PDA

Zobrazit v plné verzi : zákaz WRC v ME?

lukash
16.10.2003, 07:11
Je to zákaz či není ? Anglicky to není problém, ale němčina....

Die FIA hofft, mit einem verkleinerten Kalender und neuen technischen Regeln, die Rallye-EM vor allem für Nachwuchsfahrer interessant zu machen.

RCC: Eine neue Fahrzeugklasse für die EM
Trotz großer Kritik seitens der Veranstalter, wird die FIA das angekündigte Verbot von WRCs in der Europameisterschaft durchsetzen. Um aber zu vermeiden, dass zukünftig nur noch Gruppe-N-Fahrzeuge der Marken Subaru und Mitsubishi bei diesen Rallyes zu finden sind, plant die Motorsportbehörde eine neue Fahrzeugklasse.

Diese neuen 'Regional Rally Car' sollen an das Reglement der größeren WRCs angelehnt sein. Neben einem Standard-Getriebe sollen weitere Einheitsteile Kosten sparen, so das ein kompletter Bausatz lediglich ein Viertel eines vergleichbaren WRC-Systems kosten würde. Ebenfalls soll die Reduzierung auf nur noch sieben oder acht Rallyes weitere Kosten einsparen.

Rallyes, welche nicht den Höchstkoeffizienten 20 tragen, werden zukünftig nicht mehr zur Europameisterschaft gehören und wären somit vom WRC-Verbot nicht betroffen. Mit dieser Entscheidung will die FIA den Markt für gebrauchte WRCs nicht zerstören.

jiri
16.10.2003, 10:51
Do ME v dudoucnu budou zapocitavany vysledky jen z rally, ktere maji nyni Koef. 20. Za rally s mensim koeficientem se body davat nebudou, v techto ale vozy specifiakce WRC jezdit budou smet. FIA chce tak udrzet trh s ojetymi vozy WRC. Zbyva jen se ptat, kdo si koupi WRC a bude s nim jezdit volne podniky, jen pro " cest a slavu"....Cili podle meho WRC v ME nepojede. Jestli to ale bude jiz 2004 ,uvidime...

Danys
16.10.2003, 15:09
Takže se zdá, že FIA "úspěšně" podporuje i ME. Podle autosport.cz prý totiž včera definitivně zakázala pro příští rok vozy WRC ve ME!!!
Chce se mi něco říct... Ale raději BEZE SLOV....

sefca
16.10.2003, 17:43
to DANYS-Já už z toho zvracel.

bdX
16.10.2003, 18:25
Návrh pro Barum rally: uspořádat příští ročník Barum rally jako volný mezinárodní podnik bez pablbů z FIA, ušetřené peníze dát na ceny pro vítěze a spol., aby se vyplatilo přijet a bojovat o slušné umístění, a bude tady správný hukot, pač prachy hýbou světem a ne pitomé nápady blbých úředníků. Rád zaplatím za pernamentku na skvěle obsazený podnik třeba 1000 (kupuji vždy 3-4), pak jen za 50000 pernamentek po 1000 bude 50 melounů, a to by bylo, aby to nebyla skvělá rally.

Liboa
16.10.2003, 19:27
Jak by řekl básník: Existence FIA je trapná, bože, jako uprdnutí do soulože.
Se mi zdá, že pan Mehta asi v životě neviděl nějakou ME 20, my, fanoušci bez MS ty WRCa jinde prostě nemůžeme vidět!! Myslím ale, že tovární týmy taky mohly přitlačit na pilu. A znamená to, že na Barumce budou WRCka s čísly 200 a vyššími??

agnus
16.10.2003, 19:29
quote:
Se mi zdá, že pan Mehta asi v životě neviděl nějakou ME 20, my, fanoušci bez MS ty WRCa jinde prostě nemůžeme vidět!! Myslím ale, že tovární týmy taky mohly přitlačit na pilu. A znamená to, že na Barumce budou WRCka s čísly 200 a vyššími??

A nebude se jezdit na RZ na průjezdy prvních 20-ti aut, ale posledních 20-ti 8D

Haryk
16.10.2003, 20:21
A malý enka budou mít plný dům, protože my budeme čekat na ty co pojedou za nima! Už vidím, jak řveme nadšením nad Pinkasem, Kundrátem, Dvořákem a dalšíma, abychom rozhejbali hlasivky před Krestou, Thirym a Camposem. Tomu se říká zvyšování popularity. A těch sponzorů co se vrhnou na vysoký čísla ve startovce, jen nevím kdo se bude dívat na čísla 1-30? Co pak bude s prioritama? To budou jezdit vzadu, nebo to bude jinak? Mozek mi to nebere, nebere, nebere, nebere....

bdX
16.10.2003, 20:24
quote:

Pánové, to není nic nového, po roce 86 tak končily B-éčka - nejlepší nakonec...

Upravil - bdx 16 Oct 2003 20:25:23

Milan PB
16.10.2003, 20:33
quote:

quote:

Jen aby jeli, protože se stává, že to někdo vytne a někdy i dost RZ na jedné soutěži bývá zrušených. Tak to se máme na co těšit. :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

bdX
16.10.2003, 20:35
quote:
Jen aby jeli, protože se stává, že to někdo vytne a někdy i dost RZ na jedné soutěži bývá zrušených. Tak to se máme na co těšit. :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

To je vlastně pravda, tehdá se ještě jezdilo normálně a RZ se nerušily. Takže "prd" :angry:

Upravil - bdx 16 Oct 2003 20:36:07

Marten
16.10.2003, 22:45
Tak to vydím ,že Bohemka bude nejlépe obsazenou soutěží v MČR 04.

makli
17.10.2003, 14:32
Neni to tak davno,co se hodne mluvilo o medializaci a zvyseni popularity rally.Zajimalo by me jak se to slucuje s timhle "nesmyslem"...Vzdyt ty davy lidi podel trati cekaji prave na wrca!!! A ze ta medialni podpora funguje,to nam vsem ukazal Tomas Enge. Hodnekrat jsem se letos setkal na rally s divaky,kteri se "prisli podivat na Engeho". Krasne to bylo videt letos v Brne,kde na prvni Adamovske stala skupinka tak 13-15ti letych kluku,kteri porad cekali na Tomase,ikdyz se uz davno vedelo ze nepojede...

Pepa ZL
17.10.2003, 18:20
quote:
Tak to vydím ,že Bohemka bude nejlépe obsazenou soutěží v MČR 04.

Tím si nejsem jistý. Mám pocit, že ten zákaz se vztahuje na všechny soutěže zapsané do kalendáře FIA (ME), tzn. Šumava, Valaška, Bohemka i Barumka.

vaca.p
17.10.2003, 22:41
pokud zákaz WRC povede k tomu že v ME uvidím Travagliu, Jean Joshepa, Colse, či Purase (všichni letos S1600) atd., tak mě zákaz nevadí.....

pepa
18.10.2003, 15:31
quote:
[Tím si nejsem jistý. Mám pocit, že ten zákaz se vztahuje na všechny soutěže zapsané do kalendáře FIA (ME), tzn. Šumava, Valaška, Bohemka i Barumka.

k ME patri ted jenom zavody s dvacitkou...
to znamena ze to plati v cr jenom na barumce...

-Vicky-
18.10.2003, 17:11
quote:

quote:
[Tím si nejsem jistý. Mám pocit, že ten zákaz se vztahuje na všechny soutěže zapsané do kalendáře FIA (ME), tzn. Šumava, Valaška, Bohemka i Barumka.

k ME patri ted jenom zavody s dvacitkou...
to znamena ze to plati v cr jenom na barumce...

Ale vztahuje se na regionalni sampionaty a zony, do kterych budou automaticky zarazeny souteze s koef. nizsim nez 20...

pepa
18.10.2003, 17:38
hmm, tak to jsem asi spatne pochopil... ...skoda...

bdX
18.10.2003, 18:27
quote:
pokud zákaz WRC povede k tomu že v ME uvidím Travagliu, Jean Joshepa, Colse, či Purase (všichni letos S1600) atd., tak mě zákaz nevadí.....

Taky bych je rád viděl, ale všechny je neuvidíš, protože ME není nijak zvlášť důležitý titul. Letošek byl vyjímka, že se sešlo více zájemců a to již od startu. Když budou zase alespoň 2 zájemci, bude dobře.

vaca.p
18.10.2003, 19:15
Tím že se zredukoval počet v ME jen na devět soutěží chce zřejmě FIA vytvořit s ME prestižní kontinentální šampionát. ( zřejmě )

A tím že odboural drahé WRC na kterých jeli jen dva jezdci by se mohli v ME ukázat i jiní a třeba ve větším množství.

Asi takto. Pokud by přijelo na Barumku třeba takových pět Higginsů na Subaru Impreza Sti4 sk.N, kteří budou bojovat o Evropský titul tak zákaz bude správný krok vpřed.

Jen jsi nejsem jistý jestli ten zájem bude.

bdX
18.10.2003, 19:53
Prestiž ME se zjistí jednoduše: jaké výhody má mistr Evropy proti nemistrům Evropy?
- zajištěné auto na další sezónu?
- lepší podmínky při startu na MS?
- zajištěné peníze na další sezónu?
Pokud se nemýlím, nic z toho nemá, proč by to tedy dělali, že. Takže je to tak, že když někdo vyhraje doma a kolem co se dá a hlavní sponzor má zájem, zkusí zajet i ME. Ovšem kolik je takových v Evropě? Travaglia se vrhnul na ME taky až potom, co náhodou byl v čele, když vyhrál MIt. Takže ne počet soutěží nebo jaké auta, ale to co za vítězství bude, rozhodne o prestiži ME.

jaryn
18.10.2003, 21:19
prioritu FIA A:)

Michal
18.10.2003, 21:56
Může se stát, že Barum Rally nebude součástí MMČR!!!

Zákaz WRC platí (alespoň v ČR) pouze na ME20.

makli
19.10.2003, 12:14
A co jako bude s tema autama,co jsou v rukach soukromych tymu?To si je postavi v dilne na podstavec a budou se tam na ne chodit divat...???
Jestli si dobre pamatuju,tak kdyz se o zakazu wrcek zacalo mluvit,ozvali se Fordi s tim,ze jim hodne velkou cast rozpoctu delaji prijmy od soukromniku,jak za prodana auta,tak za dily a repase.A jestli se nepletu tak zrovna Ford nedavno zverejnil ze namaji zajistene penize na pristi sezonu...

makli
19.10.2003, 15:00
Móóc by mě taky zajímalo,co si o tom myslí ředitelé nejvíce "postižených" soutěží,tedy Barumky a Bohemky? Dalo by se někde sehnat jejich vyjádření? Pokud tenhle nesmysl bude opravdu znamenat neúčast vozů wrc,navrhuju seskládat startovní listinu tak,aby nejdříve startovaly nudné N4(pár světlých vyjímek odpustí,jsou ukázkou toho,že i s Lancerem se dá jezdit atraktivně,více takových...)a alespoň ráno nebudeme muset tak brzo vstávat,bude stačit přijít okolo start. čísla 40...

bdX
19.10.2003, 19:20
quote:
prioritu FIA A:)

Jo kdysi byla priorita A něco, dneska je to téměř nic.

Franus
19.10.2003, 19:58
2010 maji prej jezdit tzv. Flinstones car

bdX
19.10.2003, 20:37
Pěkný článek k tématu od ProRacingu je na Motormixu.

Marten
19.10.2003, 22:49
Zajímala by mne reakce pana Regnera na situaci kolem kategorie WRC.Přimlouval bych se za článek s panem Regnerem na EWRC.Jinak a myslím,že i více z nás by daly za vstupenku i víc peněz pokuď uvídíme přední evropské jezdce na kvalitních strojích na Barumce.Mohl by Agnus udělat anketu kolik by fanošci dali peněz na kvalitní účast na Barumce.

Krestič
20.10.2003, 14:31
Hodně dlouho jsem na eWRC nic nepsal, spíš sem četl. Ale to, co ti :o) :o) :o) (použil bych i tvrdší výraz..) vymysleli, stojí fakt za to, nejradši bych je viděl takto - B) B) B) . Velice pěknou úvahu napsal pan Šilhánek, nedá se než souhlasit. FIA jen drbe do toho, co funguje, a když to nefunguje (viz ME), tak to ještě víc dodrbou. Ať si každý přece jezdí s čím chce, když na to má! Někdy ten dnešní Svět vůbec nechápu, myslím že celou radu FIA by mohli nahradit kluci z eWRC a vše by fungovalo sqele.....prezident AGNUS ;) , zástupce MICHAL a SABOTAGE...

Danys
20.10.2003, 14:53
quote:
... myslím že celou radu FIA by mohli nahradit kluci z eWRC a vše by fungovalo sqele.....prezident AGNUS ;) , zástupce MICHAL a SABOTAGE...

Krestiči,
s tím AGNUSEM bychom si moc nepomohli... ;)
První co by udělal by bylo prohození koeficientů Bohemky a Barumky... :D :D ;)

I když v duchu posledních změn by to stejně bylo nepodstatné. :(

Agnusi, samozřejmě nic ve zlém... ;)

Dan

hand
20.10.2003, 17:52
Tedka nám to ohledně WRC na Bohemce a Šumavě objasnili (neobjasnili) v tomto článku:
http://sport.idnes.cz/motorsport.asp?r=motorsport&c=A031020_152952_motorsport_vp

Krestič
20.10.2003, 19:27
to Danys: Tak jinak, prezident Danys... :D :D :D

nowi
21.10.2003, 00:07
K čemu je nám teď vlastně dobré, že má barumka koeficient 20? Stálo to velkou dřinu, aby se dostala mezi evropskou špičku, mezi vrcholné soutěže ME 20 a teď...je všechno v trapu. Možná měla barumka spadnout na koef. 10 a byla by na tom líp! Všechny nové změny se příčí zdravému rozumu, myslím, že domov důchodců z FIA to ví taky, ale je to všechno velký kolotoč peněz!!!!A o tom to je - o penězích! A na tomto světě stále platí - Kdo má zlato - vládne! Je s podivem, že ač všechny světové rally týmy jen stěží překusují přijetí nových pravidel, nikdo se proti nim nepostavil a vypadá to, že ani nepostaví.

www.CzechRallyeWeb.net

kein
21.10.2003, 09:25
...jedna z možných variant

--------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------

Žádný model WRC ve startovním poli, na trati zhruba čtyřicet vozů. Katastrofický scénář? Kdepak. Tak může v příštím roce vypadat Barum rallye Zlín.

Zlín - Dvě různá startovací místa pro dva různé závody a přitom jedna společná trať. I v takové podobě se může za rok uskutečnit automobilová soutěž Barum rallye Zlín.
Říkáte si, že se pořadatelé nejpopulárnější české soutěže zbláznili? Ale ne. To je jen první reakce na změny, které v mistrovství Evropy zavádí Mezinárodní automobilová federace FIA.
O co jde? V kontinentálním šampionátu v příštím roce nesmí startovat vozy nejsilnější třídy A8, do níž spadají také modely velebené kategorie WRC. V Česku jsou sice povoleny, ale v rallye, která je součástí mistrovství Evropy, rovněž nesmí závodit. To znamená, že Barum rallye by přišla o plejádu rychlých automobilů se skvělými jezdci.
"Je to nepříjemná záležitost. Nevěřil jsem tomu, že to tak dopadne. Teď se tomu budeme muset postavit," poznamenal ředitel Barum rallye Miloslav Regner a jako možné řešení uvedl právě dva různé závody se společnou tratí. "Ale už jsme se dostali příliš vysoko, abychom si z toho nedělali těžkou hlavu," upozornil, že finta nemusí vyjít. Evropský šampionát čeká po nepřehledných letech reforma. FIA zrušila soutěže s nižšími koeficienty, součástí mistrovství Evropy bude jen devět podniků. Jedná se o stejné rallye, které měly letos koeficient 20. Vypadl pouze závod na Kanárských ostrovech.
Všech devět organizátorů se o víkendu sejde ve francouzském Antibes, aby převratné novinky probrali a zjistili, jakým směrem se bude seriál ubírat.
"Jenom za to, že jsme podnikem mistrovství Evropy, zaplatíme 350 tisíc korun. A přitom úrovní bychom měli být pod mistrovstvím republiky," kroutí hlavou Regner. "Nechápu, co tím FIA zamýšlí. Zatím mi to nikdo nebyl schopen vysvětlit."
Nad Barum rallye se vznáší ještě jeden problém. Startovné na všech devíti podnicích mistrovství Evropy by mělo být stejné. Prvotní návrh se zastavil na sumě 1500 euro, což je v přepočtu téměř 50 tisíc korun. Letos účastníci platili maximálně 24 tisíc.
"Tuto otázku zatím nechávám k diskusi. Organizací jsme na špici evropského žebříčku, ale nemůžeme mít výrazně nižší vklad," podotkl Regner. "V Česku je spousta bohatých týmů, na druhou stranu spousta jezdců dává do rallye všechny své peníze," tuší problémy.

Liboa
21.10.2003, 09:38
quote:
Tedka nám to ohledně WRC na Bohemce a Šumavě objasnili (neobjasnili) v tomto článku:
http://sport.idnes.cz/motorsport.asp?r=motorsport&c=A031020_152952_motorsport_vp

No mě je blbě! Takovou parádní podívanou tak zmršit! Proč se hergot neozvou hlasitěji tovární týmy?? Vždyť je to pořádná reklama i pro ně!

Procha
21.10.2003, 09:59
Je to jasné. V národních šampionátech a na ME jsou málo rozšířeny S1600.

hand
21.10.2003, 10:04
quote:
Je to jasné. V národních šampionátech a na ME jsou málo rozšířeny S1600.

No myslím že jich tak málo nejezdí.Vem si např. Itálie, Španělsko, VB, severské země...Jasně ve střední Evropě je to jiné,pro středoevropského soutěžáka je to dost drahé, raději sáhne po dobrém Lanceru...

Čejda
21.10.2003, 11:59
Dost drahé!!!Koukuini kolik u nás jezsí WRC!
U nás se bohužel S1600 niksdy nechytnou, jednak je to kvůli tomu že naše mistrovství má tak kvalitní střední pole že mlátit se někde kolem 25. místa za to nestojí a taky kvůli našim tratím, které S1600 absolutně nevyhovují.

kein
21.10.2003, 12:39
Koutného peggy stál cca 3500melcku,z mého pohledu diváka se na kity nedá dívat,sedí jak přibité ,např.wagner na letošní barumce,byl vysoko,ale nevzpomínám si na jediný poživatelný průjezd.

Plhus
21.10.2003, 12:44
Všichni jsme si tady přáli ne Barumce koef.20. a teď by bylo asi nejlepší,kdyby se barumka jela jen(JEN??)jako MČR.
Ale já, a věřím že nejsem sám, na soutěže nezanevřu,nenechám rally umřít.To bych mohl umřít i já.I kdybych se měl dívat na 50 N1,tak klidně pojedu přes celou rebubliku a budu jim fandit.a bude mě to bavit,protože já pro rally žiju a nějací paprdové plesniví mi to nebudou kazit.A basta.
Toto stanovisko můžu napsat za celý náš zlínský ŠKODA rally club, a že nás teda je...
GO RALLY GO!!

pelikan
21.10.2003, 21:22
Jako důvod nechuti reformovat ME mnoho z nás považovalo finanční hledisko. 50 soutěží tohoto šampionátu přinášelo do pokladny FIA nemalé peníze i přesto, že tento seriál je absolutně nefunkční a bez jakékoliv váhy. Mě osobně by zajímalo jestli i v současné době musí soutěže s nižším koeficientem platit poplatky do kasy FIA? Pokud ano jaký to má důvod když už vlastně nejsou součástí toho seriálu. Já bych doporučoval soutěžím s nižším koeficientem, aby prostě na svůj statut ME rezignovali a za ušetřený peníz by se v národním mistráku toho kterého státu mohla ojevit i nějaká ta hvězda s dobrým autem. K čemu je Bohemce zvýšení koeficientu když už jsou vlastně zrušené?

-Vicky-
22.10.2003, 01:43
quote:
Tím že se zredukoval počet v ME jen na devět soutěží chce zřejmě FIA vytvořit s ME prestižní kontinentální šampionát. ( zřejmě )

A tím že odboural drahé WRC na kterých jeli jen dva jezdci by se mohli v ME ukázat i jiní a třeba ve větším množství.

Asi takto. Pokud by přijelo na Barumku třeba takových pět Higginsů na Subaru Impreza Sti4 sk.N, kteří budou bojovat o Evropský titul tak zákaz bude správný krok vpřed.

Jen jsi nejsem jistý jestli ten zájem bude.

No, ono jsou dva zasadni problemy. Kdo pojede barumku, kdyz WRC tam nemuzou a ostatni zaplati 50.000 startovne?

Jak na tom budou s financemi poradatele ME20? Budou chtit sponzori zaplatit takovou podivanou???

Plhus
22.10.2003, 21:03
Článek v časopise Rally č.8 - OMV Rally: Ambiciozní soutěř se letos vzdala těžce vybojovaného přívlastku součást ME, aby mohly bez problémů startovat i diesly a auta skupiny H........
Proč neudělá pan Regner něco podobného??Já na jednu stranu chápu,že dělali všichni maximum,aby tu dvacítku získali a udrželi,konkurence byla letos parádní,mají super úroveň, ale k čemu to teď bude??Jestli přijedou 3 enka,boujující o nokoho nezajímající titul ME??
Ať jdou ti plesniví dědci na FIA někam.

Franus
22.10.2003, 21:09
quote:
Článek v časopise Rally č.8 - OMV Rally: Ambiciozní soutěř se letos vzdala těžce vybojovaného přívlastku součást ME, aby mohly bez problémů startovat i diesly a auta skupiny H........
Proč neudělá pan Regner něco podobného??Já na jednu stranu chápu,že dělali všichni maximum,aby tu dvacítku získali a udrželi,konkurence byla letos parádní,mají super úroveň, ale k čemu to teď bude??Jestli přijedou 3 enka,boujující o nokoho nezajímající titul ME??
Ať jdou ti plesniví dědci na FIA někam.

precti si o barumce na idnes je tam takovy naznak

Pawel
22.10.2003, 21:40
No FIA nici rally. Proc automobilky a jini zaintersovani neudelaji svuj vlastni sampionat bez FIA? Prostredky by se urcite nasly. FIA je jakousi akciovou spolecnosti kde kazdy ma svuj podil ze ktereho ma penize.
Je to hnusny spletenec ze ktereho je me na bliti.
Auta typu Focus, 206, Fabia jsou trzne velmi uspesne - automobilky nasypaly velke penize do vyvoje WRCu mel by to byt i jejich zajem - proc neni?
Navic v ME nebo u soukromniku mely odbytiste starsich vozu.

huDy
23.10.2003, 14:02
Podle me je to vsechno krok zpatky, zakazat WRCcka v Evrope je blbost.FIA se sice na jednu stranu snazi tovarnim tymu pomoct, ale tovarni tymy ziskavaji i cast penez z prodeje tehle specialu.Tak nevim, jestli jim pomohli, nebo ne? Stejne driv nebo pozdeji se pravidla zase zmeni. Nevite o nejaky petici, ktera by vyzadovala aby auta WRC jezdili Evropu. Dost spatne se me predstavuje, ze bych na treba na Barumce videl WRCcka jako posledni auta ze startovniho pole, nebo dokonce vubec.

Milan PB
23.10.2003, 18:09
Tak se mi zdá že rozhodnutí FIA přišlo moc brzy.Domnívám se že pokud by ještě rok počkali tak se uroveň ME zvedne protože by se zůčastnilo i více posádek s vozy WRC a oni by je nezakázaly.Když to tak člověk shrne tak celý ME jely pouze 3 vozy WRC(Campos,Vasin a Thiri) jinak občas někdo z pořádající země někde více WRC a někde méně.

Nevíte někdo jestli je možné udělat si jen tak svoje "nějaké" mezinárodní mistrovství konající se v několika státech třeba po dohodě několika podniků s tím aby se v něm ůčastnili vozy kategorie A8 a WRC.Kde se takovýto shluk podniků musí registrovat?(Pokud musí)A pokud u FIA tak proč právě tam?To na to maj na světě monopol a kdo to určil?

pelikan
23.10.2003, 22:48
Určitě by to šlo. Prostě to musí být zastřešeno nějakou organizací, což je teď FIA. V americe se rally jezdí taky i když podle trochu jiných pravidel. Trochu se bojím, aby top piloti nenásledovly příkladu Laukanena a spol., kteří toto mistrovství jezdí. Já bych se na FIA vysr.l a nikdo nemůže nic říct. Mosley bude bez práce, to by byla teprv sranda. Já vím je to trochu zjednodušený pohled.

Pawel
24.10.2003, 00:14
Panove z FIA v cele s panem Mosleym jsou jen banda nenazrancu ktera za penize udela vse. Nekomu se asi nelibi ze WRC zacalo konkurovat F1. F1 je zajimava ale tam jezdi "abstraktni" specialy ktere v provoze nepotkate. ZA to rally jezdi 206, Focusy ktere znaji lidi z bezneho provozu a to je dokaze zaujmout. Rally je dle me v posledni automobilovy sport cislo 1 ale v F1 jsou mnohem vetsi penize a to jde. JDE JEN O PRACHY A TO PREDEVSIM PANUM (NENAZRANYM) Z FIA. Maji monopol!!! POkud nekdo bude odvazny a dokaze FIA konkurovat tak tato organizace v cele s korytari pujde ke dnu.

Vse maji v rokou staje WRC zalezi jak se dohodnou, pokud pristoupi na pravidla FIA je to spatne ale jsem optimista a verim ze zdravy rozum zvitezi a ze idiotske napady blbcu z FIA budou smeteny ze stolu.

Zajimalo by me jak reaguji fandove v jinych zemich....

FIA je neskutecny kolos jez bere penize kde muze aby meli panove na "zradlo", praporky, luxusni hotely atd.

Panum z FIA patri snad jen jediny vzkaz aby se prejmenovali na F1A a sli do pr....a nekazili ostanim naladu!

pelikan
24.10.2003, 10:54
To Agnus:
Možná by bylo zajímavé udělat rozhovory s ředitelem Bohemky a Šumavy. Mě by totiž zajímalo jestli pořád musí přispívat do pokladničky FIA, protože podle mě pokud de fakto nepatřím do seriálu ME proč bych to dělal. Jsou ještě vůbec koeficiety? Má z jejich pohledu vůbec cenu setrvávat v klubu podniků ME? Barumka má asi jiné, vyšší cíle proto mě zajímá spíš situace těchto "méně" významných.

Milan PB
25.10.2003, 02:17
Na Třebíči jsem zaslechl že Barumka a Bohemka bez WRC !!! Prej to rozhodla rally komise ale nevim co natom je pravdy?Čas ukáže??

Foly
28.10.2003, 09:39
Pokusil jsem se navrhnout novou kategorizaci tříd pro ME, která by zachránila WRC v mistrovství Evropy a předkládám ji k diskusi. Zároveň je na mých stránkách www.foltyn.cz v reportážích ke ztažení. Co na to říkáte:

Pozitivní krok FIA k zatraktivnění titulu mistra Evropy redukováním na 9 soutěží s koeficientem 20 je třeba podpořit ještě zjednodušenými a pro různě majetné jezdce a stáje dostupnými třídami. Vycházím z toho, že i MS je vyhlášeno pro tři třídy (WRC, N4 a S1600) a osvědčuje se i v jiných disciplínách (např. motocykly 125, 250 a SR 500).
Nový model, který by nenásilnou formou vstřebal většinu stávajících tříd a do budoucna dokázal specifikovat technické předpisy tak, aby se WRC zjednodušily, N zatraktivnily a S1600 zlevnily, navrhuji následně tituly udělovat ve třech třídách:

1. Super Rally: zde by mohly startovat a bodovat současné vozy WRC, A8 a A7 (vědomě bych zde nechal zaniknout postupně A7, protože se stejně nové vozy této třídy nevyvíjí).

2. Production Rally: zde by se plně uplatnila současná N4, startovat by v ní mohly i N3 a N2. Pro vozy s poháněnou 1 nápravou do objemu 2000 ccm by se vedla i samostatná klasifikace, ale neuděloval by se mistr Evropy (skupina by se uplatnila v národních a nižších šampionátech – všechny automobilky mají tyto vozy ve výrobním programu a bylo by škoda je násilně vyřadit).

3. Junior Rally: určená pro současné S 1600 a skupiny A6 a A5. Postupně by se možná mohla tato třída modifikovat až k objemu 2000 s menšími a levnějšími úpravami než vyžadují nákladně laděné S1600.

Domnívám se, že by toto jednoduché a i pro laickou veřejnost časem srozumitelné členění umožnilo zachovat rally bez násilných likvidačních kroků a pomocí dalších pohárových kategorií v národních mistrovstvích a pohárech ji ponechat dostupnou pro všechny zájemce o tento sport.

agnus
28.10.2003, 10:41
Foly, ty jsi mě předběhl :D . Chtěl jsem říci, že pokud chce FIA podpořit S1600, tak mohli vyhlásit ME ve třídě A6 a případně N4. WRC a A8 nemuseli zakazovat a týmům by bylo jasné, že nemohou bodovat do ME, ale třeba jen do národního mistrovství!

Foly
28.10.2003, 11:28
quote:
Foly, ty jsi mě předběhl :D . Chtěl jsem říci, že pokud chce FIA podpořit S1600, tak mohli vyhlásit ME ve třídě A6 a případně N4. WRC a A8 nemuseli zakazovat a týmům by bylo jasné, že nemohou bodovat do ME, ale třeba jen do národního mistrovství!

Agnusi, pokud máš v adresáři kontakty na kompetentní lidi kolem rally (p. Regner, jezdci, kteří mají vliv na FAS atd.) mohl bys jím zaslat odkaz přímo ke mě na stránku, kde je celý návrh uveřejněn? http://www.foltyn.cz/category.htm Nechtěl bych, aby to bylo jen plácnutí do vody. Něco bychom pro záchranu rally v dobré podobě mohli udělat. Možná by to chtělo i překlad do angličtiny. Díky.

JanO
28.10.2003, 11:39
quote:

quote:

Agnusi, pokud máš v adresáři kontakty na kompetentní lidi kolem rally (p. Regner, jezdci, kteří mají vliv na FAS atd.) mohl bys jím zaslat odkaz přímo ke mě na stránku, kde je celý návrh uveřejněn? http://www.foltyn.cz/category.htm Nechtěl bych, aby to bylo jen plácnutí do vody. Něco bychom pro záchranu rally v dobré podobě mohli udělat. Možná by to chtělo i překlad do angličtiny. Díky.

A proč ne přímo fas@autoklub.cz
případně fas.novak@autoklub.cz ?
Generální sekretář, který současně zasedá ve FIA, by si to přece přečíst mohl, ne?

Foly
28.10.2003, 11:43
quote:

quote:

quote:

A proč ne přímo fas@autoklub.cz
případně fas.novak@autoklub.cz ?
Generální sekretář, který současně zasedá ve FIA, by si to přece přečíst mohl, ne?
Proti tomu nic nemám, jen ty adresy na rozdíl od tebe neznám :-)

Foly
28.10.2003, 11:59
Tak na FAS a p. Novákovi jsem to poslal sám s průvodním textem :
Vážení pánové,
dovolil jsem si zpracovat jakýsi návrh pro nové zařazení rally vozů do tříd. Původně jsem jej směroval jako motivaci pro ME, aby se dala prozatím zachránit možnost startů WRC vozů, ale nakonec z toho vyšla akceptovatelná podoba pro členění všech šampionátů.
Podle mě nese tento návrh několik výhod:
1) umožňuje na přechodnou dobu nechat dojezdit všechny stávající vozy a v dohodnutých termínech pak propracovat propozice do budoucna
2) návrh předkládám jako osoba, která není spojena s žádnou lobby skupinou, tudíž vlastně nikdo ze zainteresovaných nemůže podlehnout pocitu, že ustoupil v jednání protistraně
3) uklidnil by rozbouřenou hladinu mezi jezdci, továrnami a tými a rozšířil by jistě počet bojujících o tituly ME

Haryk
28.10.2003, 12:01
A vy si fakt myslíte, že ti pánové ovládají internet a mailovou poštu? Já bych si tipl, že jejich jemná motorika zvládne tak akorát vidličku se šunkou na rautu, ale o klávesnici a myši bych silně pochyboval. I když klávesnici na bankomatech by zvládat uměli, takže snad jo, nerad bych jim křivdil.

Hašan
28.10.2003, 14:41
Myslim si,ze zakaz startu vozu specifikace WRC je uplna pitomost.Myslim, ze se tim daleko snizi atraktivita,zajimavost a i rychlost zavodu.No,ale je to jen muj nazor a treba je spatnej :-(((((

Hašan

Aspi
28.10.2003, 18:22
quote:
Vážení pánové,
dovolil jsem si zpracovat jakýsi návrh pro nové zařazení rally vozů do tříd. Původně jsem jej směroval jako motivaci pro ME, aby se dala prozatím zachránit možnost startů WRC vozů, ale nakonec z toho vyšla akceptovatelná podoba pro členění všech šampionátů.
1) umožňuje na přechodnou dobu nechat dojezdit všechny stávající vozy a v dohodnutých termínech pak propracovat propozice do budoucna
2) návrh předkládám jako osoba, která není spojena s žádnou lobby skupinou, tudíž vlastně nikdo ze zainteresovaných nemůže podlehnout pocitu, že ustoupil v jednání protistraně
3) uklidnil by rozbouřenou hladinu mezi jezdci, továrnami a tými a rozšířil by jistě počet bojujících o tituly ME

Teoreticky dobrý, asi i výborný, ale POZDĚ, POZDĚ !!! Teď už nelze nic změnit a naším FASem už vůbec ne - nemá v Paříži sebemenší vliv !!! Myslím, že vymýšlení těch možností je v tuto dobu skutečně plýtváním energií (mozkové i elektrické) !

pelikan
28.10.2003, 21:46
To Aspi:
Je sice jasné, že příští rok se pojede podle pravidel, která teď schválili. Návrh co napsal Foly, nebo jiné, by se přece mohli prodiskutovat a možná odsouhlasit pro sezónu 2005. Nebuď takový pesimista svět přece nekončí rokem 2004. Já s Folyho návrhem souhlasím. Myslím, že si naopak zaslouží uznání za práci, kterou si s tím dal.

hand
28.10.2003, 23:16
Kluci vymysleli jste to dobře, jen mám takový špatný pocit, že se to stejně smete ze stolu.A proto musíme my Fanoušci přijít s jiným návrhem a pořád jim to tam posílat...už na něčem taky pracuju.

jiri
29.10.2003, 06:33
Klobouk dolu pred Folym.
Bojim se ale, ze odpovedni cinnovnici na tento navrh moc nedaji. Kdyby prijali neco, co vymysli jini, zpochybnili by sve funkce. Je to tak na kazdem kroku, nejen ve sportu...

Zdenek Bartoš
01.11.2003, 05:14
Dění ve FIA mě víc utvrdilo v přesvědčení, že s populací čím dál víc manipuluje a ovládá ji malá hrstka egoistů nikdy nenažraných mocí. V politice, ekonomice, náboženství. Už se ani nemáme ptát. Nějak příjímat co ti vyšší učiní a nám předloží. Politici lžou , do kostela chodí zloději a ekonomika? Kde je ta spokojená společnost,spolehlivost, fukčnost, pokrok,rozvoj? ANO.Jsem otrokem moderního světa, a o to víc žasnu nad těmi lidmí, kolik všeho dají do možnosti aby se překonaly další hranice možného. Asi píšu blbosti ale je toto normální ? Asi ano a my obyčejní jsme nenormální Jen je mi líto těch, co do toho dali kus života, zdraví . Obětovali pohodlí za rozmary několika,nevím jak nazvat . Páni Velkomožní ve FIA. To si patentujte. Omezováním, rušením a víc placením - snižovat náklady a zachovat atraktivitu,bezpečnost.! A my bláhový mysleli že je to naopak. P.S.No asi to fabriky nestalo ta epizoda WRC v rally moc peněz.Jinak by podaly žalobu. Vypsat nějaké mantineli,vyvinout stroje a za čtyři roky to hodit do šrotu,pardon, od nového roku vlastně za rok. Vývoj jde vpřed a WRCčka nebudou moci krom MS nikde jezdit. Ze strany FIA je to klasická ukázka arogance moci.

makli
01.11.2003, 16:21
quote:

quote:
Vážení pánové,

Teoreticky dobrý, asi i výborný, ale POZDĚ, POZDĚ !!! Teď už nelze nic změnit a naším FASem už vůbec ne - nemá v Paříži sebemenší vliv !!! Myslím, že vymýšlení těch možností je v tuto dobu skutečně plýtváním energií (mozkové i elektrické) !

Nikdy neni pozde,urcite je to lepsi nez si jen stezovat se zalozenyma rukama.Diky,Foly.

Foly
01.11.2003, 17:16
Chlapci s FASu ani neragovali. Ani ve smyslu: "váš nápad stojí za ho..." .
Takže jak Agnus píše jinde, že se FAS snaží, moc tomu nevěřím. Když se snažím, tak reaguji na podněty, informuji o průběhu a výsledcích jednání apod. a měla by za mnou být vidět nějaká práce.

jiri
21.11.2003, 21:41
B. Thirry uvazuje o ucasti v ME v sezone 2004. Jel by s 1600ccm, tato trida je podle nej jednoznacne rychlejsi a pro ME vhodnejsi nez napr. N4....

blesmen
26.11.2003, 09:35
A z jakou 1600 chce jet?

pelikan
27.11.2003, 00:34
Tým Bastos už jednou používal P206 S1600 a jezdil s ní tuším Larry Cols. Campos letos na začátku října také jel s P206 S1600 a to jednu soutěž domácího šampionátu. Otázkou je jestli je to dobrá volba tento vůz nemá moc úspěchů a přijde mi jaksi nedodělaný v porovnání s konkurenčními značkami.

hand
27.11.2003, 09:32
No já bych to viděl spíš na Clio 1600, to je hodně konkurenceschopný vůz...

inek
29.11.2003, 22:28
Ono ten zákaz startu vozů WRC je samozřejmě velká škoda, ale pokud ME pojede deset S1600 a deset ,,enek" tak to taky nemusel být nejhorší podíváná. Se starty co já vím koketuje Jandík a Prokop. Nemuselo by to být až tak špatné...

Liboa
30.11.2003, 10:07
Kdyby jelo dost eNek, proč ne. Ale proboha, kdo by chtěl vidět nudný pohár Mitsubishi?? Snad to dopadne dobře...

goodspeed
30.11.2003, 10:19
to mas, bohuzel, pravdu. bylo to dano vyvojem 206 wrc a nasledne 307 wrc. v momnente, kdy je vyvoj 206 wrc ukoncen a 307 wrc temer hotova, treba by to pomohlo rozhybat stojate vody vyoje kitu a ucast dvou spickovych pilotu v ms by byla dostatecnou motivaci.

quote:
P206 S1600 ... Otázkou je jestli je to dobrá volba tento vůz nemá moc úspěchů a přijde mi jaksi nedodělaný v porovnání s konkurenčními značkami.

Milan PB
30.11.2003, 19:31
To je dobrý Citroen Xara WRC a S 1600 Citroen C2 a Peugeot 307 WRC a S 1600 Peugeot 206 . Oni dokážou bojovat na dvouch frontách na solidní urovni a naši Fabiatici nedokážou zrychlit jedno auto aby se jim přiblížily nadostřel. Neřekl bych že to je jen o penězích ale hlavně o vůli jezdcích technicích a realizačnim teamu.

P.Ram
02.12.2003, 20:12
Četli jste dneska někdo ve Sportu ten rozhovor s Mek(h)tou. To je opravdu chorej mozek a ještě k tomu arogantní :angry: .

agnus
02.12.2003, 21:19
Naprosto neuvěřitelné. Některé odpovědi snad nemohl ani říci. Odkaz na článek dám do Portálu.

quote:
Četli jste dneska někdo ve Sportu ten rozhovor s Mek(h)tou. To je opravdu chorej mozek a ještě k tomu arogantní :angry: .

hand
02.12.2003, 21:58
Tak to je totální magor.Prominte mi ten výraz, ale nemůžu si pomoct...Totální likvidace rallysportu i na regionální urovni...

Marty_S
02.12.2003, 22:05
Kdyby mi nekdo tvrdil, ze tohle lze vypustit z huby neuveril bych, dokud sem si to neprecet. Takze tem panum je uplne jedno, ze nekomu znehodnoti investici v radu milionů korun? tomu se rika podpora rallysportu... Neskutecna arogance. Panove je mi z VAS na blití!! :angry:

Marty_S
02.12.2003, 22:21
Mohl by mi nekdo strucne vysvetlit jak to s temi rady vlastne je? Mozna si to predstavuju moc jednoduse ale:
1)Proc vlastne nekdo diktuje nasemu FAS nejaka pravidla, ktera musime poslouchat?
2)Kdyz by se jelo pouhe MMCR (bez nejake evropy) tak snad nejaky automobilovy svaz muze urcit sva pravidla (treba ta pro rok 03) a jet podle nich ne?
3) Proc ma nekdo v kravate prijit "k nam do republiky" a rict:"Vase wrca jdou za rok do srotu?" Nechapu proc ma nejaka organizace regionalniho vyznamu poslouchat nejaka vyssi narizeni pokud nechce?
4) Je mozne proste rict:"Ne vase pravidla se nam nelibi, jdete si je diktovat nekomu jinemu"? ...kdyz to prezenu je to neco podobneho jako kdyby fotbalova FIFA prisla s tim, ze fotbal se prave v CR bude hrat, ne s micem kozenym, ale s ocelovou kouli-tak mi pujdeme a zlameme si o tu kouli nohy?
Za vysvetleni diky!

kopytaaak
03.12.2003, 09:14
quote:
Mohl by mi nekdo strucne vysvetlit jak to s temi rady vlastne je? Mozna si to predstavuju moc jednoduse ale:
1)Proc vlastne nekdo diktuje nasemu FAS nejaka pravidla, ktera musime poslouchat?
2)Kdyz by se jelo pouhe MMCR (bez nejake evropy) tak snad nejaky automobilovy svaz muze urcit sva pravidla (treba ta pro rok 03) a jet podle nich ne?
3) Proc ma nekdo v kravate prijit "k nam do republiky" a rict:"Vase wrca jdou za rok do srotu?" Nechapu proc ma nejaka organizace regionalniho vyznamu poslouchat nejaka vyssi narizeni pokud nechce?
4) Je mozne proste rict:"Ne vase pravidla se nam nelibi, jdete si je diktovat nekomu jinemu"? ...kdyz to prezenu je to neco podobneho jako kdyby fotbalova FIFA prisla s tim, ze fotbal se prave v CR bude hrat, ne s micem kozenym, ale s ocelovou kouli-tak mi pujdeme a zlameme si o tu kouli nohy?
Za vysvetleni diky!

Teoreticky to mozne je.Jen by se u nas nejelo Mistrovstvi Evropy.

jiri
03.12.2003, 09:25
Ja bych rekl, ze kdo se vzepre FIA, tohoto nechaji pocitit.
Nejelo by se tu ani ME, nejelo by se tu nic, i v jinych autombliobych disciplinach-okruhy, rallycross, autocross. Mohli by vyhladovet i majitele nasich okruhu a trati..
Nebo?

Jarno
03.12.2003, 09:57
No pánové ten článek, resp. rozhovor s tím zhovadilcem, jsem četl na deníku Sport. To je výsměch a šlápota rovnou do ksichtu všem, kteřá se snaží o to aby rally za něco stálo. Tohle přece nemůže jít do nekonečna. Aby veřejně prohlásil na na celou svou černou tlamu, že máme smůlu v tom že ty lidi tady dohromady utratili 100 miliony korun, potažmo z kterých oni žijou taky a můžeme si teď ty auta postavit na zahradu, tak to je vrchol svinstva. Musí se něco stát a Vám z toho soudruhu Mehto veru dobre něbudě. Nejelegantnější řešení našli v Rakousku, nepovolíte WRC? tak si celou pojebanou evropu strčte do zadnice. Doufám, že si z toho FAS ČR vezme příklad, ale o tom silně pochybuji, páč těm z toho černého zatku čouhají akorát nohy.

jiri
03.12.2003, 10:08
Problem je, ze v Rakousku maji tusim koef. 5, cili toho se zrict, neni tak tezky.
Barum ma 20, to si kazdej rozmysli. I kdyz ten koeficient prilakal letos do Zlina jen asi 3 auta...
Cili cely koeficienty nemaji taky takovou vahu, jako drive...

Bart
03.12.2003, 10:17
Jaky ma vyznam ME pro Bohemku, Sumavu nebo pristi rok pro Vsetin? Podle meho nazoru naprosto nulovy. Proto nechapu, proc se poradatele nechteji vzdat bezvyznamneho koeficientu (stejne spadame do bloku ME vychod), jak jim napr. jiz v Trebici navrhovali Tomas Vojtech za jezdce a p.Schovanek?!

Upravil - bart 03 Dec 2003 10:17:55

jiri
03.12.2003, 10:29
No a kdo nepotrebuje FIA, mohl by prijit na "kacirskou " myslenku nepotrebovat i FAS atd. A to by par lidi zacalo mit problem, jak se uzivit...

Pietro
03.12.2003, 12:40
quote:
Problem je, ze v Rakousku maji tusim koef. 5, cili toho se zrict, neni tak tezky.
Barum ma 20, to si kazdej rozmysli. I kdyz ten koeficient prilakal letos do Zlina jen asi 3 auta...
Cili cely koeficienty nemaji taky takovou vahu, jako drive...

Moje řeč. Kdo má pětku může dělat ramena a být na jejich místě, klidně bych se na ME vysr.. Ale Barumka by už musela sakra přemýšlet jestli ty roky snažení jen tak vyhodit oknem. Navíc šance na MS není až tak úplně nerálná. Je to těžké. Barumka se od ostatních spoutěží MČR dost liší. SOuhlasím že ve Vsetíně, nebo na Šumavě je nějaký koef.ME fakt k prdu.

Zlín

Upravil - pietro 03 Dec 2003 12:45:20

Foly
03.12.2003, 14:24
Ono, kdyby se domluvilo těch 9 pořadatelů dvacítkových soutěží a udělali seriál Europe Open s atraktivními srozumitelnými pravidly a vyhlášením mistra např. v Sosnové s dvoudenním supershow, tak si FIA a FAS můžou koupit akorát lístky, aby se na to jeli podívat....
Pryč s FIA!

sefca
03.12.2003, 17:04
Pravda,pravda.Ignorovat FIA a Mehtovy dát do držky.

vaca.p
03.12.2003, 17:15
Třeba to s těmi zákazy WRC nebude tak zlé. V Polsku to zveřejnili nedávno a dnes oznámil Klig že má nové angažná jede s Puntem S1600 viz http://www.rallyfan.cz

Jinak mehtovy odpovědi jsou podle mne z částí opodstatněné, ale z druhé části naprosto ignorantsky debilně blbé.

vaca.p
03.12.2003, 17:16
Třeba to s těmi zákazy WRC nebude tak zlé. V Polsku to zveřejnili nedávno a dnes oznámil Kulig že má nové angažná jede s Puntem S1600 viz http://www.rallyfan.cz

Jinak mehtovy odpovědi jsou podle mne z částí opodstatněné, ale z druhé části naprosto ignorantsky debilně blbé.

bdX
03.12.2003, 18:26
Deb.la jsem už četl.
Mně by se třeba líbilo, kdyby byla Barumka jako v 80-tých letech. Přijelo pár Italů, Němců, Maďarů atd., až na vyjímky sice žádné superstar, ale rally to byly moc pěkné. Jde o peníze = zaplaťme jim, oni přijedou i bez blbé FIA.
Pryč s FIA!

inek
04.12.2003, 19:14
Barum rally dostala vyjímku na start vozů WRC a bude pro ně platit to samé co na Šumavě a na Bohemii.

agnus
04.12.2003, 20:26
Jenže se musíš rozhodnout. Buď budeš koukat na WRC na další RZ nebo počkáš 30 minut na ostatní. Většina fanoušků to zabalí po WRCech a pojede na další RZ. To znamená zácpa! Takhle se odjíždělo postupně. Pořád nerozumím, proč po posledním WRCu nemůže startovat první auto do ME. Třeba by mohli mít startovní čísla v jiné barvě nebo něco podobného...

quote:
Barum rally dostala vyjímku na start vozů WRC a bude pro ně platit to samé co na Šumavě a na Bohemii.

Čejda
04.12.2003, 20:29
Měli to nechat tak jak to bylo a ne něco měnit.Já pro ně nemam slov.Vždyť by se nic nestalo kdyby se to jelo jako doposud a mezi nimi byly zamíchány posádky které by bodovali do ME.stejně myslim že jich bude málo.

Upravil - Častulik 04 Dec 2003 20:29:48

vaca.p
04.12.2003, 22:14
Buďte rádi že je povolili.

Já tedy zustanu na celou RZ. Rally nejsou jen WRC a super sport se jede i v nižších třídách. Kolikrát lepší než s WRC!!

S těmi zácpami bych to neviděl zas až tak blbě. Barumka byla i letos postavena tak aby se co nejmíň přejíždělo a taky drtivá většina diváků zůstávala na jednom místě celý den. I kámoši co jinak přejíždí z jedné RZ na druhou letos v Sobotu zůstali na 1 RZ na všechny tři průjezdy.

vaca.p
04.12.2003, 22:20
Mimochodem letos se ME pravidelně učastnili Thiry, Campos a Itera Team.

kdo by měl jet příští rok? Zatím jsou zmiňováni:
Thiry - S1600
Kulig - Fiat Punto Abarth S1600
Jandík - Mitsubishi Lancer Evo VII
Prokop - ????

Víte ještě o někom?

Marty 1
04.12.2003, 23:04
Zatím bych neplašil,ještě ani u jednoho z nich není pro příští rok potvrzena účast.

Upravil - Marty 1 04 Dec 2003 23:06:07

ITAL
05.12.2003, 16:44
Mě by spíše zajímalo jak to bude s prioritami FIA a se startovním pořádím do další etapy. Pokud vím, tak prioritní jezdci ať už A nebo B mají právo startovat mezi prvnímí, takže mistr evropy Thiry, který bude disponovat pro rok 2004 nejvyšší prioritou FIA A, ale pojede s S1600 bude mít číslo 30 ? Kulig, FIA B 31 ? Nebo jak si to představují ???!!! A druhý den se bude startovat jak ? Podle pořadí první etapy ? Nevíte někdo !!!!!!!

Milan PB
05.12.2003, 17:02
Thiry by měl startovat první a potom podle priorit. Ale jak je známo WRC a A8 projedou přednima pak bude 20 min na klobásku (to já už pojedu na další RZ)a potom ME a ostatní. Je divný že nepustěj přednima N1 nebo jinou kategorii. Je to diskryminace WRC ?????

sagi
05.12.2003, 19:16
Možná by mohli startovat podle abecedy. A nebo podle velikosti bot?? Horší by to asi nebylo.

Rasghan
05.12.2003, 19:49
Pokud Bruno Thiry pojede s vozem Super 1600, pak to zřejmě bude nový Citroen C2. Kronos, za který letos startoval (a patrně nadále startovat bude...), totiž pro Citroen tyto vozy připravuje.

inek
05.12.2003, 21:31
Na rally.sk je kalendář ME a tam je v poslední kolence u každé rally připsáno,,N". U třech soutěží(včetně Barum) je připsáno ,,N,S1600". Co to má znamenat.

ITAL
07.12.2003, 10:49
Asi to, že na Barum budou bodovat jak N tak i S1600, jinde jen N.

ITAL

ITAL

inek
07.12.2003, 17:47
quote:

To mě taky napadlo ale o tomto se zatím nikde nepíše ani nemluví.

Rasghan
07.12.2003, 19:30
A nutno říct, že by to byla pěkná pitomost...
Nejen zrušit WRC, ale na některých soutěžích nenechat bodovat Super 1600 nebo eNka???

pelikan
07.12.2003, 20:10
Taky se mi to zdá divný. To by přece vedlo piloty s vážným zájmem o titul k tomu, že během roku by museli mít k dispozici dvě auta. I kdyby se to řešilo formou pronájmu tak nevím jak by to vedlo ke snížení nákladů. O to jde pánům z FIA především B) , né.

inek
10.12.2003, 19:49
Já myslím že někdy FIA vymyslí to co ani nechce.

Hašan
04.01.2004, 18:56
Myslim, ze strategie panu z FIA ma obrovske trhliny.Myslim, ze by se na to meli jeste jednou kouknout a udelat to poradne.

Hašan

vaca.p
04.01.2004, 21:58
Pokud se nemýlím tak ó titul absolutního mistra se bude bojovat ne všech 20" s vozy N4 a S1600. To ostatní je vypsáno kde se bude bodovat i do ostatních Kategorií. To znamená tam kde je A tak bude samostatná klasifikace vozů sk.A (A5,A6,A7) a kde N tak Nka(N1,N2,N3)

jiri
29.01.2004, 06:42
Nemecka "3 Städte rally" po vzoru rakouske "Jänner rally" odmitla status ME pro letosni rok a pojede se jako nemecke mistrovstvi. Zduvodnuji to tim, ze status ME snizuje kvalitu startovniho pole.......

Danys
29.01.2004, 08:28
.... jen naši Šumaváci stále nic... :(

kan
29.01.2004, 08:30
Jsem zvedav jestli se k necemu podobnemu neodhodli i sefove Barumky

jiri
29.01.2004, 08:45
V pripade Barum bych to pochopil(predpokladam ze vzhledem ke koeficientu doufaji v zazarak a poradani MS. Protoze soutezi je v Evrope v MS nadbytek a je snaha je presunout podniky"za penezi a kupni silou" do Asie, Ameriky, Emiratu atd jsou tyto nadeje myslim zbytecne.
V pripade Sumavy ale chybi jen odvaha myslim...
Rozhodne by bylo vhodne kdyby par soutezi udelilo FIA lekci...

Tomasek
29.01.2004, 08:58
Celkem tady ty pitominy ze strany FIA a FAS objasňoval Rosický z Fasu, pokud jste četli ten rozhovor na eWRC, ale jinak zajímavý článek před 14 dny ve světě motorů... Mosley a Ecclest. - degradovat rally, za nic koupit promotérství od Richardse, potom nárůst popularity rally a kasírování do svojí kapsy, a vo vo tom to je.
Takže já to vidím na pěkný h...

Upravil - Tomasek 29 Jan 2004 09:02:20

kan
29.01.2004, 09:06
Oni chcou uplne rally potopit a ty jejich vymluvy ve stylo to je pro bezpecnosta zmenseni nakladu keci

jiri
29.01.2004, 10:04
Hosi, nechci vas nikoho vytocit, je to tady ale diskuze...
Kdyz jsem cetl posledni rozhovor s Mosleym, musim mu dat v nekolika vecech za pravdu:
1, soucasne MS neni MS, je to lepsi ME... Protoze ale penize sedi vsude jinde, ne uz ale v Evrope a protoze nejvetsi kupni sila (i budouci) sidli na jinych kontinentech(Cina, Amerika, Malajsie, Singapur atd atd- vsude tam, kde se jezdi F1 ,nebo se tam planuje) neni zajem velkych firem investovat do reklamy v Evrope. Proto i maly zajem TV a z toho plynouci maly zajem sponzoru..
2,FIA udelala chybu, ze dlouho nejednala. Dnesni MS je v desolatnim stavu, nova opatreni FIA zatim prispela k e snizeni poctu WRC o max 4, to neni ale rozhodujici. Kazdy rok startuje v MS mene a mene aut, (pro statistiky- pocet se kazdorocne takrka puli), dusledek jsme videli na letosnim Monte..Tato tendence ale pokracuje dal- Ford intenzivne pripravuje tovarni nasazeni na okruzich a konci s aktivitami na rally. Jestli se Hyundai a Skoda opravdu vazne vrati, je otazka...
3,Mosley vidi jako hlavni ukol FIA najit penize pro MS, cili hledaji souteze v zamori- s nimi ocekava zajem japonskych a asijskych automobilek a tim i priliv penez..
4,Plany kolem slevnovani stavby a provozu aut nema cenu komentovat, je to vse jeste ve hvezdach.
Ze ale kolem techto planu se planuje a castecne uskutecnuje rada pitomosti je jasne. Verme ale ze zvitezi rozum a nakonec se prosadi jen veci prospesne....
Nemyslim ale, ze tu jde o nejake penize, protoze dnesni MS nema ani nulovou cenu. Ze by se nasel kupec pro MS neverim...

Tomasek
29.01.2004, 10:36
V tom co píšeš je spousta pravdy, ale rozhodně ne vše a nulová cena MS, to bych snad ani neřekl. Můžeme si říci jak je to v popularitě přenosů z F1 a Rally např v Anglii, a jiných částech Evropy a právě nárust popularity rally je celkem trnem v oku F1, Ecc. a Mosleymu. Jistě že je celkově viditelný úpadek motorismu jako celku a to právě vzhledem k rostoucím nákladům, ale je také jisté, že jsou odvětví, kde je opravdový boom - USA a Cart, Indy Nasa atd, v Německu DTM. Ale není tot vše právě odvětví bez FIA a jejich restrikcí a nařízení a jiných nesmyslů, kterými se snaží stále více o "atraktivnost a finanční nenáročnost"?
Dle mého názoru se jedná o to, kdo investuje peníze do motorismu a rally jako takové. Evropa je prostě teď v recesi a proto se otáčíme za Japonskem, USA, uvažujeme o Číně, ale opravdu jsou to země s tradicí tohoto sportu a jsou schopny nabídnout něco nového? A pokud ano (myslím, že tomu tak je), není lepší právě jimi nahradit ty kostlivce, kteří nyní v MS jsou a nemají váhu ani pro diváka u trati, ani pro sponzory? Turecko - marketingově jen lobby British American tobbaco, Argentina - tam snad důvod nevidím žádný a jistě najdeme těchto soutěží víc. Změny by měli být uvážené a v rámci nějaké koncepce a ne nahodilé a kontraproduktivní. Pokud uvažujeme nad myšlenkou WRC v roce 2006 ne, tak kolik času dostanou automobilky na to, aby připravili odpovídajicí konkurenceschopnou techniku na dostatečné bezpečnostní úrovni. Proto pokud toto přemílám v hlavě mám pocit, že se jedná spíše o likvidaci, než spasitelský komplex záchrany "umírající" princezny, která je mladá, je zdravá a každou chvílí se usmívá a obšťastňuje všechny kolem sebe a krásou zastiňuje samotnou královnu.

Tomasek

jiri
29.01.2004, 10:45
Tomasku, v mnohem mas pravdu (podle me)
S MS v Turecku je to asi pitomost, jiste..
Na soucasne podobe MS se jeste ale FIA nestacila podepsat. Soucasna podoba MS je pouze dusledkem silenych nakladu, ktere se diky malemu zajmu nemohou vratit .A to je pro me hlavni bod... Aut ubyva, startovne sezvysuji (naklady na rally se musi delit mezi mensi pocet aut) a vznikl tak kolotoc, ze ktereho se neda vystoupit...

Tomasek
29.01.2004, 11:07
Přijímám i tuto tezi, jen snad jeden fakt - náklady v roce 2003 - startovalo většinou po třech jezdcích v rámci automobilek, 2004 - o dvě soutěže navíc, ale hlavně pouze dva nominované vozy a tím nezájem o třetího jezdce a proto startovka v MC vypadala jak vypadala a to je myslím především šlápnutí na krk ze strany FIA a co třeba říkáš na nová témata FIA např jezdec, který je mimo trať bude diskvalifikován, pokud mu pomůžou diváci, teď jsem to řešil s Agnusem a těch pitomostí pod touto jednou větou je z hlediska bezpečnosti a dalších aspektů tolik, hrůza pomyslet!

Upravil - Tomasek 29 Jan 2004 11:08:17

pelikan
29.01.2004, 13:20
To jiri:
Velkou chybu udělala FIA hned na začátku kdy zavedla pravidla WRC. Oproti ačkům šíleně povolila otěže co se týká omezení techniky. Měli pouze umožnit výrobcům typu Škoda, Seat, Hyundai a samozřejmě dalším, aby postavili a homologovali 4x4 turbo i bez toho, že by takový typ měl daný výrobce ve své nabídce. Kam to dostala technika a počítače vidíme teď.
Taky mi příjde zvláštní, že v době diskuzí o snižování nákladů se FIA rozhodne zvýšit startovné a zápisné do MS!
FIA stále mluví jen o nákladech továren, ale ty nikdy nepředstavovali většinu startovního pole na konkrétním závodě. Všichni tady zapomínají na soukromníky, kteří jak mi potvrdíš, dělali startovku velmi zajímavou (např.Itálie).
Opravdu si myslím, že ty kroky, které se teď dějou ukazují spíše na souboj mocných F1 a rally a ne na řešení krize v rally. Kdo má zatím navrch je jasné viz. pravidla pro zatraktivnění F1.