Taky se letos chystáme na akropolis (3 auta).cestu plánujeme trajektem z Benátek(auto + 4os. = 400euro bez kajuty - tzn s benzínem a poplatkama do 5tis.na osobu.info skrz kempování,permice (pokud tam mají) atd bych taky uvítal. díky
Víza přes Srbsko a Makedonii nejsou potřeba žádná, cesta je skoro na 24 hodin. Vstupenky, permice a podobné nejsou potřeba, pokud ovšem nechcete na speciálku na stadionu. Spaní je nejlepší na erzetě, večer v klídku moře. Nás to loni ve třech lidech vyšlo tuším na 5,5k. Doporučuji přečíst předloňský deníček.
Sice jsem skoro celou cestu prospal, ale to, že jsme jeli přes Makedonii, vím určitě. Píšeš, že už je to doba - kdybys kouknul do toho deníčku (z roku 2006), našel bys tam tohle:
Další změnou byla skutečnost, že Makedonie letos nepožaduje víza, které bylo možno získat pouze ve Vídni, a proto jsme rozhodli o projetí touto, po rozpadu Jugoslávie málo navštěvovanou zemí, místo loňského dobrodružství na jihovýchodě Bulharska.
jj, my tam taky byli, ale já jsem s tou pamětí na ty roky moc špatnej takže v roce, kdy jel kresta u forda jeli jsme Mercedesem Vito, 6-ti místným, přes bulharsko a až na menší buzerace na hranicích (typu vystoupit, ukázat se, nastoupit, po 50m u další budky znova...) všechno v pohodě. cesta v kuse cca 22 hod. jak píše stanis, večer spaní na pláži, což je pohoda, žádný problém. erzety skoro bez lidí (aspoň my měli), tratě parádní, lidé otevřený, vstřícný. a vyšlo to velmi levně, na místě jsme kupovali jen sýr, víno a piva a já to celý spláchnul do 4000,-Kč. takže řecko doporučuju, klidně bych jel znova.
Kdo má zkušenosti s půjčením auta v Řecku? Plánujeme to tak udělat, jen by mě zajímala jedna věc a to, jestli může auto z půjčovny na nezpevněný povrch. RZty nejsou v Řecku pokud vím, žádná snadná "procházka". Někde jsem slyšel, že je to u půjčoven problém a podmínky to zakazují. Samozřejmně mě napadá, že se na taková pravidla vykašleme a RZty si s tim najedem, ale taky mi něco řiká, že je lepší se předem zeptat zkušenějších
Rally-Mania.cz, Rally, RallyCross, Fotogalerie, Fotografie, Kalendáře, Bodování, Partnerské posádky, Soutěž o svezení, WRC, Česká rally, Dakar, IRC, Mistrovství světa, Intercontinental Rally Challenge, RallyRaids
pokud jde o to auto, kromě jednoho místa jsem dojeli k RZ vždy po asfaltu... jen jednou jsme jeli po šotolině, a to byly prdy - opravdu rozbitý, asi 10km, ale jedeš pomalu a dá se to, i s tím Getzem
ovšem najet si erzetu, zůstat tam a po skončení se po ní vrátit, to bych asi nědělal, závoďáci udělaj dost hluboký koleje - to bych neriskoval... anebo si pučit jeepa
Komentář