Zobrazit v plné verzi : N/2000
Rozhodl jsem se založit toto téma, ze zjištných důvodů. Tato třída patří mezi nejobsazenější, nejvyrovnynější, a také nejperspektivnější. U nás pravidelně startuje tak 8 jezdců kteří mají naději na vítězství. Jezdít tu pěkná rychlá auta.
Mě teda nejvíc bere Honda Civic Type-R, a Renault Clio ...
MravenecZ
11.12.2003, 09:12
Taky tady jezdí jedna "až moc" rychlá Xsara. ;)
Proč ty uvozovky?
quote:
Taky tady jezdí jedna "až moc" rychlá Xsara. ;)
MravenecZ
11.12.2003, 10:16
Myslím, že kdo se pohybuje okolo soutěží, tak je mu to jasné.
Asi tím myslíš , že ji řídí jeden moc dobrej jezdec, kterej se v podmínkách kde nejde tolik o auto ( Blovice 2003 )dokáže dostat do absolutní desítky, vyhrát F2 a málem porazit pozdějšího mistra "N".
Jinak mi nic jinýho jasný není.
quote:
Myslím, že kdo se pohybuje okolo soutěží, tak je mu to jasné.
mm
To MarvenecZ:mě to jasný je.
nevím kdy to bylo, ale už je to minimálně rok zpět....tuším Bohemka....jedna pěkná a náramě rychlá Xsara byla diskvalifikována pro nepředpisové úpravy motoru...ale fakt nevim, jestli si to pamatuju správně....
quote:
Pamatuješ si to naprosto přesně :-)
quote:
nevím kdy to bylo, ale už je to minimálně rok zpět....tuším Bohemka....jedna pěkná a náramě rychlá Xsara byla diskvalifikována pro nepředpisové úpravy motoru...ale fakt nevim, jestli si to pamatuju správně....
quote:
To Lenka: Líp by to o sobě ani on sám neřekl.
To ostatní: Bylo k tomu taky vyjádření úpravce motoru, který argumenty techniků malinko rozcupoval, teda to si aspoň pamatuju já. Ostatně od té doby už problémy nebyly, takže asi OK. Je pravda, že pak se technici věnovali spíše WRC, tam je těch podvodů asi víc :P
A když si to pamatuješ tak správně, třeba si pamatuješ i vyjádření ( i na ewrc člověka ), kterej ty motory dělá, o co vůbec šlo...
quote:
quote:
mm
MravenecZ
11.12.2003, 12:12
Ono po té Buhemce se už moc taky nerozebíralo. A nejedná se jen o Bohemku.
Tímto končím svoje vyjadřování k "rychlé" Xsaře, dostáváme se na tenký a všeobecně známý led kolem skupiny N. Už vidím ty příspěvky typu: Tak to dokaž, nebo jak to můžeš vědět, případně podej protest.
Přeji všem pěkné závodění a skupině N, alespoň polovinu čistých aut.
V Čechách ( nejen v rally ) když někdo jede "moc" rychle, tak za tím všichni vidí něco levýho ( tím neříkám že se levý věci nedělají, ale nehledejte je jen mezi rychlými"). Zatímco nejdůležitější úpravy jsou mezi pedálama a volantem! Od WRC po N1, příkladů je dost...
quote:
To Lenka: Líp by to o sobě ani on sám neřekl.
To ostatní: Bylo k tomu taky vyjádření úpravce motoru, který argumenty techniků malinko rozcupoval, teda to si aspoň pamatuju já. Ostatně od té doby už problémy nebyly, takže asi OK. Je pravda, že pak se technici věnovali spíše WRC, tam je těch podvodů asi víc :P
mm
Nic nedokazuj, jen se s náma poděl co všechno víš.....
quote:
Ono po té Buhemce se už moc taky nerozebíralo. A nejedná se jen o Bohemku.
Tímto končím svoje vyjadřování k "rychlé" Xsaře, dostáváme se na tenký a všeobecně známý led kolem skupiny N. Už vidím ty příspěvky typu: Tak to dokaž, nebo jak to můžeš vědět, případně podej protest.
Přeji všem pěkné závodění a skupině N, alespoň polovinu čistých aut.
mm
V Praze mě hodně zaujal Tlusťák s Hondou.Nevěřil jsem že to auto může tak rychle jet.Spíš mi to auto připadá jako "áčko" než jako "enko".Jede to jak šlak.
MravenecZ
11.12.2003, 18:17
quote:
V Praze mě hodně zaujal Tlusťák s Hondou.Nevěřil jsem že to auto může tak rychle jet.Spíš mi to auto připadá jako "áčko" než jako "enko".Jede to jak šlak.
Ty Hondy Type R jedou skutečně nádherně. Je to parádní auto už v sérii, výkon přes 200 koní na motor 2,0 bez turba je unikum a podvozek umějí ty kluci japonský taky perfektní. K tomu pár věcí homologovaných pro skupinu N a je z toho bezkonkurenční auto. Mám za to, že Honda má homologovanou i špéru. Jestli nemám pravdu, tak mě opravte.
Ono už to dneska jsou áčka. Vem si že jsou to auta které mají cca 160 - 200 koní, velké brzdy, 15" kola, samosvorné diferáky, krátké šestistupňové převodovky...
quote:
quote:
Ty Hondy Type R jedou skutečně nádherně. Je to parádní auto už v sérii, výkon přes 200 koní na motor 2,0 bez turba je unikum a podvozek umějí ty kluci japonský taky perfektní. K tomu pár věcí homologovaných pro skupinu N a je z toho bezkonkurenční auto. Mám za to, že Honda má homologovanou i špéru. Jestli nemám pravdu, tak mě opravte.
Samosvor má určitě Clio, Xsara, Honda
Kamarád má Civica Type R, svezl mě v něm a pánové, to je nádhera. Připadal sem si jako v soutěžáku. Furt řadíš, jede to neskutečně, ten motor je opravdu vynikající. Nádherný auto jako dělaný na soutěže.
Viděli jste někdo novou Integru Type-R?To aito má motor s S2000, čili je to dvolitr bez turba a má 240 koní a taky o dost agresivnější design.To auto chci!!!
Hele, Častulíku, tak zkus napsat Ježíškovi, ještě to stihneš. :D
Ježíšek na mě už pář let se.e!Chtěl jsem Subaru - nic.Chtěl jsem Mitsu - nic!Letos si přeju lepší organizace soutěží.
To uvidíme v Blovicích a v dalších Rally jestli se moje přání vyplnilo.
V Blovicich uz to asi budeme docela dobre vedet ...
Jsem hlavně zvědavej na Šumavu.Co kdyby zase náhodou sněžilo.ALe zpět k N/2000 - Čekam že příští rok budu mít titul buď Soumar nebo Štěpán.Zvláště Štěpánovo styl se mi moc líbí.jede s tím jak s "áčkem"
U nás jezdí hlavně Hondy, Clia a Xsara?
Ví někdo s čím se jezdí venku? V itálii je to prý velmi oblíbená třída?
Renault Clio sport myslim, ne? Když tak mě opravte.
V Itálii jsou hodně oblíbené poháry neboli cupy.Jezdí tam třeba Seat Ibiza Cup,ale nejsem si jistej,jestli je to N3!Ale ty Clia jezdí ve Francii.
Všude v Evropě kralujou Hondy Type-R a Clia Sport a občyas se také objeví Opel Astra OPC.
quote:
Pěkně se do toho opíral.
http://www.rallyfan.cz/foto.php?foto=1090.jpg&width=800&height=550
Když na tu fotku klikneš tak se to otevře ve velkém okně.
To vaca.p:Takhle se slíkaj gumy. :D
to vaca.p:Tomu se říká "chudák auto" :D
Jednou to je soutěžní auto tak do něj. Je na to stavěné. A mě se líbí když se do toho někdo umí takto opřít.
Silvestr
23.12.2003, 13:58
Velmi zaujímavé může být i účinkování nového Peugeotu 206 RC. Doufám, že ho u nás taky spatříme!!
Koukal jsem na jedno polské video a ve třídě N/2000 tam jezdí ještě Golfi třetí generace.
Golfy by jezdit mohly a mohly by být i konkurence schopné, ale problém je v tom,že technika jde rychle dopředu a třeba na Hondy to už asi nestačí. Pokud by s tím teda nejeli takoví bohové jako Sedláček, Vančík a spol. Ale to by ty auta asi dlouho nevydržely.
Mě trochu zaráží že se vytratily Nissany. Jak Almery tak Sunny.
Peugeot 206 RC má v sérii:
Motor 2L - 16v , výkon 130kw = 177koní
Třídveřová karoserie, 17"kolaned zadním sklem plně funkční spojler, max.rychlost 225km/h
Pro srovnání:Clio Sport má výkon 124kw= 168 koní
Jo je škoda že Nissany už tém+ř nejezdí.Hlavně škoda Almer GTi, v Sedláčkových rukou to byla neporazitelná zbraň.
MravenecZ
30.12.2003, 09:23
Jo s tim RC jsem se spletl, tak sem to smáznul. Měl jsem za to, že je tam turbo. Stejně tomu autu moc nevěřím. Možná jako nějaká pohárovka, ale aby to čeřilo vody N2000 to asi ne. Nevím jak výrazně se to odlišuje od "normální" P206, nejel jsem v tom. Klasický P206 (1,6 110k) mě ale dost sklamal. To Clio Sport 2,0 je jiná raketa, a hlavně se na silnici chová jako motokára.
Alespoň bude na co koukat.
quote:
Jo s tim RC jsem se spletl, tak sem to smáznul. Měl jsem za to, že je tam turbo. Stejně tomu autu moc nevěřím. Možná jako nějaká pohárovka, ale aby to čeřilo vody N2000 to asi ne. Nevím jak výrazně se to odlišuje od "normální" P206, nejel jsem v tom. Klasický P206 (1,6 110k) mě ale dost sklamal. To Clio Sport 2,0 je jiná raketa, a hlavně se na silnici chová jako motokára.
Alespoň bude na co koukat.
Představit by to u nás měl Laurent a jeho auto bude přímo z továrny Peugeotu tak uvidíme. Já myslím že to bude dobré dělo. Ona ta třída N/2000 získává velkou prestiž a myslím že Peugeot bude chtít zasáhnout na první místa i sem. Je to skutečně jediná třída kde lze vidět téměř naprosto "seriová" auta.
quote:Je to skutečně jediná třída kde lze vidět téměř naprosto "seriová" auta.
No nevim, nevim... :D
quote:
quote:Je to skutečně jediná třída kde lze vidět téměř naprosto "seriová" auta.
No nevim, nevim... :D
tim je myšlen vzhled a mezi soutěžními auty největší přibuznost k serii!!
Jenze ono je to skoro jedno, ze se blizi k serii, kdyz treba Type-R ma uz jako ciste seriovy auto veci jako samosvor,6-ti stupnovou prevodovku se zkracenou 4,5,6 a spoustu dalsi vychytavek. Takze uz od serie je to v podstate zavodni auto. Jinak na tu P206 Rc sem taky docela zvedav, ale myslim ze hondam nebude moci konkurovat.
typer-R nemá jako seriové auto špéru!
quote:
Jenze ono je to skoro jedno, ze se blizi k serii, kdyz treba Type-R ma uz jako ciste seriovy auto veci jako samosvor,6-ti stupnovou prevodovku se zkracenou 4,5,6 a spoustu dalsi vychytavek. Takze uz od serie je to v podstate zavodni auto.
Vo to de!
Auta která tu jezdí, jsou nosné programy automobilek a třeba pro Hondu je jistě perfektním obchodním tahem říct "to co je v soutěžním autě tak si můžete pořídit i domů
a pokud na Type-R nemáte finance, máme tu stejné auto se slabším motorem a bez šestikvaltu"
To samé s Cliem Sport, nebo Peugeot 206 RC. Jasně ty soutěžní auta maji větší či menší upravy ale furt to vypadá jako seriové auto, a zákazník se s tím může ztotožnit. A když si kopí třeba Clio 1.2L, nahodí na to lité kola, koncovku výfuku tak to vypadá stejně jako Clio Sport.
Třeba Lancer WRC dnes to sériové auto ani moc nepřipomíná!!
Zbyna555
01.01.2004, 15:25
No tak ještě k té Xsaře! Skupina N je rájem nepovolených úprav!!! A to vím z vlastních mechanických skušeností!!! (Prostě se jen na některé ještě nepřišlo)! Výkon této Xsary bych spíše přisuzoval kvalitnímu jezdci a špičkovému podvozku tohoto vozu! Hondy staví na reputaci slabších nebo starších kolegiň! Civic type R je špičkoví vůz ve všech směrech! :)
MravenecZ
01.01.2004, 17:58
To Vaca P: To samé můžeš říci o každém autě, které jezdí rally kromě WRC. To jsou dost úlety, ale jen tak dál. O tom to rally je a proto je tak populární, že jsou ty auta podobná tomu, do čeho si sedne normální Pepík, nalepí na to pruhy a přišroubuje koncovku a je z toho závoďák.
Teď jsem četl v Rally že by se u nás měl objevit Ford Focus 2.0 sk. N3 .
Neví někdo něco víc?
To auto už jezdí v Irsku asfaltovej šampionát, ale je to dokonce áčko.o enku jsemnic moc neslyšel, ale na Type-R a Clio ragnotti to mít nebude.
quote:
To auto už jezdí v Irsku asfaltovej šampionát, ale je to dokonce áčko.o enku jsemnic moc neslyšel, ale na Type-R a Clio ragnotti to mít nebude.
Těch áček jezdí víc, třeba v Belgii jich tam je myslím 6, ale právě o N3 jsem také nic neslyšel a ani neví z jakého modelu , motoru atd by to mělo vzejít.
Tha Playa
18.03.2004, 13:58
Nevite nekdo kde je nejakej prehlednej vycet uprav povolenych pro jednotlivy skupiny?
Silvestr
20.03.2004, 12:36
Záleží na tom co máš za auto a co je pro toto auto homologováno výrobcem. Tvz. homologační list obdržíš na FASu za mírný poplatek asi do 2500Kč. Další věci obsahuje každoročně inovovaná příloha J zabývající se stavbou závodních aut.
Silvestr
20.03.2004, 12:38
Co říkáte na koncept Fiesty ST, dvoulirový motor 150 ihaha v sérii a 6-kvalt.Jenom ať to začnou vyrábět!!!
Mam na Vás prosbu.Sháním věškerá technická specifika TOVÁRNÍHO vozu Renault Clio Sport Ragnotti (Phase II) tzn. průměr brzdových kotoučů, a všeho ostatního.Jakékoli obrázky podvozku, motoru atd.Díky za jakoukoli pomoc.
Upravil - Čejda 22 Feb 2005 18:36:14
quote:
Mam na Vás prosbu.Sháním věškerá technická specifika TOVÁRNÍHO vozu Renault Clio Sport Ragnotti (Phase II) tzn. průměr brzdových kotoučů, a všeho ostatního.Jakékoli obrázky podvozku, motoru atd.Díky za jakoukoli pomoc.
Se chystas si to postavit? :D Neco malo jsem ti vygooglil, na vic ted nemam cas...
http://www.ultimatecarpage.com/frame.php?file=car.php&carnum=1422
http://www.automobile-sportive.com/guide/renault/clioragnotti.php
http://www.automag.be/article.php3?id_article=7
http://rally.stanis.info
To Stanis:Já ne.....,a ne postavit , ale koupit.tak díky, to co jsi mi sem dal jsem našel taky, ale ani jedno nemá bohužel nic společného o tom co chci já, nevadí, díky i tak.....
Mě jde o závodní a hlavně TOVÁRNÍ auto sk.N, kterí prorouje team Oreca co nasazuje i S1600 do Francouzkého šampionátu a do MS
Upravil - Čejda 28 Feb 2005 02:16:47
Info o tomhle:
http://www.photocanariasracing.com/rallyes/2004/maspalomas/galeria2/images/46.JPG
www.kitcarsweb.com
Karbonyl
27.10.2005, 17:27
Enková Fiesta z M-Sportu:
http://www.forddesktops.com/image.asp?f=fiesta&i=Ford_Fiesta_ST_M-Sport_03.jpg
http://www.forddesktops.com/image.asp?f=fiesta&i=Ford_Fiesta_ST_M-Sport_01.jpg
http://www.forddesktops.com/image.asp?f=fiesta&i=Ford_Fiesta_ST_M-Sport_02.jpg
http://tycky.velkoobchod.cz/img/maleevo.gif *JH*Zlín*
rally-fan
27.10.2005, 19:32
quote:
Enková Fiesta z M-Sportu:
http://www.forddesktops.com/image.asp?f=fiesta&i=Ford_Fiesta_ST_M-Sport_03.jpg
http://www.forddesktops.com/image.asp?f=fiesta&i=Ford_Fiesta_ST_M-Sport_01.jpg
http://www.forddesktops.com/image.asp?f=fiesta&i=Ford_Fiesta_ST_M-Sport_02.jpg
http://tycky.velkoobchod.cz/img/maleevo.gif *JH*Zlín*
Salo ji ve Finsku jako predjezdec vodil moc pekne! Nevim jak moc to bylo sikovnyma rukama,ale zdalo se, ze to auto jede jak z praku
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.