PDA

Zobrazit v plné verzi : Itinarář

Lada.s
13.10.2003, 19:16
Potreboval bych vysvetlit co znamenaji nektere vyrazy v itinerari.
Konkretne v itinerari Burns-Reid:
Co znamena:
-"flat left" ....co znamena fo flat?
-"medium left PLUS tightens" ....co to je to plus?
-"fast left MINUS fifty" ....co znamena to minus?

Docela by me to zajimalo.
Jeste bych chtel vedet jestli neznate odkazy na nejake stranky
ktere se tykaji techniky rally a WRC (vybaveni aut, fotky interieru, itinerare...atd)

Dik

Lada.s ..:The SWRT fan:..

Franus
13.10.2003, 19:18
quote:
Co znamena:

Docela by me to zajimalo.
Jeste bych chtel vedet jestli neznate odkazy na nejake stranky
ktere se tykaji techniky rally a WRC (vybaveni aut, fotky interieru, itinerare...atd)

Dik

spravne se tomu rika rozpis

Lada.s
13.10.2003, 19:24
No dyt jo...az ted mi to doslo. A itinerar je to samy, ne?

Čejda
13.10.2003, 20:25
plus=že můžeš zatáčku vzít vnitřkem
minus=že je vevnitř nějaký kámen nebo nebezpeč a je lepší jet ve středu zatáčky a neřezat jí.

Alepoň takhle to jede můj otec.Ale moc se mi nezdá že by Reid říkal v rozpisu plus - minus, zatim ani jednou jsem to nepostřehl v žádné reportáži.

Lada.s
13.10.2003, 21:29
Tak nejak jsem si to myslel. Reid to opravdu rika a docela casto, nekdy si toho vsimni. Docela casto to rika i Michael Park.

ppk
14.10.2003, 07:09
Mně se zdálo, že pro řezání používaj normálně Cut a Don't cut. Ale nejsem si jistej, jestli zrovna tihle dva.

Haryk
14.10.2003, 08:59
Mínus a plus značí zřejmě zatáčku, která utajuje, nebo se naopak na výjezdu otevírá. Fakt je, že u nás se líp hodí říct vypustit, nebo utáhne :-)) Pro Čecha je to srozumitelné, ale rozpis si vymýšlí každý sám a trojková zatáčka může být u každého jiná.

Čejda
14.10.2003, 17:50
quote:Mně se zdálo, že pro řezání používaj normálně Cut a Don't cut. Ale nejsem si jistej, jestli zrovna tihle dva.

Přesně tohle používál Colin ještě když jezdil s Gristem, jede to taky Solberg s Millsem, jezdil to Kankunen a jezdí to taky Hirvonen.Možná že to jede i Richard, ale to si nejsem jistej, já moc na jeho on-boardy nekoukam, on když jede tak to zevnitř vypadá jako když jedee na nákup, jede naprosto v klidu a je to takový nezáživný, v tomhle byl nejlepší Delecour, ten u toho dělal všemožný ksichtíky. :D

jirkadc
14.10.2003, 18:47
Zato Burns má v obličeji výraz, jako kdyby mu vymřela půlka rodiny :D

OB
14.10.2003, 18:50
[quote]
Co znamena:

Nejsem si jist, ale domnívám se, že PLUS a MINUS znamenají v tomto systému rozpisu další rozlišení obtížnosti zatáček k základnímu hrubému označení "fast", "medium", "slow" atd. Neznamená to "řezat"/"neřezat" ani "otvírá"/"zavírá" ("zavírá" myslím znamená citované slovo "tightens"), ale pouze cosi jako "rychlejší"/"pomalejší". Pokud je tedy např. pět základních hrubých stupňů (fast atd.), získá se pomocí "plus"/"minus" celkem 10 stupňů, podobně jako u nás rozšířených číselných rozpisů (zatáčky označené 1 až 10).

Poznámka na závěr:
Itinerář a rozpis není to samé;
itinerář je schematický (zpravidla šipkový) popis tratě, který dodávají pořadatelé posádkám, rozpis si posádky píší samy podle svého vlastního systému.

ppk
14.10.2003, 19:38
quote:

quote:Mně se zdálo, že pro řezání používaj normálně Cut a Don't cut. Ale nejsem si jistej, jestli zrovna tihle dva.

Přesně tohle používál Colin ještě když jezdil s Gristem, jede to taky Solberg s Millsem, jezdil to Kankunen a jezdí to taky Hirvonen.Možná že to jede i Richard, ale to si nejsem jistej, já moc na jeho on-boardy nekoukam, on když jede tak to zevnitř vypadá jako když jedee na nákup, jede naprosto v klidu a je to takový nezáživný, v tomhle byl nejlepší Delecour, ten u toho dělal všemožný ksichtíky. :D

To je fakt. Záběry delecoura z kabiny jsem si pouštěl na Silvestra a smál jsem se jak Malej Jarda. Tak krásně vyset v pásech jako on a stříhat grimasu za grimasou - to už dneska nikdo nesvede. Pardon za odbočování od itinerářově-rozpisového tématu.

Čejda
14.10.2003, 20:06
quote:Zato Burns má v obličeji výraz, jako kdyby mu vymřela půlka rodiny

Solberg jezdí s otevřenou pusou, že skoro slintá a Panizzi, pokaždý když je na něj záběr tak má smrt v očích. :-))

Kotasek
14.10.2003, 21:29
...no...já bych ji měl asi taky...:-))...jednou jsem byl na IDETu v Brně a jel jsem na místě řidiče v simulátoru T-72....byla v tý boudě kamera a bavil se celý sál...:-DDD

quote:

quote:Zato Burns má v obličeji výraz, jako kdyby mu vymřela půlka rodiny

Solberg jezdí s otevřenou pusou, že skoro slintá a Panizzi, pokaždý když je na něj záběr tak má smrt v očích. :-))

Lada.s
15.10.2003, 16:10
No zajimave jezdi i Tonik Gardemester, ten si ten jezyk jednou ukousne :-)
Ja jsem si schvalne nekolikrat poustel zaber z auta Burnse, a zda se mi ze kdyz rika plus tak muze behem ty zatacky zrychlovat a kdyz minus tak za zatackou bude pribrzdovat...ale to je asi blbost, ze?
Nejlepsi bude se ho proste zeptat, uz mu pisu mail (Reidovi..) tak uvidime.

pepa
17.10.2003, 16:31
no jo, ale nezapomente bugalskiho!
ten jezdi taky jako nejakej psychopat.
ale na delecoura se asi jentak nedostane...

jirkadc
17.10.2003, 19:49
Jo Delacour je kouzelnej, a jak roztomile mlátí přilbou o tunel převodovky.....

Čejda
17.10.2003, 19:54
A jak umí trhat řadící páky :-))

jirkadc
17.10.2003, 20:53
To jo, ten umí jednoho pobavit :D

Franus
19.10.2003, 19:56
Duval tan je taky hustej

bmwman
20.10.2003, 14:05
Plus a mínus se někdy u nás používá pro prujezd zatáčkou bez plynu nebo s plynem. Ale takhle se to psalo spíš v minulosti když se rozpis psal na kvalty. Mimochodem na kvalty si to prý dodnes píše František Markvart.

Franus
20.10.2003, 16:01
quote:
Plus a mínus se někdy u nás používá pro prujezd zatáčkou bez plynu nebo s plynem. Ale takhle se to psalo spíš v minulosti když se rozpis psal na kvalty. Mimochodem na kvalty si to prý dodnes píše František Markvart.

udajne i Loix a McRae

Čejda
20.10.2003, 17:44
Mcrae to jezdil od začátku svý kariéry a částečně to jezdí i Solberg.U Loixe to nejsem schopen rozpoznat, jeho jazyk neumim.