Zobrazit v plné verzi : Škoda a co dál? mají na to,co změnit?
Vystupování škody,mě nepřesvědčilo o tom že by mohli v budoucnu s tímto vozem útočit na přední pozice! Pokrok veškerý žádný,myslím si že pokud by autíčko Smárt postavili jako WRC,i to by bylo lepší než škoda. Zdá se mi ,že škodě stačí k radosti jen se vozit. Tak si myslím,že by nebylo špatné postavit nové WRC,na podvozku Fábie,i s novým motorem,jistěže to stojí peníze,ale ty co teď vyhazují na svezení dvou jezdců,kteří nemají šanci díky technice dojíždět na body(pokud úmrtnost vozů neni veliká), jsou bez výsledku nenávratně pryč.
No jo, ale kdo to zaplatí? VW se připravuje na vstup do F1 a tím mám o budoucnost rallysportu ve Škodě obavy...
O tom že VW míří do F1 ? Nevím co tam chtějí dokázat,nemají dost dobrý motor na to,aby se tam prosadili! A zaplatit vývoj nového vozu,musí škoda sama tak jako doposud,jinak ve světě nemají co dělat.
Rozhořčení nad výkonem Škodovky na Cyprus rally je asi oprávněné, ale o vhodnosti koncepce Octavie WRC bylo napsáno již tolik, že člověk neví, čemu má věřit. Jedno bych chtěl poznamenat, Cyprus rally je nejpomalejší z celého seriálu, je velmi zatáčkovitá, a tak se zde asi ještě prohloubí nevýhoda mamutích rozměrů Octavie. Ale na ostatních rally (safari, Řecko) by tento handicap nemusel být tak markantní. Já věřím v lepší výsledky právě na těchto podnicích. Hlavně na safari musíme ty korejský šunky pojet.
Podle letošních výsledků ty "korejský šunky" pracujou na vývoji nepoměrně čileji než škodovka. Takhle od oka má Oktávka oproti světu roční spoždění. Třeba maj co se novinek týče stejnou taktiku jako při závodech - pinkat si to při zdi a čekat kdo vypadne. Se Seatem jim to už vyšlo.
Mimochodem - někde tady na fóru padly zmínky o Fabii WRC a o tom, že by (snad na Bohemce) měla jet jako rozháněč. Je na tom něco pravdy nebo zase někdo usnul a v rámci snění zapomněl přestat mlátit do klávesnice? Víte o tom někdo něco konkrétnějšího?
Protože Janeba se v jednom z rozhovorů na tohle téma kroutil jako had a nic pořádnýho z něj nevypadlo.
Hlavní problém - "PENÍZE". Pokud se toto nezmění, tak se nedá čekat žádná změna.
Pořád děláme WRC na amatérské úrovni. Srovnejme Škodovku vs. Peugeot, Citroen, Ford. Neznám rozpočet Hyundaie, ale asi bude taky vyšší.
Tak v tom případě klobouk dolů. Na amatéry dobrý, ne?
Patřit mezi elitu,to znamená dělat vše profesionálně,pokud se někdo ohání tím že nejsou peníze,pak zřejmě bude lepší jít od toho.Podle mě to nejsou peníze,známe zlaté ručičky,takže ani tady nebude problém.Zřejmě jde o to ,že Octávie neni vhodně zvolené vozidlo,prostě to dál nepujde. všechno má své hranice a u škody jich zřejmě dosáhli. Ztráta dvou sekund na Km,je příliš a vůbec se to nemění. Čekám kdy se přestane o dojetí mluvit jako o úspěchu,to je trochu málo a svět to tak vidí taky.
oficialni tiskova zprava Skody (uryvky):
Nakonec to byl právě tým Škoda Motorsport, který jako jediný ze všech továrních týmů v kategorii WRC nezaznamenal na bitevním poli Kyperské rallye žádné ztráty.
Bruno Thiry: "Octavia WRC prokázala obrovskou spolehlivost a k výsledku též přispěla dobrá strategie. Bylo jasné, že kombinace vedra a terénu si vyžádá oběti, a proto jsme volili optimální tempo, které umožnilo šetřit auto i pneumatiky."
Také vedoucí týmu Pavel Janeba vyjádřil spokojenost nad výsledkem, kterého dosáhl na Kypru: "Nehoda v Argentině byla rána pro celý tým, a tak jsem rád, že jsme se dokázali zkonsolidovat a dosáhnout v tak těžkých podmínkách dobrého výsledku. Těší mě, že naše úsilí bylo odměněno bodem do mistrovství světa."
... Takze jsem rad, ze je alespon nekdo spokojeny...
Viete čo by som rád videl?
Vyňatok z počítača,kde doslova stojí: výkon motora využitý na ..... percent.
Nechtelo by to trochu zapodvadet jako Peugeot a postavit Fabii WRC? Snad hlavne vice penez do vyvoje a novou krev za volant. Krestu? Ci nekoho z extra tridy, to je ale zase o penezich
V náštěvní knize Motorsportu se objevila skeptická předpověď o EVO III. Vzhledem k tomu, že ostatní příspěvky od stejného autora vypadají docela "zkušeně", tak mi z této vize běhá mráz po zádech. Nebo má někdo zprávy optimističtější? A nebo už nám, fanouškům, nezbývá nic jiného než se modlit?
Myslíte, že Škoda Motorsport intenzivně pracuje na EVO3. Mám jednoduchou odpověď. NE.
Fabia WRC se rozjela, ale už to zase padlo.
Další "optimistické" zprávy už nemám.
quote:
Myslíte, že Škoda Motorsport intenzivně pracuje na EVO3. Mám jednoduchou odpověď. NE.
Fabia WRC se rozjela, ale už to zase padlo.
Další "optimistické" zprávy už nemám.
Takže to vypadá, že se nechá dojet poslední rok Octavie a pak "nashle" (i když SEAT to zavřel dřív).
Spíš se necháme překvapit - já mám zase informace, že na EVO III se pracuje a také Fabia WRC je v přípravě... Tak nevím, komu věřit
Takže vše jako dřív,tedy na začátku.Úspěch neni vyhrávat,ale dojíždět co na tom,že v poli poražených.Tak tuhle větu budem poslouchat ještě hodně dlouho.Zajimalo by mě jestli tomu pan Janeba sám věří?! Co na tom,že ostatním jsou tyhle dojezdy k smíchu/pláči.Ukazuje se,že si nejspíš pánové ve škodovce ukousli větší krájíc než jsou schopny polknout.Docela se těším ,až i někoho ve škodovce napadne vstoupit do F1,co na tom,že budou dojíždět druhý den po ostatních,hlavně že dojedou.Vždyť nejde přece o prvenství?!
Mimochodem,ještě jsem neviděl nikoho,kdo by nechtěl vyhrávat,ale jen dojíždět. Trochu drahé?! K tomu jim stačilo startovat s autobusem,a vydělávat mohli na tom,že by převážely diváky......... promiňte mi ten sarkasmus,ale je to vážně k smíchu.No co se dá dělat,tuhle sezonu nějak přetrpíme,a pak bůh pomáhej škodě!
Jiří Dokulil
08.06.2001, 14:22
Nelíbí se mi jak ppk oslovil tým Hyundai ("KOREJSKÝ ŠUMKY"), protože na voze pracují 100x více než Škoda a jedou i 100x rychleji
paja.maca
08.06.2001, 14:33
quote:
Nelíbí se mi jak ppk oslovil tým Hyundai ("KOREJSKÝ ŠUMKY"), protože na voze pracují 100x více než Škoda a jedou i 100x rychleji
A mne se nelibi ze do nej rijes dokutiliku. On taky rika ze na tom pracuji lip nez Skodovka. A tobe vadi akorat prizvisko korejska sumka. Uz jsi nekdy sedel v Hiundai?? Asi ne. Je to podruhe co napadas ppk a ja si myslim ze naprosto zbytecne. Mame tu diskutovat ne nekoho napadat. Jo a sumky to sou a korejsky taky!!
quote:
Mě se nelíbí, jak do všech "reješ". Nikdo ti není dobrej, všechno kritizuješ. Jen tak mimochodem PPK oslovil Hyundai "KOREJSKÝ ŠUNKY" podívej co jsi napsal TY.
Souhlasim s tebou Pajo, připadá mi, že Jirka tady prochází fórum a když někdo jenom křivým slůvkem nazve ty Korejský šunky, nebo se špatně vyjádří ve Slovenském mistrovství, tak ho ihned napadá. Kdybysis, Jirko, pořádně přečetl ty přízpěvky a nesoustředil se jenom na slovíčka, tak zjistíš že říká stejný co Ty!!!
Mate pravdu,zkuste se někdy projet v sériovém Hyundai..
Právě jsem si přečetl na rallysportu o přípravě Škodovek na Acropolis. Armin si stěžuje na motor a zavěšení, Bruno chválí, jaký udělali pokrok se zavěšením. Tak nevím. Každopádně Armin vyhlašuje, že začne opatrně. Takže jako obvykle - systém hyena.
Čekali ste snad něco jiného ? Škoda prostě lepší již nebude,mám jen obavu,že pokud by nedej bože vypadlo tolik osádek,že by to škodu odsunulo na bodované pozice,budem opět slyšet,jak dokonale zvolili taktiku a jaký pokrok udělali. fuuj jen pomyslet....
Jsem jen zvědav,co chtějí dělat příští rok,jestliže budou muset nasadit třetí vůz,to se již body vozit nebudou! Protože dojíždět nebude stačit! To bude něco na škodu!
quote:
Jsem jen zvědav,co chtějí dělat příští rok,jestliže budou muset nasadit třetí vůz,to se již body vozit nebudou! Protože dojíždět nebude stačit! To bude něco na škodu!
Otazkou je, jestli tam ta Skodovka jeste bude...
Nevím co je lepší,odejít a přiznat že to byl špatnej krok,nebo zůstat a nalhávat si,že se stane zázrak..?! V každém případě,se fanoušci škody radosti zřejmě nedočkají. A věřte jak rád bych se pletl....
paja.maca
09.06.2001, 21:17
Je jasné že škoda v tuto chvíli nestačí ani na první desítku. Takže když přijede s bodem mají v týmu radost a tak to musíme ZATÍM brát taky! Bohužel!Přát si můžeme aby škoda jela i příští rok a na tu první desítku aspoň nakoukla!
Na příští sezonu se to dá lehce odhadovat,jak daleko bude škoda ke svět. bodům,počty jsou jednoduché ,mimo škodu dalších 6 stájí x 3 auta to se rovná při dojezdu všech 19 pozice,i kdyby odpadalo 20-30%,ale i 50% továrních osádek ,na body to stačit nebude. A že by tak zrychlily,..?
Ledaže by přizvali konzultanta z "korejského týmu Hyunday". (legrace :))
taky mam os kodovku v ms strach. Takhle mezi jezdci ostatnich tovarnich tymu nema zadnej respekt, musi na ni spadnout cisterna aby si ji treba Tommi vubec prohlidnul, jinak ani nevedi jak vypada... strata je cim dal horsi nez lepci tak nevim s cim je Janeba spokojenej, nechci ho hanit ale vypada to s nima blede. Jinak chci rict ze na VolksWagenu vubec nezalezi, protoze ten do Skoda Motorsportu neda ani ká (ani dé-em), na weercecka si musi Skoda vydelat sama...
paja.maca
12.06.2001, 08:49
pro ppk jeste ze jsi dal do zavorky legrace. Jinak te nekdo mohl napadnut. Ale problem je tu jiny!! Pan Janeba sam priznal ze problem je v motoru. Tri sezony z nej nic prevratnyho nevymackli motor proste stagnuje a cela skoda taky vlak nam pomalu ujizdi a my se za nim smutne divame. Pro mne je jediny reseni novy motor v novem aute=FABIE!!
To je asi jen sen mnoha z nas, fabia ma lepsi rozmery a motor jen nejsou penizky na rozjeti noveho wrcka. Tak co udelame sbirku??
Včera na TV3 v Autosportu byl rozhovor s Kulhánkem nakous i pár věcí do budoucna.Teď to snad od 16:00 opakují.
něco z tábora škodováků,a psuďte sami,co považují za úspěch?! čeká nás opět taktika hien! Prach, tvrdé kamenité cesty, horko a typický středomořský kolorit – to jsou atributy, které charakterizují letošní sedmý podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích. 48. Rallye Akropolis odstartuje tento víkend, pouze dva týdny po skončení závodu na Kypru. Členové týmu Škoda Motorsport věří, že Octavie WRC obstojí minimálně stejně dobře jako na Kypru.
Rallye Akropolis svým charakterem připomíná Kypr, ovšem rychlostní zkoušky jsou v průměru podstatně rychlejší. Tvrdý povrch posetý kameny často velkých rozměrů je doslova hrobem pro pneumatiky a zavěšení. Středisko letošní Rallye Akropolis se přestěhovalo do městečka Itea, situovaného asi 17 kilometrů od starobylých Delf. Slavnostní start Akropolis rallye však nemůže být jinde než ve 200 km vzdálených Aténách pod starořeckou Akropolí. Odtud 115 přihlášených vozů včetně dvou Octavií WRC posádek Schwarz/Hiemer a Thiry/Prévot odstartuje ve čtvrtek večer, aby se přesunuly do střediska rallye Itea.
„Akropolis je jakýmsi evropským synonymem pro Safari,“ říká 37letý Armin Schwarz z týmu Škoda Motorsport. „Je brutální, žhavá a obtížná. Taková rallye se neobejde bez strategie; nemůžete si dovolit útočit do samého začátku.“ Schwarz, který loni dovezl svoji Octavii WRC do cíle na pátém místě, je znalcem řeckých podmínek: „Startoval jsem tu asi šestkrát. K rallye přistupuji, jak je mým zvykem, maximálně pozitivně. Je to velmi náročná soutěž, která vyžaduje odolná a spolehlivá auta – a ta, jak jsme ukázali na Kypru, máme. Na druhé straně známe své slabiny, které tkví zejména ve výkonu motoru a v zavěšení. Věřím však, že pokud nám vydrží pověstná spolehlivost, můžeme myslet na solidní umístění.“
Bruno Thiry se Stéphanem Prévotem se na Kypru zasloužili o to, že se bodové konto Škody rozmnožilo o jeden bod, a do Řecka přijíždějí s odhlodáním v tomto trendu pokračovat. Také s řeckou šotolinou, stejně jako před dvěma týdny s kyperskou, má Thiry oproti Schwarzovi méně zkušeností: „V Řecku jsme nebyli od roku 1998, kdy jsme startovali s Fordem a poměrně záhy odstoupili. Od té doby se trasy rychlostních zkoušek dost změnily, a tak je pro nás Akropolis tak trochu nová rallye, říká 38letý Belgičan. „Řecko se svým charakterem podobá Kypru, a proto můžeme část našich zkušeností přenést. Na Kypru jsme dosáhli velkého zlepšení v oblasti zavěšení; zpočátku jsme měli velké problémy, ale kilometr od kilometru se chování auta zlepšovalo. Ačkoli si myslím, že Akropolis bude celkově těžší než Kypr, věřím v dobrý výsledek.“
Vedoucí týmu Pavel Janeba shrnul cíle a možnosti týmu před Rallye Akropolis: „Doufám, že výsledek bude lepší než na Kypru, neboť jsme v Řecku testovali na trasách s podobným charakterem, jaký budou mít rychlostní zkoušky. Očekávám proto, že nastavení bude od začátku lépe vyhovovat daným podmínkám. Samozřejmě využijeme i zkušeností z Kypru; konečné slovo je vždy na jezdci. Hodně napoví středeční shakedown.“
Účastníky 48. Rallye Akropolis čeká 20 rychlostních zkoušek o celkové délce 399 km. První z nich startuje v pátek 15. června po desáté hodině ranní, první auto na rampě v Itei se očekává v neděli o půl sedmé večer
Tak co vy na to?
paja.maca
13.06.2001, 07:51
Hiemy se mne nikdy nelibily, tak asi budu fandit lvicatum.
Všichni tady citujete pouze část ze změn předpisů,a to tu o povinnosti nasazovat tři auta.Nikdo už se,ale nezmiňuje o možné změně systému bodování,tedy ,že se bude bodovat více míst.Abych nebyl špatně pochopen tak dodávám,že ani mě se nijak zvlášť nelíbí výsledky Škodováků.Mám taky určité obavy o schopnosti Motorsportu nasazovat tři vozy na všech podnicích MS.Ale zároveň mě uklidňuje,že i šéf Mitsubishi přiznává,že ani oni nejsou schopni ufinancóvat provoz tří vozů v průběhu celého roku jako třeba Ford.
P.S.:Škodovka by asi potřebovala někoho kdo by uměl sehnat velkýho sponzora.Třeba se podívejte co dělá Koloc v truckách.O sám přiznává investice řádu stovek milionů.(Fakt je,že nevim nic o původu těch peněz)
paja.maca
13.06.2001, 15:19
Tak pretahnem Koloce do Skodovky.q:-)
quote:
Tak pretahnem Koloce do Skodovky.q:-)
i s prachama ?
To s tím bodováním je supr. Takže místo aby škodovky byly na 6. místě ve značkách se 6 body, budou pro změnu na 6.místě ve značkách s 15 body. Jaká útěcha (a to jsem pominul Citroen).
A k tomu Kolocovi - třeba není problém jen v tom sehnat hromadu peněz (myslim, že š.motorsport jich určitě taky nemá málo), ale sehnat si toho správnýho odborníka na úpravu motoru a jiný detaily, aby ty peníze nevylítly oknem.
A co se zavěšení týče, tak mně je to jasný. Udělal se obrovskej pokrok (jak tvrdí Armin), leč stále to stojí za ...píp (jak otevřeně přiznává Bruno).
A nevim co máte všichni proti hyenám, jsou nezbytnou součástí a doplňkem každého řádného ekosystému. Tak proč by MS mělo být vyjímkou? Jenom by škodovky měli zmenšit zadní kola, aby se jim víc podobaly. (zase vtip)
[quote]
Všichni tady citujete pouze část ze změn předpisů,a to tu o povinnosti nasazovat tři auta.Nikdo už se,ale nezmiňuje o možné změně systému bodování,tedy ,že se bude bodovat více míst.Abych nebyl špatně pochopen tak dodávám,že ani mě se nijak zvlášť nelíbí výsledky Škodováků.Mám taky určité obavy o schopnosti Motorsportu nasazovat tři vozy na všech podnicích MS.Ale zároveň mě uklidňuje,že i šéf Mitsubishi přiznává,že ani oni nejsou schopni ufinancóvat provoz tří vozů v průběhu celého roku jako třeba Ford.
P.S.:Škodovka by asi potřebovala někoho kdo by uměl sehnat velkýho sponzora.Třeba se podívejte co dělá Koloc v truckách.O sám přiznává investice řádu stovek milionů.(Fakt je,že nevim nic o původu těch peněz)
[I případná změna se škodovky nijak nedotkne,jedině v případě,že by bodovalo prvních 25 osádek,potom by nějaká šance na body byla. A co se týká peněz,určitě by se ten velkej sponzor našel,otázka je jestli by to unesli,že by z auta zmizely škodovácké barvy.v tom vidím problém.]
paja.maca
14.06.2001, 09:28
ppk ma pravdu skode chibi odbornik na motory. Nekdo kdo by dokazal posunout motor do spicky MS ale i tihle lide stoji VELKY penize.
S tím odborníkem na motor plně souhlasím.A nemusel by být ani z oboru rally. Vždyť příprava takového špičkového motoru bude stejná např u okruhů. Rozdíl je v nastavení a v charakteristikách a ty se dnes upravují pomocí PC. Ale hlavní je takového člověka najít. To bude asi kumšt ( viz.tahanice o hlavního konstruktéra mazi Jaguarem a McLarenem v F1) . Jinak podvozkově je na tom octavia asi celkem dobře. Mimochodem dle mého názoru je největší finanční zátěží Schwarz. Za jeho plat by se dalo zřejmě pořídit několik dobrých motorářů.( nekončí mu nahodou tento rok smlouva? )
Všichni tady nadáváte na Schvarze, ale já si myslím, že ani nikdo jiný by s Octavií nepředvedl o mnoho lepší výsledky. Naopak prohlášení p. Janeby, že s EVO III ještě počká ve mě vzbuzuje naději, že se opravdu zodpovědně připravuje výrazné zlepšení stávající evoluce vozu. Pouze kosmetické úpravy přinášející dílčí zlepšení již dnes nestačí, to již asi poznali i ve Škodovce.
Sofchi, plně s tebou souhlasím. Podle mě jel Schwarz v Řecku i na Kypru skvěle, ale ten Kypr nebyl kvůli charakteru trati pro škodovky dobrý.
Uvidíte na Safari, já osobně jsem optimista.
Schwarz udělal pro octavii wrc a její vývoj víc než kdokoli jinej (než třeba vaca.p) Je to zkušenej jezdec, jezdí (v rámci možností vozu) rychle a hlavně atraktivně, proto bych ho na Bohemce vyděl radši než Thiryho. A stěma penězma, spíš si myslim že s nim do Šmotorsport aspoň nějaký peníze z německa přicházej ( a do Monte Carla odcházejí hehe (nevíte někdo kolik berou?)). Bruno nepřines z belgie žádný sponzory a plat budou mít určitě stejnej
normálně vidim s měkkym i, to tvrdý bude asi chyba tisku na straně ewrc.cz :-)
Jiří Dokulil
20.06.2001, 13:01
Už sem raději nebudu psát, protože škodovákům ani trochu nefandím a když tady na něco zareaguji tak si myslíte, že někoho napadám (nemusíte na tento příspěvek reagovat, protože se sem už dívat nebudu).
Já Schwarze neodsuzuju jeho přínos ve vývoji Škody je jasný. A výsledky které jezdí jsou taky dobré viz. MONTE 2001 ale MS chce jezdce kteří jsou špičkoví hlavně na šotolině a na sněhu a to Schwarz asi neni . A Thiri asi taky ne . Škodovka se měla dívat raději po takových jako jsou Martin, Rovanpera , Radstrom , Solberg , A. McRea když nemá finance na hvězdy . Jenže tady se váhá a talenty utíkají a ukazují že talenty jsou a jsou dobří a nejenže bodují ale i vyhrávají. A jestliže ve Škodovce někdo řekne že potřebují někoho kdo dojíždí a ne někoho kdokdo bourá , tak mu odvětím že je asi lepší bilance 6:6 (havarie:umístění v první šestce)než 12 dojetých soutěží a 2umístění. Mým favoritem je Gardemaister jezdit umí , má skušenosti z MS a taky výsledky (MONTE 2001 - 5.místo , Švédsko 4.misto a další z let minulých)a je jediný volný z těch dobrých.Možná by nebyli špatní třeba Hagstrom ,Laukanen ,Lindholm, Jean-Joshep nebo někdo s italů . A chtěl bych tam vidět Krestu. Asi si řeknete že jsem blázen , ale Gronholma taky před třemi lety pomalu nikdo neznal a loni byl mistrem.
A za tím špičkovým motorářem si stojím ,tady už zlaté české ručičky nepomůžou.
pro iky - opravdu myslíš že jsem pro vývoj škodovky nic neudělal ? ja myslim že jo a myslím že hodně z nás pro ni udělalo mnoho.
myslím že každý komu stojí doma v garáži nová škodovka tak ten přispěl svým dílem i na WRC.o to že se na ně chodíme dívat na rally a to že o ní tady diskutujem ukazujem že nám není jedno co se s ní děje. A pokud se na Škodovku příjde podívat divák -spotřebitel , třeba se pak najde sponzor, který na ní umístí reklamu a dá k dispozici svoje peníze a pak třeba bude na pořádného jezdce i motoráře. Vždyť o co tu jde ? O reklamu , o víc prodaných aut o vyšší zisk!!
Nebo si snad někdo myslí že ve škodovce nemají už nic jiného na práci a tak si jdou zazávodit?
Teď se cítím trochu provinile, protože mi v garáži škodovka nestojí:). To handrkování typu co tys udělal pro škodovku nebo tak si postav WRC a ukaž co umíš je trochu dětinské.
My všichni můžem pro ni udělat to, co řek Vaca.p - fandit, zajímat se o ni (i když je to vlastně německý auto) chodit se na ni dívat. Ti bohatší ji mohou sponzorovat. A nebo - jako Jiří Dokulil - na ní zanevřít a odsoudit ji k potupnému zániku. Fakt je, že co sní bude nebo nebude je hlavně na škodovce samotné. A volba jezdců naprosto do puntíku odpovídá její celkové filosofii. Místo dravých ranařů zvolila hochy, kteří spolupracují na testování, jsou spolehliví a dojíždějí. A hlavně - jsou levnější než hvězdy, které poměrem 6:6 (bouračky: umístění) zvyšují náklady nad únosnou míru.A vítězit ne že by nechtěla, ale nemůže, tak se snaží dojíždět a bodovat.
K tomu Gardemaistrovi - jezdí dobře, ale pokud Seat nejel, taky s ním nic nepředved a myslím, že u škodovky by na tom byl stejně (A to pomíjím fakt, že by si museli zvlášť pořídit dalšího testovacího jezdce jako jinde).
Někdo tady říkal něco o vylepšování stávající evoluce. Zajímalo by mně (v souvislosti s debatami o motorech ap.) Jak se dá jedna evoluce WRC vylepšit bez dalších homologací? Asi nic moc. Takže mi z toho vychází jen to, abychom se opravdu neměli místo kritizování jezdců spíš obávat, že škoda bude následovat Seat a všechno půjde do kytek.
Podle p. Janeby je odchod ŠKODOVKY za SEATEM jen spekulací novinářů. Tým ŠKODA Motorsport se příští sezónu zúčastní všech čtrnácti podniků MS, tak jak má.
imported_n/a
02.07.2001, 11:42
Pri pohledu na 'palbu', kterou predvadeli Bruno a Roman na letosni Bohemce, jsem si rikal, proc vlastne na ta jejich auta tak casto nadavame. Nemyslim si, ze by po prujezdu obou tovarnich vozu fanousci zurili vzteky a propadali depresim z tragickeho vykonu obou posadek. Jsem rad, ze tady Octavie WRC je, i kdyz na spicku v MS zatim nema (tesim se na letosni San Remo, kde bych chtel konecne na vlastni oci spatrit, jak moc velky ten odstup je). Porad verim, ze se management konecne probudi a dokaze do Skody Motorsport pritahnout spickove specialisty na vyvoj jednotlivych komponent. To jsme ale zase u penez, coz je zrejme pri povestne nemecke 'sporivosti' docela velky problem. Jinak doufam, ze Armin zanecha v Nemecku na Deutschland Rally dobry dojem (tj. umisteni na bedne); myslim si, ze by to mohlo Skode Motorsport docela prospet (financne).
ppancoch - pokud jedeš na San Remo, máš se opravdu na co těšit. Máš velkou pravdu v atraktivnosti průjezdů Octávií WRC (částečně je to dáno délkou vozu). Loni tam suverénně největší ovace sklízel Armin, těsně ho následoval Liatti s Focusem a Climent s druhou Octávií. Možná se budeš divit jak jezdí Makinen, Burns, Gronholm - drží stopu stejně jako Křeček, ruční brzdu na asfaltu nepoužívají.
Ještě k Blomqvistovi: věřím, že až odjede s Octavií WRC NESTE Rally Finland, bude schopen ještě více pomoci škodováckým technikům s vývojem EVO3. (doufám)
Má to snad znamenat, že bude Blomqvist spolupracovat na vývoji? Podle toho, co řikali jde jen o smlouvu na jednu soutěž, to si tak ztěží nastaví sedačku a volant.
Ale když jste už nakousli klady Š.Motorsportu - tak zaplať pánbůh za něj, vždyť kdyby nebyla Oktávie WRC, bylo by u nás na MČR o 3 WRCéčka ve startovních listinách míň. A to nepočítám Chovance.
Myslím,že na to konečně přišli sami,strategie to je to co měli změnit dávno,uvidíme zda to ve Finsku bude vypadat jako na Safari,nebo se vrátí do starých kolejí?! Já doufám,že aspoň jeden z jezdců dostane za ůkol jet kládu.
No, jenom aby si to hosi ze Skodovky uvedomili. Treba si reknou, ze nebyt havarie, Bruno by na tom byl skoro jako Schwarz a bez rizika. To bych byl nerad.
Jsem zvědavej na příští rok, tohl jsem četl na IDNES.CZ - .....Jezdci po listopadové Britské rallye vyprší smlouva a podle důvěryhodného zdroje z týmu Škoda Motorsport je už dávno rozhodnuto, že Schwarz skončí. Zda jde o jezdcovo rozhodnutí, není jasné. Schwarz v cíli Safari tvrdil, že na tahu je Škoda. A Thiry? Ten má smlouvu pouze na tento rok.
"Jednat s jezdci o smlouvách začneme po Finské rallye," řekl těsně po skončení Safari manažer týmu Pavel Janeba......
NAMI
Jestli si Škodovka nechá zdrhnout Armina, tak bude v ... . Nikdo jiný by s takovou trpělivostí a buldočí vytrvalostí v takovém malém a v jistém smyslu pochybném týmu nebyl. A názory, že je Armin neschopný a zbytečný? To snad může říci jenom někdo, kdo se rally nevěnuje a nebo se na svět dívá přez hodně zamlžené brýle. Netrvrdím, že je to jezdec nejlepší na světě, ale do MS se svými schopnostmi určitě patří a navíc jeho přínos v projektu OCTAVIE WRC je neodiskutovatelný. Jenom výkony Bruna jsou hodně za očekáváním, k profesi profesionálního jezdce patří i odpovídající fyzická zdatnost, jak si tedy může dovolit skolabovat při soutěži (nepopírám, že Safari je velmi náročna)?! A i výkony na asfaltu nejsou nijak oslňující, na šotolině Arminovi zatím nikdy nestačil. Neustále hledá optimální nastavení, chyby na motoru, rezervy v podvozku aj. Ale např. Decour přišel k Fordu a od počátku jezdí v těsném závěsu za tovární dvojicí, o nějakém zvykání si na nový vůz jsem od něj neslyšel. Ale snad výroky Janeby jsou opět příkladem k jisté nesystémovosti v komunikaci s médii a Škoda se na odchod z MS nechystá a důkladně připravuje EVO III, které už opravdu pojede.
Po precteni vesmes pesimistickych prispevku na me jako balzam zapusobila tato anketa : http://www.wrc-online.net/default.asp?sid=0&pid=2&stid=238
Na Eurosportu sice Skoda moc videt neni (nepocitam Safari), ale nekteri lide o ni vedi :-)
quote:
Po precteni vesmes pesimistickych prispevku na me jako balzam zapusobila tato anketa : http://www.wrc-online.net/default.asp?sid=0&pid=2&stid=238
Na Eurosportu sice Skoda moc videt neni (nepocitam Safari), ale nekteri lide o ni vedi :-)
To je teda sila.
Síla jo? Asi by bylo zajímavý vědět, z jakých zemí respondenti pocházejí, já sám jsem do tý ankety hlasoval taky a pochopitelně za Škodovku. To aby dostala vůbec nějaké hlasy. Ale jak je vidět, tak to nenapadlo jenom mě ale i řadu ostatních. Myslím, že se to docela povedlo, někdo by na tento výsledek tipování mohl upozornit p. Janebu a p. Kulhánka.
Tak to me mrzi, ze jsem si te ankety vsiml az po jejim uzavreni, hned by meli o jeden hlasek vic. Alespon jsem se pridal k nazoru, ze Blomqvist pojede Kankkunena :-).
Co se týče vývoje techniky a jezdců, tak si podle mého názoru škodovka "nakakala" do bot. Hromada poviku kolem Fabie WRC, plané naděje.Nemám nic proti škodovce, držím jí palce jako ostatním vozům a vím, že hlavní otázkou jsou peníze.Ale mám strach, že zmizí ze seriálu MS, pokud se nevytasí s něčím novým...
Neboj, miki, voni tady ještě chvilku budou.
Koukám, chtělo by to téma "zeď nářků" (bez náboženské a jiné souvislosti).
Miki - jaký povyk si měl na mysli? Myslíš ty fámy, který rozšířili nějací fantazírové? Podle mě Fabia WRC nikdy nebude. Bude ale jiné WRC, a to z nástupce Octavie, který má být představen už příští rok. Slyšel jsem, že tento vůz má disponovat novou řadou motorů, již tedy ne stávající pětiventil. Jenom doufám, že bude k dispozici i třídvéřová karoserie.
A co se týká hlavního sponzora - i Mistubishi se nechalo slyšet, že i odstoupení Marlbora od sponzoringu nebude mít vliv na účinkování zýmu v MS rally. Takže spásu v případném hlavním sponzorovi bych rozhodně neviděl.
Člověče, Sofchy neděs. To budou tu řadu motorů zase upravovat od začátku? Tos mně teda uklidnil. A určitě máš na svědomí mikiho, s tím to muselo seknout.
Proč neděs? Udělat nový motor nebo vylepšit ten stávající vyjdě na stejno! A jestli ta následující řada motorů bude povedená, tak si myslím, že to bude určitě krok k lepšímu, nikoli stranou či dokonce zpět, což si měl asi na mysli.
To jo, ale to o čem vyprávíš jsou vize postavené na předpokládané existenci auta které zatím není a upravených motorech, které taky dosud nevyrobili. Když vezmeš v úvahu jak dlouho se vyvíjela Oktávka, o jejím motoru nemluvě, tak mi stejně pořád připadá že ten tvůj příspěvek opěvující vzdušné zámky a růžovou budoucnost případného pragmatika neuklidní. Jak říká jeden můj moudrý přítel (ten tím teda odpovídá i v restauraci na otázku co bude jíst) - uvidíme!
Vize to samozřejmě jsou, ale jenom se mi moc nezdají ty úvahy o Fabii WRC. Ta by současný problém stejně nevyřešila. Když i členové Škoda motorsportu přiznají, že současný motor není přímo ideální, tak je asi zřejmé, že se stávající strategie a naděje upínají na nový, připravovaný motor. Navíc, když už prý Fabia WRC existuje, tak proč nikdo neřekl, jakou má kasli - sedan nebo pětidvéř? Prostě, já projektu Fabia WRC nevěřím, ani se mi nezdají teorie o její ideální velikosti, kompaktní model na bázi nástupce Octavie by určitě postačoval, SEAT také uvedl, že jestli se vrátí do MS, tak to bude s LEONEM WRC, ne s Cordobou!
To snad ani neměla být diskuse o Fabii. Kdyby jí opravdu měli nebo připravovali, proč by Janeba tak tvrdošíjně říkal, že ne?
Já jen doufám, že nás Škoda příjemně překvapí. Ale dřív jak v r 2003 to určitě nebude.Takže - uvidíme.
EVO "III" už stojí, ale prý z něj nedostali to co očekávali.
quote:
EVO "III" už stojí, ale prý z něj nedostali to co očekávali.
Po "uspechu" ve Finsku neni nad optimisticke zpravy...
Slyšel jsem, že Škoda Motorsport připravuje na příští rok vedle Armina angažování opravdu dobrého zahraničního špičkového jezdce. Konečně jim došlo, že náklady na něj jsou v porovnání s náklady na vývoj nového vozu a provoz týmu mizivé! Doufám jen, že to nebude nějaký vysloužilec jako třeba Bruno, jenom mě mrzí, že pozice třetího pilota nebude náležet Krestovi. Asi mu dají příležitost jen na vybraných soutěžích.
Škoda by spíš měla angažovat nějaké špičkové zahraniční auto... :-)
Jsem také fanda škodovky,ale už nemůžu dál poslouchat ty blbé kecy p. Janeby o výborných výsledcích,o tom jak pokročili kupředu ve vývoji auta,jak jsou všichni spokojeni...Myslím si,že škoda opět po Finsku se vrátila do reality.Jeden hyenský výsledek/Safari/titul na MS neudělá.Všichni tady diskutují o autě a jezdcích,ale myslím si,že v zahraničním týmu po 3 letech neůspěchů ab výhledů na brzké zlepšení by letěl jako první manažer!!!Jenže p.Janeba opět nakuká Němcům,že je to super výsledek a že to tak je v pořádku..Mám jen upřímhný strach,aby VW nezastavil kohoutek financí pro Motorsport a nedopadli stejně jako SEAT!
Souhlasím s Radkem. Vždy, když škodovka dojede do cíle jezdci i p. Janeba vykládají jak jsou spokojeni. Už mě to taky štve, i když jsem fanda škody. Na Barumce jsem mluvil s lidmi, kteří mají do motorsportu blízko. Na otázku kdy bude EVO III odpověděli NEBUDE. Prý nejsou peníze. Sestava příští rok by mohla být Thiry a Rovanpera. Ale to pochybuji, protože ten patří mezi elitu a Peugeot si ho asi pohlídá.
Že nebude EVO III? Nestraš!!! To se mi opravdu nezdá, také jsem zaslechl, že Škodovka plánuje nákup opravdu dobrého jezdce, ale že by se chtěla účastnit MS s EVO II, to snad ani v Mladé Boleslavi nemůžou myslet vážně. Nechme se (doufám) příjemně překvapit.
Bille kdyby to bylo Schwarz, Rovanpera, byl bych spokojenější. Thiry je letos nějakej vyčichlej.
V tiskové zprávě Škody Motorsport Arminovi vložili do uvozovek, že je velmi spokojen. Na svých zřejmě necenzurovaných stránkách napsal, že není z patnáctého místa nijak moc potěšen......
Po zprávě, že Rovanpéra bude příští rok stále u Peugeotu, mi kapánek zatrnulo. Prředpokládal jsem, že půjde ke Škodovce. Teď tedy nevím, koho chtějí místo Thiryho vzít, nějak mi docházejí nápady.
Michale, Armin tam píše, že 15 místo není skutečnost, která by ho činila šťastným. Spíš mě "překvapilo", že se chvástá tím, že předjel Aléna. Tomu říkám super výkon.
Hledal jsem nějaký náznak úvah nad příští sezónou, ale nic jsem neobjevil. Se dělá nějak tajným.
coolidge
30.08.2001, 14:43
Teoreticky volný by mohl být Auriol.
quote:
Michale, Armin tam píše, že 15 místo není skutečnost, která by ho činila šťastným.
A není to náhodou téměř to samé? Každopádně se ti omlouvám, že jsem to napsal, jak jsem to v rychlosti zkouknul a neudělal doslovný překlad, hnidopichu. B)
Na www.wrc-online.net je zajímavý článek s názvem: Kresta wanted for full 2002 programme. S mojí špatnou angličtinou jsem pochopil, že Janeba řekl, pokud budou mít rozpočet na příští rok na tři auta, má Kresta jisté místo pro MS. Pokud pouze dvě, záleží, zda Kresta předvede v San Remu a snad i GB překvapivý výkon.
quote:
Teoreticky volný by mohl být Auriol.
Volny, ale drahy. Otazkou taky je, zdali ma po dvou skutecne zkazenych sezonach co nabidnout.
Mimojiné je volný i Kankkunen. Ale to je asi stejné jako s Auriolem, který by navíc nejspíš po loňských zkušenostech se Seatem ke Škodovce nechtěl. Ale možná, že mu nic jiného po letošní zatím nepříliš vydařené sezoně (sice jedno vítězství, ale pouze 2 dojezdy a trocha havárií) nezbude.
Ten Kankkunen neni spatny napad. Ono by to chtelo nejakeho sotolinoveho specialistu, jeste lepe severana. Co takhle Gardemeister (ma smlouvu?), Hagstrom...?
imported_n/a
31.08.2001, 23:05
Myslim si, ze Gardemeister by Skode prilis nepomohl. V lonske sezone (se Seatem) havaroval na Novem Zelandu, Safari, Kypru a ve Spanelsku; z technickych duvodu nedokoncil San Remo, Finsko, Acropolis, Argentinu a Svedsko; bodoval pouze v Monte Carlu (celkove 4.) a v Australii (celkove 6.); zbyvajici souteze tj. Britanii, Korsiku a Portugalsko dojel na 12., 11., resp 9. miste. Budiz mu slabou omluvou, ze techto vysledku dosahnul s vozem patricim spise mezi outsidery (tj. tam, kde se nyni resp. dosud nachazi i Octavia).
Letos je to sice o neco lepsi - 5. na Monte Carlu (za Schwarzem) a 4. ve Svedsku (oboji na Peugeotu 206). Dalsich sesti soutezi se vsak nezucastnil a vse korunoval havarii ve Finsku (s Mitsubishi Lancer).
Myslim si, ze by bylo daleko vyhodnejsi dat vice prilezitosti Krestovi, pokusit se udrzet v tymu Schwarze (i kdyz tomu ja osobne moc neverim, viz. namluvy s Citroenem) a popremyslet, zda je Bruno Thiry pro Skodovku nejakym prinosem. Je ale porad docela mozne, ze Thiryho neprilis oslnive vykony jsou spise dilem taktiky naordinovane vedenim Motorsportu nez jeho jezdeckymi schopnostmi (i kdyz bych ale cekal, ze jako asfaltovy specialista se nenecha na letosni Bohemce porazit Krestou). Asi by to chtelo neco podobneho, co z Janebovych ust uslysel Schwarz na letosni Safari tj. jet na same hranici moznosti vozu.
Obavam se ale, ze nejpravdepodobnejsi variantou je Thiry, Gardemeister (plus nekolik vystoupeni Kresty), libila by se mi jiz zminovana sestava Schwarz, Rovanpera, Kresta, naprostym uletem a pouhym zboznym pranim je v mem pripade C.McRae, Burns a Rovanpera.
Mám pocit že sestava bude Armin,Toni,Roman-Bruno (střídavě). Myslím v tom lepším případě!!?
Co se šuškalo kolem továrny tady u nás doma: Schwarz jde jinam, Thiryho po nedobrých výkonech pošlou do pryč a Kresta cca 4 závody. O tom, kdo by měl přijít - nic.
Pokud vím, tak představenstvo Škoda-Auto ještě nerozhodlo o tom, co dál. Možnosti jsou tedy stále: Konec v MS, všechny závody s 2 auty (+ 4 Kresta), všechny závody s 3 auty.
Ale jsou to stále jen spekulace.
quote:
Co se šuškalo kolem továrny tady u nás doma: Schwarz jde jinam, Thiryho po nedobrých výkonech pošlou do pryč a Kresta cca 4 závody. O tom, kdo by měl přijít - nic.
Pokud vím, tak představenstvo Škoda-Auto ještě nerozhodlo o tom, co dál. Možnosti jsou tedy stále: Konec v MS, všechny závody s 2 auty (+ 4 Kresta), všechny závody s 3 auty.
Ale jsou to stále jen spekulace.
Janeba tvrdí, že představenstvo schválilo celou příští sezónu(14 podniků) pro dva vozy. Někde se objeví i 3.
Ano, už jsem to také četl, takže dnes ŠKODA Motorsport říká:
"Oznámení o startu Romana Kresty a Jana Tománka přišlo těsně poté, co představenstvo společnosti Škoda Auto formálně potvrdilo plány týmu Škoda Motorsport na sezonu 2002. Tým se zúčastní všech 14 podniků seriálu se dvěma továrními posádkami, na vybraných soutěžích mohou být nasazeny vozy tři."
Tak trochu kámen ze srdce, nebo?
imported_n/a
03.09.2001, 13:19
Kamen ze srdce rozhodne, jinak bych si totiz tu cepici Skoda Motorsport porizoval zbytecne.
coolidge
03.09.2001, 16:54
Myslím si, že hlavní problém Škody spočívá v tom, že jestli je nebo už bylo rozhodnto o příští sezóně, tak příliš vyčkává s piloty. Potom to dopadne tak, že všichni budou mít podepsané smlouvy a Škoda si bude vybírat jen z těch co zbudou. Jestli chtěla anebo chce angažovat nějakého jezde světové úrovně,jak tady bylo řečeno, tak by musela jednat mnohem agresivněji. Další možností je vyplatit ho ze smlouvy sjiným týmem, ale to je v případě Škody asi utopie.
p.Janeba někde tušim řekl že s jezdci začnou jednat po Finsku ,a to je teď.
Já bych byl pro toho Kankunena je to sice "starý" pán ale že stále umí předvedl ve Finsku. Navíc má neocenitelné zkušenosti s WRC . Jezdil a testoval se Subaru , Hyundai , Ford , Toyota atd. a mohl by přinést do Škody nové poznatky . A je miláčkem davu a novinářú.
A samo že Kresta .
Fabia WRC bude urcite, myslim ze se Janeba dostatecne vyjadril v Pravu, kde rekl, ze budou ucit fabii soutezit. To jestli bude 4 nebo 5-dver je otazka. Pripravuje se Fabia RS, ktera treba bude mit velky narazniky jako 206 GT, tak se mozna dockame i 5ti dver, urcite by ji to sluselo vic...
quote:
Miki - jaký povyk si měl na mysli? Myslíš ty fámy, který rozšířili nějací fantazírové? Podle mě Fabia WRC nikdy nebude. Bude ale jiné WRC, a to z nástupce Octavie, který má být představen už příští rok. Slyšel jsem, že tento vůz má disponovat novou řadou motorů, již tedy ne stávající pětiventil. Jenom doufám, že bude k dispozici i třídvéřová karoserie.
A co se týká hlavního sponzora - i Mistubishi se nechalo slyšet, že i odstoupení Marlbora od sponzoringu nebude mít vliv na účinkování zýmu v MS rally. Takže spásu v případném hlavním sponzorovi bych rozhodně neviděl.
K té karoserii. Třídvéřový model není pro WRC to pravé. Přišlo na to i Subaru a proto nová verze 2001 je už čtyřdvéřová. Takže si nemyslím, že Škodovka kdy tento trend opustí...
Nesouhlas!
Myslim že Subaru opustilo dvoudveřovou variantu z marketingových důvodů.Ta se totiž prodává jen na americkém trhu. A tam se rally moc neberou.
Třídveřovou variantu využívá :
Peugeot 206WRC
Ford Focus WRC
Toyota Corolla WRC
Seat Cordoba WRC
Ford Escort WRC
Citroen Xsara WRC
Hyundai Accent WRC
dále pak.....
Ford Escort Cosw.
Toyota Celica (všechny generace)
Toyota Supra
všechny F2 , F3
jdu-li dál do historie např.sk.B
Lancia 037 , Lancia S4 , MG Metro , Peugeot 205 , Audi Quatro , atd....................
Já bych bral jako jedničku Auriola nebo Delecoura, dvojku Martina no a trojku samozřejmě Romana, případně na vybrané soutěže nějakého specialistu (Švédsko = nějaký švéďák nebo mladý fiňák, Finsko = nějaký mladý fiňák apod.)
Asi jsem se špatně vyjádřil, u hatchbacku to neva, maj dobrý přístup do vozu zezadu, něco jiného jsou sedany...
Souhlasím s vacou.Myslím si,že v případě Subaru byl na vině nový model,který se zatím 3dv.prostě nedělá.Takže kvůli marketingu si myslím pojedou 2 roky 5dveří a pak udělají zas nějaký 3dveř.V neposlední řadě zde rozhoduje váha a vyztužení karoserie,což u 3dv.auta bude jistě lepší.
Svatá pravda tahle řeč.
Nížší hmotnos , míň díllů , míň plechů , míň práce , míň všeho.
quote:
Já bych bral jako jedničku Auriola nebo Delecoura, dvojku Martina no a trojku samozřejmě Romana, případně na vybrané soutěže nějakého specialistu (Švédsko = nějaký švéďák nebo mladý fiňák, Finsko = nějaký mladý fiňák apod.)
Výskytu specialistů chce FIA zabránit novýmimi předpisy a to tak že všichni tři jezdci mucí být nominováni na celou sezonu .
Myslím, že musejí být na celou sezónu nominováni dva a třetí může být kdokoliv.
Vážení navrhuji uspořádat takovou malou soutěž: kdo nejlépe uhodne sestavu Škody pro MS 2002 (3 jezdce).
Pravidla: každý zůčastněný dá do soutěže nějakou věc - tuto věc po skončení soutěže zašle vítězi (já dávám do soutěže čepici Škoda Motorsport).
Pokud budete mít zájem si takto zpestřit čekání, posílejte na toto fórum návrhy na případné upravení pravidel.
Až se domluvíme určíme datum konce soutěže a soutěž odstartujeme.
P.S. navrhuji aby se p.Janeba této soutěže nemohl účastnit!)
quote:
Myslím, že musejí být na celou sezónu nominováni dva a třetí může být kdokoliv.
To platí tento rok , ale příští by měli být nominovaní na celou sezonu všichni tři.
Ale nechci to tvrdit.Vše by se mělo objevit v nových předpisech v souvislosti s novým bodováním atd. , ale tady ještě taky asi není rozhodnuto.
Nemá někdo zvás přístup k těmto informacím aby nám to osvětlil.
Na rok 2002 by měla být nahlášena pevná dvojice na celou sezónu, která by se neměla měnit a třetí jezdec může být kdokoliv. Bodují první dva v cíli.
Letos pevná dvojice není, na každý závod jsou nominováni dva, kteří jedou na body. Na každý závod to může být někdo jiný.
coolidge
10.09.2001, 09:29
Je to tak jak píše Michal. A rozhodně to není proto, aby bylo zabráněno startům specialistů. Ti naopak budou moct bodovat do týmového hodnocení pokud budou rychlejší než stálí piloti. Myslím, že toto pravidlo bude anebo bylo schváleno především na nátlak týmů Peugeot a Ford, kteří pravidelně nasazují více než 2 posádky a několikrát se jim stalo, že do cíle dojela jenom ta nenasazená. Třeba Ford by už s přehledem vedl v bodování značek, kdyby mohl bodovat Delecour.
Face já si myslím, že to zůstane Schwarz a Bruno + Kresta
Schwarze bych si tipnul taky o Thirim těžce pochybuji.
coolidge
11.09.2001, 10:20
Myslím, že to není příliš originální typ. Dal jsem si dohromady seznam pilotů, kteří se letos zúčastnili podniku MS s továrním týmem anebo tovární podporou a z toho si vyřadil jezdce, o kterých si myslím, že nepřipadají v úvahu.
Zůstal mi tento seznam : Auriol, Schwarz, Thiry, Gardemaister, Radstrom, Laukkanen, Jean-Joseph, Kankkunen.
Můj tip z tohoto seznamu je : Kankkunen, Gardemaister (Thiry) + Kresta.
U Thiryho si myslím rozhodnou poslední především asfaltové soutěže, vzhledem k tomu, že příští rok přibude jedna asfaltová soutěž na úkor šotolinové.
O Gardemaistra ma zájem Mitsubishi. Dalo mu důvěru při letošním Finsku i na Novém Zélandu (boduje do značek).Já bych to spíš viděl takhle.
Kankunen , Schwarz , Kresta.
Ještě jedna úvaha . Schwarz není ani špičkovým šotolinistou , ani špičkovým asfaltářem . Takže v současném systému MS na něj zbyde vždy místo až ke konci první desítky.
Ale jdou mu sotěže se smíšeným a nebo nevyzpytatelným povrchem . Tak , jak se to jezdilo před rokem 95. A o návratu takových to soutěží do MS se právě teď začíná mluvit.
Takže by nebylo od věci Schwarzovo další angažmá zvážit.
Mate nekdo prehled o pilotech, ktere uz maji smlouvu na pristi rok nebo jiste misto v nekterem z tymu? Podle toho co vim to je asi takhle:
Peugot: Gronholm,Rovanpera
Subaru: Burns,Solberg
Ford: McRae,Sainz
Mitsub: Makkinen
Skoda: Kresta
Hyundai:Eriksson?
Citroen:Bugalski,Radstrom?
Takze kdo zbyva?
Auriol - chtel by v peugotu lepsi podminky
Delecour - jako trojka u fordu jeho skoda
Martin - u subaru mu snad nabidli smlouvu na vsehcny souteze, vse zalezi na $$$
Arai - tak s nim pocitaji snad jen u subaru
Loix - zustane u mysaka?
Gardemaister - ze by taky k mitsubishi?
Schwarz - zajimal se o nej citroen
A pak ten zbytek - Thiry,AMcRae,Kankunen,Panizzi - kteri nemaji vubec nic jisteho...
Tak jak myslite ze letos >skatule hybejte se< dopadnou a kdo zakotvi ve Skodovce???
Ve Skodovce zakotvi ten, ktery bude nejdele volny a ktery bude stat nejmene penez (vetsinou primo umerne s vysledky).
coolidge
17.09.2001, 16:38
To je pravda. Na to, že Škodovka prohlásila, že angažuje nějakého světového jezdce, příliš čeká až na to kdo zůstane volný. Potom to bude zase nějaké prohlášení typu : No víte my jsme chtěli toho, ale už má podepsanou smlouvu, takže to nešlo.
Ještě mě napadla jedna možnost sestavy pro příští rok : Kankunen - těžko podepíše smlouvu na celou sezónu s někým jiným, problém může být v tom jestli bude chtít riskovat svoje jméno, a jako druhý pilot Kresta - s jeho nasazením jako druhého pilota se sice moc nepočítá, ale mluví pro něho několik důvodů : jednak ho má Škoda v podstatě pod smlouvou, za druhé nebude stát moc peněz, za třetí nevím k čemu by letos absolvoval ty seznamovací tréninky na MS, jeho nevýhodou může být relativně malý zájem sponzorů z zemí se silnou ekonomikou jako Německo.
Citroen aiming to snap up Schwarz - by Ron Salter 19/09/2001
Citroen are chasing Skoda's Armin Schwarz to drive their Xsara WRC on next years World Rally Championship. The French team are reported to be looking for an all round driver to develop their car and go for results on all the rounds of the WRC in which they will compete next year.
zde je vice:
http://www.wrc-online.net/default.asp?sid=0&pid=2&stid=493
A jak to vidíte u Alistra Mc rae? Škodovka potřebuje střelce a tento to možná má v krvi...
Tak ! Kankunen je jasný ! Ale u Hyundaje!
Pojede za něj šotolinové soutěže . Celou sezonu odmítl.
Nevíte někdo, jak je to s Brunem Thirym na rok 2002?
Podle mých nejnovějších informací ve Škodě stále vůbec neví jak to bude s jezdci pro rok 2002. Velkým problémem jsou peníze.
Já to nevidim dobře.
A.Mc Rae pojede možná Subaru,Kankunen Hyundai ještě nepodepsal.Zbývá Auriol,ale ten bude asi hodně drahej.Nebylo by to ale špatný.Auriol-Martin-Kresta....asi utopie.
Je to všechno zde asi pravda,prostě dobrý jezdec světové ůrovně na škodovku nezbude...
Já to vidím složení pro MS asi tak:
Kresta,Triner,Sibera :-)
Petr Panýrek
01.10.2001, 05:23
Myslím,že myšlenka Octavie WRC byla již od počátku zcestná, to s Fabií v konceptu WRC se mně osobně zamlouvá více. Otázkou je co tomu sdělí strýc "Helmut"
X1/9
Podivte se na stránku Škody Fan. Jsou tam informace o jezdcích na sezónu 2002. Neni to zas tak špatné.
Ta stránka je http://skoda.wrc-online.net/default.asp?sid=6&pid=2&stid=526
V angličtině jsem trochu negramotný.Ale jestli jsem pochopil , možnosti jsou tyto.
Zustane letošní sestava
Schwarz ,Thiry + Kresta , nebo
Schwarz , Kresta , Solberg , nebo
Thiry , Kresta , Paasonen , nebo
Radstrom , Thiry , Kresta .
quote:
V angličtině jsem trochu negramotný.Ale jestli jsem pochopil , možnosti jsou tyto.
Zustane letošní sestava
jeste jsi zapomnel to "nebo kdo vi???" :-)
KKprostor
04.10.2001, 19:18
quote:
Zustane letošní sestava
Jo, ale ten Solberg by měl být Henning. Ale ani to by nebylo tak špatné. PObavilo mě, že Paasonen = to je ten, jak je rychlý než dá velkou ránu...
Janeba:
Evo 3 jsme sice zatím nehomologovali, ale to neznamená, že vůz dále nevyvíjíme. Nyní pracujeme především na motoru a chlazení, ale zatím nevíme, jestli vše stihneme otestovat a schválit. Nicméně, zastávám názor, že není příliš mnoho věcí, které bychom museli na Octavii WRC měnit a znovu homologovat
Zejmena posledni veta me zanechava v uzasu.
Jo Vicky, já jsem taky v šoku.
Ale jako amatérskej vtip to je dobrý!
Podvozek Oktávky je asi OK , ale motor je na prd. Někde jsem zaslechl že Škoda už vyměnila třetí ladičskou firmu a nikdo se stím jejich motorem nemohl pohodnout.
[/quote]
Jo, ale ten Solberg by měl být Henning. Ale ani to by nebylo tak špatné. PObavilo mě, že Paasonen = to je ten, jak je rychlý než dá velkou ránu...
[/quote]
Tak to buď klidný - JANI PAASONEN nebo ještě JUUSO PYKÄLISTÖ by toho zvládli na šotolinových rally více než bruno s Arminem dohromady. A šotolinových rally je většina!!
dr.Horák
07.10.2001, 21:09
Já bych to viděl asi tak:
Citroen-Bugalski, Schwarz, Purras,Radstrom-?
Ford- C.McRae, Sainz, Delecour
Hyundai- Eriksson, Gardemeister, Martin-?
Mitsubishi- Makinen, Loix-?, ?
Peugeot-Gronholm, Panizzi, Rovanpera
Subaru- Burns, Solberg, Arai, A.McRae
Škoda- ??? Thiry, Kankkunen-??, Auriol-???
Škoda nebude homologovat Evo II, protože nemá co! Podle mne zaostává v motoru a v podvozku. Motor se jede pořád ve staré verzi,(tj. první anglická verze) snad prý je nyní na vývoji u Lehmana. Podvozek je hrozně zaostalý, myslím tím Proflex tlumiče. Kdo jede Proflex ve světě?? Nikdo! Pan Janeba má asi slušnou provizi. Je pravda, že jsou nejlevnější ale ....?!
quote:
Kdo jede Proflex ve světě?? Nikdo! Pan Janeba má asi slušnou provizi. Je pravda, že jsou nejlevnější ale ....?!
Toto už jsem taky od někoho zevnitř slyšel.
Pozor s Lehmanem spolupracoval Jírovec při ladění rallycrossového motoru.Po přechodu na rally k nim údajně dal ladit i čistě rallyovou verzi.
juhajuha
07.10.2001, 21:58
Jírovce bych vůbec nebral jako pilota, podle kterého by se měla hodnotit kvalita ladiče, většinou končí pro vlastní chyby. Sám o svém učinkování ve sprintech řekl, že se jedná o svezení gentlemanů. Myslím si, že by bylo pro Škodovku nejlepší dát veškeré své finance na zdokonalení techniky a jako jezdce brát kluky od nás, kteří budou jedině vděční, že se mohou svézt ve světě(a ukázat se). Myslím, že jich máme, nato kolik nás je, dost.
quote:
quote:
Zustane letošní sestava
Možná by to někoho takového rychlého chtělo angažovat na jednu nebo dvě rally , ať se ukáže jestli jsou pomalí současní jezdci(Schwarz , Thiri) nebo jestli to je v automobilu ?
Napadla mě jedna myšlenka v souvislosti s účinkováním A Schwarze na San Remu. Piloti Citronenu se od začátku pohybovali v první 5. a pokud reálně odhadl možnosti své a Škody na asfaltu, výsledky na konci druhé desítky by si moc nepomohl při vyjednávání o angažmá. Pokud v první RZ měl ztrátu 1:17 se závadou alternátoru, tak druhou by snad také mohl dojet, aby se dostal do servisu.
Jenom taková spekulace.
Já jsem nechtěl propagovat Jírovce v souvislosti s Lehmanem.Chtěl jsem jen upozornit,že takto mohlo dojít k záměně prostě.Jinak Lehman asi nebude úplně špatnej,protože ladí motory Audi pro LeMans.Faktem je,že to je úplně odlišná disciplína.
imported_n/a
12.10.2001, 16:02
Co rikate na rozhovor s Arminem Schwarzem na strankach AutoSport.CZ ? Docela to na me zapusobilo. Rozhodne bych necekal uprimnou sebekritiku (Finsko a SanRemo), vystizne hodnoceni Krestova vystoupeni na SanRemu, atd.
Jsem velmi zvedavy, jak to s Arminem dopadne pro pristi sezonu. Z meho pohledu bych byl velmi rad, kdyby v tymu setrval spolecne s Krestou a treba Rovanperou (?).
juhajuha
12.10.2001, 16:32
Rovanpera je asi velká utopie, protože již má smlouvu s Peugeotem. To já mám sen, o kterém vím že se na 99% nesplní, že za volant koktávky sedne starý pán (hádejte kdo)a ukáže co všechno v tom autu je schovaný. Oktávka je velmi spolehlivá, takže si myslím, že by mu nehrozilo odstoupení pro poruchu brzd jako u Hyundaie ve Finsku.
Kankunen by až tak velká utopie být nemusel.
Když si jej mohou dovolit najímat pořadatelé evropských soutěží proč ne třeba škoda.
Myslím že tady záleží hlavně na jeho rozhodnutí.
Pokud tedy dostal nabídku.
<h4>HLEDÁNÍ INSPIRACE U MITSUBISHI </h4>
<P ALIGN="CENTER">
http://www.ewrc.cz/images/2001/Skoda_in_mistubishi.jpg
to Michal: :D :D :D Ta fotka je fakt dobrá a bohužel na místě...
No já se již ted těším na novou verzi soutěžního vozu Ford Focus WRC 2002. pokud bude a já věřím že bude mnohem lepší než ten letošní,má Colin příští rok ......raději to nezakřiknu,ale stejně t.... MS v kapsi.
quote:
No já se již ted těším na novou verzi soutěžního vozu Ford Focus WRC 2002. pokud bude a já věřím že bude mnohem lepší než ten letošní,má Colin příští rok ......raději to nezakřiknu,ale stejně t.... MS v kapsi.
Ono to nebude az tak horké s tim novym vozem, cetl jsem, ze spousty veci zustane ze soucasneho vozu.
Tak Thiry Condroz nakonec vyhral. A to o 46s. Co na to fanousci?
Jak jsem již napsal jinde, Cols před poslední RZ vedl o pár sekund a na poslední ztratil 50 sec, díky nějakému problému...
co by zrovna u mitsubishi videli? Kde by bylo mitsubishi bez Makinena (a kde treba Skoda s ním???). Loix je na tom stejne jak Schwarz. To auto se tremi diamanty zdaleka nepatri mezi nejlepsi. Ale obrázek to je stejnak zábavnej, to je fakt.
Tak jsem dnes na idnes četl, že Kresta testoval nový motor, pravděpodobně pro homologaci Evo III !!! Předtím ho testoval Schwarz a výkonově je to prý mnohem lepší, max. výkon je prý k dispozici v daleko širším spektru otáček! Dobrá zpráva, snad to nejní kachna nebo jen zbožné přání nás všech a celého Motorsportu. Co vy na to?
Dnes údajně testoval tým škoda na šotol.trati v jedné nejmenované vesnici u Zlína a kromě uřadujícího mistra čR byl viděn jeden nejmenovaný argent.mladík,jezdící MS ve sk.N!...
nestras !!!! snad se Skoda poucila s Clementem a neudela zas tu samou chybu !!!
i kdyz Pozo by byl jeste horsi, Clement aspon mel nejake zkusenosti s WRC ale to Pozo rict nemuze !!!!
Teoreticky, kdyby si byl Pozzo schopen zaplatit místo třetího jezdce tam, kde není naplánován start Kresty, bylo by to super. Třeba Austrálie, Nový Zéland, Argentina.....
Tak to je asi myšleno,protože prý je smlouva s Eriksonem už hotová.Jestli to myslí škoda tak,že se bude na 3 voze střídat 2 jezdci,nevím..A nebo úplně bez Romana?Samozřejmě,že by asi ze zámoří přinesl sebou pěkný raneček...
Možná ještě nepodepsali Schwarze. Má o něj totiž stále zájem Hyunday. :(
Schwarz do Hyundaie = z louže pod okap, i když......s novým rozpočtem, který anglokorejci slibují....
coolidge
16.11.2001, 09:14
Z idnes:
Rallyeový vůz Škoda Octavia WRC vyzkoušel u továrního týmu mistr světa skupiny N, dvaadvacetiletý Argentinec Gabriel Pozzo. Před ním dostal stejnou šanci v Bělé pod Bezdězem i Švéd Kenneth Eriksson, další z jezdců, které Škoda vábí pro mistrovství světa 2002. Pozzo hledá uplatnění na všech 14 soutěžích šampionátu, což se mu se sponzorským příspěvkem argentinské provincie Cordoba, odhadovaným až na milion dolarů, může u Škody povést.
imported_n/a
16.11.2001, 12:16
I kdyz me muze leckdo oznacit za nedostatecneho patriota (nemluve o reakcich nadsenych prispevovatelu do navstevni knihy na strankach www.roman-kresta.com), Pozza bych za volantem Octavie videl rozhodne radeji nez Krestu.
Co se tyce jezdeckych schopnosti, nemyslim si, ze by byl Pozzo horsi nez Kresta (doporucuji podivat se na jeho letosni bilanci napr. na http://www.worldrallynews.com/wrc_class_01.htm ). Naopak jsem presvedcen, ze Pozzo disponuje daleko vetsimi zkusenostmi z prostredi svetoveho sampionatu. A slibovany sponzorsky prispevek muze Skodovce prinest daleko vice pozitiv nez nekolik umisteni tesne pred nejlepsimi N-ky (prestoze i v Pozzove pripade nemusi byt vysledky o mnoho lepsi). Tudiz zvysene investice smerujici do vyvoje bych povazoval za daleko dulezitejsi nez snahu vychovat si jednoho pilota a pak doufat, ze se stane spasitelem Skody, ktery se bude pravidelne umistovat mezi nejlepsimi. Jsem presvedcen o tom, ze se soucasnou Octavii by pravidelnych vybornych vysledku nedosahoval kdokoliv ze spickovych jezdcu (natozpak Kresta).
SABOTAGE
16.11.2001, 13:02
Něco na tom bude. Rozhodně Pozzo alespoň zná tratě MS, kdežto Roman tuto výhodu nemá. A vítězství v MS sk. N je asi taky větší devizou, než vítězství v domácím mistráku. Navíc ona si Škodovka zase nemmůže až tak moc vybírat. Nevšiml jsem si, že by na dveře fabriky zoufale bušili jezdci světové špičky...
coolidge
16.11.2001, 16:05
Taky si myslím, že Pozzo je v současnosti lepší pilot než Kresta. Ale spíš by bylo lepší kdyby absolvoval šampionát jako třetí pilot. Kdyby donesl ty peníze, tak proč ne. Asi budou pro Škodu rozhodujícím faktorem. Sestava Schwarz, Eriksson, Pozzo pro celý šampionát je z volných pilotů asi nejlepší možná. Když odmyslím finančně medostupného Auriola.
SABOTAGE
16.11.2001, 17:44
Pozzo by byl určitě svým spůsobem tím čerstvým větrem proŠkodovku. Na druhou stranu si myslím, že se s ním nedá počítat jako s dlouhodobou akvizicí. Pokud by se s Octavií naučil a něco ukázal, myslím, že by po něm velmi rychle sáhl nějaký větší tým. Je mladý, perspektivní, MS v N-kách, má k dispozici docela slušné finanční zázemí... Na druhou stranu, Romanovi by měla být dána možnost, ať jede co nejvíce podniků. Schwarz tady nebude věčně a co potom? Pravda otázkou je, jak dlouho tady bude Škoda Motorsport?
smirnoffff
16.11.2001, 21:43
No právě, Schwarz tady nebude věčně. Očekávám pro příští sezónu sestavu Eriksson, Pozzo, Kresta.
Mám to od zdroje, kterému hodně věřím!!
Thiry jde pryč a Eriksson si řekl příliš mnoho. Takže uvidíme příští týden.
no nevim ty penize co Pozo prinese nemyslim ze je to zas tak moc, rika se neco o 1 000 000 USD kdyz to prepocitam na Kc tak to vyjde na cca jeden a pul Octavie WRC takze staci v Monte jedna velka rana a to vyloucit nemuze nikdo a vedsi cast penez je v p...eli.
Pozzo by přinesl prý něco přes milion USD, další peníze cca 0,5 mil se ušetří na jeho platu. Pokud nepojede nějaká hvězda, je to určitě poslední sezóna.
coolidge
18.11.2001, 12:34
V tomto světle bych to tedy spíš viděl na sestavu Pozzo, Kresta
Jestli ve Škodovce nezůstane Schwarz, tak Škoda nebude mít výsledky. Nemyslím si, že by Schwarz chtěl odejít. Když odmítl Citroen, tak asi odmítne i Hyundai. Navíc řekl, že by rád zůstal ve Škodě. Že to bude poslední sezóna to si myslím taky, protože na vývoj Fabie nejsou peníze. Jestli Pozzo nabídl peníze tak do Škody asi půjde, ale bude mu trvat než se naučí. A jestli se Roman stane druhým jezdcem, tak nemůžeme pomýšlet na jinačí než poslední místo mezi značkami. :disapp:
Michale, a co to teda máte za spekulaci na vašich stránkách, když píšete že Schwarz zůstane ještě rok a ty teď zase říkáš, že jde pryč? Pravá ruka neví co dělá ta levá?
MINIS007
19.11.2001, 13:01
Tak a je to tady. Armin odchází, tak jen doufám, že Škoda má v kapse plnohodnotnou náhradu. Tak Armine díky a přeji mnoho dalších úspěchů.
Tak jsi měl Michale bohužel pravdu. Jestli to v širší souvislosti znamená, že vývoj Fabie nebude (vycházím z vašeho spekulačního článku)...
imported_n/a
19.11.2001, 13:34
Nechce se mi to verit, ale je to bohuzel tak :0 . Staci se podivat treba na http://www.armin-schwarz.com/trans.pl?file=index.htm&sprache=e nebo http://www.worldrallynews.com/cgi-bin/viewnews.cgi?newsid1006168054,2072,. Obavam se, ze sezona 2002 bude pravdepodobne znamenat konec ucinkovani Skody v kategorii WRC :( . Nezbyva mi, nez poprat Arminovi hodne stesti (a pokud by se upsal jine znacce nez Hyundaii, tak bych mu i nadale fandil).
No, kdyby to se škodovkou podepsali Auriol a Eriksson, tak bych to zas tak černě neviděl, ale.......
quote:
No, kdyby to se škodovkou podepsali Auriol a Eriksson, tak bych to zas tak černě neviděl, ale.......
Velmi se obavam, ze bychom se na ne museli slozit :(
quote:
quote:
Velmi se obavam, ze bychom se na ne museli slozit :(
Tím jsem myslel právě to ALE :(
Tak a bác ho!Schwarz jde k těm Ku.... šikmookým.Myslím si,že je to poslední hřebíček do rakve se jménem škoda motorsport...!!!!!!!Ale na druhou stranu se mu nedivím,protože vyskočil zavčas z potápějící se lodi...Nezbývá nám nic jiného ale,jak mu poděkovat za vše co ve škodě udělal/bez něj by asi se škodovka honila s N-kama/a popřát hodně štěstí v novém působišti.Těd jsem jen zvědavý jak z tohoto průseru vybruslí"nejchytřejší"manažer pan Janeba a jakou ohlásí sestavu pro příští rok..To bude hvězd!
coolidge
19.11.2001, 17:01
Za prvé, aniž bych se chtěl kohokoli zastávat, většina těch ku… šikmookých jsou angličani, a za druhé myslím, že se Škoda honila s N-kama. A jestli ne s N-kama, tak minimálně se soukromníkama. Nemyslím si, že by zrovna Schwarz byl nějaký spasitel, jezdí především pro peníze. Nepovažuji ho ani za špičkového pilota. V dobrých týmech by se uplatnil maximálně jako testovač a to kdoví jestli. Problém Škody je že nemá na nikoho lepšího. Alespoň se ve Škodě trochu pročistí vzduch.
Jo, jo, přesně v to pročištění vzduchu doufám už skoro rok. Doufám jen, že není příliš pozdě! Tajně věřím, že Škoda má v rukávě "Didiho", protože jestli ne, tak prodam svoji Škodu a už si ji nikdy nekoupim. Tak a teď sem jim to dal, a budu jezdit v Hyundai...
Věřte mi:
1. Auriol
2. Pozzo
3. Blomqvist 7x/ Kresta 7x
Nemusí to být na 100%, ale zdroj to je velmi spolehlivý, ten co mi řekl v sobotu o Arminovi...
quote:
Věřte mi:
1. Auriol
2. Pozzo
Nemusí to být na 100%, ale zdroj to je velmi spolehlivý, ten co mi řekl v sobotu o Arminovi...
Pokud by to tak dopadlo, tak hura. Ovsem nechci kafrat, ale co budou delat se stryckem Blomqvistem ?
KKprostor
20.11.2001, 13:23
quote:
Věřte mi:
1. Auriol
2. Pozzo
Hezké, ale připojuji se k otázce, co přinese Blomqvist? Leda že by se vyhecoval pokaždé jako na té slavné RAC 96...
quote:
quote:
Věřte mi:
1. Auriol
2. Pozzo
Hezké, ale připojuji se k otázce, co přinese Blomqvist? Leda že by se vyhecoval pokaždé jako na té slavné RAC 96...
Dobrý, sice místo Pozza bych radši viděl toho Erkssona, ale aspoň že bude Didi... Na Blomqvista mám stejnej názor.
quote:
Dobrý, sice místo Pozza bych radši viděl toho Erkssona, ale aspoň že bude Didi... Na Blomqvista mám stejnej názor.
Pokud Pozzo nedostane instrukce jet tak, aby se "ucil", tak by to mohl byt ten spravny strelec, ktery Skodovce chybel. A neni tam ten Stig na to, aby prinesl penize na zaplaceni Didiho ? :D
SABOTAGE
20.11.2001, 14:42
quote:
Věřte mi:
1. Auriol
2. Pozzo
Auriol? Takže Kulhánek s Bockelmanem prodali baráky a Janeba bouchá příští sezónu zadara?
Blomqvist by měl zaplatit provoz třetího auta na celou sezónu, tzn. i pro Krestu.
Hoši nevím kde berete tyto zaručené informace,ale bude to 100%jinak.škoda 2002 Erikson,Gardemaister,na vybrané soutěže Kresta!
Tak sestava uz je jasna - Ericsson, Gardemeister. Trosku prekvapeni, po tom, jake nazory byly v tomto foru, neni-liz pravda? :0
Zasvěcené zdroje těžce zklamaly. Sestava je úplně jiná. Gardemeister a Erikson. Ale jinak to nemusí nejhorší volba.
Tak jsem nejak stale doufal v toho Auriola. Skoda, i kdyz to nemusi byt horsi reseni.
Michale, tak jsi nás natěšil a teď nic. Vyřiď svému zdroji, že je totálně OUT!
Ve zprávě na rallysportu není aní zmínka o Krestovi!
Pořád tomu nějak nerozumím. Chápu, že nepojede za Škodu "Didi"(asi mají strach, že by ničil moc materiálu...), ale nerozumím tomu , proč by neměl jet Pozo??? Myslím, že ještě neřekli zdaleka všechno! (Doufám)
Podle me Ericsson a Gardemaister jsou dobra volba, ale mam spis obavu o to s kym budou zavodit. Schwarz odesel k Hyudai, protoze tem videl daleko vetsi zazemi a moznosti pro dalsi vyvoj, maji vyrazne navysit rozpocet. Skodovky jsou proste na odpis :(
Přijímám vaší kritiku. B) :disapp:
Ale stejně tomu nevěřím. Co sakra Kresta a hlavně Pozzo???? Doufám, že Škoda mlží...
Nema nekdo prehled o peknych umistenich Toniho v poslednich letech? Nechce se mi to hledat. :-) Diky
juhajuha
20.11.2001, 22:02
Paráda. Škodovka si pojistila vysílací čas na Eurosportu. Toník se o to jistě rád postará(třeba jako letos ve Finsku :o) ), nevěřím, že pojede na dojetí. Ale hlavně asi přibudou bodíky ze šotoliny a ve Švédsku by mohla být i bedna.
Tadle sestava myslím znamená velký problém pro Krestu. Pozzo by alespoň přinesl do týmu nějaké peníze. Nevím kde na start tří vozů teď vezmou...
Leda by se vyplnila moje chiméra, že by Kresta jel 7x a Pozzo za svoje prachy taky 7x
Někde jsem četl,že start jednoho auta na podniku MS vyjde Škodu na (by voko)5mil.Kč.Pokud by Pozzo dodal onen milion dolarů zaplatilo by to start asi tak na sedmi závodech.Což takhle kdyby startoval na zámořských(Argentina,Australie,Nový Zéland,Safari)+3 v Evropě.Kresta zbylých 7 soutěží.
Tak se přiznám, že jsem dost překvapený. O Erikssonovi se mluvilo hodně, ale o Toni G. už ne tolik. Říká se, že Eriksson je už starý, ale nemyslím si to. Řekl bych, že buď na to bude mít nebo ne. V jeho případě to myslím ještě není o věku. Mnohem více jsem překvapen z Gardemeistera. Nějak si nemůžu vybavit všechny jeho výkony, ale řekl bych, že je to slušný střelec. Někde bylo napsáno, že je mu 26 let, takže mládí vpřed. Doufám jen, že mu Škodovka přehnaně nepřistříhne křidýlka. Pak si myslím, že může jít nahoru. Toto bych bohužel netvrdil o Krestovi, protože ten na můj vkus a jeho věk už jezdí příliš profesorsky.
Michale, co má znamenat to, že Škoda mlží? Ty tomuto složení ještě nevěříš, že!?
SABOTAGE
21.11.2001, 08:53
quote:
Někde jsem četl,že start jednoho auta na podniku MS vyjde Škodu na (by voko)5mil.Kč.Pokud by Pozzo dodal onen milion dolarů zaplatilo by to start asi tak na sedmi závodech.Což takhle kdyby startoval na zámořských(Argentina,Australie,Nový Zéland,Safari)+3 v Evropě.Kresta zbylých 7 soutěží.
A pokud by donesl o něco víc, zaplatil by si ještě nějakej start a Roman by utřel nos podobně jako letos... :(
quote:
Myslim, ze kdyby prinesl ten milion, tak ho nechaji svezt i v jinnych tymech a nema tudiz duvod se cpat k poslednickovi. Rekl bych, ze za sve penize chtel jet celou sezonu a to mu Skodovka ocividne neumoznila. Takze sbohem meloune.
quote:
quote:
Myslim, ze kdyby prinesl ten milion, tak ho nechaji svezt i v jinnych tymech a nema tudiz duvod se cpat k poslednickovi. Rekl bych, ze za sve penize chtel jet celou sezonu a to mu Skodovka ocividne neumoznila. Takze sbohem meloune.
Já sem se sestavou docela spokojen, protože už sem byl smířenej s Pozzem...a Gardemeister se mi zdá jako daleko lepší volba, sice asi zničí pár aut, ale snad se škodovkám bude dařit líp ve Finsku....
coolidge
21.11.2001, 19:15
quote:
Leda by se vyplnila moje chiméra, že by Kresta jel 7x a Pozzo za svoje prachy taky 7x
Je potřeba si uvědomit, že Škoda musí do konce měsíce oznámit dva stálé piloty pro šampionát,to udělala, jinak nemusí vůbec nic. Já si taky myslím, že Pozzo nějaký ten start se Škodou absolvuje. Odpovídá to i informacím, které mám.
smirnoffff
21.11.2001, 19:32
Super!
Toni s tím párkrát bouchne, ale předtím ukáže, že škodovka není úplně šrot!
Kenny (doufám, že ho nezabijou, parchanti...) pojede profesora a občas se ukáže.
A Roman pojede profesora a párkrát s tím bouchne. A skončí.
Ještě aby byl ten Pozzo...
Ale je to SPEKULACE!!! Nechci Vás znovu mystifikovat....
Každopádně pokud by jely 3x Octavie WRC ve všech závodech, bylo by to super.
smirnoffff
21.11.2001, 21:29
Na německých fórech teď germání brečí, že to prošvihl Kahle, občas někdo mluví i o Kremerovi. Myslíte si, že by ti dva byli nějakým přínosem pro škodovku? Já si myslím, že v Boleslavi aspoň oproti tomuhle volili dobře.
Já si myslím, že Pozzo stejně pojede. 7x Pozzo, 7x Kresta a doláče jsou v továrně.
Ale je to SPEKULACE!!! Nechci Vás znovu mystifikovat....
Každopádně pokud by jely 3x Octavie WRC ve všech závodech, bylo by to super.
Myslim, ze alespon v tomhle Skodovka radeji mlci. Nemuze si dovolit nenasadit vuz. Takze Kresta urcite pojede a kdyz si to Pozzo zaplati, tak proc ne i on?
quote:
Na německých fórech teď germání brečí, že to prošvihl Kahle, občas někdo mluví i o Kremerovi. Myslíte si, že by ti dva byli nějakým přínosem pro škodovku? Já si myslím, že v Boleslavi aspoň oproti tomuhle volili dobře.
Myslím, že jsou tak na úrovni Kresty. A stačí Kresta na světovou špičku....? Takže by byl přínos (co se výsledků týká) minimální.
Takže máš pravdu a zaplať pánbůh, že to takto dopadlo.
coolidge
22.11.2001, 17:21
quote:
Tadle sestava myslím znamená velký problém pro Krestu. Pozzo by alespoň přinesl do týmu nějaké peníze. Nevím kde na start tří vozů teď vezmou...
To si děláš srandu ne. Myslíš, že Škoda bude někoho angažovat jenom proto, aby mohl jet Kresta MS. Kde žiješ?
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.