Re: 48. Rallye Šumava Mogul 2013
No právě že je dost nepochopitelné, že se je nikdo nesnažil zpomalit, když ten pořadatel věděl, že je na cestě silná olejová stopa. Jelikož mezi Kalistou a Sopúchem jelo několik aut, tak jsem volal Jirkovi Hladíkovi, který jel pár aut za Kalistou. Ten říkal, že tu olejovou čmouhu dlouhou několik stovek metrů naštěstěstí viděl včas, jak se leskne a šel hned do brzd! Že se ale dost možná s osychající tratí mohla přestat lesknout a nebyla tak zřetelná. Jestli ale ten pořadatel o oleji věděl a nic neudělal, tak je to na prášky! Nové auto a škody za x stovek tisíc...
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
48. Rallye Šumava Mogul 2013
Collapse
X
-
Takže Sopúch dojel na olej Kalisty? To je blbýViděl jsem fotky z vyprošťování auta a asi to nebylo nic příjemného...
Jinak tohle z facebookové stránky Sportgarage (Kalista)
Jen pro ujasnění situace: od pátečního večera se objevil problém na zapalování motoru. Tento problém se neustále zhoršoval, až jsme byli nuceni v sobotu do druhé etapy vyřadit turbo a motor jel tak na 60%. Vlivem nestandartního zatížení a příliš vysokých otáček v předposlední rz vypověděl službu. Žádná nehoda, ani ulomené kolo či co. Takže druhá šance je Rally Český Krumlov. Dáme nový motor a jedeme oblíbeným stylem flat out!
Zanechat komentář:
-
Kluci říkali, že když vylézali z auta, tak první člověk, co se objevil byl pořadatel ve vestě a hned jim hlásil, že vyletěli na oleji z Kalistova auta...
Takže o tom oleji se asi vědělo, ale nikdo se nesnažil posádky zpomalit!
Zanechat komentář:
-
Kluci říkali, že jim jenom nahlásili odstup Kalisty na motor. Bylo to za vsí v uvoze kde nebyli lidí. Jedinej kdo to mohl hlásit byl Kalista, ale je otázka jestli to vědeli, protože auto odstavili až kousek v louce na polnacce.
Zanechat komentář:
-
Nebyl někdo v místě havárie Martina Sopúcha a konce Kalisty? Proč se čekalo až někdo zničí auto a až potom se zrušila vložka? To by mě zajímalo, co by se odehrávalo, kdyby nedošlo k havárii v poli historiků a uletělo by to na tom oleji třeba až Pechovi...
Zanechat komentář:
-
Já se taky přidám s fotkama - http://hanis42.rajce.net/Rally_Sumav...20._dubna_2013
Zanechat komentář:
-
Moje fotky z Vltavy: http://www.motolevel.com/fotogalerie...o-ondra-krajca
Zanechat komentář:
-
-
Zanechat komentář:
-
Kdo byl na Špici a viděl Marenzanu s Poršákem v příkopě tak mě možná vysvětlí co tam nacvičoval. Jakoby vůbec neměl zájem pokračovat. Vysedl ven, spolujezdec šel úplně pryč,diváci tlačili,ale on nějak neměl zájem. Jsem čekal,že ten pořadatel,nebo komisař do toho sedne a bude pokračovat sám,když se jim to podařilo vytlačit.[/QUOTE]
Auto samo nemohlo vyjet a lidem se tam moc nechtělo protože to bylo na výjezdu z vracáku a pořadatel nemohl najít žlutý prapor. Tady bohužel pořadatel selhal, dost nebezpečné. Po projetí několika vozů již bylo signalizováno ale mezi tím posádka opustila vůz. Vše nakonec dopadlo naštěstí dobře. Další menší, skoro stejný incident se opakoval po chvíli, opět pozdní signalizace překážky na trati.
Zanechat komentář:
-
Byl jsem tam. To auto sedělo na hraně škarpy na břiše, nehlo s ním ani deset lidí. Navíc, jak ho chtěli vytlačit, uthli mu zadní křídlo a rozbili okno. Vytáhnul ho až nějaký offroad po průjezdu historiků. Moc času tam na odklízení nebylo, Jennsen tam byl za chvilku, ale kousek před zatáčkou na to upozorňovali, tak si všichni dali pozor.
Zanechat komentář:
-
Je ale divný že to auto neodklidili,protože je to v křižovatce,tedy místa a lidí na odklizení z tratě dost.Navíc na to byl před prvním autem čas!Naposledy upraveno starej pes; 21-04-13, 11:34.
Zanechat komentář:
-
V té zatačce bylo hodně štěrku,tak ho to tam asi poslalo.
Zanechat komentář:
-
Novej: díky za tip, fakt to pomohlo
Jen si tak říkám, zda by byl takový problém to auto dál blíže k diváckému prostoru, tj. dále od trati? Nebo u takhle pomalovaného auta funguje syndrom nesmrtelnosti známý z pořadatelských/foťáckých vest?
pejda: z fotek Vltavy je vidět, že tam auto bylo snad celý průjezd startovního pole. Asi druh retardéru - přínos k bezpečnosti
Zanechat komentář:
Zanechat komentář: