PDA

Zobrazit v plné verzi : Finland 2003

Stránky : [1] 2 3 4

lukash
28.04.2003, 09:34
Pro všechny zájemce posílám program :
čtvrtek 7.8.
RZ 1 - Killeri 19.00
pátek 8.8.
RZ 2 Jukojarvi 9.00
RZ 3 Kruununpera 9.32
RZ 4 Valkola 11.49
RZ 5 Lankamaa 12.32
RZ 6 Laukka 13.23
RZ 7 Ruuhimaki 14.21
RZ 8 Jukojarvi 16.38
RZ 9 Kruununpera 17.10
RZ 10 Killeri 19.40
sobota 9.8.
RZ 11 Paijala 8.06
RZ 12 Ouninpohja 8.39
RZ 13 Urria 11.29
RZ 14 Ouninpohja 13.02
RZ 15 Ehikki 14.00
RZ 16 Moksi 16.38
RZ 17 Himos 17.49
neděle 10.8.
RZ 18 Parkkola 8.56
RZ 19 Mokkipera 9.56
RZ 20 Palsankyla 10.30
RZ 21 Kuohu 12.33
RZ 22 Parkkola 12.57
RZ 23 Mokkipera 13.57

vbadmin
30.04.2003, 19:16
Nevíte někdo o levném ubytování ve Finsku během rally? Kromě stanu :)

Čejda
02.05.2003, 18:55
AUTO ... To ti asi neporadim, ale moji kamarádi z jednoho týmu by mi mohli poradit, takže se co nejdřív ozvu.

dufs
05.05.2003, 07:36
Mam dotaz jednou bych se chtel jet podivat na Finland kolik to asi muze kostovat?Aspon odhad at vim jak moc mam vydelavat prasule!!

Fanda rally
Pařmen Colina 2

Vaska
06.05.2003, 11:33
Chystám se jet letos do Finska, ubytování už jsem sondoval. Obávám se, že zůstane u stanu nabo spaní v autě.
Zajímalo by mě, jestli někdo nemáte zkušenost, jak tam nejlíp jet. Podle článku na Rallysport Příluky je nejlepší jet Polsko, Litvu, Lotyšsko, Estonsko a trajekt z Tallinu do Helsinek a dál.
Pokud si dobře pamatuju, tak se loni platilo vstupná na RZ+servis něco kolem 40EUR.
Přivítám všechny Vaše postřehy!! Díky.

lukash
06.05.2003, 13:06
Docela levné ubytování se dá sehnat v kempech jako je třeba HIMOS ( jede se tam i RZ ). Ubytování v Jyvaskyle je hrozně drahé a musíš si ho zabukovat několik let předem. Další možnost je kemp asi 10 km od centra, ale je to nanic. Když chceš něco vidět tak začínáš rano v 6 a končíš v 10 hodin. Z kempu musíš přejet na RZ cca 50 km = hodina jizdy. Myslím si ( a dělají to i domácí ) lépe je přespat na RZ.

lukash
16.06.2003, 08:10
Webová stránka rallye je www.akkry.fi ale mě se nějak v poslední době nedaří otevřít. Máte někdo podobnou zkušenost nebo mám problém jen já? Již by se tam měly objevovat přihlášené posádky. Když jsem se tam dostal naposledy bylo přihlášeno 10 aut. Díky za odpověď.

Vaska
17.06.2003, 11:25
Taky mi nešlo se tam dostat přes odkaz uvedený tady na e.WRC! Zkus http://www.akk-motorsport.fi/nrf02/, mělo by to jít.
quote:
Webová stránka rallye je www.akkry.fi ale mě se nějak v poslední době nedaří otevřít. Máte někdo podobnou zkušenost nebo mám problém jen já? Již by se tam měly objevovat přihlášené posádky. Když jsem se tam dostal naposledy bylo přihlášeno 10 aut. Díky za odpověď.

lukash
02.07.2003, 06:15
Tak se nám na startovní listině objevila posádka Roman Kresta - Jan Tománek s vozem Peugeot 206 WRC stáje Bozian Racing. Že by další start nad plán???? Spolu s ním jsou ve stáji Pykalisto a Vatanen.

Bart
02.07.2003, 09:03
Zda-li jsem se dobre dival, tak tam neni Kresta z Cechu jediny ...

Vaska
02.07.2003, 11:56
Nejsou jediní, viděl jsem tam i posádku Jan Kopecký - Filip Schovánek s Mitsubishi Evo VII a tuším i Michaela Hondu!!
Uzávěrka přihlášek by měla být dnes, ale zatím jsem mezi přihlášenýma neviděl tovární posádky Fordu, takže to možná není úplně aktuální. 9.7. by měla být vydaná startovka v konečné podobě.

pelikan
02.07.2003, 14:46
Jen tak mě napadá Kresta jel nad plán Řecko a jel tam také Michael Honda.Teď je přihlášen na Finsko opět Kresta a Honda.Nestojí Honda za financováním Krestových startů.Něco takového tu padlo, ale možná jsem to špatně pochopil.Kdo ví víc?

aciP
04.07.2003, 17:15
Prosím, pokud byste měl někdo volné místečko v autě do Finska, rád bych se přidal. Peníze na dopravu zaplatím předem. Stačí mi dát vědět alespoň do 3 dnů před odjezdem. Kontakt: jiri.janovec@centrum.cz nebo 776 03 18 43

bmwman
21.07.2003, 19:47
Prej se tejden před MS ve Finsku jezdi Historici na těch samejch tratí co MS. To by mohlo bejt dobrý jet tam na obě rally. Nevíte o tom něco?

rallyboy
22.07.2003, 07:23
Gareth Jones by měl startovat podle slov pana Houště na Rally Finland na Corolle z JM.
8D

Opoce
25.07.2003, 14:08
Dotaz: nevite nekdo, kde by bylo mozno splasit GPS waypointy na Neste rally - zejmena SS viewpoints. Predem dik.
BTW Z AKK Motorsport (poradatele) mi odpovedeli, ze sami nemaj :(

ZIGI
26.07.2003, 11:48
Zdravim,ja jsem prave ve finsku,jeste dlouho budu,ale jsem dole v Porvoo,moc chci na rally,porad tady beham v tricku skoda motorsport a hledam nekoho kdo me tam vezme,ale vyzazte vsichni,stoji to za to,jde spat jakkoli,je tady i v noci kolem 20 stupnu,finove umiraj horkem.Hodne stesti,jsem v efinsku a mam problem se tam dostat,co pak teprve vy.tak prijedte fandit fabce.zatim zdar a cesky vlajky.

aciP
28.07.2003, 14:30
quote:
Prosím, pokud byste měl někdo volné místečko v autě do Finska, rád bych se přidal. Peníze na dopravu zaplatím předem. Stačí mi dát vědět alespoň do 3 dnů před odjezdem. Kontakt: jiri.janovec@centrum.cz nebo 776 03 18 43

Včera mi "někdo" nabídl svezení do Finska. Nemohl jsem obratem zavolat, protože jsem byl v Německu. Bohužel jsem pak kontakt omylem vymazal společně s výsledky z Deutchlandu. Ozvěte se mi, prosím, ještě jednou, ať to můžeme domluvit...

abs
28.07.2003, 20:12
Pred dvomi rokmi som už bol jednou nohou vo Fínsku , cez PL , Litvu, Lotyš, trajekt stál 100 Fin.mariek spiatočná plavbenka 160. Nocľah v priemere ( hotel 100. )Cestu vlakom zistím zajtra ,po Tallin , bohužiaľ v Sk zaleží to od kurzu koruny.Teraz ma napadlo:na žst si zisti Ostrava - Waršava - Tallin cez Litvu,Lotyšsko, Ak ti ešte nie je 26 rokov zľava Bij 26; EURODOMINO alebo iný ekvivalent zľavy . Mne sa to pre zavedenie víza päť dní pred odchodom nepodarilo.Vzhľadom na dlžku to sú orientačné info. Držím palce PS: Do Tallinu ide len jeden vlak, vychádza z Berlína názov a číslo som zabudol.

ZIGI
29.07.2003, 14:21
do finska je to problem,ale treba do stockholmu je to vlakem za 995 kc,to je pohoda...pak trajekt do helsinek.ale nejlepsi je proste auto,do tallinu a trajekt,moc nedumejte nad cenama,a uz vubec ne nad tema v markach,co je tady euro,ceny jsou uplne jiny...ale jde to,neni tady draho,mozna zakladni veci...a hotely,ale na rally se vychrapete ve stanu,nebo auto,hlavne se sem dostat...ja uz to mam snad na 100 procent,moc diky tem co me pomohli,nebo nabidli pomoc...doufam ze se tam par cechu sejde,ted uz to fabii vyjde,alespon dojet v 10tce....

skublik
29.07.2003, 14:45
opět nabízím zasílání SMS z průběhu.

http://www.sweb.cz/skublik/

wrcek
29.07.2003, 17:26
Chlapi prosím Vás,neví někdo o nějakém ubytování poblíž Javaskyli?Jestli má někdo nějaký tip,byl bych mu moc vděčen.Předem díky
P.S.Co Ty ZIGI nevíš tam o něčem?

abs
29.07.2003, 19:10
Páni, ak je vám do 26 let sleva INTERRAIL-26 alebo +26 Zóna B a zóna C- Norsko,Švédsko,Finsko, Německo, anebo zóna B a Zóna D-Pl, Litva, Lotyš, Estónsko, Finsko činí 13 943 Sk (cca 10 200 Kč ) tam i spět Platí 1 měsíc.Cena lehátka do 1000 Kč jen tam, nebo spět. Jezdí tam v pátek, sobotu a ve středu přímo do Helsinek . www.siljaline.de idem sa na túto adresu mrknúť Čo stojí trajekt zo Štokholmu neviem (stálo to asi 1 000 švédskych korún ) a 14 hodín plavby vo vlastnej kajute do Helsínk

abs
29.07.2003, 19:21
Funguje to! A je to drahé ! Cez Waršavu ,Litvu atd. to bude levnější tých 10 000 Kč + 300 euro + jídlo a pívo...

Martiini
29.07.2003, 21:49
O ceste do Finska se trochu diskutovalo v diskuzi o Nemecky rally, tak svuj prispevek hazim i sem. Jelikoz jsem nedavno ve Finsku pobyval a tuhle trasu absolvoval, tak nekolik postrehu: cesta jednim smerem nas vysla zhruba na 6000 Kc za auto a 2 lidi, nevidim ji jako problem, je urcite casove nejkratsi a taky nejlevnejsi, pokud neuvazuju autostop :o)
Doporucuju se obrnit trpelivosti pri ceste pres Polsko, a Varsavu zvlast (ve vsedni dny velky provoz, relativne i v noci - kamiony). Kolona kamionu pred PL-LT hranici muze byt i 15 km, proto nestujte a jedte az na caru. Jelikoz polsti celnici jsou ..., tak se tam taky nejspis zdrzite, zhruba na hodinu (pritom provoz je nepatrny). Pozor, v Litve neplati zelena karta, proto si pred hranici musite koupit jejich pojisteni, tusim ze 12 euro na tyden, prodava se tesne pred hranici v male bunce. Pres cele Pobalti vede pomerne krasna silnice (Via Baltica), ukazatele jsou na Rigu a pak na Tallinn, tempomat by se vyuzil. Nevjizdejte do Rigy, okolo mesta vede obchvat. Ceny pohonnych hmot stale klesaji, nejlevneji je v Estonsku, ve Finsku to taky ujde, litr "95" za 1,10 - 1,20 (stav na konci kvetna). Trajektu jezdi mnoho, jezdi bud velke lode (doba jizdy asi 3,5 h), nebo male "expresy" (doba jizdy 2 h). Interval je zhruba 2 h, pres noc, myslim, nic nejezdi. Jezdi tam tyto spolecnosti: Tallink, Nordic Jet Line, Silja Line, Eckerö Line (mozna jsem na neco zapomnel, treba Linda line, ktera ale nebere auta). Ceny se lisi podle spolecnosti, dne a hodiny spoje, atd. Napr. my za cestu tam s autoexpressem od Tallinku platili 18 za auto + 18 za kazdou osobu, ale treba Nordic ma cenu za auto+2 osoby, dalsi osoby se plati zvlast (pri plnem aute vysel levneji), nekdo dava i studentske slevy. Proto doporucuju se predem podivat na internet, jsou tam jizdni rady i ceny, ale nic bych si neobjednaval, pokud vim, nikdo na to slevu nedaval. Na miste stejne muzete zjistit, ze ceny jsou trochu jine, proto po prijezdu do pristavu obejdete terminaly optejte se, vse je blizko u sebe, netrva to dlouho. Jinak bych v Tallinnu (a asi i jinde v Pobalti) nenechaval auto prilis bez dozoru a s predmety na sedadlech, zlodeji se tam vyskytuji jako u nas, na rozdil od Finska. Cesta z Helsinek je jednoducha, hned s pristavu najet na okruh a pak na dalnici, ktera vede az do Tampere, a pak dal na Jyväskylu, kde se silnice trochu predelavala, ale vsechno bylo bez problemu.
Pripadny dalsi dotazy mi piste na email, pokud to bude dulezity, tak to hodim i sem, nebo kdyz me neco dalsiho napadne.
Hyvää matkaa!!

ZIGI
30.07.2003, 14:17
TERVE POJAT,no,ja nevim o nejakym ubytovani,sam mam,ale to je cely,a je to cca 200 km od rally...jinak ty ceny trajektu odpovidaj,jen to slovensky je moc...da se do helsinek vlakem za 5000 kc....a ten trajekt ze stockholmu do helsinek je za 3000,a to je to luxusni lod se SVEDSKEJMA stolama...ne,proste auto,jinak nesmysl...ale to ubytovani nevim,ja mam za 300 euro na mesic,ale to je rozdil,hlavne si myslim ze ted tam sehnat jakykoli ubytovani je nesmysl,dyt ani na barumnku nesezenes pokud to nemas booknuty buhvijak dlouho...tady to je stejny,par mist..a na rally plno.Hodne stesti,zdar..porad super pocasi,tak to vypada slibne.

rachy
31.07.2003, 07:30
je už někde zveřejněna startovka Finske rely?

Bart
31.07.2003, 20:52
Me osobne trochu prekvapila mala ucast v teto soutezi, pocet prihlasenych posadek pouhych - 73 (max. muze byt v MS 90). Zrejme se asi prilis evropanum do teto zeme nechce. Startuji prevazne skandinavci (myslim posledni svetovou 30-ku), kteri povrch a trat dokonale znaji, tak se asi zrejme nechce evropskym tymum cestovat daleko (velke naklady na cestu) pri velkem nedostatku ve znalosti mistni sotoliny a specifik ...

Bart
31.07.2003, 20:55
Opet ma CR zastoupeni: st.c. 110 - Kopecky (N4) a st.c.121 Honda (A6)! Drzim palce!

Tomasek
01.08.2003, 09:44
Prý ve Finsku bacha na zmije! Opatrně chlapci a krásný zážitek všem co jedou!

Tomasek

Foly
01.08.2003, 10:58
A užijte si houbové smaženice. Lesy jsou plné hřibů, kdysi nám je vařili kluci ze škodovky (ještě jednou díky). Jaké bylo Finsko 1989, kdy měly premiéru Favority mám na stránkách (www.foltyn.cz reportáže). Tehdy celá cesta přišla na 1750,- Kč na osobu (přes Rusko - resp. Sovětský svaz, litr benzínu 1,- Kč). Do Jyvaskilla je to jen cca 5000 km.

Tomasek
01.08.2003, 11:27
Jak se vám před Finskem líbil rozhovor s p. Kohoutem z Motorsportu?

Tomasek

Martiini
01.08.2003, 11:32
No, 5000 km, to je tam i zpet pres Rusko, Praha-Jyväskylä pres Pobalti je okolo 2000 km (jeden smer).
S houbama zalezi na pocasi, ale jelikoz je tam ted dost teplo a moc neprsi, tak to asi bude slabsi.

quote:
A užijte si houbové smaženice. Lesy jsou plné hřibů, kdysi nám je vařili kluci ze škodovky (ještě jednou díky). Jaké bylo Finsko 1989, kdy měly premiéru Favority mám na stránkách (www.foltyn.cz reportáže). Tehdy celá cesta přišla na 1750,- Kč na osobu (přes Rusko - resp. Sovětský svaz, litr benzínu 1,- Kč). Do Jyvaskilla je to jen cca 5000 km.

Čejda
01.08.2003, 22:20
Tomasek:Skvělej.

Tak jsem si všiml že skoro každej tým teď před Finskerm mluví o prolomení nadvlády Finů na jejich Rally a vítězstvím mimoskandinávského jezdce.Teď je opravdu těžká situace si v tipovačce tipnout první tři místa.Na vítězství myslí skoro všichni vyjam Rovanpery tedy Sainz, McRae, Burns, Martin, ...
Letos to bude opravdu velice zajímavé

Pertlicek
02.08.2003, 08:53
Otázečka:

Jak je to ve Finsku ze vstupným.....Nevíte někdo něco?

ZIGI
02.08.2003, 09:14
zdar,tak tady zase finsko...jo,je to za vstupny...na jednu erzetu je to za 11 euro,pas na celou rally vcetne servisu je za 42 euro a na super specialku je to za 15 euro...jinak jeste malickost,zkuste nekdo letet letadlem..je to jeste levnejsi nez auto:-)treba CSA ma akci COMPANION ve ktery staci letet vic jak jeden a letenka je do helsinek bez poplatku za 4500,plus teda tak 800 za popltaky...kdyz vas poleti vic,pujcite na letisti auto,pak je to takovejch 200 km k rally.jo a benzin tady nestoji zdaleka tolik co blbnou v MF a tak...95 kolem eura.nafta za 0,7,pohoda..a pujcovny taky nejsou desne drahy...auto na vikend,pohoda.jo a maj tady i Imprezy WRX Sti,abyste mohli jet na rally stylove:-)no nic...to byl jen takovej navrh,kdyz vidim jak tady nekdo jezdi vlakem pres pul sveta za 10 000....zatim pojat...

Pertlicek
02.08.2003, 09:38
Já jsem o letadle uvažoval....My jsme dokonce sehnali letenky asi za 3500,- plus poplatky....Ale nakonec jsme se rozhodli pro auto, chcem něco vidět ještě mimo rally

Foly
02.08.2003, 10:27
Doporučuju stavit se cestou z Helsink v Tampere. Moc pěkné město s kvalitní architekturou.

Pertlicek
02.08.2003, 17:40
Dík za tip.Uvidím, jak na tom budem časově, ale určitě se tam podíváme....

23
03.08.2003, 18:35
První díl "Deníčku" Honzy a Filipa je na stránkách eWRC.CZ. Podle toho co píšou tam musí být opravdu pohoda.
O to víc lituju, že jsme se do Finska letos nedostali. Že jo Brosi?

Martiini
03.08.2003, 23:26
Tampere (drive se rikalo Manchester severu, dneska tam uz textilky nejsou) je pekny, ale zadnou historii (stejne jako skoro vsude jinde ve Finsku) tam nenajdete, zato milovnici moderni architektury si uzijou. Taky je tam hodne muzei, mj. taky muzeum V.I.Lenina :o) Jinak je to nejvetsi vnitrozemsky skandinavsky mesto a par Cechu tam taky zije :o) Primo v Tampere pod neprehlednutelnou vezi je peknej zabavni park Särkänniemi, jehoz soucasti je i nejsevernejsi delfinarium na svete. A zhruba v polovine cesty mezi Tampere a Jyväskylä je narodni park Isojärvi (Isojärvi kansallispuisto), milovnici prirody si prijdou na svy, stejne jako skoro vsude ve Finsku. Nejaky info o finsky prirode jsou na http://www.metsa.fi/natural/index.htm .

skublik
05.08.2003, 05:56
No zatim je to jak forum nejake cestovky. To pred Nemeckem touto dobou jiz bylo popsano 15 stránek úvah o tom, jak se SKODE povede.

SMS z Finské rally na www.sweb.cz/skublik

Kotasek
05.08.2003, 07:43
presneee...:-///
quote:
No zatim je to jak forum nejake cestovky. To pred Nemeckem touto dobou jiz bylo popsano 15 stránek úvah o tom, jak se SKODE povede.

SMS z Finské rally na www.sweb.cz/skublik

lenka
05.08.2003, 08:38
Možná je to tím, že ztmavly všechny růžový brýle...

mm

Rizek
05.08.2003, 09:08
Tak jsem si přečetl, že Janeba bude spokonený, když Fabie dopadnou tak, jako v Německu......Je mi na zvracení!!!
:(

spex
05.08.2003, 10:09
Letos jede Kopecký s enkem, loni tu jel Valoušek s enkem, je velká škoda, že nejedou s enky takhle oba někde proti sobě. Stejná auta, stejné podmínky, určitě by to bylo zajímavé srovnání dvou mladých českých talentů...

sumak
05.08.2003, 10:11
Jak je to s tím Krestou? Na rally.sk píšou, že pojede ve Finsku, ale přihlášenej není....

http://rallymodels.wz.cz/img/logo.gif

Upravil - Sumak 05 Aug 2003 11:11:41

tic-tac
05.08.2003, 11:10
Krestu jsem nikde na přihlášce taky nenašel. Za Bozian jede akorát Pykalisto a Vatanen. Z našich jsem našel jenom Kopeckého s Lancerem a Hondu.

alexus
05.08.2003, 11:22
KResta nejede, nema auto.

S jeho autem jede vatanen.
A dalsi nebylo mozne vcas pripravit.

Na SVK to maji spatne.

abs
05.08.2003, 20:29
Zigi,vlakem se to dá proto,že to mne vyjde na 50 Sk.Pracuju na dráze.

Tomasek
06.08.2003, 08:23
Tak, pomalu nažhavme computery a zítra, resp. v pátek to začne.
P. Janeba zřejmě va svých prohlášeních sestoupil z nebe, ale ta skepse nevěstí nic dobrého. Já ale počítám, že Toni bude motivován cíl spatřit. Každopádně si myslím, že Motorsport by měl mít data z předchozích ročníků a Fabi najela po šotolině jistě dost, takže body do značek považuji za nutnost!

Tomasek

skublik
06.08.2003, 09:15
Osobně jsem také názoru, že to bude lepší než v Německu. Jen mam trochu strach, aby se snazili z Fabky dostat co nejvice, aby proste nejeli na dojeti, tim neziskaji ani data ani fanousky. Myslim, ze Toni naznaci "potencial vozu". Snad aspon jednou..

SMS z WRC na www.sweb.cz/skublik

alexus
06.08.2003, 09:48
Vim, ze se to netyka primo Finska, ale divali jste se na soupis soutezi na rok 2004???

Zda se mi naprosto stupidni, ze po Japonsku se ma jet Britanie v Zari a az pak v listopadu Australie jako posledni.

Copak tem idiotum nedoslo, ze takhle ty tymy prosustruji na nakladech strasne moc penez???

Pokud by vymenili termin Australske a Britske rally, tak to celkem jde.

Akorat ten Deutschlan datum je tak akorat, na to, aby se Barumka posunula na termin jak je Japonsko, jinak tu tezkonekdo prijede.

skublik
06.08.2003, 10:04
Podobna vec me napadala v souvislosti s přesuny Mexiko - Zeland - Atgentina... Prece kdyby se daly Argentina a Mexiko 14 dni po sobe, tak to vypada jinak...

Čejda
06.08.2003, 10:53
Oni to nedělaj jenom kvůli penězům ale taky kvůli klimatickým podmínkám, aby to pak nedopadlo jako v Portugalsku.

claar
06.08.2003, 11:08
Tak to ale nevim, proc se Britanie jede v zari, kdyz tam touto dobou jenom prsi

agentz.mari.cz

rallyboy
06.08.2003, 12:00
Jen drobnou poznámku, mám takový pocit, že za rok, za dva už neuvidíme auta na asfaltu.Těch asfaltových soutěží tam moc nezbylo.

Bros
06.08.2003, 12:40
osobně si myslím že v kalendáři je asfaltů až dost, šotolinka je daleko atraktivnější.

skublik
06.08.2003, 14:53
quote:
osobně si myslím že v kalendáři je asfaltů až dost, šotolinka je daleko atraktivnější.

Atraktivnejsi pro oko, ale ktery soukromnik jel do Keni odepsat auto, no a nakonec i Turecko, Kypr, Recko nejsou k autum zrovna setrny. Sice je velky odpad, takze to je napinave (Skudka vetsinou stoupala vzhuru), ale ze by mela mit sotolina zase az takovou prevahu ? Navic Fabka ma byt lepsi na asfaltu (:

SMS z WRC - www.sweb.cz/skublik

dag
06.08.2003, 17:12
quote:
Tak to ale nevim, proc se Britanie jede v zari, kdyz tam touto dobou jenom prsi

agentz.mari.cz

To máš úplně jedno, tam prší pořád :D :D :D .

bmwman
06.08.2003, 18:46
Osobně si myslím, že auta jsou stvořená pro jízdu na asfaltu a naprostá většina majitelů aut s taky na asfaltu jezdí. Tím spíš by pro tovární teamy mělo bejt atraktivněší kdyby se jezdilo na asfaltech. Kypr, Řecko a nedávno i Keňa je spíš pro off roady. šotolina ve Finsku je správná tam se po ní jezdí zcela běžne a teky vypadá úplně jinak.

Čejda
06.08.2003, 19:20
já bych si moc přál aby se jelo více na asfaltu než na šotolině.ze šotoliny se mi líbí jenom Finsko, Novej Zéland,Austrálie a Acropolis (to je tradice).Takovej Kypr a Turecko je dost o ničem, je to jenom rozbíjení aut a skoro žádnej soukromník tam nechce jezdit.

Bros
06.08.2003, 20:02
Není nad to nažrat se pořádně prachu a pak se nechat spláchnout v pěkným brodíku :-))))

Libor11
06.08.2003, 20:50
Tak chlapi, zitra se zacina, a porad zadne novinky.

Jolly
06.08.2003, 22:17
Finsko je jedna z nej rally (podle mně).

Argentina-Kypr-Turecko-Acropolis po sobě?!?
...To teda neberu!

Jsem pro Český asfalt v seriálu MS :-)

Upravil - Jolly 06 Aug 2003 23:20:05

krafi
07.08.2003, 08:04
quote:
já bych si moc přál aby se jelo více na asfaltu než na šotolině.ze šotoliny se mi líbí jenom Finsko, Novej Zéland,Austrálie a Acropolis (to je tradice).Takovej Kypr a Turecko je dost o ničem, je to jenom
rozbíjení aut a skoro žádnej soukromník tam nechce jezdit.

To teda naprosto souhlasím.Je to jen o tom,komu nejdéle vydrží auto.

Upravil - krafi 07 Aug 2003 09:06:19

alexus
07.08.2003, 08:29
Nevim jestli je MExiko a JAponsko sotolina, ale mam pocit , ze ano.

TIm padem by pomer byl
5x Asfalt
11x Sotolina

To by znamenalo dost velkou prevahu sotoliny.
NAvic si myslim, ze 1-2 asfalty by tam bodly, aby ten pomer byl max. 9-7 pro Sotolinu, pakj uz to znevazuje uroven sampionatu.
Tudiz jednoduche reseni,
vyhodit Kypr a dat tam BARUM RALLY-)

Kdo zna Richardse,at mu to posle,nebo nekomu kompetentnimu-))

Čejda
07.08.2003, 08:56
Já bych řek že JKaponsko se jede na asfaltu, ale nevim to jistě.V časopise o Rally jsem viděl fotku Araie na japonské rally a byl tam s Imprezou WRV v asfaltovém provedení tak nevim, ale určitě by bylo lepšíaby se např. místo Kypru jela soutěž u nás.

Čejda
07.08.2003, 09:09
Hlavně aby Ari Malinovi auto nějak neporušil před barumkou.

http://www.wrc.com/NR/rdonlyres/3C13E923-41B3-4279-B671-4604E55556C5/25739/vatanenseite1.jpg

dag
07.08.2003, 10:01
quote:
Hlavně aby Ari Malinovi auto nějak neporušil před barumkou.

A hele, starý pán jede s reklamou na Viagru :I . Docela dobrý nápad na silného sponzora pro zasloužilé soutěžáky ;) .

ppa
07.08.2003, 10:18
Shakedown se jede dnes od 8:00 do 12:00. Neviděli jste někdo někde výsledky ? Díky.

Libor11
07.08.2003, 10:41
O vysledkach nic nerikaji, ale pisou, ze Didi skoncil s testovanim a ma bolesti ramene

TomK
07.08.2003, 11:00
Tak to tedy začíná krásně :( .

dag
07.08.2003, 11:12
Ach jo... Tak zase Cimrmanovské: Pocit očekávání je vystřídán pocitem zklamání.... Všichni fanoušci Škody by měli dostat metál za nevyčerpatelný optimismus :D :D :D .

Libor11
07.08.2003, 11:38
Vzdyt uz je to nejak ohrana pisnicka. Vytvorit si alibi

Dale Cooper
07.08.2003, 11:46
Oni si nedělají alibi, přesně se tam píše, že Didi půjde na injekci k jeho doktorovi a půjde na večerní superspeciálku. Pokud to bude moc bolet, tak zítra nepojede. Zdroj: wrc.com

Libor11
07.08.2003, 11:56
To jo, vsak on taky i vyjede a pojede, pouze v tiskove zprave od Skodovky se na konci objevi zprava - Auriol i pres velke bolesti dokoncil Neste Rally na velmi peknem 12-tem miste.

Fero
07.08.2003, 12:01
Neoficiálne casy shakedownu:
Gronholm 2:04,0
McRae 2:04,8
Rovanpera 2:O4,9
Solberg 2:05,9
Sainz 2:06,4
Makinen 2:07,1
Martin 2:07,2
Schwarz 2:08,6
Loix 2:09,2
Loeb 2:09,4
Valimaki 2:10,7
Gardemester 2:13,1
Auriol 2:18,6

claar
07.08.2003, 12:18
Kde se daji tyto neoficialni vysledky sehnat? na www.wrc.com jsem je nenašel...
Diky Claar

Fotky (nejen) z Rally: http://agentz.mari.cz

ppa
07.08.2003, 13:01
Časy ze shakedownu nevěští nic dobrého :disapp: :(

alexus
07.08.2003, 13:08
Tak me napada.

JEstli napr. Eriksson je tam s nimi a jezdil i RZ- napr. protoze dela predjezdce ci Spiona???

NEmohli by ho nasadit misto Auriola???

ppa
07.08.2003, 13:35
Přidám ještě pár jmen

Hirvonen 2:10.3
Pykälistö 2:12.7
Latvala 2:12.9
Gardemeister 2:13.1
Lindholm 2:13.4
Viita 2:15.4
Warmbold 2:15.8
Vatanen 2:16.4

alexus
07.08.2003, 13:41
A nemuzete prosim napsat zdroj casu ze Shakedownu???

Jinak nebyli jezdci s nim moc spokojeni.

Ze neodpovida tomu co je na trati potka.

Doufam, ze Toni se jen setril na trat, protoze jestli by Fabka mela na 3,76 km ztracet 9 vterin na Peugeot = 2,4 vt na km, tak to muzou zabalit.

Milan PB
07.08.2003, 13:52
Škodovka má prej maximálku na Finsko nastavenou na 197 km/h .To se mi zdá málo.Na testech se na to Didi vybodnul a tak jezdil Tonda.Podle Auriola bylo všechno špatně snad i sedačka.Didi najezdil něco okolo 50ti km a Tonda za to vzal a najel 350.

Leon007
07.08.2003, 13:54
Presne tak. Uvidime na trati.
Jiank myslim, ze je predbezne soudit podle shakedownu. Ani vecerni specilaka moc neprozradi. Uvidime zitra :o)
Tak snad jen Go Skoda Go.
Mozna mohl jet misto Auriola vazne Keneth.
Nevite zdali Skoda muze nasazovat i tretiho jezdce nebo po celou soutez jen dva.?

quote:
A nemuzete prosim napsat zdroj casu ze Shakedownu???

Jinak nebyli jezdci s nim moc spokojeni.

Ze neodpovida tomu co je na trati potka.

Doufam, ze Toni se jen setril na trat, protoze jestli by Fabka mela na 3,76 km ztracet 9 vterin na Peugeot = 2,4 vt na km, tak to muzou zabalit.

lenka
07.08.2003, 14:11
Něco podobnýho už jsem četl, když byl u Peugeotu, teda na sklonku svýho působení tam.quote:
Škodovka má prej maximálku na Finsko nastavenou na 197 km/h .To se mi zdá málo.Na testech se na to Didi vybodnul a tak jezdil Tonda.Podle Auriola bylo všechno špatně snad i sedačka.Didi najezdil něco okolo 50ti km a Tonda za to vzal a najel 350.

mm

alexus
07.08.2003, 14:12
No zda malo, malo by to bylo, pokud MAx. Ostanich je vyrazne vyssi napr, nad 210 Km/h.

Maximalku jinych tymu nevis???

A na co tam Auriol je, kdyz neni schopen ani otestovat auto,vzdyt sedacku mu delaji na miru, tak co si stezuje???
quote:

tic-tac
07.08.2003, 16:13
Uvidime zitra, hlavně ať Auriol startuje.

dag
07.08.2003, 16:14
Tak první fotečky na: http://rally.racing-live.com/en/photos/2003/index_finlande_shak.shtml
Těším se na Eurosport to bude pokoukání, konečně pořádná šotolina 8D 8D 8D .

dag
07.08.2003, 17:21
Tak už jedou!!!! GO Toník GO!

Čejda
07.08.2003, 18:00
tak jsem si všiml na dashboardu že tam jeder i Gereth Jones, ale nevim s čím.Je to ten samej nebo jen shoda jmen???

Liboa
07.08.2003, 18:14
Je to myslim ten samý Jones.

Čejda
07.08.2003, 18:16
Jakse jede ta SS?Oni to jedou po zpatku nebo co?

Čejda
07.08.2003, 18:25
Nevíte s čím ten Jones jede.Nejede doufam se Subaru WRC jako na BOhemce, jestli jo tak ať to zabalí, protože dostat pět vteřin na SS od S1600 je docela nářez a navíc na šotolině.

Zameckar
07.08.2003, 18:26
No, to mi taky nedochazi...

Čejda
07.08.2003, 18:29
A máme tu asi prvního odsoupivšího.Abdo Feghali s Fordem Puma S1600 zřejmě stojí na SS, protože už několik jezdců kteří startovali po něm už jsou v cíli.

dag
07.08.2003, 18:33
quote:
Nevíte s čím ten Jones jede.Nejede doufam se Subaru WRC jako na BOhemce, jestli jo tak ať to zabalí, protože dostat pět vteřin na SS od S1600 je docela nářez a navíc na šotolině.

Toyota Corolla WRC

sefca
07.08.2003, 18:41
Gereth Jones jede Subaru Impreza 555.

Čejda
07.08.2003, 18:42
Docela ostuda

sefca
07.08.2003, 18:46
Kopecky zatím 24.Ale je to jenom superspeciálka takže vůbec o nic nejde.

Čejda
07.08.2003, 18:49
on startoval mezi prvníma že jo, protože ho nikde nevidim.

Čejda
07.08.2003, 18:51
Tak Didi už je tam.

fly WRC
07.08.2003, 18:53
DIDI TO ASI ODPÍSKÁ.TO NEVYPADA VŮBEC DOBŘE

Čejda
07.08.2003, 18:56
ono to jenom nevypadá ono je to velice špatné

lufer
07.08.2003, 19:02
Já opravdu nechci rejpat,ale začínám mít podezření po tom všem co jsem četl a slyšel,že Didi jde tvrdě v Arminových stopách.Možná ,že je nervozní z toho ,že když to Tondovi jede v pohodě dostane oblož,možná to už pochopili i ve Škodě aTonda je tam jednička(podle mně oprávněně a zcela správně)no a Auriol je takový rallyoví Vilneuve.Podle mně se z něj stane primadona který nebude nic recht.Docela rád bych se mýlil!!

taranta
07.08.2003, 19:03
quote:
ono to jenom nevypadá ono je to velice špatné

---------------------------------------------
Pokud jede s tou bolestí ramene , tak to je jasný - uvidíme co Tony

Michal
07.08.2003, 19:03
Já mu s tím ramenem nějak nevěřím... Slyšel jsem zevnitř, že je spíš připosranej... Ale jemu nikdo v týmu nemůže přijít na jméno, takže to třeba někdo přibarvuje...

Čejda
07.08.2003, 19:05
Já slyšel na rádiu s ním rozhovor a co jsem s týá jeho francouzký angličtiny pochopil že ho bolí ruka a ještě k tomu má problémy s řízením.

Čejda
07.08.2003, 19:06
Toni zatim moc pěkně

peth
07.08.2003, 19:06
Taky bych se přikláněl k Arminování. Snůšky výmluv a výsledek žádnej.

Čejda
07.08.2003, 19:09
zatim co Armin udělal spoustu skvělé práce.

fly WRC
07.08.2003, 19:21
Tak to dnes máme za sebou.Tonda dobře se slušnou vyhlídkou.Příjemný večer jdu na jedno.

Peťan
07.08.2003, 19:29
quote:
Já opravdu nechci rejpat,ale začínám mít podezření po tom všem co jsem četl a slyšel,že Didi jde tvrdě v Arminových stopách.Možná ,že je nervozní z toho ,že když to Tondovi jede v pohodě dostane oblož,možná to už pochopili i ve Škodě aTonda je tam jednička(podle mně oprávněně a zcela správně)no a Auriol je takový rallyoví Vilneuve.Podle mně se z něj stane primadona který nebude nic recht.Docela rád bych se mýlil!!

V mnoha RZ-tách předešlých rallye už Didier Toniho pojel,tak nebuďme tak kritičtí. A taky letos schytal víc tech. problémů než Toni. Na asfaltu má jeho brždění pravou nohou větší perspektivu na úspěch, než Toniho styl, který je jasně šotolinový. Ale hlavně nebýt Auriolova nastavení auta, kde je Toni chvílemi často vedle, nezajel by Toni to, co doposud zajížděl, což přiznal i sám Gardemeister. Chce se na to dívat z více pohledů a nepodléhat po pár týdnech emocím a hned někoho "pranýřovat".

Liboa
07.08.2003, 19:34
Su zvědavý, jestli ho to rameno fakt tak bolí... Já tomu ale celkem věřím. Ono, až zítra uvidíme, jestli nastoupí na start etapy. Janeba říkal něco v tom smyslu, že rozhodnutí nechá na Didim.

lufer
07.08.2003, 19:42
TO Peťan: Takhle jsem to právě nechtěl postavit.Ale prostě je to můj osobní dojem a na závěr jsem poznamenal ,že rád se budu mýlit.Jenom mi připadá ,že na černou práci je Toni sám a to vtýhle fázi vývoje vozu nebude stačit.Jak nepotáhne celý tým tak to nepovede k ničemu a zachvíli opravdu tady budem pranýřovat a hladat viníka.Vím o čem mluvím.Podle mně je hvězda hvězdou právě v tu chvíli když se dokáže plně objetovat pro tým,a na tom není nic špatnýho.

Foly
07.08.2003, 19:58
Tak jsem se chtěl zaradovat, že je Jeník 11. v N4, ale ono jich tam o moc víc není. Jen ať se to tam naučí, tu jejich šotolinu na poprvé neuměl nikdo (snad kromě Sainze).

Michal
07.08.2003, 20:31
Já jsem to spočítal na 12-té misto v N4, 48. absolutně. Pro Honzu s Filipem to bude těžká zkouška... Ale užitečná...

Foly
07.08.2003, 22:25
quote:
Já jsem to spočítal na 12-té misto v N4, 48. absolutně. Pro Honzu s Filipem to bude těžká zkouška... Ale užitečná...

Přesněji je to 11.-12. místo, protože mají s Ponsem stejný čas. Třídy jsou vyznačeny ve výsledcích http://www.worldrallynews.com/events/fin_03/cls01gb.shtml a N4 je tam 15.

Milan PB
07.08.2003, 22:40
quote:
TO Peťan: Takhle jsem to právě nechtěl postavit.Ale prostě je to můj osobní dojem a na závěr jsem poznamenal ,že rád se budu mýlit.Jenom mi připadá ,že na černou práci je Toni sám a to vtýhle fázi vývoje vozu nebude stačit.Jak nepotáhne celý tým tak to nepovede k ničemu a zachvíli opravdu tady budem pranýřovat a hladat viníka.Vím o čem mluvím.Podle mně je hvězda hvězdou právě v tu chvíli když se dokáže plně objetovat pro tým,a na tom není nic špatnýho.

Jen aby to testování Tondu taky moc nezmáhalo chybí tam 3tí jezdec aby měli dost dat ze závodu a to už se ukázalo letos několikrát že je 3ka potřebná na nějakej ten výsledek.

A ještě co letos Didi zajel ??? Podle mě kulový.

-Vicky-
08.08.2003, 01:14
Nejprve bych se vyjadril ke kalendari. Je jenom vice nez PREDBEZNY, protoze je v nem o DVE souteze vice, nez jich ma byt. Minimalne jedna z nej vypadne (Kypr), z kandidatskych pocitam jen s jednou.

Dale k pomeru sotolina vs. asfalt. Na rozdil od mnoha zde prezentovanych nazoru si myslim, ze pomer s vyraznym prospechem sotoliny je dobry.

A ted k tomu, co me opravdu NAS... Na fotkach vidim, ze poradatele ve Finsku jsou opravdu nepoucitelni a opet nalepili na vozy ty uzasne pekne ctverecky o rozmerech nejakych 10x10 cm se startovnim cislem. A ja vam pri te prilezitosti jen reknu, ze do Finska uz asi nidky nepojedu, protoze fotka s takovym autem mi za to rozhodne nestoji. Neda se na to koukat!

Fero
08.08.2003, 06:27
Na stranka www.WRC.com potvrdené,
Auriol odstupuje v ČK 1B zo zdravotných dovodov.

alexus
08.08.2003, 06:55
Auriol to u men podelal, MEL rict pred PRezenci , ze mu je soufl a NEotravovat v Aute !!! :angry:

Mohl s tim jet Ericcsson, ktery by tu urcite udelal lepsi vysledek nez Auriol,fakt me Skodovka nasrala.
Takove Diletanstvi !!!!!!!!§

Jinak Jones jede, s Corollou WRC od JM Enginneringu Zlin,takze jak tu nekdo psal, ze se Subaru, tak je vedle jak ta jedle.
Ze Subaru byl jen prihlasen, ale jede s Corollou LEXUS !!!

Libor11
08.08.2003, 07:01
No , prekvapil. Ale tomuhle se opravdu neda rict nic jineho, nez diletanstvi. Co na to Kulhanek.

Jaky
08.08.2003, 07:07
Dobré ráno. Začalo to, těšte se.

alexus
08.08.2003, 07:14
Gronholm jede hroznou palbu.

Na splitech jim vsem dava jak svina.
Hlavne at mu to vydrzi-)

Snad aspon Toni bude drzet vlajku, Auriol me tak nastval,ze neumel rict sam NEmuzu at jede nekdo jiny.
PReradil bych ho z flkeku na testovace, za ty penize co bere, by to bylo , ale hazeni penez oknem.

Libor11
08.08.2003, 07:17
Tak ted mrkni na Harriho, bude to pekny souboj mezi specialisty - Marcusem, Markem a Harrim

prog
08.08.2003, 07:21
Auriol má problémy s tím ramenem myslím od Argentiny a věřím mu, že to musí bolet jak čert, zvláště při skocích.
Na druhou stranu to musel cítit už před příletem při testování, tak tam měli pustit Eriksona. Tím si to u mě chlapec poněkud pokazil. Hlavně ať se dá před následujícíma asfaltkama dohromady.

Libor11
08.08.2003, 07:23
A tak nevim - nejak se neukazuje Harri, ze by problem? A Toni uz jede , ted jeste cas.

alexus
08.08.2003, 07:25
Tak MArtin na desetinu stejny Cas.
Fakt narez

Jinak Rovanpera uz je asi out.

A Tonimu nenabihaji splity tez

prog
Martin je můj favorit, jsem zvědat jestli mu vydrží auto.

Rizek
Kurňa Tonimu nejdou splity. Snad to nerozbil hled v první zatáčce?

Libor11
08.08.2003, 07:27
Zatim nejdou zadne splity, je mozny ze to je pozastaveno

alexus
08.08.2003, 07:27
Takze Toni ani Hirvonen, zadne splity, vypada to bud na Tech. potize na Siti, nebo out na prvni RZ.

Coz si myslim,by znamenalo obrovskou ostudu

ppa
08.08.2003, 07:28
Že bych se přepnul do panického módu ? Toni není na splitech, Didi už je ze hry ven ...

prog
08.08.2003, 07:28
Je to nějaký divný, Schwartzovi tam split naskočil.

Michal
08.08.2003, 07:32
Toni je tam. Čas bych řekl docela dobrý.

ppa
Ale v cíli už je, naštěstí.

Rizek
Zdá se, že Toník doma údržbu nepojede. Na jeho tradičně pomalé začátky dost dobré. Jen tak dál.

Jaky
Nemalujte čerta na zeď !!

vbadmin
08.08.2003, 07:33
Toni zajel velice kvalitní čas!

el bunda
Toni + 13,6s, což je na úrovni Sainze i Makinena, to je zatím dobrý

ppa
quote:

Proč ? Myslíš, že to při své snaze může přehnat ?

vdave
08.08.2003, 07:34
tonik zatim good, skoda harriho ten moh michat poradim vysoko. a hlavne ho mam v tipovacce !

ppa
08.08.2003, 07:35
Hyundaie vypadají na mezičasech hodně bídně. A tipovačku už mám narušenou Harrykem :( .

Denis
08.08.2003, 07:37
Tak bych to viděl asi tak, že Toni bude tak na 8 mistě, co vy na to, dobrý ne?????

Michal
08.08.2003, 07:40
Podívejte se na dvojce na 6-tý split Loixe. Ten ten úsek musel zajet jako bůh!! O 3 sekundy nejrychlejší!!

Leon007
08.08.2003, 07:40
To je super +0,1 na Sainze a +0,2 na Makinena. Docela hezky naslapany.
Jak nekde rikal Toni "plyn az na zem" :o)

ppa
08.08.2003, 07:42
quote:
Podívejte se na dvojce na 6-tý split Loixe. Ten ten úsek musel zajet jako bůh!! O 3 sekundy nejrychlejší!!

Kdyby jenom šestý. To samé předvedl na devítce. Fakticky dobrý

ppa
08.08.2003, 07:44
No nic. Vzhůru na trojku. A Marcus jede jako ďas.

Denis
08.08.2003, 07:45
Harri je tam!!!! Ale ta ztráta. To musela být rána a někde hluboko do lesa!!! Neškodilo by rozjet výsledky na ewrc

Jaky
08.08.2003, 07:45
quote:
quote:

Proč ? Myslíš, že to při své snaze může přehnat ?

Ne, jen jsem reagoval trochu později.

ppa
08.08.2003, 07:48
SS2 Tommi Makinen had a puncture, Harri Rovanpera stopped in the middle of the stage

Leon007
08.08.2003, 07:50
Tak myslím že v Markovi je budoucí mistra.

Jaky
08.08.2003, 07:51
Markko jede jako ďas! SS3

ppa
08.08.2003, 07:51
Takže Harri asi out, rozbitý podvozek....

Harri Rovanpera has retired from Rally
Finland fter breaking the suspension on his Peugeot 206 on Frday's first stage, the 22km Jukojarvi test (wrc.com)

vdave
08.08.2003, 07:53
Martin je hovadko, jede jako z praku, vitezstvi v RZ3 ho uz asi nemine, kez by takhle jela nova Fabia jako new Focus

Upravil - vdave 08 Aug 2003 08:53:45

Leon007
08.08.2003, 07:53
Tak TONI GO GO GO. Cihlu na plyn.

Denis
08.08.2003, 07:54
Kurňa, toni zase chybí na splitech!!!!

ppa
08.08.2003, 07:54
Ovšem pozor. Do pořadí v SS2 začínají výrazně promlouvat finští střelci na netovárních vozech - Pykalisto, Tuohimo, Lindholm

Leon007
08.08.2003, 07:55
Nelze srovnanvat. New Focus není tak úplně New. Kdežto Fabka jo.
Počkejte až nasadí Peugot 307 a Ford opravdu nového Focuse. Tak jsem na ně zvědavej.

Leon007
08.08.2003, 07:56
Tak to u říkám nářez.

quote:
Ovšem pozor. Do pořadí v SS2 začínají výrazně promlouvat finští střelci na netovárních vozech - Pykalisto, Tuohimo, Lindholm

Leon007
08.08.2003, 07:58
quote:
Kurňa, toni zase chybí na splitech!!!!

Mě z toho hrábne. Nevíte někdo víc?

Foly
08.08.2003, 07:59
Info k Rovanperovi: Hit a rock, broke a bolt on the steering, front wheels facing in opposite directions. Has managed to fix the problem & proceeding slowly through stage

Denis
08.08.2003, 08:01
Další jizva na srdci, ale Toni je tam!!!!!

Michal
Fabia je prostě tak strašná jebka, že nefunguje ani to GPS... To byl humor ;)

ppa
Je to celé nějaké poj....né. Splity se chovají úplně stejně jako v SS2. Tj. Toni ani Mikko vůbec nenabíhají

Denis
08.08.2003, 08:03
Omlouvam se, porucha byla na mojem přijímači

prog
08.08.2003, 08:05
Bez těch splitů u Toniho to nějak míň prožívám, ale je to větší infarktovka jestli dojede.
Když pojede Toni tímto stylem, vidím to na slušné umístění.

Leon007
08.08.2003, 08:08
Myslím, že se drží.
Máme to rozdělené hezky do třech skupin v těch rozestupech.
1-2
3-5
6-9
a ten zbytek.
Ale uvídíme co s tím udělaj Finští maldíci :o)

ppa
08.08.2003, 08:09
Ja fakt nechápu toho Freddyho. Některé mezičasy jsou opravdu neuvěřitelné, kdy je třeba o tři sekundy nejrychlejší. Na dalším pak dostane obklad přes deset sekund...

Jaky
08.08.2003, 08:11
quote:
Ja fakt nechápu toho Freddyho. Některé mezičasy jsou opravdu neuvěřitelné, kdy je třeba o tři sekundy nejrychlejší. Na dalším pak dostane obklad přes deset sekund...

A na posledním naložil Markkovi 10 vteřin.Tomu taky nerozumím.

vdave
08.08.2003, 08:11
Loixovi to mezicasy podle me meri jak se mu zlibi, neni mozny aby mel takovy vykyvy jeden split +10 dalsi -3 pak +15 . opakuje se v RZ2 i 3. maj v tom podle me trochu bordel. jinak vykon Hnujdaju hodnotim zatim dost katastroficky.

Denis
08.08.2003, 08:13
Podle mě je v tom pěknej mrdník, protože na useku, kterej se jede zhruba pul minuty dá Freddy Markovi 10 vteřin. Nějak mě to hlava nebere ....

Leon007
08.08.2003, 08:14
Buďme radi, že se drží zatím tak dole.
O to víc může viniknout Fábka.

prog
08.08.2003, 08:14
Octavka by na tom nebyla o moc lépe (jak Hyundai)

Leon007
08.08.2003, 08:17
quote:
Octavka by na tom nebyla o moc lépe (jak Hyundai)

Přesně tak. myslím, že stím wagonem by na tom byly huř než teď.

NNNiki
08.08.2003, 08:17
Nevite nahodou jak je na tom Honza?

Jaky
08.08.2003, 08:18
Zkolaboval u mě wrc.com. Jak jste na to ostatní (ale hlavně preferuju výsledky na ewrc.cz :-))

NNNiki
08.08.2003, 08:22
okud to tak pujde, tak jsou body na dostrel GO TONI GO

Leon007
08.08.2003, 08:23
Zejména pokud to někdo ze špičky rozmlátí.
Třeba někdo od Subaru, už to trochu pomlatili :o)

Foly
08.08.2003, 08:24
quote:

Na worldrallynews je teprve prvních dvacet, takže těžko říct. Doufám, že tam lítá po horizontech a nestačí se divit.

ppa
08.08.2003, 08:27
quote:

Honza by měl být touto dobou na trati SS2.

ppa
08.08.2003, 08:29
quote:
Zkolaboval u mě wrc.com. Jak jste na to ostatní (ale hlavně preferuju výsledky na ewrc.cz :-))

Jsem na tom obdobně. Zdá se, že to stroje na wrc.com nezvládají

Jaky
08.08.2003, 08:30
Honza zatím 45. - 2.14 na prvního

celková ztráta 2.25

Upravil - jaky 08 Aug 2003 09:32:03

NNNiki
08.08.2003, 08:30
Hledam ve vysledkach Vatanena. Nejak se nemuze rozjet. Ono 206 WRC ma o hodne mensi vykon nez jeho byvala 205 s 500 konema

Dale Cooper
08.08.2003, 08:31
Nooo, nechci to zakriknout, ale zatim Toni "ukazuje potencial" vice nez na nemeckem asfaltu. Myslim ze casy na na 2. a 3. RZ jsou pro Fabii lepsim vysvedcenim nez top ten uz v Xte RZ v Nemecku. Predevsim s ohledem na vzdalovani se Huydaium, nevelkou ztratu na jezdce od 6. mista, vyrovnane zavodeni s neskandinavskymi jezdci Citroenu a Fordu... Mistni strelce bych bral jako samozrejmost, Finsko je jedina sotolinova rally, kde muze mistni soukromnik zajet pred tovarnimi posadkami. Navic jsou to stejna jmena jako vloni-Pykalisto, Tuohino a Lindholm.

Foly
08.08.2003, 08:37
quote:
Honza zatím 45. - 2.14 na prvního

celková ztráta 2.25

Upravil - jaky 08 Aug 2003 09:32:03
No, to je zatím dost předběžné, ještě za ním jedou asi tři nebo čtyři, kteří jsou v pořadí před ním. Vychází to asi na 52. celkově a 10. ve třídě (z 15).

ppa
08.08.2003, 08:38
quote:
Hledam ve vysledkach Vatanena. Nejak se nemuze rozjet. Ono 206 WRC ma o hodne mensi vykon nez jeho byvala 205 s 500 konema

Tipoval bych ránu. V cíli SS3 už jsou posádky, které startovaly za ním

prog
08.08.2003, 08:45
K potenciálu Fábie:
a) je rychlejší než Okta, teď už je to jasné
b) Agnus nám před Deutchlandem sliboval, že budeme zažívat infarktové stavy při splitech :-), třeba to jednou skutečně přijde.

kaabo
08.08.2003, 08:45
Jedna otázka mimo téma....jak je možný,že Makinen dostává všude(asfalt nebo šotolina)pěknej obklad od Solberga?Nějak mi to nejde do palice,když je to "mistr světa".To museli být ty japonský mišáci v tý době hodně dobrý,když Makinen vyhrával kam přijel......

Foly
08.08.2003, 08:47
quote:
Jedna otázka mimo téma....jak je možný,že Makinen dostává všude(asfalt nebo šotolina)pěknej obklad od Solberga?Nějak mi to nejde do palice,když je to "mistr světa".To museli být ty japonský mišáci v tý době hodně dobrý,když Makinen vyhrával kam přijel......

Každej stárne (co mistrů světa už prošlo dveřmi škodovky). A Solberg je dobrej drak.

kaabo
08.08.2003, 08:48
Jinak Didi mě pěkně nas.... asi jako Vás všechny tady.Toník jede zatim Ok,snad fábka vydrží a ukáže co v ní je.

Ladis
08.08.2003, 08:48
Auriol mě fakt otrávil, Janeba by měl také něco činit a Fábia zatím dle mého názoru pouze srovnatelná s Oktou, takže celkově zatím dost velké zklamání......

kaabo
08.08.2003, 08:51
quote:
quote:

Každej stárne (co mistrů světa už prošlo dveřmi škodovky). A Solberg je dobrej drak.

S tim drakem souhlas...Už to tady sleduju tak 3-tí rok...tak se zkusim taky občas zapojit do diskuze.Rally mě zajímá čím dál víc,ale jinak jsem spíš "odborník" na F-1 :-))

Leon007
08.08.2003, 08:53
quote:
Auriol mě fakt otrávil, Janeba by měl také něco činit a Fábia zatím dle mého názoru pouze srovnatelná s Oktou, takže celkově zatím dost velké zklamání......

Chtěl bych vidět tebe řidit to jednou rukou.
Co posral, je že rovnou neřekl před přihlášením, že to nepůjde a mohl opravdu jet Ericson.
Pokud jde o tvé zklamaání tak s tebou nemohu souhlasit.
Fabka je prostě nové auto. A nokdo nečekal, že bude hned v TOP 5. už te´d myslím je úspěch když dokážou jezdit s novým autem stejně jako s maximálně vyladěnou Octavii a ba i bych řekl, že by te´d na tom s Ocrtou byl Toník hůř.
Tak se prober.

Rizek
08.08.2003, 08:55
quote:

Stárne hochu stárne. Všichni stárneme. Myslím, že to je největší problém Auriola. Je starý a chybí mu již urputnost dravce a jak je vidět pomalu se rozpadá jako každý člověk po čtyřicítce.

prog
08.08.2003, 08:56
To Leon007: tak jest, Xsaru vyvíjeli (pokud se nepletu) 3 roky. Fabie má 9 měs. od prvních návrhů. Nechtějte zázraky na počkání.

Leon007
08.08.2003, 09:00
přesně a vo tom to je.
Počkejte příští rok.

Foly
Ani Didier ani Keneth by toho zase tak moc nepředvedli, ale ty ostře odjeté kilometry by se hodily, to je fakt škoda. Didi by se měl snažit auto dovážet a hledat co zlepšit. Toník to musí honit na hraně a nehledět na to, jestli dojede. Fabka bude srovnatelnější s konkurencí, ale Ford a oba Frantíci na ni čekat nebudou.

ppa
quote:
Stárne hochu stárne. Všichni stárneme. Myslím, že to je největší problém Auriola. Je starý a chybí mu již urputnost dravce a jak je vidět pomalu se rozpadá jako každý člověk po čtyřicítce.

... na základě vlastních pocitů se mi chce dodat "jako každý člověk po třicítce" :o) xx(

agnus
08.08.2003, 09:04
Že jede od startu pouze jedna Fabia WRC je velká škoda.
Určitě Honza Kopecký ve Finsku smutně pokukoval po té "volné" Fabii 8D

Dale Cooper
08.08.2003, 09:04
quote:

Nepovazuji Fabii zatim za vuz schopny dojet na podium, ale ze by byla stejna s Octou? Zatim si nejsem docela jistej, myslim, ze odstup Octu by zhruba odpovidal odstupu Huidayu... A pokud je syrova, nevyladena, nenastavena Fabie minimalne srovnatelna(ale spise o neco rychlejsi) s Octou, pak je urcite dobre, ze s ni Skoda prisla. Pokud nekdo cekal, ze Fabie vyhraje prvni zavod ktery pojede, pak je mi lito... Jak uz nekdo napsal vyse, Ford neni docela nove auto a ostatni uplne novinky byly nasazovane v dobe, kdy uroven WRC byla nizsi nez ted... Napriklad Xsara byla zpocatku na sotoline az na chvostu celeho pole, byt na asfaltu patrila ke spici. Nehleda na penize, ktere mohou do vyvoje a testu investovat Ford, francouzi...

agnus
08.08.2003, 09:07
V pauze si můžete přečíst třeba toto:
http://www.ewrc.cz/archiv/2003/srpen/07082003_akt_tsv_rozhovor.asp

Foly
08.08.2003, 09:09
quote:
quote:

... na základě vlastních pocitů se mi chce dodat "jako každý člověk po třicítce" :o) xx(
Počkej po padesátce ... Včera jsem viděl své tlusté střevo v přímém televitním přenosu (kolonoskopie) - no hrůza.
Ale k věci: Honza na 55. místě a 11.ve třídě.

Jyryb
08.08.2003, 09:34
Mam asi dost amaterskou otazku, ale proc se lisi poradi co nabizi zde ewrc a napriklad worldrallynews.com? :)

*jA*

krafi
08.08.2003, 09:51
quote:
quote:

Nepovazuji Fabii zatim za vuz schopny dojet na podium, ale ze by byla stejna s Octou? Zatim si nejsem docela jistej, myslim, ze odstup Octu by zhruba odpovidal odstupu Huidayu... A pokud je syrova, nevyladena, nenastavena Fabie minimalne srovnatelna(ale spise o neco rychlejsi) s Octou, pak je urcite dobre, ze s ni Skoda prisla. Pokud nekdo cekal, ze Fabie vyhraje prvni zavod ktery pojede, pak je mi lito... Jak uz nekdo napsal vyse, Ford neni docela nove auto a ostatni uplne novinky byly nasazovane v dobe, kdy uroven WRC byla nizsi nez ted... Napriklad Xsara byla zpocatku na sotoline az na chvostu celeho pole, byt na asfaltu patrila ke spici. Nehleda na penize, ktere mohou do vyvoje a testu investovat Ford, francouzi...

No jestli škoda všude avizuje útok na titul v roce 2005,pak by těch pěnez měla mít dost už nyní a minimálně stejně,jak frantíci,protože je nejdříve musít dohnat a až potom předehnat.Ale VW spíš dává peníze do vytrvalostních závodů(viz loni AUDI a letos BENTLEY v Le Mans)-je vidět,když VW něco chce,tak toho dosáhne,ale to bohužel nebude případ naší Fabie.

ppa
08.08.2003, 09:52
Jen pro zajímavost rychlostní průměry: SS2 123.4 km/hod, SS3 - 131.4 km/hod

Leon007
08.08.2003, 09:55
No ono bude něco v tom, že v té době bude Fabia již zralké auto.
A vemte kdy che nasadit nová auta Ford a Peugeot :o)
No bude to zajimavé.

Libor11
08.08.2003, 09:59
Vsak se nechme prekvapit. Odpustim Skodovce, kdyz alespon 1 cas zajedou v TOP 5 a uz maji sanci - zaciname

Libor11
08.08.2003, 10:03
Tak Marcus zatahnul a nechce Martinovi nic nechat zadarmo. Chce to zatahnout na delsi RZ

Leon007
08.08.2003, 10:04
Zatim vyrovnany jak blazen az tedy na Loeba

ppa
08.08.2003, 10:05
Zdá se, že SS4 je techničtější než předchozí dvě erzety. Průměr spadnul na cca 115 km/hod

Leon007
08.08.2003, 10:06
Tak jsem zvědav na Tondu jak se s tím popere.

Dale Cooper
08.08.2003, 10:08
quote:
Tak jsem zvědav na Tondu jak se s tím popere.

Nic moc

Leon007
08.08.2003, 10:08
Toni zatím +4 na split2 Jen tak dál TONI TONI GO GO GO

Leon007
08.08.2003, 10:09
Makinen a Duval +7
Uvidíme druhá část zda tam Tonda neztratí.

juhajuha
08.08.2003, 10:09
Nechci se Auriola nijak zastávat, ale neplatí náhodou pravidlo, že dva jezdci musí odjet všechny soutěže a teprve třetí pozice se může obměňovat. Podle mě by nikdo jiný stejně jet nemohl.

Jaky
08.08.2003, 10:10
Duval se nějak zasekl

kaabo
quote:
quote:
quote:

Počkej po padesátce ... Včera jsem viděl své tlusté střevo v přímém televitním přenosu (kolonoskopie) - no hrůza.
Ale k věci: Honza na 55. místě a 11.ve třídě.

Tak doufám,že Tvuj přímej přenos nebudou dnes dávat na eurosportu a seženou lepší "materiálek". :-)

Čejda
To ppa:Docela pomalá RZ !

Dale Cooper
08.08.2003, 10:12
Splity stoji na 3? Duval problem? nebo neco jineho?

Jaky
08.08.2003, 10:13
wrc.com is out :-)

Libor11
Nejak se mi zasekl Toni, i kdyz na prulom do 10-tky to nevypadalo, byla by ho skoda

Dale Cooper
Tak ted tam mam Duvala v cele na splitech. WRC.com se pomatlo

Leon007
08.08.2003, 10:14
:o(((

lufer
08.08.2003, 10:14
Jak sleduju splity tak to ve srovnání třeba s Loebem nebo Makinnenem není špatný.Gronholm a Martin jsou hovada a jedou hranu,brzy príjdou rány a bude vše jinak.To co tady padlo s druhým autem jsem už vyjádřil včera .Keneth by jel určitě hrozně rád a ostudu by neudělal,vždyť s Fabkou najel nejvíc a bylo by to zajímavý srovnání,

ppa
08.08.2003, 10:15
quote:
To ppa:Docela pomalá RZ !

Na Finské poměry ;)

sefca
08.08.2003, 10:15
Trochu odbočím.Líbil by se mi va škodovce S.Jean Joseph.To je střelec,kterej umí na každým povrchu a má něco přes 30 let.

Dale Cooper
08.08.2003, 10:17
Tak už to ukazuje, aale Tonda zrejme tuhle nazejel nejlepe...

NNNiki
08.08.2003, 10:20
Tak dnes poprve Hyundai pojel Skodovku ale jen o 0,1

Dale Cooper
08.08.2003, 10:22
Armin jede bud hyenu, nebo nevim... to jsou docela ostudne palky na tovarni auto... Jinak Toni sice moc neztratil na nejblizsi soupere, ale na druhou stranu v teto RZ bude okolo 15. mista...

Dale Cooper
08.08.2003, 10:26
Tak pořád platí, že Tonda jede prakticky uprostřed továren, je za ním 5 továrních posádek...To jde, ne?

kaabo
08.08.2003, 10:26
Sakra,Fredy pojel Toníka.Sice o jednu desetinku,ale to se taky počítá.To se nějak nezadařilo :-((

ppa
08.08.2003, 10:30
No podívejme se na Tondův výkon třeba z této stránky: je odjeto 52.96 km, ztráta činí 42.8 sec tj. cca 0.81 sec/km.

Vloni to bylo po čtýřech erzetách 45.72 km a ztráta 41.7 sec tj. cca 0.91 sec/km.

Rozhodně to tedy není horší než loni s Octavii

Jaky
08.08.2003, 10:33
Tady je foto Honzy na trati.
http://www.rally-live.com/photos/2003/finlande/diapob_003.jpg

vdave
08.08.2003, 10:34
tak to se ta investice do fabii rozhodne vyplatila :-))
no ted vazne, jak rikate je jeste brzo odsuzovat, ale vsichni jsme cekali asi trochu neco lepsiho

jiri
08.08.2003, 10:34
quote:
To Leon007: tak jest, Xsaru vyvíjeli (pokud se nepletu) 3 roky. Fabie má 9 měs. od prvních návrhů. Nechtějte zázraky na počkání.

Trochu stranou:Loebova Xsara, se kterou vsechny ponicil v Nemecku byla rok vyroby 2001!!!!!!!!!!!

Leon007
08.08.2003, 10:37
Tak a jdeme na SS5

Leon007
08.08.2003, 10:39
Vemte, že drží za sebou dva Fousky a všechny tři Korejce.

prog
08.08.2003, 10:41
quote:
quote:

Trochu stranou:Loebova Xsara, se kterou vsechny ponicil v Nemecku byla rok vyroby 2001!!!!!!!!!!!

No jo, ale vyladění a nastevení všech komponent nebylo z roku 2001

ppa
08.08.2003, 10:43
quote:
tak to se ta investice do fabii rozhodne vyplatila :-))
no ted vazne, jak rikate je jeste brzo odsuzovat, ale vsichni jsme cekali asi trochu neco lepsiho

No jasně, že i já jsem čekal něco jiného. Ale po Německu se neustále trvdilo, že Fabia je fiasko a zdá se být horší než Octavie

gard
Lidi neblbnete.Fabia je uplne syrovy auto.
Vezmete jak dlouho Peugeot vyvyjel 206 nez ji nasadil a Xsara? Ta jezdila rok ve francouzkym mistrovstvi ve specialni specifikaci FRC-French Rally Car (FIA sidli v Parizi).To same Focus.Dalsi vec je, ze tito vsichni maji zkusenosti ze starych casu sk. B a take rozpocet je urcite nekde jinde. Takze ja bych tej Fabce dal "100 dni hajeni".

gard
Lidi neblbnete.Fabia je uplne syrovy auto.
Vezmete jak dlouho Peugeot vyvyjel 206 nez ji nasadil a Xsara? Ta jezdila rok ve francouzkym mistrovstvi ve specialni specifikaci FRC-French Rally Car (FIA sidli v Parizi).To same Focus.Dalsi vec je, ze tito vsichni maji zkusenosti ze starych casu sk. B a take rozpocet je urcite nekde jinde. Takze ja bych tej Fabce dal "100 dni hajeni".

Leon007
08.08.2003, 10:47
Ja jsem spokojenej. Je vidět, že Toni jede asi co to da. A pro to tam halvně jsou, aby měli data z jizd na maximum.
A ne když to šolichaj a jedou na dojeti.

ppa
08.08.2003, 10:53
Nějak mi to vypadlo z hlavy, jakou převodovku jede Toni ve Finsku ?

Bredy
08.08.2003, 10:55
Oba jedou X-Trac

Leon007
08.08.2003, 10:55
Fandíme fandíme. Toni GO GO GO

prog
08.08.2003, 11:03
Toni po prvni dnesni RZ nejak zpomaluje

Leon007
08.08.2003, 11:03
Tak Gronholm nedá svoji kůži lacino.
On to myslí s tím 4 vítězstvím fakt vážně.
To je parádní boj s Martinem.
Jen Tonda +14 na split 4 :o(

Ladis
08.08.2003, 11:06
To Leon007:
Nemusíš hned vyskakovat, já jsem dávno probranej a používám oči a mozek, takže vidím přesně jak to je!
A řekl bych, momentálně patřím do skupiny lidí, kteří prostě a jednoduše čekali od Fábie víc......to je všechno!!(Nikoho neodsuzji).
Myslím, že nejsem sám......