PDA

Zobrazit v plné verzi : Toyota Corolla WRC

Čejda
07.12.2003, 21:55
myslim že tady chybí téma o jednom z nejlepších WRC vůbec.Corolla WRC se mi zdá že stačí pořád na špičku všech národních šampionátů našeho nevyjímaje (Valoušek).
je to i jedno z nejkrásnějších WRC jaké jsem kdy viděl.
Jak je vůbec možné že 4 roky staré auto je pořád tak moc konkurenceschhopné?
O tomhle WRC se bude ještě hodně dlouho mluvit.

Sofchy
08.12.2003, 08:31
Mluvíš mi z duše, ale myslím že je tu mnoho důvodů proč Cotolla WRC je stále u nás konkurenceschopmá:
1: připravena bývá kvalitně (JM Engineering)
2: je pověstná svojí spolehlivostí
3: Různé klony Octavií EVO XXX ve mě nebudí moc důvěru - jediná kvalitní Octa je tovární
4: a jiné kvalitní vozy tu skoro nejsou - vyjma Ášínova Focusu
5: když si toto sečtu a podtrhnu tak skoro začíním souhlasit se zákazem WRCů v nárosních šampionátech (říkám skoro!), neboť prostředky na provoz kvalitního WRCu dneska májí tek dvě stáje v republice - ne jen u nás! Pak rozumné srovnání je nemožné - sportovní hodnota mizivá. Ale koukat se na rozvelváté smyky Landy a spol. je fakt super.

lenka
08.12.2003, 09:45
Mluvíš mi z duše. Geniální auto, a na svou dobu dvojnásob! A navíc "použitelný" pro soukromníky, na San Remo 2000 jeich tam jelo aspoň 10 ( mj. Märtin, Loeb, Lundgard, Aghini, Nittel atd ). Kolik nefabrickejch WRC tam jelo letos? Připadá mně, že WRC sžírá samo sebe, a jeho revitalizace se odehrává dost špatným směrem.

quote:
myslim že tady chybí téma o jednom z nejlepších WRC vůbec.Corolla WRC se mi zdá že stačí pořád na špičku všech národních šampionátů našeho nevyjímaje (Valoušek).
je to i jedno z nejkrásnějších WRC jaké jsem kdy viděl.
Jak je vůbec možné že 4 roky staré auto je pořád tak moc konkurenceschhopné?
O tomhle WRC se bude ještě hodně dlouho mluvit.

mm

Čejda
08.12.2003, 10:43
Kdyby byla anketa o nejlepší vyrobené WRC tak to Corolla WRC musí vyhrát.Je až neuvěřitelné jak je to auto spolehlivé a hlavně stále konkurenceschopné.jsem do cela zvědavej jak to bude za dva roky, jestli to auto bude pořád stčit na špičku v národních šampionátech.na Finské Rally s tím ty mladíci jezdív rpvní desítce i teď což je až k neuvěření.Toyota Corolla WRC je božské auto.

Čejda
08.12.2003, 10:45
Ještě jedna věc.Docela by mě zajímalo kdo vyvynul to řazení pod volantem (páčky).Továrna to nikdy nejela.

lenka
08.12.2003, 10:57
Vývoj údajně běžel jistou dobu i po jejich odchodu z MS.

mm

Čejda
08.12.2003, 14:07
Ale továrna to nevyvynula, vyvýjel to nějakej soukromej tým kterej pronajímal Corolly poslední specifikace, alespoň takhle mi to bylo řečeno.

Karbonyl
08.12.2003, 14:19
quote:
Ještě jedna věc.Docela by mě zajímalo kdo vyvynul to řazení pod volantem (páčky).Továrna to nikdy nejela.

Pokud myslíš páčky jako páčky, tak to jsem osobně v corolle nikde neviděl. Ale joystick vyvinula přímo Toyota už do prototypu, byl to první tým, který to použil, ale jezdci si pak na to stěžovali, tak se od toho upustilo.

*JH*
http://tycky.velkoobchod.cz/img/maleevo.gif

Franus
08.12.2003, 15:52
quote:
Ale továrna to nevyvynula, vyvýjel to nějakej soukromej tým kterej pronajímal Corolly poslední specifikace, alespoň takhle mi to bylo řečeno.

tymem co nejvic frcel toyoty byl Grifone, ale rekl bych ze ty packy budou stejne od TTE

vaca.p
08.12.2003, 16:57
Corola je jednoduché auto, a byla stavěná v době kdy se rally auta stavily jako rally auta ane jako formule s karoserií.

Pokud by celá politika WRC zůstala na urovni Corolly tak by se dnes WRC nemusely rušit!!!

lenka
08.12.2003, 17:25
quote:

quote:

Pokud myslíš páčky jako páčky, tak to jsem osobně v corolle nikde neviděl. Ale joystick vyvinula přímo Toyota už do prototypu, byl to první tým, který to použil, ale jezdci si pak na to stěžovali, tak se od toho upustilo.
Na ty "páčky" se zajeď podívat do Zlína..

*JH*

mm

Čejda
08.12.2003, 17:28
páčky pod volantem jedou u JM Eng. už od barumky 2001.tenkrát s tím jel Kuchar.Vojtěši to měli taky v Corollách a Kopejda to jel taky.

Karbonyl
08.12.2003, 18:44
quote:

quote:

quote:

Na ty "páčky" se zajeď podívat do Zlína..

*JH*

mm

Já náhodou ze Zlína su, však JM je pro mě zatím půda uzavřená...

*JH*

Franus
08.12.2003, 19:24
quote:
páčky pod volantem jedou u JM Eng. už od barumky 2001.tenkrát s tím jel Kuchar.Vojtěši to měli taky v Corollách a Kopejda to jel taky.

kopejde to jel snad poprve na rally deutschland nebo na kopne a jm to snad pred tim ani nemel. kuchar barumku 2001 jel na svoji toyote a ne od JM

jiri
08.12.2003, 20:44
Nekde jsem nedavno cetl, ze Toyota mela nejvetsi kroutici moment ze vsech WRC az do dnes...

Rajnold
08.12.2003, 21:10
No,nekde jsem slysel,ze vyvoj v Nemecku fungoval jeste pomerne dlouho po tom,co tovarna v MS skoncila,takze razeni packami pochazi myslim odtud.Kdo jinej by ho taky mohl homologovat?

Čejda
08.12.2003, 23:55
To Franus:omlouvam se, myslel jsem Kuliga.páčky pod volantem už tam měl, ale nepoužíval je.

Liboa
09.12.2003, 09:21
Údajně i JM engineering měl na starosti trochu vývoj po skončení továrny, do Německa to dával homologovat. Tak to říkali loni ve Světě motorů