V posledních měsících u nás dochází k různým dohadům ohledně různých změn. Vím, že je zde několik témat, kde by se dalo o tom diskutovat a diskutuje. Myslím si, že toto téma by mohlo k tomu sloužit.
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Budoucnost a vývoj rallye v ČR
Collapse
X
-
Re: Budoucnost a vývoj rallye v Č.R.
Tak se celkem hodně diskutuje ohledně kempu. Ten kemp je pouze u nás, v jiných zemích není a zřizovatelé to mají dobře promyšlené. Letošní rok je to pro jezdce zdánlivě levnější, protože na kemp nemusí se svojí technikou, což je finančně náročné. Především u nováčků, kteří by si museli zajistit vlastní techniku, třeba pronájmem.
Velice dobře to popisuje Vrátníček v tématu Sezona 2015:
,, 1/ takový kemp je víceméně jenom naše specialita
2/ jeho existence nebo nařízení bylo důsledkem některých nehod vozů 4x4, přičemž se ale školí ti noví, co ještě nic "neprovedli", ale ti "staří" nemusí absolvovat nic, logicky tedy opatření k ničemu
3/ smysl dobrovolného kempu jako pomoc FASu a zadarmo pro začínající posádky 4x4 bych chápal ve formě sdělování zkušeností od těch zkušenějších směrem k těm s vozy 4x4 začínajích, proti tomu nikdo by nic asi nenamítal, ale několikrát jsem poukazoval na povinnost přijet na takové školení se závodním autem...nikdo mi nevysvětlil důvod a nevysvětlil, proč bych nemohl přijet se sériovým vozem 4x4..když jde o školení, ne o závod
4/ pokud mám svoje auto 4x4 a už závodní, proč mám na nějakém školení jezdit s vozem, na který absolutně nejsem zvyklý a budu jezdit v něčem jiném, přičemž ti zkušenější by mohli potvrdit, že ač je spojuje stejná koncepce pohonu všech kol, charakter může být u různých aut naprosto odlišný,Sierra,Lancia,Mitsu,Subaru atd.
5/ skutečnost, že bych musel po cca 30 letech povinně absolvovat takový kemp,zatím co v seznamu 4x4 vidím takové profesionály, jako "jedna v subaru", je něco mimo schopnost mého tolerančního pole. "
Dále mě zaujala informace o finanční podpoře talentů a juniorů. Zajímalo by mě, jakým systémem jsou tyto podpory rozdělovány a kterým talentům byly dány.
Další věcí je finanční podpora na reprezentaci a podle jakého klíče byly rozděleny.
A na závěr tu je téma finančního příspěvku pořadatelům rallye a o tom by také stálo mít informace. Určitě se ty příspěvky liší dle náročnosti. Samozřejmě pořádání M.E. je náročnější než pořádání MČR.Pepa (Josef Koukola , napsal vlastní rukou svoji myšlenku i názor, za případné hrubky a překlepy se omlouvá)
-
Také toto je zajímavé, hlavně datum a je to vlastně platné ?
Vyjádření organizátorů k šetření expertní skupiny
22. 2. 2015 20:39 - 1000× - comment 0
Pavla Hlavatá
Vážení příznivci rally,
v minulých týdnech proběhla školení jezdců, během kterých byla prezentována některá pochybení při Rally Krkonoše 2014 – od 12 minut nečinnosti po nereagování na hlášení traťového komisaře. Trochu nás zarazilo, že výsledky šetření jsou zveřejňovány, aniž by o nich byli informováni sami potrestaní (pomineme-li tedy prosincovou tiskovou zprávu FAS AČR). Rádi bychom proto za organizační výbor zveřejnili postup řešení nehody a zdůvodnili kroky, které jsme podnikli.
.................................................. .................................................. .................................................. .................................................. ............................
A na úplný závěr ještě malá perlička. V rozhodnutí zveřejněném dne 29. 1. 2015 na http://www.autoklub.cz/dokument/7281...nose-2014.html je uvedeno datum 15. 1. 2014. Že by o osudu Rally Krkonoše bylo rozhodnuto na začátku roku 2014 nebo dokonce ještě dříve?Pepa (Josef Koukola , napsal vlastní rukou svoji myšlenku i názor, za případné hrubky a překlepy se omlouvá)
Komentář
-
Tak jsem pochopil z diskusí, že v roce 2016 bude asi sloučené mistrovství dvoudenních a jednodenních závodů. Ale nikde jsem nezjistil systém bodování. Tak mě napadá jedna věc, že za dvoudenní by mohl být dvojnásobek bodů.Pepa (Josef Koukola , napsal vlastní rukou svoji myšlenku i názor, za případné hrubky a překlepy se omlouvá)
Komentář
Komentář