PDA

Zobrazit v plné verzi : Jezdci a týmy MS - sezóna 2004

Stránky : [1] 2 3

Pepa ZL
18.08.2003, 14:45
Myslím, že rozhodnutí Makinena ukončit kariéru rozhýbe konečně stojaté vody v týmech pro sezónu 2004.
Určitě budě více změn a zaslouží si to samostatné téma.
Co Colin, Loix, Auriol,...?

Pepa ZL
18.08.2003, 15:24
Podle informace na Autosportu má již Loix připravenu smlouvu na příští rok s francouzským továrním týmem Peugeot, stále však vyčkává na rozhodnutí týmu Hyundai, po kterém chce tříletou smlouvu.
Takže Romanův sen se asi rozplývá ...

Lukas99
18.08.2003, 15:38
Tak se nám začíná vyjasňovat, Burns jde zpět k Subaru, alespoň podle worldrallynews.com:

Subaru has confirmed that 2001 World Rally Champion Richard Burns will rejoin the team in 2004.

It gives the 555-backed team a formidable driving line-up, pairing the former champion with the ultra-quick Norwegian Petter Solberg.

The news has been greeted with astonishment in some quarters, given that Burns is leading the World Championship with Peugeot and that Subaru sued him when he switched teams little more than 18 months ago.

Lukas99
18.08.2003, 15:39
quote:
Podle informace na Autosportu má již Loix připravenu smlouvu na příští rok s francouzským továrním týmem Peugeot, stále však vyčkává na rozhodnutí týmu Hyundai, po kterém chce tříletou smlouvu.

U Pažoutů se uvolnilo ještě jedno místo ;) , ale asi to je opravdu utopie, Roman se na žádných seznamech neobjevuje...

Pepa ZL
18.08.2003, 17:00
To Lukas99: Můžeš nám tu zprávu přeložit?
Je to oficiální zpráva nebo jen dohad?

A co spekulace kolem Rovanpery? Bude mít Škodovka dva seveřany?

agnus
18.08.2003, 17:05
Rovanpera měl jít do Škody výměnou za Toniho. Tento transfer by měl "padnout" podepsáním smlouvy mezi Tonim a Škodou na další období.
Nyní se spekulovalo o tom, zda by Rovanpera nemohl nahradit Toniho v Austrálii, pokud by nemohl startovat kvůli zraněné ruce...

quote:

A co spekulace kolem Rovanpery? Bude mít Škodovka dva seveřany?

Lukas99
18.08.2003, 17:10
quote:

Je to oficiální, tady to je z WRC.COM:

Burns re-joins Subaru
Finland · Subaru · Richard Burns · 18/08/2003 14:37:46

Richard Burns is returning to Subaru, the team with which he won the 2001 World Championship.

Burns has inked a two-year deal with Subaru and will rejoin the team for the start of the 2004 campaign. The deal was announced just hours after current Subaru driver Tommi Makinen announced that he will retire at the end of the season.

“Subaru is the team I’ve had the most success with,” said Burns, “ and I’m really looking forward to being part of it again.”

The 32-year-old Englishman left Subaru immediately after clinching the 2001 title, to go to Peugeot. Since then he has failed to win a rally, though he is nevertheless leading the 2003 points chase by a fair margin.

Subaru team principal David Lapworth reckons he’s put together a good squad. “Richard and Petter are two of the most exciting drivers out there,” he said, “and with both of them driving for Subaru I believe our line-up is second to none.”

Burns joins Petter Solberg in the Prodrive-run squad and there will be an interesting contest to see which of the two emerges as the more competitive. Burns held the upper hand over Solberg when the pair were team-mates during Burns’ first stint at Subaru. The team, however, says the two drivers will be on equal footing next season.

Solberg pipped Burns in a last-stage shoot-out for second place on the Rally Finland just over a week ago.

For the moment though Burns says his mind is on the present. “My focus is the current season,” he said, “there’s still a long way to go and I’ll continue to push 100% for the 2003 title.”

© Copyright wrc.com

[/quote]

Milan PB
18.08.2003, 22:26
Co si myslíte Roman a Peugeot Citroen Subaru nebo Ford(ale ten asi ne)

krafi
19.08.2003, 06:42
Já si myslím,že se do žádného týmu nedostane.Bez práce je moc asi lepších jezdců a s lepším zázemím než je Roman.Bohužel.

jiri
19.08.2003, 08:14
Jezdci "postizeni" novymi pravidly spolu s pravniky zkoumajo mozniost zaloby FIA u soudu EU. Jde o to rozhodnout, jestli nove pravidlo diskriminuje jistou skupinu jezdcu, nebo jestli se timto pravidlo jestli se timto pravidle omezuje pocet pracovnich mist...
Podobne zaloval pred lety fotbalista Bosman. dostal sice za pravdu, ale az po 5 letech. A to je i pro soucasne piloty moc dlouha doba...

krafi
19.08.2003, 09:14
Mně to skutečně připadá jako diskriminující opatření ze strany FIA.To je to samé,jako kdyby fotbalové týmy měly omezení na počet fotbalistů,kteří se na MS nebo ME umístili se svým národním týmem do,řekněme např.,třetího místa na tomto šampionátu.Není to trochu schizofrenie?

tymak
19.08.2003, 11:11
Přesně tak
Co až Roman na pozici tovární trojky u Peugeotu pojede na Monte na bednu a tím pádem ztrácí angažmá na rok 2005, pokavaď se teda neposune na jedničku nebo dvojku. Nebo příští rok už to o "trojkách" platit nebude?
Oni to ty starý kozlove pochopí sami, viz Tommi, Colin je taky na hranici, akorát ten Carlos se drží.

Čejda
19.08.2003, 12:38
Carlos bude jezdit dokud uvidí na silnici a nebude potřebovat naslouchátko.

Lukas99
19.08.2003, 12:54
Mám pro Vás další zprávičku :-) z dneška, zdroj wrc.com. Je jasno o třetím jezdci Citoenu...

Jean-Joseph to Citroen
Finland · Citroen · Simon Jean-Joseph · 19/08/2003 10:22:36

Simon Jean-Joseph will be Citroen's third driver in 2004.

The 34-year-old Martinique driver, who is currently driving for Renault with a Super 1600 Clio in World Championship and French events.looks to be the first of the less-obvious candidates for WRC seats to have secured a drive courtesy of the new rules which say third drivers may not have appeared on the podium in the last three seasons.

News of the deal came in a press release from Renault and Citroen for the moment could only confirm that Jean-Joseph will be a Citroen driver in 2004 – team boss Guy Frequelin is currently on holiday.

Jean-Joseph made a number of factory WRC appearances for Ford in 1999 and then for Subaru in 2000, his best results were seventh in Sanremo for Ford in 1999 and two sevenths – Sanremo and Corsica – for Subaru a year later..

© Copyright wrc.com

Lukas99
19.08.2003, 12:57
Tak co, ještě si někdo myslíte že Roman příští rok pojede továrnu? Myslím že o sestavách továrních týmů bude rozhodnuto ještě předtím, než se Roman bude moci dále zviditelnit v San Remu a Katalánsku :disapp: .

sefca
19.08.2003, 13:37
Tož to jsem teda zvědavej jak si S.J.Joseph u citroenu povede.Byl to můj tajnej tip pro škodovku.

Raf
19.08.2003, 13:41
Jean-Joseph je dosud největší překvapení, s WRC jezdil dobře, to jsou ale 2 roky zpátky.

Musel stejně jako Sainz přivézt silného sponzora (?)

lenka
19.08.2003, 13:57
No třetího jezdce Citrónu máme, Loeb má svoje taky jasný - a kdo bude dvojka?

mm

Lukas99
19.08.2003, 14:13
quote:
No třetího jezdce Citrónu máme, Loeb má svoje taky jasný - a kdo bude dvojka?

mm

Carlos

Raf
19.08.2003, 14:19
Připravil jsem přehled týmy-jezdci pro sezonu 2004 (bude řádkově trochu delší, dezinformace prosím opravte, stav k 18.8.).

Vycházejme z čísel:
Sezony 2004 se zúčastní 5-7 týmů (otazníky: Mitsubishi už potvrdilo 100% účast? Finanční situace Hyundai?), tzn. vybírá se přibližně 18 stálých továrních posádek.

TÝMY A JEZDCI 2004
------------------
(pozn. smluvní jezdci (tj. s oficiálně podepsanou smlouvou na 2004) jsou uvedeni pod čísly, kandidáti (podle neoficiálních informací) s *)

#Citroen
1. Loeb
2. ?
3. Jean-Joseph
* Carlos Sainz

#Ford
1. Märtin
2. ?
3. ?
* Francois Duval
* Mikko Hirvonen

#Hyundai
1. ?
2. ?
* Armin Schwarz

#Mitsubishi
1. ?
2. ?
* Gilles Panizzi
* Alister McRae
* Janni Paasonen
* Galli

#Peugeot
1. Gronholm
2. ?
3. ?
4. ?
* Freddy Loix
* Cedric Robert

#Škoda
1. Gardemeister
2. ?
* Didier Auriol
* Harri Rovanperä

#Subaru
1. Burns
2. Solberg

DALŠÍ KANDIDÁTI
---------------
- Manfred Stohl
- Francois Delecour
- Colin McRae
- Roman Kresta
- Daniel Sola
- Daniel Carlsson
- Janne Tuohino
- Brice Tirabassi

Lukas99
19.08.2003, 14:44
TO RAF: Ještě přidám:

Juuso Pykalisto - Peugeot?
Kristian Sohlberg - Mitsubushi?
Sebastian Lindholm - ?
Valimakki - Huyndai?
Latvala - Ford?

Po odchodu Burnse nemusí být vše ztracené pro Panizziho u Pažoutů :-), ale tady je můj tip:

Peugeot - 1. Gronholm, 2. Pannizi, 3. Robert/asfalt, Rovapera/šotolina

Subaru - 1. Solberg, 2. Burns

Citroen - 1. Loeb, 2. Sainz, 3. Jean-Joseph

Mitsubishi - 1. Sohlberg, 2. Paasonen

Škoda - 1. Gardemeister, 2. Kresta :0

Ford - 1. Martin, 2. Duval, 3. Latvala

Huyndai - 1. Loix, 2. Valimaki

Tahle tipovačka je bláznivá, ale baví mě to :D

bill
19.08.2003, 14:45
Didie i Toni mají platnou smlouvu i pro příští rok. Tak to aspoň napsal Petr Kohoutek v chatu. "Oba naši stávající jezdci mají platnou smlouvu i pro příští rok.".

Lukas99
19.08.2003, 14:50
quote:
Didie i Toni mají platnou smlouvu i pro příští rok. Tak to aspoň napsal Petr Kohoutek v chatu. "Oba naši stávající jezdci mají platnou smlouvu i pro příští rok.".

Jo, ale oficiální zpráva o Didim nešla, já slišel pouze o Tonim.

ladaj
19.08.2003, 15:04
quote:
Tahle tipovačka je bláznivá, ale baví mě to :D

A Colina jsi poslal do důchodu? :P Teď, když je v AKCI "Ke Colinovi dostanete navíc Alistera ZCELA ZDARMA". Takže ještě šílenější tip: Mitsubishi 2x McRae...

skublik
19.08.2003, 15:36
Navic ROVNY péro u pažoutů by na 3. místo asi nešel, nesplňuje podmínky pro 3.jezdce...

SMS z WRC, ale i Barumky na www.sweb.cz/skublik

Raf
19.08.2003, 16:22
quote:

Ohledně Škodovka padly podobné výroky již několikrát, ale nevíme, co mají napsané ve smlouvě - odjet všechny soutěže MS, nebo stačí testovací jezdec, ... K. Eriksson má rovněž smlouvu ...

spex
19.08.2003, 19:37
quote:
Teď, když je v AKCI "Ke Colinovi dostanete navíc Alistera ZCELA ZDARMA".

:D :D :D

jirkadc
19.08.2003, 23:07
No vida, k Citroenu Jean- Joseph, počítám, že si nechaj Carlose a Sebastiana, takže Colin adieu... No a pak by mě v tom případě zajímalo, kerej tým si McCrashe zaplatí :D

Michal
19.08.2003, 23:24
Roman Kresta a Škoda 99% NE

Milan PB
20.08.2003, 04:53
quote:
Roman Kresta a Škoda 99% NE

AUSTRÁLIE NEBO SEZONA 2004 ??

sefca
20.08.2003, 09:05
Kdo ale pojede Pažouty.Jedinej Gronholm je jistej.Rovanpera jako dvojka? Neumí asfalt.Aby si nenechali Panizziho.Pochybuju,že by vzali Colina.

Lukas99
20.08.2003, 09:59
quote:
Kdo ale pojede Pažouty.Jedinej Gronholm je jistej.Rovanpera jako dvojka? Neumí asfalt.Aby si nenechali Panizziho.Pochybuju,že by vzali Colina.

Přesně můj názor, junkni na můj tip nahoře :-)

rallyboy
20.08.2003, 10:01
Ještě jste zapomněli na jeden nový tým pro McCrashe. Jedná se o tým s názvem "T 72 motorsport", vůz T 72 WRC, výkon 746 KW (1000k), dvojité turbo, zrychlení z 0-32km/h za 8,5s, max.rychl 61km. Dojezd 700km, v terénu 400km. Cena 3mil. USD.Max. výzbroj, odolný pancíř. Vše speciálně upravené pro tohoto jezdce. :D :D :D

jirkadc
20.08.2003, 11:10
A jezdí na cokoli :D , snese i větší rány, výborný na brodu a nějakej strom ho jen tak nezastaví, natož dům..... Jinaku Peugeotu to je jasný- Gronholm, Rovenpera a třetí???, Panizzi podepsal Mitsubishi... No uvidíme.

jirkadc
20.08.2003, 11:12
Tak k Pažoutům Loix ( že by za tím byl Morris?).

Lukas99
20.08.2003, 11:21
quote:
A jezdí na cokoli :D , snese i větší rány, výborný na brodu a nějakej strom ho jen tak nezastaví, natož dům..... Jinaku Peugeotu to je jasný- Gronholm, Rovenpera a třetí???, Panizzi podepsal Mitsubishi... No uvidíme.

Podle mě Rovanpera u Peugeotu asi skončí, jeho vykony jsou bída...

rallyboy
20.08.2003, 11:30
quote:

quote:

Podle mě Rovanpera u Peugeotu asi skončí, jeho vykony jsou bída...

Tím líp pro všechny ostatní teamy včetně škodovky, nebo ne. :P

lenka
20.08.2003, 11:34
quote:

To mě nenapadlo, ale může to tak být! Phillip
už financoval jeho Corrolu ( pěkně dávno ), a jeho pobyt u Mitsubishi.

mm

Lukas99
20.08.2003, 13:13
quote:

quote:

To mě nenapadlo, ale může to tak být! Phillip
už financoval jeho Corrolu ( pěkně dávno ), a jeho pobyt u Mitsubishi.

mm

Nic oficialniho nepadlo, nebo jo?

jirkadc
20.08.2003, 13:51
Nejen Corollu, ale i Celicu z 96 a v podstatě Fast Freddy Marlborovic penízky k Mišákům přinesl, takže by mě to nepřekvapilo.

jiri
20.08.2003, 15:21
Rovanperu bych jeste nezatracoval!. Mel malo stesti letos, pockejme na Australii...
Subaru dlouho jedna se Stohlem....

jirkadc
20.08.2003, 18:14
Taky se může stát, že Rovanpera půjde do škodovky a Toni k Peugeotu. Ale to asi za rok.

mistr11
20.08.2003, 18:31
Ja jsem slyšel že Kresta muže jít k Mitsubishi Slyšel někdo něco podobného??

Čejda
20.08.2003, 19:16
Roman Kresta jedená s tými kteří hodlají v příštím roce bojovat o titul mistra světa, takže Mitsubishi také je mezi nimi,
Mitsubishi Lancer EVO VIII WRC je prý nejlepší auto které kdy Mitsubishi postavilo, ale to až na Monte.
Samozřejmě že se Romna snaží dostat do těch nejlepších týmů, jako každý jezdec v MS

sefca
20.08.2003, 20:38
to JIRKADC-ale Panizzi Mitsubishi ještě nepodepsal,ponevadž stále asi čekají jak to všechno dopadne ohledně počtu soutězí a nasazování třetího pilota.

skublik
20.08.2003, 22:02
Panizzi je asi jiz jasny... Malokdy se vynese tolik drbu, aby to nakonec tak neskončilo

SMS z WRC, ale i Barumky na www.sweb.cz/skublik

jirkadc
20.08.2003, 22:39
Tak tak, a navíc po něm ůdajně Peu zas až tak netouží.

sefca
20.08.2003, 22:53
Nu tedy dobrá.

fastfreddy
21.08.2003, 00:19
quote:

quote:

U Pažoutů se uvolnilo ještě jedno místo ;) , ale asi to je opravdu utopie, Roman se na žádných seznamech neobjevuje...

Roman v rozhovoru pro včerejší vydání deníku Sport řekl, že má za sebou několik jednání s továrním týmem, a že jasno bude někdy po San Remu. Neřekl samozřejmě o jaký tým se jednalo. Jen prozradil, že Německo mu hodně pomohlo a zlomová může být i Barumka, protože tam pojede proti Camposovi a Thirymu, jezdících na stejných vozech, a tento souboj bude šéfy továrních týmů hodně zajímat...

fastfreddy
21.08.2003, 00:26
quote:
Tož to jsem teda zvědavej jak si S.J.Joseph u citroenu povede.Byl to můj tajnej tip pro škodovku.

Při vší úctě k Simonovi si myslím, že je převážně asfaltový a moc se mi nechce věřit, že bude u Citroenu působit jako jasná trojka, spíš bych čekal, že ho na šotolině bude někdo střídat... Očekávám, že Citroen tedy ještě sestavu doplní a bude fungovat střídavě- jako Peugeot s Rovanperou a Panizzim.

fastfreddy
21.08.2003, 00:37
quote:

quote:

Přesně můj názor, junkni na můj tip nahoře :-)

Sestava Gronholm, Panizzi, Rovanpera není možná- všichni 3 mají výsledky v top 3 za posl. 3 roky, takže ani Harrry ani Gilles nesplňují nové podmínky třetího jezdce... Takže na to zapomeňte. U Mitsubishi bych jako trojku viděl K. Sohlberga nebo Galliho. Paasonenovu pozici hodně oslabuje jeho slabá výkonost na asfaltu.

Milan PB
21.08.2003, 16:00
Tak se mi zdá že akorát u Škodů a u Hundy nemaj problémy se sestavou.

jiri
21.08.2003, 19:34
R. Stohl ukoncil s okamzitou platnosti letosni spolupraci s tymem Hyundai( nulove technicke moznosti tymu) Jeho pripadne starty v pristim roce za tento tym jsou tedy vylouceny...
Stohl planuje misto toho start na Korzice a v Anglii na 206 WRC. Vuz bude pripravovat Schmidt Tuning (odtud pochazi jedno z aut bratri Vojtechu. Ze by Stohl na jejich aute?)

jirkadc
21.08.2003, 21:19
V Anglii jezdí z Hyundaiem Justin Dale, tak třeba....

fastfreddy
21.08.2003, 23:18
Tak se nám ta mozaika doplňuje. Podle autosportu.cz Gilles Panizzi prohlásil, že už podepsal zajímavou dohodu s Mitsubishi, ti to však oficiálně potvrdí později. Chtějí mít 2 stále jezdce a jednoho, který se účastní jen vybraných podniků. S uzavřením angažmá však čekají podle toho, jak dopadnou jednání ohledně pravidla o třetím jezdci. Taky by bylo náročné pro Mitsubishi nasazovat 3. jezdce, pokud by se jelo 16 rallye.

Lukas99
22.08.2003, 08:28
Na WRC.com píší, že Loix je téměř podepsán u Pažoutů (jak už tu někdo řekl, má výborné vztahy s Marloberem), takže to pro Romana opravdu nevypadá. Jediné místo, kde mohl Roman dle mého zakotvit byl Peugeot, díky vztahům s Bozianem. Takhle ale utře nos Roman i Cedrik a pochybuju, že by pro ně bylo místo jinde. Můj tip je že u Citrónů zůstane Carlos (jede opravdu jinou ligu než Colin) a ten možná půjde k Peugeotu jako dvojka. Colin je totiž jediná superstar, která to má dle mého nahnuté a volné místo dvojky u Peugeotu se zdá být výhodné pro něj i Peugeot.

Takže když už mluvíme o Romanovi, jediné volné místo je u Mitsubishi, ale zde testoval Paasonen, Galli a Solberg a Roman se opravdu na žádném jejich seznamu neobjevuje...

A pak je tu ještě Ford, podepsáno ma myslím jen Martin, Duval asi zůstane. Hirvonen si platí celý rok a nejede nic moc. Peníze, které Ford ušetřil za Colinův a Carlosův plat dal do vývoje auta a maj teď raketu. S podpisem BP jako hlavního sponzora by se mohly uvolnit prostředky na třetí auto, pokud by dotyčný přispěl nějakou částkou. Zatáhne to Šorm za Romana? :D

Jinou cestu opravdu nevidím a Roman dle mého na 95% pojede Bozian i příští rok. Pokud ho lehce podpoří Peugeot Sport a jeho stávající sponzoři, snad by mohl odjet za Bozian celou sezonu...

Foly
22.08.2003, 11:41
quote:

Jinou cestu opravdu nevidím a Roman dle mého na 95% pojede Bozian i příští rok. Pokud ho lehce podpoří Peugeot Sport a jeho stávající sponzoři, snad by mohl odjet za Bozian celou sezonu...

Celá sezóna u Čápů s dobrou specifikací káry by byla podle mě optimální. To by mohl zlobit v první desítce a bylo by to zajímavější, než potit krev u Hyu apod.

-Vicky-
23.08.2003, 00:14
quote:
Můj tip je že u Citrónů zůstane Carlos (jede opravdu jinou ligu než Colin) a ten možná půjde k Peugeotu jako dvojka. Colin je totiž jediná superstar, která to má dle mého nahnuté a volné místo dvojky u Peugeotu se zdá být výhodné pro něj i Peugeot.

No potes panbuh. Uprimne receno si Colina u Pazoutu neumim vubec predstavit. Myslim, ze pro jeho jezdecky styl to auto neni vubec vhodne a ze by se ani trochu nechytal.

Čejda
23.08.2003, 09:25
jaké jsou zprávy o nasazení třetího jezdce u Subaru?Já vim že jejich testovací jezdci jsou Pasi Hagstrom a Toschi Arai, ale o nasazení třetího jezdce se mlčí.Myslim že Roman urřitě jednal i s nima.

D_cz
23.08.2003, 11:28
Colinovi zrovna nefandím, ale vážně by mě zajímalo které WRCko by podle tebe Colinovu stylu vyhovovalo ?!? ... sorry ale myslím že tvá úvaha je trochu mimo, každý jezdec si to svoje auto nastavuje podle sebe, takže samozřejmě by Colin jel "jiné" auto než Marcus.

quote:

quote:
Můj tip je že u Citrónů zůstane Carlos (jede opravdu jinou ligu než Colin) a ten možná půjde k Peugeotu jako dvojka. Colin je totiž jediná superstar, která to má dle mého nahnuté a volné místo dvojky u Peugeotu se zdá být výhodné pro něj i Peugeot.

No potes panbuh. Uprimne receno si Colina u Pazoutu neumim vubec predstavit. Myslim, ze pro jeho jezdecky styl to auto neni vubec vhodne a ze by se ani trochu nechytal.

Liboa
23.08.2003, 13:34
Subaru myslím už dřív oznámilo že pojede 2 auta. Možná občasné nasazování. A kdyby dali do Bozianu na příští rok letošní továrnu 206, tak by se Roman rozhodně dokázal zviditelnit. A nebo půl sezony na Fabii?? Kdo ví. Ale už bych to vědět chtěl!

SABOTAGE
24.08.2003, 17:51
quote:
V Anglii jezdí z Hyundaiem Justin Dale, tak třeba....

Ale ani on údajně Austrálii nepojede, přestože přihlášený je...

SABOTAGE
24.08.2003, 17:55
quote:

quote:

Při vší úctě k Simonovi si myslím, že je převážně asfaltový a moc se mi nechce věřit, že bude u Citroenu působit jako jasná trojka, spíš bych čekal, že ho na šotolině bude někdo střídat... Očekávám, že Citroen tedy ještě sestavu doplní a bude fungovat střídavě- jako Peugeot s Rovanperou a Panizzim.

Ano, ale pokud by se jednalo o asfalty, tak v záloze také ještě Bugalskiho, příp. s ohledem do minulosti Purase... Výhoda JJ oproti nim je v tom, že letos má najeto poměrně dost a navíc s relativně slušnými výsledky i na šotolině (i když ne ve WRC). Je to ale jezdec, který WRC zná, takže pokud Citroen míří ( a to asi ano ) vysoko, je to lepší volba než nějaký úplný novic.

pelikan
24.08.2003, 18:35
K tomu Jean-Josephovi
On sice poráží ostatní S1600, ale nesmíte zapomínat, že má víc zkušeností a je až o deset let starší než někteří co tu třídu jedou. Jeho současné schopnosti s WRC nejsem schopen posoudit, ale v minulosti nic moc. V roce 1999 se střídal v druhém továrním Focusu s Radstromem. JJ jezdil asfalty a nikdy nezajel nic. O rok později byl nasazován na asfaltech v třetí tovární Impreze se stejným výsledkem. Do kolotoče MS se prosadil vlastně proto, že se v r.1998 ve francouzském mistráku honil s Delecourem a Panizzim na továrních P 306 MAXI.Já myslím, že v Citroenu nevydrží celou sezonu.

Rasghan
24.08.2003, 23:32
Příští rok možná pojede MS opět pouze 6 týmů, konkrétně se nezúčastní Hyundai. Údajně by měl být finančně náročný projekt "Accent WRC" ukončen a korejská značka by se začala věnovat tvorbě vozu Getz Super 1600. Doufejme ale, že se šéfovi MSD Davidu Whiteheadovi nakonec podaří v Koreji finance vyjednat a vznikne původně uvažovaná nová evoluce Accentu...

jiri
25.08.2003, 13:59
Panizzi uz tedy podepsal, zacina byt jasno. Nevim kde Skoda najde cloveka schopneho zajet celou soutez na prednich mistech. Toni je dobrej na kratka prekvapeni, p. auriol snad uz taky nekdy alespon prekvapi...

Čejda
25.08.2003, 16:16
Dokud Škoda nebude mít plně konkurenceschopné auto tak k ní žádnej top pilot nepůjde a stejně na ty Top piloty nemaj peníze, takže je to zatim takto.

fastfreddy
27.08.2003, 00:10
quote:
Na WRC.com píší, že Loix je téměř podepsán u Pažoutů (jak už tu někdo řekl, má výborné vztahy s Marloberem), takže to pro Romana opravdu nevypadá. Jediné místo, kde mohl Roman dle mého zakotvit byl Peugeot, díky vztahům s Bozianem. Takhle ale utře nos Roman i Cedrik a pochybuju, že by pro ně bylo místo jinde. Můj tip je že u Citrónů zůstane Carlos (jede opravdu jinou ligu než Colin) a ten možná půjde k Peugeotu jako dvojka. Colin je totiž jediná superstar, která to má dle mého nahnuté a volné místo dvojky u Peugeotu se zdá být výhodné pro něj i Peugeot.

Takže když už mluvíme o Romanovi, jediné volné místo je u Mitsubishi, ale zde testoval Paasonen, Galli a Solberg a Roman se opravdu na žádném jejich seznamu neobjevuje...

A pak je tu ještě Ford, podepsáno ma myslím jen Martin, Duval asi zůstane. Hirvonen si platí celý rok a nejede nic moc. Peníze, které Ford ušetřil za Colinův a Carlosův plat dal do vývoje auta a maj teď raketu. S podpisem BP jako hlavního sponzora by se mohly uvolnit prostředky na třetí auto, pokud by dotyčný přispěl nějakou částkou. Zatáhne to Šorm za Romana? :D

Někde se spekulovalo, že pokud o Colina nebude zájem, ukončí karieru.. Taky myslím, že Citroen si nechá spolehlivějšího Carlose. A o angažmá Colina v Peugeotu pochybuju. Peugeot potřebuje výsledky a časté body. Vůbec netuším, kdo by Burnse mohl nahradit. Loix by byl asi jako jejich trojka.

Kdyby měl něco Roman s Mitsubishi, tak by to, pokud by nevyšel tovární Peugeot, bylo milé, ale moc šancí tomu nedávám..

S tím Fordem to vidím nereálně. Duval, Hirvonen, Latvala jsou vedeni jako projekt, s výchovou do budoucna. Hirvonen a Latvala mají za úkol jen jezdit a "sbírat" kilometry, výsledky se od nich čekají až v r. 2005-2006... Duval se má naučit během 2 let rallye, které nezná a zvyknout si na WRC, očekávané výsledky mají přijít v 2005, kdy má být na vrcholu stávající Focus... Malcom Wilson dokonce po Finsku Duvala sprdl, že měl jet klidně na 20.-25.místo, polykat kilometry a ne řezat zatáčku tak, že z toho byl kotrmelec a Out! A vyhrožoval mu, že klidně nemusí startovat v Austrálii a jiné výhružky, pokud "velkomožného pana Wilsona" klucí nebudou poslouchat... Takže Ford to má asi uzavřené, i když já taky myslím, že Hirvonen nějaký super talent není a Roman by se u Fordu chytil(snad)...

Taky se mi zdá realnější Bozian pro Romana, aspoň 10 startů v MS a nějaké ty testy pro Peugeot Sport.

A kam strčíme uvolněného Alistera McRae, když už ho Mitsubishi nechce? Bylo by škoda, kdyby zůstal bez práce, talent má...

A pořád mi vrtá hlavou, kdo bude Jean-Josepha střídat u Citroenu na pozici trojky na soutěžích, které příliš neumí (tedy skoro všude)? Alister, Harri-šotolina? Také bych rád někde dal příležitost Carlssonovi,to co dřív předváděl s Corollou WRC!... nebo Tuohinovi-ten už mě zajímá dlouho. Asi nemají tak dobré manažery jako Hirvonen apod.

Čejda
27.08.2003, 13:26
Simon jezdí dobře i šotolinu.je to asfaltoví sopecialista ,a le šotolinu jeudí stejně asi jako Panizzi, což je velmi dobré a hlavně je spolehlivej.

cvandis
29.08.2003, 11:52
Me by zajimalo, kde skonci tovarni 206, kdyz peugeot pojede 307. Kdyby skoncili v Bozianu, bylo by pro romana asi nejlepsi zustat tam. Jak tu kdosi psal, s tim by se urcite dalo jezdit pravidelneji top 10.

bill
29.08.2003, 22:14
Tak peugeot má jasno.
1.Gronholm
2.Rovanpera
3.Loix
Tím odpadá možnost pro Colina nebo Carlose Sainze. Více:http://rally.racing-live.com/en/index.html?http://rally.racing-live.com/en/headlines/news/detail/030829173040.shtml

Upravil - bill 29 Aug 2003 22:19:57

Čejda
29.08.2003, 22:26
Počítejte s tim že Peugeot po přechodu na 307 nedá svoje auta která budou specuifikace 2003 ani Bozianu a ani nikomu jinýmu.To auto bude i za pár let na takový úrovni že se jim to nevyplatí.Tak si to představte, že by Gronholm bojoval o vítězství třeba s Krestou nebo Robertem.
Tak jednoduchý to nebude.

jiri
31.08.2003, 17:17
Jeste bych doplnil ze u Peugeot podepsal i Carlsson. A Loixe muze nahradit dle potreby ve 2-3 pripadech i nejaky "specialista".
4. auto nasadi bud primo Peugeot, nebo Bozian.

UresWRC
02.09.2003, 17:31
Cau fandové, nelíbí se mi špatné názory na Didiho. Když nastupoval ke Škodě, tak měl až na vyjímky samé pozitivní ohlasy a teď - po pár soutěžích je slyšet čím dál víc těch negativních. Já osobně bych mu dal ještě pořád šanci. A Tonyho bych určitě neměnil!!!
Ten má velikkou budoucnost.
Zdravim všechny - ČAU!

jiri
02.09.2003, 20:55
Jeste by to mohlo byt zajimavy: Auriol ma na stole smlouvu se Skodou na pristi rok. Jinou nabidku (samozrejme)nema, jeste nevi jestli podepise. Zavisi to od predpisu v budoucnu, od nasazeni pri vyvoji Fabie. Kdyby nepodepsal, nic by se pry nestalo. Pred Skodou pry taky sedel doma a nic mu neschazelo...
Rozhodnout se pry musi do 31.9.

Čejda
02.09.2003, 21:50
ján nevim, ale já Diderovi nějak nemůžu přijít na chuť.On mi připadá takovej, jako že je mu to všechno snad jedno nebo co.Samozřejmě jsem rád že za Škoda Motordport jede takovej pilot, ale radši bych tam viděl někoho mladýho.Na mém žebříčku mladých TOP jezdců figuruje na prvním místě Brice Tirabasi kterej teď jezdí s Cliem S1600 a je mistrem Francie v S1600

jiri
03.09.2003, 07:24
quote:
ján nevim, ale já Diderovi nějak nemůžu přijít na chuť.On mi připadá takovej, jako že je mu to všechno snad jedno nebo co.Samozřejmě jsem rád že za Škoda Motordport jede takovej pilot, ale radši bych tam viděl někoho mladýho.Na mém žebříčku mladých TOP jezdců figuruje na prvním místě Brice Tirabasi kterej teď jezdí s Cliem S1600 a je mistrem Francie v S1600

Presne takovy jsem mel dojem ze jeho rozohvoru:
Je mu to jedno. Mozna podepise, mozna ne. Kdyz jo, musi se Skoda moc snazit, kdyz nepodepise, bude doma, rally mu neschazela at ak mu schazet nebude. S takovou motivaci by mel fakt zustat doma, jiste se najdou mladici, kteri by si mista v tovarnim tymu povazovali...

fastfreddy
03.09.2003, 22:49
quote:

Asi se opakuju, ale...
Škoda potřebuje teď hlavně táhnout vývoj auta, ostatní je nepodstatné.
Pro vývoj potřebuje zkušenost a znalosti techniky vývoje Wrc, více než jezdecké umění. Dokud Fabia je tak syrová, tak úvahy o mladých rychlích talentech jsou zbytečné.. Tirabassi ještě Wrc pořádně nejel a to že vítězí v S 1600 nic neznamená. A o vývoji auta ví taky dost málo. Didier dokázal i letos, že když chce, umí zajet a na asfaltu ještě něco ukáže, doufám. Připadá mi, že Auriol by se namotivoval s lepším autem, možná si vše představoval růžověji. Toniho bych neměnil, jezdí spolehlivě a rychle. Asfalt nikdy nebyl jeho oblíbený a přesto i tam jezdí solidně. Za své výsledky hodně vděčí Auriolovi, bez něj by nebyl tam kde je... Ja bych pro příští rok sestavu neměnil a až by šlo auto nahoru, by se vidělo.. Tirabassi apod. jsou na tom jako Duval a podobní mladí. Ještě se musí vyjezdit s Wrc a co se týká vývoje techniky se učí od starších..
P.S.: Jsem rád, že Carlsson dostal příležitost u Peugeotu. Je to obrovský talent. Když si vzpomenu co jezdil s Corollou Wrc, připomíná Märtina před vstupem do továrny...

Čejda
03.09.2003, 23:00
To fastfreddy:ještě jedna věc:Toni má raději asfalt než šotolinu.takhle nám to říkal v Německu 2002

fastfreddy
03.09.2003, 23:07
quote:
Počítejte s tim že Peugeot po přechodu na 307 nedá svoje auta která budou specuifikace 2003 ani Bozianu a ani nikomu jinýmu.To auto bude i za pár let na takový úrovni že se jim to nevyplatí.Tak si to představte, že by Gronholm bojoval o vítězství třeba s Krestou nebo Robertem.

Toho bych se nebál, že své 206 Wrc Peugeot nedá soukromým týmům.. Jak je vidět z historie, žádný soukromý tým (ani špičkový Grifone či Bozian) s autem koupeným přímo od továrny a doposud továrnou používaný, nebyl schopen zvítězit. Rozdíl v přípravě vozu na soutěž v továrně a v soukromém týmu je stále velký, stejně tak v zázemí apod. To je nebe a dudy. Myslím, že když by Peugeot prodal své vozy, Bozian by s nimi jezdil v top 8, ale na vítězství by neměli.. A že by Roman bojoval o vítězství s Gronholmem? Možná v Monte Carlu, když přimhouřím oko, tak snad v Německu nebo Katalánsku, ale jinak by ho Marcus v pohodě pojel... Při vší úctě k Romanovi, nedělejme z něj Boha. Ani ten Robert není takový zázrak...

fastfreddy
03.09.2003, 23:14
quote:
Cau fandové, nelíbí se mi špatné názory na Didiho. Když nastupoval ke Škodě, tak měl až na vyjímky samé pozitivní ohlasy a teď - po pár soutěžích je slyšet čím dál víc těch negativních. Já osobně bych mu dal ještě pořád šanci. A Tonyho bych určitě neměnil!!!
Ten má velikkou budoucnost.
Zdravim všechny - ČAU!

Taky bych Auriola nezatracoval. Lidi jsöu hned s názorem hotoví.
Asi to bude tím, že český člověk, když něco nejde podle jeho představ, musí to na někoho svést.. A jak kdysi řekl Armin Schwarz: Češi vše vidí černě nebo bíle, nic mezitím. Myslím, že to trefil...

fastfreddy
03.09.2003, 23:31
quote:
To fastfreddy:ještě jedna věc:Toni má raději asfalt než šotolinu.takhle nám to říkal v Německu 2002

Pocitově jo, tomu věřím. Ale stylově, i bržděním levou nohou, růstem na nezpevněném povrchu (je Fin) atd. je jasně šotolinovým jezdcem. A když se podíváš jak jezdil za Seat a jaké nakládačky dostával od tehdejšího kolegy Auriola na asfaltu, a podíváš se na jeho výkony dnes, tak je to rozdíl.. Toni byl šotolinový jezdec, který se hrozně na asfaltu za ty roky vylepšil. Ale pořád mu ještě něco málo chybí, ale opravdu jen málo. Stačí mu 1 nebo 2 sezony a je špičkový. Když Rovanpera nastupoval k Peugeotu, byl jezdecky dál než Toni, dnes už bych upřednostil Toniho. Harry se za celou dobu na asfaltu neposunul, Toni ano. Proto sem napsal, že Toni už dnes jezdí asfalt solidně. Ale myslím, že jednou to půjde ještě líp! A přeji mu, ať jednou s Fabií vyhraje Korsiku!

fastfreddy
04.09.2003, 00:08
Velmi mě zaujalo, že na Rally-live.com pod ikonkou "transfers" je Roman uveden u Citroenu a Škody.

Foly
04.09.2003, 00:54
Je tam taky sympatická tabulka letošních vítězů rychlostních zkoušek. Tady si člověk uvědomí, co to bylo od Romana za výkon.:

Marcus Gronholm, Fin, Peugeot, 46
Markko Martin, Est, Ford, 32
Petter Solberg, Nor, Subaru, 21
Richard Burns, GB, Peugeot, 21
Carlos Sainz, Esp, Citroën, 18
Harri Rovanpera, Fin, Peugeot, 15
Tommi Makinen, Fin, Subaru, 9
Sébastien Loeb, Fra, Citroën, 8
Colin McRae, GB, Citroën, 7
François Duval, Bel, Ford, 3
Roman Kresta, CZE, Peugeot, 1

Lukas99
04.09.2003, 09:08
Tak FIA teď přemýšlí o tom, že továrny budou moci v roce 2004 nasazovat pouze DVA vozy!!! :angry: Co tam ty hovada dělaj? Vymyslej si 16 soutěží, zavedou to nesmyslné pravidlo o třetím jezdci, chtějí zrušit tréninková auta, snížit počet tréninkových jízd a špionů... Kam to spěje? Vůbec se nikoho neptají! HOVADA!!! Vždyť ten sport kvete, co je na současném stavu špatně???...

Peugeot a Citroen již nasmlouvali třetí piloty, co teď budou dělat?

Lukas99
04.09.2003, 09:17
Bavíme se všichni o sestavách na příští rok. Snad zůstane pravidlo o třech jezdcích. Asi nikdo nečekal, že Cedrik zůstane mimo hru, Roman bude mít asi také smůlu, pokud mu někdo nedá 70 mega a on si nezaplatí auto ne sezonu třeba se Subaru. Lapworth se vyjádřil, že je ochoten postavit třetí auto, pokud bude komerčně financováno... Jenom shrnutí:

Citroen - Loeb,(Sainz), Jean-Joseph
Peugeot - Gronholm, Rovanpeara, Loix, Carlsson s 206kou
Subaru - Solberg, Burns, (McRae)
Skoda - Gardemeister, Auriol
Ford - Martin, Duval, (Hirvonen, Latvala)
Mitsubishi - Panizzi, (Sohlberg)
Hyundai - tipuji že nenastoupí

Pro Romana to vypadá bledě :disapp:

Upravil - Lukas99 04 Sep 2003 09:17:50

jiri
04.09.2003, 10:42
quote:
Tak FIA teď přemýšlí o tom, že továrny budou moci v roce 2004 nasazovat pouze DVA vozy!!! :angry: Co tam ty hovada dělaj? Vymyslej si 16 soutěží, zavedou to nesmyslné pravidlo o třetím jezdci, chtějí zrušit tréninková auta, snížit počet tréninkových jízd a špionů... Kam to spěje? Vůbec se nikoho neptají! HOVADA!!! Vždyť ten sport kvete, co je na současném stavu špatně???...

1, Jeste neni vse upecene.
2,FIA se snazi snizit naklady, ktere jsou horentni a ani tovarni tymy si je nemuzou dovolit(az na vyjimky)
3,Tento sport bohuzel nekvete (az na vyjimku, cesky mistrak). Narodni mistraky po cele Evrope jsou mrtve, Evropa je hotova(viz Barum- kdyby se nejelo jeste porad o titul, neprijel by vubec nikdo a to tu jeste nikdy nebylo- pri koef. 20)
4,V MS jede malo aut, az na tovarni temer nikdo. Podivej se na pocet startujicich v australii, kolik jich pojede v nedeli dopoledne? Na lonskem Monte v sobotu v poledne se nebylo nac divat.

FIA se snazi usetrit, mas ale pravdu, ze casto na blbem miste..

lenka
04.09.2003, 10:58
A že by Roman bojoval o vítězství s Gronholmem? Možná v Monte Carlu, když přimhouřím oko, tak snad v Německu nebo Katalánsku...
[/quote]
Tos mě teda rozesmál. Zatím neúspěšně bojuje o vítězství na Barum Rally s Thirym a Pechem.

mm

deck
04.09.2003, 12:00
quote:
2,FIA se snazi snizit naklady, ktere jsou horentni a ani tovarni tymy si je nemuzou dovolit(az na vyjimky)
3,Tento sport bohuzel nekvete (az na vyjimku, cesky mistrak). Narodni mistraky po cele Evrope jsou mrtve, Evropa je hotova(viz Barum- kdyby se nejelo jeste porad o titul, neprijel by vubec nikdo a to tu jeste nikdy nebylo- pri koef. 20)
4,V MS jede malo aut, az na tovarni temer nikdo. Podivej se na pocet startujicich v australii, kolik jich pojede v nedeli dopoledne? Na lonskem Monte v sobotu v poledne se nebylo nac divat.

Jenom k tomu ME, včera na ČT2 říkali něco o převratných změnách v celém systému. Součástí ME by byly pouze "dvacítkové" soutěže a ostatní by se jely jako jakési regionální mistroství. Jestli to pomůže šampionát zatraktivnit se ukáže.

Sofchy
04.09.2003, 12:02
quote:
A že by Roman bojoval o vítězství s Gronholmem? Možná v Monte Carlu, když přimhouřím oko, tak snad v Německu nebo Katalánsku...

Tos mě teda rozesmál. Zatím neúspěšně bojuje o vítězství na Barum Rally s Thirym a Pechem.

mm
[/quote]
Si asi trošku šlápnul vedle, neměl Malina v pátek ztrátu díky penalizaci? A kdo vyhrál v sobotu po ránu nejvíc RZ? Neber to jako osčování, ale tvoje poznámka byla přespříliž ironická.

Sofchy
04.09.2003, 12:13
quote:

quote:

Máš v něcem pravdu, ale já bych problem viděl někde trochu jinde: na nízkou popularitu MS Rally si myslím nikdo nestěžuje, ale dnes je všechno business a tak Richards chce víc, a chce daleko víc - chce porazit v popularitě F1, což vede k zajímavým, a pro zaryté příznivce klasických rally nepopulárním, nepochopitelným krokům. To znamená rally formulím přiblížit. Tato cesta je ale dost nebezpečná, možná i zrádná, protože kouzlo rally se může vytratit a nakonec zjistíme, že rally je v podstatě takový rallycross v profesionálnější formě! Zjednodušení znamená nejen sloučit skupiny startujících aut, ale i zprůhlednit systém bodování. Samotný fakt že stáj nasadí tři auta, z nichž jen dvě bodují do značkových pohárů, znamená nutnost se nad tímto zamyslet. A to pomíjím soukromníky, kteří se na bodované místa vklíní, to už potřebuje pro mnohých vysokou matematiku :-)

Tomuto vývoji nekdo nezabrání, jen ho můžou továrny či jezdci zpomalit, nikoli zastavit.

Hlavně aby Fabina příští rok byla na úrovni čtyřech velkých konkurentů, jinak ... (vyjádření Colina o tom, že by byl ochotný jet pouze za Hyundai mě dost zarazilo).

lenka
04.09.2003, 13:14
quote:

quote:

mm

Si asi trošku šlápnul vedle, neměl Malina v pátek ztrátu díky penalizaci? A kdo vyhrál v sobotu po ránu nejvíc RZ? Neber to jako osčování, ale tvoje poznámka byla přespříliž ironická.

[/quote]
Neboj - beru to zcela normálně. Ani tak nejde o tu Barumku, ale představa že o první místo na Monte bojují Grönholm a Kresta ( byť by si to většina z nás přála ) je hodně, hodně za hranicema reality.
A k tý Barumce - kdo asi za ty penalizace mohl? Nebyl to sám Kresta, kdo s tím na začátku RZ2 blbě praštil? A pak už se ta ztráta nabalovala. Ale na začátku byla jeho chyba. A ta sobota? Zajel několik nejrychlejších časů a při tom poškodil auto tak, že musel odstoupit. Sám se chladič nerozbije...

mm

jiri
04.09.2003, 19:15
quote:

mm
[/quote]
Je velkej rozdil zajet nekolik super casu na
RZ a bojovat celou soutez o vitezstvi, jet celou soutez pod tlakem.
Pan Kresta (myslim nejlepsi cesky pilot a jezdec evropeskeho formatu) neni schopen zatim o vitezstvi na urovni ME nebo MS bojovat: ve Zline sice podal spickovy vikon, bohuzel za cenu havarii, odecteme-li jeho "domaci bonus", lesk jeho vykonu trochu vybledne. Bojim se ze Campos v Portugalsku, Thirry v Belgii, ci oba na neutralni pude by z nej (zatim) udelali fasirku.
Ale tesim se na San Remo, verim ze zazijeme prekvapeni?!

Foly
04.09.2003, 19:30
quote:

quote:

mm

Pan Kresta (myslim nejlepsi cesky pilot a jezdec evropeskeho formatu) neni schopen zatim o vitezstvi na urovni ME nebo MS bojovat: ve Zline sice podal spickovy vikon, bohuzel za cenu havarii, odecteme-li jeho "domaci bonus", lesk jeho vykonu trochu vybledne. Bojim se ze Campos v Portugalsku, Thirry v Belgii, ci oba na neutralni pude by z nej (zatim) udelali fasirku.

[/quote]Doma by jej asi zmydlili, ale na neutrální půdě už bych to viděl rovnocené. Vždyť Německo taky nebyla domácí půda. Ono ty najeté kilometry při psaní tratí na MS něco asi taky daly.

lenka
05.09.2003, 08:19
quote:

quote:

quote:

mm

Doma by jej asi zmydlili, ale na neutrální půdě už bych to viděl rovnocené. Vždyť Německo taky nebyla domácí půda. Ono ty najeté kilometry při psaní tratí na MS něco asi taky daly.

[/quote]
Kresta jel 2.den v Německu dost dobře. Thiry tam byl vloni 6. ( nebo 5.? ) celkově.
Ale pořád nevidím toho Gronholma na dohled...

mm

coolidge
05.09.2003, 17:21
Jo Thiry dojel loni v Německu se soukromým Peugeotem pátý absolutně. Takže se dá úspěšně pochybovat, že by ho pojel. Ostatně jak by mohl, když ho nepojde ani na domácí soutěži.

Upravil - coolidge 05 Sep 2003 17:22:01

Liboa
05.09.2003, 18:15
to jiri: jsi si jistý, že by letos malina nepojel Bruna a Campose v MS?? Podle mě uplně bezpečně...

agnus
07.09.2003, 09:12
Mitsubishi připravuje nový vůz specifikace WRC na základě konceptu představeného v roce 2001 na tokijském autosalonu. Koncept CZ-3 je vybaven stejným pohonem všech kol jako stávající EVO VII.

Upravil - agnus 07 Sep 2003 09:13:47

jiri
07.09.2003, 13:26
quote:
to jiri: jsi si jistý, že by letos malina nepojel Bruna a Campose v MS?? Podle mě uplně bezpečně...

Jisty si muze byt jen asi pan Buh....
Pan Kresta na Barum valel, byla to ale "jeho" soutez. Jela se mu kolem baraku, lepsi podminky (ve smyslu znalosti trate) nemuze mit. Predpokladam, ze Thirry a Campos trenovali na 3 prujezdy. A zvazim/li toto, vsadil bych se, ze by je jinde nepojel.
P.S. Jak to je, jede li p. Kresta pod tlakem o vitezstvi, ukazal letos v poslednich dvou rocnicih Barum....

Pepa ZL
08.09.2003, 09:17
Pánové, přesuňte se na téma věnované Krestovi.

Jsem zvědavý na obsazení Citroenu. V Austrálii se oba veteráni snažili. Tentokrát byl lepší Colin.
Carlos má však lépe rozjeté MS jezdců a movité sponzory.

sefca
08.09.2003, 16:28
Tipoval bych Carlose.

Sofchy
09.09.2003, 11:53
[quote]
Mitsubishi připravuje nový vůz specifikace WRC na základě konceptu představeného v roce 2001 na tokijském autosalonu. Koncept CZ-3 je vybaven stejným pohonem všech kol jako stávající EVO VII.

Myslíš zedy, že to bude stejně špatný vůz jako byly předchozí verze Lanceru WRC? Nebo se v MS připravují změny pravidel, které toto řešení zohledňuje (nyní jaksi vizionářsky napřed)?

Agnusi, jaké jsou jiné novinky o nových automobilkách vstupujících do MS (Suzuki, Fiat, Opel aj, víš něco konkrétnějšího?

jiri
09.09.2003, 11:56
Na autosalonu ve Franfurtu se vystavuje Lancia Fulvia HF, ceka se navrat Lancie do MS rally v roce 2005...

jajin
09.09.2003, 15:41
quote:

Myslím, že by jsi to tak stoprocentně tvrdit neměl:-) Raálná šance určitě existuje!..

Protože Peugeot přechází příští sezonu na 307, předpokládám, že Bozian "podědí" 206 letošní specifikace. Můžeš to potvrdit?

"Tuto věc potvrdit nemůžu, jelikož tyto záležitosti jdou mimo mně, ale vím, že by tým Bozian velmi rád tento vůz měl a podle mne má i reálnou šanci ho získat."

jajin
09.09.2003, 15:43
Moc pěkný rozhövor s Romanem v útercích na autoimpulsu!! :-)

jaryn
09.09.2003, 21:02
aby je s těma 206 nepojížděli:)

jiri
09.09.2003, 21:21
Tak to Loix s tim Peugeotem nema vubec jasny!
Ted by mel p. Janeba sednout do Superbu a nez se Loix vzpamatuje, hned mu podstrcit smlouvu. Jenze se bojim, ze Auriol ma jednostrannou obci na prodlouzeni v ruce....

Sofchy
10.09.2003, 07:49
quote:
Na autosalonu ve Franfurtu se vystavuje Lancia Fulvia HF, ceka se navrat Lancie do MS rally v roce 2005...

Kde najdu fotku?

jiri
10.09.2003, 09:34
quote:

quote:

Kde najdu fotku?

Na WWW.autobild.de je vse o Frankfurtu, Lancia Fulvia jen nejaky nacrtek a popis.

Tomasek
12.09.2003, 11:52
Tak si myslím, že největší brzdou kvality, úrovně a všeho ostatního u WRC je FIA, ty blbosti co plánují nemůžou dopadnout jinak, než že si to sama pod tlakem všech ostatních odvolá a nebo bude nový šampionát, který si koupí Richards a bude to pomalu jako Ecclestone v F1 a bude si sám s týmy konzultovat jak to vlastně bude a v šampionátu FIA pojedou třeba vozy typu Trabant 601 PRC EVO10 apod?

Inspired by Agnus eWRC

Upravil - Tomasek 12 Sep 2003 11:53:45

Danys
12.09.2003, 12:12
To Tomasek:
...Nepodceňoval bych TRABANT!!! V Maďarsku dosahuje při Rallysprintech ještě pořád velmi slušných výsledků!!! :app: :app: :)

Ale jinak máme podobné myšlenkové pochody - viz můj dotaz v tématu "Nová pravidla FIA"

agnus
12.09.2003, 14:58
quote:
Inspired by Agnus eWRC

To "Tomasek": Dost dobrý :D :D :D

Marty_S
15.09.2003, 20:55
Neni zadna prevratna informace a mluvi se o tom zde jiz dlouho, ale prece: U Hyundu se bude v nejblizsich dnech rozhodovat o ucasti ci neucasti ve wrc 2004. Zdroj:Sales and Marketing Director pro ČR

Milan PB
15.09.2003, 22:16
Neuzavíral bych tabulku jezdců u Subaru možná se dočkáme překvapení !!

Lukas99
16.09.2003, 08:33
quote:

Že by Roman? ;)

jajin
16.09.2003, 09:09
quote:

quote:

Že by Roman? ;)

Bude mít obrovskou příležitost se ukázat v posledních třech podnicích mistrovství světa. já mu věřím a hodně mu to přeju. Podle mě nás Roman ještě letos hodně překvapí, ale počítal bych spíše s tím, že na sezonu 2004 zůstane ještě u Bozianu!

Foly
16.09.2003, 10:18
Na soupisce přestupů rally-live je pořád u Subaru jen Burns - Solberg a v jednání Hagström. Tak o co jde?

Liboa
16.09.2003, 10:39
To, že Malina pojede v Británii je z velké části zásluhou Peugeot Sportu, takže asi chtějí vědět, co v něm dřímá na šotolině. Tipoval bych na příští rok tak na 10 závodů za Bozian.

Libor11
16.09.2003, 13:47
David Richards k tomu řekl: "Trvám na tom, aby Colin McRae jezdil mistrovství světa rally i v příštím roce a v současnosti dělám maximum proto, aby se mi to podařilo. Jednoznačně jej chci udržet v rally, protože patří k velkým osobnostem a my jej prostě potřebujeme."
Tak jsem zvedav, jak to zaridi. :-)

agnus
16.09.2003, 13:55
quote:
David Richards k tomu řekl: "Trvám na tom, aby Colin McRae jezdil mistrovství světa rally i v příštím roce a v současnosti dělám maximum proto, aby se mi to podařilo. Jednoznačně jej chci udržet v rally, protože patří k velkým osobnostem a my jej prostě potřebujeme."
Tak jsem zvedav, jak to zaridi. :-)

Třeba koupí Hyundai :D

agnus
16.09.2003, 14:05
quote:
Že by Roman? ;)

Asi ne...

prog
16.09.2003, 15:18
Richards by mu mohl maximálně tak zafinancovat 3tí auto u nějakého top teamu, když ho tak potřebuje. Je to asi poloviční blázen :D , vždyť Colin je už delší dobu na ústupu, mě chybět nebude.

sefca
16.09.2003, 19:36
Nebo ho protlačí do škodovky :0 :0 :0

Čejda
16.09.2003, 19:57
To sefca:No nevim, nevim

sefca
16.09.2003, 20:15
Já si dělal čurynu.Taky o tom dost pochybuju.

Foly
17.09.2003, 00:05
Tak jediná změna v Subaru, která vyplynula napovrch je, že se sportovním ředitelem stal Luis Moya, bývalý Carlosův spolujezdec.

jajin
17.09.2003, 13:03
quote:
Nebo ho protlačí do škodovky :0 :0 :0

Já si myslím, že to tak nepravděpodobné není, ŠM je přece sběrna odpadlíků. Prý se o místo Didiho ucházel Reno Reins! :D

Lukas99
17.09.2003, 17:32
Tak Hyundai je definitivně out z MS v rally a dle oficiálního prohlášení plánuje návrat v roce 2006 :( . Tak máme o dvě auta méně. Ještě že přišel Citroen a vrací se Mitsubishi... Teď když se zredukoval počet továrních jezdců na dva za tým, kolik bude v MS aut??? Vždyť u nás bude těch aut jezdit více!

Ty kreténi z FIA ten sport úplně zničej... Ach jo, ještě že jedu na San Remo, alespoň ještě něco uvidím... Proč se snaží snížit počet asfaltových soutěží? Ta auta v asfaltových specifikacích jsou prostě ultimátní, krásná, boží!!! Pro mě je to daleko atraktivnější! Za rok touhle dobou bude dostupný akorát Deutschland :disapp: , HOVADA!!!

Sofchy
17.09.2003, 18:01
quote:
Tak Hyundai je definitivně out z MS v rally a dle oficiálního prohlášení plánuje návrat v roce 2006 :( . Tak máme o dvě auta méně. Ještě že přišel Citroen a vrací se Mitsubishi... Teď když se zredukoval počet továrních jezdců na dva za tým, kolik bude v MS aut??? Vždyť u nás bude těch aut jezdit více!

Ty kreténi z FIA ten sport úplně zničej... Ach jo, ještě že jedu na San Remo, alespoň ještě něco uvidím... Proč se snaží snížit počet asfaltových soutěží? Ta auta v asfaltových specifikacích jsou prostě ultimátní, krásná, boží!!! Pro mě je to daleko atraktivnější! Za rok touhle dobou bude dostupný akorát Deutschland :disapp: , HOVADA!!!

Naprosto souhlasím. Bez komentáře - raději.

Liboa
17.09.2003, 18:47
Asi tak. Auta na asfaltu jsou na hranu vyladěné děla!! A pro ty z FIA: narval bych je do mišelinky tahat pneumatiky, hajz*y intelektuálský:-))

jiri
17.09.2003, 19:54
Hosi, klidek!
Za to, ze na San Remo pojede max. 18 WRC, vcetne Cserhalmiho nemuze jeste FIA, ale nase oblibena WRC, ktera se stavaji nefinancovatelnyma. To je bohuzel pravda. Soukromnici na ne nemaji uz davno, tovarny jen nektere. FIA se snazi hledat vychodisko, hledaji moznosti uspor, bohuzel na nespravnem miste. V tom jsme si jednotni.
Na San Remo se tesim taky, bojim se ale, ze v sobotu se nebude nac divat. V kazdem pripade za posledni 3 roky katastrofalne mala ucast....

pepa
17.09.2003, 20:22
jeste k tomu hiundayu, chteji se vratit, a to jako nemeckej tym!! centrum ma bejt russelsheim (-->opel)

http://www.rallye-magazin.de/index.php?PHPSESSID=5129b757cb5791150a0f97d2ccd507 5d&newsID=3650&view=news_detail

Libor11
18.09.2003, 09:53
No jak ale budeme fandit. Vzdyt uz bude chybet ten malinky naboj, jestli Skoda pojede Hyundaye. Misaci asi ujedou a o ostatnich nemluve. Uroven spadne, melo se predci jen vic fandit i Hyundayum. Jakmile opadne zajem divaku, tv , tak nebude moc nadeje, ze se do toho kolotoce budou drat dalsi tymy, jako Suzuki, nebo Lancia

jiri
18.09.2003, 11:36
Prave jsem listoval na zahranicnich strankach:
Nemecti fanousci "chteji videt krev": zadaji hlavu Auriola a na jeho misto Schwarze (pochopitelne), nebo dokonce "pekelne rychleho" Krestu ci "mladeho" Kopeckeho... Co vy nato?

Libor11
18.09.2003, 11:55
quote:
Nemecti fanousci "chteji videt krev": zadaji hlavu Auriola a na jeho misto Schwarze (pochopitelne), nebo dokonce "pekelne rychleho" Krestu ci "mladeho" Kopeckeho... Co vy nato?

No Schwarze snad ani ne, ten uz je za zenitem i pro Nemce

ppa
18.09.2003, 12:09
quote:

....že ten Kresta ve dvojici s Tondou G. by se mi více než zamlouval ;)

Tomasek
18.09.2003, 12:41
Peťo,
Myslím že oba víme víc než dobře že to je unreal, nejsme přece v říši Budulínků a dobrých víl, ale představa je to nádherná (RM2003 - Kresta 1. místo, +3,6s Gardemaister, 3. S. Loeb +1:23:14 ...) Asi tak :D :D :D :D :D

Tomasek

fábián
18.09.2003, 16:58
Nechci být pesimista,ale po dnešním prohlášení o Hyundaii nevím, s kým se bude příští sezonu ŠM honit o bodíky, jstli Fabka výrazně nezrychlí ... ?? Focus WRC03,Xsara WRC04, P307 WRC, Subaru WRC - jenom snad Mitsubishi je ve hvězdách, ale myslím, že ten rok "out of order" určitě nespali ...Ach jo :-/

jajin
18.09.2003, 17:32
quote:
Nechci být pesimista,ale po dnešním prohlášení o Hyundaii nevím, s kým se bude příští sezonu ŠM honit o bodíky, jstli Fabka výrazně nezrychlí ... ?? Focus WRC03,Xsara WRC04, P307 WRC, Subaru WRC - jenom snad Mitsubishi je ve hvězdách, ale myslím, že ten rok "out of order" určitě nespali ...Ach jo :-/

Bude se honit s klokanama(Austrálie)a v neposlední řadě si bude honit sama ze sebou(Toni s Didim). Ne vážně, vy už jste zapomněli na nový motor a skrytý POTENCIÁL?! :D

Čejda
18.09.2003, 17:37
Asi s tím potenciálem hrajjou na schovávanou :D :D :D

Milan PB
18.09.2003, 17:53
Ještě pár špatných výsledků VW si to rozmyslí a bude mít i škodovka po WRC.

jiri
18.09.2003, 18:28
5 ventil, ne 5 ventil....
Neni tomu tak dlouho, co tiskem prosla zprava ze Octavia ma mit ze vsech WRC neslilnejsi motor. Nevim,jestli co do vykonu, nebo krouticiho motoru?
Nepredpokladam, ze se toto ve Fabii zmenilo a motor ztratil vykon.
Proto vyrok p. Janeby o potrebe jineho motoru povazuji za pokus o zisk casu a hledani alibi pred verejnosti a predsednictvem. Je totiz znamo, ze jiny motor neni.....

Čejda
18.09.2003, 18:37
Zatim všude kde byla Octavia WRC vyfocena tak u ní byl i technický popis.Docela jsem koukal že v ní maj 600N.m.Kéž by tam ten krouťák byl.Kdyby ho tam měi tak vyhrávaj a nejsou takhle vzadu.U Fabie je problémů více a ne jenom motor.Samozřejmě že by to chtělo novej, ale když nejsou peníze tak s tím neudělá nikdo nic

fábián
18.09.2003, 18:43
quote:

quote:

Bude se honit s klokanama(Austrálie)a v neposlední řadě si bude honit sama ze sebou(Toni s Didim). Ne vážně, vy už jste zapomněli na nový motor a skrytý POTENCIÁL?! :D

...jak tak mluvíte o tom motoru a skrytým potenciálu, tak mi to teď všechno došlo - že oni do toho WRCka lejou naftu :0 :D :D

Liboa
18.09.2003, 19:28
quote:

quote:

....že ten Kresta ve dvojici s Tondou G. by se mi více než zamlouval ;)

To by byla paráááááda... Ale pochybuju:-((

jiri
18.09.2003, 20:47
Aby nebylo hur: VW dnes prohral posledni odvolani u soudu v Bruselu a musi zaplatit pokutu 90 milionu € !!!!!!!!!!!!
Jde o exemplarni trest za to, ze pred lety prodavali levne auta v Italii a aby zamezili reexportu, zakazali prodavat Rakusanum a Nemcum. A protoze vsichni v EU maji mit stejna prava.....
To se akcionarum libit nebude....

jiri
24.09.2003, 09:46
Za kandidaty na misto v juniorskem tymu Peugeot, cili ne na vsechny souteze MS jsou kandidati:Robert,Bengue,Bouffier,Campos a KRESTA!!!

bmwman
24.09.2003, 15:53
Pokud Kresta pojede z letošní 206tkou třeba v Německu tak to bude více než zajímavé. To auto bude kvalitní i za dva roky a kdo ví třeba bude ještě příští rok o něco lepší nebo stejný jako 307. Jenom škoda, že FIA takhle kazí MS. Takhle se Kresta do kvalitní továrny nedostane.

hand
30.09.2003, 20:56
Colin McRae se svým bratrem Alisterem, po tom co nemají žádné angažmá, by rádi založili vlastní privátní tým, více info na:
http://auto.impuls.cz/index4.php?main=1&rubrika=7&clanek=10015

agnus
05.10.2003, 19:14
Blíží se termín, kdyby měl Didier Auriol oznámit zda využije opci a podepíše smlouvu se Škodou na další rok. Údajně se mu ale zatím příliš nechce. Tak uvidíme, zda zůstane Didi nebo Škoda bude muset hledat jiného pilota. Zdá se, že pilotů bez práce bude v příštím roce dost, tak by to neměl být zásadní problém.

sefca
05.10.2003, 19:29
Didi psal na konkurenčním servru,že musí vědět jestli se Fabia je schopna měřit ze špičkou a potom podepíše.Vidím to tak po Korzice a doufám že nepodepíše.

Haryk
05.10.2003, 20:11
Třeba mu po jeho výkonu na Sanremu hoděj lano od jinud a bude vyřešeno...

jiri
05.10.2003, 20:25
Jestli se vse bude vyvijet, jak se vyviji, nebude s MS stejne nac divat: Peugeot chce jet jen 2 auta, Ford nechce vubec, Subaru taky 2, Citroen?, Skoda kdovi co a jestli vubec pri tech vykonech. V kazdem pripade se pocet WRC startujicich napr. na San REmo za posledni 3 roky temer presne puli...

Čejda
05.10.2003, 21:12
To jiri:Pamatuju si ještě jak na San remu startovalo přes 30 WRC a teď???Jde to celý do prdelea činovníci FIA si hrabou do kapsy.

Marty_S
05.10.2003, 22:22
Asi by nebyly na skodu zmeny v tech. predpisech, ktere by auto trochu zlevnily. Pak by se mohli soukrome teamy a jejich jezdci vice priblizit svymi casy tovarnam (?) a meli by mozna motivaci startovat pravidelneji v MS. Nebo cim si vysvetlujete takovy pokles startujicich?

sefca
06.10.2003, 18:25
Přesně tak.Já bych vrátil WRC na úroven roku 1999.Bylo by to levnější,vyrovnanější a atraktivnější.

Čejda
06.10.2003, 19:57
To sefca:Už v roce 1999 tio byl a dosti drahá záležitost, ale nesmíme zapomenout že vývoj se nedá zastavit a za dvě sezóny by byli tam kde jsou teď.

pelikan
06.10.2003, 20:05
Přesně tak, měli by zakázat elektronicky řízené diferenciály, stabilizátory a tlumiče(Subaru na Remu).Převodovku bych povolil maximálně sekvenční, žádný joysticky a poloautomaty. Možná by pak i čeští jezdci snadněji sehnali sponzory na evropské soutěže MS, protože by se zvýšila šance na úspěch v porovnání s továrnami. Takový Colin by si skutečně mohl založit soukromou stáj a reálně pomýšlet na vítězství, teď je to spíš utopie.

Milan PB
06.10.2003, 20:29
to Pelikán : přesně si to vystihnul

jiri
06.10.2003, 20:51
Pred 2 roky bylo na San Remo 38 WRC, loni 30, letos?
Rekne mi nekdo konecne, kde byl Cserhalmi? Jeho auto tam bylo...

Čejda
06.10.2003, 20:53
Teď si představte že by se technika díky novým předpisům které by zakázaly spoustu drahých věcí vrátila zpět do rkou 98 - 99 a jak by proti nim závodili enkaři na novym Subaru 2003 a Mitsu EVO VIII.To rovnou můžou dát nálepku WRC na enko a hned maj náklady dole :-))

agnus
06.10.2003, 21:21
quote:

Řekne mi konečně někdo, proč v San Remu nejel žádný Rakušan WRCem...

Čejda
06.10.2003, 22:00
Taky by mě to zajímalo, možná že šel zase stříhat plot :D :D :D

Liboa
06.10.2003, 23:09
K jednomu z přdchozích příspěvků: mě osobně by se technika, kde by bylo rychlejší jezdit smyk líbila zpět. A skupina N? Prostě ji taky omezit. Ale to pude těžko:-(

jiri
07.10.2003, 08:10
quote:

quote:

Řekne mi konečně někdo, proč v San Remu nejel žádný Rakušan WRCem...

Ve startovni listine jsem si zadneho rakusana s WRC nevsiml...

prog
07.10.2003, 08:32
Pánové nechtějte zastavit vývoj, nikdy to nic dobrého nepřineslo, vždycky se našla nějaká jiná cesta, jak to obejít.
Jediné omezení, které schvaluji je z důvodů bezpečnosti (max výkon ...)

Lukas99
07.10.2003, 08:35
Mě by taky zajímalo kde byl Cserhalmi... A taky Vangner a Honda... Zaplatili tu dardu za startovný, nejedou v Příbrami a pak ani nevyjedu v San Remu...

ppk
07.10.2003, 08:58
Honda jel. Ale jen kousek.

krafi
07.10.2003, 10:04
quote:
Pánové nechtějte zastavit vývoj, nikdy to nic dobrého nepřineslo, vždycky se našla nějaká jiná cesta, jak to obejít.
Jediné omezení, které schvaluji je z důvodů bezpečnosti (max výkon ...)

Souhlas.Našla se jiná cesta,ale zato daleko dražší!!!

pelikan
07.10.2003, 20:48
quote:
K jednomu z přdchozích příspěvků: mě osobně by se technika, kde by bylo rychlejší jezdit smyk líbila zpět. A skupina N? Prostě ji taky omezit. Ale to pude těžko:-(

Autům skupiny N se sice říká sériáky, ale ono to tak úplně není to je jasný. Kdysi ve SM testovali sériového Lancera EVO6 a jeho závodní obdobu. Výkon motoru sériovky byl kupodivu vyšší. Samozřejmě to způsobil restriktor na turbu, který mají závoďáky povinný. Chci říci už teď jsou auta skupiny N omezená oproti sériově výráběným vozům. Já myslím, že větší omezení skupiny N je možné, ale asi by to bylo ještě méně ke koukání.

Čejda
07.10.2003, 21:50
Dobrá podívaná by byla tehdy kfyby se Ášín vrítil do Subaru sk.N . U nás je jen pár jezdců kteří dokážou jet atraktivně.Čím víc omezí kategorii WRC tím blížu bude auto sk.N . Podle mě se nic takovýho nestane.
Teď si představte Korziku kde jedou auta podle nových předpisů které mnohé zakazují a následující pořadí je Štolfa, Burns, Loeb :-)))

Franus
07.10.2003, 22:59
no, neni to tak davno co autoklub nebo FIA uvolnili pravidla prave pro skupinu N a to z toho duvodu ze nastal nastup kategorie WRC a odchod A8 ze sceny ucelem bylo mit za prijatelny peniz schopny zavodni vuz.
Jinak hlavni rozdil mezi N a WRC je hlavne v brzdach a podvozku (difer., prevodovka)

Franus
07.10.2003, 23:02
a cetli jste posledni RALLY? je tam rozhovor s Thirym a ten rika ze zaslech ze se Auriolovi ve Skodovce moc nelibi a kdesi cosi. sice je to uz delsi dobu ale nejak jsem tady nevidel zadne reakce k teto zalezitosti

Sofchy
08.10.2003, 07:09
quote:
a cetli jste posledni RALLY? je tam rozhovor s Thirym a ten rika ze zaslech ze se Auriolovi ve Skodovce moc nelibi a kdesi cosi. sice je to uz delsi dobu ale nejak jsem tady nevidel zadne reakce k teto zalezitosti

Taky mi vstávaly vlasy zlostí na hlavě, když jsem si to tam přečetl. Žádná kritika, jen že by prý rád odešel do důchodu. No nevím, jen doufám že Škodovka připraví na příští rok to správné překvapení (jiná jezdecká sestava, ne ukončení činnosti).

agnus
08.10.2003, 08:03
quote:
Taky mi vstávaly vlasy zlostí na hlavě, když jsem si to tam přečetl. Žádná kritika, jen že by prý rád odešel do důchodu. No nevím, jen doufám že Škodovka připraví na příští rok to správné překvapení (jiná jezdecká sestava, ne ukončení činnosti).

Kdo by v současné době připadal v úvahu do sestavy Škody?

spex
08.10.2003, 08:52
quote:
Mě by taky zajímalo kde byl Cserhalmi... A taky Vangner a Honda... Zaplatili tu dardu za startovný, nejedou v Příbrami a pak ani nevyjedu v San Remu...

Honda-Kašpárek v Sanremu byl a skončil hned na začátku. Ostatně jakožto sponzor či manažer či vedoucí prádelny jede vždy tam, kde jede Kresta. Proto nejel Příbram.

jiri
08.10.2003, 10:14
quote:

quote:

Agnusi, opravdu si myslis, ze problem je v jezdcich?

agnus
08.10.2003, 11:25
quote:
Agnusi, opravdu si myslis, ze problem je v jezdcich?

Pokud by Didier neprodloužil smlouvu, tak mi jeden pilot do party chybí...

Čejda
08.10.2003, 12:07
To agnus:Marko Martin :D :D :D

jiri
08.10.2003, 12:07
To me taky, protoze je mi vetsina pilotu v MS sympaticka, nejsme si jist, ze bych nekomu pral soucasny Motorsport jako zamestnavatele. Dovolil bych si pripomenout zkusenosti p. Thiryho, p. Ericssona nebo p. Kresty. Jediny, ktery se dokazal s motorsportem porovnat byl p. Schwarz, bylo to ale v dobe, kdy diky jazykove bariere mel k vedeni "lepsi drat"....
Znovu ale opakuji ze proti Skode nic nemam.

Čejda
08.10.2003, 12:18
Lecos by mohl napovědět tohle.Bral bych takovýho pilota do týmu

http://auto.impuls.cz/pictures/24588.remo27.JPG

Franus
08.10.2003, 13:13
quote:

quote:

za soucasne situace by asi bylo nejlepsi koupit poradneho tachnika co dokaze postavit rychle auto a k tonimu treba nejakeho rozbijece ale za to dostatecne rychleho. jinak budou porad tam kde jsou

MravenecZ
08.10.2003, 14:23
To Častulík: Já bych Bugalkeho nebral. Je to čistě asfaltvý jezdec, který občas dokáže zajet na Xsaře WRC. Ten by pro vývoj fábie nebyl to pravé.

krafi
08.10.2003, 14:35
quote:

quote:

quote:

za soucasne situace by asi bylo nejlepsi koupit poradneho tachnika co dokaze postavit rychle auto a k tonimu treba nejakeho rozbijece ale za to dostatecne rychleho. jinak budou porad tam kde jsou

To s tebou naprosto souhlasím.Jen,aby vhodný odborník byl k mání,ono jich mnoho nebude.

krafi
08.10.2003, 14:35
quote:

quote:

quote:

To s tebou naprosto souhlasím.Jen,aby vhodný odborník byl k mání,ono jich mnoho nebude.

krafi
08.10.2003, 14:36
quote:

quote:

quote:

ppk
08.10.2003, 17:11
Aby vás to nemátlo, tak na tý fotce se snaží Bugalski a ten druhej našlapat Auriola pod pedály. Pak má podávat nějaký výsledky. Vždyť to je jasná šikana. A FIA mlčí...

Sofchy
08.10.2003, 17:28
quote:
Aby vás to nemátlo, tak na tý fotce se snaží Bugalski a ten druhej našlapat Auriola pod pedály. Pak má podávat nějaký výsledky. Vždyť to je jasná šikana. A FIA mlčí...

Tak to je hodně dobrý ...

bmwman
08.10.2003, 18:04
Nejrychlejší rozbíječ na světě je Vlček:-) To by ve světě koukali co tu máme za blázny. A s Tondou by vytvořil celkem zajímavou dvojku.

Čejda
08.10.2003, 21:50
Chtěl bych vidět CVlčka na San remu, myslim že by se Italové posrali kdyby ho viděl.
"Tifosi" by zešíleli.

spex
09.10.2003, 08:06
quote:

Jestli mu spíš neukazuje, že to vpravo je plyn a má se na to šlapat častěji.

Marty_S
09.10.2003, 09:31
Bugalski je prave z tech kteri ke skode nepujdou protoze uz v tom sedel :-))

Renda
09.10.2003, 13:33
Mitsubishi: Kristian Sohlberg pojede většinu závodů v příští sezóne, není známo kdo jej bude střídat ve zbývajících.

bmwman
09.10.2003, 13:40
Opět se potvrzuje krásná česká vlastnost, že když je nejhůř tak se češi nejlíp baví:-)

Waca
09.10.2003, 15:55
quote:
Opět se potvrzuje krásná česká vlastnost, že když je nejhůř tak se češi nejlíp baví:-)

No prima, teď na autosport.cz uveřřejnili prohlášení škody motorsport, že příští rok noepustí Mistrovství světa, ale chtějí se spíš zaměřit na testování... a zůčastní se jen vybraných podniků.. a že prý se není čeho bát, že by odstoupili, protože z vedení nikdo neřekl, že to mají zabalit. To je prima co? Ještě nedávno "honem do rally, testováním už nic nezískáme" a teď zas hop z rally na testování. Je to vůbec možný. Není dneska 1. dubna.. Vypadá to, že minimálně přituhuje.

agnus
09.10.2003, 16:01
Napadla mě jedna věc: Co kdyby se tovární týmy domluvily a prostě nikdo nestartoval na vybraných dvou soutěžích MS? Náklady by se nezvýšily :D ... Co by se potom stalo???

Marty_S
09.10.2003, 17:18
quote:

quote:

No prima, teď na autosport.cz uveřřejnili prohlášení škody motorsport, že příští rok noepustí Mistrovství světa, ale chtějí se spíš zaměřit na testování... a zůčastní se jen vybraných podniků.. a že prý se není čeho bát, že by odstoupili, protože z vedení nikdo neřekl, že to mají zabalit. To je prima co? Ještě nedávno "honem do rally, testováním už nic nezískáme" a teď zas hop z rally na testování. Je to vůbec možný. Není dneska 1. dubna.. Vypadá to, že minimálně přituhuje.

Situaci v ŠM neznam, ale pri neuspechu i na tech vybranych soutezich asi nebude daleko k uplnemu konci...

jiri
09.10.2003, 18:47
quote:
Napadla mě jedna věc: Co kdyby se tovární týmy domluvily a prostě nikdo nestartoval na vybraných dvou soutěžích MS? Náklady by se nezvýšily :D ... Co by se potom stalo???

Nejsem si jistej, napada me ale neco o250 000$ pokuty......

jiri
09.10.2003, 18:47
quote:

Nejsem si jistej, napada me ale neco o250 000$ pokuty......

Čejda
09.10.2003, 18:51
To jiri:Takže Hyundai už platil pokutu???
A kdyby to tak bylo a nikdo jí nezaplatil tak by se stalo co?To by FIA zakázala starty všem továrním týmům?
Kdo by vyhrál?Errani :-))

-Vicky-
09.10.2003, 20:21
quote:

no, neni to tak davno co autoklub nebo FIA uvolnili pravidla prave pro skupinu N a to z toho duvodu ze nastal nastup kategorie WRC a odchod A8 ze sceny ucelem bylo mit za prijatelny peniz schopny zavodni vuz.
Jinak hlavni rozdil mezi N a WRC je hlavne v brzdach a podvozku (difer., prevodovka)

A tim se stalo, ze spicka skupiny N se stala jeste nakladnejsi nez driv... Krasny priklad toho, jak to funguje...

jiri
09.10.2003, 20:43
paklize Skoda opravdu omezi starty v pristim v roce muze to znamenat 2 veci:
1,Snad poznalo vedeni tymu, ze to tak dal nejde.Snad dojede k velkym a zasadnim personalnim zmenam a ze Skody opravdu prijde auto, schopne uspechu v MS.
2,Druhou moznosti (a te se bojim), je "ustup vpred". Lide z Motorsportu profitujici ze soucasne situace se boji o sva dobre placena mista, chteji predejit dozorci radu a vycouvaji drive, nez budou odvolani, v nadeji ze zustanou na svych mistech i v budoucnu.
Neberte prosim moji poznamku jako skarohlidstvi, berte ji jako pripominku fanouska, ktery mrzne po nocich po prikopech, kousek pred padesatkou kraji tvrdy chleba a otvira zmrzle konzervy s Majkou ("Zlate dedictvi") a musi pozorovat, jak nekolik neschopnych ruinuje jeho milovany sport....

Waca
10.10.2003, 09:15
quote:
paklize Skoda opravdu omezi starty v pristim v roce muze to znamenat 2 veci:
1,Snad poznalo vedeni tymu, ze to tak dal nejde.Snad dojede k velkym a zasadnim personalnim zmenam a ze Skody opravdu prijde auto, schopne uspechu v MS.
2,Druhou moznosti (a te se bojim), je "ustup vpred". Lide z Motorsportu profitujici ze soucasne situace se boji o sva dobre placena mista, chteji predejit dozorci radu a vycouvaji drive, nez budou odvolani, v nadeji ze zustanou na svych mistech i v budoucnu.
Neberte prosim moji poznamku jako skarohlidstvi, berte ji jako pripominku fanouska, ktery mrzne po nocich po prikopech, kousek pred padesatkou kraji tvrdy chleba a otvira zmrzle konzervy s Majkou ("Zlate dedictvi") a musi pozorovat, jak nekolik neschopnych ruinuje jeho milovany sport....

Nechci být pesimista, ale třetí možnost třeba může být, že nás na něco připravují.. Nedoslechl se někdo něco, co to má zanmenat?? Tuhle zprávu zas někde jinde tak nějak divně napůl dementovali. Vypadá to, že to pod pokličkou vře.

lenka
10.10.2003, 10:03
A ty se divíš, že to pod pokličkou vře?
Být takový ( dlouhodobě ) výsledky v jiným sportu, tak už padly první hlavy.
Doporučuju přečíst si příspěvky p. Vrátila na Autosportu, myslím dost blízko drsné realitě.

mm

ppa
10.10.2003, 10:04
No v každém případě by mě zajímalo, co vlastně bude příští rok v MS jezdit. Hyundai v pr...i, Škoda na dobré cestě tamtéž, ve Fordu to také není OK. Ach jo :disapp:

Waca
10.10.2003, 11:13
quote:
A ty se divíš, že to pod pokličkou vře?
Být takový ( dlouhodobě ) výsledky v jiným sportu, tak už padly první hlavy.
Doporučuju přečíst si příspěvky p. Vrátila na Autosportu, myslím dost blízko drsné realitě.

mm
Možná by to ani nemusel být jiný spor. Představ si, že by takhle jezdil Ford po poslední inovaci. Ta by byl jinej mazec.

gard
10.10.2003, 12:19
Muj nazor: F1 stagnuje; Mr. Ecclestone, nechce prijit o sve milovane penizky, ktere do F1 vlozil a ktere se mu zatim s uspechem mnohonasobne vraceli a tak ruku v ruce s panem Mosleyem vymysleli na nejvetsiho "konkurenta" F1, kterym rally bezpochyby jsou (kazdy vidi davy lidi, ktere rally sleduji - "porovname napr. s nasimi fotbalovymi stadiony!")tuhle neskutecnou "habaduru", kterou tady jiz 14 dni sledujeme. Nebylo by od veci, kdyby se vsechny tymy dohodli a pohrozily odchodem z MS. Myslim si, ze by si to tito dva panove rychle rozmysleli.

Procha
10.10.2003, 12:42
Nechápu jak někdo může srovnávat fotbal a rally. Je pravda že na rally jsou desetitisíce fanoušků ale jak by to vypadalo, kdyby se jela rally na 8 místech 2 x týdně a to nejzajímavější v televizi v přímém přenosu. Přestože mě fotbal nezajímá a fandím rally, trvrdím že fotbal je u nás populárnější.

lenka
10.10.2003, 12:58
To trochu zavání paranoiou...
F1 nestagnuje, jen slabší týmy ( Jordan, Minardi )mají problém dát dohromady potřebnej budget. Kolik je týmůF1 a kolik WRC. Kolik stojí aut na startu F1 a kolik jich bylo ( myšleno WRC ) v San Remu? Podívej se kolik je reklam okolo okruhů ( a tím i v TV ), kolik jde do týmu peněz z reklam. A kolik v Rally? Hlavní díl rozpočtu hradí WRC továrny ze svýho. Ve F1 dostávají týmy podíl z televizních a přenosových práv ( a že jich je sakra dost ) ve WRC nic, pokud nemusí za to ještě platit ( něco takovýho bylo ve vzduchu ). Na Rally chodí spousty lidí, ale kapsy zúčastněných moc nenaplní. Dobrej lístek na F1 v Monaku pod 30.000,- není... F1 jsou v přímým přenosu, rally někdy po půlnoci. Prostě podle mne hlavní problém rally je pro sponzory relativně nízkej reklamní efekt ( to že se okolo tebe prožene auto na kterým nerozeznáš c má za reklamy - vyjma Peugeot - nokomu nic nepřidá ) , a neschopnost do tohoto sportu přitáhnout více reklamních partnerů. A pak taky celkem nesmyslný změny pokud možno na poslední chvíli. Aby pupkáči z FIA nemuseli jezdit za chvíli sami.

quote:
Muj nazor: F1 stagnuje; Mr. Ecclestone, nechce prijit o sve milovane penizky, ktere do F1 vlozil a ktere se mu zatim s uspechem mnohonasobne vraceli a tak ruku v ruce s panem Mosleyem vymysleli na nejvetsiho "konkurenta" F1, kterym rally bezpochyby jsou (kazdy vidi davy lidi, ktere rally sleduji - "porovname napr. s nasimi fotbalovymi stadiony!")tuhle neskutecnou "habaduru", kterou tady jiz 14 dni sledujeme. Nebylo by od veci, kdyby se vsechny tymy dohodli a pohrozily odchodem z MS. Myslim si, ze by si to tito dva panove rychle rozmysleli.

mm

juhajuha
10.10.2003, 13:02
Takhle nějak FIA zabila skupinu C, která se stávala populárnější než F1. A pak že se do stejnýho potoka nedá vlézt dvakrát.

gard
10.10.2003, 14:41
To Procha: Nikde jsem ve svem prispevku netvrdil, ze jsou rally popularnejsi nez fotbal. Ale kdyz se podivam kolik se dava napr. ve sportovnich zpravach prostoru fotbalu (kde se dozvime kolik hrala Horni Lhota s Dolni Lhotou)prijde mi to jako silnej nepomer vuci jinym sportum, napr. rally, prave s ohledem na pocet divaku a fanousku.
To lenka: Muj nazor je, ze rally maji z reklamniho hlediska automobilek mnohem blize k divakovi-potencialnimu zakaznikovi, nez F1, napr.uz z důvodu koupe noveho vozu, ktery je v rally preci jen podobnejsi seriovym vozum nez F1. Nemyslis? Nebo hodlas zakoupit F1?

lenka
10.10.2003, 15:22
To lenka: Muj nazor je, ze rally maji z reklamniho hlediska automobilek mnohem blize k divakovi-potencialnimu zakaznikovi, nez F1, napr.uz z důvodu koupe noveho vozu, ktery je v rally preci jen podobnejsi seriovym vozum nez F1. Nemyslis? Nebo hodlas zakoupit F1?

V tom jsem s tebou zajedno. I když jaký procento z diváků rally ( potažmo zdejších dopisovatelů ) si letos koupilo nový auto... Ale tím to končí, proto 90% si to továrny financují WRC samy, zatímco v F1 je to jinak. Kolik lidí vidí Rally na trati, kolik lidí vidí v F1 ( čistý reklamy na autech + reklamní plochy okolo ) z tribun a v televizi dohromady + nezbytná lakýrka V.I.P. okolo , atd atd. Pak se v F1 zákonitě točí daleko víc peněz z reklam jak v rally.
Bohužel.
[/quote]

mm

ppa
10.10.2003, 16:32
quote:
Prostě podle mne hlavní problém rally je pro sponzory relativně nízkej reklamní efekt ( to že se okolo tebe prožene auto na kterým nerozeznáš c má za reklamy - vyjma Peugeot - nokomu nic nepřidá ) , a neschopnost do tohoto sportu přitáhnout více reklamních partnerů.

Na toto téma jsem měl možnost se bavit s kolegy, kteří mají ve firmě pod palcem sponzoring. Řeč tedy byla o tom, proč se Eurotel sponzorsky neangažuje v rallysportu (konkrétně se moje dotazy týkaly podpory Škody Motorsport). Odpověď se prakticky shodovala s výše uvedeným Tvým příspěvkem. Takže tak.

Upravil - ppa 10 Oct 2003 16:33:01

deck
10.10.2003, 17:27
Měli by to tlačit víc do televizí. Potom by i ty reklamy na autech byly účinější, což by vedlo k dalšímu přílivu peněz. Ideální by bylo dělat přímé přenosy z vybraných RZ, i když je mě jasné, že náklady na něco takového by byly vysoké, a kdo ví jestli by to bylo rentabilní...

Folpi
10.10.2003, 21:43
Čau co řikáte tomu,že Škodovka tak intenzivně testuje a vzala si na pomoc Romana.
Podle mě jedině dobře.

vaca.p
10.10.2003, 21:53
k té F1.... to že jsou problémy s návštěvností je fakt, a píše se o tom i v ruznych časopisech, te´d jsem někde čet že návštěvnost klesá kdežto u rally stoupá. Proto se dělají v F1 změny v pravidlech (část jich bylo zavedeno v tomto roce, jako například nový systém tréninků, připravuje se omezení počtu motorů atd...) to všechno pro to aby se F1 zaktraktivnila. Také spekulace o tom že Mosly s Eclstonem chtějí přitlačit na rally a srazit jejich sledovanost ve prospěch F1 se objevují v poslední době dost často.

O té sledovanosti . oakuální informace hovoří o tom že v tomto roce sledovalo MS v rally přes 1.miliardu lidí což je nejvíce v historii a sledovanost má stoupající tendenci. Porovnáme-li TV slsedovanost MS rally x F1 vítězí F1.

Je však otázkou jaký divák se na tyto pořady dívá. F1 je zčásti poobědová nedělní zábava kterou sleduje(ale i nesleduje), široká nezasvěcená masa lidí. ( tento divák však bývá nejlepší kupující, jelikož se nechá nabonzovat tupými reklamami). Na rally si musí člověk najít čas kdy tento pořad prostě vyjde ( prostě poobědová F1 hodina je genialní).

Opačně to je v návštěvnosti u trati. Na MS rally se nezřídka schází 2 miliony diváků (Británie, San Remo, Španělsko...) ale na F1 se dnes sejde třeba jenom 100000 diváků.

jajin
11.10.2003, 11:02
quote:
Čau co řikáte tomu,že Škodovka tak intenzivně testuje a vzala si na pomoc Romana.
Podle mě jedině dobře.

Že by se Roman nakonec přece jenom příští sezonu svezl s továrnou? :D

Milan PB
11.10.2003, 12:54
Půl sezóny s Peugeotem a půl se Škodovkou ?? :D :D

Liboa
11.10.2003, 14:19
Mám vidění... RMC 04, Škoda Fabia WRC - Gardemeister a Kresta:-))

Čejda
11.10.2003, 14:38
¨Já bych raději ěl takovéto vidění:

Kresta-Tománek -Peugeot WRC spec.2003 - Bozian Racing.

Milan PB
11.10.2003, 20:16
Škoda - Gardemeister , Kresta , Schwarz.

Co vy na to ??

agnus
11.10.2003, 20:28
quote:
Co vy na to ??

A co Gardemeister, Schwarz :0

pelikan
11.10.2003, 21:10
quote:
2,Druhou moznosti (a te se bojim), je "ustup vpred". Lide z Motorsportu profitujici ze soucasne situace se boji o sva dobre placena mista, chteji predejit dozorci radu a vycouvaji drive, nez budou odvolani, v nadeji ze zustanou na svych mistech i v budoucnu....

To jiri:
Tohle mě nepřijde jako smysluplná vize, protože pokud by lidé z motorsportu chtěli vycouvat z MS tak nepředejdou vyhazovu. Motorsport by v takovém případě podle mého ve škodovce skončil a to na hodně dlouho. Nedokážu si představit jak lidi co piplají WRC budou stavět dvě pohárové Fábie za rok a nebo vyvíjet Fábii TDi pro skupinu A8 (nic proti TDi).

Milan PB
12.10.2003, 10:26
quote:

quote:
Co vy na to ??

Jó ty jsi byl na testech ;) ?? Já nic nevim jen můj tip vychází ze situace jak se vyvíjí.

xandrew
12.10.2003, 11:56
Take me to napadlo pote co Armin nekde rikal, ze by byla jeste moznost zavodit v tov. tymu. Kazdopadne by se mel uz Didi rozhodnout aby jsme tu nespekulovali uplne zbytecne.

quote:

quote:
Co vy na to ??

agnus
12.10.2003, 12:01
quote:
Jó ty jsi byl na testech ;) ?? Já nic nevim jen můj tip vychází ze situace jak se vyvíjí.

O tom jsme tam vůbec nehovořili. Jenom jsem tlumočil myšlenku "Premiéra" z eWRC.CZ :D

gard
12.10.2003, 16:03
Nevite uz nekdo, jak to vypada pristi rok s Auriolem?

Čejda
12.10.2003, 16:09
Já nevim ,ale já bych radě´ji viděl v týmu zpět Schwarze než Auriola.Prostě jsem tom u Frantíkovi nepřišel na chuť.A taky si myslim že Schwarz je mnohem lepší testovač než Auriol a zkušeností s vyvíjením úplně nových vozů má dost.Takže mě napadá složení týmu:Gardemeister - Schwarz (Kopecký???Kresta???)

Liboa
12.10.2003, 16:22
Škodovka podle mě nasadí dvě auta, tak s Tondou v týmu bych nejradši viděl Malinu!

Milan PB
12.10.2003, 21:21
Janeba v některém z rozhovorů říkal že Škoda nasadí na začátku sezóny dva vozy a někde od půlky sezóny by mohli jezdit tři. Třeba testovací pilot Roman kterej si umí velmi dobře nastavit auto by mohl startovat od Deutschlandu a vyhrát s Fábií RZ :P a potom i zbytek sezóny a samozřejmě MČR.

sefca
12.10.2003, 21:30
Mě by se líbilo duo Gardemeister-Tuohino nebo Solbergův brácha.

vaca.p
12.10.2003, 22:37
Mě by se ve Škodovce moooooooc líbil Freddy Loix. Považuju ho za velmi zkušeného a rychlého jezdce.

Pilot je to skvělý což dokazoval s Hyundayem a svými výkony dokázal nadchnout i Peugeot který si ho vybral jako třetího jezdce do týmu (vedle Gronholma a Rovanpery). Škoda že zrušili třetí auto.

Čejda
13.10.2003, 08:24
Co ty víš jak to dopadne!třeba Azriol vypadne a přije do škody Loix,ale jeho dvornímu sponzorovy by se to asi nelíbilo.
Já mam loixe rád, působí na člověka příjemně a je rychlej na všech površích a za jakýchkoli okolností, ale jenom mam strachkdyby přišel do Škody aby nebyl jak Thiry

ppk
13.10.2003, 08:49
JO - Škoda je jako zakletá princezna. Ať si do ní sedne sebelepší jezdec tak nakonec z něj udělá úplnýho budižkničemu.

Raf
13.10.2003, 11:41
quote:
Opačně to je v návštěvnosti u trati. Na MS rally se nezřídka schází 2 miliony diváků (Británie, San Remo, Španělsko...) ale na F1 se dnes sejde třeba jenom 100000 diváků.

Nepřestřelil jste o nulu? Kde byly 2 miliony diváků na rally (který zdroj to uvádí)? Na Deutschland bylo 300 tisíc ...

Raf
13.10.2003, 11:42
quote:

Dvakrát vstoupíš do stejné řeky? Schwarz po přechodu do Hyundaie neměl příliš dobré mínění o Škodě ...

jiri
13.10.2003, 11:57
quote:

quote:

Nepřestřelil jste o nulu? Kde byly 2 miliony diváků na rally (který zdroj to uvádí)? Na Deutschland bylo 300 tisíc ...

On ten pocet divaku na rally je kapitola sama pro sebe. Vzdy po rally se objevi oficialni cisla, ktera vyvolavaji dojem, ze jisti lide si opravdu pletou desetinnou carku. To byl vzdy pripad i Barum.
A k te San Remo- neverim, ze by tam bylo i 50000 divaku....

Kotasek
13.10.2003, 19:40
Tak to je typická ženská...:-)))

quote:
JO - Škoda je jako zakletá princezna. Ať si do ní sedne sebelepší jezdec tak nakonec z něj udělá úplnýho budižkničemu.

vaca.p
13.10.2003, 22:24
quote:

quote:

quote:

On ten pocet divaku na rally je kapitola sama pro sebe. Vzdy po rally se objevi oficialni cisla, ktera vyvolavaji dojem, ze jisti lide si opravdu pletou desetinnou carku. To byl vzdy pripad i Barum.
A k te San Remo- neverim, ze by tam bylo i 50000 divaku....

Tak ty 2 miliony jsem někde četl na nějakém serveru, ale třeba Dušan Velímský uvádí v knize Rally 2002 toto.

"Rally Catalunya naznačila, ře by se automobilové soutěže mohly brzy stát objetí své vlastní popularity. Pořadatelé odhadovali návštěvu na 1,2 milionu lidí. .....atd..... atd....... To znamená koncentraci přes 6200 lidí na kilometr......"

Kniha Rally 2002, str.66

jiri
21.10.2003, 08:48
Auriol snad opravdu odchazi od Skody, ma pry jet v pristi sezone dalkove rally-raid.
Jednim z nastupcu je A. Schwarz. Udajne jedinym problemem je jeho nesnasenlivost s P. Janebou- dle zahranicniho tisku "pozustatkem z dob realneho socializmu"....
Jestli by byl A. Schwarz obohacenim pro tym, prenecham usudku ctenaru. Faktem je, ze jeho 4. misto na Monte a 3. na Safari 2001 zustane pro Skodu dlouho nejvetsim uspechem

Procha
21.10.2003, 09:06
Jenom ne prosím žádného Schwarze, Eriksona, Auriola. jediným správným řešením je Kresta. Je k mání velice levně, je rychlý , je to Čech a hlavně má motivaci.

Liboa
21.10.2003, 10:09
Přesně tak. Škodovka si Romana vychovala, nalila do něj peníze. Pak se šel za vlastní vyjezdit a myslím, že na to rozhodně má! Schwarz by byl ohromný risk, letošní rozbíječka no. 1! A když odcházel k Hyundai, tak se o ŠM vyjadřoval až velice netypicky (pravdivě), takže ani nemůžeme vědět, jaké tam budou vztahy!

hand
21.10.2003, 10:24
Určitě by to bylo ideální...Sestava Toni a Roman a v některých podnicích s tovární podporou Honza Kopecký...To by nás asi velmi mnoho sedělo u komplu u stránky ewrc.cz a sledovalo on-line výsledky :-))

lenka
21.10.2003, 10:43
quote:
To by nás asi velmi mnoho sedělo u komplu u stránky ewrc.cz a sledovalo on-line výsledky :-))

To je tak jediný, na co by to bylo dobrý...

mm

jiri
21.10.2003, 10:47
quote:
Určitě by to bylo ideální...Sestava Toni a Roman a v některých podnicích s tovární podporou Honza Kopecký...To by nás asi velmi mnoho sedělo u komplu u stránky ewrc.cz a sledovalo on-line výsledky :-))

Presto, ze tato kombinace mi nahani husi kuzi, neni uplne nemozna. V kazdem pripade by tito mladici delali p. Janebovi minimum problemu. Sice by nejeli, ale "neremcali".
Ja si taky nemyslim, ze Schwarz je idealni, v kazdem pripade to byl clovek, ktery si v Motorsportu nenechal nic libit a pred kterym meli "soudruzi" proto respekt... A toto chybi..

prog
21.10.2003, 10:55
quote:

Roman udělal velký pokrok a byl by v této fázi přínosem.
Dejte ale Kopeckému aspoň 2r. čas, ať se vyjezdí u nás doma a v blízkém okolí. Na MS ještě nemá.

cvandis
21.10.2003, 11:03
Me by se zamlouval Loix. Sice u Mitsu mu to moc neslo (nebo spis Makinen jezdil nad pomery), ale s Hyundayem jezdil bajecne i pres minimum testovani. Z toho usuzuju, ze ma cit pro auto a necha si ho nastavit presne jak potrebuje aniz by k tomu musel najezdit tisice km. Kazdopadne rozdil mezi nim a Schwarzem byl mnohdy obrovsky. KOlikrat to vypadalo, ze Loix zavodi a Schwarz jede hyenu. A kdyby prinesl i nejaky peniz, na vyvoj...

jiri
21.10.2003, 11:07
Nezapomenme, ze podle planu Motorsportu se Skoda chysta pristi rok vyhrad prvni souteze a rok pozdeji MS. Pak se nam okruh jezdcu mirne zuzuje...

Sofchy
21.10.2003, 12:27
[quote]
Nezapomenme, ze podle planu Motorsportu se Skoda chysta pristi rok vyhrad prvni souteze a rok pozdeji MS. Pak se nam okruh jezdcu mirne zuzuje...

Občas mě tou svojí pravdivou upřímností s.... (v dobrým). Je to fakt, příští rok by Fabia měla být IN, nikoli OUT. Alespoň dle předpovědí Motorsportu.

Procha
23.10.2003, 19:31
Teď jsem dočetl článek kde byl citován p. Janeba ŠM. Říká še by Krestu bral nejradši ze všek volných jezců. Taky se vyjádřil, že Roman umí na rozdíl od Toniho a Didiho nastavit auto. Didimu se u Škody prý moc nelíbí, takže šanci že Romana uvidíme příští rok ve Fabii je podle mě velice vysoká.