PDA

Zobrazit v plné verzi : WRC-B

xandrew
14.07.2004, 20:08
Pred sezonou se objevila informace, ze by FIA zavedla pohar pro soukromniky, kde by se pouzivali vozy WRC, avsak upraveny - mnohem mene elektroniky apod. Tymum se to moc nelibilo a tak to nejak vysumelo.
Myslim, ze by toto mohlo byt resenim situace okolo ucasti WRC mimo MS. Ostre WRC by jezdili opravdu pouze MS pod tovarnama a pak by exitovala "light" verze pro soukromniky ve svete a pro narodni sampionaty.
Urcite mi vpalite plno proti, ale v soucasne dobe, kdo chce jet spickovou S1600 tak cena neni uplne mala a pokud jde FIA o exklusivitu (coz jsem posledni dobou slysel nejvice) bylo by toto resenim.
Tak a ted do me :-)

xandrew
14.07.2004, 20:10
Ac mi to nemusite verit, az ted jsem si precetl napr. http://wrc.auto.cz/?sekce=detail&id=593
To co jsem tu napsal je neco trochu jineho, ale i tak me napadlo jiz drive.

MravenecZ
15.07.2004, 09:57
Skutečně jsem se pobavil když šéf Subaru zhodnotil jak by ta WRC s restriktorem 30 mm asi jezdila. To by byla skutečně asi podívaná. Já bych omezil elektroniku. I když mi není dost dobře jasný, jestli by se např. dali nějak jednoduše nahradit aktivní diferáky normálníma, když je auto už od začátku konstruováno na aktivní.

MravenecZ

Kotasek
15.07.2004, 11:41
...jsem laik...ale aktivní diferáky nebyli vždycky...myslím, že by stačilo se vrátit o několik evolucí zpět...nemusel by to přece být takový problém, ne?

quote:
Skutečně jsem se pobavil když šéf Subaru zhodnotil jak by ta WRC s restriktorem 30 mm asi jezdila. To by byla skutečně asi podívaná. Já bych omezil elektroniku. I když mi není dost dobře jasný, jestli by se např. dali nějak jednoduše nahradit aktivní diferáky normálníma, když je auto už od začátku konstruováno na aktivní.

MravenecZ

MravenecZ
15.07.2004, 13:28
quote:
...jsem laik...ale aktivní diferáky nebyli vždycky...myslím, že by stačilo se vrátit o několik evolucí zpět...nemusel by to přece být takový problém, ne?

quote:

MravenecZ

To jo, ale já píšu něco jiného. Vytáhnout auta o několik evolucí zpět není problém. Já ho spíš vidím v tom, že do nového auta, by se montovaly střeva, na které to auto nebylo konstruováno. Zajímavé by to bylo pro tovární týmy, které by opět mohly prodávat svoje odjetá wrcka do národních šampionátů. Dovedeš si ale představit co by to bylo přestavět třeba xsaru na techniku s minimem elektroniky a malým restriktorem?