peter zatahl na 3 splitu
Milan PB
10.08.2003, 13:28
Co říkáte na Makinena doma ?? Utrpení jako jeho poslední sezóna a myslím že letos skončí.
Tak teď jsem fakt zvědavej.
Právě začal na Eurosportu setřih ze včerejší etapy.
Spis Freddy jel udrzbu , aby se mu to nerozsypalo-)))
Sak celkove, dal Schwarzovi hrozny obklad-)
quote:
A sakra, Freddy pomalejší Armina. To se musel hodně přemáhat, aby ho pustil před sebe.
já nic nevidim mam všechny splity šedivý!!!Sakra!!!
Petter zatim na splitech lepší.Že by mu to vyšlo???Ten musí jet kládu
Burns ztraci vterinu, ze to Petter Dokaze.
Kurna to jsou nervy
Solberg uz je davno v cili-))
Cas 6:47,8-))
quote:
Petter zatim na splitech lepší.Že by mu to vyšlo???Ten musí jet kládu
Milan PB
10.08.2003, 13:34
Burns 3.
SOLBERG TO DOKAZAL !!!!!!!§
O 3 vteriny lepsi nez Burns na RZ a CELOKOVE 2 !!!!!!!!
Vauuu :D
Jinak, kdyby Makinen jezdil tak jak letos pristi rok za skodu, myslim, ze by jsme tu Tragiku brali vsemi deseti
quote:
To Foly:Kydž si v portále klikneš na odkaz tak se ti zobrazí všechny RZ vpravo máš dva sloupečky v jednom je napsáno gyors a vtom druhým osszetett nebo tak něco tak na to klikni a ukážou se ti výslečdky po sečtení časů a tam je třetí o 1,3 vteřiny.
Jo, dík, díval jsem se tam. Klidně bych ty časy na obou serverech přepočítal, ale natíkalo by mě to tak do půl čtvrté. Mezitím se to vystříbří i beze mě. Nechce se mě věřit, že by dal Venca Asimu 2 minuty (- penalizace), když si to dávalim kolem 5 vteřin na RZ.
quote:
Petter jede kládu!
..... a dokázal to!
Tak zatim nikdo kromě Solberga nezajel pod 6:50 min.Ten asi pospíchal. :))
A proc, vzdyt Asi nema WRCcko.
A take mel tusim nejake problemy na nejake RZ.
PRoste je PEch 3-))
quote:
quote:
Jo, dík, díval jsem se tam. Klidně bych ty časy na obou serverech přepočítal, ale natíkalo by mě to tak do půl čtvrté. Mezitím se to vystříbří i beze mě. Nechce se mě věřit, že by dal Venca Asimu 2 minuty (- penalizace), když si to dávalim kolem 5 vteřin na RZ.
Solberg dělá co může, aby si to vyžehlil. Po loňské RAC jsem tvrdil, že letos to bude jeho rok :-)
To Foly: Co si Solberg žehlý????
no, taky jsem myslel, že to pude letos Solbergovi líp, alespoň líp jak Martinovi, ale Martin je v kombinaci s novým Focusem dost silná zbraň. Ale dneska oba skvěle, Burns taky dobře, alespoň tam byl nějaký souboj. Gratulace všem třem.
quote:
To Foly: Co si Solberg žehlý????
No, když jsem mu prorokoval dobrej rok a z kraje se mu to poněkud hnojilo. Už jsem mu odpustil.
Tak jsem ani nedutal, jestli dojede Honza. Snad se povedlo, to už by do Jyveskillä donesl na zádech. Dnes už se lepšil trošku i s časy. Každopádně ta porce kilometrů se mu časem zúročí.
Myslim, ze dokoncit Finskou Rally je uspech.
Taky bych chtel pogratulovat Honzovi Kopeckemu, snad uz opravdu zlomil tu smulu a dojet soutez MS je podle me pekny uspech (ikdyz mozna dany i tim, ze nejel s Octou ... :-)
Take je fajn, ze Vasek Pech toho sveho "skorojmenovce" nakonec pojel. Nevite, kde jsou nejake fotky z te madarske rally? Na jejich oficialnich strankach jsou jen nejake z prejimky a jeste nejak vmontovane ve flashi.
A k Finsku, byl to pekny boj o druhou sprusli. Nezda se vam, ze s trochou nadsazky, jedou Citroeny na sotoline taky trochu hyenu (ale pekne rychlou), ze cekaji jak se Peugeoty s Martinem pobijou ...
Skvěle Martin! V životě bych do něj neřekl jak se vypracuje. Ve značkách se Peugeotu nějak začíná komplikovat život.
Ještě ke Colinovi. Viděl jsem na eurosportu tu jeho havárku. Je s podivem, co dneska dokážou jezdci bez škrábnutí přestát. Podle hlasu Dereka, když se ptal Colina jestli je OK, však bylo poznat, že nic příjemného to asi nebylo.
Kolem Colina zacina byt dusno: jel naplno, slo mu o setrvani u znacky. Ze 3 firemnich jezdcu je na tom nejhure...
Po rane odjel sam, spolujezdce tam nechal cucet.....
Mozna bude po sezone k mani. Presto ale na tom asi nebude tak zle, aby zmenil k nasemu, po leta zkusenosti sbirajicimu, tymu...
Tak musim rici, ze Finska rally me plne uspokojila tim, jak dramaticka dokazala byt:-) Moc gratulaci Martinovi, tajne jsem veril, ze zvitezi a ten kluk me nezklamal. Je to uz opravdu Pan jezdec. Musim se priznat, ze Richard mi nevoni. Pravda, umi na vsech povrsich, ale predstavit si ho jako mistra sveta, kdyz nevyhraje ani jednu soutez, to se mi tedy nechce. Proto jsem rad, ze to Solberg dokazal:-)))) Ale obema potlesk, ze to nikde nerozvesili. Na rozdil od Colina, ale hlavne Rovanpery, ktery uz je zrejme ze hry o misto v tovarnim tymu (a to jsem mu vzdycky fandil)...
Collin má prezývku " Mc crash "to je rana za ranou a ja len dúfam že po ňom nesiahne Škoda.Martin sa tohto roku lepší a lepší a ak vydrží technika... Len tak ďalej, fantastic, blahoželám ( ten chlap nemá nervy ).
Jen to ne, to mi klidně můžou ze Škodovky brnknout, já tu Fabku budu taky klidně demolovat za něj, a možná i líp :D . Jinak dopoledne jsem ten jeho let viděl na Eurosportu, a je fakt, že Colin poslední dobou spíš auta demoluje. Nesedl bych si vedle něj ani omylem. Možná Citroen Colina spíš platí za crash testy, inu bezpečnost je bezpečnost.
Právě jsem se vrátil z centra dění,tak přidám pár postřehů:
Co se týče jízdy,jednoznačně nejlíp Gronholm a Martin,krásná čistá stopa,přijede rovně,odbrzdí a zahne-je to velmi rychlé narozdíl od takového Colina,to je kapitola sama pro sebe...Všude kde jsme ho viděli,měl velmi brutální průjezd,na oko nejatraktivnější,bohužel stopky mluví jinak.Ten chlap už asi jiný nebude,na šejkdaunu jsme ho viděli ve stejném místě 3* a 3* měl tu samou krizi..říkali jsme si,že to musí při takovém stylu zákonitě rozbít..úplně jiná stopa než ostatní,najede si před zatáčkou na krajnici do bordelu/ostatní se drží zametené stopy/a pošle to tam.V tom si myslím je jeho problém.Velmi pěkně taky Sainz,Burns,Rovanpera,Solberg.Trošku vyčichlý se mně zdál Makinnen.
Další kapitola Škoda..:už na šejkdaunu měli obě tech.problém,to co dál předvedl Didi nechám raději bez komentáře.Dnes jsme se na letišti bavili s mechanikama ze škodovky a ti říkali,že největší problém je s motorem,musel se od Octavkového předělat a nefunguje.Taky říkali že jim to nějak nezatáčí,průjezdy jsou trhavé.říkali,že jsou ve Fábii"pěkné věci"a že by měla fungovat,ale zatím je problém ji sladit jako celek.Snad se jim to povede,fandím jim,jsem fanda škodovek.Myslím si, že Toník jel do odstoupení velmi pěkně,akorát mě zarazilo jeho dnešní tvrzení,že podvozek se chová výborně hlavně při skocích.Já jsem viděl bohužel na jednom z největších skoků na RZ Ouninpohla něco jiného...všechny wrc po doskoku krásně sedli a bez zakymácení odjeli.Tondovo auto po doskoku si ještě jednou skočilo a to tak že dost..Tonda si to bohužel asi neumí nastavit a Didiho bolí to rameno..:-)
Když už jsem nakousl tu Ouninpohju,je to 33 km dlouhá nádherná vložka,o které Schwarz prohlásil,že je nejtěžší a nejkrásnější z celého šampionátu.Po projetí mu musím dat za pravdu,je to opravdu nářez.Samý horizont/na shakedownu jsme se bavili s Honzou Kopeckým a ten říkal,že v rozpise napočítali na této RZ 220!!horizontů/,ze zatáčky do zatáčky,prostě nádhera.Co se týče toho skoku,přidám ještě jeden můj postřeh,že špičkový jezdci vůbec neskáčou daleko,asi je to tím,že čím dřív je to na zemi,tím to dřív zahrabe a odjede.Narozdíl od místních mladých "mentálů"Latvala,Tuohino,Pykalisto..Ti jedou hranu,ale je vidět že to znají nazpamnět.Na tom skoku nejdále Loix a Latvala cca 50m.
Tak jsem to viděl já,prosím nekamenovat pokud má někdo jiný názor.
Martiini
11.08.2003, 01:59
K hodnoceni Fabie, jezdcu a vubec Skody jako teamu si dovolim rict jedno, neni a nebude to jednoduchy a hodnotit se bude cela sezona na konci. Myslim, ze je dobre, ze Fabie uz jezdi a ze se chyby objevujou ted, pokud se z nich vsichnio poucej, tak vidim pristi rok nadejne. Jen je skoda, ze Didier de facto nejel a neodrekl to driv, urcite by nsazeni 2 aut (asi s Erikssonem) vyvoji hodne pomohlo.
Jinak mam k dispozici par videi co odvysilala finska TV behem ctvrtka a patka, dalsi budou brzy. Akorat jsou hodne kvalitni a velky, takze to nejde nikam na web dat (leda na CD).
Kazdopadne Finskou rally povazuju za nejlepsi na svete, stejne jako jezdce z tyhle krasny zeme, proto bych rad u Skody videl i Rovanperu (myslim ze po sezone bude k mani).
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.