PDA

Zobrazit v plné verzi : Krestuv Peugeot do CMR3

Hoonza
28.10.2003, 17:30
Tak jsem se pustil do sve prvni textury pro CMR3. Jedna se o Krestuv peugeot 206WRC z Rally Deutcheland 2003, ale mel bych jeden problem... Nemate nekdo obrazek toho loga LG? Ne ze bych ho nezvladnul nakreslit, ale radeji bych ho okopcil z originalu. Muzete mi tedy pomozt?

http://cestmir.mmsoft.cz/kresta.jpg

Rally fanda

Mirus
28.10.2003, 20:25
zkus se kouknout na stránky Romana Kresty www.romankresta.com tam by to mohlo někde bejt....jinak v čem to prosim tě kreslíš??? vypadá to pěkně...

Hoonza
28.10.2003, 20:43
Diky, snad to tam nekde najdu. Vsechno delam v programu Adobe Photoshop 7.0, pro rozpakovani formatu .BIG musis mit program iRipper (stahnes na netu) a pro otevreni formatu DDS musis mit DDS plugin pro Photoshop. Textury jsou tam asi ve dvaceti souborech, ja jsem se zatim vrtal jen v tom hlavnim - cely zevnejsek auta.

Jelikoz prekresluji puvodni modrou 206ku tak budu muset predelat i vnitrek, pokud sezenu dobre fotky Romana a jeho spolujezdce (Tomanka?) tak predelam i obliceje ridicu :) Ovsem to je prace na nekolik dni (ne-li tydnu), protoze se zde textury nedelaji tak jednoduse jako napr. v RC 2000, kazda chyba jde videt a hodne veci, ktere jsou spatne na obrazku jsou opraveny, takze vypada trosku jinak. Dalsi problem budou mit uzivatele s pomalejsimi graf. kartami, ktere nepodporuji odlesky na aute, na texturach nekreslim temer zadne stiny, takze jim tam bude jezdit sedy peugeot, ktery bude vypadat moc umele, proste se stiny se piplat nebudu, nedokazu presne najit vsechny hrany a zbytecne by to byla prace navic, kdyz to za me muze udelat engine hry :D Kazdopadne se to pokusim udelat co nejvernej

Rally fanda

Mirus
28.10.2003, 20:52
takže to v podstatě funguje jako když děláš textury do CMR2??? kde se dá stáhnout ten iRipper??? Dik

Hoonza
28.10.2003, 21:04
Tak jsem zmenil obrazek :)

iRipper stahnes zde: http://racedriverhq.m4driving.sm/down/edit/iripper.zip

Dela se s nim jednoduse... Spustis/das otevrit/najdes big. soubor, ktery chces editovat/az ho otevres, tak mas zobrazeny jeho obsah/obsah si muzes kamkoliv zkopirovat...

Pokud chces pridat soubor do zapakovaneho .big tak... otevres .big soubor/v programu zvolis zelene PLUS+ a vyhledas cestu k souboru, ktery chces pridat/puvodni prepis/vyjed z programu a uloz zmeny...

A jeste jedna rada, needituj primo obrazek ve formatu DDS, po nekolika ulozenich by se zacaly kazit barvy, nejdriv si ho uloz do formatu TGA ten prekresli a az pak to uloz do DDS, je to bezpecnejsi ;)

To same jde delat i s hrou TOCA RACE DRIVER

Rally fanda

Hoonza
28.10.2003, 21:08
Mno a pokud se ti to nepovede, tak to poznas tak, ze budes mit pruhledne auto :D 8D

Rally fanda

Radek Mrnustik
28.10.2003, 21:49
Ten tvůj peugeot je supr . Az budeš hotov dáš ho na internet ??

Hoonza
29.10.2003, 11:15
Samozrejme :D

quote:
Ten tvůj peugeot je supr . Az budeš hotov dáš ho na internet ??

Rally fanda

Hoonza
29.10.2003, 14:42
Tak misto Peugeota z Deutcheland Rally udelam radeji Peugeota z Catalanska, preci jen je to aktualni a hlavne mel Kresta na aute nalepeno vice reklam a nevypadalo to tak prazdne. Ty obliceje se asi budou delat dost slozite, zrovna tak nove zbarveni kombinez, ale i tak to zkusim predelat

Rally fanda

wrcik
21.11.2003, 16:15
Nevte někdo prosim vas v čem se modelujou auta do cmr3? Můj ZModeler to neumí votevrit... Díky

vbadmin
11.12.2003, 13:22
Az to budeš mít hotový, můžeme to dát i na Romanovi stránky...
Takže se snaž.:)

Hoonza
11.12.2003, 16:29
Priznam se vam, ze uz na tom pomerne dlouho nedelam, proste na to nemam cas, ale pokud mate zajem to nekdo dodelat, klidne vam poslu tu rozpracovanou verzi. Ja uz na tom delat nebudu

Rally fanda

Mirus
11.12.2003, 19:03
Celkem škoda ,že to zůstane nedokončený kdybych to uměl tak bych to i dodělal :o)))) Z kolika procent je to hotový???

Hoonza
11.12.2003, 20:41
Z toho co jsem planoval, ze udelam je tak 10% hotoveho, peugeot je pomalovany jen z ridicovy strany + kousek predku. Ja to chtel mit perfektni, takze jsem chtel premalovat i ridice, rozpis, odlesky atd.

Rally fanda

Hoonza
11.12.2003, 20:43
Taky musi mit clovek hodne trpelivosti a materialu, podle ktereho to chce delat, kdyz neco nakreslite, tak to musite vyzkouset ve hre, jestli to opravdu sedi, pokud ne, premalovat, pak zase vyzkouset. Proste to jde porad dokola a casem me to zacalo lezt krkem. Uz jsem mel rozpracovanych hodne projektu, napr. Joka Team Corolla pro CMR2, ktera vypadala velice pekne, ale nejakym nedopatrenim se mi smazaly data z disku, takze i ona spolecne s Krestovou cervenou Octavkou z Barumky 02 :(

Rally fanda

prog
12.12.2003, 10:34
quote:
Taky musi mit clovek hodne trpelivosti a materialu, podle ktereho to chce delat, kdyz neco nakreslite, tak to musite vyzkouset ve hre, jestli to opravdu sedi, pokud ne, premalovat, pak zase vyzkouset. Proste to jde porad dokola a casem me to zacalo lezt krkem. Uz jsem mel rozpracovanych hodne projektu, napr. Joka Team Corolla pro CMR2, ktera vypadala velice pekne, ale nejakym nedopatrenim se mi smazaly data z disku, takze i ona spolecne s Krestovou cervenou Octavkou z Barumky 02 :(

Rally fanda

Té červené Sheron Octavky je také škoda

prog
12.12.2003, 10:38
Chci se zeptat, jak moc je těžké předělat modely aut a textury z CMR2 do CMR3. Nejsem grafik, takže bych to určitě nedělal, spíš mě zajímá, jak moc se liší. Já jsem si pouze upravoval názvy aut ve 2ce i 3ce, abych se v tom vyznal.

Hoonza
12.12.2003, 17:58
Jak se predelavaji modely aut to nevim, zkus kontaktovat Roberta Skvora, ten uz neco zkousel. Predelat modely aut nebo textury z CMR2 do CMR3 se mi zda byt dost zbytecne, modely aut v CMR2 maji kolem 900ti polygonu, v CMR3 jich maji pres 12 000 (alespon podle slov Codemasters) takze by tam modely z CMR2 uz nevypadali tak pekne, jeste k tomu maji uplne jinou strukturu. Textury to same, urcite bych nedoporucoval jen vytahnout textury z CMR2 a dat je do 3, musely by se stejne temer cele predkreslit, vymazat stinovani (cmr3 uz ma vlastni stinovani i odlesky), take obrysy dveri apod. Je lepsi zacit uplne novu praci.

Rally fanda