Protože sem někdy zavítá i p. Kouřil, chtěl bych se zeptat jestli budou i v letošním roce tak suprově udělány přístopové cesty pro diváky jako loni? Mám na myslim zakazové značky několik set metrů (někde i 2 km) před diváckýma místama (přístupovýma cestama). Z bezpečnostního hlediska je toto absolutně nesmyslené, protože se cesta zacpe uplně stejně akorat o několik set metrů blíž. A to že dále směli jenom držite ruzných povolenek a vstupenek, jste mě naštvali zdaleka nejvíc. Děkuji za případnou odpověď.
V kterém místě bude umístěn na veřejné komunikaci zákaz vjezdu je na rozhodnutí příslušného úřadu vydavajícího povolení a je to dáno zvážením bezpečnostních rizik, tedy nutností umožnění plného průjezdu složek Integrovaného záchranného systému. Uzavírka musí být plně propustná pro vozidla PČR, HZS a RLP a to oběma směry, jak do RZ, tak z ní ven. Po zkušenostech s bezohledností mnohých diváků, kteří se za každou cenu snaží zaparkovat co nejblíže k trati, nerespektují potřebný volný průjezd IZS a odstavují vozidla i v úzkém místě tak, že nezůstane volný žádný bezpečně průjezdný jízdní pruh, je na těchto trasách snaha držet auta opravdu co nejdále a umístit zákaz vjezdu v co nejširším místě komunikace tak, aby se tato bezohlednost dala eliminovat. Rychlost průjezdu složek IZS je vždy prioritní, jde totiž o lidské životy.
Na soukromých komunikacích je věcí majitele této komunikace kam a koho pustí a my jako pořadatelé jsme povinni toto jeho rozhodnutí respektovat a zajistit, aby toto jeho rozhodnutí respektovali i diváci. V opačném případě se může stát, že v následujícím roce po komunikaci vlastníka jehož podmínky jsme nedodrželi nepojedou nejenom diváci, ale ani soutěžní auta.
U nás žádné různé vstupenky a povolenky loni nebyly. Výjimkou byla dvě místa vytýčená v jinak pro diváky zakázaném prostoru a z bezpečnostních důvodů umístěná na přistavených návěsech (večer nad obcí Diváky a ve dne nad Hustopečemi). Přístup byl opravdu omezen na visačku VIP a pořadatelem organizovanou skupinu držitelů této visačky. Pořadatel tímto způsobem projevil poděkování držitelům visaček VIP, tedy těm fyzickým a právnickým osobám, bez jejichž přispění by se rally nemohla konat.
Pokud se tě některá uvedená skutečnost dotkla nebo tě omezila je mi to líto a omlouvám se ti. Podle výše uvedených zásad však budeme postupovat i letos. Není to z naší strany neúcta k divákům, ale nutnost.
Dobrá děkuji, letos se zkusim podivat do míst kde dotyčné značky nebyli a budou doufat ze tam nebudou. Trefil sem loni bohužel obě VIP zóny. Ale byli i místa kde sem dojel až k "pásce". Ještě jednou děkuji za odpověď.
Tak vedení si hodně pospíšilo,tři měsíce do soutěže a už je časový harmonogram!!Ale stejně, když do něho tak hledím a srovnávám s loňskem,moc z něho chatrej nejsu.Jedno je jasný pořadetelé změnou názvů jednotlivých RZ a tím dost mlží.Sobota ráno aspoň podle délky Bořetická a Hustopeče skoro stejný jako loni?V pátek večer začátek loňskýho sobotního Kurdějova?Jako nová vypadá Rz Šitbořická-start z Klobouk?Ostatní, jelikož se to z většiny jede vinohradama a a po lesních cestách můžeme jenom odhadovat.Bude se asi jednat o části RZ které se jeli už v minulosti.
Dotaz pro Rudolfa:Cca kolik % km RZ se jelo loni a pojedou se letos opět některá RZ nebo jejich části v obou směrech?
Vedení se snaží :-). V procentech to raději nebudu uvádět, ne že nechci, ale nevím. V pátek se jede jedna RZ která je částečně shodná s některou loňskou a dvě, které shodné s žádnou loňskou nejsou. V sobotu se jedou tři částečně shodné s loňskem, a jedna úplně nová. Do protisměru se, mimo velice krátkých úseků v místech křížené páteční a sobotní tratě, nejede nic. A myslím, že tímto vyjádřením jsem to zamlžil ještě víc. :-)
To je správný fanda,nebojí se jet přes celou republiku na dle některých fandů "nezáživný Hustopeče".Čejdo nabízím ti,jakožto defakto domácí,pokud budeš mít ovšem zájem ,navečer v den rally u kafé a nealko piva ,pokec o tratích a místech na rozumnou čumendu.
Hustopeče byly dycinky záživný, jen někteří krátkozrací si stěžovali, ale zase nedostali ani šutrem, ani kusem gumy do řípy a mohli v klidu mazat k domovu.
Srnka, ty zase perlíš,takhle při pátku!!
Mě se přístup pořadatelů moc líbí, je to pěkná soutěž a už se tam moc těším! Ale lze souhlasit,taky by to šlo někdy trošku blíž k autům
no chlapci a co říká na historiki kteří budou k vidění v hustopečích myslíte že to zvedne úroveň a počet příhlášených aut?já su optimista a myslim že jo
Komentář