PDA

Zobrazit v plné verzi : Škoda Fabia RS Kit Car

Lukasss
14.02.2005, 17:39
Mám před sebou nové Rally a je tady článek o Fabii RS Kit Car.Co si o tom myslíte?

Thomas***
14.02.2005, 17:45
Nové Rally ještě nemám takže prosím víc informací.

Lukasss
14.02.2005, 18:03
Na stavbě vozu se podíleli také firmy Autodružstvo Podbabská a Impromat Car.Tyto firmy také připravují novou Octavii pro Škoda Octavia Cup 2005.Fabia má být oficiálně představena na první soutěži seriálu sprintrally a měla by být ozdobou jednodenních soutěží.

motor 1.6 20V
max.výkon - 165 kW (225 HP) / 8500
max.točivý moment - 195 / 7300

šestistupňová sekvenční převodovka,dif s omezenou svorností

hmotnost - 1000 kg
rozložení hmotnosti 60% / 40%

nárazníky,blatníky a bočnice ze skelných vláken

Je tady ještě víc tech.informací,ale teď se mi to nechce všechno vypisovat,tak napiš jestli chceš něco konkrétního.

Thomas***
14.02.2005, 18:11
Impromat tak už vím odkud vítr vane.Ale koncept Š Fabia KC byla neoficiálně představená na Podkopce 2003 nebo 04 teď nevím přesně

Lukasss
14.02.2005, 18:16
quote:
Impromat tak už vím odkud vítr vane.Ale koncept Š Fabia KC byla neoficiálně představená na Podkopce 2003 nebo 04 teď nevím přesně

Tak to nevim,ale já o tom slyšim poprvé.Ještě by mě zajímalo,co tam je za motor 1.6 20V to ani nevim,že něco takovýho ve škodovce existuje.
Ale vypadá fakt pěkně.

Karbonyl
14.02.2005, 18:19
No už podle toho, že je to pětiventil, je myslím celkem jasné, že se původně jedná o starý 1,8 z Octy...

http://tycky.velkoobchod.cz/img/maleevo.gif *JH*Zlín*

Thomas***
14.02.2005, 18:20
Stála tam když byly přejímky.Pokud vím tak to bylo všechno celé v režiji Impromatu.

Thomas***
14.02.2005, 18:22
quote:
No už podle toho, že je to pětiventil, je myslím celkem jasné, že se původně jedná o starý 1,8 z Octy...

1,8 T Takže gr.A 7 ?

Plhus
14.02.2005, 18:27
http://rally.alitron.cz/ tady je první obrázek! jsem na to hodně zvědavý,při Kopné jsem to tam už okukoval,měli tam dva kousky.
Bude to zajímavé autíčko!Snad i dobře pojede!!

ŠKODA rally club * www.src.czechrallyeweb.net

Karbonyl
14.02.2005, 18:33
quote:1,8 T Takže gr.A 7 ?Nene, myslel jsem nějak zmenšený na 1,6, takže A6. A určo bez turba ;)

Upravil - Karbonyl 14 Feb 2005 18:34:37

Thomas***
14.02.2005, 18:37
Tak jako tak musí vypadat skvěle!!!

KROVHAX
14.02.2005, 18:45
V Impromatu jsou dvě ty auta, nebo aspoň 2 karoserie ve žluté barvě, co sem tak zaslechl, tak nedostali homologaci na Fabii S1600 z důvodu možné "konkurence", myšleno zájmové, pro Fabii WRC... Jinak, auto vypadá bombovně :-)

Plhus
14.02.2005, 18:46
Otázkou zůstává: bude konkurenceschopná?? a navíc mě napadá,zda by byl velkej problém tu Fábku postavit podle pravidel S1600??

Mirus
14.02.2005, 19:02
Je to sice trošku off topic ale je to taky fábie a možná celkem podobnejch parametrů...prej 1,6 16ventil, 205 HP...

http://www.rallyecross.cz/ver1/fabia2.jpg

CFD
14.02.2005, 21:27
quote:

quote:1,8 T Takže gr.A 7 ?Nene, myslel jsem nějak zmenšený na 1,6, takže A6. A určo bez turba ;)

Upravil - Karbonyl 14 Feb 2005 18:34:37

Z 1.8 na 1.6 se blbě převrtává ... to museli nějak vyvložkovat válce... + "osvědčených" 5ventilů na válec ... to bude nějaké harakiri.

http://www.rally-cfd.wz.cz

CFD
14.02.2005, 21:28
Jo jinak ty lamináty (nárazníky, blatníky a zadní dveře) a křídlo jsou z AirDesignu.

MravenecZ
14.02.2005, 21:39
Stačí zmenšit zdvih a máš z 1,8 jedna šestku jak prd. U spousty soutěžních aut je to bohužel naopak... Dále NO COMENT.

MravenecZ

Foly
15.02.2005, 01:16
quote:
Stačí zmenšit zdvih a máš z 1,8 jedna šestku jak prd. U spousty soutěžních aut je to bohužel naopak... Dále NO COMENT.

MravenecZ
Zmenšit zdvih se lehce řekne, ale hůř udělá. Znamená to jinou kliku - někdy jde opracovat z původního výkovku a snížení bloku - což může ohrozit pevnostní situaci motoru. Změna kliky přináší problémy z vyvážením otřesů a chodu atd. Jen málokdo by se do takového dobrodružství pustil. U škodovky něco podobného dělali naposledy někdy v polovině 60. let minulého století na motoru formule 3.

Medvěd
15.02.2005, 09:51
Pokud vím, tak na 1,6 motor, co se davala do Felicie a Octavie se snad dala dát 20 ventilová hlava z 1,8. Dělal se tak nějakej tuning myslím, ale nevím to 100procentně.

Thomas***
15.02.2005, 11:48
Tak už mám nové Rally.Je to pěkné raketa ale z toho zado spodního pohledu se mi nezdá to křídlo.

Plhus
15.02.2005, 12:14
A já jsem to teď viděl }:) V Impromatu,asi tu druhou,nedostavěnou.Ale stále venku,částečne zakrytá.Jsem na to moc zvědavý!! A v dílně se připravovala Felda KC,po repasi,jako nová!!

Čejda
15.02.2005, 13:37
Je celkem jasné že nedostali homologaci na S1600 když Škoda nevyrábí do Fabie žádný motor 1,6 ani 1,8 natož s 20ventilovou hlavou.Škoda musí vyrábět auto s motorem odpovídajícím S1600, tzn. nejlépe 1,6 16V a takový motor v nabádce není, tím pádem není možné aby se auto homologovalo jako S1600 auto sk.A a sk.N, homologaci nikdy nedostanou.

To auto podle mě nemůže mít homologaci na rally, ani okruhy ani nic jiného v rámcu mistrovství ČR, snad krom rallycrossu kam autospektrum postavilo třídveřovou Fabii s motorem 1,6 16v a výkonem 210 koní.

Upravil - Čejda 15 Feb 2005 13:44:57

vaca.p
15.02.2005, 16:13
quote:
Je celkem jasné že nedostali homologaci na S1600 když Škoda nevyrábí do Fabie žádný motor 1,6 ani 1,8 natož s 20ventilovou hlavou.Škoda musí vyrábět auto s motorem odpovídajícím S1600, tzn. nejlépe 1,6 16V a takový motor v nabádce není, tím pádem není možné aby se auto homologovalo jako S1600 auto sk.A a sk.N, homologaci nikdy nedostanou.

To auto podle mě nemůže mít homologaci na rally, ani okruhy ani nic jiného v rámcu mistrovství ČR, snad krom rallycrossu kam autospektrum postavilo třídveřovou Fabii s motorem 1,6 16v a výkonem 210 koní.

Upravil - Čejda 15 Feb 2005 13:44:57

Pro S1600 nemusí Škoda vyrábět motor v serii.

Např motor pro Fiat Punto S1600 byl také upraven z motoru 1,8.

A s tou homologací bych nebyl skeptický. V tom článku se píše že projektu se učastnila i Škoda Auto a Škoda Motorsport. A pochybuju že by se Škodovka angažovala v něčem co nebude dotaženo do konce.

Plhus
15.02.2005, 20:24
Pokusím se zjistit víc!!Zajímá mě to...

Karbonyl
15.02.2005, 20:33
Jsem jediný, koho napadla naprosto velešílená spekulace, že by tohle auto mohlo "někdy" později nahradit ve Škodě Motorsport Fabii WRC po eventuálním přesunu projektu WRC do Audi?

Plhus
15.02.2005, 20:35
A proč ne...?!

Jesse
15.02.2005, 20:40
nevíte proč píšou že se bude zůčastňovat sprintrally? a proč se nezmíněj třeba o mmčr? Ňáko me to nesedí buď je to úplná bokovka nebo se už s WRC nepočítá a todle má být náhražka?

Čejda
16.02.2005, 00:42
To vaca.p:Ha ha tak to se mýlíš pane, právě že musí¨.Punto S1600 je udělané z vozu Punto HGT který má skutečně motor 1,8,a le ten byl upraven (zdvih) aby se snížila objem na 1,6, u Fabie by to udělali jka???Z dvoulitra na 1,6 to nejde a z 1,4 cože je stále motor z Favorita to nemá cenu.Hlavně to auto má 20-ti ventilovou hlavu a hlava na rally NENÍ libovolná, což už je druhá věc proč auto nedostane homologaciani di sk.A, tak N.

Zatim se smířmě s tím že Fabia je a bude zatim jen WRC a Cup, jiná nebude.

Karbonyl
16.02.2005, 06:47
Jen pro zajímavost dávám link na spíše tuningový projekt, uskutečněný v Rusku v roce 2003:

http://skoda.panda.cz/fotogalerie.php3?id=42&idr=9&offset=0

esc39
16.02.2005, 07:16
quote:
To vaca.p:Ha ha tak to se mýlíš pane, právě že musí¨.Punto S1600 je udělané z vozu Punto HGT který má skutečně motor 1,8,a le ten byl upraven (zdvih) aby se snížila objem na 1,6, u Fabie by to udělali jka???Z dvoulitra na 1,6 to nejde a z 1,4 cože je stále motor z Favorita to nemá cenu.Hlavně to auto má 20-ti ventilovou hlavu a hlava na rally NENÍ libovolná, což už je druhá věc proč auto nedostane homologaciani di sk.A, tak N.

Prosimtě, kdy jsi přišel na to že Fabiácká 1,4 je motor z favorita. Asi máš na mysli český motor MPI, který vlastně koncepčně vycházel už ze Škoda 1000MB , jeho výroba už ale skončila asi před 2 lety. Teď se do Fábií dávají benzínové motory o obsahu 1,4 s 16-ti ventilovou technikou (výkon 55 a 74 kW), z koncernu VW.

Upravil - esc39 16 Feb 2005 07:19:20

pelikan
16.02.2005, 09:33
Nevím to přesně, ale mám dojem, že tohle auto postavila stejná firma která dělá na Octavia Cupu. Podle mě kvůli tomu použili upravený motor 1,8 20V. Ale je to jen můj odhad.

Čejda
16.02.2005, 12:27
To pelikan:Ano je to pravda, je to AUto Podbabská resp. pan Brůzl.

esc39:Ano to jsem myslel, ale uvedl jsem to jen jako,příklad, protože není ve Fabii motor který by se dal použít

vaca.p
17.02.2005, 11:40
quote:

Já tomu samozřejmě nerozumím tak dobře jako ty, ale my tady mluvíme o Kit Caru a u toho se provádí homologace jiným způsobem. U klasického áčka je nutné vycházet ze sériových dílů, které se mohou upravit dle daných předpisů.

U Kit Caru je možné vyrobit něco co v serii není (proto se to jmenuje KIT) musí se toho vyrobit určitý počet dílů (býválo to 20ks) a na tuto sadu se provede homologace toho konkrétního dílu.

Já samozřejmě nevím na které díly se to vztahuje a jaké jsou tam omezení, ale myslím že motor, včetně hlavy válců takto lze upravit (a homologovat).

CFD
17.02.2005, 19:50
Opravdu to vypadá, že na 1.6-kový blok dali 20-ti ventilovou hlavu z 1.8... Vrtání a zdvih odpovídá sériové 1.6/75kW MPI (81x77,4mm), co se montuje do starých i nových Octavií.
Někde jsem četl, že to uspořádání 5-ti ventilů na válec je poněkud nešťastné a tvarově složité sací potrubí má za následek velké ztráty... v kombinaci s turbem je to zanedbatelné, ale atmosférický motor bude mít v tomto určitou nevýhodu.

Lalin
17.02.2005, 23:31
No ja si myslim ze jsou a budou jine fabie nez WRC a CUP. Treba neCUP A5, N1 a RS nově D9.

quote:

vitezstvi
17.02.2005, 23:34
To Čejda: Nevidím důvod proč by se nedal podle Tebe použít jako pohonná jednotka motor 1,4 16V převrtaný na 1,6? To si nějaký motorář, že se to tady snažíš posuzovat, co by dobré bylo a co ne? Když jezdili Kitové Felicie s motory 1,5 tak to bylo jako co? Převrtané 1,3-ky. A k tomu autu, je moc krásné a nemůžu se dočkat až ho uvidím na RZ-tách, bude to mét krásný zvuk, jelikož ten motorr pochází z koncepce motoru pro Octavii Kit Car, tak to bude sound. A ještě něco nevíto kdo by s ní měl startovat? Napadl mě Vana, tomu by to auto moc slušelo :-)

Lalin
17.02.2005, 23:44
Noooo Vana za volantem, to bych si nechal líbit. Někde jsem ale nedavno cetl ze je jeste porad zdravotne NOK.

quote:
To Čejda: Nevidím důvod proč by se nedal podle Tebe použít jako pohonná jednotka motor 1,4 16V převrtaný na 1,6? To si nějaký motorář, že se to tady snažíš posuzovat, co by dobré bylo a co ne? Když jezdili Kitové Felicie s motory 1,5 tak to bylo jako co? Převrtané 1,3-ky. A k tomu autu, je moc krásné a nemůžu se dočkat až ho uvidím na RZ-tách, bude to mét krásný zvuk, jelikož ten motorr pochází z koncepce motoru pro Octavii Kit Car, tak to bude sound. A ještě něco nevíto kdo by s ní měl startovat? Napadl mě Vana, tomu by to auto moc slušelo :-)

Čejda
18.02.2005, 00:44
4all:Tak znovu.Automobil specifikace Kit Car je i auto sk.A tzn. že musí splnovat stejné podmínky pro homologaci.Některé díle jak jsou blatníky a nějaké části motoru atd. jsou homologovány jen v Kitu , Kit Car má hlavně jednu odlišnost od klasického auta sk.A a to je karoserie.Dnes už so doma nikdo nepostaví vlastní feldu, octu Kit nebo cokoli jiného, protože auto musí mít továrně vyrobenou karoserii, což i v případě této Fabie o které se tu debatuje a já velmi silně pochybuji že tuto karoserii vyrobila Škoda Motorsport, to už je první věc proč auto nemůže být ani Kit ani S1600.

Druhou věcí je motor.Tady to nefunguje jako v případě WRC že se použije motor z koncernu viz. Fabia WRC, ale musí se použít motor který se seriově dodává do klasické Fabie a to motor 1,6 rozhodně není.Další věcí je hlava motoru.Na rally není povolená libovolná hlava motoru což znamená že tam nemsí být jiná hlava než upravená seriová, v tomto případě 16V.

Já říkám že toto auto nemůže dostat homologaci pro rally, jak variantu Kit, tak S1600, tak homologaci do sk.A tak do sk.N.Důvody jsem vysvětlil výše.Toto auto nesplnuje ani podmínky pro přijetí do závodu ČMPR.

Na závěr bych rád dodal že tohle jsem řekl jen a jen já a budu rád pokud sem přibudou další názory.

Čejda
18.02.2005, 00:47
To vitezstvi:Sam si ted rozlouskl oříšek.Kdyby se dala použít jednotka 1,4 16V a šla by převrtat na 1,6 proč používali tento motor co tam je???Osobně si myslim že tento motor 1,4 16V nejde převrtat an více jak 1500ccm.

To Lalin:Sorry, úplně jsem na ty auta zapoěl.

Upravil - Čejda 18 Feb 2005 00:50:42

vitezstvi
18.02.2005, 18:21
To Čejda:Opravdu nevím jestli by ta 1,4-ka šla převrtat, či nikoliv, ale určitě by to byl vhodný motor, jelikož většina vozů kategorie super 1600, má motory se šestnáctiventilovou technikou.K té karosérii nevím, ale nepřipadá mi, že by někdo šel do stavby a vývoje takového auta, aby jej pak nemohl ani homologovat.Ti lidé co to auto postavili na kola budou vědět proč to dělali a jak to dělali.Jeho vývoj asi nebude nejlacinější záležitostí, a proto tohle auto určitě homologaci dostane, nemusí být nutně továrně připravené.Pokud si vzpomeneš na předchozí generaci VW Polo, tak jej ve verzi super 1600 neudělala továrna, ale někdo v Británii a taky to auto jezdilo svět.

Haryk
18.02.2005, 19:10
Pokud je řeč o tom autě co staví v Podbabské Fabia RS kit car, tak bude mít jen národní homologaci, teda uvidíme to jen na sprintech. Důvody nahoře zřejmě popisuje Čejda.

Karbonyl
18.02.2005, 20:27
No pokud se nepletu, tak obě verze Pola S1600 vznikly přímo ve Volkswagen Motorsport v Německu...

JVK
18.02.2005, 23:30
http://www.kitcarsweb.com/specify.htm
tady mate vytazek z pravidel pro kit
cary...

I love skoda...

www.kitcarsweb.com...Knows more than You know...

Čejda
19.02.2005, 00:41
To Haryk:Já si stále myslim a budu si myslet dokud mě někdo nepřesvědčí o opaku že auto nedostane homologaci a to ani pro sprinty.

Karbonyl
19.02.2005, 01:06
Čejdo sorry, ale takovýhle projekt prostě nemohl vzniknout jen tak pro srandu králíkům, aby to auto stálo někde pod plachtou. Nikdo tady na foru zatím nepředložil znění homologačních řádu v takové šíři, aby se dalo za pravdu buď tobě, nebo ostatním :D Já předpokládám, že ti, kteří to auto vymysleli a postavili, věděli co dělají a jak to dělají. V tom článku se taky mj. píše, že se v současně době pracuje na variantách homologace, takže ta data, která byla o autě prezentována, zdaleka nemusejí být definitivní.

vaca.p
21.02.2005, 11:28
quote:
To Haryk:Já si stále myslim a budu si myslet dokud mě někdo nepřesvědčí o opaku že auto nedostane homologaci a to ani pro sprinty.

Nevím jak tě přesvědčit, ale národní homologaci může vydat i FAS a auto nemusí být homologováno u FIA. Muže však jezdit jen v národním mistrovství.

Čejda
21.02.2005, 15:01
To vaca.p:Promin to jsem nevedel,ale přeci FAS nepustí na tratě rally auto která není podle všeobecných sportovních řádů???

Znovu jsem volal mnoha lidem kteří se tím zabývají a postavili už několik druhá závodních vozů a dostal jsem opakovanou odpoved že to auto nesplnuje nic.Zase zneli odpovedi, že pokud to bdue Kit tak karoserii musí vyrobit továrna, musí to mít motor ze seriové produkce což nemá a nesmí to mít jinou hlavu než seriovou.

Budu muset zavolat panu Brůzlovi.

Upravil - Čejda 21 Feb 2005 15:08:22

KROVHAX
21.02.2005, 15:33
No určitě to auto nestaví jen pro zábavu a na tuningové srazy, pokud se do takového projektu pustili tak musí mít zjištěné co všecho musí udělat pro aby dostali homologaci.

Medvěd
21.02.2005, 16:00
Myslim,ze narodni homologace by mohla byt realna,pokud to funguje tak jako ve Francii,kde Citroen homologoval Xsaru FRC (French Rally Car),testoval ji pri národních závodech a až následně to auto upravili podle řádů FIA a vzniklo WRCčko.Ta původní homologace byla tedy pouze pro použití ve Francii a vydala ji jen francouzská federace, nikoliv FIA.

vaca.p
21.02.2005, 16:04
quote:
To vaca.p:Promin to jsem nevedel,ale přeci FAS nepustí na tratě rally auto která není podle všeobecných sportovních řádů???

Znovu jsem volal mnoha lidem kteří se tím zabývají a postavili už několik druhá závodních vozů a dostal jsem opakovanou odpoved že to auto nesplnuje nic.Zase zneli odpovedi, že pokud to bdue Kit tak karoserii musí vyrobit továrna, musí to mít motor ze seriové produkce což nemá a nesmí to mít jinou hlavu než seriovou.

Budu muset zavolat panu Brůzlovi.

Upravil - Čejda 21 Feb 2005 15:08:22

Může. Vždyť podle toho jezdí celý ČMPR, v Belgii podle tohoto pravidla budou letos jezdit Porsche 911Cup a třeba ve Francii podle toho postavili Xsaru WRC která však jezdila jako FRC. Fe francii také jezdí sk.F.

Splňovat musí "pouze" bezpečnostní předpisy FIA.

Karoserii nemusí vyrobit přímo továrna, ale třeba úpravce kterého továrna pověří. Třeba pro Ford staví auty M-sport a ten nemá s Fordem nic společného. Je to soukromá firma!!

Čejda
21.02.2005, 17:03
4all:Omlouvam se všem, už jsem se konečně dostal ke správné odpovedi na naši diskuzi.Auto skutečně pojede sparinty, ale také nic jiného jet nesmí.Zároven mi bylo sděleno že auto musí homologovat Škoda Auto.Tento projekt vznikl u pana Brůzla s POVĚŘENÍ továrnou Škoda.Toto slůvku tu chybělo, pokud továrna někoho pověři je to možné.

Také mi bylo řečeno že při stavbě tohoto vozu jsou stejná pravdila jako na wrc tzn. že se může použít motor z koncernu.Ale stále mi nejde do hlavy jedna vec, použili sice motor z koncernu VW resp, blok motoru z Octavie,ale i přesto si myslim že tam nesmí být jiná hlava.nejde m totiž do hlavy, pokud by bylo možné si hlavu změnit porč by na Fabii WRC jezdily stále 20V.Možná to bude ten hlavní problém proč auto smí jet jen v národním čampionátu.

Lukasss
21.02.2005, 17:11
Mě zas nejde do hlavy proč tam cpou tu 20 ventilovou hlavu,když údajně není na závodění úplně ideální.

CFD
21.02.2005, 21:18
Vypadá to, že Fabia 1.6 Kitcar nebude nijak extra žádané "nářadí"... Kdo si může dovolit takový luxus, aby koupil auto na 9 jednodenních podniků za rok???? Nikde jinde se s kitovou Fabií nikdo nesveze ... OK ještě je tu ČMPR, ale tam se asi sportovní aktivity naší jediné automobilky ubírat nebudou.
Je to poněkud nedomyšlené a jestli ten vývoj probíhal na zakázku (= za peníze) od ŠM, tak už se nedivím ničemu.

Čejda
22.02.2005, 15:04
To CFD:Právě na ČMPR s tím autem nemůžou.V předpisech pro ČMPR je jasno napsáno, že vůz nesmí mít jinou hlavu než je na seriovém motoru což znamená že tady musí být 16-ti ventilová hlava.

CFD
23.02.2005, 23:54
quote:
To CFD:Právě na ČMPR s tím autem nemůžou.V předpisech pro ČMPR je jasno napsáno, že vůz nesmí mít jinou hlavu než je na seriovém motoru což znamená že tady musí být 16-ti ventilová hlava.

To Čejda: Díky za info k tomu ČMPR... žil jsem v domění, že tam jsou pravidla velmi volná.
O to větší blbost je postavit z Fabie kita, který nebude smět jezdit nic jiného než sprinty.

vaca.p
24.02.2005, 11:35
quote:

quote:

To Čejda: Díky za info k tomu ČMPR... žil jsem v domění, že tam jsou pravidla velmi volná.
O to větší blbost je postavit z Fabie kita, který nebude smět jezdit nic jiného než sprinty.

A co když jo? Co když je to trochu jinak?

Haryk
24.02.2005, 12:09
Ještě to auto skoro nikdo neviděl jet a už slyším že je to blbost. Nejsem už zase v Čechách?

Čejda
24.02.2005, 12:39
vaca.P:Nechápu.....Pokud by to auto chtelo jezdit mezinárodní soutěže muselo by odpovídat mezinárodním sportovním řádům a to rozhodně neodpovídá, pro mne je podivné že to auto bude jezdit i ve sprintech, ale budiž.........

www.kitcarsweb.com

CFD
24.02.2005, 21:37
quote:
Ještě to auto skoro nikdo neviděl jet a už slyším že je to blbost. Nejsem už zase v Čechách?

To Haryk: Nepochybuju o tom, že perfektně víš, kde se právě nacházíš :) ...
Nicméně jsem zaslechl, že Škodovka vydala prohlášení, že s tímto autem nemá nic společného. Navíc si neodpustím dotaz: Ty by sis koupil auto, které nesmí jet nic jiného než pár sprintů? Já určitě ne!
Ale určitě bych ho ani takto nestavěl... resp. nedal bych na vývoj ani korunu. Tvrdím, že s motorem 1.6/20V ( = pouze národní homologace) to je krok vedle.

Haryk
25.02.2005, 07:04
Nestavím to auto, ani jeho stavbu neplatím. Je mi jedno kdo a jak utrácí svůj čas a peníze. Naopak mi není jedno, řekl bych spíš, že mi vadí, když už teď říkáme, že je na nic, pitomost, nebo nesmysl. Vzpomínáš na Václava Blahnu a škodovkožigula v káře z rapida? Tam to bylo s homologací taky divoký, nebo na Siberu a jeho turbofávo (tohle ale bylo fabrický auto, pravda). Když si někdo myslí, že mu národní homologace stačí, budiž. Další využití může být při rallyecrossu, autokrosu, nebo hobbyzávodech, já nevím a nemusím to vědět. Ti co to staví to třeba vědí. Když umějí postavit auto, tak asi tuší k čemu to je, nebo ne? Proč jim kazit radost z práce?

vaca.p
25.02.2005, 15:56
quote:
vaca.P:Nechápu.....Pokud by to auto chtelo jezdit mezinárodní soutěže muselo by odpovídat mezinárodním sportovním řádům a to rozhodně neodpovídá, pro mne je podivné že to auto bude jezdit i ve sprintech, ale budiž.........

www.kitcarsweb.com

Všechno bude zřejmě záležet na tom, jak se k tomuto autu postaví Škodovka (popř.VW) a její představitelé. Jestli budou chtít aby to auto jezdilo nebo ne. Protože homologaci může provést zřejmě jen továrna.

Ale... Pokud porovnáš těch několik málo známých technických parametrů s předpisy pro S1600, zjistíš že všechno odpovídá limitním hodnotám a auto jako takové by zřejmě mohlo být jako S1600 homologováno. Tato sezona může být zkušební a když se ukáže že je to fungující a konkurenceschopné, tak třeba příští rok budeme mít Fábii S1600. Pokud nepojede tak třeba zůstane jen u projektu auta pro národní použití. Jedna domácí testovací sezona by byla dobrá, protože jestli se nemýlím, tak stejně jako u WRC, platí i u S1600 omezení v počtu homologací a v počtu homologačních změn.

To znamená když S1600 postavíme homologujeme jako S1600 ono to nepojede a tak některé změny prostě už nejdou hned udělat. Pokud dobře pamatujete tak tak C2 byla testována a vyvíjena skoro rok.To samé platí o Fiestě, nebo o 206 S1600.

Jo a ten motor nemusí bý špatný protože se jedná o stejný agregát jaký byl v Octavii Kit Car. Má zřejmě jen menší zdvih, aby se dosáhl požadovaný objem a asi bude i přizpůsobený daným podmínkám. To znamená že to je odzkoušený a otestovaný motor nachystaný na doladění.

Ale neberte mě za slovo toto jsou všechno jen moje doměnky co a jak by mohlo být.

R1SK3R
02.03.2005, 15:49
...tak jsem taky zatelefonoval "známým" od zdroje a je to přibližně tak, jak psal vaca.p... bylo potřeba, aby to auto rychle jezdilo, je tam "údajně" motor 1.8 se sníženým zdvihem na 1.6...má se odladit podvozek a převodovka...

...a odtud už jen má pouhá spekulace - ani bych se nedivil, kdyby tam prostě byla 1.8 nebo 2.0 ...v rámci trhacích testů poloos atd. je přeci jen lepší ty síly trochu naddimenzovat... tím by odpadly problémy s nemyslným vývojem motoru 1.6 :o)))

R1SK3R

R1SK3R
02.03.2005, 15:51
...samozřejmě jsem měl na mysli motor 1.6 20V... :o)

R1SK3R

Čejda
02.03.2005, 18:01
Ted už je pochopitelná hlava když je tu informace že se použil motor 1,8 a ne 1,6 tzn. že auto odpovídá předpisům, ale stále mi nejde do hlavy jak tam může být motor který Škoda nemontuje do seriového auta nebu u Kitu platí stená pravdila jako u WRC že je možno použít motor z koncernu???

A tom lehce pochybuji když uvážim, porč dávali osmiventil 1,6 do Felicie když si mohli vzít 1,6 16V z Octavie ču Golfu, to by nedávalo smysl.

www.kitcarsweb.com

CFD
02.03.2005, 23:02
quote:
...tak jsem taky zatelefonoval "známým" od zdroje a je to přibližně tak, jak psal vaca.p... bylo potřeba, aby to auto rychle jezdilo, je tam "údajně" motor 1.8 se sníženým zdvihem na 1.6...má se odladit podvozek a převodovka...

...a odtud už jen má pouhá spekulace - ani bych se nedivil, kdyby tam prostě byla 1.8 nebo 2.0 ...v rámci trhacích testů poloos atd. je přeci jen lepší ty síly trochu naddimenzovat... tím by odpadly problémy s nemyslným vývojem motoru 1.6 :o)))

R1SK3R

Ono se snadno řekne snížit zdvih, ale hůř se to dělá. Nestačí vyměnit kliku, musíš taky snížit blok, abys zachoval kompresní poměr.
Pokud dobře počítám, tak při vrtání 81mm a zdvihu snižovaném z 86,4mm na 77,4mm bude třeba ubrat blok o 4,5mm ... to je docela velký zásah do bloku.

Sofchy
03.03.2005, 07:19
quote:
Ted už je pochopitelná hlava když je tu informace že se použil motor 1,8 a ne 1,6 tzn. že auto odpovídá předpisům, ale stále mi nejde do hlavy jak tam může být motor který Škoda nemontuje do seriového auta nebu u Kitu platí stená pravdila jako u WRC že je možno použít motor z koncernu???

A tom lehce pochybuji když uvážim, porč dávali osmiventil 1,6 do Felicie když si mohli vzít 1,6 16V z Octavie ču Golfu, to by nedávalo smysl.

www.kitcarsweb.com

Motor 1,6.16v FSi je nesportovní, stejně jako 2,0.16V FSi (i turbo). Potvrdilo to více zdrojů.

pelikan
03.03.2005, 08:41
quote:

www.kitcarsweb.com

To čejda:
Ty předpisy podle kterých se stavěla Felicia KitCar vznikly někdy v roce 1993 (z hlavy to nevím) a podle nich se skutečně musel použít motor sériově montovaný přesně do toho typu auta, který byl homologován. V roce 1996 možná 97 vznikly pravidla pro WRC. První idea podle mě byla nalákat i výrobce kteří nedělají auta 4x4 turbo. Proto i volnější pravidla co se týká výběru motoru.
S tím koncernovým motorem taky podle mě nemáš pravdu. Motor musí mít v nabídce Škoda. Kdyby to bylo jak píšeš ty už na začátku mohla Octávia wrčet se stejným motorem jako Cordoba WRC, tedy koncern.

Čejda
03.03.2005, 14:47
Jedna ec je že nevím jestli má škoda v nabídce motor 1,8 20V bez turba, ten byl u staré Octavie.

Jinak do Octy evo I mohlio použít motor jako je v Seatu, ale nechteli.Mohli by ho použít klidně i ted.

Zatim jsem nikde na netu nenašel žádný oficiální dokument kde by se psalo že motor do vozu varainty Kit (VK) je možno použít z motorů které se dávají i do jiných vozů téže značky.

www.kitcarsweb.com

vaca.p
03.03.2005, 20:44
quote:

quote:

R1SK3R

Ono se snadno řekne snížit zdvih, ale hůř se to dělá. Nestačí vyměnit kliku, musíš taky snížit blok, abys zachoval kompresní poměr.
Pokud dobře počítám, tak při vrtání 81mm a zdvihu snižovaném z 86,4mm na 77,4mm bude třeba ubrat blok o 4,5mm ... to je docela velký zásah do bloku.

Proč chceš měnit kliku a snižovat blok??? Nestačilo by vyměnit jen ojnice??

Foly
03.03.2005, 21:10
quote:

quote:

quote:

R1SK3R

Proč chceš měnit kliku a snižovat blok??? Nestačilo by vyměnit jen ojnice??

Klika musí mít průměr rotační kružnice roven zdvihu (ojnici můžeš mít kilometrovou nebo centimetrovou, zdvih je pořád stejný), takže změně kliky se nevyhneš. Pokud jde ofrézovat blok a nezeslabí se příliš pevnostně, tak je to nevyčíslitelně levnější a jednodušší, než vyrábět fungl nové ojnice (formy, opracování, vyvažování atd). Jinak zde je pravda, že delší ojnice by dostala píst do správné výšky po zmenšení zdvihu, ale je to drahé.

Čejda
04.03.2005, 04:10
Ojnice do Octy Kit se dají koupit za 40 tisíc, takže si ani neodkážu předtavit kolik by stála výroba nových ojnic.

www.kitcarsweb.com

Kiwiooo
22.03.2005, 10:35
Taky me tohle auto zaujalo a patral jsem po puvodu motoru. Zkuste mrknout na prospekty Skody Auto a na jeji motorizace. Kdyz porovnate vrtani a zdvih, celkem jednoduse me napada-jak ten motor za pomerne levnych pomeru vznikl. Blok 1.6-klika-ojnice, na tom makovice z 1.8 Fsi turbo. Vrtani a zdvihy souhlasi,zbytek je otazkou vhodnych vstriku,chipu,vacky atd... Ale podle Narodnich sportvnich radu to muze jet tak sprinty a v CMPR nove postavenou sk. V

Čejda
22.03.2005, 19:58
Neznam motor 1,8 FSi Turbo.Už se to tady řešilo velmi dlouho a myslim že to auto stejně není v souladu se sportovními řády, ale to je fuk, pokud dostane národní homologaci, mohlo by to jet pěkně pokud za tím bude sedět jezdec který to umí.

KROVHAX
24.03.2005, 10:26
quote:
Neznam motor 1,8 FSi Turbo.Už se to tady řešilo velmi dlouho a myslim že to auto stejně není v souladu se sportovními řády, ale to je fuk, pokud dostane národní homologaci, mohlo by to jet pěkně pokud za tím bude sedět jezdec který to umí.

No snad by to měl zkoušet Kopecký... ale nivím nevím, co je na tom pravdy...

CFD
07.04.2005, 23:32
Tak nakonec je v té Fabii motor 1.8 l vyvložkovaný na 1.6 l. To je opravdu rarita. Většinou se u závodních motorů objem zvedá převrtáním válců na větší objem, jako např. z 1.8 l na 2.0 l u Škodováckých WRCů.

Více zde: http://auto.impuls.cz/index4.php?main=74&rubrika=311&clanek=16226

Čejda
07.04.2005, 23:54
Ma to i Punto, ketere je udelane z 1,8

Haryk
08.04.2005, 09:23
Nebudou problémy s životností bloku :-))

JVK
09.04.2005, 15:33
juuuuu ja jsem si to myslel...:)

I love skoda...

www.kitcarsweb.com...Knows more than You know...

agnus
12.04.2005, 07:51
Motor vychází z 1.8T. Má stejné vrtání (81.0), ale snížený zdvih (77.4). Není třeba nic vyvložkovat.
Auto má národní homologaci, ale je požádáno, aby federace rozšířila tuto homologaci pro starty v MMČR (pochopitelně mimo Barumku).

mat
12.04.2005, 08:44
Trochu mi uniká smysl vývoje tohohle auta.

Lukas99
12.04.2005, 09:24
quote:

Možná Ti napoví fakt, že to auto je postaveno přesně dle specifikace S1600 ;).

Jo a mimochodem, včera jeden můj kolega vyfotil mobilem testovací prototyp Fábie, asi WRC edition s SPZ F XX-XX, snad by měla být i full-time 4x4 s motorem 1.8T či 2.0T FSI a výkonem hódně přes 200PS, viz testovací jízdy AutoTipu ve vývojovém centru. Pokud ten model s tím motorem dají na trh, je otevřená cesta k mezinárodní homologaci v kategorii S1600 pokud návrh podá ŠM, a tudíž i účast ŠM v JWRC!!!

Pokud někdo chcete poslat ty fotky, napiště na lukas.antos@oskar.cz

agnus
12.04.2005, 09:26
Vůz Škoda Fabia RS 1.8T je ve vývoji.

mat
12.04.2005, 09:40
quote:

quote:

..... mezinárodní homologaci v kategorii S1600 pokud návrh podá ŠM, a tudíž i účast ŠM v JWRC!!!

Pokud někdo chcete poslat ty fotky, napiště na lukas.antos@oskar.cz

Nezbývá mi než doufat že k tomu nedojde a ŠM z boje mezi elitou(WRC)neuteče.

Lukas99
12.04.2005, 10:35
Tak tady jsou už i ostré fotky verze Fabie RS 4x4 :-))) 1.8T

http://news.auto.cz/?article=3499

Mylím že je nad slunce jasné, že vývoj toho kitu a civilní verze probíhal společně, protože vytažené lemy blatníků, přední spoiler atd. jsou až na niance naprosto shodné!!! To auto má i testovací SPZku...

Karbonyl
12.04.2005, 13:34
Jojo, ten bodykit je (až na detaily) úplně stejný. BTW v té diskuzi na auto.cz se píše, že v Plzni, kde byla ta modrá fabia vyfocena, Harald Ludanek na své přednášce prohlásil, že v sérii ta superfábka nebude čtyřkolo, ale jen předohrab...

Lukas99
12.04.2005, 13:44
A scheise :-(... Do předohrabu nejdu :-). Takže stále vítězí WRX ja potenciální vehykl... Škoda veliká, ta čtyřkolka prej byl čistej adrenalin...

quote:
Jojo, ten bodykit je (až na detaily) úplně stejný. BTW v té diskuzi na auto.cz se píše, že v Plzni, kde byla ta modrá fabia vyfocena, Harald Ludanek na své přednášce prohlásil, že v sérii ta superfábka nebude čtyřkolo, ale jen předohrab...

rally-fan
12.04.2005, 14:51
Tohla modra fabka jezdi po MB uz radu mesicu. (Jiz o tom zde na foru byla zminka) A jede to jak das :-) Pokud to bude jen predobrabka tak to je velká skoda. Trosku me stve, ze se Skoda neodvazi udelat do serie plnohodnotnou 4kolku. Ale ekonomicke duvody jsou pro ne asi smerodatne..

pelikan
12.04.2005, 20:32
Pánové body kit je sice v základu stejný, ale to čemu vy říkáte rozdíl pouze v detailech se týká celého předního nárazníku a na něj navazujících předních částí předních blatníků! Jinak auta jsou to pěkná a moc mě mrzí, že jsem tu modrou u nás před UNI prošvihnul :(

Waca
13.04.2005, 08:40
Jsem zvědavý na srovnání po Pelhřimově. To prohlášení o výkonu motoru na úrovni továren je nadějné. Jede tam nějaká S1600? Nechce se mi to hledat.-)

Karbonyl
13.04.2005, 10:19
quote:Jsem zvědavý na srovnání po Pelhřimově. To prohlášení o výkonu motoru na úrovni továren je nadějné. Jede tam nějaká S1600? Nechce se mi to hledat.-)Jo, dvě Clia. Jedno spec 2003 (Odložilík) a jedno 2004 (Peták).

dag
13.04.2005, 13:21
Ve vývoji???? To znamená, že je šance na sérii??? V jakém časovém horizontu???? Už mám skoro objednanou RS v naftě (vybírám a počítám extra výbavu), takhle bych asi ještě počkal......... ;)

quote:
Vůz Škoda Fabia RS 1.8T je ve vývoji.

KROVHAX
14.04.2005, 12:15
Tak nevím, ale myslí že koncern už před nějakou dobou nepovolil stavbu nějaké "malé" škodovky 4x4... Když je Golf a Leon 4x4x, tak si nejsem jistý, že by chtěli takovou konkurenci... Doufám že se mýlím ;))

Pivous
14.04.2005, 23:03
Zrovna dnes jsem měl na téma Fabia 4x4 rozhovor s kámošem.Auto existuje, ale uvedení do výroby je údajně vázáno komerčním ůspěchem ŠM s Fábií WRC ,jinak je to ryskantní,finančně náročný projekt.Doufám, že obojí uspěje!

MravenecZ
15.04.2005, 08:21
Ke mě se zase doneslo něco o Fábii RS 1,8 T, která by ale byla poze předohrab, stejně jako nejostřejší Seat Leon Cupra R. To byl taky 1,8 T 225 HP a pohon na předek. Stejně by to ale byla raketa.

agnus
15.04.2005, 11:56
quote:
Ke mě se zase doneslo něco o Fábii RS 1,8 T, která by ale byla poze předohrab, stejně jako nejostřejší Seat Leon Cupra R. To byl taky 1,8 T 225 HP a pohon na předek. Stejně by to ale byla raketa.

Mám stejné info.

xandrew
15.04.2005, 12:40
Tak to vypada, ze Skoda o vyrobu takoveho vozu stoji (mozna i z duvodu S1600??), ale pohon 4x4, ac by byl nejvetsim tahakem, se ji do toho zda prilis drahy. Uvidime...

quote:

Foly
17.04.2005, 11:02
Tragická událost na víkendové rally sice zastínila premiéru Fabie Kit Car, přesto to byl jeden z důvodů, který mě na Pelhřimovsko zavedl. Jak hodnotíte tuto premiéru?
Mám pocit, že zatím rozdíl od Renaultů Petáka a Odložilíka spíš vyjadřoval Honzovu jezdeckou převahu, než převahu technických parametrů vozu. Zvuk ta kára má nádherný, v tom "umyl" i všechna WRC. Osobně jsem čekal, že se něco rozsype během dvou RZ, což se nestalo.

Waldegard
17.04.2005, 11:12
quote:
Tragická událost na víkendové rally sice zastínila premiéru Fabie Kit Car, přesto to byl jeden z důvodů, který mě na Pelhřimovsko zavedl. Jak hodnotíte tuto premiéru?
Mám pocit, že zatím rozdíl od Renaultů Petáka a Odložilíka spíš vyjadřoval Honzovu jezdeckou převahu, než převahu technických parametrů vozu. Zvuk ta kára má nádherný, v tom "umyl" i všechna WRC. Osobně jsem čekal, že se něco rozsype během dvou RZ, což se nestalo.

Taky myslím že premiéra předčila všechna očekávání. Aby se projevila životnost jsou 4RZ málo, ale Kopec potvrdil že ja pan závodník a to auto špatný taky být nemůže. Napoprvý móc dobrý.

xandrew
17.04.2005, 15:01
Cekal jsem rovnez poruchu v prvnich RZ, takze v tomto smylsu prekvapila. Naskok v "cili" na ostatni A6 nebyl takovy a tak vyrazne nadseni u me neni. Jak nekdo napsal, tak to potvrzuje Honzovi kvality. A doufam, ze pripadne zmeny na tomto aute budou znat ve zlepsovani vykonu a to po vetsich skocich nez je tomu u WRC z Motorsportu.

Upravil - xandrew 17 Apr 2005 15:01:51

Mac
17.04.2005, 15:57
Zvuk opravdu nádhera, v useku kde jsem byl předvedl Honza precizní průjezd, vizuélně se mi oproti WRCům nezdála kitová fábka o moc pomalejší :-)) Jen tag dál a posouvat vývoj kupředu :-))

richie08
17.04.2005, 23:57
Těžko soudit poruchovost po 4 RZ. Na autě S1600 se vlastně skoro nemá co pokazit v porovnání s WRC, protože má asi o řád jednodušší techniku. Ale myslel jsem si, že nedojede kvůli nějaký drobným mouchám. Zatím jim to jelo pěkně.

John.m
26.04.2005, 12:47
quote:
Těžko soudit poruchovost po 4 RZ. Na autě S1600 se vlastně skoro nemá co pokazit v porovnání s WRC, protože má asi o řád jednodušší techniku. Ale myslel jsem si, že nedojede kvůli nějaký drobným mouchám. Zatím jim to jelo pěkně.

nic proti, sice ma jednodussi elektroniku, ale u S1600 jsou kone hodne nahoneny otackama a zkracenim zivotnosti na par desitek hodin, nekdy i minut.

vaca.p
26.04.2005, 16:32
quote:

quote:

nic proti, sice ma jednodussi elektroniku, ale u S1600 jsou kone hodne nahoneny otackama a zkracenim zivotnosti na par desitek hodin, nekdy i minut.

Ehm.... U S1600 není téměř žádná elektronika (mimo řídící jednotky motoru) a otáčky jsou omezeny tech.předpisy na 8500ot. Tuším.

To že třeba WRC dosahují maximální výkon v nižších otáčkách neznamená že netočí vysoko.

Čejda
27.04.2005, 20:59
to vaca.p:Myslim ze právě u Fabie WRC je vidět resp. slyšet že při řazení to auto moc netočí, stejne jako Corolla a pak se využívají max. otáčky jen na max. rychlost, pokud se nepletu.

vaca.p
07.06.2005, 17:08
quote:
to vaca.p:Myslim ze právě u Fabie WRC je vidět resp. slyšet že při řazení to auto moc netočí, stejne jako Corolla a pak se využívají max. otáčky jen na max. rychlost, pokud se nepletu.

Chceš tím říct že WRC se vytáčí třeba jen na 5000 a pak se řadí?

Jinak nevíte jak to vypadá s Kitovou Fabií? Příští víkend je plánován další start. Jestli jsou nějake změny , jestli se bude testovat?

Čejda
11.08.2005, 21:45
Měl bych na vás malinkou prosbu, nemáte někdo nějakou větši fotografii motorového prostoru fabie Kit?

CFD
11.08.2005, 22:08
quote:
Měl bych na vás malinkou prosbu, nemáte někdo nějakou větši fotografii motorového prostoru fabie Kit?

Jedna je v Rally 01/2005 ... motor.prostor tam je vidět docela pěkně. Pokud Rally nemáš, tak to můžu zítra naskenovat.

R1SK3R
12.08.2005, 07:54
to vaca: ono je to taky o krouťáku a průběhu jeho křivky, mezi lajky dost opomíjený parametr motoru, u toho wrc a 5000 ot/min nebudeš daleko od pravdy... :o)

R1SK3R

Čejda
12.08.2005, 12:41
TO CFD: díky, samozřejmě že rally mám, ještě aby ne.Nejde mi ani tak o motor, taková fotografie je tady na ewrc z prvního testování,ale o to kde je přesně umístěn chladič.

Jirka.p
16.08.2005, 16:05
Bylo by to hezké, kdyby mněla Škodovka zase konkurenceschopné auto do 1600ccm. Pokud ale nebude Fabia 1.8T a tudíž nebude moct být Fabia S1600 homologovaná pro mezinárodní závody, bude mít vůbec smysl takový vývoj. Jak je to vlastně s tou homologací. Je nějaká šance?

roušík
16.08.2005, 16:15
quote:
Bylo by to hezké, kdyby mněla Škodovka zase konkurenceschopné auto do 1600ccm. Pokud ale nebude Fabia 1.8T a tudíž nebude moct být Fabia S1600 homologovaná pro mezinárodní závody, bude mít vůbec smysl takový vývoj. Jak je to vlastně s tou homologací. Je nějaká šance?

Cituji z časopisu Rally 6-7 Brůzla:"Ve Vyškově budeme testovat nové tlumiče FRT.Tyto poznatky by se mohly zúročit při stavbě speciálu S1600.U šéfa vývoje společnosti Škoda Auto a.s. se připravuje dokumentace pro tento speciál a díky vstříctnosti vedení společnosti věřím, že brzy dokážeme najít společnou řeč jak vůz homologovat i na mezinárodní úrovni."

Takže nějaká naděje asi je:)

roušík

Čejda
16.08.2005, 17:59
V Autospektru se stavel přibližně stejný vůz, má stejný motor jen nemá sekvenční převodovku a je na tlumičích Rieger co použiva Ford a Škoda.Což si myslím že by byla lepší cesta než nějaké FRT o kterých jsem nikdy neslyšel.

roušík
16.08.2005, 18:14
Taky sem se docela divil co sou ty tlumiče zač...

roušík

pelikan
17.08.2005, 21:41
Nemusí náhodou všechny S1600 mít nějaké unifikované díly, proto FRT? Třeba v MS myslím musí jet pneu od stejného výrobce. Také se mluvilo o stejných převodovkách, ale to asi padlo.

Kiwiooo
01.09.2005, 14:42
existuji uz 4 motory, k tomu x výfuků, testuje se. jednou to jede moc ve vrchu, dole to je tupy, pak to zase jede odspoda a nema to vrch... Je to veda stavet nove auto. Jinak s tou mezinarodni homologaci, potazmo S1600 to vidim dost cerne. Az tak vysoko to zrejme kolega Bruzl nevystrka, i kdyz bych mu to opravdu moc pral. A s fabrickou podporou vsichni vi, jak to je. ALE DRZIM PALCE! Je to urcite jedna z mala zajimavych novinek.

Luba
28.09.2005, 18:31
Víte někdo jaký je rozdíl mezi předpisy pro Kit a S1600? Myslím hlavně technický.

Haryk
28.09.2005, 18:44
No, když to hodně zjednoduším, tak kit má předepsanou vyšší minimální hmotnost a např motor pro S1600 se krmí jednou klapkou, zatímco kity mají povolenou klapku na každý válec. Takže motorově je na tom kit lépe, hmotnostně hůře. Jak říkám, je to zjednodušené a další možná přidají více.

quote:
Víte někdo jaký je rozdíl mezi předpisy pro Kit a S1600? Myslím hlavně technický.

Čejda
29.09.2005, 12:32
To haryk třeba mezi Saxem S1600 a Kitem co ma Tlusťák je minimální rozdíl až an to že třeba Saxo S1600 co jel Loeb je úplně někde jinde.

pelikan
29.09.2005, 13:21
Teda Čejdo to je perla cos napsal.
To Saxo je jinak celkem dobrý příklad. Jak už tu někdo zmínil je tam rozdíl hmotnostní, pak to sání, které může být u S1600 pouze společné pro všechny válce. S1600 nemůže mít tolik elktroniky, kterou dovolovaly technické předpisy pro verze kit. Tedy např. aktivní dify. Ona to stejně asi žádná A6 kit nikdy neměla, ale teoreticky mohla. Pak je tam rozdíl myslím v tlumičích. Tedy podvozek na Saxu kit byl podle mě lépe nastavitelný než na S1600. Prostě předpisy jsou udělány tak, že by auto kategorie S1600 mělo být teoreticky o dost levnější.

Čejda
29.09.2005, 20:52
To pelikan: Jediný opravdu aktivní dif. měla Xsara Kit, pak mělo něco podobného 306 Maxi.Myslim si že přestavet Tlustakovo saxo do podoby jako jel Burkart na Bohmece by nebyl az tak těžké.

pelikan
30.09.2005, 09:32
Ale jo Čejdo, já vím, že to co jsi napsal nebylo blbě. Jen mi přišlo, že člověku, který chce vědět nějaký konkrétní rozdíly (samozřejmě v našem neprofi podání) ten tvůj příspěvek moc nepommohl. Já taky vím o těch aktivních difech a je jasné, že kdyby nevzniklo S1600 tak to je už i v těch malorážkách. Ovšem tím, že je vlastně normální kit na vymření nemá cenu to tam dávat. To jsem zase chtěl říct já.

Ja ne
03.11.2005, 18:10
Já si myslím, že Fabia je pěkné auto a S1600 ještě hezčí. A co se týká kit car vs. S1600 myslím, že kdyby se na kit carech ještě pracovalo líp by se porovnávala konkurenceshopnost Fabie

Čejda
06.11.2005, 21:23
quote:
Ale jo Čejdo, já vím, že to co jsi napsal nebylo blbě. Jen mi přišlo, že člověku, který chce vědět nějaký konkrétní rozdíly (samozřejmě v našem neprofi podání) ten tvůj příspěvek moc nepommohl. Já taky vím o těch aktivních difech a je jasné, že kdyby nevzniklo S1600 tak to je už i v těch malorážkách. Ovšem tím, že je vlastně normální kit na vymření nemá cenu to tam dávat. To jsem zase chtěl říct já.

V poho hlavne ze uz si rozumime.

Stanek
05.09.2006, 09:08
Tady jsou fotky z posledního testování. http://johnfoto.wz.cz/testkopecky/index.htm
Testoval Kopecký. Ví někdo, s čím bylo testování spojené? Nový vývoj, příprava na soutěž? Předpokládám, že vzhledem k válečným barvám se testuje pro Slovensko.

bruce33
05.09.2006, 09:18
quote:
Tady jsou fotky z posledního testování. http://johnfoto.wz.cz/testkopecky/index.htm
Testoval Kopecký. Ví někdo, s čím bylo testování spojené? Nový vývoj, příprava na soutěž? Předpokládám, že vzhledem k válečným barvám se testuje pro Slovensko.

Já předpokládám, že Kopecký testoval na Vyškov, kterého se má o víkendu zůčastnit. Barvy jsou podobné Slovenské verzi se kterou jezdí Slovenský mistrák Emil Triner.

Stanek
05.09.2006, 17:13
Cetl jsem tu, že měla Fábia KC sloužit jako nářadí pro začínající mladé nadějné talenty, ale zatím s tím u nás skoro nikdo nejezdí. Takové startovní pole nabité Fábiema KC, podobně jako bylo Feliciema bych si nechal zatracene líbit.Takže to kupte!!! Přece jenom češi umí se škodovkama náležitě zacházet.

fanda hájek
05.09.2006, 22:20
Češi umí se škodovkama zacházet,ale je úplně jiná doba a takový kit mi přijde moc drahhý pro nějaké začátky.Doba karburátorú je asi definitivně pryč...

Stanek
05.09.2006, 22:24
Možná né na úplné začátky. Ale mělo by to vyjít levněj než s1600 a navíc je to Škoda. Mimochodem ví někdo na kolik zhruba přijde?

Jarda-rs
06.09.2006, 09:19
quote:
Možná né na úplné začátky. Ale mělo by to vyjít levněj než s1600 a navíc je to Škoda. Mimochodem ví někdo na kolik zhruba přijde?

No tak nějak kolem 1 milionu kč ale spíš víc

www.jarda-rs.com Foto, video, divácká místa, čláky, rozhovory, auta sk.B
<div>Škoda rally club - safety cars
<div>Milan Blahout fan club

bruce33
06.09.2006, 10:19
quote:

Ona sama o sobě je Škodovka drahé auto i v základu ( osobní ), tak se mě moc nezdá, že v závodní verzi S 1600 bude levnější, než ostatní sestřičky v této kategorii.

bruce33
06.09.2006, 10:22
quote:
Cetl jsem tu, že měla Fábia KC sloužit jako nářadí pro začínající mladé nadějné talenty, ale zatím s tím u nás skoro nikdo nejezdí. Takové startovní pole nabité Fábiema KC, podobně jako bylo Feliciema bych si nechal zatracene líbit.Takže to kupte!!! Přece jenom češi umí se škodovkama náležitě zacházet.

Určitě by bylo hezké sledovat několik vozu Fábie S 1600 ( KC ) ve startovním poli, to souhlasím. Ještě krásnější by bylo vidět ji v JWRC, ale je tu jedno obrovské ALE. A to je homologace FIA nebo jak se to nazývá. Mám za to, že tohle autko ani nemůže bodovat do třídy A6, pouze do celkového bodování. Ale nevím zda tomu opravdu takhle je, takže budu rád, když to někdo upřesní.

MravenecZ
06.09.2006, 11:16
quote:

quote:

No tak nějak kolem 1 milionu kč ale spíš víc

www.jarda-rs.com Foto, video, divácká místa, čláky, rozhovory, auta sk.B
<div>Škoda rally club - safety cars
<div>Milan Blahout fan club
Jardo přitlač, za 1 mil. postavíš tak A5 Fábii. KIT je cenově někde jinde.

Karbonyl
06.09.2006, 20:03
Přesně tak, kolem jednoho mega se pohybují pohárové fábie. Kit bude určitě dost jinde, navíc bych řekl, že to auto ještě není ve finální podobě. Třeba příští rok by mohlo dostat novou kastli :D

bambucha
07.09.2006, 00:25
myslím, že za 2,5 mega by to pan Brůzl pustil dál...

Kiwiooo
26.09.2006, 07:29
Je otazka, co by jsi za takovou cenu dostal.. Nejstarší model? Nebo tu "vyškovskou" evoluci? Nevím, nevím... Hlavně bys k tomu autu musel obdrzet pytel dat a stejne by ti to nejelo. Jedine Mix v poměru vyborny pilot vs. zazemi Impromatu vs. data za 2roky provozu=ze je to auto videt vepredu.

bruce33
26.09.2006, 08:06
quote:
Je otazka, co by jsi za takovou cenu dostal.. Nejstarší model? Nebo tu "vyškovskou" evoluci? Nevím, nevím... Hlavně bys k tomu autu musel obdrzet pytel dat a stejne by ti to nejelo. Jedine Mix v poměru vyborny pilot vs. zazemi Impromatu vs. data za 2roky provozu=ze je to auto videt vepredu.

Myslím, že rychlost tomu autu nechybí, spíše to byla spolehlivost, která se snad s postupem času zlepšuje a zlepšuje.

Kiwiooo
26.09.2006, 08:55
To Bruce33: Videl jsi nekdy to auto, ze jelo s nekym krome Kopejdy rychle? V jeho podani to jede strasnou strelbu, ale jak do toho sedne nekdo jiny, spis se s tim pere.

K+K+K
26.09.2006, 09:08
Berger i Prst v Praze, třeba

quote:
To Bruce33: Videl jsi nekdy to auto, ze jelo s nekym krome Kopejdy rychle? V jeho podani to jede strasnou strelbu, ale jak do toho sedne nekdo jiny, spis se s tim pere.

Karter+Karburátor+Kardan

bruce33
26.09.2006, 09:51
quote:
Berger i Prst v Praze, třeba

quote:

Karter+Karburátor+Kardan

Nezapomínejte na Emila Trinera, taky to není žádná máčka!!!!

Kiwiooo
26.09.2006, 15:32
Tos nezbyva, nez si pockat! :-)

vaca.p
25.02.2007, 18:28
Zajímalo by mě jak pokračuje tento projekt?? Jestli se auta ještě vyvíjí nebo ne.

Taky mě napadlo že by bylo dobrým tahem vykašlat se na Kit a postavit na bázi nové Fabie auto skupiny R2 nebo R3.

To by mělo budoucnost a určitě by se našlo spousta kupců. Navíc jsou R-ka určitě jednoduchší na vývoj než Kit.

Mirek-607
25.02.2007, 21:59
Bojim se, ze na Rko je Fabia II strasne uzka a vysoka...

Karbonyl
25.02.2007, 22:24
quote:Zajímalo by mě jak pokračuje tento projekt?? Jestli se auta ještě vyvíjí nebo ne.

Taky mě napadlo že by bylo dobrým tahem vykašlat se na Kit a postavit na bázi nové Fabie auto skupiny R2 nebo R3.

To by mělo budoucnost a určitě by se našlo spousta kupců. Navíc jsou R-ka určitě jednoduchší na vývoj než Kit.Podle mě se čeká jen na to, až bude k dispozici nová kastle. Plhusíííííííííííííííí? 8D

elmatador
26.02.2007, 10:32
čau chlapi - možná trochu po funuse, ale nevíte náhodou, na jakých kolech ta Fabia RS Kit Car je postavená? 17"18"???? jelikož si je chci koupit jako 17" a bylo mi řečeno, že se nevyrábějí. myslíte si, že kit car je na 18" - není to moc?

Karbonyl
26.02.2007, 11:14
quote:čau chlapi - možná trochu po funuse, ale nevíte náhodou, na jakých kolech ta Fabia RS Kit Car je postavená? 17"18"???? jelikož si je chci koupit jako 17" a bylo mi řečeno, že se nevyrábějí. myslíte si, že kit car je na 18" - není to moc?17". Větší nedovoluje homologace.

Čejda
27.02.2007, 09:53
quote:
čau chlapi - možná trochu po funuse, ale nevíte náhodou, na jakých kolech ta Fabia RS Kit Car je postavená? 17"18"???? jelikož si je chci koupit jako 17" a bylo mi řečeno, že se nevyrábějí. myslíte si, že kit car je na 18" - není to moc?

Torra dela sedmnáctky viz Impreza STi, Clio S1600 atd.

elmatador
27.02.2007, 19:26
díky za info, ale i tak mi to nesedí, protože ten typ, co tam na tom mají je patrně Toora R700 (11 paprsků) a ten se u Toora prodává pouze ve velikosti 18"

kib
16.09.2008, 18:11
Teď o víkendu se jela Yalta rally na Ukrajině. Mimo jiné tam startovala fabka kit. Neví někdo, jestli Brůzl nějakou prodával?

http://project-t3.kiev.ua/displayimage.php?album=111&pos=7

dřevěná srnka
16.09.2008, 18:17
Plhus ví všechno! Poslední rozloučení na domácí půdě dokonce dokumentoval i fotograficky:
http://www.src.czechrallyeweb.net/pages/lipa2008.htm

kib
16.09.2008, 18:20
No, tak to mi uniklo. Díky

Vyshi
17.09.2008, 23:38
mimochodem, kolik kusu bylo vubec postaveno?
na jedne fotce z lonske kopne, stoji vedle sebe serazeny tri, a spzky jsem na ruznych fotkach napocital 3 ruzne

dřevěná srnka
18.09.2008, 04:19
Tak to máš správný číslo. V obou případech ;-)

Čejda
18.09.2008, 08:45
Luba Minařík jednu odkoupil?

Martin
18.09.2008, 09:58
Mimo jiné tam startovala fabka kit. Neví někdo, jestli Brůzl nějakou prodával?

http://project-t3.kiev.ua/displayimage.php?album=111&pos=7

myslim, ze jednu "radsi odkoupil" Schwarzer po rane na lonske Kopne, letos s ni jeste parkrat jel, zda je to ona, to nevim - tady byla na znackach 09R 0010

Červ
18.09.2008, 14:54
To sedí. ;)

Plhus
18.09.2008, 16:17
Byly vyrobené 3 kousky, v Želechovicích zůstala už jen jedna, se kterou teď jezdí Luba.
Jedna šla na Ukrajinu (Evo II) a ta první je teď u Schwarzra.

Mirek-607
11.10.2008, 13:47
Zeptám se i zde. Ví někdo něco víc o ďábelském stroji Podhájeckého?
http://www.rally.sk/modules/coppermine/albums//userpics/foto/2008/kosice/rally_ke_395.jpg

Je to čtyřklapka ve třídě F11 (nevím, co to na Slovensku znamená). Má to něco společného s auty z Impromatu?

Propel
11.10.2008, 14:46
F11 je trieda pre vozidla spreslou homologaciou,ale aj pre auta nikdy nehomologovane.F11 je nepreplnany motor do 2000 ccm
Neviem povod auta,ale na rally sk niekto pisal ze bolo postavene v"garazi"

Čejda
11.10.2008, 17:34
Taky stavime auta v garáži....:-)

Auto hezké. Motorově je to 2,0 nebo 1,6???

Mirek-607
11.10.2008, 17:38
To se právě ptám :D

Propel
11.10.2008, 22:03
http://http://www.rally.sk/modules.php?name=coppermine&file=displayimage&album=171&pos=81http://http://www.rally.sk/modules.php?name=coppermine&file=displayimage&album=171&pos=159
Podla neoverenych sprav 230 HP cize povedal by som 2.0
Impromat a pod uz by som nenazyval garaz skor hala;)

Mirek-607
11.10.2008, 22:55
230 Hp by nebylo nijak extra moc na dobrou 1.6 se čtyřklapkou. Špičkové S1600 s jednou klapkou a restriktorem mají víc.

Propel
11.10.2008, 23:09
Viem ze dnes 1600 dosahuju tieto aj vyssie cisla,ale Gusto[Podhajecky]nie je az tak bohaty,predsa dostat z 1600 230HP stoji hodne$
Pri 2000 je to o trosku lahsie

vaca.p
12.10.2008, 00:15
Sem slyšel že Škodovka plánuje vstup do R2 a právě Impromat by to měl mít na starosti... Ví o tm někdo něco víc?

Mirek-607
12.10.2008, 00:20
Jsou tady mezi námi i zaměstnanci Impromatu, ale pochybuju, že se k tomu můžou vyjadřovat na fóru :)

Čejda
12.10.2008, 14:21
230 Hp by nebylo nijak extra moc na dobrou 1.6 se čtyřklapkou. Špičkové S1600 s jednou klapkou a restriktorem mají víc.

No 230hp s jednou klapkou je celkem hodně na 1,6, motor od lehmnna ma tak 220 koní a to je se čtyřklapkou, Kris Meeke sám říkal že jeho C2 měla 220 koní.O tom že špičkové S1600 s jednou klapkou mají víc jak 230 koní silně pochybuji.

Sem slyšel že Škodovka plánuje vstup do R2 a právě Impromat by to měl mít na starosti... Ví o tm někdo něco víc?

Škodovka něco takového plánovala už na jaře a na jaře se říkalo že se to nebude dělat v Impromatu, nevím jak je to ted.

http://http://www.rally.sk/modules.php?name=coppermine&file=displayimage&album=171&pos=81http://http://www.rally.sk/modules.php?name=coppermine&file=displayimage&album=171&pos=159
Podla neoverenych sprav 230 HP cize povedal by som 2.0
Impromat a pod uz by som nenazyval garaz skor hala;)

To je dvoulitr 20V jako v octavii kit car.....

dřevěná srnka
12.10.2008, 14:28
Ale octa měla těch koní podstatně víc, ne?

Mirek-607
12.10.2008, 15:20
Čejda: Co vím já, tak Swift S1600 (07) 238 koní. Clio (06) 240 koní, Punto S1600 (05) 232 koní. C2 má kolem 235, ale proti Swiftu mnohem větší použitelné pásmo otáček. Swift jede až nad 7000, C2 od 5500.

DS: Octa se dostala nejvíc na 280, alespoň, co mi říkal Janeba.

Čejda
12.10.2008, 17:55
No dost jsem se okolo tohohle motal a stále jsem přesvědčen o tom že více jak 225 tam nemají, Vím že u Octavie Kit Car se kterou jel Sibera pražskej sprint, měla označení EVO2, se dostali na 282 koní, v dnešní době už je techinka trochu dále a dá se vydolovat více.

Výkon u těchhle aut nejde stále zvedat, je to limitováno otáčkama, jeden z nejsilnějších maloobjemovejch motorů co jsem našel, je B18C co má Integra Type-R 1,8 která měla 247 koní ale až v 9850 ot. S1600 mají limit na otáčky (???) a proto je téměř nemožné jít s výkonem ještě výše.

Mirek-607
12.10.2008, 18:05
Věřím lidem, co ta auta provozují. Věřit mi ale samozřejmě nemusíš :)

Čejda
13.10.2008, 09:38
Já právě taky.:-)))

Plhus
13.10.2008, 15:32
Jsou tady mezi námi i zaměstnanci Impromatu, ale pochybuju, že se k tomu můžou vyjadřovat na fóru :)

Ani Babičku jsem nečetl.... :)

Propel
13.10.2008, 15:37
http://www.qalt.sk/team.html

Mirek-607
13.10.2008, 15:47
Díky :)

klemic
13.10.2008, 15:54
Jestli po nás příští rok půjdou kvůli sport. průkazu, tak Mazdu dojedeme otestovat na Slovensko. Ta jejich skupina F (povolené úpravy) je totiž vymyšlena s citem pro věc, ne jako podmínky pro nikdy nehomologovaná vozidla v našich řádech.

Propel
13.10.2008, 19:53
A navyse v triede "F" platis mensie startovne
Pridte nam tu obohatit startovne pole:)

klemic
13.10.2008, 20:02
Věř mi, že kdybych bydlel místo na západě na východě, tak hned. Snad to u nás zůstane v klidu, jako doposud.

Jen
08.11.2008, 19:58
Koukám, že MIREK 607 je velký odborník přes závodní motory ! Ty parametry, které jsi napsal jsou naprosto scestné !!!!!!!!! Snad jen fiat má podobnou max. hodnotu výkonu, ale zase nemá krouťák dole ! Špičkové S1600 mají maximálně 225 koní a motory začínají jet v rozmezí cca 5500-6000 ot./min. KIT CAR má čtyřklapkové sání, kdy každá z klapek má průměr 45 mm. S 1600 má pouze jednu klapku o průměru cca 65 mm a omezeny maximální otáčky na 9000 ot./min. ! Vzhledem k tomu, že parametry atmosferického motoru jsou přímo závislé na množství vzduchu, který se do něj dostane a maximálních otáčkách je jasné, který z motorů je lepší ! KIT CARY díky čtyřklapkovému sání mohou mít nejen vyší výkon a kroutící moment, ale hlavně mnohem širší použitelné pásmo otáček a také kultivovanější chod. U motorů pro rally je rozsah použitelných otáček velmi důležitý a tak se často ustupuje od maximálních hodnot výkonu na úkor výše kroutícího momentu a rozsahu otáček kdy je k dispozici !
Hodnoty, které píšeš lze najít, tak v inzerátech na prodej vozů S 1600, ale s realitou nemají opravdu nic společného.

Mirek-607
08.11.2008, 21:51
a) Nic, co píšeš o Kit Carech nepopírám a nikde jsem to nenapsal. Samozřejmě, že Kit má silnější motor než S1600 (např. Saxo KC versus Saxo S1600 atd.). Nikdy jsem netvrdil opak.

b) Z inzerátů to nemám. Pokud myslíš, že nejvyšší výkon z S1600 má Fiat, mysli si to.

Jen
09.11.2008, 14:08
Pokud jde o maximální hodnotu výkonu, tak to tak třeba je, ale jak jsem již psal v předešlém komentáři, tak o to vůbec nejde !!! Fiat klidně může mít třeba o 5-7 koní víc než ostatní S 1600, ale pokud nejede dole, tak je to stejně špatně ! Suzuki, renault a citroen 100% nemají takové hodnoty jaké jsi uvedl ani ve snu !!! A už vůbec nemá suzuki tak špatný motor, že jede až od 7000 ot./min. !!! Než začneš příště psát pohádky, tak si ověř fakta u nějakého dobrého motoráře nebo si ty auta sám vyzkoušej.

Čejda
10.11.2008, 10:43
Dovolim si k tomu něco napsat. Kit cary a S1600 mají vysokootáčkové motory, tam se moc na krouták nehraje, stačí se podívat jak s tík kdokoli jede. Valda a ostatní co s těma uatama jeli a to se bavíme i o S2000 tak řekli že pokud nejsi neustále v pásmu nejvyšího výkonu tak hrozně ztrácíš.

O údajích o výkon tak pochybuji i když vím že takovej motor by se dal v dnešní době postavit. O motoru Suzuki se to ví a v tom souhlasim s Mirkem. S1600 jsou maximalne na 225 koních s jednou klapkou a čtyřklapka není o mnoho dále.

Jen
10.11.2008, 17:27
Čejdo, si opravdu borec. Napsat, že na kroutícím momentu u závodního motoru nezáleží !!!!
Znáš nějakého závodníka osobně ? Pokud ano, tak se běž rychle zeptat jak to je ? Možná budeš překvapenej.

Josef Novotný
11.11.2008, 10:18
No, nevím, Jene, jestli čteš, co tu kluci píšou. Meleš si svou v obecné rovině, ale řeč je o atmosferických šestnáctkách a dvoulitrech, které opravdu nejsou pružnými motory, kde si můžeš hrát s plynovým pedálem. Tady je to spíš knoflík zapnuto-vypnuto a krátké až 7stupňové převodovky. Komu spadnou točky, stojí.

Čejda
11.11.2008, 10:26
Čejdo, si opravdu borec. Napsat, že na kroutícím momentu u závodního motoru nezáleží !!!!
Znáš nějakého závodníka osobně ? Pokud ano, tak se běž rychle zeptat jak to je ? Možná budeš překvapenej.

Měl by sis to pořádně přečíst než začneš říkat za kým se mám jít zeptat. na točivém momentu u závodnícho motoru samozřejmě záleží a to se ale bavíme o motorech s turbem. Atmosférické motory jsou na tom opravdu úplně jinak a jinak se přistupuje k jejich stavbě a ladění, jde hlavně o výkon, ale tím nechci říct že na kroutáku vůbec nezáleží, jde o profil vaček atd. Nikdo ze S1600 nebo jakýmkoli kitem nejezdí někde ve 4000 ot. což je střední pásmo otáček a tam na kroutáku záleží nejvíce. pokud by si u takového motoru jel v nejlepším pásmu kroutícího momentu a ne výkonu tak ti všichni ujedou a nai se nebudou muset snažit.

Něco si o tom napřed zjisti, s někým kdo tomu rozumí se o tom pobav a pak přidávej rozumy.

Tady je to spíš knoflík zapnuto-vypnuto a krátké až 7stupňové převodovky. Komu spadnou točky, stojí.

Přesně o tomhle jsem mluvil.

Jen
11.11.2008, 18:02
Jsem rád, že tady máme dalšího odborníka na motory. Pánové, jel někdy někdo z Vás v supršvestce nebo v nějakém KITU ? Fábie KIT CAR jede od 4500 ot. až po 9200 ot./min. !
Špičková supršvestka jede od 5500 do cca 8500 ot./min. ! V těchto rozmezích mají auta dostatek krouťáku aby tzv. odjížděla. Čím širší je toto rozmezí, tím efektivněji auto odjede ze zatáčky. Na výjezdu je nejdůležitější tzv. TRAKCE ! (obzvlášťě, když je snížená adheze gum) Myslíš, že budeš rychlejší na výjezdu ze zatáčky, kde budeš mít zařazenou 2 v 8000 ot. a ihned po výjezdu řadit 3, nebo když tu stejnou zatáčku pojedeš rovnou na trojku s otáčkami 6500 a řadíš na následující rovince o kvalt méně ? Promluvte si s nějakým závodníkem nebo motorářem a potom teprve něco plácejte !

kunna
11.11.2008, 18:37
Špičková supršvestka jede od 5500 do cca 8500 ot./min. ! V těchto rozmezích mají auta dostatek krouťáku aby tzv. odjížděla.

Kdyby to tak byl bráno detailně, tak pak na stejné rozmezí otáček nepotřebují šestikvalt. Ale nechceš mi tvrdit, že po přeřazení spadnou otáčky na 5500...Trošku mám pocit, že se dohadujete jeden o koze, druhý o voze.

Jen
11.11.2008, 19:07
Nic takového netvrdím a nikdy jsem ani neřekl ! Po přeřazení padají otáčky jen o cca 800 až 1500 ot. dle poměru jednotlivých rychlostních stupňů a délky stálého převodu ! Nemyslím si, že každý řešíme něco jiného ! Je to bráno velmi detailně a vše co jsem zde napsal jsou výhradně FAKTA, která jsou ověřena u odborníků a zkušených závodníků. Byl bych moc zvědav jak by se Vám jelo s autem, které jede až od 7000 třeba do 8500 ot./min. !!! S takovým nejde pomalu jet ani na okruzích ! Podle Vašich komentářů je to úplně jedno.

dřevěná srnka
11.11.2008, 19:26
Použitelný otáčky v rozsahu 5000 u S1600? To je sen každýho motoráře! Brůzl na hrad! Hele a tu o Budulínkovi nedáš? Další varianta je, že to nemá obsah 1,6, ale spíš budu věřit tom, že nás houpeš.

Fábie KIT CAR jede od 4500 ot. až po 9200 ot./min.

dřevěná srnka
11.11.2008, 19:33
Když je snížená adheze gum, tak není trakce. Ono je to totiž něco jako "spojené nádobí":P, když ne to samý:D:D:D

Na výjezdu je nejdůležitější tzv. TRAKCE ! (obzvlášťě, když je snížená adheze gum)

Jen
11.11.2008, 21:04
Srnko si úplně mimo mísu ! Brůzl nikdy žádnou S1600 nepostavil ! Fábie KIT CAR nemá se
S 1600 mnoho společného a dokonce nemá ani mezinárodní homologaci ! Jakou známku si měl s matematiky ? 9200 - 4500 = 5000 ??? To je teda bomba. Hodnoty výkonů a rozsahů otáček, které jsem uvedl v komentářích jsou pochopitelně přibližné. Co se týče té trakce, tak tu máš i když je snížená adheze ( snížená adheze znamená např. když je vlhko, mokro, bláto, vytahanej bordel z kranic, písek atd. ) právě za těchto podmínek je rozhodující v jakých otáčkách z takového místa odjíždíš ! Čím vyšší, tím víc to hrabe a ty přicházíš o trakci a drahocený čas.
Nemám důvod tady nikoho houpat !
Pouze jsem reagoval na scestné komentáře typu: S 1600 má 240 koní, o krouťící moment nejde, každá supršvestka je lepší než tahle fábia atd....

pleva
11.11.2008, 21:34
Jakou známku si měl s matematiky ? 9200 - 4500 = 5000 ??? To je teda bomba. Hodnoty výkonů a rozsahů otáček, které jsem uvedl v komentářích jsou pochopitelně přibližné.

Já se bavím :D Tak tvoje hodnoty jsou pochopitelně přibližné, ale když Srnka přibližně odečte dvě čísla a je jen o 300 mimo, tak už se ho ptáš na známky? Trošku si to srovnej... }:)

Jen
12.11.2008, 00:29
Nemusím si nic rovnat, nenapsal jsem na rozdíl od Srnky, že S1600 má rozsah 5000 ot./min. !!! Prostě se nechal jednoduše nachytat na švestkách.
Ve většině komentářů jsem psal "cca" tím jsem myslel "přibližně".

dřevěná srnka
12.11.2008, 08:31
Tak si zopakujme:
1. Jen píše FAKTA (11.11.2008, 19:07 ), nebo cca a přibližně (12.11.2008, 00:29 )?
2. Jen tvrdí, že závodní (soutěžní) motor o obsahu 1,6l (pro hnidopichy uvedu, že vím, že se správně má psát objem) má "téměř" a "cca" 5000 použitelných otáček, tedy více než polovinu, nebo "cca" "téměř" polovinu rozsahu otáček.
3. Jen píše, že co se týče té trakce, tak tu máš i když je snížená adheze.

Pokud platí body 2 a 3 tak neplatí fyzikální zákony a ten kdo je překonal je zralej na Nobelovu cenu.

Chalupar
12.11.2008, 08:36
Hezká a zajímavá diskuze...

Čejda
12.11.2008, 09:18
Myslim že se k tomuhle vyjádřim naposledy.Za žádným závodníkem jít nemusím a za motorářem taky ne, obojí mam doma. Už jsem se svezl v hodně autech a tíhnu ke kitovým vozům daleko více než k WRC, jednoho Kita (Octavia) máme na dílně tak mi tady nevykládej něco co není pravda. Náš motor jede tak od 6800 do 8400 ot. kde má největší výkon.

A pokud se podíváš na on boardy z fabie kit car zde na ewrc uvidíš že kopejda s tím jede jen nahoře těsně před omezovačem a rozhodně ne někde kolem 5000 ot. V takto nízkejch otáčkách tyhle motory prostě nejedou, možná tak na první dva rychlostní stupně.

To je všechno co jsem chtěl napsat.

Hezká a zajímavá diskuze...

Můžete nám trochu přispět, CTR má charakteristikou docela podobnej motor..-)

Jen
12.11.2008, 22:57
Srnko, nchápu co se ti nezdá na faktech a údajích, které jsou přibližné ? Pochopitelně, že všechna čísla a rozsahy, které jsem zde uvedl jsou přibližné !!!! Měl bych sem snad oskenovat protokoly z brzd od konkrétních motorů aby to pro tebe bylo dostatečně přesné ?
Pokud by si četl pozorně mé komentáře, tak by si věděl, že není možné aby měl motor ze S1600 rozsah cca 5000 ot./min. ! Rozsah 4500 - 9200 jsem uváděl pouze u fábky KIT CAR, tak to laskavě nepřekrucuj ! Ať se Vám to pánové líbí nebo ne, tak jsou tyto hodnoty reálné. Pokud víte, kdo poslední variantu motoru pro fábku stavěl, tak si moje informace můžete ověřit.
Srnko, opravdu si myslíš, že když je na vložce mokro nebo vlhko, že auto nemá trakci ???
Jak potom může jet ? Proč jen nestojí ?

Jen
12.11.2008, 23:24
Čejdo, pokud ti v garáži stojí octávia KIT CAR, která má tak famózní agregát, že jede pouze v rozmezí otáček 6800 - 8400 ( tj. pouze 1600 ot./min. ), tak se ani nedivím, že ji máš jen v garáži a nebrázdíš s ní tratě českých rally ( asi se s ní nedá moc jezdit ). Bych byl moc zvědavej, jak se na vložce dokážeš v tak malém rozmezí otáček udržet na kvaltu aby to pořád jelo a nebylo to podtočený ??? To je další totální nesmysl, který si tady napsal !!
I PRVNÍ NEPOVEDENÉ motory do S1600 ( kde je pouze jedna klapka )měli rozmezí
cca 2000 otáček. Pokud tam takový motor opravdu máte, tak ho asi skládal nějaký TOP odborník, který si myslí, že krouťák u atmo. motoru není důležitý !( nebyl si to náhodou Ty ? ) Taky by mě zajímalo, jak se s takovým skvostek odjíždí třeba s vracečky nebo s odbočky ? Jak se sním startuje, projíždí retardéry a prudké zatáčky kde je třeba vytahanej bordel ??? Asi na to mají u Čejdů nějakou speciální metodu.

fanda hájek
12.11.2008, 23:26
Jene,odkud si spadl(o)???Kde ses tu vzal(o)???

Foly
13.11.2008, 00:30
Taky bych přivítal, Jene, kdyby ses trochu odkopal. Je fakt, že těch, kteří jezdí S1600 a Kit Car tady na fóru asi moc není, ale není jich ani moc v naší zemičce. Podle příspěvku 185 soudím, že k nim patříš "Pánové, jel někdy někdo z Vás v supršvestce nebo v nějakém KITU ?" a tak se pochlub. Nějaké to video, popis zkušeností, výsledkové listiny a tak. Budeme to hltat. Na teoretiky a řadové montovače průměrných Kitů se vykašlej...

Josef Novotný
13.11.2008, 08:20
Měl bych sem snad oskenovat protokoly z brzd od konkrétních motorů aby to pro tebe bylo dostatečně přesné ?

Srnko, opravdu si myslíš, že když je na vložce mokro nebo vlhko, že auto nemá trakci ???
Jak potom může jet ? Proč jen nestojí ?

1) Rozhodně jsem pro, rád se poučím.

2) A proč předloni, když na Vsetínsku nečekaně nachumelilo, Kopejda odstoupil i s famózním točivým momentem a trakcí své Fabie Kit Car?
Srnka promine, že jsem mu skočil do řeči.

Čejda
13.11.2008, 09:45
Čejdo, pokud ti v garáži stojí octávia KIT CAR, která má tak famózní agregát, že jede pouze v rozmezí otáček 6800 - 8400 ( tj. pouze 1600 ot./min. ), tak se ani nedivím, že ji máš jen v garáži a nebrázdíš s ní tratě českých rally ( asi se s ní nedá moc jezdit ). Bych byl moc zvědavej, jak se na vložce dokážeš v tak malém rozmezí otáček udržet na kvaltu aby to pořád jelo a nebylo to podtočený ??? To je další totální nesmysl, který si tady napsal !!
I PRVNÍ NEPOVEDENÉ motory do S1600 ( kde je pouze jedna klapka )měli rozmezí
cca 2000 otáček. Pokud tam takový motor opravdu máte, tak ho asi skládal nějaký TOP odborník, který si myslí, že krouťák u atmo. motoru není důležitý !( nebyl si to náhodou Ty ? ) Taky by mě zajímalo, jak se s takovým skvostek odjíždí třeba s vracečky nebo s odbočky ? Jak se sním startuje, projíždí retardéry a prudké zatáčky kde je třeba vytahanej bordel ??? Asi na to mají u Čejdů nějakou speciální metodu.

Ano auto na dílně stojí, není to auto na rally ale na okruhy a největší výkon má právě v tom rozmezí které jsem napsal. Sampozřejmě že to auto jede i pod tou hranicí, ale ne tak jak by si všichni přáli. Pokud by motor Fabie Kit Car podle tebe měl mít rozmezí od 5000 do 9200 zajímalo by mě jakej výkon má od 5000 do 7000 když strop u toho auta je tak 220 a to možná přehánim.Kolik ti je? Tak 14?

Jen
13.11.2008, 11:11
Čejdo zeptej se na to odborníka ! Nejlépe toho co ten motor přímo skládal a celou dobu se stará o jeho vývoj. Myslím si, že ten poslední motor co fábka má je opravdu skvostnej, ale nemám právo tady sdělovat všechny podrobnosti. Hele Čejdo, ona existuje nějaká octávia KIT CAR na okruhy ? Musím se ještě hodně učit a papat kašičku, do teď jsem si myslel, že na okruzích jezdí jen kapové oktávky ( o okruhy se nezajímám, můžu být klidně vedle ) !

Kopejda předloni odstoupil pravděpodobně proto, že neměli vhodné gumy popř. nastavení pro podvozek fábky. ( je to jen můj názor, nic víc !!! )

Foly, nemám se čím chlubit, jsem jenom trouba kterého to baví.

dynamics
13.11.2008, 11:17
Čejdo doporučil bych pro začátek lehce zopáknout fyziku pro 7,8 třídu a pak zkus někam např. do googlu zadat power, torque a třeba ještě difference.

Čejda
13.11.2008, 13:01
Jinak Milan Kneifel s tím jel opravdu dobře. nečekal jsem ho tak vysoko. Velmi příjemě mě letos překvapil i auto fungovalo.

dřevěná srnka
13.11.2008, 17:40
No problemo. Ač těm, co mě znají, se to bude zdát divný, došla mi řeč. Fakt nemám co bych dodal ;):D:I:-08).

Srnka promine, že jsem mu skočil do řeči.

Plhus
13.11.2008, 21:07
:D :D :D

Foly
13.11.2008, 22:25
Pro Jena: V pohodě, já jsem Tě chtěl jen trochu umravnit, jak jsi jistě pochopil. Zdálo se mně zbytečné, abys stejně postižené, jak říkáš "trouby", napadal jako naprosté jelimánky. Tady nikdy nevíš, s kým přesně komunikuješ a dá se diskutovat i bez invektiv. Až se pak někde potkáte, nemusíte aspoň na sebe zle koukat a pokecáte v pohodě jako fandové na rychlá auta. Rallye není fotbal, ne?

Marec
14.11.2008, 14:02
No koukám, že to tu konečně někdo Jen trochu rozhýbal a hned je tu veselo. Našel se tu zjevně mezi místními laiky a nevzdělanci první technický odborník Die Erste Klasse.