Zobrazit v plné verzi : Kdo škodí motorsportu?
Protože se mi už nelíbí diskuse na téma jak škodí pan V. soutěžím zakládám fórum nové. Chci abyste krátce a stručně vyjádřili své názory na to kdo motorsportu (i obecně) škodí a čím.Prosím Vás ještě o jedno, nereagujte na jednotlivé příspěvky.
Abych šel příkladem, tak začnu sám.
- neobjektivní zpravodajství TV NOVA
- neukáznění diváci
- ochránci přírody
- privatizace po r.1990 (anebo přístup starostů a obecního zastupitelstva)
Houseman
14.08.2001, 15:19
Jednoznačně diváci. O Bohemii se psalo, jak bylo všechno OK, ale sám jsem byl svědkem toho, že lidi stáli i parkovali, kde chtěli. A pořadatelé? Když viděli, že slovem vůbec nic nezmůžou, tak mávli nad jejich chováním rukou. To, jak tam dopadla (nedopadla) prvá RZ, se podle mě bude v budoucnu opakovat čím dál víc. Ale asi to jinak nejde. A zadruhé: nepovolené tréninky. Ať si každý z jezdců sáhne do svědomí, ale lidé z tohoto serveru určitě přesně vědí, o kom mluvím.
Připojuju se k Tobě, TV ZNOVA a jeste Blesk, ti mě taky občas mírně štvou, ale ZNOVě nesahají ani po kotníky...naštěstí
Dál sou to neukáznění fanoušci, takový Ti vesničtí vidláci nebo týpci, co si dovezou dvě basy piv, sednou metr od silnice a jenom držkujou, s těma to fakt není lehký, vždyť oni by to fšechno projeli líp, rychlejš....
A ještě se mi nelíbí chování některých technických komisařů, je to místy takový neprůhledný. Teď sem dočetl asi tak dva roky starej rallysport, kde je zrovna Chvojkova stížnost na tech. komisaře myslím na Barumce, když kontrolovali auto Trojana st. No to teda fakt stálo za to...
Tak tolik škodná, jestli ještě na něco přijdu, připíšu.
- TV NOVA - lživé a nepravdivé "reportáže"
- Další bulvár typu Blesk a Super
- neukáznění diváci a mnohdy (bohužel) fanoušci (viz Krestičův příspěvek).
- traťoví komisaři, kteří na vás hodinu před průjezdem hledí a neupozorní na nic a pak, pět minut před prvním autem, když už je všude plno, začnou být důležití a vykládat něco o tom, že tam stát nebudete a vyrábí tak ještě větší zmatek.
- lidi co hážou hřebíky popř. vymýšlí hřebíky.
NEJHORŠÍ jsou trpaslíci, ty vlezou všude!
Jinak asi propastný rozdíly ve financování jednotlivých týmů.
Funkcionáři, co si funkci pletou s trafikou.
AlesGute
21.01.2002, 16:42
Podle mě škodí ti frajeři, co za mohutného protáčení kol jezdí ve svých off-roadech po osázených polích až přímo k tratím RZ. Ne, nezávidím jim, že ušetří čas při přejezdech, zato si však živě představuji, jak se díky jejich destruktivnímu účinku na přilehlé zemědělské kultury příště třeba už nepojede nějaký atraktivní úsek RZ. A na to doplatí všichni ostatní, kultivovaní diváci, takže jsem proto, aby těm méně zodpovědným dávali najevo, že s jejich nešetrným počínáním nesouhlasí. (Sám jsem však mírné povahy a netroufám si toho.)
Dříve, když bylo všechno velkých JZD, tak to bylo jedno, ale nyní, když drobný zemědělec vlastní třeba kus pole u silnice, tak mu tam toho po průjezdu takové off-roadové smečky skutečně moc nezůstane !
Myslím, že by se rallysportu neměly přidělávat zbytečné komplikace (stačí TV Nova).
MravenecZ
21.01.2002, 19:46
Všichni tady máte pravdu. Nova je fakt drsná. Ale ani jiný televize nejsou o moc lepší. ČT to pěkně po... s tim že zrušila vysílání z MS. Kdyby to dávali aspoň někdy v noci, tak si to video rád nastavim. Nezbývá nic než Eurosport. Napište všichni aspoň krátkej mail do ČT redakce sportu ať se chtnou za nos. Rally je populární sport a chceme ho vidět v TV !!!! Já už jsem napsal, a když nás bude víc...
quote:
Všichni tady máte pravdu. Nova je fakt drsná. Ale ani jiný televize nejsou o moc lepší. ČT to pěkně po... s tim že zrušila vysílání z MS. Kdyby to dávali aspoň někdy v noci, tak si to video rád nastavim. Nezbývá nic než Eurosport. Napište všichni aspoň krátkej mail do ČT redakce sportu ať se chtnou za nos. Rally je populární sport a chceme ho vidět v TV !!!! Já už jsem napsal, a když nás bude víc...
Napiš tady Email do České televize!!!
Jinak jsem ale se zprávama o rally na ČT celkem spokojený. Např. nedělní hlav. zprávy a pondělní (dnešní) sport ve světě byl celkem obsáhlý. Až na toho drnkalu, co ten komentář četl. Teď mi vypadlo jméno...
Danyi Panizzi
22.01.2002, 09:04
Já nemam rád burany, který jsou na rally...a pak když po vložce odjíždí...furt si myslí, že se jede na vostro a ve svých vozech si chtějí dokázat, že by to projeli líp než závodní posádky!
MINIS007
22.01.2002, 10:11
quote:
quote:
Napiš tady Email do České televize!!!
Jinak jsem ale se zprávama o rally na ČT celkem spokojený. Např. nedělní hlav. zprávy a pondělní (dnešní) sport ve světě byl celkem obsáhlý. Až na toho drnkalu, co ten komentář četl. Teď mi vypadlo jméno...
Myslíš KKKKKokošku?
SABOTAGE
22.01.2002, 10:45
S tím e-mailem je to dobrej nápad, ale co tak sepsat petici proti zrušení tohoto pořadu. Obejít všechny známé, na Šumavě a v Blovicích to nechat podepsat lidi po RZ, dát to kolegům ve firmách (i těm co se o rally nezajímaj - podepíšou to jako kámoši, nic je to nestojí a hlas lidu je hlas lidu) a pak to naservírovat Bosákovi.
Když se v Rakousku našlo skoro milion lidí proti Temelínu, tak není možná, abychom pár tisíců podpisů nesehnali. Možná se pak ČT chytne za nos. Pořád lepší, když to daj v noci, nebo třeba brzo ráno, než vůbec.
Nebo, že by to dala TV ZNOVA? Možná, že by to Železnýmu vylepšilo koláčový grafy v jeho pořadu Volejte Šiditeli. Pokud teda ještě nějakej bude mít. Oni prej na Ruzyni nemaj přenosovou techniku :)
romanpistek
23.01.2002, 20:12
Já si osobně myslím, že rally nejvíce škodí všeobecný nezájem televizí!!! To by se potom scháněly peníze!!!
Silvestr
24.01.2002, 13:45
rally nejvíce škodí neodbornost některých novinářů, takoví se bohužel vyskytují i na profi serverech!!!
MravenecZ
24.01.2002, 13:48
Mohl by si to trošku zkonkretizovat?
Jak že to je stou trefenou HUSOU...?
A husa je zde....
Mám dva dotazy:
1. Mužeš být konkrétní, kde si se setkal s neodborností a jak tím škodí(me)?
2. Myslíš neodbornost, jako že nerozumí(me) dění kolem rally nebo neodbornost, jako že neumí(me) psát jako profi novináři?
Díky za odpověď
quote:
A husa je zde....
Mám dva dotazy:
1. Mužeš být konkrétní, kde si se setkal s neodborností a jak tím škodí(me)?
2. Myslíš neodbornost, jako že nerozumí(me) dění kolem rally nebo neodbornost, jako že neumí(me) psát jako profi novináři?
Díky za odpověď
Velice si Vážím všech internetových novinářů, ve většině případů si tím moc nevidělají(jestli vůbec), ale odvádějí profesionální práci. Pořadatelé sportovních podniků je většinou ignorují, protože nevědí co je zač ten interFernet. Bohužel, když se odehrává např. XX ...rally, pořadatelé jsou většinou stále ti stejní lide, kteří nemají rádi změny.
Pište kluci pořád dál, fandíme Vám!!!
Michale, nejsi náhodou Kind of The Road???
Michale, nejsi náhodou Kind of The Road???
quote:
rally nejvíce škodí neodbornost některých novinářů, takoví se bohužel vyskytují i na profi serverech!!!
Já osobně nemám stejnou zkušenost. Nechci tvrdit, že neexistuje nějaká výjimka, ale naopak bych si dovolil (co se týče profi serverů) tvrdit pravý opak!
Danyi Panizzi
25.01.2002, 08:37
já jsem rovněž velice spokojen ... ale nutno podotknout, že jsem amatér :o)
Co se týká internetu a lidí okolo rally stránek - co bychom bez něj a bez nich dělali ?????
To by nám zbylo něco málo časopisů a pár článků v novinách (MF Dnes je světlá vyjímka). Občas info v rádiu (hlavně během soutěží, ale kvalita kolísá), o TV se nezmiňuji, toho už jsem v Popularitě mot. sportu napsal dost.
Jo spravne bez fora bychom byli vsichni v ...
Tady je to raj informaci!
Máte pravdu,že TV NOVA i jiná média svou neobjektivitou rally dost škodí.Pokud nebude v médiich větší zájem o náš sport,bude dost těžké sehnat sponzory.
A přidávám se i knázoru,že možná škodí i machři s Off-Roady na soukromých políčkách.
A co se týče "závodníků",kteří závodí i po skončení RZ,to je No coment.
quote:
Máte pravdu,že TV NOVA i jiná média svou neobjektivitou rally dost škodí.Pokud nebude v médiich větší zájem o náš sport,bude dost těžké sehnat sponzory.
A přidávám se i knázoru,že možná škodí i machři s Off-Roady na soukromých políčkách.
quote:
A přidávám se i k názoru,že možná škodí i machři s Off-Roady na soukromých políčkách.
naprostej souhlas !!!!
:app: :app: :app:
No vidm samej souhlas ale ruku na srdce,potkavam tak 1 auto ze 100 kdo na prejezdech nezavodi a necpe se na posledni chvily az dopredu totalni zacpy!!
Priznam se: jsem jeden ze sta
quote:
No vidm samej souhlas ale ruku na srdce,potkavam tak 1 auto ze 100 kdo na prejezdech nezavodi a necpe se na posledni chvily az dopredu totalni zacpy!!
Priznam se: jsem jeden ze sta
No, nevim, jestli to jsi zrovna ty, ale ja jednoho takoveho doopravdy znam.
Tak to vám to chlapi vychází tak, že většina republiky je totálně nepoužitelná a škodí rallysportu. Nebo to může být taky tak, že někdo dvakrát zaparkuje slušně na konci fronty jen proto aby posléze zjistil, že vepředu je spousta nevyužitého místa. Potřetí se tedy cpe dopředu a zjistí že tentokrát je to jinak. A je na černý listině. Co se týče "závodění" tak nic se nemá přehánět, leč moje zkušenosti jsou takové, že lépe se na silnici vyhnete a srovnáte s fanouškem spěchajícím v časové tísni na další eRZetu, než s domorodcem v klobouku a vajíčkama na zadním sedadle. A to i mimo hektické období soutěží.
To nikoho nebráním, jen nabízím jinej pohled na stejný téma. Lidi už jsou prostě takoví. Někdo se cpe a spěchá a někdo volí asertivnější způsoby. Ale že by zrovna tohle nějak kategoricky škodilo? To je jako říct, že předbíhání ve frontě na maso poškozuje prodej masa.
Mám pocit, že víc soutěže poškozuje špatná osvěta v místě konání. Mám namysli například místní řidiče bloudící v pasti uzavírek tak dlouho až umírají hlady nebo jim dojde benzín (a místní pořadatelé jim jsou schopni poradit jen málokdy).
Jezdim rychle ale ohleduplne. Ve meste jezdim 50km/hod., proc si koledovat o prusvih.
Svoje auto mam pod kontrolou, mam mnohem vetsi strach z aut, co jedou proti me.
Na RZ-etach stojim na prvnich 15-20 aut, pak se snazim co nejrychlejc dostat na dalsi. Nejezdim po polich, ale to co predvedli loni na rally Pribram, by si vyzadalo poradneho off-roada s integrvanymi hreby a preject hlavy vsem poradatelum.
Rally skodi spatna organizace, nasledne na to navazujici chovani divaka.
Utrzky zprav nebudu ani komentovat, je jich jako safranu, a diky za ne.
Motorsport jako takovy potrebuje penize , aby se zviditelil. Ale zlate casy nas teprve cekaji, jsem optimista. S Fabii WRC prve rady se zajedou slusne casy a doufám ze i vysledky. Jen co se dochyta par much. Parametry ma mnohem lepsi, nez Octavie.
podle meho laickeho (a zenskeho) nazoru, je to velky kruh (jako v jinych sportech, pominu-li hokej, fotbal...)
Kdyby byly penize (u vice posadek), byly by jiste vysledky (a zaroven moznost lepsi organizace a vyssich koeficientu ceskych soutezi). Kdyby byly vysledky a uspechy, zajimala by se televize a mozna i zahranicni posadky. Kdyby se zajimala televize a zahranicni posadky, pribylo by sponzoru, medializace atd......
jinak samozrejme plne souhlasim se "skodlivosti" neukaznenych divaku a ceskou hlouposti a lenosti (je prece jednodussi uverit z gauce tomu, co rekli na Nove, nez se na rally vypravit, ne...)
jinak dekuji teamu ewrc.cz :) - v tisku a v telly se toho fakt moc nedozvime
vBulletin v4.1.5, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.