PDA

Zobrazit v plné verzi : Barum rally Zlín 2001

Stránky : 1 [2]

sefca
12.08.2001, 14:02
Tak sem se díval na offic.stránky Rally Budapest a Dati vůbec nestartoval.Takže doufejme že se objeví ve Zlíně.At ze subaru nebo s focusem,to je mi celkem jedno.

sefca
12.08.2001, 18:46
V pátek od 15.00-18.00 je v prostorách staré tržnice-vedle start.rampy-autogramiáda.

radek
13.08.2001, 10:59
Dati pojede 100% s Focusem od žolíka.

Sofchy
13.08.2001, 15:50
Na www.autosport.cz píšou, že s Lexusem pojede Kulig! Mě moc nepotěšili.

sefca
13.08.2001, 20:00
Emanuele Dati,jak sem dnes zjistil vyhrál na Rally Deutchland sk.N.Takže by to mohlo být docela zajímavé.S lexusem prý pojede Kulig?nevím

Cammell
13.08.2001, 21:45
A ktomu další Subaru WRC z Anglie,takže již 13WRC prozatim přislíbeno na start.

vaca.p
13.08.2001, 22:13
Jaké Subaru WRC z anglie ? To jsem zatím nikde nečetl ?!?!?!?!?!

-Vicky-
13.08.2001, 22:33
quote:
A ktomu další Subaru WRC z Anglie,takže již 13WRC prozatim přislíbeno na start.

I want more information!!!!! (please)

vaca.p
13.08.2001, 23:09
V tipovací soutěži se preferují Kresta , Hrdinka , Pech ... . Trochu se tu zapomíná třeba na Garguláka , který je tu doma možná víc než Kresta a navíc slibuje pořádně seřízené Mits.... . Taky Trajbolda tu hodně lidí pomlouvá ! Jeho Focus WRC 2000 bude jedno z nejlepších aut .A jezdit taky umí , nebo si snad někdo myslí že mu Barum koupil i to třetí místo na Mikoně 2000 a druhé v Příbrami 2000 ?(odpadl pro poruchu po poslední RZ). Triner taky není žádné béčko.
A že na to nemají auta ? Hm stačí trocha šťěstí a ........viz Triner v Krumlově a na Bohemce nebo Gargulák na valašce.

Jirkam
14.08.2001, 08:26
Na www.autosport.cz píšou, že s Lexusem pojede Kulig! Mě moc nepotěšili.

Ani mě ne, ale na polskejch serverech naopak píšou, že Kulig vůbec neví s čím pojede, JM nemá auto, zkoušel si prý půjčit Focuse od Jolly, ale ten ho půjčuje Trajboldovi. Mě ty informace připadaj nějaký zmatený.

Standa
14.08.2001, 08:34
Viděli jste tu anketu na autosportu??? Barumka ještě nezačala a Kresta už dostává pěkně na *****.

68
14.08.2001, 08:51
Jirkam musím tě poopravit ale Trajbold nejede s Focusem od strýčka Vaškůje,ale s nově koupeným v M sportu.

Danys
14.08.2001, 11:12
To: vaca.p a -vicky-, ale i ostatní
Třinácté WRC má být Angličan Skidmore. Tak jsem fakt zvědavý, kolik jich nakonec odstartuje.
Má už někdo definitivní zprávu, kdo pojede s Lexusem???

Jirkam
14.08.2001, 11:22
Jirkam musím tě poopravit ale Trajbold nejede s Focusem od strýčka Vaškůje,ale s nově koupeným v M sportu.

Proto taky píšu, že jsou ty zprávy zmatený.

Jirkam
14.08.2001, 11:26
Skidmore, to je jeden z těch turistů?
Ještě, že má tak vysoké číslo, jen by mě zajímalo, kde přišel k té národní prioritě.

Jirkam
14.08.2001, 11:30
quote:
Viděli jste tu anketu na autosportu??? Barumka ještě nezačala a Kresta už dostává pěkně na *****.

Taky se nestačím divit.
Camelle hoď do placu novinky o tom, kdo skutečně pojede!
Taky jsem někde čet rozhovor s Trajboldem a docela mě chytla věta, že tady Poláci už před třema nedělema trénovali.

Sofchy
14.08.2001, 11:50
Tam psali, že obvykle poláci trénují tři týdny před soutěží, ne že už tady trénovali!

Pepa ZL
14.08.2001, 12:16
Já vím, že Kulig tady byl minulý týden. Nevím zda testoval, nebo trénoval, ale určitě v okolí Zlína najezdil pár km.

ppk
14.08.2001, 12:35
Asi na kole nebo taxíkem. Nebo to se taky nesmí? Podle toho co říkal pan ředitel tak asi ne.

Jirkam
14.08.2001, 13:12
quote:
Tam psali, že obvykle poláci trénují tři týdny před soutěží, ne že už tady trénovali!

Tak se opravuji, řekl to Gargulák na autosportu, ale skutěčně se tam píše, že se seznamovali s tratí, tak nevím...
O tom, že obvykle trénují tři týdny před soutěží jsem se nedočetl.

ppk
14.08.2001, 14:58
To chce klid, třeba jen seděli na stráni a prohlíželi si mapy.
A nebo to Gargulák napsal schválně, aby nenápadka eliminoval potenciální soupeře. Muselo mu být jasné, že takováhle poznámka v naší morálně vyspělé obci(příznivců RS) odsoudí poláky na hranici. Je to holt velký psycholog.

Pepa ZL
14.08.2001, 17:41
Právě jsem se vrátil z 2 RZ. Trénuje se tam jako o život. Za poslední hodinu tam projeli Triner, Sibera, Pech, Zedník, Gargulák, Starý, Peták, Kuchar a další.
Využil jsem přestávky Vaška Pecha a ptal jsem se ho, jak je to tedy s tím Lexusem. Řekl mi, že předběžně jej mají slíbený oni, ale dnes přijeli poláci s kufrem peněz a přemlouvají Houště, aby ho dal jim. Že si je samozřejmě nemůže dovolit přeplácet, a tak počká jak se Houšř rozhodne. Říkal ještě, že všichni slíbení poláci jsou již ve Zlíně. Moc přeju Vaškovi, aby jej dostal on.

bdX
14.08.2001, 19:32
Hlášení z trati:
Viděni byli 2,3,7,8,9,10,11,14,15,16,17...:)

Cammell
14.08.2001, 20:17
Trochu se připojím do debaty,o tom testování tratí. Je zvláštní,že na nepovolené tréningy upozorňuje jezdec,který trénuje již tři týdny před soutěží.(Gargulák byl viděn na RZ Ořechov) ......Je však pravda,že nikdo nikoho nechytil?!

Cammell
14.08.2001, 21:33
Ve Zlíně teď mají plnou hlavu starostí,jak zvládnout statisíce diváků!? Očekává se něco mezi 300 000 - 400 000 lidí(fandů) . Ze zpráv vedení,se zvažuje při neukázněnosti diváků zrušení některé RZ. Takže,je to na nás všech. Nedopustme nechtěné zprávy v naších (ale i zahraničních) médiích!!! Jedno je jasné,že bez pomoci a ohleduplnosti diváků,to nemůže dopadnout dobře. Takže pomožte i Vy svým chováním!!! předem díky.

Pawel
14.08.2001, 22:36
Co jsem se ptal tak nikdo nevidel trenovat
Baumschlagera??????
Kuchar ma velice zajimavy styl treninku.:-)

Krestič
14.08.2001, 22:43
quote:
Právě jsem se vrátil z 2 RZ. Trénuje se tam jako o život. Za poslední hodinu tam projeli Triner, Sibera, Pech, Zedník, Gargulák, Starý, Peták, Kuchar a další.
Využil jsem přestávky Vaška Pecha a ptal jsem se ho, jak je to tedy s tím Lexusem. Řekl mi, že předběžně jej mají slíbený oni, ale dnes přijeli poláci s kufrem peněz a přemlouvají Houště, aby ho dal jim. Že si je samozřejmě nemůže dovolit přeplácet, a tak počká jak se Houšř rozhodne. Říkal ještě, že všichni slíbení poláci jsou již ve Zlíně. Moc přeju Vaškovi, aby jej dostal on.

Tomáš Hrdinka na svých stránkách psal, že se bavil v Košicích s Kuligem a ten řekl, že pojede se starší verzí Corolly a Lexuse prý pojede Vašek...Tomu už se věřit dá, Tomáš asi těžko bude kecat.

-Vicky-
14.08.2001, 23:02
Takze to Subaru WRC bude jenom tak ukazkove na "osahani". Alespon predpokladam, ze Skidmore s tim moc rychle nepojede :-) Na ucast Baumschlagera spoleham, je v mem zebricku hodne vysoko.

Danys
15.08.2001, 07:06
Padají tu slova, kdo koho viděl trénovat. Byl jsem se taky podívat a řadu uvedených posádek jsem skutečně viděl. Na jiných stránkách píšou aktuálně, že z první pětadvacítky jsou tu všichni!!!

Připojuji se ke Cammellovi a jeho výzvě, abychom svým vystupováním napomohli ke zdárnému průběhu soutěže. Bude to moc důležité!!!

To: Pawel - v čem zvláštní byl Kucharuv trénink? Docela by mně to zajímalo. Díky

milouš
15.08.2001, 07:40
....RZ2 13-18HOD..KROMĚ MUNDLA A STANI CHOVANCE JE STARTOVKA AŽ PO ST.ČÍSLO 37!! KOMPLET,CHYBĚL MI 38,45,48,56...ALE MOŽNÁ JSEM NĚKTERÉHO Z NICH PŘEHLÉDL,DATI TRÉNOVAL GARGULÁKOVOU MICINOU,MAJKL S FILCKOU,PO CESTĚ JSEM ZAHLÉDL FOCUS VE ŽLUTÉ/BARUM/ ,BARVĚ ,TAKŽE JOLLY ASI ZŮSTÁVÁ U ŽLUTÉ..

georg
15.08.2001, 10:48
Berger pojede s převodovkou dovezenou z ANGLIE.Na Rally Příbram chystá pořádný překvapení.Máte se na co těšit.Budete to stát zato. www.volny.cz/ant.berger

Rsk Příbram

23
15.08.2001, 12:54
Podle Regnera už jsou ve Zlíně všichni TOP jezdci!

Pepa ZL
15.08.2001, 16:44
quote:

quote:

Tomáš Hrdinka na svých stránkách psal, že se bavil v Košicích s Kuligem a ten řekl, že pojede se starší verzí Corolly a Lexuse prý pojede Vašek...Tomu už se věřit dá, Tomáš asi těžko bude kecat.

Tak se podívej na Rallysport, kde Houšť jasně říká, že Kulig pojede Toyotu nejnovější specifikace.

Petr Z
15.08.2001, 21:17
Právě jsem to četl a nevidím přes slzy! Je mi jasné, že vidina výhry pravé valašské slivovice se mi vzdálila.

radek
15.08.2001, 21:28
Myslím si v souvislosti s tím kdo pojede Lexuse a bude vše bez problémů a defektů,tak Barumka už zná svého vítěze...

danhel
15.08.2001, 21:35
Jasne ze zna je to Roman Kresta.

-Vicky-
15.08.2001, 21:52
Tak kde je ten Bauschlager! A kdo bude mit toho Lexuse? Uz nevim, cemu verit. Je jasne, ze se to rozlouskne zitra na shakedownu. Predpokladam OBROVSKOU navstevu. Kdyby neco, moc se na me nemackejte :-)

Markyz
16.08.2001, 05:53
Tak jak jsme na tom s pocasim???

Michal
16.08.2001, 08:24
Talentovaný slovenský mladík Tibor Cserhalmi na Barumce startovat nebude. Škoda, mohl být příjemným spestřením skupiny N. Více informací o důvodech naleznete na www.rallysport.sk

Standa
16.08.2001, 08:53
Na rallyejournalu ale Pech tvrdí že Lexuse bude mít on. Fakt už nevim čemu věřit.

Jirkam
16.08.2001, 08:55
quote:
Na rallyejournalu ale Pech tvrdí že Lexuse bude mít on. Fakt už nevim čemu věřit.

Třeba se chystá překvapení v podobě posádky Pech-Kulig.

radek
16.08.2001, 17:28
S Lexusem jede Kulig.Podle toho co jsem viděl ted na shakedownu je jasný vítěz!Pár postřehů z šejkdaunu:Všichni 3 poláci jedou skvěle,velmi mě zajímá srovnání s Vencou Pechem a duem Kuchar,Kuzaj.Tito 3 se budou bít za ujíždějícím duem Kresta-Kulig.Jinak Jarda Starý už Barumku bude jen sledovat,ojnice vylétla z motoru,následkem toho začal vůz hořet/zavčas uhašen/.Kresta jel s totálně rozbitým čelním sklem/prý samo od sebe/ale podle vypoukůlosti dovnitř to tipuju na srnku nebo místní babku..Mundl jel taky velmi pěkně,naopak Dati a Trajbold trošku ztráceli.Bude to asi moc zajímavé!

Foly
16.08.2001, 17:34
Pro ty z vás, kteří jste se nedostali dnes do Zlína na shakedown, jsem zavěsil deset obrázků pořízených kolem druhé hodiny odpoledne do fotogalerie www.motormix.cz .

Foly
16.08.2001, 17:39
Jo, to Radkem zmíněné rozbité sklo je na posledním obrázku. Řekl bych spíš ta babka, po srnce by zbyly chlupy.

-Vicky-
16.08.2001, 17:43
Asi jsem blby, ale Lexuse jsem nepoznal. Cekal jsem trochu jiny zvuk od obycejne Corolly, ale letajici sutry me tak vyvedli z miry, ze jsem to nepostrehl. Kresta jel VELMI rychle a myslim, ze nebude mit konkurenci. Kulig zas tak svetovy nebyl, Kuzaj dobre, Kuchar najizdi jak o dusu (jeste po treti jezdil), stejne jako Dati, ktery ocividne nebude cernym konem souteze (s Focusem se na asfaltu dost pere). Trajbolduv Focus ma super zvuk, ale jezdec s nim asi jeste neni uplne szity. Pech a Baumschlager jeli super podivanou pro divaky. Trinera ani Stolfu jsem nevidel, nevim, kde se zapomneli. Stana bude mit hodne co delat, nejak mu to v porovnani s ostatnima nejelo.

68
16.08.2001, 17:58
Starý pojede závada bude včas odstraněna.
Je to tutovka.(Zdroj Barum).

Pepa ZL
16.08.2001, 18:23
Ještě pár zajímavostí:
Na závěr testování svezl Trojan svoji sestru na místě spolujezdce. Vodička je se smíchem fotil jako novou posádku sourozenců Trojanových. Rovněž Venca Pech svezl nějakou kočku, která se v lodičkách nasoukala do Uhelovy kombinézy. Asi to pro ni musel být zážitek, protože pak vystupovala docela vyklepaná. Desing Jolly Clubu se nezměnil, takže tu budeme mít 4 modrožluté posádky (ještě Valoušek - ABC Barum). Lidí na shakedownu bylo hodně, už i první poláci s vlajkami. Počasí tropické.

R-GLASS
16.08.2001, 18:38
Podla mojho nazoru najlepsia Corola je určite Kuzajova.Mojím tajným favoritom je on.
Jasné že Roman č.1 Kuzaja som párkrát videl a má motiváciu(Kulig).Nechám sa u nich prekvapiť.Momentalne pôjde na lepšom aute Kuzaj.

bdX
16.08.2001, 19:17
Umělecký dojem ze shakedownu (bez pořadí)
Kulig - Kresta - Baumschlager...a Emil - jednou, ale skvěle :)
Krestovi se sklo podle mne propadlo samo - viz Schwarz na Deutchlandu. Že by výrobní vada skel? Nejpilnější Dati a Kuchar.
Jinak jsou tu téměř všichni, co jsou přihlášení - to bude řežba :)

maax
16.08.2001, 20:42
Jak to jelo Štolfovi o něm tu není nikde ani zmínka a na asfaltu (za sucha) by mohl být rychlý.

bdX
16.08.2001, 21:11
quote:
Jak to jelo Štolfovi o něm tu není nikde ani zmínka a na asfaltu (za sucha) by mohl být rychlý.

Štolfu jsem na shake... neviděl.

vaca.p
16.08.2001, 21:27
Štolfa na shake... byl ale pěšky.
Jinak všichni tři poláci jedou jak hovada . Mam takový dojem že to některý z nich rozstřelí.

vaca.p
16.08.2001, 21:46
Nevím jak je to s kvalitou těch Toyot ale ta Kucharova měla taky joystick že by taky Lexus?

Rozdíl mezi obyč.corolou a tzv.Lexusem je v podvozku , v brzdách a v převodovce a ne v motoru ten je shodný už od GT-4.A asi taky jiná elektronika!?!?

Sofchy
17.08.2001, 08:11
R-GLASSI, poznal si prd, Kuzaj nejlepší Corollu nemá, ale nejkrásnější WRC má stejně Staňo, moc hezké barevné provedení, té modrožluté je tu moc.

R-GLASS
17.08.2001, 08:21
Sofchy ja som napisal svoj názor.Skoda ze v tvojej odpovedi chýba.

imported_n/a
17.08.2001, 08:43
Muj dojem ze shakedownu ? Naprosta parada ! Nejlepe - atraktivni jizdou - na me zapusobili Mundl a Kulig. Obavam se, ze minimalne jeden z Polaku to nekde rozstreli - treba Kuzaj jezdil v serpentinach nad Karlovicemi zadnimi dvermi napred. Na to, ze se shakedown konal ve ctvrtek odpoledne, bylo na trati docela hodne divaku a atmosfera byla vyborna.

Nemate nekdo nejake informace o dosazenych casech (prestoze nemaji byt public) ? Jen jsem zaslechl, ze nejrychlejsi byl Kresta za 1min 31sec.

Trochu me zklamal Trajbold, zdalo se mi, ze s tim autem spise zapasi. Docela mi zatrnulo, ze se do tri hodin neobjevil na trati Emil Triner, ovsem to, co predvadel pak, vse kompenzovalo.

R-GLASS
17.08.2001, 08:51
Sofchy ja som stale doma dnes odchadzam na Barum.Nevedel som že Kuzaj ide na tréningáči.
Pokiaľ by priniesol svoju ostrú,tak to auto je určite lepšie ako ktorákolvek Corola čo tam štartuje.Fakt som poznal prd,lebo som Kuzaja nevidel na trati.Kludne si ma mohol upozorniť že je to model 98.

Michal
17.08.2001, 10:45
To R-GLASS: člověče jakto že si nám nenapsal do fóra, že máte na stránkách hromadu fotek a také rozhovory ve formátu mp3?

Takže doporučuji: www.rallysport.sk

Mirek
17.08.2001, 11:19
quote:

Krestovi se sklo podle mne propadlo samo - viz Schwarz na Deutchlandu. Že by výrobní vada skel?

Tak to je dost možný.Dělám v tý fabrice a jsou nějaké problémy s praskáním zadních skel u Fabie combi.Ty skla jsou lepená a při té zátěžy/boční přetížení/je to dost možný,že to nevydrží,ale když měl ůdajně propadlinu dovnitř tak to nejspíš něco trefil.Jinak by se sklo rovnou rozletělo.To byla jen technická informace.Doufám,že se soutěž obejde bez jakýchkoliv incidentů,které by mohly poškodit tento sport/nova,blesk apod./

Coudy
17.08.2001, 11:35
quote - Asi máš pravdu s tou vadou skla, protože já viděl jak to prasklo! Při druhém startu do testu, to tak "roztůroval" že prasklo samo. Nejspíš začal příliš rezonovat. Bude asi muset startovat opatrněji.

ppk
17.08.2001, 12:10
Chtěl bych jenom bránit Trajbolda - po třetím průjezdu už to na mně nepůsobilo, že by se s autem pral. Krom toho po tom, co toho najezdil letos s WRCéčkem asi těžko někdo může očekávat, že pojede z fleku na rovinu a těma co z něj v podstatě nevylezli.

Pepa ZL
17.08.2001, 12:59
Je tu tropické vedro. Jestli tak bude přes víkend, vůbec posádkám nezávidím (hlavně Trojanovi). Jo a silničáři, magoři stále makají. Právě jsem ztvrdnul půl hodiny v objížďce v Želechovicích. Zítra to asi opravdu bude kolaps.

R-GLASS
17.08.2001, 13:18
Michal tých fotiek mame okolo stovky mam ich aj v super rozliseni. Niektoré sú fakt pekné.
Nafotil to Tibor a Kamil.A tie mp3 sme skusili uvidime ohlasy. Clovek je k tym posadkam bližšie.A mne sa uz citat nechce,radsej budem počuvať,pozerať a iné.
:-))

Jirkam
17.08.2001, 13:35
quote:
Je tu tropické vedro. Jestli tak bude přes víkend, vůbec posádkám nezávidím (hlavně Trojanovi). Jo a silničáři, magoři stále makají. Právě jsem ztvrdnul půl hodiny v objížďce v Želechovicích. Zítra to asi opravdu bude kolaps.

Díky za nevyžádanou dopravně-meteorologickou informaci. Za chvíli vyrážíme a bereme kola, snad budeme mobilnější.
Jinak se přidávám k výzvě a prosím všechny diváky o ukázněnost, podle fotek ze včerejšího "šejkdaunu" to bude dost hustý.

Pawel
17.08.2001, 13:52
Jsem zvedavy na Kuzaje - to co predvadel na testovani - sama krizovka.
Dle neoficialnich informaci zajel nejrychlejsi cas Dati.
Super dojem na me udelal Baumschlager.
Hrdinka jel veeelice opatrne.
Jsem zvedav kdo vyhraje!!!!
P.S. Kuchar radi pomoci joystiku
Morton ma bileho Lancera se sedackami Makinen

bdX
17.08.2001, 19:17
Skidmore má P5WRC v původních továrních barvách - skvělé podívání. Nejvíc bude ale F126p WRC Maluch :)

bdX
17.08.2001, 19:23
Ještě bych chtěl upozornit na rozhovor s V.Pechem na rallysportu: "V porovnání například s Bohemkou jsou místní rychlostky lepší a náročnější." I tak by jsme chtěli všichni ještě lepší RZ, že ano :)

23
17.08.2001, 21:26
Tak jak vám líbila přejímka?
docela to šlo až na to vedro a vydejchanej vzduch v hale.
Jinak nevíte někdo jak dopadl Kuchar?
Měl na přejímce problémy.
Byla by škoda,kdyby ho nepustily...

Pawel
17.08.2001, 22:35
Jarda Stary mel povoleny pozdni prijezd na technickou prejimku - takze startuje.
Vcera mu to pry lehce horelo.
Je tady spousta polaku.
Bude to zitra velice zajimave - prej ma zaprset ?:!!!!

-Vicky-
17.08.2001, 22:55
Jeste k shakedownu. Neverim, ze by nejlepsi cas mel Dati, jel skoro nejhur. Trajbold rikal, ze pojede jenom na dojeti, protoze toho Focuse nema vubec v ruce. Hrdinka by nejradsi nestartoval a tak se nikam hrnout nebude.

Ke trati rekl pry Mundl, ze je jedna z nejnarocnejsich, na ktere kdy jel a ze se divi, ze Barumka nema davno dvacitku. V podobnem duchu se vyjadril i Janusz, pry je to technictejsi nez u nich v Polsku.

Zitra asi sprchne a bude toco. Polaku je jak nas... a prehlusi cokoliv. Prejimka byla super, ale s tim focenim to trochu nezvladli (spousta lidi na plose, zadna pozornost technice...).

marko
18.08.2001, 06:36
Zaujimalo by ma ake je pocasie a ci odstartoval Kuchar,niekto povedal ze mal pri preberani nejake problemi.(dufam ze to Roman vyhra,ale Kuchar je moj dalsi typ na vitazstvo)necham sa prekvapit.

Cammell
18.08.2001, 09:36
Je slunečno,přimo vedro ,takže v autech je nejspíš na zde...... Jinak všude je spousta diváků,a na cestách neskutečný provoz. Skvělá podívaná na RZ..je to zatim super

Cammell
18.08.2001, 09:40
Kuchar pokračuje,ale je v hluboko vzadu.

marko
18.08.2001, 11:08
Je mi luto Kuchara je hlboko v zadu ale ide stale rychlo,ale co sa stalo s Kuzajom.Neviem sa dostat k vysledkom mam nejaky problem viem len 4ss ,ale som velmi spokojny ako "ide" Pech po 4ke abs.3 musi ist velmi pekne .Ako tradicne Roman prvy,prekvapuje ma Dati aky je rychly na asfalte a rada dalsich.To musi byt riadna strelba,rad by som bol pri tom.

marko
18.08.2001, 11:16
v 5ke Kuchar skoro 4 min. za Romanom co sa deje?

Dudla
18.08.2001, 11:39
Nevite nekdo prosim, co je s Kuzajem??

Ginger
18.08.2001, 11:51
quote:
Nevite nekdo prosim, co je s Kuzajem??

Polák Leszek Kuzaj obrátil svou Toyotu Corollu WRC na střechu. Tím přišel o své čtvrté místo stejně jako o další naděje. Zkouška byla po havárii zrušena. Pořadatelé přidělili čas Trinera ostatním proto, že český jezdec byl posledním, kdo projel trať před havárii Kuzaje.

z: http://auto.idnes.cz/motorismus.asp?r=motorismus&c=A010818_084420_motorismus_mas&t=A010818_084420_motorismus_mas&r2=motorismus

Tomas
18.08.2001, 17:48
Ty kokos to sem fakt nečekal, že Roman bude vyhrávat úplně všechny rychlostky! Jede fakt pěkně, ale Pech se taky drží statečně, jede krásnou čistou stopu, bomba. A Emil, škoda že vypadl, tak krásný vyučování tance...

Pepa ZL
18.08.2001, 18:22
Na 10 RZ jel Baumschlager min. půl RZ s defektem, doufám, že nepoškodil vůz. Jinak je to skvělé, škoda odpadnutí některých favoritů. Hlavně Emil sklízel po celé trati bouřlivé ovace.

-Vicky-
18.08.2001, 20:32
Tak mame za sebou prvni etapu. Kresta suverenne, cekal jsem to - co vic rict (kys, kys). Kulig uz ma take sve jiste. Polaci byli asi hodne vyhecovani, chudaci fanousci uz maji jenom Janusze. Kuzaj to obratil hned na RZ2, Kuchar byl v prikope nekde na Vesniku v RZ3, potom jeste jel na blinkry RZ5. Skoda je nejen Trinera (souhlasim, ze sklizel nadsene ovace), ale i Gargulaka, ktery se drzel daleko pred nim. Hodne prekvapuje Hrdinka, vypada to na nejlepsi vykon sezony. Pech jede velmi stridme nejcistsi stopu. Kdyz zatahl Baumschlager, dostal defekt, takze zitra bude muset dohanet. Dati prekvapuje, je to mnohem lepsi obrazek nez na shakedownu. Chovanec - no comment. Skvely bude souboj Sibera - Trojan - Stolfa. Super byl take italsky Megane. V N-kach uz ma Arazim skoro hrozivy naskok (alespon v porovnani s minulymi soutezemi). Pekne to Jandikovi dava.

radek
18.08.2001, 21:25
Krásné závody!Po zhlédnutí nažhavených Poláků Kuzaje a Kuchara na 1.RZ,jsem si říkal"ti jsou nachystaní.."a dávám jim ještě tak 2 RZ.A dopadlo to přesně tak.V každém případě jsou to super závodníci a velký dík za jejich ůčast!škoda že tak krátkou..Kresta si jede svůj závod,čekal jsem ale těsnější souboj z Kuligem.O další příčky ale bude tvrdý souboj až dokonce.Nejvíc mě ale překvapil/mile/Dati,který s novým vozem se už pěkně sžívá/oproti šejkdaunu../,a myslím si že je to opravdu talent.Oproti Trajboldovi,který jede takřka s identickým vozem je dojem s jeho jízdy moc hezký

vaca.p
18.08.2001, 21:32
Tak máme za sebou první den .
Super závody , co ?
Kresta překvapil tím že vede tak suverenně.
Můj tip že to některý polák rozbije výšel, ovšem nepočítal jsem s tím že to bude už v prvních RZ a že to budou hned dva.
Ostatní podle očekávání. Překvapili Dati který jede velice pěkně a atraktivně a taky Balestrero (Megan Maxi)dokud tedy jel a taky mladý Pattison.
Škoda Trinera a Garguláka .
Jo a zácpy ve Valmezu byly taky super. Ovšem ta Slušovická ta mne tedy odrovnala!

Cammell
18.08.2001, 21:55
Prostě fantazie,říkejte si co chcete. Právě jsem se vrátil ze servisu v otrokovicích a musím říct užasné představení u Baumschlager a je vidět že tam mají mechanici zkušenosti narozdávání. Jinak zítra se máme jistě na co těšit.

Foly
18.08.2001, 22:07
šoupnul jsem šest obrázků z dneška (Štolfa, Pech, Kulig, Kresta, Dati a Triner) na motormix. Jsou z RZ 4, 6, 8 a 10. Co tak trochu vody na zítřek?

FD
19.08.2001, 10:27
Na RZ 16 Baumschlager defekt. před koncem RZ již více než 20 s ztráta.

Pepa ZL
19.08.2001, 11:03
Vzpoměl jsem si na jednu zajímavost z páteční tiskovky, kde se Kment ptal, jak je to s body do MČR a Regner odpověděl, že protože se jedná o mezinárodní MR, tak všichni zahraniční účastníci berou body našim. Takže taktizovat se moc nedá. No a teď zpátky do toho vedra. Ještě 2 RZ.

maax
19.08.2001, 13:44
Roman jel skvěle, gratuluji k vítězví. Před závodem jsem nečekal, že pustí jenom dvě RZ. Fakt super výkon.

maax
19.08.2001, 13:44
Roman jel skvěle, gratuluji k vítězví. Před závodem jsem nečekal, že pustí jenom dvě RZ. Fakt super výkon.

maax
19.08.2001, 13:52
Podle neoficiálních zpráv si polepšil Dati, který jel dnes opravdu krásně. Viděl jsem ho na dvou RZ a svými průjezdy se řadil na špici.

Krestič
19.08.2001, 15:24
Jo Dati jel fakt pěkně, ale na Emila teda neměl...:o) Jo, Emil jel zas pro diváky, nádherně! Roman neměl konkurenci, překvapil mě Pech a zklamal Baumschlager.

-Vicky-
19.08.2001, 17:03
Tak to mame za sebou. Skoda, vydrzel bych to i dyl. Hrdinka dneska nejak vadnul. Vyuzil toho Dati a korunoval skvely vykon skvelym umistenim. Smolarem Barumky bych vyhlasil Baumschlagera. Vzdycky, kdyz zatahl, dostal defekt. Skoda, bitva o prvni pricky by byla zajimavejsi. Sibera se opet trapil, alespon, ze pojel Stolfu, ackoliv pred Pindulou to mel taky nahnute. Trojan jel skvele, dokaze konkurenci prohanet i s nepomerne slabsim autem. Stary ukazal, ze ma velky potencial a asi nas musi mrzet, ze se loni ani letos na nej nedostava penez. Jinak byla ovsem F2 jako tradicne bida, nedojel dokonce ani Petak a take Knajzl, Kopecky, Zednik...

Cammell
19.08.2001, 17:54
Na jednu stranu uff,máme to za sebou,(pohledem pořadatele),na druhou stranu by se na to dalo klidně koukat,celej týden až do finska. Musím uznat Roman umí,mě zklamal Kulig,čekal jsem od něj víc,ale zřejmě ho již Roman přerostl!Nadchl mě Dati. Velkou pohromou byla letošní Barumka pro domácí,nedojeli např.Gargulák ,Mušinský,Holý,Březík,a.....

Tomas
19.08.2001, 18:16
Já jenom, že Barumka se prostě povedla, jen škoda, že někteří nevydrželi delší dobu (KK , Emil, Michal..).
Dík všem, co se o tu vydařenou soutěž přičinili.

Cammell
19.08.2001, 18:24
a to potěší dvojnásob,co řekl Baumschláger:Musím říci, že organizace soutěže byla skvělá. Doufám, že pořadatelé dostanou konečně "dvacítku", protože si ji tato soutěž určitě zaslouží. Nebyly ani žádné problémy s diváky, snad až na pár míst, do kterých bysme asi v případě problémů nedobrzdili. Diváků bylo opravdu mnoho, ale chovali se disciplinovaně.
............Já musím přiznat,že opravdu byli fanoušci skvělí,až na malé vyjímky.

Cammell
19.08.2001, 18:26
..."Mohu říci, že trať a úroveň Barum rally je rok od roku lepší. Myslím, že tato soutěž by si už opravdu zasloužila koeficient 20. Nás bohužel stíhala řada problémů. Měli jsme šest defektů pneumatiky, nefungovalo řazení joystickem, špatně fungoval mezinápravový diferenciál. Bylo toho zkrátka víc než na jednu soutěž. Proto jsem šťasten i z druhého místa. Roman jel velmi rychle, byl opravdu ve formě. Těší mě také fakt, že jsem to právě já, komu se jako jedinému z trojice Poláků na startu podařilo dojet do cíle," řekl Janusz Kulig.

Cammell
19.08.2001, 18:27
...Velký dojem na mě udělali diváci. Podle toho, co jsem viděl, byli velmi ukáznění. Zvláště v místech, kam se přijíždělo ve velmi vysoké rychlosti, stáli v dostatečné vzdálenosti," řekl Roman Kresta.

Cammell
19.08.2001, 18:30
Baumschlágr...Mohu být spokojen s tím, že jsme si otestovali, co potřebujeme. Jako velmi dobrý se mi teď jeví podvozek našeho vozu. Horší je to s novými pneumatikami Pirelli. Zdá se, že oba naše defekty nebyly náhodné a vypadá to, že se něco rozlomilo uvnitř pneumatiky. Z toho rozhodně nemám dobrý pocit...to je na nové téma?! co vy na to?....(všechny tyto postřehy jsou od autosportu.).

bdX
19.08.2001, 20:46
Tady se o BR taky píše :)
http://www.rallyrallyrally.com.

Bylo to skvělé a výborné a krátké :)

vaca.p
19.08.2001, 22:44
quote:
Tady se o BR taky píše :)
http://www.rallyrallyrally.com.

Bylo to skvělé a výborné a krátké :)

na zmíněných stránkách najdete i foto z Krumlova

Pawel
19.08.2001, 22:56
Zajímavý průběh měla třída N2 (N1600) ve které dominovali domácí jezdci.
Vysledky na: http://www.volny.cz/caismotorsport/

-Vicky-
20.08.2001, 00:51
Jestli mel Kulig opravdu sest defektu a jeste k tomu technicke problemy, pak nevim, cim te mohl zklamat, Cammelle. Ostatne az na Krestu meli problemy vsichni. Malem jsem zapomnel na Arazima, ktery uz mel jiste prvni misto a na posledni RZ odstoupil. To je taky pech, co?

Pepa ZL
20.08.2001, 09:19
Z cílové rampy: O největší rozruch se postaral Tošovský, který na rampu nacouval (velmi svižně) a málem srazil Regnera. Jinak stejně jako na Bohemce chyběli vítězové, kteří již byli na cestě do Finska. Neodesílá je Zenkl na testování předčasně, aby si sám vychutnal pocity vítěze?

Jirkam
20.08.2001, 10:34
Barumka byla dobrá, potěšil mě hlavně Dati, to jsem nečekal. Klasiku jel i Venca Pech, škoda, že vypadl Triner. Co říkate výkonu Trojana ?
Průjezdnost byla dobrá, diváků snad ani nebylo tolik jak se předpokládalo.

Pepa ZL
20.08.2001, 10:56
Na polských stránkách www.rajdy.hoga.pl/ někteří fanoušci spekulují o tom, kolik ztratil Kulig na defektech a že by mohl vyhrát. Myslím, že Roman jel co potřeboval a klidně ještě mohl zrychlit. Doufám, že polští jezdci na Barumku nezanevřou a příště zase přijedou.

oddie
20.08.2001, 16:32
Tak zase cekat dalsi rok na dalsi Barumku, uteklo do docela rychle. Me dojmy byly skvele, zacalo to vybornym shakedownem, kde hlavne Polaci jezdili jako o zivot - pro priste rozhodne doporucuju vsem.Mel jsem moznost byt na RZetach 1,4,6,11,15,18 a musim priznat , ze na Krestu co do cistoty a razantnosti nikdo nemel. Skoda, ze vypadli Kuzaj a Kuchar ( btw: neni na netu nekde video Kuzajova rolovani ? ), Kuchar pri sve jizde to opravdu na 3.RZ prehnal a rozsekl skoro strom v miste, kde bych neveril, ze se da havarovat, docela maso. Prijemne prekvapil Dati, na trati jsem zaslech velice neoverenou informaci, ze mel auto po Sainzovi. Tak nevim. Kazdopadne na Pindule mel co delat, aby se dostal z jednoho zradneho prikopu. Baumschlager IMHO nejel uplne naplno, docela sranda bylo to, ze jeho poruseny Focus po RZ 10 vypadal jako vystrizeny z fotky v programu... Jinak musim ocenit vynbornou atmosferu a relativne ukaznene divaky, na to ze jich nekde bylo nasackovanych opravdu stovky, tak to bylo v pohode. Takze snad to bude priste dvacitka, kazdopadne letos to byl rozhodne nejlepsi rok....A vubec - nejlepsi byl stejne Blahout na ziguliku :-)

Foly
20.08.2001, 17:56
Také souhlasím s tím, že Dati jel dobře. Akorát ten nápad některého z novinářů nebo jeho managera, že je to mladíček, který se učí, mi připadá poněkud ujetý. Je o půl roku starší než Kresta a rally jezdí od té doby, co má řidičák (1994). Ale učit se klidně k nám může jezdit dál.

Tomas
20.08.2001, 22:18
quote:
Také souhlasím s tím, že Dati jel dobře. Akorát ten nápad některého z novinářů nebo jeho managera, že je to mladíček, který se učí, mi připadá poněkud ujetý. Je o půl roku starší než Kresta a rally jezdí od té doby, co má řidičák (1994). Ale učit se klidně k nám může jezdit dál.

Asi to mysleli tak, že toto byla jeho první soutěž s WRC - bylo fakt nádherně poznat, jak postupně zrychloval.
Jinak doufám, že bude ta dvacítka, "barumáci" si to zaslouží.

Nami
21.08.2001, 09:14
Videa z BARUM RALLY na (http://rallylink.zde.cz/)

NAMI

oddie
21.08.2001, 12:43
Vite nekdo, kdy se bude rozhodovat o prideleni koef. pro pristi rok ?

Ondra1
21.08.2001, 19:37
Zdravím všechny příznivce rallye v ČR a chci se zeptat jestli mi někdo neřekne něco k získání licence. Kolik to přibližně stojí, od kolika let je možno ji získat atd. Děkuji. Můžete mi to poslat na mail neumano@post.cz

Bart
21.08.2001, 21:26
Pro Ondra1: presne toto se zde jiz resilo (celkem obsahle jsem to tam popisoval), cili tvuj dotaz by mel byt smerovan hlavne na Admina, aby otevrel stare forum o licencich!

Laick
21.08.2001, 22:47
Tak si Fero myslím že ti předpověd moc nevišla u Pecha a hlavně Datiho si dost přestřelil.

JJ
22.08.2001, 00:28
Zkuste se vyjadrit i k prejimce, shakedownu, servisnim zonam...

Zdena
22.08.2001, 21:12
Myslím, že ta Barumka byla letos OPRAVDU vydařená! Tím myslím nejen obsazení, ale i organizací, diváky atd. Nepřekvapil mě Kresta - jeho výkon byl bezchybný a hodný skorotovárního jezdce. Naopak mě překvapil Chovanec - stíhal Trinerovi a pojížděl Siberu na obdobných autech. Dati taky překvapil, byl to asi jeho první start s WRCéčkem na asfaltu, ale ne první s WRCéčkem celkově!! Minimálně na letošní 7. RALLY TUTTO TERRA TOSCANA italského šotolinového mistrovství startoval se Subaru Impreza WRC - dojel na 6. místě.
PS: Camelle - neplýtvej tady místem na serveru nějakými zdvořilostními frázemi od Baumšlagera a spol. Toto říkají na každé soutěži, tak nebuď naivní!!! O dvacítce rozhodují zcela jiné věci, než řeči jezdců v cíli.

Cammell
22.08.2001, 22:13
Je mi zcela jasné,že o 20,se bude rozhodovat jinde a na jezdcích zdaleka nezáleží,ale je dobré poslechnout si názory jezdců. Tebe nikdo nenutí je číst,nebo poslouchat. jen tak pro zajimavost,vyjádření pozorovatele by mělo přijít v průběhu 14 dnů.A je otázka jaké bude?! Co je však již dnes jasné,pokud se bude rozhodovat o 20,máme jistý hlas od němců,na oplátku za podporu jejich soutěže mezi světové.

Tomas
22.08.2001, 22:35
quote:
Zkuste se vyjadrit i k prejimce, shakedownu, servisnim zonam...

Shakedown byl pěknej, někteří si tam troufali opravdu hodně. Mrzí mě, že jsem odešel kolem třetí hodiny a tím pádem mi unikl Emil.... prý se opět předváděl ;) Pěkné taky byly ty kolony tréninkových vozů před samotným shakedownem.... jedno za druhým. Dobrým nápad byla serviska u Carrefouru - rally se tak přiblížila i lidem, kteří o ni nic moc neví.

Michal
23.08.2001, 08:56
quote:
Dobrým nápad byla serviska u Carrefouru - rally se tak přiblížila i lidem, kteří o ni nic moc neví.

A ve Zlíně je někdo takový? :)

Michal
23.08.2001, 09:06
1. Přejímka byla super! Trošinku mě trápilo vedro v hale, ale s tím samozřejmě organizátoři nic nenadělají. Dobrým nápadem byla představovačka jezdců.

2. Organizace celé rally byla také perfektní. Stihli jsme 9 RZ z 18 a to jsme čekali na 30 aut. Diváci byli roztahaní po okolí, takže se nedělaly kolony. Většina fandů byla celkem ukázněná (vyjímky by se našly).

3. Závody byly také super. Musím říci, že Roman Kresta udělal to nejlepší co mohl: Chladnokrevně vyhrál, ačkoliv byl pod obrovským tlakem ze všech různých stran. Smekám klobouk!

Takže nakonec dávám za pravdu Cammellovi a uznávám, že Barumka je suverénně nejlepší soutěží v ČR.

Jiří Dokulil
23.08.2001, 12:59
Dle mého tvrzení byl start Shakedownu pořadatelsky návrat 10 let zpátky (ten 1. startér byl fakt legrační)

vaca.p
23.08.2001, 22:32
Dati mě taky překvapil , ale taky mě překvapuje čemu se všichni stále divíme.
Vždyť Bertoneho taky nikdo neznal a všechny u nás , ale i v evropě porážel.A to nejezdil ani velké italské mistrovství.Byl "pouze" mistrem (tuším) severní Itálie.To samé Dejla . A co takový Cavighioli , nebo poprve na Barumce startující Balestrero(ten svými časy atakoval první desítku).Pomalu mě začíná napadat že každý průměrný Ital se může v klidu srovnávat s každým hodně nadprůměrným čechem (středoevropanem).Holt ono to italské závodění bude asi o něčem jiném. Příští rok by se pořadatelé mohli pokusit o někoho z italské špičky ať konečně víme na čem jsme. Co třeba Travaglia , Andreucci , Aghini , Fiorio , Cunico , Longhi , Navvara ,Dallavila , Tempestini , .........

Zdena
23.08.2001, 23:06
quote:
1. Přejímka byla super! Trošinku mě trápilo vedro v hale, ale s tím samozřejmě organizátoři nic nenadělají. Dobrým nápadem byla představovačka jezdců.

2. Organizace celé rally byla také perfektní. Stihli jsme 9 RZ z 18 a to jsme čekali na 30 aut. Diváci byli roztahaní po okolí, takže se nedělaly kolony. Většina fandů byla celkem ukázněná (vyjímky by se našly).

3. Závody byly také super. Musím říci, že Roman Kresta udělal to nejlepší co mohl: Chladnokrevně vyhrál, ačkoliv byl pod obrovským tlakem ze všech různých stran. Smekám klobouk!

Takže nakonec dávám za pravdu Cammellovi a uznávám, že Barumka je suverénně nejlepší soutěží v ČR.

Maximálně s tebou souhlasím!!!

JJ
23.08.2001, 23:22
quote:
Vždyť Bertoneho taky nikdo neznal a všechny u nás , ale i v evropě porážel.A to nejezdil ani velké italské mistrovství.Byl "pouze" mistrem (tuším) severní Itálie.To samé Dejla . A co takový Cavighioli , nebo poprve na Barumce startující Balestrero(ten svými časy atakoval první desítku).Pomalu mě začíná napadat že každý průměrný Ital se může v klidu srovnávat s každým hodně nadprůměrným čechem (středoevropanem).Holt ono to italské závodění bude asi o něčem jiném. Příští rok by se pořadatelé mohli pokusit o někoho z italské špičky ať konečně víme na čem jsme. Co třeba Travaglia , Andreucci , Aghini , Fiorio , Cunico , Longhi , Navvara ,Dallavila , Tempestini , .........

Nesouhlasim s tebou. V dobe startu u nas byli Bertone i Deila v Italii znami a jezdili tam i s kvalitnimi vozy. Dati prekvapeni byl, i kdyz ne obrovske a Ballestrero s Meganem jezdi sotolinove mistrovstvi a i nektere velke, takze je vyjezdeny. Kazdopadne nekoho z "velkych" talianu by to chtelo...

SABOTAGE
24.08.2001, 08:55
quote:

Pokud mám dobré informace, byl na Barumce přítomen jeden ze známých italských manažerů, který se před Barumkou pokoušel domluvit start Longhiho. Bohužel pan Regner už to nemohl zaplatit. Longhi prý neměl žádné speciální nároky, myslím, že cca na úrovni jen o málo výše než Baumschlager, ale částka, která mu byla nabídnuta byla prý k smíchu. Nepokryla by ani cestu k nám, natož zpět.

Pawel
25.08.2001, 11:47
Od jednoho z organizatoru Barumky jsem slysel, ze zadny pritomny jezdec nebyl zaplacen! Jen prioritnim jezdcum bylo odpusteno startovne.
Nevim vsak co je na tom pravdy??

Cammell
25.08.2001, 13:15
Mohu potvrdit,že i nám tohle pan Regner tvrdil. Všichni kvalitní jezdci,kteří na barumce jeli,měli sami zájem zde startovat a tak se jim nemuselo nic vyplácet. měli opravdu jen prominuté startovné.

Pawel
26.08.2001, 23:50
Fotky a komentář týmu CAIS MOTORPORT k Barum rally naleznete na: http://www.volny.cz/caismotorsport/

Pepa ZL
27.08.2001, 09:10
Zajímavé hodnocení Barumky je na sránkách: http://www.rs.priluky.web.worldonline.cz

Gregy
27.08.2001, 14:38
Jelikož jsem z dálky, tak jsem na shakedownu nebyl, tudíž nemohu soudit, ale ostatní bylo super, přesně jak všichni píšete. Jen bych trochu také kritizoval. Nelíbila se mi jedna věc. Přijedu na RZ, stoupnu si za mlíko (jako vždy na všech rally), přijede nějaký komisař v Octavii a začne nás vyhazovat a ukazuje bezpečnostní plán rally a tam je celý prostor vyznačen jako zakázaný. Nechápu, proč tam tedy někdo to mlíko natahuje. Tak tam dám cedule zakázaný prostor a je to. Mimochodem se to nestalo jednou.
Jinak mě překvapil Dati, jel čím dál tím lépe. Kresta jel ale bezkonkurenčně, doopravdy je ho v MMČ škoda. Je super vyježděnej, ukázal to závěrečným tanečkem (až mi šel mráz po zádech) - tanečky byly vůbec špičkovým završením nejlepší rally u nás.
Ještě jednu kacířskou myšlenku bych měl (při tom, co jsem viděl na RZ) : vyměnil bych v týmu posádky Trajbold-Zelinka a Starý-Šlambora, možná, že bychom se dočkali velkého překvapení.

Pepa ZL
27.08.2001, 16:43
quote:

Ještě jednu kacířskou myšlenku bych měl (při tom, co jsem viděl na RZ) : vyměnil bych v týmu posádky Trajbold-Zelinka a Starý-Šlambora, možná, že bychom se dočkali velkého překvapení.

Asi nejsi sám. Bohužel Starý nemá otce ve vedení Charouzových firem. Snad jej letos ještě nechají svézt.

23
27.08.2001, 19:12
Ano buďme rádi, že jezdí. Kdo ví jak dlouho to bude...

vaca.p
29.08.2001, 22:35
O fenoménu barumky svědčí i toto forum.
k dnešnímu dni 338 příspěvků a 6320 náhledů.
přičtěte si ktomu doprovodná Fora např. Danyho tipovací soutěž , kolik WRC sjede...
mám takový dojem že je to rekord .
Co ty na to Admin ?

Nami
30.08.2001, 08:43
Další sestřih záběrů z Barum rally na http://rallylink.zde.cz/
NAMI

Michal
30.08.2001, 10:32
quote:
O fenoménu barumky svědčí i toto forum.
k dnešnímu dni 338 příspěvků a 6320 náhledů.
přičtěte si ktomu doprovodná Fora např. Danyho tipovací soutěž , kolik WRC sjede...
mám takový dojem že je to rekord .
Co ty na to Admin ?

Děláte nám radost! A upřímně rečeno, Barumka si tuto pozornost zasloužila.

Cammell
30.08.2001, 23:16
Dnes jsem se dozvěděl,že přišlo hodnocení Barumky od pozorovatele FIA. Lepší hodnocení již býti nemohlo. Dostala 16 jedniček,a doslova napsáno bylo,že soutěž je plně připravena a doporučena na zvýšení koeficientu,na tolik očekávanou 20.Barumka se tak zatim stala nejlépe hodnocenou soutěží v mistrovství evropy.

Cammell
30.08.2001, 23:19
Jen pro zajimavost,vloni Barumka dostala,jestli se nepletu 6 nebo 7 jedniček.

23
31.08.2001, 10:17
No nějaké zlepšení tam bylo.... :D

Premiér
04.09.2001, 21:07
Cammellovi jsem za těch třináct wéercéček dlužen omluvu. Tady je.

Premiér
13.09.2001, 10:57
Už Cammell ví, že má Barumka dvacítku?
Koeficient deset dostala místo Bohemky překvapivě 3Staedte.

Jirkam
13.09.2001, 11:11
quote:
Už Cammell ví, že má Barumka dvacítku?
Koeficient deset dostala místo Bohemky překvapivě 3Staedte.

Pokud je to pravda tak barumce gratuluju. Zároveň by mě zajímalo, kde se bude jezdit.
Na Šumavě,v Krumlově,kolem Boleslavi nebo na příbramsku ?

23
13.09.2001, 11:25
JirkoM boduješ!!!!!!

Pawel
13.09.2001, 21:50
Klid hosi!!!!!
Nemejte obavu tady je tolik moznosti!!!!!!!

Houseman
14.09.2001, 13:55
Kdo ví víc o Barum Rally 2002, konkrétně koeficientu 20?

Jirkam
14.09.2001, 14:41
quote:
Kdo ví víc o Barum Rally 2002, konkrétně koeficientu 20?

Mám dojem, že někdy okolo 4.10. má zasedat rally komise FIA. Tam se má rozhodnout definitivně o kalendáři MS na příští rok. Na základě toho jak bude definitivně vypadat kalendář MS (jde o Německo) se má jednat o ME.

ja
14.09.2001, 16:46
nevim presne kde, ale myslim, ze jsem cetl ze 20tka je jista !! a nemecko ze je soucasti MS, nahradilo portugalskou rally.

ja
14.09.2001, 16:56
jo jeste se tam psalo ze Bohemia 10tku nedostala, dostal to nejakej zahranicni zavod, ale nevzpomenu si jakej :-(

Cammell
15.09.2001, 00:00
Nevím,kde jste četli informaci,že barumka má jistou 20?! Samozřejmě že sito jistě všichni,nebo alespoň většina přejeme,ale rozhodnuto stále neni. A tak neříkejme hop,dokud...však to znáte. Je pravda,že byl podán návrh na kalendář soutěží pro příští rok,a barumka má velkou šanci tu kýženou 20 získat,jenže ještě stále chybí to poslední rozhodnutí pánu z FIA.

agentWRC
15.09.2001, 21:49
Barumka se pojede s dvacítkou 15.-19.9.2002.

JJ
16.09.2001, 23:41
Bezte se zahrabat s takovymato zpravama. Termin Barumky 2002 je samozrejme spatny. Co se tyce dvacitky tak to navrhuje stejna komise jako pred dvema lety

-Vicky-
17.09.2001, 00:34
Rozhodovat se bude AZ 5.10. Veskere uvahy jsou predcasne!

Cammell
17.09.2001, 14:06
Jo prostě někteří pánové,zřejmě znají budoucnost...?! Jen mě zaráží,že někdo tyto výmysly pouští do světa,aniž by si je ověřil?! ..... škoda ,že jste nepředpovídaly i agentum FBI a CIA ..zřejmě by k tomu neštěstí ve státech nedošlo.

Premiér
17.09.2001, 21:13
Snad si nemyslíte, že se bude rozhodovat až na kongresu??? Opakuji, je rozhodnuto. Existuje oficiální intervence a záruka jedné nejmenované firmy určená přímo panu M.M. do vedení FIA, ect ect... Cammelle, buď rád, že nevíš, co všechno se děje. Víš kdo Vám chce odstěhovat Barumku a kam???

Sofchy
18.09.2001, 07:57
Nevím, proč by mělo být důležité, kdo a jak chce Barumku odstěhovat "někam jinam", pro mě je nejdůležitější, aby se u nás jela dvacítka! Když si uvedu srovnání s příkladem z Německa, spojili dvě soutěže z ME a dostali pak soutěž MS. Nechci tím říct, že je to jeden nebo hlavní důvod přiřazení vyššího koeficientu, ale jestli bude Barum rally s dvacítkou a na jiných tratích, tak to, myslím, bude super. Na stávajících RZtách se může jet i jiná rally.

SABOTAGE
18.09.2001, 13:13
quote:
Snad si nemyslíte, že se bude rozhodovat až na kongresu??? Opakuji, je rozhodnuto. Existuje oficiální intervence a záruka jedné nejmenované firmy určená přímo panu M.M. do vedení FIA, ect ect... Cammelle, buď rád, že nevíš, co všechno se děje. Víš kdo Vám chce odstěhovat Barumku a kam???

Hele, já to taky nevím. A pokud něco víš, tak nedělej machry a férově to dej do placu.

Pepa ZL
18.09.2001, 18:17
quote:

To: Premiér
Nesnaž se nás na Valašsku vystrašit, napiš, co víš!

Danys
19.09.2001, 17:02
S velkým zájmem si pročítám všechny příspěvky a i já bych rád připojil svůj názor a hodnocení Barumky( nebudu hodnotit jezdeckou účast, k tomu bylo už řečeno vše ).
Nejčastěji se tu setkávám s hodnocením, resp. kritikou tratě Barum rally. Ono je asi více pohledů na to jaká trať je zajímavá. Pro někoho je to trať, na které stíhá co nejvíce RZ, nejlépe všechny. Podle mně to není hodnocení kvality tratě, ale spíše její bezpečnosti ( či nebezpečnosti ). Takových pohledů na kvalitu je myslím naštěstí menšina. Pro mně a asi i pro většinu z Vás je měřítkem kvalita a obtížnost jednotlivých RZ. No a na téměř všech tratích si každý fanda najde to "své místo". Ovšem každý závod je domácí pouze pro část fandů, kteří znají svoji trať dokonale. Tudíž mají možnost výběru z více variant. Proto si myslím, že totéž platí i o Barumce. Kdo zná podrobně její trať, jistě si najde hned několik krásných míst. A to podle mně platí všude, ať už je to na Šumavě nebo Boleslavi či ve Zlíně.

Danys
19.09.2001, 17:14
Ještě pár příkladů:
Byl jsem letos na Šumavě. Tato rally má své kouzlo, navíc je první v roce. A tak jsem navštívil tolik propagovaný čínovský okruh. Můžu říct, že nudnější úsek jsem letos ještě neviděl. Ale byl jsem i v úsecích, které zajímavé byly.
Pak třeba Bohemka - opět jsem měl štěstí na úseky které byly zajímavé a které byly velmi slabé.
V obou případech jsem byl odkázán pouze na programy a mapky jednotlivých rally. Takto bych mohl pokračovat dále.
Vzhledem k tomu, že Barumka je v místě mého bydliště, měl jsem možnost projet si prakticky všechny úseky. A následně si vybrat pro mně zajímavé místo. Za sebe můžu říci, že bylo z čeho vybírat.

Danys
19.09.2001, 17:24
Sleduji, že jsem se dnes nějak rozepsal, takže ještě dokončím své myšlenkové pochody.
Myslím, že o náročnosti tratě svědčí také to, kolik posádek ji úspěšně dokončí. Letošní Barumku nedokončilo 63 posádek z cca 130 na startu. Což je prakticky polovina. Dalším hodnocením může být popularita. Zase pár příkladů: Je už měsíc po Barumce a my stále diskutujeme na toto téma. A myslím, že minimálně do začátku října ještě budeme. O počtu příspěvků už tu byla někde řeč. Pro porovnání diskuse k Bohemce skončila necelé tři týdny po jejím skončení.

Danys
19.09.2001, 17:34
Někdy dříve tu padly komentáře k odpovědím některých jezdců na otázku jak se jim letošní Barumka líbila. Když např. Mundl či Kulig řekli, že to byla krásná soutěž, tak někteří z diskutérů to komentovali tak, že se jedná o slušnostní fráze, a že to tak prostě chodí. Pak je asi v našem mistrovství řada neslušných ( a nevychovaných ) posádek, protože řekly, že horší tratě, než na letošní Rally Příbram ještě neviděli.
Tak teda fakt nevím a asi nerozumím příspěvku od "Jirkam", kde naráží na to kde pojede příští rok Barumka a mimo jiné uvádí Příbramsko!

Danys
19.09.2001, 17:42
Závěrem mám pro Ty, kteří trať Barumky kritizují jednu konkrétní otázku:

V čem je její trať tak špatná a v čem jsou tratě ostatních našich soutěží o tolik lepší?

Budu rád za každou informaci. Pokud to pro Vás nebude problém, připojte ke svému názoru, prosím, info , ke které soutěži máte svým bydlištěm nejblíže.
Z mých příspěvků je zřejmě jasné, že to mám nejblíže právě na Barumku, na Kopnou a na Valašku.
A teď už fakt nemůžu a končím.
Mějte se!!!
Dan

imported_n/a
19.09.2001, 18:08
Zajimave je, ze ne vzdy se o tzv. atraktivnich tratich pozitivne vyjadruji samotni jezdci. Zkusim jen tak pripomenout v predchozich rocnicich Barumky pouzivany sotolinovy usek u Luhacovic (prijimany jezdci jako nutne zlo), z lonske Kopne radou jezdcu kritizovany rozbity sotolinovy usek nad Trnavou, letosni Sedlcanska kotlina (vcetne casteho stridani asfaltu a sotoliny na nekterych dalsich erzetach) nebyla take prijata nekterymi jezdci nadsenim apod.

Byl jsem si pred letosni Barumkou jen tak ze cvicnych duvodu projet usek z Pinduly na Provodov (tento usek se jel v roce 96 a 97) - uskakany uzky asfalt, atraktivni skok (v roce 97 na nem tezce havaroval Ken Skidmore na Escortu, vuz pritom shorel), sotolina, zatacky takrka vsech polomeru, proste z divackeho hlediska mi to pripadalo jako prototyp dokonale erzety. Ovsem byl jsem rad, ze to moje auto prezilo ve zdravi. Ono takovych nekolik der uprostred cesty, ze by se v nich mohlo vyvalet prase, da pozdvozku docela zabrat. Obavam se, ze pokud by poradatele zaradili do itinerare nekolik takovych erzet, tak se na soutez nikdo neprihlasi.

Naprosto souhlasim s Danysem, ze na kazde trati (Barumku nevyjimaje) si kazdy fanda najde to svoje misto. Chce to jenom trochu vlastniho pohybu a necekat, ze se jako divak dostanu autem primo k tem nejatraktivnejsim mistum na trati. Myslim, ze odpor nekterych fanousku k tratim Barumky casto prameni z toho, ze v oficialnim programu k rally jsou jako divacka mista vetsinou oznaceny useky, ktere jsou velmi dobre pristupne autem, ale vetsinou se jedna o pravouhla krizeni cest apod. Ten, kdo erzety podrobne nezna, pak muze snadno nabyt dojmu, ze je tomu tak vsude. To vsak v pripade Barumky rozhodne neplati. Podotykam, ze nepatrim mezi zaslepene priznivce Barum Rally (prestoze jsem v dosavadni historii vynechal pouze 5 rocniku; navic uz ve Zline skoro sest let neziju), ktery nema moznost srovnavat s ostatnimi soutezemi.

imported_n/a
19.09.2001, 18:46
Neznam dukladne libereckou sekci Bohemky a ani trate v okoli Ceskeho Krumlova, ale o ostatnich soutezich muzu s klidnym svedomim prohlasit, ze trate Barumky za nimi rozhodne nepokulhavaji. Jisteze existuje rada erzet, ktere jsou opravdu super, ale na druhou stranu na kazde soutezi lze narazit na neobycejne nudne useky typu letiste apod. Co takhle cvicne sestavit trat z tech nejatraktivnejsich erzet v republice ? Mym favoritem na RZ1 je Bohuslavice-Lipa (Pindula) v podobe, v jake se jezdila v osmdesatych letech.

Danys
26.09.2001, 13:17
quote:
Závěrem mám pro Ty, kteří trať Barumky kritizují jednu konkrétní otázku:

V čem je její trať tak špatná a v čem jsou tratě ostatních našich soutěží o tolik lepší?

Budu rád za každou informaci. Pokud to pro Vás nebude problém, připojte ke svému názoru, prosím, info , ke které soutěži máte svým bydlištěm nejblíže.
Z mých příspěvků je zřejmě jasné, že to mám nejblíže právě na Barumku, na Kopnou a na Valašku.
A teď už fakt nemůžu a končím.
Mějte se!!!
Dan

Po přečtení příspěvků v jiném tématu na tomto fóru bych ještě jednou vyzval Vás, kteří kritizujete tratě Barum Rally:
Najděte si, prosím, chvilku času a zkuste mně odpovědět na otázku:

V čem jsou tratě ostatních rally v ČR lepši než tratě na Barumce?

Díky

Dan