Dal som na stránku rally.sk tú tragickú nehodu. Je to v článku:
Oznámení
Collapse
No announcement yet.
Maďarské mistrovství
Collapse
X
-
quote:
Snad jen to, že by toto video mělo vidět co nejvíce lidí, kteří chodí na závody....
Komentář
-
quote:
quote:
Snad jen to, že by toto video mělo vidět co nejvíce lidí, kteří chodí na závody....
Komentář
-
Je to naprosto děsný pohled!
Ale:
1) zdá se mi nerozumné nechat diváky stát v tomto místě za horizontem
2) dokonce je zde i vůz a zdá se, že moc nechybělo do čelní srážky s tímto autem
3) subjektivně se mi zdálo, že bylo relativně dost času od doby, kdy auto je viditelně mimo kontrolu pilota a kdy došlo k nárazu. Divák jako by vůbec na situaci nereagoval...
4) maďarská TV si z rally vybrala také pouze tragédii nebo byly i výsledky?
Komentář
-
quote:
quote:
Bouracky i ty smrtelny jsou na nove kazdej vecer po 19,30, ale boura se vesele dal a lidi stále jezdej jak prasata
Na každý rally se najdou lidi, který so dost dobře neuvedomuji riziko spojene s nechtenym vyletem zavodniha auta mimo trat – jsou to vetsinou lidi, co vidi jednu rally rocne – mistni domorodci, co maj barak za humnama
Myslim, ze skalni fanousci jsou daleko vic rozumnejsi a vic eliminuji pripadne riziko tim, ze si stoupnu na „bezpecny“ místo
Mam pro to dve hypotezy:
1/ ten clovek, co ho to nabralo urcite nesledoval to auto, protože i chromej by v tomle pripade stihl odkulhat! To auto jelo (letelo) rovne-nemenilo směr a tech lidi co uhnuli, byla spousta (vlastne vsichni krome jednoho)
2/ mistni domorodec- tipuju nejakej „chytrej strejda“ si stoupnul za mliko, protože za mlikem je preci bezpecno, proto tam to mliko je, aby oddelilo bezpecnou plochu kde je bezpecno od mist, kde se muze něco stat
i deti ve skolce vedi, ze pokud něco leti vzduchem a nemá to smerovy kormidla, tak to tezko zatoci, v tomhle pripade slo o totalni selhani poradatelu, protože místo mozneho doskoku aut vyznacili jako bezpecnou zonu!
Ten horizont je v nepatrny zatacce, která když se projede třeba sedmdesatkou, tak ani na zatacku nevypada, ale pokud tam letej zavodaci stopadesatkou, je to o necem jinym, ten pilot udelal velmi hrubou chybu a nezatocil před tim horizontem (nenasmeroval auto pres horizontem doprava), je to stejny jak když auto vylitne v prehledny zatacce, protože je rychly…
S timhle musí poradatel preci pocitat a i když mliko postavi blbe, mel by si kazdej divak uvedomit, kudy asi auta pojedou a kudy asi budou litat ven při chybach jezdce, při spatny navigaci i při poruse techniky, proste dat taky na svůj rozum a podle toho si stoupnout
Omlouvam se, ze sem se trochu rozepsal, ale vzdycky me dokazou vydesit lidi, co si (nejlip s malejma detma na ramenou ) stoupnou na rally do mist, který by matematik nazval tečna z oblouku ven-nebo tak nějak
Nemam rad tuhletu lidskou hloupost a stejne tak nesnasim reportaze TV NOVA z rally, vzdycky jen když dojde k tragedii
Komentář
-
quote:
Je to naprosto děsný pohled!
Ale:
1) zdá se mi nerozumné nechat diváky stát v tomto místě za horizontem
2) dokonce je zde i vůz a zdá se, že moc nechybělo do čelní srážky s tímto autem
3) subjektivně se mi zdálo, že bylo relativně dost času od doby, kdy auto je viditelně mimo kontrolu pilota a kdy došlo k nárazu. Divák jako by vůbec na situaci nereagoval...
4) maďarská TV si z rally vybrala také pouze tragédii nebo byly i výsledky?
Komentář
-
quote:
quote:
quote:
je konkrétne nakreslený horizont. Je tam i názorné video čo sa môže stať. Ja osobne po zhliadnutí tohoto videa, bud horizonty obchádzam, alebo stojím naozaj (a dám to do úvodzoviek) "bezpečne".
- Ano ten človek (jazdec) bol otočený chrbtom ku prichádzajúcemu autu
Komentář
-
quote:
quote:
quote:
quote:
je konkrétne nakreslený horizont. Je tam i názorné video čo sa môže stať. Ja osobne po zhliadnutí tohoto videa, bud horizonty obchádzam, alebo stojím naozaj (a dám to do úvodzoviek) "bezpečne".
- Ano ten človek (jazdec) bol otočený chrbtom ku prichádzajúcemu autu
to bych poustel na rztach-pri vstupech na mista pro divaky
to by mozna pomohlo
Komentář
-
Jedete se někdo podívat na další podnik Maďarského šampionátu??Jede se kousek od Rakouských hranic a startovní listina slibuje další dramatické souboje!!!
ŠKODA rally club
Komentář
-
V Maďarsku to byla bomba,je to fakt úplně něco jiného jak u nás. Kvalita startovního pole a někdy i organizace trochu pokulhává,ale horkokrevní jezdci a fandové tomu dávají ten správný šmrnc. I když je fakt,že i to fandění jsem čekal větší. Zase jsme jim to museli ukázat.(pískání,povzbuzování,jízda po městě se škodováckou vlajkou z okna apod)
Zaujalo mě to,že i v tak těžkých podmínkách byl docela malý odpad. Vypadlo asi jen 20 aut.V okolí Szombathely se jezdí na pěkných a rychlých šotolinách. Neni to jako v Řecku kamení a prach ale spíš hlína. A všechny lesní cesty jsou takové. To být tady u nás,to by se řádilo...
Ale byli jsme unešeni.Byli s náma i kluci z www.czechrallyeweb.net takže se zase můžeme těšit na povedenou reportáž doplněnou super fotkama...
Začali jsme v pátek první erzetou v táhlém vracáku po dlouhé rovince. Benik s Focusem to projel jak bůh a ostatní se nechtěli nechat zahanbit. Dlouhé táhlé smyky doprovázené haldou prachu.Na výjezdu ze zatáčky byla příkopa a plot nějaké obory. Napřed to tam vymetlo Polo S1600 ale pokračovalo. Pak doletěla Astra Gsi a zapíchla to do té škarpy. Urval pružinu a brzdu ale furt to kvaltoval že pojede dál. Jedni tlačili dopředu,druzí dozadu. Sotva jsme ho vytlačili a odtáhli nabok a šel jsem se napít,tak tam vletěl Langer a zůstal na střeše.A ve finála tam skončila i jedna Lada. Pak to zrušili někde dál bylo něco většího.
Tak jsme mrkli na VFTS to jsou boží stroje. Stíhali jsme 2x servis a celkem 4 RZ za oba dny,zůstávali jsme na celé erzety a navíc to měli blbě naplánované.Dovezl jsem si dvě trička Benik Motorsport a Butor rally team, které tam rozdávali fanouškům zadáčo!! Moc pěkné.
Takže to určitě stálo za to a mám moooc zažitků. Na Budapešť jedem určitě taky.
To Danys: dík za rady,hlavně ty roušky a voda se dost hodily!!
A takhle se tam lítá - ta vlajka je naše
ŠKODA rally club
Komentář
-
No,nějak to musím pořešit.Ale video ze šotoliny nevipadalo špatně. A ten prolog v přístavu taky ne...
A na toto se hodí jezdit i kraj světa:
ŠKODA rally club
Komentář
-
Komentář