Re: 41. Rallye Český Krumlov 2013
Jedna opožděná fotogalerie
41.Rally Český Krumlov
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
41. Rallye Český Krumlov 2013
Collapse
X
-
Tak, tak. Velmi moudrý, ale bohužel v populaci velmi řídce prezentovaný názor.
Zanechat komentář:
-
Původně odeslal Frantisek Zobrazit příspěvekMys:Zajímavé postřehy,ale bohužel k tomuto asi bude docházet a musíme si na to zvyknout.
Zanechat komentář:
-
Jak jsem slíbil tak pár fotek z Krumlova, budu dopňovat další alba...
Tady je část přejímek, dopolední páteční servis a shakedown
Zanechat komentář:
-
Bezpečnostní
manuál
pro rally
Vydal Svaz rally FAS AČR v roce 2013
Dále je důležité vybrat RZ i pro diváky. Každá RZ musí obsahovat divácká místa, která
budou schopná pojmout větší počty diváků, čímž se zabrání jejich popocházení po trati
RZ. Na tato místa je poté důležité diváky nasměrovat a to buď prostřednictvím programu
rally nebo informací na internetových stránkách. Je důležité koordinovat rally servery,
aby nabízely divákům jen divácká místa schválená pořadatelem. V případě zřízení
diváckých míst na nevhodných místech se může dostat pořadatel do bezpečnostního
problému.
Dostatečně velká divácká místa: Páskování a zabezpečení v diváckých místech musí
být vždy dimenzováno na větší, než skutečný počet diváků. Vyznačené divácké místo
nesmí být "krátké". Je třeba zabezpečit diváckou zónu dostatečným počtem traťových
komisařů a určených pracovníků, z uvedeného místa mít přímé spojení na dispečink,
aby v případě neukázněnosti diváků mohla být RZ pozastavena, přerušena nebo
zrušena. Volit vždy zkušeného traťového komisaře, který má schopnosti organizovat
podobné akce. Na zajištění příjezdových komunikací využít bezpečnostní službu
v kombinaci s kvalitním, zřetelným a správným dopravním značením.
Tak nevím nevím tohle někdo z FASu kontroluje
Naposledy upraveno mikal; 28-05-13, 17:00.
Zanechat komentář:
-
Aha ... no my tam došli tak 45 minut předem po tom asfaltu. Že to pak stopli, to jsem nevěděl. Díky za info ... ten potok jsem tam viděl, to byla malá řeka. Tak to jste si teda dali.
Zanechat komentář:
-
ono to bylo tak, že ze začátku se tam chodilo po silnici, ale asi 30-40 minut před startem tam zastavil bezpečák a řekl, že jestli tam lidí budou chodit tudy, tak zruší RZ. Tak to začali posílat přes ten potok a pak až chvilku před startem tam dali pásku a vždycky když projelo auto, tak se to dalo přeběhnout
Zanechat komentář:
-
Ne že by řekli že se tam dá projít po silnici oni lidi k tomu potoku rovnou poslali až pak ty zmáčeny a nasraný odcházeli z louky po silnici ale to na pořadatele už z vysoka kašlali
Zanechat komentář:
-
hanis42...... byl po leve strane od toho asfaltu,jelikoz poradetele nerekli ani slovo ze se tamm da projit tak se skakalo pres potok..ja videl dva co tam padli.. :-)
Zanechat komentář:
-
Brčko a spol... mám dotaz? Kde byl ten potok? Bylo to před diváckým místem za Líčovem? Bo já se tam dostal po asfaltu ...
Zanechat komentář:
-
pár fotek z Krumlova najdete tady:
Třetím dílem pokračovalo Mediasport mezinárodní mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, kterým byla o uplynulém víkendu 24. - 25. května 2013 40. Rallye Český...
a nebo na FB:
jen dodám, byl to boj! ale nakonec jsem si celkem zafotil i když to původně vypadalo na propadák! speciálka- v poho, Sv. Ján- až na toho magora co nechtěl nikoho pustit zpět k autům to celkem šlo i když páska či plot byla zbytečně daleko, Malonty- klasika, Kohút- tady to plánoval dement!! už jen ten přístup k diváckému místu přes ten potok musel vymyslet člověk který tam podle mě vůbec nebyl!! já to přeskočím ale co malé děti nebo starší člověk?? diváckým místem sem jen prošel a pokračoval dál asi 1km, krásné místo bez diváků a v poho pořadatelé! a pak 2x Lipno- po loňsku jsem věděl kam jít takže já jsem si ty mistěčka na focení našel.
chudáci akre fotografové ti si užili!
Zanechat komentář:
-
Možná odpovím špatně,myslím si že Janner nebyl pod dohledem bezpečáků z FAS.Mlíko se snaží disciplinovanost jen udržet v mezích.
Zanechat komentář:
-
Napadla me jeste jedna vec. Krumlovaci pomahali s poradanim Janneru, domnivam se spravne, ze bezpecnostni plan vypracoval/schvalil jeden a ten samej clovek (skupina lidi)? Pak by me zajimalo, jakej je duvod pro takovy rozdily, nerek bych, ze mliko resi disciplinovanost...
Zanechat komentář:
-
Mimo již výše zmíněného se na Krumlově projevila jedna věc kterou jsem kritizoval už mnohokrát a to nejen v souvisloti s tragedií v Lopeníku. Všichni se asi shodnem, že více "problémů" dělají ti kdo chodí na rally jen občas (tedy v místě bydliště) anebo jsou jako nedobrovolní diváci cestou někam jinam. Jak mají tito náhodní diváci anebo méně zkušení poznat co je zakázaný prostor a co není. Nemám na mysli divácká místa. Viz tohle foto - http://www.ewrc.cz/ewrc/image_browse.php?id=120248
Je to cíl dvou posledních RZ tedy Lipna. Prakticky všichni diváci zde za asistence všech pořadatelů a to nejen vesťáku přímo na místě, ale i bezpečáků ve vozech, stáli v zakázaných zónách. Je to alibismus pořadatele, že vše co není DM je zakázané a pokud se něco stane tak divák stál v zakázané zóně. Upozorňuji, že to nebylo místo kam bychom šli 5km lesem, ale náves s normálním příjezdem a tedy skoro DM.
Zanechat komentář:
Zanechat komentář: