PDA

Zobrazit v plné verzi : Finland 2003

Stránky : 1 2 3 [4]

Tomasek
11.08.2003, 07:59
Rally se opravdu povedla a bylo radost sledovat jak si to špička rozdává, a pokud bude technika zvladat, myslím, že Martin je pro mě horký kandidát na titul, pokud ne letos tak příští rok.
Je vidět, že je schopný vyhrát na jakémkoliv povrchu.
TO SKODA MOTORSPORT:
Jsem velmi zklamaný a myslel jsem, že to bude vše vypadat trochu jinak. V podstatě nevím, jestli je Fabia horší nebo lepší, ale vím, že do první desítky na SS zavítá jen jako náhodný host a rychle do druhé desítky. Spolehlivost zatím nula. Vzpomínám si, když vyjela Octavia WRC, taky měla velký potenciál, pak neustále nedojížděla, a když ji konečně vychytali, tak už byla konkurence někde úplně jinde. Silná gesta a ambice na titul nejsou na místě, však počkejme na nový 307 WRC, ten půjde na titul od první soutěže. Jsem fanda Škody, ale tohle nikam nepovede!

Tomasek

tic-tac
11.08.2003, 09:09
To Tomasek: Trošku optimismu hochu :o)

rallyboy
11.08.2003, 09:55
Taktak,naříkání nikomu nikdy nepomohlo. Je to o trpělivosti, penězích a spoustě práce.Nevím jak to klape v Motorsportu, ale snad ano. Fábka je ještě v plenkách a věřím, že i 307ma bude mít hodně problémů ze začátku. Jako každé nové auto. Otázkou zůstáva obsazení. Tonimu věřím, Didimu už tak ne.

Upravil - rallyboy 11 Aug 2003 09:56:06

tic-tac
11.08.2003, 10:51
Didi má hold svoje roky a stárnutí organismu má za následek i horší reakce, zrak, fyzickou kondici a tp. což se nutně musí u tohoto sportu projevit ztrátou rychlosti. Sainz je snad jedinou vyjímkou. Podívejme se třeba, jak se trápí Makinen. Nová generaceletos tvrdě nastupuje. Didi hold musí pomalu do šrotu, nicméně jeho zkušenosti se teď určitě hodně hodí. Příští rok ho ve Škodovce ale určitě neuvidíme.

tic-tac
11.08.2003, 11:14
Jen tak pro zajímavost uvádím věk některých jezdců, startujících v MS. Při výpočtu jsem vycházel z ročníku narození, takže se může stát, že jsem někoho v tuto chvíli nechal o pár měsíců zestárnout(např. Duval 18.11.80, tedy 22 let, v tabulce mu počítám už 23)
Auriol 45
Burns 32
Duval 23
Gardemaister 28
Gronholm 35
Hirvonen 23
Kresta 28
Loeb 29
Loix 30
Makinen 39
Martin 28
McRae 35
Panizzi 38
Sainz 41
Schwarz 40
Solberg 29

Upravil - tic-tac 11 Aug 2003 11:44:01

rallyboy
11.08.2003, 11:25
Didi má fakt 50ku na krku? Tak to jsi mne trochu překvapil, já bych mu hádal o 10 míň.Tím víc si myslím, že by nebylo marné využít ho na praci testovacího jezdce a konzultanta(pro jeho zkušenosti)a na místo továrního jezdce někoho mladšího, dravějšího.

jiri
11.08.2003, 11:44
quote:
Didi má fakt 50ku na krku? Tak to jsi mne trochu překvapil, já bych mu hádal o 10 míň.Tím víc si myslím, že by nebylo marné využít ho na praci testovacího jezdce a konzultanta(pro jeho zkušenosti)a na místo továrního jezdce někoho mladšího, dravějšího.

Ty hlasky se pekne poslouchaji...
Ale jeste by ten Auriol musel mit zajem delat Skode testovaciho jezdce, jeste by se musely sehnat ty miliony na zaplaceni a v neposledni rade by to testovani melo k necemu vest.
To, ze jim pada rozvodovy remen mohli poznat v Bele. Nebo na Rally Bohemia.
Nevim, s jakym pocitem pojedou na pristi podnik....

tic-tac
11.08.2003, 11:45
quote:

U Didiho jsem se seknul, sorry. Narodil se 18.8.1958. Už je to spravené.

ppa
11.08.2003, 12:06
Trochu z jiného soudku: sledovali jste na Eurosportu analýzu chování vozů Martina a Gronholma ? Opravdu mě velmi překvapilo, jak brutálně Ford zrychloval a jak Markko okamžitě získával po výjezdech ze zatáček (a naopak ztrácel příliš brzkým brzděním).

Tomasek
11.08.2003, 13:49
To tic-tac: Neboj, optimismus nechybí.
To ppa: máš pravdu, tohle mě docela dostalo, nicméně, právě ty ztráty brzkým bržděním jsou zřejmě ještě opatrnost, ale to se v budoucnu může změnit a pak se nebudeme stačit divit.
Rozhodně se mi ale líbily i analýzy nájezdů na "big" horizonty, kde jeli práve P206 velmi pomalu a moc neskákali, narozdíl např. od McCrashe. Sestřihy na Eurosportu mě letos z Finska poměrně nadchly a ty srovnání a analýzy, no p. Kmente, učte se, ať si užijí i ti, kteří veřejnoprávní televizi platí a mají nárok na informace a Eurosport nemají. Je to jejich zákonný nárok.

Tomasek

Mára
11.08.2003, 15:29
Mluvíš mi z duše. Nikdo mu neupírá jeho obrovský zkušenosti. Má ostatně pár vývojů nových aut za sebou. Ať si ho klidně škodovka nechá (třeba místo Janeby..chacha-aspoň by mluvil trochu zasvěceněji)

quote:

Čejda
11.08.2003, 18:50
To ppa:Mě to taky dost zaujalo, ale je snad dost logický že když je rychlejší ve výjezdu ze zatáčky tak k další má větší nájezdouvou rychlost a tím pádem musí dřív začít brzdit.

P.Ram
11.08.2003, 21:06
Ty sestřihy na eurosportu byly fakt vymakaný, ještě kdyby Colin a Burns tak nedrmolili a rozuměl jsem jim :). Ten Virtual spectator je super, bylo by zajímavé se podívat na srovnání několika aut na jedné celé RZ. Nevíte někdo zda se na to dá někde podívat ?

ppa
11.08.2003, 21:16
quote:
To ppa:Mě to taky dost zaujalo, ale je snad dost logický že když je rychlejší ve výjezdu ze zatáčky tak k další má větší nájezdouvou rychlost a tím pádem musí dřív začít brzdit.

Nejsem si jist, ale zdálo se mi (a snad to i říkal Grist v roli komentátora), že jak Marcus, tak i Markko začínali brzdit z přibližně stejné rychlosti. Markko k ní díky lepšímu gripu dospěl dřívě. A Marcus to déle podržel, než šel na brzdy.

Upravil - ppa 11 Aug 2003 21:17:28

jaryn
11.08.2003, 21:43
dá na wrc.com ale musíš cálovat psali to v rally

Martiini
12.08.2003, 01:06
Nevim, jestli mi to uniklo, ale kdy a jak Auriol prisel k tomu zraneni?

prog
12.08.2003, 08:10
Pokud se nepletu tak v Argentině, ale asi to bude obnovené nějaké staré zranění + stárnutí.

tic-tac
12.08.2003, 12:34
quote:
Nevim, jestli mi to uniklo, ale kdy a jak Auriol prisel k tomu zraneni?

Kde k němu přišel to nevím, ale o co se jedná dostatečně říká prohlášení jeho doktora Dr. Paula Trafforda."Obnovilo se starší zranění levého ramene. V kloubu se mu usadilo určité množství vápníku, což má za následek silný zánět šlachy, která jím prochází. Včera jsme Didierovi podali steroidové injekce, abychom se pokusili zmírnit bolesti, kterými trpí, ale nástup účinku přichází u těchto látek až po třech či čtyřech dnech od aplikace. Je obdivuhodné, že Didier dokázal vůbec včera večer nastoupit. Do startu Australské rally bude vše v pořádku.

Hook
12.08.2003, 16:44
Z přenosů na ESP, ať už z Virtual spectatoru nebo rovnou z kamery umístěné v kokpitu! Jednoznačně vyplynulo, že nový Focus nemá konkurenci! Zrychlení to zn. motor a neuvěřitelná ovladatelnost vozu oproti konkurenci(viz 3.etapa na ESP)-právě z těchto záběrů jsou jednoznačné! Nemyslím si, že se jim někdo v kombinaci motor/podvozek dovede v brzké době vyrovnat! A nevím,nevím jestli budou Markusovi jeho "Božské Ruce" proti Markkovi v Austrálii stačit!

peth
12.08.2003, 19:10
quote:
Z přenosů na ESP, ať už z Virtual spectatoru nebo rovnou z kamery umístěné v kokpitu! Jednoznačně vyplynulo, že nový Focus nemá konkurenci! Zrychlení to zn. motor a neuvěřitelná ovladatelnost vozu oproti konkurenci(viz 3.etapa na ESP)-právě z těchto záběrů jsou jednoznačné! Nemyslím si, že se jim někdo v kombinaci motor/podvozek dovede v brzké době vyrovnat! A nevím,nevím jestli budou Markusovi jeho "Božské Ruce" proti Markkovi v Austrálii stačit!

Nevím jestli se dá kamerou něco změřit, ale spíš budou asi zase rozhodovat stopky.

Milan PB
12.08.2003, 21:26
V Německu jsem viděl jak obrovskej má Fokus zátah je to opravdu trochu dál než ostatní a síla motoru a její přenos na asfalt je super.

pelikan
13.08.2003, 00:32
K diskusy o pokroku Fabie proti Octavii. Já tvrdím, že Fabia už teď je rychlejší. Někdo tu uváděl ztráty Fábie na prvního na km rychlostní zkoušky. Tyto ztráty to jenom dokazují. Octávia ztráccela asi 0,97s / km to bylo, ale vloni na loňské specifikace Peugeotů, Fordů atd. Letos byla ztráta možná stejná, ale na nejnovější verze. Asi bychom museli znát časy na jednotlivých RZ, pokud se tedy jeli i loni.

To wrcek:
Na záznamu z Eurosportu jsem si odskočení auta po doskoku všiml taky, ale nebylo to u Fábie. Co to bylo zač už teď nevím.

dag
13.08.2003, 11:50
Tak dnes v tištěném Světě motorů psal p. Janeba, že "řády dovolují změnu posádky třeba i těsně před technickou a administrativní přejímkou", ale že z řady důvodů to nevyužili. Pokud to neudělali tak mi to připadá hodně prokoučovaný. Zřejmě si to Didi nechával dlouho pro sebe a pak už bylo pozdě. Kdyby řekl týden před soutěží že ho bolí rameno a možná nebude moci jet, mohli přihlásit Kennyho, ten by stihl něco natrénovat a možná bychom viděli věci... Ale to jsou "kdby chyby", teď se nedá nic dělat.

tic-tac
13.08.2003, 19:10
Nevím, jestli se dá zánět šlachy utajovat, ale to je jedno. Problémy totiž už byli při testech a času na angažování někoho jiného bylo dost.

tic-tac
13.08.2003, 19:11
Při testech tuším Auriol odjel jen 50 km pro zdravotní potíže.

lenka
14.08.2003, 08:43
Přesně tak!

quote:
Nevím, jestli se dá zánět šlachy utajovat, ale to je jedno. Problémy totiž už byli při testech a času na angažování někoho jiného bylo dost.

mm

tic-tac
14.08.2003, 12:15
V portále na hlavní stránce je odkaz na video z Finska, je tam toho necelé 3min. a z toho 1 min. Toni. Doporučuji.

Denis
14.08.2003, 15:15
quote:
V portále na hlavní stránce je odkaz na video z Finska, je tam toho necelé 3min. a z toho 1 min. Toni. Doporučuji.

Mě to nejde stáhnout!!!! Prosím poraďte !!!!

tic-tac
14.08.2003, 16:13
quote:

quote:

Mě to nejde stáhnout!!!! Prosím poraďte !!!!

Pravým tlačítkem myši klikni na odkaz toho videa a vyber z nabídky Uložit cíl jako...

Davos
16.08.2003, 12:00
Nejen pro Wrcka, ale i pro ostatní jsme pripravili 41 sekundovy sestrich jim popisovaných skoku z erzety Ouninpohja na nasich stránkách http://www.rallysposrt.priluky.cz . Doporucuji se na to mrknout a ozelet nejakou tu minutku stahovanim 1.37MB velkého souboru, protože to fakt stoji za to.

quote:
Myslím si, že Toník jel do odstoupení velmi pěkně,akorát mě zarazilo jeho dnešní tvrzení,že podvozek se chová výborně hlavně při skocích.Já jsem viděl bohužel na jednom z největších skoků na RZ Ouninpohla něco jiného...všechny wrc po doskoku krásně sedli a bez zakymácení odjeli.Tondovo auto po doskoku si ještě jednou skočilo a to tak že dost..Tonda si to bohužel asi neumí nastavit a Didiho bolí to rameno..:-)
Když už jsem nakousl tu Ouninpohju,je to 33 km dlouhá nádherná vložka,o které Schwarz prohlásil,že je nejtěžší a nejkrásnější z celého šampionátu.Po projetí mu musím dat za pravdu,je to opravdu nářez.Samý horizont/na shakedownu jsme se bavili s Honzou Kopeckým a ten říkal,že v rozpise napočítali na této RZ 220!!horizontů/,ze zatáčky do zatáčky,prostě nádhera.Co se týče toho skoku,přidám ještě jeden můj postřeh,že špičkový jezdci vůbec neskáčou daleko,asi je to tím,že čím dřív je to na zemi,tím to dřív zahrabe a odjede.Narozdíl od místních mladých "mentálů"Latvala,Tuohino,Pykalisto..Ti jedou hranu,ale je vidět že to znají nazpamnět.Na tom skoku nejdále Loix a Latvala cca 50m.

http://www.priluky.cz/images/partneri/rs-priluky.jpg
http://www.rallypsort.priluky.cz

fastfreddy
17.08.2003, 21:16
quote:
Hosi, kdyz pred nedavnem Octavia sbirala pravidelne body, nikdo z Vas o motoru ani nepipl! Kdyz se ozval Citroen a nekde psali, ze Octavka ma nejvetsi maximalku, bylo z vasi strany uplny klid. Nenavazejte se do koncepce motoru a do p. Lehmana. Zatim preskakuje rozvodovy remen a konstrukce auta nedovoluje na rally napravu( pokud se tey jeste motor neposkodil)
Hlasky, ze by mel motor Fabie delat "Vana", jsou k smichu. Pochybuji, ze tento (i pres muj velky obdiv), ma tak vybavenou dilnu, jak p. Lehmann a podobne firmy. Motor ve Fabia WRC bude trochu na jine urovni, nez motor z Feldy...

Tos napsal skvěle, přesně můj pocit, naprostý souhlas! Nějak si tady "znalci" neuvědomují, kdo pan Lehmann je aco už dokázal...

fastfreddy
17.08.2003, 21:36
quote:
Didi má hold svoje roky a stárnutí organismu má za následek i horší reakce, zrak, fyzickou kondici a tp. což se nutně musí u tohoto sportu projevit ztrátou rychlosti. Sainz je snad jedinou vyjímkou. Podívejme se třeba, jak se trápí Makinen. Nová generaceletos tvrdě nastupuje. Didi hold musí pomalu do šrotu, nicméně jeho zkušenosti se teď určitě hodně hodí. Příští rok ho ve Škodovce ale určitě neuvidíme.

No, myslím že Didier měl víc tech. potíží a když mu to jelo, dokázal pojet i Toniho. A umí líp asfalt než Toni a nastavení auta je jeho, díky němu jezdí Toni to, co jezdí. Myslím, že Škoda měnit nebude vzhledem k fázi vývoje, kde se právě Fabia nachází... Nevím o nikom, kdo by do Skody šel a byl by na Auriolově úrovni.. Harry? Aby pak na asfaltu s dobrým autem zajel 15. místo? ...

fastfreddy
17.08.2003, 21:47
quote:
To tic-tac: Neboj, optimismus nechybí.
To ppa: máš pravdu, tohle mě docela dostalo, nicméně, právě ty ztráty brzkým bržděním jsou zřejmě ještě opatrnost, ale to se v budoucnu může změnit a pak se nebudeme stačit divit.
Rozhodně se mi ale líbily i analýzy nájezdů na "big" horizonty, kde jeli práve P206 velmi pomalu a moc neskákali, narozdíl např. od McCrashe. Sestřihy na Eurosportu mě letos z Finska poměrně nadchly a ty srovnání a analýzy, no p. Kmente, učte se, ať si užijí i ti, kteří veřejnoprávní televizi platí a mají nárok na informace a Eurosport nemají. Je to jejich zákonný nárok.

Tomasek

Kvalita komentáře p. Kmenta je katastrofa! Vždy mě něčím rozštílí. Teď např. tím jak rozebíral Makinenovo vztekání se na chyby spolujezdce a při to se k němu jaksi nedostala známá informace, že Tommi jel bez intercomu... A ty jeho vymyslené překlady rozhovorů! To mě vždy dožere! Je vidět, že neumí sehnat kvalitní info a neumí si přeložit nic z angličtiny. Prostě stará škola...Už si na to nějak zvykám, ale bývalo to i horší. Skvěle to mají na STV2! Překlad z eurosportu english, tedy kvalitní komentář ala WRC.com

prog
18.08.2003, 10:08
Jo, musím souhlasit, taky sleduji STV2, je tam "jen" překlad původní verze, ale má to spád a hlavu-patu. Na ČT zase víc ukazují Fábii, ale to asi patří do jiného fóra.

tic-tac
18.08.2003, 10:44
quote:

quote:

No, myslím že Didier měl víc tech. potíží a když mu to jelo, dokázal pojet i Toniho. A umí líp asfalt než Toni a nastavení auta je jeho, díky němu jezdí Toni to, co jezdí. Myslím, že Škoda měnit nebude vzhledem k fázi vývoje, kde se právě Fabia nachází... Nevím o nikom, kdo by do Skody šel a byl by na Auriolově úrovni.. Harry? Aby pak na asfaltu s dobrým autem zajel 15. místo? ...

Netvrdím, že je Didi špatný, ale angažování ho na příští rok by bylo podle mne krokem zpět. Je třeba hledat nové talenty a vychovávat si je. Ukázkou je třeba Ford. Didi už moc velkou budoucnost nemá.

Upravil - tic-tac 18 Aug 2003 10:45:45

fastfreddy
19.08.2003, 20:01
quote:

quote:

quote:

Netvrdím, že je Didi špatný, ale angažování ho na příští rok by bylo podle mne krokem zpět. Je třeba hledat nové talenty a vychovávat si je. Ukázkou je třeba Ford. Didi už moc velkou budoucnost nemá.

Upravil - tic-tac 18 Aug 2003 10:45:45

Myslím, že Škoda potřebuje zkušenost kvůli vývoji auta. Ford je na tom přece jen dál a Martin je zřejmě na svůj věk i dobrý testman, který od Sainze/McRae hodně pochytil. Pokud by v týmu byl jen Toni (který by sám Fabii moc vývojově neposunul) a ještě nějaký mladík, bylo by to dobré pro jejich vývoj vzhledem k získávání zkušeností, ale pro vývoj Fabie by to byl krok zpět. Až bude auto na určité úrovni, Škoda Auriola pošle do důchodu.. Teď myslím ještě ne. Výchova mladých jezdců způsobem a rozsahem jak to dělá Ford- Duval, Hirvonen, Latvala atd. je nad možnosti (finanční) Škody...

pelikan
19.08.2003, 20:48
To fastfredy:
Možná, ale u Fordu nemusí vyvíjet nové auto jen Martin nebo Duval. U Subaru např. testuje a vyvíjí tuším Andreucci nebo prostě nějakej Ital, u Mitsu testuje Lampinen, Škoda - Erikson. Já bych pro závodění bral rozhodně mladíky.

Houmr
21.08.2003, 21:08
quote:
K diskusy o pokroku Fabie proti Octavii. Já tvrdím, že Fabia už teď je rychlejší. Někdo tu uváděl ztráty Fábie na prvního na km rychlostní zkoušky. Tyto ztráty to jenom dokazují. Octávia ztráccela asi 0,97s / km to bylo, ale vloni na loňské specifikace Peugeotů, Fordů atd. Letos byla ztráta možná stejná, ale na nejnovější verze. Asi bychom museli znát časy na jednotlivých RZ, pokud se tedy jeli i loni.

To wrcek:
Na záznamu z Eurosportu jsem si odskočení auta po doskoku všiml taky, ale nebylo to u Fábie. Co to bylo zač už teď nevím.

K cemu ti je vyvijet takove auto, kdyz ostatni auta se zrychluji taky, aby byl vyvoj k necemu za situace, kdy jsi za ostatnima, tak musis svou ztratu na ne snizovat.Jinak nejde objektivne o zadne zlepseni konkurenceschopnosti.

Tohleto dokazal naprosto dokonale Ford.Jeho auto je v soucasnosti nejlepsi na svete.To co tam nekdo psal o tech zaberech a o tom jak to auto proti Peugeotu odjizdi je pravda.Peugeot bude mit co delat i na zbyvajicich asfaltech.Protoze to jak Ford odjizdi je neskutecne.

pelikan
21.08.2003, 21:19
To HOUMR:
Peugeot začal vyvíjet 307 a zdá se, že vývoj současné 206 stagnuje nebo lépe nepokračuje. Ano co píšeš o vztahu Fábie vs. konkurence je pravda, ale jedním dechem by bylo fér říct, že úplně nový auto nasadila letos jen Škoda. Focus ať už jakékoliv evoluce jezdí soutěže od roku 1999 a kdo ví kdy zavrčel poprvé. Souhlasím, že je teď asi nej, ale trvám na pětiletém postupném vývoji.

Houmr
21.08.2003, 21:28
Novy focus ma s tim starym spolecny tak nazev

Houmr
21.08.2003, 21:31
Ja si hlavne myslim ze s tim, jak to ve skodovce tedka funguje se to stejne daleko nemuze dostat.Vzdyt to delaji jak kasparci v manaskovem divadle.

pelikan
22.08.2003, 22:01
To Houmr:
Ty děláš ve Škodě motorsport, že víš jak to tam funguje?

lenka
23.08.2003, 15:41
Na to tam nemusíš pracovat, abys to věděl, pokud máš oči a rozum.

mm

Houmr
23.08.2003, 21:58
Nedelam, ale Lenka ma pravdu.Co bych v takove dire delal?je to team diletantu.Aspon vedeni urcite.

Čejda
24.08.2003, 10:07
Já si myslim že chyba byla už na začátku projektu Škoda Octavia.Auto mohlo být lepší než bylo hned od začátku, ale oni trvali na svém (Schwarz) a když Seat odstoupil z MS tak Škodě nabídl že jí pomůžu, že jí dají data která nasbírali na Seatech a motor prostě všechno, ale Škoda nechtěla.Mohli mít co chtěli, ale řekli že ne že se tam dostanou sami a jak to dopadlo.Jsem strašně rád že Škoda jezdeí s WRC v MS, ale myslim že to dřívější rozhodnutí bylo předčasné a Škoda se měla ještě pár letř věnovat F2 kde by stále patřila k nejlepším a ne jak ve WRC že patří k nejlepším z nejhorších.Předswtžavte si Fabia S1600, to by bylo něco, bylo by to auto se kterým by se opravdu čeští jezdci mohli podívat do světa.Škodovka by stím autem, vyhrála všechno co by chtěla.
Doufam že vývoj Fabvie WRC půjde rychle dopředu, protože konec sezóny se blíží a se začátkem nové už budou ty přední tými zase o kousek napřede.

Foly
24.08.2003, 10:21
quote:
myslim že to dřívější rozhodnutí bylo předčasné a Škoda se měla ještě pár letř věnovat F2 kde by stále patřila k nejlepším a ne jak ve WRC že patří k nejlepším z nejhorších.

O tom, že Škodovka patřila v F2 k nejlepším, nejsem přesvědčený. Tam hráli prim Francouzi a když se s nimi náhodou Octávia někde potkala, dostala na prd** rozdílem třídy (vždyť tehdy Bugalski porážel i A8, a kvůli tomu předělávali ve FIA předpisy). Takže situace byla podobná té dnešní, akorát o třídu níž.

Čejda
24.08.2003, 17:42
To Foly:Já jsem ve svém příspěvku psal o projektu Škoda Octavia a ne o WRC.Špatná byla už Octavia Kit Casr.Dokud jezdili Felicie Kit ať už s jakýmkoli motorem vždy patřili ve tříde a ve F2 k nejlepším.

Foly
24.08.2003, 18:56
quote:
To Foly:Já jsem ve svém příspěvku psal o projektu Škoda Octavia a ne o WRC.Špatná byla už Octavia Kit Casr.Dokud jezdili Felicie Kit ať už s jakýmkoli motorem vždy patřili ve tříde a ve F2 k nejlepším.

To vím, ale Felicia jezdila třídu, která patřila až do vzniku současné S1600 ryzím amatérům, jejichž schopnosti a ambice se nemohly rovnat továrním jezdcům škodovky. Kdyby se na tuto třídu tehdy soustředilo dění mistrovství světa, tak by bohužel se svými motory 1xOHC byli zase na chvostu. To je podobné, jako kdysi úspěch Š 130 RS v mistrovství Evropy na okruzích. Jeli mimo konkurenci, i když pěkně. Až s nástupem škodovky do projektu WRC se továrna ocitnula v přímé konkurenci toho nejlepšího. Že se drží jak se drží, je podle mě dost dobré. Vždyť ani automobilová rallyová velmoc Itálie nemá momentálně nic.

Kotasek
24.08.2003, 21:29
...tak jsem slyšel, že v ŠM to s tou roganizací není zrovna nej.... Prej například homologace Fabie byla velké dobrodružství.... řada komponent musí být dostupná v cca 10 kusech a ve Škodovce se při homologaci dostaly nejvýše na 4 ks ...:-))).... co se týká Auriola ve Finsku, tak prý startovat moc nechtěl, prej dokud to auto nedaj do kupy (asi po testech??) tak do toho nesedne....

...jsou to jen drby, ale na každym může něco být...:-)))

fastfreddy
27.08.2003, 00:34
quote:
Novy focus ma s tim starym spolecny tak nazev

Přesně tak, současný Focus nemá nic společného se starým, prý jen diferáky, které v loňské verzi byly na vrcholu a vyvíjeny už pro letošní auto... A ten název.

fastfreddy
27.08.2003, 00:45
quote:

škody Felicie, Favorit, 130 atd. byly nejlepší ve své třídě, ale Škoda jaksi byla jediným továrním týmem, porážela soukromníky... Když se tomu začal věnovat Citroen či Seat, už byli potíže. Ale Felicia Kit byla super auto, to do dnes tvrdí i takový pan McRae.. Octavia Kit byla dobrá, ale po krátké době se vývoj zastavil a začali se věnovat WRC. Octavia WRC vzešla přestavbou z tohoto Kitu, takže oproti jiným nebyla plnohodnotným WRC. Potenciál byl omezen, v tomto směru je Fabia na tom o moc líp...

vaca.p
27.08.2003, 21:48
O feldě Kit se hovoří jako o nejlepším kitu co se podvozku týká. 306 Maxi, Megan maxi atd, byly vyladěny hlavně na asfalt. Felda je po této stránce asi unikát. Každy kdo s ní jezdil a pak přesedl do jiné dvoukolky tak si nemohl Feldu vynachválit.