Oznámení

Collapse
No announcement yet.

ADAC Rallye Deutschland 2008

Collapse
X

• Filtr
  • Čas
  • Ukázat
Clear All
new posts

• Re: ADAC Rallye Deutschland 2008

Původně odeslal bak.rv Zobrazit příspěvek
    Ahoj chtěl bych jed do německa na rally ale pojedu poprvé. Tak mám asi hloupí dotaz. Musím mít na vstup k RZ vstupenky nebo je to jako u nás v ČR???
    Určitě už se to tu řešilo mockrát, ale opakování je matka moudrosti: vstup na RZ v Německu se většinou platí, ale dost záleží i na tom kudy se tam člověk chce dostat, protože výběrčí samozřejmě nemohou být všude. Já to vždy řešil nákupem permanentky na celé tři dny ve které je i vstup do servisu (tam se asi bez zaplacení člověk fakt nedostane, jedině někudy přes plot a to mi přijde fakt hloupé). Jednotlivé vstupné stálo tuším 15 éček, permice je cca za 60 E. Radu jak se dostat na RZ bez placení bohužel neznám, jsem notorický poctiec a platič.

Komentář

No s tou americkou zakladnou v Ramsteinu a udajne nejvetsim vojenskym letistem v Evrope mam take sve zazitky a to, ze tam tesne vedle dalnice zrovna dosedaly ty obrovske sede nakladni vojenske letadla (proudove) a muzu vsem rict, ze Jumbo (Boeing 747) je oproti nim drobecek!! Dve sedly za sebou a pak jeste naletavalo treti. Zazitek jako hrom !! Akorat jsem mel fotak v kufru, tak jsem jen koukal. Kdo chce videt co to bylo za potvory, tak si dejte do google.com hledat "C17A" :-)
      http://www.rallyekrumlov.cz/dalin

Komentář

Sice to neleží cestou (90km severně od Trieru, ale po dálnici), ale milovníky rychlých kol by mohla zaujmout návštěva Nurburgringu. Zde stojí za to hlavně možnost se projet za pár eur vlastní autem po tomto legendárním okruhu, absolvoval jsem to a mohu vřele doporučit, nádherný okruh!
        Otevírací doba pro veřejnost je uvedena zde, před Německou rally tam je celkem dost volných termínů.

Komentář

C17 je sice velká, ale Jumbo je proti ní větší. Určitě si ale v Ramsteinu mohl narazit i na C5A Galaxy a to už je větší než 747. V Ramsteinu na stojánce běžně stojí několik 747 dopravních i transportních, C5 i a C17 ještě víc. Je to fakt velký letiště. Jestli máš google Earth tak se na to letiště podívej z vrchu, stojí to za to.
          Ale pokud si v německu na rally, tak není zase tak vzácný tyhle obry vidět startovat i v okolí Trieru. Jeden směr startu vede přímo kolem Baumholderu a večer v kempu když jsme se těšili na Romana Krestu s Fábií jsem současně sledovali právě starty C17 a tankovacích letadel z Ramsteinu.
          MravenecZ

Komentář

Původně odeslal MravenecZ Zobrazit příspěvek
            Daline, někde u Hermeskielu by ještě mělo být malé muzeum lokomotiv. Zkus zapátrat na netu.
            a nejaky kulturni vyziti neco jako je festival v horni lhote? .))))) by tam nebyl , nemusi byt po ceste .)))
            www.mecirek-rallysport.ic.cz

Komentář

Rock Am Ring už byl,a proběhl naprosto skvěle

Komentář

Beru zpet, po "kontrole" na google to byly opravdu C5A Galaxy a ten pohled kdyz sedaly vedle te dalnice byl fakt uchvatny. A do te doby jsem nic podobneho (natoz ve vzduchu) na vlastni oci nevidel! Ono to defakto neleti, ono to skoro stoji ve vzduchu :-), nadhera!

C17 je sice velká, ale Jumbo je proti ní větší. Určitě si ale v Ramsteinu mohl narazit i na C5A Galaxy a to už je větší než 747. V Ramsteinu na stojánce běžně stojí několik 747 dopravních i transportních, C5 i a C17 ještě víc. Je to fakt velký letiště. Jestli máš google Earth tak se na to letiště podívej z vrchu, stojí to za to.
                Ale pokud si v německu na rally, tak není zase tak vzácný tyhle obry vidět startovat i v okolí Trieru. Jeden směr startu vede přímo kolem Baumholderu a večer v kempu když jsme se těšili na Romana Krestu s Fábií jsem současně sledovali právě starty C17 a tankovacích letadel z Ramsteinu.
                http://www.rallyekrumlov.cz/dalin

Komentář

Když už se to zvrhlo k debatě o letadlech, tak se podívej na AN 225 Mria, to je nejvetší letadlo na světě a je to fakt síla... :-)

Komentář

Nemáte někdo náhodou letos zkušenost s objednáváním lístku předem? Za jak dlouho přišel, davali nějaký průbežný avízo o vyřízení apod. ?
                    Dotazník | Výsledky | Tabulky

Komentář

Původně odeslal meca Zobrazit příspěvek
                      a nejaky kulturni vyziti neco jako je festival v horni lhote? .))))) by tam nebyl , nemusi byt po ceste .)))
                      V Baumholderu bývají každý rok pivní slavnosti , Svijany tam sice netočí, ale i tak se to dá přežít. Nevím jestli se konají i letos, ale na netu by jsi to určitě našel .
                      FANS OSEK !!! Stanisi, nikdy na tebe nezapomeneme

Komentář

Původně odeslal Raduna Zobrazit příspěvek
                        Když už se to zvrhlo k debatě o letadlech, tak se podívej na AN 225 Mria, to je nejvetší letadlo na světě a je to fakt síla... :-)
                        Měl jsem to štěstí si ho dvakrát prohlídnout na Ruzyni Je to faaakt velký.
                        MravenecZ

Komentář

Původně odeslal Chocolate Zobrazit příspěvek
                          Nemáte někdo náhodou letos zkušenost s objednáváním lístku předem? Za jak dlouho přišel, davali nějaký průbežný avízo o vyřízení apod. ?
                          Je to naprosto zbytečná a drahá věc. zaplatíš ranec za poštovný a mezinárodní převod. Bez problémů koupíš lístky na místě. Nehrozí, že by je neměli.
                          MravenecZ

Komentář

Já si ho pokaždé objednávám přes internet a jsem spokojený. Sice tam máš poštovné 12 Euro / za 2 lístky - nevím jestli je to stejné za 1 / , ale když to platíš kartou tak máš lepší kurz , než když kupuješ éčka v bance. Navíc dostaneš mapu , samolepku a šňůrku na krk. To nevím , jestli dostaneš , když kupuješ lístky na místě? Jinak mi ty lístky přišli asi za týden. Avízo přes mail dostaneš pouze o proběhnutí platby. Ale MravenecZ má pravdu v tom , že lístků je na místě dostatek a všude.
                            www.klauby.stranky1.cz
                            www.tomas-kostka.com

Komentář

Minulý rok jsem jel přímo z vinic nad Dhrontalem nejrychlejší cestou domů a navigace mě nenavedla na dálnicu na Trier a Kaiserslautern ale na Frankfurt. Cesta byla opravdu v klidu a rychlá, a navíc kolem letiště, kde jsme i chvíli na odpočívadle letadla sledovali. Letos zase pojedeme stejně. Jinak cestou do Trieru určitě jedeš kolem americké letecké základny Ramstein, je i kousek vidět z dálnice. Před pár lety jsem měl to štěstí, že jsem se tam dostal a to taky stojí za to vidět. Nevím ale jestli je tam nějaká možnost se tam jet podívat jako divák.
                              Já bych taky doporučil trasu přes Frankfurt. Navíc z Franfurtu jedeš do Čech opravdu pořád rovně, v podstatě bez odbočování, když pominu ten nedokončený kus dálnice u Amberku.
                              Starosta

Komentář

Původně odeslal dalin Zobrazit příspěvek
                                No ono primo v tom Hermeskeilu je spousta muzeii, vcetne tech lokomotiv, pak nejake muzeum tramvaji a podobnych "silenosti" :-). Ale ja bych radsi neco co ma na kolech pneumatiky nebo letadla, to je taky pekne. Jeste me napada jestli se nemrknout nekam na velke letiste, to by take nemusel byt spatny zazitek :-).
                                To muzeum je na http://www.dmhk.de/ , ale éra tam jsou taky http://www.flugausstellung.de/ . A ještě čarodějnice http://www.burg-und-hexenmuseum.de/ a hasiči http://www.hermeskeil.de/tourist/museen/feuerwehr.htm ... V Hermeskeilu jsou aktivní jak nikde!
                                Starosta

Komentář

Working...
                                X