PDA

Zobrazit v plné verzi : Jak Vaškůj kazí/nekazí motorsport

FANDA
06.08.2001, 16:06
Už si myslím, že o tomto problému se už hodně dlouho diskutuje, tak proč to trochu nerozvinout.
Vaškůj si ve Zlíně udělal jméno, ale jméno největšího lumpa. Nic neplatí, slibuje hory doly, ale jeho sny se většinou rozplynou v prach a jeho kapsy a konto je narváno k prasknutí...

TOMSAK
06.08.2001, 16:10
Plně s Tebou souhlasím, vidím to úplně stejně jak ty...

Co s tím naděláme??? Vaškůj z toho má nekalé kšefty, ale my z toho máme zábavu..

TOMSAK
06.08.2001, 16:13
Rallysport potřebuje lidi, kteří tomu něco obětují, tzn. čas, peníze atd.

Houseman
06.08.2001, 16:14
Roman Vaškůj je podivný zjev. Má velké plány a ideály, ale v poslední době mi připadá, že si jen hraje na bosse. Pro srovnání nemusím chodit daleko, mrkněte se k Houšťovi do JM Engineering. Začínal s Celicami a kde je teď? Má skvělou klientelu po celé Evropě, předchází ho výborná pověst. A jen tak na okraj, vezměte si, s kolika lidmi dělá?

Krestič
06.08.2001, 23:26
Jo jo, nejdřív se tady aktivně zapojuje Jolly do diskuse a teď drží zobák. Mě to bylo hned jasný, že to zas nedopadne, i když po Acropolis sem začal pomalu věřit, že i zázraky se dějí...:o)

23
07.08.2001, 08:43
Snad si nemyslíte, že se vám tady bude p.Vaškůj zpovídat. Nechci ho tu obhajovat nebo bránit, tak dobře ho zase neznám, ale když se jelo Řecko to jste všichni volali hurá, a teď to je mi ale rychlý obrat o 180°. Ať je Vaškůj jakej chce, chtěl pro růst Romana Kresty něco udělat a myslím si že i udělal. A to že Roman nepojede ve Finsku není určitě jen jeho chyba.

Jirkam
07.08.2001, 09:21
Souhlasím s 23.Taky bych na Vaškůje neházel špínu. Není to tak dlouho co jsme sledovali výkon Kresty na Acropolis ev. se těšili na Dolákův start na Bohemce. Ať je jakej je, něco dokázal, udělal dvakrát titul v ME, dokázal k nám přivést v dané době špičková auta, udělal Bertoneho (bez Vaškůje by byl nula!).

Libor
07.08.2001, 14:28
Mít v garáži WRC za +/-15 miliónů a nejezdit s ním je asi špatná investice. Proto jsem byl nadšen, když Jolly Club představil své plány a začal je úspěšně realizovat. Většina z nás, včetně mě, začala panu Vaškůjovi důvěřovat. Důvěra zřejmě pramenila z toho, že jsme moc chtěli vidět Romana Krestu porovnávat své umění s jezdci Mistrovství světa.

Bohužel se plány Jolly Clubu rozplívají. Dobrá, občas se nezadaří, ale pokud nám pánové Janeba, Zenkl a Vaškůj neřeknou co vedlo k rozvázání spolupráce, okamžitě se začnou šířit spekulace, které nakonec škodí všem třem týmům.

Osobně si myslím, že svůj podíl na ukončení spolupráce Kresty s Jolly Clubem mají všichni tři výše jmenovaní stejný!

A na závěr spekulace č.1: Janeba nechce, aby Kresta jezdil s Jolly Clubem po světě, protože pak by si ho mohl někdo všimnout (to jsem myslel tovární tým, ale sám tomu moc nevěřím, protože jenom ve Skandinávii je dost rychlejších a ještě mladších jezdců) a on by neměl s kým jezdit evropu nebo český mistrák.

Pepa ZL
08.08.2001, 18:36
quote:
Mít v garáži WRC za +/-15 miliónů a nejezdit s ním je asi špatná investice. Proto jsem byl nadšen, když Jolly Club představil své plány a začal je úspěšně realizovat. Většina z nás, včetně mě, začala panu Vaškůjovi důvěřovat. Důvěra zřejmě pramenila z toho, že jsme moc chtěli vidět Romana Krestu porovnávat své umění s jezdci Mistrovství světa.

Bohužel se plány Jolly Clubu rozplívají. Dobrá, občas se nezadaří, ale pokud nám pánové Janeba, Zenkl a Vaškůj neřeknou co vedlo k rozvázání spolupráce, okamžitě se začnou šířit spekulace, které nakonec škodí všem třem týmům.

Osobně si myslím, že svůj podíl na ukončení spolupráce Kresty s Jolly Clubem mají všichni tři výše jmenovaní stejný!

A na závěr spekulace č.1: Janeba nechce, aby Kresta jezdil s Jolly Clubem po světě, protože pak by si ho mohl někdo všimnout (to jsem myslel tovární tým, ale sám tomu moc nevěřím, protože jenom ve Skandinávii je dost rychlejších a ještě mladších jezdců) a on by neměl s kým jezdit evropu nebo český mistrák.

Problém je asi někde jinde. Proč nikdo pořádně nevysvětlil ukončení spolupráce s Trajboldem. Slyšel jsem nepěkné fámy k účasti Jolly Clubu na Akropolis, ale nebudu je tady psát, třeba jsou to pomluvy.

luky
09.08.2001, 10:18
Na pana Vaškůje je myslím nutné nahlížet ze dvou úhlů pohledu! Podnikatel a fanoušek rally. Jako podnikatel nestojí za nic, samé dluhy, nesplněné sliby, nevyjasněné transakce. Jako fanoušek rally, je velkou veličinou, ať se to někomu líbí, nebo ne. Vznikl CW oil, udělal Bertoneho, zvedl úroveň MČR a tomu i sledovanost. I ten Focus sem dotáhnul. Stále platí, že i negativní reklama, je reklama. Jako fanoušek investoval do rally nemalé prostředky, škoda, že jsou to peníze, které měly být zřejmě k jiným účelům, ale to jsou spekulace.
Sám jsem zvědavý na jeho další životní dráhu.

agentWRC
09.08.2001, 22:15
Souhlas. V jakémkoliv sportu jsou potřeba prachy pro začátek a pan V. nasypal už do rally spoustu peněz. Bohužel to nedělá dobře jako např JMI a proto se mu peníze nevracejí. Jistá věc ale je, že aktivitami Vaškuje fanoušek rally jenom získává. JMI ten business nedělá pro fandy, ale pro peníze. Proto nemají vlastní posádku a auta jen pronajímají a hlavně venku. Platba předem. . . Jolly Club nemá v žádném případě dobrou pověst, ale fandovstvím Vaškůje samotný sport jedině získává. Problémem však zůstává, že je nespolehlivý a když se k tomu přidá ta reputace tak není divu, že s ním nikdo nechce nic mít.

KKprostor
10.08.2001, 15:52
Co se týče Vaškůje a Trajboldova focusu - slyšel jsem, že to bylo tak, že po Trajboldově poměrně lehké ráně na Šumavě to poslal Vaškůj do Anglie na repasi motoru, jejiž zaplacení pak chtěl po Charouzovi. Vaškůj je střelec, který leccos zkouší, ale nic nedotáhne. Začal spoustu krásných věcí, ale dotáhl jen toho Bertoneho, a to už je taky pár let. Na Vaškůje už jsem si zvykl, nejvíc mi vadí, že okolo něj a jeho kamaráda Neumanna rezaví spousta krásných neudržovaných aut, jako je třeba to Saxo, co s ním jel Kašpárek Bohemii.

KKprostor
10.08.2001, 15:55
Co se týče poznámky "platba předem u JM engineeringu", nevím jak u koho to funguje, ale jestli se nepletu, tak třeba Dolák tam ještě dluží za start na Šumavě.

coolidge
10.08.2001, 16:22
Opravdu nechápu nějakého rádoby "FANDU" jak může založit takovéto téma, když zřejmě fungování soutěžního týmu viděl jenom z rychlíku. Samozřejmě že 90% z toho co je zde napsáno není pravda. A navíc si myslím, že některé lidi je o tom i zbytečné přesvědčovat. Měl bych na FANDU jenom jednu otázku: Pokud Vaškůj kazí motorsport zajímalo by mě konkrétně čím a jak, jinak to jsou ubohé kecy. Můžu uvést X případů kdy je tomu přesně naopak. Ale FANDU jeho fandovství stálo zřejmě víc peněz než Vaškůje.

K JMI (pánové Houšť a Kalabus) uvědomte si všichni proboha, že tato společnost by bez Vaškůje nikdy nevznikla a neexistovala.

K repasi vozu po Šumavě. Každý kdo o soutěžních autech něco ví nepochybuje o tom, že soutěžní auto (resp. díly) se na repasi neposílá po havárii, ale po ujetí určitého počtu km. Tento u Focusu odpovídá zhruba odjetí tří našich soutěží - Barum a Příbram(Bertone), Šumava(Trajbold). Takováto repase se plánuje dlouho dopředu.Ptám se tedy KKprostoru: Ty jsi viděl smlouvu mezi Charouzem a Vaškůjem co kdo měl platit a zajišťovat? O tom bych upřímně pochyboval.

Takto bych mohl pokračovat dál, ale nevím jestli by to pomohlo.

Mirek
10.08.2001, 19:08
Mohl bys uvézt těch x případů,které dokazují praví opak?Taky by mě zajímalo,proč tedy si po ráně na Šumavě poslal Hrdinka auto na repasi,když nemělo ujeto ani dvě soutěže.Je jasný,že když bouchnu auto tak,že ho skoro zrušim,tak ho musim pořádně zkontrolovat co vyměnit?A kdo to udělá????Taky by mě zajímalo z jaký blízkosti si viděl fungování týmu ty????To jen tak pro zajímavost.

Pawel
11.08.2001, 01:07
Pravda neni nikde uprostred-jaxe obvzkle rika.
V tomto pripade je pravda asi nekde uplne jinde.

coolidge
11.08.2001, 11:07
Proč poslal Hrdinka auto na repasi se musíš zeptat jeho.
A jen tak na okraj. Ještě jsem neviděl, že by se na repasi posílalo celé auto. Na repasi se prostě posílájí jednotlivé díly po ujetí určitých počtů km. U jednotlivých dílů může být tento počet km jiný. Proto se repase plánují dopředu a problém vznikne v případě, když auto nedojede do cíle. Pak se může stát, že kdyby auto odjelo další soutěž, tak po ní na repasi nemusí být čas. Proto je možné, že se na repasi poílájí díly i bez ujetí tohoto počtu km. To byl zřejmě i důvod repase u Hrdinky. V druhé řadě je to také otázka peněz. Taková repase u dílů pro vůz WRC není samozřejmě zadarmo, ale to vy "fandové" zřejmě víte.

coolidge
11.08.2001, 11:12
A ještě jedna věc pro Mirka. Já jsem chtěl ať mi napíšete konkrétní případy kdy Vaškůj kazí motorsport. Já Vám na každý takový případ napíšu případ kdy je tomu naopak, diskuze pak bude zajímavější. Jsem zvědavý jak rychle Vám dojdou argumenty.

JJ
11.08.2001, 12:32
Tak co treba spatne jmeno, ktere udelal Ceske republice pri svych aktivitach (mam tim na mysli neplaceni prakticky za cokoliv - napr. Holzer)? Co Focus, zaplatil ho vubec? Zapominate na to, ze ten Focus jel na konci lonskeho roku jeste jednu soutez v zahranici, kde byl "mirne posramocen". Byl uz tehdy repasovan? A jeho ucinkovani s Krestou v MS? Jak to bylo vubec s duvodem odstoupeni na Acropolis? Kde je to druhe nekolikrat slibovane auto, ktere NIKDY neexistovalo?! A co promo clanek na dve stranky v britskem Autosportu?

FANDA
11.08.2001, 12:52
quote:
A ještě jedna věc pro Mirka. Já jsem chtěl ať mi napíšete konkrétní případy kdy Vaškůj kazí motorsport. Já Vám na každý takový případ napíšu případ kdy je tomu naopak, diskuze pak bude zajímavější. Jsem zvědavý jak rychle Vám dojdou argumenty.

1. Slibuje
2. Neplní sliby, sliby nejsou jeho silnou stránkou..., na smlouvy se taky nehledí, pro něho to nemá smysl... a nezaplacená faktura, na co, však oni to nepotřebují....
3. Člověk, který nemá ničí důvěru, tzn. Škoda motorsport a Barum rally team.
4. Bláhově si myslel, jak p. Charouze odrbe o prachy, ale o to se snažil Charouz taky, takže narazil lump na lumpa - tím pádem se stalo to, co se stalo...
5. Vytuneloval ve Zlíně jednu stavbu a za ty prachy si koupil Focuse WRC, účtoval jsi nehorázné sumy za bourací práce na den, tzn. 3 mil korun českých (!), ale místo toho, aby tam bylo 300 dělníků, tak tam v té stavbě jich bylo ubohá destítka... Bylo to všechno zakryté, a jediný účel to mělo, že s té stavby vycházel řev zbíječek, jako že se tam něco dělá.... Takže deset dělníků vydělalo (!) za den tři melouny, pěkné...
6. To, že okradl stát na daních, vozil lehké topné oleje a naftu... si naspořil nějakých pár stovek milionů korun...., takže tímto chceš říct, že ON je dobrý člověk??? Byl dva roky v base, každý to ví, že to udělal, ale proč ho nezabásli, jako třeba Macha, který zpronevěřil "pouhých" 1,5 mil. korun, dostal pět let, ale p. Vaškůj stovky mil. Kč, ale nedokázali mu nic??? Není Vám to ani trochu divné??? Z těchto peněz, jak říkáte "vytáhl" Bertoneho, Deilu, pak za něho jezdil Štolfa atd., neříkám, že p. Vaškůj nemá motoristické srdce, ale ať to nedělá takovým způsobem... Vymlouvá se úplně na jiné věci, než je pravdou. Proč.?
Mi vadí, že ty peníze nejsou jeho, prostě špinavé peníze....
Jsem zvědavý na tvoje ODPOVĚDI

Mirek
11.08.2001, 18:34
By mě zajímalo,co s ním máš společnýho??My neřikej,že vůbec nic a že tě jen tak uchvátil.Je pravda,že měl v rallysportu velké plány,ale nic nedotáhl do konce.Přesně podle přísloví"kdo chce víc nemá nic"

Krestič
13.08.2001, 00:56
Teď mě asi ukamenujete, ale buďme rádi, že Vaškůj narval takový peníze do rally, protoze kazda kacka dobrá. Sice to asi nejsou ty nejčistší peníze, ale aspoň je nenarval někde do dostihů nebo fotbalu. A ještě k té spolupráci s Romanem Krestou: Možná s ním chtěl něco dokázat a pomoct mu, ale možná si chtěl taky jen udělat reklamu...

Krestič
13.08.2001, 01:00
quote:
By mě zajímalo,co s ním máš společnýho??My neřikej,že vůbec nic a že tě jen tak uchvátil.Je pravda,že měl v rallysportu velké plány,ale nic nedotáhl do konce.Přesně podle přísloví"kdo chce víc nemá nic"

Souhlasím s Tebou Mirku. Hej Coolidge, nejsi náhodou přímo sám pan VELKÝ ŠÉF Vaškůj? Ale to asi ne, ten by se přece s nějakýma pár fanouškama na nějakých internetových stránkách asi nezahazoval, ještě k tomu když si ho dovolí zkritizovat......

coolidge
13.08.2001, 09:25
quote:

quote:

Souhlasím s Tebou Mirku. Hej Coolidge, nejsi náhodou přímo sám pan VELKÝ ŠÉF Vaškůj? Ale to asi ne, ten by se přece s nějakýma pár fanouškama na nějakých internetových stránkách asi nezahazoval, ještě k tomu když si ho dovolí zkritizovat......

Samozřejmě to není pravda. Roman Vaškůj je v tomto foru přihlášený a běžně zde diskutuje. Narozdíl od nás všech své příspěvky také podepisuje. Co myslíte, že asi znamenají iniciály rv pod každým příspěvkem JOLLY CLUBU. Myslím,že žádný jiný šéf týmu toto pro fanoušky nedělá.

Mild
13.08.2001, 12:21
Nadáváte na něj ale pro rally se snaží aspoň něco udělat. Je u nás velmi málo takových lidí, kteří investují do tohoto sportu a ne do fotbalu, hokeje ..., a ví, že se jim to asi nikdy nevrátí zpět. Takový LR cosmetic taky mohl mít WRC místo motokrosových motorek, Chvalovský taky mohl sypat peníze do rally a ne do fotbalu ( či vlastní kapsy ? ). Jen více takových panů Vaškujů. Asi nevím jaké má jméno na Zlínsku ale myslím, že hodnotíme jeho vztah k soutěžím.

Mirek
13.08.2001, 12:46
quote:

tvoje odpověd nám nevysvětlila-co máš splečnýho s Vaškůjem.

-Vicky-
13.08.2001, 22:55
quote:
Teď mě asi ukamenujete, ale buďme rádi, že Vaškůj narval takový peníze do rally, protoze kazda kacka dobrá. Sice to asi nejsou ty nejčistší peníze, ale aspoň je nenarval někde do dostihů nebo fotbalu. A ještě k té spolupráci s Romanem Krestou: Možná s ním chtěl něco dokázat a pomoct mu, ale možná si chtěl taky jen udělat reklamu...

Neukamenujeme, ale je to to same, jako bys rekl, ze je dobre, ze Viktor Kozeny investoval do tolika dobrych veci...

Krestič
13.08.2001, 23:41
quote:

Samozřejmě to není pravda. Roman Vaškůj je v tomto foru přihlášený a běžně zde diskutuje. Narozdíl od nás všech své příspěvky také podepisuje. Co myslíte, že asi znamenají iniciály rv pod každým příspěvkem JOLLY CLUBU. Myslím,že žádný jiný šéf týmu toto pro fanoušky nedělá.

[/quote]To asi nedělá, ale je zajímavý, že diskutoval jen když se mu to hodilo. Tak teda spíš diskutovával......

Krestič
13.08.2001, 23:48
quote:

quote:

Neukamenujeme, ale je to to same, jako bys rekl, ze je dobre, ze Viktor Kozeny investoval do tolika dobrych veci...

1:0 :o)

Tomas
14.08.2001, 00:04
Já bych k tomu řekl jenom to, že ať je nám sám R.V. sympatickej nebo naopak, tak jsme se loni na toho Focuse těšili všichni, ne ? Otázka je, co bude dál.

Druhá věc je, odkud ty prachy jsou - podíváte-li se na "největší zábavní a obchodní centrum na moravě - Eden (čepkov) Zlín, je vám jasné, jak se (ne)podniká v zemích českých. Už mělo být dávno otevřené..... Zatím tam jsou v podstatě jenom ruiny.

ppk
14.08.2001, 09:25
Chvilku to tady sleduju a zatím se to dělí na dva názory. Ten první se týká rally - dobrý, ale většinou nedotažený. Ten druhej zavání hospodářskou kriminálkou.
Ale pořád tady marně hledám to, co je v názvu fóra - jak tedy pan V. kazí motorsport?

coolidge
14.08.2001, 13:51
quote:

quote:

1. Slibuje
2. Neplní sliby, sliby nejsou jeho silnou stránkou..., na smlouvy se taky nehledí, pro něho to nemá smysl... a nezaplacená faktura, na co, však oni to nepotřebují....
3. Člověk, který nemá ničí důvěru, tzn. Škoda motorsport a Barum rally team.
4. Bláhově si myslel, jak p. Charouze odrbe o prachy, ale o to se snažil Charouz taky, takže narazil lump na lumpa - tím pádem se stalo to, co se stalo...
5. Vytuneloval ve Zlíně jednu stavbu a za ty prachy si koupil Focuse WRC, účtoval jsi nehorázné sumy za bourací práce na den, tzn. 3 mil korun českých (!), ale místo toho, aby tam bylo 300 dělníků, tak tam v té stavbě jich bylo ubohá destítka... Bylo to všechno zakryté, a jediný účel to mělo, že s té stavby vycházel řev zbíječek, jako že se tam něco dělá.... Takže deset dělníků vydělalo (!) za den tři melouny, pěkné...
6. To, že okradl stát na daních, vozil lehké topné oleje a naftu... si naspořil nějakých pár stovek milionů korun...., takže tímto chceš říct, že ON je dobrý člověk??? Byl dva roky v base, každý to ví, že to udělal, ale proč ho nezabásli, jako třeba Macha, který zpronevěřil "pouhých" 1,5 mil. korun, dostal pět let, ale p. Vaškůj stovky mil. Kč, ale nedokázali mu nic??? Není Vám to ani trochu divné??? Z těchto peněz, jak říkáte "vytáhl" Bertoneho, Deilu, pak za něho jezdil Štolfa atd., neříkám, že p. Vaškůj nemá motoristické srdce, ale ať to nedělá takovým způsobem... Vymlouvá se úplně na jiné věci, než je pravdou. Proč.?
Mi vadí, že ty peníze nejsou jeho, prostě špinavé peníze....
Jsem zvědavý na tvoje ODPOVĚDI

Takže vezmeme to postupně:
K bodu 1.) Ano myslím, že to je Vaškůjova vlastnost, ale nejsem si jistý jak tím škodí motorsportu. Mimochodem myslím, že není jediný. Možná bych ještě našel článek v MF DNES zhruba 3 roky zpátky, kdy Škoda Motorsport oznamuje vývoj vozu Škoda Octavia WRC a do tří let útok na nejvyšší pozice v MS. Kde jsou těmto slibům konce. Podobně na začátku tohoto roku Tomáš Hrdinka oznamuje svoji účast v Team cupu a spoustě dalších soutěží. Mezitím startuje s bídou v Mistrovství ČR. Ono je to totiž hodně o penězích a někdo si stanovuje vyšší cíle, někdo nižší. Opravdu si nejsem jistý jestli tím někdo poškozuje motorsport.
ad. 2) takže tobě asi Vaškůj dluží peníze proto ta nenávist. Musíme si uvědomit, že toto jsou věci obchodních vztahů, které se řeší jinde.
ad. 3) Tady nevím s čeho vycházíš. Při spolupráci se Škodou Motorsport šlo o to pomoci k rozvoji Romana Kresty, smlouvu vypověděl p.Zenkl (ne Škoda) a já tvrdím, že on je ten jediný člověk, který mohl mít zájem na ukončení spolupráce, protože měl strach, že by přišel o svou dojnou krávu. U Barumu teamu jde opět o obchodní vztah. Je potřeba vědět, že FOCUS patří Vaškůjovi a ten prostě nemá povinnost ho někomu pronajímat.V případě Barum teamu je to jen obchod.
Nemyslím si, že by Škoda a Barum team(Charouz) byli v těchto vztazích tak čistí. Jak už jsem jednou psal, nikdo z nás neviděl příslušné smlouvy.
ad. 4) pár slov k p.Charouzovi. Strašně se mi líbí jeho až andělská tvář na veřejnosti. A co jeho miliardy na nesplacených úvěrech IPB, které přes státní záruky zaplatíme my všichni jak tady diskutujeme. Myslím, že to není špatný kšeft dostat českého pilota do F1 za peníze daňových poplatníků. O Charouzovi jsem slyšel ještě jednu věc. Údajně peníze co dostal z Barumu (cca. 20mil) použil právě pro Tomáše Engeho. Tomu říkám námět na téma do diskuse (Jak Charouz kazí motorsport). Za tyto peníze by se dalo na českých soutěžích závodit min. s dvěmi vozy kategorie WRC. Charouz dokázal odjet zatím 2RZ.
ad. 5) otázka Čepkova nesouvisí s motorsportem (jsme na serveru www.ewrc.cz)
ad. 6) NIKDY jsem netvrdil, že Vaškůj je dobrý člověk a nevěřím to ani lidem, kteří to o sobě jsou schopni prohlásit. Ostatně ani nevím jestli to, že je někdo dobrý anebo špatný člověk poškozuje motorsport. Další věci opět nesouvisí s motorsportem.
Myslím si, že tvoje argumenty víc než s motorsportem souvisí s osobní nenávistí.

Musíme se smířit s tím, že peníze v motorsportu a vůbec ve sportu prostě nemusí být čisté. Všechno to stojí stojí spoustu peněz a ty si člověk ve fabrice u mašiny nevydělá.

Budeme-li ovšem vycházet z faktů, a ne spekulací, dojdeme asi k tomuto:
1. Vaškůj za posledních šest let zvítězil 2x v ME. Bertone zvítězil s českou licencí za český team.
2. V roce 1995 jako první soukromý team zvítězil v soutěži MS – u nás nedoceněný úspěch.
3. Vaškůj na naše soutěže přivedl Bertoneho. Jinak jsme se několik let dívali pouze na úspěchy Ladislava Křečka (nic proti němu).
4. Vaškůj na naše soutěže přivezl auta, které by jsme jinak u nás neviděli (Lancia, Celica, Focus apod.). Nebýt Vaškůje tak focuse na našich soutěžích vidíme až o rok později. Navíc bych chtěl upozornit, že před minulou Barumkou to bylo auto ve kterém Colin McRae zvítězil půl roku předtím v soutěži MS. Takovou možnost většina fanoušků v Evropě
nemá.
5. První zasedání FIA ve východní Evropě se díky Vaškůjovi uskutečnilo ve Zlíně. Osobně
se účastnil Max Mosley.
6. Umožnil Romanu Krestovi start v soutěžích MS a díky tomu se o něho zajímají takoví lidé
jako Malcom Wilson. Tyto lidi nezajímá titul mistra ČR, ale především zkušenosti se soutěžemi MS. Takových pilotů jako Kresta v regionálních šampionátech po Evropě existuje několik.

Toto jsou nezpochybnitelná fakta a žádné spekulace. Právě proto si myslím, že jen málo lidí v ČR toho udělali pro český motorsport tolik a dosáhli takových úspěchů. Samozřejmě každý z nás má nějaké ty mouchy a nikdo není dokonalý.

coolidge
14.08.2001, 13:58
quote:
Chvilku to tady sleduju a zatím se to dělí na dva názory. Ten první se týká rally - dobrý, ale většinou nedotažený. Ten druhej zavání hospodářskou kriminálkou.
Ale pořád tady marně hledám to, co je v názvu fóra - jak tedy pan V. kazí motorsport?

Souhlas, ať je Vaškůj jaký chce, ještě tady nepadl ani jaden argument na téma Jak Vaškůj kazí motorsport

Tomas
14.08.2001, 23:27
quote:

quote:

Souhlas, ať je Vaškůj jaký chce, ještě tady nepadl ani jaden argument na téma Jak Vaškůj kazí motorsport

Jo, ono dotažení focuse do ČR opravdu není kažení motorsportu, ať se to komu líbí nebo ne.

vaca.p
14.08.2001, 23:33
Já si taky přihodím a budu trochu komentovat některá slova která tady padla .
A našel jsem pár věcí kterými škodí nebo může motorsport poškodit . Zároveň ale říkám že tyto "škody" nejdou nijak vyčíslit či je konkrétně označit.

První věc kterou Vaškůj "škodí" jsou právě jeho sliby . Na začátku všeho udělá mediální humbuk předvede velkolepé plány a nakonec hov.. . Ti kteří se kolem rally pohybují to čekají , ale člověk neznalý věci , který uslyší že se na českých tratích pohybuje něco vzácného ,(např.Fucus z MS )se na tento chce podívat , vybere si soutěž která je blízká jeho bydlišti postaví se k trati (chvilka napětí ) a nic. Tento člověk se už k trati třeba nevrátí . A co když je to potenciální sponzor.

Druhá věc jsou jeho podnikatelské aktivity.
To.coolidge
O tom jak si vzal ůvěr na Čepkov za který si následně koupil Focuse se ve Zlíně povídají pěkné historky . Takže Čepkov s motosportem souvisí.
O vztazích mezi Barumem , Vaškůjem , Škodou A Charouzem toho tady asi moc nevyřešíme ale některé PRÝ budou mít soudní dohru ?!?!?!?!

K těm Vaškůjovým zásluhám.
1.Vzhledem k systému bodování se může mistrem evropy stát opravdu skoro každý.Musí na to mít ovšem hodně peněz a ty Vaškůj má.
Kdyby Bertonemu zaplatil starty nějký albánec zvítězil by s albánskou licencí!
2.nutno podotknout že tato soutěž se započítávala pouze do F2
4. Máš pravdu ale na tyto auta zase potřeboval fůru peněz . A tyto v ČR po revoluci nebyly . Ale měl je pan Vaškůj.
5.uspořádání kongresu taky něco stojí že?
6.účast v MS je drahá sranda . A kdybych ty peníze měl taky bych to Krestovi zaplatil.

Za těmito ůspěchy se se skrývají velké peníze ! Odkud je Vaškůj vzal ? U mašiny si je asi nevydělal !!! A tím se dostávám k jádru věci. O těchto špinavých penězích se hovoří a zmiňují se v souvislostech s rallye .A tyto kauzy dělají s rally sport za kterm stojí podvodníci. Já vím že v hokeji nebo ve fotbale se tyto peníze taky převalují ale medialně se ztrácejí někde na okraji a lidé víc vědí a víc se zajímají o spotr o góly. poměr zpráv sport : finnanční kauzy je 100:1 . Ale o rally se toliko nepíše a ty podvody zde vystupují do popředí a poměr 1:1 !!!!
Osobně doufám že si naše justice s těmiti hajz.. co nejbříve poradí. A klidně objetuji i toho jednoho Focuse.
A dal bych jim doživotí , protože já ty jejich daňové a jiné podvody budu splácet taky celý život.

Zubíka a Chvalovského už zavřeli ! Kdo je na řadě?

coolidge
15.08.2001, 10:18
Takže založíme tipovací soutěž. Můj horký favorit je Antonín Charouz.

Včera mě ale napadla jedna věc jak Vaškůj opravdu možná poškodil motorsport. Po loňské Příbrami se hodně spekulovalo o tom jestli Vaškůj dal nebo nedal pokyn k zastavení Bertonemu v poslední RZ. Pokud tomu tak bylo tak tvrdím, že poškodil motorsport a titul neměl získat Roman Kresta ale Tomáš Hrdinka nebo Ladislav Křeček.

maax
15.08.2001, 20:00
Myslím si že se tady řeší obchodní aktivity pana Vaškuje a nikoliv jeho přínos či poškození rally sportu. Pokud budeme to budeme řešit pouze z hlediska obchodních aktivit tak si myslím, že Vaškůj není jediný kdo používá "špinavý" prachy na financování sportu. I v soutěžích by se určitě našlo pár dalších "obchodníků". Ale myslím si že to není smyslem tohoto fóra, protože nikdo z nás nemá přesné informace a jedná se jen o dohady. Jestli se chceme bavit o tom kdo jaké použil peníze založme nové forum "Prachy", ale co se týče Vaškůje a rally myslím si, že jako fanoušci mu toho nemáme moc co vytknout. Stačí si vzpomenout na uplynulé ročníky a podívanou, kterou nám předvedl Bertone. I kvůli němu jsme absolvovali přejezdy z RZ na RZ. A o zážitek na rally nám jako fandům snad jde.

23
15.08.2001, 20:09
Dovolil jsem si to okopírovat ze stránek eWRC.

Vyjádření Jolly Clubu ke spolupráci a současné situaci s Krestou
Jolly Club nabídl Krestovi šanci startovat na několika soutěžích MS FIA

ZLÍN - Po několika interních konzultacích se vedení Jolly Clubu rozhodlo zaujmout k situaci kolem spolupráce s Romanem Krestou, úřadujícím mistrem České republiky v automobilových soutěžích, následující stanovisko.

Vyjádření předsedy Jolly Clubu Romana Vaškůje ke spolupráci s nadějným českým jezdcem následuje:

"Jolly Club oslovil Romana Krestu na konci roku 2000 a nabídli mu možnost startovat ve 2 - 5 závodech Mistrovství světa FIA v rallye v roce 2001. Po vzájemných konzultacích mezi Jolly Clubem, Romanem Krestou a panem Janebou, vedoucím továrního týmu Škoda Motorsport, byl program ujasněn. Na tiskové konferenci před Rallye Šumava byl tento program veřejně prezentován s tím, že Roman Kresta pojede v týmu Jolly Club s vozem Ford Focus WRC 2 - 5 soutěží světového šampionátu."

"Jolly Club tedy vůbec nechápe, proč se pan Zenkl vyjadřuje ke vztahům mezi Jolly Clubem, Romanem Krestou a týmem Škoda Motorsport. Pan Zenkl není pro Jolly Club partnerem a vůbec mu nepřísluší ve vztahu k Jolly Clubu činit jakákoliv prohlášení - Jolly Club nikdy s panem Zenklem nejednal a už vůbec s ním nesjednával jakékoliv dohody."

"Jolly Club dostál všem svým závazkům z programu mistrovství světa, když Romanovi Krestovi poskytl dobré materiální zázemí a možnosti testování. Letos se tým zúčastnil Acropolis rallye; Roman Kresta byl přihlášen i na Finskou rallye, kde tým měl již většinu věcí zajištěnou. Program podporoval osobně pan Janeba a Škoda Motorsport. I proto panu Janebovi Jolly Club vyslovuje uznání za jeho profesionalitu a péči o mladého talentovaného jezdce a za korektní vztahy s Jolly Clubem."

"Bohužel to nelze říci o mnoha lidech z blízkého okolí Romana Kresty, kteří od počátku dávali zřetelně najevo, že se jim starty Kresty s Focusem WRC našeho týmu mimo pana Zenkla nelíbí. Roman Kresta byl zřejmě od počátku spolupráce pod neustálým tlakem, pod hrozbou ztráty tuzemských sponzorů, atd. Před startem Acropolis rallye byl vystaven tak nepředstavitelným tlakům, že jsme sami pochybovali o tom, že v této atmosféře můžeme realizovat jakýkoliv důstojný výsledek."

"Po návratu z keňské Safari rallye již Roman Kresta vedení Jolly Clubu nekontaktoval. Jediný "vzkaz" poslal pan Zenkl. Faktem zůstává, že posádka podepsala přihlášku na Finskou rallye. V souvislosti se současným vývojem Jolly Club a jeho sponzoři nyní zvažují podání žalob na Romana Krestu a Jana Tománka, protože týmu Jolly Club jejich jednáním vznikla prokazatelně újma velkého rozsahu."

"Celý případ je v současnosti u pražských právníků Jolly Clubu, kteří dokonce zvažují vydání předběžného opatření proti posádce ještě před startem letošní Barum rallye."

"Program Jolly Clubu na podporu mladých jezdců v mistrovství světa bude pokračovat dál. V současné době projevilo zájem o start mnoho talentovaných pilotů z celého světa. První z nich - talentovaný mladíček z Itálie Emanuele Dati - se objeví v kokpitu Focusu WRC již tento víkend na Barum rallye."

15.8.2001
Jolly Club WRC Communications

Petr Z
15.08.2001, 21:13
BUM!! Nevím jak Vám, ale mě spadla čelist. Můžete psát, že nic z toho není pravda, ale budou to zase jen dohady.
Pro vaca.p: Nezlob se, ale to co píšeš jsou koniny. Všichni co se pohybují kolem týmů vědí jak se získávají peníze od sponzorů! A věř mi, že většina fakt není košer!!!
Druhá věc je to, že nechápu proč ti vadí, že peníze, které Vaškůj získá naleje do rally. To je snad dobře, pokud ne tak už nic nechápu. A taky bych ti rád připoměl, že dokud ho neodsoudí je nevinný. Osobně ho neznám a proto nemůžu říci, zda je to "parchant". Klidně to můžou být pomluvy závistivců!
Jedno je jasné. Pokud by neskončil s Krestou, tohle fórum by si nezaložil. Navrhuji založit preventivně fórum "Jak Janeba kazí motorsport", protože osobně nevěřím v budoucnost ŠKODY MOTORSPORT v MS.

ja
15.08.2001, 22:18
no vida tak budem podavat zalobu tak to jsem od strycka necekal... ted se ukazal jakej je kamos...

vaca.p
15.08.2001, 22:37
To Petr Z
já myslím že to koniny nejsou a jsem si vědom i těch všech ne zrovna čistých peněz.
Ale tyto věci na rally vrhají dost velký stín protože se mluví více o nich a méně o vysledcích! Ale není to jenom Vaškůj ale třeba i Otto a jeho sponzorství politických stran , záběry jak jezdí rally se dostaly i do pořadů které nemají se sportem nic společného( tuším Na vlastní oči ) a na obrazovkách se v obdobné aféře oběvil i další známý český tým z Plzně .

A dle mého názoru Vaškůj přes rally pere jenom peníze a o výsledky mu až tolik nejde.
A jestli jo tak proč nedotahuje své projekty do konce.

FANDA
17.08.2001, 02:16
Můj horký favorit do basy je R. Vaškůj, za jak dlouho??? To bude, až někdo zjistí, co má za dluhy.... Druhý A. CHarouz (neoficiální informace je, že i pro p. CHarouze už jsou nachystané tepláky...:-)))

Mimochodem, Ti, co si oblíbili "předsedu" Vaškůje, se jim bude asi líbit tato zpráva. V dílnách JM engeneering se dělalo na Vaškůjově autě geometrie kol, ale co čert nechtěl, už tam naběhli finančáci, chtěli toho Focuse zabavit...

U nich ve firmě se něco děje, protože všechny jejich auta mají novou značku, to asi proto, že došlo k přepisu na jiného majitele.

Že by velkej boss Vaškůj zase neměl peníze??? Co vytuneluje příště???

Pro všechny, kteří neví, z kama bere peníze, jsou to špinavé obchody, to je 1/2, ale ta 2/2 je to, že on půlku faktur nezaplatí. Prostě neplatí, neplatí a neplatí...

bdX
17.08.2001, 19:29
Měl bych tento fiktivní příklad:
Jsem mladý nadějný jezdec. Přijde strýček a nabídne mi, ať všechno, co dělám, hodím za hlavu, že ze mne udělá světovou hvězdu.
Kdo z Vás to udělá? A kdo z Vás by to udělal, kdyby mu to nabídl JM?
V tom vidím zásadní problém s Vaškůjem a rallysportem.

SABOTAGE
20.08.2001, 10:27
myslím si, že pokud budeme vaškůje posuzovat podle toho co skutečně udělal pro rally v ČR, zatím je na jeho straně znaménko +. Zda něco tuneluje, zda neplatí faktury a nebo jestli hází granáty po jeptiškách je jiná kapitola. Dnes tuneluje x - lidí a více než Vaškůj a nikoho to nese.. Vaškůje kopete do zadku jen proto, že je spojen s rally a je první na ráně. Ve finále Vaškůj má peníze z LTO, to je nutné přiznat, ale odkud je má JME a proč byl přimknutej M.Gargulák? O tom už se nemluví? Já jen ať jsme objektivní a měříme všem stejně.

Mirek
20.08.2001, 21:22
Dnes v Motorsport Tv3 p Dolejš široce rozvedl situaci kolem p.Vaškůje.Ptal se na věci kolem ROmana Kresty /nikdo mu na to nedal vlastně žádnou smysluplnou odpoved/ tak i finanční machinace kdy mělo dojít i k zabavení Focuse /z čehož p Vaškůj brilantně vybruslil šméčkem převedením vozu na někoho jiného/ No bylo to celkem zajímavé už jenom proto,že se ptal převážně na otázky z tohoto fora.Že by se inspiroval????????

Tomas
20.08.2001, 22:11
mě se nelíbí jiná věc - když to Vaškůj "rozjížděl" s Krestou a Focusem, tak tady buď on nebo někdo od Jolly diskutovali, odpovídali, sbírali telefonní čísla a mailové adresy na zasílání novinek a jak to dopadlo ? Přišlo mi asi tak max 2 kusy sms a 2 x email s fotkama.
TeĎ, když se tu bavíme o (pro někoho) velmi nepříjemných věcech, tak je ticho po pěšině. Jenom se chvástá tím, že teď jezdí Dati, ale aby někdo z nich řekl, jak to bylo s Krestou, to ne. Pak ať se nikdo nediví, že se tady o něm píšou docela nelichotivé věci.
Může si za to sám.

radek
20.08.2001, 22:12
Nechci se tady nikoho zastávat,ale jedno se musí"žolíkovi"nechat.Téma zní jak kazí motorsport,ale myslím si taky,že např.angažováním Datiho na Barumku rozhodně nic nepokazil...Ba naopak,obdivuju jeho improvizační schopnosti kdy během pár dnů,co mu odřekl Kresta Finsko sehnal někoho koho posadí do Focusa/podotýkám,že bylo po uzavírce přihlášek../.A nakonec jak to dopadlo víme všichni.Opomějme proto jeho podnikání,jde nám tady hlavně o "náš"sport a myslím si,že vidět takového Focusa na RZnení něco pokaženého..Taky mohl být fanda fotbalu a koupit pro Zlín nějakého Rosického...

P.S:nic proti Rosovi,třeba umí taky jezdit..

SABOTAGE
21.08.2001, 09:12
Myslím, že angažováním Datiho udělal Vaškůj brilantní tah. Konečně taky Charouzovi dokázal, že Jeník Trajboldů zase není taková šupa jak se říkalo. Vzhledem tomu, že Vaškůjův Focus je proti Charouzovému kolobrnda musím říct, že Dati má zlaté ruce. Neobstojí ani to, že se Trajbold učil, to Dati taky a Trajboldova chřipka taky ne, protože to už by bylo vedle Hrdinkovy ruky trošku moc. Ve finále Dati asi musí něco umět, protože jste všichni viděli, že Trajbolda pojel jak malé děcko. P.S.: Ono moc nechybělo a pojel ho i Jarda Starý s kitarou.

Kofpak
21.08.2001, 16:03
No, on ani pan Dolák s tímto autem na Bohemce nepředváděl žádné zázraky, ačkoli je třeba upřímně říci, že je to již starší pán a zajezdí si tak jednou za rok. Datti jel krásně a na rozdíl od dalších Italů i dojel do cíle. Umíte si představit, kdo z našich mladých jezdců by byl v takové situaci lepší ( nebo alespoň stejně dobrý) jako on ? Já ne. Panu Vaškůjovi gratuluji za dobrý tah a ani se nedivím, že není patriot a sáhl za hranice.

Tomas
21.08.2001, 19:27
Já to nemyslel proti Datimu, jeho jízda byla super, ale ohledně toho, že pan Vaškůj se chlubí jen někdy, když se mu to hodí a jinak na fanoušky kašle, aby řekl, co děje, co se neděje.

sbpt
21.08.2001, 20:08
quote:
Myslím, že angažováním Datiho udělal Vaškůj brilantní tah. Konečně taky Charouzovi dokázal, že Jeník Trajboldů zase není taková šupa jak se říkalo. Vzhledem tomu, že Vaškůjův Focus je proti Charouzovému kolobrnda musím říct, že Dati má zlaté ruce. Neobstojí ani to, že se Trajbold učil, to Dati taky a Trajboldova chřipka taky ne, protože to už by bylo vedle Hrdinkovy ruky trošku moc. Ve finále Dati asi musí něco umět, protože jste všichni viděli, že Trajbolda pojel jak malé děcko. P.S.: Ono moc nechybělo a pojel ho i Jarda Starý s kitarou.

sbpt
21.08.2001, 20:21
quote:

Vidím,že Ti ten Trajbold pěkně leží v želudku.Přiznám se , že znám chlapce od Trajbolda a občas se na ně jezdím dívat.Jsem sice okrajový fanda rally,ale nedá mi,abych se neozval.Pravda je ta , že forum slouží k tomu , aby si každý vyjádřil své pocity a potřeby.Někdo má třeba potřebu mrsknout na někoho špínu , nebo aspoň ukázat prstem.Přiznám se,že se mi nelíbí to přepírání jmen , ohledně různých smluv a dluhů a pod.A to se týká i Vaškůje(zní to divně,ale přesto že patřím spíš k Trajboldovi),myslím,že obchody p.Vaškuje jsou jen jeho osobní věc.A to platí všeobecně.-Kdo je bez viny..? Ale plno příspěvků je cítit "jolíkovinou".Odpuste názor laika.

Colin
22.08.2001, 01:10
Hlavní jezdeckou předností Jana Trajbolda ml. bude zřejmě majetkový podíl p. Trajbolda st. v části impéria Velkého Managera A.Ch.Je škoda,že jedna z těch několika málo firem,které jsou ochotny podporovat rallysport,sponzoruje právě takový "přírodní" talent.Asi to vedení Barumu považuje za dobrý reklamní tah a zdá se,že rodina Pechova je ještě pořád nedostatečně zaúvěrovaná ,aby si bossové z Barumu V.Pecha ml. všimli.

Colin
22.08.2001, 01:10
Hlavní jezdeckou předností Jana Trajbolda ml. bude zřejmě majetkový podíl p. Trajbolda st. v části impéria Velkého Managera A.Ch.Je škoda,že jedna z těch několika málo firem,které jsou ochotny podporovat rallysport,sponzoruje právě takový "přírodní" talent.Asi to vedení Barumu považuje za dobrý reklamní tah a zdá se,že rodina Pechova je ještě pořád nedostatečně zaúvěrovaná ,aby si bossové z Barumu V.Pecha ml. všimli.

SABOTAGE
22.08.2001, 08:58
quote:

quote:

Vidím,že Ti ten Trajbold pěkně leží v želudku.Přiznám se , že znám chlapce od Trajbolda a občas se na ně jezdím dívat.Jsem sice okrajový fanda rally,ale nedá mi,abych se neozval.Pravda je ta , že forum slouží k tomu , aby si každý vyjádřil své pocity a potřeby.Někdo má třeba potřebu mrsknout na někoho špínu , nebo aspoň ukázat prstem.Přiznám se,že se mi nelíbí to přepírání jmen , ohledně různých smluv a dluhů a pod.A to se týká i Vaškůje(zní to divně,ale přesto že patřím spíš k Trajboldovi),myslím,že obchody p.Vaškuje jsou jen jeho osobní věc.A to platí všeobecně.-Kdo je bez viny..? Ale plno příspěvků je cítit "jolíkovinou".Odpuste názor laika.

1. vůbec nemám nic s p. Vaškůjem společného, dělám pro úplně jiného pilota z N4, jen nemám rád neobjektivitu. Na můj dotaz ze strany 3 mi nikdo z těch, co na Vaškůje házeli špínu a vyzdvihovali JME (nic proti nim) už neodpověděl.
2.Něco asi fakt bude na tom, že největším talentem J.Trajbolda jsou penízky
3. Pokud je tak dobrej, proč Datimu nenaložil? Výchozí pozici co se týče znalosti vozu měli prakticky stejnou. Techniku měl Jeník lepší... Tak co mu bránilo?
4. Proč mu málem naložil Jarda Starej s kitem? Kterej se nota-bene svezl akorát na Pačejově... Ona chyba bude u Jeníka někde mezi sedačkou a volantem...

coolidge
22.08.2001, 09:34
quote:
mě se nelíbí jiná věc - když to Vaškůj "rozjížděl" s Krestou a Focusem, tak tady buď on nebo někdo od Jolly diskutovali, odpovídali, sbírali telefonní čísla a mailové adresy na zasílání novinek a jak to dopadlo ? Přišlo mi asi tak max 2 kusy sms a 2 x email s fotkama.
TeĎ, když se tu bavíme o (pro někoho) velmi nepříjemných věcech, tak je ticho po pěšině. Jenom se chvástá tím, že teď jezdí Dati, ale aby někdo z nich řekl, jak to bylo s Krestou, to ne. Pak ať se nikdo nediví, že se tady o něm píšou docela nelichotivé věci.
Může si za to sám.

Já vidím problém někde jinde. Totiž v tom, že většina kritiky, která tady padla nesouvisí s motosportem. Přece si nemyslíte, že se Vám tady bude Vaškůj zpovídat ze svých podnikatelských aktivit. To je přece nesmysl.
Nemyslím si, že by Roman Vaškůj nediskutoval s fanoušky, když ho kritizují. Stačí si vzpomenout na loňskou diskuzi v tomto fóru po Příbrami, to ovšem souviselo s motosportem.
Situaci kolem Romana Kresty si myslím dostatečně Jolly club objasnil ve svém prohlášení. Je to přesně tak jak jsem si myslel. On totiž jediný člověk¨, který mohl mít zájem na ukončení spolupráce je Zenkl a jeho okolí. Stačí si dát dohromady pět a pět. Ovšem uškodí to jenom Romanovi Krestovi. Dokonce by bylo potřeba se myslím i zamyslet nad tím proč bylo staženo ze stránek autosport.cz prohlášení Jolly clubu. Není náhodou i pan Vaškovič jedním z těch lidí z okolí pana Zenkla?

voky
22.08.2001, 10:26
Souhlasím s tebou,bavit se tady o tom jestli Vaškůj kazí motorsport,je pěkná volovina.Rozvázání smlouvy s Krestou uškodí jenom právě jemu,protože on potřebuje jezdit a jezdit hlavně v cizině a to mu podle mě fabrika jen tak neumožní,to by musel být dvojka v týmu,o čemž silně pochybuju.

S2
22.08.2001, 14:13
To Colin: Ten Trajbold ti ale leží v žaludku.
Ale Colin s Focusem nedojel celej rok v kuse(9 soutěží)a taky ho nikdo neodepsal.Faktem je ,že letos se Trajboldovi nedaří.Ale vloni zajížděl s Escortem dost dobrý časy. V Příbrami jel rychlejc než WRC Bertoneho a Kresty.Na Bohemce byl 3 a to díky protestu Křečka jinak byl 2. Na Slovensku jel těsně za WRC Kuliga a Hrdinky a za sebou nechal Gaguláka a Chovance s WRC kteří jely o slovenský titul. Hold je vidět ,že vetšina "fandů" hodnotí jezdce dle moment.výsledku ,viz Kresta Příbram 2000.
Trajbold určitě není Kresta ale např.s Karlem Trojanem je po jezdecké stránce určitě vyrovnaný.

coolidge
22.08.2001, 14:24
Nevím jestli je to dobré srovnání. McRae většinou odstoupil pro technickou závadu z předních míst v soutěžích MS. Souvisí to samozřejmě s vývojem auta. Jestli Trajbold zajížděl lepší časy s eskortem tak v něm měl zůstat. Myslím si taky, že v takovém autě jako focus nemá co dělat. A rozhodně to nesouvisí s momentálním výsledkem, protože alespoň trochu talentovaný pilot se s focusem vypořádá mnohem lépe (viz. Kresta a Dati).

Krestič
22.08.2001, 22:05
Kazí nekazí, buďme rádi, že se máme občas na jezdce jako je Dati možnost dívat. Mě jako fanouškovi může být úplně u p.dele, kde vzal ty peníze na auto atd., hlavně že se je na co dívat, a už to říkám po páté, hlavně že ty prachy topí právě v rally.

Pepa ZL
23.08.2001, 11:38
Tak jsem se toulal po zahraničních rally webech a na některých se objevilo prohlášení Vaškůje k neúčasti Kresty ve Finsku. Moc dobrou reklamu mu neudělal.

sbpt
23.08.2001, 19:37
Viš , je tady spousta nesrovnatelného.Charouz má jezdce Trajbolda a schání pro něj to nejlepší náčiní.To jak se s ním Trajbold popere se nemusí vždy ukázat na prví soutěži.A plyne z toho 1výhoda:myslím že to auto uvidíme pořád a nebude to žádný jednosoutěžní výstřelek.To že měl zůstat v Escortu je blbost ke které se snad ani nemá cenu vyjadřovat.Jen to svědčí o Tvé zaujatosti.Myslím,že dobrých aut není nikdy dost.Nemyslíš? Vaškuj má auto a schání do něj piloty.A to je rozdíl oproti Charouzovi.Ted se mu povedlo sehnat někoho,kdo zajel opravdu pěkně.To bych se nikdy nesnažil popřít.Uvidíme kolikrát se ještě ukáže.

quote:
Nevím jestli je to dobré srovnání. McRae většinou odstoupil pro technickou závadu z předních míst v soutěžích MS. Souvisí to samozřejmě s vývojem auta. Jestli Trajbold zajížděl lepší časy s eskortem tak v něm měl zůstat. Myslím si taky, že v takovém autě jako focus nemá co dělat. A rozhodně to nesouvisí s momentálním výsledkem, protože alespoň trochu talentovaný pilot se s focusem vypořádá mnohem lépe (viz. Kresta a Dati).

R-GLASS
23.08.2001, 20:20
To čo tu čítam ma nijak neprekvapuje.Som strasne prekvapený kolko fundovanych ludi sa schadza na forume eWRC.Viete vy sa hadate aspon o autach a o rally o WRC-ckach. U nas na Slovensku sa hadame o fotkach z rally.Ci to ma byt na stranke tak alebo inač.No proste hrôza. Počitam ked sa tu u nas zacneme hadat o WRC(a prijal by som to)tak čechach bude hadka kto bol prvy na mesiaci Pech či Kresta....Skratka momentalne ťaháme drevenú kačku,lebo nemame takych ktorí sa Vam niektorým nepačia.

R-GLASS
23.08.2001, 20:22
To čo tu čítam ma nijak neprekvapuje.Som strasne prekvapený kolko fundovanych ludi sa schadza na forume eWRC.Viete vy sa hadate aspon o autach a o rally o WRC-ckach. U nas na Slovensku sa hadame o fotkach z rally.Ci to ma byt na stranke tak alebo inač.No proste hrôza. Počitam ked sa tu u nas zacneme hadat o WRC(a prijal by som to)tak čechach bude hadka kto bol prvy na mesiaci Pech či Kresta....Skratka momentalne ťaháme drevenú kačku,lebo nemame takych ktorí sa Vam niektorým nepačia.

coolidge
23.08.2001, 21:05
quote:
Viš , je tady spousta nesrovnatelného.Charouz má jezdce Trajbolda a schání pro něj to nejlepší náčiní.To jak se s ním Trajbold popere se nemusí vždy ukázat na prví soutěži.A plyne z toho 1výhoda:myslím že to auto uvidíme pořád a nebude to žádný jednosoutěžní výstřelek.To že měl zůstat v Escortu je blbost ke které se snad ani nemá cenu vyjadřovat.Jen to svědčí o Tvé zaujatosti.Myslím,že dobrých aut není nikdy dost.Nemyslíš? Vaškuj má auto a schání do něj piloty.A to je rozdíl oproti Charouzovi.Ted se mu povedlo sehnat někoho,kdo zajel opravdu pěkně.To bych se nikdy nesnažil popřít.Uvidíme kolikrát se ještě ukáže.

quote:

No to je zcela jistě v pořádku, že se mu snaží sehnat co nejlepší auto. Nemyslím si, že bych nějak zaujatý. Navíc Trajbold ve focusu neseděl poprvé, ale už na Šumavě a to co předvedl tam byla ještě větší hrůza (jezdecká chyba nebo spíše zpanikaření). Dati ve focusu, ale poprvé seděl a když se podívaš na výsledky jenotlivých RZ, tak uvidíš proč jsem psal co jsem psal. Kreta mimo testování zajel na MS také poprvé ve focusu ve 2RZ 21.čas. To je úplně jiné kafe. On totiž focus je velmi složité zařízení a pokud pilot tomu autu nerozumí, jakože podle prohlášení Trajbolda to tak vypadá, tak si ho nemůže prostě správně nastavit a potenciál tohoto auta využije tak na 50%. A podle toho Trajbold i jel. Jestli mě v budoucnu přesvědčí o opaku rád se omluvím.

Ještě bych chtěl poznamenat jednu věc k focusům, kterou jsem tady někde četl. On totiž ten Charouzův model zas taková šupa asi nebude. Jde sice zřejmě o model 2000, ovšem podle SPZ (S10FMC) je to auto vyrobené chvíli potom co auto Vaškůje (S7FMC). Jinými slovy Vaškůj má model 1999, jeden z posledních, který zvítězil v MS. Charouz má model 2000, jeden z prvních, u kterého nemusí být vychytané všechny mouchy.Nemyslím to nijak zle nic proti nikomu (jen na vysvětlenou),ale myslím si, že ho Charouz koupil v časové tísni až na nátlak k Barumu.

vaca.p
23.08.2001, 21:52
Trajboldův Focus je auto , se kterým letos startoval Kulig ve dvou prvních soutěžích polského šampionátu a např. na Švédské rally!
Pak ho rozbil (pak nafasoval nový)a v M-Sportu jej spravili a prodali.Vzhledem k tomu že M-sport letos neplánuje prodej nových kusů byla to jediná možnost jak Fokuse letos ještě k nám dostat.

Michal
20.09.2001, 11:09
http://www.ewrc.cz/images/2001/mcr/pr/Dati3_fo1.jpg

Dává si pan Vaškůj vítězný doutník zaslouženě?

Já myslím, že po výborných výsledcích Datiho rozhodně ano.

68
20.09.2001, 15:28
Myslím si že důvod doutníku je převodovka???
Na posledním servisu bylo dost rušno.

Michal
20.09.2001, 15:33
Fotka je ze servisu po prvním dnu.

SABOTAGE
21.09.2001, 08:53
Převodovka - nepřevodovka... Každej musí uznat, že Dati jede skvěle. Pojíždí hravě Trajbolda i když ten má novější speifikaci. Nezbývá, než uznat, že ať je Vaškůj jakej chce, tenhle tah mu vyšel parádně. Blahopřeji.

ppk
01.10.2001, 15:17
To Coolidge: Nechci bránit Trajbolda, ale mám pocit, že Ti někde v tlačenici musel šlápnout na kuří oko. Co se týče Šumavy, tam jak říkáš zpanikařil na úplně stejným místě a navlas stejně jako Kresta, jen měl tu smůlu, že šel přes boudu.
A Jinak: Funguje to spolehlivě - po tom, co se dvakrát objevil Dati na Fokusu, není proti panu Vaškůjovi na těchto stránkách slyšet křivého slova. Pak se divte, že s Váma nediskutuje na fóru. Když udělá něco sympatickýho, dáváte si jeho fotky na noční stolek. Když se nezadaří, hrabete se mu v účtech.
Je zajímavý, kolik lidí si osobuje právo soudit ostatní, kritizovat jejich způsob podnikání, jezdecký umění, to jestli maj a nebo nemaj peníze a zaslouží si to i ono, ačkoliv sami v porovnání s těmi kritizovanými dokázali slušně řečeno hodně málo.

SABOTAGE
02.10.2001, 12:07
quote:
To Coolidge: Nechci bránit Trajbolda, ale mám pocit, že Ti někde v tlačenici musel šlápnout na kuří oko. Co se týče Šumavy, tam jak říkáš zpanikařil na úplně stejným místě a navlas stejně jako Kresta, jen měl tu smůlu, že šel přes boudu.
A Jinak: Funguje to spolehlivě - po tom, co se dvakrát objevil Dati na Fokusu, není proti panu Vaškůjovi na těchto stránkách slyšet křivého slova. Pak se divte, že s Váma nediskutuje na fóru. Když udělá něco sympatickýho, dáváte si jeho fotky na noční stolek. Když se nezadaří, hrabete se mu v účtech.
Je zajímavý, kolik lidí si osobuje právo soudit ostatní, kritizovat jejich způsob podnikání, jezdecký umění, to jestli maj a nebo nemaj peníze a zaslouží si to i ono, ačkoliv sami v porovnání s těmi kritizovanými dokázali slušně řečeno hodně málo.

Nemám co dodat. Souhlasím.